Akuzat e Hagës dhe “patriotët” e paqes/ Analistët kontroversë në Shqipëri që akuzojnë UÇK-në sikur të ishin pjesë e kancelarisë së Beogradit

July 18, 2020 09:45

Akuzat e Hagës dhe “patriotët” e paqes/ Analistët kontroversë në Shqipëri që akuzojnë UÇK-në sikur të ishin pjesë e kancelarisë së Beogradit

Bedri Islami

Pas tronditjes së parë dhe qëndrimeve më shumë emocionale, çka ishte e natyrshme dhe e pritshme, tani vjen koha e qëndrimit serioz, të thelluar dhe duke menduar për vështërsitë që mund të dalin nga aktakuza e Prokurorit të Specializuar ndaj disa figurave të njohura të luftës dhe të politikës në Kosovë, mes të tjerëve, të cituar nga njoftimi zyrtar, edhe presidenti Thaçi, Kadri Veseli, lideri i PDK-së, forca politike e dalë në fillimet e saj nga luftëtarët e lëvizjeve çlirimtare, sidomos nga Lëvizja Popullore e Kosovës, dhe të tjerë, emrat e të cilëve janë një enigmë e lënë qëllimisht në hije, jo vetëm për të ngjallur të papriturat, por që i gjithë faji, sipas prokurorit, të rëndojë në dy figura të njohura.

Kanë qenë e mbeten tri qëndrime ndaj çështjes Thaçi, nëse mund ta quajë kështu, ashtu si ka edhe tri mundësi në vazhdimin e saj.

Qëndrimi i parë ishte ai i bashkëpunëtorëve dhe bashkëluftëtarëve të tyre, të cilët, ashtu si edhe në raste të tjera, ndjehen të tradhtuar, pasi e gjithë godina që është ngritur nga vetë Kuvendi i Kosovës, ku Thaçi dhe Veseli ishin determinues, që ndjek, heton dhe akuzon vetëm shqiptarët, u duket dhe është monstruoze dhe e pajustifikuar.

Për 178 të vrarë apo të zhdukur realë nga shqiptarët e Kosovës është NJË shtetas me kombësi serbe apo të supozuar si bashkëpunor të tyre. Është një raport përmbytës, që synon pa asnjë dyshim të ndryshojë atë që ka ndodhur në Kosovë dhe që ngjalloi reagime të pamasa në botën mediale.

Reagime të tilla ka pasur dhe do të ketë edhe në raste të tjera, ku figura të njohura të luftës janë akuzuar dhe burgosur, qoftë në struktura ndërkombëtare, rasti Haradinaj, rasti Limaj, ku nga gjashtë të akuzuar u “gjet” fajtor vetëm një luftëtar që nuk ishte në asnjë hierarki ushtarake, por edhe kur janë akuzuar apo dënuar në Kosovë nga struktura ndërkombëtare, si rasti i drejtuesve të luftës në zonën operative të Llapit, në zonën operative të Drenicës apo me figura të njohura nga zona operative e Dukagjinit.

Në fakt janë hetuar, akuzuar dhe dërguar për gjykim liderë nga tri zonat ku ka pasur më shumë luftime, ku masakrat serbe kanë qenë më të mëdha dhe në të cilat janë bërë akte të pashembullta të krimit të organizuar shtetëror serb, por edhe nga paraushtarakë, të cilët menduan se po i jepnin dëbimin e fundit bashkëvendësve të tyre.

Në kohën kur shteti serb ngre padi dhe dërgon mijra faqe për rreth 100 të humbur, analistë kontroversë në Shqipëri e katërfishojnë numrin e tyre, duke e akuzuar UÇK-në për rreth 400 serbë të zhdukur, sikur ata të ishin pjesë e kancelarisë së Beogradit, si pjesë mediale e tyre.

Qëndrimi i dytë ishte ai i kundërshtarëve politikë të Thaçit, në Shqipëri apo në Kosovë. Disa me mllef të habitshëm, dhe jo rastësisht ata, edhe në të shkuarën kanë qenë pjesë e strukturave kundër luftës çlirimtare, dhe të tjerë me cinizmin politik që mendojnë se i afrojnë me pushtetin.

Thaçi, Veseli apo të tjerë, nuk do të gjykohen për mendimin e tyre politik e as për debatet që kanë bërë me kundërshtarët e tyre politikë; ata nuk do të mund të merren të akuzuar se kanë qenë pjesë e korrupsionit politik apo financiar në Kosovë, gjithnjë nëse është e vërtetuar; askush nuk do të hetojë për mënyrën se si ata janë bërë drejtues të UÇK-së, por, dhe kjo është thelbi i gjithçkaje, për krime të supozuara që kanë ndodhur gjatë dhe në vitin e parë të pasluftës.

Në Tiranë, për fat të keq, por jo e papritur, ish drejtuesi i PD-së, Berisha, kur është menduar se në fund të fundit do të gjente mënyrën e reagimit të tij përmes heshtjes, bëhet zëdhënës i një rryme politike që e dërgon drejt atyre që edhe mohojnë luftën e zhvilluar. Ka qenë e pritshme, pasi ai, Thaçi, është kundërshtar politik i Berishës dhe mes tyre ka qenë e ndezur një luftë akuzash që nuk i bëri nder askujt, pasi, jo vetëm ishin të vonuara, por nuk ndryshonin asgjë nga ajo që dihej.

Në Kosovë kundërshtarët ndaj presidentit Thaçi njihen, ata e kërkuan me ngulm arrestimin e tij, lobuan për këtë aktakuzë, gjithnjë me shpresën e pushtetit, njëjtë si kishin bërë që në ditët e luftës aleatët e tyre të djeshëm politikë, me të cilët u ndanë sepse nuk mund të bashkoheshin.

Nëse në dosjet e paraqitura një ditë do të ketë informacione nga organizata “Sigurimi i Atdheut”, apo nga “militantë” opozitarë, askush nuk pse habitet nga kjo. Mllefi njerëzor është edhe mllef politik dhe nuk merr parasysh asgjë tjetër. Shërbimi që i kanë bërë rrjedhshëm pushtetit të dëbuar serb përmes strukturave misterioze është i mjaftueshëm për të qenë në një ditë të nesërme, të dënuar, në mos tjetër, historikisht.

Analistë, të njohur si grupi anti Ramë, janë bërë zëdhënës të qëndrimit anti Thaçi, jo se e dinë të vërtetën, megjithëse disa prej tyre kanë akses të mjaftueshëm në materialet e strukturave të posaçme të Serbisë, por, më tepër se kaq, ata kanë qenë për përmbysjen e Thaçit me çdo kusht, duke ndjekur radikalizmin në Kosovë dhe mbështeturt Kurtin, të cilin, një ditë të ardhshme, nëse gabon e afrohet me Ramën, do i hidhen sipër me të njëjtin mllef.

Përgjithësisht ky grupim analistësh, që edhe gjatë luftës ishin cinik, përtallës, mburravecë dhe ndonjri prej tyre lehtësisht i shitshëm, që njëcditë mbështet opozitën, sidomos kur është thellësisht radikale dhe ditën tjetër e sulmon,kur mendon se po bëhet më e arsyeshme, pas dënimit të Thaçpit shohin edhe rënien e Ramës.

Nuk shohin dhe as duan të ia dinë se çfarë humbet Kosova nga ky mllef, çfarë është e vërteta, çfarë në fakt ka ndodhur dhe si ka ndodhur.

Ata e përceptojnë luftën si një shetitje në katet e larta të lokaleve komfortë dhe modernë, ku mund të diskutohet duke pirë kafe dhe duke gjykuar si të ishin marshallë të njohur të luftës.

Qëndrimi i tretë , kësaj here zyrtar, ishte ai i shtetit shqiptar, që , aq sa ishte butaforik dhe emocional, aq ishte edhe i padobishëm. Pas duartrokitjeve parlamentare ka më sumë se një zemërim, dhe, nëse do të ishin bërë detyrat e shtëpisë që nga mbarimi i luftës për sqarimin e akuzave që lidhen me ngjarje në teritorin shqiptar, atëherë shumë gjëra do të kishin qenë më të dobishme.

A është fajtor Hashim Thaçi?

A është fajtor Kadri Veseli?

