Çfarë do të ndodhë tani me Berishën…

Nga Bedri Islami September 20, 2014 16:21

Çfarë do të ndodhë tani me Berishën…

Kur disa muaj më parë, botova në këtë gazetë, në dy numra, shënimin politik “A duhet gjykuar Berisha?”, as nuk më kishte shkuar në mendje se “traseja” e krimit do të ishte kaq e gjerë. Në të vërtetë shumë gjëra, edhe pa i thënë shoqëruesi i tij (i cili tani sipas ish shefit, paska qenë vrasës dhe kriminel), kanë qenë të ditura, por kurrsesi deri në këtë thellësi. Honi i pamasë që solli para njerëzve një intervistë e guximshme, është diçka më shumë se ajo që është menduar dhe që është ditur; tani para vetes nuk kemi thjesht e vetëm një njeri të lidhur me fatin e tij, qoftë si politikan, qoftë si njeri; nuk kemi para vetes një ish president që kërkon të mbajë me çdo kusht pushtetin; nuk kemi thjesht e vetëm një pasues besnik të klanit serb në Shqipëri apo atë që i vuri flakën krejt vendit për të qenë edhe pak ditë në pushtet. Tani, para njerëzve, është portreti i një monstre, e cila sa është politike, aq është edhe njerëzore; tani kemi konfigurimin e një qenieje të egër, të joshur jo nga sirenat e pushtetit, por nga klithmat e gjakut; tani nuk kemi vetëm e thjesht fizionominë e një njeriu me urat e zjarrit nëpër duar, por zjarrin vetë; para së tashmes nuk qëndron një ish shef qeverie i larguar nga pushteti, por një përbindësh i pamatë, me të cilin nuk mund të krahasohet asnjë bajloz i dalë nga deti; në fund të fundit, e gjithë ajo që ka ndodhur më 21 janar 2011 nuk paska qenë asgjë tjetër, veçse pjesë e urisë vrasëse të një monstre.

Mendja e zakonshme e një njeriu të lidhur me krimin, sado e sofistikuar të ketë qenë ajo, nuk mund të shkojë kurrë deri në këto përmasa, të cilat aq sa janë tragjike, aq janë edhe të pamendueshme për secilën përditshmëri. Është e çuditshme se si janë mbledhur tek një njeri i vetëm aq shumë netë të krimit, aq shumë thurrje skenash makabre dhe në fund të fundit aq shumë realizime të kobshme. Askush tjetër, në këtë vend të shkretuar nga liderët, megjithëse të bekuar nga perëndia, në një kohë kaq të shkurtër, nuk ka qenë kaq shumë i mbarsur me krime, të cilat nisin që nga hakmarrja e thjeshtë, disi kanunore e disi politike, në thirrjen e tij ndaj Haklajve, “e dua gjallë a vdekur atë njeri”; e deri tek planet e çmendura dhe realizimet sadiste ndaj ambasadave të huaja dhe personaliteteve ndërkombëtare të vendosura në këtë vend si miq dhe si rrugë drejt demokracisë. As në zbutjet më të ndjeshme të kanunit, prerja në besë e një miku, aq më tepër e një zonje, nuk është falur. Leçitja (dëbimi) familjare ka qenë një ndër dënimet më të buta, mirëpo, në skenën e politikës sonë, mjerisht del një njeri, i cili i thotë vetes burrë i fjalës dhe i nderit, dhe në anën tjetër dërgon turmat e krimit mbi miqtë e vendit të tij.

Nuk jam në ata që e besojnë njëqind për qind Izet Haxhinë. Koha ka bërë të veten, ndjenja e fajit e rëndon edhe atë, e herë pas here, dëshiron të zbusë gjërat ku ka qenë pjesë. Ndoshta edhe të rëndojë dikë tjetër, nga dy palët e politikës, për të thënë se jam i paanshëm. Mirëpo detajet e vogla që sjell, e që pasohen menjëherë me konfirmime pozitive nga të cituarit, si Dine Abazi e Sabit Brokaj, për ngjarje që lidhen me to; sado të vogla të jenë, janë pjesë e pohimit të së vërtetës.

Duke mos e besuar në çdo detaj atë, kam të drejtë ta besoj në atë pjesë, ku vetë unë kam qenë i interesuar për zbardhjen e saj deri në detaje, shumë kohë më parë; në vrasjen e Ilir Konushevcit, “Mërgimi”, shefi i logjistikës së UÇK-së, dhe mjekut Manaj, një qytetar nderi i Tropojës. Pas vrasjes së tyre, në majin e vitit 1998, lëvizja çlirimtare ngriti një Komision të Posaçëm për të hetuar atë që kishte ndodhur. Rastisi që kryetar i këtij komisioni të isha unë, B.I., ndoshta edhe nga fakti se në atë koha isha drejtues i organizatës. Shënimet tona, që unë i kam botuar tek libri “Enigma e një vrasjeje të trefishtë” para disa viteve, janë krejt të njëjta, ndoshta deri në imtësi, me atë që sjell pas kaq viteve Izet Haxhia. Vetëm se me dy shtesa; njëri nga autorët e pritës, vëllai i të cilit u vra në pritë, kishte lidhje jo vetëm me Azem Hajdarin, por edhe me Berishën, e njëkohësisht ishte në lidhje me shërbimin e fshehtë serb, me të cilët takohej që kur bënte kontrabandën e naftës.

Kjo përngjashmëri më jep të drejtën të besoj edhe tek të tjerat, të cilat, për vetë natyrën e punës sime, i kam hulumtuar edhe më parë.

Por, edhe nëse besueshmëria e kësaj interviste është vetëm në gjysmën e saj, përsëri, gjithëkujt i jep të drejtën të bëjë pyetjen: Çfarë do të bëhet me këtë monstër, monstër njerëzore e monstër të politikës?

Në një hark të shkurtër kohor është përmbledhur e gjithë intervista e Izet Haxhisë, periudha të mëparshme nuk kanë qenë objekt i bisedës së tij; por nga e gjithë ajo që është thënë, sado e kaluar përciptas, i gjithë pasqyrimi i errët i një njeriu, vjen krejtësisht i qartë. Haxhia nuk është pjesë e 2 prillit 1991 në qytetin e Shkodrës, ai po ashtu nuk ka qenë pjesë e akuzës që kishte ngritur vetë PD-ja kundër Azem Hajdarit, si njeriu që përgatiti vrasjet e 4 dëshmorëve. Ai nuk është as pjesë e blerjes së gjakut të tyre, si nuk do të ishte më pas pjesë e blerjes së gjakut të Azem Hajdarit. Ai nuk do të jetë pjesë e asaj skeme, kur për të sheshuar gjakrat, plagët paguhen me poste. Jam krejt i bindur, me atë që kam njohur nga afër, se sot Arben Broci, njëri ndër themeluesit e PD-së, do të ishte kundërshtar i rreptë i Berishës, si u bënë shumica e dhjetoristëve, ose nuk do të ishte më, ashtu si nuk është. Dëshmia e Brocit në mbledhjen themeluese të degës së PD-së në Shkodër, në shtëpinë e Mark Mhillit, se nuk duhet të jemi parti e hakmarrjes, revanshit dhe e krimit, ndoshta ishte dëshmia e fundit e shpirtit të tij, por Berisha ia mbylli shtigjet familjes së tij: Shpagoi gjakun me postet gjyqësore.

Haxhia, si personazh dhe si strukturë, është në këtë rast, pjesë berishiane dhe dëshmi e akteve të rënda të krimit që kanë ndodhur në një hark kohor prej një viti e gjysmë, që nga fillimi i marsit të vitit 1997 e deri tek shtatori i vitit 1998, e duke u bërë dëshmitar, ai bëhet njëkohësisht edhe bashkëfajtor. Por mbi të qëndron njeriu që i ka përgatitur të gjitha, që ka dhënë urdhër për gjithçka të zezë që ka ndodhur; qëndron njeriu i veshur me mantelit e presidentit, i cili në këtë rast, ngjan me mantelin e vrasësit gjakftohtë. Mbi Haxhinë dhe çfarë që ai ka bërë, ngrihet dikush tjetër: Ngrihet mali i krimeve të njeriut që kishte llogaritur gjithçka, deri në detaje, jo thjesht se donte të qëndronte në pushtet, por sepse nënvetëdija e tij, e mbushur psikologjikisht me tmerr, mposhtje, sevilizëm, rrëshqitje rrënqanthi, gjithnjë duke u zvarrisur drejt portave që nuk i hapeshin lehtë, mendoi se ishte koha e hakmarrjes së tij.

Dhe i lind ideja e krijimit të një sajese, “Hakmarrja për drejtësi”, si një alibi e vetes; i lind ideja e luftës së bandave dhe dërgon armë të sofistikuara drejt bandave rivale; i lind ideja e përgjakjes së një populli dhe thërret emisarë nga Kosova për të filluar një luftë të papërgatitur, ku kasaphana serbe do të ishte jashtë çdo logjike; mendon se ai është zoti i gjithçkaje dhe si Zeusi dërgon rrufetë e tij edhe mbi të huajt që e kanë vënë në pushtet. Mendja e tij haluçinante bredh edhe më tej: Ai vë në shërbimin e tij të gjithë ata që i ka mposhtur, gjakun e të cilëve e ka blerë; dhe këtë e bën vetëdijshëm. Ai në të vërtetë mendohet se është somnambul i krimit, por në fakt krimi e ndjek atë dhe krijon këtë gjendje, herë delirante, herë shpërthyese, gjithnjë të pakontrolluar, përherë mes mjegullës së krimit dhe frikës së ndëshkimit.

Askush në këto vite nuk e ka ditur se ku mund të shpërthejë kriza e tij: Por në fakt e kanë ditur se ajo është e gatshme mbi të gjithë ata që i shfaqen si hija e Brankos tek Makbethi. Përfytyroni edhe një herë shpërthimin e tij ndaj prokurorëve që kishin marrë përsipër të ndjekin krimin e Gërdecit; ku ideator dhe përfitues ishte i biri i tij; sillni në vëmendje shpërfytyrimin e tij, sytë e kuq, gjuhën e përmjerrur, atë ndjenjë frike e krimi që përcillnin vazhdimisht etjen e tij për të bërë edhe një masakër, qoftë institucionale, qoftë njerëzore. Dhe, sapo prokurorët u tërhoqën, sytë i morën ngjyrën e zakonshme, gjuha qëndroi si gjithnjë, e përmjerrur, sepse nuk bëhet ndryshe; mendja filloi t’i punojë për një tjetër ankth.

Çfarë do të bëhet me këtë monstër? Historia e këtij vendi, e mbushur me makthe, nuk ka pasur një të dytë; ai asnjëherë nuk ka qenë një cifël nga shkëmbi i krimit, ai ka qenë shkëmbi i vetë krimit. Figura të tjera renegate, qoftë edhe e Esat Pashës, tkurren para figurës së tij; ai sa të ngjet me Haxhi Qamilin, aq të ngjet me një varg renegatësh; por është shumë herë më tragjik, më grotesk dhe më i pandëshkuar. Natyrë perverse, shpeshherë pre e anktheve, ai e kaloi jetën presidenciale në një gjendje ekstaze mistike, rob i emocioneve, por edhe i të shkuarës së tij.

