Mund të ketë luftë civile në Shqipëri?

May 12, 2019 12:14

Mund të ketë luftë civile në Shqipëri?

Nga Moikom Zeqo 

Shqipëria është e mbërthyer nga një krizë politike.

Kemi të bëjmë me një silogjizëm formal, një mënyrë apokaliptike të të shprehurit në një paradoks të rremë, apo me një të vërtetë historike?

A është kriza reale apo një krizë e stimuluar artificialisht?

Është një krizë reale dhe krejt e vërtetë politike, por edhe ekonomike edhe kulturore, madje edhe ekzistenciale.

Jo vetëm Shqipëria e përjeton krizën por kriza është kudo edhe në Europë madje edhe në botë.

Por le të përqendrohemi tek kriza jonë

1-Muzeu Grotesk i Marrëzive Shqiptare

Asnjëherë nuk ka ndodhur që opozita politike, e cila është një subjekt kushtetues, të shkatërrojë dhe të heqë dorë nga atributi i saj juridik i statusit të deputetëve të zgjedhur nga votimet politike të elektorateve përkatëse, ta shkatërrojë statusin juridik në emër të politikës, e cila duhet të krijojë juridicitet të shëndetshëm, logjik  dhe jo të kundërtën.

Në Muzeun Grotesk të Marrëzive Shqiptare ky veprim antijuridik i ish-partive opozitare ,të cilat largohen  vullnetarisht nga Kuvendi, madje heqin dorë dhe nga imuniteti parlamentar, për të bërë një përmbysje, a një revolucion politik, mund të klasifikohet si çudia më e madhe.

Kuptimshmëria e një veprimi të tillë in-extremis do të ishte e plotë nëse vërtetë do të kishte një identifikim në tërë popullin shqiptar, për të bërë vërtetë një përmbysje, qoftë dhe një revolucion.

Por veprimi i PD dhe LSI-së nuk ka gjetur miratim as nga ndërkombëtarët dhe ata luajnë me dy ide të cilat i largohen së Vërtetës: ideja e parë është ajo e identifikimit të PD dhe LSI me tërë popullin në përgjithësi, pra vetëquhen si zëdhënës masivë dhe autentikë të popullit.

Kjo bën që spektaklet e tyre politike të stimulohen nga pikëpamja propagandistike si një veprim i organizuar i përmbysjes popullore të sistemit politik të deritanishëm.

PD dhe LSI vërtetë kanë dalë “vullnetarisht” nga ky sistem, por kjo nuk do të thotë aspak se ata janë populli.

Ideja e dytë propagandistike ka të bëjë me premtimet që PD dhe LSI bëjnë në mitingjet e tyre të alambikuara përherë në formën e spektakleve, se të paktën  në datën 11 maj 2019 revolta popullore do të ndryshojë gjithçka. Kemi të bëjmë me një Ëndërr Fantazmagorike  Ndryshimi. Vështirë se ndodh ose  do të ndodhë një gjë e tillë.

Edhe në vitin 2017 kreu i PD-së Lulëzim Basha, duke përdorur simbolin e “çadrës së Lirisë ” premtoi një “Republikë të Re”, por pa e sqaruar asnjëherë këtë metaforë abstrakte në detaje të një realiteti konkret.

Por dua të ndalem tek një ide e mbrapshtë ndonëse dhe e paperceptueshme dot. E kam fjalën për idenë e të ashtuquajturit “konflikt civil”, që nuk ka të bëjë dhe nuk është identike me atë që njihet si koncepti “i mosbindjes civile”.

Ç’kërkon kjo tezë ogurzezë e “konfliktit civil”? Ç’ do të thotë realisht një “konflikt civil”?

Nuk kemi të bëjmë me një konflikt politik sado i ashpër dhe i tmerrshëm të jetë , por kemi të bëjmë me “konfliktin civil”, që as më pak e as më shumë është një metaforë e  “luftës civile”.

Por a mund të ketë një “luftë civile” në Shqipëri në vitin 2019? Një absurditet i pafundmë dhe një qesharakësi e infinitshme! Ide të tilla kërcënuese dhe luftarake janë të denja për distopinë e Oruellit.

Ka të drejtë sociologu i madh Zygmunt Bauman, i cili i quan dispotitë  e tilla, dispoti të modernitetit të lëngët, ku konceptet dhe nocionet politike humbasin qëndrueshmërinë e kuptimeve të veta tradicionale, për t’u futur konceptet tek njëri-tjetri, sipas një paradoksi, jashtë historisë.

Më e rrezikshme nga të gjithë idetë në politikë është ajo e “konfliktit civil”. 2019-a është një përsëritje e 2017-s së ashtuquajturës “çadra e Lirisë” por me një ndryshim: nëse në 2017 opozita i kishte ende mandatet juridike, 2 vjet më vonë në 2019 opozita i ka hedhur tutje mandatet e saj dhe kërkon të bëjë gjëra të cilat është e pamundur t’i mbajë në shpatullat dhe në veprimet kundërshtuese.

Në këtë rast duhen përsëritur vargjet e Horacit: “Parturient montes, nasetu ridiciulous”, që në njëfarë mënyre mund të shqipërohen si” Malet pollën një mi, pra diçka qesharake”.

2-A do bëhen zgjedhjet lokale dhe ç’do ndodhë pas tyre?

Po afron data e zgjedhjeve vendore në të gjithë Shqipërinë. Kjo është një datë e dekretuar nga Presidenti dhe i përket kalendarit normal të Kushtetutës.

Këto zgjedhje janë të një niveli të ndryshëm nga zgjedhjet e përgjithshme politike. Zgjedhjet vendore përcaktojnë administratën vendore. Ky është një ndryshim krejt i lexueshëm në raport me zgjedhjet e Përgjithshme politike që përcaktojnë raportet të përfaqësuesve të popullit në Kuvendin e Shqipërisë, pra shumic ën dhe opoziten, pra dhe  Qeverinë, Kryeministrin si atribute të këtyre raporteve përcaktuese.

Dihet që ne jemi një Republikë Parlamentare dhe kjo lidhet substancialisht pikërisht me Kuvendin, që është pikërisht Parlamenti.

Është një marrëzi gjithashtu e pafalshme që opozita që i ka hedhur tej mandatet e deputetëve dhe që nuk e ka bërë një gjë të tillë për të hedhur poshtë dhe mandatet e kryebashkiakëve, refuzon papritur që të marrë pjesë në Zgjedhjet Administrative. Nuk ka asnjë lloj sensi të semantikës politike dhe asnjë justifikim, sado i sofistikuar për të braktisur procesin e zgjedhjeve vendore.

Unë mendoj që këto zgjedhje normalisht do të zhvillohen. Natyrisht nuk më tingëllon mirë dhe më duket e tepruar thënia e Kryeministrit se PS do t’i fitojë të gjitha bashkitë pa përjashtim. Kemi të bëjmë më një plotësim tërësor të metaforës vulgare të krejt tepsisë së pushtetit.

Një gjë e tillë është vetëm një dëmtim politik dhe një lloj “superioriteti” monopartiak në një etapë tjetër historike kur është i domosdoshëm, ku realiteti jo vetëm në Kuvendin e Shqipërisë ,por dhe në Sistemin e Bashkive dhe të Komunave të krejt Shqipërisë.

Çfarë do të ndodhë mbas kryerjes së procesit të zgjedhjeve vendore?

Nuk më pëlqen të jem asnjë lloj profeti, madje mund  të themi si Karl Popperi, se profecitë në politikë janë si veprimet e prestigjiatorëve në cirk, kanë  atributin e mrekullive të fshehta dhe të  befta.

Por mendoj se ka ardhur një fazë e tillë që klasa parapolitike shqiptare qoftë qeverisësit ashtu edhe opozitarët do të pësojnë një rënie të madhe morale në popull dhe do të kemi dukurinë që e kam quajtur “vdekja e bardhë e partive”.

Kjo do të thotë që partitë tradicionale si PD dhe LSI (mos harrojmë që së bashku këto dy parti kanë qeverisur Shqipërinë me një mandat 4-vjeçar) do të ndodhen në zgribin e zhbërjes dhe të humbjes së tyre.

Ne jemi dëshmitarë, se si shumë parti politike te vogla shqiptare nuk kanë mbijetuar dot në këto 30 vjet. Pra kanë pësuar   vdekjen e bardhë politike, të pashmangëshme.

Ndoshta (është një mënyre jo absolute të shprehuri) edhe parti të tilla si PD dhe LSI do të shkojnë drejt një fundi të tillë sipas parimit  kauzal “korr atë që ke mbjelle”.

Natyrisht që nuk ia uroj askujt këtë “vdekje të bardhë” të partive .

3-Antifashizmi dje dhe sot, Babë Myslymi dhe Berisha

Zhurma propagandistike kundër Antifashizmit  Shqiptar, për ta kriminalizuar dhe për ta skualifikuar nga një vlerë madhore historike në një antivlerë të neveritshme, nuk është shkencore, por bëhet nga instrumente të stimuluara, jo nga e Vërteta Historike, por nga e kundërta e së Vërtetës Historike .

Është e pamundur që të mohohet dhe të anatemohet Antifashizmi Shqiptar, siç është krejt e pamundur të shpërbëhet dhe të rrëzohet Antifashizmi Botëror i shek XX.

Antifashizmi Shqiptar është në substancën e Antifashizmit Botëror. Shkatërrimi i njërit është dhe do të ishte dhe shkatërrimi i tjetrit dhe e kundërta. Antifashizmi Shqiptar është i pazhbëshën dot sa edhe Antifashizmi Botëror.