A janë fajtorë “ të tjerët”, si thuhet në njoftimin e prokurorit të Specializuar?

A është e saktë enigma se i gjithë zingjiri komandues i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës është i hetuar, i listuar dhe mund të jetë një ditë i akuzuar?

Akuza ndaj tyre a do të jetë edhe akuzë ndaj vetë Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe përpjekjeve në disa dekada të shqiptarëve të Kosovës që të jenë të mosvarur, të lirë, për një jetë të denjë?

Lufta nuk ka qenë fillimi i gjenocidit në Kosovë, por akti i fundit i tij.

Që nga fundi i vitit 1944 dhe deri në qershorin e vitit 1999 , pra në disa dekada, të vrarët shqiptarë nga shovinizmi serbomadh është mbi 60 mijë vetë. Më pas se një e treta u vranë gjatë luftës. Pasuria e grabitur, qoftë përmes pronave, por edhe e pagesa të kontributeve pensionale është në disa dhjetra miliardë euro. Mijra vetë janë përdhunuar, grabitur dhe zhdukur.

Carla del Ponte, edhe kur ishte kryeprokurore e shtetit zvicerian, ishte njëra ndër kundërshtaret më të egra ndaj pavarësisë së Kosovës; është e vetmja në të gjithë stetet europiane që ndaloi me ligj veprimtarinë mbështetëse ndaj luftës dhe viktimave dhe, në fund, pasi nuk arriti të provojë asnjë nga akuzat e saj, më tepër politike, la pas vetes një libër të turpshëm, tek i cili po mbështeten, mjerisht, edhe njerëz të politikës dhe të mediave në Shqipëri.

Sido që të trajtohet nga kancelaritë europiane aktakuza ndaj disa figurave të njohura, pra, edhe kur theksohet se ajo është për individë të veçantë dhe jo për UÇK-në, ajo, jo tërthorasi, por drejtpërdrejtë rëndon mbi këtë të fundit.

Ka mjaft njerëz në Kosovë, mes tyre edhe miq të mi , të shumë dekadave, sidomos në vite të vështira, që nuk janë të këtij mendimi, që nuk e kanë njohur kurrë Thaçin si drejtues të Ushtrisë Çlirimtare, megjithëse kanë bërë pjesë në një organizatë dhe këtë nuk e kanë bërë tani, por që në krye të herës, kur lufta ende nuk kishte filluar.

Ata, megjithëse të paktë, janë respektuar në qëndrimet e tyre, i kanë shtruar këto probleme haptas, disa herë me shkrim, sepse kanë qenë pjesë e një lëvizje të hapur nga mendimi dhe qëndrimet, e megjithëse strukturat e larta drejtuese nuk i kanë miratuar, përsëri janë në të drejtën e tyre të qëndrojnë në këtë mendim. Vendimet e struktuave drejtuese të luftës, si Këshilli i Përgjithshëm dhe kryesia e LPK-së, nuk mujnd të hidhen poshtë e të lihen anash nga ngjarjet që kanë ndodhur.

Por Thaçi, Veseli e të tjerë nuk do të hetohen, akuzohen e ndoshta gjykohen se kanë qenë apo jo realë në poziconet që kanë patur.

Ata, në sytë e botës politike e mediale ndërkombëtare, por edhe tek të tjerë, kanë qenë drejtues të strukturave të larta të UÇK-së, anëtarë të Shtabit të Përgjithshëm, të Drejtorisë Politike, drejtues politikë dhe ushtarakë, dhe përmes këtij pozicionimi do të trajtohen.

Nëse naivisht mendohet se bota politike e juridike do të ndajë luftën e zhvilluar përmes dy strukturave, kjo është dëshirë vetjake, por jo realitet politik.

Askush nuk e di se çfarë aktakuze është ngritur ndaj të tjerëve, të cilët mund të jenë po ashtu drejtues të lartë, ndaj Thaçit dhe Veselit.

Vetë Thaçi do ta mësojë në fillimin e javës së ardhshme, kur do të pyetet nga gjykatësi special.

Askush nuk e di se si është perceptuar ajo pjesë e hetimit që ka të bëjë me veprimtarinë e Kadri Veselit, të luftëtarëve të tjerë, emrat e të cilëve pas disa kohësh do të jenë të njohur dhe njerëzit do të mësojnë se kjo nuk është më punë me dy a tre vetë, që nuk do të ishin domethënia e UK-së, por me disa nga figurat, pa të cilat nuk mund të ketë histori të luftës.

Përsonalisht unë besoj në pafajësinë e Hashim Thaçit!

Përsonalisht unë besoj në pafajësinë e Kadri Veselit!

Përsonalisht unë besoj në pafajësinë e “ të tjerëve”, pavarësisht se cilët është përpjekur të fshehë prokurori i Specializuar!

Jo vetëm se jam mik i tyre dhe kam qenë pjesë e strukturave të larta politike të luftës, por sepse i gjithë programi, mendimi, qëndrimi i UÇK-së ka qenë kundër dhunës.

Në majin e vitit 1998 heroi i Kosovës, Fehmi Lladrovci, duke dhënë intervistë në BBC do të deklaronte haptas se, “Le të tregojnë pushtetarët serbë një rast të keqtrajtimit të tyre… ne armët nuk i kemi marrë kundër popullisë civile, por kundër makinerisë vrasëse të Millosheviqit…”

Në shkurtin e vitit 1999, në Rambuje, pala serbe paraqiti një listë me vetëm 5 civilë të zhdukur, nga të cilët tre jetojnë ende,megjithëse kanë masakrues të popullsisë civile shqiptare.

Jam i prirur të besoj në pafajsinë e gjithë luftëtarëve të UÇK-së!

Ngutja për t’i shpallur fajtorë apo të pafajshëm, për të bërë rolin e hetuesit, prokurorit apo gjykatësit, në mos tjetër është delikuencë mendore dhe qytetare; është rendje pas një fakti që mund të mos jetë i tillë dhe mbështetje për akuzën që mund të jetë e rreme.

Nëse nesër do të bëhen publike gjithë materialet e dërguara nga shteti serb kundër Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, askush të mos habitet kur mes mijrave e mijrave faqeve do të gjejë edhe shkrime medialë, deklarata politike, akuza monstruoze, pa asnjë fakt por mbi hamendje, pikërisht nga “ të zemlruarit” e sotëm të Tiranës apo një skotë në Kosovë.

 

 

July 18, 2020 09:45
Komento

55 Komente

 1. KORÇARI July 18, 10:16

  Askush nuk është kontrovers për UÇK-në , por për THAÇIN me shokë që e katandisën KOSOVËN PROTEKTORAT TË SËRBISË , ME AFERAT E TYRE KORRUPTIVE, E KATANDISËN KOSOVËN SI MOS MË KEQ, E KONSIDEROJNË KOSOVËN SI ÇIFLIGUN E TYRE, DUKE BËRË MARRVESHJE TË ERRËTA NË DËM TË KOSOVËS.
  PRA MOS U MUNDONI TA BËNI HERO THAÇIN QË SHKATËRROI REPUTACIONIN E KOSOVËS …

  Reply to this comment
  • intelektuali July 18, 11:20

   KORÇARI:

   Me ne fund e kuptive edhe ti o Brut te VERTETEN,

   por:

   Bej kujdes, sepse fanatiket e Enverit do te shpallin Poliagjent te UDB-se se Titos, te serbit te Vucicit dhe te Imperializmit me gopin e semes nga pas,

   njashtu:

   SIC E SHPALLI ENVERI MEHMETIN NE KOHEN E QEPES TE PARTISE SE PUNES

   kur:

   Kishte falimentuar ekonomine me tollona dhe bunkere.

   Reply to this comment
  • Ramizi July 18, 13:49

   Berisha te sulmon per ato pislliqe qe i ka bere vete. Ai eshte spiun i UDB-se, i dergoi serbeve nafte e armeve kur bota u kishte vendosur embargon. Ishte ai qe ne menyre te qellimshme shkaterroi ekonomine, industrine, infrastrukturen, ushtrine. E katandandisur ne kete fare gjendje, Shqiperia ishte nje vend i drobitur dhe as qe behej fjale te ishte ne gjendje te ndihmonte gjysmen e saj pertej kufirit.

