Propozimi amerikan në ’45: Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën, pretendimet greke të ekzagjeruara, Italia të kthejë Sazanin

Nga Armand Plaka May 24, 2020 10:10

Propozimi amerikan në ’45: Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën, pretendimet greke të ekzagjeruara, Italia të kthejë Sazanin

“Shqipëria të marrë pjesë nga Jugosllavia e Jugut me popullsi shqiptare dhe ta kompensojë atë mundësisht me Shkodrën e  rrethinat në Veri. Pretendimet greke duhen trajtuar me vëmendje, megjithëse janë të ekzagjeruara. Italianët t’i japin Sazanin Shqipërisë”.

Kështu apo pak a shumë kështu, në mënyrë të përmbledhur ishte ajo çka Departamenti Amerikan i Shtetit, në fillimvitin 1945, e përshkruante si pikëpamjen e vet mbi rregullimin territorial të Pasluftës për Shqipërinë.

Pikëpamja në fjalë në fakt gjente një shtrirje më të gjerë, duke skicuar në këtë kontekst edhe të ardhmen e rajonit të Ballkanit e atë të Europës Lindore, e përcaktur kësisoj edhe disa korrektura “të nevojshme” në lidhje me të ardhmen e kufinjve të Bullgarisë, Greqisë, Jugosllavisë, por edhe të Qipros, Turqisë, Rumanisë, Italisë etj.

Situata për Aleatët tashmë dukej tejet pozitive dhe fitorja përfundimtare ishte vetëm çështje kohe e formaliteti. Ajo çka duket interesante, është fakti se për herë të parë kjo mund të shihet pas kaq shumë viteve, si një pikëpamje e shfaqur në mënyrë eksplicite – edhe pse jo në kufinjtë e qëndrimit zyrtar – mbi të ardhmen e kufinjve të Shqipërisë e rajonit.

Kufinjtë shqiptarë, vëmendje themelore

Nëse zhvendosemi në kohë, kuptojmë se këto përçapje për rregullim “të drejtë” të kufinjve, vinin pikërisht në kohën kur fuqitë e mëdha po shkonin drejt dy konferencave që vulosën “de facto” për një kohëzgjatje të konsiderueshme, fatin e shumë kombeve e shteteve të kontinentit.

Pjesa ku flitet për Shqipërinë, duket se përbën edhe thelbin e mendimeve amerikane për të ardhmen e rajonit të trazuar. Materiali që ne kemi shkëputur për botim në DITA, është marrë nga një gazetë australiane (“The Mercury”, 2 janar 1945, fq. 4), e cila në fakt i referohej raporteve të një korrespondenti shumë të njohur të kohës së vet, ikonë e gazetarisë botërore – Cyrus Sulzberger, asokohe i angazhuar për prestigjozen amerikane “New York Times” – me raportimet nga fronti aleat, me qendër në Kajro.

Nga materiali në fjalë, kuptojmë se tashmë Shtetet e Bashkuara të Amerikës kishin kristalizuar një program për rregullimin e kufinjve të Europës Lindore, duke përfshirë shkëputje territoresh në favor të Greqisë, ku njëra prej tyre duhej të ishte dhe Qiproja, e cila pas Luftës duhej t’i kalonte kësaj të fundit, duke u shkëputur nga kolonizimi britanik.

Përsa i përket pretendimeve greke mbi kufirin shqiptar të jugut, Departamenti i Shtetit, sipas Sulzberger, i shihte ato si “disi të ekzagjeruara”, megjithëse atyre i duhej kushtuar vëmendje dhe se e nevojshme, jo vetëm në marrëdhënie me Shqipërinë, por edhe me Bullgarinë e Jugosllavinë, bëhej kësisoj vetëm një korrekturë e pjesshme e tyre.

Nga plani s’preket vetëm Turqia

Liderët aleatë gjatë Konferencës së Jaltës, shkurt 1945

Liderët aleatë gjatë Konferencës së Jaltës, shkurt 1945

Po ashtu, sipas Departametit të Shtetit, duheshin siguruar të drejtat e Bullgarisë e të Jugosllavisë për të pasur akses në portin grek të Selanikut. Jugosllavia duhej të merrte nga Italia dhe Austria rajonin e Fiumes e të Zarës, pra ishujt jashtë brigjeve kroate dmth. jugosllave, ndërsa kufinjë e saj të Paraluftës me Hungarinë, Austrinë dhe Rumaninë, thuhej se duhet të mbeteshin ato që kishin qenë.

Më tej në raport thuhej se: Rumania duhet t’i japë Besarabinë dmth. Moldavinë Rusisë dhe jugun e rajonit të Dobruxhës, Bullgarisë, duke u kompensuar me rikthimin e të gjithë rajonit verior të Transilvanisë që do i merret Hungarisë, përveç një copëze të vogël që do vijojë t’i mbetet Hungarisë në rajonin rreth Aradit.

Dukej qartazi se nga ky plan mbeste pa u prekur pra vetëm Turqia, e cila nga fundi i Luftës shihej tashmë si aleate e frontit antinazist dhe që edhe gjatë Luftës nuk kishte vuajtur nga “shkëputje territoresh”, apo pushtim si pak vende europiane në atë kohë, duke ruajtur “pro forma” neutralitetin.

Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën

Për Shqipërinë, në mënyrë të veçantë e të nënvizuar thuhet se: duhet të jetë një shtet sovran dhe duhet t’i jepen pjesë nga Jugu i Jugosllavisë, me një kompensim në formën e shkëputjes së një pjese të territoreve veriore të saj, duke përfshirë mundësisht Shkodrën, që duhet t’i shkojnë Jugosllavisë. Ndërkohë, Italia duhet t’i dorëzojë shqiptarëve, ishullin e Sazanit në Gjirin e Vlorës.

Në raport fillimisht theksohet se pikëpamjet e zyrtarëve amerikanë kanë si synim vendosjen e parakushteve bazë për arritjen e paqes në një rajon të trazuar. Plani përbante tri objektiva: i pari paraqet një rishikim apo një rirregullim të kufinjve në bazë të negociatave direkte të shteteve të përfshira. Objektivi i dytë synonte sponzorizimin e idesë së bashkëpunmimit rajonal.

I treti thuhej se dëshiron të inkurajojë rehabilitimin ekonomik të vendeve të Ballkanit, pasi ata të kenë zgjedhur lirisht qeveri të dala nga vota popullore. Kjo politikë, sipas Sulzberger, duket të jetë shumë më pozitive se sa ajo aktuale.

Planet amerikane, skica “jozyrtare”

Në artikull theksohet se: “megjithëse pikëpamjet e Departamentit të Shtetit janë skicuar në një bazë specifike, në dukje nuk shihet ndonjë këmbëngulje për t’i zbatuar ato domosdoshmërisht në terren”, çka i jepte këtij raporti të drejtën për t’a trajtuar atë thjesht si një pikëpamje jozyrtare, i cili në fakt do të zinte vend pjesërisht në formësimin e Europës së Pasluftës, pas Konferencave të Jaltës ( shkurt 1945) e asaj të Potsdamit (korrik 1945).

Më tej, në raport thuhet se: Shetet e Bashkuara mendojnë se grekët duhet të lejohen të zgjedhin në mënyrë demokratike formën e regjimit, duke votuar mes monarkisë e republikës. Departamenti i Shtetit aprovon shkëputjen e ishujve dodekanezë nga Italia në favor të Greqisë, përveç Castellorizzo-s, i cili duhet t’i shkojë Turqisë. Qipro gjithashtu i duhet dhënë Greqisë.

Në kohën për të cilën po flasim, në Shqipëri kishte filluar punën ajo që njihej si “qeveria demokratike e Tiranës”, megjithëse akoma nuk ishte njohur zyrtarisht as nga SHBA, as nga Britania e Madhe e as nga BRSS. Nga ajo çka tregojnë raportet e mëvonshme, rezulton se paradoksalisht, pikërisht SHBA ishin një hap para BRSS dhe Britanisë së Madhe në njohjen e qeverisë komuniste të Tiranës, duke rekomanduar njohjen kundrejt refuzimit që vinte akoma nga Moska dhe Londra, të cilat do ta bënin këtë përgjatë harkut të dy viteve në vijim.

Çurçilli dhe Stalini:  Europa të ndahet, Amerikën nuk e pyesim!

Konferenca e Jaltës, mbajtur në gadishullin e Krimesë në ish-Bashkimin Sovjetik,  në datat 4 deri më 11 shkurt 1945,  ishte një takim diplomatik i tre krerëve aleatë gjatë Luftës së Dytë Botërore, i dyti në radhën e atyre që njihen si tri konferencat e mëdha aleate, duke pasuar atë të Teheranit ( 28 nëntor-1 dhjetor 1943) e paraprirë atë të Potsdamit (17 korrik-2 gusht 1945).

Në të morën pjesë tri liderët kryesorë të frontit aleat; Franklin D. Roosevelt (SHBA), Winston Churchill (Mbretëria e Bashkuar) dhe Josif V. Stalin (ish-Bashkimi Sovjetik). Stalini këmbënguli pikërisht në këtë konferencë, që ndër të të tjera, i gjithë rajoni i Ballkanit, ashtu sikurse vendet Balltike e ato të Europës Lindore (përfshirë këtu fillimisht madje edhe Italinë) duhej të përbënin një unazë sigurie për interesat e Bashkimit Sovjetik, duke formuar një rreth vendesh satelite që do të mbronin kufinjtë e tij.

Dëshirave të tij, dy liderët perëndimorë, i shkuan prapa vetëm pjesërisht. Interesant është fakti se sferat e influencës në Europën Lindore ishin vulosur mes Stalinit dhe Çurçillit “de facto” qysh në Konferencën e Moskës, në tetor 1944, në mënyrë informale, duke anashkaluar pikëpamjet e Francës e sidomos ato të SHBA. Për Shqipërinë aty nuk flitej thuajse fare dhe ajo konsiderohej si pjesë e fatit të Jugosllavisë, e cila në atë letër ishte përcaktuar si e ndarë 50% me 50%, sipas interesave të “të mëdhenjve”.

Pretendimet territoriale greke ndaj Shqipërisë u shfaqën me forcë sidomos gjatë zhvillimit të punimeve të Konferencës së Paqes në Paris (29 korrik – 15 tetor 1946). Përveç argumentave të vjetra rreth Vorio Epirit, Greqia e cilësonte Shqipërinë si pjesë të agresionit ndaj vendit të saj në vitin 1940, kur nisi konflikti italo-grek. Ato u kundërshtuan forcërisht nga kreu i delegacionit shqiptar, ish-Kryeministri Enver Hoxha. Kundrejt tyre, Shqipëria do të mundohej të vinte në pah kontributet e Shqipërisë përkrah koalicionit antifashist dhe krimet e bandave të Napoleon Zervasit kundër popullsisë çame, gjë e cila do të tolerohej nga fuqitë aleate, megjithëse për këtë çështje konferenca autorizoi ngritjen e një komisioni ndërkombëtar.

Ky komision nuk do ta zgjidhte dot këtë çështje, pikësëpari, për shkak të orientimit prolindor të qeverisë së Tiranës, por edhe këmbënguljes britanike në krah të qeverisë greke në kontekstin e luftës civile që po zhvillohej asokohe në Greqi.

 

*****

Botuar në Dita nga arkiva. Ndalohrt kategorikisht ribotimi i plotē ose i pjesshëm pa citimin e dukshëm dhe korrekt të burimit

 

 

 

 

 

Nga Armand Plaka May 24, 2020 10:10
Komento

90 Komente

 1. raimondi Vlonjati November 25, 14:05

  Ne Jalte ata vertet e haruan Shqiperine,por ne nje moment aty nga fundi ministri i Jashtem brianik u kujtua dhe i tha Curcillit :Po Shqiperine
  Curcilli duke u kthyer nga Stalini tha _Shqiperine ja leme Jugosllavise …Edhe Stalini e Aprovoi duke thene : Ja leme Jugosllavise ta gllaberoje …dhe beri shenje me dore sikur po kollofiste dicka ne goje

  Britnaiket ishin fanatike per Greqine, por edhe Amerika e ndihmoi Greqine

  Biles Enver prandaj edhe u prish me amerikane dhe nderpreu maredheniet me Ameriken,sepse Kongrsi amerikan po pergatitej te miratonte nje rezolute ku thuhej se :…Jugu i Shqiperise eshte Greqi–Kete rezolute do e hidhte per miratim nje kongresmen i Floridas qe ishte nen ndikimin e lobit grek.

