21 Janari Rënkon dhe Akuzon

January 21, 2019 20:00

21 Janari Rënkon dhe Akuzon

Redaksionale Dita

Tetë vjet më parë, në 21 janar 2011 në qendër të kryeqytetit shqiptar, Tiranë, ndodhi një ngjarje sa tragjike aq edhe domethënëse. Ngjarja ishte dhe mbetet tragjike sepse gjatë një proteste antiqeveritare u vranë katër protestues të pafajshëm, Aleks Nika, Ziver Veizi, Hekuran Deda dhe Faik Myrtaj si dhe u plagosën disa të tjerë. Përveç se tragjike, ngjarja ishte dhe mbetet edhe kriminale sepse qytetarët e vrarë ishin të pafajshëm dhe autori i vrasjeve, qeveria shqiptare e kohës, as ndjeu përgjegjësi dhe as dha llogari për krimin që kreu. Gjithë shqiptarët, në saje të transmetimeve të drejtpërdrejta të disa televizioneve, panë se viktimat janë vrarë në bulevard dhe trotuar pa qenë të armatosur dhe pa kryer asnjë vepër penale.

Tragjedia kriminale e asaj dite ka një tipar të veçantë që e bën të përdallueshme, cinizmin e autorëve ndaj viktimave dhe shoqërisë. Frymëzuesit dhe mbrojtësit e krimit vazhdojnë edhe sot të këmbëngulin në “drejtësinë” e vrasjeve, duke i quajtur të ligjshme dhe, automatikisht, viktimat fajtore. Sali Berisha me cinizmin e tij përbuz, tall e përtall viktimat, familjarët e tyre dhe mbarë shoqërinë. Cinizmi ishte edhe një gëlbazë në fytyrën e gjyqësorit të ndërtuar sipas shëmbëlltyrës së vet atavike. Megjithëkëtë, duhet kujtuar se gjyqësori i tij i vlerësoi të paligjshme pasojat kriminale të ngjarjes.

Fatkeqësisht, historia e shoqërisë njerëzore shënon shumë ngjarje tragjike dhe në të gjitha shtetet e botës. Si rrjedhojë e ballafaqimit të protestuesve me forcat e rendit, vriten dhe vazhdojnë të vriten individë të pafajshëm. Në shumicën dërmuese të këtyre ngjarjeve viktimat shkaktohen nga paaftësia dhe gabimet e forcave të rendit, por ka pasur edhe raste kur viktimat janë shkaktuar enkas nga shteti dhe, më rrallë, edhe nga individë apo forca të treta që kanë shfrytëzuar kompleksitetin e ngjarjeve për të arritur synimet e tyre të liga. Edhe historia e vendit tonë shënon ngjarje tragjike nga përplasja e protestuesve me forcat e rendit. Por ngjarja kriminale e 21 janarit mbetet shumë domethënëse. Domethënëse nuk e bën numri i lartë i viktimave, por sulmi i papërligjur i forcave të Gardës dhe veprimet e qëndrimet e tjera kriminale të kryera pas vrasjeve dhe plagosjeve.

Në të gjitha rastet, kur nga ballafaqimi me forcat e rendit ka viktima, shteti akuzohet i pari, por jo në çdo rast qeverisja mund të akuzohet si kriminale. Nëse ekzekutimi i individëve të ndryshëm bëhet në përputhje me legjislacionin për mbrojtjen e rendit dhe institucioneve atëherë shteti thjesht ka kryer detyrën. Edhe kur pasojat vijnë nga gabimet e pjesëtarëve të veçantë të forcave qeveritare të ngarkuara me mbrojtjen e rendit dhe qeveria ndjek rrugën e drejtë ligjore për të zbardhur të vërtetën dhe nxjerrë përgjegjësitë e individëve, ajo nuk mund të kriminalizohet.

Ngjarja e 21 janarit dhe, veçanërisht pasngjarja ka disa karakteristika që bindin cilindo individ normal se akti ishte kriminal dhe fajtorët kryesorë ndodheshin në krye të qeverisjes. Qëndrimet, sjelljet dhe veprimet e tyre menjëherë pas ngjarjes e deri sot nuk bëjnë gjë tjetër veçse shtojnë bindjen se Kryeministri dhe Ministri i Brendshëm i kohës kanë qenë frymëzues, aktorë dhe mbrojtës të krimit. Në ngjarje të tilla ka shumë gjasa që të gabojnë pjesëtarët e rangjeve më të ulëta të policisë apo Gardës, për shkak të nivelit kulturor e profesional apo nga mungesa e përvojës. Mirëpo, në rastin konkret “gabimet” janë bërë nga drejtuesit më të lartë të Gardës së Republikës, nga ata që jo vetëm besohet gjerësisht se nuk gabojnë por kanë edhe përgjegjësinë të mbikëqyrin vartësit të mos kryejnë veprime të gabuara që passjellin vepra kriminale.

Pamjet filmike na dhanë mundësinë të shihnim disa protestues që kryen akte kriminale duke goditur punonjësit e policisë me gurë dhe shkopinj apo duke qëlluar ndërtesën e Kryeministrisë me gurë. Nuk ka asnjë dyshim se këta individë ishin shndërruar nga protestues të ligjshëm në dhunues të ligjit dhe duhej të viheshin përpara përgjegjësisë ligjore. Por ne nuk kemi parë asnjë protestues të armatosur me armë zjarri apo që të kryejë veprime kriminale të tilla që legjislacioni shqiptar t’i lejojë dhe detyrojë forcat e rendit t’i ekzekutojnë.

Një veçori tjetër e ardhjes së pasojave është fakti se ato nuk ndodhën në fillim të protestës dhe, rrjedhimisht, të shkaktoheshin nga ndjenjat, hutimi dhe mosorientimi që shkaktojnë zakonisht ballafaqimet e para me turmat, të dhunshme ose jo. Pasojat erdhën shumë më vonë, thuajse nga fundi i protestës dhe viktimat u vranë kryesisht larg objektit që ruhej dhe të gjitha jashtë gardhit rrethues. Veçori shumë të rëndësishme përbën fakti që autorë të krimit nuk rezultuan gardistët e thjeshtë dhe as policët të cilët ndodheshin fizikisht larg drejtuesve qeveritarë. Autorë rezultuan dy drejtuesit kryesorë të Gardës që ishin vartës direkt të Ministrit të Brendshëm, me mundësi komunikimi të drejtpërdrejta me të dhe me Kryeministrin. Madje edhe me mundësi për t’u kontaktuar fizikisht me ta, sepse të katër ishin brenda së njëjtës godinë gjatë gjithë shtjellimit të ngjarjes.

Veçoritë e lartpërmendura të çojnë në hamendësimin logjik se autorët e vrasjeve, të cilët ka shumë të ngjarë të mos u ketë vajtur ndonjëherë në mendje të vrasin njeri, kanë qenë nën një presion të fortë dhe autoritar psikologjik saqë janë detyruar të rrëmbejnë armët dhe të vihen në rolin e ushtarit të thjeshtë. Duke pasur parasysh edhe syrin e nxirë të komandantit të Gardës menjëherë pas ngjarjes, mund të konkludohet se Andrea Prendi dhe Agim Llupo kanë vepruar nën urdhrat e rreptë verbal të Lulzim Bashës e Sali Berishës dhe nën dhunën fizike të disa civilëve kriminelë që ishin futur brenda rrethimit të Kryeministrisë për të mbrojtur “babën” Sali.

Të gjitha sa u thanë më sipër do të zhvlerësoheshin nëse këto dy figura të larta politike do të mbanin pas ngjarjes qëndrimin e duhur ligjor dhe moralisht të denjë. Mirëpo, ka ndodhur pikërisht e kundërta. Sali Berisha, njeriu i konflikteve, i mashtrimit dhe shumëfytyrësisë doli para shqiptarëve vetëm 30 minuta pas ngjarjes dhe i dha vetes të drejtë të bëjë prokurorin, hetuesin, ekspertin dhe gjyqtarin. Ai tha se vrasjet ishin bërë nga brenda, nga vetë pjesëtarët e turmës me thika me helm dhe çadra-pistoletë dhe se protesta ishte një puç për marrjen e pushtetit me dhunë dhe përgjegjës ishin drejtuesit e opozitës me Edi Ramën në krye.

Në ndihmë të alibisë së tij erdhi edhe një mjek i pamoralshëm i cili, nga Spitali Ushtarak ku ndodheshin trupat e disa viktimave, shqiptoi përfundimin e tij “shkencor” se vrasjet ishin bërë nga afër. Për të mashtruar shqiptarët u vunë në shërbim të propagandës qeveritare edhe disa media, të kryesuar nga TV “Klan” dhe “i gjithëdituri” Blendi Fevziu.

Filmimet e ngjarjes nga disa operatorë na ofruan pamje që provuan të kundërtën e pretenduar nga Saliu dhe Fevziu. Pamjet filmike nuk lanë asnjë dyshim se vrasjet ishin bërë nga larg dhe ndaj protestuesve që as kishin qenë të armatosur dhe as po kryenin ndonjë veprim të paligjshëm. Duke e parë se alibia e transferimit të fajit nga shteti tek protestuesit po binte, Sali Berisha vendosi të ndërrojë “kurs”. Filloi të bënte cubin duke u shprehur se kur sulmohen institucionet mund të vriten jo tre (tre protestues ishin shpallur të vdekur deri në atë moment) por treqind dhe e paralajmëroi kryetarin e opozitës kryesore politike, z. Rama se “Po iu afrove edhe një herë zyrave të mija do të të ekzekutoj si një bandit”.

Për ta mbështetur u shprehën kërcënueshëm edhe disa funksionarë të shtetit dhe shërbëtorë mediatikë, por për të mos u harruar është një zonjë a zonjushë që thotë se është katolike e përkushtuar. “Katolikja” deputete tha se do t’i varte në palmat pranë Kryeministrisë ata që do guxonin të protestonin herë tjetër. Njëkohësisht Saliu nisi të punonte në disa drejtime për të shfajësuar veten dhe shërbëtorët e tij vrasës. Fillimisht mblodhi punonjësit e Gardës, i falënderoi ata dhe iu dha nga pesë milion lekë shpërblim për kryerjen e detyrës. Pastaj, me qëllimin e qartë për të ndalur hetimet, sulmoi Prokuroren e Përgjithshme duke e quajtur “lavire bulevardi”. Më pas edhe Presidentin e vendit, z. Bamir Topi duke e etiketuar “horr bulevardi”.

Po pse? Vetëm sepse në bisedën telefonike midis tij dhe Kryeprokurores (vini re: qeveria përgjonte Presidentin dhe Kryeprokuroren), kishin përmendur se protesta dhe pasojat kishin ndodhur në bulevard, çka nënkuptonte se protestuesit nuk u vranë duke sulmuar Kryeministrinë, sikundër Saliu ngulmonte. Kur prokuroria nxori urdhrat e arrestit për drejtuesit e Gardës, Sali Berisha urdhëroi policinë të mos i ekzekutonte. Një ditë më vonë ai e pohoi vetë këtë dhe tha se nuk mund të lejonte “arrestimin e zinxhirit komandues të Gardës”.  Koha tregoi se ekzekutorët e vrasjeve ishin hallkat kryesore të zinxhirit komandues.

Pse gjithë ky agresivitet ndaj personaliteteve të përmendura dhe hetimeve legjitime? A mos po druhej Kryeministri se nëse hetimi “kacavirrej”  më lart në “zinxhirin komandues” do të mbërrinte tek Ministri i Brendshëm Lulzim Basha dhe tek ai vetë? Të gjitha gjasat janë që po. Të mendosh ndryshe nuk të lejon ajo që ndodhi në mesnatën e 21-22 janarit kur u fshinë pamjet filmike të realizuara nga 13 kamerat që mbikëqyrnin godinën kryeministrore nga brenda dhe jashtë.

Siç dihet, ekspertimet e mëvonshme mjekoligjore dhe kriminalistike provuan se tri nga katër viktimat ishin vrarë me plumba të dalë nga armët e komandantit të Gardës Andrea Prendi dhe të komandantit të Grupit Special të Gardës Agim Llupo. Për viktimën e katërt, Aleks Nikën nuk kishte konkluzion, sepse ai vdiq në një spital të Turqisë ku u dërgua i plagosur rëndë. Më vonë u tha se nuk ishte e mundur të vërtetohej se nga cila armë kishte dalë plumbi i gjetur në trupin e Nikës.

Dyshimeve të familjes së Aleks Nikës rreth mundësisë së dëmtimeve mekanike të plumbit vrastar pas nxjerrjes nga trupi apo zëvendësimi i tij me një plumb tjetër dhe kërkesës së tyre (ligjërisht të drejtë) për riekspertim nuk iu dha asnjëherë përgjigje nga organet e hetimit dhe gjykimit, tërësisht në çaponjtë e Sali Berishës dhe nën komandën e veseve të strehuara në ndërgjegjen e tyre të kalbur.

Është i çuditshëm dhe i dënueshëm një qëndrim si ky, i banditëve të drejtësisë shqiptare, shumica e të cilëve po na dalin vjedhës dhe ligjshkelës. Moshetimi i pretendimit të familjarëve nuk është i vetmi. Familja e A. Nikës nuk njoftohet për seancat gjyqësore, në një kohë që lejoheshin të merrnin pjesë në gjyq turma gardistësh me sjellje dhe thirrje mbrojtëse për të pandehurit që të kujtonin bashibozukët haxhiqamilistë. Si është e mundur që të afërmve të Aleks Nikës nuk iu është dhënë akti i ekspertimit mjekoligjor dhe nuk janë lejuar të njihen me dosjen e hetimeve paraprake që mban aktet që lidhen me vrasjen e njeriut të tyre?!

