Pse duhet mbështetur ambasadori Lu. Një raport mbi 40 klanet e krimit në Shqipëri

December 4, 2017 00:16

Pse duhet mbështetur ambasadori Lu. Një raport mbi 40 klanet e krimit në Shqipëri

Nga Bedri Islami

Prej  disa kohëve janë bërë të njohura shqetësimet e ambasadorit Lu, e përmes tij edhe të Departamentit të Shtetit, për grupet kriminale që aktualisht veprojnë në Shqipëri.

Të rrumbullakura në 40 grupe të tilla, të njohura si klane apo familje mafioze, ata janë shtrirë aktualisht në të gjithë vendin dhe disa prej tyre, tejet të rrezikshme duket qartë se janë të lidhura edhe me politikën. Ndryshe do të ishte e pamundur të mbijetonin.

Fakti mbetet fakt: ato ekzistojnë dhe janë të pranishme dhe të njohura në secilin qytet, por tani, për herë të parë, janë përmbledhur në një dokument-studim serioz, pjesë të të cilit u botuan dje në disa portale dhe media.

Të skeduara në 40 klane e familje mafioze, me lidhjet e tyre mes gjakut dhe fisit, të të egra e të ndërtuara sipas modeleve klasike të mafias siçiliane, të ngritura shkallë pas shkalle dhe pa kursyer askënd, tani ata nuk janë më të panjohura.  Askush nuk mund të mbështillet në mjegullën e të paditurit.

Këto familje të krimit, që tashmë janë pjesë e luftës që Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian i kanë shpallur krimit të organizuar në vendin tone nuk janë ndërtuar sot dhe as në dy a tre vitet e fundit.

Ata janë strukturuar prej kohësh, pas vitit 1991, dhe në më të shumtën e rasteve janë mbështetur në partitë politike që, ose kanë qenë në fuqi, ose kanë mbetur në opozitë.

Ish-bandat me kalimin e viteve u bënë klane e familje mafioze të rrezikut të lartë, dhe janë forcuar sepse përmes tyre, partitë politike kanë gjetur “të fortët”, që bënin edhe zgjedhjet, edhe financimin mafioz, edhe qërimin e hesapeve ndaj rivalëve politikë, edhe frikësimin e njerëzve.

Për shkak të kësaj simbioze kriminale shteti ka heshtur mizorisht dhe pasojat e kësaj heshtje tani janë grisur dhe janë bërë gangrenë që nuk mund të shërohet përmes operacioneve plastike, por duhet një ndërhyrje e plotë, e gjerë, themelore dhe e pamëshirshme.

Ambasadori Lu, jo thjeshtë në emrin e tij, por edhe të strukturës që përfaqëson, jo vetëm që dha sinjalin e një lufte deri në fund e të ashpër, por solli pa mëdyshje edhe mbështetjen e shtetit të tij.

Zoti Lu, tepër hapur, ndoshta edhe përtej asaj që në mënyrën klasike mund të quhet detyra e tij, ka kërkuar fillesën e goditjes ndaj tyre, duke u bërë garant se, nëse kjo luftë përceptohet si duhet dhe çohet deri në fund, atëherë vendi mund të fillojë të ecë me ritmet e duhura, nga e mbara.

Goditja sa më pare e këtyre bandave është tashmë një domosdoshmëri historike dhe jetike.

Shteti ka përgjegjësitë e tij; kjo përgjegjësi mund të jetë më e pakët në vitet në vazhdim nëse ajo që deklaroi zoti Lu bëhet moto e jetës politike e të gjithë klasës politike të vendit, pa asnjë dallim ngjyrimesh e flamujsh.

Askush nuk mund të mburret, për sa kohë këto banda vazhdojnë të bëjnë ligjin. Nuk mund të mburret as Shërbimi Informativ Kombëtar; nuk mund të mburret as Prokuroria; nuk mund të mburret as Gjykata dhe sistemi i saj manipulativ, sepse kjo situate e rëndë e sotme është pasojë e faktit që në vend të bënin detyrën, këto institucione kanë fjetur me botën e mafias.

Është koha është për të mbështetur fort ambasadorin Lu, për të mbështetur Departamentin e Shtetit, për të mbështetur të drejtën, atë që duhet.

Si duket emërimi i Ministrit të ri të Punëve të Brendshme, fatmir Xhafaj ka të bëjë edhe me drejtimin e ri që SHBA, mirëdashëse ndaj nesh, kërkon t’i bëjë luftës ndaj krimit në këto nivele.

Koha ka ardhur, kurrë nuk është vonë.

 

 

Cilat janë 40 familjet mafioze në Shqipëri

Zbardhet materiali nga ku ambasadori Donald Lu duket e ka marrë edhe referencën e famshme të 40 familjave mafioze në Shqipëri

Nga Ylli Pata

Është publikuar një studim serioz dhe voluminoz që ka si autorë Fabian Zhillën dhe Besford Lamallarin(sot zv.ministër i Brendshëm), të cilët kanë bërë një radiografi të hollësishme të të gjithë krimit të organizuar në Shqipëri.

“Evolimi i Strukturave të organizuara kriminale në Shqipëri”, titullohet libri që paraqet për herë të parë në një material publik të gjitha bandat më të rrezikshme mafioze në vend, të ndara në territorin e Republikës.

Kush janë ata? Kush fshihet pas tyre dhe cilët biznese gjenerojnë paratë e 40 familjeve shqiptare? Më poshtë po japim renditjen dhe zbërthimin e organizatave më të mëdha mafioze shqiptare, siç janë paraqitur në libër:

Tiranë

Në qytetin e Tiranës aktualisht dyshohet se veprojnë të paktën 3 organizata kriminale shumë të fuqishme dhe të strukturuara. Ato kanë një shtrirje kohore të hershme të veprimtarisë kriminale dhe kanë arritur ti rezistojnë kohës për shkak të sofistikimit dhe lidhjeve të tyre me biznesin dhe segmentet e korruptuara të shtetit.

1-Përflitet që njëra prej këtyre organizatave, e cila është edhe më e fuqishmja, të ketë një strukturë hierarkike mjaft të sofistikuar. Mendohet që fillimet e kësaj organizate të jenë që në vitin 1992. Në fillimet e veprimtarisë së saj, kjo organizatë karakterizohej nga dhuna, format e maskimit, puna në grup dhe mungesa e një hierarkie të qartë. Mendohet se kjo organizatë, në dallim nga organizatat e tjera kriminale, të ketë pasur edhe motive politike për formimin e saj.

Ndër karakteristikat e aksioneve të kësaj organizate në fillimet e veta (1992) ka qenë përdorimi i simboleve të institucioneve zyrtare që merren me mbrojtjen e rendit, si Policia e Shtetit dhe Forcat e Armatosura. Nga ana tjetër, kryerja e vjedhjeve, grabitjeve, vrasjeve apo dhe shpërthimeve, në ndryshim nga organizatat e tjera të kohës, kryheshin gjatë ditës.

Kupola e kësaj organizate dyshohet të jetë e bazuar në lidhje gjaku (vëllezër, kushërinj dhe rreth shoqëror të ngushtë) dhe të ketë lidhje me ish-funksionarë të lartë të regjimit komunist. Mendohet se organizata i ka trashëguar lidhjet dhe aftësitë organizative prej tyre.

Mendohet që në këtë organizatë të ketë përfaqësues edhe të grupeve të tjera kriminale, duke e kthyer këtë organizatë në një lloj kupole të organizatave të tjera më të vogla, të cilat kryesisht veprojnë në segmentin Tiranë-Durrës. Kjo organizatë mendohet se është pjesë e rrjeteve ndërkombëtare të krimit dhe të ketë lidhje me Mafien italiane (Sacra Corona Unita), atë rumune dhe izraelite.

Nëpërmjet këtyre lidhjeve organizata dyshohet se i pastron paratë e saj në Shqipëri nëpërmjet kazinove, pikave të bastit si dhe investimeve në karburante dhe ndërtim. Paçka se mendohet që në fillimet e veta (1993-2003) kjo organizatë ka qenë shumë e dhunshme, aktualisht dyshohet që të jetë sofistikuar duke mos u ekspozuar në konflikte apo vrasje ordinere.

Mendohet që organizata të jetë e fokusuar në pastrimin e parave të mafies ndërkombëtare dhe aseteve të politikanëve të korruptuar në Shqipëri. Aludohet gjithashtu që kjo organizatë të jetë përpjekur për ta kthyer Shqipërinë në një vend prodhimi të kokainës duke krijuar lidhje të forta me kartelet e drogës në Amerikën Latine (Venezuelë dhe Ekuador), duke formuar cikle të mbyllura trafiku (të kontrolluar prej saj nga origjina deri në shpërndarje).

Dyshohet gjithashtu që organizata të ketë investuar në turizëm, kryesisht në qytetin e Vlorës. Përflitet se kjo organizatë ka investuar edhe në media. Mendohet se organizata ka lidhje të forta me të afërm të politikanëve brenda të gjithë kampeve politike.

Megjithëse nuk ka një qendër apo territor veprimi, organizata dyshohet të ketë “selinë” kryesore në Shqipëri në qytetin e Tiranës. Siç do të shprehej një i intervistuar, “kjo tipologji organizate është kudo dhe askund, dhe nisur nga cikli i ecurisë është […] edhe më e frikshmja”.

Tiranë

2- Një organizatë tjetër kriminale dyshohet se është mjaft aktive dhe se fshihet mbas shumë krimeve të bujshme në qytetet e Tiranës dhe Durrësit në vitet e fundit. Në ndryshim nga organizata e mësipërme, kjo organizatë është më e dhunshme, më pak e sofistikuar, por jo më pak e rrezikshme.

Struktura organizative e grupimit kriminal bazohet në lidhje shoqërore dhe drejtohet nga një kupolë prej tre apo katër personash me precedentë penalë të njohur. Kjo organizatë i ka fillimet e saj në trafikun ndërkombëtar të heroinës në Itali dhe ka filluar të konsolidohet pas vitit 2005. Përbërja e kësaj organizate është e larmishme, me individë kryesisht nga rrethet e Tiranës, Durrësit dhe Fierit dhe është e përbërë nga mosha të reja (20-40 vjeç).

Përflitet që struktura drejtuese është e përbërë nga katër anëtarë, ku secili ka një rol në një drejtim të caktuar (vrasjet, investimet, rekrutimet dhe trafiku i drogës). Organizata përdor një komunikim shumë të sofistikuar duke përdorur gjuhë të koduar. Përdor ndërmjetës si dhe korrierë për të komunikuar me të tretët.

Ky grupim kriminal përpiqet të rekrutojë segmente brenda Policisë së Shtetit për të pasur informacion por edhe për ekspertizën e tyre, gjë e cila e ndihmon të neutralizojë aksionet e policisë. Për të eliminuar kundërshtarët përdoren “qitësit” e organizatës ose “vrasës” me pagesë. Kjo organizatë mendohet të ketë krijuar një aleancë të fortë me një ndër grupet kriminale që ka filluar të aktivizohet së fundmi në qytetin e Durrësit.

Mendohet që numri i anëtarëve të kësaj organizate të shkoj mbi 30-të. Kjo organizatë është gjithashtu “polikriminale” dhe vepron kryesisht në trekëndëshin Tiranë – Durrës – Fushë-Krujë. Dyshohet se organizata është e përfshirë në trafiqet e narkotikëve, gjobëvënie, mbledhje gjobash (loan sharking), zgjidhje konfliktesh, dhe së fundi në nxjerrjen apo regjistrimin e pronave të patundshme.

Kjo organizatë dyshohet se ka lidhje të forta me grupe kriminale në të gjithë vendin dhe është shumë fluide. Është kryesisht e fokusuar në trafikun e drogave të rënda dhe është pjesë e rrjeteve ndërkombëtarë të trafikut të narkotikëve në Itali dhe Hollandë. Megjithëse është e vështirë të përcaktosh një territor kontrolli të kësaj organizatë për shkak të fleksibilitetit që e karakterizon, kjo organizatë dyshohet se ka ndikim në “Rr. e Kavajës”; “Ish Parkun e Autobuzave”, dhe “Kombinat”.

Përflitet se kjo organizatë për shkak të lidhjeve të forta me persona me pushtet politik sot është një ndër organizatat kriminale më aktive në aksin Tiranë-Durrës. Kjo organizatë aktualisht është nën monitorim të vazhdueshëm nga agjencitë ligjzbatuese.

3 – Një tjetër organizatë kriminale me shumë influencë është konkurrentja e organizatës më sipër. Këto dy organizata kanë qenë në konflikt të përhershëm me njëra tjetrën për kontrolle territori dhe hakmarrje që nga viti 1999. Përplasjet e tyre kanë qenë mjaft të forta sidomos mbas vitit 2011, ku vrasjet nga të dyja palët ishin gati të përmuajshme.

Kjo organizatë është e bazuar kryesisht jashtë qytetit të Tiranës, ka investime brenda qytetit dhe ka një lloj ndikimi në veriun e kryeqytetit. Mendohet që influenca dhe kontrolli më i fortë i saj është në bizneset në krahun e djathtë të autostradës Tiranë-Durrës deri pranë aeroportit të Rinasit.

Dyshohet që organizata drejtohet nga një familje, kreu i së cilës ka vuajtur një dënim me burg dhe që ka arritur ta drejtojë organizatën edhe gjatë vuajtjes së dënimit. Kjo organizatë mbështetet në lidhje gjaku dhe krahinore por gjithashtu dyshohet se ka lidhje edhe me eksponentë të hershëm të botës së krimit në Tiranë të cilët janë ende aktivë.

Me daljen e drejtuesit të organizatës nga burgu në vitin 2012 organizata mendohet të ketë intensifikuar veprimtarinë e saj. Përflitet që kjo organizatë ka investuar kryesisht në fushën e mineraleve. Kjo organizatë ka një sistem shumë të mirë mbrojtjeje dhe survejimi dhe mendohet se aktualisht është më e tërhequr dhe e fokusuar në goditjen ndaj bandave kundërshtare.

Kjo organizatë ka një numër të konsiderueshëm anëtarësh që mendohet të jetë afërsisht rreth 27 persona.

Durrës

Durrës

Qyteti i Durrësit është dhe qyteti ku veprimtaria kriminale është mjaft e larmishme për shkak edhe të aksesit që ofron në tregun ndërkombëtar porti i Durrësit, i cili është porti më i madh në vend. Gjithashtu, në këtë qytet kryqëzohen rrjetet kriminale të cilat janë të shpërndara në të gjithë vendin.

Në qytetin e Durrësit mendohet që të kenë investime shumë grupe kriminale të cilët vijnë nga i gjithë vendi. Ky qytet shërben deri diku edhe si pikë takimi apo edhe strehimi për shumë prej tyre. Për këtë arsye është e vështirë të përcaktosh cilat janë organizatat kriminale “autoktone” që veprojnë në këtë qytet.

Karakteristikë është që grupet që merren me trafikun e narkotikëve në Durrës janë në numër të vogël anëtarësh dhe kryesisht trafikojnë narkotikë për në Itali. Vihet re që kohëve të fundit ka pasur përplasje midis këtyre grupeve për prishje pazaresh.

