Shija e një pushteti që është i vështirë të ndahet

Shija e një pushteti që është i vështirë të ndahet

🕔15:29, 28.Mar 2017

Sot ka nisur procesi i votimit, në referendumin për ndryshimet kushtetuese, për rreth 3 milionë turq që jetojnë në vendet evropiane. Të përqendruar kryesisht në Gjermani, por edhe në Austri, Francë, Belgjikë, Danimarkë dhe Zvicër, procesi pritet të mbyllet më

Lexo më shumë
Evropa nuk duhet t’i lejojë të tjerët ta fundosin

Evropa nuk duhet t’i lejojë të tjerët ta fundosin

🕔13:48, 24.Mar 2017

Romë, 25 mars 1957. 60 vite më parë, shefat e 6 qeverive dhe ministrat e tyre të Jashtëm që përfaqësonin Francën, Gjermaninë Federale, Italinë, Belgjikën, Luksemburgun dhe Holandën nënshkruajnë traktatet e themelimit të Komunitetit Ekonomik Evropian dhe të Euroatomit. Finalizimi

Lexo më shumë
Një plan për pushtimin e Polonisë ?

Një plan për pushtimin e Polonisë ?

🕔13:06, 20.Mar 2017

Qeveria polake ka ngritur një mekanizëm propagande, me ndërmarrje sulmesh agresive dhe të gënjeshtra ndaj Gjermanisë. Ky është alarmi, që vjen së fundmi nga shoqata e gazetarëve në Poloni. Ata, i kanë drejtuar një letër të hapur opinionit publik në Gjermani,

Lexo më shumë
Populizmi si sfidë ndaj Demokracisë

Populizmi si sfidë ndaj Demokracisë

🕔15:12, 16.Mar 2017

Holanda votoi pro demokracisë dhe kundër populizmit. Pro tolerancës dhe kundër përjashtimit. Pro gjithë përfshirjes dhe kundër diskriminimit. Pro hapjes ndaj botës dhe kundër mbylljes ndaj vetes. Pro projektit të Bashkimit Evropian dhe kundër planeve të shpërbërjes dhe të përçarjes.

Lexo më shumë
Për Evropën e Shpresës dhe mposhtjen e Frikës

Për Evropën e Shpresës dhe mposhtjen e Frikës

🕔14:29, 12.Mar 2017

Për këdo që beson në një Evropë të fortë, të bashkuar dhe demokratike, ka ardhur koha të ngrihet, të ndërgjegjësohet dhe të mobilizohet. Kundër nacionalizmit dhe populizmit. Për një Evropë të bashkimit, kundër ndarjeve dhe ndërtimeve të mureve të reja.

Lexo më shumë
Luftë apo lule

Luftë apo lule

🕔14:18, 8.Mar 2017

Vetëm disa ditë më parë, në mes të Parlamentit Evropian, teksa zhvillohej debati mbi hendekun gjinor në lidhje me pagesat dhe pabarazitë në tregun e punës, eurodeputeti polak 74-vjeçari Korvin Mike, do të shkaktonte të qeshura, por edhe acarime me

Lexo më shumë
Kur autokratët mbështesin njëri-tjetrin

Kur autokratët mbështesin njëri-tjetrin

🕔15:44, 4.Mar 2017

Situata e të drejtave themelore në Hungari, vazhdon të jetë një fenomen shqetësues për Bashkimin Evropian. Këtë javë (27.02) Komisioni i Lirive Civile në Parlamentin Evropian, do të diskutonte sërish mbi këtë temë. Çështjet e ngritura preknin jo vetëm shkeljet

Lexo më shumë
5 skenarët për nxjerrjen e Evropës nga kriza

5 skenarët për nxjerrjen e Evropës nga kriza

🕔23:12, 1.Mar 2017

Teksa Unioni, ka hyrë në një proces reflektimi mbi të ardhmen e tij, Presidenti i Komisionit Evropian publikoi sot Librin e Bardhë. Një dokument me 32 faqe, ku figurojnë 5 skenarë të mundshëm, mbi avancimin e mëtejshëm të projektit evropian.

Lexo më shumë
67 fjalët që ndryshuan jetën e izraelitëve dhe palestinezëve

67 fjalët që ndryshuan jetën e izraelitëve dhe palestinezëve 0

🕔15:13, 1.Mar 2017

Deklarata e Balfurit, një shekull më parë, i hapi rrugën krijimit të shtetit të Izraelit dhe mbolli farën e konfliktit izraelito-palestinez që vazhdon edhe sot të ndajë Lindjen e Mesme. Bëhet fjalë për 67 fjalë të shkruara në një vend të

Lexo më shumë