  Kongresi me duket nuk e miratoi kete rezolute, …por Enveri sa mori vesh per kete rezolute :
  Thiri ambasadorin amerikan dhe i kerkoi te largohej
  Amerikani i tha Enverit :..Por edhe ti kerkon Kosoven
  Enveri ja ktheu :..Ku e ke pare ti qe une e kekroj Kosoven..

  .Me kaq u mbyll muhabeti dhe amerikanet u larguan nga Shqiperia
  Ne fakt Enveri i bente presion Titos qe Kosova ti jepej Shqiperise, dhe amerikanet kishin dijeni per kete presion te Enverit

  Reply to this comment
  • Dielli mbi KORAB November 25, 14:58

   Ju me pelqeni shume me analizat dhe argumentet qe sillni.
   Me shume respekt. per Ju Zotni Raimond i Vlones

   Reply to this comment
   • shqiptaret e kane Jezusin e tyre February 29, 02:22

    Eshte deshperuese qe sot akoma nuk kuptojne qe serbet qe i perzu Enver Hoxha ne 1948 me shqelma nga dera duke shfytezuar mjeshterisht Stalinin…i prune nga oxhaku me ndihmen e elezbibeoamerikaneve..edhe me flori ta shtroje amerika shqiperine..pa dorzuar koken e serberishes dhe te kerkoi te falur..nuk i duhet kujt floriri para nderit

    Nje fare pesimizmi dhe deshperimi te shkakton kjo metamorfoze e cuditeshme e shoqerise civile dhe intelektualeve ne Shqiperi ne lidhje me Enver Hoxhen para dhe pas 1991.
    Bej pjese te ato shqiptare qe kam qene me teper se kritik me ate system sidomos pas 1974 dhe ate qe kisha ne dore e bera.Disa ftesa per antersim ne PPSH I kam refuzur me finese kuptohet jo si “gangster” por duke gjetur aresye anesore.
    Nga ana tjeter shikoja nje hordhi kuadrosh qe u bene “me Enver se Enveri “dhe te fiknin deren nqs beje nje gabim “ideologjik” ne sy te tyre..kujtojme ketu berishen,tritan shehun,mehmet elezin,bujar nishanin,ridvan boden,kaqi islamin,eduart selamin e gopin e somes e kush I maban mend jane shume..
    Me sy te zgurdulluar kam pare arratisjen biblike te ketyre zvarranikeve berishiste PARDESY BARDHE APO XHUPEZINJ qe ishin ose turbo komunista ,ose spiune te sig.shtetit ose agjente te sherbimeve te huaja te “federuar “ rishtas..
    Dihet cfare ka ndodhur keto 25 vjet dhe nuk eshte nevoja te zgjatemi thjesht po jetojme nje kohe kolere ndoshta me “dark age” ne historine shqipatre pas pamvaresise.
    Pikerisht per te mbuluar kete veprimtari kriminale ne shqiperi akoma vazhdohet me bombardimin psikollogjik duke anatemuar enver hoxhen si vampiroide qofte nga faktori I brendshem qofte jashte.
    Le te analizojme Enver Hoxhen (EHO)s hkurtimisht dhe te gjejme kush eshte fajtori I vertete:
    *Pas krijimit te boshtit antifashist ne 1941 nga USA-GB-USSR pervec perballjes frontale u vendos qe ne vendet e pushtuara te krijohej rezitence e armatosur ku per Shqiperine dhe Ballakanin en pergjithesi u la ne drejtim kryesor linja MOSKE-BEOGRAD-TIRANE ku shqiperia konceptohej si nnje territory nen ombrellon e Titos.(ne kete kohe enveri nuk e pirthte kush pra nuk kishte faj)
    **Anglo Amerikanet sic thuhet qarte ne dokumentet e sotme perkrahen pa rezerva partizanet shqiptare (dhe pksh) per aresye se sa me shume gjermane te “gozhdoheshin ne Shqiperi dhe Ballakan aq me pak amerikane do vriteshin ne france dhe itali..pra ne nje fare menyre angloamerikanet e prune EHO-n ne pushtet (edhe ketu nuk ka faj enveri)
    *** Ne vitet 1943-1944-1945 gjithmone sipas dokumeteve thuhet sakte se CURCILLI ME RUZVELTIN sipas ndarjes se re boterore perseri Shqiperine e lane ne dore te TITOS dhe ky I fundit ishte nen ndikimin sovjetik( pra edhe ketu nuk eshte faji I enverit por curcillit dhe ruzveltit qe na shiten si placke tregu te Stalini qe I bente ligjin atyre)
    **** Ne vend te ishin te duruar dhe te “zgjuar” dipllomatet anglo-amerikane bene “sherr” me Enverin per kthimin e mbretit Zog dhe per pranine e tyre ushtarake.Pra perse duhet te fajesojme akoma enverin kur vete anglo-ameriaknet po prishnin marreveshjen qe kishin bere me Stalinin.Enver Hoxha veproi drejt se nuk ishte prostitute e “pandershem “ dhe te martohej me dy burra ne te njejten kohe.(edhe ketu nuk ka faj enveri)
    *****Perseri sipas dokumenteve sidomos pas 1948 pati nje agersion shumedimensional deri dhe plane per pushtim te shqiperise nga greqia,jugosllavia me zogiste dhe ish fashiste dhe te menaxhuar me mjete dhe fonde nga amerika dhe anglia…Sinqerisht te na kishin pushtuar do ishim te lumtur dhe do ti falenderonim,por meqe deshtuan perse nuk kerkohet falje sot nga anglo-amerikanet per vuajtjet e shqiptareve se udheheqja e EHO-s bente palle..biles dhe nje pjese te fondeve te te perndjekurve politike duhet ti paguajne anglo-amerikane dhe jo brezat qe akoma nuk kane lindur te paguajne borxhet e te perndjekurve politike.( Perseri enveri nuk ka faj..kush sulmoi..pse deshtuan)
    ******Eshte non sens nga shume analiste,dipllomate dhe zyrtare perendimore qe fajsojne EHO-n si dikatator…jo te nderuar zoterinj eshte faji juaj qe e late Enveri ne kembet e Titos dhe me vone te Stalinit dhe ai vecse hodhi vallen sipas muzikes tyre ( eshe ketu enverin mund ta quajme dikatator por jo fajtor..kush e la te kopeja dikatatoreve?)
    *******Edhe pas prishjes me Ruset ku EHO-a beri nja akt madhor ne 1961 ne bazen e vlores qe deboi flloten ruse dhe me vone doli nga traktati varshaves dhe denoi fuqishem agresionin ne ceki..perse anglo-amerikanet nuk u bene te gjalle per nje veprim ne favor te NATOS..pse e lane komentshkruesin te ahje bar dhe jo vetem qe nuk dhane asnj e lloj ndihme thelluan me shume embargo(edhe ketu nuk e fajesoj enverin)
    ********Pas lidhjes me Kinen ne 1964-1974 pati nje zhvillim te fuqishem ne vend nga ndihmat e medha kineze dhe kjo periudhe ishte kulmi I zhvillimit dhe nje fare hapje ndaj botes por cfare ndodhi ? Kush e mban mend vete personalisht EHO drejtoi nje fushate kunder konservatorizmit,riteve mesjetare dhe perkrahu liberalizimin dhe frymen e se rese dhe novatore (kujtoni fajlimine Matit ne 1972 dhe biseda me Agim Meron) ku thote shprehimisht qe brezi I luftes duhet te largohet dhe ti lere vendin nje plejade te re kuadrosh te shkolluar me universitete dhe jo me me veteranete luftes.Kështu ka pasur dy fjalime të rëndësishme të Enver Hoxhës, që përmenden pak, por që në një farë mënyrë përcaktuan atë që quhet “periudha e liberalizmit”, pavarësisht se njerëzit pastaj i ngatërrojnë gjërat. Ka qenë i famshmi fjalimi i Matit i Enver Hoxhës dhe e dyta biseda me Agim Meron, që ishte në atë kohë rektori i universitetit. Në fjalimin e Matit Enver Hoxha hodhi idenë se shokët e udhëheqjes që kanë bërë luftën, kanë vlerat e tyre, por tani duhet t’ua hapin rrugën kuadrove të reja. Pra ishte ideja e një hapje dhe një rinovimi të kuadrove të reja. Ndërsa me Agim Meron, midis të tjerash Enver Hoxha tha se sa të na e dëgjojë muzikën rinia në radiot e huaja, më mirë ta japim ne vetë. Ishte një ide për frymëmarrje të rinisë. …mirpo cfare ndodhi???????
    *********
    Shqiptaret qe posa dolen nga nje mjerim 500 vjecar nen pushtimin turk,me vone nen nje shtet anadollak me Zogun dhe pastaj pushtimi fashist e gjeti shqiperine ne 1944 pa asnje kokerr leku,te uritur,te shkaterruar nga lufta dhe mbi 80 perqind e zonave rurale dhe malore ne gjendje mesjetare..E thene ndryshe qe ky popull mund te emancipohej duhej te pakten 100 vjet..pra nga 1944 deri ne 2044 mund te civilozohej..pra kemi pune akoma per c’kafsherimine talebaneve Sali-baneve.
    Pikerisht ketu gaboi Enver Hoxha qe nxorri direkt nga mesjeta ne qytete berishistet barbare qe sot kane pushtuar ate vend.
    Cfare ndodhi ne fakt 1970-1972 ? Pak vemendje ju lutem..
    Ndersa Enver Hoxha po pregatitej te largohej nga skena politike dhe t’ja linte vendin brezit me te ri,duke shfrytezuar hapjen e tij ndaj cultures perendimore ,novatorizmit dhe te rese…ai popull,ata qeveritare te atehershem ,edhe shume familje te bllokut u HAPPEN BYTHESH..
    Filloi nje degjenerim I frikshem me teper nga shtresa injorante,nga te pakenaqurat nga sistemi si dhe nga agjenturat e huaja..Kjo u pasua deri ne tallje me Luften NCL dhete Enver Hoxhes vete bile dhe ne instanc a te larta…Pra filloi te behej nje permbysje sistemi ne menyre “gazmore” me muzike dhe TV…Ne ato vite koinciduan dhe tre ngjarje shokuese 1-vizita e Niksonit ne Kine..2-Lidhja e Titos me Kines dhe e treta ishte semundja e teper e rend e Enver Hoxhes.
    Pas nje rikuperimi te pjesshem Enveri u rikthye ne drejtim dhe filloi te hakmerrej me ato qe nuk e kuptuan liberalizimin e tij deri dhe permbysjen e tij prandaj mori dhe ato masa dragoniane se e pa qe ai popull ajo udheheqje e asaj kohe nuk ishin gati per “emancipim”.
    Kushdo mund te lexoje shenimet e autentike te Haxhi Kroit sekretarit personal te Enver Hoxhes dhe mund te kuptoje qe Enver HOXHA punoi dhe drejtoi normalisht nga 1944-1974 pra 30 vjet dhe pas kesaj ai duhej te mbrohej I semure rende nga ata qe donin ti merrnin “fronin” nga jashte dhe nga brenda.
    *************
    Cfare ndodhi ne 1991-1997 do te ndodhte dhe ne Shqiperi ne vitet 1973-1974.Ai vend sot eshte I djegur I shkaterruar moralisht ekonomikisht,ushatarakisht,financjarisht,moralisht dhe psiqikisht.
    Pikerisht dhe kjo egersi kanibaleske ndaj figures Enver Hoxhes eshte ne fakt monumenti me I mire qe po I bejne Enver Hoxhes qofte ish armiqte etij ambasadore te tipit Rajerson-Arvizu,qofte sumelepirisit e tij si Berisha,qofte Kaubojsa te peshtirosur si Edi Rama,qofte te perndjekurit (te permjerrurit ) politike qe sa ishte gjalle I rruajten topet dhe nuk po e mundin as te vdekur.
    Eshte e cuditeshme qe ne nje kohe qe Amerika zyrtare mban maredheie te shkelqyera me Kinen Komunuste te Maos dhe po vendos mardhenie dipllomatike me 3K (Kuben Komuniste te Kastrove),ne shqiperi doli ambasdor I Arvizu ( lexues fermanesh) dhe I thote qe Enver Hoxha ishte monster.
    Lind pyetja ? Ku e gjen te drejten nje ambasdor te ofendoje nje ish burre shteti qe udhehoqe nje vend per 40 vjet dhe te sulmuar eger dhe me embargo nga vendi I tij ? Pse nuk na cliroi Amerika nga “monster enver ?
    Ku e gjen te drejten nje ambasdor te ofendoje nje popull te te tere,te vararet e 21 janarit dhe jetimet e tyre duek I then nje krimineli si berisha kur akoma nuk ishte thare gjaku I derdhur ne boulevard..Pse ndodhin keto veprime dipllomatesh te pa paranueshme qe nuk ndodhin as ne vendet koloniale..?
    I vetmi spjegim eshte te fatkeqesia me madhe kombetare ne Shqiperi pas 1992.
    Kombi shqiptar ka diasporen me anti-adhetare per te gjitha kohrat dhe per te gjithat vendet e botesne Amerike.
    Dihet qe admistrata amerikane ne mardheniet me nje vend te caktuar ka vendimtare dhe rolin e diasporas se atij vendi.Kush jane diasporistet tane ?
    Ata jane disa elezbiberiste,franshkreliste,ca vatrane ish spiune,ish te mergates qyqeve te komitetit te maleve dhe ish spiune te grekut dhe serbit..qe kurre nuk u moren per nje Pajtim Kombetar ose per te ndihmuar ne investime amerikane ne Shqiperi..por merita e tyre e vetme ka qene kanibalizmi I teprur me figuren e Enver Hoxhes,ka qene nje lufte idiote kunder komunizmit ne shqiperi (qe vetem I tille nuk ishte).Keta te semure makartiste prune dhe djallin berishe ne pushtet ne 1992 dhe po e mbrojne dhe cot me te gjitha menyrat…ne nje kohe qe vete amerika zyratare nuk merret me me me luften idiote elezbiberiste kunder fuckomunizmit dhe enverizmit qe I perket shekullit kaluar..
    Pikerisht mbrojtja qe po behet Sa trapit kriminel Berishe nga keto segmente nenje kohe qe ai e ka shperfyteruar plotesisht ate vend si shtet dhe si komb dhe vazhdon te kete fuqi dhe imunitet te plote nga keto elezbiberiste-makartiste eshte lapidary me I amdh qe po I ngrene Enver Hoxhes jo ne beton apo Bronx por ne kujtesen dhe ndergjegjen kombetare..
    Pra I bejme thirrje ketyre segmenteve antishqiptare kudo qe jane :
    Ju lutem mos I ringrini monumentin Enver Hoxhes duke mbrojtur me cdo cmim nje nga felliqsirat me te ndyra qe ka nxjerre shoqeria njerzore per te gjitha kohrat..GHOST OF VICIDOL