Dy drejtuesit e Gardës u dënuan me nga 1-1.5 vjet burg ndërsa administratori i sistemit të sigurisë së godinës kryeministrore nuk u dënua për fshirjen e pamjeve me zë e figurë (fshirje e vërtetuar nga ekspertiza e FBI-së). Përkundrazi, u  mor në punë në Presidencë nga ish-Presidenti Bujar Nishani. Kjo çetë “demokratësh” pa din e iman, pa nder e parime por pacipësisht e aftë për të predikuar se duan të shpëtojnë Shqipërinë nga njerëzit e inkriminuar dhe të akuzojnë me rrena e shpifje çdokënd që dëshiron të thotë se cilët janë në të vërtetë, vazhdon të propagandojë se vrasjet ishin të ligjshme (B. Nishani); “në 21 janar është zbatuar vetëm ligji” (L.Basha); “gardistët ishin heronj” (J. Topalli); “protestuesit kokëpalarë” (Ilir Meta).

Nuk ka dyshim se regjisori kryesor i ngjarjes dhe pasngjarjes është gjëmëziu Sali Berisha, personazhi më i dhunshëm, më i inkriminuar dhe ende i pandëshkuar i këtyre 29 viteve. Për ta pasur më të qartë moralin e kalbur dhe formimin e tij krejtësisht pervers duhet që, përveç veprimeve të tij kriminale t’iu referohemi edhe trajtimeve dhe qëndrimeve të tij ndaj ngjarjes.

Në një intervistë që i dha para një viti gazetarit Sokol Balla, Sali Berisha tregoi për adhurimin që kishin pasur familja e tij për Kanunin (rrjedhimisht edhe vetë ai). Këtë mentalitet dhe formim kanunor e kishte pikasur edhe i dërguari i znj. Hillari Klinton, z. Tom Kantrimën i cili, një ditë pas ngjarjes së 21 janarit 2011, takon Sali Berishën dhe i kërkon të mos dalë në zyrë ditën që opozita do të rimblidhej në bulevard në nderim të katër të vrarëve. T. Kantrimën merr prej tij refuzimin dhe “porosinë” që t’i thoshte Edi Ramës se “Po preke gjënë më të vogël do të jenë pesë snajperë, katër nga të katër anët dhe unë në atë dritare dhe, në mënyrë absolute, do të goditet, vetëm po s’e shpoi plumbi”.

Duket e çuditshme se si Sali Berisha ka guximin t’iu tregojë sot shqiptarëve, jo vetëm gatishmërinë dhe vendosmërinë e vet për të vrarë drejtuesin e opozitës, por edhe faktin që diplomati amerikan e pyeti: “Ti po flet për Shqipërinë e shekullit të 19-të?”. Pyetja e z. Kantrimën ishte shprehje diplomatike e vlerësimit të moralit dhe formimit 200 vjet të prapambetur të kryeministrit të Shqipërisë. Ishte duke folur për 21 janarin dhe për takimin me diplomatin amerikan kur i pohoi gazetarit Balla se i kishte thënë përfaqësuesit të Departamentit të Shtetit t’i thoshte Ramës se: “Jo Kryeministrinë, por një postë policie më të largtën në Shqipëri po të prekte, në mënyrë absolute nuk do të kthehej në Tiranë i gjallë”.

Ideatori dhe drejtuesi i kaosit dhe djegies së qyteteve të Shqipërisë në vitet 1990-1992 dhe i komisariateve të policisë të Shkodrës, Vlorës, Tropojës etj. në 1997-98, si dhe i sulmit me flakëhedhës dhe mitraloza ndaj institucioneve kryesore shtetërore në shtator 1998, megjithëse nuk iu prek as qimja nga “bijtë e etërve”, tani ishte i gatshëm të vriste, edhe nëse i prekej një postë policie. Arsyetimi më i thjeshtë logjik të çon në përfundimin se, kur ky individ politik ishte i gatshëm të vriste kryetarin e opozitës edhe sikur të prekej një postë policie, ai ka qenë shumë herë më i gatshëm të vriste protestues të thjeshtë që po “i rrezikonin Kryeministrinë”. Nëse ishte i gatshëm të qëllonte vetë (të ishte “snajperi i pestë”), përse nuk paska qenë i gatshëm të urdhëronte të tjerët të vrisnin në 21 janar, siç edhe ndodhi?

Në vlerësimet e tij për 21 janarin, Berisha shfaqet sa konfuz e gënjeshtar aq edhe hipokrit. Pasi tregon “dhimbjen për viktimat” pohon se nuk ka asnjë lloj shqetësimi për përgjegjësi ligjore, pasi “Kam qenë në zyrën time, i sulmuar dhe i vendosur, pa asnjë lidhje urdhri apo diçka tjetër me ata që ishin jashtë, i vendosur që secili që do të mirrte me hy brenda do të merrte atë që meritonte… Ata që do të hynin brenda do të ishte urdhri i Sali Berishës, për të mos thënë dhe gishti i tij… Për ata që ishin jashtë, asnjë urdhër, asnjë fshirje (të serverit të sigurisë)… Pra unë kam zbatuar ligjin. Garda ka zbatuar ligjin… Nuk u vranë me snajper, u vranë nga njerëz që reaguan siç thotë rregullorja… Ata kanë zbatuar ligjin”.

Pohimet e mësipërme nuk lënë vend për dyshime se edhe sot ish-dy herë Presidenti dhe ish-dy herë Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha i qëndron vlerësimit se vrasjet e 21 janarit ishin të ligjshme dhe, rrjedhimisht, asnjë punonjës i shtetit shqiptar, duke përfshirë atë vetë, nuk kanë asnjë përgjegjësi ligjore. Po të lexohen me kujdes fjalët e mësipërme të tij del e qartë që ai ishte i gatshëm të jepte urdhra për asgjësim, madje edhe t’i vriste vetë në vend që vlerësimin e situatës dhe nevojën e ekzekutimit të individëve të veçantë t’ua linte forcave dhe autoriteteve të ngarkuar me detyrën e mbrojtjes së institucionit.

Ashtu si në këtë intervistë, Sali Berisha këmbëngul në drejtësinë e vrasjeve edhe në një prononcim tjetër të mëvonshëm. Madje, u përpoq të shpjegonte edhe ligjin përkatës për mbrojtjen e institucioneve shtetërore. Dhunuesi i vrazhdët i Kushtetutës dhe ligjeve në këtë rast e shpjegon drejt ligjin, por shtrembëroi dhe maskoi qëllimisht faktin se asnjëri nga të vrarët nuk u ndodh, nuk u soll dhe as veproi në rrethanat që ligji kërkon apo justifikon vrasjen e tij. Katër të vrarët ndodheshin të gjithë jashtë rrethimit të institucionit shtetëror, të paarmatosur dhe duke mos kryer asnjë akt të paligjshëm. Në këto rrethana, vrasja e tyre përbën, në rastin “më të mirë”, shkelje të rregullave të shërbimit të rojës dhe shpërdorim të detyrës, ndërsa në rastin e dhënë ka të ngjarë të jenë vrasje me paramendim.

Për të krijuar një mendim më të qartë dhe më të saktë rreth personalitetit dhe moralit të “dashnorit” të drejtësisë dhe varrmihësit të saj na vjen në ndihmë një ngjarje tjetër tragjike, ajo e 2 prillit 1991 e ndodhur në Shkodër. Nga ballafaqimi i një turme njerëzish me policinë që ruante institucionet shtetërore u vranë po ashtu katër persona të pafajshëm dhe u plagosën disa të tjerë. Një pjesë e konsiderueshme e turmës ishte e dhunshme dhe aktive në përdorimin e lëndëve djegëse dhe eksplozive. Ashtu si në ngjarjen e 21 janarit 2011 edhe në 1991 Sali Berisha opozitar ishte i pari që vetëm dy orë pas ngjarjes merr guximin të shfaqet me atributet e prokurorit dhe gjykatësit. Përcaktoi si autorë dhe fajtorë forcat e rendit dhe qeverinë e kohës. Ekspertimet dhe procesi penal gati dy vjeçar, ndonëse nën autoritetin dhe komandën e Berishës, nuk arritën të provojnë asnjë ekzekutor të vrasjeve.

E megjithëkëtë, siç del nga shtypi dhe dokumentet e kohës, ishte Presidenti Sali Berisha që, megjithëse Kryeprokurori i zgjedhur prej tij dhe avokati i familjeve të viktimave, po kështu i caktuar prej tij, e informuan se nuk kishte prova për të fajësuar policinë për vrasjet, ai i urdhëroi organet e drejtësisë që të akuzonin për vrasje dhe të dënonin pesë pjesëtarë të “zinxhirit komandues” të policisë, urdhër që u materializua me dhënien e gati njëqind vjet burg pesë njerëzve të pafajshëm, për të cilët më vonë vetë avokati i familjeve të viktimave, z. Nafiz Bezhani, do të shprehej botërisht se “Pesë të dënuarit nuk kishin kurrfarë lidhjeje me krimin e 2 prillit”.

Duket sikur një dorë e mbinatyrshme solli ngjarjen e 21 janarit për të dëshmuar moralin dhe qasjen ndaj të vërtetës të politikanit tinëzar, demagog, të paskrupullt dhe sharlatan Sali Berisha. Është domethënës fakti se, kudo ku ka pasur konflikte të dhunshme prej gati tri dekadash ky njeri ka qenë i pranishëm në rolin e nxitësit, organizatorit, aktorit apo gjykatësit suprem dhe gjithnjë qëndrimet dhe konkluzionet e tij kanë qenë të paligjshme dhe kundër së vërtetës. Edhe ithtari më i marrosur i tij duhet të jetë në gjendje të kuptojë kalbëzimin moral të këtij njeriu i cili urdhëroi në 1992 dënime të rënda për pesë njerëz që “as kanë vrarë dhe as kanë dëshiruar ardhjen e pasojave por i kanë lejuar ato” (nga vendimet e gjykatave) ndërsa në 2011 i shpalli të pafajshëm dhe i shpërbleu personat që u provua se ishin ekzekutorë të viktimave në bulevard.

Përveç shtrembërimit të së vërtetës dhe qëndrimeve penguese ndaj drejtësisë, Sali Berisha dhe Lulzim Basha nuk denjuan dhe as u thirrën të jepnin shpjegime në hetuesi dhe gjykatë për ngjarjen e 21 janarit megjithëse kishin qenë në të njëjtën godinë ku vepruan ekzekutorët e protestuesve dhe në kontakt me ta. Në kontrast me këtë rast, në proceset hetimore dhe gjyqësore për ngjarjen e 2 prillit 1991 u thirrën dhe u paraqitën në gjyq të gjithë drejtuesit e Ministrisë Brendshme, megjithëse ndodheshin mbi njëqind kilometër larg në momentet e ngjarjes. Madje, ish-zëvendësministri i brendshëm i asaj kohe, Aredin Shyti u dënua me 17 vjet burg vetëm pse dy ditë para ngjarjes iu kishte dërguar një telegram të gjithë komisariateve të policisë ku thuhej se “Policia duhet të zbatojë ligjin me rreptësi ndaj të gjithë dhunuesve të tij”.

Sjelljet dhe qëndrimet e Sali Berishës lidhur me 21 janarin flasin shumë edhe për 2 prillin. Është i njëjti aktor që ka guxuar të përcaktojë autorësinë dhe fajësinë në të dy rastet dhe, në të dy rastet e ka projektuar atë tek kundërshtarët e vet politikë. Në rastin e dytë iu vërtetua e kundërta, fajësia e vet. Ndërsa rasti i 2 prillit pret me shpresë çfarë do të sjellë e ardhmja. Të gjitha gjasat janë të përgënjeshtrohet sërish “gjykatësi suprem”. Sikur ” demokrati ” Sali Berisha të tregohej në vitin 2011 aq dinjitoz sa u tregua “diktatori komunist ” Ramiz Alia në 1991 duke mos bërë akuza dhe përcaktime fajësie apo luajtur rolin e ekspertit, ndoshta sot pak kush do të besonte në bashkëfajësinë e Berishës në krimin e 21 janarit. Mirëpo me qëndrimet e tij të pamoralshme dhe të paligjshme ai e ka paditur veten bindshëm.

Pafytyrësia dhe degjenerimi moral i “babës” Sali janë të mishëruar plotësisht tek biri i tij moral, shpirtëror dhe politik, Lulzim Basha. Njeriu të cilit, kur ndodhej në pozitat e Ministrit të Brendshëm i është provuar autorësia e vrasjeve shtetërore nga vartësit e tij direkt dhe në praninë e tij, shkon çdo 2 prill në Shkodër dhe me guximin e një gangsteri akuzon qeverisjen e asaj kohe dhe kundërshtarët politikë si autorë të vrasjeve të ndodhura, megjithëse asnjë proces gjyqësor nuk e ka provuar këtë fakt. Ndërsa gjykatat e komanduara nga ati shpirtëror i Bashës shpallën në dhjetor 1992 se “nuk ka prova për të fajësuar Ministrin e Brendshëm G. Ruçi për ngjarjen. Përgjegjësia morale është tjetër gjë…”, i pandershmi dhe hipokriti Basha thoshte në shtator 2017: “Është e turpshme të zgjidhet Gramoz Ruçi në krye të Parlamentit. Ai është përgjegjës për masakrën e 2 prillit dhe katër viktimat e pafajshme”, ndërkohë që vetë ishte brenda së njëjtës godinë me ekzekutorët e katër vrasjeve dhe sot mëton të bëhet kryeministër.

Këta dy individë paskrupuj dhe të papenduar që duhet të ishin të burgosur për të paguar për shumë krime të kryer gjatë sundimeve të përsëritura, na shfaqen pareshtur në rolin e prokurorëve dhe gjykatësve supremë për gjithçka e për këdo, njëri- me pamjen e hipokritit që ia lexojnë demagogjinë edhe fëmijët, ndërsa tjetri- një njeri i infektuar nga sëmundja e pashërueshme e tërbimit. Janë këta që vetëstolisen me virtyte që nuk i kanë, duke na premtuar moral të kulluar në qeverisje, drejtësi të pavarur, qeverisje “për popullin” dhe demokraci “të vërtetë”. Janë këta që  bëjnë thirrje çdo ditë për “përmbysje, kerrje, revolucion, rrëzim, tërheqje zvarrë” etj.

