Ademi njofton OSBE/ODIHR: Do vazhdoj të zbatoj dekretin e Metës

June 24, 2019 13:03

Ademi njofton OSBE/ODIHR: Do vazhdoj të zbatoj dekretin e Metës

Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi, për dijeni të Ministrit të Brendshëm, Prefektit të Qarkut Shkodër dhe Prezencës së OSBE-ODIHR i është përgjigjur kërkesës së KQZ-së, për zbatimin  e Kodit Zgjedhorë pas përplasjeve në KZAZ.

Në letrën e saj Ademi e quan kërkesën e KQZ e quan shantazh ndaj saj.

Sipas pretendimeve të ngritura nga kryetarja e bashkisë së Shkodrës, Ademi, në letrën drejtuar KQZ, jep argumente ligjore, duke theksuar se ka zbatuar të drejtës që i jep Kushtetuta, Kodi Zgjedhor si dhe Dekreti i Presidentit.

Më pas Ademi këmbëngul se do të vijojnë të bëhen pengesë për procesin zgjedhor ashtu siç penguan anëtarët e KZAZ-ve ku edhe dogjën shkollën në të cilën ishte vendosur zyra e KZAZ-së.

“Sa sipër kam zbatuar dhe do zbatoj me korrektësi, seriozitet dhe transparencë detyrimet që me ngarkon ligji në ushtrimin e funksioneve në cilësinë e Kryetares së Bashkisë Shkodër”, shkruhet në kërkesën e Voltana Ademit.

Letra e Voltana Ademit:

“Ne cilesine e Kryetares se Bashkise Shkoder, kam zbatuar dhe do te zbatoj me perpikrneri te gjitha kompetencat, te drejtat dhe detyrat qe me jep ligji, Kushtetuta e Republikes se Shqiperise, Kodi Zgjedhor dhe Dekreti e Presidentit”, thuhet në shkresë .

Letra e Bashkisë së Shkodrës, dërguar KQZ:

I nderuar,

Referuar shkreses Suaj nr.11868 prot, date 18.06.2019, me shantazhoni mua ,Voltana Ademi Kryetare e Bashkise Shkoder se kam tejkaluar kompetencat, te drejtat dhe detyrat e njohura nga I igj i nr. 139/2015″ Per Veteqeverisjen Vend ore”.

Ju informoj se:

Ne cilesine e Kryetares se Bashkise Shkoder, kam zbatuar dhe do te zbatoj me perpikmeri te gjitha kompetencat, te drejtat dhe detyrat qe me jep ligji, Kushtetuta e Republikes se Shqiperise, Kodi Zgjedhor dhe Dekreti e Presidentit .

Ne zbatim te Dekretit te Presidentit Nr. I 0298, date 05.11.2018 ” Per caktimin e dates se zgjedhjeve per organet e qeverisjes vendore te vitit 2019″, kam zbatuar te gjitha detyrimet e parashikuara ne ligj dhe aktet nenligjore ne zbatim te ligjit.

Ne zbatim te ligj it 139/2015 “Per veteqeverisjen vendore “, ligj it nr.69/2012” Per sistemin arsimor parauniversitar ne Republiken e Shqiperise “, te ndryshuar, Udhezimit nr. 30, date 27.12.2011″ Per menaxhimin e Aktiveve ne njesite e sektorit publik”, i ndryshuar, kam bashkepunuar me KQZ sa me poshte vijon :

Me shkresen nr. 235 l .prot, date 13.02.2019, drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, propozimin per miratimin e QV ne ambjentet private, sipas percaktimeve te nenit 62 pika S dhe nenit 93 te Kodit Zgjedhor.

Me shkresen nr.2592.prot, date 18.02.2019, drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, informacion per te dhena, per nurnrin e cdo QV-je , vendodhjen e tyre, numrin perkates te zgjedhesve sipas ekstrakteve te dates 04.02.2019.

Me shkresen nr. 3352.prot, date 28.02.2019, drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, propozimin per miratimin e e KZAZ-ve, sipas percaktimve te nenit 93 pika 2 e Kodit Zgjedhor.

Me shkresen nr. 3958.prot, date 12.03.2019 , drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, propozirnin per miratimin e QV ne ambientet private, sipas percaktimeve te nenit 62 pika S dhe 93 te Kodit Zgjedhor.

Ne zbatim te Dekretit te Presidentit te Republikes se Shqiperise Nr. 11199, date 10.06.2019″ Per shfuqizirnin e Dekretit Nr. 10298, date OS .11.2018 te Presidentit te Republikes se Shqiperise “Per caktimin e dates se zgjedhjeve per organet e qeverisjes vendore vitit 2019 “, botuar ne fletoren zyrtare nr.84 , date 10.06.2019, i cili ka hyre ne fuqi rnenjehere, ne detyrimin ligjor ne cilesine e Kryetares se Bashkise Shkoder, karn vepruar me rigorozitet , duke ju drejtuar institucioneve te cilat kane pergjegjesi Iigjore ne lidhje me Iirirnin e ambjenteve te KZAZ-ve dhe heqjen e listave te afishuara ne qendrat e votimit ne adrninistrim te KZAZ- ve respektive si : KZAZ nr. 2 -Pallati Sportit Qazim Dervishi ; KZAZ nr. 4- Shkolla Azern Hadari ; KZAZnr. 5 – Shkolla 9-vjeçare Gjeladin Fishta :

-Me shkresen nr.10331.prot, date 14.6.2019, drejtuar Drejtorise Rajonale Arsirnore, me objekt “Kerkese qe objektet shkollore, asete te bashkise te mos aksesohen nga persona dhe institucione te pa autorizuar nga Bashkia Shkoder ”

Gjithashtu me shkresen nr. I 0407.prot, 17.06.2019, ne respektim te ligjit jam drejtuar Prefektit te Qarkut Shkoder dhe Drejorise te Policise se Qarkut Shkoder ne frymen e bashkepunimit , per gjetjen e zgjidhjes ligjore ne zbatim te Dekretit te Presidentit, per sa karn kerkuar me shkresat respektive institucioneve te sipercituara.

