Për “280 dosjet” e pluhurosura

February 26, 2018 12:24

Për “280 dosjet” e pluhurosura

Bedri Islami

Disa kohë më parë, në DITA, mes të tjerave kam shënuar edhe se njëri ndër institucionet më të besuara të shtetit shqiptar, sipas institucioneve europiane që monitorojnë Shqipërinë, është pa dyshim Kontrolli i Lartë i Shtetit.

Më pas para pak ditëve, përsëri sipas këtyre institucioneve, saktësova se si do të mund të ishte ulur korrupsioni në Shipëri nëse përcaktimet, delegimet dhe kallëzimet penale të Kontrollit të Lartë të Shtetit do të ishin trajtuar si duhej, seriozisht dhe me përgjegjësi nga organi i akuzës, i cili vetëm në raste të pakta dhe ku nuk kishte asnjë interes, kishte bërë diçka.

Tani, në një emision televiziv është sjellë një e dhënë tjetër, që është po ashtu tronditëse: vetëm në 5 vitet e fundit prokuroria e shtetit, me porosi të veçantë të zotit Llalla, ose sipas oreksit special të prokurorëve , pa asnjë ndjenjë përgjegjësie, kishte mbyllur më shumë se 280 kallzime penale, për zyrtarë të mesëm dhe të lartë që kishte bërë Kontrolli i Lartë i Shtetit.

Në shumësinë e rasteve kjo kishte ndodhur nga presioni i prokurorëve ndaj të denoncuarve për të paguar shuma të konsiderueshme për mbylljen dhe kyçjen e dosjeve.

Dhe u mbyllën më shumë se 280 dosje, të cilat po hapen.

Në Shqipëri mekanizat e kontrollit nuk kanë munguar asnjëherë. As ligjet. Ata nuk janë as më të mira dhe as më të këqia se sa ligjet e vendeve europerëndimore. Në fund të fundit, në shumicën e tyre ata janë hartuar, mbështetur dhe financuar pikërisht nga këto institucione.

Përralla e tanishme për ndërhyrjen “Soros” në përgatitjen e ligjeve, si u tjerr gjatë edhe për reformën në drejtësi, në fakt është veçse vazhdimi i anetemimit të një pale ndaj një pale tjetër, dhe kjo e gjitha bëhet më e fortë, sa herë që pushtetet ndërrojnë në Shtetet e Bashkuara.

Ligjet shqiptare kanë problemet e tyre. Nganjëherë më të mëdha nga nganjëherë më të vogla. Duke qenë një vend në zhvillim të vazhdueshëm ata kanë mbështetur këto ndryshime, herë i kanë përshpejtuar e në raste të veçanta edhe i kanë ngadalësuar. Reforma në Drejtësi është njëri ndër ato raste madhore kur gjërat shpejtohen në të mbartë; ndryshimet kushtetuese të vitit 2008 është rasti tjetër kur gjërat vonohen, ndryshimet bëhen më të thekshme dhe gravititeti i qeverisjes bëhet më i njëanshëm.

Por ligjet janë. Institucionet janë. Të ngritura me mundim, të ndryshuara, sipas shijeve qeveritare, por ekzistojnë dhe disa prej tyre e bëjnë si duhet punën e tyre. Nuk mund të thuash se e gjithë piramida shtetërore çalon dhe është gati të hidhet në erë.

Kontrolli i Lartë i Shtetit është njëri prej tyre. Në fakt edhe sot e kësaj dite është opozita e vërtetë e shtetit. Opozitë jo politike, por që qëmton, ashtu si e kanë përcaktuar ligjet përkatëse, dëmet që i janë bërë shtetit, humbjet, mangësitë, por edhe përvetësimet, në atë masë që ia lejon vetë përmasa e tyre. Nuk është një institucion akuzues, por që i hap rrugë institucionit të akuzës.

Ka qenë pikërisht Kontrolli i Lartë i shtetit, i cili, disa vite më parë, jo në këtë përmbajtje drejtuese, ka ngritur me forcë abuzimet e mëdha, qindra milionëshe në Rrugën e Kombit, pikërisht në kohën kur drejtues i Ministrisë përkatëse dhe nxitësi më i madh i “parimit”, përvetsues, “punë dhe të paguajmë” ishte shefi i tashëm i opozitës, Lulzim Basha.