Në datën 1 maj të këtij viti isha në Pezë, me rastin e 120 vjetorit të lindjes të Heroit të Popullit Myslim Peza. Pikërisht ky Myslim Peza, që të kujton një Panxho Vila shqiptar, krijoi qendrën rezistuese dhe Cetën e Parë Antifashiste në Europë.

Ai është gjithashtu një faktor i ideimit dhe sendërtimit të Konferencës së Pezës, ku morën pjesë dhe figura të tjera popullore si Haxhi Lleshi dhe Baba Faja Martaneshi, për të formuar Frontin Nacional Çlirimtar.

I mbaj mend shumë mirë ditët e para të majit 1992, kur Sali Berisha në atë kohë President, me një egërsi të pashoqe dhe fashistoide urdhëroi të zhvarroseshin nga Varrezat e Dëshmorëve eshtrat e shume heronjve dhe komandantët e Luftës Antifashiste Nacional Çlirimtare.

Midis tyre u zhvarrosën dhe eshtrat e Babë Myslimit. Sokol Peza, nipi i Baba Myslimit e mori arkivolin me eshtrat për ta varrosur me një ceremoni të thjeshtë pranë shtëpisë së Babë Myslimit.

Në atë kohë unë isha deputet i PS në Kuvend dhe së bashku me deputetin tjetër Sabit Brokaj qemë të vetmit nga deputetët ,që morëm pjesë në këtë ceremoni të varrimit të eshtrave, ku u mblodh i tërë populli i Pezës.

E kujtoj këtë ngjarje për të treguar se ajo që bëri Berisha në 1992 është një gjë më vulgare, më e  egër se sa botimi i librave pseudo-historikë, pa asnjë vlerë, për të treguar gjoja  se Antifashizmi Shqiptar paska qenë një luftë civile.

Shikoni se sa shumë ngjajnë nocionet e përdoruara në kohë të ndryshme. A nuk hasin dhe sot pasuesit, dishepujt e zombizuar , madje edhe të  viktimizuar të Berishës, të cilët bënë pikërisht  vitin 1997 të  kobshëm , si dhe tani në 2019 , atë që s’duhet të bënin, pra harikirin e pakuptimtë, me gjestin në dorëzimin e mandateve të deputetëve ,për të folur në kor për “konfliktin civil”, që nuk qenka gjë tjetër, veçse ëndrra revolucionare e Luftës Civile në Edicionin e Ri.

Antifashizmi Shqiptar është historia më e lavdishme e popullit dhe e kombit tonë në shek e XX. Antifashizmi është një shpikje dhe një Kulturë e Re e Njerëzimit në Luftën e Dytë Botërore. Në Luftën e Parë Botërore nuk ka Antifashizëm.

Antifashizmi qe një Apel Madhor i Arsyes së Njerëzimit, për të krijuar një Aleancë, më të madhen në kohëra, gjatë njëzet shekujve, Aleancën  midis  SHBA-së, Anglisë dhe BS, për të luftuar, për të rezistuar ndaj Apokalipsit Nazifashist.

Pikërisht këto ishin kushtet historike, kur shqiptarët morën pjesë më dinjitet në Aleancën Antifashiste të Aleatëve të Mëdhenj dhe luftuan kundër dy pushtimeve të njëpasnjëshme, kundër fashizmit italian dhe nazifashistëve gjermanë.

Dihet që në kushtet e një pushtimi , nuk bëhet fjalë juridikisht për një luftë civile, nuk ka luftë civile,  një luftë e tillë ndodh në vende të papushtuara, por ka luftë  populli  ndeshet dhe me bashkëpunëtorët vendas të pushtuesve.

Kaq logjike dhe e vërtetë është kjo tezë, sa në Itali Antifashistët italianë luftuan kundër fashistëve italianë dhe në historiografi kjo nuk quhet aspak luftë civile.

Po marrë dhe një shembull të dytë Francën. Antifashizmi Francez, partizanët  francezë , të udhëhequr nga Partia Komuniste franceze mbajtën njëpeshë të madhe të luftës, përpara se sa të hynte në Francë edhe gjenerali De Gol. Antifashistët Francezë u persekutuan u burgosën dhe u vranë nga Qeveria Kolaboracioniste e gjeneralit  Pëten, e njohur si Qeveria e Vishisë.

Pastaj lufta vazhdoi, jo vetëm kundër pushtuesve gjermanë ,por dhe ndaj tradhtarëve ,siç i quante  me të drejtë  dhe realisht  Gjenerali antifashist  De Gol, i cili kur Franca u çlirua bëri një dënim shembullor të kolaboracionistëve francezë, duke dënuar dhe vetë me vdekje Pëtenin, si dhe  disa nga ministrat e njohur  të  Pëtenit, që ishin dhe intelektualë  me shume emër. Por askush në historiografi këtë periudhë të Francës si luftë civile.

Në rastin e Shqipërisë në gazetat naziste “Tomorr i Vogël” dhe “Tomorri” gjatë okupacionit nazist gjerman shtjelloheshin artikuj me teza, që i konsideronin partizanet antifashistë si “vrasës”, madje e quanin në luftën e tyre si një luftë civile  prej edhe  “sllavo-komunizmit”, term ky shumë i çuditshëm dhe tepër propagandistik për kohën.

Duhet të mos harrojmë se Rusvelti dhe Çëçilli fare lehtë mund të akuzoheshin me plotë gojën, se bën aleancë me “sllavo komunizmin” dhe më kë, me vetë  Stalinin.

Por ne nuk do të kishim një Antifashizëm Botëror pa këtë Aleancë, e cila kishte qëllim shumë të qartë të çlirimit nga fatkeqësia historike  dhe Murtaja Katastrofale e Nazifashizmit.

4- Kryeministri, 75 vjetori i Çlirimit dhe Mit’hati

Viti 2019 është viti i 75 vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë. Pra një përvjetor shumë i rëndësishëm. Të mos harrojmë që data 29 nëntor 1944,  që njihet si Çlirimi i Shqipërisë nga Nazifashizmi është një nga datat kryesore, që së bashku me 28 nëntorin 1912, janë të përcaktuara në Kushtetutën e Shqipërisë.

Si ka mundësi, që pikërisht të mos festohet 75-vjetori i Çlirimit, i njohur dhe i konfirmuar dhe kushtetutshmërisht? Deri më sot nga Qeveria Shqiptare dhe nga Kryeministri Rama nuk është bërë Programi i respektimit  ceremonial shtetëror  të këtij 75 vjetori, në një kohë që gjithë bota e qytetëruar i nderon datat e Çlirimit të vendeve të tyre nga pushtimet e huaja dhe Epopeja e Antifashizmit te Luftës së Dytë Botërore është krenaria e  palëkundur e historisë moderne të SHBA dhe Anglisë etj.

Si ka mundësi të mbivlerësohet, të rivarroset me nderime shtetërore Mit’hat Frashëri, në një kohë ,që qëllimisht nuk nderohen antifashistët shqiptarë?

Me të drejtë historiani i njohur  Paskal Milo e quajti rastin e Mit’hat Frashërit, të apologjizuar nga ana e Ramës,   si një “hipotekim të një gabimi historik”.

Të kuptohemi: Nuk është se figura historike e Mit’hat Frashërit nuk duhet studiuar, duhet studiuar patjetër, por si Kryetar i Ballit Kombëtar, ai gaboi historikisht, në mënyrë fatale dhe qe në anën e kundërt të Historisë, si  dhe qe një përgjegjës i gabuar, si tërë kolaboracionistët e tjerë  në Europë.

Si kulturolog  i njohur , me emër gjatë  viteve,| studiuesit le të flasin, nuk i ndalon askush,  për vlerat e Lumo Skëndos, që është emri i tij letrar.

Por në historinë e Antifashizmit të shek XX, Luftës së Dytë Botërore, Mit’hat Frashëri nuk është Heroi, por Antiheroi, sic del  kaq qartë dhe nga dokumetat angleze, nga dokumentat gjermane si dhe greke madje dhe italiane.

Dhe me të drejtë  historiani amerikan i sotëm dhe tejet serioz Bernd Fisher , që ka bërë  një libër shkencor të mirëfilltë  për vitet e  Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri ,  e quan Mit’hat Frashërin të pariabilitueshëm dot.

Pra, asnjë  person  , qoftë dhe  Kryeministri nuk mund ta transcedentojë dot asgjë ,përtej çdo subjektiviteti, qoftë të Vërtetën, qoftë ngjarjet , apo figurat në  Histori. Sejcili mund të pyesë pse një gjë kaq e thjeshtë  bëhet kaq e ndërlikuar? Pse ringjallen këto teza të mbrapshta në ditët e sotme, tashmë ,që kemi të bëjmë me një pseudo debat, që kronologjikisht nis që në 1943- 1944, pikërisht në fletoret e gazetat fashiste?

Dhe ringjallet në  vitin 2019! Por a është i rastësishëm ky pseudo debat?

Pse nisi edhe vitin e kaluar pseudo debati  denigrues për Gjergj Kastriot Skënderbeun dhe figurën e tij në histori?

Këto pseudo debate, duke përfshirë edhe të ashtuquajturën tezë marramendëse “të luftës civile” të sotme, nuk janë gjë tjetër veçse një formë e banalitetit barok  propagandistik dhe e  një luftë politike mediokre, që nuk ka të bëjë aspak me një  qytetërim politik,  apo me klasën politike, të ndërgjegjshme me synime strategjike te Zhvillimit të vendit, të Prosperitetit, te Emancipimit dhe të kauzës substanciale te Integrimit Demokratik Europian.

Është e mjerueshme të dëgjosh ,se si bëhen  pseudo debatet vulgare, përplasëse, me batuta me ironi dhe mburravecllëqe midis politikanëve kryesorë edhe të dy shteteve shqiptare  të Kosovës dhe Shqipërisë .