Nëse në historinë e një vendi perëndimor do të dëshmohej se një ish president kishte dashur luftën civile në vend të tolerancës dhe bashkëjetesës; se do të kishte armatosur mitingashë të tij dhe i kishte vënë në gatishmëri për të vrarë sivllezërit e tyre; nëse do të kishte pasur qoftë edhe një të dhënë të vogël se urdhri i tij i parë, sapo kishin nisur protestat kundër tij, do të ishte “ të armatosen besnikët”; nëse do të kishte pasur një grimcë të dyshimit se kishte dhënë urdhër të hidhen gazra kimike, një farë Ali Kimiku i vockël ballkanik; nëse do të kishte edhe një të qindtën e dyshimit se kishte synuar të godiste një ambasadë të huaj, sepse nuk i pëlqente ambasadorja; nëse…. askush nuk do të kishte pritur të thoja kaq shumë. Do të mjaftonte vetëm njëra nga këto dhe ai do të ishte para ndëshkimit të madh.

Berisha i vockël, SHB, kishte të drejtë kur protestoi se nuk kishte pasur dorë në trafikun e drogës. Atij, kjo nuk i është dukur asgjë. Babai i tij kishte dorë në trafikun e armëve… kishte dorë në trafikun e karburanteve, ai ishte bërë ndërmjetës i jetës dhe i vdekjes, i shpagimit të krimit me paret e gjakut… dhe kjo ishte ajo që mund të vihej re.

 

Çfarë do të ndodhë tani?

Ai që edhe kësaj here pret diçka nga prokuroria, mund të presë deri në kalendat greke, dhe nuk do të arrijë të shohë ndëshkueshmërinë e një krimi të shumëfishtë: Ndaj vendit, ndaj njerëve, ndaj pronës, ndaj kombit.

Njerëzit kanë vetëm një zgjidhje: Protestën e gjithanshme. Berisha e di se mund të ndodhë kjo, ndaj dërgoi mesazhin se nëse preket ai, mitingashët e tij do të marrin armët. Edhe një herë ai shkon drejt ëndrrës së tij: Një luftë civile.

Të jetë i bindur se kjo nuk do të ndodhë. Ai, më parë se nga gjithë të tjerët, një ditë do të përbuzet nga të vetët. Si ndodhi tani me njërin nga më të afërmit e tij: Izet Haxhinë.

 

Fragment

Nëse në historinë e një vendi perëndimor do të dëshmohej se një ish president kishte dashur luftën civile në vend të tolerancës dhe bashkëjetesës; se do të kishte armatosur mitingashë të tij dhe i kishte vënë në gatishmëri për të vrarë sivllezërit e tyre; nëse do të kishte pasur qoftë edhe një të dhënë të vogël se urdhri i tij i parë, sapo kishin nisur protestat kundër tij, do të ishte “ të armatosen besnikët”; nëse do të kishte pasur një grimcë të dyshimit se kishte dhënë urdhër të hidhen gazra kimike; nëse do të kishte edhe një të qindtën e dyshimit se kishte synuar të godiste një ambasadë të huaj; nëse…. askush nuk do të kishte pritur të thoja kaq shumë. Do të mjaftonte vetëm njëra nga këto dhe ai do të ishte para ndëshkimit të madh.

 

 

 

Nga Bedri Islami September 20, 2014 16:21
Komento

107 Komente

 1. kokpalari 21 janarit December 2, 03:40

  Shkrim i shkelqyer, i shkelqyer, i shkelqyer
  O Zot sa deme i ka sjelle ketij vendi kjo qenie e semure me ate emer te mallkuar.
  O Zot merr ti hak per ato zemra qe jane shkateruar nga veprimtaria e kesaj qelbesire qe me vjen neveri ti permend emrin.
  Beje ti o Zot se njerezit jane kaq te dobet, dhe harrojne kaq shpejt sa te dhimbsen 🙁

  Reply to this comment
  • udhetar si te gjithe December 2, 14:20

   Nderime z.Bedri.
   Faleminderit Dita.
   Mbani gjalle kujtesen, ndryshe do kthehemi prape atje ku ishim
   Ndeshkojeni kete njeri ne emer te gjithe gabimeve te medha qe kemi bere. Zoti Rama, Zoti Meta, jeni votuar per te rivendosur shpirtin e kombit ne qetesi, mos e harroni kete

   Reply to this comment
   • opozitar i sfilitur December 2, 14:28

    nje kryeveper e asaj qe ndjen shpirti i sfilitur i shqiptarit te ndershem sot

    Reply to this comment
    • plaku December 2, 17:41

     Shume dakort me te gjitha ato qe thote autori… por ai harron te theksoje se kurrupsioni i gjeneruar nen pushtetin e Berishes (dhe Nanos) vazhdon te lulezoje edhe ne krye te qeverise Rama: ilustrim i ketij fenomeni eshte Ilir Meta dhe benda e tij hajdude (e ashtuqujtura LSI). Pyetja qe me lind eshte: si mundet qeveria Rama-Meta te denoje vetem korrupsionin e Berishes e te injoroje korrupsionin e Metes gjate 4 viteve te bashke qeverisjes me PD-ne? A do ta denoje Ilir Meta vehten e tij? A do pronoje Rama te çoje Meten para drejtesise duke prishuur keshtu kualicionin (ose me sakte pazarin) dhe pastaj te shkoje ne zgjedhje (per te mare 65 depute!)?
     Jo, Jo, Jo… nje klase politike si kjo e jona nuk ka per te ndertuar kurre nje sistem drejtesie te paanshem dhe efikas ne kete vend! Mero Baze me shoke lehin kot se fajn e ka drejtesia… Jo ore xha Mero, fajin e ka politika, dhe sidomos i pari i saj qe aktualisht eshte Ed Rama! Pa deshiren e te parit te vendit nuk ka mundesi qe te behet drejtesi ne kete vend!

     Reply to this comment
     • feniks May 16, 20:46

      O plaku!
      E dime,qe je pjese e BANDES KRIMINALE TE Berishes dhe vazhdon akoma te perdoresh SKENARIN SERB te perdhosjes edhe te EDi Rames,meqenese Sali Berishes nuk ia LAN DOT GJAKUN NGA DUART e tij kriminale!!!
      Te mbarojme pune njehere me KRIMINELET,qe e GROPOSEN KAQ THELLE Shqiperine,pastaj do kemi kohe te merremi edhe me Ramen!!!
      Me kaq KRIME sa ka kryer Berisha ,DUHET TE MERREN TE GJITHE GJYKATESIT E BOTES dhe nuk i mbarojne dot deri sa te dalin ne PENSION!!!

     • Glad I left Albania! UK May 19, 00:45

      Do te kete arrestime ish-deputetesh, ish-ministrash dhe gjukates para marrjes se vendimit per statusin ne Europe. Mbasi te marrim statusinn, korriku eshte muaji i fundit i sali berishes si nje qenije i lire.
      Akuza e pare eshte per tradhti ndaj atdheut. te tjerat i dime te gjithe, durim edhe nja 45 dite se nuk keni pare asgje………………………

     • Raimond Vlonjati May 21, 00:22

      Tradheti ndaj Atdheut ? hahahahahaaha

      Kush do e beje kete akuze , EDI RAMA ? hahahahaahahaha

      Mos e kane fjalen per tradheti ndaj Atdheut te grekut ..looooool

     • Zefi September 20, 18:41

      o PLAKUSH ASHTU SI KE PSEUDONIMIN JE ME TE VERTETE. PSE HEDH SHASHKA E BEN TYM PER TE MBULUAR BEMAT E KRIMINELIT SALI SERBI PER TE CILIN BEN FJALE SHKRIMI . AI FLET PER KRIMET E BERISHES DHE JO PER KORRUPSIONIN E TIJ QE DOMOSDO DO TE DALE NEPERMJET GJYKIMIT TE TIJE.. ATO QE THUA ZOTROTE KAN NJE VERTETSI POR PARA DETYRES SE MADHE QE KA QEVERIA E EDI RAMES PER TE BERE NGA FILLIMI NJE SER REFORMASH CDO GJE DO TE VIJ ME RADHE, TASH PER TASH I NEVOITET ILIR META DERI SA TE MAJTET TE NDERGJEGJESOHEN SE VOTEN NUK DUHET TA JAPIN PER INTERESA PERSONALE TEK ILIR META POR P.S PER NDRYSHIME TE MEDHA QE DO TU SHERBEJNE TEGJITHEVE. MOS MENDONI AQ NGUSHT SE NUK ESHTE KOLLEJ QE GJERAT TE VENDOSEN SIC DON POPULLI PER NJE VIT AS DHE PER 4 VJET.

    • Raimond Vlonjati May 19, 04:06

     Pyetja qe ngrihet tani eshte :…Perse duhet te merremi me Berishen ..?

     Apo ngaqe Berisha ben nje oponence shume te forte dhe me karizmen e tij po i ve perpara si dhente ata depduetet dhe qeveritaret
     e PS-se shumica e te cileve e kane trurin bosh dhe kane si merite vetem qenien e tyre ne ….Shoqnine e Edi Rames -ndaj tani hajde ta heqim qafe Salen ……

     Sic duket pushteti me sherbetoret e tij ne media , ngaqe nuk e perballojne dot ne debat Berishen mendojne me mire ta rasim ne burg , dhe pastaj jemi te lire te bejme c’te duam ….

     Berisha nuk mund te denohet nga keto fakte qe nxjerr ky Bedriu ketu,
     sepse ne asnje nga ato te ashtuquajturat “fakte” Berisha nuk eshte fajtor ….Themi nqs gjykojme me mendje te kthjellet , pa nqs ecim me mendimin e hakmarjes , atehere e denon

     Berisha eshte fajtor per gjera te tjera te cilat ky ne shkrim nuk i permend ,
     porse ate faj Berisha e ka bere ne bashkepunim me keta te PS-se
     si psh Berisha eshte fajtor per Privatizmin shkaterues qe i beri Asseteve te Shqiperise
     eshte fajtor per shkaterimin qe po i bente amratimit te rende dhe vete ushtrise duke filluar qe nga viti 1993, dhe duke e lene Shqieprine te zbuluar dhe pa arme perpara agresionit serb qe po vinte ne Kosove…

     Porse per keto faje nuk e akuzon dot njeri Salen , sepse PS-se i pelqejne keto faje
     Psh. Edi sa erdhi ju deklaroi ushtarakeve do ju risim pensionin
     por qe mos kerkoni azgje ne lidhje me armatimin e Shqiperise etj

     Dhe ja tani ne kemi nje shtet qe nuk ka asnje paisje per te kontrolluar hapesiren ajrore –jemi zero fare-Dhe keta te PS-se nuk preken shume nga kjo ane …

     Ndaj mendoj se nuk duhet te merremi me opoziten,por te meremi me menyren se si te regullojme mireqneien e shqiptareve,
     si te japim ndonje mendim qe te forcojme aftesine tone mbrojtese me ndonje armatim te Nato-s, se po leme nam si nje shtet qe ka vetem pushke druri .,
     si te japim ndonje ide ne lidhje me ritjen e fuqise sone energjitike,
     si te japim ide per regullimin e sherbimit shendetsor, apo per nxitjen e mikrobiznesit etj te ketij lloji……….