Megjithëse çështje nuk është gjykuar asnjëherë dhe dosjet janë mbyllur , duke krijuar precedentin e rerzikshëm të “kalimit të afateve”, përsëri, të gjithë e besojnë se konkluzionet e Kontrollit të Lartë të Shtetit janë, jo vetëm të dëshmuara, por dëmet kanë qenë shumë më të mëdha se sa ajo që është dëshmuar nga shikimi i parë.

Duke biseduar ditët e fundit në Tiranë me njërin nga ndihmësit e afërt të kupolën drejtuese qeveritare në Shqipëri dhe ngriti pyetjen , përse të dhënat e arritura nga Kontrolli i Lartë i Shtetit nuk merren edhe aq fort për “zemër”, për më tepër lihen në harresë, u ndesha me përgjigjen befasuese se, atë institucion në akt e drejton opozita. Kryetar i Kontrollit të Lartë të Shtetit është zoti Bujar Leskaj, dikur funksionar i lartë i qeverisë Berisha 1.

Edhe në media të ndryshme apo në komente të hapura e kam ndeshur idenë se Kontrolli i Lartë i Shtetit është një strukturë opozitare dhe se ajo kontrollon me përparësi strukturat lokale apo qendrore që drejtohen nga socialistët.

Nuk i kam hyrë asnjëherë analizës se sa përqind e të kontrolluarve janë të PS dhe sa janë të opozitës. Është krejt e natyrshme që shumica të jenë të qeverisjes së sotme, jo vetëm se ata janë në pushtetin qendror, por edhe se institucionet lokale drejtohen në një masë të madhe prej tyre.

Në fakt, nëse do të ketë një “rendje” drejt kontrollit të qeverisjes në pushtet do të ishte fat i mirë për vetë atë në radhë të parë, sepse, duke qenë të kontrolluar do të mund të ndërtojnë më saktë, pa gabime, devijime , e, sidomos pa korrupsion, strukturën e tyre. Kjo ndodh edhe me institucionet qendrore.

Vazhdoj të kem mendimin se është mirë, krejt mirë, që institucionet kontrolluese të shtetit të drejtohen nga njerëz të opozitës, megjithëse, thënë të drejtën, nuk e di se sa zoti Bujar Leskaj i takon sot opozitës. Mbaj mend se ai më është shumë akuzuar si përkrahës i zotit Bamir Topi, disa vite më parë, se sa idhtar i politikës që hartohet e zbatohet në Shqup-in politik të tashëm.

Por e gjithë kjo nuk është e rëndësishme. Themelore është se institucionet e ngritura në Shqipëri, sipas përvojës më të mirë ndërkombëtare, sidomos europerëndimore, nuk janë bërë për t’u ndarë me thikë; kjo i takon shumicës dhe kjo tjetra, opozitës. Ato janë ngritur për të saktësuar ato probleme që përbëjnë edhe thelbin e qënies së tyre.

Përse prokuroria desh “varrosi” më shumë se 289 kallzime të Kontrollit të lartë të Shtetit?

Ka disa arsye për këtë. Nuk është vetëm përfitimi material që është arritur nga prokurorë të veçantë. Kjo ka qenë, e për disa kohë do të mbetet një praktikë pune e prokurorëve. E përkthyer në mall, kjo praktikë do të thotë vila moderne, toka të blera me çmime qesharake, ndërtesa të dyta, shkollime të shtrenjta për fëmijët e tyre, luks i shfrenuar, dhe mbi të gjitha, pasuri e fshehur ose në parajsa fiskale, ose në banka të afërta, si në Qipro, ose tek vjehrritë, ose nën tokë.

Por prokuroria jonë, deri më tani, ka qenë pesë e rëndësishme e politikës. Me vetdije ajo i ka shërbyer asaj. Ajo ka pasur një pakt, jo vetëm të heshtur me politikën, përmes së cilit kanë lëvizur lirisht padrejtësitë, vjedhjet dhe zhvatjet masive.