Nuk ngurohet aspak, që midis Kryeministrit të Kosovës dhe atij të Shqipërisë të bëhen pseudo replika , sipas  grindjeve  me stilin “grarishte”. Pse ndodh një gjë e tillë kur politikanët kryesorë, për hir të ideve madhore dhe ekzistenciale  të kombit, duhet të kenë edhe “frena mendorë për fjalët”, pra, vetëpërmbajtje dhe jo vetëm një diversitet te kotë dhe të kushtueshëm , por më tepër të  sintetizohen  patjetër  në qëndrime unifikuese, mirëkuptuese për të Ardhmen.

5-Sindroma e Humbjes së Shpresës dhe Historia që klith: “Lexomëni”!

Për 30 vjet rresht përfaqësimi politik në Shqipëri është bërë më banal , më i papranueshëm, kjo ka krijuar një klimë zhgënjyese popullore. Absurdizimi propagandistik i të ashtuquajturit “pozitivitet qeverisës, vetëm suksesiv, triumfalist, por edhe  “negativizmi absolut i çdo gjëje, si një triumf i zi i  së keqes”, ka bërë që ndërgjegjja qytetare në Shqipëri të ketë shumë plasaritje, plot zhgënjime dhe dilema ekzistenciale , të krijohet sindroma e humbjes së Shpresës, si  dhe një ankth ulëritës, për të ikur refugjatë, kryesisht në pjesën më aktive të shoqërisë , që janë të rinjtë dhe të rejat, duke ndikuar kështu edhe shpopullimin e Shqipërisë.

Por Triumfalizmi i Politikës i ngjan një Spektakli të Dështuar. Më kujtohet një shprehje e famshme e gjeniut amerikan, mendimtarit  Ralph Emerson, i cili këtë situatë kërcënuese e metaforizonte me shprehjen “të luash patina mbi akullin e hollë”.

A nuk luajnë kështu të ashtuquajturit politikanët tanë? Dhe pse kjo kosto e madhe historike që na bënë ne një popull përherë të vonuar, në të gjitha proceset, që përbëjnë lëvizjet stimulante drejt së Ardhmes?

Nëse është i vërtet konstatimi ,se “mbi 1 milion shqiptar nuk kanë lexuar asnjë libër” (unë vetë kurrsesi nuk dua ta besojë deri në fund këtë gjë), atëherë pse flasim se ky tranzicion 30 vjeçar paska pasur një sukses të tillë dhe ka shkëlqyer “edhe në bërjen e shtetit”, ose më saktë “në ribërjen e shtetit”, gjë që vërehet fare mirë që nuk është  as virtualisht ashtu?

Shqiptarët duan të dëgjojnë dhe ta njohin deri në fund  të Vërtetën. Edhe të menduarit historik është në substancën e së Vërtetës, jo Relativizmi Absurd i propagandave, që përplasen.

Nga ana tjetër etapat madhore të Historisë, siç është Antifashizmi Shqiptar në shekullin  e XX ,duhet respektuar, ashtu siç thotë dhe historiani i madh Eric Habesbaun, që  e quan Antifashizmin si formën e Epërme te Modernitetit Demokratik.

Historia është ajo që ka ndodhur, jo ajo që mund të ndodhte, por që nuk ndodhi. Natyrisht edhe Historia përsëritet. Historia duhet ta mësojë në mënyrë që  të ecim drejt së Ardhmes , por jo të përsërisë e Tashmja   situata të tilla, që lidhen me luftërat civile të rreme, që në përgjithësi populli shqiptar nuk i njeh gjatë gjithë historisë së tij (natyrisht   në histori ka dhe eksese , te cilat nuk duhen mohuar) se me të drejtë  Xhambatisto Viko thotë, se  Historia edhe përsëritet , njëherë si tragjedi dhe herën e dytë si komedi.

Të ashtuquajturit politikanë, apo dhe skota laramane dhe delirante  prej opinionistësh dhe analistësh të mediave luajnë gjithashtu një Spektakël Ciklik dhe të pa ndërprerë. Për këta Brahmanë të Opinionit Publik, duhen thënë fjalët e famshme kur mbarojnë komeditë “Plaudite cives !”. d.m.th “Duartrokitni qytetarë !”.

Vetë-vetiu çdo njeri bënë pyetjen, sa do të vazhdojë akoma një situatë e tillë hibride dhe ambiguide në historinë konvencionalisht e kemi quajtur tranzicion?

Askush nuk mund t’i japë një përgjigje të saktë dhe mbushamendëse, pra një përgjigje finalizuese dhe përfundimtare. Nuk mund të ketë të Ardhme të Shqipërisë pa një emancipim politik të gjithanshëm.

Një formë e emancipimit politik është dhe Kultura dhe Dituria, kurse Injoranca, Tribalizmi, Provinacionalizmi  janë atutë e të kundërtës së Emancipimit, pra e një Politike të Vonuar Retrogade në mënyrë të frikshme.

Të mos harrojmë se ne shqiptarët e bëjmë Historinë, por jo jashtë Historisë Europiane dhe Botërore. Askush nuk mund të na shfajësojë, ose të na justifikojë. “Historia lacuta est causa finita est!“, pra “Historia ka folur, çështja ka përfunduar!”. Këtë duhet ta kuptojnë jo vetëm politikanët, por sidomos populli, që i voton ata.

Por si mund të rezultojë i suksesshëm votimi popullor, kur ende asnjë nga politikanët seriozë nuk flet për anulimin e ndryshimeve të kobshme kushtetuese te vitit 2008?

Pse kryetarët e partive nuk e ngrenë zërin për të bërë një kapërcim të Rubikonit, për një demokratizim të votimit ,për të krijuar dhe parti të reja, por dhe një Elitë të Re politikanësh, për të qenë  vetë Politika  dhe veprimet e saj më të suksesshme?

Sistemi i Vjetër Politik dhe partitë tradicionale nuk ka gjasa se shpëtojnë dot , nga kjo krizë e vazhdueshme , që vijon prej gati çerek shekulli , që i ka sfilitur të tërë.

Historia klith  “Lexomëni!” Po kush e lexon, pa syzet  deformuese partiake?

*****

Botuar sot në Dita. Ndalohet ribotimi i plotë ose i pjesshëm pa lejen me shkrim të redaksisë

May 12, 2019 12:14
Komento

66 Komente

 1. qeveria Rama e deshtuar ne ekonomi May 12, 12:38

  Kriza politike reale apo e simuluar eshte bashkudhetare prej shume vitesh ne Shqiperi dhe jemi mesuar me te. Eshte nje tjeter : Kriza ekonomiko-financiare! Shqiperia gjendet prej vitesh qeverisje te Rames ne krize te tille, por tani kjo krize po prek fundin e gremines. Krejt i pa afte ne njohuri ekonomike dhe per me teper ne aftesine per ta kuptuar krize ekonomiko-financiare, Edi Rama eshte ndoshta shembulli i vetem ne glob i nje kryeministri qe nuk ka idene me te vogel nga ekonomia! Me largimin e Shkelqim Canit nga minister ekonomie (nje njohes i mire i ekonomise) dhe me zevendesimin e tij me nje arsimtar me injorant nga ekonomia se Rama vete, gjendja e ekonomise mori rrokullimen. Eksperimentet me PPP koncesionet hajdute tenderat abuzive hodhen financat e vendit ne kolaps. Borxhi publik te 80% eshte nje tregues evident i krizes.Sot Shqiperia perjeton plotesisht efektet e kesaj krize ekonomiko-financiare. Ne se kjo qeveri e ketij kryeministri do tentojne vazhdimin e shtyrjes se qeverisjes ne krize te tille, atehere po, lufta civile eshte e pa shmangshme.

  Reply to this comment
  • Shqiptar May 12, 12:59

   Kryeministrat jane vizionare jo ekonomiste.Kryeministri nuk ka nevoje te jete akademik apo doktor shkencash por vizionar. Kryeministri nuk ka nevoje te jete shkencetar apo inxhinier apo shpikes patentash por vizionar,i zgjuar, demokrat,tolerant dhe ta doje e ta respektoje popullin e vet. Ne te kundert te tjerat jane perralla me mbret.

   Reply to this comment
   • Ekonomist May 12, 14:01

    Pikerisht pra Rames i mungon vizioni dhe mbi te gjitha zgjuarsia te kuptoje krizen e thelle ekonomiko-financiare qe natyrisht nuk eshte si ato perrallat me mbret qe tregon para mikrofoneve.

    Reply to this comment
   • Sauku May 12, 14:01

    Ku ishim,hic gjekundi ! Si eshte kryeministri jone apo si duhet te jete e kishe fjalen ti ?

    Reply to this comment
  • Tomorri May 12, 14:25

   Qeveria Rama eshte me e sukseseshmja ne keto 29 vjet per shkaterrimin e vendit dhe pergatitjes se tij per t’u shitur tek armiqte e Shqiperise!

   Reply to this comment
   • Labi May 12, 22:46

    Qeveria Rama o zotri është qeveria që vrau shpresën e Shqipërisë shtet. E mori përsipër duke zhvendosur pushtetin nga duart e Shqipërisë lokale dhe na e nxori në një portal “bashkëqeverisje”. Me këtë veprim “vizionar” tregoj arrogancën injorante të bërit shtet nga një dorë që mban timonin. E pra ja dhamë timonin që po na hedh në greminë. Zgjohuni o ju tifozat rilindiot. Kush është socialist në bindje është i pari që duhet të hedhi poshtë këtë qeveri mediokre, fashiste.