Nga ana tjetër, grupe shumë të rrezikshme kriminale përflitet të jenë aktivë në zonat përreth qytetit. Këto grupe janë të strukturuara dhe të mbështetura në lidhje familjare dhe shoqërore. Kanë territore të përcaktuara qartë, të cilat i kontrollojnë, dhe kanë lidhje me organizatat e fuqishme kriminale që veprojnë kryesisht në Tiranë, Durrës, Kavajë, Peqin, Elbasan dhe Krujë.

Mendohet që në Durrës aktualisht të jetë ri-aktivizuar një organizatë kriminale e cila drejtohet nga individë me precedentë të mëparshëm penalë. Kjo organizatë përflitet të ketë formuar një bashkëpunim me një ndër organizatat më të rrezikshme që veprojnë në rrethin e Tiranës, përshkruar më sipër.

Kjo organizatë kriminale dyshohet se është aktivizuar më së shumti në mbledhjen e borxheve të bizneseve dhe në pronat e patundshme. Hamendësohet gjithashtu se në qytetin e Durrësit prej kohësh vepron një “familje” e njohur në botën e krimit dhe me ndikim jo vetëm në veprimtari tregtare por dhe në veprimtari sociale.

Vlorë

Vlorë

Ky qytet mbetet një ndër qytetet më problematike në lidhje me veprimtaritë e grupeve kriminale. Edhe në Vlorë, ashtu si dhe në Durrës, ka një prani jo vetëm të organizatave kriminale të qytetit dhe fshatrave përreth, por edhe investime të organizatave të tjera, ku kryesisht dominojnë organizatat kriminale të qytetit të Fierit, Beratit, Tepelenës dhe ato të Tiranës.

Ky konstatim u cilësua edhe nga Prokurori i Përgjithshëm në analizën vjetore të Prokurorisë së Apelit në Vlorë në vitin 2016. Krimi i organizuar në Vlorë është i fokusuar kryesisht në trafikun e narkotikëve dhe pastrimit të parave, me investime kryesisht në fushën e turizmit.

Karakteristikë e grupeve kriminalë të qytetit të Vlorës është se, në dallim nga grupet të cilat ishin aktive në vitet 1992-99 (Zani Çaushi, Kakami, Gaxhai etj), nuk ka më grupe që veprojnë në territore të ndara. Vlora, sikurse dhe Durrësi apo dhe qytete të tjera portuale, shërben kryesisht si zonë tranziti e trafikimit të narkotikëve për në BE.

Megjithatë, përveç trafikimit të narkotikëve, zonat përreth qytetit, sidomos ato në Lumin e Vlorës, kanë shërbyer edhe për kultivimin e kanabisit dhe për transportimin e tij, qoftë edhe me avionë të vegjël sportivë. Sipas ekspertëve të intervistuar, “ndarja e zonave të kultivimit bëhet sipas përkatësisë gjeografike dhe origjinës së drejtuesve të grupeve”.

Vihet re që vrasjet në qytetin e Vlorës janë të shumta dhe këto vrasje në përgjithësi nuk janë për çështje territori, por për zonat e influencës në rrjetet ndërkombëtarë të narkotikëve dhe armëve në vendet e BE, kryesisht në Spanjë dhe Itali. Vlora mbetet një ndër qytetet më problematike në lidhje me krimin e organizuar.

Një prokuror i intervistuar në lidhje me pikat më të nxehta të krimit të organizuar në vend do të nënvizonte se “Unë nuk mund të le pa përmendur Vlorën edhe nga konstatimet në fakt, edhe nga çështjet që janë provuar ose nga goditjet që janë bërë.”

Për një kohë të gjatë përflitet që Vlora ka qënë qytet i “preferuar” i Mafies Italiane dhe mendohet që kjo mafie të ketë investuar në këtë qytet kryesisht në fushën e kulinarisë dhe kazinove. Në vitin 2010 në këtë qytet është arrestuar Albino Prudentino, një ndër drejtuesit e Sacra Corona Unita, dhe vetëm një vit më vonë, arrestohet dhe Giussepe Simonelli, një ndër drejtuesit e “Ndraghetas” italiane.

Fier

Organizatat kriminale që veprojnë në qytetin e Fierit, sipas shumicës së të intervistuarve, mendohen të jenë ndër organizatat më të sofistikuara dhe më të qëndrueshmë në të gjithë historinë e tranzicionit politik në Shqipëri.

Edhe pse në vitin 2005 pati një ndërhyrje shumë të suksesshme të goditjes së organizatave kriminale në të gjithë vendin, të ashtuquajturat “grupet e Fierit” nuk u prekën thuajse fare. Mendohet se grupet kriminale në Fier, në ndryshim nga qytetet e tjera, bazohen jo vetëm në lidhje gjaku dhe shoqërore, por mbi të gjitha në lidhje komunitare (çam, kosovarë).

Fier

Kjo ka sjellë një farë ndarje territori të këtyre organizatave kriminale, të cilat kontrollin e tyre e kanë aty ku është vendosur edhe komuniteti i tyre. Sipas ekspertëve, janë të paktën katër organizata me influencë në këtë qytet të ndara sipas lagjeve.

1 – Grupi i “Kosovarëve” i cili vepron tek “Ura e Sheqit“;

2 – Grupi i “Çamëve” i cili vepron pranë gjimnazit kryesor të qytetit;

3 – Grupi i “lebërve” që vepron në periferi dhe në zonën e Levanit

4 – Grupi i “fierakëve” që ka ndikim në zonën qëndrore të qytetit por dhe në Patos.

Mendohet se disa nga arsyet kryesore që i bëjnë këto organizata rezistente dhe të fuqishme janë lidhja komunitare, e cila ju shërben si mbrojtje, pozicioni strategjik i qytetit të Fierit, lidhjet e forta me politikën dhe përfshirja në trafikun e narkotikëve dhe prostitucionit që në fillimet e demokracisë si dhe investimi i parave të pista në biznese të ligjshme.

Siç nënvizon edhe një nga prokurorët e intervistuar, “nëse deri në vitin 2000 krimi i organizuar në Fier përdorte format bazike të pastrimit të parave, pra kalimin e pronave në emër të familjarëve, ata sot po investojnë direkt në biznese të regjistruara dhe të deklaruara”.

Mendohet se në qytetin e Fierit të jenë hapur laboratorët e parë të heroinës dhe kanabisit në vend. Nga ana tjetër aludohet që organizatat kriminale të këtij qyteti të kenë pasur shumë ndikim edhe në organizatat që vepronin në qytetin e Vlorës. Dyshohet se truri i rrjeteve kriminale të cilat veprojnë në jug të jetë në qytetin e Fierit.

Grupet e Fierit kanë një bashkëpunim të mirë me grupet e Beratit, Lushjës dhe Vlorës. Sot përflitet që ka të paktën dy organizata shumë të fuqishme në këtë qytet që arrijnë të kenë ndikime edhe në emërime në administratën publike dhe Policinë e Shtetit. Madje aludohet se një ndër drejtuesit e kësaj organizate ka pasur konflikte të hapura me një ndër deputetët më të njohur në jug në lidhje me kontrollin e Albpetrolit.

Kohëve të fundit eksponentë të lartë të krimit të organizuar me precedentë kriminalë dhe të njohur si drejtues organizatash kriminale në vendet e BE (Greqi, Itali, Belgjikë dhe Spanjë) dyshohet se kanë investuar në këtë qytet të ardhurat e tyre kriminale dhe mendohet se po zgjerojnë ndjeshëm influencën e tyre edhe pranë partive politike, sidomos atyre të vogla.

Berat

Qyteti i Beratit mendohet të jetë një qytet ku krimi i organizuar ka investuar për një kohë të gjatë dhe vazhdon të jetë aktiv. Organizatat kriminale në këtë qytet janë kryesisht vendore, të mbështetura në lidhje të forta familjare dhe shoqërore. Përflitet se në këtë qytet kanë influencë të paktën 3 “familje” me precedentë të fortë kriminalë.

1 – Një ndër familjet më me influencë në këtë qytet dyshohet që e ka qendrën në të ashtuquajturën “Zona e 6-katëshit”. Kjo familje mendohet se është marrë që në fillimet e tranzicionit me shfrytëzim prostitucioni kryesisht në Itali dhe Hollandë dhe ka investuar kryesisht në linjat e transportit urban, në veprimtari me karakter argëtues dhe në pasuri të tjera të patundshme.

Përflitet se ka lidhje të ngushta me funksionarë të lartë në pushtetin vendor dhe e përdor këtë ndikim për të përfituar tendera nga fondet publike. Kjo familje funksionon si një shoqëri tregtare, ku anëtarët e saj janë të punësuar në role drejtuese në bizneset që zotëron familja.

Berat

2 – Një organizatë tjetër me ndikim në Berat mendohet të ketë lidhje të forta me politikën. Përflitet që krerët e kësaj “familjeje” kanë precedentë penalë në trafikun e narkotikëve, kryesisht në Belgjikë. Mendohet që anëtarë të kësaj “familjeje” të kenë pasur lidhje edhe me bandën e njohur të drejtuar nga Altin Dardha.

Ndikimi i kësaj “familjeje” përflitet të jetë i konsiderueshëm në pronat e patundshme, hoteleri-turizëm dhe hipoteka. Hamendësohet se kjo “familje” është e sofistikuar dhe përpiqet të shmangë përplasjet për çështje ordinere, për shkak se ka dhe interesa që të përfshihet edhe në politikë. Dyshohet se zonën e influencës e ka kryesisht në qendrën e qytetit dhe në zonat përreth.

3 – Një familje tjetër me influencë dhe me precedentë penalë të shumtë në qytet dyshohet se është një organizatë, drejtuesit e së cilës janë marrë me trafik heroine dhe prostitucioni në Itali. Edhe kjo “familje” është përpjekur të krijojë lidhje të forta me partitë politike. Kjo “familje” përflitet të ketë investime të shumëllojshme në hoteleri dhe lojrat e fatit.

Njihen si një organizatë e dhunshme dhe, në dallim nga “familjet” e tjera, kanë precedentë të shumtë penalë brenda dhe jashtë vendit. Zona ku kanë më shumë influencë përflitet të jetë përreth lagjes “Murat Çelebiu”. Në qytetin e Beratit përflitet të ketë dhe pjesëtarë të rrjeteve ndërkombëtare të kokainës, të cilët kanë krijuar lidhje të qëndrueshme në Venezuelë.

Mendohet se Berati mund të jetë një destinacion tjetër i rrjeteve të mbyllura të trafikut të kokainës me tranzit Shqipërinë për në BE në të ardhmen. Karakteristikë e “familjeve” me precedentë të shumtë penalë në këtë qytet është se ato shmangin përplasjet ndërmjet tyre dhe përpiqen të shmagin gjithashtu konfliktet e panevojshme, duke ofruar siguri për anëtarët e familjes dhe të njohurit.

Përflitet gjithashtu se shumë prej pjestarëve të këtyre “familjeve” kanë qenë mjaft aktivë në zgjedhjet e vitit 2013. Lidhjet e tyre me politikën mendohet se kapërcejnë pushtetin vendor dhe kjo ju ka shërbyer për të shmangur edhe ekstradimet e kërkuara nga Interpoli.

Elbasan

Vrasjet e shkurtit të vitit 2016 treguan se qyteti i Elbasanit vazhdon të mbetet një pikë e nxehtë ku veprimtaria e krimit të organizuar vazhdon të jetë e pranishme edhe pas shkatërrimit të dy bandave famëkeqe të “Mandelës” dhe “Tan Kateshit”.

Përplasja tashme prej 10 vitesh midis familjeve “Çapja” dhe “Mema” shfaq natyrën dhe karakteristikat e krimit të organizuar në këtë qytet. Janë të paktën 9 të vrarë që prej vitit 2005 kur hakmarrja midis familjeve nisi të krijonte viktima. Duhet cilësuar se është e vështirë të kuptohet nëse kjo përplasje midis këtyre “familjeve” ishte për prishje trafiqesh droge apo për hakmarrje, pasi të dhënat e mbledhura nga ekspertët e intervistuar, nënvizojnë faktin se organizatat kriminale që veprojnë në këtë qytet përpiqen të jenë në harmoni me njëra tjetrën, një karakteristikë kjo edhe për qytetin e Beratit.

Një tjetër veçori e këtyre grupeve është se kanë marrëdhënie qytetare me komunitetin dhe përpiqën t’iu ofrojnë ndihmë apo bëjnë ndere. Sikurse edhe në qytetet e tjera të vogla, edhe në Elbasan grupet e organizuara mbështeten në lidhje familjare dhe shoqërore. Kryesisht grupet e konsoliduara janë ato të drogës.

Elbasan

Elbasani njihet si një ndër qytetet kyçe të magazinimit dhe trafikimit të heroinës e cila vjen nga linja Turqi – Maqedoni. Megjithatë ka pasur përpjekje që linjat e heroinës të përdoreshin edhe për trafikun e kokainës nga rrjete kriminale të cilat e kanë qendrën dhe veprojnë në Tiranë.

Në janar të vitit 2015 në fshatin Xibrakë u kap një ndër laboratorët më të mëdhenj të kokainës në rajon, ku u arrestuan rreth 8 persona, ndër ta dhe dy “kimistë” kolumbianë dhe u sekuestruan rreth 19.5 kg kokainë e pastër.

Ndërkohë në Elbasan kanë vepruar edhe rrjete të tjera kriminale, kryesisht në trafikun e armëve dhe veprave të artit, që kishin lidhje edhe me grupe të tjera në Fier, Vlorë dhe Shkodër, por të cilat nuk kanë qëndrueshmërinë e grupeve të drogës dhe janë goditur në një kohë të shpejtë.

Sipas ekspertëve, ajo që i ka bërë më të rezistueshëm grupet kriminale të trafikimit të narkotikëve në Elbasan është se janë të sofistikuar, nuk janë konfliktualë, nuk kanë konflikte për çështje territoresh. Kjo pasi narkotikët i tregtojnë në vendet e BE (Belgjikë, Hollandë, Britani e Madhe, Itali, Gjermani, Zvicër).

Elbasani përdoret si vend tranzit por edhe si pikë tregtimi për konsum të brendshëm. Një trend i rrezikshëm që po vërehet në këtë qytet është se format organizative të grupeve kriminale në qytet po imitohen nga grupe të rinjsh në zonat rurale përreth. Duke pasur parasysh situatën ekonomike dhe edukimin në rrethina, rrezikohet që të kemi zhvendosje të organizatave kriminale hierarkike në zonat rurale.