     Ndersa Opozita nuk duhet prekur , dhe po ashtu Sala , sepse e hedh shoqerine shqiptare ne nje lufte vellavrasese , dhe shkateron demokracine duke abuzuar me gjyqesorin

     Natyrisht per njerezit hakmarres te fusesh Salen ne burg eshte gjeja me e mire, porse per ata qe me te vertet duan Shqiperine dhe te ardhmen e saj , futja e Sales ne burg nuk eshte e pranueshme
     dhe nuk eshte as e ndershme, sepse Sala nuk rezulton ne asnje vend qe te kete bere shkelje ligjore .
     Ai e njef punen e tij shkelqyer

     Ato punet e spiunllekut me Serbine , nuk jane gjera qe vertetohen –Po te kesh fakte per ate pune cojani ne prokurori,
     por nuk duhet folur me hamendje ……

     Nejse , por sic thashe do ishte mire qe te japim ide dhe mendime konstruktive per te hapur shtigje te reja per permiresimin e te ardhmes se popullit tone, jo te merremi me ….”prerje kokash”

     Te shikojme nga e ardhmja , me te kaluaren le te merret historia

     Reply to this comment
   • Open your mind December 2, 19:47

    Shume rralle kam lexuar nje analize kaq te sakte rreth figures se bishes dhe njerezve te tij.Te shpresojme qe e drejta do te shkoje ne vend dhe ky perbindesh do te vihet para drejtesise nje dite.

    Reply to this comment
   • gjyshi December 3, 11:12

    Jo, jo, Ai nuk ka bërë asnjë gabim, ose ka bërë fare pak gabime. Ai ka bërë faje. Dhe për këtë duhet të gjykohet me transparencë të plotë, me fakte që, ma merr mendja, janë të bollshme.Dhe kështu t’i dokumentohet edhe skeptikut më të madh se A i e m e r i t o n b u r g u n.

    Reply to this comment
   • Marin Gashi May 17, 18:02

    Kushtetuta e SHBA : Sundimi i ligjit – What is the “rule of law”?
    Cdo njeri duhet t’i bindet ligjit – Everyone must follow the law.
    Udheheqesit duhet t’i binden ligjit – Leaders must obey the law.
    Qeveria duhet t’i bindet ligjit – Government must obey the law.
    Askush nuk eshte mbi ligjin – No one is above the law.

    Por sa kohe qe Drejtesia te jete ne duart e Ilir Bllok Floririt, Sali Berisha rron nje mije vjet!

    Shqiperi, e mjera Shqiperi,
    kush te qite me krye ne hi?!

    Reply to this comment
  • turi December 2, 19:31

   Them se edhe shitja e detit grekëve është një provë që e çon në burg për tërë jetën.

   Reply to this comment
  • Devolliu December 2, 19:32

   Saliu i shpellave, ky KRIMINEL GJAKATAR, ky TRADHTAR I KOMBIT.

   Reply to this comment
  • Alban December 2, 19:41

   Shkrim i mire, por juridikisht i dobet. Pse them i dobet? Sepse pa u pastruar Kushtetuta e RSH nuk mund te hetohet Ali Baba Saliu me 40 kriminelet dhe hajdutet e tij, te cilet mbahen fort ne kupolen me te larte te shtetit shqiptar, me ne krye Presidentin Bujar Nishani, i dyshur per vrasjen e Kosta Trebickes. Te gjitha forcat progrsive ne Shqiperi duhet te kerkojne rishikimin e Kushtetutes per rikthimin dhe permiresimin e frymes demokratike te saj.

   Pa e permiresuar dhe pershtatur Kushtetuten e RSH me parimet baze te ndertimit dhe funksionimit te shtetit shkencor demokratik, nuk ka e nuk do te kete pranim te Shqiperise ne Bashkimin Europian.

   Reply to this comment
  • durrsaku December 4, 08:43

   e kushe te tha o kokpalari qe jemi kaqe te dobet tja marrim koken berishes dhe te lozim futbolle me koken e tije

   Reply to this comment
  • andi May 17, 06:48

   ahhhh sa pikellim me sjell ky shkrim..me prek deri ne indet me te fshehura e me sjell nje zemerim kaq te madh..ah Migjen, me ate frazen tende
   -ah te kisha nje grusht e ti bija malit qe s.bezane..-
   kaq aktual dhe sot e kesaj dite..bedri islami po ma mbush mendjen perdita e me teper si njeri qe e njeh mire se ceshte analiza,sinteza, di te derivoje dhe integroje problemet e ndryshme e te pafundme qe ka ky vend..me vjen per te uleritur, dhe te qaj, por nga zemerimi..po si mendoni ju i nderuar bedri?..a ka zgjidhje kjo pune?..se kjo nuk behet thjesht me vullnet politik..puls mandati i kellirave te drejtesisise do dhe akoma afro dy vjet te mbaroje..gjithsesi te lumte pena

   Reply to this comment
  • ilir May 17, 08:04

   e zeme se e arrestuan,po kush do ta gjykoje!!!???A ekziston ndonje gjykates ne Shqiperi me boooooole!!!????

   Reply to this comment
  • Patrioti May 18, 01:21

   Berishen pervec Amerikes nuk ka byth ta futi njeri ne burg

   Reply to this comment
 2. Kulti i Komunizmit... December 2, 03:42

  Po te flas Berisha…
  e merrni me mend se ç’ndodh?!

  tere Pluralizmi i ketyre 23 viteve bje si qelqe e shkermoqet!

  tere pronaret e rinj, dalin me tapi te pa-ligjshme!

  tere antaret e parlamentit dhe te shtreses politike ne funksion, duhet te paraqiten,
  se paku si deshmitare te tij…

  Jo, kjo s’mund te ndodh!
  Edhe Meta, keshtu mendon, madje edhe Rama, pasi beri ca telefona… nderroi mendje!

  Reply to this comment
  • LORA December 2, 13:40

   Paske renditur te njejtat arsye qe mbajne gjalle shpresat e brekedhjerit.
   Vetem se ke “harruar” me madhoren arsye,-Vullnetin sovran te shqiptareve.
   Ky vullnet do ta beje fakt katarsisin e madh,si kushtin e vetem te nevojshem te mjaftueshem te progresit te tij dhe gjeneratave qe do te vijne pas.TUNG.

   Reply to this comment
   • Kulti i Komunizmit... December 2, 23:59

    Katarsis?!
    Me vjen keq, Lora, por se pari kuptimi i pare i kesaj fjale eshte qe, shplarjen, rrefimin, pendesen, e kryejne ata ne salle, pra populli, jo ata ne skene, pra jo Biroja (Berjosha, Nenoja, Ylliri dhe E di qe e di edhe ti kete te fundit).

    Se dyti, vite me pare, kete reforme, “Katarsis” e shpalli Flamur Fatosh Nenoja, i shkuan pas nje turme e tere intelektualesh, madje dhe Zogu (Preçi, jo Ahmeti), e ky i fundit e mbiquajti: Dhjetori i Dyte!!!

    A te kujtohet se si ndodhi me Katarsis-in?! ZEROOOO!
    Perfundimi i vetem ishte ai qe Nano rrone ne Vjene…

    Por ky i pensionuari i dyte, berisha, nuk eshte si nano, nuk di te rroj jashte shtetit! Eshte si enveri, nuk ndahet nga dheri meme…

    Keshtu qe o Rama t’i japi leje te ndertoj nje vile afer asaj te Besnik Mustafarajt, e te shkruajne te dy bashke kujtimet e Gjyshit, o Ministria e Kultures ta shpalle Muze kullen e te pareve te tij dhe ata te Gardes qe shkurtoi reforma Strukturore e Rame Rilindesit, ia nisni ta ruajne edhe atje…

    Reply to this comment
 3. mendim i lire December 2, 06:03

  Sali Berisha po i ben nje sherbim shume te madh maxhorances aktuale, per ata qe kuptojne, duke qene protagonist perseri ne politiken e PD-se! Ai vete nuk e kupton se eshte viktime e egoizmit t vet te semure. Berisha me daljet e tij te shpeshta ne media, me shpifjet, perbaltjet, e deklarata dhe batuta idiote te liga po ja fut vete PD-se. E kini vene re qe batutat e Rames jane shume me te mira, te mencura, edhe kur jane ironikisht jane therrese, kane nje miresi dhe ndjehet njeriu i ndershem pas tyre. Persa i perket burgut per te, eshte e pamundur per shume arsye.

  Reply to this comment
 4. psy December 2, 06:41

  Kur do t’a shohim prapa atyre hekurave?Do jete ky momenti i Rilindjes se vertete!

  Reply to this comment
 5. beni December 2, 08:31

  Me mir pa u gjykuar,si puna e Olldashit se keshtu u mbullet goja pergjithmon kundershtarve!!??

  Reply to this comment
 6. shqiptari December 2, 08:34

  ta din mire te gjithe se po deshte baba i madhe i berishes dhe i botes amerika nuk pjerdhe per keta cera si zaganjori e cefa me shok po ja gjejne vendein berishes ne qeli te akullta po ai spreket se lojen e amerikes ka ber do zoti mose te tallen me qe sot e tutje po ca iku skthehet me sikure dhe te gjithve tua shtypin kken si olldashit miut te haleve

  Reply to this comment
 7. Erla December 2, 08:37

  Rasti i Kroacise duhet te jet shembulli.

  Reply to this comment
 8. VF-LP December 2, 09:09

  Duhet denuar me vdekje!

  Reply to this comment
 9. redisheheri December 2, 09:51

  Keshtu them dhe une.

  Reply to this comment
 10. marina December 2, 10:37

  Nqse ska ndjekje penale per kokat e korrupsionit, atehere kjo sdo te quhet Rilindje por koka e mafjes.

  Reply to this comment
 11. shqipfolësi December 2, 12:04

  Vetë zhvillimi i ngjarjeve politike, ekonomike, shoqërore në Shqipëri, ka sjellë si një nevojë të padiskutueshme Ndëshkimin e të gjithë pusht-etarëve që kanë abuzuar hapur dhe pa pasur frikë nga askush me pasuritë kombëtare, në favor të familjeve të tyre dhe në dëm të popullit që e varfëruan çdo ditë e më shumë.
  Kjo sjellje prej hajdutësh në qeverisje, i bënte karshillëk popullit pa e vrarë ndërgjegjia dhe pa pasur as më të voglën ndjenjë përgjegjësie për veprimet në shkelje të hapur me interesat e përbashkëta qytetare.
  Jam i mendimit, ashtu si dhe shumë komentues të tjerë, që sigurisht ka ardhur koha e Ndëshkimit Final dhe pa as më të voglën mëdyshje të të gjithë atyre që janë përfshirë në aferat korruptive të drejtpërdrejta por edhe si pasojë e keqqeverisjes së tyre.
  Qeveritarët që kanë keqqeverisur vendin duke shpërdoruar dhe keqmenaxhuar pasuritë kombëtare dhe fondet e ndihmave akorduar nga organizma të huaja, nuk ka se si ta anashkalojnë përgjegjësinë e tyre, thjesht duke dalë në opozitë.
  Opozita nuk është streha e shpërdorueseve, vrasësve dhe hajdutëve! Ne qytetarët nuk mund të pranojmë që ata që deri dje na vidhnin, sot të dalin në kuvend dhe të na japin mend sikur nuk ishin vetë ata që i shkaktuan këto situata që po kalojnë qytetarët e varfëruar dhe të papunë, pikërisht për faj të keqqeverisjes së tyre prej tetë vitesh.
  Nisur nga kjo, nuk ka pse të ketë hezitime në se duhen dënuar Berisha&kompani!
  Të gjithë meritojnë të dënohen sipas shkallës së varfërimit që i shkaktuan këtij populli!
  Qeveria e re, mjaft me konstatime dhe të hidhet në veprim! Konstatimet i kemi bërë në fushatën para 23 qershorit. Sovrani foli njëherë e mirë dhe qartë! Tashmë ka ardhur momenti i vënies në vend të Drejtësisë. Ne qytetarët duam të shohim të gjithë ish-at para Drejtësisë! Kush ka përlyer duart le të përgjigjet sipas Ligjit dhe kushtetutës! Qeveria e re e ka premtuar Ndëshkimin para zgjedhësve të vet. Le ta zbatojë tani, sipas shkallës së hierarkisë dhe fajeve dhe krimeve të bëra!
  E gjithë kjo gjendje mizerabël e varfërisë dhe papunësisë që mbizotëron sot në Shqipëri, i ka shkaktarët e vet që nuk janë anonimë dhe të panjohur, por më të gjallë se kurrë kanë kurajon dhe ngrihen, protestojnë, akuzojnë për krime dhe korrupsione që ata vetë i kanë firmosur!!!
  Ky është paradoksi më i madh i një klase politike të papjekur dhe të papërgjegjshme, që shkaktarët e vuajtjeve të këtij populli i mban dhe i paguan akoma me statusin dhe privilegjet e deputetëve të “nderuar”!!!
  Deri kur më kjo farsë politike në kurriz të drejtësisë dhe sovranit të zhgënjyer?!