    Reply to this comment
  • Zigur Qarri May 12, 14:42

   Dhe kur largohet Shkelqim Cani me grade shkencore “Doktor ne Ekonomi”,per tu zevendesuar nga nje Mesues anglishtje me arsim
   te cunguar si Arben Ahmetaj,lind pyetja;Perse duhet atehere formimi profesional?Arben Ahmetaj,nje nga hajdutet me te paskrupullt,
   dhe po aq pevers sa edhe Rama,u emrua ne ate post qe Kryeministri te bëjë çfar te doje.Koleget e tij Perendimore jan ankuar shpesh,
   se Ahmetaj nuk njeh termat ekonomike-financiare!Kryeministri duhet te jete patjeter ekonomist ose jurist,sidomos ne vendet me
   Demokraci te brishte,ku Kryeministri autokrat vendos per gjithshka vete.Edvin Rama eshte i semure psiqik,dhe ata qe i shkojn pas,
   jan ata qe kan interesa,naivet qe besojn ne idealet socialiste,ndersa te tjeret jan psikopate,drogaxhinj,peverse dhe karagjoze,te cilet
   shohin vetveten tek ai.Lexo rreagimet e shumices se komentuesve qe perkrahin Ramen,qe ta vertetosh!Asnje gjurme per vrasesit e
   Artan Santos ne mes te Tiranes,ndersa Avdjol Dobi akoma ne arrati!Si ka mundesi?!Eshte e qarte, mbrapa tyre qendron Edvin D’rama
   dhe banda e tij.

   Reply to this comment
  • Drenova May 12, 14:53

   Lufte Civile ka patur per 29 vjet me radhe ne Shqiperi!
   Dhe kjo lufte nuk eshte bere me ushtare,partizane e ballista,por me percarjen e popullit,grabitjen e pasurive kombetare,hedhjen ne rruge pa pune e pa mbeshtetje financiare te shumices se popullit,grabitjes dhe shkaterrimit te fabrikae,uzinave,kombinateve,minierave,pyjeve,bregdetit,ushtrise,flotes tregtare detare e asaj luftarake,shkaterrimi i tokes bujqesore, kanaleve vaditese e kulluese, te serave,pemtoreve,ullishteve e rezervuarve,zaptimi i tokes bujqesore per ndertime te pa ligjeshme,shkaterrimit te shtetit ligjor dhe uzurpimit te pushtetit nga njerez e klika anti popullore!
   Akuzohet socializmi per lufte klasash,por sot ajo zhvillohet shume here me e eger se atrehere!
   Sot ne se nuk jep leke ose “veglen” shefit nuk futesh e nuk e mban dot vendin e punes!
   Sot merita e vetme e te punesuarit eshgte “militantizmi” partiak e jo aftesia profesionale e as perkushtimi ne pune!
   Sot hajduti dhe i korruptuari ben prolkopi dhe behet milioner!
   Sot kryeminister nuk ka nevoje te jesh i afte,por te jesh mashtrues,arrogant, cinik,te shash me liber shtepie qytewtaret,te zgerdhihesh kur duhet te heshtesh dhe te bindesh nje popull “dele” se ti punon dhe se nuk ka njeri tjeter me te mire nga ty!

   Reply to this comment
  • Raimond vlonjati May 12, 18:14

   Ky Kryeminister qe ka Shqiperia e meriton ta heqesh me dhune nga pushteti ,

   Sepse ky Kryeminister duke abuzuar me privilegjet e pushtetit ,
   e mbushi Shqiperine me droge cep me cep,
   Parlamentin e mbushi me kriminele ,
   policine e mbushi me trafikante droge,
   qeverine e mbushi me kalamaj deficente,
   dhe Kryesine e PS. e mbushi me injorante adoleshente

   Dhe me kryesorja., ky Kryeminister zbaton nje program ekonomik totalisht te kunder me parimet ekonomike te nje partie Socialiste,. Rama nuk ka azgje socialiste ,
   ai esht nje halabak Mesjetar qe perdor principe feudale ne ekonomi

   Pasi Rama ne programin e tij perdor mjete e metoda qe pasurojne milioneret , te cilet jane miq te tij ,
   dhe vjedh shqiptaret e thjeshte nepermjet taksave , taksa te cilat ua marin parate njerezve te thjeshte dhe jua japin milionereve

   Ne kete menyre kasta e pasanikevr te familjes Edi Rama pasurohet ne kurriz te varferimit te popullit shqiptar

   Ndaj esht detyre urgjente te largohet nga pushteti , qofte edhe me dhune ,
   nje hajdut i tille Kryeminister i cili krijon ligje ekonomike ,
   per te vjedhur parate nga xhepat e shqiptarit te thjeshte dhe per ti cuar ato para tek milioneret e tij

   Reply to this comment
  • Drenova May 13, 00:10

   I nderuari z.Moikom Zeqo!
   Te pershendes dhe te uroj gjithe te mirat se je nje shqiptar idealist 24 karat!
   Por do t’u sugjeroja nje gje:
   1-Ju keni shtjelluar sakte dhe plotesisht gjendjen ne vend,por nuk keni arritur te ngopeni me konstatime se kush eshte realiteti,qe e ndjejme dhe e vuajme te gjithe!
   Njerezit e URTE te ketij vendi sic jeni edhe ju, duhet t’i tregojne shqiptareve jo vetem fajtoret e kesaj gjendjeje mjerane,por me shume dhe urgjentisht se cilat jane rruget e rindertimit te nje mjedisi optimist dhe qe te mund te shohim se fundi se akoma ka njerez qe mund ta ndreqin kete vend!
   Se pari,me rrezimin e sistemit socialist njerezit u mashtruan nga propaganda e klikave qe erdhen ne pushtet,por sidomos nga te huajt,se gjoja ketej e tutje populli shqiptar do jetonte si ne Zvicer,por shpejt u zhgenjyem dhe sot kemi mbritur ne kulmin e shperberjes si komb e si shtet!
   Te gjithe ata qe kane grabitur pushtetin tek ne nuk kane qeverisur,por kane sunduar!
   Populli shqiptar sot eshte me i percare se kurre,ka me shume urrejtje ndaj njeri tjetrit dhe tek politikanet e te gjitha kraheve shohin njerez qe nxisin harbuterine,perbuzjen ndaj njeri tjetrit,korrupsionin masiv dhe nenshtrimin pa kushte edhe kur shohin se nje kryeminister mashtron apo i sherben interesave te armiqve te Shqiperise!
   Shqiperia pas 90-tes jo vetem nuk eci perpara,perkundrazi ka mbritur ne buze te humneres!
   Shqiptaret tani ndjejne se atdheu i tyre tashme eshte privatizuar,nuk do t’ia dije per ata dhe se me ngrohte ndihen jashte Shqiperise se sa ketu!
   Ne se 7 prilli i 1939 eshte dite menxyre i pushtimit fashist te Shqiperise, muaji prill,pra ne 21 prill 2008 u be menxyra tjeter ajo e pushtimit ballisto-zogist,ku dy vete,nga me antishqiptaret shiten vullnetin e popullit shqiptar duke ndryshuar Kushtetuten e Shqiperise duke grabitur per vete kompetencat e nje diktatori!
   Sot Rama ,si kryetar i PS-se ka kompetencat te hartoje vete listat e kandidateve per deputete,kryebashkiake,te hartoje listat e asamblese se PS-se,kryesise se PS-se,dhe te gjithe zyrtaret kryesore te shtetit!
   Aq e vertete eshte kjo sa u pa qarte ne rastin kur vete Rama hoqi nga qeveria me shume se gjysmen e ministrave, jo vetem pa u bere asnje kritike atyre,por perkundrazi i lavderoi!
   Dhe arsyeja e largimin e tyre nuk e bazoi as ne aftesine profesionale te tyre,por as ne arsyet ligjore!
   Si te gjithe diktatoret arsyet e largimit te ministrave nuk ishin shkeljet e Kushtetutes dhe ligjeve,por se ,”kane plotesuar 5 vjet ne detyre”!
   As vete Rama,por as asamble-istet,kryesi-stet apo edhe kongresmenet e saj nuk bene jo vetem analizen e ndryshimeve ne qeveri,por as edhe nje pyetje nuk i bene kryeministrit!
   A nuk eshte DIKTATOR Rama me keto veprime?
   Pra e keqja gjendjes te sotme te vendit jane kryesisht ndryshimet e 2008-tes,qe shqiptaret sot duhet te ngrihen me force qe te ndryshohen medoemos!
   Nje kryeminister,qe ka zhdukur ankesat e popullit,qe ka shkaterruar shtetin ligjor ku sot komandon jo ligji por “maliqi” pra vetem Rama,duhet te shporret dhe te vihet me shpatulla per muri!
   Duhet te “griset” i gjithe Kodi Zgjedhor,deputetet dhe kryebashkiaket te zgjidhen dhe te votohen dhe hiqen nga populli e jo kryetaret e partive me lista te mbyllura!
   Te shporret sistemi proporcional me qarqe dhe te vendoset ai mazhoritar kombetar,te ulet numuri i deputeteve deri ne 61 vete,aq sa rrethe jane,te ulet numuri i ministrive deri ne 5-6,sepse shteti sot eshte kthyer ne nje TAKSIDAR dhe nuk ben asnje pune!
   Per cfare duhet ministri mjedisi kur mjedisi eshte degraduar ne ekstrem?
   Perse duhet minister i maredhenieve te Kuvendit me qeverine,kur keto maredhenie jane institucionale dhe duhet t’i realizojne titullaret dhe administrata e tyre sipas ligjeve?
   Perse duhet ministria e Turizmit,kur turizmi eshte PRIVAT dhe jo shteteror?
   Perse duhen dhjetra agjensi shteterore mbushur me militante te pa afte kur ato fare mire mund t’i kryejne funksionet brenda ministrive?
   Perse duhet Drejtoria e Pastrimit te Parave me vehte kur kete funksion e kryejne drejtori edhe ne ministrine e Finances,te ministrise se Brendeshme etj?
   Pse duhet te jene 12 prefektura kur funksionet e tyre mund t’i kryejne bashkite dhe qeveria?
   Pse duhet te funksionijne mareveshjet korruptive te PPP ku shteti ka humbur rolin kontrollues dhe eshte bere ortak me privatin per interesa korruptive?
   Pse shteti ka privatizuar te gjitha sherbimet ne shendetesim,burgje,institucione,pastrimin e qyteteve,transportin urban ne Tirane sidomos kur kete gje mund e duhet ta beje vete shteti, qe garantojne fitime te medha duke krijuar mundesine e rritjes se te ardhura per rritjen e rrogave?

