Propaganda ruse: Merkel e lidhur me sulmet terroriste

Propaganda ruse: Merkel e lidhur me sulmet terroriste

🕔16:55, 28.Jan 2017

Zgjedhjet, që pritet të zhvillohen në një sërë vendesh evropiane, janë shndërruar në shënjestrën kryesore të propagandës së Rusisë. BE ka kohë që ka shfaqur shqetësim në lidhje me këtë situatë. Studime të kryera nga institucione analitike dhe të kërkuara

Lexo më shumë
Brexit, komplikohet procesi….

Brexit, komplikohet procesi….

🕔14:50, 24.Jan 2017

Gjykata Supreme në Britaninë e Madhe ka vendosur se, qeveria britanike nuk mund të nisë procesin për të nxjerrë vendin nga BE, pa marrë paraprakisht miratimin e parlamentit britanik. Vendimi i Gjykatës Supreme, po ashtu si edhe vendimi i Gjykatës

Lexo më shumë
Ja pse në 21 janar është dhënë urdhër për të vrarë

Ja pse në 21 janar është dhënë urdhër për të vrarë 52

🕔07:39, 21.Jan 2017

Do parashtroj e do komentoj disa arsyetime personale rreth 21 janarit, këtij krimi të pastër shtetëror të rrallë e të paparë në Europën demokratike që nga koha e Musolinit dhe Hitlerit. Qëllimi im nuk është fort për të bindur shqiptarët

Lexo më shumë
Mesazhi i Britanisë së Madhe për Evropën

Mesazhi i Britanisë së Madhe për Evropën

🕔18:08, 20.Jan 2017

Qeveria britanike, bëri publike para pak ditësh objektivat, në lidhje me negocimet për daljen nga BE. Ndryshe nga çfarë u pasqyrua, në një pjesë të mirë të shtypit evropian, si edhe atë britanik, mbi një lloj “kërcënimi për dalje të

Lexo më shumë
Ikën një ishull, por vjen një tjetër !

Ikën një ishull, por vjen një tjetër !

🕔16:05, 16.Jan 2017

Teksa panoramës politike të BE-së, iu largua ishulli britanik, një tjetër ishull mund t’i përafrohet së shpejti Unionit. Në Islandë, koalicioni i ri qeveritar, që arriti të formohej vetëm disa ditë më parë, ka përfshirë në programin e tij, mbajtjen

Lexo më shumë
Malta e vogël përballë sfidave të mëdha

Malta e vogël përballë sfidave të mëdha 0

🕔17:18, 12.Jan 2017

Në mes të Mesdheut, i shtrirë mes Sicilisë dhe Afrikës, i përbërë nga dy ishuj kryesorë dhe disa ishuj të vegjël, gjendet arkipelagu i Maltës. Një prej vendeve më të vogla të BE-së, me vetëm 316 km2. Më e vogël

Lexo më shumë
Që paqja të mos ngelet si interval mes dy luftërave

Që paqja të mos ngelet si interval mes dy luftërave

🕔19:16, 8.Jan 2017

Më 25 mars të vitit 1957, personalitetet politike të gjashtë vendeve evropiane, u mblodhën në Romë për të hedhur gurin e parë të themelit, të atij që më vonë u shndërrua në Bashkimin Evropian. Nënshkrimi i Traktateve të Romës do

Lexo më shumë
Deklaratat e një serbi lunatik dhe pyetja: Kush u fut në politikë pas ’91?

Deklaratat e një serbi lunatik dhe pyetja: Kush u fut në politikë pas ’91? 100

🕔13:00, 8.Jan 2017

“Doni të shkatërroni shqiptarët…? Vrisni një katolik dhe më pas akuzoni një mysliman… Shteti shqiptar është lehtësisht i mundshëm të shkatërrohet nëse ekziston vullneti te shërbimet sekrete serbe… Nëntoka serbe, me mbështetjen e shërbimeve të inteligjencës mund të shkaktojë në

Lexo më shumë
Njeriu dhe Antinjeriu i Vitit sipas DITA-s

Njeriu dhe Antinjeriu i Vitit sipas DITA-s 112

🕔01:20, 5.Jan 2017

DITA po zgjedh edhe këtë vit, Njeriun dhe Antinjeriun e Vitit për 2016-n që sapo lamë pas. Kryeredaktori dhe anëtarët e kolegjiumit të redaksisë kanë dhënë mendime të ndryshme mbi emrat. Por tre prej tyre, anëtarët e Kolegjiumit Viktor Malaj,

Lexo më shumë
Ofertë e “çmendur” nga Kina për Aubameynag

Ofertë e “çmendur” nga Kina për Aubameynag 1

🕔16:25, 4.Jan 2017

  Çmenduritë nga Kina nuk kanë të sosur. Milionat nga Lindja e Largët janë duke çekuilibruar totalisht merkaton në Europë, ku edhe klubet me peshë nuk mund t’i rezistojnë ofertave faraonike për yjet e tyre. Në Kinë nuk kanë ndërmend

Lexo më shumë