Fatkeqësisht, duket se degradimi moral ka përfshirë një pjesë të madhe të Partisë së uzurpuar nga “ati” dhe “biri” me shpirt të njëjtë. Përndryshe, anëtarësia e emancipuar e PD nuk do të pajtohej me çfarë kanë bërë dhe as me qëndrimet e turpshme, amorale dhe kriminale të kësaj dysheje të inkriminuar dhe të papenduar.

Nëse në 21 janar ” u zbatua ligji “, siç na thonë Berisha e Basha, atëhere pse lindi nevoja e fshirjes së videokasetës që përmbante pamjet me zë dhe figurë të kujtdo që ndodhej dhe lëvizte brenda dhe pranë godinës? A mund të besohet se administruesi i sistemit të sigurisë kishte ndonjë arsye vetjake për fshirjen e filmimeve ? Nëse ky përdorues dhe administrues i sistemit të sigurisë kishte arsye vetjake, që nuk lidheshin me Ministrin dhe kryeministrin,  pse këta dy të fundit përdorën pushtetin politik për ta nxjerrë të pafajshëm dhe, madje, e punësuan në Presidencë?

E ndërsa mospendimi i kriminelëve nuk iu bën përshtypje atyre që i njohin kush janë, të revolton qëndrimi i pushtetit aktual. Të vrarët dhe të plagosurit ishin thirrur në protestë nga partitë opozitare dhe kryesisht nga PS. Si e tillë PS dhe Edi Rama kanë pasur dhe kanë detyrimet morale, politike dhe ligjore të bëjnë çmos për sqarime të mëtejshme të rrethanave dhe fakteve. Rama dhe PS as nuk mund dhe as duhet të marrin rolin e prokurorit apo gjykatësit, siç ka bërë vazhdimisht Sali Berisha, por ata duhej të kishin krijuar hapësirat e nevojshme ligjore për t’u hetuar nga organet e specializuara të shtetit rrethanat e faktet që të çojnë tek provat e së vërtetës.

Nga ana tjetër, Sali Berisha dhe Lulzim Basha nuk do të duhej të trajtoheshin thjesht si kundërshtarë politikë, duke i etiketuar si “djalë i mirë”, “i marrë, i çmendur, budalla, maskara” etj. PS dhe Rama duhet të mos binin në mëkatin që përmban thënia e Fridrih Niçes: “Krimi ynë ndaj kriminelëve qëndron në faktin se ne i trajtojmë ata thjesht si maskarenj”. Për politikën Sali Berisha mund të jetë thjesht një maskara, por ligji e kategorizon ashtu siç është në fakt.

Sali Berisha është autori kryesor i “krimeve të tmerrshëm të pas 1990” (Donald Lu) por edhe i qindra fyerjeve, shpifjeve, kanosjeve, pengimit të drejtësisë dhe nxitjeve për dhunë. As këto dhe as “krimet e tmerrshme” nuk janë denoncuar në organet e drejtësisë nga PS, por janë mjaftuar me llafazanërinë politike dhe mediatike. Pse? Sepse drejtuesit e kësaj partie, qysh nga fillimi, kanë rezultuar thjesht dashnorë të pushtetit dhe disa edhe të qejfit, por jo bij të dinjitetit dhe idealeve. Është e vërtetë se organet e drejtësisë kanë qenë tërësisht të kapur prej autorëve të këtyre krimeve. Është dashur prej kohësh, por të paktën tani e tutje duhet të përgatitjen dosjet dhe t’u referohen organeve të drejtësisë. Qëndrimet e PS pas ngjarjeve të 1997 dhe 1998 janë të turpshme dhe historikisht të dënueshme pasi, të dehur nga marrja e pushtetit, pranuan amnistimin e shumë prej “krimeve të tmerrshme”.

Përveç mëkateve të PS-së ndaj autorëve të krimeve të pandëshkuar një rol negativ po luajnë edhe disa ” analistë të pavarur ” të cilët po bëjnë çmos të riciklojnë në pushtet këta autorë. Ata e “kritikojnë” Bashën për pazotësi të sotme për të ardhur në pushtet dhe jo pse është i padenjë për pushtet për shkak të së kaluarës së tij të padenjë dhe kriminale.

Mefshtësia politike e PS ka krijuar një praktikë shkakësore që familjet e viktimave të 21 janarit dhe shumë e shumë të tjerë të dyshojnë se mos ka një “kompromis nga të fortët e politikës” për ta lënë në heshtje procesin dhe për të mbajtur qëndrimin e padenjë: as mish as peshk. Familjarët e viktimave vërtetë ia kanë lënë drejtësisë, por drejtësia duhet të veprojë. Mirë se deri dje ekzistonte drejtësia e kriminelëve politikë dhe mundësitë për të bërë drejtësi ishin të kufizuara, po tani e tutje? Humbja e të dashurve edhe mund të pranohet si një “fatalitet” dhe mos dhënia e drejtësisë “të përtypet”, por mospendimi, justifikimi dhe krekosja e autorëve realë të vrasjeve dhe vetëparaqitja e tyre si shpëtimtarë të vendit, kalorës të drejtësisë, apostuj të moralit dhe profetë të demokracisë janë të padurueshme dhe përbëjnë provokacione të rrezikshme edhe për mendësinë e popujve shumë më të qytetëruar se ne shqiptarët.

Çdo gjë e ka një fund dhe, sidomos fundi i së keqes, mashtrimit dhe hipokrizisë duhet të jetë sa më i afërt.

*****

Botuar sot si kopertinë e Dita

 

January 21, 2019 20:00
Komento

42 Komente

 1. PRENG PJETRI/ LEZHË January 21, 02:28

  TETë VITË NË ZI..
  TETË VITË GJARPËRIN NË GJI…!
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Askush nuk e ka menduar tetë vjet më.parë se Edi Rama dotë faltë
  vrasësit e katër protestuesëve të 21 janarit. në mes të ditës në mes
  të metropolit dhe në mbikqyrjen e dhjetëra kamerave profesionistë e
  qindra amatore.
  Fatkeqesisht Edi Rama dhe forca e tij politikë po mbushë plotë gjashtë
  vitë në krye të pushtetit pa e vënë uijt në zjarrë per ketë çeshtje aq
  të dhishambëshmë dhe dramatikë.
  Madje si për ironi të fatit, ati fati të zi. Edi Rama ka tentuar ta
  “blejë” gjakun e derdhur të katër qytetarëve protestues që dora
  gjakatarë e Berishës i vrau në mënyrën më barbare.
  Ndërsa Edi Rama dhe Partia Socialiste vazhdojnë të heshtin duke i
  rivrarë viktimat e Berishës por edhe dukë ja shtuar dhimbjen dhe
  sikletin.familjevë të katër dëshmorëvë të pa shpallur juridikisht nga
  shpura zezveke e pushtetit.
  Ju zoti Rama nuk jeni vrasës si xhelati Berisha, por ama mbrojtjes i
  vrasesvë dhe kriminaleve u bërë.
  Dikur thoshim ata që nuk ndeshkojnë kriminalat konsiderohen
  bashkëfajtorë, JU zoti Rama sot pas tetë vitesh ç’mëndoni ju. për ketë
  heshtje ose më saktë harres e qellimëshmë!
  A ju lejon morali Ju zoti Rama të veni në Lezhë për të kerkuar vota
  nga qytetarët lezhjanë të cilëve ju vra djali vëllai tyre në mbrojtjen
  e kauzës socialiste ndersa sot janë totalisht të tradhëtuar pikërisht
  nga ju zoti Rama.
  Në tetë VITË NË ZI…!
  Ju tetë VITË fleni më gjarpërin n GJI!

  Reply to this comment
  • Ne January 21, 08:22

   Ju dham te thata me thas, çdo me teper ti

   Reply to this comment
   • Claus January 21, 15:50

    Mashtrimi i madh me krimin makaber te opozites socialiste te kohes, nen drejtimin e Edi Rames, me 21 janarin 2011.
    Propaganda socialiste, ne stilin e themeluesve (serbo-sllave) te partise meme te tyre, bejne propagande me krimin e kryer nga po ata vete.
    Pak kronologji demaskuese: vetem disa jave me pare se te ndodhte protesta, ne dhjetor te vitit 2010, ish- kryeministri i kohes Sali Berisha paralajmeron publikisht Edi Ramen qe te heqe dore nga organizimi i nje proteste, qe sipas te gjithe te dhenave ishte ideuar, koncpetuar si e dhunshme dhe e pergjakshme; vetem pak ore para se te niste protesta e dhunshme e Partise Socialiste, mbremjen e 20 janarit 2011, ne emisionin Top Story te gazetarit Balla, Edi Rama shpall publikisht se diten e protestes do te kete gjakderdhje duke perdorur pikerisht keto fjale : ” Bulevardi Deshmoret e Kombit do te mbushet me kufoma , nese Sali Berisha nuk dorezon pushtetin”.
    Pak ore pas ketij kercenimi publik, ndodhi pikerisht ajo qe kishte deklaruar Edi Rama, por per fat te mire, nuk pati qindra apo mijera te vrare, ashtu sic deshironte Rama dhe socialistet, por vetem kater.
    Pak ore me pas protestes se pergjakshme te socialisteve, Ambasadori Arvizu flet per here te pare per nje “grup me nje axhende tjeter”, duke pasur parasysh me kete aradhen kriminale ne balle te protestes, qe kishte marre detyren per te shkaktuar gjakderdhje.
    Per kete grup kriminal, kishte punuar per jave e muaj te tere ne terren Sajmir Tahiri, duke i instruktuar sesi te vepronin, ne menyre qe gjakderdhja te ishte sa me e madhe.
    Me vone, kur socialistet erdhen ne pushtet, ky zoteri, krimineli Sajmir Tahiri, do te behej Minister i Brendshem, duke e kthyer ate ne nje organizate te mirefillte kriminale qe merrej me kujdestarine e kultivimit dhe trafikimit te hashashit shqiptar neper bote.
    Protesta e 21 janarit 2011 ishte nje proteste tipike naziste, jo fashiste, por, e theksojme NAZISTE. TE njejten gje paten bere edhe nazistet e Hitlerit ne vitin 1933, te cilet nje proteste qe duhej te ishte e zakonshme, e kthyen ne nje gjakderdhje, dhe te vraret me pas i shpallen martire…. njejte si me te vraret e 21 janarit ne Shqiperi 100 vite me pas.
    Protesta e nacional-socialisteve te Hitlerit ishte prologu i ardhjes ne pushtet te nazisteve ne Gjermanine e vitit 1933.
    Protesta e rilind-socialisteve te Rames ishte prologu i ardhjes ne pushtet te socialisteve ne Shqiperine e vitit 2013.
    Keto jane fakte. Kjo eshte e verteta e mashtrimit te madh. Kjo eshte e verteta e krimit te lemerishem, te ideuar e konceptuar me gjakftohtesi nga Rama dhe socialistet e tij.
    Por, ju vazhdoni avazin e propagandes.

    Reply to this comment
    • Skypioni dixhital January 21, 21:15

     o Claus dixhital !

     Si nuk te vjen turp qe vjedh “nick-un” e nje tjetri qe ka lene gjurme ne boten e komenteve.
     .
     Nuk me dhimbsen as Tahiri as Rama por ai Berishaleja tja di per nder ‘DREJTORIT ZEMER MIRE” QE KA NE NE USA’ se do ta kishin ngren krimbat qe ne 1997-en

     .
     Pse arviziu u be jelek anti-plumbi i serberishes?

     Intelektualët dhe ambasadori i vogël i një vendi të madh

     .KINEZERIRAT E ARVIZUSE PER TE MBROJTUR KRIMBERISHEN

     Nga dr. Ilir Yzeiri

     Java që lamë pas u shënjua nga skandali i madh i akuzës publike që Hysen Shoshori, një hero i rezistencës antikomuniste, i bëri kryeministrit S.Berisha përmes transmetimit të një interviste regjistruar disa vjet më parë nga vetë i dëmtuari.

     Një vend jo të vogël, megjithëse të shtërzuar, mori edhe lajmi se disa intelektualë kërkonin një ballafaqim me dy kandidatët për kryetar bashkie të Tiranës, ballafaqim që u realizua në një panel ku rrinin të ngjitur njëri bri tjetrit disa nëpunës të lartë të administratës publike e private shqiptare dhe profesionistë të njohur gjithashtu dhe kandidati Basha që ngjante më shumë si një student province që po mbronte temën e diplomës përpara një jurie që nxirrte veçanërisht në dritë portretin e Rektorit të Universitetit të Tiranës, Dhori Kule, akuzuar kohë më parë nga shoqata e ambientalistëve pse doli në krah të qeverisë dhe mbështeti projektin për prishjen e një pjese të Kopshtit Botanik në emër të ndërtimit të Unazës së Madhe.

     Përdorja e termit intelektual dhe e rolit që duhet të luajë ai në jetën publike, u bë edhe njëherë temë e ditës nga disa komentatorë të shtypit, të cilët, herë me të drejtë e herë të nervozuar, u shprehën se përdorimi në këtë mënyrë i nëpunësve të lartë është një fyerje për ta, se përpjekja që po bënte qeveria që të përdorte edhe këtë armë ndaj kundërshtarit të vështirë Edi Rama, vetëm sa e zhvlerësonte rolin dhe emrin e intelektualit.

     Në fakt, cili mund të jetë roli i intelektualit në shoqërinë pluraliste, në një shoqëri thellësisht të politizuar, ku palët e ndara si me thikë, kanë polarizuar gjithçka. Shqipëria ka dhjetëra universitete publike e private, por ka pak intelektualë që e drejtojnë mendimin publik, që thirren sa herë që shoqëria gjendet në udhëkryq. Këto ditë m’u kujtuan dy shembuj.