   Reply to this comment
 2. Lani May 12, 12:47

  Vetem ne Shqiperi gjen parti politike qe ti sherbejne armiqve shekullor te popullit dhe kombit shqiptar.

  Reply to this comment
 3. REFERENDUM per zgjedhje te kandidate te pa varur ! May 12, 12:48

  Vetem populli e ka ne dore po te doje,REFERENDUM per kandidate te pa varur ! Shqiperia s’ka zgjedhje,e kane te DIZENJUAR vetem per 4 njerez qe ndajne tepsine me ralle, Rama,Basha,Berisha,Meta, PRA NUK ESHTE DEMOKRACI laj shplaj ata ke per 30vjet ata do kesh edhe per 30vjet te tjera.Po te ndryshoj menyra,as ne bashki per pastrime nuk zgjidhen.Deri sa populli te ngrihet,shtrigat do vazhdojne lojen “e ka kush e ka”

  Reply to this comment
 4. Vera May 12, 12:48

  Intelektual i verrete.
  Mjere qe eshte i vetem.
  Jetojme ne periudhen e injorances me te madhe.
  Injoranca me e tmershme se bomba atomica.

  Reply to this comment
  • Araniti May 13, 07:14

   Langaraq i vertete ke dashur te thuash…ëë, se per intelektual ky shkrim qe kuterbon injorance, njeanshmeri, militantizem,servilizem dhe tredhje intelektuale…Sa i perket brendise se tij….seee asnje fjale nuk eshte thene se perse protestojne qytetaret….eeee nje intelektual i vertete….i sherben popullit te vet dhe nuk pranon te beje lepirerebythesin e te pergerave te Rames e rilindasve te tij.
   Intelektual eshte akademiku Fuga…jo “supaxhiu” Zeqo.

   Reply to this comment
 5. Liri May 12, 12:50

  Ky eshte rezultati ku politikanet Shqiptare rekomandohen,zgjidhen dhe perzgjidhen nga ambasadat e huaja qe i kane kthyer kombin Shqiptare ne kavje per eksperimentet e tyre te ndyra.

  Reply to this comment
  • Psss... May 13, 07:08

   Liri,mendoj qe eshte e kunderta,eshte populli Shqipetar qe zgjedh e perzgjedh kavjet e tije qe i eksplorojne te tjeret,

   Reply to this comment
 6. Referendum per arrestimin e koleres sali May 12, 12:52

  Po pati lufte civile ku do futeni ju beqiret luftenxites te shtypit dhe te politikes…
  A do luftoni ju beqiret si moikomi si arben malaj si rtur zheji me sonila mecon apo andi gjyshit dhe vito kapos,po cuni fahriur me baben hekuran….
  Me se do luftoni ju luftenxitesit qe kenaqeni si vampiri kur shikoni viktimat qe i leshoni neper rruge.
  Ku ne te semes do rrij familja kriminale berisha meta me daunet e tij kur populli te vritet….
  Po dolet ju beqiret me familjet tuaja ne rreshtat e pare ,atehere le te filloj lufta…
  Por ju beqiret luftenxites fshiheni dhe prisni momentin qe te merni pushtetin si fitimtar dhe te tregoni per bemat tuaja dhe te filloni te vidhni sic keni bere ne keto 30 vjet
  Ptu rrace e poshter turkoshakesh qe keni mendjen tek vrasjet dhe grabitjet dhe ankohemi se jemi me te varferit…

  Reply to this comment
  • Psss... May 12, 13:34

   Kush pret ta arrestoj Saline,Rama thote nuk eshte puna ime,Dakort,po ku e ke Qeverine se asnje fije floku si kane prekur,A ishte kjo qeveria e “rilindjes” se drejtesise kunder krimit ? Ku mi ke “peshqit e medhej” po i ruan peshkaqeni ? Rama kujtoj se do shpikte rroten,bashke qeverisja,bashke egzistenca me krimin eshte regres,vetem sa e thellon me tej krizen

   Reply to this comment
  • Referendumi i vertete May 12, 15:47

   Profesori i njohur kosovar Milazim Krasniqi shkruan se

   “Pasi nuk arriti t’ia fusë flakën Kosovës, si pjesëtarë i komplotit me Vuçiqin, Edi Rama si duket ka vendosur t’ia futë flakën Shqipërisë.”
   Krasniqi thekson se “Pansllavizmit dhe Rusisë putiniane i nevojitet zjarri dikund në Ballkan.”

   Reply to this comment
   • XY May 12, 18:08

    Mos dezinformo këto i ka thënë për Salih anarshistin i cili në mënyrë ciklike e ka futur vendin dhe popullin në krizë në 92v. 97v. 08 dhe 013

    Reply to this comment
   • Bora May 12, 18:10

    Prefesori i trapit,si enver hoxha,”armiku i jashtem”
    ja ka fajin hajduteve ? armiku jashtem jane vete Shqipetaret

    Reply to this comment
 7. Teli May 12, 13:20

  Nje shkrim i argumentuar nga te gjitha pikpamjet.”Lufte civile” ka vetem ne mendjet djallezore te neoballisteve, perkrahes te ideve neofashiste.T’u priten burimet financiare qeveritare dhe te shkrihen “institutet” e cetave ballisto-zogiste qe mbjellin percarje kombetare. LANC ishte nje lufte popullore dhe ne krahuan e drejte ne Koalicionin e Madh Anglo-Sovjeto-Amerikan!

  Reply to this comment
  • e gjete te keqen, po nuk calon gomari nga veshet May 12, 13:48

   LANC i te kishe ngelur,te tjerat i kishe zgjidhur,i kishe vene pikat mbi i,Fshati digjet e kurva krihet !

   Reply to this comment
   • Maliqi May 13, 13:25

    Vertet qe nuk calon gomari nga veshet, sic e nenvlefteson ti LANC, por nje gje eshte e sigurte: pa kete lufte nuk do te ekzistonte Shqiperia qe kemi sot.Nje pjese e popullsise,ku mund te beje pjese edhe ti, Hitleri do ta kishte eksportuar si lende te pare per sapun ne Mat’hauzen.Apo jo?Prandaj lavdi LANC!

    Reply to this comment
    • veterani May 14, 08:13

     Ik or torollak,se e mundi gjysma e opinges Gjermanin,po te ishte per LANC-in kishe vajtur andej nga kishe dale,
     Ne luften e II boterore simbas enciklopedise u vrane 70 deri ne 85 miljon njerez,vetem ushtria e kuqe me gjithe popllaten numuron rreth 26.5 miljone Ruse,Ti na del qe na fitove luften e na munde gjermanine me cobanet e dhive qe moren malin,Mund te thuash qe luftuan me aq sa kishin mundesine,dhe bravo ju qofte,po jo se e fituan ne luften,Luften e fituan te tjeret,ne qelluam ne krahun e fitimtareve deri sa mbaroj lufta,mbas lufte pastaj morem rruget e mu..anen e gabuar te historise,nuk u bashkuam me aleatet perendimor,na hodhi dreqi nga e keqja,prandaj jemi sot keshtu si jemi,dekada te tera mbrapa europes.Ne nuk na e ka fajin lufta na e ka fajin koka,50 vjet me luften e hengri enveri,edhe keta mashtruesit e sotem me luften duan ta hane,populli i varfer bie viktime,harron se ka gorrica ne tavoline

     Reply to this comment
 8. Ne nji kohe ,kur gjithcka duhet te jet ne sherbim te asaj qe motivon Pozitiven per Shqiperine ,i nderumi Zeqo ulet ne prehrin e se Keqes Shqiptare May 12, 13:30

  Nji titull qe ka nji efekt mjafte negative ne zhvillimet

  e Shqiperise sidomos oreve te fundit .

  Titujt kane gjithmon me shume efekt se brendia

  sepse godasin ne Optiken e lexuesit dhe syri ,

  i cili fixon momentin e pare ,i lidhur direkt me Trurin

  percjell menjiher Sinjalin Pozitive ose Negative ( te pare qe ka marre )

  dhe ky Sinjal i pare ,eshte me i Forte se cdo permbajtje

  e derdellitje qe pason me poshte .

  Medie me negative ,si me qen thjeshte nji Tritol

  i shoqerise Shqiptare nuk gjen ne Bote ,

  madje Tritol do ishte jo shprehja e duhur ,

  por bakterie Toxike qe i ka ber me shume dem asaj shoqerie e atij vendi

  se vet politika .

  Titulli pra ,edhe njiher ,duhet te jet ne favore te situates

  qe t’i sherbeje situates qe po kalon Shqiperia ,

  jo gervishje e plages ,me qit gjake Shqiperise .

  Kazan plehrash qe vetem qelb ne cdo rast .

  Nuk kam pare nji gazete te reagoj fuqishem

  kunder ksaj maskarade antishqiptare dhe perfaqsoj / mbroj intereesat e Shqiperise

  Reply to this comment
  • Bujari May 12, 19:57

   Po ta lexosh mire shkrimin e kupyon qe Moikom Zeqo nuk ulet ne prehrin e se keqes, por analizon situaten ku jemi katandisur. Bravo Moikom Zeqo. Si gjithnje tregon intelektualizmin tend e pavaresine e mendimit.