Me shkresen nr. 1088.prot, date 17.06.2019, me objekt ” Kerkese per mbeshtjetje “, 1 jernr drejtuar Drejtorise se Policise se Qarkut Shkoder. dhe vene ne dijeni dhe strukturat pergjegjese: Presidentin e Republikes se Shqiperise, Kryeministrin e Shqiperise, Ministrin e Brendshem, Kornisionin Qendror te Zgjedhjeve, Prefektin e Qarkut Shkoder.

-Me shkresen nr.10311.prot, date 14.06.2019, drejtuar KZAZ nr.5, me objekt ” Kerkese per lirimin e te gjitha ambjenteve ne funksion te procesit zgjedhor ”

-Me shkresen nr. l 0312.prot, date 14.06.2019, drejtuar KZAZ nr.4, me objekt ” Kerkese per lirimin e te gjitha ambjenteve ne funksion te procesit zgjedhor ”

-Me shkresen nr.10310.prot, date 14.06.2019, drejtuar KZAZ nr.2, me objekt ” Kerkese per lirimin e te gjitha ambjenteve ne funksion te procesit zgjedhor ”

dhe vene ne dijeni dhe strukturat pergjegjese: Presidentin e Republikes se Shqiperise, Kryeministrin e Shqiperise, Ministrin e Brendshem, Kornisionin Qendror te Zgjedhjeve, Prefektin e Qarkut Shkoder.

Me shkresen nr. 1088.prot, date 17.06.2019, me objekt “Kerkese per mbeshtjetje”, i jemi drejtuar Drejtorise se Policise se Qarkut Shkoder.

Gjithashtu me shkresen nr. I 0407.prot, 17.06.2019, ne respektim te ligjit jam drejtuar Prefektit te Qarkut Shkoder dhe Drejorise te Policise se Qarkut Shkoder ne frymen e bashkepunimit , per gjetjen e zgjidhjes ligjore ne zbatim te Dekretit te Presidentit, per sa kam kerkuar me shkresat respektive institucioneve te sipercituara .

Sa siper kam zbatuar dhe do zbatoj me korrektesi , seriozitet dhe transparence detyrimet qe me ngarkon ligji ne ushtrimin e funksioneve ne cilesine e Kryetares se Bashkise Shkoder.

j.l./ dita

June 24, 2019 13:03
Komento

11 Komente

 1. Plaku Xhuxhumaku June 24, 13:24

  Kurve e kaluar kurves.Sherbetore e bindur e zjarr venesve te Shqiperise.Turp per Shkodren.
  Ku jeni Shkodrane ,ju po ju merr per budallenj nje malok si Sali Berishs dhe nje kryehajdut si Ilir Meta.Sa per Voltana Ademin ajo dihet se eshte nje bibe qe nuk ka tru ne koke.

  Reply to this comment
 2. kaloresi i urdherit te leshtelikes force e pare June 24, 13:36

  nje artikull i ri me titull:-volltazh 400volt njofton Presidencen mbi shpalljen e Republikes se (Pa) varur nga udb te Shkodreqeve.rrofshin shkodreqt me ne krye voltazhin 400 volt

  Reply to this comment
 3. tosi sales June 24, 13:53

  Voltana serbja ka rrjedhur , eshte rreshtuar ne banden e Flamur herman geringut qysh kur dogji shkollen , i shkofsh mbrapa muli gangut ne ferrr

  Reply to this comment
 4. DRENICA E KUQE June 24, 16:02

  Ajo talebanja me shume volt-ana si duket ka zgjedhur t’i ve ne jete direktivat e marra nga UDB “shqiptare” e Prishtines qe ka zene vend te Sala me Lula dhe ky eshte kulmi i marres se zotit… Ajo eshte marrja e Shkoder Loces dhe e shkodranve shqiptare!…
  Eshte radha ta duam e ta mbajme gjalle Shqiperine, dhe jo ta djegim si Voltana shkollen shqipe me voltazh te larte!…

  Shqiperia nuk eshte vetem e Metave e Mutave dixhitale…

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
 5. drinibistrica June 24, 16:44

  zonje te mbaron mandati , nese i fiton zgjedhjet sigurisht qe ke te drejten e kryetares se bashkise, por por por , nese nuk merr pjese ne zgjedhje , ose i humbet ato, as nje sekond nuk qendron dot me ne ate zyre , dhe do ta shikosh ku do te vene leckat ty, dhe shume halabakeve si ceta juaj , ndyrsira qe vetem zjarr dhe shamata doni ju plera sepse doni te mbroni gjene e vjedhur nga ky popull.

  Reply to this comment
 6. Pamija June 24, 19:00

  Ke te drejte nuk lihet kollaj karrigia. Ishte ajo qe te beri te pasur, te njohur. Hic mos e lesho, mbase te ndihmon edhe Luli.

  Reply to this comment
 7. I vetmi qellim i Sali Berishes eshte te shkatrroj shqiperin June 24, 21:19

  Kryeministeri ka fuqi ta shkarkoj kete baxhell per 1 sekond, nuk e kuptoj C’fare pret !!

  Reply to this comment
 8. Milan June 24, 22:49

  Prostituta nuk heq dore nga zanati

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

mersin escort mersin bayan escort konya escort eskişehir escort

Njoftim

Njoftim