“Amerikanët e kanë lëshuar Ramën, po investohen te të tjerë brenda mazhorancës”

July 15, 2018 02:46

“Amerikanët e kanë lëshuar Ramën, po investohen te të tjerë brenda mazhorancës”

“Ramën tanimë nuk po e pranon më politika amerikane në funksion të reformës, por ajo ka gjetur pika të tjera brenda mazhorancës në të cilat mbahet” – thotë në këtë intervistë për DITA, Spartak Ngjela.

Sipas avokatit, Rama ka nisur ta sabotojë fshehtas Reformën në Drejtësi pas “çadrës së PD-së”.

Ngjela shkon më tej duke deklaruar se Rama kishte bërë marrëveshje me PD-në për bashkëqeverisje dhe për të luajtur më pas kartën e pamundësisë së bërjes së reformës për shkak të PD, por rezultati i zgjedhjeve të qershorit, e befasoi.

“Ai kërkoi krizë zgjedhjesh që të bënte marrëveshje me Bashën dhe u mërzit shumë që fitoi 74,  sepse vetëm nën këtë numër i lindte e drejta që të bënte koalicion me PD; pasi vetëm kështu do të kishte mënyrën adeguate për të penguar reformën. Ky në fakt është një nivel i ulët politik që e kuptojnë edhe pulat e lagjes sime. E patë sa i mërzitur ishte kur fitoi zgjedhjet.? Se është i paaftë që ta fshehë” – thotë Ngjela.

Sipas tij, amerikanët i kanë tashmë këto informacione.

“Rama nuk ka fuqi të dalë hapur kundër reformës se rrëzohet dhe gjithë shpresën e ka të këta të tjerët (opozita). Po mirë, këta, e dinë politikën amerikane nga Çorovoda?! Kështu mendojnë këta!? Gjendja e tyre, me këto budallallëqe që po bëjnë është shumë e rëndë” – thotë ai.

Më poshtë, intervista e tij e plotë, botuar sot në DITA.

 

-Avokat, janë pesë vite që Edi Rama dhe qeveria e tij po drejtojnë vendin. Në gjykimin tuaj, cili është bilanci i qeverisë?

Si introduktë mund të themi që qeverisja erdhi si pasojë e një shkatërrimi moral që pati qeverisja Berisha, në të gjitha aspektet e jetës shoqërore dhe jetës kombëtare: korrupsion, shkelje e interesit kombëtar, vrasje e njerëzve në Gërdec, 21 Janari…

Nuk besoj se do të vij më ndonjë rast në histori që të ketë kaq shumë gjëma nga një qeveri. Por gjithsesi kampionin po kjo qeveri e ka se, çfarë do që bëri nuk e arriti dot nivelin e dëmeve dhe gjëmave të vitit 1997. Gabimi ishte i shqiptarëve dhe natyrisht që kam edhe unë gabimin tim.

Socialistët erdhën për t’i riparuar këto, dhe gjatë këtyre momenteve këta e kishin riparuar problemin e detit, të gjirit të Sarandës, që ishte një korrupsioni i gjallë, sepse ishin socialistët e hodhën çështjen në Gjykatë Kushtetuese dhe e fituan.

Pasi erdhën në pushtet, u munduan të riparojnë dëmet. Dëmet më shumë ishin morale se sa materiale dhe kishin një shans për të avancuar; reformën në drejtësi.

Në momentin që pata konfliktin me kryeministrin aktuali i thashë: “në rast se ti nuk bën reformën në drejtësi, ti do të rrëzohesh”, sepse unë e dija që edhe Nano ishte rrëzuar për këtë shkak, edhe Saliu po ashtu. Sidomos Saliu, i cili nuk pranoi fare që të ndërmerrej një reformë në drejtësi, sipas konceptit perëndimor që donin amerikanët dhe deri diku gjermanët; sepse ai donte ta bënte ai vet, dmth si ajo që i nxori sytë në vitit 1992.

Nëse ka një krizë në drejtësi sot, ajo e ka origjinën në vitin 1992-1993,  kur Berisha futi dhe mbushi me 6-mujorsha të gjithë sistemin dhe që vazhdojnë edhe sot ta kenë në duar këtë sistem. Kjo ishte gjendja që duhet të riparonin këta.

A e justifikuan veten?

Mund të themi që në katër vitet e para të kësaj qeverie, por sidomos dy vitet e fundit të 4 vjetshin të parë patën një sukses, sepse kryeministri shqiptar u angazhua totalisht pro reformës në drejtësi. Reforma në drejtësi është një hapje porte për të ardhmen e Shqipërisë. Ai e përkrahu, dhe deri këtu ishte normal. Duhet të kemi parasysh se, në funksion të reformës në drejtësi, qeveria e tij ka qenë në embargo.

Për hir të reformës në drejtësi humbën edhe hyrjen në hapjen e negociatave. Gjithçka ka ngecur te reforma në drejtësi, e cila është shpresa e shqiptarëve. Këta po e bllokojnë. Atëherë këta nuk e duan popullin e vetë. Pse? Sepse janë të korruptuar. Deri të çadra Rama ishte me reformën, pas çadrës ndryshoi situata.

Përse, çfarë tregoi çadra?

Çadra tregoi dy gjëra, që politika amerikane do ushtronte dhe do të ushtrojë forcë, por pas kësaj force, Rama u tërhoq. Pse? Sepse siç duket ka menduar politikisht që këtë reformë do të frenonte Berisha, dhe ai të mos mbante përgjegjësi, dhe e dyta, Rama nuk e ndalonte dot hapur reformën, sepse brenda Partisë Socialiste ka forca pro amerikane që nuk mund ta lejonin.

Por pikërisht pas çadrës, fillon kurba e rënies se tij, dhe ai tani nuk ka më vlerë politike në funksion të personalitetit kombëtar shqiptar.

Sepse shenjat janë që Ramën tanimë nuk po e pranon më politika amerikane në funksion të reformës, por ajo ka gjetur pika të tjera brenda mazhorancës në të cilat mbahet.

-Dmth të gjitha palët janë duke e sabotuar në mënyra të ndryshme Reformën në Drejtësi?

Kjo është e vërteta, por është edhe një tjetër e vërtet që amerikanët, politika amerikane, që ka forcën, iu ka marrë Kushtetutën. Rama nuk ka fuqi të dalë kundër reformës se rrëzohet dhe gjithë shpresën e ka të këta të tjerët (opozita). Po mirë, këta, e dinë politikën amerikane nga Çorovoda?! Kështu mendojnë këta!?

Gjendja e tyre, me këto budallallëqe që po bëjnë është shumë e rëndë. Dhe Reforma në Drejtësi ka patur vërtet zvarritje, por në këto momente shohim që ka ecuri të shpejtë të ONM-së. Duhet të kemi parasysh një gjë: maja e puntos që shpon tunelin, për të dal te reforma në drejtësi, është ONM-ja, për eliminimin e gjyqtarëve. Këta janë si Thanza! Ka ndonjë vend të botës që të ketë anëtarin e Gjykatës së Lartë të dënuar për vjedhje!? Vetëm Saliu e bën këtë.

Vetëm njerëzit absolut që urrejnë popullin e tyre e shkojnë deri këtu. ONM-ja e ka shpejtuar procesin në këto momente. Një tjetër arsye që u ndalua me vonesë reforma ishin edhe fondet, për mendimin tim.

-Ju, avokat, besoni të Reforma në Drejtësi?

Shumë.

-Mendoni se do të ndryshojë diçka realisht?

Po, patjetër. Koinçidoi me atë që thashë unë. E deklaruan dhe ndërkombëtarët që, sipas studimit të deritanishëm, 52 apo 53 për qind e gjyqtarëve largohen nga sistemi. Edhe unë kisha thënë që 45 për qind nuk ikin se janë magjistra.

-Po politika a do ta ndjejë reformën në drejtësi? A do kenë edhe ata pasoja?

Po politikanët po të mos kishin pasoja, pse do e frenonin?! Ne nuk e kemi mendjen si të majmunit, ne dimë të arsyetojmë. Nëse nuk do të kalonte reforma tek ata, pse do ishin kaq të shqetësuar dhe pse do e frenonin atë. Rrinin!

-Shifrat e politikanëve që do të preken nga reforma sipas jush, do jenë të ngjashme me të gjyqtarëve?

Më shumë.

-Avokat ju thatë më sipër që amerikanët e kanë lëshuar tashmë Ramën. Ju shpesh flisni në emër të partnerëve të Shqipërisë, siç është SHBA apo dhe shtete të tjera të rëndësishme europiane. Jeni i autorizuar për këto qëndrime apo ju thjesht dini se çfarë do politika e këtyre shteteve?

Unë nuk kam lidhje fare me ambasadat. Këtë e ka thënë dhe ambasadori amerikan. Nuk i kam armiq, por unë jam në politikë dhe e kam gjetur rrugën, do ua shpjegoj se si. Diplomatët janë njerëz që mbrojnë interesin e shtetit të tyre. Në këto momente interesi i shtetit amerikan dhe shtetit shqiptar është i përbashkët dhe ky është rast fatlum.

Kur jep informacion një ambasador dhe thotë që Ngjela na tha kështu, na tha ashtu. Këto nuk i pranoj unë. Jo se kam gënjyer, por unë u them: a doni tua them unë? Atëherë po ua them në shtyp. Unë kam pikat e mia të informacionit, kam kontaktet e mia por jo diplomatë karriere. Unë isha në Berlin dhe aty mora vesh që qeveria është në embargo. Dy miq të mi më thanë se i ke në embargo.