   Reply to this comment
  • fredi July 18, 16:16

   Sakte Korca,keta dy spiunet serb ne foto,jane tradhetore bashke me baskpuntoret e tyre mafioze.

   Reply to this comment
  • Raimond vlonjati July 19, 07:21

   Nuk ka lidhje fare me luften e UCK-se , kjo puna e gjykates Speciale ne Kosove.

   Kjo gjykate ka lidhje me krimet qe kane bere Thaci me shoke PAS LUFTES

   Pra keto genjeshtrat qe thote Thaci , por edhe keta shoket e Liderit te Minishengenit, jane bomba tymuese

   Thaci me shoke te tjere , kane bere krime pas luftes , dhe keto krime i kane bere ndaj Shqiptareve, jo ndaj serbeve ,
   se nga serbet kishin frike –Por Thaci me shoke kane vrare kundershtaret e tyre Shqiptare,
   ndaj zoti Thaci , nga sa duket do perfundoje ne burg, se ata Gjykatesit atje ja kane faktuar te gjitha krimet qe ky miku ka bere, dhe ka menduar se askush nuk do e mari vesh

   Eshte mire qe Gjykata Specialse te shtrihet edhe ne Shqiperi, ku te hetohet per vrasjen e atij Komandantit te FARK, Ahmet Krasniiq, te cilin e vrane njerez te Fatos Klosit , se ata vrasesist ishin anetare SHIK-ut shqiptar

   Ndaj te mos i ngaterojme gjerat, sepse edhe prokuroi Amerikan deklaroi se akuzat ndaj Thacit jane per krime pas Luftes,
   dhe nuk e prekin aspak dinjitetin e luftes se UCK kunder Serbise

   Reply to this comment
 2. MallaKastrioti July 18, 11:13

  DITA:B.Islami po e ben mire anatomin gjakatare SerboMadhe,por dhe vertetsine e luftes te UÇK dhe drejtuesve te saj H.Thaçi,K.Veseli,etj.Eshte e tepert te komentoi mbi to.Por:
  1-Ne kete katraure jane perfshire shume spiun Shqiptar ne Shqiperi e Kosove.
  -Karla Del Ponte e me pas Dikmarty nuk i shpiken nga vetja vrasjet dhe SHTEPINE E VERDHE NE BURREL.Ate shtepi e dinin vetem Shqipetaret qe punonin ne UMNIK-Kosove dhe qe sot jane ne kupolen e PD.Ata jane 2 he-per-he,nje burr dhe nje grua.Ata kan bere krime edhe ne Shqiperi por nuk ngacmohen nga askush,se mbrohen nga dikush…se spiunet e mbrojne njeri-tjetrin.Per burrin mafioz qe ka mashtruare per UÇK ka shkruare Rilindasi Kosovar.
  -Te gjitha fijet e mafies Shqipetare e Kosovare i luan vetem nje njeri-ne Shqiperi-Sb,i cili eshte armiku me i madh i H.Thaçit e E.Rames.Denimi Thaçit do te thot injorimi i UÇK,sikurse i LNÇL ne Shqiperi.Largimi Rames nga pushteti prej tij eshte domosdoshmeri sipas porisive te agjenturave te huaja Serbe-Ruse-Greke..dhe PPE me dominim ekstremist dashakeq per Shqiptarizmen si KOMB.
  -Jo me kote sulmi eshte perqendruare ne goditjen e dy-tre figurave kryesore ne Tirane e Kosove,ku kundershtaret mediatik ne dy shtetet po hapin zjarr masiv ndaj tyre per ti hapur rrugen destabilizimit dhe neutralizimit te Kombit Shqiptar.
  -Tashme Rama ne Tirane dhe Thaçi ne Kosove jane ne RRETHIM dhe,ose do te fitojne te 2 ose do te humbadin te 2.
  -Zoti i ndihmofte.Une jam me ta,ndonse nuk i kam takuar kurre.
  -FLM-DITA,FLM-B.ISLAMI

  Reply to this comment
 3. Bardhi July 18, 11:23

  Korcari nga te kemi ti,po te jeshe nga Korca ne rregull se nuk i njef sendet,ama ne gjuhe nuk me dukesh korcar.Nese je nga Kosova, atehere si ti ka shume atje,ate e di une dhe shume bukur dhe qarte e thote Zoti Islami.

  Reply to this comment
 4. Ushtra i thjesht i UCK, viktim e SKENAREVE July 18, 11:34

  UCK-n e pajisi BANKIERI Milloshevic me zyre perfaqsuese.

  Reply to this comment
 5. Ushtar i thjesht i UCK-s, viktim e SKENAREVE July 18, 11:46

  Ne foto DY SHTAZET e PRONARIT.

  Reply to this comment
 6. Jo realisti July 18, 11:54

  Kosova do vuaj deri sa te vij koha ti marri ne dore frenat gjenerata kosovare qe nuk di serbisht.
  Vetem atehere mund te shpresojme.
  Kurse aktoret qe luaj sot ne politiken kosovare jan te perlyer. Paraja dhe pushteti njihen si sindroma “veteranet”. Kudo ne bote ky emertim ka pasoja te jashtezakoneshme shendetesore dhe shoqerore.
  Kudo ne bote jane kontigjent veprimesh jo normale.
  Ne analizen e Rames kur foli per Thacin ne Kosove:
  Ata atje nuk e njohin fare luften e Kosoves, jan te rinj. Ata qe ben luften ne Kosove kan dale nga skena politike”
  Harron Rama qe vet ka 24 vjet ne pushtet dhe Thaci ka mbi 20 vjet.
  Pikerisht se nuk duan te ikin keta te rrinj qe drejtojne Europen duan ti largojn me dhune.
  Por per fat te keq kusuret i ha Kosova me kosovaret e thjeshte.
  Z.Bedri Islami ben mir te mos besh histori. Dil me emra konkret. Duke ber hartime nuk ndryshon nga analistet qe permend ne artikullin tend. Shkrime pa cilesi vetem per honorare….

  Reply to this comment
 7. intelektuali July 18, 12:01

  Duket qe gazeta DITA ndodhet ne siklet dhe nuk publikon postimet e intelektualit qe reflektojne situaten aktuale nga radio “Evropa e Lire”,

  prandaj:

  Le te provojme fatin edhe njehere, sepse ne fund te fundit Shqypnia po kerkon te antarsohet ne BE, pas pilafit, bythnderur dhe me llapen jashte duke kerkuar ndihma ekonomike edhe per termetin edhe per kronavirusin edhe per te vjedhur pushteti mafioz i Edvin Droges, prandaj ja ku e keni lajmin e fundit edhe njehere, TAZE nga intelektuali:

  “Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, tha më 17 korrik se Dhomat e Specializuara dhe Zyra e Specializuar e Prokurorisë, paraqesin gurthemelin e Kosovës në detyrimet e saj ndërkombëtare dhe ndërtimin e sundimit të ligjit. “Institucione të rëndësishme për sjelljen e drejtësisë në Kosovë dhe për të mbajtur përgjegjës ata individë për të cilët besohet se kanë kryer krime lufte, pavarësisht kombësisë së tyre”, tha eurodeputetja, Viola von Cramon, përmes një postimi në rrjetin social Twitter, ku njoftoi për një vizitë që e ka zhvilluar të premten në Hagë. Dhomat e Specializuara dhe Zyra e Specializuar e Prokurorisë në Hagë, janë formuar me insistimin e bashkësisë ndërkombëtare, përmes ndryshimeve kushtetuese nga Kuvendi i Kosovës. Gjykata është themeluar pas raportit të Këshillit të Evropës, të vitit 2011, në të cilin senatori zviceran Dick Marty flet për krimet e pretenduara “të pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ndaj pakicave etnike dhe rivalëve politikë“ te urdheruara nga Hashim Thaci, që nga janari i vitit 1998 e deri në dhjetor të vitit 2000. Deri më tani prokurorët kanë intervistuar qindra ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Procesi është në vazhdim. Gjatë katër ditëve të kaluara në Hagë është intervistuar edhe presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi. Pas daljes nga Prokuroria më 16 korrik, Thaçi deklaroi se ka dhënë dëshminë e tij dhe se pret që prokurori dhe gjykatësi të vendosin në mënyrë profesionale për dëshminë e tij. Thaçi është ftuar në Hagë pasi Zyra e Prokurorit të Specializuar ka njoftuar muajin e kaluar se, më 24 prill, ka paraqitur një aktakuzë për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit kundër tij, kundër kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, dhe disa të tjerëve, emrat e të cilëve nuk janë bërë publikë. Në një komunikatë për media, Zyra e Prokurorit të Specializuar pretendon se “Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe të dyshuar të tjerë janë penalisht përgjegjës për afërsisht 100 vrasje të paligjshme. Krimet e paraqitura në aktakuzë përshijnë qindra viktima të identifikuara shqiptarë, serbë dhe romë të Kosovës dhe kundërshtarë politikë”.