   Reply to this comment
   • Ishte njiher nji Kohe ,nji Shte ,nji Atdhe May 12, 20:49

    Bujari ,

    un theksoj ktu Efektin qe nji Titull ka ne shkrime ndodhur ne situatata te tilla serioze ,mbuluar nga mjergullat

    e histerise ,ku asnji nuk shikon qarte pertej rruges dhe humb kuptimin e momentit ,c’po ndodh rreth tij e corientohet nga cdo shashke e papritur …

    (nuk e lexova fare .sepse nuk dyshoj ne deshiren pozitive te Moikomit si intelektual serioze ,sepse me mungon qetesia ,kur shof se cfar po bejne kafshet ne Shqiperi )
    Natyrishte qe errespektoj Moikomin e shpresoj qe ky koment imi mos te has ne keqkuptime .klm

    Reply to this comment
 9. Peza May 12, 13:53

  Kriza e sotme politike nuk filloi sot,por ka filluar qe ne vitin 1990!
  E ashtuquajtura “levizje e dhjetorit” ishte vetem nje sajese e komunistit Ramiz Alia per te bere ndryshimin e sistemeve ashtru sic u interesonte padroneve te tij antishqiptare!
  Fakti qe ne drejtimin e partive te reja politike u caktuan vetem ish komunistet dhe bijte e tyre verteton gjithcka!
  Keto parti nuk erdhen si rrjedhoje e nje mendimi politik te ngjizur kohe me pare,nga njerez idealiste,qe e kishin ndjere dhe ideuar si te nevojshem e te domosdoshem ndryshimin.
  Te ishte keshtu keta te ashtuquajtur lidere nuk do takoheshin per here te pare si te tille neper koridoret e konvikteve apo edhe ne shtepine e ish komunistit partizan Josif Pashko,per te filluar hartimin e programit te partise se re demokratike,qe as vete nuk dinin se cfare te shkruanin!
  Ne se keta te ashtuquajtur “dhjetoriste do te kishin bindje te thella pikpamjet e tyre te ndryshimit te sistemit me qellimin e vetem te zhvillimit te metejshem te vendit dhe mireqenies se popullit,me siguri qe do te kishin hartuar edhe Strategjine e ketij ndryshimi ne te gjitha fushat!
  Por keta palo “dhjetoriste pas disa javesh nga ndryshimi i sistemit jo vetem nuk i pyeti njeri,por as vete nuk e moren vesh se si iken e nga iken nga syte kembet!
  Ketej akuzohen partizanet se me luften e tyre nuk duhen vleresuar se paskan prure diktaturen komuniste,nga ana tjeter keta “dhjetoristet”,shenjtore nuk ndihen fajtore qe bene te mundur qe ne Shqiperi te vendosej diktatura fashiste qe shkaterroi shtetin,percau popullin dhe ua nxorri nga zemra njerezve dashurine per atdheun,se ky atdhe tani eshte prone private e nje grushti hajdutesh e kriminelesh!
  Por klikat sunduese qe moren pushtetin filluan betejen jo per mireqenien e popullit,por per percarjen e tij,per grabitjen dhe rrenimin e te gjitha pasurive kombetare e me vone per privatizmin e gjithckaje ne vend duke ndjekur politika anti popullore!
  Kjo beri qe pasurite kombetare te grabiteshin nga nje grusht mafiozesh pushtetare,te hajduteve dhe krimineleve,ndersa shumices se popullit iu dha nga nje cope leter me vrime qe nuk vlejten as per te blere nje kostum doku!
  Per 29 vjet me radhe sundimtaret qe nga Sali Berisha e deri tek Edi Rama nuk kane punuar ne asnje moment per interesat e popullit,por per vete!
  Asnjehere nuk eshte folur per nje Strategji te Zhvillimit kombetar,por gjithmone eshte punuar per te mbajtur pushtetin ne sherbim te zgjedhjeve te ardhshme,aq sa shumica e buxheteve jane shpenzuar sidomos vitin e fundit para zgjedhjeve per t’i bere reklame pushtetit te tyre!
  Shembull me i sakte i kesaj katrahure kriminale anti popullore eshte fakti qe Berisha shtronte rruget neper fshatrat e Beratit qe kishin votuar per PD-ne,por asnjehere nuk shtroi rrugen nacionale qe lidh Lushnjen me Beratin,sepse keto dy rrethe ishin masivisht elektorat socialist!
  Ndersa Edi Rama eshte mjeshter i sofsztikuar i mashtrimit,se ndonese i ben reklame te madfhe puneve te tij,ne fakt ai ka investuar jo atje ku ka qene me e nevojshme,por atje ku i behej reklame pushtertit te tij!
  Shgembulli me ekstrem i kesaj filozofie mashtrues eshte Bashkia e Tiranes,qe ka shpenzuar miliarda per qendren e qytetit,ndersa nuk ka hedhur asnje lek per ish komunat dhe sidomos per Yzberishin,nje zone banimi me 50 mije banore,kryesisht ne pallate 10 kate,por qe nuk ka ndertuar Bashkia asnje cerdhe,kopesht,kend lojrash,kend sportiv,lulishte,shkolle etj,rruget jane pa shtruar me gropa,balte e pluhur etj!
  Banoret e Yzberishtit paguajne miliona leke taksa vendore cdo muaj,por keto miliona nuk kane sherbyer per Yzberishtin,por per reklamen e Veliajt dhe Rames!
  Dhe kulmi i sundimit antipopullor te Rames eshte shkaterrimi total i shtetit ligjor dhe rrenimi i administrates qendrore dhe vendore,nepermjet te ashtuquajtures “bashkeqeverisje me qytetaret”,qe ne fakt eshte vetem kanceri i shtetit ligjor dhe i lulezimit te korrupsionit!

  Reply to this comment
 10. Broshi May 12, 14:10

  Te dyja palet presin nga turmat kundershtare 1 gabim , qe do te thote humbje jete, qe te marrin apo te mbajne karriket e tyre te ndyra. Te gjitha politikanet Shqiptare i kane parate ne Bankat e Anglise,Amerikes apo vende te tjera…..(si dhe femijte e tyre shkollohen me para te vjedhura e krimi ne kurriz te Shqiptareve) Pasi ata jane vegla te tyre per shberjen e Shqiptareve.

  Reply to this comment
 11. MH May 12, 14:10

  Shpikja e termit “Mos bindje civile” ka iden e vendosun per ta cue vendin ne lufte civile per te rrezue pushtetin dhe per te ardhur ne pushtet qifti martesore PD & LSI Basha & Mona.
  Kjo do ishte lufta e dyte civile ne Shqiperin tone.E para ne vitin 1946 e quajtun kryengritja e Postribes e drejtueme nga Zija Dani.Donin te rrezonin pushtetin Popullore per te ardhure vete ne pushtet.
  Gjendja aktuale sot po shkon kaq gjate sepse nuk ka fillue startin,detyren SPAK dhe BKH.
  Me te fillue nga puna keto dy organizma.Do filloje dhe shkurmocja e PD dhe e LSI.Sepse ish drejtuesit e tyre dhe keto qe jane sot jane te inkriminuar dhe te korruptuar.
  Diplomacia e perendimit duhet te mbaj qendrim te prere ndaj opozites qe organizon protesta javore me qellimin qe vendi asht ne krize politike.Ku ne fakt asht komplet artificiale.Ndaj perendimi nuk duhet ta lejoj kete fryme proteste artificiale te imponoje marrjen e pushtetit.Sepse qe neser kudo ne bote do te ndodhin gjera te tilla bajate qe pushteti te vije nepermjet kesaj rruge te padrejte,nepermjet protestes.Kur humbesi ne zgjedhje do te improvizoje kete huazim skenari per te rrezue pushtetin e votes dhe per ta kollofit pushtetin protesta e rruges.

  Reply to this comment
 12. E duam Shqiperin si gjiri lalzit May 12, 14:13

  Lufte civile do bej dollapi qe iken me vrap si xhepist dhe mbush breket dhe pengohet duke ja lehtesuar punen policis
  Lufte de more de bej lulushi me muniken dhe gungaci sali.
  Te gjithe keta do luftojne si ballistat neper qymezet e gjirit te lalzit
  Ja keta te hane mun per lufte,por mjer trushplaret qe do vriten per pasurin e ketyre hajduteve….