     Po e nis nga ai më i freskëti. Bernard Henri Lévi është një filozof me plotë kuptimin e fjalës dhe një intelektual i shquar francez me një ndikim të madh, jo vetëm në jetën e vendit të tij, por edhe më gjerë. Në një intervistë dhënë “TV5 Monde” disa ditë pasi filloi bombardimi në Libi, ai u pyet nga gazetari, i cili i tha se a nuk të duket se ju po dubloni ministrin e Jashtëm francez se me mbështetjen që po i jepni Presidentit për të sulmuar Gedafin kini krijuar përshtypjen se luftën e kini filluar ju?

     Dhe ai u përgjigj pak a shumë kështu. Unë nuk po zëvendësoj ministrin e Jashtëm. Unë isha në Benghazi me miq të mi profesorë universiteti në kohën kur Ghedafi po sulmonte këtë qytet dhe pashë se si po vriteshin njerëz të pafajshëm. Atëherë, ngrita telefonin dhe i telefonova presidentit të vendit tim duke i thënë se Europa nuk duhet të lërë një gangster që të vrasë popullin e tij.

     Pas kësaj, Franca nisi të lëvizë dhe ndodhi ajo që të gjithë e dimë. Ky është një model i intelektualit që mund të jetë i kritikueshëm nga një tjetër pikëpamje. Në Shqipëri u vranë katër njerëz të pafajshëm dhe unë nuk pashë asnjë nga ata intelektualë që merrnin në provim kandidatin Basha të ngrinte zërin. Të gjithë ata që merren me shkencën e komunikimit e dinë se roli i intelektualit në hapësirën e opinionit publik nis e përvijohet me artikullin e Emil Zola-së «J’accuse – Unë akuzoj».

     Në shoqërinë pluraliste ky njihet si një nga kontributet e para të zgjerimit të hapësirës publike edhe me ndërhyrjen e intelektualëve. Është fjala për atë që, më vonë, në literaturën publicistike hyri me emrin «Çështja Drajfus». Në origjinë të kësaj çështjeje është dënimi i kapitenit Drajfus i akuzuar se i kishte dorëzuar Perandorisë gjermane dokumente sekrete.

     Më pas u zbulua se kjo akuzë nuk ishte e vërtetë dhe se ishte bërë një gabim juridik.
     Në sfond të kësaj akuze ishte spiunazhi dhe një frymë antisemite, meqenëse kapiteni ishte me origjinë hebre. E gjithë kjo ndodhte në kontekstin social të aneksimit të Alzasës dhe një pjesë të Lorrainës prej gjermanëve. Historia është e gjatë, por ajo ka mbetur në kujtesën kolektive si rasti ideal ku u përleshën ajo që quhet «raison d’etat» dhe opinioni publik i përfaqësuar nga një intelektual i kalibrit të Emil Zola-së.

     Mjaft të themi që në vitin 1906 Gjykata e Kasacionit e shpall të pafajshëm kapitenin Drajfus.
     Natyrisht, këto janë shembuj që tani rrinë nëpër almanakë dhe tekste universitetesh dhe u përsëriten studentëve nëpër leksione. Intelektualët e postdiktaturës në Shqipëri janë rralluar dhe ata të paktët si prof. Qosja ndoshta nuk mjaftojnë për të deligjitimuar krimet që kryhen në Shqipëri në emër të antikomunizmit.

     Fat i madh është se shtypi ka krijuar një grup të qëndrueshëm gazetarësh me integritet moral që gjenden gjithmonë në opozitë me çdo qeveri që hyn e del në këtë vend. Ndërsa teatri banal me intelektualë të emëruar e të përdorur nuk është ndonjë shfaqje e re. Kjo është norma e jetës sonë publike, është dëshmia e prapambetjes sonë tragjike.

     Ambasadori i vogël i një vendi të madh
     Ambasadori Arvizu ishte i ftuar në një emision televiziv dhe paraqiti edhe njëherë performancën e tij si një ambasador i vogël, (jo për nga shtati, por për nga statura), i një vendi të madh.

     Zhgënjimi kur e dëgjon dhe e sheh këtë ambasador nuk është vetëm mënyra se si ai flet, por është mënyra se si na trajton ne shqiptarëve. Zoti ambasador ka zgjedhur të heshtë dhe të mos fajësojë qeverinë shqiptare pse ajo sillet si një qeveri autokratike, që është e pleksur me krimin e organizuar, që ka mbytur tregun dhe që e kontrollon atë me klientët e vet, që ka mbytur median dhe që e ka kthyer Televizionin Publik Shqiptar në një qendër zëri të shëmtuar të reparteve ushtarake të kohës së komunizmit.

     Por, ajo që është më flagrantja, ky ambasador ka zgjedhur të mbrojë dhe të justifikojë një kryeministër që ka në biografinë e tij njëherë mbi 3000 të vrarë në krizën e vitit 1997 dhe 30 të vrarë të tjerë në ngjarjet e Gërdecit dhe 21 janarit.

     Ambasadori i vogël i vendit të madh përmendi me cinizëm se edhe në Amerikë Garda ka vrarë në vitet ’70. Po është e vërtetë dhe shqiptarët e dinë se në Amerikë është vrarë edhe presidenti Kenedi, edhe Martin Luter Kingu, por askush në Amerikë nuk ka qenë në krah të vrasësve dhe askush në Amerikë nuk ka menduar qoftë edhe një ditë të vetme që të përkrahë vrasësit dhe të dënojë viktimat siç bëni ju, zoti Ambasador. Nga ana tjetër, nuk është e gjetur përpjekja që bëni ju për t’u treguar se jeni një njeri i dashur me popullin. Këtyre në shqip ne u themi “kinezërira”.

     Ju e njihni mirë psikologjinë e kinezëve të Maos dhe heroin Lej Fen. Ju mund të lexoni edhe romanin “Koncert në fund të dimrit” të shkrimtarit tonë të madh Kadare. Atje vizatohet bukur ajo që ne i themi “kinezëri”. Në fakt, historia që treguat mbrëmë me atë që ju bëtë kur shkuat të darkoni me zotin Kantrimen te “Tajvani”, pra historia që treguat ju me atë gruan me fëmijën që ju e takuat dhe përkëdhelët edhe fëmijën, të më ndjeni, po nuk ishte e gjetur. Ky lloj populizmi në Shqipëri nuk ngjit, përkundrazi bën efekt të kundërt.

     Ne shqiptarët e kuptojmë shumë mirë vështirësinë që ka sot diplomacia amerikane për të ndikuar në botë. Pas dështimit në Irak e Afganistan, pas krizës së tmerrshme ekonomike, Amerika nuk e ka më atë fuqi që kishte dikur.

     Natyrisht, ne e dimë shumë mirë se Amerika nuk mund të vihej në krye të revolucioneve arabe, se ajo u tregua e matur qoftë me Mubarakun, qoftë me Ben Alinë, se për të ndërhyrë në Libi, u desh që iniciativën ta marrë Franca.

     Pra, të gjitha këto ne i mirëkuptojmë dhe jemi të vetëdijshëm se Amerika nuk mund të na shpëtojë nga autokracizmi dhe nga mafia që na qeveris. Ne e kuptojmë shumë mirë se për ju është i shenjtë stabilizimi, se demokracia do kohë të mësohet, ndaj edhe ju me cinizëm na kujtoni shembujt me vrasje të viteve ’70 që kanë ndodhur në Amerikë.

     Të gjitha këto ne i mirëkuptojmë, ashti siç edhe ju duhet ta dini se ndjenjat tona proamerikane nuk kanë të bëjnë me asnjë ambasador të përkohshëm që vjen në Tiranë.
     Vetëm se ju duhet ta dini i dashur ambasador se me sjelljet tuaja dhe me mbështetjen që i bëni qeverisë në emër të stabilitetit, po i dëmtoni ndjenjat proamerikane të shqiptarëve.

     Në atë intervistë ju do të duhet të përgjigjeshit edhe për një letër të hapur që ju ka dërguar një shqiptaro-amerikan i njohur me emrin Geri Kokalari, por ju zgjodhët të flisni me një gjuhë konspirative duke thënë shpesh e më shpesh se më kanë ardhur disa njerëz e më kanë thënë kështu, më kanë ardhur ca të tjerë e më kanë thënë ashtu.

     Cilët janë këta njerëz që vijnë e ju raportojnë zoti Ambasador? Uroj të mos jenë “të pakënaqurit nga opozita”.

     Do të ishte mirë që ju të mos i dekonspironit këta dashnorë të stabilitetit. Nuk kam ndërmend të analizoj me detaje intervistën dhe sjelljet tuaja, zoti Ambasador. Ajo që më shqetëson është perceptimi dhe imazhi që ju po krijoni me shpejtësi në këtë vend. Dhe një pyetje të fundit, a e kini parë portretin e Anës, vajzës së Ziverit që u vra më 21 janar?

     Në një shkrim timin atë e kam quajtur “Perëndesha e dhimbjes sonë”. Ajo dhimbje që ndjeva atëherë për atë vajzë me buzë të mbledhura dhe me dy pika lot në sy, nuk më është fshitur ende.

     Por kur të pashë e të dëgjova në atë emision televiziv m’u shtua indiferenca ndaj jush dhe ndjeva dhimbje pse Amerika e madhe zgjodhi një ambasador të vogël në vendin tim gjithashtu të vogël.

     Reply to this comment
    • sopiqoti January 22, 12:20

     “KLAUS” ,sic duket ngapostimi duhet qe edhe ti je pjeastar i bandes te Vicitolasit.
     A do te shpihen Sali Berishadhe Lulzim Basha para trupit gE verteta e krimit te tyre eshte e qarte si drita e diellit.jykues ? kjo eshte pyetja qe shtrohet.

     Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 22, 12:55

     ti qënke në tërë kuptimin e fjalës rrotë kari o klaus!
     nqs rama “kishte palnifikuar”qindra të vrarë!?
     përse e realizoi kundërshtari i tij pikërisht në kohën ku nuk kishte më asnjë arsye për të shkaktuar viktima??
     që kjo ndyrësirë që kemi në krye të vëndit sot,është një nazist muti,nuk ka nevojë për vërtetim,por që të thuash se ai tjetri ishte burrë i mirë!?
     për këtë duhet të jesh tmerrësisht i ndyrë!!
     hipotezat e tua për organizim dhe pregatitje për vetdëmtim,janë tepër të trasha!!ajo protestë nuk kaloi limitin e një proteste me dhunë shumë pak mbi mesataren!!dhunë që nuk të lejonte që të qëlloje kundër saj!!qëndrimi i matur i policisë dhe gardës deri para fillimit të shtënjes ishte i arsyeshëm!ishte brënda normales!!
     fillimi i vrasjeve,do të kishin qënë me qindra nëse nuk do të ishin larguar njerzit për në shtëpitë e tyre(përfundim i demostratës),ishte atëherë kur nuk kishte më asnjë lloj kundërshtimi,asnjë lloj dhune,kur njerzit ishin,shumica,larguar nga bulevardi!!
     prologun e protestës e ke pak si të gabuar,sidomos kur e lidh me nazistët!!unë nuk di shkaqet që e shtynë berishën për të mos bërë zakonin,vjedhjen e votimeve,por di të them se nuk pati asnjë lidhje me 21 janarin!!do të kishe mundësinë ta thoshe nëse rileshja do të kishte fituar e vetme dhe jo në bashkpunim me bastard metën!!
     fitorja e ’13ës është thjesht një pazar i ndyrë i ramës dhe berishës!!
     thjeshtë rrotacion!që duhet ta presim pak më vonë rrotullimin e rrotës!!
     pra ta gëzojmë atë burrin e mirë që ti po mbron tashti!!pas dy vjetësh!!
     ky ndyrësira e tiranës po i bën të gjitha që ka në dorë për ta bërë sa më të kollajshëm rotacionin!!

     Reply to this comment
    • fteri January 22, 17:19

     Ka mundësi që fjala e horrit politik ordiner i fundit të Nazizmit -Klaus -“Hjadarit” të mbetet e huaj për lexuesit !!!………….Kur duket krejt shqipe.

     Me pushkatimin e katër qytetarve me 21 janar 2011 nga Sali Berisha dhe L.Basha,klausi bënë një autogol kur protestën e socialistve e quan tipike naziste .Ky koment prej hajvani është një vetëvrasje për Klaus -gëlbazën që po qelbë dynjanë ,i mungon vetë uniforma e Hitlerit .

     Autori është i amortizuar i zi i ndryshkur llogjika e tijë nuk funksionon ,kur është kapur si miu në grack .Mirë është të shkojë të pyesë edhe njëher nazistët Saliun,Lulin ,por të lexoi dhe Hitlerin si kan ndodhur ngjarjet edhe njëherë të ndërgjegjësohet për faktet shpërftyruese që flet ky Hajvan ,mezi ka mësuar të shkruaj .

     Kjo urrejtje shtazarake e qëndrim nazisti është një gabim fatal i tijë e qonë në një hajvanllëk e gomarllëk tjetër të madhë kur protestën e PS-së të E.Ramës e krahason me protestat të Hitlerit iedjot i lindur ,(spiun).

     Ku e gjenë ti mor birë kurve këtu Nazizmin e Hitlerit kur Sali Bytha dhe L.Basha hapën zjarr kundër gjithë turmës prej qindra e mijra qytetarësh ,duke kryer gjanocid të pastërt dhe në fund seleksionuan e pushkatuan katër veta me duar në xhepa !

     Një qëndresë e fortë ,ose vaksina antitërbim ju duhet bërë ju gabel të tërbuar që shpifni dhe mashtroni ,për të fshehë vrasësit e vërtetë që janë : Sali Berisha dhe L.Basha , por krimi më i rëndë e i shëmtuar ështe fshehja e zhdukja e provave të krimit .