  Besoj se ky publikim eshte paraqitur si copy-paste nga radio “Evropa e Lire dhe ka nje nivel te larte etike qytetar, prandaj nuk ka pese te behet objekt i censurimit te pallogjikshem ne nje kohe qe media shqyptare po kerkon te behet pjese e media demokratike nderkombetare.

  Reply to this comment
  • Gzim Kulufi July 18, 19:50

   Intelektual, koha e agjenteve dhe poliagjenteve ka kaluar per fat! Dhe po kaq fat i madh eshte qe tek ne shqiptaret ekziston akoma mendimi kontrovers, mos-puqja e mendimeve, sharja e vetvetes, denigrimi i politikanve. Ti akuzon Thacin, une akuzoj x-in, tjetri akuzon y-in, e keshtu me radhe pa fund! Ndersa ne Sllovaki vritet nje cift gazetaresh, ne Malte vritet nje gazetare, ne shume vende europiane survejohen gazetaret, ne Turqi mustaqeziu i Ankarase lot si macja me miun me gazetaret duke i futur turma-turma ne burg e ca i nxjerr serish me pas, ne Amerike gazetaret jane luftuar si ne kohen e Niksonit, si te junior-Bushit, edhe te Trumpit. Pikerisht ne vendet demokratike perendimore (se nuk po flas per Rusine dhe Kinen, qe dihet) ka mbyllje goje te gazetarve dhe drejtesise me shume se ne shume vende te vogla, perfshi edhe Shqiperine. Ky eshte realiteti dhe mua me vjen mire qe ne shqiptaret nuk perfshihemi (per fat akoma jo) ne kete realitet ku predominimi i mbylljes se gojes eshte normalitet; por qe nen hyqmin e direktivave te perditshme (e perseris: te perditshme) te miqve perendimore te Edit, mund te behemi edhe ne si keto shoqeri te tjera, ku do te ekzistoje vetem nje mendim! Zot, larg qofte!

   Reply to this comment
   • intelektuali July 18, 21:45

    Kulufi:

    E ke filluar qe ne fillim gabim repliken tende per intelektualin kur thua:

    “… Ti akuzon Thacin, une akuzoj…”

    sepse:

    Kjo qe shkruan ti nuk perkon me te verteten ashiqare, i gjithe materiali akuzues per Thacin eshte huazuar fjale per fjale copy-paste nga radio “Evropa e Lire” dhe ishte pikerisht kjo radio e financuar nga SHBA qe ne vitet e regjimit satrap te Enver Hoxhes u ndizte driten e shpreses shqyptareve te sklleveruar me pune te detyruar ne vendin e vet, njashtu sic po u ndez sot driten e shpreses kosovareve se Hashim Thaci do te ndeshkohet nga Drejtesia Demokratike per krimet e tij kunder njerezimit, qe do t’i hape rrugen Kosoves per integrimin ne BE dhe strukturat e Botes Demokratike per ta nxjerre nga baltovina e krimit dhe korrupsionit ku e ka futur Hashimi me xhelatet e tij me pushtet.

    Nuk e di nese e kupton ndryshimin midis asaj qe tregon intelektuali dhe asaj qe deklaron radio “Evropa e Lire” e financuar nga SHBA.

    Reply to this comment
 8. Kali July 18, 13:03

  Analiz e sakt z.Islami.Por qendron lapidare shpreja:Po hengre nje luge çorbe te prishur ,do vjellesh gjithe jeten.

  Reply to this comment
 9. XXXL July 18, 13:40

  Kjo është pasojë e mosarritjes që vendi të çlirohet vetë shqiptarët të qeverisin me Kosovën dhe jo të vendoset në mbikqyrje nga jashtë ata sa kan ndihmu aq edhe kanë pengu nē konsolidimin e vendit tereni i mirë për ta popullate është po e njejta ishte ajo 70% që nuk ishin të gatshëm për sakrifica dërguan fëmijtë e tyre në azyle në EU ata edhe sot mbetën pro Serbi dhe pro Eulex

  Reply to this comment
 10. kasem gahinji July 18, 13:47

  Agjenti i udb me pseudonim intelektuali hidhet ne sulm.emrin o intelektual perenimor i qypnise.pastaj te themi se sa je.

  Reply to this comment
  • intelektuali July 18, 14:47

   Spiuni i Sigurimit Gahinji i Enverit:

   TREGO SE KU E KENI FSHEHUR MIUN ENVERIST GJECOVI NE SHBA

   qy:

   Te mesosh se kush eshte intelektuali

   Reply to this comment
   • mirel July 18, 18:27

    Ore kerma e halese se Enver Hoxhes, se ne hale te ka mbajtur tere jeten, si mendon ti se ne SHBA Gjecovi eshte person i paidentifikueshem?
    Po pse mor idiot feuadal, injorant kerma i zogut, si mendon ti, se Amerika po punon per ty?
    Ik mor debil se nuk keni peshe as sa nje mize haleje ne Amerike, do veni te jepni leksione antikomuniste dhe atje.
    Nami i budallenjve qe ja nxjerrin vetes si puna e ketyre.
    Po ne Amerike je budalla, ndersa ne Shqiperi je spiuni i Miloshevicit qe ke kontribuar per ngritjen imagjinare te nje shtepie te verdhe.
    Plerat si puna jote punojne nate e dite kunder Shqiperise. Shtepia e verdhe eshte furnizim i Berishes per Serbine, jo me nafte kesaj radhe, por me “deshmi” te sajuara ne doktoraten e Bashes.
    Aty je dhe ti, se dhe ti me doktorate nga Moska erdhe, dhe po ben disertacione me Kampin e Tepelenes.
    Kerme e ndyre

    Reply to this comment
    • intelektuali July 19, 07:18

     mirel, KURVA e Enverit,

     Me lejo te te kujtoj se Sllobodoan Millosheviqi ishte Pjella e Josip Broz Titos dhe Enveri ishte KURVA e Titos, te cilit i kishte shitur jo vetem BYTHEN e vet te pederastit, por edhe Shqypnine qe ne Mukje 1943 kur sabotoi bashkimin e trojeve shqyptare, apo kur vrau dhe masakroi kosovaret ne Tivar si nje antishqyptar i pabese bashke me Rankoviqin,

     prandaj:

     Tregojeni se ku e keni fshehur ne SHBA ju KURVAT e Enverit MIUN e halese Xhelal Gjecovi, qe te mesoni se kush eshte intelektuali, sic e mesoi edhe Pellumb Xhufi, dhenderi kollovar i Bahri Omarit kur e perzune me hu ne dore nga Gjermania vetem sepse e kishte cilesuar me nje cinizem te papare Kampin e Vdekjes Auschwitz te Enverit ne Tepelene si nje:

     KAMP PUSHIMI

     Nuk jam duke bere disertacion me Kampin e Vdekjes Auschwitz te Enverit ne Tepelene, por kam perfunduar nje liber me fotografi origjinale per kete Kamp Horror te Vdekjes qe do te dale ne shitje ne anglisht se shpejti ketu ne SHBA, me jep adresen tende te dergoj nje kopje qe te shikosh dhe te lexosh si xhelatet e Enverit (ku me siguri ben pjese edhe babai yt) qellojne dhe vrasin nenat qe hedhin femijet nga telat me gjemba te Kampit ne Tepelene me shpresen qe t’i marin fshataret dhe t’i shpetojne nga vdekja e sigurt nga uria e tejskashme, krim monstruoz kunder njerezimit qe ka mbetur i pandeshkuar nga Drejtesia deri me sot,

     qe:

     NGJAN SI DY PIKA UJI ME KRIMET E XHELATEVE TE HASHIM THACIT TE SHTEPIA E VERDHE NE BURREL TE MATIT, QE TRAFIKONIN ORGANE NJEREZORE PERMES RINASIT PER MAFIEN ISLAMIKE NE TURQI,

     Po keshtu qe nuk jane denuar nga Drejtesia Demokratike deri me sot,

     prandaj:

     INTELEKTUALI JETON PER ME TREGUE

     Reply to this comment
 11. Tani July 18, 13:56

  Si ka mundësi që ish të burgosurit politikë si inteletuhali dhe fatos lubonja janë më antishqiptare se sa serbët dhe grekët si ka mundësi kur Lubonja thotë për 400 kur serbët thojnë për 100 ik o intelektuhal k tek serbët

  Reply to this comment
  • intelektuali July 18, 15:32

   Tani HALJA e fanatikut debil dhe budalla,

   Serbin tregoja sateme qe te ka lindur handikap dhe injorant,

   ME KILE APO ME METER LINEAR I MAT TI TE VRARET E HASHIM THACIT O KARAGJOZ BUDALLA?