  Reply to this comment
 13. emigranti May 12, 14:15

  Moikom Zeqo eshte i vetmi intelektual qe flet sot kur heshtja e intelektualeve po behet kriminale.
  Moikomi nuke eshte me asnje pale te politikaneve te sotem shqiptare, injorante te historise se tyre kolektive dhe personale. Kamikaze te mireqenies se çastit, ky ideal absurd i ngulur ne trurin e shqiptareve…

  Reply to this comment
 14. Lili May 12, 14:16

  Po si nuk mund te kete lufte civile morr moikom kur 1 % zoterojne gjithe pasurine e kombit shqiptar? Per cka mendoni ju si komunistet e djeshme u cuan ne kemb kunder beyllereve ,edhe kur dallimi ne pasuri nuk ishte skandaloze si sot?
  Nuk eshte lufte fashiste komuniste siç doni ta propagandoni kot ketu per te shpetuar bythen tuaj e pasurine e pajustifikuar. Eshte lufte klasash ku te varferive iu ka ardhe ne maje te hundes nga kushtet e jeteses sklaveruese ,e kjo per faj te beylejreve te kuq ne pushtet…
  Normal qe po do kete lufte civile kunder ketyre qe grabitin,varferojne edhe shkaterojne jeten e 95% te shqiptareve! Deri kur menduat ju se shkon kjo situate ku 1% gezojne tanat e te tjeret asgje?
  Mos u mundoni kot me fashistat e herojt e juaj se ato heroj sot te gjithe do ishin perkrah popullit kunder ketyre horrave qe qeverisin vetem per xhepin e tyre e kur jo per popullin! Nuk ndes ma ajo perralla fashist e jo fashist,sot eshte i varferuar apo i pasuruar duke varferuar edhe ma shume te varferit! Edhe ne keto kushte dihet kush eshte shumice …

  Reply to this comment
 15. Pesimistim May 12, 15:07

  Është Edi Rama që me keq qeverisjen e tij, me vjedhjet shumë miljardëshe, me anarshinë dhe konfuzionin e tij politik, ideor, me komunikimin e tij diletant , pa substancë dhe të një njeriur të çburrëruar shteti në arenën politike që ngjalli , ushqeu, nxiti kufomat politike të opozitës të cilët, një qeveri e popullit, vërtet demokratike, duhet ti kishte futur brënda hekurave. Dhe hajduti i miljonave të rrugës së kombit, vrasësi i katër të pafajshëmve në demostratën e 21 janarit, neriu që u bë kryetar bashkie me vota vjedhur në mënyrë ekstremisht flagrante, akuzon pa ju dridhur qerpiku kundërshtarin e tij politik si hajdut, si urdhërues të përdorimin e gazit lotësjellës ndaj protestuesëve, si vjedhës të votave në zgjedhjet e fundit. Dhe njerëzit nën thirrjet e hajdutit të miljonave, vrasësit të 4 demostruesve dhe vjedhësit të votave Lul Bashës, vërsulen që të djegin e shkatrrojnë dhe të rrëzojnë qeverinë e hajdutit, dhunuesit të protestuasëve dhe vjedhsit tjetër të votave, Edi Ramës. Përfundimisht po asistojmë në përleshjen e radhës ndërmjet hajdutëve, vrasësve, vjedhsëve të votave që drejtojnë politikën shqipëtare. Synimi, vetëm për të zotëruar tepsinë qeveritare të grabitjeve, asgjë tjetër. Të gjitha të tjerat, riabilitimi i kolaboracionistëve, kriminalizimi i i pjestarve të luftës antifashiste, dorzimi i mandateve, protestat e opozitës dhe manifestimet ulur rehat në karrige të qeverisë janë vetëm për të çoroditur popullin që të mos kundërshtoj zotërimin e tepsisë. Opozita ka dy shtabe paralel, një i Sali Berishës dhe nje i Ilir Metës që konceptojnë planin e veprimeve që ua japin për zbatim Lulit dhe Monikës. Qëllimi imediat, destabilizimi i vëndit duke kulmuar në shkatrrimin e qëndrave të votimeve në ditën e zgjedhjeve vendore, dhe pastaj marja e tepsisë së artë të grabitjeve. Shtabi qeveritar me në krye Edi Ramën do qetësi pë të vazhduar edhe me disa PPP të tjera që, në qoftë se u ikën tepsia nga duartë , të bashkohen me dinjitet me ish liderin e tyre Fatos Nano,pa populli dhe atdheu në të sëmës vaftë! Popull i urtë shqipëtar, ule më tepër kurrizin, që hajdutët politikan të përleshen si duhet se për ty po luftojnë, që ty të mos të vjedhin, që ty të mos të vrasin, që të mos të vjedhin votën! Lavdi gomarit të urtë popull që mban në kurriz Salin, Ilir Metën, Lulin, Monikën dhe Edi Ramën me bandat e tyre!

  Reply to this comment
 16. Epiriot me Zemer e Shpirt May 12, 15:25

  Moikomi na u be si noli qe i binte pianos.Teori pas teorie.Pyet Shenasi Biber Ramen ,o Moikom pellazgu.Se ai ta shpejgon me mire.Po edhe ti je kronist oborri,paverisht snobizmit .Edhe ti shkruan shkrime me porosi.Asnje prej jush nuk ka guximin te thote te vertetn historike.Por beni snobin gjasme intelktuale.

  Reply to this comment
 17. Plaku Xhuxhumaku May 12, 15:47

  Shoku Malenkov (ose shoku Komi) me nje gje me ke pelqyer shume, ke parashikuar “vdekjen e bardhe” te partive tradicionale PD dhe LSI, dhe ke harruar, apo ke bere sikur ke harruar qe edhe me tradicionale se keto eshte PS. Demek, i bie qe ti si besnik i PPSHse nuk ta nxen t’ia parashikosh vdekjen, qofte edhe te bardhe PSse. Kjo quhet “konsekuence” intelektuale, ose realiteti me kokeposhte se ashtu ma do bitha mua.

  Reply to this comment
 18. albi May 12, 16:16

  Lufta civile ka filluar heret.Kjo dihet.Por pas viteve 90-ta u mendua se disa gjera do te sqaroheshin dhe drejtesia e munguar do te vihej ne vend.Kjo nuk u be por u thellua zullumi me teper.Komunistet te kthyer ne socialiste me ndihmen e amerikaneve moren dhe zhvaten gjithe pasurite kombetare.Bene nje ligj pacavure per ish – pronaret e ligjshem.Ketu eshte thelbi i konfliktit civil.Lufta civile eshte ne ajer.Perplasja do te ndodhe…..Eshte e pashmangshme. Shoqeria eshte ndare ne pjese te pabarabarta. Jane pasuruar nje pjese dhe eshte varferuar pjesa tjeter.Pasurimi eshte bere i menjehershem duke vjedhur.Ky eshte konflikti.Kete rruge vazhdon , te vjedhe , dhe qeveria e tanishme.Prandaj populli eshte i pakenaqur.Shikoni modelin .Jane sulur mbi pasurite.Vjedhin hapur.Pse nuk jepet spiegim per vjedhjen tek Unaza e Re, pse nuk jepen spiegime per koncensionet e sektorit te naftes, qe e duan shoqerite amerikane, pasurite e kromit, bitumi i Selenices – francezet.Cfare do vellai i kryeministrit ne nje afere ku vjen era para te pista tek klubi i futbollit Partizani me njeriun e dyshimte dhe me histori skandalesh Gazmend Demi.Pse Monika Kryemadhi nuk e leshon partine qe e kane bere si tregeti familjare.Keto populli i di dhe prandaj do te ngrihet.

  Reply to this comment
 19. Adih May 12, 17:47

  Zoti i nderuar Maikon ,pike se pari ju pershendes qe shkruani , por i keni rene pak anash . Ish spordhjaket ,komuniste e sigurimsa te orkestruar me kujdes nga Ramiz Alisa moren frenat ne dore ,te ndare ne disa pjese mbas renies se murit te Berlinit .Shkurt e sakte eshte se eshte sistemi komplet i mbrapshte ,qe na u servir pa dashjen e miratimin tone te popullit te ndershem .
  Dy gjera duhet te ngrinit shkurt .

  1 ……Po nuk shkoi prona tek i zoti , skemi gje ne terezi

  2 ….. Pa u hapur dosjet e sigurimit famekeq te diktatures ,sidomos per politikanet .skemi gje ne terezi .

  Doja te thoja z i nderuar Maikon , Shqiperia do behet ,ose do filloje malorja vetm atehere kur Partite ndermjet tyre ,si maxhornaca dhe opozita vertete te jete ne opozite te rrepte e kundershtare deri ne vdekje me njera tjetren ,atehere do flasim e do shikojme drite ne fund te tunelit .Me keqerdhje ta leme shkencen ,dhe ilustrimet qofte latiisht me dijetare te nderuar boterore .

  Reply to this comment
 20. Petrela May 12, 18:06

  Bwth pambuk si 14 shtator saliu do vrasi ndoje si Azemi kucedra do gjak po as Edi nuk kupton dhe ish ministrat tij kane vjedhur shume dhe nuk vepron. 21 janarin mos ePermend nxir ne interviste Agron malaj te thote te Verteten. Mjaft.

  Reply to this comment
 21. damam Damashi May 12, 19:19

  Kjo klase politike ka marre fund si PD.LSI dhe PS. PS e shkatrroi Rama se ajo ishte shume vizionare. Tani populli te bojkotoje zgjedhjet dhe te shporret keto parti qe shkatrruan vendin. Deri me 2021 jam i bindur se kryeminister nuk do te kemi as Edi Ramen dhe as Lul Bashen.Ngjarjet qe po zhvillohen na bindin per te

  Reply to this comment
 22. Flutura May 12, 19:57

  O Zeqo ziu, je bere me keq se plaku Mere.
  Nxites i se keqes, sherbetor i me te keqijve te Shqiperise, Meta-Sali.
  Turp per ty.