     Provat e plumbave që ju gjetën viktimave në kokë nga ekspertiza ligjore të FBI-së amerikane në vendë ngjarje , vertetuan pistoletën 9mm të komandantit Gardës të , Sali Karaxhixhit ku ekspertizën ky antikapat i quajti letra hixhenike !!!! Edhe ti Klaus je as më shumë , as më pak një letër hixhenike !…..

     Kriminelët vrasës vetëm hekurat i presin ,hekurat ,hekurat ,hekurat në këmbë e duar ose plumbi ballit .Kjo do jetë jo hakmarrje ,por rivendosje e drejtësisë në vend.Atë ditë të lumtur presin shqiptarët e ndershëm.

     Reply to this comment
  • beni January 21, 09:42

   shume dakord me analizen e dites qe nxjerr zbuluar kriminelin antishqiptari dhe me te urryerin ndaj nesh sali serbin dhe sharlatanin holanduc lulushin djalin e mamase dhe kamarierin e rinasit por perse Dita nuk e shtyn me tej analizen dhe te na thote dicka edhe per edvin ramen qe ka po ashtu pergjegjesi pr te mos e cuar ceshtjen drejt nje hetimi te plote. Per mua edhe edvini ka pergjegjesi te madhe dhe nuk mund te pretendoje me sot te dale me familjet e viktimave per homazhe.

   Reply to this comment
  • T. Topi January 21, 11:41

   Duke qenë se krye-laskuriqi (mikelanxhoja) s’mund të bëjë dot as rolin e hetuesëve dhe as atë të prokurorëve, këtë rol kaq të vështirë për juro-qylsat e ka marrë përsipër llafazanëria poli-mediatike.

   Zgjidhja e kësaj çështje kaq domethënëse për rolin e drejtësisë në vend nuk mund të pritet prej të ashtuquajturve organe të drejtësisë pësëiste, sepse sot pas 8 vitesh syleshizëm kaq evident juridik, është absurditet ta kalosh nëpër mend dhe jo më të shpresosh, se qafirave partiakë do t’u interesonte qoftë dhe një grimë të ngrinin akuzë të detajuar qindra faqesh kundër krimeve të tmerrshme të klikës berishjane. Përkundrazi! Heshtja e tyre dëshmon katërcipisht, dhe këtë s’e lot as topi, se ata duhet t’i druhen keqazi ngritjes së një akuze të tillë, për shkak të mundësisë së implilimit të njerit apo tjetrit pësëist në ngjarjet e lartpërmendura.

   Mefshtësia politike e PiSi-së ka bërë që pothuajse gjithë qytetarët e mirëinformuar të arrijnë në konkluzionin se ky grupim hipokritësh shërben më tepër si bunker berishjan, dhe aspak si bazë e fortë mbështetëvse për ata që janë të interesuar për çlirimin përfundimtar të organit të akuzës, dhe në përgjithësi e gjithë (pa)drejtësisë nga prangat e ndryshkura të politikës.

   Reply to this comment
  • Glaukias January 21, 12:41

   Gazeta Dita, jam i zhgënjyer se si ju nuk keni shkruar asnjë artikull për Kongresin e Lushnjës, ngjarja më madhore që ka ndodhur në 21 Janar në Shqipëri. Ju mirëkuptoj që gjaku viktimave të protestës kundër “bllokut në dorë” ulëret : ‘Drejtësi’, por që në momentin kur Edi Rama deklaroi se nuk e ka fajin Ilir Meta që u kap me bllok në dorë, por “Sistemi”, të gjithë e kuptuam se për viktimat nuk do të ketë asnjëherë drejtësi. Sado e dhimbshme si ngjarje, përsëri nuk mund të jetë kryengjarja e kësaj date, sepse Kongresi i Lushnjës është akti themelor kushtetues për pavarësinë e plotë të Shqipërisë dhe është ngjarja e dytë më e rëndësishme pas shpalljes së Pavarësisë.

   Reply to this comment
  • shqipe-pelivani January 21, 14:59

   o prenga i Lezhes! te kujtoj qe, denon prokurori dhe gjykata dhe jo kr/ministri zotri,ok?

   Reply to this comment
  • NSA January 23, 02:05

   Edi Rama po te behej drejtesi per 21 Janarin, duhet te ishte i pari qe duhet te shkonte ne burg, si organizator e bashkepuntor me qeverine Meta Berisha. Vrasjet ishin programuara qe me pare me djenine dhe bashkpunimin e plote te exponenteve te larte te PS. Ishte alibia e Rama Kurbanit, per rrotacionin e programuar.

   Reply to this comment
 2. besa v. January 21, 02:36

  Per Saliun e co. ju lumte pena.
  Por per Ramen cfare mund te bente kur te gjitha gjykatat e prokurorite ishin ushtare te bindur te Saliut. Ne ato kushte te coje perseri ne prokuroi e gjykate 21 janarin do te thoshte t’i konsakroje pafajesin Saliut etj . E pame cfare i bene Ilir Metes per bllokun e famshem, pa permendur te tjera.
  Rama beri ate qe duhej : reformen ne drejtesi, e cila e pastruar nga berishistet e te korruptuarit mund te jape drejtesine e duhur.
  Mos thoni se reformen ne drejtesi e bene nderkombetaret, te cilet kane kontributin e tyre pa dyshim, por po te ishte kunder Rama si Berisha e Meta reforma ose nuk do behej kurre ose do ishte sa per sy e faqe.
  Ju thurrni shume fraza retorike kunder Rames po nuk jepni asnje argument konkret. Cfare duhet te bente: ta conte ne gjykate ne duart e Tom Ndreces e Gjin Gjonit, qe absolutisht do t’i jepnin perseri pafajesine apo te ndermerrte reformen ne drejtesi qe e beri?
  Pse kjo reforme u inicua e u zhvillua pikerisht kur Ps erdhi ne pushte , pse nuk u be me pare. Kjo eshte merite historike e Rames, duam apo s’duam.
  Ju mund te kritikoni Ramen per shume gjera por jo ta sulmoni e denigroni. Keshtu coni uje ne mullirin e Berishes, Metes etj etj.
  Psh mund ta kritikoni Ramen per aferen e rivarrosjes se M.Frasherit. Jo pse Rama ka ate opinion qe ka per te por sepse ndersa Rama pretendon te beje shtet nuk mund te jete ai qe e shkel i pari shtetin. Sepse ne nje shtet ligjor nuk eshte k/ministri por institucionet qe duhej te gjykonin nese Frasheri e meritonte rivarrosjen me ceremoni apo jo.Ne kete rast Rama ka dale kunder shtetit te se drejtes dhe ky eshte faj i rende.. M.Frasheri nuk ka qelluar me doren e tij askend por eshte pergjegjes si kryetar i Ballit per cdo fishek e cdo pike gjaku te derdhur nga pasonjesit e tij . Ballistet e thjeshte denohen por jo kryetari i tyre?? Nga ana tjeter Frasheri nuk ka ndonje kontribut te qenesishem si albanolog dhe eshte absurde dhe e turpshme te kete nje varr publik te nderuar nderkohe qe E.Cabej, me merita kolosale ne albanologji , dergjet diku andej nga Sharra e askush nuk e di se ku , pervec familjes.
  Nuk mund ta sulmoni Ramen per sende qesharake si psh ajo puna e oxhakut, se edhe sikur oxhaku te ish i tij , nuk paska Rama 15 apo 20 mije euro me ate post qe ka kur kaq e mos me teper i kane edhe punonjesit e gazetes suaj , qe blejne makina te shtrenjta e bejne pushime te shtrenjeta jashte.
  Kritikojeni me argumenta , mos e denigroni me fake facts se nuk eshte ne dinjitetin tuaj . Dhe publiku ka sy e veshe , ka dhe mendje ne koke per te gjykuar vete, per Ramen por dhe per ju.
  Respekte.

  ps- nuk po e ve mbiemrin te plote sepse ka nje lukuni komentuesish ketu tek ju qe , nen shembellin e Saliut, nuk do me linin stergjysh pa i nxjerre uje te zi. Po une nuk dua tua prishin qetesine e ameshuar.
  Meqe ra fjala perse ju duhen keta lloj komentuesish te perhershem qe ngrysen e gdhihen duke pritur cdo shkrim tuajin per te masakruar pa asnje logjike e argument vec per bindje politike apo per deficence mendore, e me nje gjuhe vulgariteti te turpshem. Keta nuk perfaqesojne opinionin e publikut te gjere. Perse pra iu jepni carta bianca, perse ju duhen?

  Reply to this comment
  • Feniks January 21, 18:18

   Per “besa v”,sahanlepiresen e diktatorit ballist Rama !
   Kerkon fakte ti qe Rama eshte bashkefajtor me armiqte e Shqiperise?
   Lexoji ketu poshte:
   1-Rama e ka shpallur veten armik te Luftes Antifashiste Nacional Clirimtare,ka hedhur poshte gjakun e 28 mije deshmoreve dhe sakrificat e panumerta te 70 mije partizaneve!
   2-Rama duke nderuar bashkepuntorin me pushtuesit naziste,M.Frasheri na kerkoi,qe ne bijte dhe te afermit te 28 mije deshmoreve dhe 70 mije partizaneve te ulnim koken para ketij tradhetari!
   3-Rama me mashtrime grabiti postin e kryetarit te PS-se duke e ditur se ishte kunder idealeve te LANC-it ,qe antaresia e kesaj partie nderonte dhe kishte ne shpirtin e saj!
   Pra Rama nuk duhet ta kishte pranuar hyrjen ne kete parti,pa le me te tentonte kreun e saj!
   4-Rama e ka rrenuar PS-ne deri ne nivelin e mos ekzistences se saj!
   Fakti,qe pas nderimit qe Rama i beri kryeballistit Frasheri nuk doli asnje socialist ta kritikonte Ramen,tregon se ai jo vetem e ka shfarosur kete parti,por edhe se eshte vetem nje diktator!
   5-Rama pas tragjedise se Gerdecit,i ka rrahur shpatullat kriminelit Berisha dhe deri me sot nuk ka pergatitur asnje dosje kunder tij ne gjykate!
   Familjaret e te vrareve ne Gerdec akoma vuajne pasojat e asaj tragjedie!
   Per turpin e tij Rama nuk i shpalli 4 protestuesit e vrare te 21 janarit si DESHMORE dhe familjet e tyre vuajne akoma padrejtesine!
   Rama i baltosi keta martire edhe duke i poshteruar duke u vene gjoja per nder te tyre (ne fakt per turpin e tij) nga nje pllake bronxi ne trotuar,qe jo vetem nuk bie ne sy,por edhe shkelet nga njerezit,ne vend qe te ngrinte nje monumnent!
   6-Rama nuk ka bere te pakten asnje pyetje ne Kuvend,per grabitjen e te gjithe armatimit dhe municioneve te ushtrise!
   7-Rama prishi pallatin e vjerrit te Bashes ne Vlore pa u bazuar ligjerisht,gje qe coi ne fitimin e gjyqit nga ai dhe marrjen e demshperblimit prej 17 milion eurove,qe eshte nje krim shteteror!
   Ato miliona duhet t’i paguante Rama si urdherues i prishjes se tij e jo shteti!
   8-Rama shkaterroi te gjitha seancat e Kuvendit ne legjislaturen e kaluar kur pranoi leshimin e Metes qe Berisha te fliste sa here tre donte e sa te donte ne Kuvend duke prishur per 4 vjet te gjitha seancat!
   9-Rama shperdoroi buxhetin e shtetit per imazhin e tij personal per zbukurimnin e pedionaleve tre te gjitha brenda lagjeve ka rruge te pa shtruara,balte,plehra etj!
   Ne Tirane prishi qendren e Tiranes dhe ndertoi bulevardin e ri pa asnje nevoje kur ne brendesi te saj dhe sidomos ne ish komunat qe iu bashkuan Bashkise gjendja e infrastruktures eshte katastrofike!
   10-Rama rrenoi shtetin ligjor duke mbeshgtetut korrupsionin dhe duke i mbyllur gojen popullit per t’u ankuar kunbder padrejtresive!
   11-Rama eshgte sjelle si diktator se kurre nuk ben dialog me popullin dhe e ka hequr pritjen e popullit nga zyrat e shtetit dhe te Bashkive!
   12-Rama ka mbytur demokracine aq sa sot prej vitresh nuk ndihen me as sindikatat te protrestojne e as Shoqeria Civile se Rama as degjon njeri!
   Vetem protresta e studenteve e tmerroi ketre sharlatan aq sa u detyrua te shkarkojhe gjysmen e qeverise!
   13-Rama eshgte fatkeqesia e Shqiperise,se besimi qe i dha populli dy here rresht e shperdoroi!
   14-Rama ndryshoi Kushtetuten ne vitin 2008 bashke me Berishen qe i jep te drejte vetes te hartoje listen e deputeteve,gje qe e beri ate plotesisht diktator!
   15-Rama nuk ka hequr me ligj qe punonjesit qe pushohen nga puna dhe fitojne gjyqet,demshperblimin t’ua paguajne fajtoret qe i pushuan padrejtesisht e jo nshteti,gje qe ka bere qe sot paguhen miliarda leke per disa vete ne nje vend pune!
   RAMA SHPORRU NGA PS-ja dhe QEVERIA!

   Reply to this comment
   • besa v. January 21, 21:50

    ndonje gje e ke drejt po per shumicen ja fut kot , po aq te ka dhene perendia, nuk ja vlen te merresh me ty

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 23, 16:10

     besa v.
     tek ato që shkruan fen x,ka ndonjë gjë që mund ta quash opinion personal,por nga të 15 pikat këto janë vetëm dy a tre!!
     të tjerat si luan topi!!