Për sa i përket koicidencës që ka vija ime me qëndrimin e tyre, unë njoh politikën amerikane, se kam qenë gjithmonë ithtar i saj që nga mosha njëzetvjeçare. Unë zotëri, vij nga Xhefersoni; prandaj e di si ka operuar në Japoni, në Gjermani, në Poloni, në Kroaci politika amerikane. Prandaj, sigurisht që e di se si do ndodh edhe në Shqipëri.

-A ka një sukses kjo qeveri që mund t’ja përmendim?

Ka një sukses në reformën në drejtësi, deri te çadra. Po ta vini re, ai kërkoi krizë zgjedhjesh që të bënte marrëveshje me Bashën dhe u mërzit shumë që fitoi 74,  sepse vetëm nën këtë numër i lindte e drejta që të bënte koalicion me PD; pasi vetëm kështu do të kishte mënyrën adeguate për të penguar reformën.

Ky në fakt është një nivel i ulët politik që e kuptojnë edhe pulat e lagjes sime. E patë sesa i mërzitur ishte kur fitoi zgjedhjet.? Se është i paaftë që ta fshehë. Mund të këtë ndonjë kryeministër sot në botë që të mërzitet pse ka fituar zgjedhjet?

Mund të themi se kjo qeveri ka tipare zhvillimi në sistemin fiskal. Ka edhe në infrastrukturë, jo ndonjë nivel të lartë pa ka shenja pozitive. Për punësimin ka kontradikta, pasi punësimi është privat në Shqipëri.

Shqipëria kishte nevojë për tri gjera të mëdha, për investime të spektrit të gjerë, brenda nocioneve të tregut, dhe reformën në drejtësi e reformën në arsim. Të tria këto janë të lidhura ngushtë me njëra-tjetrën;

Reformën në drejtësi, në fakt, e përfunduan si strukturë kushtetuese dhe ligjore e bënë me forcën e politikës amerikane. Reformën në arsim nuk e bën fare. Duhet të kemi parasysh që goditja kryesore që qeverisja Berisha i bëri këtij vendi ishte shkatërrimi i arsimit. Futi korrupsionin në arsim në mënyrë drastike. Ngriti universitete privatë fantazëm, që shisnin diploma. Katër universitete punonin për familjen e tij dhe jepnin diploma false, por ndërkohë shkatërroi edhe universitetin e Tiranës, me anë të injorancën që futi atje.

Ishte e rëndë për Ramën që nuk arriti ta bënte dot reformën në arsim . E nisi dhe nuk e çoi deri në fund. Por siç duket edhe ky është kapur nga forcat antishqiptare që gjithmonë kanë gjuajtur fort te arsimi; kundër nivelit të tij.

-Në fillim pati përpjekje…

Pati përpjekje, kishte logjikë e gjitha dhe më pas u tërhoq dhe i dogji të gjitha.

Kjo do të thotë që ata që kanë instruktuar Saliun kanë instruktuar dhe Ramën. Pra për të shpëtuar kokën i kanë thënë duhet të shkatërrosh zhvillimin e shqiptarëve! Sepse Shqipëria ka qenë dhe mbetet në mbijetesë. Momentet që mund të thuhet se ka  dalë nga mbijetesa, janë këto kohë kur ka një aleancë të fuqishme me Uashingtonin. Futja në Nato dhe aleanca me Uashingtonin na ka nxjerr nga rreziku i mbijetesës.

-Gjëja më negative gjatë këtyre 5 viteve sipas jush?

Nëse do të konsideronim një gjë negative shumë të rëndë gjatë 5 viteve të qeverisë Rama,  është fakti se gjatë mandatit të kësaj qeverie është rritur pesimizmi i shqiptarët. Kjo do të mjaftonte për të mos lejuar më të qeveriste.

Por kryesorja është fakti që e ka kapur shumë mirë niveli i lartë i politikës perëndimore, që gjithçka që duhet ndërtuar, duhet të fillojë nga drejtësia. Nëse do të kishim një drejtësi të pavarur, pushtet gjyqësor të drejt, me nivel të lartë të dhënies së drejtësisë dhe të goditjes së krimit, nuk ma do mendja që Saliu do të dilte president apo kryeministër as në ’92, për ato që bëri. As Rama nuk dilte dot kryeministër me një pushtet gjyqësor të pavarur, se nuk do kishin kaluar manipulimet e zgjedhjeve në Bashkinë e Tiranës.

-Një tezë që ju e hidhni shpesh edhe në publik është se kemi një aleancë kryeministrore, mes këtij që është dhe atyre që kanë qenë për të mbrojtur gjënë e fituar në mënyrë abuzive gjatë pushtetit. Pse keni këtë mendim?

I qëndroj absolutisht këtij mendimi. Kam përshtypjen se duhet të përjashtojmë Nanon. Sigurisht që dhe ai ka pasur pjesën e vet të korrupsionit, por nuk hynë me këta. Nuk i pranon, sipas mendimit tim. Ndërsa këta të tre që i kam thënë dhe më parë, pra Rama, Berisha dhe Meta janë bashkë. Këta janë si ekipi muzikor “na bashkoi kënga popullore”.

Një pyetje të drejtpërdrejtë, shpesh thuhet se keni pasur me Ramën një marrëveshje për post. Nëse po kush e ka shkel paktin? Si është kjo historia që është krijuar se avokati sulmon qeverinë se nuk mori karrige? Keni ju një qejfmbetje personale me Ramën?

Qejfmebtje nuk kam. Por duhet të shpjegojmë një gjë në fillim. Nuk jam unë që kam vajtur te Rama. Rama më ka kërkuar mua me 20 emisarë. Unë mund të shkoja dhe me Saliun, por e mendova dhe nuk shkova duke hyrë në një betejë politike. Besoj se e mbani mend rolin tim në 21 janar.

Tani jemi në një situatë që është prishur marrëveshja. Me mua nuk bëhen premtime për poste, mua më premtohet politikë. S’mund të më thuash mua të jap këtë apo atë. Kush je ti? Me mua ka paritet në pushtet, se kam forcë në opinionin publik. Të vij me forcë dhe duhet të kishte parasysh një gjë: a e ushtrova unë forcën që ti të vinje në pushtet, atëherë mbaje mend që ajo forcë që të ka ndihmuar do të godasë.

S’ka qejfmbetje, por prishje marrëveshje ka këtu. Kur prishte marrëveshja politke, në Angli të vrasin, por kanë vrarë njëherë dhe nuk prishen më marrëveshjet politike. Këto muhabete me poste dhe qejfmbetje, janë politikë e nivelit të ulët që i hapin vetë ata.

Me mua ka shkelur marrëveshjen politike, dhe natyrisht që ka bërë shumë mirë, sepse unë nuk mund ta pranoja kurrë korrupsionin kryeministror.

-Shumë nga replikuesit në këtë debat në DITA mbi 5 vitet e qeverisjes Rama, përmendin si korruptive dhe të dyshimta PPP-të dhe koncesionet. Janë nisur në kohën e Berishës, por duket se tani kanë marr një hov të madh…

Kjo kërkon studim. Këto ose mund të na varrosin ose mund të na përkthehen në pasuri. Pyetja është kujt ia kanë dhënë dhe cilat janë kontratat? Më jepni kontratën të jap mendimin tim. Askush nuk të jep kontratat dhe askund nuk janë kontratat. Kjo është një punë që duhet ta investigoj gazetaria.

-Çfarë mendoni se do të ndodhë në tre vitet e ardhshme të mandatit të dytë të Ramës?

Tre vitet e ardhshme janë barra e rëndë e reformës në drejtësi. Ajo i duhet Shqipërisë, nuk i duhet pasurisë tënde, as pushtetit tënd. Iku koha që mund të jesh një tiran. Shqipëria nuk mund të bëhet tirani.

Hebrenjtë e kanë thënë në mënyrë brilante: “Pushteti është pije dehëse”. Në këtë pikë, nuk mund të kërkoni arsye për të dehurin.  Këta i konstatoj se janë të dehur, prandaj sillen si fëmijë në politikë.

Faleminderit!

*****

Intervistoi: Erion Habilaj / Botuar sot në DITA, pjesë e forumit me bashkëpunëtorë të gazetës, analistë të jashtëm dhe lexues mbi analizën e 5 viteve qeverisje të Rilindjes

July 15, 2018 02:46
Komento

40 Komente

 1. Kico, i vjetri July 15, 03:54

  o avukat, mire e the, e kuptojne edhe pulat e lagjes por jo ti qe rri si gjel maje plehut. Je gjel pa pupla. Je bere paranoiak komplet. Fryhesh si bretkosa e fabules por do plasesh nje dite aq keq sa s’do te hedhin syte as qente e lagjes. Duke vene shenje barazimi midis Berishes e Rames ti tregon se je ne kampin e shpellarit akoma.
  Je njeri i vogel sado qe fryhesh …Je dhe shume skematik, libresk por realpolitken e kupton siperfaqshem. Lere se c’influence ke ne publik , ti je bere si Ali Komiku.