   Ik ti o idiot jo vetem tek serbet, por edhe tek gopi i semes tende qe nuk te ka hedhur trute e gomarit,

   sepse:

   “DOKTOR MENGELENE E KOSOVES”, HASHIM THACI NUK E KA THIRRUR SERBIA E VUCICIT, ME TE CILIN AI DESHI TE NDAJE KOSOVEN SI :BYREKU NE TEPSI, POR GJYKATA SPECIALE NE HAGE ME PROKUROR AMERIKAN TE EMERUAR NGA TRUMPI.

   prandaj:

   Perpara se te fyesh dhe te shpifesh per intelektualin qe nuk e njeh aspak, kerkoji te falur viktimave te kriminelit gjakatar, Hashim Thaci qe jo vetem nuk i dihet vorri, por qe xhelatet e Hashimit u kane trafikuar organet njerezore si Kulcedra te Verteta per te Mafia Islamike ne Turqi edhe nga shtepia e Verdhe ne Burrel te Matit, edhe nga Klinika Famekeqe Medicus ne qender te Prishtines.

   He mo Tani HALJA e Hashimit ke gje per te shtuar per Doktorin Mengele te Kosoves?

   Reply to this comment
   • Arber iliri July 22, 03:40

    Kosova po shitet nga fuqite e medha nuk e dij per cfare pazari.shqiptaret ketej e andej kufirit duhet te pregatiten ta mbrojne me lufte token e te pareve.nuk eshte ceshtje krimesh thaci a veseli eshte me e thelle. Zoti qofte me shqiptaret.

    Reply to this comment
  • ulpiana July 18, 23:00

   O Tani ,Kosova per fat te keqe ka shume,shume lubonja,salia,ka plote intelektu-hale .Po ti permendi disa:Bota sote komplet ne sherbim te serbise,Koha ditore e v. surroit,A.Kurti dhe shume ,shume ,rrethe tije,LDK mbi 80% do tom gasha……Gabimi me i madhe i UCK ishte mos pastrimi i terenit nga jamat septike qe qelbosin jo vetem Kosoven por edhe me gjere,me keqe se serbia.

   Reply to this comment
 12. pa u gjende fajtoret qe lane jashte shqiperine nga bashkimi europian, nuk ka atdhedashuri e patriotizem real . July 18, 15:15

  per te gjithe ju “anti” serbe e “anti” ruse, “anti” sllave e “anti” greke; mblidheni mendjen njehere e mire se; patriot nuk mund te quhesh kur je kunder tjetrit . madje (jo vetem sipas shprehjes; patriotizmi e nacionalizmi jane streha e fundit e maskarenjeve) por nga faktet, qe lukunia e mentareve, ideologeve, moralisteve e politikaneve shqipetare te te gjitha trojeve, jane vete identifikuar si pjella me bastarde e ketij kombi, me fjale e me vepra . ps. kthimi i prones ish pronarit dhe futja ne koferencen islamike e shqiperise, akti me kriminal ne historine e njerezimit pas L.2. boterore .

  Reply to this comment
 13. intelektuali July 18, 15:32

  Tani HALJA e fanatikut debil dhe budalla,

  Serbin tregoja sateme qe te ka lindur handikap dhe injorant,

  ME KILE APO ME METER LINEAR I MAT TI TE VRARET E HASHIM THACIT O KARAGJOZ BUDALLA?

  Ik ti o idiot jo vetem tek serbet, por edhe tek gopi i semes tende qe nuk te ka hedhur trute e gomarit,

  sepse:

  “DOKTOR MENGELENE E KOSOVES”, HASHIM THACI NUK E KA THIRRUR SERBIA E VUCICIT, ME TE CILIN AI DESHI TE NDAJE KOSOVEN SI :BYREKU NE TEPSI, POR GJYKATA SPECIALE NE HAGE ME PROKUROR AMERIKAN TE EMERUAR NGA TRUMPI.

  prandaj:

  Perpara se te fyesh dhe te shpifesh per intelektualin qe nuk e njeh aspak, kerkoji te falur viktimave te kriminelit gjakatar, Hashim Thaci qe jo vetem nuk i dihet vorri, por qe xhelatet e Hashimit u kane trafikuar organet njerezore si Kulcedra te Verteta per te Mafia Islamike ne Turqi edhe nga shtepia e Verdhe ne Burrel te Matit, edhe nga Klinika Famekeqe Medicus ne qender te Prishtines.

  He mo Tani HALJA e Hashimit ke gje per te shtuar per Doktorin Mengele te Kosoves?

  Reply to this comment
 14. intelektuali July 18, 15:33

  Tani HALJA e fanatikut debil dhe budalla,

  Serbin tregoja sateme qe te ka lindur handikap dhe injorant,

  ME KILE APO ME METER LINEAR I MAT TI TE VRARET E HASHIM THACIT O KARAGJOZ BUDALLA?

  Ik ti o idiot jo vetem tek serbet, por edhe tek gopi i semes tende qe nuk te ka hedhur trute e gomarit,

  sepse:

  “DOKTOR MENGELENE E KOSOVES”, HASHIM THACI NUK E KA THIRRUR SERBIA E VUCICIT, ME TE CILIN AI DESHI TE NDAJE KOSOVEN SI “BYREKU NE TEPSI”, POR GJYKATA SPECIALE NE HAGE ME PROKUROR AMERIKAN TE EMERUAR NGA TRUMPI.

  prandaj:

  Perpara se te fyesh dhe te shpifesh per intelektualin qe nuk e njeh aspak, kerkoji te falur viktimave te kriminelit gjakatar, Hashim Thaci qe jo vetem nuk i dihet vorri, por qe xhelatet e Hashimit u kane trafikuar organet njerezore si Kulcedra te Verteta per te Mafia Islamike ne Turqi edhe nga shtepia e Verdhe ne Burrel te Matit, edhe nga Klinika Famekeqe Medicus ne qender te Prishtines.

  He mo Tani HALJA e Hashimit ke gje per te shtuar per Doktorin Mengele te Kosoves?

  Reply to this comment
 15. mirel July 18, 18:12

  Bedri, ne nje fjali te vetme ke shkruar nje paragraf te tere qe ne fillim, me tete rreshta. Bej “pauze” mor burre!
  Di ta perdoresh piken?

  Reply to this comment
 16. mirel July 18, 18:22

  God damn you
  Eshte troture te lexosh shkrimin. Njeqind presje. Permend “ai”, presje, Thaci.
  Fuck man, nuk vlen zero leke si gazetar, lere me te lexosh qurravitjet e tua per te mbrojtur Thacin.
  Thaci e kruajti vete me “godinen qe e ngriti vete per te denuar shqiptaret”, dhe tani ja paskan fajin opozitaret.
  Shko mor plere qurrash. Qaramanet e shekullit. Do beni shtet ju.
  Ngelet duke bere derr derrr derr, personalisht beson se Thaci eshte i pafajshem. personalisht beson se Veseli eshte i pafajshem
  Kujt i rruhet per “personalisht”mendimet e tua?
  A i iken Kosoves 8000 hektare nga keta plera politikane te Kosoves?
  A ka vend per filozofite e tua te pafajesise kur Kosova dhe Shqiperia humbasin territore 100 vjet pas pavaresise?
  Kete thuaj, si po katandiset ky vend 1 thele, nga plera si Thac Ramuti, qe ti “personalisht” mendon se jane te pafajshem.