Organi i akuzës shpesh herë ka qenë më i ashpër me një hallexhi që ka devijuar linjën e ndriçimit në familjen e tij, se sa me atë që përmes një vjedhje të zakonshme, ka përfituar aq shumë të holla sa dëmi i shkaktuar do të ishte i njëjtë me ndriçimin e gjithë vitit për të gjithë lagjen.

Prokuroria e ka ndjekur politikën, por nuk e ka ndjekur institucionin paralel me të. Në këtë rast Kontrollin e Lartë të Shtetit apo edhe institucionet e tjera qendrore. Me dhjetra kallzime penale kanë bërë ministritë dhe institucione të tjera qendrore ndaj paraardhësve të tyre. Janë vënë në spikamë abuzime të shumta, lëshime abuzive të marramendshme, por të gjitha, ose thuajse të gjitha janë mbyllur pa dhënë asnjë shenjë jete.

Si duket, tani, ndoshta edhe me këmbënguljen e institucioneve jashtë shtetit shqiptar, po fryen një erë ndryshe. Dosjet e vjetra po shkunden nga pluhuri Llalla. Vetëm në qarkun e Elbasanit ato janë mbi 50 dosje të të tilla, që po dalin nga harresa. Ndoshta edhe 280 kallzimet penale të Kontrollit të Lartë të Shtetit do të dalin në dritë në shumicën e tyre.

Atëherë, korrupsioni do e ndjejë frikën dhe do të bëjë hapa pas.

Institucionet nuk janë krijuar për t’i nxjerrë sytë njëri- tjetrit. Është e njëjtë, edhe kur ata drejtohen nga qeveria, edhe kur drejtuesit e tyre janë nga opozita, ata janë hallka të rëndësishme të shtetit, që nuk e përjashtojnë njëra- tjetrën. Boll janë përpjekur t’ ja nxjerrin sytë njëra-tjetrës.

E keni harruar se si ish presidenti Nishani, në ditën e parë të qeverisë Rama i thirri në takim krerët e institucioneve që vareshin prej tij , nën thirrjen “ t’i qëndrojmë qeverisë Rama”, sikur ishte në luftë me të.

Ndoshta një ditë, edhe Prokuroria e Përgjithshme do të futet si duhet në këtë rrugë. E tashmja është më shprehëse se e djeshmja.

Dhe së fundi: vetëm një herë e kam takuar dhe kam biseduar gjatë me Kryetarin e Kontrollit të lartë të Shtetit. Në zyrën e tij. Dhe, më shumë kemi folur për letërsinë dhe artet , se sa për qëllimin e shkuarjes sime aty, që e ezaurua për pak minuta dhe që nuk kishte lidhje me dosjet e ngritura nga Institucioni i tij.

 

February 26, 2018 12:24
Komento

13 Komente

 1. syri February 26, 12:36

  Retorike Z. Bedri! Keto i dine gjithe shqiptaret! Mos merrni mundimin te shkruani gjera te tilla!

  Reply to this comment
 2. Social Rilindasi February 26, 13:03

  Korrupsioni ne Shqiperi ka qene der ne 2013 kur ishte Saliu ne pushtet. Me ardhjen e Rilindjes ne pushtet te kryesu nga Edi Rama i Pare, korrupsioni, vjedhja, abuzimi eshte zdukur fare. Hetime dhe denime duhet te kete pra vetem der ne 2013. Me tutje s’ka asnje te korruptuar.
  Do pranohet ndonje rast vetem po u deklarua nga vete Edi Rama i Pare, ose e shumta, nga shoku Taulant Balla.