  Reply to this comment
  • mesopotam July 15, 10:01

   Avokati eshte pak megalloman, por ato qe thote jane te verteta per ata qe kane sadopak informacion jashte propagandes rilindiote dhe defit fshataresk berishist.
   Rama dhe Basha jane ne marreveshje te plote, nga e cila deri tani populli shqiptar ka ngrene faturen e 15 milion eurove per pallatin privat te Bashes nga i cili qeveria u terhoq ne gjykimin e Strasburgut cuditerisht menjehere pas marrveshjes se majit Rama-Basha per fundin e cadres.
   Dhe te ishte per Ramen e ndante pushtetin me Bash e Berish e Ilir po te doni dhe vetem PS-ne e zhdukte nga harta ne moment pavaresisht se votat i merr ajo e shkrete PS qe u perdor gjarperisht per te fitu Edi e pastaj i ngeli lekura rruges, se ne pushtet u ngjit Rilindja.
   Nejse, per sa kohe mes Rames dhe te vertetes te qendroje Saliu, njerezit e shkrete nuk do degjojne asnje kembane e nuk do shikojne as malin para syve

   Reply to this comment
   • emgrant July 15, 10:08

    Shume e vertete.
    Shqiperia ka nevoje emergjente per nje opozite te re, fryme te re opozitare qe premton ndeshkimin e kriminelve te abuzimit berishist qe shkaterroi Shqiperine dhe ofron shume me teper se nje Rame te fiksuar pas estetikes e qe eshte injorant total nga ekonomia, deri ne piken sa mbush burgjet me hallexhinjt e biznesit peselekesh te rruges dhe bredhin neper jahte e makina luksoze e darka politike, hajdutet e medhenj, evazoret e vertete si Zamir Mane, Beso i Tajvanit, dhe soji i tyre.
    Rama eshte i lig dhe egocentrist i semure, nuk ka nevoje te na i thone amerikanet kete.
    Shqiperia e gjore ngeli duke u dashuruar pas filologeve, cfare luksi ite kesh kryeminister nje doktor e me pas nje piktor, e ca me perpara nje shtangist.
    E kuptoni sa te ceket jemi?
    Kur duhen ekipe ekonomistesh patriote qe te nxjerrin vendin nga bataku. Turp i madh, 2 milion banore me gjithe ato pasuri natyrore, det, mal, minerale, histori dhe nuk kane buke te hane.
    E me mburrni Ramen ju teveqela,
    Shkoni mos te mbaruar se thjesht nuk merrni vesh asgje vec hartimeve te bukura dhe ju peshkojne psikopatet e ju marrin dekada te tera nga jeta juaj dhe e fmijve tuaj

    Reply to this comment
    • One 13 July 15, 10:10

     Emigrant e lexova komentin tend jam dakord vec mos e tepro me bukurite e Shqiperise aman.
     Cfare historie kemi ne, hajde det e mal se kane te gjithe kemi dhe ne. Sa det kemi ne, Greqia i ka vetem aty perball Sarands, mos llogarisim pastaj mijera ishuj. Po ashtu Kroacia etj. Le te jemi realist mos flutorojme kot. Sa per udheheqesit e shqiperise ke te drejte. te gjithe te paafte ose armiq te interesave shqiptare, po kaq meritojme si popull se jemi injorant dhe militant

     Reply to this comment
     • emigrant July 15, 10:12

      One 13
      faleminderit oer repliken por e ke gabim te pjesa e historise.
      ka shume histori ai vend
      Mjafton po te permend Durresin
      Hapet themel pallati dhe dalin mrekulli antike gjithandej
      Tjeter pune qe nuk investohemi ne se na ka mbuluar llumi i injorances dhe hedonizmi, duam vetem te kemi mjete luksi e tu shesim mend komshinjve pa brek ne byth

  • Che Guevara July 15, 20:14

   Avokati ka nje mangesi te madhe qe e ben te pa besueshem ne gjithcka thote!
   Ai ben politike me sofizma dhe asnjehere nuk jep mendime konkrete per reformen ne drejtesi!
   Jam nje qytewtar i thjeshte dhe gjykoj se reforma ne drejtesi eshte ideuar mbrapsht dhe per mua eshte e deshtruar pa nisur!
   Se pari,drejtesine shqiptare e kane masakruar nderkombetaret dhe politikane shqiptare e jo gjyqtaret e prokuroret.
   Keta te fundit gjeten shesh dhe bene pershesh!
   Qe nga Kushtetuta dhe te gjitha ligjet gjatre ketyrew 28 vjeteve jane hartuar nen monitorimin dhe miratimin e Komisionit te Venecies,pra ky Komision mban pergjegjesine kryesorew ne hartimin e tyre!
   Me Kushtetute i jane dhene te drejhta kryetareve te partive te hartojne listen e deputeteve,pra qe ne nisje kryetaret e partive jane shpallur diktatore,pra sundimtare!
   Qe ketu nis shpartallimi i sistemit demokratik!
   Se dyti,legjislacioni shqiptar eshte hartuar ne kundershtim me Kushtetuten dhe ligjet ndaj njeri tjetrit duke shkelur hapur parimin e Sigurise Juridike!
   Shume ligje jane hartuar me qellime te caktuara politike per te ndeshkuar kundershtaret politike.
   Shembull me flagrant per kete jane te gjitha ligjet dhe Statuset e Ushtarakut te miratuara pas vitit 1991 e deri me sot qe te gjithe jane hartuar me qellime prapavepruese dhe gjithmone ne ulje te konsiderueshme te mases se perfitimit te mases se pensionit te parakohshem ose te pleqerise.
   Per 3 vjet rresht ish ushtarakeve nuk iu dha asnje lek pension,ndonese ligji ishte ne fuqi duke shkelur hapur edhe nenin nr.52/2 te Kushtetutes se R.Shqiperise!
   Sali Berisha dhe te tjeret me pas kane shfryre urrejtjen polituike ne dem te ushgtarakeve vetem per te lustruar imazhin e tyre politik!
   Pra reforma ne drejtesi duhej filluar nga verifikimi i te gjithe legjislacionit shqiptar se aty fillojne e mbarojne kushtet per rrenimin e drejtesise!
   Se dyti,gjyqtaret i kane perdorur ekspertet gjyqesore te rregjistruar ne pergjithesi si seksere,sepse gjyqtaret kane bere praktike te tyre qe nuk marrin me pare vendimin juridik dhe mbi kete baze te llogarite eksperti demshperblimin,por i japin atyre detyra (pazaret) se si t’i bejne llogaritjet dhe mbi kete baze gjyqtaret marrin vendimin e tyre korruptiv!
   Kjo metode nuk u bie ne sy eksperteve te legjislativit dhe as tipave si ky avokati,qe ne vend qe te preke plaget e drejtesiuse merret me “allatet” e Rames!

   Reply to this comment
  • Flutura July 15, 21:16

   O Kico,
   E shikon sa te drejte ka patur Enveri me rracen antishqiptare si ky dhe Lubonja me shoke, qe ne vend te gjakut, ne damare u rrjedh helmi?
   I dyti, pas Trump eshte ky debili, qe di planet e Amerikes.
   Faj ka dhe gazeta qe boton intervisten.

   Reply to this comment
 2. alphade July 15, 04:03

  Z. Avokar Ngjela ! Intervistat tuaja te dikurshme ishin me
  te vertete joshese,objektive,analitike dhe ne nje kend
  veshtrimi eksaustiv,te ndershme.Por tash ve re se ke “da-
  le nga rruga e zotit” , je bere komplet subjektiv, irreal,cdo
  gje e sheh me ngjyrat e zeza te nihilizmit dhe per pasoje,
  je bere i pabesueshem ne opinionin publik shqiptar. Bile
  nga nje here me dukesh se te ka zene semundja e kahe-
  reshme e Saliut, deliri i mos perfaqesimit ne pushtet, i
  mbetur jasht qerthullit ministror dhe kete direkt e ke shfa-
  qur edhe ne kete interviste duke mos e konsideruar “qejf-
  mbetje” , “por shkelje e marreveshjes politike”. Duhet te
  jem i sinqerte me ju zoti avokat qe kjo qe deklaroni ju bie
  ere e keqe karrieriste pa patur parasysh ate qe ju thoni se ke “forcen e argumentit qe i ben per vete masat” . E
  kam perifrazuar kete idene tende dhene ne interviste se-
  pse faktikisht ju nuk keni asnje force fizikisht qe t’ju ndje-
  ke. Ne Shqiperi gjeja me e lehte eshte,te krijosh nje par-
  ti.Me 2.8 milion banore qe ka Shqiperia aktualisht jane
  krijuar 70 e ca parti. Ka parti qe kane krijuar Shehi, Bale-
  ta,Milo, Mediu,Duka,etj.etj.qe praktikisht kane disa dhje-
  tra individe e qe quhen parti…! Me qe ju zoti avokat e keni per zemer shume Ameriken,ashtu si miliona shqipta-
  re qe jetojne ne Shqiperi e atje ne Amerike ,ju duhet ta
  dini dhe e dini se Amerika me afro 350 milion banore ka
  vetem 2 Parti : Demokraten dhe Republikanen. Ka edhe
  nje Parti te trete “Independente” por qe s’i dihet as nami
  dhe as nishani. Pra, doni Ameriken, flisni per modelin
  Amerikan, per Jeffersonin…por kur vjen puna injoroni qe-
  llimisht do te thosha une,thelbin e demokracise Amerika-
  ne dypartidizmin. Nuk kam degjuar asnje politikan shqip-
  tar te thote: Daleni more zoterinj se Amerika eshte nje
  qind e ca fishin e popullsise se Shqiperise dhe ka dy parti
  ndersa Shqipetia cope-cope me 3 milon banore 70 e ca
  parti.?! Me fjale te tjera kur duam dhe kur na intereson
  marrim ” Modelin Amerikan” dhe kur nuk na intereson e
  injorojme qellimisht kete model dhe hidhemi dege me de-
  ge per te justifikuar te pajushtifikueshme. Mire e thoshte
  nje filosof i madh: ” Sikur aksiomat gjeometrike te preknin
  interesat e njerezve,ata do t’i pergenjeshtronin” ! Kjo e
  vertete e madhe iu vjen per shtat ose sic thuhet ne gjuhet
  e huaja si “unaza ne gisht”, gje qe mua me pelqen shume
  ky krahasim. Por le te shkojme me tej : Ju zoti avokat,
  jo nje here “parashikimet tuaja” kane dale bllof ! Te ma-
  rrim vetem rastin e fundit te “Hapjes se Negociatave” .Me
  nje ton kategorik “Olimpik zeusian” ju keni pohuar disa
  here se Europa duke patur presionin e SHBA- s do t’i
  hape ” Negociatat me Shqiperine” . Doli qe BE- ja as qe
  desh t’ja dine per Ameriken e Trump-it dhe praktikisht nuk
  i hapi keto Negociata me Shqiperine, Pra,jeni jo i sakte ne parashikimet tuaja politike, nderkohe qe thoni se X-Y
  President Amerikan parashikoi kete apo ate ngjarje apo
  fenomen shekuj me pare. Dhe ju si politikan nuk shihni
  as ne ditet e fundit se cdo te ndodhe me kete apo ate
  ngjarje,cili/a do te ishte perfundimi i saj llogjik. Mos valle
  edhe juve iu ka hyre ne ndergjegjen tuaja deliri salist. Apo thjeshte i jepnin vetes me shume sa c’e meritoni dhe
  kerkoni ndaj te tjereve me shume se sa c’ meritoni. ?!