     Reply to this comment
   • KOZi January 22, 16:37

    Feniksi – Ja numerove Rames te gjitha ! Me duket ke harruar dicka , Vertete u nderua Mithat Frasheri , u ngriten o burra kontra shume comemntues si dhe Profesore e Historiane sebashku me juve poooor. Kujtoni nje cike kur bulevardi prezantoi fotot e 40 prifterinjve ! Papa i Romes prezent i shpalli Martire ! Aty ishin gjithe keto politikanet qe sulmoni e mbroni juve, aty ishte Trupi Diplomatik, Me shpalljen Martire te tyre u vu kapaku i periudhes se komunizmit dhe Enver Hoxhes. Edi rama i beri ceremoni fetare cunit te vogel nga vete Papa i Romes. Atehere cfare kini me Mithat Frasherin e tjere pas kesaj ngjarje madhore per Shqiperine e Kosoven. Ku ishin Profesoret e Historianet e juve comentuesit ne ate moment. Ata jane Martire ! Kush ka per te folur te flase tani ose te heshte pergjithmone !……. dhe ju nuk folet ,as nuk votuat kontra ne zgjedhjet qe erdhen pas prandej heshtni…..tung

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 23, 16:18

     “vu kapaku i periudhes se komunizmit dhe Enver Hoxhes.”
     kozi,i është vënë me kohë kapaku,por nuk do të thotë që ti hapet kapaku gropës së fekales së tradhëtisë!!
     është e vërtetë që mendimi për veprimet e ramës nuk përputhet me veprimet në votime,por mos harro se ke të bësh me një popull me mentalitet anadollak!!
     njëlloj si tëndi o kozi!!
     e di përse të them se dhe ti ke mentalitet anadollak?!
     sepse dhe ti shfrytëzon një dobësi të vogël për të mbuluar një mut të madh!!
     e vërteta duhet folur gjithnjë!!edhe kur nga frika,budallallëku ose poshtërsia,në një kohë të caktuar nuk e ke thënë!!
     për të thënë të vërtetën nuk kalon asnjëherë koha!

     Reply to this comment
  • Vatra January 21, 23:53

   Shqipēria mbetet ende e okupuar nga mbrenda prej falangave e Salih Berishes

   Reply to this comment
 3. -Republika Ambasadoriale e Salbanise- January 21, 02:52

  Radioloja e 21 janarit 2011
  mbaroi kur Berisha tha ne 6 mars 2018
  te studio e Sokol Balles tekstualisht

  “”” UNE VRAVA NE 21 JANAR 2011

  DHE DO VRISJA DHE EDI RAMEN

  ME DOREN TIME SIPAS KANUNIT TE LEK DUKAGJINIT..

  BILES DHE PER TE DERGUARIN PERSONAL TE OBAMES NUK E CAVA TRAPIN…
  .
  Thjesht Berisha nga 6 marsi 2018 u certifikua si Kriminel-Vrases nga miqte tane perendimore ( lexo pornondimore)..pra u legalizua si ndertimet pa leje qe po miraton I Gjati

  .cfare do te thote kjo…

  .ja ka bere sala amerikes tete me dy

  apo keto i shkelin syrin nga mbrapa ?

  -Si ka mundesi qe i derguari Obames & Klintonit iku me bisht ne shale nga “frika ” Berishës
  .
  -Si ka mundesi qe antiamerikani Arvizu quajti kryemistrin vrases-burre shteti
  .
  Si ka mundesi qe sherbimet inteligjente amerikane jane gjunjezuar para Salimonsren qe u betua qe do vriste Edi Ramen ne 21 janar 2011 sipas kanunit Leke Dukagjinit

  Materiali i meposhtem
  eshte shenjterimi Enverhoxhes
  ( besomeni komentshkrusi eshte antienverist)
  nga Euro-amerikanet dhe Ediramjanet
  .
  NGA
  BE
  TE PERMJERRURIT POLITIKE

  ish-kryeministri Monstër Salih Berishaj
  ___________________________
  ka tronditur opinionin publik.
  ___________________________
  .
  Për të parën herë ai ka deklaruar dje se ka pasur një skenar për të vrarë Edi Ramën më 21 janar të 2011.
  .Duke folur dje në studion e Sokol Ballës, Berisha deklaroi hapur se një ditë para kishte urdhëruar 5 snajperë që të qëllonin për vdekje kreun e opozitës të asaj kohe dhe sipas tij, kjo bëri që Rama të mos ishte në protestë.

  Bisha ka rrëfyer se i ka dërguar mesazh Ramës përmes një zyrtari të SHBA. “Në 21 Janar, qëndrova, ata që kanë ardhur më kanë gjetur në zyrë dhe më kanë gjetur me dosje në duar. Pas disa ditësh erdhi një zyrtar amerikan i dërguar nga Klinton dhe më thotë, më kërkon: “A ka mundësi të mos vish nesër në zyrë?” I them absolutisht, se është ditë pune, po edhe të mos ishte, do isha në zyrë.

  Me tha: “S’bëhet nami se nuk je”. I thashë: “A të të jap mesazhin për Ramën?

  Po preke gjënë më të vogël do jenë 5 snajper, 4 nga të katërt anët dhe unë në mes dhe do goditet, vetëm po nuk e shpoi plumbi”. “Ti po thua,- tha, Shqipëria e shek 19”.

  Më vjen keq i thashë, Shqipëria e shek 21. Unë për zjarrvënës do bëj atë që më takon të bëj. I thuaj se një postë policie po e prekën, në mënyrë absolute s’do kthehet në Shqipëri i gjallë. Ia kanë thënë, që po të lëvizte në atë mënyrë do qëllohej, u zhduk në 21 janar si ajo e pulës.

  Funksionoi”, deklaroi ai. Më tej ai ka përmendur dhe Kanunin.
  .
  . Ai deklaroi se është rritur me frymën e Kanunit dhe prandaj nuk ka aspak frikë. “Prindërit e mi, 50 vite më parë, pavarësisht se ishin besimtarë myslimanë, Kanunin e Lekës e kishin si diç- ka hyjnore, pasi kështu ishte në tërë Veriun
  ……
  Në vend të mbylljes:

  Krimineli Monster Saleh Rom Berishaj
  ne 6 mars 2018 me deklaratat perverse t
  e studio e SBalles ne nje fare menyre
  u gradua mekembesi ilegal I Trampit
  dhe Merkelit ne Shqiperi……
  .
  Eshte dita qe u legalizuan dhe amnistuan “de fakto” mijra krime te tij duke e bere si Pinoceti I Ballkanit ..
  .

  .Mos denimi I krimberishës
  nga ndërkombetaret.(USA-BE ).
  me sakte mbrojtja hapur
  që po I bejne Salisatanait
  na bejne te besojme
  se pushtimi “poshtrim me mirekuptim” nga miqtë
  qënka më I rëndë se pushtimi nga armiqtë….
  .
  Redaksionali I Ditës
  ka bere nje gabim te pafalshem
  qe nuk permend AAAA-në
  ( ambasadorin amerikan aleksander arvizu)
  i cili si personi me I fuqishem ne Shqiperi
  ( mbret dixhital)
  me veprimet dhe mos veprimet e tij
  eshte pergjegjesi kryesor
  per kete akt makaber.
  .
  Nese Arvizu ( me sakte ato shefat e tij te “kuadrit” ) behet pale me vrasesit duke I quajtur njerin burre shteti dhe tjetrin yll ne ngjitje
  nje raport te kundert (invers)
  ndodhi ne Libi ne 12 shtator, 2012.
  ku u vrane 4 amerikane duke perfshire dhe Ambasadorin amerikan J. Christopher Stevens
  vazhdimi I argumentit eshte I tepert….

  Nese qeveria shqiptare dhe ajo amerikane do me jepte fuqi te plota per denimin e krimit te 21 janarit 2011 sipas dokumenteve te lexuara deri tani denoja keto persona:

  .1 …Aleksander Arvizu per hipokrizi te denueshme.

  .2…Edwin Rama shpallet 3 here fajtor…e para qe e dinte se do kishte vrasje..e dyta qe hyri ne votime ne 8 maj 2011 me nje vrases dhe iku si Kurban ( lexo kurvan) dhe e treta tradhetoi deshmoret e tij dhe po perdhos jetimet si lypsare pas fitores 23 qershorit dhe tani qe ka 3T… timonin &trapin & tepsine
  .
  3..Saleh Berishaj I jepet nje denim capital si Serial Killer dhe pas ngordhjes I akordohet nje decorate Karaduzlleku qe ja boni Amerikes Tete me Dy..sigurisht me lejen e ketyre te fundit….
  .
  4.. Nevruzi I Monika Kokmadhes se personi me I urryer me sakte me I Ndyre ne gjithe jeten politike te kombit shqiptar per te gjitha kohrat jo vetem si sebepciu protestes..por dhe I eleminimit super-mafjoz te Dritan Priftit

  .5 ..Denimi me I rende I jepet Lyl Bashes qe klasifikohet si Debil psqikisht I semure dhe urdherohet te shtrohet ne Spitalin e Burgut pa date skadence
  ********
  Nese ka shqipfoles ne glob qe duhet pershendetur per ‘radioskopine” qe I beri Arvizuse si pergjegjesi kryesor per tragjedine e 21 janarit 2011 ,emri I tij eshte Ilir Yzeri te Artikulli me titull “Kinezerirat e Arvizuse”..sepse ky I fundit cuditerisht dhe publiksht justifikoi kete vrasje macabre duke thene se dhe ne Amerike Garda ka vrare protestues…..dhe kini miresine te ndiqni kete kinezeri.
  .
  Per “kenaqsine” tuaj ndiqni sa ngjan masakra e Berishit ne 21 janar 2011 me masakren e Riçard Niksonit se te dy;

  1-Vrane protestues me duar ne xhepa

  2-Asnje nuk u denua per keto 2 krime kunder njerzimit…( Te vrasesh protestues paqsore me garda pretoriane pa paralajmerim quhet

  KRIM KUNDR NJERZIMIT SIPAS KONVENTAVE NDERKOMBETARE

  Per te vertetuar se masakra e 4 majit 1970 e Niksonit me masakren e 21 Janarit 2011 te Berishorrit eshte e njejte ndiqni videon macabre:

  https://www.youtube.com/watch?v=9Pwro3vCUdU.

  Reply to this comment
 4. Donald LU January 21, 03:01

  Edvin Rama u tregua edhe më Zagar dhe BukèShkalë sepse i hëngri në BESË Protestuesit !!! Sa mori PUSHTETIN dhe i PAGUAJTI nga 400 MIJË €URO për FAMILJE me LEKËT e TaksaPaguesve të VARFÈR SHQIPTARË , dhe Harroi fare të bëj DREJTÈSI !! DREJTÈSI Edvin RAMA bën vetëm pèr “VARFANJUKËT” që NUK Paguajnè dot ENERGJINÈ ELEKTRIKE dhe UJIN , kurse Ish HAJDUTËVE të MILJARDA e MILJARDAVE €URO , si psh : Ridvan Bode , Lul Basha , Petrit Vasili ,Vangjel Tavo , Leonard Solis , Haxhinasto , Ardjan KUSAR Fullani , Genc Ruli etj etj etj etj , EDVINI ja u rruajti Lart e Poshtë me Brisk !!! Jo vetèm Nuk Mjaftonte kaq , por Edvin Rama ju turr si ÇAKALL Zyrave tè SHTETIT pèr ti VJEDHUR me KRYEHAJDUTÈT e tij Arben Ahmetaj , Damian Gjiknuri , Ilir Beqaj , Niko PeLESHI etj etj !!!! Ju turrën si HIENA Shqipèrisë me TENDERA KONÇENSIONE dhe PPPtë e KRRIMIT dhe e “RROPËN” pèr së gjalli, prandaj edhe EDVINI thotë që “ZVICRA është e mërzitshme” , sepse në njè SHTET si ZVICRA EDVIN RAMA dhe gjithè ZAGARÈT HAJDUTÈ të PS , PD , LSI etj etj , NUK kanè SHANS në BOTÈ pèr tè VJEDHUR dhe PLAÇKITUR !!! VAFSHIN në DJALL dhe HELL të gjithë Politikanët HAJDUTÈ të pas 1990 !!! MALLKUAR Qofshin pèrjetë bashkè me Soj e Sorollop , dhe kurrè MOS i Gëzofshin ato qè kanë VJEDHUR dhe ZHVATUR , SHQIPÈRISÈ .

  Reply to this comment
 5. Rr. B. Gramshi January 21, 03:10

  Analize perfekte per vertetesine e ngjarjeve ne te ashtuquajturen demokraci.
  Saliu do te mbetet personifikimi i vampirit te Shqiperise sikurse Vlad Dracula i Transilvanise.
  Gjithsesi per mua eshte deshperuese.

  Reply to this comment
 6. OPGJ January 21, 04:59

  Qe te nxjeresh ekzakt pergjegjesine e Edi Rames.Me pak mundim duhet te dish proceduren penale dhe rastet kur rihapet apo rigjykohet ceshtja e 21 janarit.Kjo mundesi ka qene e plote dhe e thjeshte.Edi Rama nepermjet strukturave te policise kishte gjate kesaj kohe dhe ka per ta ricuat ceshtjen ne disa menyra.Ai nuk.do hapur nuk do.Te pakten te.sqaroje e ti thote shqiptareve,pse nuk do.Ka.frike.Eshte oportunist apo nuk do tu futet problemeve te reja.Ne te gjitha rastet Kryeministri ngarkohet me pergjegjesi.ligjore.Jo vetem kaq por autorit NJERIU UJK I.VICIDOLIT flet dhe jep prova te reja hapur se.do kishte vrare me shume.se.bashku.me drejtuesin e opozites.Por Edi ka te drejte.se Netes dhe Zahos ( qe skane asnje faj) nuk i hyre asnje gjemb ne kembe megjithese Edi edhe per kete ngjarje mori 1 milion vota dhe.u.be kryeminister.