  Reply to this comment
 3. vlora February 26, 13:34

  shyqyr qe eshte KLSH se keta nuk e njohin friken fare

  Reply to this comment
 4. Nipi A.Rustemit February 26, 13:41

  BEDRI ISLAMI TI JE KTHYER NE NJE ZYLFO QE THERRISTE UJKU.PO E DEMTON RENDE KETE TE PERDITESHME SE NUK BEN INFORMACION PO TREGON PERRALLA ME MBRET KU NE PUSHTET JANE NJE SALI DHE LIKE FLORI QE SHQIPETARET VJEDH.PERDHUNON-VRET!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 5. "papa don't preach" February 26, 13:54

  E paske fut njerin ne pune te Bujari, ore Bedrio, dhe i bone qoken me ket shkrim.
  Kontrolli i Larte i Shtetit, eshte, Mohimi i Larte i Shtetit.
  Nese, Prokuroria ngre akuza dhe …, Kontrolli i Larte i Shtetit ka per detyre ta ruaje shtetin, qe te mos bjere ne korupsion. Dhe kur shteti shqiptar rezulton i koruptuar, gje qe e di gjithe bota, do te thote se Komisioni ka bere nje vere ne uje, me dashje.
  Kaq nuk di ti Bedri. Tashme je bere i pabesueshem me tamam.

  Reply to this comment
 6. Ekonomist February 26, 14:12

  C’fare do ti Bedriu Islami? Hapje dosjesh te KLSH-se? Shume mire thua, por le te hapen se pari ato dosjet e fresketa te KLSH-se per vitin 2017 p.sh. E di ti Bedri sa eshte shifra e shperdorimeve ne administraten shteterore te Rames per vitin qe shkoi? Shko e pyet ne KLSH! Une nuk po ta them se kam frike mos te bie te fiket.

  Reply to this comment
 7. Shqiperi hesapi February 26, 14:20

  Por KLSH-ne kush e kontrollon dhe heton?
  Apo ata jane te simboli i ndershmerise ne Shqiperi.
  Ata kontrollojne, auditojne dhe nuk kontrollohen.
  A mundet ndokush te sqaroje?

  Reply to this comment
  • info analitike February 26, 17:01

   Shqipo hesapi.KLSH vetem denoncon pastaj i takon prokurorise dhe gjykatave te bejne punen e tyre. Kuptove nashti. Pra eshte gjykata ajo qe vlereson nese denoncimi i KLSH-se ka qene i drejte apo jo.

   Reply to this comment
 8. info analitike February 26, 16:44

  O shoku Bedri a e degjove shefine e antimafias italiane qe e tha cope se krimi dhe trafiku i droges jane te lidhur me politiken. Eshte i dyti qe e ben nje pohim te tille gjate drejtimit rilindjot.

  Reply to this comment
 9. usali serberisha February 26, 17:08

  Nga keto 280 dosja qe cuditerisht
  paska zbulura Artamarku me Bedrislamin me cuditerisht 255 + prej tyre i takojne monstres Berishes