    Reply to this comment
    • Like May 24, 20:17

     Nje pershkrim brilant i bere per gjithe periudhen qe nga koha e luftes Nac-Clr dhe per figurene Enver Hoxhes,bravo,ju pershendes Zoteri

     Reply to this comment
    • Donald May 24, 22:42

     Shume e vertete .
     Shikoni edhe sot. Cu be ceku I bardhe.
     Ku shkuan pasuria kombetare e sidomos armatimet
     Pse si thoni ju u bene pa dijeni Te US, Perse kjo klase politike qe gjoja nuk mer dot vize né Us kur atje Kane prona si Fatmir Mehdiu. Nuk e di Washington .
     Kush e mer naften e mineralet , nuk di Washington .
     Pa Washington nuk leviz as gjethja né Tirane.
     Jane thelle gjerat qe vine e tallin mender by….ambasadoret né Tirane . Né cfare vend Te botes ndodh keshtu, vetem né irak e libi.
     Perse duheshin Te pagueheshin Te burgosurit Perse kur shkelen ligjet, eshte tjeter Pune si ishin ato ligje.
     Po djersa e punes sone e prinderve tane ku shkoi
     Etj etj. Dhe kjo ndodhi e ndodh se tallen by…..me né nepermjet ” ndihmave ” qe jepnin me nje dore e I mernin me tjetren sic ndodhi né Haiti.
     Thjeshte shplarje truri……..
     Shikoni sot nivelin arsimor Te popullit e do Te kuptoni.

     Reply to this comment
   • N.VJOSA February 29, 08:06

    Jo i nderuar, @Dielli mbi Korab,
    Ky Rajmondi yne e tregon muhabetin sikur jane mbledhur ne nje Kafene neVlore dhe bejne muhabete kafenesh…
    Jo çdo gje qe shkruhet neper artikuj gazetash e ne xhunglen e Internetit duhet besuar!
    Ne kete rast jane dokumentat autentike qe flasin dhe procesverbalet e takimeve te udheheqsve te Koalicionit Antifashiste….Ajo qe dihet sakte, e pohuar edhe nga Enver Hoxha dhe Stalini, eshte se Pas lufte problemi me i madh ish per Shqiptaret problemi i Kosoves….Shqiptaret besonin se ky problem i shtruar qart edhe ne konferencen e Bujanit por edhe veprime ushtarake ne hyrjen e Brigagave partizane ne Kosove, ku rane deshmore 450 bije nenash, ishte deshmia me qarte qe PKSH, sic qe rene dakord fillimisht dhe me Titon, ti jepej Shqiperise, por Tito donte nepermjet Federates ballkanike perfshirjen ne te edhe te Shqiperise e Bullgarise!
    Kur erdhi puna per Kosoven, Stalini ,qe kish nje ndikim te padiskutueshem jo vetem ideologjikisht , por edhe politikisht sepse ish forca kryesore qe theu gjermanet dhe ngriti Flamurin e fitores ne Berlin,
    si sllav qe ish,
    fillimisht e mbeshteti Titon deri ne 48-en, dhe mbajti qendrimin, KOSOVA TE MOS I JEPEJ SHQIPERISE SE GJOJA DUHEJ TE PRISHEJ EDHE VET JUGOSLLAVIA!…
    Kjo dihet dhe eshte e dokumentuar!
    Largimi i Shqiperise prej dy aleatve te tjere te medhenj Anglis dhe Shba, ndodhi edhe per arsye se ato kerkonin ne Shqiperi nje Qeveri pro tyre, gje qe binte ndesh edhe me Sovjetiket, ndaj u ndane kampet!…(i ka sqaruar E. Hoxha shume qarte , sepse ish personi me i informuar dhe ne kontakt me misionet aleate!)
    Kjo eshte e Verteta, te tjerat jane llogje Kavaje…!

    Reply to this comment
    • tomi February 29, 12:15

     Sllav Satilini? Ti te shkrin per zotin.

     Reply to this comment
     • arbereshi February 29, 17:19

      POOO ishte drejtuesi i nje shteti 100 % me sllav dhe qe mbronte me force interesat e sllaveve.Apo edhe kete nuk e kupton

     • beni March 1, 09:30

      Josif apo jozef?
      Stalini ka lindur ne gjeorgji gruzien e ska te bej me sllavizmin por thjesht krishterimin,!
      Te mos i akuzojm sllavet per diktaturen,te mos i akuzojm bollshevizmin si ide te sllavizmit kur ka qen ide e cifutve qe ne cdo sistem politik cifutet duhen te qeverisin dhe duhet te permbysim e dhe car nikolun per te qeverisur se lufta behet vetem per pushtet hidhu e permbyse carin numer 2 putin po ja u mbajti bytha e hengren njeher russet se han me per se dyti?

    • tomi February 29, 22:22

     Arbereshi!!! Meqe u “kruajte”, perpara se te besh ekspertin ; e marr a se marr vesh une, ben mire te informohesh.
     E para, ne komentin te cilit une i ktheva pergjigje eshte permendur Stalini si sllav.
     E dyta, Bashkimi Sovjetik s’ka qene kurre 100% sllav; madje edhe Rusia e sotme eshte vetem 81% popullsi sllave. Ne Bashkimin Sovjetik kishte rreth 100 milion popullsi jo-sllave nga 290 milion.

     Keshtu qe, po te lutem qe perpara se te besh ekspertin konsultohu njehere se s’te ben keq.

     Shenim: Me mire mbyll gojen e te te kujtojne idiot, se sa ta hapesh e te heqesh cdo dyshim. Dyshimet i hoqe. Tani gjeje vete se cfare je.

     Reply to this comment
    • raimond vlonjati March 1, 05:29

     Ate qe them une aty siper pjesa me Stalinin esht sipas librit hisotirk” Stalini” , te nje historiani amerikan qe nuk me kujtohet emri tani, dhe sipas librit me kujtime te Minsitrit te Jashtem Britanik te asaj kohe
     Anthony Eden
     Ndersa pjesa e debatit te Enverit me amerikanet eshte sipas Librit te historianit amerikan EDWIN JACQUE me titull :”Historia e Shqiperise ”

     Libri eshte ne Bibloteken e Kongresit Amerikan dhe perdoret si reference nga Kongresmenet sa here qe flitet per ceshtjet shqiptare

     Libri esht edhe i perkethyer ne shqip, dhe e keni ne biblotekat e Tiranes –

     Historiani amerikan EDWIN JACQUE ka jetuar ne Shqiperi ne kohen e Zogut
     Ai ka nderuar jete tani vone, para nja 6 vjetesh me duket
     Ishte shume pro-shqiptar , por asksuh nga shteti shqiptar apo diaspora shqiptare nuk u kutjua ta nderoje Historianin amerikan dashamires te Shqiperise

     Ai ishte aq shume pro shqiptar sa ne Librin e tij hedh idene se edhe Aristoteli ishte me origjine shqiptare

     Reply to this comment
  • ELIOT June 4, 12:58

   Ha ha ha ha ha ;more lab ;;;; ku ishe ne brejet e stalinit more debile ;;;; ;; ASNJE NUK KA FOLUR PER SHQIPERINE ..MORE COBAN .. CHURCHILLI AMERIKA I PREMTUAN POLAKEVE LIBERTENE .. NJE SISTEM DEMOKRAT …. SEPSE NE FRANCE KISHTE SHUME POLAKE QE DHANE JETEN PER CLIRIMIN E EUROPES … DHE NE ANGLIE KISHTE DIVIZIONA ME POLAKE ..DHE PILOTAT ME TE MIRE ISHIN POLAKE …. POR STALIN KRIMINELI NUK E LEJOI DEMOKRACINE … FJELENE DHENE TE ALEATEVE ….. STALINI VENDOSI PER LINDJEN DHE PERENDIMIN ..SE CHURCHILLI ROUSVELDI .SKISHN BYTHE M I I KUNDERSHUAR KAFSHES STALINI ..JA KISHI FRIKEN … ..PRANDAJ TE TJERAT JANE PERRALLA ME .. ENVERI JA THITHTE RUSEVE DHE SERBEVE ….. DONTE VETEM PUSHTETIN …. EDHE NE QOQTE SE SHQIPERIA NDAHEJ NE 4 ….. PASKA GJETUR NJEGAZEE AUSTRILIANE ….. HA HA HA NE EUROPE SE DINE KU BIE SHQIPERIA … DHE NE AUSTRALIA …AS SE MARRIN ME MEDN … NDOSHTA NA MERRNIN PER MARSIANE ….. . ENVERI PASKA KERKUAR KOSOVEN … HA HA HA NE ENDER …. ENVERI JA DHA SERBIT QE I COI TITO NE SHQIPERI DHE FORMUAN P K … DHE….. KURRRE SE KA HAPUR GOJEN NGA FRIKA SE TITO STALINI E VARNIN SI MIJE …..

   Reply to this comment
   • Aliu nga Selenic May 25, 21:22

    Po ne koference e Paces c`fare tha Enveri i keni Harruar.? tha qe shqiperia nuk ka ardhur per t`ju dhen llogari pore per te kerkuar llogari per padrejtesit qe i keni bere kombit shqiptare.!
    Po Halim Budo ne OKB nuk e ngriti ceshtjen e Kosoves. Po me habite ky Elitoni!

    Reply to this comment
  • kastriot May 24, 10:53

   citimet per Stalinin zoteri i keni mare nga genjeshtrat Jugosllave se ne 1946 Stalini terhoqi gjithe studentet ushtarake Shqiptare ne BRSSMe cudit zelli shqiptareve per te besuar genjeshtrat jugosllave

   Reply to this comment
  • Vlora May 24, 15:10

   Ti Rajmond nuk je vlonjat, por mire qe “je kthyer nga Korca”, se ke qene nje berishist i neveritshem.

   Reply to this comment
 2. shpresa November 25, 14:26

  a e shikoni te miren qe ka bere rregjimi komunist
  mos I hidhni poshte vlerat se do ti vuani ,te jemi kritike reale ,

  Reply to this comment
  • Luani May 24, 17:10

   Nuk vendoste as Tito e as xhaxhi i pashkolluar Enver.
   Tani po lexoj librin RECETA PA KOMB ne shqip (qenka edhe ne anglisht THE-NATION FREE RECIPE).
   Qe me faqet e para po buzeqesh me komentuesit e ketushem. Domethene pasi te lexohet ky liber ia vlen te komentosh. Sepse aty do prekni se çfar ka ndodhur me shqiptaret, pse, ku, kur, si e nga cilet.

   Reply to this comment
   • ! ! ! May 24, 19:48

    Kush je ti more , Luani apo Kola . qe sapo heq nje maske , vendos tjetren ? ! Harrove qe na i the nje here ?

    Reply to this comment
 3. mergimtari fv November 25, 14:49

  Shqiperine si dje dhe sot duan ta zhdukin nga faqa e dheut , aleancat politiko-ushtarake si dje me sovjetiket e sot me perendimoret jane per interesa dhe jo per respekt e dinjitet te popujve me te vegjel .

  Reply to this comment
 4. Mimoza November 25, 17:40

  TANI KUFIJTE NUK LUAJNE ME , PO NE DUHET TI RUAJME. PER CESHTJE KUFIJSH E PROBLEME TE RENDESISHME POLITIKA DUHET TE BASHKOHET.

  Reply to this comment
 5. mergimtari fv November 25, 17:50

  Raimond ! qe ke brume te vleresoj pamvaresisht se ndonjehere jam kunder komenteve tuaja , por dua te me thuash te verteten e fatin e atyre dy misileve amerikane ne Siri qe u sajua mbulesa -Arme Kimike- dhe xhepi rezerve i quajtur Shqiperi .

  Reply to this comment
  • raimondi Vlonjati November 25, 20:24

   Po jo or bure nuk ka ndonje sajim per ato armet kimike te Sirise

   Nje gje duhet te dini qe politka Amerikane nuk i fsheh azgje popullit amerikan

   Keta nuk bejne azgje ne politken e tyre pa dijenin e perfaqsuesve te popullit ne Kongres ,
   Mirpo ceshtjet ne kongres diksutohen hapur fare ,qe populli ti shikoje gjerat

   .Amerikanet kerkonin ti sillnin ne Shqiperi per cmontim, meqense vetem Shqiperia mund ti ndihmonte menjehere , si vendi me pro amerikan ne Europe

   Sepse amerikanet ne websitin e tyre te Departamentit te Shtettit flasin per Shqiperine me nota te shkelqyera vellazerore ,saqe une kur e kam lexuar jam cuditur per simpatine qe Amerikanet shprehin per Shqiperine

   Departamentin amerikan e ka prekur ajo perkrahje qe i dha Shqiperia Amerikes ne Afganistan dhe Irak, ne menyre te menjehreshme , kur gjithe te tjeret nxirnin 100 justifkime per te mos e perkrahur Ameriken ne Irak dhe Aafganistan, pavaresisht se ata ja kishin borxh Amerikes me shume se ne
   sepse per 50 vjet gjtihe EU ka qene nen mbrojtjen e ombrelles amerikane, se ndryshe Rusi i kishte perlare brenda muajit

   Pra te tjeret nuk jane pro amerikane te atille sic eshte Shqiperia pavaresisht se jane ne NATO–
   Dhe politka Amerikane e di faktin qe ne Shqiperi e duan Ameriken jo aq per interes se sa per nje simpati qe e ka vete populli shqiptar per Ameriken,
   aq me shume qe me ndihmen qe ata i dhane Kosoves ne ua kemi edhe borxh moral kete perkrahje

   Ndaj edhe ata menduan se Shqiperia mund ti ndihmonte me shpejt se kushdo tjeter

   Por Edi megjithe deshiren e mire, nuk beri tamam mareveshje inteligjente me Amerikanet

   Dmth tu thoshte Amerikaneve:
   Ne i pranojme ato lende te cmontohen tek ne por kemi keto kerkesa politke dhe ekonomike

   Kerkesa politike

   1-Bashkimin Kosove Shqiperi. per 4 vjet ..dhe ne te ardhmen duam perkrahjen tuaj politke per te bashkuar gjithe tokat shqiptare ne nje shtet te vetem

   2- Futjen ne EU brenda 4 vjeteve
   3-Krijimin e Ushtrise se Kosoves
   4-Te na furnizoje Amerika me Armatme te saj ( qe i ka stoqe) ne ajer, toke dhe ne det , qe ne te krijojme nje ushtri moderne

   Kerkesa Ekonomike:

   1- Te ndihmohej Shqiperia me nje plan tip Marshall ku te jepeshin kredi te buta per te ndertuar infrastrukturen tone ne ruge dhe sisteme hekurudhore, dhe per zhvillimin e biznesit te vogel e familjar qe te dilnim nga varferia
   dhe te na ndihmonin te krijonim sektorin e shfrytezim perpunimit te Naftes dhe mineraleve qe kemi ne Shqiperi

   Dmth te mos na jepnin para falas, ( se nuk japin kollaj para ashtu ata, pavresisht se ca thuhej atje tek paketa e tyre)
   por te na jepnin kredi me perqinjde te uleta interesi dhe me afat te gjate kohor-Kjo eshte tamam ndihme qe ata e japin

   2- Te na ndihmonin qe ti shkateronim te gjitha mbetjet tona kimike

   3- Te na lejonin nje fond vjetor kur ne te dergonim studentet tane per te studjuar ne akademite ushtarake te USA , ku te nxirnim pilote, tankiste, detare , etj
   4-Te orjentonin OJQ-te e tyre qe jane me mijera te shperndara kudo ne bote qe te vinin dhe te investonin ne zonat tona rurale

   5- Qe keto lende kimike te cilat do vinin ne Shqiperi, pasi te cmontoheshin te coheshin jashte, dhe me ne Shqiperi nuk do vinin lende te tilla, –Kjo do ishte hera e pare dhe e fundit ( Kjo pike duhej theksuar me force)

   Nqs amerikanet pranonin keto kerkesa tonat , atehere kryeministri yne te vinte ne Parlament d
   he te diskutonte koke per koke me Kreun e Opozites, dhe me drejtuesit e ambjentalsiteve, duke ju folur ne menyre vellazerore per te mirat e kesaj mareveshje per kombin tone

   Atehere te gjithe do ishin dakort qe te vinin lendet kimike dhe ne do kishim fiuar shume

   Porse ne menyren se si e bene ku vihej ne pazar dinjiteti i kombit tone , ben shume mire qe u tha Jo,

   Sepse ne te benim gjithe ate nder Amerikes, dhe te mos perfitonim ne aspektin politik,
   ajo nuk kishte kuptim fare
   Perfitimi ekonomik ne ate menyre si thuhej ne ate mareveshje nuk ishte i sigurte ..
   Ne ate mareveshje ne duhet te kishim perfituar nga aspekti politik , ne lidhje me problemin tone kombetar
   dhe kete problem duhej te hidhte ne tryeze Edi ….Por ai nuk u tregua i shkathet,sepse ai nuk ka keshilltare inteligjente -Edi mban keshilltare kalamaj , nuk ka keshilltare qe kane eksperience ne punet e shtetit

   Nejse tani ai muhabet iku …dhe nuk ka vlere diksutimi

   Reply to this comment
   • anticensurë 25642654 February 29, 12:53

    mondo qeke fantastik!!
    shpesh kam lexuar mënçuritë e tua,por këtë radhë po e thyen rrekordin!!
    në gjë nuk po ari ta marr me mënd!
    kur zgjohesh nga gjumi të dhëmb koka??
    e di përse ta bëj këtë pyetje??
    sepse ma merr mëndja rrëzohesh gjithnjë nga krevati dhe të kërcet koka si kungull në dysheme!!
    ku dreqin e zgjodhëm këtë palloshin K/ministër kur kei pasur ty!?
    mënçuria popullore është thesar!janë njerëz si ti që ja nbrenë vlerën gjithnjë e më tepër!!shumë shpejt do të arijmë nivelin zero!!
    mondo,nuk e di se a je i gatshëm të zgjidhësh ndonjë problem tjetër botëror,ndërkohë që palloshi i tironës është akoma K/ministë!
    kisha dëshirë ta merrje në dorë problemin sirian!!
    bisedo njëherë me putinin pastaj me obamën dhe po ta shohësh të arsyshme me erdon!!
    ma merr mëndja se erdo ta dëgjon fjalën dhe pa biseduar me të!!bëje sa për sy e faqe!
    shnet mondo e na rrofsh për verë se për dimër kemi bo plot dru!!

    Reply to this comment
    • Gzim Kulufi May 24, 11:05

     Edhe une i lexoj prej rreth vjetesh komentet e Rajmond Vlonjatit dhe them, se c’ka te vecante ky djale mbi 50 vjecar! Ndoshta eshte naiviteti, qe na shoqeron te gjithve here-here. Por e vecanta tek Rajmondi eshte se, ndersa tek te tjeret naiviteti shfaqet me se shumti vetem permes moralit, tek ai perzihet me argumenta, qe do te thote ta fusim ne thonjza kete fjale te fundit. Po nejse, c’do njeri ka mendimin e tij.

     Reply to this comment
     • mirel May 25, 07:34

      Vetem Shqiperia mund te ndihmonte Ameriken ne cmontim. Je gje i cmendur?
      Pazari eshte bere ne Beograd per armet kimike ruse. Thirrini mendjes se nuk ka shtet normal te pranoje lende kimike e toksike. Vetem shqiptaret turren per plera dhe helm. Akoma e kane ender. Po mos hiq kaq keq o Rajmond. Shko futi ndonje pershesh me qumesht e miell serb. E ke dozen te siguruar perdite

 6. kosta November 25, 17:52

  ……Amerikane donin ta rrexonin komunizmin ne Shqiperi me 30 apo 40 te quajtur diversante sikur ketu komunistet kishin ngritur nje shtet si shtepia e derrkucave ne ate prralen e vjeter……dhe keta “: miq te medhjenje te popullit shqiptare” pasi nuk ja arriten atij qellimi, perpiluan nje memorandum me forin Oficcin per shperberjen e Shqiperise…kjo ne vitin 1952…….mik jo shaka…..

  Reply to this comment
 7. Bocari November 25, 18:06

  Si ishte pretendimi i fundit i ambasadorit amerikan? Mosa harroni ato qe ka bere Amerika per ju 100 vjetet e fundit. Faleminderit per artikullin, se keshtu u hapen syte te gjithe atyre qe i kane syte nga fuqite e medha. Peshku madh eshte i madh sepse ha te voglin.

  Reply to this comment
  • bbb November 25, 22:39

   Dihet qe politikanet dhe mbasadoret amerikane jane mashtrusit me te medhnje ne bote…mos harroni “fabrikat berthamore” te IRAKut

   Reply to this comment
 8. Desaret November 25, 18:10

  Qe Shqipëria duhet të kalojë ne sistemin 50 perqind me 50 perqind,kjo duket dhe nga tentativat qe këto 23 vjet demokraci kemi kaluar!Aktualish është parapunuar, që të krijohet një ndarje artificiale Jug-Veri, që do pergatis gllabërimin e vërtet pas 25 vjetesh ku Toskët do i bashkohen Greqisë dhe Gegët Serbisë! Natyrisht pervec disa “Kokave” këtë projekt shqiptaret jo nuk e dië,por as që e mendojnë!hyrja në BE do zgjeroi dimensionet e “zonave” ku zona sllave do zbres gjer në Drin,kurse ajo greke do ngjitet gjer aty dhe një hartë që u publikua vitin e shkuar në Athinë nga “Agimi i Artë” si dhe fjala pershendetse e z.Papulias në Konferencën e vitit të kaluar për Omonian, qe ” duhet të forcojë helenizmin ne gjithë Shqipërinë,” jane shenja domethrnese ku Janullatosi ka peshen kryesore! Dhurimi i detit më shumë se një “plan” ishte dhe mbetet provokim,pasi greket e dinë mirë se jo Deti,por dhe ishulli i Korfuzit ka qënë shqiptar,pasi emri i vjeter i tij “Drapan”(Drapër) sipas dhe prof.Eugenio Barbarich,(libri Albania,botimi Romë,1905) është shqiptar! Roma beri, si dihet, aty nga viti 485 pas K. “Prefekturën ilirike” duke përfshirë ne të gjithë popullsitë e sotme të Ballkanit. A do ta riperseris BE, kur të jemi aty? Apo do e shperbëjë Shqipërinë me teorinë e Bismarkut” Një shprehje gjeografike!”
  Po rendet pikërisht drejt kësaj alternative dhe për këtë janë “emruar” e paguhen disa shqipfolës të veprojnë! Disa rezultate të rendësishme dhe i kanë arritur! Kjo duhet pranuar!

  Reply to this comment
 9. VL.HAS. November 25, 18:58

  Te gjithe ju komentues perfshire dhe shkruesin e ketyre , takimeve dhe bisedave mes te te mbedhenjve , gjate dhe pas mbarimit te Luftes se Dyte Boterore , per mua me bindese eshte ajo qe ka theksuar Enver Hoxha ne librin e tij TITISTET ; kur pas prishjes me Titon i ankohet Stalinit :” tradhetari i marksizem -leninizmit Josip Broz Tito synonte te gllaberonte Shqiperine” . Ndersa Stalini e siguron se ceshtja e kufijve ne Ballkane eshte e vendosur qe ne ato marreveshjeje mes te medhenjve ; “pas luftes do te zbatohen kufijte e para luftes ……….. “, pra keta qe kane qene kufinje dhe ne kohen e zogut do zbatoheshin dhe ne ate rast te mbarimit te luftes po dhe per Shqiperine . – “TI Enver nuk KE se perse te shqetesohesh , se cdo nderhyrje nga ana e Jugosllavise ndaj RP te Shqiperise do te kundershtohej nga OKBja , ndaj ajo qe duhet te besh ti eshte te vazhdosh e te thellosh luften kunder te ish klases se te pasurve ;bejlerve ,tregtarve .

  Reply to this comment
 10. Vlora November 25, 20:12

  Sa me shume ta njohime historine tone aqe me shume do te kuptojme se Lufta NacionalClirimtare qe bene pridrite tane, duhete te respektohet edhe nga brezat qe vijne pase.Njekohesisht edhe figura e Enver Hoxhes duhet te shikohet me vemendje.Nje nga gabimet tona ne keto 20-vjet eshte se ne i hodhem poshte te gjitha.Hodhem poshte mundin dhe gjakune e te renve ne lufte.Duke lejuar edhe zera si ato se gjermani ishte kalimtar,apo Itali po ndertonte vendin.Shqiperia ishte i vetmi vende ne rajone qe u clirua vete nga bijte e saj pa ndihmen diekte ta asnje fuqie te madhe,biles kontriboje edhe ne clirimin e kosoves.Ne duhet te korigjonim gabimete e sistemit socialist si lufta e klasave izolimi i vendit dhe te ruanim me fanatizem aritjete e tije,si arsimi ,shendetsija prodhimet buqsore,rendi etj.

  Reply to this comment
 11. N.Thati November 25, 20:27

  Nje gje eshte e pakontestueshme ,Shqiperine e mbajti gjalle e prosperoi dhe nga feudalizmi e beri shtet me orientim perndimor Enver Hoxha.Diktatura ne stadin e atehershem te zhvillimit politiko-shoqeror ka qene e domosdorshme per reformumin e shoqeris primitive shqiptare dhe ruajtjen e pushtetit te Hoxhes i cili nga kendveshtrimi i sotem ishte i vetmi garant i shpetimit te Shqiperis ne kushtet e agresionit te luftes se ftofte.Agjensit e huaja te spiunazhit kane pase shume emisar ne Shqiperi dhe vetem nje vendosmeri enveriste do mbante gjalle shtetin shqiptare dhe do e qonte me fanafizem drejte evropjanizimit.Enveri e provoi edhe me amerikanet edhe me ruset por rruget e tyre shpienin drejte Jugosllavise perkat.Greqis.Enverit i mbeti vetem nje alternative ajo ishte drejt Shqiperis edhe pse kishte edhe humbje te perkohshme.. .Po te mos ishte Enver Hoxh sote nuk do kishim as Shqiperi e as Kosove.Kosova republik ishte projekti i Enverit ate me se miri e dine kosovaret qe fale instrukcioneve te regjimit te tije dhe ndryshimit te kushteve gjeopolitike te fuqive te medha arriten ketu ku jane.

  Reply to this comment
  • Toni February 29, 04:58

   Asgje e keqe nuk e gjeti Jugosllavine e Titos qe ishte e perbere nga kombe te ndryshme qe beri sukses ne hapjen e ekonomise drejt perendimit dhe lindjes. Enveri per te ndejtur vete ne pushtet eleminoi kundershtaret ashtu edhe shoket e tij, dhe e degradoi nje vend qe kishte mundesi te ecte shume me shpejt ekonomikisht ne nje vend te botes se trete ku edhe gjerat me jetike mungonin. Ne vend te ndertonte shtepi banimi u mor me bunkera dhe arme, dhe duke mbajtur 70% te popullates ne fshat ku kishte vetem varferi dhe skamje. Nese Shqiperia do te kishte nje qeveri pro perendimore pas lufte gjerat do kishen ecur shume me shpejt

   Reply to this comment
 12. Stef Staku November 25, 22:44

  Artikull i mbushur me rrena. Genjeshtra. Not is thru any things in that article.

  Reply to this comment
  • Lin Bala November 26, 15:31

   E kam njoft Stef Stakun, asht kampion i gjithckaje. Shpiks e novator i madh. Te pakten kshu pretendon, duke dal edhe n’televizone e ke cani, nese ju ka rastis me e pamun.

   Si gjithmone, do gjejne dica per sensacion, ashtuna kot, edhe aty ku nuk ka asgja per me rrejt. Gjithmone i pakuptushem ka qene e jeton me koken kah kamt, se truni e ment e kan lan me kohe. Po na neron Shkodren kudo qi shkon e kudo qi del e shkrune, or Stef. Sidomos me at anglishten tane qi vetem anglisht nuk asht. Po hik or Stef e mos dil ma as ne Tv e as neper gazeta se na korite tan Shkodren. Po qeshin dynjaja me ty edhe atje n’Genova ku ke shkun

   Reply to this comment
 13. Pëllumb zaimi November 26, 01:33

  “Vlora” dhe “n. Thati” ! Përgjithësisht ndaj te njejtat pikëpamje me ju. Vështrimi juaj ështe realist. Por dhe shpresa,raimond vlonjati,kosta,mergimtari fv,desareti,vl.hasi kane mendime te vlefshme e kendveshtrime interesante. Nderime!

  Reply to this comment
 14. kasem gahinja February 29, 00:22

  stalini nuk ka pranuar asnje ndryshim kufijsh kufijsh ne ballkan. beni publike vendimet e jaltes.ai qe ne dijenite planit englez per konfederaten ballkanike me kryeqender beogradin,per mardheniet e titos me englezet qe ne 1936, per takmin curcill tito negusht 1944 ne napoli dhe per cfare uvendos atje.mos ushqeni iluzione,besoni m shume shqiptaret se te huajte.ne fund te fundit trojet shqiptare i coptuan ne londer me1913,pastaj i shiti zogu dhe saliu.me 1944 detura ishte te ruante kufijte e1913 spse rreziohej nga coptimi.apo te bashkhej me kosoven vllnetarisht per tu bere republke e 7 jugosllave.kete teze mbrojne disa kosovare qei sherbyen titos deri ne fund.kesaj ibee hyzetin edhe k xoxe e shoke n khen etyre.

  Reply to this comment
  • beni February 29, 08:43

   Shteti shqiptar i krijuar artificilisht nga austrohungaria per te dobesuar inflyencen russe ne ballkan dhe mardhenjet mes turqise e shteteve gjermanofolse ne sfondin ekonomik ku dihet se industrializimi solli konkurencen dhe nje politike e cila kerkonte tregje qe ti ,bijetonte konkurences e jo se shtetet gjermanofolse u kuvendonte kultura orjentale?
   Amerikanet kopiuan nje politik te tille si ajo austrohungareze dhe derguan si nje misionar fan nolin per te pasur inflyencen e saj ne ballkan e europe!
   Aneksimi i shqiperis se jugut nga greqia tregoj se ky shtet dhe kufijte e ktij shteti kishin probleme nga fqinjet ne pretendimet e tyre dhe shpallja republike ne mes te shtetit shqiptar nga themistokli germenji renoj themelet e shtetit te shpallur nga ismail qemali dhe mundet te themi se shqiperia ish drejt nje federate ose konfederate tashme me shpalljen korca republike?
   Vendosja e monedhes se republikes se korces vendosi se shteti shqiptar tashme duhej pare si pjes federative ose konfederative?
   Ne mardhenjet mes jugosllavis e shqiperise qe se bashku ishin aleate ne luft kunder fashizmit na bashkonte zhvillimet rajonale ne nje ekonomi te shendoshe dhe pse jo bashkim e vllazerim pa nacionalizem se ndryshe nuk kish zhvillim rajonal ashtu sic parashikonte edhe kryetari i kominternit ne nje federate bile edhe me bullgarine ashtu sic kerkojn sot shum vende europiane per zhvillime ekonomike e jo per te te rembyer simbas ca intrigantve e diktatit te pushtetit duke perdorur nacionalizmin fetar e ate nacional sovranitetin?
   Integrimi ne kulturen europiane ish nje mision teper i veshtire per karagjozet e pushtetit qe per hir te tij shkateruan jo vetem popullin qe e cuan drejt nje nacionalizmi ksenofob por edhe ekonomikisht duke ua bere titon dhe komshinjte nje perbindesh qe kerkonin ta gllaberonin token e sovranitetin e nje vendi,por qe e verteta ish krejt ndryshe qe komshinjte kishin qellim qe shqipria te integrohej ne kulturen ekzistuese qe la gjergj kastrioti mik i epirit me nene sllave vojsaven qe tito e kish studjuar mir se kush ishin shqiptaret e vertete,e jo ata qe kerkonin te mbanin pushtuär sundimin e stergjatur orjental nen termin e nacionalizmit ekstrem!
   Shqiperise i pershtatet nje federate ose konfederate per te ndare ndikimin krahinor e fetar te pushteteve ejo nje republike qe nuk funksionon simbas standarteve demokratike ku cenohet e drejta legjitime e popujve te kulturave e mardhenjet ndaj fqinjve ku mikun politika e qendres ja u ben ujk dhe ujkun ja u ben qingj?

   Reply to this comment
   • ! ! ! May 24, 19:57

    Nuk te lexon kush ty more beni turkoshaku , mos u lodh e mos humb kohe kot . Edhe sot …. , qe e kini dite te njenjte . A e pe , ate idhullin tend 76 vjecar ne Maqedoni , cfar zogeze kishte marre per grua? Vetem oren e dores ia bleu 37000 euro , nga fondet e komunitetit mysliman atje !

    Reply to this comment
 15. MH February 29, 01:52

  Gjatë zhvillimit të punimeve të Konferencës së Paqes në Paris (29 korrik – 15 tetor 1946). Enver Hoxha ne Paris dekalroi:

  Nuk kam ardhur te jap llogari por t’iu kerkoj llogari.”

  Ne rradhe te pare dhe kryesore duhet falendruar Enver Hoxhen qe cliroi me gjak e sakrifica duke vendos lirin dhe pavarsine e shtetit Shqiptare te pa cenushem e te pa prekshem nga cdo agresor e lakmi grabitcare.Si dhe ne vashdimin e luftes kundra bashkpunetorve dhe tradhetarve te vendit.

  Amerikanet duhen falenderuar me qendrimin e tyre qe nuk nenshkruane ne luften e pare boterore coptimin e Shqiperise e mbrojtur nga presidenti Udro Uillson.
  Qendrimi jo korrekt dhe aspak i drejt ne vitet 45 ku shkodra tu jepet jugosllavise.Ose nga pa dija ose nga mos kokcarja.Amerikanet ketu kane veprue gabim te pa falshem.Amerikanet duhet falenderuar me kontributin ne pavarsine e shtetit te Kosoves:

  “Ne fitum luften ju Lirine” Bill Clinton.

  Jam plotesisht dakort me vizionin e komentatorit Raimondi Vlonjati.Po nuk jam aspak dakort qe shprehet ne dashurin me simpatin.Asgja ne bote nuk mbeshtet nga sipatia po ne interrese.Simpatia dhe pasioni ne vendime historike asht fatalitet me pasoja te pa riparueshme.
  Amerikanet mbashtesin Shqiperine dhe e duan.Se kjo buron nga kontributi qe Shqiperia i pergjigjet pronto ne cdo siperrmarje qe kerkojne Amerikanet.Dhe kjo asht ma se e drejt dhe detyre e domosdoshme sepse Amerika ka dhene ate qe askush ne keto mijra vjet nuk i ka dhene e mbeshtet Shqiperine sic e mbeshtet Amerika.Sa ma te forta interresat aq ma shume kontributi i ndersjellet.Aq ma shume dashuria dhe miqesia.

  Reply to this comment
 16. demo February 29, 03:13

  Raimond Vlonjati ngaterron Jalten me nje takim te delegacionit Jugosllav me Stalinin,qe e sjell ne kujtimet e tij Milovan Gjillasi.
  Asnje plan per ndarjen e Shqiperise nuk ka pasur ne Jalte,Pretendimet per shkembimin e Shkodres me Kosoven nuk jane hedhur ne asnje tavoline bisedimesh,pervec se ne koken e keti gazetari te nje gazete Australiane te quajtur “Merkuri” ne 1945.Por edhe kjo gazete nuk i referohet burimit te vet,por nje gazetari te NYT,i cili per artikullshkruesin paska qene “ikone e gazetarise”./Shkrimi mbeshtetet mbi falsitete per ti mbushur mendjen shqiptareve,qe po te mos ishte EnverHoxha Shqiperia do te ishte ndare..Shqiperia londineze u sakatua ne menyre te pashembullt ne 1913.Kur u mblodh konferenca Versajes trupat greke ikishin okupuar Korcen ,Erseken,Gjirokastren,Himeren,ndersa serbet kishin zbritur deri ne Shkumbin.E prape pretendimet e tyre per ndarjen e Shqiperise nuk u moren parasysh,por mbeti ne fuqi ndarja e Londres.

  Reply to this comment
  • Mira February 29, 09:46

   Demo, ti si duket i lexon eventet historike telegrafikisht. Keto ishin konferenca me dinamika te caktuara te cilat per fare pak mund te kishin ndryshuar fatet e shume gjerave. Te gjitha keto konferenca nuk ishin kaq kategorike per kufijte sa me mendon ti. Perkundrazi ky ishte diskutimi kryesor per nje pjese te shteteve. Memorandumu Grek per aneksimin e Jugut te Shqiperise, kishte mbeshtetje te gjere tek forcat aleate ( shih Anglezet), te cilet luajten gur e mur per te bere kete memorandum te kalonte. Se sa rol kishte Enveri per ndalimin e ketyre planeve mund te diskutohet gjere. Por nje gje eshte e sigurte qe sikur zeri shqiptar te ishte inekzistent sic ne Konferencen e Londres, nuk do ishte cudi qe sot Greqia te ishte deri ne Shkumbin.

   Reply to this comment
   • intelektuali February 29, 11:42

    Sikur Enver Hoxha te kishte pranuar oferten angleze ne Mukje 1943 mesiguri qe kuriri Shqyptaro-Grek do te ishte deri ne Janine, por enver Pederasti ja kishte shitur BYTHEN dhe Vatanin Marshallit Tito qe komandohej nga Moska dhe KGB-ja ruse, prandaj edhe anglezet i perkrahen greket dhe i lanetosen shqyptaret dru me pre qe i tradhetuan Aleatet Perendimore jo vetem ne Mukje, por edhe duke i vrare dhe masakruar ne Kanalin e Korfuzit.

    prandaj:

    CFARE DASHNIE NGA ANGLEZET KERKON TI?

    Reply to this comment
    • XHUNGLA February 29, 21:07

     Ti Intelektuali je fare gomar, nuk ke .logjiken as te nje femije dhe …, si i tille , nuk te shkon fare te derdellisish e pellasesh per cdo gje . Futu ne ahur , se aty e ke vendin dhe ha ate dore bar apo kashte qe te hedhin te huajt . Felliqesire shqipfoles !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Reply to this comment
    • Mira March 1, 11:45

     Keto jane spekulime naive te tua. S’ka patur asnjehere nje indicje qe Anglezet kishin perkrahur aspiratat shqiptare, apo kishin ndonje interes per te bere kete gje. Dhe si mundet te benin kete ne dem te vetes. Nese i ke njohurit e kufizuara, burri i Elizabetes, Filipi eshte nder te tjera mbret i Greqise, Madje ndonese jo plotesisht grek ka lindur aty. Marredheniet e Anglezve me Greqine nuk jane te varura nga dinamikat e lufterave por kane rrenje me te thella. Greqia per shkak te pozites gjeografike eshte vend ku mblidhen shume interesa, ndaj dhe gjithmone ka qene e perkthedhelura e Europes. Kjo shpjegon pse kur forcat Aleate hyn ne Greqi pervec ndihmave materiale, cuan batalione te tera per te ndihmuar forcat anti-naziste. Nderkohe qe tek ne conin ndonje oficer nderlidhje dhe ndonje diversant. Dhe kujdes! Sepse kur aleatet hyn ne Greqi kishin pak a shume te njejten pritje si ne Shqiperi, ku disa prej tyre u vrane nga forcat pro-naziste, por perseri keta ” aleatet ” su merziten e te krrisnin e iknin. Por negociuan. Interesi ne Greqi ishte me i madh se ca cikrrima lufte.
     Kanali i Korfuzit ka qene nje incident shume i mevonshem, te cilin une s’e kuptoj pse e sjell. Por per te shpjeguar ; eshte pak te thuash qe situata gjate dhe pas L2B ishte shume e ndere. Aleatet bene perpjekje minimale ( ne krahasim me Greqine) per te fituar lidershipin shqiptar. Madje pikerisht keto perpjekje dhe menyra e shpifur se si u trajtuar Shqiperia ne Konferencat e Paqes e kishin vulosur tashme “inatin shqiptar”. Ngjarja ne fjale eshte diskutueshme, e para s’ka indicje qe aksidentit ndodhi me deshiren e plot te pales shqiptare ( ku s’perjashtohet dhe paaftesia qe ka patur administrata shqiptare), e dyta anija angleze fatkeqesisht hyri ne ujrat territoriale te Shqiperise. konsiderohet agresiv (shih rast Turqia avjoni Rus). E treta minat ishin vene nga Jugosllave shume me heret.Ndaj dhe vendimi ne favor te plot te Anglise ishte vulosja se si organizata te tilla drejtesie do favorizonin te madhin ne vend te voglit. Gje e cila ndodh sot e kesaj dite. Sdq ajo qe marredhenie qe kishte filluar me padeshire gjate luftes ndermjet vendeve Perendimore dhe Shqiperise u vazhdua ne perpikemiri me vone, kur kujtojme s’e nuk ka patur, ose ka patur perpjekje minimale nga vendet simotra Europiane per te levizur ndonje gur ne Shqiperi. Nderkohe qe ne Greqi s’lane gur pa levizur e lek pa hedhur.

     Reply to this comment
     • Kam iden se po bombardohemi me FAKE NEW gjithandej ,me qelb trut popujve naive May 24, 11:37

      Minat ne kanalin e Korfuzit u vendosen nga Ushtria Anglze

      X-Gjenerale Anglez (tani s’me kujtohet emri ) me mbrojt kufijte e Greeqise nga ndonji sulm qe mundet te vinte nga Enver Hoxha ,nga njera ane dhe ana tjeter ,

      sipas nji misioni /planeve te caktuara me pare nga Treshja e Te forteve ,por dhe duke ditur mbi maredhenjet e Shqiprise me Arin e grabitur Bankes Shqiptare nga Gjermanet para terheqje nga Tirana.

      pra Curcilli ( armiku me i eger i Shqiptareve )

      fale kokes se tij te madhe , kishte Plane disadimesionale me shtete si Shqiperia ,e cila ishte gjitmone nen meshire te fatit para Te Forteve te Bote .

      Qe burri Eliabeth eshte me prejardhje nga Greqia kjo qendron dhe sigurisht qe ka pasur influeencat e veta ne inters te Greqise .

      Pra fabula (Angleze ) apo X – treguesi , se Kanali i Kurfuzit u minua nga
      Jugosllavet ,
      eshte nji gjetje Historike e pavertete ,pra ishte thjeshte nji bla bla bla e sajuar.

      Sa i takon pastaj ndarjes se Shqiperise ,si ne cdo periudhe te Hitorise ,

      qysh kur Bismarku ( kysurrat (njeriu me Shpirt Kafshe)

      kishin vendour tashme coptimin e Shqiperise duke e pare ate si nji aleate te Turqis me nji popullsi ,
      e kulture turke – islame ,qe me ate Europiane ,e lidhte shume pake ate epoke dhe kerkonin natyrishte ta zhduknin ate nga Harta Kontinentit te Vjeter ,

      prandaj dhe pothuaj 1/2 e Teritorit ju dhurua Greqis .
      Ishte koha kur Europa exkluzivishte Gjermania Anglia Franca ,

      puonin intensivishte per formimin e shtetit Greke duke i ndihmuar e ndretuar gjithcka ,qe nga Ushtria institucionet ,por edhe Fabrika e Porte etj

      duke e trajtuar Greqin Porta e Europes vs Azise

      konkretishte Turqise , nji Fortese pra Stadegjike per Europen ,

      natyrishte , duke sakrifikuar Shqiperin Muslumane .

      E fundit , Te Fortet e vizuan Boten ne dy pjess dhe

      secili kenaqi interesat e veta ,me popujt pa Zote dhe

      rrespkt peer vehten e vet ,duke ju referuar natyrishte

      edhee Historie tyre Metalitetit te tyre .(kujtojme ktu se jovetem Zogu i Kurves ,i fali Serbit Shen Naumin

      ne shkembim te favorit qe i beri Serbia duke e sjell ne Fuqi si Mbret e shtypur Rrevolucionin Demokratike dhe qeverrinee e pare Demokratike ne Ballkan ate Noliane ..

      Asgje nuk ndodh rastesishte .Shqiptart nen Turqi s’i interesonte Kombi ,
      por Ofiqet e Turkut pasuria ,kariera personale dhe Europa e dinte mire kte gje se cfar duan Shqiptaret .

      ( Ne kohen kur Europa formonte Kombet ,shqiptaret
      benin rojen e Sarajave te Sulltanit neper Bote dhe

      nga jeta merr gjithmon ate qe ti ke dhene ke ber per ate.)

    • Mira March 1, 22:17

     Me falni po pse s’e keni nxjerr pergjigjem time ndaj Intelektuali? Te lutem na thoni qe si nxirrni pergjigjet te mos harxhojme kohe kot.

     Reply to this comment
    • kastriot May 24, 11:10

     Qe kur e filloni mendimin per historine e filloni gabim nuk ka histori me sikur por gjykohet me cka ndodhurSe dyti Mareshalli Tito nuk komandohej nga Moska dhe Stalini se ishte’demokraci’ e pangazhuar se treti shqiptaret nuk kane vrare e masakruar njeri aq me pak Britaniket se nuk kishin mina dhe greket ate pjese te detit jon ku ka ndodhur ngjarja thone eshte e tyre 2008 mareveshja detit pavaresisht se me pa te drejte u deneu Shqiperia Pra i ngateroni historite me sikur

     Reply to this comment
   • Gzim Kulufi May 24, 11:38

    Mira, megjithe perkrahjen e padiskutueshme tradicionale te Anglise ndaj Greqise, megjithe edhe kohrat paksa te turbullta ne Ballkan, megjithe qe shqiptaret kete kohe ishin corap, sic kane qene gjithnje, Greqine nuk e linte njeri deri ne Shkumbin, (pa llogaritur pastaj qe edhe vete greket (ekstremiste) pretendonin ndonjehere deri ne Shkumbim, si e si te merrnin Korcen e ca zona deri ne Gjirokaster. Shqiperia eshte deri diku edhe nje krijim i konfliktit greko-sllav, pra per mosperplasje te tyre, nje teze kjo te cilen E. Hoxha dhe librat e partise jane perpjekur dhjetra here ta hidhnin poshte; -deri diku edhe me te drejte, sepse zeri i shqiptarve ka qene permanent ekzistent, (e s’ka lidhje fare me kohen e Enverit), packa se i injoruar me dipllomaci. Pra, ne keto perpjekje deshperuese te shqiptarve per panvarsi, as Greqia nuk mund te shkonte deri ne Shkumbin, se friksonte jugosllavet, e as jugosllavi zbriste deri ne Lezhe, se s’ish interesi i grekut.

    Reply to this comment
 17. alphade February 29, 04:25

  Ne Paris u mblodh UNOJA , fol Enver te lumte goja …..!!!!!

  Reply to this comment
 18. aleksander thana February 29, 06:12

  cfaredo qe te dale nga e kaluara, dokumente autentike apo analiza te perendimoreve e lindoreve, vetem do te rikonfirmojne aksiomen se enver hoxha ishte burri i shtetit qe iu desh kombit shqiptar per te bere nje vend te c’bere sic, eshte sot

  Reply to this comment
 19. intelektuali February 29, 08:35

  PO C’A THU O GAZETA DITA?

  Ky Sulzberger Famozi qe KOKEN e kishte ne Australi dhe BYTHEN ne Kajro paska shtene ne duar raportet sekrete te CIA dhe Curcillit te cilet jane kujtuar ne favor per teritoret e Shqypnise tone te vogel sa nje gogel qe Enver Pederasti ja kishte shitur badiava falas Marshallit Tito dhe Jugosllavise Komuniste. Po pse atehere LANC-i kriminal i Enverit vrau dhe masakroi ushtaret angleze ne Kanalin e Korfuzit me mina jugosllave qe i kishte derguar Moska posacerisht? Po kur ishte keshtu qe dashnia e amerikaneve per Enver Hoxhen nuk kishte kufi, pse atehere CIA dergoi ne Shqypni papushim diversante patriote me qellim qe te rezonin regjimin komunist te shitur tek jugosllavet?

  Reply to this comment
 20. Bayoneta February 29, 09:02

  Kjo tregon se pa ndihmen e rusise shqiperine do ta benin copa copa amerikanet dhe anglezet e famshem.Fale luftes dhe drejtimit te Enver Hoxhes shpetoi kombi per 50 vite,qofshin ato vite skllaverie apo lirie te pakten nuk humbem tokata tona.dhe sot na vjen lobi serb i ramiz qenit me sali serbin dhe klanin e tij dhe shkaterroi gjithcka ,fali detin greqise dhe kerkon te marre drejtimin e shqiperise me spiunin e UNMIKut kunder kosovareve LULU zagarin e serbit.Fajtor sot po nuk shkoi lobi serbi dhe spiunet e tij ne burg ne shqiperi eshte edhe Edi Rama qe morri 1 milione vota dhe akoma nuk behet djali,burre..Mos te harrojme se gjithe mbetjet e kombit pas luftes pra ballistet kishin bazat ne athine dhe malte e itali dhe benin plane per ti dhenur jugun gabelave qe quhen grek,edhe pse as 5% nuk jane puro grek sipas te dhenave te Wehrmachtit gjerman qe vertetoi ne baze DNA e gabeleve.Historia duhet ti jap Enverit ate qe i takon.Ishte diktator por nacionalist dhe patriot.ne krahasim me fekalet e sotme duket burri me i ndershem qe ka qeverisur keto 100 vite.Ismail Qemal turku e quante toskerine greke dhe donte te ja u jepte grekeve nga llogoraja e poshte,eshte fjator per terheqjen e garnizonit dhe forcave mbrojtese te Janines me 1913.Ahmet Zogu nuk do shpjegim se njihet kush ishte.ndersa Ramiz boshanjku ishte gjarperi serb ne tirane.Amerikanet ishin kunder shqiperise per 50 vite sot jane miq?Historia do ta tregoje.

  Reply to this comment
 21. arialibera February 29, 10:36

  lerini gallatat nqs nuk dini te shruani mos shkruani fare, nuk pyet stalini ameriken fuqine e vetme berthamore ne 45 flet gazetari australian i njohur etj dokumentet kane dale mbas 90 dhe nje pjese jane akoma sekrete i mori vesh gazetari i NY times ekuilibri u vendos pikerisht nga amerikanet qe i kane dale garant vendit qysh nga mbarimi i luftes se pare boterore

  Reply to this comment
 22. * February 29, 12:42

  Intelektualit!

  O intelektual pa taban e shtylle kurrizore ku te qelben trute e mendjes.

  Keshtu si ti kane qene te gjithe intelektualet qe i tundi per bythesh Enver Hoxha.
  I tundi i shkundi po ti nga dreqin dole.Si ekzeplar moster e intelektualve te dikurshem.Shofim e te ndigjojme ty,na heq mallin e atyre qe u groposen vence si drute mushkes.

  Reply to this comment
 23. qytetari B February 29, 13:26

  Dmth ne na paska shkaterruar Amerika? Dhe themi qe Amerika e ka mbrojtur kombin shqiptar! Te pakten shkrimi me larte kete tregon, komentet jane private pavaresisht se mund te ken te drejte. Atehere rrofte Donald Lu qe po ben gjithe kete pune!

  Reply to this comment
 24. info analitike February 29, 14:16

  “Materiali që ne kemi shkëputur për botim në DITA, është marrë nga një gazetë australiane (“The Mercury”, 2 janar 1945, fq. 4), e cila në fakt i referohej raporteve të një korrespondenti shumë të njohur të kohës së vet, ikonë e gazetarisë botërore – Cyrus Sulzberger, asokohe i angazhuar për prestigjozen amerikane “New York Times” – me raportimet nga fronti aleat, me qendër në Kajro.”

  Kesaj i thone ta besh historine si telefoni i prishur pa u bazuar ne dokumente por artikuj te nje gazetari te cilit i raportohej nga burime ta panjohura ne Kajro.

  Reply to this comment
 25. bonhof February 29, 15:44

  Si kuterbon injoranca e “intelektualit” (teper ironik ky pseudonim per te) dhe shokeve te tij prej Vicidoli.
  Te mos kesh degjuar degjuar per Sajrus (Cyrus) Sulcbergerin si gazetar nga me te shquarit e botes, krahas Walter Lipmanit dhe Xhejms Restonit, do te thote te mos kesh dijeni per median e gjysmes se dyte te shekullit te kaluar.
  Kjo injorance ka nje paralel interesant ne historine e fundit te regjimit komunist ne Shqiperi. Ne vitin 1989 (ose 1990 nuk jam i sigurt) vjen ne Tirane pikerisht Cyrus Sulzbergeri dhe perfaqesuesit e sektorit perkates ne Ministrine e Jashtme te Shqiperise nuk dinin kush ishte Sulzberger, kryeredaktori i New York Times dhe nje nga njerezit gazetat me influencen me te madhe ne propaganden politike dhe perpunimin e opinioneve ne bote.
  Me keta lloj intelektualesh po hyn Shqiperia ne shekullin 20? Mjere ne.
  Injoranca e “intelektualit” eshte e trasheguar, jo e fituar.

  Reply to this comment
  • info analitike February 29, 18:03

   Problemi ne fakt qendron me disa te “qyteteruar” qe i mjafton emri i nje gazetari per te provuar fakte e dokumente. Po atehere perse u dashka shfletuar e hulumtuar dokumente per te kuptuar historune kur mjaftonin keti artikujt me “te thenme”. Une e kuptoj qe keto te kallepit te ketij mesiper jane mesuar qe historine tua shkruaj partia, por fatmiresisht detyra e historianit nuk eshte te ndjeke llafe por te gjeje fakte e dokumente qe t’i provojne ato. Ky me siper ende duhet te kuptoje karakterin manipulativ te mediave dhe perdorimin politik te tyre.

   Reply to this comment
  • info analitike February 29, 18:53

   Ja cfare u ndodh bonhof-eve qe e shkruajne historine me artikuj gazetash:
   http://www.cbsnews.com/news/gawker-tricked-donald-trump-with-mussolini-twitter-bot/

   Reply to this comment
 26. Agron February 29, 16:55

  Per comentin e Rajmond vlonjati.
  Nuk jane pune per ty keto, se jo vetem qe nuk kupton por edhe sy nuk ke?
  Politika amerikane I thote te gjitha thote injoranti!
  E di ty qe ne Amerike nuk lejohet qe te japin ne Televizor pamje shkaterruese atje ku kane shkuar per “dhimokratia” qe sot jane te rafshuara?
  Libya e Kadafit ishte kaq mire dhe ne propaganden amerikane tregohej per nje grup afrikanesh apo te Cias qe kerkonin te “drejtat e tyre”dhe amerikanet nuk I zinte gjumi te vendoste “drejtesi”.
  Kurse Mubarakun 43 vjet ishte I tyre ashtu si te tjere si Turqia, Albanistani atje ku ka interesa.
  Po pse nuk ishte Epiri, Maqedonia, Ilyria, keto vende me nje popullsi Islamike ne shumice ne 1913 ten?
  Po Kosatandinopolin, Smirna, komplet 3/4e Turqise jane Turke qe ne lashtesi?
  Po Fan Nolin pse nuk e njohen si Qeveri Demokratike?
  Se donin nje njeri te coruptuar si Ahmet Zogu dhe jo nje filogreke se ndryshe nuk shpjegohet.
  Pse per Berishen Bure Shteti nuk e pane me arkivol ne kryeministri per te rrezuar Nanon?
  Keta njersz duan ata, pa karakter, atje ku shkuan nuk mbin as bari.

  Reply to this comment
 27. DRENICA E KUQE February 29, 17:35

  Kjo eshte fytyra e vertete e te gjithe “miqve” tane dhe e shume “shqiptareve” qe punojne per ta! Te japim toke tonen per te marre toke tonen! Hajdede! Kjo po i bjen atehere si tash kur thone te kembejme territore: Ta japim Mitrovicen tone (Veriun) po per Presheven tone!… Hajde “miqesi” hajde, he t’çifsha robte e shpise!…

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 March 1, 07:54

   drenicë jeshile
   nuk ka miqsi,asnjëherë,ka vetëm interesa!!
   interesat ndryshojnë sipas kohës,i përshtaten kohës!!
   mos e merr çdo gjë jeshile si një fëmij 2 vjeçar!!
   idealizmi është vetëm për rromane ose për të ëndërruar!me sy hapur a mbyllur nuk ka rëndësi!