  Reply to this comment
  • guri shabani May 17, 06:04

   Shkrimi arrir por i njeanshem .Shume dakord qe Berishizmi duhet denu por nuk duhet lene pa u gjyku dhe Ilir Meta i cili hiqet si me i pasterti i vendit.Saliu nuk e permen sepse do te mbrohet Edi k frike se ikrn nga qeveria dhe keeshtu ne vuajme dhe do te vuajme gjithmone.Edhe po te denohet saliu me shoke e miq nuk rregullohet vendi jone.Duhet nje force e paanshme si Eulex ose nuk di cer qe ti mori te gjithe per gjykim pa dallim.

   Reply to this comment
 12. Ajet Delaj December 2, 14:51

  ARRESTIMI I X APO Y NJE DEBAT BANAL QE NUK ESHTE NE SHERBIM TE SHTETIT LIGJOR

  Fatekeqesi e madhe per nje shoqeri qe edhe 23 vjet pas rrezimit si strukture shteterore e komunizmit, komunizmi rrone zhvillohet ne mendjet e zemrat tona duke filluar qe nga komentet anonime si fleterrufete e revoluciont kulturor e deri tek mentaliteti.
  Qe nga kreu i shkrimeve ne shtypin e Tiranes per mundesine e arrestmit te x apo y dhe tere shtjellimet e komentet jane mentalitet i paster komunist. Hetusia komuniste e Enverit nisej nga armiku i partise qe i viheshin hekurat ne pleniumet e saje e pastaj vazhdohej maskarada nga hetusia qe fabrikonte provat pasi denimin e kishte dhene partia e jo gjykata.
  Pse duhet thene dhe shtruar pyetja se a duhet dhe a mundet qe te denohet e gjykohet X apo Y kure ne Kushtetuten e Shqiperise barazia para ligjit teorikisht eshte e garantuar. Pyetja duhet te shtrohet a do jete i zoti pushteti per te realizar detyren e tije funksionale e kushtetuese dhe shqiptaret a do jene nje shoqeri e civilizuar , dhe kur them shqiptaret kam parasyshe mediat dhe tere mekanizmat demokratik te nje shoqerie sensibel e moderne qe te detyrojne pushtetin te mbaje premtimet e te zbatojne kushtetuten.
  Koncepti perendimor per drejtesine e prezumimin e pafajtesise nuk te lejon qe te paragjkosh dhe te etiketosh tjetrin si kriminel por duhet nisur nga veprimtaria kriminale ne dem te shoqerise e shtetit per te arrtur tek krimineli.
  Besoj se jeni ne nje mendje me mua qe skadalet me te medha qe kane shoqeruar qeverisjen e djathte per tete vjet kane qene “Rruga e Kombit”, “Gerdeci” e “21 Janari” pasi po te zgjerohemi ne kohe e hapsire vargu i bemave te pushtetareve per me shume se 80 vjet eshte shume me i gjate
  Per te paren duhet nisur nga studimi i fizibilitetit , projekt ka pasar apo jo, tenderimi, zbatimi e deri ne marrjen ne dorzim nese eshte marre akoma pasi mungojne pritat siguruese e ndricimi si edhe elemente te rendesishem te ndertimit te nje rruge aq te shtrejte.
  Per te dyten duhet pare zbatimi i rregullave te sigurise per veprimtari te tilla persa i perket largesise nga qendrat e banuara e aeroporti i vetem nderkombetar i Shqiperise , licensimi, tenderimi dhe kush e ka pasur nen juridiksion dhenjen e lejes dhe kush e ka dhene. Gjithashtu edhe ku kane qene te siguruara firmat qe kane ushtruar nje veprimtari kaq te rrezikshme sic eshte shkaterrimi i arsenaleve ushtarake. Nje firme ndertimi me 4 puntore duhet te jete e siguruar po te tjerat? Nese i shtojme kesaje shitjen e mijera tonve tunxh, bronx, barut e se ku kane shkuar parate atehere panorama behet me e qarte mbi kete dhije veprimtarie e “biznesi”
  Se fundi per 21 Janarin thjesht duhet ndjekur rrjedha e shkatrrimit te serverit dhe ku eshte kopja e filmimeve pasi eksperiza e FBI ka thene se para se te shkatrrohet serveri eshte kopjuar. Nese i shtojme kesaje zbatimin e rregullores per hapjen e zjarrit jashte telave rrethues te objektit , zinxhiin e komandes e zyrin e nxir te komandantit te gardes panorama behet me e qarte e besoj se ndriohet krejt errsira.
  Tani sipas kushtetutes dhe ligjeve ne fuqi nuk ka ndonje perjashtim per pozicione ne pozite , opozite apo hiearki qe te ndaloje doren ndeshuese per thyerje te ligjeve ekzistuese e veprimtari kriminale.
  Ne anen tjeter nuk kemi asnje arsye te paragjykojme vullnetin e pushtetit per te vendosur ligjin dhe drejtesine dhe gjithashtu nuk kemi te drejte te politizojme organet e zbatimit te ligjit ne Shqiperi . Duhet pasur ne konsiderate nga pushteti i majte se veprimtaria kriminale nuk ka filluar me pushtetin e demokrateve ne 2005 por shume me heret me se pakti qe ne 1944 e me pertej me vrasjet mbas shpine te Zogut e vjedhje te pasurise shteterore .
  Pra perballja e pushtetit te ri te z Rama me krimin eshte nje nerrmarrje shume e madhe dhe e veshtire por jo e parealizueshme nese ruan dhe perkthen ne veprime konkrete vullnetin politik qe ka pasur gjate opozites e natyrshem nese kerkon ndihme ne fushen e zbatimit te ligjit tek partneret tane perendimore kryesisht tek Shtetet e Bashkuara te Amerikes.
  Pragjykime e politizime te tilla nuk jane ne funksion te vendosjes se shtetit ligjor ne Shqiperi gje per te cilen kane aq nevoje shoqeria shqiptare.
  Filozofia e luftes kunder mafies e krimit te organizuar na meson se duke ndjekur rrjedhen e parase e aseteve te krimit shkojme tek kriminelet e jo e kunderta.

  AJET DELAJ
  NEW YORK

  Reply to this comment
  • andi December 2, 16:25

   O Ajet Delja, prej Bajzet. A e kupton ti cfare shkrun z. Bedri, apo ke kalue permes Jugosllavise ne amerik e te duhet me kriju mjegull per dhandrris e Serbise. Eshte interesant se te gjithe te arratisurit permes Jugosllavise jane simpatizante te Sali Kriminelit!!! Megjithate sado i forte e perkrahje te kete klani Serb ne Shqiperi e Kosove, sot e ka marre rrugen e tatpjetes e nuk munde te jete ma asnjehere diktues. Sales sado ti zgjatet burgu ne ate rruge ka hy e nuk munde te kthehet pa perfundu aty. Pra e ka pre ate bilete e do te udhetoje per atje pa derman tjeter. nje nga deshmitaret e vullnetshem do jem edhe une ne gjygjin e tije.

   Reply to this comment
 13. Muhamed Tabaku December 2, 14:54

  Nese Kualicioni i djathte erdhi ne pushtet erdhi si rrjedhoje e nje politike te ashper, te dhuneshme e korruptive te qeverise Berisha dhe nese duke filluar nga berisha te gjithe me dokumente te sakta ligjore duhet te pergjigjen ligjerishtper fajet e kryera. Nese gjyqetaret qe ai ka vendosur nuk e gjykojne ate ahere mendoj se reforma e pare duhet te behet ne drejtesi. Drejtesia eshte si pushtet i veçante per te ruajtur pastertine e shtetit dhe jo pasurite e privilegjet e krijuarar nga njerezit e veshur me pushtet.
  Shpresojme qe me kete maxhorance me shumice absolute do te behet pune e mire per luften kunder korrupsionit dhe te vendosjes se institucionit te ndeshkueshmerise ndermjet pushtetareve.

  Reply to this comment
 14. I.Troplini December 2, 14:59

  Nese vendimi i nxjerrjes para drejtesise i Sali Berishes dhe sistemit te tij kriminal te drejtimit te shtetit si ciflig i babait, do te duhej vertete te merrej nga politika e sotme shqiptare,,,,ai vendim nuk do merreshe kurre. Edhe nese do beheshin tentativa ne kete drejtim, ato do te perfundonin ashtu sic perfundon cdo gje shtetformuese ne kete vendin tone,,,,ne degjenerim.
  Nuk i nxjerr syte, sorra-sorres. Kjo politika shqiptare eshte e njohur si fole sorrash. Te kerkosh ti besh gjyqin nje krimineli dhe te deklarosh metodat e tij “te punes” si antikombetare dhe antiligjore, nevojitet se pari, egzistenca e nje grupimi politik qe nuk eshte i prekur nga korrupsioni dhe qe ne baze te ketij kapitali, mund te ndertonte ate qe eshte mese e nevojshme ne keto raste,,,besueshmerine ne radhet e ketij populli. A eshte Ilir Meta, politikani i duhur qe mund te ngreje zerin per korrupsionin e Sali Berishes??
  “Rreziku” i vetem per Sali Berishen dhe te tijet, mbeten strukturat europiane dhe ato amerikane dhe vendimi qe ata mund te marrin per te. Nese akuza kunder tij, do te perfaqesoheshe dhe mbeshtetej ne aspektin juridik dhe profesional nga asistenca qe mund ti jepej prokurorise shqiptare, atehere shqiptaret mund te kene mundesine te shpresojne se edhe ne vendin e tyre mund te pergjigjesh para ligjit per krimet qe kryen,,,,,qofte edhe pse per kete proces nuk i patem vete kellqet dhe personelin e duhur per te realizuar nje proces te tille.
  Nje proces i tille do te ndihmonte edhe politiken shqiptare per te gjetur vetveten ose sic thonin ata qe u zgjodhen me 1 milion vota,,,,te rilinde. Edhe rilindja e vetvetes, nuk eshte nje gje e keqe nese vertete ke ndermend te rilindesh dicka tjeter.

  Reply to this comment
 15. demokrati December 2, 15:20

  ti rruni bishtin S Berishes te gjith ju te kuqte.

  Reply to this comment
  • andi December 2, 16:33

   Mire qe paska edhe bisht Sali Berisha o demokrat. Sali Berisha ka ken i kuq e eshte Kriminel. Kurse ne nuk kemi pase kurrfare lidhjet me te kuqt e as me UDB ne. qe ishte e kuqe. Ju qe shkruni keshte jeni pjelle e atyne familjeve qe ishin agjente te UDB se. e ju takon tja rruni bishtin ati Krimineli, kurse na do i tregojme ne gjykate pislleqet e lidhjet me UDB ne.