  ..Cfare do te thote kjo???…Kjo do te thote qe i lezecmi Donald Lu duhet te filloje
  reformen e DEBERISHIZIMIT..jo te dekriminalizmit
  ME VJEN KEQ PER KETO BEDRISALMIKET E GAZETES DITA
  SEPSE DHE ARTAMARKU DO PERFUNDOJE SI EKSEPRTIZAT E FBI
  ME TE CILAT BERISHA FSHIU BYTHEN (MOS ME FALNI PER SHPREHJEN)
  1-puci shtetit 2 prill 1991
  2-lufta veri-jug 1997
  3-kater mije te vrare ne 1997
  4-urdheri per sulm kimik 1997
  5-remzi hoxha
  6-fshehja e kumbaros
  7-kosta trebicka
  8-fatmir xhindi
  9-oficeri shikut
  10 gjyqtari konomi
  11-viktimat e gerdecit
  12-protestuesit e 21 janarit
  13-akuzoi PS per vrasje nga mbrapa
  14-manipuloi mjeket e spitalit ushtarak
  15-ktheu k/m ne spital fushor
  16-refuzoi dorzimin e gardisteve
  17-terrorizoi presidentin si horr bulevardi
  18-perdhosi k/prokuroren di lavire
  19-ofendoi k/shikasin si pucist
  20-kercenoi ramen me egzekutim
  21-akuzoi dhe kercenoi 4 gazetare
  23-u fshine filmimet
  24-u ndrruan tytat e armeve
  25-u dekorua burri shtetit
  26-u dekorua ylli ne ngjitje
  27-u menderosen ekpertizat e FBI
  28-u zevendesua presidenti
  29-u zevendesua k/prokurri
  30-u zevendesua k/bashkiaku
  31-u zevendesua k/shiku
  32-u terrorizuan gazetare
  33-u tha se do ja u bej prape si ne 21 janar
  34-liroi vrasesit nga burgu ne shkurt 2012
  35-genocid fisit haklajve
  36-tritol te varezat e haklajve
  37-bulldozer te shtepia e haklajve
  38-vrasja mafjoze e Mirush Matit
  39-thika pas shpine Bujar Kaloshit
  40-vrasja e Aleks Kekes
  41-masakrimi Edi Rames
  42-masakrimi Zamir Dules
  43-masakrimi Bardhok Lales
  44-vrasja Florian Viles
  45-egzekutimi Anton Gjergjit
  46-egzekutimi Vaid.Lames
  47-perndjekja e Zef Brozit
  48-perndjekja e gjen.Luan hoxha
  49-perndjekja e Shinasi Rames
  50-terrorizimi Eduart Sallamit
  51-terrorizimi Arben Dukes
  52-rrahja e Paskal Milos ne Bruksel
  53-burgosjae e A.Frangajt
  54-burgosja e A.Ristanit
  55-vdekja misterioze P.Arbnorit
  56-vdekja misterioze Safet zhulalit
  57-vdekja misterioze Ali Spahia
  58-vdekja misterioze Besnik jacellit
  60-vdekja misterioze Gezim Dibra
  61-egzekutimi ahmet krasniqit
  62-egzekutimi ilir koloshevcit
  63-vdekja misterioze xhavit hana (prokurori gerdecit)
  64-eleminimi misterioz i L.Ihsanit (sekretarja berishes 13 vjet)
  65-vdekja misterioze Bashkim Gazidede
  66-vdekja misterioze Ferit R.Hoti
  67-vdekja misterioze Tani Topit
  68-vdekja misterioze Gramoz Pashkos
  68-Eleminimi Gani Malushit
  69-nxjerrja ne prite e azemhajdarit
  70-vrasja e 10 komisareve te policise
  71-vrasja e mbi 500 policeve ne detyre
  72-ngujimi i 3110 familjeve ose jane gjak
  73-…1800 te vrare me kanun
  74-prishjen e qeverise stabilitetit 91′
  75-fronezimi i janullatusit
  76-aderimi ne konferencen islamike pa referedum
  77-sabotimi i levizjeve per pamvaresi ne kosove
  78-furnizimi me nafte i milloshevicit
  79-vjedhjen e votimeve 96′
  80-rrahja masive e demonstrueve ne sheshin Skenderbej
  81-rrezimin e shtetit dhe vellavrasja ne 97′
  82-grushti i shtetit shtator 98′
  83-impikimi familjarisht i tij ne holokaustin e gerdecit
  84-miratimi i varrezave te ushtareve greke
  85-injorimi total i ceshtjes came
  86-shitja e detit jon
  87-implikimi me ligjin e plehrave
  88-vjedhje e votimeve ne 2009
  89-prishja klasave sportive