  Reply to this comment
 7. Met Bathorja January 21, 10:26

  Kur Sali Berisha deklaronte se do ta vriste ramen nese guxonte te prekte kryeministrine,ishte gallata me emadhe. E cilin do te vriste ai mikun e tij te fshehte.Po a nuk eshte Edi rama ai qe shan e uluret per doktorin,por ne fshehtesi ben cmos qe te mos t’i preketasnje fije floku.A ka cuar ndonje denoncim ne prokurori per Berishen ne sic ka tene Donald Lu,por justifikhet se nuk eshte prokuror. Po per ata qe nuk paguanin dritat,ata qe nuk jepnin kuponin tatimr,ata qe nuk mbyllin llotat pse kercenon Rama se i pret burgu dhe ne fakt ka denuar shume te tile. Populli duhet te ruhet nga treshja e rrezikshme Berisha-Meta-Rama qe bashkepunojne ne fshehtesi e pergatiten per koalicionin parazgjedhor,vetem qe pushteti tu mbetet perjetsisht,edhe femijeve te tyre.

  Reply to this comment
 8. Aliu nga Selenic January 21, 11:02

  Edhe Gazata dita edhe komentuesit me duket qe nga Mllefi nuk i kan gjetur si duhet arsyet perse nuk eshte gjykuar dhe zbardhur si duhet 21 Janari.
  Ne se i referohemi fakteve kryesore se c`fare ke ndodhur me drejtesin shqiptare gaboheni rende.!
  Deri me sote Drejtesia eshte e fundosur shtate pashe thell ne toke.!
  Te gjith demarshet qe jen bere ne keto vite te Qeverise Rama piksynimi kryesore eshte Venja e drejtesise ne baza e saje te DREJTESISE se vertet.!
  Te gjith ju e din se c`fare ndodhi me Ilir Meten me dosjen me ZE e me Figure per 700 000 Evro.
  U ben pese seanca gjyqesore dhe fitoi Likja 5 me zero.!
  Edhe ne se do te ishte hapuire 21 Janari do te jeni te sigurte se ai do te fitohej nga ata qe e ben krimin perseri 5-se me zero.!
  Ateher ja vlente qe te behej nje gjyq i tille,?
  Naturishte qe jo dhe Jo.
  Ne se do te perfundojne strukturat e ndritura nga reforma zgjedhore athere do te KENDONI ndryshe.
  NE QOFTE SE EDI RAMA NUK I DERGON PARA DREJTESI PADITE PER gerdecin, PER 21 jANARIT DHE pER detin E SHUME PROBLEME TE TJERA ATEHER KENI TE GJITH TE DREJTAT TA AKUZONI PSE JO EDHE TA precedojm EDI RAMEN PER mose
  kalxim para drejtesise per fajtoret qe e ben kete krim.
  Sote juve shkruani sikur keni sbritur sote nga HENA.!

  Reply to this comment
 9. LILOLABJA January 21, 11:31

  Asnje rresht per artkuluesin e epitetit “Koke pa laret” Jane 3 vrases Redaksia Dita ,jo dy !
  Meta eshte nje nga ata qe pasi i vrau ,i quajti dhe koke palare ! Kas shpejt harruat ?
  Shkoijini te vertetes deri ne fund nuk eshte e ndershme te thuhet vetem gjysma.
  Tung

  Reply to this comment
 10. ETHEM January 21, 12:10

  ANALIZE E SAKTE.NGJARJEN KRIMINALE DIHET SE KUSH E BERI.AI ESHTE FAQEZIU E FATKEQSIA KOMBETARE E KTIJ VENDI.
  -DREJTESIA E KAPUR PREJ SB,LB,IM E KISHTE SHUME TE LET PER TE NXHERR FAJTORIN.SE KUSH I DHA URDHRIN GARDES PER TE QELLUAR.DHE KJO DIHET.SALIU E LULI JANE VRSESIT E VERTET.ATA 2 JANE V A M P I R E,KOBEZINJE,FATKEQSIA KOMBETARE.NE KETO 28 VITE VETEM SALIMILLOSHEVIÇI KA URDHERUARE E URDHERON PER TE SHKATRRUAR E VRARE NJERZ.QE NGA 2 PRILLI 1991 SHKODER E DERI SOKOL OLLDASHI AI KA URDHERUAR VRASJEN E 6000 NJEREZVE.POR PSE NUK DENOHET SALIU.
  -PER NGJARJEN E ’97 PASKAL MILO DEKLAROI NE TV SE NUK NA LEJUAN ND/KOMBETARET QE TA DENONIM SALI BERISHEN.
  -PARA PAK DITESH NE TVSH ARTA DADE U SHPREH SE “..NA THA AMBASADORI SHBA LU SE SALIU NUK DUHET TE DENOHET..”
  -KUR SALIU VRAU 4 VET NE 21 JANAR AMBASADORI SHBA ARVIZU THA SE “SALIU ESHTE BURRE SHTETI” & LULI ESHTE “YLL NE NGJITJE” .KJO DO TE THOT SE…NUK KA FORCE NE BOTE QE TE DENOI SB,PASI AI KA MBROJTJE ND/KOMBERARE DHE MESESHUMTI NGA ATA QE E VUN NE KRYE TE PUSHTETIT NE 1992.PSE:
  -ATIJ I ATRIBOHET RREZIMI I KOMUNIZMIT NDONSE KA QEN KOMUNIST QE NGA VITI 1968-1990.
  -SEPSE ATA QE E EMRUAN SI PRESIDENT NUK JAN TE KNAQUR AKOMA ME QENDRIMIN E PS SI E MAJT NE PUSHTET QE E BARAZOJNE ME PARTIN KOMUNISTE,NDONSE KM RAMA PO BEN ÇMOS TE SHKEPUTET PREJ SAJ,DUKE REABILITUAR M.FRASHRIN.
  -KM RAMA GABOI KUR DEKLAROI PARA 2013 SE DO DENOI SB,POR NUK BESOJ SE DREJTESIA NE KETE VEND ISHTE AQ E KORRUPTUAR,DEGJEBERYARE 99%.
  -DHE PER 21 JANARIN,GERDECIN,A.HAJDARIN,REMZI HOXHEN,A.TREBICKEN..ETJ,NUK DO TE BEHET KURRE DREJTESI DERI SA SB TE JET NE PD,DEPUTET.AI PO MBAN PENG PD DHE VENDIN NE ZBATIM TE POROSIVE TE ATYRE QE E VUN NE PUSHTET.DHE AI NUK ZBRET NGA KALI VET PA E RREZUAR SIPAS KANUNIT TE LEK DUKAGJINIT PER TE CILEN E DEKLAROI VET SE “…DO ISHJA SNAIPERI 5 PER VRASJEN E E. RAMES NESE DO E SHIHJA NE BULELEVARD,POR MU FSHEH SI LEPURI”.
  -FAKTI QE ME URDHERIN E TIJ U VRA NJE PROTESTUES PER ÇDO QARK,TREGOI SE AI URDHEROI VRASJEN E TYRE NE MBARIM TE PROTESTES KUR E PA SE SHUMICA E NJEREZVE PO IKNIN DHE QI PO DELTE ME DUAR BOSH PA NDESHKUAR OPOZITEN E CILA ME VON DO I RREZIKONTE PUSHTETIN PERSERI.
  -TE NE NUK KA ME AVNI RUSTEM PER TE HEQUR QAFE KRIMINELET QE E ROPEN KETE VEND PER 28 VITE.

  Reply to this comment
 11. emigranti January 21, 12:59

  Une isha atje me 21 janar se bashku me Aleksin, Ziverin, Hekuranin, Faikun…
  Na thirri Edi Rama sepse donte te vinte ne pushtet sikurse edhe paraardhesi i tij. Por ai qe komandonte nga penxheret e sotme te Edi Rames na vuri ne shenjester dhe na qelloi. Kur protesta po mbaronte, Saliu me te tijte, vrau kater prej nesh me nje pabesi epokale.
  Shkaktari i protestes, Ilir Meta gezon sot imunitetin e qetesise dhe dashurise presidenciale.
  Organizatori i protestes Edi Rama sot ben selfije me artin e Mikelanxhelos.
  Vrasesi i shpirtit protestues te popullit shqiptar Sali Berisha thote ngrihuni prape po jua mbajti.
  Popull shqiptar, 21 janari eshte pasqyra e vertete per tu pare se ku te kane katandisur keta supermene te krimit. Dhe ti vazhdon t’i genjesh heronjte e tu me lulet qe te servirin kriminelet…

  Reply to this comment
 12. Sazani January 21, 13:23

  Analiza redaksionale për 21 janarin 2011 është e plotë dhe e saktë , por , pasi e lexon, dëshpërimi bëhet edhe më i thellë .
  Ndodh kështu sepse gjatë 8 viteve që pasuan këtë tragjedi të jashtëzakonshme neve vetëm çirremi , ulurijmë , qajmë , shajmë ….. dhe kaq , për më shumë s’jemi të zotë . Të mjerët ne !
  Të mjerët ne , që paskemi qënë një popull fjalaman (llafazan ) , frikacak, bosh, pa krenari dhe injorantë . Se jemi të tillë , prandajë një grusht banditësh na ka bërë zap , si kur kanë pushtetin edhe në opozitë . Se jemi të tillë prandajë demagogët na gënjejnë si të ishim fëmijë dhe ne presim shpëtimin prej tyre .
  Shoh demagogun dhe priftin hipokrit Edvin Rama sot , më 21 janar 2018 , duke vënë me pompozitet lule në vëndin ku u vranë 4 të mjerë .
  Duhet të jeshë jashtë ç’do mase maskara dhe hipokrit të keshë një guxim të tillë .
  Por , s’e ka fajin Edvini , ai është ai që është , ai është ai që ka qenë , fajin e ka PS e kalbur , e mjerë , frikacake , e çoroditur që e mori nga rruga dhe e vuri në krye . Deformimin ( shëmtimin ) moral dhe politik të Edvinit do t’a paguajë PS dhe hakë e ka .
  Perandoria Romake që u shtri në gjithë botën kishte një levë , por jo atë të Arhimedit , leva e tyre që u siguroi suksesin ishte : përçaj e sundo !
  Është vërtetuar historikisht që , shqipëtarët sundohen lehtë , po t’i përçashë .
  Dhe shqipëtarët i përçan lehtë !

  Reply to this comment
 13. Adih January 21, 13:26

  4 te vraret ,jane vrare per se dyti here nga Rama ..ky pardesy bardhe ,perfitoi te vije ne pushtet ,prej vrasjeve te 4 viktimave, qe u sharruan ,ne kulmin e rinise ,duke lene femijet jetime .Nuk lahet me para gjaku i 4 viktimave ,z Kryeminister ,por lahet me ndeshkim ,me burg ,per vrasesit te 21 Janarit .Apo keni pasur qe te gjithe mbare interesa te perbashketa ,per te mos u cuar as edhe nje here te pakenaqurit , kunder ndonje partie ne pushtet dhe per ta gjunjezuar kete popull per jete te jeteve . E per ti bere te ditur ::,ka edhe me keq. Ku populli e perdor: me nje gure vrasim dy zogj .??

  Por shyqyr qe na u be Bracja “zevendeskryeminister”, , Do i beje kallzim penal ne prokurori vraresve te 21 Janarit ,tamam si dikur ne opozite ,qe i “perplaste”dekumentat e vjedhjeve Sali Berishes ,ne fytyre , nga foltorja e parlamentit shqiptar . Jepi Brace ,mbaje fjalen ,dhe mos vepro si shefi i jot.?????

  Reply to this comment
 14. syri January 21, 13:55

  Duket qarte qe Gazeta Dita eshte kunder PD dhe Rames,por eshte me liken! Floririn e kam fjalen! Prandaj e ka dredhur me Ramen! Jane komuniste si likja qe luan ate karte te komunizmit si ideollogji!

  Reply to this comment
  • Aliu nga Selenic January 21, 18:10

   Likja nuk ka te beje fare me komunistet.! Jo Likja eshte nje fashiste ia pa vlre.! Ai eshte mekatari dhe faktori Nr nje qe u be kjo katrahure.
   Ne se Dita mundohet te auludoje qe fajtore qenka Rama dhe Jo likja kjo gazet diskretiton veten dhe aspak Ramen.
   Perkundrazi Rames do ti rritate akoma edhe me shume autoriteti dhe prestigji.
   Mekataret kryesore jen.
   1. Likja i Floririt.
   2. Sali Berisha.
   3 Lulezim Basha,! Keta te tre duhet te denancohen sapo te ngrihen strukturat e Drejtesise.!

   Reply to this comment
 15. intelektuali January 21, 14:01

  XHELATI I ENVERIT, GRAMOZ RUCI NUK MUND TE JUSTIFIKOHET ME VARKARIN E ENVERIT, SALI BERISHA

  qe:

  Po te kishte vrare Sali Berisha sic eshte kanosur Edi Ramen me nje plumb ne koke me 21 janar ky xhelat dhe kriminel enverist do te ishte sot ne burg duke vuajtur denimin nga Drejtesia e pavarur dhe demokratike,

  sepse krimineli Sali berisha:

  Nuk do te kishte nje avokat me te mire se enveristi i kamufluar Edi Rama qe genjeu dhe mashtroi votuesit e tij sapo hypi ne karriken e pushtetit, enverist hajdut dhe kusar njesoj si Sali Berisha, por po keshtu sherbetor i Partise se Punes, me baba po keshtu kriminel i Enverit qe ka firmosur varjen ne litar te nje poeti disident antikomunist ne vitin 1988,

  sepse o gazeta DITA:

  A JA NXJERR SORRA ENVERISTE SORRES TJETER KOMUNISTE?

  prandaj:

  Aman dhe derman mos i beni avokatin xhelatit dhe kriminelit te Enverit, Gramoz Ruci, REZILI i Parlamentit te Shqypnise, qe vrau djemte e shkodres sikur te ishin zogj pule, njashtu sic vrau Sali Berisha protestuesit ne bulevard, njashtu sic vriste Enveri kundershtaret e tij politike dhe shoket e tij kur e kishte kapur paniku i humbjes se pushtetit.

