Aeroporti i Kukësit jepet me koncesion

July 11, 2018 18:58

Aeroporti i Kukësit jepet me koncesion

 

Aeroporti i Kukësit në vjeshtë pritet të vihet në punë.

Këshilli i Ministrave miratoi bonusin për dhënien e aeroportit të Kukësit me koncesion.

Lidhur me këtë vendim është ngarkuar Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë për zbatimin e tij.

Në 1 Prill 2016 qeveria arriti marrëveshjen me kompaninë koncesionare që menaxhon Aeroportin e Rinasit, duke i hequr asaj ekskluzivitetin për të gjitha fluturimet, në të gjithë Shqipërinë.

Arritja e kësaj marrëveshje i hapi rrugën përdorimit të Aeroportit të Kukësit për fluturime ndërkombëtare, në këmbim kompani gjermane përfiton zgjatjen e kontratës me 2 vjet.

Hapja e tregut të fluturimeve pritet të sjellë bileta më të lira.

Vendimi

Miratimin e bonusit në procedurën përzgjedhëse konkurruese, që i jepet bashkimit të shoqërive, për dhënien me koncesion/partneritet publik privat për rehabilitimin, operimin, transferimin e aeroportit të Kukësit.

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të shkronjës “a”, të pikës 1, të nenit 4, të ligjit nr.125/2013, “Për koncesionet dhe partneritetin publik privat”, të ndryshuar, dhe në vijim të nenit 15 të rregullave për vlerësimin dhe dhënien me koncesion/partneritet publik privat, miratuar me vendimin nr.575, datë 10.7.2013, të Këshillit të Ministrave, të ndryshuar, e të vendimit nr.504, datë 13.9.2017, të Këshillit të Ministrave, “Për përcaktimin e fushës së përgjegjësisë shtetërore të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë”, me propozimin e ministrit të Infrastrukturës dhe Energjisë, Këshilli i Ministrave

Vendosi:

Miratimin e bonusit prej 8% (tetë për qind) të pikëve, që i jepet bashkimit të shoqërive “Kastrati”, sh.a. & “T.M.D Systems LTD”, për rezultatin teknik dhe financiar të propozimit të pakërkuar, të paraqitur për procedurën për dhënien me koncesion/partneritet publik privat për projektin e rehabilitimit, të operimit, transferimit të Aeroportit të Kukësit.

Ngarkohet Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare”

l.h/ dita

July 11, 2018 18:58
Komento

3 Komente

 1. Arben July 11, 20:35

  O te q.r.

  E nderton me parate tona pasta e vjedh per vete.

  Po te kishte interes te hidhte parate e tija privati

  Dhe te bente so te donte pastaj.

  Edhe njehere te q…r……bt.

  Reply to this comment
 2. info analitike July 12, 14:57

  Shoket e Dites paskan qene me te kujdesshme se Luli per te mos i permendur emrin Shefqet Kastratit te cilit pervec koncesionit te Rruges se Kombit po i jepet dhe Aeroporti.
  Shoket rilindjote kane alergji nga garat dhe koncesionet i japin ne menyre te drejtperdrejte ashtu si parate qe vene ne xhep. Perpara shoke per fitorje te reja.

  Reply to this comment
 3. ZULLUMI July 12, 20:05

  PO KJO MUT OPOZITE PSE SSHKON NE PROKURORI PO MERET ME LLAFE T E MULIT LART E POSHTE NE MEDIA SI GRATE ….??? APO RRUAN BYTHEN KUR TE VI VET NE PUSHTET E TE BEJNE VJEDHJEN E RRADHES …!!!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*