  Reply to this comment
 17. I urti July 18, 19:26

  O Bedri,pse lodhesh e harxhon kohe ? Drejtuesit e UCK jane patriote dhe te pafajshem Kjo ska nevoje per shpegim.Por njekohesisht jane edhe fajtor te medhenj qe nuk u treguan vendin dhe ti zhduknin bashkepuntoret e serbeve,si ne lufte,por pas lufte mezi priten te putheshin dhe benin dashuri e kualicione.Pse i haruan Adem Jasharin e dhjetra deshmore,qe dhane gjakun per K9sove e qe u spiunuan dhe vrane nga keta.Tashti ata shpifin dhe denoncojne Ashimin me shoke.Njesoj si ballistet ne Shqiperi,per partizanet dhe luften Nacinalclirimtare.Ketij legeni po i bien akoma.Por keta le te hane mut sa te duan se partizanet ja u treguan vendin si ne lufte dhe pas clirimit.Deri ne 1990 vrima e miut 500 grosh ju dukej.Atyre,perve te tjerave u a preme dhe hallatet sa qe nuk dine te kujt i kane femijet qe mbajne mbiemrat e tyre..Kete te bente UCK KETO VITE.Se beri te rije urte dhe te duroje talljet e ballisteve ne Prishtine,serbeve dhe hemafroditeve evropiane.Bejne mire ti lene pergjerimet per drejtesi dhe tu nxjerin bojen.Ndryshe keta do tu futen deri ne dhomen e gjumit.

  Reply to this comment
 18. Mal Uka July 18, 19:41

  Eshte shume veshtire ne kete portal me e shprehe
  te verteten pa kurrfar interesi personal se pse ketu
  partijasht kan te drejt kur rrejne e flasingjithmone trillime
  Te nderuar jam kosovar dhe kam dhane sa kam mujte
  per kosoven edhe malle po edhe gjak Por po dua dy fjale Per B I (djalin e tullumit gjakhumbur ) Bedri islami
  eshte djali i nanes qe partija e majti ne gji edhe djalin e sai qe une e thrras Bedri sallami i punuar me thunra te thive Qe Pse Pse Ty te zgjodhen ne kryesi te LPK-es
  kur ti as ne harte ske dite ku jan qytetet e kosoves
  se iau ka nalu ai Shtrigu Enver dhe Cka ki dijt ti ateher
  si eshte gjendja dhe si duhet ndihmue populli
  Por Ti Bedri sallami i thunrave te thive ishe ure lidhese
  e luftarve te luftes per pushtet dhe Sociapisave Enverista Per ti vjele fondet tona vendelindja thrret
  dhe ate te tre tepertqimeve te priftit te Isa Bukoshit
  Pra Ti bedri meriton burg tperjetshem se nuk te ka zgjedhe populli por nje grup rrugaq qe kurr hajr nuk kan
  sjelle as shtepive te veta Hajna te farmerkave
  budigada te hoteleve e njerzi te allashvereshit
  Msheft e ne tradheti e kini shkarkue kombetarin
  shume te vyeshem tani Profesor Muhamet Kelmendin
  Muhamet edhe perpara ka punue ne prishtine dhe
  per qeshtje kombetare ka qen i pa luhatsem dhe
  gjithmon ka sakrifiku qytetaret per ti ndihmu Po
  Ti bedri me Mejdana e me fatosa u bane kobi i te ardhmes se kosoves Kush e vrau Ahmet Krasniqin
  Kush i vrau te tjerte ne kohe lufte Bedri zezaku ?
  Kush vrau pase lufte ne kosove Ata ishin ajka kombetare O Bedri sallami Andaj Ti bile mos e permen kosoven veq trego sa pre i ke hanger Ndersa
  Per Hashimin ka shkrue shoku i yt Ibrahim kelmendi
  dhe e kualifikon si shpijun francez Kete thanje e verteton Ndalja e kontigjentit francez ne uren e ibrit
  dhe Hashim Thaqi krah me ta aty ndahet Mitrovica
  Te nderuar per kosove flasin kosovart E mos te perzihen
  Ram kulshedrat per te kriju ballkani Si ENver Kungji
  ateher me Rusi e kosoven sa mujti me e ba serbi !
  Me alni ne te shkruar se doren e madhe e laptopi i vogel
  E nuk po kam kohe as ta lexoj shkrimin tim puna per
  korigjim Mire mbetesi e lexim te kendeshem !

  Reply to this comment
  • mirel July 18, 20:15

   “Shtrigun” Enver e urrejne vetem titistet e Rankovicit qe Enver Hoxha u theu brinjet dhe i niste ne Tepelene per “pushime”. Po si qelbesira qe jeni ankoheni pse nuk ju la Enver Hoxha te punonit per Rankovicin qete qete, pa u shqetesuar nga shteti shqitpar.
   Ju esadiste e zogiste tradhetare te ndyre. As te llumi i kembes se Enver Hoxhes nuk jeni.

   Reply to this comment
  • Aliu nga Selenic July 18, 21:39

   Mal Uka .! Ku jeton. Me sa duekt te ka ngel merak Serbia se keta trima me Hashim Thacin ne krye e perzune dhe ty te paska ngel shume merak.
   Po si more kerkon te perulesh ti Bedri Islamiomn qe eshte atdhetari me i madhe ne shqiperi.
   Po si pasek mundesi ti ti thushe Kulsheder Edi Rames qe eshte nje nder kryeministrat me te fuqishem te Hapsires shqiptare.
   O Mal Serbi po si guxon e me permend Ahmet Keasniqi.
   A din ti me me treguar mua c`fare donte Ahmet Krasnici qe hypi ne tankun shqiptare dhe sulmonte kryeministrin Shqiptare ne vitin 1998.
   A mundesh te me pergjigjesh. Ahmeti a ishte minister i lufte per Kosoven apo kishte marre detyre ngar Rugovisti per te rrezuar qeverin Shqiptare.
   O analfabet qe kerkon te injoroshe Hashim Thacin qe firma e atije i dhe lirin Kosoves dhe i dha Pavarsin Kosoves.
   Kufiruin tek Ura e Ibrit nuk e vuri Hashimi pore Jargaveni Rugova i cili nuk lejoi qe te ngrihet ne lufte prisjhtina me veriun e Kosoves se po te ngriheshin ne lufte edhe ata, sote ishte situat tjeter.
   Aty ku shkeli UCK-ja cdo gje u rregullua pore atje nuk e kapi UCK-ja se bashkpuntori Rugov me slloben nuk lejuan.
   Pra mos i ven faje Hashimit pore kerkoje atij qe ngordhi se ai nuk vdic pore ngordhi.!
   Kujdes kure te shkruash se Mejdanet e Fatoset te dhan lirin o bylmez po ti aqe dine dhe aqe sghkruan.!

   Reply to this comment
 19. Pusho pusht July 18, 20:46

  NA PLASI BY…SE KU BESON TI INJORANT E DELENXHI
  UCK ESHTE LAVDIA E KOSOVES KURSE THACI ME KELYSHET E TIJ JANE KRIMINELA E TRADHETARE

  Reply to this comment
 20. azemi July 18, 23:21

  mal uka ti je nje analfabet qe nuk dine shqip te shkruajshe.Ti ta kane shpela trurin rugovistet dhe ti nuk je asgje tjeter vetem nje Trushpela,qe nuk ja vlen te komentojsh per ty,do ti bie shkurte.Po te pyes pse nuk e mbrojtet ju Mitrovicen.Thaqi e udheheqi UCK,e udheheqi Rambujen,e shpalli Kosoven te pavarur dhe tash do ta qliroje UCK nga spiunet dhe agjenturat serbo-ruse qei jane versule qe diten e pare,kundra saje.Une nuk besoj qe ti je pjese e atyre agjenturave,pasi ti je nje analfabet funksional qe vetem te perdorin per pastrm halesh… I madhi Bedri Islami ka luajte nje rrole historik ne levizjen dhe luften per clirimin e Kosoves.Ujqitemalit e kane veshtire ta kuptojne kete.

