Roli i Greqisë nuk duhet nënvlerësuar

Roli i Greqisë nuk duhet nënvlerësuar

🕔15:22, 31.Oct 2016

Një sërë deklaratash të Athinës zyrtare, ndaj Shqipërisë janë përforcuar kohët e fundit. Deklarata e fundit e publikuar nga ministria e Jashtme e Greqisë, që prek një problematikë të lokalizuar në zonën e Himarës, e ka inkuadruar edhe këtë situatë,

Lexo më shumë
Greqia : Të ndërtohen dhe 8 mijë varre të ushtarëve në Shqipëri

Greqia : Të ndërtohen dhe 8 mijë varre të ushtarëve në Shqipëri 63

🕔20:33, 28.Oct 2016

Përfaqësues të shtetit grek kërkojnë që në Shqipëri të ndërtohen edhe 8 mijë varre të ushtarëve grekë. Kjo kërkesë adresuar shtetit shqiptar u bë gjatë aktivitetit të JO-së greke mbajtur në Manastirin e Këlcyrës aty ku prehen eshtrat e mbi

Lexo më shumë
Spanja në fokusin e Fuqive të Mëdha

Spanja në fokusin e Fuqive të Mëdha

🕔18:58, 27.Oct 2016

Rusia ka kohë që është shndërruar në një problem për Bashkimin Evropian. Fushata dezinformimi, sulme kibernetike dhe ndërhyrje politike të vazhdueshme në territorin e Unionit, me synim dobësimin dhe përçarjen e tij. E njëjta strategji po ndiqet edhe në vendet

Lexo më shumë
Kush fshihet pas bllokimit të Marrëveshjes Tregtare, BE-Kanada

Kush fshihet pas bllokimit të Marrëveshjes Tregtare, BE-Kanada

🕔19:49, 24.Oct 2016

Sot, Belgjika konfirmoi refuzimin e nënshkrimit të Marrëveshjes Tregtare BE-Kanada. Marrëveshja pritej të nënshkruhej zyrtarisht mes Unionit dhe Kanadasë, gjatë Samitit të kësaj të enjte në Bruksel. Një prej rajoneve të Belgjikës, Valonia ka refuzuar të autorizojë qeverinë federale të nënshkruajë

Lexo më shumë
Evropa dhe monitorimi i demokracisë në BE

Evropa dhe monitorimi i demokracisë në BE

🕔14:12, 21.Oct 2016

Për herë të parë, në të gjithë historikun e krijimit dhe të funksionimit të Bashkimit Evropian, po shkohet drejt ngritjes së një mekanizmi, që duhet të monitorojë funksionimin e demokracisë dhe të shtetit të së drejtës, për çdo vit në

Lexo më shumë
A janë politikanët tanë çobenër?! Nëse po, ç’lloj çobenërish?!

A janë politikanët tanë çobenër?! Nëse po, ç’lloj çobenërish?! 44

🕔15:28, 16.Oct 2016

Të qënit çoban, është ndër të rrallët profesione që bartin vokacione diametralisht të kundërta. Në njërën anë është njeriu i aftë për të orientuar e menaxhuar një kope, me zotësinë e një administratori dhe ekonomisti, që arrin të ruajë, ta

Lexo më shumë

Si kanë qenë Liqenet e Lurës? 0

🕔09:52, 16.Oct 2016

E nderuar lexuese! Liqenet e Lurës janë liqene akullnajore në shpatin lindor të Kurorës së Lurës në lartësinë 1500-1600 metra. Nga 12 liqene, 8 kanë patur ujë vazhdimisht, ndërsa të tjerët periodikisht. Kanë sipërfaqe të përgjithshme rreth 100 ha. Më

Lexo më shumë
Influenca e Rusisë në Ballkanin Perëndimor

Influenca e Rusisë në Ballkanin Perëndimor

🕔10:57, 15.Oct 2016

Dezinformimi dhe propaganda kanë qenë gjithmonë instrumente lufte. Por, me zhvillimin e epokës së internetit, ato kanë arritur kulme të reja. BE, ka kohë që shfaq një shqetësim gjithnjë e në rritje ndaj Rusisë, duke e vlerësuar politikën e saj,

Lexo më shumë
Arti i manipulimit të masave

Arti i manipulimit të masave

🕔10:57, 15.Oct 2016

Dezinformimi dhe propaganda kanë qenë gjithmonë instrumente lufte. Por, me zhvillimin e epokës së internetit, ato kanë arritur kulme të reja. BE, ka kohë që shfaq një shqetësim gjithnjë e në rritje ndaj Rusisë, duke e vlerësuar politikën e saj,

Lexo më shumë
Ekstremizmi dhe joshja e elitave

Ekstremizmi dhe joshja e elitave

🕔19:08, 11.Oct 2016

Një sondazh i fundit i kryer nga YouGov* ka ofruar të dhëna interesante mbi qytetarët evropianë. Sondazhi konfirmon, se afërsisht gjysma e qytetarëve të pyetur në 12 vende të BE, mbartin pikëpamje autoritare-populiste. Pikëpamje, që janë të bazuara në matjen

Lexo më shumë