  90-prishja e rrjeteve kulluese
  91-tallja me shkollene plepave
  92-masakra e 21 janarit
  93-vjedhja e votimeve 2011
  94-perdhosja e luftes N.CL
  95-glorifikimi i satrapit zog
  96-deklarata qe kemi gjak turku.
  97-Shitja e resurseve strategjike
  98-lidhja me mafiozet e podestes
  99-parlameti i ri
  100-stadiumi i ri
  101-xhamia e re
  102-rruga e Arberit
  103-rrethrrotullimi ne unaze
  104-h/c skavices
  105-h/c devollit
  106-mullinjte e eres ne karaburun
  107-centrale atomike per tu bere superfuqi
  108-hekurudha tirane-pekin
  109-superfuqi arroresh
  110-mbjellja e 10 miljon rrenje ullinj
  111-kalimi borxhit jashtem 66% (falimentim)
  112-mos pagimi 500 miljon investitoreve
  113-demi me “Cez-in” rreth i miljard dollare
  114-Krimi me TEC Vlore mbi 200 miljon dollare
  115-qindra miljone me pronaret e tokave (strasburgu)
  116- mashtrimi i te perndjekurve politike ne pagesa
  117-mashtrimi kriminal me legalizimet
  118-deshtimi i censusit
  119-vjedhja e 300 miljon dolarev te rruga kombit
  120-shitja e hidrocentraleve
  121-shitja mafjoze e armatimeve
  122-shitja e reparteve ushtarake + shqup-in
  123-deshtimi i shitjes albetrolit dhe armos
  124-linja e tramvajit Lulit ne tirane
  125-shqiperia 1-euro
  126-denoncimi i Hysen Shoshorit
  127-enoncimi i Margarira Kostaqit
  128-tjetersimi mafjoz i Shqup-it
  129-tjetersimi mafjoz i ambasades kineze
  130-tjetersimi mafjoz i sh.o. Fier
  131-ri-aprovim i ardhjes milionave ton plehrave
  132-tejkalimi borxhit public mbi 65%
  133-borxhi ndaj biznesit 1 miljard dollare
  134-borxhi stratosphere me Cezin
  135-cmenduria me emrin e bjeshkeve te nemuna.
  136-perdhosja e eshtrave te A.Hajdarit dhe VK.
  137-lejimi i rajersonit ne fushate elektorale 1992
  138-mos hapja e dosjes se sigurimit shtetit
  140-poshtrimi i Jon Withersit
  141-poshtrimi i Arvizuse
  142-loja me LHL
  143-komplloti Sokol Olldashit
  144-loja me lazaratin
  145-helmimi Ferdinant Ponit
  146-pagesa e vrasjes se Santos
  147-teatri qe po luan me Fullanin
  148-uzurpimi bsh
  149-uzurpimi i bankes Santos
  150-“Dasma” per kapjen e nipit enverit
  151-‘Nxjerrja” e kalibruar e videos Metes
  152-Nxjerrja” e kalibruar e kamikazit Doshi
  153-Perdorimi i Dritan Priftit si Video Master Spy
  154-Neni naziskin 24/1 i 1992 (shpartallimi shtetit)
  156-komisjoni varrim –zhvarrimeve
  157-kanibalizmi ne varrezate kombit 3 maj 1992
  158-shkarkimi illegal i maks haxhise 1998
  159-mos kallzimi I krimit te doshit 3 muaj
  160-paisja e familjes & fisit me pashaporta dipllomatike
  161-paisja e 10 terroristev islamike me pashaporte shqiptare 93’
  162-enigma e goditjes dhe vdekjes Agim Shukes
  163-ultimatumi drejtuar Qazim Gjonajt per gjyqin e 2 prillit
  164-presioni mbi Prele martinin per gjyqin e 2 prillit
  165-enigma e arit londres (1993 me rajersonin)
  166-enigma e kaparit te albetrolit 2012 (mbi 85 milon $)
  167-enigma e pallateve nga malajzi a ne laprake
  168-emrimi I gazidedes ne shik (master spy)
  169-takimi sekret me milloshevin (1995)
  170- takimi sekret me gjeneralin Boban te vila nr 4
  171-takim I fshehte me Ivanovicin ne Kras Montana
  172-reabilitimi I kriminelit Gazidede 2005
  173-reabilitimi I kriminelit Agim Shehu 2005
  174-shkaterrimi dhe demtimi I hekurudhave