   Reply to this comment
 16. Foleja e zogut December 2, 15:22

  Mendoni se jemi ne vitin 1945 per gjyqet popullore,mjeranw ishit dhe mjerane mbetet, Sali Berisha, eshte dhe do te mbetet figura me pozitive e ketij vendi.komuniste te pandreqshem.

  Reply to this comment
  • Shkop per zagaret e Saliut December 2, 16:52

   Degjo ti foleja e zogut te sorres! Nuk te kam replikuar here tjeter,sepse me dukesh shume dallkauk dhe naiv ne menyren se si e formulon mendimin tend.
   Po te jete per mjeran dhe bythelepires ai (ose ajo) je ti me menyre tende te trashe te provokuarit. Sali Berisha dhe jo vetem ai por dhe familjaret e tij biologjik dhe politike jane sterra e ketij kombi. Sali Berisha eshte nje lloj plehre qe nuk ben as per koshin e plehrave se bie ere nje ore larg. Per ate monster burgu dhe qelia e ftohte jane mjalte para krimeve te shemtuara qe ka bere.

   Reply to this comment
 17. shqiptari December 2, 15:33

  hahahahahahahahahahahahahahaha sa bukure luhet po ta dini se ky berish ka bere lojen e amerikes se keshtu do ajo po po te doje prap amerika berisha as kockat si gjenden atije me soje e sorollop qe kan grabiture ket vende po amerika ka plane te tjera me argiten prandaj mos u merzisni po vazhdoni e beni lojen gazeta si ja keshtu ju llapni e ne lexojme dhe pse ne varferi ekstreme keshtu do ky popull dhe amerika e di mire po zote na ruajte po te zuri hakmarja e amerikes vetem ketu shpresoni qe te mundet ti ndodh gje atyrve qe e shkatruane shqiperin per keto 23 vite qe iken

  Reply to this comment
 18. MARKO December 2, 15:58

  Berisha nuk duhet gjykuar Ai duhet te ripet me biçak.

  Reply to this comment
 19. illo December 2, 16:06

  Shkrimi I zotit Islami , po qe se kurohet me shkrimin e zotit Delaj , panorama del e sakte dhe e kopsitur ligjerisht . Jemi ne terenin demokrat dhe nuk duhet te kene vend paragjykimet , por vetem ligji . I. Foto

  Reply to this comment
 20. saimir December 2, 16:15

  Fjale te duhura dhe ne momentin e duhur. Berisha me te tijte duhet te rrasen sa me shpejt ne burg dhe kjo eshte nje kerkese jetike per te gjithe publikun. Kjo nuk eshte e vetmja arsye e ardhjes te se majtes ne pushtet por mund te behet e vetmja qe e perze ate perseri nga pushteti nqs nuk i binden kerkeses se publikut.

  Reply to this comment
 21. Gimi December 2, 16:41

  shkrim i perkryer.

  Reply to this comment
 22. Diana December 2, 17:02

  eshte momenti qe sovrani-popull te flase perseri. Populli te demostroje dhe te marshoje per te kerkuar denimin e ketij oktapodi qe i ka hedhur tentakulat ne gjithe trupin e te mjeres shqiperi -kelyshet e ketij oktapodi po i pine gjakun dhe shpirtin te mjeres shqiperi. perpara o popull -vetem ti o popull mund te shpetosh trupin e raskapiturr te nenes shqiperi. Rame & Co nuk kane per te bere asnje gje – o ja kane friken se jane perlyer edhe vete dhe kane dosjet qe ai ua tund mu ne surrat ose jane te pazote dhe frikacake.

  Reply to this comment
 23. aleks December 2, 17:24

  Ne qofte se berisha ky kriminel me patente nderkombetare nuk denohet qe imeriton varje ,atehere edhe kjo qeveri me mire te iki ne qofte se nuk e denon,,atehere te vendosi vete populli ta vrasi ate kriminel dhe te shpetojne te gjithe populli nga kjo ligesi e pare ne politiken shqiptare.

  Reply to this comment
 24. "dd" December 2, 17:45

  Jam dakort LORA. Nuk e kane llogaritur sovranin.

  Reply to this comment
 25. taku December 2, 18:00

  Nuk jam ne gjendje te jap nje opinion te plote dhe te sakte mbi gjithcka thuhet ne kete analize te ketij personaliteti te nderuar te luftes heroike te kombit tone, sepse shume aspekte te prekura prej tij kerkojne nje pune voluminoze hetimore dhe analize e argumentim mjaft te forte juridik per te qene bindese. Por nje konkluzion e ka kapur mjaft mire. Nje “krim” qe Berisha e ka “konsumuar” shpesh eshte pikerisht permbysja dhe corientimi i sitemit te vlerave te ketij populli vetem per interesa afatshkurtra (mendjeshkurtra) politike dhe elektorale. Ai mban fajin kryesor per kete kaos dhe zallamahi ne sistemin e vlerave te shoqerise tone. Cdo gje ne interes te pushtetit afatshkurter eshte budallalleku dhe gabimi me i madh qe do ti faturohet gjithmone (nuk mohoj arritjet/per te mos fyer demokratet e sinqerte). Berisha nese do te perdornim nje shprehje Kadarejane eshte nje “humbes i madh” i mundesive dhe shanseve. Per kete gje (edhe per shkak te personalitetit dhe karizmes/polikes se Rames) shume veta jane zhgenjyer nga P.D. dhe e kane braktisur ate.

  Reply to this comment
 26. Hamdi Lala December 2, 18:17

  Të lumtë o Bedri Islami, po ti ja paske bërë prokurorin ore i nderuar, si paska mbetë punë atij për të hulumtuar, vetëm po ju dashka ti verifikojë këto të dhëna, e lamtumirë sali berisha!

  Reply to this comment
 27. Leonardo December 2, 18:26

  Pa tjetër që duhet të dënohet ai dhe rethi i tijë për gjithë këto të këqia që i kanë bërë vendit tonë dhe jetën e popullit nuk duhet të tregohet as më të vogëlën mëshirë për këto qënje shtazarake

  Reply to this comment
 28. Kalibri December 2, 18:47

  Kemi nevoje te lexojme shkrime te ketij niveli. Faleminderit DITA qe nuk merreni me NJOFTIME por me trajtime qe kane kuptim.

  Reply to this comment
 29. sazan December 2, 18:48

  Shkrim i persosur. Kerma duhet te kalbet ne burg

  Reply to this comment
 30. sadik \\\\Malaj December 2, 19:12

  EDI RAMA eshte vonuar ne arrestimin e SALI BERISHES dhe te disa ministrave qe i vogel dhe i madh ne kete vend i njeh dhe e din mire se cfare krimesh kane bere.

  PO NUK LEVIZI NE KETE DREJTIM EDI RAMA DUHET TE LARGOHET ME DOREHEQJE OSE ME DHUNE. MOS TE KENE FRIKE SE EDI RAMA E KA POPULLIN ME VEHTE.

  Reply to this comment
 31. Mark uk December 2, 19:18

  Kshtu behej thirrje edhe ne vitet e para te komunizmit.Kur denoheshin intelektualet shqiptar te gjith te shkolluar ne perendim.Njerzit pushkatoheshin komunistet thirrnin hakmarrje rini.Ne se Berisha ka bere per tu denuar,te denohet pa ja vonuar.Po keni qysh ne 90 qe beni te tilla thirrje sa u permbyset.

  Reply to this comment
 32. turi December 2, 19:26

  Respekte,zoti Bedri.

  Reply to this comment
 33. kavajsja December 2, 19:29

  ham-ham-ham,sala tha qe nano ka vjedh dhe e futi ne burg,edi e iliri ferkonin duart.Po tani o frikacake pse hapni syte nga AMERIKA dhe EVROPA ,kalbeni ne burg se eshte fajtor per sa e sa vrasje apo harruat se sarajet e gites u bene me gjakun e te pafajshmeve. Po patet frike kerkoni ndihmen e popullit “sovran”po dhe ju marionetat e sales jeni bere.

  Reply to this comment
 34. ceni December 2, 19:36

  Nuk kam as nje vrejtje per artikullin.Problemet qe ngre jane reale.Nuk besoj qe do vije ajo dite qe politikanet do gjykohen sepse te gjithe jane felliqur dhe mbrojne ne heshtje njeri-tjetrin.Pamvaresisht e sulmojne per shou mediatik, por as nje prej tyre nuk do coje dosje per Berishen apo ndonje minister te tij. Ketu jemi dhe do do dale ate qe them une.Mjere populli, per nje “gabim” te vogel duhet te paguaj, ashtu sic u vertetua te Fiksi. Edhe sikur te hapet nje proces gjyqsor dijeni para parase se madhe qe do hidhet, para kercenimeve, nuk do kete gjyqtar qe te mare ceshtjen.
  Perfundimisht , ky vend eshte shekuj larg me drejtesine.Tek ne u instaluan menjehere terbietet turke si rushfeti,korupsioni,kontrabanda e tj

  Reply to this comment
 35. tomor labi December 2, 19:56

  Edhe nga une respekte i nderuari Bedri.
  Ndoshta pak me pak militantizem dhe do ishe perfekt, megjithate ska gje edhe pasioni eshte ngandonjehere fajtor i krijimeve te bukura, te pakten historikisht.
  Edhe ai miku qe shkruan per fajet dhe denimin e Ilir Metes e ka nje te drejte te madhe dhe te padiskutushme por edhe Edi ka faje qe mund te denohen edhe …… keshtu me rradhe te gjithe politikanet e sotem dhe te djeshmit me ne krye Fatosin e paharuar apo jo.
  Si tja bejme ti futim te gjithe ne burg?
  Kam frike se sdo mjaftojne burgjet , ti heqim nga pushteti dhe nga politika si Berluskonin por ca si Saliun e ndonje tjeter mbasi tu kemi pergatitur me kujdes dosjet ( jo me fjale rrugesh dhe me arsyetime politike se nuk i denojme dot) duhet me doemos nje proces i math e i mirpregatitur e nje denim shembellor se ndryshe nuk shkojme ne Evrope por ne Afriken sahariane qe te pervelohemi si ne ferr.

  Reply to this comment
 36. Koco Belaja December 2, 20:01

  Ky shkrim po me kujton pretencat e prokuroreve te kohes se diktatures e komentet “letra nga populli” qe solidarizoheshin me vijen e drejte te partise se punes.
  Shqiperia ka ndryshuar shume ne disa drejtime, por persa i perket mendesise, do te duhen disa breza qe shqiptaret te kuptojne se asnje nuk mund te denohet nga perceptimet partiake.

  Reply to this comment
 37. Mimoza December 2, 20:53

  kUSH TE JETE PER NE GJYQ TE SHKOJE, POR DISA GJERA NUK JANE TE SAKTA NE SHKRIMIN E MESIPERM. TE NE TE GJITHE POLITIKANET DUHET TE SHKOJNE NE GJYQ. MEQE ARTIKULLSHKRUESI MENDON SE DUHET TE SHKOJE BERISHA UNE JAM DAKORD, TE SHKOJE I PARI, ETE JAPE LLOGARI PER TE GJITHA, POR PASTAJ ME RADHE FATOS NANO QE BERI SI DESHI. NE KOHE TE TIJ U VRA EDHE KRASNIQI, KOSOVAR, MINISTER I QEVERISE SE KOSOVES, ILIR META QE BURGOSI PA MANDAT DHE PA VENDIM GJYKATE SHEFIN E OPOZITES ME KRIMINELE ORDINERE, PASTAJ ISHTE KRYEMINISTER KUR U ZHDUK THESARI, KA PERGJEGJESI. Edhe EDI RAMA QE NUK ZBATOI ASNJE KRITER TE NDERTIMEVE NE TIRANE Se U MERRTE GJOBA DHE I LINTE TE BENIN SI DONIN. Ai nuk e rregulloi Tiranen , po e ngaterroi me gratacelat qe u pasurua. POR PIKTORI KA PERGJEGJESI EDHE PER 21 janarin, pjesen e vet, se ai e organizoi. Kush godet ushtarakun ka pasoja dhe qene te dhimshme, se kur ndizen gjakrat vetem mysybete do te kesh.