  Reply to this comment
 23. spata May 12, 20:06

  Kot lodheni . Geni shqiptare eshte nga me te cuditshmit ne bote. Nje fare qe fatmirsishte nuk dominon ne bote .ndryshe bota do te ishte ne lufte sic ka qene ne kohen e kafsherise .Kjo ka qene dhe arsyeja e vendimeve te marra nga Fuqite e medha per ta lene kete fare te izoluar e te coptua .Geni me i pa kuptueshem dhe shume primitiv eshte ai verior .Referojuni historise te kuptoni se cfare demi i ka bere fares shqiptare .Deri me sot jane eksperimentuar disa varjante demokratike dhe asnje ska patur rezultat pozitiv .Nuk jane pak 30 vjet qe shqiptaret haen e grinden si qent per pushtet .Diktatura e Hoxhes u hoqi mundesin ketyre sjelljeve politike qe kane dominuar per 30 vjet demokraci .
  Shtrohet alternativa: Cila eshte rruga e re qe duhet ndjekur .
  1- Lufta civile .Kjo u provua ne 97 dhe fatkeqaishte Aleatet e sabotuan . Agenturat e huaja i dhane garanci Berishes dhe ai nuk u largua .Largimi i Berishes do ta thellonte ndeshkimin i cili do te merrte karaktetin e liftes civile .Sa do i madh te ishte cmimi sot Shqiperia do te ishte e qet dhe ne rrugen e duhur .
  2- Gurin e proves e kane marre ne dore Aleatet .Ata perpiqen ti zgjidhin ceshtjet tona, te genit te pa perpunushem, me ane te kultures demokratike .Deri me sot kjo forme e trajtimit te politikes shqiptare duke futur elementet demokratike ka dhene eferkte negative .Si ne pushtet dhe ne Opozite gjysma e shqiptarve nuk kane pranuar zgjidhjen e duhur .Me e theksuar kjo nga partia e drejtuar nga Verioret .Te majtet qe jane me te emancipuar kane dhene shenja terheqje .. Si Fatos Nano e Meta .Nuk flas per Ramen se dhe ai ka te njejtin gen me Berishen .Ferkimi i kokes qe u bejne Aleatet te dy kraheve ka demtuar shume stabilitetin e politikes aktuale .Ajo gjithmione eshte mbajtur ne kemzen e pushkes .Kur i thane Aleatet Saliut ne 21 Janar “Burr shteti”u vulos perfundimishte mos stabiliteti i politikes .Pra do te kemi te njejten sjellje qe kemi pare deri me sot .Po ti thoshnin Saliut se je bere si Kadafi , qe e meritonte , polituika ne Shqiperi do te kishte ndryshuar .
  3-Shpresat jane vetem tek Vettingu . Por une mendoje se ky si proces do te zgjasi shume deri sa natyra te beje seleksjonimin .Ka shume rendesi seleksjonimi. Po u krye me te njetin grup te infektuar te genit rezultati do te jete i pamjaftueshem .Sindroma e politikes se sotshme do te perseritet .
  4- Te gjitha keto kane vetem nje ilac .Nje Kushtetut me kopetenca te pa revokueshme .Kufizime tek organet shtetrore dhe ato te pavarura .Filter i vecante per ata qe pretendojne te jene drejtues ne politike dhe administraten shteterore .Kopetencat ne fushen ekonomike dhe ne emerimet te jete me grupe jo vetem nga organet e ngritura por dhe perfaqsi popullore. Deputetet dhe perfaqsuesit ne drejtimin lokal te behet me propozime te popullit .
  Teorite e sotcme qe qarkullojne jane thjeshte te mbajne gjalle kete mikrob qe ka infektuar gjithe vendin .

  Reply to this comment
 24. Tarifa May 12, 20:41

  Shqiptaret e Kane te keqen te vetja Jane popull budalla ka 30 vjet qe zgjedhim hajdutat qe te na udheheqin Duke filluar nga saliu fatosi e me radhe pastaj ja vejme fajin te huajve e kerkojme armikun jashte dhe gjithmone eshte Serbi greku rusi atehere ne jemi budallenj qe kto tallen me ne dhe se fundi edi rama qe po’ e shkerdhen erdogani te keqen e kemi ne shtepi

  Reply to this comment
 25. Ishte njiher nji Kohe ,nji Shtet ,nji Atdhe May 12, 20:49

  Bujari ,

  un theksoj ktu Efektin qe nji Titull ka ne shkrime ndodhur ne situatata te tilla serioze ,mbuluar nga mjergullat

  e histerise ,ku asnji nuk shikon qarte pertej rruges dhe humb kuptimin e momentit ,c’po ndodh rreth tij e corientohet nga cdo shashke e papritur …

  (nuk e lexova fare .sepse nuk dyshoj ne deshiren pozitive te Moikomit si intelektual serioze ,sepse me mungon qetesia ,kur shof se cfar po bejne kafshet ne Shqiperi )
  Natyrishte qe errespektoj Moikomin e shpresoj qe ky koment imi mos te has ne keqkuptime .klm

  Reply to this comment
 26. Komunist i Penduar Thelle ne Kanada May 12, 22:40

  Komenti i nje fallsi “plaku xhuxhumaku” eshte nje skandal.Duket qe eshte i sapo dale nga psikiatria ,o zot na meshiro nga keta te cmendur.Koha e te mallkumve.

  Reply to this comment
  • Komunist i Penduar Thellë ne Kanada May 13, 01:19

   Perseri e ke shkruar gabim “thelle”. Shkruhet “thellë”, pra me ë. Po ti je aq injorant saqe nuk di ta shkruash dhe dukesh qe je fallco, dmth i paguar. Pyet noi nga ato te bodrumit se ta tregojne ata. Hahahahahahaha! Me Plakun fola. Ai as nuk e rrun hiç se çfare shkruan ti mer koke loqe.

   Reply to this comment
 27. Buda May 12, 23:53

  Ne Shqiperi nuk do te kete Lufte Civile. Se cfare do te kete do ta merrni vesh shume shpejt…

  Reply to this comment
 28. apollon May 13, 00:39

  Per Moikomin dhe kompani nuk ka rendesi a piqet e digjet Shqiperia, rendesi ka qe Rama qe e pastroi PS nga revanshistet e kuq duhet pjekur dhe djegur bashke me Shqiperine. Pastaj sesi Nano heroi me i madh i se majtes se Moikomit qe i ka ngelur ora 1944 dhe heroi Berisha do te vene ne krye te puneve dyshen hajduto -rrumpalliste Majko-Meta, per Mikomin e kenduar duhet kujtuar Neroni.Ky eshte sharlatanizem i nderuar Moikom.

  Reply to this comment
 29. Romak May 13, 01:54

  O Moikom, shume citime perdor o burre i dheut,citime politikanesh,filozofesh dhe shprehjesh te huaja.

  Reply to this comment
 30. Akil May 13, 07:29

  Eshtrat e Babë Myslim Pezës nga varret e dëshmorëve i ka marrë i biri Partizan Peza. Sokol Peza dhe i jati Skender Peza nuk kanë folur me Babë Myslimin 20 vjetët e fundit të jetës së tij.

  Reply to this comment
 31. leka May 13, 16:04

  Shkruan moikomi artikuj te mrekullueshem shkencor e askush nuk guxon te komentoje,,,ama sa prek politiken dolen te gjithe ‘politikanet’ ti japin mend ahahahahah…si gjithmone i sakte zoteria, kjo qe po ndodh ne shqiperi eshte si puna atij bixhozçiut te marrosur qe fut ne kumar edhe shtepine veç te fitoje…ALL IN Opozita se kushedi fitoj

  Reply to this comment
 32. Plaku Xhuxhumaku May 13, 19:39

  O komunist i penduar thelle ne kanada;
  TI JE NJE RROTE KARI.
  ME NJE “K”TE FORTE

  Reply to this comment
 33. Komunist i Penduar Thelle ne Kanada May 13, 19:42

  Rrofte. Partia Socialiste.
  Rrofte Edi Rama.

  Reply to this comment
  • Drenova May 13, 20:24

   Mos ngaterro PS-ne me tradhetarin uzurpator Edi Rama!
   Tani nuk ekziston me PS-ja,por vetem nje parti,qe ka vjedhur emrin e saj pas VDEKJES!
   Ata qe sot quhen socialiste jane vetem nje turme pa tru,sherbetore te Rames e jo te idealeve te LANC-it!

   Reply to this comment
  • Komunist i Penduar Thellë ne Kanada May 13, 23:27

   Ty te thashe o vulehumburi i bodrumit, shko meso si shkruhet “ë” qe te behesh i besueshem. Pervec kesaj duhet te shkruash kunder kunder Edvin Bythes dhe PiSi-se, qe te behesh i besueshem si i penduar, apo jo? Le qe kujt i them edhe une nje rrote Kari me sindrome bipolare.

   Reply to this comment
 34. Eli May 13, 22:25

  Shqiperia ka akoma burra. Respekt per zotin Mojkom

  Reply to this comment
 35. Komunist i Penduar Thelle ne Kanada May 14, 10:52

  Rrofte Partia Socialiste
  Rrofte Edi Rama

  Reply to this comment
 36. Plaku Xhuxhumaku May 14, 22:59

  Poshte Sali Berisha
  Rrofte komunisti i penduar thelle ne Kanada

  Reply to this comment
 37. Luli May 15, 09:01

  A mund te kete “lufte civile” ??? JO ! Lufta civile u tentua ne 1997 dhr nuk ndodhi ! Por qe keta te politikes jane masha te agjenturave te huaja dhe mund ta tentojne dhe shtyjne per ta ndezur , ketu nuk ka asnje çudi ! Keta te gjithe jane antishqiptare dhe vegla te huaja qe i kane caktuar dhe ngarkuar detyren per kontrollin e Shqiptareve ne Ballkan dhe per kete shperblehen me plaçken e vjedhur ne kete vend !
  Njejte si hordhite osmane te porositura nga Vatikani per te mbyllur ciklin e shkaterrimit dhe asgjesimit te Arberoreve , te nisur me Kryqezatat !
  Gjithe loja e tanishme eshte e perbashket Sal -Rame !
  Gjithe shqetesimi i tyre eshte dalja nga kontrolli i njerezve , te cilet po ngrinin zerin per zbythjen e Sales , Lulit , Mones e Likes dhe Rames , te gjitheve se bashku nga politika dhe dorezimin e vjedhjeve qe kane bere !
  Gjithe loja permblidhej ne veshjen e lekures se deles nga PD dhe LSI , duke lujt rolin e “viktimes” , kur ne realitet eshte populli , dhe nga ana tjeter forcimi i rradheve te PS dhe te majtes nen friken e dhunes se ujkut te veshur si qingj , qe djeg e pervelon Shqiperine !
  Cfare bejne Shqiptaret ??? Thjeshte , hane kar emin !

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*