  175-prishja e hekurudhes milot rreshen klos
  176-zhdukja e stacionit trenit Tirane
  177-ofendimi I NY TIMES leter higjenike
  178-shkon ne USA 1992 me ndihmen e nje big-shefi te Cia-s
  179-skandali Levan-Fier( fari balliu-alpine)
  180-Debimi I Mustafajt para vizites Bushit
  180-ngritja e permendores bushit si bythlepires I tij
  181-skandali nipi berishes ne hotel dajti (koburja e dritanit)
  182-250.000 euro Jean Paul Carteron ilegalisht ne 2006
  183-urdherohet qe kontrata me JPC te mbahet teper secret
  184-skandali kombetar me shkollen greke Omiros ne korce
  185-denimi Top Channel me 13 milion euro
  186-Trafik I madh armesh me Armenine
  187-Skandal dipllomatik me azerbajxhanin per keto arme
  188-digjet policia gjirokastres nga lazaratasit-shtator 2007
  189-i falen Tom Ridges 500.000 $ per 2 seminare (9/2007)
  190-Damir Fazllic ne kasafortat e sigurise kombetare me T.Ridge
  191-shkarkohet prokurori Sallaku per aresye banale si ndonje fshesaxhi
  192-Argita B. fshin biznesin e saj nga regjistri kombetar (shkurt 08’)
  193-pagesa ilegale Vatres-usa per 100 vjetorin (sa fukarenj ne usa)
  194-Spoti turistik n CNN-300 000 $ kater here me shtrejt se normalja
  195-Kapet 1 kg heroine te makina ambasdorit ne Itali , Lesh Kola
  196- Prangoset shoferi A.Selmanllari si drog-diller-mik personal i Xenit Sales
  197-Autobote te qeverise kapen duke ujitur drogen e Lazaratit
  198-Debohet ne shtator 2008 nga shqiperia FMN
  199-Debohet k/hetuesi Shtylla (kishte gerdecin dhe rrugen e kombit ne process)
  200-Skandali plazhi gjeneralit- mbrapa qendron dyshja malltezi-patozi
  201-Super Skandali Jales -del kollovari J.malltezi si mafje e tokave
  202-Skandali ne Porto Romano-Argita –Fazllic
  203-Gold-Argita” i lyp “Zafar Ansarit 3 miljon dollare rushfet
  204-Jamgjarper Malltezi gllabron ish klubin Partizani
  205-Karaosmania e Nishanit gllaberon ish seline e PD
  206-Urdherohet pergjimi ambasadave dhe opozites nga SH.I.U
  207-Transferohen nga zyrtare vendas 1.3 miljard dollare raporton G.F.I.
  208-Shkarkimi I disa gjeneraleve rebele dhe zevendesohen me beadle
  209-Nuk hapen kutite per 2009,dhe digjen fletet e votimit para afatit
  210-Hapen kutite per 2011 dhe ndryshohet rezultati (po mengeperveshuri ?)
  211-Ortakja e Argita B. Flutra Kola blen Croën te Fazllicit 2 miljon $
  212-Gazidede takon Arkanin ne Durres 6/94 me miratim te Berishes per naften
  213-Themelohet kompania Shqiponja me “boss” Tritan Preshin.
  214-Berisha posedon disa zyra perandorake private te pa raportuara..
  215-Argita zoteron vila multi milioneshe te pa justifikuara-lalez etj..
  216-Shkelzeni zoteron vila sheikesh ne garden,farke,mullet .L.A.etj.
  217-Akuza ndaj Hajdarit si spiun i SS dhe organizator i 2 prillit 1992
  218-Ngritja e lapidarit per “spiunin dhe vrasesin “e Shkodres
  219-Dekorata dhe honorari 1,6 miljon dollare per Nicola Arsidin
  220-Trafikimi naftes ‘Virxhin-Kulicaj” fitimi 75 miljon dollare
  221-Blerja e nje super benzi BUNKER-700 miljon leke.
  222- Porosit helikopter superlluksoz VIP ne France (eurocopter)
  223-Porosit nje veprim terrorist me helicopter mbi shtepine e Bamir Topit
  224- Mban gjithmene rrotull nje “polici secrete civilesh ” 50- 100 vetash
  225-Fimohet vila Rames ne 13 shkurt 2013 me helicopter me urdher te SB