  Reply to this comment
 21. Mal Uka July 19, 09:50

  Eshte shpenzim material per mua qe te komunikoj
  me juve miqve te shkive qe ua shitni motrat per pare
  E neve nga kosova na queni komunist e proserb
  Po ua tham veq nje te vertete na si student edhe
  korzon e kishim te ndame dhe nuk shetisnim kah
  ishin ata Vetem nje hajrije spikerica ka ba vaki me
  u martue me serb gjat gjithe historise !Brigadat
  shqiptare te Enver kungjit i kan ndihmue vellaznit
  e tyne qetnik dhe kan vra shqiptar Vellaun e juej
  mugoshen , Milladinin , stojniqin e deri Rankoviqit
  i keni nda medalje lavdije ne kongres te shqipnise
  Kurr Enver Hoxha nuk e ka permend rezoluten e Bojanes por eshte frigue qe ti bashkohet kosova
  shqipnise ai e hume pushtetin Gjeni kohe e ndegjoni
  video inqizimet ,,HIstori me zhurmues ” Ato ju
  i kini prodhu dhe kqyrne jeten e juej e babeve e nenave
  te juaja ne kohe te Enverit Tjetra na kemi pase pasosha
  e te drejt krejt boten me e shetite me shkue dhe me punuPor kosoven nuk e kemi leshu E ju tuj ike
  prej shipnije detin e kini flliqe Na kemi perjetue lufte
  dhe ska familje ne kosove qe nuk ka perjetue gjenocid
  nga serbi Te kallun e te shkatrruem Sot te shkojsh neper
  cdo fshat ndertimi e jeta the eshte sikur mos tkishe pase
  lufte Pra kosovart jan punetor e njerzi familjar
  krenar me tradita qe me shekuj e kemi kultivu
  SHum do deshiroja qe shqiperija nte ishte dhe te
  jetemire Por pa e zhduke hiletin e tradites se librit
  te shpise e te tradhetise ju kurr nuk do perparoni !

  Reply to this comment
  • feriz July 19, 10:59

   Ti ujku i malit jeton ne mjegullen ledekeiste.Po te ishte per soin tende Kosova dhe Shqiperia tash do ishin serbi,por pa shqiptar.Shko nga Bota sote komento se atje i ke jaranet,fare e qelbur.

   Reply to this comment
  • Aliu nga Selenic July 19, 21:47

   Male Uka. Dy gjera jan :
   Ose je shume i paditur Ose je filo Serbe.
   Njeren nga keto ndaje e mos shkruaj kote.!
   Koha u ka permbysur me themel. Kote mundoheni te te ngriheni Ju jeni per tok ti e soi i yte me gjith propaganden serbofile.!

   Reply to this comment
 22. Rita July 19, 11:36

  Komentuesi z.M Uka ne shkrimin e tij ka jo vetem sinqeritet por dhe revolte pse punet arriten keshtu midis nje kombi ne dy shtete perkatese. dhe sot kur shume vite kane kaluar .Dhe pse jemi nje komb e verteta anon ne ate qe ne shtetin tjeter s1kemi si te nderhyjme pa njohur mire realitetin.:Por mjerisht ne rastin e Thacit me shoke jo vetem qe nderhyme por qendra e orientimit te tyre ishte ne Tirane.Dhe aty ne Tirane ekzekutojne Kolonelin Ahmet K:si per ti dhene zemer djelmoshave te rinj ( Thaci me shoke ) se planet duhet t”i zbatoni sic ju keshillojme ne qe nje dite ju te beheni udheheqesit e popullit tuaj .Dhe sic e dime dhe perfundimin e atyreve plane te SHIK Do te mjaftonte ndihma me arme nga shteti shqiptar por per organizim politik ishte nje program kopje e luftes vellavrasese qe beri sadisti Enver ,Ramiz etj.me 1941 e deri ne falementim.Lidhjet operative te SHISH me kreret kosovare e kane demtuar luften e zhvilluar atje ne vitet 1988 -2000 Zbatuan verberisht planet e Ramiz diktatorit .Nje shprehje thote se arritja e nje qellimi i nje ideali shfaqesohet dhe pse rruga drejt saj eshte jo e drejte .Por jo ne raste humbje jetesh .Prandaj jemi sot ne kete situate ku Bedri ,Pellumba e tjere papagalle qe ne kohen e luftes kishin role mediatike qe kane oesuar me oagesa te majme dhe sot ata duhen te mbrojne me shume veten e tyre e jo luften e UCK -se Se nuk kane cfare t”i mbrojne .Ajo lufte kishte vulen e bekimin e Amerikes e Natos .Duhen shume vite te deklasohen dosjet e SHIK te ateheresshem qe te zbulohohet plani satanik i Ramizit dhe pasardhesit e tij. Me zullumet e luftes se UCK ( d.m.th.te djemve te rinj atehere si Thaci me shoke ) ai ne te njejten kohe minimizonte ne zero luften vellavrasese qe zhvilloi ne vitet 1941-1944 sadisti Enferr me Ramizin dora vete .SI per te thane me rastin e sotem se keto vrasje ne lufte jane te justifikueshme e te pashmangshme .Fjalen e fundit e ka Gjykata e Hages dhe ne pritje te vendimmarrjes qe ma thote mendja se avokati me fame jo te vogel ( amerikan ) do t”ja dale mbane .A nuk thone se paraja can detin ??? Mos muret e Hages jane aq te forte sa nuk e can asgje ??? Te shohim. .

  Reply to this comment
  • Mal Uka July 19, 17:44

   HUME E NDERUAR RITA;
   Taman e ki plotesue domethenjen e fjalve te mija dhe
   duate te sqaroj nje te vertete Nuk jam antar i asnje
   partije por si qytetar i kosoves jam shume i zhgenjyme
   Nuk kemi prite qe prej tonve ne emen te luftes per liri
   kosova te mbushet me kapadahi E ate mesim e kan
   marre ne shqipri Une dhe gjenerata e ime i kemi njofte
   mire Ata antare te kuvendit te kosoves qe e kane shpalle kushtetuten kosoves Ata ishin para zjarrit
   por nuk leshonin pe Ishin ata patriot qe intelektual
   qe ne pikepamje shkencore nuk i epnin doren asnje
   dijetari ne ish Jugosllavi Po ua permedi Mjekun
   Dr gazmend Shaqirin qe doren e keputun me motor
   share ia ngjet pacjentit dhe nuk e len sakat Ndersa
   LDK-en e kan formue ajka kombetare shqiptare
   Ali Aliu , Idriz Ajeti Mark Krasniqi , Fehmi Agani qe
   Kombetarisht ne kosove ishin ne piedestalin e dijes
   dhe veprimit kombetar Ata nuk kan vra askan per
   pushtet Por kan fryemue me popullin dhe e kan marre barrene rane mbi supe asnjeher pa u laku !
   E me dale keta qe thirren ne UCK e beteja kan ba ne
   hotele te Tiranes me pre te mergates i kan usqye
   edhe debilat komunist te shqiperise Antikombetaret
   Nano Kreten e muhabetit me Millosheviqin Fatos
   Klosin e pa kurrizor , e shume te tjere !
   Une ne fund kam nje rrespekt per Ramiz Aline
   qe nuk e ka perdore forcen e me e qallamite popullin
   ne shqiperi Po ka pranue edhe UCK te ushtrohet ne
   shqiperi AdemJashari Zahir Pajaziti e celulat
   e para te UCK-es Ata nuk kan pase pluma per
   shqipetar se ishin faqebardhe e atedhetare!
   Andaj keta qe me sulmojne mue jan lloj burakesh
   krejt pa gjak ! Na do e deshironim Hashim Thaqin
   nte ishte shqiptare i fjales i beses i idealit Por
   nuk po gjejme grep ne cka me u thirre per te fole
   mire per te Shoket e tij e gjykojne per vrasje te
   shqiptarve Ai vet eshte deklatue se kurr ska marre
   pjese ne lufte Pase lufte pasunija e tij eshte ma e madhe se cilit do kapitalist amerikan E te tille i kemi
   Krejt rrencat qe jan mshefe mas emnit UCK
   Rinija e braktise kosoven Vendi eshte humnere
   Kjo na iriton e zemron se nuk kemi kursye asgja
   per ate kosove te mjerimit te sotem !

