Luftë pabarazive!

Luftë pabarazive!

🕔13:57, 30.Apr 2017

Për herë të parë, që pas nisjes së krizës ekonomike dhe financiare në Evropë, qytetarët evropianë e shikojnë anëtarësimin në BE, si diçka të mirë. Sondazhi i fundit special, Eurobarmetër shfaq një nivel mbështetje ndaj anëtarësimit në BE (57%), jo

Lexo më shumë
Unë përcjell Tmerrin, por Masakrën e keni bërë Ju!

Unë përcjell Tmerrin, por Masakrën e keni bërë Ju!

🕔18:42, 26.Apr 2017

E hënë, 26 prill 1937. Ditë tregu në Guernikë. Një qytet i vogël, në veri të Spanjës, me vetëm disa mijëra banorë. Qyteti i shenjtë i baskëve. Rreth orës 17:30 të pasdites do të niste masakra. Katër skuadrilje gjermane të

Lexo më shumë
Danci bashkëkohor si refuzim i skemave tradicionaliste dhe akademizmit

Danci bashkëkohor si refuzim i skemave tradicionaliste dhe akademizmit 0

🕔19:23, 22.Apr 2017

Megi Ndokaj Ndonëse nuk flitet shpesh, danci modern apo bashkëkohor në Shqipëri çdo vit e më shumë është bërë i pranishëm te publiku. Ne, kërcimtarët e rinj që do të performojmë nesër nëpër skenat tona, e pëlqejmë shumë atë dhe

Lexo më shumë
Evropa duhet të bëhet gati për Lë Pen !

Evropa duhet të bëhet gati për Lë Pen ! 0

🕔18:51, 22.Apr 2017

Pas atentatit të fundit në Shans Elize dhe në gjendje të jashtëzakonshme prej thuajse një viti, Franca do i drejtohet kutive të votimit, për raundin e parë të zgjedhjes së presidentit të ri të vendit. Mes 11 kandidaturave, që do

Lexo më shumë
Ura me Turqinë nuk mund të digjet !

Ura me Turqinë nuk mund të digjet !

🕔15:22, 18.Apr 2017

Do të ishte nëntori i vitit 2002, kur një parti islamiste e themeluar vetëm një vit më parë, do të vinte në pushtet në Turqi. Fitorja e AKP-së, do të shikohej nga ushtarakët si një kërcënim për Republikën laike të

Lexo më shumë
Nga lajkat për pushtet tek reformat për progres

Nga lajkat për pushtet tek reformat për progres 0

🕔09:45, 15.Apr 2017

Fadil Nasufi, ish-kryetar i një prej bashkive kryesore të vendit për disa mandate rresht, aktualisht prefekt i qarkut të Beratit analizon  ndryshimin e qeverisë Rama me qeveritë e mëparshme. Ku e sheh diferencën një politikan lokal dhe sa e vërtetë

Lexo më shumë
Gjermania dominuese në ekonominë evropiane

Gjermania dominuese në ekonominë evropiane

🕔22:26, 13.Apr 2017

Teksa kriza ka goditur prej kohësh vendet në vështirësi në zonën Euro, si edhe ka frenuar ritmin e rimarrjes ekonomike të anëtarëve të rinj të Evropës Lindore, Gjermania vazhdon të konfirmohet gjithnjë e më shumë si fuqia ekonomike dominuese në

Lexo më shumë
Evropa sociale në qendër të vëmendjes

Evropa sociale në qendër të vëmendjes

🕔23:30, 9.Apr 2017

Dimensioni social, po merr një vëmendje të veçantë në debatin evropian. Evropa nuk gjendet në periudhën më të favorshme të saj. Prej kohësh, kriza ekonomike dhe financiare ka shkaktuar erozion të të drejtave sociale. Por, në një kontekst tensionesh të

Lexo më shumë
Nis Evropa e shumë shpejtësive

Nis Evropa e shumë shpejtësive

🕔15:29, 5.Apr 2017

Dje, 16* vende anëtare të BE-së, kanë njoftuar qëllimin e tyre për krijimin e Prokurorisë Evropiane. Në kuadrin e një bashkëpunimi të përforcuar, këto vende i kanë hapur rrugën thellimit të mëtejshëm të bashkëpunimit në nivel evropian, në fushën penale.

Lexo më shumë
Evropa dhe dilema e Berlinit

Evropa dhe dilema e Berlinit

🕔12:58, 1.Apr 2017

I gjendur mes krizash ekonomike dhe politike dhe i rrethuar nga një klimë e ndryshuar gjeopolitike, Bashkimi Evropian po përpiqet të avancojë në projektin e tij. Ikja e Britanisë dhe roli i dobësuar i Francës, e ka shndërruar Gjermaninë në

Lexo më shumë