  Reply to this comment
 3. për mëmëdhenë July 15, 04:04

  Nese gjithe veprimtarine e Enver Hoxhes
  do ta quaja negative (bejme nje artifice)
  vetem per nje gje do I hiqja kapelen
  dhe do ja falja te gjitha:
  :Pra dajaku qe ju ka dhene dy monstrave te tranzicjonit SPARTAK KIQO NGJALA & FATOS TODI ULKONJA
  ka qene jo vetem I merituar
  por AI XHAXHI meriton decorate..
  *
  Lexoni ju lutem shkrimet e Ngjales kur filloi reforma e Donald Lulit….ERDHEN PRANGAT E BERISHES…..dhe arrin tani qe kete kopil ja le Edi Rames (jo se ky I fundit eshte burre I mire).
  .
  **
  Analizoni theniet e qefliut te cupave ne vitet 1969-1975 (ka bere namin me c’virgjerime) qe te krijon pershtypjen se Donald Trampi sa cohet ne mengjez I thote cdo dite :How are you avokato ngjela ! dhe I kerkon ndihme juridike MORTJA QE NUK TE HA O QUNI KIQOS….

  ***
  Jo vetem Rama por dhe mediat dhe shoqeria civile eshte fajtore per memecerine e tyre kur Berisha tha qe do vrisja Ramen ne 21 janar 2011 pra pranoi qe eshte vrases dhe eshte hera e pare ne historine e Amerikes qe toleron nje “pinocet si berisha” qe te poshtroi nje perfaqsues te presidentit amerikan dhe ky fare TAKIQONGJELA heshti ndyresisht si heshti donaldi I vogel dhe I madh por dhe arta marku qe duhet ta ngrinte padi penale.PER NJE VRASES QE PRANON PUBLIKISHT AUTORSINE

  Eshte hera pare qe zoti Ngjala cfaq ekuliber per “optimizmin” e tij ne lidhje me Barcaletat e Metes & Rames per NGJALAT E LALZIT DHE Lulit ME Donald lulen per dekriminalizimin dhe reformen ne drejtesi…qe eshte jo vetem mashtrim por dhe nje plan I lexueshem per te demtuar PS ne mynyre te rrafinuar..per te vene Bashen ose ndonje Malltez k/m ne vitet ne vazhdim ose lenia e Rames ne pushtet vetem me celsat e kashtes deri sa te dekompozohet nga “thenia e hebrenjeve per pijen”
  ..
  Me kriminalja eshte veprimtaria e Edi Rames qe po beht kurban me deshiren e tij si ne 2011 kur iku me bisht ne shale..pasi I tha Sala do te bej VARRIMIN ME MADHESHTOR…nen zgerdhimjen famekeqit Arvizu

  Nqs dhe AVUKATI MALUKATI NGJALA dhe fansat e tij nuk e kuptojne se kjo eshte loje do te thote se jane budallenj…por nqs e kuptojne dhe bejne keto artikuj per biznes ky eshte mashtrim.

  Pra le ta themi me ULURIMA qe lidhja e 1 prillit 2013 RAMAMETA ishte nje skenar I bere ne bodrume ambasadash qe realisht ndodhi.

  Thjesht ata qe I “fryne ne vesh” KALIT TE TROJES ILIR META te ikte me duar ne qafe nga Sali monstra ne prill 2013 po I shkelin syrin ta le(t’ja fusi) Edi Ramen me ngjale nga mbrapa qe sic ndodhi ilir meta president monika kryetar e LESHISE

  Pra le ta themi me ULURIMA…..qe ky lloj reforme eshte poshtrimi me I madh qe I behet popullit shqiptar qe nga 1912 eshte me keq se cdo lloj pushtimi

  lufta me mullinjte e eres gjasme me komunzmin I dola boja ..dhe paska qene loja e rajersoneve,elezbibereve e deri te arvizute dhe lute

  Ka ardhur koha te pyesim

  A eshte me gjithemend politika amerikane kjo e perkedheljes se SUPER KRIMINELIT BERISHE per cerek shekulli..apo mos po e ben TRIBUJA ELEZ BIBERAJ ME MAKARTISTIN WISNER me koken e tyre

  SEPSE VETEM CFARE THOTE IZET HAXHIA NGA TURQIA ,KONGRESI AMERIKAN DUHET TE FORMONTE NJE KOMISJON PER CESHTJEN

  ……………….SALIGATE……
  per krime,kanibalizem,genocide,tradheti dhe vjedhje miljardash ne bashkpunim me mafjen me kollare qe do rezultonte fatale per disa kokrra atje si ne

  WATERGATE APO IRANGATE…

  sepse behet fjale per mbi 20 biljon dollare te armatimit shqiptar qe kane kaluar ne dore te SHKELZENEVE ,QENEVE DHE DEVIROLEVE..miljardat e rruges kombit apo OFF SHORET E naftes.( mund te happen letrat e floririt Londres qe “menaxhoi” ilegalisht Rajersoni me Berishin ne 93 ‘)

  PIKERISHT KY ESHTE MISJONI I VENCIAS,…te mbulohen miljardat te dhena nga berisha te lobet “ kopetente” podesta & wisner..dhe pot e happen letrat SAKTE si thote komiku LU atehere nje CUNAM do ndodhe ne brigjet e atllatikut nga termeti adriatikut.

  VENECIA NDYRESIA E RRADHES OSE ME SAKTE LHL RADHES.

  KUR ISHTE KRIZA E LHL NE 15 NENDOR 2015..CUDITERISHT FORCA “TE PANJOHURA’ rrethuan kryministrine te udhehequra nga lul basha..qe I shkeli vijen e kuqe arvizuse

  sovraniteti i shqiperise ra ne shkurt 1992 kur Rajersoni mori pjese ne fushate elektorale krahas MONTRES BERISHE..dhe vazhdon dhe sot.
  KETO PERRALLAT E” VENE CIA S ” JANE NJE SKENAR IDEAL PER TA FUNDOSUR ATE VEND PERGJITHMONE
  Nqs ka kundravajtes me te madh sot ne shqiperi ..ai eshte GOVERNORI LUL. dhe ROMANA VLAHUTIN
  Nuk ka ne historine boterore njre rast te tille si raporti shtet shqiptar-ambasade amerikane.as koloni,as protektorat,,as puppet state,,,as stateless..as vend I pushtuar….por dicka si BLACK HOLE..
  Ne saj te kesaj lidhje Shqiperia mund te quhet si VRIMA E ZEZE E RITA PETROS ku nuk ka ngel diplomat,ambasdor,zyrtar,kongresmen,titullar sherbimesh,analiste nga cdo vendi botes qe nuk kane provuar shijen e saj.

  Eshte fat I madh qe Shqiperia u lidh fort ne 1991 me Ameriken…por akoma me I madh eshte zhgenjimi I shqiptareve me dipllomate amerikane qe merren me Shqiperine.
  CFARE GABIMESH FATALE KANE BERE ZYRTARET AMERIKANE..DHE PO VAZHDOJNE AKOMA ME KETO BARCALETAT E DON LUSE ??.
  1-KRYEGAFA eshte emrimi I ambasdorit te pare amerikan W.E.R nga strofulla e Beogradit,vendit me armiqsor te shqiptareve.

  2-Ne vend te nje pajtimi dhe armpushimi me qeverine e kohes, drejtuesit antshqiptare dhe antiamerikane rajerson-biberaj erdhen si “clirimtare” dhe filluan genocidin e panevojshem antikomunist duke rekrutuar komunisttet me te felliqur si berisha-hajdari-elezaj etj

  3-Ne krye te ketij genocide u vu dhendri serb Berishovic ku sot prej tij eshte instaluar serbizimi,greqizimi,islamizimi dhe mafja nderkombetare tash ben ligjin

  4-Marrja pjese ILEGALISHT e amb.amerikan Rajerson ne votimet E 1992 praktikisht eleminoi SOVRANITETIN E SHTETIT SHQIPTAR..qe vazhdon dhe sot.

  5-Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per 1996-1997 ku u vrane 4000 mije vete dhe u zhduk shteti shqiptar

  6- Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per grushtin e shtetit 14 shtator 1998..por biles ata e bene ambasaden zyre per drejtesine shqiptare ku krimineli berishe dha “deshmine”

  7- Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per gerdecin ku ishte implikuar familjarisht.

  8-Dhenia e vizes Amerikane ndaj gjeneralit LUAN LEPUR HOXHA edhe pse ishte I denuar nga drejtesia..edhe pse ishte kercenuar me jete nga bossi I gerdecit-skerdhen berisha

  9-Implikimi I disa ekperteve te “virxhinias” ne mbulimin e vrasjes mafjoze te Kosta Trebickes

  10-Tolerimi qe I beri amerika zyrtare ofendimit te bajlozit berishe duke I thene NY-TIME..leter highenike.