Botohet me shkurtime

December 4, 2017 00:16
Komento

40 Komente

 1. Luan December 4, 03:44

  Z.THANO!
  NA PARAQITET NE 4 FAQE GAZETE, DYZET FAMILJET MAFIOZE SHQIPTARE! UNE E TE TJERE SI UNE, PER JU ,QEVERITARET, POLITIKANET E PERFAQESUSIT E SHBA DHE BE PYESIM:MUNDESISHT NA THONI, KU VAJTEN E KU JAN PARAT E ARMEVE E PASURIA USHTARAKE SHQIPTARE QE U SHITEN NGA 1991 DERI NE 1995 ? ! DIME QE PO TI KISHIM SHITUR SI SHTET, DO KISHIM MARRE NGA 8000 DOLLARE PER BANOR SHQIPTAR ME VLEREN E KOHES.JU SI GAZETE E SHTETI ZURENI DEMIN NGA KOKA SE NGA BISHTI NUK E MBANI DOTE.
  LUANI I VLORES

  Reply to this comment
  • tomsojeri December 4, 12:06

   Pra ky esht “shteti” shqiptar !5 Qytetet e medha qe e drejtojn dhe e kontrollojn Shqiperin ! Eqerem Bej Vlora ne librin e tij shkruan si funksiononte Shqiperia perpara se te binte ne duart e Ahmet Zogut qe u vet shpall mbret dhe ariti te mbledh kacakerin e familjeve qe deri ateher sundonin ne Shqiperi sipas forces qe kishin !Her forcohej nje grup e her nje tjeter pa pasur nje shtet te mirfillt kombetar ! Pra nje nder meritat e Ahmet zogut ,sipas autorit ,esht krijimi i shtetit Shqiptar te cilin e sofistikoi dhe e organizoi duke i dhen form dhe dinjitet ,ndonese me diktaturen famekeqe te luftes se kllasave !
   Bera nje kujtes mjaft te shkurter e te thjeshtuar te ktij shkrimtari ,ku ne ate liber pershkruhet mjaft paster hollesisht ,pabesia,injotanca,tradhtia e kriminaliteti ne gen ! Ky shkrim tregon si perseritet historia e si shqiptaret injorojn shtetin !Vjen nje kriminel si i largqofturi i vucidolit dhe brenda nje kohe te shkurter shkermoq gjithcka u ndertua me aq sakrific e gjak per te kthyer Shqiperin ne nje vend ku mbreterojn bandat vrasese qe vendosin fatin e shqiptareve ! Rrenqethes ky shkrim per kedo shqiptar, qe kujton se ka Atdhe e shpreson qe voton per te pasur shtet ! Nuk ka shanse te jetosh ne nje kasaphan te till e kuptohet qe te gjith kta qe shohim, ne ate qe quhet parlament, jan pjes e ksaj klase banditesh qe i vendos atje per te perfaqesuar “shtetin” si domosdoshmeri e egzistences se Kombit prej te cilit ,mes shtetesve te saj dhe shtypjes se tyre do vazhdojn te pasurohen e ti thon Botes se Shqiperia ka shtet ! E paskemi pas hak Enver Hoxhen i cili spati koh te cfaros ter kte far te keqe qe mbiu me shpejtesi drite dhe u be me e egra, me e keqja , me kriminelja e ter kohrave ! Hikni shqiptar te ndershem, se fmijt tuaj do mbeten perjetesisht skllav te ksaj klase familjesh, qe sic e pam as armiku me i keq nuk do i bente kaq dem Shqiperis ….Jeni te pushtuar ,te dhunuar e pa shpres nga ky armik qe flet gjuhen tuaj,qe mban emrin tuaj dhe flamurin tuaj !Shpetoni femijt tuaj………

   Reply to this comment
   • Aliu nga Selenic December 4, 12:07

    Besoi qe keto qe jen shfaqure ketu jane maja e Ajzberit.Dua te them qe ket nuk kane zbardhure grupet dhe kokat reale te tyre .Natyrishte qe edhe nuk duhet zbardhur se pastej dekonspirohet problemei. E verta duhet te jet krejte ndryshe .! Ato nuk kan dekonspiruar te verteten.!

    Reply to this comment
 2. ALBAN DEGA December 4, 03:46

  Shkurt e Bukur

  DEMOKRACI APO SALIKRACI !?

  – Mesazh atdhetar e demokratik i nje atdhetari
  te sprovuar si Bedri Islami!

  Kushtrimi i shqiptareve ne sheshet e demokracise qysh ne Dhjetorin heroik dhe demokratik 1990 shpreh si askund e si askush tjeter ne “ Perandorine e Djallit “ komunist shpirtin, zemren dhe aspiratat e rinise dhe popullit shqiptar, besimin e tyre ne te ardhmen e vet e te femijeve te vet tek vendi natyror i Shqiperise Evropa e Bashkuar dhe tek aleati strategjik kryesor i tyre ne shekullin e fundit, SHBA:
  – E duam Shqiperine si e gjithe Evropa !
  – E duam Shqiperine si Amerika demokratike !
  Per shkak te politikes dhe mentalitet 24 karat komunist e enverist te Sali Berishes dhe bandes se gangstereve te tij ala Katovica, demokracia shqiptare degjeneroi ne nje Salikraci te mirefillte!
  Ky eshte krimi me i madh dhe tradhetia me e madhe qe e rrenoi dhe e zhberi plot 7- Shtate here Shqiperine si shtet e shqiptaret si komb per hesap e ne sherbim te Beogradit, Athines dhe Moskes, si Nena e te gjitha te keqijave antishqiptare ne historine e te pakten dy shekujve te fundit !

  Reply to this comment
  • Tap Topi December 4, 13:41

   Hahaha cfare dacibaosh mban kjo toke. Gjynah qe u bene kalemxhinj, e s’u bene llustraxhinj…

   Mesazh per viktimat e pasherueshme te intrigave demagogjike te sherbetoreve te regjimit.

   Edhe mini-transparenca mediatike (tymnaja) e perfaqesuar nga ca zedhenes partie nuk mund te trumbetoje dacibao te tilla propagandistike si kjo e hartimshkruesit siper meje.

   Neper forume mund te lexosh mjaft fantazira per “mbushje sheshesh demokaotike dhe dhjertore heroike”, POR e verteta e “Levrimjes se Dhjertorit” ka rezultuar te kete qene thjesht nje inskenim te sukseshem bolsheviko-katovicar, i cili s’ka asnje lidhje me ambicjet, perkushtimin dhe vendosmerine e qytetareve shqiptare per t’iu bashkuar ndershmerisht vendeve te zhvilluara te Evropes demokratike.

   Perjashto ca pergenjeshtrime te motivuara politikisht, ngazellimin e dygishtoreve per “shembjen e diktatures komuniste” dhe “ardhjen e demokracise” menjehere pas rrezimit te monumentit te E. Hoxhes nuk ka llogjike te shendoshe qe ta justifikoje si “fitore”. Shperthimet brohoritese, nderkohe qe busti i udheheqesit legjendar po terhiqej zvarre neper rruget e Tiranes shpjegohen me teper me dukurine e instinktit te kushtezuar (imagjinoni pak majmunet kur i kap e qeshura…), dhe jo me ndjenjen e vertete te fitores. Kete ndjenje nuk e provoi asnje prej te keqperdorurve si mish per top. Asnje prej tyre nuk kishte ne ato momente as sigurine me minimale se c’do te ndodhte me pas.

   Pse jo ?

   Sepse nje ndryshim sistemesh me principe dhe praktika pune diametralisht te kunderta nuk mund te ndodhe kurresesi aq urte, aq bute, dhe vetem brenda tre-kater ditesh. Ky aresyetim merr aq me teper kuptim sot, kur as politikanet e sotem (dikur medemek studente) nuk ia kane haberin demokracise, pa lere me ketu e nje cerek shekulli me pare, kur syte e tyre ishin te lyera me graso enveriste.

   Sa per dijeni te ciliminjve te djeshem dhe rinise se sotme, ne krye te studenteve konviktore Ramiz Alia vendosi ca “studente babagjysha”, te keqperfolur si ish-bashkepunetore te sigurimit. Ky marifet ishte thjesht nje inskenim i paster i elites se vjeter komuniste per te ruajtur te paprekshem pushtetin. Sebep i ketij “rebelimi antienverist” u be shuarja e dritave ne mesnate, gje e cila shkaktoi panik ne radhet e konviktoreve. Panik ky qe i detyroi te braktisnin shtreterit dhe te prisnin tu “ndricohej shpirti” prej “yjeve te sapolindura” hajdaro-saliniste.

   Spekullimi ordiner!

   Shumica e “antikomunisteve” te betuar ramizjane ishin perzgjedhur prej tij si ajo gjylpera ne mes te kashtes. Shumica e tyre ishin nga ata qe para pese viteve u kishin shkuar lotet reké para trupit te pajete te diktatorit te tyre te dashur.

   Kapitullimi pa kushte i elites komunisto-bolshevike para kapitalizmit perendimor ishte parapregatitur me pare prej katovicareve, dhe kjo duhej te realizohej permes nje “akti sa me te bujshem dhe sa me spektakolar”. Per rrethanat specifike te “kafazit ballkanik” dhe shurdh-memecave te izoluar qysh prej gjysem shekulli brenda tij, zgjidhja me e thjeshte duhej realizuar me “shembje monumentesh”. A nuk kishte pak a shume te njejtin efekt rrezimi i monumentit te sadam Hyseinit ne Bagdat?

   Inskenuesit ne prapasken’,
   Alban.ezet ne… terr.en ???

   Reply to this comment
   • Tartufi December 4, 18:02

    O miku i dashur [ Tap Topi ] kur jeton ne mes te tap topave
    eshte me mire te qendrohet larg,se sa me afer te qendrohet ,aq me probleme ka per te pasur. Nje popull i
    mbyllur ne kafaz me degada te tera,nuk di se c fare eshte
    pylli i lirise. [ Iskenuesit e prapaskenave ] e dinin shume mire kete lloj kafshe te mbyllur ne kafaz,se keto kafaze
    qene te prodhuara nga mjeshtrat e tyre te prodhimit dhe c fare ndodhte me kafshet qe qendronin me vite brenda kafazit.Qe te rrezosh guret e kishes dhe te lesh gjalle Jezuitin te predikoje udhezimin e zotit,kete nuk e hante Enveri dhe ndertusit e kafazeve.Qe te rrezoshe kafaze dhe te shpetoshe nga ato nje here e mire duhet t ju biesh kafaze-ndertseve deri ne thelb.
    Eshte kohe e bukur per te qeshur,kur nuk ju japin ndihmen miletit te kafazeve ju japin faren e hashashit per ta mbjellur,qe te c thuren dhe ti zeje gjumi kur ata ta pine Ju japin te mbjellin hashashin per te provokuar popullin qe nuk fle kollaj. Luluja pa si u mboll dhe u kor dhe u eksportua 90% e hashashit tani flet per miletin e
    dale nga kafazi e i perqendruar ne pyllin me fera e driza
    te dalin nga ky pill nga pilli i marosur o pilli i eger dhe te qetsohen se do ti ndihmojme te rrojne ne pyllin e miresise,,, kohe e bukur o tap topi per fryrje te bythes.
    Bedriu eshte nje nga ata te kafazeve,me vite te tera brenda,tani Bedriu gjendet ne mes te pillit te marosur.

    Reply to this comment
    • Mizan Tropi December 4, 20:08

     Disa prej dialogjeve ke [Tartufi i Molierit] dikur me eshte dashur t’i mesoja permendsh… Nuk ishte rol dosido, aq me teper per nje “tap-topi, i cili kishte filluar t’i bente bisht shkolles per shkak te konflikteve te vazhdushme me ca pocaqira te mesimdhenies.

     Per te qene i sinqerte, Tartufit (ectomycorrhizal?) te Dites ja lexoj shpesh komentet, pasi eshte nga te paktit qe nuk ja ndjen hic ta thote hapur mendimin, pavaresisht sulmeve personale qe i ben njeri apo tjetri gagac qe e ka zakon te citoje jashteqitjet verbale te gjyshes…

     Me pelqeu sidomos thenia: “Qe te rrezosh guret e kishes dhe te lesh gjalle Jezuitin te predikoje udhezimin e zotit, kete nuk e hante Enveri dhe ndertuesit e kafazeve…”..

     Ajo qe do te doja te shtoja eshte se instalimi i nje kafazi komunist ne mes te Evropes te sjell ndermend eksperimentet e shkencetareve neper laboratore.

     A mund te na shpjegojne dot ndonje nga “bedrinjte e partise”, se cfare do i pengonte kokat e politikes boterore te eksperimentonin dhe t’i masin pulsin nje “populli” ne arrati qe s’di se nga i ka rrenjet dhe koken?

     Reply to this comment
 3. alfons December 4, 05:57

  KETO BANDA TASH TE NJOHURA PASKAN DHE NJE TE PANJOHUR QE AS MEDJAT AS Z LU DHE AS NJE ORGAN TJETER LIGJ ZBATUES NUK PERMENDIN QOFTE DHE NJE EMER TE POLITIKANEVE QE I KANE MBESHTETUR PRA (peshqit e mbedhenj)POR VETEM THUHET NGA TRE PALET E PARTIVE POLITIKE SI NE POZITE ASHTU DHE NE OPOZITE KJO NE FAKT NENKUPTON LIDERET E PARTIVE I KANE MBESHTETUR PER INTRESAT E TYRE DHE LIDERET DIHEN POR NUK JA MBAN ASKUJ TI ZERE EMRIN NE GOJE VETEM TE TRE PALET AKUZOJNE NJERA TJETREN SECILI NA REZULTON ME KRIMINEL SE TJETRI PREKURORIA QE E KA DETYRE LIGJORE TI VERE PAS HEKURAVE KA ZGJEDHUR HESHTJEN DHE BEN TE PA FUQISHMIN DUKE MBUSHUR XHEPAT ME PARE TE PISTA PER MENDIMIN TIM 40 FAMILJET KRIMINALE SHKRIHEN SI AKUJ NE SE BIE KOKA DHE QE TE BJERE KOKA DO MBESHTETUR Z LU NESE DHE KY DO TRGOHET I PA FUQISHEM ATEHER SHQIPERIA DO MBETET NE LISTEN E ZEZE PER GJITHMON

  Reply to this comment
 4. rimi December 4, 06:45

  Mos na thuaj se ke fituar lotarine Amerikane edhe Ti zoti Islami!Peshku qelbet nga koka ,ka qene nje shprehje e vjeter populore!Zotrote po na sugjeron se “peshku ne demokrasi u qebkeka nga bishti”!Leri shakate e tepruara z.Islami e per ne nuk eshte e nevojeshme te ma mbushet mendja me kete shkrim te rendomt!Te pyes zotrote çdo te behet me kryekrimin “burre shteti”,do ti hiqet nofka e vene nga kinezi paraardhes apo jo,po me kllounin “yll ne ngjitje”?Po me toto Liken qe te tre kane mberthyer kete vend per fyti e po e mbyesin me duart e veta duke e kontrolluar ne çdo legjislacion?Kendonje te dhene se ç’do te behet me vartesit e tyre qe tashme kerkojne rrokate duke kaluar nga shefa SHIKU ne Ambasadore ku drejtohen trafiqet ????Keto jne interesante per ne e jo ajo shprehja e vjeter “shoke kush foli nga fudi………….”!Heshtja eshte me e goditur se ku shkrim z.Islami e ma do mendia se e ke shkruar per ndonje fundviti prane Donaltit apo jo!!!!

  Reply to this comment
 5. hasoni December 4, 08:28

  Bedri me cudite me kete shkrim.

  Reply to this comment
 6. LORA December 4, 10:38

  Sa gjate I ke rene o Bedri,per t’e n’a bindur se cironkat jane me te rrezikshme se peshkaqenet.
  Detyre te veshtire te paska dhene Lu efendiu.

  Reply to this comment
  • one 13 December 4, 12:36

   lora nje replike
   jam nga ata qe mendojne qe banda me e madhe ne Shqiperi eshte PD
   Por edhe keta qe permenden ne kete shkrim jane kriminele gjithashtu
   Tani si eshte me mire:
   Te kemi edhe kriminelet ne politike edhe ata ne rruge?
   Apo se paku njeri nga keto segmente te eleminohet?

   Reply to this comment
   • LORA December 4, 17:37

    Me mire eshte te neutralizohet politika e inkriminuar,,,,nen sqetullen e se ciles fshihet krimi I rruges,,,,
    Keshtu ”one 13”,edhe pse ti e kupton si dreqi,mbrothesia e Popullit Shqiptar nis vetem nga ndeshkimi I pameshirshem (me konfiskimin e pasurive jo legale deri ne centeze dhe rrasjen pa kthim tek shtate penxheret) te peshkaqenve te grazhdit te politikes,,,te inkriminuar deri ne qelize,sot e 27 vjetet e fundit,,,,,kahu I duhur per ngordhjen e shpejte dhe pa kosto te cironkave te inkriminume,,,,rreshtuar me mjaft mungesa nga Bedriu ne artikullin e mesiperm.
    TUNG ”one 13” .

    Reply to this comment
 7. andromeda December 4, 11:47

  Bedri, kam respekt për ty, por të gjithë rrihni ujë në havan, përsa kohë që ky palokryeministër, i zgjedhur me shumicën absolute të votave të shqiptarëve, nuk është i aftë të çojë përpara reformën në drejtësi, të heqë Llallën, të ndëshkojë me rradhë:Saliun, Zenin e sorollopin e tyre e të mos kishte zgjedhur president Liken.

  Reply to this comment
 8. gjermani i fundit December 4, 12:08

  fillimisht Dyshohet, pastaj Perflitet, Mendohet dhe Aludohet…Tamam raport Kazani. Ajo Banda e fuqishme ne Tirane nuk eshte themeluar ne 1992, por ne 8 dhjetor 1990 dhe eshte shume e sofistikuar.Ka fituar zgjedhjet me thase me para, greva gzimkalaje dhe azemhajdare ne ’92 derisa e rrezoi shtetin fare ne ’97. Pastaj erdhi prape ne 2005 dhe e dorezoi shtetin pa breke fare ne 2013. Ka pasur lidhje nderkombetare me nje ambasador kaqol qe ngrinte dygishtat ne mitingje dhe kryesisht ka lidhje familjarem e krahinore e politike. Quhet PD dhe ka pushkatuar protestues ne bulevard, ka hedhur ne ere nje fshat te tere e vjedhur nja 2 miliarde$ me firma piramidale. Mendohet(nga gjysma e botes)qe kreu i bandes te jete nje malok nga Vuçidoli dhe Dyshohet(nga ata qe s’duan te shohin e s’duan te degjojne) qe vrases me pagese perdorte drejtoret e Policise, pastaj Aludohet(nga 3 milione shqiptare te tjere) se kete e sollen ne fuqi miqte e medhenj te Shqiperise me propozimin serb, por Perflitet(nga hipokritet e diplomacive) se kjo Familje e madhe mafioze do formoje Republiken e saj te Re, ku te hiqet nenshtetesia po nuk ke teseren e PD.

  Reply to this comment
  • Tajvanist December 4, 13:05

   Gjermano !
   Mo e ke llafin per PD mo qerata ?
   Po ajo te solli demoN kracine qe te besh
   llogje Tajvani pa dogane .

   Qenke komuinist , sepse vetem komunistat
   flasin kundra demoN kracise .

   Ne ballistat keto 27 vite po ndertojme demoN kracine . Nashti edhe te pa kenaqur do te kete
   ne rrugen tone te Privatizimit demoN kratik .

   Shqiperia e Shqiptareve ,
   RROFTE llotaria amerikane .

   Reply to this comment
 9. edi December 4, 12:09

  Lyja o i dashuru shum pas bandave te krimineleve e ka lidhje te ngushta ,madje intime , me familjet e mafies politike e kapobandat e krimit Shqiptare si ,
  sali rrahman berisha ,ilir flori meta ,lylzime von bosha ,
  qe bejne transaksione online hapur ,vrasin po hapur mes bulevardit ,vjedhin Thesaret e Shtetit e gradohen ne krye te shtetit , pra bajn gjithcka si Alcapone dikur . Por interresi vertet i lys , ktij Sherifi pa Mandat ,qe kontraband kooperon me kriminelet politike ,nuk e shqetesojn kapobandat politike ,qe kan marre peng Shqiperine per 27-vjet ,por kriminelet e lagjeve shqiptare ,grupet ordinere te rrugeve te shqiperise ,sa dikur i kopsoj ne politike duke i ber teme diskutimi ne medie ! Me gjithe rrespektin qe kom per vendin qe perfaqson ky Ly, me cudit fakti ,se si nji ambasador eshte kaq i apasionuar mbas krimineleve ,cfar e lidh kte person me krimin shqiptar bre ? Cdo te thote kjo nderhyrje kaq banale ne median shqiptare ,apo kjo arrogance e ktij ambasadori ,qe kujton se mundet te kaloje cdo limit ,madje si kan ba ne cdo kohe ,te fusin hundet e tyre edhe ne titullaret e institucioneve me te rendesishme te vendit . Si Kryeprokuror-et e vendit (ina rama -withers) (lopcari Llalla Arxhiu)(presidnetin vet ky tavarish Ly) – largqofte mos ka ndermend me na vu mbas hikjes se Llalle lopcarit ,qe degjenroj gjithe Drejtesine Shqiptare ,ndonji tip si Shullazi loooooooooooooooooooooooooool sepse kaq trim ,s’do mundet te tregohej krykrimineli salih rrahmab berisha ,basha apo meta ! Dicka i jep ate siguri kryekriminelave te Shqiperise ,qe bejn gangon para opinionit . Me kot nuk o tuj i studju Lyja bandat krimnale .Do kemi nji Prokuror rrugesh ksaj radhe ? ah ta q…. nqs e ben ate Gjeme – Shqiperise

  Reply to this comment
 10. 009 December 4, 12:09

  Hajde lajm hajde…..po keta grupe i njeh gjithe shqiperia, keta jane me se shumti vrases, po pse nuk vendosni emrat e bandave me kollare? Ata jane qe e kane shkaterruar kete vend…..duke filluar nga:

  Banda Saligradit: qe kontrollon gjithe zone e gjygjsorit, prokurorise, shish, bankave etj etj. Kjo bande ka qene dhe mbetet shume e dhuneshme si diten ashtu dhe naten. Drita e zjarrit te tyre ka arritur deri ne qiell. Mbeshtetje ka dhe nga jashte vendi sidomos ne serbi dhe nga ish-struktra te udb.

  Nje bande tjeter ( koduar XY4Z – burre e grua si mish e thua), ka te zhvilluar lidhjet farefisore dhe ato krahinore, specialitet vjedhja e rezervave te arit, punesimet ne administrate, gjobat biznesit etj etj.

  Banda leshit keni vene ne kete artikull, vendosni keto me kollare, majtas e djathtas e pastaj do ta rregulloni kete vend. Te tjerat pallavra

  Reply to this comment
 11. intelektuali December 4, 12:10

  NJE DACIBAO TRA-LA-LA PER TE SHMANGUR VEMENDJEN NGA SJAME QORRI DHE EDVIN DROGA

  Po kete dacibao te frikshme llahtari pa emra dhe pa nam e nishan po na e paraqisni Shqypnine sikur te ishte Meksika e Zapates apo Kolumbia ne Kohen e Qepes te Eskobarit more te paudhe te gazetes DITA?

  nderkohe qe:

  SHEFAT E POLICISE JANE ZHDUKUR NGA FRIKA E PRANGOSJES.

  Reply to this comment
  • Babica December 4, 13:20

   Ti intelektual ballisti je Banditi me i madh .

   Hengre pula e dele te fshatarve te vorfen .
   Dogjet bashke me gjermanet shtepite e popullit .
   erdhet si diversant per 10 vjete te shkateronit uzinat , fabrikat , si dhe duke vrare grate dhe mesuesit .
   Mbas 1990 nuk u fryt me keste me keq
   se USHUNJZAT …………………..

   jO vetem kaq , po nuk u mbyllet as buçja
   more Telendare ballista Tajvani .

   Reply to this comment
 12. Aliu December 4, 12:10

  Keta zoterinjte qe prezantojne shkrimin si gazetare investigues qenkan lodhur duke investigue RD dhe padronin e saj Sali Berishen. ato qe ka thene Saliu i ka shkrue RD, keto qe ka shkrue RD i bene kopi past Fabion Rdeja dhe ky Besfordi qe Rama ia paska cmue meritat dhe e paska emerue zevendesminister. Hallall Lus dhe Rames qe i sherbejne Sales.

  Reply to this comment
 13. Gani USA December 4, 12:10

  Banda me e madhe mafioze ne Shqiperi eshte klasa politike.
  Keta jane ushtaret e saj

  Reply to this comment
 14. Kris 1 December 4, 12:26

  Nuk kemi burgje per bandat dhe as zgara per peshqit.Kur rd bejme kopshtin zoologjik do te kapim peshkaqenet.Rrjetat do ja leme Piktorit,Saliut,Floririt dhe Lulashit.Do te jene rrjeta re forta perderisa i thurr Fat i mire i Mediut.
  Ta besh dhembin na nuk te japim asnje peshk ty dhe as Luse

  Reply to this comment
 15. progresist December 4, 12:37

  Lu nuk e ka keq, por ceshtja eshte qe edhe ai ka dy standarte
  Kur vjen puna te Saliu shkon e takon dhe i rreh shpatullat
  Kur vjen puna te Emiljano Shullazi behet bishe
  E pra zoti Lu, Berisha eshte 1 mij her me kriminel se Shullazi

  Reply to this comment
 16. polic December 4, 12:38

  Keni harruar pa renditur 12 drejtoret e qarqeve te kohes se hashashit, te gjithe te vendpsur nga Sajmir Tahiri.
  Secili prej ttyre nga 3 deri 5 milion euro para te thata te fshehura ne banesa dhe kushedi ku tjeter
  Te gjithe te arratisur nuk dihet ku

  Reply to this comment
  • Ali asllani December 4, 13:32

   Bedri Islami 4 faqe ke shkruar por ,as edhe nji emer !!!!!!.Po mir ky mister Lu sikur tha qe jan 4 familje mafjoze kriminale..qe drejtojn mini bandat.ju dhe te tjera medja socjale vizive etj , na i nxoret 40 familje??.aq posht keni rene me lepirjet e servilizmat sepse e tha kapele modhi i rruges se Elbasanit.ARmiku imagjinar si dikur ne diktatur qe cfar thonte ambasadori sovjetik urra perpara e10 fishonit propaganden, sa iku sovjetiku e kthyet pllaken me kinezet hahaha. Tani kto 27vjet servilizmi juaj oriental prej shejtan budallai ka arritur stratosferen jo se po thote ndoj genjeshter diplomati amerikan, por sipas jush po e thot diplomati shtetit me te fort ne bote dhe oburra i mprehet mir lapsat per tu duk ma shum para mr Lu.dhe o sa mire tani jemi amerikane urra.Dikur nji burr i mencur diplomat perendimor ne kohen e zogut ,thonte qe vet mbreti dhe parija e athershme hanin pinin visheshin si perendimor apo oksidentale por mendonin si orientale….dhe te jesh i sigurt zoti Bedri qe ne te gjith ambasadat perendimore ekziston edhe sot ky lloj opinioni per naltmadhnin e radhes dhe parine e sotme…

   Reply to this comment
 17. Ali asllani December 4, 13:29

  Bedri Islami 4 faqe ke shkruar por ,as edhe nji emer !!!!!!.Po mir ky mister Lu sikur tha qe jan 4 familje mafjoze kriminale..qe drejtojn mini bandat.ju dhe te tjera medja socjale vizive etj , na i nxoret 40 familje??.aq posht keni rene me lepirjet e servilizmat sepse e tha kapele modhi i rruges se Elbasanit.ARmiku imagjinar si dikur ne diktatur qe cfar thonte ambasadori sovjetik urra perpara e10 fishonit propaganden, sa iku sovjetiku e kthyet pllaken me kinezet hahaha. Tani kto 27vjet servilizmi juaj oriental prej shejtan budallai ka arritur stratosferen jo se po thote ndoj genjeshter diplomati amerikan, por sipas jush po e thot diplomati shtetit me te fort ne bote dhe oburra i mprehet mir lapsat per tu duk ma shum para mr Lu.dhe o sa mire tani jemi amerikane urra.Dikur nji burr i mencur diplomat perendimor ne kohen e zogut ,thonte qe vet mbreti dhe parija e athershme hanin pinin visheshin si perendimor apo oksidentale por mendonin si orientale….dhe te jesh i sigurt zoti Bedri qe ne te gjith ambasadat perendimore ekziston edhe sot ky lloj opinioni per naltmadhnin e radhes dhe parine e sotme…

  Reply to this comment
 18. garderri December 4, 13:33

  Te gjitha keto jane te verteta per fat te keq
  Fakti qe eshte Berisha kryekrimineli nuk e zbeh rendesine e ketij materiali dhe domosdoshmerine e goditjes se ketyre bandave

  Ne tirane 1-hakmarrja per drejtesi, 2-emiljano shullazi, 3-altin lame

  Ne Durres: 1-lul berisha + plaurent derishaj 2-familja Hasani ose hasanbellinjte e Durersit te paprekshem deri me sot 3 – shume e shume te tjere

  Fier: 1-kosovaret e Ben qimes (Arben Isufit) 2 – camet e malit me ne krye renato camin 3-familja borici me gimin, asimin, metin bashkimin, likun, arbenin etj 4 – familja Kuci me disa qe sapo u arrestuan + gezimi haliti dhe disa te tjere 5- kosovaret e Dermenasit me lul morinen ne krye, genicat me sokol genicen ne krye, merrnicat etj 6 – jo me pak te rendesishem kuneterit kudret hoxha dhe naser bega me farefis 7 – familja backa me anetaret e saj disa shume te fuqishem 7 – familja gropa zona e patosit dhe fierit me arben gropen baftjar gropen isa gropen shpetim gropen 8-familja kajolli me te famshmin fatmir kajolli 10- dhe disa famlje te tjera camesh kosovare dhe vendalinjsh

  Berati – 1 – klani I 6 kateshit me ne krye sazan toto, moke toto, fatmir cobo (loloshi) dhe kompani 2-klani dhe familja mahmutaj me ne krye (lirohet pas 17 vjtesh burg ne Itali) gazmend mahmutaj, bledar mahmutaj, olsi mahmutaj, papi mahmutaj (papi shamia) etj

  Ju keshilloj te mos hani shume marmallate ju komentuesit e mesiperm sepse ky eshte nje shkrim super realist dhe shume shpejt do te vertetohen me fakte dhe arrestime, jo me kot po del ne botim te lire nje analize e tille

  Reply to this comment
 19. Koba December 4, 13:53

  Komentuesi LUAN paraqet drejt dhe me vertetesi problemin e armatimit te Shqiperise .Nga specialistet qe kane punuar ne kete sektor vleresohet se vlera e tyre i kalon 11 miliarde Euro. U krijua nje shoqeri tregtare qe administronte shitjen e tyre.Pa na thoni sa para kane hyre ne buxhetin e shtetit.??? Dua te shtoj dhe pasurite e patundeshme te fabrikave dhe uzinave te Shqiperise qe u shiten per nje cope buke disa pushtetareve dhe familjareve te tyre .Keto pasuri vleresohen ne miliarda Euro,aty jane derdhur gjaku dhe djersa e te gjithe popullit .,po ne realitet jane perdorur dhe shrytezuar nga njerez te pushtetit.Pra mund te themi se Bandat me te ndyra dhe me te rezikshme ndodhen ne gjirin e politikaneve ,te organizuara dhe ne parti politike si LSI,PD PR etj.Po ka ma bandit me te madh se Sali Gerdeci ,apo Like Bajge-Floriri .Po nuk mund te lesh pa permendur Genc Rulin,Fatmir Mediun ,Ridvan Boden,Genc Pollon Dhe te gjithe zaberhahet e tyre.Qenia e politikaneve te korruptuar u ka dhene ushqim te gjithe bandave kriminale ,qe tashma bejne Ligjin ne Shqiperi.A mund te shpresojme ne goditjen dhe shfarosjen e tyre???.Nga njera ane jam skeptik.Mendoj si mund te realizohet Goditja Ballore e Krimit,kur ne maje te politikes shqiptare ka Kriminele???

  Reply to this comment
 20. leksion free per Donald Lul Bashen December 4, 16:57

  Rajersoni i Beogradit do te ngelet jo vetem nje nga anti-shqiptaret me te medhenj ne historine shqiptare por dhe antiamerikani me I madh. qe ka shkelur ne ate vend

  Qe kur Rajersonoviqi mori pjese ne votimet e 1992
  qe nuk ndodh as ne vendet e pushtuara dhe as ne kolonite klasike…ai vend qeveriset nga dezhurni i rruges Elbasanit
  nqs se do te beja nje gjyq nurembergu per krimet kunder njerzimit ne shqiperi pas 1992 do te vija ne bangen e te akuazuarve:
  :
  Edwin rajerson
  saleh berisha
  azem hajdari (edhe pas ngordhjes)
  tritan shehu
  elez biberoviq
  lulzim basha
  bujar nishani
  james trafikanti
  damir fazllic
  nick gage (gaxojani)
  AKUZA:
  DHUNIM KUFOME
  qe do te thote se ne 1991 kur shkelen keto barbare ai komunizem qe keto makartiste dhe neofashiste pretendojne se rrezuan..kishte vdekur qe ne 17 dhjetor 1981.
  .
  pra keto kanibale,vampire hijena dhe nekrofage munden nje system qe kishte 10 vjet qe kishte vdekur.
  jo vetem kaq por keto zbatuan nje nga teorite me agersive te zbatuar dhe ne amerike midis vete amerikaneve.
  .
  po pse ketu ne shqipri e gjeti makartisti rajerson te rrezonte nje te vdekur..
  pse ngaterroi ky colonel I ardhur nga beogradi tiranen me saigonin,mosken dhe berlinin e viteve 50-60

  Dy here qeveria amerikane ka bere gafa qe kane lene gjurme ne histori
  E para
  ishin kampet e perqendrimit te amerikaneve me origjine japoneze ne WW2 nga 1941-1947 qe me ne fund I demshperbleu ne kohen e Reganit ne vitet 80 me miljarda dollare
  E dyta
  invazioni dipllomatik dhe I sherbimeve secrete amerikane ne vitet 1990-1992 nga Beogradi duke vene ne krye te shtetit shqiptar nje monster filoserb me emrin Saleh
  ka ardhur koha qe administrate amerikane te investigoje gafat dhe gabimet fatale nga dyshja anti-amerikane Rajersonovic-Biberovic.
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje lidhjet e disa zyrtareve amerikane me ish udb jugosllave ne dem te kombit shqiptar
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje dhe denoje zyrtarisht aktin e turpshem te marrjes pjese te kolonelit diplomat Rajeson ne fushaten elektorale ne janar-mars 1992
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje dhe denoje zyrtarisht aktin e turpshem te interferences rajersonit per arrestimin dhe denimin e Fatos Nanos si genocide antikomunist I panevojshem
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje se kush zyrtare amerikane dhe shqipare u “demshperblyen” me floririn e londres..dhe pse pikerisht u abuzua me florin e londres ?!
  Me ka zene lemeria qe kur ne Shqiperi honorable Donad Lu shpiku reformen per drejtesi,pas dekrinializimit te famshem,ku me I humburi doli Edi Rama dhe votuesit e 23 qershorit..me I fituari ..ylli ne ngjitje.
  Gjithe shtypi shqiptar ( edhe gazeta Dita) jane verbuar dhe nuk shikojne qe kjo eshte nje manover tip “kale troje” po behet per te reabilituar pergjithmone krimet e kupoles 2B dhe per te vendosur K/M ne 2017 gjarperin Lul Basha I cili do kujdeset me pas per mosprekjen e SRB-it dhe ne rast te ngordhejs se tij natyrale ti beje nje varrim madheshtor si DEMON kratit tjeter te tropojes mender me thene A.Hajdarit.
  Me e vogla qe mund te mendojme eshte se miqte tane po na konsiderojne si te Ferma e Kafsheve te George Orwellit…PSE
  ***
  Berisha nuk eshte se ka kryer krime.JO..Ai eshte treguar
  PERBINDESH
  KANIBAL
  MONSTER
  TERRORIST
  TRADHETAR
  DJALL…etj etj
  Dhe miqte tane e tolerojne se gjoja hodhi komunizmin qe eshte ne vetvete nje genjeshter kriminale qe nuk eshte vendi dhe koha ta argumentojme.Por le te analizojme disa krime te kesaj drakule te viqidolit qe nuk ka zog kurve ne bote ta shpetoje apo ta amistoje:
  ,
  1-Ky MONSTER nuk duhet te falet kur drejtesia e Enverit denoi Hysen Shoshorin ne burg kurse ky kerkoi varjen ne litar.
  .
  2-Ky PERBINDESH nuk duhet te perdhoste PERSONALISHT me dinamit varrin e Enver Hoxhes ne nje kohe qe I ka pire kafen dhe I ka ndenjur te oxhaku..e deri te varkat..Nuk duhet te shkelte zakonin e malsorit
  .
  3-Ky DJALL nuk duhet te beje rolin e te “shtypurit nga diktatura” kur ajo I dha mundesine te kuronte jashte vajzen e tij me operacjone kozmetike…dhe deri ti fshinte bythen Andi Bushatit nipit te H.Kapos si BABY SITERES
  .
  4-Ky DEVIL per here te pare ne historine e Shqiperise jep urdher luftarak me Shik-un qe VERIU te pushtonte ushtarakisht JUGUN
  .
  5-Ky DEMON urdheron perdorimin e lendeve kimike luftarake (si Sadami ) ne Vlore-Gjirokaster..ku per fat dy pilotet atdhetare devijuan avjonet.
  .
  7-Ky FRANKESHTEIN MONSTER shkaterroi me themel ushtrine & shtetin ne 1997 ku si pasoje u vrane mbi 4000 shqiptare…dhe u pushtuam “miqesisht” nga te huajt
  .
  8-Ky QELBESIRE me xhenazen e Hajdarit,shpertheu K/M dhe pushtoi institucjonet dhe duhej ose burgim I perjetshem ose egzekutim ne rrethana renduese ( ah keto amerikanet qe e falen)
  .
  9-Ky MASKARA kreu nje genocid cnjerzor kunder fisit Haklajve duke perdhosur varrezat,duke vrare femije e pleq dhe duke I rrafshuar shtepite me dinamit
  .
  10-Kjo BISHE GJAKATARE urdheroi zhdukjen pa gjurme te Remzi Hoxhes se raportoi takimin TOP SEKRET ne Shen Naum me Milloshevicin dhe Grigorovin ( me dijenine e miqve)
  .
  11-Kjo NDYRESIRE lejoi dhe urdheroi personalisht furnizmin me nafte te Milloshevicit me kompanine Shqiponja me tritan shehu,gazidede dhe “shenjetorin “ Aleksander Meksi
  .
  12-Ky ESAT PASHE JUNIOR shiti me DEVILIN LUL pjese nevralgjike te detit Jon,ku Karamalisi e konsideroi fitoren me te madhe dipllomatike pas L2B
  .
  13-Ky MEGA TRADHETAR lejoi personalisht ndertimin e varrezave te ushtareve greke brenda territorit shqiptar egzakt sipas vijes se vorio epirit,kurse nga ana tjeter varrosi ceshtjen came
  .
  14-Ky NAZISKIN heq tabelen e masakres 4 Shkurtit dhe e zevendeson me figure filo XHAFERR DEVISTE
  .
  15-Ky I PABESE ndersa I vuri pinjollit te Zogut kallashnikovin ne 1993,kurse pas dy dekadash ketij tradhetari I ngriti lapidarin
  .
  16-Ky SHQIPTAROFAGOS ne nendor 2012 me agresivitetin dhe nga provokimet e tij u be e mundur te digjen dy greviste te urise te te perndjekurve politike ( kujtojme qe I gjori Arvizu dhe I shkreti Nishani I vizituan nga dy here ata)
  .
  17-Ky MOBSTER NDERKOMBETAR dogji me biznesin e tij kriminal ne Gerdec 26 skllever..dhe pas kritikave dhe akuzave..i thote NY-TIME-it leter higjenike..dhe asnje amerikan nuk reagoi
  .
  18-Ky NEO FASHIST vrau 4 veta ne bulevard ne 21 janar 2011…dhe cuditerisht fshiu bythen me ca ekpertiza profesinale te FBI…prape heshten miqte amerikane..biles Arvizu e quajti burre shteti
  .
  19-Ky NEKROFAG me gestapon e tij private egzekuton Kosta Trebicken dhe e ndihmojne ca miq te tij ne Virxhinia qe te gjeje nje ekspert per ta mbuluar kete akt mafjoz.
  .
  20-Ky MAFJOZ nderkombetar se bashku me DEVILIN LUL grabisin dhe me ca mafjoze te huaj me kollare rreth gjysem miljardi dollare ne Rrugen e Kombit qe mbahet rruga me shtrenjte ne bote…fatkeqeisht ne vendi me te varfer te Europes
  .
  21-Ky KRYHAJDUT ka bere dhe shume krime ekonomike si tejkalimi I borxhit publik,shitje hidrocentralesh,1 miljard borxhi I biznesit,aferat me CEZ-in.ALBETROLIN,ARMON etj etj qe jane te panumurta
  ***
  Nga sa me siper del konkluzion se SALI BISHA eshte kriminel shumedimensinal por jo fajtor.
  Fajtori nr 1 per sot per sot eshte nenpunsi Donald Lu qe ka numrin e syzeve ekstra ekstra LARGE
  Fajtori nr 2 per sot per sot eshte EDI RAMA qe ka tradhetuar 21 janarin dhe 23 qershorin se e kane tredhur..plotesisht
  Fajtori nr 3 jane mediat shqiptare ku perfshihet dhe gazeta Dita dhe Bad-rrislami qe per ti thene nje te vertete..i bien nga Kina
  ***
  Pas mos ndeshkimit te Monstres Berishe per disa kryekrimet e tij..sidomos per masakren HITLERIANE te 21 janarit me keqardhje kemi drejte te mendojme se:
  Amerikanet po bejne gabimin e turqeve para 500 vjeteve ku I kane ndare shqiptaret ne armiq te betuar ne socialiste dhe demokrate (turqit na ndane ne myslymane dhe te krishtere)..dhe ne vend te ballaban pashes dhe hamza kastriotit shohim berishen dhe bashen….dhe analoge eshte enverhoxha ne rolin e skenderbeut..
  ,
  Pra zoti Lu me gjithe Bedrinjte e Dites dhe Raminjte e PS:
  Te kerkosh 4 grupet kriminale apo 40 qe u “zbuluan”
  brenda nje jave dhe te tolerohet perbindeshi Berishe
  eshte jo vetem antishqiptare
  jo vetem antiamerikane
  por dhe anti njerzore
  ..
  Te denohet psh…Fatos Nano si kryeterrorist ne 93 per 100 dollare dhe ylli juaj ne ngjitje….E PERSERIS YLLI JUAJ NE NGJITJE te behet dollibashi i dekriminalizimit kur ka vrare 4 protestues..ka tradhetuar me detin jon..ka spiunuar per serbine ne mitrovice dhe ka vjedhur gjusem miljardi dollare tregon se dhe ju zoti Lu jo vetem nuk jeni i sinqerte por dyshojme se je infektuar nga mafja me kollare si psh Wisneri qe eshte miku juaj dhe i sali kriminelit

  ..
  E thene me ndryshe
  Ju zoti Lu dhe 11 ambasdore qe kane sherbyer ne Shqiperi jeni fajtoret kryesore sepse deri tani cfare kane thene dipllomatet dhe strateget euro-atllantike eshte bere ne shqiperi..
  .
  Pra zoti Lu ka ardhur koha ju te jepni llogari dhe jo te kerkoni te genjeni me vetingje per te kapur sardalet per te shpetuar peshkaqenet e viqidolit..
  me mire nje fund i tmerrshem se sa nje tmerr pa fund.
  .
  Zoti Lu
  dhe ju duhet te jepni llogari..
  .kush e vrau shtetin shqiptar ?
  .
  dhe pse toleroni
  dhe mbroni hapur fare sali kriminelin & sons
  krimet e te cileve ja kalojne miljona here ketyre 40 sardeleve qe ju hedh ne kazan mediave per ushqim te perditshem

  Reply to this comment
 21. Musa December 4, 18:59

  Per sa eshte botuar ne studimin per bandat, duhet te themi se nuk kemi te bejme me shume se sa nje pershkrim te thjeshte gazetaresk ! Ekspertet e policise nuk mund te shkruajn keshtu, kane krejt menyre tjeter detajimi te gjerave. Gjithesesi, le te besojme se studimi per publikim eshte radaktuar, duke lene pa publikuar pjese ku konkretizohet veprimtaria kriminale.

  Reply to this comment
 22. tomorraku December 4, 19:41

  Qenkan zbuluar te gjitha grupet kriminale ,pra dihet kush jane , veprimtaria e tyre qenka ndjekur hap pas hapi , bemat po dihet vetem se nuk jane denuar se nuk kane dashur Llallet , Gejonet , azemeria me ne krye Saline dhe prandaj u desh Vetingu?! Po vetingu pse po vonohet !? Apo qe keto grupet kriminale , qe tashti u zbuluan te kene mundesi te fshehin jo vetem krimet por edhe pasurine e vene nga krimi dhe ne fund te fshihen edhe vete!?

  Reply to this comment
 23. tomorraku December 4, 19:43

  Qenkan zbuluar te gjitha grupet kriminale ,pra dihet kush jane , veprimtaria e tyre qenka ndjekur hap pas hapi , bemat po dihet vetem se nuk jane denuar se nuk kane dashur Llallet , Gjonet , Azemeria me ne krye Saline dhe prandaj u desh Vetingu?! Po vetingu pse po vonohet !? Apo qe keto grupet kriminale , qe tashti u zbuluan te kene mundesi te fshehin jo vetem krimet por edhe pasurine e vene nga krimi dhe ne fund te fshihen edhe vete!?

  Reply to this comment
 24. info analitike December 4, 20:26

  Hahaha shikojini more aman enveristet e forumit qe turren per te shfryre tere dufin e tyre per humbjen e privilegjeve te dikurshme. Mos u merzisni shoke se ashtu si partia u dha ofiqe qyl ashtu tani ua merr shpirtin, madje me te drejten per tu lene edhe pa pension. Po qysh more derdimene shitni per demokrate pjellat tuaja me te ndyra! Ku jeni o trima guximtare qe nuk u dridhej qerpiku nga armiku ndersa nu7k u ndiet fare kur u perdhosen babain tuaj shpirteror, perkundrazi ishit te paret qe i kthyet krahet dhe veshet petkat kameleontike te demokrateve. Ne fund te botes te shkoni prape nuk arrini te vaksinoheni nga mendesia kriminale qe u mekoi kumandari.

  Reply to this comment
  • Konga e Sali agës... December 4, 21:34

   info analitike ,persheshndetje

   Dua te bej nje surprize si komentuesi me i sakte ne kete forum.Ketu poshte ke nje rapsodi qe rapsodi popullor i Tropojes i kendon djallit te tij..
   Thunet se Donald Lu di te flas shqip dhe kohet e fundit i kane dhuruar nje qifteli nga Puka.Je i lutur qe keto rrjeshta me poshte kendoi bashke me ambasdorin dhe po te doni merrni dhe Grupin e Prasit te Hasit qe i kendonin aq bukur me ate kengen;
   500 vjet nana priti..Salibeut nje vlla ja rriti

   Suksese:

   ########################

   Do me u kthy dhendrri n’pushtet
   Tash do te dalim n’selamet.
   Dobro doshli, daj Fazllici !
   E uron Shkelzen-o-vici
   Zdravo unuka Argite !
   Te gezojme qe erdh kjo dite !
   Tash fitojme ç’far t’na doje zemra:
   Pare t’pista, prona, tendera,
   Me rrite normen e fitimit,
   Jem bashkue me boten e krimit.
   2.
   Babe Salihi jep udhezimet,
   Si me i shtue superfitimet:
   “Gjithsecili ne klanin tonë,
   T’angazhohet ne korrupsion !”
   Ne mandat te pare si president,
   Jam tregu koqe, pa mend,
   Me duket vetja anormal,
   Pse nuk vuna kapital !
   Eshte momenti te fitojme sot,
   Vitet qe na iken kot,
   Due me u ba pasanik,
   Me jetue si sheik!!
   Objektiv i madh per mu:
   Keto milionat me i fitu
   Si ti fusim ne xhepin tone,
   Ka metoda ti pastrojme.
   Arme, droge e kontrabande,
   Jane per burrat: pune e rande,
   Ketu, Argite mos i fut hundet,
   Kem Shkelzenin per kesi punesh.
   More Shkelzen, t’ka baba trim,
   Je i lind per demontim,
   Ti Argita, bija ime,
   Fokusou n’ privatizime.
   Sokoleshe, ti moj malesore,
   Na e hap studion ligjore,
   Gjithe projektet qe ka shteti,
   Do i perlajme t’ tana per vedi.
   Ç’fare ka prona ky milet,
   Ne mal, n’fushe a ne bregdet,
   Turru pra, ti moj azgane,
   Me i kalu n’llogarine tane.
   Thuri planet me ngadale,
   Futju bregdetit me radhe,
   Nga Ksamili ne Velipoje
   S’leme parcele te na shpetoje !
   Ty Jamarber t’kam si djale
   T’i zaptosh tokat ne Jale
   Per Zenin kam tjeter plan
   Jane dy mije hektare ne Seman
   Nuk na vjen me fati ne dere,
   Ta shfrytezojme per te fundit here,
   Te mos mbese aset pa shit,
   Te mos leme prone pa grabit.
   Hyrjen n’ NATO, me sa te mund,
   Do ta shtyj ne maksimum.
   Po te na bajne neve anetar,
   S’mund te vjedhim si me pare.
   Do veme kapital pa mase,
   Do fitojme para me thase,
   Me i pastrue sipas ligjit,
   Kemi firmat e Fazllicit.
   Shkina ime, moj Argite,
   Mire i “qan” keto “sukses fite”
   Çdo projekt qe konsulton,
   Dhjete perqindeshin e “rrafshon”.
   Nga qe pronat ke synim,
   Po te jap mendimin tim:
   Toke me çmim “badiava”
   Veç n’ Porto Romano ka.
   Jane pronare ca katundare,
   I genjejme me pak dollare.
   Bejme nje Vendim historik:
   E kthejme n’ Park Energjetik.
   Vlera e tokes shkon n’stratosfere,
   Rritet çmimi 300 here !!
   Sa firmos nje V.K.M.
   Pare te madhe fitojme ne !!
   Shkelzeno, qepju Gerdecit,
   Eshte mbreti i biznesit.
   Gjithe mafjozat ma t’nderu
   N’trafik armesh jane perqendru.
   Eshte biznes fantastik !
   Demontim dhe trafik.
   Do ta bejme ne menyra te fshehta,
   T’ mos leme gjurme ne evidenca.
   Trafikojme edhe raketa,
   Sa te doje Al-Qaida.
   Ne rruge sekrete permes Çadit,
   I çojme arme edhe Xhihadit.
   Nuk na duhen ne uzinat,
   Fillo, e ngre llamarinat.
   Perdor mjetet e ushtrise,
   Ke dhe çiken e Farise.
   Kam mendu per proceduren,
   Gati ke infrastrukturen.
   Alibe e Aldo Bumçe,
   I ke vartes n’ grupin e punes.
   Mos humb kohen me liçencat,
   Ti jep baba kompetencat.
   Qeveria, perfshi mua,
   Do te jete nen urdherat tua !!
   Ne poligon shko ndonjehere, n’te rralle,
   Veç me mbush thaset me dollare,
   Non-stop, n’supervizion,
   Baxhanakut i takon.
   Per fitimin maksimal,
   Nuk njoh ligj, as moral,
   Puna del me leverdi
   Kur shfrytezohen gra e femi.
   Keto jane pune qe leverdisin,
   Pasunohemi me tane fisin,
   Fitim te tille nuk ka pare bota,
   Pesedhjete breza s’na dhemb koka.
   3.
   Kam kerkese nga njerzt e grues:
   T’u jap serbve akses n’Durres.
   Kam mendue qe per Serbine
   Te baj aksin Laç-Morine!!
   Kosovaret nuk i due hiç,
   Sepse jane anti-Fazlliç.
   Çmendurisht une kam dashni,
   N’dajallaret e femijve t’mi.
   Rruga qe i sherben vatanit,
   Do kalonte grykes Komanit.
   Ky opsion nuk me pelqen:
   Me demton si biznesmen.
   Une nuk jam aq rrote budalli
   Me e ndertu nga thote Topalli.
   Rruga bregut lumit Drin,
   Le pa pune tragetin tim.
   Jam i lute prej Erdoganit,
   T’kaloje rruga bregut Fanit.
   Keshtu, kane shansin osmanllinjte,
   Per here te pare me shkel n’Mirdite!!
   Pra, Kosova eshte sebepi,
   Perfitues jane turku e serbi.
   Do ta haje buxheti i shtetit,
   Edhe xhepat e miletit.
   Nga miliardat qe do hedh,
   Gjysmen n’rruge-tjerat i vjedh.
   Jemi te “ndershem” ne publik,
   Eshte projekt patriotik !!
   Do ta nisim me nxitim,
   Pa projekt e preventiv,
   Keshtu nuk kapet abuzimi,
   N’xhepat tane shtohet fitimi.
   Gropes se zeze te korrupsionit,
   I veme emrin “Rruga e Kombit”
   Se ky popull eshte i trashe,
   E ha sapun per djathe.
   Keshtu, per dite vjedhim miliona,
   Me parullen: “rrofte Kosova”.
   Plan biznesi me te mire s’ ka,
   Miliardere ka me na ba!!
   Eshte projekt qe suporton,
   Çdo lloj vjedhje e korrupsion.
   Jane pa tru shqiptaret e ngrate,
   I mashtrojme dhe per fushate.
   Une jam Sale talebani,
   Me vjen ne ndihme dhe Erdogani
   Me sebep te inagurimit,
   Dy dite para votimit !!
   (Dasem te madhe do te banim,
   Te kishim ketu dhe Sllobodanin !!)
   Po u ba ndonje padi,
   E dergojme Sollakun n’shpi.
   Me mbrojt fort korrupsionin,
   Kemi gati “lustracionin”.
   Kemi eksperience nga bota,
   Siç vepronte Penelopa.
   Keshtu do bajme me tunelin,
   E ndertojme pastaj e shembim.
   Siç na meson arithmetika,
   Kete e thote edhe Argita:
   Qe te fitohet sa me shume,
   Duhet rrit puna n’volum.
   Sukses-fija eshte derivat,
   Punet e vogla japin pak.
   Po kur shifra eshte me billiona.
   Çahen brinjesh llogarite tona !!
   4.
   Nga Argita due’ i projekt:
   Si ta fusim ARMO-n ne xhep.
   T’u krijojme pershtypjen t’taneve,
   Se ua dhame amerikaneve.
   Nga Teksasi, nje firme hiçi,
   Na e gjejne Toma e Fazlliçi.
   Koperture n’afera krimi,
   Rezart Taçi esht me kopili.
   Thirre Taçin me urgjence !
   Fillo, jepi konsulence !
   Te startoje, me korrupsion,
   T’paguaje mediat, sa t’kerkojne.
   Taçi-Oil, ky Taç-rrufjani,
   Fonde sjell nga Azerbaijani.
   Nuk prish pune, t’ zeza a t’kuqe,
   Mire se te vijne nga mafia ruse !
   Vlere fiktive veme n’ offerte,
   Me u “pague” per 5-6 vjet,
   Po u zbuluem nga konkurentat,
   I nderron Ruli dokumentat.
   Nuk e ban ai per shoqni,
   Ai ka ketu pjesen e tij,
   “Druri i arres” qe nje nxitim,
   Sot e kam ortakun tim.
   Per “OK”-n ne parlament,
   Duhet ba nje marifet:
   Vec te kete emerin “garanci”
   Boshe e fallco, s’ka rendesi.
   Grupi im parlamentar,
   Jane ca koqe, e ca gomare,
   S’jane te zot as “per nje pune”,
   Miratojne ç’far u tham une.
   Pse jane arti, politika ?!
   I blejme ca nga opozita,
   Kur ta mbyllim kete pazar,
   U çojme ftesat per iftar.
   Per parate, s’kemi siklet,
   ARMO-n e marrim pa leke,
   Po t’na pyese ndonje gazete,
   “Jane pague”, por jo n’buxhet.
   Po e teproi ndonje gazetar,
   Do ta shpalle une tradhetar,
   Do ia djeg gjithe pasurine,
   Me shtypshkronje, e me makine.
   Per transferta kriminale,
   Kemi banken personale,
   Me Tan Santo e Elvane,
   Kryebandit Adrian Fullane.
   I bajme ligjet si t’i dona,
   Qe ARMO t’jete e jona.
   Ky qe plani, me startuu,
   Eshte sukses i garantuu !!
   ESHTE PROJEKTI I FITORES !
   JA KALOJME DHE AL KAPONES !!
   5.
   Merakoset nene Jovanka:
   Motra ime, Sllobodanka !
   Mos ma lini n’balte Fasllicin,
   Pse e kemi Kryeministrin?!
   Sal Berisha mban fjalimin:
   Mos ma ngucni “gospodinin”
   Mbyllni gojen deputete !
   Se ua sjell ketu n’parlament.
   Nis veprimet paranoja:
   O Damir, o “srdce moja” !
   Merre çarterin per Tirane
   Je ne bes’time n’ TV Klan.
   Ne aeroport shtrohet tapeti,
   Me urdher te nalte nga shteti,
   Zbret me nderet e nje princi,
   Dora vete: druzhe Faslliçi.
   Angazhohet i gjithe shteti,
   Policia e prefekti,
   Shantazhojne Sala e Liria:
   Te rrije urte prokuroria !!.
   Se eshte koke, per koke te mikut,
   Eshte koka e trafikut,
   Kontrabanda e Ballkanit,
   Kontrollohet prej “viganit”.
   6.
   Fakte te reja kan dale ne drite:
   Kush e nxori Azemin ne prite,
   Kush e shfrytezoi arkivolin,
   Me ba 14 shtatorin !
   S’e harrove o Sale, traditen,
   Keshtu e vrave edhe Trebicken,
   E verteta po del ne pah,
   Kush e çoi Kosten “per gjah”.
   Po te zbardhet prej fillimit,
   Tragjedia e 2 Prillit:
   Dora qe gjakosi Shkodren,
   Ajo vrau dhe Remzi Hoxhen.
   Kur Kosova ngrinte krye,
   Behej shqipja “lesh e li”,
   Luks i madh per Serbine,
   Kur shtie n’kaos Shqiperine.
   Hej Sali, miku i Fazlliçit,
   Ia kalove Karaxhiçit,
   Karburant i dhé Serbise,
   Me vra djemte e Dardanise!!
   U rrjeshtove n’krah te Rugoves,
   Kundra trimave te Kosoves
   I gjithe populli u çudit
   Kur i shpallet “terroriste” !!
   Trimat, ne lufte me dushmanin,
   Ti, biznes me Arkanin.
   Dosja jote ne Beograd,
   Filloi te jape rezultat.
   Kur Kosovës po i vinte fati,
   Direktiven jep lugati.
   Me urdher te UDB-se
   I the “jo”, Rambuje-se.
   Ti ke ba nje mal me krime,
   Vrave popullin ne lufte civile,
   Mbolle ngjarjen me vrastare
   “Hiroshimen” gerdecare.
   Tym e helm mbushe kete vend:
   Bloze qymyri, nafte e cement,
   Ke dhe plane me mizore,
   Me centralet berthamore !!
   Si familje, je ba llum
   Ju ka vene mafia perfund:
   Delijorgji, Medi dobiçi
   Rezart Taçi e Fazlliçi.
   Qe ta themi hapur fare,
   Eshte gjithe mafia nderkombetare,
   Kriminelet ke ortakë,
   Me t’çue ne Hage, ti e ke pak!
   7.
   Jam Sali, Sali “qëndresa”
   Vrava, vodha gjithe sa desha
   Per pushtet, une djeg Shqipnine,
   Per Gerdecin, hiç s’ma ndin.
   Madje jam shume i vendose,
   Per nje tjeter katastrofe !
   Me barut u ba shume buje,
   Kete here do jete me uje !!
   Shkodren do ta bej det,
   Ta mbaje mend perjete !
   Tragjedi qe s’e ka pase,
   Ne Kafe te Madhe permbi skaf !!
   Vi nga kulla e Vicitolit.
   Jam nga shpella e Mit Sokolit,
   Qe ju turr topit per ment’ krese,
   Tu mendue se eshte n’sigurese !
   As kurkujt nuk ia kam friken,
   E kam “tredh” une opoziten
   N’ unison me Edi Ramen,
   Kushtetutes ia kam “kajt nanen”.
   Le t’vazhdoje me batuta,
   Tu tregue perralla me flutura
   Nuk me tremb mue Johni II-te,
   Une nuk pyes per Amerike !!
   Derisa t’permbyset globi,
   Me rruen trapin “Silvia Konti”,
   Se ia marr erzin n’publik,
   Ia kam ba nje vidioklip !
   Me gjyqsorin s’kam problem
   Aty kam une klanin tem,
   Bamirit ia kam ba bene,
   Do t’ia marr dhe KLD-ne.
   Me i vu krimit kapak,
   Mua m’duhet edhe nje mandat
   Kam nje plan te sterhollue,
   Me lane popullin pa votue.
   Kur te vije dita per votim,
   Jam usta n’manipulim.
   E ujdis dhe me Europen,
   N’qeveri me kokelopën.
   8.
   Mire ia ban more faqezi,
   Kur ka t’marre qe t’besojne ty,
   Se çdo popull ne planet
   Nuk do të sillte me ne pushtet.
   Per faturen dhjetra mijera
   Brenga, plage edhe viktima,
   Per gjithe krimet ndaj vatanit,
   Do ta benin si Sadamit.
   9.
   Hapi blloqet moj Argite:
   A ka mbet ndonje gje pa u shit ?
   Nga vemendja si na doli ?
   INSIG-u , ALBPETROL-i ?!
   Duhet te kesh n’vemendjen tate,
   Dhe repartet ushtarake.
   Ç’fare ka: toke e ndertim,
   Ta kthejme ne perfitim!!”.
   Te punojme ma me kujdes,
   Po na dalin letrat n’shesh.
   “Bomba” e pare qe faksi djalit,
   Tash, e-mailat e Ansarit !
   Ne publik erzin na muaren,
   s’na paguan as faturen,
   Me aferat qe t’zbuloi Tema
   Mos t’jem une, t’kishin fut brenda.
   Per çdo gje, rrofte kapari,
   Se ta fusin si arabi
   Ta kesh rregull n’punen tane:
   Leket merren paradhanie !
   Mos u ban more babe zevzek,
   I thote t’jatit çika e vet:
   “Veç me tenderat qe kam n’proces,
   Jam tu e mbushe edhe nje thes !”
   Asetet qe ti permende,
   I kam te shkrume n’listen teme.
   Une i bej punet me grafik,
   I kam ne plan per kete vit.
   Nuk pajtohem me kritikat,
   Mos mi humb babo meritat.
   M’ gjej nje tjeter ne Planet,
   Qe eshte ba bos per 4 vjet ?!
   Per çdo prone qe eshte kthy,
   Une e Zeni kem nderhy.
   Ne çdo projekt e investim,
   Aty eshte dhe emri im !!
   Koncesione e tenderime,
   Kane kalue ne doren time.
   S’jam mjaftue si konsultare,
   me perqindje, jam pronare !!
   A e ke pa si po hedh shtat,
   QTU-ja e re ne Farke ?
   Veper qe se ka Shqipnia,
   Ashte tu u ba me leket e mija !
   Lumenjte: Drin, Vjose e Devoll,
   I kam une nen kontroll !
   Po s’pagoi taksen tek une,
   S’fiton asnje konsorcium !!
   Fantazia ime s’ndalet,
   Kam fillue te zaptoj dhe malet:
   Dajt, Terbun e Veleçik,
   Tash jam ngule dhe n’Bukanik.
   Me ndihmen e dajes Fazlliç,
   Kem ba lek e fitue miq:
   Mishkovicin e Arkanit,
   Dhe djalin e Sllobodanit !!
   Kam arrite me menaxhu,
   Procesin me te korruptu.
   I rashe vize VITOL gjigandit,
   Ia dhashe ARMO-n Taçit mamit.
   Edhe pse jam billionare
   Ne shume projekte, aksionare,
   Do te vazhdoj ta rrjep Shqipnine,
   Vete e deshen borgjezine !
   Pra, ç’ka lidhje me terrenin,
   E godisim bashke me Zenin,
   Ti kujdesu veç per vedi:
   Mos me ra nga pushteti
   Qe t’i gezojme na pasunite,
   Mos prano me i hap kutite.
   Se po i hape, fiton Rama,
   E na i konfiskon te tana !!
   Po erdhi ai n’pushtet,
   E sigurte: burgu na pret.
   Krimet tona sa nje mal,
   Nuk mjafton kodi penal.
   Qe te shpetojme duhet me ik,
   Ne azil politik,
   Nese duem nje vend tamam,
   Shkojme drejt e n’Teheran.
   ***
   Zonjë e madhe Jozefinë,
   Ke merita n’sigurim,
   Që kur re në banane,
   Ti je ba pulitikane.
   Nga besimi europiane,
   Në politike je talebane,
   Për të tjerat je hibride,
   Nuk e flet as gjuhën shqipe.
   Si kryetare je e dhunshme,
   Nga fjalori: e paturpshme !
   Histerike si një vrasëse !!
   I njeh mirë dhe lëndet plasëse !!
   ***
   Kush e solli kete cunam ?
   Kryeministri sharlatan !
   “Hena blu” as “dielli gri”,
   Dora vete shoku Sali !
   Hapi syte o milet,
   Pse fajtore jemi vete:
   Se çdo votë për atë lubi,
   Eshte burim për tragjedi !!
   Moj malesia e Gjakovës,
   Ke pas qene e pararojes,
   Ti ke pase burra model,
   Turp, qe nxore ate kriminel !
   Do t’mbuloje Sale turpi i zi
   Per afera e per tradheti,
   Do te mbetet brez pas brezit:
   “Kryeministri i Gerdecit”.
   Para teje ne tradheti,
   Jane zhyt Zogu e daja i tij.
   Por s’kane bere te tilla pazare!!,
   Me ujrat territoriale.
   Kjo do te thote se n’ qeveri
   Esat Pasha na eshte kthy.
   Problemi qe ka sot vendi:
   A do vi dhe Avni Rustemi ?!
   Jeni nje tufe me kusare,
   Me Ballinje e Selmanllare,
   Delijorgje dhe Fazlliçё,
   Taç e maç e berishiçe.
   Kjo eshte klike qeveritare,
   Eshte nje bande kriminale,
   Ruli, Basha dhe Mediu,
   Kapobanda eshte Saliu.
   Sa krimet i keni ba,
   Me lekure keni me e la.