  Reply to this comment
 38. Gramoz December 2, 21:42

  PROKURORIA TE PERPILOJE AKTAKUZEN PER BERISHEN DHE QEVERINE E TIJ..MJAFT.

  Reply to this comment
 39. I drejti December 2, 22:10

  Tezat e ketij artikulli i keni tek blogjet e djeshme tek shkrimi i Adrian Thanos me te njejten teme. Ju lutem lexojini pasi eshte marre koncentrati i komenteve dhe eshte kthyer ne shkrim analitik.

  Reply to this comment
  • N.VJOSA December 3, 02:44

   Eh ore Baca Bedri,…
   Po gjithe jeten kusar i pandreqshem mbete?…
   Kusar kur ishe student, kusar edhe tani qe po thinjesh komplet!…
   Po te mos i kishin shkruar te tjere me pare, keto qe ke renditur ti Bedro kopjaci, do te thosha qe shkrimi i Bedri Zenel Islamit, eshte nje kronollogji e mrekullueshme e aktivitetit kriminal te Ba es se Krimit, Sali Don Kishot Serb, Mashtrus Rrumpalle Kriminelit!….
   Por shkrimi yt o Baca Bedri eshte nje kopje e keqe e me dimeve te Mero Bazes, Adrian Thanos dhe e shume komentuesve te talentuar , qe jane shprehur shume qart dhe me nje gjykim per tu admiruar.
   Po ty Bedro te duhen keto shkrime, qe te forcosh pozitat e tua teper te lekundura dhe shpesh here ilaçi per kete eshte KUSARI QE THERRET KAPENI KUSARIN!….
   Do te shtroja edhe pyetje te tjera O BEDRO KAPIDANI, por nuk eshte vendi ketu ne nje mjedis te hapur mediatik…., prandaj ta leme me kaq.
   Le te vijme tek thelbi problemit:…QE SALI BACA I KRIMIT E KA VENDIN NE BURG,
   …DHE DUHEJ TA KISH ZENE ATE VEND SHUME ME PARE, KJO AS QE DISKUTOHET….
   Por Sali Qeni i Terbuar nuk ka per te hyre ne burg!
   Ai mund te futej ne burg per veprat e tij kriminale, qofte dhe duke gjykuar njeren prej tyre, ate me m a k a b r e, 21 Janarin….
   Por per kete duhet te jape viston vet qeveria e SHBA-ve dhe paterica e Edi Rames,
   Ilir Meta, i cili, çuditerisht eshte kthyer sot ne nje faktor percaktues te qeverisjes!…
   Mos keni merak per gjykatsit, se ata, qe kur ka nisur historia e shtetit dhe e se Drejtes, e nuhasin me mire se qent e antidroges se cilin krah te vendosen,
   KADIU KUR SHIKON PARANE,
   TERS E VERTIT SHERIANE…
   Edhe ne se do kete nje proces kunder Baces se Krimit, ai do vertitet ne nje gjyq teatral, tragjikokomik, se gjyqi i vertete i behet vetem nga nje hetuesi e vertete, larg aktoreve lolitik, , nje HETUESI KU SALI KATRAHURA, KOKA E MAFJES SERBE NE SHQIOERI TE TREGOJE EDHE PER QUMESHTIN QE KA PIRE NGA SHEQERJA….
   Por fatkeqsisht ky gjyq nuk ka per te ndodhur kurre.
   Megjithate Media e pamvarur ben shume mire qe terheq keshtu mendimin e opinionit te gjere shoqeror mbareshqiptar…, ku shpesh paraqitja e mendimeve te kunderta, i afrohet shume se V e r t e t e s.

   Reply to this comment
 40. TATA December 3, 02:23

  I nderuari Bedri Islami.
  Geni mbetet Gen i paster si kristali, Dinjitoz i vendosur trim, i guximshem, kurajoz i talentuar si gjithnje ne mendjen dhe zemren time. Ne mes dallgve te fuqishme tatpjetave dhe disfatave per mua ke kene dhe mbetesh nje publicist dhe gazetare i suksesshem.
  Oooo Bedri krimet e kriminelave e 23 vjeteve kane qen dhe mbeten njodha me e zeze e jetes time. I shtruar ne spital, I smundur shum rende, per jet a vdekje me jep kurrajo e guxim qe ti shkruaj keto pak rreshta e te uroj per suksesin ne mes dashamirsise, ngrohtesis, pjekurise dhe intiliktit tuaj te cilin gjithnje e kam vleresuar gjate punes midis nesh.
  Mendoj se me sa shkruani dhe sillni kujtesat ne popull, gjykoj se gjithe njerezit qe prollojne krim s’kane avokat, gjykates ne bote qe mund ti mbroj, pervec trathtarve shekullore.

  Reply to this comment
 41. diti December 3, 15:46

  Sali Bisha e ka hak gjyqin dhed denimin ,per te gjitha bemat qe i ka shkaktuar popullit aq shume ka bere keq sa shume here mendoj ; po ky vetem shqiptare nuk eshte ,cdo gje e ka bere kunder popullit dhe vendit te tij ,gjithmone me eshte dukur i mistershem ne veprimet e tij . Po c’do behet me te !? Kjo eshte pyetja qe rri verdalle mbi te gjitha kokat : te popullit te thjeshte e te vuajtur dhe te mashtruar tinezisht prej tij ,por edhe te kokat e politikaneve qe bene betime dhe moren oremtime se do benin drejtesi !!? Bisha ( keshtu me pelqen ta quaj ) i ka mare te gjitha masat se eshte dhelper e dy sistemeve dhe i di hilet dhe djallezit plua pervoja e gjate ne pushtet e ka bere ” mjeshter” ne fshehjen e gjurmeve ,por eshte edhe nje e keqe e madhe tjete qe e ngriti vet GJUKATAT 6 mujor te plepave . Te gjithe keta gjykates 6 mujor e prishen drejtesine per vete paafttesine profesionale te tyre ata jane bere servila ,per vete ” nderin ” qe u beri Bisha atyre ,se ishin shitesa bulmeti apo kujdestare cerdhesh dhe sa hap e mbyll syt e shohin vete n jurist qe konkuron bile i ze dhe vendin atij studenti te shkelqyer qe ka mbaruar shkollen e plote . E keta 6 mujoret s’do t’i qendronin besnik Berishes per cdo lloji problemi qe te kete ai !!!???

  Reply to this comment
 42. Guri December 3, 17:16

  Shkrim i përkryer. Nuk ka mbetur asgjë pa shkruar. Më mirë përballje përfundimtare me rezistencën e strukturave ilegale të Berishës dhe UDB-së se sa të vazhdojmë drejt humnerës së pashmangshme.

  Reply to this comment
 43. Male osdrimi December 4, 20:09

  Demagogji. Pse nuk nderton nje akuze bazuar ne fakte dhe ta ftoje ne beteje ligjore Berishen?
  Mjaft me llafe nen argumentin “Jo une gazetar jam, prokuroria te beje punen e saj”.

  Reply to this comment
 44. Tomorri December 4, 22:33

  Zoteri ke harruar nuk eshte nentor i 44 , nuk e ka marre pushtetin Partia Komuniste, qe mori
  revansh e shkeli mbi fe e pasuri.
  Per kujtese ka ardhur e majta ( keshtu i themi ne) ne pushtet me aq pasuri sa do ja kishte zili cilado qeveri e djathte. Cfare pret gjygje speciale?
  Per ke? Te korruptuarit? Hajdutet? Mashtruesit?Tradhtaret? Kulaket? Vjedhesit e pasurise kombetare?
  Nga kush? Te ndershmit? Te pa perlyerit? Te drejtet? Te pakorruptuarit? Te aftet? Te varferit?
  Rilindasit?
  Nuk e di ku e mbeshtet shpresen proletare per arrestimin e klanit Berisha nga klani Rama.
  Mos po sheh gje qe keta te rinjte po shkojne me biciklete ne pune, po vishen me kostume si ne kohen e Maos, po hane nje here ne dite nga hallet e ketij vendi, po shkelqejne si te paperlyer, si te afte, si te pakorruptuar, si diplomate, si rendvenes, si punedhenes e largpames.
  Mos te ngjan Naco dhe Meta si Migjeni qe shkruante dhe i digjte zemra per Lulin e Vocerr e te pangrene . Mund ta vendosin keta drejtesine????
  Ne nje lufte te ashper per karrige e pasuri midis cakejsh te kerkosh drejtesi eshte si ti thuash luanit ne xhungel behu vegjetarian.

  Reply to this comment
  • Lleshi December 5, 00:24

   Ha….ha…..ha…..ha….. cfare “pikture” dhe cfare “kontrasti” ? YES MAN ! YOU ARE RIGHT ! E hidhur por e vertete ! Dhe te them te drejten , mendoj se dhe vete Bedriu nuk e ka seriozisht sa ka shkrujatur , ose ka harxhuar kohen dhe bojen thjesht per te lare ndergjegjen e vet me fjalet : “Ja une e thashe timen ….. lava gojen time …….. !” , ose eshte vertet “deficient” qe beson ne “versione” te tilla ! Ka 28 vjet te pakten qe “antishqiptarizmi” iu fle ne qelize drejtuesve te shtetit te shqiptareve ose me sakte “plehrave antishqiptare” !

   Reply to this comment
 45. Ferdinand December 5, 08:50

  Zoti Bedri,
  po ndalem ne pragrafin e parafundit te shkrimit tuaj te gjate:
  “Një studim i bërë ditët e fundit nga një institut i rëndësishëm evropian, që merret me çështjet e sigurisë dhe të religjioneve, pikërisht për këtë çështje, arrin në përfundimin se, nëse nuk do të ndërmerret asgjë dhe do të ketë heshtje për gjithçka që ka shkuar , kjo do të thotë se vendi rifutet në krizën e humbjes së identitetit dhe të bjerrjes së vetëdijes së tij. Ky do të jetë një tjetër shans i humbur për Shqipërinë për të gjetur, më në fund, një rrugë të drejtë, njëkohësisht të vetme. Drejt bashkimit me shtetet e tjera evropiane. Ose do të ketë ripërsëritje të gjërave dhe risjelle të një klase politike, e cila, në 23 vite, bëri aq pak, saqë nuk mund të merret me mend”.
  Thoni qe jeni nga nje familje e persekutuar nga rregjimi para viti 1991, dhe duke qene se ti dhe te gjithe ata qe shkruajne si ti nuk bene ate qe duhej per te shkuaren 45 vjeçare, bete qe Kombi jone te jete ky qe eshte. Keshtu ne kete paragraf ben mire te zevendesojsh 23 me 45+23.