  11-Barazimi qe I beri amerika zyrtare krimit fashist te 21 janarit me protestuesit me duar ne xhepa

  12-Tolerimi qe I beri amerika zyrtare ofendimit te bajlozit berishe duke fshire prapanicen me ekpertizat e FBI

  13-Perversiteti I Arvizuse qe dekoroi dy vrases..njerin burre shteti,tjetrin yll ne ngjitje

  14- Perversiteti I Arvizuse qe lejoi ti shkele vizen e kuqe Lul Serbasha me rastin e LHL ne 15 Nendor

  15-Perversiteti I Arvizuse qe ne bodellot e Arjan canit merret me Enver Hoxhen.
  Lista e bemave te padeshirueshme deri antishqiptarete disa ambasdoreve eshte akoma me e madhe por aq sa jane rrjeshtuar mjafton te themi se DIPLLOMACIA AMERIKANE MORALISHT E KA HUMBUR BESIMIN E SHQIPTAREVE DUKE ABUZUAR NE MENYRE KOZMIKE.

  KJO FUSHATA E LU-SE PER REFORMEN NE DREJTESI TREGON SE DIPLLOMATET AMERIKANE QE MEREN ME SHQIPERINE DHE PERDORIN KETE LU-NE SI LEXUES
  FERMANESH PO KALOJNE DITE TURBULLTA..SE NJE SHQIPERI ME MONSTREN BERISHE JASHTE BURGUT,,NUK I DUHET AS SHQIPTAREVE..AS AMERIKANEVE,,DHE AS DREQIT

  Mendoj se ka ardhur koha qe administrate amerikane te korigjoje gafat e saj cerek shekullore ne Shqiperi.

  Me sakte:
  Duhen vendosur
  mardhenie dipllomatike korrekte
  USA-ALBANIA midis shtetesh..dhe jo si deri me sot SHQIPERI-AMBASADE AMERIKANE.
  .qe Vazhdon nga koha e serbofilit
  EDWIN RAJERSON.
  qe eshte dhe “miku” I TAKICONGJELES…

  Reply to this comment
 4. N.VJOSA July 15, 06:22

  O DITA,
  Pse e ulni piacen kaq shume?…
  Ky lloj Ngjela, ky lloj Gjeli ,
  eshte nje S H A R L A T A N…
  Akoma me sakte:
  Ky eshte nje Gjel qe i kane rene pendet…
  Akoma me sakte:
  Ky lloj Taku Cakmaku, eshte
  AVOKAT
  i THASHETHEMEVE TE MEJHANEVE…KAFENEVE…!
  Nje karierist qe shikon enderra me syhapur, se nje dite do gdhihet ne Zyren e Arta Markut, Prokuror i Pergjithshem…. Ai shpresoi shume se nje dite do gdhihej Kryeprokuror dhe do ta mbeshteste Rama… Po kur e pa qe nuk ja var as Saliu, as Rama, as Meta, ben ham-ham andej ketej si Avokat me fame europiane po e po por edhe boterore…!
  Ah medet, medet, mendja ben Kala, mendja ben Hata…
  Ka dhe shume te tjere qe e kane kete mendim per Takun e Kafeneve…politikanin e Kafeneve, Kryetarin e partise pa antare Partie…!Aq antare partie sa ka Taku, edhe une te vij ne Tirane, te mbledh ishstudentet e mi dhe miqte e shoket me siguri qe per pak kohe bej nje Parti me te madhe nga Partia e Takut, Cakmakut…
  Vini re llogjiken e ketij Sharlatani,…
  Amerikanet do largojne Ramen,po investohen te tjere brenda mazhorances…, por emra nuk thote senuk ja mban… mua me pelqejne anglosaksonet, Cifutet mendojne keshtu dhe une them keshtu dhe ashtu…
  Atje ku gazetari e pyet a keni qefmbetje me Ramen, kjo pyetje e shopon Avokat Ziun si me thike tej pertej dhe e zbulon Vehten…
  Nje Karierist i peshtire, l a n g a r a q…!
  Lexojeni me vemendje pergjigjen e Avokat Gjelit pa penda dhe do kuptoni gjithe metamorfozen e tij…!
  Fallxhor pa para…. (se fallxhoret nuk flasin po nuk i pagove…)
  Po te isha une intervistuesi do ta ngacmoja me tej :
  – Kam degjuar dhe ka zera qe ju zoti Avokat jeni kandidati me i mundshem per Kryeprokuror…Si do ta komentonit kete opinion?…
  Ose:
  – Nga i di ti zoti Avokat qe Ramen do ta largojne amerikanet , kush te autorizon ty te flasesh ne emer te Shtetit Amerikan?…
  Ose.
  Ti zoti Taku Avokati e kupton se keshtu mbjell insituata, perhap shpifje dhe shpifjet jane te denushme ligjerisht?…
  Shpesh here, kur e degjoj kete Takun, mendoj se ky i ka disa derrasa mangut…!
  Ndoshta ka pesuar ndonje goditje qe kur ka qene ne burg apo nga qe enderron pa pushim te jete dikushi, qe dikton ne politike…
  Edhe Ambasada e Shteteve te bashkuara duhet tja tregojne nje here Fytyren ketij Sharlatani qe perhap insituata dhe demton direkt dhje indirekt politiken e shtetit amerikan ne Shqiperi, sikur Shqiperia dhe politikanet e saj te jene Letra Bixhozi, qe mund te luaj Taku Fallxhori…
  Nuk e kish gabim nje nga filozofet me te medhenj te Shekullit te kaluar, kur thoshe se intelektualet e semure duhen mbajtur nen kontroll… dhe se politikanet nuk duhet pare cfare thone, por cfare bejne…
  Kete Ngjelen, si Gjel pa pende qe eshte ,
  nuk duhet ta qas asnje redaksi gazete apo studio televizori…
  Ne Kafene po,
  le te llomotise sa te pellcase…
  Nje Llapaqen karierist i peshtire!…

  Reply to this comment
  • vezhgues July 15, 10:18

   Nuk jane llafe kafanesh o N. VJOSA jo
   Do tua degjoni shume shpejt kembanen
   Ka nisur prape historia e “qeverisjes se perbashket”
   Sali-Ilir-Ram jane trio tashme dhe politika nderkombetare me trazimet e medha e jane krijuar mes SHBA dhe Europes ua shton kurajon per te sabotuar leshimin e pushteteve, sidomos drejtesise ne duar qe nuk i kontrollojne dot.
   Loje per pushtet eshte e gjitha. Edhe amerikanet per pushtet dhe ndikim e duan kontrollin, per interesat e tyre normalisht sic e pranon edhe avokat Ngjela.
   Kjo eshte bote interesash, mjere ai qe nuk e kupton, eshte thjesht naiv.
   E pra ne lojen per pushtet, Drejtesia eshte e rendesishme, shume e rendesishme. Dhe nga nje drejtesi jashte kontrollit ka frike jo vetem Saliu dhe Iliri qe jane te zhytur deri ne gryke ne mut, po edhe Rama se shkoi 5 vjet ne pushtet dhe ca loge te prishur corbe duam nuk duam ne i ka gelltitur, me lugen e vet ose me ate te vellait te vet qe shikohet gjithandej neper tavolina ne prezence matrapazesh te njohur te Tiranes

   Reply to this comment
 5. Arben July 15, 07:05

  Seemos Po investohen tek lalidhjeri, se te dhjefsha

  Amerike pastaj.

  Reply to this comment
 6. Niku July 15, 08:02

  Dikur ne nje spital psikiatrik qene ulur doktori dhe dy paciente te shtruar ne kete spital!Doktori duke i ndigjuar me “vemendje” frazat e pakuptimeta qe hidhnin njeri pas tjetrit te semuret mendonte se ç’fare kurash duhet te perdorte per ta!Ne bisede e siper nje nga ata i thoshte doktorit se “mos e ndigjo se ç’fare thote ai se eshte psikopat” e doktori i vene nen pergjegjesi qeshte i heshtur!Vertet Rama ka nje ftohje me ambasadoret qe etiketuan e mbajne nen imunitet kryekrimin shqipetar Berishe,por qendrimin pro ndaj Amerikes s’ka birr kurve qe ia cenon!Ambasadoret akreditohen ne nje vend per te bere diplomaci e jo per te drejtuar kete vend si koloni siç edhe ka ndodhur gjate ketyre 10 viteve te fundit ku me paturpesine me te madhe vrastari Berishe e urdhezbatuesi i tij u quajten respektivisht “Burre shteti” e “yll ne ngjitje”!Ka ardhur koha qe shqiperia e shqipetaret mos te trajtohen me si dele e dhi por si nje komb qe duhet tu degjohet fjala!Mos ngatero hirin me djathin o Ngjale shqipetaret kur nuk kane per ta harruar ndihmen qe iu dha miku i vetem e i vertet i te gjithe Shqipetareve z.Bill Klinton!Shqipetaret kur nukkane per ta haruar qe disa pseudodiplomat etiketuan nje kryekrim per interesa te tyre “burre shteti”(duke vrare kater vete nga frengjite e kryeministrise) e ate qe sot derdh parate per lobime zbatusin e urdherdhenesit per vrasjet “yll ne ngjitje”!K a shkuar njehere e pergjithmone koha e atyre qe s’jane as mish e as peshk!Ke qene Minister i drejtesise zotrote e nuk na thua se ç’fare reforme bere,apo s’te doli koha e helbete nuk te njihnin Amerikanet aso kohe qe ishe nxenesi i Xhefersonit!!!!!!Nuk na thua si del ndeshja finale te futbollit sot se me siguri amerikanet duhet ta dijne e duhet te ta kene thene rezultatin ne ndonje takim te fundit!!!Po e mbyll or Tak me nje ise te shkurter:Dikur ne nje kohe ishte nje i arsimuar e kur e takonje direkt te thoshte se filanin apo filanen do ta shkarkojne!Kalonin jo shume kohe dhe ne habiteshim se ku e dinte ky njeri kete:Dikush qe ishte prezent nderhyri dhe na sqaroi bindeshem duke na thene :Po ai keshtu thote per te gjithe qe jane ne poste,e njeri do ti dale vertet!Te gjithe qeshem njezeri e nuk e di se perse mu kujtua ky person sot tek te lexoj padashur Ty qe vetem zhurmon!

  Reply to this comment
 7. Taku i familjes adam berishovic July 15, 08:31

  Ky po ja kalon edhe saliut per gomarlliqe.

  Reply to this comment
 8. Gjinika July 15, 08:53

  Ky flet gjithmone sikur ngryset dhe gdhihet me presidentin e SH.B.A-se dhe me Dejtorin e CIA-se dhe FBI-se. I ka hypur vetia ne qejfe. Nje dite para se Rame te shpallte Qeverine e Re ,avukat Ngjela fliste me superelativa per te. Te nesermen , nu la gje pa thene !…Arsyeja ?….Thone se priste diçka prej tij ,por qe nuk arriti te merrte ! ?…..

  Reply to this comment
 9. BLACK SWAN July 15, 09:02

  pupupupu;
  ky psikopati bipolar ne faqe te pare .
  se hap me kte gazete !!!

  Reply to this comment
 10. LORA July 15, 09:39

  “Keqardhje per “DITA” ,qe integron interesat e veta me ato te
  tak-vuvuzeles se cakordume.

  Reply to this comment
 11. Kokpalari 21 janarit July 15, 09:48

  Pet mua ka t drejte pavaresisht se mbeshtetsve te Rames nuk u pelqen. Eshte pare konflikti mes Rames dhe Rruges se Elbasanit, i ka dhene shenjat.
  Dhe mbeshtetja per Xhafen eshte e qarte. Ngjela nuk e thote emrin, por aty eshte investuar besimi amerikan per reformen. Edhe sulmi i fundit ndaj Xhafes u koordinua mes Rames dhe PD. Po mileti nuk i merr vesh kto lojra se aq dine.

  Reply to this comment
 12. Lala July 15, 09:55

  Breeee, ” avokat,, , dil ne pension e shko per peshk, po e ke frike ujin si evgjiti ulu ne ndonje hije e loz domino ose tavell , po te qasen pleqte e lagjes. !!??

  Reply to this comment
 13. ETHEM July 15, 10:10

  E LEXOVA EDHE TAKUN,SI EDHE TE TJERET NE DITA.KUPTOHET QE NGJELA HIQET SIKUR BISEDON GOJE-ME-GOJE ME PRESIDENTIN TRAMP DHE KANCELAREN MERKEL.DHE DIEHET PSE TAKU ESHTE KUNDRA RAMES.AI E DESH NJE KARRIGE MINISTRI PER VEHTE DHE PER DISA BUGAXHIJ TE PARTISE SE TIJ.
  DITA BERI MIRE QE I NXJER ALALISTET NE TAPET ME RAMEN.QELLIMI I DIRES ESHTE I MIRE.QE RAMA TE KORIGJOJE SHENJESTREN PER PUNE ME TE MIRA.UNE JAME DAJORT ME B.ISLAMIN,SEVO TARIFEN,M.BAZEN,A.DUKEN..POR JO ME TAKUN.PSE:
  1-KY THOT SE AMERIKA NUK E DO ME RAMEN SE PO SABOTON REFORMEN NE DREJTESI NJELLOI SI SALIU E LIKJA.KJO ESHTE RRENE ME BISHT.ISHTE RAMA QE KERKOJ REFORMEN NE DREJTESI E QE SHBA+ BE E MBESHTET.KETE E KUPTOI ÇDO SHQIPETAR QE I DHA MANDATIN ME 74 DEPUTET.TASHME RAMES I KERKOHET QE KETE REFORME TA ÇOI DERI NE FUND ME VOTA QE PD+LSI PO E SABOTON PER NGRITJEN E STRUKTURAVE TE REJA NE DREJTESI.TASHME VETINGUN PO E DREJTOJNE ND/KOMBETARET DHE RAMEN NUK E PYET KUSH.NESE VETINGU ECEN NGADAL OSE SABOTOHET ESHTE PERGJEGJESI E TYRE DHE JO E RAMES.
  2.TAKU THOT SE RAMA ESHTE NE UNISON ME SALIN DHE METEN E ÇOROVODES PER SABOTIMIN E REFORMES.KJO ESHTE SHPIFJE E TAKUT PREJ TE CILAVE NUK HEQ DORE SA KOHE QE NUK I JAPIN KARRIGE PUSHTETI.ISHTE RAMA E AMBASADORI LU QE I DETYRUAN DEPUTETET E OPOZITES TE VOTONIN 100 % KUSHTETUTEN.ISHIN PO ATA QE DERGUAN NE KUSHTETUSE E VENECIA DISA LIGJE PER ANULLIM E JO RAMA.
  3-MARVESHJA E MAIT 2017 ME BASHEN ISHTE QE…PD TE FUTEJ NE KUVEND,TE VOTONTE VETINGUN E TE FUTEJ NE ZGHEDHJE DHE QE E DETYROJ SALIUN QE TE DILTE NGA ÇADRA E MARREZIS E TE KOTROLLONTE ZGJEDHJET DUKE I DHENE 7+7 MINISTRA E DREJTOR KRYESR.DHE LULI ISHTE DAKORT.POR KUR HUMBI ZGJEDHHET SALIU E URDHEROI QE TI KUNDERSHTOJ ATO DUKE NXJERR NE PLAN TE PARE DROGEN DHE BLERJEN E ZGHEDHJEVE.KJO ESHTE HIPOKRIZIA SALISTE.SE DROGA ATY KA QENE EDHE ME SHUME NE KOHEN E SB..POR AI NUK E RAPORTONTE BILES SIMULONTE MBJELLJEN,VADITJEN,KORRJEN DHE TREGETIMIN E SAJ NE LAZAEATIN E LIGJERUAR PREJ TIJ.NDERSA BLERJA E VOTAVE ESHTE IDIOTESI E TYRE DUKE PERGOJUAR ANTARET E MILITANTET E PARTIVE TE TYRE.
  4-MOS MARRJA E STATUSIT NUK ESHTE SHUME PERGJRGHESI E RAMES..POR E VET BE DHE PUNES ARMIQSORE TE PD ME LOBIME KUNDER GJITHANDEJ..EDHE ME RUSET..QE PD PO I NXIRRET BOJA SIÇ EDHE I DOLI ME VIDION BABOLE KUNDER XHADES APO TAHIRIT ME HABILAJT QE E KANE NGUJUAR NE SHTEPI PA PROVA PREKURORET TROPOJAN TE SALIUT.
  5-TAKUT NUK I INTERESON TE THOT QE RAMA ESHTE NJESH NE POLITIKEN E JASHTEME.SE AI PO RREGULLON MARDHENIET ME GREKUN ME PROBLEME 70 VJEÇARE,QE SALIU U FALI DETIN,SERBIT I KA VENE KUSHTE QE TE NJOFI KOSOVEN SI SHTET DHE NE MAQEDONI I BERI SHQIPTARET TE GEZOHEN PER LIGJRIMIN E GJUHES SE TYRE,ETJ.JO ME KOT VUÇIÇI SERB E KA CILESUAR RAMEN SI KM TE BALLKANIT.
  6- RAMA NUK KA VRARE NJERI Z.TAKU.AI NUK KA DJEGUR REDAKSI MEDJESH.AI NUK SHAN NJERI QE E PERGOJON SI PUNA JOTE.SE MESADI NUK ESHTE MARR ASNJEHERE ME JU,SADO QE KE SHPIFUR NGA MENGJESI NE DARKE.PER KETE JAM DAKORT ME M.BAZEN.AI NUK MERRET ME QENT QE I LEHIN GJAT RRUGES…SE I PENGOJNE DESTINACIONIN KU DUHET TE SHKOI.
  NGA SA SIPER E KO..UNE JAM DAKORT ME ISH PRESIDENTIN MOJSIU KUR THOT SE”..RAMA ESHTE KM ME I MIRE NE 28 VITE..” TE META KA BOLL.TE META KA EDHE NE NJE FAMILJE ME 5 VETA O TAKU.
  RENDESI KA QE RAMA PO BEN REFORMA,PO PRRPIQET QE TE BEJ SHTET,PO UL INFIRMALITERIN,KA NGRITUR POLICIN E SHTETIT,PO RREGULLON SHENDETESINE,HOQI UNIVERSITETET FANTAZME TE SALIUT DHE E DO KETE VEND,ETJ.Ethemi i vertet nga Mallakastra.

  Reply to this comment
 14. Shqiperia nje send plachke tregu ne duart e Politikaneve ! July 15, 10:20

  Shqiperia eshte transformuar ne nje send tregu – placke tregu ne duart e politikaneve qeveritareve, deputeteve administratoreve shqiptar !
  Ka marr fund idealizmi per kombin rilindjen, gjuhen traditen mevetesine !
  Cdo gje eshte fallco, ekonomia shqiptare drejtesia sherbimet publike, shendetesia arsimi edukimi!
  Pasurite shqiptare jane ne perdorim dhe shfrytezim te disa njerzeve aqe kontrollojne gjithshka ne interes vetem te tyre por jo te publikut shqiptar ! Ai eshte viktim ! Po rritet nje brez analfabetesh me shkolle qe perdoren nga politikanet mashtrohen nga politikanet!

  Reply to this comment
 15. realisti July 15, 10:22

  Vetem Rama duhet te kendoje maje pkehur per keta lexuesit e matufjepsur te Dites.
  Gjithe te tjeret jane ose pleq te rrjedhur ose hajduta.
  Ram drogaxhiu eshte i pikur nga qielli, aman na gjeni nje bilete per te hyre brenda harremit te tij, te bejme edhe ne ndinje ore qejf.
  Ndryshe po marrim arratine si gjithe dynjaja.
  Aq i suksesshem eshte Rama sa 90 perqind e familjeve shqiptare kishin apliku per llotarine amerikane.
  E pelqejne shume vendin qe qeveris Rama me shoke ndaj ka ndodhur keshtu.
  Le qe kam dyshimin se shume nga keta e komentojne ketu as qe jetojne fare ne Shqiperi dhe vetem hane propaganden dhe Shqiperine qe vizaton Rama ne “projektet qe nisin nga 2020”

  Reply to this comment
 16. Na ja...! Das ist Freiheit ... July 15, 10:54

  Ja okay,

  jetojme ne liri e natyrishte shprehemi per gjithcka
  ashtu si ne i mendojme gjerat .
  Edhe pse per hir te vertetes Avokati eshte nji njohes
  i mire i politikes dhe nji Person inteligjent ,
  ksaj radhe mendoj se Fantazia e tij ka shkuar shume larg !

  Por sidoqofte ,
  edhe nqs fjalet e Avokatit her pas here nuk shprehin realitetin ,ato s’
  duhet shifen extremishte ,nen lupe .
  Opozicioni qe Avokati ben eshte mjaft i nevojshem
  ai eshte per shoqerine tone shume her me pozitive
  se banda e anal-isteve te marre se bashku ,
  sepse nuk i sherben asnji pushteti ,por mban ndezur
  ne cdo rast , Flaken e Opozicionit qytetare .

  Nuk eshte e lehte ne ate maskarade politike qe Bota e huaj luan me ate vende , 28-vjet experimenton me ate popull ,te jesh Brenda asaj makinerie te madhe
  Centrifuge e gjesh drejtimin e duhur drejt deres .
  E keqja ne ate shoqeri eshte se ka shume pak
  mendime te pavarura qytetari e shumica i shef deklaratat ose si me then analizat e avokatit me syzet e polit te vet ku ai ben pjes . Ndoshta duhet te jemi pak me te kujdesshem ne vleresime ne analistat e pamvarur si Avokati e shikojme gjerat e debatojme me me qetesi .Ndoshta keshtu do ndihmonim me shume ne ,pjekjen mendimit mbi politiken dhe ndihmonim debatin konstruktive .

  Reply to this comment
 17. intelektuali July 15, 11:49

  “AMERIKANET E KANE LESHUAR RAMEN?

  Po pse e mbajten Edi Ramen amerikanet prej USHKURI deri tani? Jo vetem i nerumi Donal Lu, por edhe kokekuqja Vllahutini e BE-se?

  kur:

  Edi Rama me pare kishte share dhe ofenduar Presidentin Trump si halabak ordiner nga CNN me urdher nga Sorosi dhe Clintoni, por me pas mbuloi gjithe Shqypnine me kanabis kombetar per eksport ne Bote dhe hapi doganat per importin e bananeve me kokaine nga Amerika Latine?

  Po BUMJA ne Gerdec qe nxorri te implikuar ambasadorin rezil Withers te SHBA ne Tirane qe shkoi ne terrin e nates ne Rinas per te maskuar me gjithe Fatmir Mediun fisheket ekineze te Enverit kur gazetari i New York Times u kishte zbathur breket dhe po vite t’i kapte me “Presh ne duar” qe i kishin bere gadi per ne Afganistan, qe u financua nga Pentagoni i Bush Dallkaukut me 300 meleone dollaro si darovitje per firmen private Saliu&Son, afere mafioze qe groposi 26 njerez te pafajshem pa u pranuar asnjehere faji nga Departamenti i Shtetit i SHBA?

  QYSH KESHTU?

  sepse:

  Mua me thene te drejten cuni i Kico Ngjeles, Ministrit rezil te Enverit po e hiperbolizon rolin e SHBA ne Shqypni,

  sidomos:

  Po te kujtojme edhe ambasadorin Avrizu qe perseri ne terrin e nates me Edi Ramen donin te depozitonin ne terrin e nates Armet Kimike te Llahtarshme te Asadit duke i paraqitur si “Karamele Bamiresie nga SHBA” per t’i bere qefin dallkaukut John Kerry te Presidentit Kaqol, Obama qe ndezi Valen e emigranteve ne Lindjen e Mesme dhe mashtroi amerikanet me reformat e tij te yshtura nga George Soros.

  Reply to this comment
 18. Jimi July 15, 11:59

  Jane mbledhur gjithe budallenjte ne gazeten tuaj! Po kush eshte ai budalla qe lexon kete debil?

  Reply to this comment
 19. Qazim qatipi July 15, 12:03

  Amerikanët kanë lënë Ramën, Avokatin e ka lënë mendja. Po pse harxhoni letër e bojë o ju të ditës për arsyetime absurde?! E lexon ndonjë nga ju të redaksisë para se ta botoj këtë stërhollje fantaziste?

  Reply to this comment
 20. Amerika xhonglon presidentet kryeministrat kryeprokuroret shqiptare si July 15, 12:42

  edhe thaset e thesarit gjithandej .
  cfar ka te keqe ktu ?!

  cfar pra ?

  he mor fol ?

  PERSE KENI FRIK O VEMJE TE NJEREZIMIT !

  si ?

  si the ti aty nga fundi ?

  cohu , cohu pak .

  si the ? nuk fole ti ?

  cohu mor te them ,se te mbertheva e ti trodha .

  ashtu . ashtu rri .gatitu .

  ne po pallojme gjithe boten
  me kryeministra e gjithe ato ministre sexi qe kan

  do na kundershtoni ju .

  U BOT JU ne arabistan !

  Reply to this comment
 21. valentina July 15, 13:28

  Do mjaftonin vetem disa prej veprimeve te ketij 20%-esh kryeminister dhe te bindesh se avokati ka te drejte,a nuk ishte ky kryeminister qe kundershtonte miratimin e varrezave per grekerit e rene pergjate vijes imagjinare te vorio- epirit pretenduar prej tyre si pjese e greqise dhe miratuar prej ketij legeni kryeminister? a nuk ishte ky kryeminister i cili vendosi ne krye te vendit njeriun me te urryer prej shqiptareve bashke me ceten e tij duke mbledhur ne partine e tij te gjithe ata njerez te hurit dhe litarit per te grabitur shqiptaret, duke mos marre ne konsiderate verejtjet e nderkombetareve dhe urrejtjen e asaj pjese te popullit qe i dha nje mandat qe as ai vete nuk e priste apo enderruar?por arrin deri ne ate pike ku i shperfill te gjithe duke e vleresuar hajdutin e shqiptareve si presidentin me te mire te te gjithe kaherave qe ka pasur ndonjehere shqiperia,perse ky fare kryeministri po negocion marreveshjen e detit me greqine,ne nje kohe qe gjykata me e rendesishme ne shqiperi ,ajo kushtetuese eshte jashte funksionit dhe duhet miratimi i presidentit hajdut te shqiptareve dhe njeriut te vleresuar nga shteti grek me kryqit e arte per kontribut te vyer ndaj greqise, dhe dhenesit te nenshtetesise te agjentit grek janullatos,si dhe falesi i nje prone po prejketij presidenti hajdut te shqiptareve ne mes te tiranes ne kohen kur ishte kryeminister?mos valle nuk ka qene ne dijeni ky legen kryeminister?a nuk ishte ky palaco kryeminister qe emeroi ambasador njeriun qe informonte per cdo gje malokun dixhital?a nuk ishte ky pederast qe shperbleu me 13.5 miljon euro nga taksat e shqiptareve te varfer pederastin e vetrinave te hollandes lulzim bashen? Z.Ngjela ka shume te drejte per gjithcka flet,edhe nese do kishte qefmbetje nga ana e Z.Ngjela per ndonje post, kjo eshte normale per cilindo qe merret me politike,por kryesorja eshte varet si mund te perdoresh postin,por ky palaco kryeminister kerkon qe ministrat e tij ti sherbejne atij si Eunuke.

  Reply to this comment
 22. gjermani i fundit July 15, 16:36

  keshilltari i Trampit nga Karavastaja. Me siguri di edhe kush e vrau Kenedin dhe sa banore ka planeti X.

  Reply to this comment
 23. Alban Dega July 15, 20:13

  MOS E MERRNI SERIOZISHT !

  – Fantazite delirante te Ngjeles dhe qendrimet reale te Washingtonit ….

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Qe kur i huqi posti i shume enderruar e ministrit te Drejtesise ose Prokurorit te Pergjithshem avukati ka lajthitur fare.
  Perrallat e tij me mbret dhe enderrat e tij me sy hapur, fantazite e tij delirante i paraqet si qendrime amerikane.
  Ka arritur deri ne ate shkalle sa edhe ambasadori i nderuar amerikan Donald Lu te bente hajgare me te duke deklaruar “ pyeteni Spartak Ngjelen apo Departamentin e Shtetit per kete qendrim te SHBA-se “!
  Ndaj mos i merrni seriozisht fantazirat e tij ala Xhejms Bond !
  Dhe nje keshille vellazerore per Takun: kujdes mos bej zedhenesin e paaurorizuar te Departamentit amerikan te Shtetit apo ambasades anerikane se po pedfundon ne listat e zeza te tyre si Adriatik Palla dhe Xhind Xhoni e Corp.
  Administrata amerikane nga Presidenti e deri te Bashkive e miniqyteteve kane zedhenesit e tyre profesioniste !
  Askush nuk ka te drejte te flase ne emer e per llogari te tyre…
  Aq me pak te paraqese perrallat e fantazite e veta si qendrime te tyre .

  Reply to this comment
 24. Zgalem July 15, 20:51

  Keto vitet e fundit , Spartak Ngjela , ka nje ndryshim rrenjesor , ne arsyetim . Gjykon objektivisht . Me Ramen nuk pajtohet me , megjithse , jane quajtur te dy proamerikane te theksuar . Spartaku u betua se do ta denonte Berishen , kur u largua prej tij . Pati shansin , qe Nano e beri Minister te Drejteise dhe kryetar I komisjonit juridik te Parlamentit . Ne ket forum u gjykua Berisha , per shkaterrimet post komuniste , per 97 dhe per Piramidat . Spartaku e fali . Si mund ti besonte perseri Rama ? Spartaku dhe Neritan ceka jane dy intelektuale te mirfillte . U moren me politike dhe nuk u orientuan kurre . Eshte nje analist I mire , me doza jo te vogla subjeektivizmi . E teperon me qendrimin negative ndaj Rames . Nuk mund te presesh me shume nga Spartaku , vec te argetohesh me skenat humoristike , qe percjell , ne c’do debat . Zgalem

  Reply to this comment
 25. Kris 1 July 16, 05:02

  Ne amerikanet zotohemi se nuk e leshojme Ramen.Rama ka mbeshtetjen e plote te Facebookut dhe do te rrije ne pushtet deri sa te perfundoje trajnimin Zahua

  Reply to this comment
 26. Ceni July 16, 06:24

  Taku eshte bere si Pal Vata ne monizem qe deklaronte se “Une dhe Enveri(Taku dhe Abasadori) nuk dijne gje n.q.se e ka bere MEHMETI(RAMA)ne koken e vet le te mbaje pergjgjesi!Spartaku eshte nje nder penalistet e paket ne kete vend,eshte nje interpretues i shkelqyer i te drejtes penale por me futjen ne politike trego se burgu ka bere te vehten !Ai me Ramen ka nje arsye te forte perse eshte i zemeruar e ne armiqesi!Po te jini ne dijeni dy jane ate qe e sulmojne me shume Ramen eshte Turi(Zhei) dhe Taku (Ngjela) te dy hatermbetes se perse i anashkaloi ne poste keta !Por mençuria e tij pikerisht ketu ekziston se po ti kishte emeruar ne ndonje dikaster ata jane aq ko…e sa me siguri qe do ti kishin penguar ecurine e qeverisjes!Imagjinoni per nje moment nje debat televizin ku te ftuat te ishin Tak Ngjela,Tur Zhei,Tos Lubonja dhe emisionin ta drejtonte ose Qim Peka ose Ylli Raqipi !

  Reply to this comment
 27. ALBAN DEGA July 16, 18:55

  Ne vend te nje editoriali

  ME I MIRI KRYEMINISTER DERI SOT !

  – Na nderove Shqiperine !
  – Fleminderit Edi Rama

  – Nga Alban Dega, Nju Jork.

  Nuk eshte i persosur!
  Cili kryeminister a President ne Bote eshte i tille !?
  Nuk eshte engjell !?
  Cili kryeminister a President me Bote eshte i tille !?
  Nuk eshte profet !?
  Cili kryeminister a President ne Bote eshte i tille .
  As Jezu Krishti e as Muhameti as rekordmenja e paarritshme, e pathyeshme e perjetshme shqiptare Gonxhe Bojaxhiu, alias Nene Tereza, nuk kane qene as kryeministra e as Presidente !?
  Nuk eshte i pagabueshem !?
  Cili kryeminister a President, cila qenie njerezore eshte e pagabueshme !?
  Por ka kurajon te kerkoje falje dhe te korigjoje gabimet !
  Nese keni dyshim shihni vendimin qe shpalli dje qe per cdo ligj qeverie te merret mendimi i popullit dhe paleve te interesuara apo qe preken prej tyre … !
  I perkryer !
  Asesi !
  Edi Rama eshte me i miri kryeminister qe ka pasur Shqiperia deri sot !
  Me liberali, me qytetari, me atdhetari, me evropiani, me demokrati, me reformatori deri ne rrezikim serioz te pakten kater here ne dy vitet e fundit te karrikes e pushtetit te vet per te bere shtet !
  Uroj te behet dhe me siguri do te behet edhe me i mire!
  Miresia nuk ka fund as ane !
  Ajo miresohet duke mesuar nga miresia, por edhe nga gabimet e te tjereve dhe te tuat, nga kryeuniversiteti i te gjitha universiteteve te Botes, nga Akdemia e jetes !
  Nese keni dyshime pyetni kryegjenite e Botes Bill Gejtsin, Steve Jobsin, Albert Ajnshtajnin, Njutonin, Moxartin, Degas …. !
  A e dini kur e mori Diplomen e Universitetit te lene pergjysem Bill Gejtsi!?
  Kerkoni ne Google.com !
  Kur “ Banda e Gangstereve” e Mafia krejt jashte kontrollit” politike e biologjike, kur Kazani mediatik ala Blendi Toptani e Berat Buzhala, ala Ngjela e ala Zheji, ala Bushati e ala Shkulshkulaku… po enderronin e po sajonin me fantazine e Toptanit te Vicidolit dhe Lopes Hollandeze jo vetem percmimin por pse jo edhe grushtimin e tij nga Donald Trump, midis gjithe líderve te NATO-s , kryeministri shqiptar merr vkeresimin maksimal te liderit maksimal te Botes, vete Presidentit te SHBA-se!
  Gezoni e mos mbani zi o kukmjacka kobezeza te popullit e kombit tuaj !
  Donald Trump vleresoi kryeministrin e Shqiperise e jo kryetarin e PS-se!
  Eshte edhe kryeministri juaj, deshet a nuk deshet.
  Edi Rama ishte aty ne emer e per Shqiperine. Ka mandatin e votes se lire te shqiptareve !
  Vleresimi per te eshte vleresim per Shqiperine e shqiptaret !
  Jo vetem nga lideri i Botes se Lire por edhe nga miku i sprovuar i shqiptareve dhe Kosoves ne kohet me te veshtira per ta, ne kohen e koleres , ne cakun “ To be or not to be !”!
  Nese kini dyshim shihni deklaratat e tij ne mbretin e krejt televizioneve e mediave te Botes, CNN. Me mbretin e gazetareve televizive, me Ikonen e tyre Lary Kingu “Live :
  “https://youtu.be/6HvLT8DexjU
  Ku ke humbur e ke futur kryet o Berat Buzhala… e Kazani co.
  Ne vend te dilni me kryeartikuj per kete vleresim ti me krejt koleget e tu heshtni, keni shpallur zi, keni vendosur karantine e censure ne pacavuret tuaja antishqiptare !
  Nese dyshoni shihni shenimin cinik te Expresit te Buzhales te dates 14 korrik! Turp!
  E keni futur kryet ne bythe, sic thote sovrani !
  Turpi qofte me ju e mediat tuaja ala Sputnik !
  Opozitare por vellezer! Eshte kushtrimi i filozofik te shqiptarizmit, i kryeakademkut te Kombit Rexhep Qose Shqiptarise !
  E kam me afer, e njoh me heret, e kam takuar edhe pire kafe me shume me Sali Berishen se me Edi Ramen, qe e kam takuar vetem njehere per 4-5 minuta ketu ne Nju Jork
  Por me afer se cilindo e kam Shqiperine!
  Kushdo e nderon e vlereson, kushdo e larton emrin e saj na larton secilin e te gjithe ne!
  Emri yne shqiptar na jep emrin shqiptar!
  E Edi Rama edhe ne kete rast na lartoi te gjithe ne Shqiptareve !
  Mencuria ne Kuvend eshte po aq e vlefshme dhe e cmuar sa edhe zelli ne pune e burreria e trimeria ne lufte !
  Na nderoi te gjitheve pa dallim!
  Faleminderit Edi Rama !
  I pari artist politikan dhe politikan artist ne historine e Shqiperise !
  Keep going forward for the sake of Albanians and Albania !
  Uroj qe pasardhesi te jete edhe me i mire se Edi Rama ! Amen !

  Reply to this comment
 28. Kris 1 July 16, 22:33

  Kur te shkosh tek anshtajni,mozarti e bill i dhe Stivi pyeti per Edi Ramen dhe na co nje haber nepermjet hoxhes ose priftit.Ne skemi ndermend ti takojme por do te lutemi per shpirtin tend o Alban.

  Reply to this comment
 29. Lili July 17, 07:53

  Humbje kohe me komentue delirin e ketij spartakut qe nuk di vete ku eshte..

  Reply to this comment
 30. Spinoza July 17, 09:50

  Ngjela mbetet perfaqesuesi me pro perendimor ne Shqiperi kontributi i pa cmuar ne gjithe kete kohe te manipulimit te informacionit nga klasa e kalbur politike qe mbahet ne kembe me financimet e Kremlinit dhe qe se shpejti do te zevendesohet nga nje elite politike e re pro amerikane,nje Big Thnx SHBA-ve qe do ta shpetoje vendin nga keta alabake qe kane qeverisur vendin duke u bere rrezik i komunitetit nderkombetar

  Reply to this comment
 31. Gzim Kulufi July 18, 18:00

  U fry mali -i thone kesaj pune- e polli nje mi! Kjo eshte intervista patetiko-coroditese e Ngjales. Gjithe ajo llafollogji boshe e tij mbi reformen ne drejtesi, dhe kur vjen puna per te treguar ku ka ngecur kjo reforme, Ngjala na permend gjykatesit me 6-muaj te kohes se Saliut! Pra, ketu na paska ngelur ngjala e Ngjeles! Pika qe s’i bie! E pas kesaj, ajde te kete amerikan ta besoj pro-amerikanizmin e tij!!!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*