  Reply to this comment
 16. MH January 21, 14:03

  Te komentosh mbas 8 vitesh krimin e qeverise Berisha nuk ia vlen.Mbasi para se ti besh komentin keto duheshin te kishin stazh denimit po 8 vite me pranga nder duar.
  Mendimi sot asht te mbeshtetet rreforma ne drejtesi me SPAK dhe BKH.Te largohen e te spastrohen nga politika dhe qeveria pa perjashtim te gjithe kriminelet e te korruptuarit.Njikohesisht P.Socialiste duhet te riorganizohet duke e flakur ne kazanin e shpikesit te kazanit sa ma shpejt e ma pare.

  Reply to this comment
 17. fteri January 21, 16:45

  Krimi i vrasjes nuk vjerohet kurrë ,dhe pushkatimi që bëri Sali Berisha me L.Bashën më 21 janar 2011 katër protestuesve në bulevard është krim i pa ndëshkuar ,kriminelët nuk kan dalë para gjykatës që ti ndëshkojë ligjërisht .Vrasja nuk vjetrohet ,ligji duhet të veproi i barabart për të gjithë ,ai kurrë nuk fal ,ka kodin e çmimit që duhet të marrin urdhëruesi dhe vrasësit dhe ata që shdukën e falsifikuan provat ligjore në vendëngjarje.

  Ligji ka një zakon burrëror ,ai e mban e duhet ta mbajë gjithmon fjalën.Vonon por nuk harron !

  Reply to this comment
 18. katarakti January 21, 18:55

  Mos harroni se kriminelet naziste jane arrestuar, gjykuar dhe denuar deri ne vitet 2000. Une nuk dua te besoj se Berisha dhe Lulushi do ia hedhin pa bere asnje dite burg. Kam nje shprese se nje dite drejtesia do te vihet ne vend. Shpresoj qe Sali Berisha te jete ende gjalle.

  Reply to this comment
 19. Për mëmëdhenë January 21, 20:56

  Do ishte me e moraleshme qe gazeta Dita te dilte sot me faqe te bardhe pa artikuj te shkruar sepse poshtrimi dhe perdhosja kombetare ka arrritur fundin

  .Shqiptaret nuk kane cfere humbasin i kane humbur te gjitha,,por nje vlere te madhe njerzore mund ta fitojne shume shpejt..Dinjitetin..
  .
  Dhe kjo arrihet duke thene te verteten e hidhur..pambarimisht te hidhur..
  .Lexoni me kujdes ju lutem:
  .
  1-Sali Biberisha.. ka qene ..eshte.. dhe do te jete …nje kobure ne duart e makartisteve te tipit Biberaj-Rajerson qe zbatuan nje nga doktrinat me antishqiptare ate te “dekomunistifikimit” qe rezoltoi me reaksionare se NACERTANIA APO MEGALIDHEA

  2-Sali Biberisha eshte kriminel shume dimensional i kthyer ne perbindesh por absolutisht nuk eshte fajtor….
  Fajtori nr 1 eshte Donald Luli i rradhes qe ne menyre te kuptueshme eshte lexuesh fermanesh i berishisteve te Washingtonit & Brukselit qe nga Wisneri ..Podestat e deri te Elez Biberaj.
  .
  Fajtori nr 2 eshte KOQETREDHURI Edi Rama me Pisaistat e tij duke shtuar dhe intelektualet si Kadareja qe deri tani nga mijra krime te Biberishes nuk e kane hapur sqepin..
  _______________________
  Izet Haxhia-Mero Baze-Bedri Islami -Alban Dega dhe shume te tjere me shkrimet e tyre direkt apo indirekt kane kritikuar apo akuzuar Elez Biberaj si “nentoka serbe ne amerike” i cili eshte faktikisht Sali Berisha Amerikes.

  Kam shume argumente qe tregojne se pa u “rrezuar”Elezi=sali berisha amerikes” ai Saliu i Shqiperise do ju nxjerr uje te zi akoma
  _______________________
  Argumenti me i “ububujshem” eshte si me poshte:
  COMMISSION ON SECURITY AND COOPERATION IN EUROPE
  OF THE UNITED STATES CONGRESS (6 May 2013)

  Philip T. Reeker, ; Elez H
  Biberaj, ; Besa Shahini,analiste
  Gilbert Galanxhi, ..
  …..
  Ku shtrohen keto pyetje:

  E para

  Cfare statusi ka Elez Biberaj ( sali berisha amerikes) qe merr pjese ne kete forum kaq te larte te Kongresit

  E dyta
  Pse ne gjithe “hartimet” e ngjarjeve ne Shqiperi nga 2005-20013 e mbajtura ne kete komisjon nuk ka asnje fjale:

  -Per masakren e 21 janarit
  -Per Holokausin e Gerdecit
  -Per vjedhjen e Bashkise Tiranes nga Arvizu & Basha
  -Per vrasjen mafioze te Kosta Trebickes
  -Per prokurorin amerikan qe mbuloi kete vrasje
  …..etj etej….
  ………………….
  Pra po ju pyes publikisht
  A nuk e kuptoni qe Sali Bisha ka nje mbrojtje te fuqishme nga berishistet e WDC & BE ?

  A nuk e kuptoni qe Vetingu i gaztorit Donald Lu duhet te fillonte nga 21 janari & gerdeci dhe perfundoi te breket e grisura te Shukri Xhelilit apo atij kryebashkiakut te Kavajes qe kishte thyer ca shishe birre dhe ishte mbajtur 24 ore i ndaluar ne polici,,,cfare krimi komik i vetingosur??
  .
  Pse miqte tane perendimore e mbrojne disa here fshehur dhe shume here hapur Berishen e tyre:
  .
  E para
  Sali monstra i duhet euro-amerikaneve qe te mbaje gjalle legjenden kriminale te gjasme “hudhjes kamunizmit” qe ishte nje akt nekrofil pasi te pakten sistemi i Enverit kishte rene qe ne 18 dhjetor 1981 kur Mehmet Shehu vrau veten ( apo e vrane nuk ka rendesi)
  .
  E dyta
  Gjate sundimit Nazi-Berishist jane vjedhur miljarda dollare pasuri kombetare qe nga armatimi Floriri i Londres deri te hidrcentralet..pa llogaritur vjedhje te rruges kombit qe ambasadore te perendimit kane qene “qehallare” te ketyre veprave..Dhe nese ‘MIQTE TANE’ nuk mbrojne Berishen nga burgu atehere ai do qelbi dynjane me “Dorovitjet” miljona dollaresh per kryetare shtetesh dipllomate stratege…pa dallim ‘feje apo ideje”

  .E treta
  Burgosja e Berishit do sjelle nje katastrofe per te djathten shqiptare dhe raporti me te majten do jete 9 me 1..pra mbi 90 perqind e shqiptareve do votojne te majten qe do te thote fundi i Republikaneve amerikane ne Shqiperi pa harruar dhe te djathten e pjerdhur Europjane qe do jete inegzistente.

  E fundit
  Ne 21 janar 2011 nuk u vra vetem e drejta per proteste qe eshte NR1 i demokracise.
  .
  Pas 21 janar 2011 nuk u vra vetem shteti shqiptar nga Usali Serberisha i cili si Perbindesh JO VETEM fshiu bythen me ekpertizat e FBI por terrorizoi presidentin-kryeprokuroren dhe kryeshikasin nen zgerdhimjen e antiamerikanit Arvizu te cilin e shkeli me kembe ne prag te largimit.
  .
  Tragjedia me e madhe qe u be ne 21 janar 2011 ( dhe pas saj) ishte VRASJA E BESIMIT qe kishin shqiptaret te demokracite perendimore dhe vecanerisht asaj amerikane..
  .
  Tolerimi ..me sakte mbrojtja qe po i ben Euro-Amerika Berishes tyre jo vetem qe e kane humbur moralisht Shqiperine si ne kohen e “Zheleznovit” por jashte deshires se shqiptareve po shenjterojne Enver Hoxhes i cili eliminonte kundershtaret por kurre popullin e thjeshte dhe nuk arrinte te shurronte jetimet e tyre si beri burri i shtetit i te ziut Arvizi
  .
  .

  Reply to this comment
 20. i juaji Edi Rama. January 22, 08:34

  – – Dy-tre dite para 21 janarit 2011-
  Edi Rama – Do ta bejme si ne Tunizi (gjakderdhje)
  Gramoz Ruci – Vdekjen nuk po e shikoni, e keni prapa deres… (drejtuar demokrateve ne parlament)
  Ne 21 janar 2011 nja 200 cuba maloke kokpalare te paguar nga Tom Doshi me gure dhe drure i versulen policise te kryeministria. Nje kamion perplaset atje te dera kryeministrise per ta shkallmuar . Pjesa tjeter e demostruesve qendron pas tyre, pas demostruesve qendron Rama me kopene e tij te rilindasve me diploma fallco.
  Motivi i protestes – Nje video ku Ilir Meta zv. Kryeminister i Berishes bente pazare ne qindra mijra Euro me Dritan Priftin.
  Kur protesta po zbythej vriten 4 vete. Media te huaja hodhen dyshime te forta se u vrane nga afer (RAI, AFP etj)….
  …kaluan nja 2 vite dhe vjen Edi Rama ne pushtet bashke me Gramoz Rucin dhe…Ilir Meten e videos se famshme me Dritan Priftin! Por cudite ishin perpara. Ilir Meten e videos se 21 janarit 2011, ky Edi Rama e ben…President te Republikes!!!
  Ky eshte 21 janari 2011 i Edi Rames. Beni mire ti kujtoni ca gjera qe mos vazhdoni akoma kete refren me 21 janar se dilni vetem ca trushplare nga Rama e asgje me teper.

  Reply to this comment
 21. Kosovari January 22, 13:59

  Jo debate banalee kerkesa edhe me banale.Ne burg duhet te shkojne vrastaret,ata qe genjyen se, vrasjet I bene ata qe, perdoren qadra e lapsa pistolete e thika me helm”.Nuk ka drejetsi e as zbatim te ligjit aty,ku vrastet akuzojne dhe nuk dalin para te drejtes.

  Reply to this comment
 22. fteri January 22, 17:28

  Ka mundësi që fjala e horrit politik ordiner i fundit të Nazizmit -Klaus -“Hjadarit” të mbetet e huaj për lexuesit !!!………….Kur duket krejt shqipe.

  Me pushkatimin e katër qytetarve me 21 janar 2011 nga Sali Berisha dhe L.Basha,klausi bënë një autogol kur protestën e socialistve e quan tipike naziste .Ky koment prej hajvani është një vetëvrasje për Klaus -gëlbazën që po qelbë dynjanë ,i mungon vetë uniforma e Hitlerit .

  Autori është i amortizuar i zi i ndryshkur llogjika e tijë nuk funksionon ,kur është kapur si miu në grack .Mirë është të shkojë të pyesë edhe njëher nazistët Saliun,Lulin ,por të lexoi dhe Hitlerin si kan ndodhur ngjarjet edhe njëherë të ndërgjegjësohet për faktet shpërftyruese që flet ky Hajvan ,mezi ka mësuar të shkruaj .

  Kjo urrejtje shtazarake e qëndrim nazisti është një gabim fatal i tijë e qonë në një hajvanllëk e gomarllëk tjetër të madhë kur protestën e PS-së të E.Ramës e krahason me protestat të Hitlerit iedjot i lindur ,(spiun).

  Ku e gjenë ti mor birë kurve këtu Nazizmin e Hitlerit kur Sali Bytha dhe L.Basha hapën zjarr kundër gjithë turmës prej qindra e mijra qytetarësh ,duke kryer gjanocid të pastërt dhe në fund seleksionuan e pushkatuan katër veta me duar në xhepa !

  Një qëndresë e fortë ,ose vaksina antitërbim ju duhet bërë ju gabel të tërbuar që shpifni dhe mashtroni ,për të fshehë vrasësit e vërtetë që janë : Sali Berisha dhe L.Basha , por krimi më i rëndë e i shëmtuar ështe fshehja e zhdukja e provave të krimit .

  Provat e plumbave që ju gjetën viktimave në kokë nga ekspertiza ligjore të FBI-së amerikane në vendë ngjarje , vertetuan pistoletën 9mm të komandantit Gardës të , Sali Karaxhixhit ku ekspertizën ky antikapat i quajti letra hixhenike !!!! Edhe ti Klaus je as më shumë , as më pak një letër hixhenike !…..

  Kriminelët vrasës vetëm hekurat i presin ,hekurat ,hekurat ,hekurat në këmbë e duar ose plumbi ballit .Kjo do jetë jo hakmarrje ,por rivendosje e drejtësisë në vend.Atë ditë të lumtur presin shqiptarët e ndershëm.

  Reply to this comment
 23. Mazllum Kadaifi January 22, 19:01

  Ore ,ti robe i trashe ,ketu lart .
  Ah me i mjere ,akoma nuk e ke kuptuar ti ore idiot, qe Rama dhe Saliu ,jane nje e te pa ndare ,jane cunat kopile te Ramize Alise ,qe i veshi me pardesy te bardha ,tamam si shpia e femise.?? Jo per ndonje gje ,por komenton edhe nga dy a tre here ,po te kritikojme Ramen tend .Ti nuk i duhesh as dreqit me shejtane .
  Sinqerisht me vjen keq ,per ty .

  Reply to this comment
 24. fteri January 22, 19:50

  ….ore ti Mazllum si top poshtë koqeve !..nuk i arrinë te bolet E. Ramës për punë , je llumi i llumit ,nuk të përmenda ty halabak .mos u përgjigj për të tjerët.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*