  227-Urdherohet ne 97’ nga SB sulmi mbi amb. amerikane ( Izet Haxhia)
  228-Sulmohet me urdher te tij kontigjenti gjerman (ka filmime)
  229-Kurdiset nga SB truku I bombes te Vefa ne 96’ me Anton Gjergjin
  230-Bomba u “kurdis” per te akuzuar “Hakmarrjen per drejtesi”
  231-Largohet FMN se sinjalizoi rrezikun per fajdet 96’
  232-Kercenohet Kristaq Luniku per mos mbylljen e firmave
  233-SB deklaron se VEFA+ Gjalica = dallendyshet e kapitalizmit
  234-SB deklaron ;Parate e shqiptareve ne firma me te pastrat ne bote
  235-kercenohet me jete Izet Haxhia pas intervistave nga Gestapo SB
  236-Akuzohet Xeni Lirijes si drog diller nga Izet haxhia
  237-Miratimi I devijimi I rruges Egnatia nga Durrsi ne Igumenice
  238-Investime serioze ne Tropoje nga qeveria Pedere-afer zeros
  239-Abandonon shtepine ne Vicidol-kthehet haur lopesh e gomeresh
  240-I fal oborrtareve mbi 100 licensa h/centralesh ,miniera e hidrokarburesh
  241-Trafik me Libine –Lul Basha takon Kadafin personalisht “tet a tet”
  242-Lirohen te burgosur vrases per votimet e 2009 me urdher te SB-LB
  243-Menaxhohet direkt nga SB kolumbianizimi-prodhimi droges- 5 miljard $
  244-permbytja e pare e shkodres ndodh 1 here ne 100 vjet (tallje )
  245- permbytja e dyte e shkodres ndodh 1 here ne 1000 vjet (tallje funebre)
  245-Gerdeci I dyte ne Dhemblan Tepelene-maskohen vrasjet dhe krimi qeveritar
  246-Burgosja e Nanos si terrorist per kavanoza receli t ndihmave
  247-KURSE Lul Berisha vjedh gjysem miliardi ne RR.K dhe mbete yll ne ngjitje
  249-SB deponon ilegalisht ne amb.amerikane per 14 shtatorin 1998
  250-Ve mafjozin Hajdin Sejdia keshilltar te pare ekonomik ne qeverine e 1992
  251-Largon Leka Zogun si qen ne 20 nendor 1993
  252-prag skandali armatosur ne hotel dajti me LZ
  253-Nga trajtimi LZ si qen I ngre permendore si karadyzen
  254-SB me keto krime eshte diskretituesi me I madh I USA-s
  255- SB me keto krime eshte djalli I Lugut te zit e tropojes qe po
  ri-ngre Enver Hoxhes lavdine sin je nga Kolloset me te medhenj qe ka nxjerre njerzimi
  kur shikon sot kete popull qe eshte shpefyteruar,kete klase politike antishqiptare,keta ish te perndjekur politike akoma me gaveta neper duar,keta intelektuale te sklerozizuar,keto medium dhe gazetare tevet-censuruar,ate vend qe eshte kthyer ne nje kombinat gjigand prodhimi dhe tranziti droge me vlera kozmike,ku krimi ,droga,prostitucjoni,tradhetia , kurvelliku politik dhe hipokrizia unlimited e nderkombetare automatikisht “pa deshiren” tone e vene Enver Hoxhen Burrin me te madh qe ka nxjerre kombi shqiptar ne nivel me gjergj kastriotin

  Reply to this comment
 10. Kris 1 February 27, 12:30

  Problemi eshte se qeveria nuk merr as masa administrative por i nge ne detyre.

  Reply to this comment
 11. sopiqoti February 28, 10:33

  Nee koken e MONIZMIT qeveritareve te c’do rangu i dreidheshin leqet e kembeve,u meresh goja ne te folur,u shkonin djerset curk ,u shpetonte shura ne brek KUR KONTROLLI I SHTETIT i gjente ne punen e tyre me shkelje te ligjishmerise te cdo forme.Pa le kur ishte rasti per pervetesime te vlerave materiale e monetare. BUJAR LESKAJ te mos meret vetem me formulim aktesh per shkeljet e konstatuara POR ti shkule dhembet edhe Prokurorise qe nuk i shpie para pergjegjesise ligjore fajtoret.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*