   Reply to this comment
   • aktashi July 19, 23:33

    O uke ti ose je i cmendur ose i paguar nga UDB.Edhe une i takoj asaj gjenerate dhe kam qene me LDK,POR SHPEJT E KAM KUPTU se ata jane mashtruese qe bejne propaganden e kuzhinave te beogtadit,dhe iu bashkova dikur UCK.Ti je shume keqe i informuar dhe ke shku per lesh ,nuk ja vlen me ti…Po LDK ka qene ne pushtet me shume se PDK cka bene ata?

    Reply to this comment
 23. Z July 19, 12:05

  Ore ‘intelektuali”! Meso te shkruash shqip pa gabime ortografike,qe Flamur Noka i ben kur flet! Meso si te botosh komentet! Meso te shkruash si “intelektual” qe je ,i “thencin” dhe shkruaj cfare mendon! OK bir!

  Reply to this comment
 24. VLORA VLORA VLORA VLORA VLORA July 19, 13:40

  VDEKJE VDEKJE VDEKJE VDEKJE VDEKJE VDEKJE VDEKJE e SERBISÉ KURVÈ , UDBsé , dhe e TRADHTARÉVE té PD KRIMIT , dhe LSI PLAÇKITJES nè TIRANÈ !! RROFTÉ HASHIM ♥️ THAÇI , dhe UÇK !!! PA HASHIM ♥️ THAÇIN ATDHETAR , NUK do kishte UÇK !!! PA HASHIM ♥️ THAÇIN LUFTÈTAR LEGJENDAR , NUK do kishte RAMBUJE !!! DHE PA HASHIM ♥️ THAÇIN PATRIOT , NUK do kishte KOSOVÈ tè PAVARUR dhe SOVRANE !!! RROFTÉ ♥️ HASHIM ♥️ THAÇI ATDHETAR

  Reply to this comment
 25. fteri July 19, 17:32

  Në vend të fajsohen ujqërit ,fajsohen delet.

  Reply to this comment
 26. Petriti,Vlore July 19, 18:42

  E verteta dhemb, edhe kur shkruhet me sintakse te thyer,apo nga “analfabete”. Mjafton e verteta qe ka thene komentuesi Mal Uka.Faleminderit.

  Reply to this comment
 27. Aliu nga Selenic July 19, 21:44

  Rita ! Te lutem me Lexo.
  Po te shkruaj “Gjate”.!
  Kure nuk dine mos shkruaj se je tersishte e paditur.!

  Reply to this comment
 28. Kujtim Koroni July 20, 00:41

  Besoj se Thaçi do të dalë i pastër.

  Reply to this comment
 29. kasem gahinji July 20, 07:53

  Derisa nuk e pergenjeshtron do te thote se pranon qe ke qeneagjent i udb.te jash agjent i sigurimit i ke sherbyer vendit tend.por ti sherbesh udb dhe ti thuash vehtes shqiptar ,vetem kallepu yt e ben.emrin ,intelektual,emrin,jo pseudonimin agjenturor.sa per gjeçovin,nga historianet me te mire te shkolles shqiptare.edhe ti,je i lexuar,por gjitheçka ne sherbim te serbit.

  Reply to this comment
  • intelektuali July 20, 13:28

   Kaso spiuni i Sigurimit:

   Une te akuzoj si spiun i Sigurimit nga menyra si mbron me fantatizem dhe pa moral qytetar krimet e Enverit duke e cilesuar si nder kombetar punen tek vegla vrastare famekeqe e Enverit qe mbushi lumenj me gjak njeriu te pafajshem ne Shqypni dhe Kosov,

   Ti quan intelektualin agjent te UDB pa hedhur asnje argument, ashtu si per sport, si te gjithe fanatiket e Enverit dru me pre qe keto finte idiote per te sulmuar Armikun ne planin personal pa argumenta llogjike, kur intelektuali dihet se e kaloi rinine ne burg me urdher personal te Enverit qe ja kishte shitur bythen e pederastit Titos dh Vatanin jo vetem UDB se Titos, por edhe KGB se Stalinit dhe te goopit te semes te Internacionales Komuniste per shume vite me radhe gjate Diktatures se tij me tollona dhe bunkere,

   SI TA ZGJIDHIM KETE EKUACION ME SHUME TE PANJOHURA DHE PLOT ME SPIUNE E POLIAGJENTE?

   O Kaso Spiuni i Sigurimit te Enverit?

   Reply to this comment
 30. Rita July 20, 12:02

  Per cfare paditurie flet Ali???? Per dekaden e fundit te renies se kalase prej kartoni te ngritur nga udheheqsi diktator ( (80 -90 )?? Kur populli mbijetonte me tpllona e politikanet tane te deshtuar ne cdo aspekt te jetes harxhonin fondet ,kohen per kosoven qe te pakten ne ate dekade nuk jetonte me tollona ??? Qe me ate loje e plam ata do te terhiqnin vemendjen e popullit e te botes se nuk eshte populli i Shqiperise qe vuan se tepermi por ai i Kosoves .Ne ate loje domino ata shpetuan kokat e tyre nga hakmarrja popullore .qe u vulos me hapjen e kufijve ku mbi gjysem miljoni njerez braktisen atdheun te lemerisur nga shtypja shume vjecare.Ne se ju keni qene i organizuar atehere ose ushtarak qe jeni marre direkt me gruper kosovare duhet te ndiheshit ( atehere) me keq per komshiun ,mikun fshatarin qe ushqehej me racione per vite me rradhe .Duhet te ngrije zerin e te mendoje dhe veprime per ate qe te shihnin syte e jo per kosovaret qe me pashaporten shetisnin kudo ne bote e me prone private te pacenuara. E perseris se duhen shume vite per tu hapur dosjet e SHIK qe te mesohet dhe nderhyrja e politikaneve ne ikje e deshtim me arsyen kryesore qe vemendja e popullit shqiptar te shperqendrohej larg vuajtjes se vet .Do te mendoja ndryshe ne se populli kosovar do te jetonte sic jetuam ne per dekada e ne te benim jetesen e tyre :Cdo nderhyrje e plan i thurur nga ana jone do te justifikohej :Eshte shprehur shume qarte z.M Uka .dhe e falenderoj per sinqeritetin.

  Reply to this comment
  • Aliu nga Selenic July 20, 15:47

   Ju vazhdoni ne sojen tuaj pore deri sa gjerat nuk jan bere me mire se cishin ketu ka vende per reflektim e jo per te nxire.! Megjithate koha shum gjar do te na i tregoje.! Mal eshte puro antishqiptare.!

   Reply to this comment
   • Mali July 20, 23:35

    Vendi ku je rrite dhe kushtet e rrethit tpaskan lane
    naksane me te meta te medha per gjynah Po dallohesh se hemisferat e kores trunore i ke veq sa miza dhe po fluturon veq sa hanger nje M…. t. Sikur tishe balle per balle dije qe kurren e kurres nuk kishe guxu me u shprehe si langov ne sherbim te panjerzise
    E une te tham udbashve e serboflve e sherbetorve te tyne ua shkerdhefsha nanen po edhe ty Ali sociapisi

    Reply to this comment
 31. shqiponja e zezë July 21, 07:20

  Në një intervistë në tv një luftëtar i UÇK tha: Tirana ishte plot me bashkëpuntor të UDB. Ky njeri me sa kam ndjekur nuk mori poste mbas lufte thjesht ishte një luftëtar patriot, kështu që nuk e akuzojmë dot për përfitues ose hajdut siç e kemi të lehtë të hedhim baltë ne që e ndiqnim luftën nga kolltuku. Ky hero i gjallë bashkë me shumë të tjerë si Thaçi me shokë lanë rehatin e shtpisë dhe dolën malit por thanë dhe një të vërtetë që në Shqipëri kishte më shumë UDBasha sesa në Prishtinë. Dhe këta nuk ishin Serbë por shqipfolës . Kush janë këta ? Shikoni kush shan UÇK nga politikanët dhe do ta kuptoni, shikoni kush shan ,Thaçin dhe shokët e tij nga rehatia e kolltukut të tij duke bërë një koment të pështirë dhe do ta kuptoni. Në Shqipri për fat të keq nuk ka vetëm Shqiptarë por edhe Shqipfolës që hanë bukën e këtij vëndi . Harram e paçin.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim