5 qytetet më të sigurta në botë sipas “The Economist”

October 15, 2017 13:13

5 qytetet më të sigurta në botë sipas “The Economist”

 

Indeksi i ‘The Economist’ i vitit 2017 për qytetet e sigurta, sponsorizuar nga NEC,  ka vlerësuar 60 qytete duke u bazuar në faktorë si siguria personale, siguria dixhitale, siguria shëndetësore dhe siguria infrastrukturore.

Siguria personale ka të bëjë me terrorizmin, krimet urbane dhe format tjera të dhunës. S

iguria dixhitale mat kërcënimet si sulmet kibernetike.

Siguria shëndetësore e konsideron qasjen në kujdes shëndetësor, spitalet dhe shërbimet emergjente.

Siguria infrastrukturore merret me sigurinë e ndërtesave në qytete, sigurinë e rrugëve dhe urave.

Më poshtë keni listën me pesë qytetet të cilat kanë rezultuar të jenë më të sigurtat në botë:

5. Melburn, Australi

Pikët e përgjithshme: 87.3

Renditja e sigurisë personale: 8

Renditja e sigurisë digjitale: 8

Renditja e sigurisë shëndetësore: 9

Renditja e sigurisë infrastrukturore: 7

4. Toronto, Kanada

Pikët e përgjithshme: 87.36

Renditja e sigurisë personale: 5

Renditja e sigurisë digjitale: 6

Renditja e sigurisë shëndetësore: 11

Renditja e sigurisë infrastrukturore: 14

3. Osaka, Japoni

Pikët e përgjithshme: 88.87

Renditja e sigurisë personale: 3

Renditja e sigurisë digjitale: 14

Renditja e sigurisë shëndetësore: 1

Renditja e sigurisë infrastrukturore: 11

 

2. Singapori

Pikët e përgjithshme: 89.64

Renditja e sigurisë personale: 1

Renditja e sigurisë digjitale: 2

Renditja e sigurisë shëndetësore: 13

Renditja e sigurisë infrastrukturore: 1

1. Tokio, Japoni

Pikët e përgjithshme: 89.8

Renditja e sigurisë personale: 4

Renditja e sigurisë digjitale: 1

Renditja e sigurisë shëndetësore: 2

Renditja e sigurisë infrastrukturore: 12.

October 15, 2017 13:13
Komento

Ende pa komente

Ende pa komente!

Je i mirëpritur. Bëhu i pari që komenton këtë artikull. Kujdes etikën.

Komento
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*