   ..
   edhe nje here amanet .
   .merr bedriun dhe lune
   dhe
   bjeri ciftelise or djale

   Reply to this comment
   • info analitike December 8, 15:07

    Vazhdo bjeri prasit se edhe ti qenke ne gjurmet e kumandari, edhe ai kenaqej me pras. Pleqeria dike e godet me lehte e dike me rende por ty te paska lene cyryk fare me keq se keta ushtaraket pensioniste qe jetuan nje jete ne kurriz te popullit.

    Reply to this comment
 25. Konga e Sali agës... December 4, 21:35

  info analitike ,persheshndetje

  Dua te bej nje surprize si komentuesi me i sakte ne kete forum.Ketu poshte ke nje rapsodi qe rapsodi popullor i Tropojes i kendon djallit te tij..
  Thunet se Donald Lu di te flas shqip dhe kohet e fundit i kane dhuruar nje qifteli nga Puka.Je i lutur qe keto rrjeshta me poshte kendoi bashke me ambasdorin dhe po te doni merrni dhe Grupin e Prasit te Hasit qe i kendonin aq bukur me ate kengen;
  500 vjet nana priti..Salibeut nje vlla ja rriti

  Suksese:

  ########################

  Do me u kthy dhendrri n’pushtet
  Tash do te dalim n’selamet.
  Dobro doshli, daj Fazllici !
  E uron Shkelzen-o-vici
  Zdravo unuka Argite !
  Te gezojme qe erdh kjo dite !
  Tash fitojme ç’far t’na doje zemra:
  Pare t’pista, prona, tendera,
  Me rrite normen e fitimit,
  Jem bashkue me boten e krimit.
  2.
  Babe Salihi jep udhezimet,
  Si me i shtue superfitimet:
  “Gjithsecili ne klanin tonë,
  T’angazhohet ne korrupsion !”
  Ne mandat te pare si president,
  Jam tregu koqe, pa mend,
  Me duket vetja anormal,
  Pse nuk vuna kapital !
  Eshte momenti te fitojme sot,
  Vitet qe na iken kot,
  Due me u ba pasanik,
  Me jetue si sheik!!
  Objektiv i madh per mu:
  Keto milionat me i fitu
  Si ti fusim ne xhepin tone,
  Ka metoda ti pastrojme.
  Arme, droge e kontrabande,
  Jane per burrat: pune e rande,
  Ketu, Argite mos i fut hundet,
  Kem Shkelzenin per kesi punesh.
  More Shkelzen, t’ka baba trim,
  Je i lind per demontim,
  Ti Argita, bija ime,
  Fokusou n’ privatizime.
  Sokoleshe, ti moj malesore,
  Na e hap studion ligjore,
  Gjithe projektet qe ka shteti,
  Do i perlajme t’ tana per vedi.
  Ç’fare ka prona ky milet,
  Ne mal, n’fushe a ne bregdet,
  Turru pra, ti moj azgane,
  Me i kalu n’llogarine tane.
  Thuri planet me ngadale,
  Futju bregdetit me radhe,
  Nga Ksamili ne Velipoje
  S’leme parcele te na shpetoje !
  Ty Jamarber t’kam si djale
  T’i zaptosh tokat ne Jale
  Per Zenin kam tjeter plan
  Jane dy mije hektare ne Seman
  Nuk na vjen me fati ne dere,
  Ta shfrytezojme per te fundit here,
  Te mos mbese aset pa shit,
  Te mos leme prone pa grabit.
  Hyrjen n’ NATO, me sa te mund,
  Do ta shtyj ne maksimum.
  Po te na bajne neve anetar,
  S’mund te vjedhim si me pare.
  Do veme kapital pa mase,
  Do fitojme para me thase,
  Me i pastrue sipas ligjit,
  Kemi firmat e Fazllicit.
  Shkina ime, moj Argite,
  Mire i “qan” keto “sukses fite”
  Çdo projekt qe konsulton,
  Dhjete perqindeshin e “rrafshon”.
  Nga qe pronat ke synim,
  Po te jap mendimin tim:
  Toke me çmim “badiava”
  Veç n’ Porto Romano ka.
  Jane pronare ca katundare,
  I genjejme me pak dollare.
  Bejme nje Vendim historik:
  E kthejme n’ Park Energjetik.
  Vlera e tokes shkon n’stratosfere,
  Rritet çmimi 300 here !!
  Sa firmos nje V.K.M.
  Pare te madhe fitojme ne !!
  Shkelzeno, qepju Gerdecit,
  Eshte mbreti i biznesit.
  Gjithe mafjozat ma t’nderu
  N’trafik armesh jane perqendru.
  Eshte biznes fantastik !
  Demontim dhe trafik.
  Do ta bejme ne menyra te fshehta,
  T’ mos leme gjurme ne evidenca.
  Trafikojme edhe raketa,
  Sa te doje Al-Qaida.
  Ne rruge sekrete permes Çadit,
  I çojme arme edhe Xhihadit.
  Nuk na duhen ne uzinat,
  Fillo, e ngre llamarinat.
  Perdor mjetet e ushtrise,
  Ke dhe çiken e Farise.
  Kam mendu per proceduren,
  Gati ke infrastrukturen.
  Alibe e Aldo Bumçe,
  I ke vartes n’ grupin e punes.
  Mos humb kohen me liçencat,
  Ti jep baba kompetencat.
  Qeveria, perfshi mua,
  Do te jete nen urdherat tua !!
  Ne poligon shko ndonjehere, n’te rralle,
  Veç me mbush thaset me dollare,
  Non-stop, n’supervizion,
  Baxhanakut i takon.
  Per fitimin maksimal,
  Nuk njoh ligj, as moral,
  Puna del me leverdi
  Kur shfrytezohen gra e femi.
  Keto jane pune qe leverdisin,
  Pasunohemi me tane fisin,
  Fitim te tille nuk ka pare bota,
  Pesedhjete breza s’na dhemb koka.
  3.
  Kam kerkese nga njerzt e grues:
  T’u jap serbve akses n’Durres.
  Kam mendue qe per Serbine
  Te baj aksin Laç-Morine!!
  Kosovaret nuk i due hiç,
  Sepse jane anti-Fazlliç.
  Çmendurisht une kam dashni,
  N’dajallaret e femijve t’mi.
  Rruga qe i sherben vatanit,
  Do kalonte grykes Komanit.
  Ky opsion nuk me pelqen:
  Me demton si biznesmen.
  Une nuk jam aq rrote budalli
  Me e ndertu nga thote Topalli.
  Rruga bregut lumit Drin,
  Le pa pune tragetin tim.
  Jam i lute prej Erdoganit,
  T’kaloje rruga bregut Fanit.
  Keshtu, kane shansin osmanllinjte,
  Per here te pare me shkel n’Mirdite!!
  Pra, Kosova eshte sebepi,
  Perfitues jane turku e serbi.
  Do ta haje buxheti i shtetit,
  Edhe xhepat e miletit.
  Nga miliardat qe do hedh,
  Gjysmen n’rruge-tjerat i vjedh.
  Jemi te “ndershem” ne publik,
  Eshte projekt patriotik !!
  Do ta nisim me nxitim,
  Pa projekt e preventiv,
  Keshtu nuk kapet abuzimi,
  N’xhepat tane shtohet fitimi.
  Gropes se zeze te korrupsionit,
  I veme emrin “Rruga e Kombit”
  Se ky popull eshte i trashe,
  E ha sapun per djathe.
  Keshtu, per dite vjedhim miliona,
  Me parullen: “rrofte Kosova”.
  Plan biznesi me te mire s’ ka,
  Miliardere ka me na ba!!
  Eshte projekt qe suporton,
  Çdo lloj vjedhje e korrupsion.
  Jane pa tru shqiptaret e ngrate,
  I mashtrojme dhe per fushate.
  Une jam Sale talebani,
  Me vjen ne ndihme dhe Erdogani
  Me sebep te inagurimit,
  Dy dite para votimit !!
  (Dasem te madhe do te banim,
  Te kishim ketu dhe Sllobodanin !!)
  Po u ba ndonje padi,
  E dergojme Sollakun n’shpi.
  Me mbrojt fort korrupsionin,
  Kemi gati “lustracionin”.
  Kemi eksperience nga bota,
  Siç vepronte Penelopa.
  Keshtu do bajme me tunelin,
  E ndertojme pastaj e shembim.
  Siç na meson arithmetika,
  Kete e thote edhe Argita:
  Qe te fitohet sa me shume,
  Duhet rrit puna n’volum.
  Sukses-fija eshte derivat,
  Punet e vogla japin pak.
  Po kur shifra eshte me billiona.
  Çahen brinjesh llogarite tona !!
  4.
  Nga Argita due’ i projekt:
  Si ta fusim ARMO-n ne xhep.
  T’u krijojme pershtypjen t’taneve,
  Se ua dhame amerikaneve.
  Nga Teksasi, nje firme hiçi,
  Na e gjejne Toma e Fazlliçi.
  Koperture n’afera krimi,
  Rezart Taçi esht me kopili.
  Thirre Taçin me urgjence !
  Fillo, jepi konsulence !
  Te startoje, me korrupsion,
  T’paguaje mediat, sa t’kerkojne.
  Taçi-Oil, ky Taç-rrufjani,
  Fonde sjell nga Azerbaijani.
  Nuk prish pune, t’ zeza a t’kuqe,
  Mire se te vijne nga mafia ruse !
  Vlere fiktive veme n’ offerte,
  Me u “pague” per 5-6 vjet,
  Po u zbuluem nga konkurentat,
  I nderron Ruli dokumentat.
  Nuk e ban ai per shoqni,
  Ai ka ketu pjesen e tij,
  “Druri i arres” qe nje nxitim,
  Sot e kam ortakun tim.
  Per “OK”-n ne parlament,
  Duhet ba nje marifet:
  Vec te kete emerin “garanci”
  Boshe e fallco, s’ka rendesi.
  Grupi im parlamentar,
  Jane ca koqe, e ca gomare,
  S’jane te zot as “per nje pune”,
  Miratojne ç’far u tham une.
  Pse jane arti, politika ?!
  I blejme ca nga opozita,
  Kur ta mbyllim kete pazar,
  U çojme ftesat per iftar.
  Per parate, s’kemi siklet,
  ARMO-n e marrim pa leke,
  Po t’na pyese ndonje gazete,
  “Jane pague”, por jo n’buxhet.
  Po e teproi ndonje gazetar,
  Do ta shpalle une tradhetar,
  Do ia djeg gjithe pasurine,
  Me shtypshkronje, e me makine.
  Per transferta kriminale,
  Kemi banken personale,
  Me Tan Santo e Elvane,
  Kryebandit Adrian Fullane.
  I bajme ligjet si t’i dona,
  Qe ARMO t’jete e jona.
  Ky qe plani, me startuu,
  Eshte sukses i garantuu !!
  ESHTE PROJEKTI I FITORES !
  JA KALOJME DHE AL KAPONES !!
  5.
  Merakoset nene Jovanka:
  Motra ime, Sllobodanka !
  Mos ma lini n’balte Fasllicin,
  Pse e kemi Kryeministrin?!
  Sal Berisha mban fjalimin:
  Mos ma ngucni “gospodinin”
  Mbyllni gojen deputete !
  Se ua sjell ketu n’parlament.
  Nis veprimet paranoja:
  O Damir, o “srdce moja” !
  Merre çarterin per Tirane
  Je ne bes’time n’ TV Klan.
  Ne aeroport shtrohet tapeti,
  Me urdher te nalte nga shteti,
  Zbret me nderet e nje princi,
  Dora vete: druzhe Faslliçi.
  Angazhohet i gjithe shteti,
  Policia e prefekti,
  Shantazhojne Sala e Liria:
  Te rrije urte prokuroria !!.
  Se eshte koke, per koke te mikut,
  Eshte koka e trafikut,
  Kontrabanda e Ballkanit,
  Kontrollohet prej “viganit”.
  6.
  Fakte te reja kan dale ne drite:
  Kush e nxori Azemin ne prite,
  Kush e shfrytezoi arkivolin,
  Me ba 14 shtatorin !
  S’e harrove o Sale, traditen,
  Keshtu e vrave edhe Trebicken,
  E verteta po del ne pah,
  Kush e çoi Kosten “per gjah”.
  Po te zbardhet prej fillimit,
  Tragjedia e 2 Prillit:
  Dora qe gjakosi Shkodren,
  Ajo vrau dhe Remzi Hoxhen.
  Kur Kosova ngrinte krye,
  Behej shqipja “lesh e li”,
  Luks i madh per Serbine,
  Kur shtie n’kaos Shqiperine.
  Hej Sali, miku i Fazlliçit,
  Ia kalove Karaxhiçit,
  Karburant i dhé Serbise,
  Me vra djemte e Dardanise!!
  U rrjeshtove n’krah te Rugoves,
  Kundra trimave te Kosoves
  I gjithe populli u çudit
  Kur i shpallet “terroriste” !!
  Trimat, ne lufte me dushmanin,
  Ti, biznes me Arkanin.
  Dosja jote ne Beograd,
  Filloi te jape rezultat.
  Kur Kosovës po i vinte fati,
  Direktiven jep lugati.
  Me urdher te UDB-se
  I the “jo”, Rambuje-se.
  Ti ke ba nje mal me krime,
  Vrave popullin ne lufte civile,
  Mbolle ngjarjen me vrastare
  “Hiroshimen” gerdecare.
  Tym e helm mbushe kete vend:
  Bloze qymyri, nafte e cement,
  Ke dhe plane me mizore,
  Me centralet berthamore !!
  Si familje, je ba llum
  Ju ka vene mafia perfund:
  Delijorgji, Medi dobiçi
  Rezart Taçi e Fazlliçi.
  Qe ta themi hapur fare,
  Eshte gjithe mafia nderkombetare,
  Kriminelet ke ortakë,
  Me t’çue ne Hage, ti e ke pak!
  7.
  Jam Sali, Sali “qëndresa”
  Vrava, vodha gjithe sa desha
  Per pushtet, une djeg Shqipnine,
  Per Gerdecin, hiç s’ma ndin.
  Madje jam shume i vendose,
  Per nje tjeter katastrofe !
  Me barut u ba shume buje,
  Kete here do jete me uje !!
  Shkodren do ta bej det,
  Ta mbaje mend perjete !
  Tragjedi qe s’e ka pase,
  Ne Kafe te Madhe permbi skaf !!
  Vi nga kulla e Vicitolit.
  Jam nga shpella e Mit Sokolit,
  Qe ju turr topit per ment’ krese,
  Tu mendue se eshte n’sigurese !
  As kurkujt nuk ia kam friken,
  E kam “tredh” une opoziten
  N’ unison me Edi Ramen,
  Kushtetutes ia kam “kajt nanen”.
  Le t’vazhdoje me batuta,
  Tu tregue perralla me flutura
  Nuk me tremb mue Johni II-te,
  Une nuk pyes per Amerike !!
  Derisa t’permbyset globi,
  Me rruen trapin “Silvia Konti”,
  Se ia marr erzin n’publik,
  Ia kam ba nje vidioklip !
  Me gjyqsorin s’kam problem
  Aty kam une klanin tem,
  Bamirit ia kam ba bene,
  Do t’ia marr dhe KLD-ne.
  Me i vu krimit kapak,
  Mua m’duhet edhe nje mandat
  Kam nje plan te sterhollue,
  Me lane popullin pa votue.
  Kur te vije dita per votim,
  Jam usta n’manipulim.
  E ujdis dhe me Europen,
  N’qeveri me kokelopën.
  8.
  Mire ia ban more faqezi,
  Kur ka t’marre qe t’besojne ty,
  Se çdo popull ne planet
  Nuk do të sillte me ne pushtet.
  Per faturen dhjetra mijera
  Brenga, plage edhe viktima,
  Per gjithe krimet ndaj vatanit,
  Do ta benin si Sadamit.
  9.
  Hapi blloqet moj Argite:
  A ka mbet ndonje gje pa u shit ?
  Nga vemendja si na doli ?
  INSIG-u , ALBPETROL-i ?!
  Duhet te kesh n’vemendjen tate,
  Dhe repartet ushtarake.
  Ç’fare ka: toke e ndertim,
  Ta kthejme ne perfitim!!”.
  Te punojme ma me kujdes,
  Po na dalin letrat n’shesh.
  “Bomba” e pare qe faksi djalit,
  Tash, e-mailat e Ansarit !
  Ne publik erzin na muaren,
  s’na paguan as faturen,
  Me aferat qe t’zbuloi Tema
  Mos t’jem une, t’kishin fut brenda.
  Per çdo gje, rrofte kapari,
  Se ta fusin si arabi
  Ta kesh rregull n’punen tane:
  Leket merren paradhanie !
  Mos u ban more babe zevzek,
  I thote t’jatit çika e vet:
  “Veç me tenderat qe kam n’proces,
  Jam tu e mbushe edhe nje thes !”
  Asetet qe ti permende,
  I kam te shkrume n’listen teme.
  Une i bej punet me grafik,
  I kam ne plan per kete vit.
  Nuk pajtohem me kritikat,
  Mos mi humb babo meritat.
  M’ gjej nje tjeter ne Planet,
  Qe eshte ba bos per 4 vjet ?!
  Per çdo prone qe eshte kthy,
  Une e Zeni kem nderhy.
  Ne çdo projekt e investim,
  Aty eshte dhe emri im !!
  Koncesione e tenderime,
  Kane kalue ne doren time.
  S’jam mjaftue si konsultare,
  me perqindje, jam pronare !!
  A e ke pa si po hedh shtat,
  QTU-ja e re ne Farke ?
  Veper qe se ka Shqipnia,
  Ashte tu u ba me leket e mija !
  Lumenjte: Drin, Vjose e Devoll,
  I kam une nen kontroll !
  Po s’pagoi taksen tek une,
  S’fiton asnje konsorcium !!
  Fantazia ime s’ndalet,
  Kam fillue te zaptoj dhe malet:
  Dajt, Terbun e Veleçik,
  Tash jam ngule dhe n’Bukanik.
  Me ndihmen e dajes Fazlliç,
  Kem ba lek e fitue miq:
  Mishkovicin e Arkanit,
  Dhe djalin e Sllobodanit !!
  Kam arrite me menaxhu,
  Procesin me te korruptu.
  I rashe vize VITOL gjigandit,
  Ia dhashe ARMO-n Taçit mamit.
  Edhe pse jam billionare
  Ne shume projekte, aksionare,
  Do te vazhdoj ta rrjep Shqipnine,
  Vete e deshen borgjezine !
  Pra, ç’ka lidhje me terrenin,
  E godisim bashke me Zenin,
  Ti kujdesu veç per vedi:
  Mos me ra nga pushteti
  Qe t’i gezojme na pasunite,
  Mos prano me i hap kutite.
  Se po i hape, fiton Rama,
  E na i konfiskon te tana !!
  Po erdhi ai n’pushtet,
  E sigurte: burgu na pret.
  Krimet tona sa nje mal,
  Nuk mjafton kodi penal.
  Qe te shpetojme duhet me ik,
  Ne azil politik,
  Nese duem nje vend tamam,
  Shkojme drejt e n’Teheran.
  ***
  Zonjë e madhe Jozefinë,
  Ke merita n’sigurim,
  Që kur re në banane,
  Ti je ba pulitikane.
  Nga besimi europiane,
  Në politike je talebane,
  Për të tjerat je hibride,
  Nuk e flet as gjuhën shqipe.
  Si kryetare je e dhunshme,
  Nga fjalori: e paturpshme !
  Histerike si një vrasëse !!
  I njeh mirë dhe lëndet plasëse !!
  ***
  Kush e solli kete cunam ?
  Kryeministri sharlatan !
  “Hena blu” as “dielli gri”,
  Dora vete shoku Sali !
  Hapi syte o milet,
  Pse fajtore jemi vete:
  Se çdo votë për atë lubi,
  Eshte burim për tragjedi !!
  Moj malesia e Gjakovës,
  Ke pas qene e pararojes,
  Ti ke pase burra model,
  Turp, qe nxore ate kriminel !
  Do t’mbuloje Sale turpi i zi
  Per afera e per tradheti,
  Do te mbetet brez pas brezit:
  “Kryeministri i Gerdecit”.
  Para teje ne tradheti,
  Jane zhyt Zogu e daja i tij.
  Por s’kane bere te tilla pazare!!,
  Me ujrat territoriale.
  Kjo do te thote se n’ qeveri
  Esat Pasha na eshte kthy.
  Problemi qe ka sot vendi:
  A do vi dhe Avni Rustemi ?!
  Jeni nje tufe me kusare,
  Me Ballinje e Selmanllare,
  Delijorgje dhe Fazlliçё,
  Taç e maç e berishiçe.
  Kjo eshte klike qeveritare,
  Eshte nje bande kriminale,
  Ruli, Basha dhe Mediu,
  Kapobanda eshte Saliu.
  Sa krimet i keni ba,
  Me lekure keni me e la.

  ..
  edhe nje here amanet .
  .merr bedriun dhe lune
  dhe
  bjeri ciftelise or djale

  Reply to this comment
 26. dashamires December 5, 12:28

  Bedri Islami “ben sikur” flet per familje e klane mafioze por nuk jep asnje emer.
  E dini pse?
  Se keto familjet apo klanet mafioze jane si ajo lista e Deputeteve te pasur te Parlamentit!
  Vendet e para ne te dy rastet i kane socialistet!

  Reply to this comment
 27. Gezimi December 5, 14:28

  Bedri Islami diku nga fundi thote se Fatmir Xhafaj si Minister i sherben ndoshta qasjes amerikane per te luftuar keto klanet e 40 hajduteve ketu.
  Kam nje pyetje or ti Bedriu : Ai Tahiri qe ishte minister a ka ndonje merite ne lulzimin e atyre 40 klaneve a familjeve mafioze qe u desh te zevendesohet nga Xhafa “sipas qasjes amerikane per te luftuar krimin”?
  Besoj se Bedriut i takon ti jape pergjigje kesaj pyetje para se te tregoje listen e gjate te familjeve mafioze.

  Reply to this comment
 28. Arben December 5, 18:01

  Per te qene i kuptueshem per popullin ne kete raport duhen permendur emra dhe ngjarje reale ne kohe dhe hapsire, por prapseprap eshte nje dokumentat i permbledhur shkurt dhe sakte. Ambasadori/et mund te kene shume detaje por nuk ju takon atij/re te bejne politike duke mbeshtetur njerin apo tjetrin krah. Kam idene nga populli njihen shume perciptaz grupet kriminale te zones qytetit apo nje krahine te caktuar,pasi keto grupe per popullin e thjeshte jane te padukshem. Me popullin perplasen organet e qeverisjes,te drejtesise apo pushtetit vendor, pasi keto te fundit per shkak te kapjes nga organizatat kriminale nuk i sherbejne me popullit por krimit. Pra ky raport ka te beje me faktin se e gjithe politika,pushteti dhe sistemi i drejtesise vertiten rreth ketyre 40 grupeve kriminale (mund te jete harruar ndonje grup por 90 % keto mund te jene). Ne keto rrethana i bie qe pjesa e erret kriminale shfrytezon si pretekst bindjet politike. Dmth ne kohen qe eshte e djathta ne pushtet nje pjese e grupeve kriminale te cilet e quajne veten te persekutuar per shkak se aktiviteti i tyre kriminal eshte ne fokusin e goditjes nga qeveria pretendojne se jane goditur per shkak te bindjes se tyre politike. E kunderta eshte kur ne pushtet vjen e majta. Si zgjidhet ky problem? Mendoj se duhen vite qe ne vendin tone te funksionojne normalisht ingranzhet e sistemit demokratik,ne vecanti te drejtesise,per mendimin tim jo per faj te individeve ne personelin e drejtesise,por per politizimin e thelle e kriminal te sistemit. Vetem nqf me kushtetute ne vendin tone lejohen gjykata me personel gjerman, Italian, apo cfaredo personeli europiano perendimor. Jo per te fyer personelin tone, por puna e gjyqtarit ne vendin tone ne keto kushte qe ndodhet shqiperia e ka te pamundur te jape drejtesi. Nqf duan ti bejne nje te mire ketij populli politika jone duhet te ndermarre detyrimisht inisiativa konkrete duke nderhyrje ne kushtetute dhe krijoje nje strukture me te pakten 100 gjyqtare personel nga Europa Perendimore. Jemi nje popull me lidhje te aferta nga veriu ne jug dhe historikisht jemi keqperdorur nga kriminelet.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*