Back to homepage

Search Results for "aurenc bebja"

1913, nga portet shqiptare, udhëtime direkte drejt SHBA dhe Kanada

1913, nga portet shqiptare, udhëtime direkte drejt SHBA dhe Kanada 4

🕔10:25, 2.Dec 2018

“Le Figaro” ka botuar, të mërkurën e 2 dhjetorit 1913, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me krijimin e një linje të re detare të rëndësishme për Shqipërinë nga kompania austro-amerikane e Triestes. Shkrimin e ka publikuar blogeri Aurenc

Lexo më shumë
Ish-ministri dhe konti austro-hungarez në 1913: Pse Shqipëria nuk duhet ndarë mes Austro-Hungarisë dhe Italisë

Ish-ministri dhe konti austro-hungarez në 1913: Pse Shqipëria nuk duhet ndarë mes Austro-Hungarisë dhe Italisë 2

🕔14:15, 26.Nov 2018

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të enjten e 8 majit 1913, në faqen n°2, intervistën e ish-ministrit dhe kontit austro-hungarez, Gyula Andrássy, dhënë asokohe gazetës hungareze “Pesti Hirlap”, në lidhje me çështjen shqiptare, të cilën, Aurenc Bebja,

Lexo më shumë
Telegrami nga Hollywoodi, Zogut iu kërkua që motrat e tij të luanin në filmin ‘Graustark’

Telegrami nga Hollywoodi, Zogut iu kërkua që motrat e tij të luanin në filmin ‘Graustark’ 1

🕔10:50, 28.Aug 2018

  Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Gusht 2018 Gazeta franceze, “Paris-soir”, ka botuar, të mërkurën e 23 marsit 1938, në faqen n°5, telegramin e producentit të njohur në Hollywood, z. Samuel Goldwin, i cili dëshironte asokohe që motrat e

Lexo më shumë
“Morning Post” (1912): Zakonet e shqiptarëve mbi armët, mikpritjen dhe respektin ndaj gruas

“Morning Post” (1912): Zakonet e shqiptarëve mbi armët, mikpritjen dhe respektin ndaj gruas 1

🕔15:46, 24.Aug 2018

  Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze, “Le Radical”, ka botuar, të enjten e 8 gushtit 1912, në faqen n°3, shkrimin e medias britanike, “Morning Post”, mbi traditat dhe zakonet shqiptare, në të cilin hasim trajtimin e temave të ndryshme

Lexo më shumë
Kur berlinezet çmendeshin pas Aleksandër Moisiut

Kur berlinezet çmendeshin pas Aleksandër Moisiut 3

🕔18:59, 10.Aug 2018

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta kulturore franceze, “Comoedia”, ka botuar, të enjten e 17 tetorit 1912, në ballinë, një rrëfim të veçantë për aktorin e famshëm me origjinë shqiptare, z. Aleksandër Moisiun, të cilin Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij

Lexo më shumë
“La Semaine à Paris” (1927): Aleksandër Moisiu, ky bir shqiptari e komedian i shquar do të luajë në “L’Atelier”

“La Semaine à Paris” (1927): Aleksandër Moisiu, ky bir shqiptari e komedian i shquar do të luajë në “L’Atelier” 0

🕔15:46, 9.Aug 2018

  Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze, “La Semaine à Paris”, ka botuar, më 14 tetor 1927, në faqen n° 24, një shkrim kritik për aktorin e famshëm me origjinë shqiptare, Z. Aleksandër Moisiun, të cilin Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut

Lexo më shumë
Kur Mjeda, Fishta dhe Gurakuqi nëpërmjet Nolit akuzonin priftin tradhtar: Agjent i Jugosllavisë

Kur Mjeda, Fishta dhe Gurakuqi nëpërmjet Nolit akuzonin priftin tradhtar: Agjent i Jugosllavisë 7

🕔13:34, 30.Jul 2018

  Nga Aurenc Bebja*, Francë Në faqen n°1246 të dokumentit diplomatik të Kombeve të Bashkuara gjejmë telegramet revoltuese të udhëheqësve fetarë dhe politikë të Shqipërisë kundër priftit tradhëtar Anton Ashiku, dërguar asokohe Kombeve të Bashkuara, me kërkesë të Fan Nolit.

Lexo më shumë
Dr. Zambaco (1886): Shtatzënia te gratë shqiptare dhe kujdesi për fëmijën

Dr. Zambaco (1886): Shtatzënia te gratë shqiptare dhe kujdesi për fëmijën 2

🕔14:37, 10.Jun 2018

  Nga Aurenc Bebja*, Francë Në dokumentin me titull “Contribution à l’étude de la femme en Orient. Dr. Zambaco, de Constantinople.”, të doktorit Demetrius Alexandre Zambaco (1832 – 1913), gjejmë një përshkrim të veçantë në lidhje me shtatzënësinë e grave

Lexo më shumë
Robert Walsh (1828): Shqiptarët, një racë e bukur, krenare dhe aventuriere

Robert Walsh (1828): Shqiptarët, një racë e bukur, krenare dhe aventuriere 1

🕔12:30, 8.Jun 2018

  Nga Aurenc Bebja*, Francë Në dokumentin me titull “Voyage de Constantinople en Angleterre, par les Balkans, le Danube, la Hongrie et l’Allemagne – Narrative Of A Journey From Constantinople To England (1828)”, të klerikut, historianit, shkrimtarit dhe mjekut irlandez,

Lexo më shumë
Telegrami i rrallë i Aleksandër Moisiut

Telegrami i rrallë i Aleksandër Moisiut 0

🕔02:45, 9.May 2018

“Comoedia” ka botuar, të dielën e 6 nëntorit 1927, në ballinë, telegramin e aktorit të famshëm me origjinë shqiptare, Aleksandër Moisiu, dërguar asokohe kryeredaktorit të po kësaj gazete kulturore franceze, Gabriel Boissy. Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos),

Lexo më shumë