  Reply to this comment
 46. Dragoi December 5, 12:20

  Mendoj se sa kohe qe Berisha eshte ne politike i ben dobi te majtes prandaj i duhet i lire e i humbur se sa ne burg. Prandaj mbase i hoqen qafe S. Olldashin qe ishte kundershtari i tij real. Berisha dordolec mban te majten ne pushtet.

  Reply to this comment
 47. Aldion December 5, 13:06

  Sali Berishen ndoshta nuk duhet ta gjykoni , por qe ti ruani atij topet po.

  Reply to this comment
  • papi May 17, 16:58

   ku ka tope Saliu.
   Tope kane ata qe nuk bejne hile por i bejne gjerat si burra shteti.
   Saliu i arrin qelimet me genjeshtra dhe inskenime.
   Kam fort dyshime nese ka patur ndonjeher tope.
   Fati i tij eshte qe perball ka gjithashtu njerez pa tope
   po nejse.
   Me te mira.
   Pershendetje nga zemra nga Toronto, stafit te dites dhe ish-shefit tim te dikurshem ne Vizion Plus Adrian Thano

   Reply to this comment
 48. P.A.B May 16, 20:21

  z. Islami, me teper se nje shkrim keni bere nje pershkrim Historik. Kjo Pretence Juridike dhene nga nje deshmitar i kohes, ne cdo vend normal do fundoste karriera, sillte doreheqje e denime penale. Rezymeja e nje personi/familje e grupi politik, ne 23 vjet, tregon shume gjera per ne. Do permend vetem nje, pse rame kaq poshte e si arritem deri ne kete grade?

  Dhe une si kam besuas asnje here z. Berisha, sic thoni dhe ju. Por e pata nje shkak: heren e I-re dhe te vetme qe e kam degjuar; me damaret e fryre, zerin e cjerre, ftyren e ngerdheshur, patetizmin fals e pa objektiva reale [per Ne] me bene ta kem Frike. Ne Shqiperi Demokracia nuk ekziston, ose ka nje skelt te keq, me menyre me te poshter te mundshme. Sigurisht, pa nje denim qofte dhe formal te ketij Fenomeni Kanceroz; asgje nuk do rregullohet.

  Sot jemi ne stadin kur nuk ‘kuptojme” se s’ka nevoje per asnje lloj arsyetimi e Prokurorie, te diskutohet qe nje anetar i KLD, eshte automatikisht i pezulluar kur hyn nen akuze penale. Ne moment qe i komunikohet akuza “ai ngrin/pezullohet” z. Gj-Gj, persona e debate te tilla, jane produkt i “Sistemit Berisha” Prandaj Shq sot eshte ne kete gjendje. Vendi me i varfer ne Europe, pjesa me e dobet e Rajonit. Shkakun e ke thene ne artikull, shkakun e dime te gjithe.

  Reply to this comment
 49. Temo May 16, 21:11

  SB,jo vetem duhet gjykuar,por duhet te varet ne qender te Tiranes,aty ku ishte busti i Enverit,atit te tij shpirteror qe i sherbeu dhe e adhuroi aqe shume ne kohen tij dhe sot e shan me mllef te pashoq per ti mbushur mendjen antikomunisteve,Europes dhe botes se ai ishte dhe eshte shpetimtari i ketij vendi dhe,po nuk qe ai,ky vend nuk futet ne europ,nuk ben perpara.Ky njeri-kafshe eshte shpirtzi-katran,cmiranjoz,hakmarres,arrogant,prepotent,vjedhes,kriminel,me i rrezikshem se Zogu,Enveri,Hitleri,Stalini..!

  Reply to this comment
 50. lutfi May 17, 00:01

  Esht kenaqesi te lexojsh kete artikull sepse vertet iu ka bere nje akt akuz pa asnje te mete dhe natyrshem te lind pyetja se kur do ta shohim kete fundrrin ne bangen e akuzes . Kam mendimin se me kete ” aktakuze ” brilante s’ka avokat qe mund te marre persiper mbrojtjen e ketyre halave. Komplimenta autorit te ketij shkrimi. Qendrimi i i ketyreve qe premtuan drejtesi dhe jan shum shum larg realizimit te atyre premtimeve per te cilat populli i dha votbesimin.

  Reply to this comment
 51. xhemil idrizi tetova May 17, 03:04

  Saliu dhe klika e tij shume shpejt do ta marre denimin e merituar por, duhet dhe pak durim.Sinjalet pozitive nga BE-ja jane rruges per ne Tiran, andaj eshte e coruditure opozita shqiptare.Porositja e avionit per ne divjak, me se miri tregon se, PD eshte e vendosur qe ta destabillizoj vendin.PD eshte e vendosur te perdore dhe(drogen-llazaratin) vetem e vetem te mos vi, dicka pozitive nga BE-ja.Saliu dhe PD-ja nuk jane te interesuar per statusin e BE -s por, vetem te interesuar per sigurin e tyre.Per tu arestuar Saliu dhe klani berishes duhet duhet te perdoret ligji per terrorizem sikurse qe beri usa ne guentanamo.Ata qe mund ta benin nuk jane gjalle.

  Reply to this comment
 52. alfa May 17, 09:33

  Nje analize e shkelqyer nga ana e zotit Bedri Islami ! Urime e peshendetje per kete
  artikull dhe artikujt e tjere qe keni shkruar ! Lexoj me endje artikujt tuaj sepse ke
  cfare meson ! Edhe une kam bere ndonje koment dhe dua te perseris po idete tuaja
  te zbardhura ne kete artikull ! Thelbi i berishizmit eshte : AGJENTURA !
  Berisha edhi ne pushtet ne saje te agjentures se jashteme,kryesisht e mbi te gjitha,
  asaj Jugosllave : besoj e kujtoni ajo qe u tha vite me pare ne parlamentin serb: pye-
  tja nga ”salla ” ishte : cfare eshte bere me 70 milion dollaret qe Serbia ka investuar
  per Shqiperine ? Kjo tregon shume gjera !?
  Se dyti , Berisha duke qene agjent me ”bordero” i Serbise ,krijoi ,sipas udhezimeve
  te Beogradit te gjitha katrahuarat e zallamahite ,qe nga Shkodra e 2 prillit, e deri te
  avioneta e Divjakes ! ”Neser ” do sajohen po nga ky njeri edhe alibi te tjera te pro-
  gramuara nga brenda dhe nga jasht per destabilizimin e vendit deri ne shkaterrimin
  perfundimtar te identitetit shqiptar ,si shtet dhe si komb gjithemone nen pretekstin
  e ”hyrjes sebashku ne familjen e ‘ngrohte’ -akull- europiane ” ?!
  Se treti, por edhe serbia nuk do te kishte aq ”kellqe ” dhe as Berisha si agjent i
  drejtperdrejte i tyre, po te mos kishin nje lob te fuqishem nga jasht ! Parate e har-
  xhuara nga Berisha per kete lobing jane te paimagjinueshme nga nje mendje e
  shendoshe dhe e sinqerte ,sic foli Edi ne rastin e djeshem se nuk kishte ”gisht me
  drogen ” dhe kujt ia tha kete nje delenxhiu, nje hajni,nje agjenti, nje atdhefalesi,nje
  vrasesi ,nje mafiozi ,nje ”godfather-i” ,me emrin Sali dhe mbiemrin Berishovici !
  Dhe keto para jane marre nga mafiozet nderkombetare duke i siguruar pushtetin
  Saliut dhe bandes se tij trafikante te droges shqiptare ,kapo i se ciles eshte vete
  Berisha !

  Reply to this comment
 53. alfa May 17, 09:41

  Z. Xhemil Idriz Tetova ! Fraza jote e fundit eshte lapidare dhe shume domethenese :
  ”Ata qe mund ta benin nuk jane me gjalle” ! Te lumte goja e shkrimi !!! Pershendetje
  entusiaste !

  Reply to this comment
 54. Kastriot forever May 17, 09:57

  Të gjykohet berr-isha?
  Fatkeqësisht, nuk ka për të ndodhur…
  Gjysh skizofreni do vdesë në dyshek kur t’i vijë dita natyrale, brekëdhier pranë Sllobodankës (Lirisë) ,e cila mban mendjen akoma herë tek Ajli Alushani, herë tek ish-sekretari I i Tiranës…

  Qofsha i gabuar!

  Reply to this comment
 55. gjok May 17, 11:11

  si perhere shkrimet e Bedri Islamit jane brilande…..

  Reply to this comment
 56. Tani May 17, 11:23

  Jemi shume te vonuar ne denimin e koleres, qe i ka shkaktuar kaq te keqia Shqiperise. Cdo vonese ne denimin e tije eshte me pasoja te renda per Shqiperine dhe shqiptaret.

  Reply to this comment
 57. Rapua i varfer May 17, 20:44

  Ju faleminderit Z.Bedri! Ju faleminderit Gazeta Dita! perfundimishte po lexojme akt-akuzen e kesaje putane-politike te kryesuar nga Sali Berisha! nuk ka juriste te sotem ta hartojne nje te tille.Une mendoj se filloi gjyqi! Po,po eshte e vertete se filloi Gjyqi! Te lumte Z.Bedri per kete akt-akuze! Jam me se i bindur se pas arsyetimit analitik te kesaje akt-akuze,seshpejti do te lexojme edhe dispozitivin e vendimit!?

  Reply to this comment
 58. rugova May 17, 21:08

  Shkrim I perkryer, I sakte e me detaje,
  na freskon kujtesen……Bravo.!…………..Deri kur do te presim,……..do te lutemi,…..qe gjakpiresit e shqiptareve te shkojne ne ferr e te mos dalin kurre……..E ti kujtojme si nje enderr e keqe.

  Reply to this comment
 59. MARKO May 17, 22:28

  Pene e holle, mendje kjethellet Bedri .Faleminderit qe na “mer” kohen te gjitheve.

  Reply to this comment
 60. dallaveri May 18, 02:11

  kur do te beni nje shkrim kaq brilant per ilir meten,apo te duhet leje

  Reply to this comment
 61. alfa May 18, 03:14

  Valle shtrohet kjo pyetje : A duhet gjykuar Berisha ? O tempora o mores ! Z. Islami,
  Ndersa artikulli eshte i shkeqyeshem ,pyetjen qe shtroni ju ” A duhet gjykuar Berisha ?
  nuk me duket i goditur sepse :
  Se pari , te gjitha ato qe shtroni e analizoni ju ne artikull detyrimisht te cojne ne konkluzionin
  se Berisha duhet arrestuar nje sahat e me pare . Bile pozita ne pushtet eshte teper e vonuar
  qe ende nuk e kane arrestuar Berishen,Imamin,Bashen ,Mehdiun, Boden,etj.etj.
  Se dyti , arrestimin e Berishes e ka kerkuar jo partite e se majtes tradicionale,por sovrani po-
  pull . Vetem per nxjerrjen e Berishes para drejtesise ,megjithese kjondrejtesia e sotme eshte
  krejtesisht e kalbur nga kanceri i korrupsionit, populli shqiptar indha se majtes 1 milion vota !
  Se treti ,keto nje milion vota sot kerkojne pergjigje nga qeveria dhe nga organet e antikorrup-
  sionit !
  Se katerti , te gjitha te tjerat ,por edhe keto qe permenda une ju i keni thene ,por une desha t’i
  rezumoj ,per te qene te gjithe te qarte se pa derguar ne burg Berishen dhe klanin e tij dhe pa
  u be nje katarsis i plote i PD , e cila ka tash 8 vjet qe ka pushuari se qenuri nje parti dhe eshte
  shndrruar ne nje bande mafioze e lidhur teresisht me krimin !Kjo bande tash lufton me shpirt
  neper dhembe qe t’i shpetoje burgut dhe mbi te gjitha te shpetojne pasurine e plackitur ,duke
  lene nje popull te tere ne varferi te tejskajshme ! Nga ana tjeter , kjo bande e veshur me petkun
  nje partie duke tundur flamurin e ”antikomunizmit” , kerkon t’i shpetoje gjykimit nderkombetar
  dhe te vazhdoje me te gjitha mjetet e format makiavelike per te ndikuar te nderkombetaret per
  te permbysur ate opinion permes rrugeve te pista qe bota e civilizuar nuk i pranon dhe i denon !
  Fundi Berishes dhe i klanit Berisha eshte i pashmangeshem ! Noriega shqiptare do te perballet
  sot apo neser me gjyqin e drejtesise !

  Reply to this comment
 62. TOMORRI May 18, 08:28

  Ne se ndonjehere do hyje Kryeminister i pas 90 ne burg , ky do jete Rama.
  Per korrupsionin ???
  Po, nga qe nuk po eshte i zoti ta drejtoje. Me shume nuk ben dot.
  Ky brez eshte i mallkuar te perjetoj shperfytyrimin e Shqiperise duke pritur brez tjeter
  per Rilindje.
  Te keqiat mund ti numrosh per Salen, por na thuaj ne keto 23 vjet te mirat e kujtdoqofte.
  Kjo klase politike i ben nder vendit vetem burg .
  Te lumte pena , je munduar.

  Reply to this comment
 63. Mark uk May 18, 09:39

  Behuni te gjith bashk si proletart dikur e shkoni e rruajani me ndermethanen.Kto keni qe ne fundin e dhjetorit te vitit 1990 qe i thuani si ju si dhe komunistet qe jan sot ne pushtet po me tjeter emer.

  Reply to this comment
 64. mersin May 18, 09:42

  Sikur!? Eshte si nje enderr sot. Po te ndodhe Shqiperia merr kthesen 180 grade drejt zhvillimit.

  Reply to this comment
 65. doktori May 18, 11:26

  CFARE PO PRISNI QE VIJNE E TA GJYKOJNE NDERKOMTARET COJENI NE SPAC E TI DAL SHPITI NGA BYTHA SA NUK ESHTE VONE JO VETEM BERISHA POR I GJITH SOI E SOROLLOPI I TIJ BEMAT TIJ NUK KANE TE NUMERUARA CFARE I KA BERE AI SHQIPTARVE NUK IKA AS ITALIA FASHISTE NE KOHEN DUCES.

  Reply to this comment
 66. zarari May 18, 15:30

  Patjeter, por duhen gjykuar te gjithe klanet – edhe ky i tanishmi ne pushtet me gjithe kelyshet e atij klanit te madh qe s’u gjykua asnjehere per hesap te te cilit beni sikur “vuani” per te miren e popullit ju!

  Reply to this comment
 67. pelivan May 18, 17:03

  Nuk mendoj kurr, qe Saliu duhet denuar me gjyq,qoft edhe ne Hage!Ka aq shume faje, sa edhe mbas ngordhjes, do jet i denuari brezash….Ai do lenur ashtu, si kunder une e thash me vargje,ne nje tjeter shkrim per Te. Ai ka kohe,qe e ka vene litarin gongel ne gryke te tij,me doren e tije, edhe rri mbi karrike, i tramaksur,si i bukuri shejtan…Lereni, mbase nje dite behet burre dhe e shtyn me kembe ate m… karrike dhe… Ama,c’them dhe une!….

  Reply to this comment
 68. AP May 18, 17:08

  Nuk e lexova shkrimin e z. Islami.Vetë titulli i shkrimit ” A duhet gjykuar Berisha ? ” , më acaron nervat .
  Vetë shtruarja për diskutim- duhet gjykuar apo s’duhet gjykuar Berisha ?!- është shenjë dobësie , inferioriteti e ç’të duash tjetër, a thua se bëhet fjalë për ndonjë shënjtor. Bëhet fjalë për një bandit, kriminel e horr nga më ordinerët që e njeh guri e druri në Shqipëri!
  Pse s’është gjykuar ky bandit? S’është gjykuar sepse ata që duhet ta gjykojnë janë njëllojë si Saliu! Këta jemi ne, të dobët sa s’bëhet, na ndihmoftë Zoti !

  Reply to this comment
 69. skenderi May 18, 17:13

  o bac Bedriu? po ku e gjen gjith kte perkushtim ,ne gjithe historine e pavaresise se tyre shqipot shkelma bythe kane ngrene dhe ejvallah kan thene, pastaj saliu eshte nje pjese e mozaikut, ka pjese te tjera,sidomos (nderkombetari)??i ka mbajtur pishen gjate sundimit te tije jane te thella punet bace pamvaresisht se nuk kemi bythe te permendim partneret strategjike, kjo eshte loje e tjeterkujt duke perdorur berishen na shkoje jeta duke kerkuar moral aty ku gjenetikisht nuk ekziston

  Reply to this comment
 70. Tironsi May 18, 17:41

  Gjitmone Z.Bedri Islami eshte shume efikas ne shkrimet e tij.Analiza e bere prej tij si dhe opinionet e perseritura te Z.Thano, jane nje pamflet per te aktivizuar Drejtesine ne Shqiperi.Ne fakt nuk eshte vetem Berisha per tu gjykuar .Per mendimin tim eshte e gjithe klasa politike qe eshte perpjekur te pasurohet me pasurite publike te Vendit tone dhe te popullit.
  Akuzat qe parshtron Autori i shkrimit jane te njohura nga i gjithe populli.Ne rast se Qeveria Aktuale nuk ndermerr hapat e duhura ,shume shpejt do ti kthehet ne Bumerang .Ndenja pasiv do ta zhvleftesoje .
  Me ka bere pershtypje Nderimi i Lul Bashes ne Kosove Mitrovice dhe Deçan).Duket qe qarqet serbe kane ndikim ,derisa miklojne nje nga hartuesit e dosjeve per udheheqsit e UÇK.
  Mendoj nga njehere :po te ishte Berisha ne vend te Rames -çfare do te bente?

  Reply to this comment
 71. Drita May 18, 19:49

  Te falenderoi per shkrimin tuaj , por do doja qe titulli i shkrimit te mos ishte ne formen pyetesore! Eshte e domosdoshme qe kjo qenie, fatkeqesia me e madhe ne historine e ketij vendi duhet te izolohet sa me pare.

  Reply to this comment
 72. kris May 18, 20:52

  Berisha nuk gjykohet .jo per faj te gjykatave dhe prokurorise por per shkak se kjo qeveri e deshtakeve socialiste nuk eshte e gateshme te beje kallzim penal ne prokurori.Cdo gje I ngelet braces dhe Brahos me cante te zeze qe lehin poshte e lart.Qeni qe leh nuk te ha.
  Berisha dhe shume deputet te majte e te djathte nuk do te ishin me ne parlament dhe demokracia ne vendin tone do kish ecur me perpara po mos ishte corba e ndryshimeve kushtetuese dhe elektorale qe gatuan Rama dhe Berisha.Kjo corbe e prishur I ktheu partite politike ne garda personale te kryetarit dhe deputetet ne bythlepires.
  Rama e ndjen veten inferior ndaj Berishes dhe I gjen merita edhe aty ku kuterbon tradhetia.
  Ne fund te fundit eshte merite e Berishes qe politikanet e majte e te djathte jane pasuruar pamase
  Bedri shikoji si rrojne politikanet dhe nxir konkluzione sa me te paster jane ne krahasim me Berishen.Hajdutet e tre partive politike bertasin kapeni hadutin pa treguar se cfare ka vjedhur

  Reply to this comment
 73. per saliun May 18, 22:39

  Se a duhet te denohet Berisha?kjo nuk eshte pyetje qe i duhet pergjigjje,ngase dihet se duhet te denohet sejcili qe ka bere vepra te denueshme.
  Ne Shqiperi ka shume pushtetare qe duhet denuar,kryesori eshte berisha,por ; Ata dhe me berishen te parin ,ska kush ti denoi.

  Reply to this comment
 74. TROJA May 19, 06:56

  Perse lehni kot? A ka shqiptar ta denoje kete ekzemplar te ralle te tradhetise kombetare? A ka gjykates ne shqiperi te jape vendim per te? JO,JO,JO.Ai do roje e do vdese kur tja sjelle zoti,ne liri,me pasuri dhe ne gezim.
  Ky sistem i kalbur i kapitalizmit(e kane pranuar edhe vendet me te zhvilluara),nuk pjell drejtesine por poshtersine.E lexuat sot qe me te pasurit ne bote nuk jane varferuar nga kriza e madhe boterore por perkundrazi jane pasuruar? Ky eshte kapitalizmi i cili mbron me te gjitha format,rruget,menyrat grabitjet,vrasjet,poshtersite.Ky eshte sistemi i ngritur ne bote sot dhe mos kerkoni,ka fuqi Edi Rama apo Braçja te bejne drejtesi.Keta jane nje nga disa mijera qe groposen shqiperine.

  Reply to this comment
 75. Vanadium May 19, 07:54

  Bedriu e di se nuk denohet Berisha se keshtu ngel pa gjuhe qeveria e Rama ne parlament e nuk ka me ke te merren. PS pa Berishen ne politike eshte e humbur qe ne zgjedhjet e para. Por militantet nuk e kuptojne dot kete dhe thjeshte shprazin mllefin ne artikujt e gazetes qe i leverdisin sharjet e mallkimet kunder Berishes, por nuk i leverdis qe te lere qeverine pa Sali. Nje Berishe i vdekur do qahet me shume nga Rama se do ngelet vetem ne budallallekun e tij.

  Reply to this comment
 76. Lexuesi. May 20, 21:50

  Planeti yne ka pak si ky Salberipalle, ky i ka ne bote shoket e rralle,ky komunisti-antikomunist qe dhe mbeti shpellar, eshte ai qe i pergjerohej tiranit duke qare dhe i “pshurri” permbi varr, eshte ai qe ia mbante uturakun,ia lante kembet,ia ferkonte barkun, kete monster qe spiunoi shoket, e duan maskarenjte kokeboshet.Ky perbindesh i shpellarise,qe i ngjane Drakulles se Vllahise,qe mbrohet nga Tartufe-Makuket,nga shpifesit, vrasesit dhe hajdutet, e ka marre denimin kapital, eshte vetedamkosur mu ne balle, vampir Salariu i salistanit, rrumpalle, qe ka vdekur sepse eshte gjalle..

  Reply to this comment
 77. MARKO May 20, 22:39

  Berisha duhet rrjepur nga kembet ju thoni a duhet gjykuar.

  Reply to this comment
 78. Mahmut mahmuti September 20, 17:22

  Ti Rajmond Vlonjati qenke komplet vellai i k…..it, ose me mire me thene origjinali vete i k….it.

  Reply to this comment
 79. Luciano29 September 20, 22:03

  Vdekje Sali kriminelitt ,duroniii Edhe pak po i vjen oraaa ketij perbindeshit ‘

  Reply to this comment
 80. beni September 20, 22:33

  Denimi me i madh per monstren kriminale sali Berisha eshte vendosja e shtetit demokratik dhe te drejte per te gjithe shqiptaret, reformat dhe pastrimi i shtetit nga mbeturinat e tij dhe ecja shpejt perpara duke fituar kohene vlereshme qe Monstra i humbi ketij vendi dhe ketij populli. konfiskimin e gjithe pasurive te vjedhura dhe injorimin komplet te ketij ndyresire te papare.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*