   Reply to this comment
 28. demo March 4, 04:00

  @bonhof,me vjen keq ta them,por provincjalet krijojne mite.Je bere si nje ketu,qe permend ne cdo koment Indro Montanellin,qe paska shkruar ca pallavra per enver hoxhen,.Dy emra te medhej te letersise ruse Ilia Ehremburg dhe Aleksej Tolstoi(mos e ngaterro me Lev Tolstoin) u perdoren nga Stalini,qe t`i tregonin botes se nuk egzistonin masakrat e ushtrise sovjetike mbi roberit polake ne pyllin e Katinit.,.E megjithese jallan-shahitet(deshmitaret ne rrene) me emra te shquar arriten te manipulonin opinjonin boteror per njefare kohe,e verteta eshte e vertete dhe nuk pyet per emrat.Pas renies se diktaturave sllavo-komuniste,kufomat e roberve oficere polake u zhvarrosen ne pyllin e Katinit dhe u derguan ne Poloni. .qe ke shen

  Reply to this comment
  • Dajti May 24, 13:07

   Qe diten qe ndodhi, masakra e pyllit te Katinit dihej mire nga Uashingtoni dhe Londra qe ishte kryer nga Stalini, por nevojat e propagandes antigjermane bene qe edhe aleatet e perendimit te perhapnin lajmin rus se masakren e bene gjermanet.

   Reply to this comment
 29. demo March 4, 12:28

  Nuk e shoh nje perghjigjen time miqesore per @bonhof.Moderatori na shkruani per bllokimin e komenteve,qe te mos mundohemi kot.

  Reply to this comment
 30. Iliria e bashkuar May 24, 10:24

  Ne djall per jete te jetve kush eshte tallur dhe ka vrare njerzit dhe token Ilire.

  Reply to this comment
 31. kastriot May 24, 10:50

  Ne dy momente duket konkluzione jo sipas kohes por sipas te sotmes pra jashte realitetit te kohes Se pari perralla e ndarjes se Jugosllavise 50-50 qe qarkullon Po te ishte ashtu ne vitin 1950 kur BRSS u be fuqi berthamore ajo 50% ‘lindore’ do te ishte shkeputur pra sic dhe u shperbe Ish Jugosllavia e Titos ka qene pjese e perendimit dhe si kale troje ne lindje Genjeshtra e dyte 1946 Shqiperia ishte'[ lindore’ prap genjeshterShqiperia ne ate kohe ishte nen ndikimin e Ish Jugosllavise me ‘demokraci’Fuqite perendimore per ti kenaqur orekset e Greqise nuk njihnin shqiperine dhe ne ate kohe ne kra i dole Jugosllavia e ‘diktatures komuniste’ BRSS’ diktatoriale ‘ dhe Franca Social komuniste ne nje kohe qe perendimi nuk e njihte Shqiperine USA dhe Britania e kane njohur Shqiperine e pas luftes ne 1990 duket habi po kjo eshte e verteta dhe tek Shqiperia 1946 skishte as komunizem as antikomunizem por ruajtje te pakteb te atyre 28 mije km katrore Mos tregoni legjenda me Gjergj Elez Ali por referojuni kohes kur ka ndodhur ngjarjet

  Reply to this comment
 32. Dardania Sacra May 24, 12:17

  Nderkohe qe te gjitha dokumentet e pothuajse cdo sherbimi sekret apo e cdo agjensie te huaj POHOJNE SE , ISHTE ENVER HOXHA AI QE PENGOI NGA RICOPETIMI SHQIPERINE , SE ISHTE PIKERISHT FAKTI QE PARTIZANET LUFTUAN KUNDRA BOSHTIT NAZI-FASHIST QE SHPETOI SHQIPERINE NGA RICOPETIMI ME GREQISE DHE SERBISE DHE SE PO TE ISHTE NDJEKUR POLITIKA E BALLISTO-ZOGISTEVE ,PRA POLITIKA E BASHKEPUNIMIT ME PUSHTUESIN SHQIPERIA DEFACTO SOT NUK DO EKZISTONTE , ME GJITHE KETO FAKTE SHUME KOKEFORTA DHE TE ZYRTARIZUARA NGA E GJITHE BOTA , QEVERITE KUISLINGE SHQIPFOLESE ( SKA MUNDESI TE JENE SHQIPTARE) ME NJE KEMBENGULJE IDIOTESKE VAZHDOJNE TE DEKOROJNE TRADHETARET E KOMBIT DHE TE HEDHIN BALTE MBI DESHMORET E KOMBIT DHE MBI LUFTEN E TYRE TE LAVDISHME KUNDRA PUSHTUESIT .
  SALI SERBI , LIKE GREKU , DHE EDI TURKU KANE NJE PIKE TE PERBASHKET , SHKATERRIMIN E CDO GJEJE QE KUJTON DHE MBAN GJALLE KOMBIN SHQIPTAR …..
  Dita , Ju lutem botojeni komentin !

  Reply to this comment
 33. Pellazgos May 24, 15:36

  Enver turku dhe te ashtuquajturit Shqipetare te Al-banise nuk njohin Vorio Epirin se jane fare turke.
  Epirin e njohin edhe ne planetin Mars qe ishte Greke te banuar nga Ilyre te cilet jane pjese e historise dhe Mithollogjise Greke.
  E kini degjuar Marin Memen ne programet proturke nuk ka as edhe nje historiane Shqipetare apo Filosofe,Matematikane etj.
  Kjo tregon qe Ilyret ishin Greke.
  Si mund te thuash qe filan Historiane Greke di cfare hengri apo u deh filani ne Ilyri pa patur nje gjuhe te perbashket?
  Amerika,Anglia dhe Rusia kane percare Kombin tone te Epirit dhe nuk kane patur interes te ishim bashke si Epirote Greke,Ilyre sic ishim qe nga koha e majmunit deri ne kohen e Osmaneve.
  Vetem emri i Polisit (keshtu quhej ne kohen e Kastriotit) ne Nder te Ilyrit Kostandin,Kostandino-poleos tregon qe te paret tane Epirote nuk i thonin Qitet nga Cita apo City por Polis.
  Nuk i thonin Prift nga Priest anglisht,por Papa,fact eshte Sali Proto-Papas.
  Nuk i thonin Shen nga Saint latinisht por Agios,fact eshte Agia Sofia e ndertuar nga Ilyri Megas Kostandinos Agi Saranda etj.
  Gluha (Glosa) shqipe eshte (este) e krijuar (criate) pasi ra Perandoria Greke e Bizantit.

  Reply to this comment
  • Hey May 24, 17:50

   Per pella I agos:Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες στις Η.Π.Α.: Τα επαγγέλματά τους, οι συνθήκες διαβίωσής τους και το πογκρόμ της Κου Κλουξ Κλαν(1909)
   Shiko je dhe lexoje o pela i agos se cfar thone Amerikanet per mongoljevgjitetcobanocifutetvurkaropontio”grek “::;jane nje rrace me lekure te erret ,te pashkolluar ,te nivelit shume te ulet ,flasin nje gjuhe qe nuk ka lidhje fare me greqishten e vjeter,,,jane Te dhunshem agresive,,:::dhe me poshteruesja qe nuk e kam degjuar kurre per ndonje rrace apo komb eshte kjo thenie:::Asnje pike gjaku e nje Amerikani::;nuk krahasohet me gjakun e te gjithe grekerve në te gjithe boten,,,fjale me poshteruese nuk kam degjuar ndonje here,:::dhe Te mendosh qe keta mongoljevgjitocobanopontiocifut“grek “ bejne racistin =anektode pontiovurkare

   Reply to this comment
  • Luti May 24, 18:25

   Turko Sporoi, dhe yovurto vafstimenis, je ti dhe te gjithe graqirat, pasi gazetat Greke iu referoheshin me kete term te gjithe evgjiteve ortodoks te sjellur nga Azia

   Reply to this comment
   • Hey May 24, 23:42

    O luti -muti moterfis i shkerdhier ne goje,,u bere ti mo vurkarocobanomogol te shashe nga grat,pty,,morr haleje,,plesht derri vurkar I ndyre ,u be “grek” derri vurkar pty,ju vurkaret jeni bere putana te ndyra,shiteni dhe bliheni pa tax edhe dogan moj kerme,ne greqi jeni “grek “ ne Shqiperi jeni “Shqipetare “
    #GjurmëShqiptare #TopChannel

    Grupe GREKE greqizojnë fshehtas SHQIPËRINË. Ja plani i fshehtë – Gjurmë Shqiptare
    #GjurmëShqiptare #TopChannel

    Grupe GREKE greqizojnë fshehtas SHQIPËRINË. Ja plani i fshehtë – Gjurmë Shqiptare#GjurmëShqiptare #TopChannel

    Grupe GREKE greqizojnë fshehtas SHQIPËRINË. Ja plani i fshehtë – Gjurmë Shqiptare
    211K views

    3.7K

    215

    Share

    Save

    Report
    #GjurmëShqiptare #TopChannel

    Grupe GREKE greqizojnë fshehtas SHQIPËRINË. Ja plani i fshehtë – Gjurmë Shqiptare
    211K views

    3.7K

    215

    Share

    Save

    Report

    Reply to this comment
 34. demo May 24, 19:44

  Raimond Vlonjati ;lexo vendimet e Jaltes,Parisit,Podsdamit dhe cdo konference ne mbarim te LUFTes II Bot.
  Nuk ka nje paragraf ku thuhet:Ministri jashtem britanik ne fund te konferences u kthye dhe i tha Cercillit etj.etj.
  Keto ja ka thene Babalja atij kunatit qe ka ne Fier.
  6 muaj hengri sallate politika dhe media shqiptare..
  Sa te dali Zani Caushi nga burgu,sa te fitoje azyl politik Babalja, Cercilli me Stalinin ne dominote e Skeles dhe enveri ne Paris u mblodh UNO;ja,qe ja beri 8 me 2 Hrushovit ne pasha liman.

  Reply to this comment
 35. Lili May 25, 08:56

  Churchilli kur dergoj djalin e tij tek tita kishte nda mendjen per vendin tone: ndarjen e Shqiperise ne jug grekeve edhe ne veri serbeve, sidomos Shkodren e daljen ne det aty!
  Kjo politike vazhdon edhe sot ne nje menyre ma ´civilizuar’ e ma tinzare fale politikaneve tone ne te cilet kane investuar shume disa nepermjet disa OJQ qe shpesh jane mbulese per sherbimet e huaja.
  Sot fshatrat serb ne rrethinen e Shkodres kemi cdo dite, vorrezat greke ne jug, bulgaret diku tjeter makedonet diku tjeter! ( cudi kur KM tone nuk kerkojne gjirmet e fshatrave shqiptare perreth si KM e vendet perreth tek ne! )
  dje rezistuam , qofte me lindshmeri ma te nalte, sot nuk kemi me kete mundesi se nuk kemi lindje me ne Shqiperi! Edhe ato qe i kemi po perfundon ne migrim, me bekimin e KM edhe gjiknurave tone!
  Pra do arritet ,me soft power, qe qillimet shekullor te serbeve e grekeve te realizohen ne nje kohe jo aq te larget , ne qofte se nuk ka reagim nga shteti shqiptar..
  Prandaj na duhen njereze si Albin Kurti qe rilindin shpresen per shtet! .

  Reply to this comment
  • allahile c'na ka gjet , tu na coptu Djalli tan ket jete ! May 25, 10:46

   Lili,

   mbi Politikat e Botes te cilat kaee ndryshuar vetem Metodat te cilat jane me te sofitikuara , por shume me agresive ne sulmet vs shqiperise qe godet direkt anen psikologjike te shqiptareve duke i shkaterruar ata moralishte por edhe i demoralizon i shkaterron pra i njerez duke i thyer brenda ne shpirt ,duke i hequr cdo deshire me per Shtet e gjithcka .

   Dhe per kte gje ka finacuar natyrishte e kapur gjithe Medien Shqiptare ;nepermjet te ciles per 30-vjet me radhe i ben nji Shplarje Truri nga me brutalet ne menyren me ordinere sikur ne shqiperi mos te ekzistoj Shtet .
   Sigurishte qe Te Hujat krijua bazen me pare ne Shqiperi ;
   duke kapur Shtetin me vendosjen e salih berishesh

   si president Te Huajt hodhen Bazat e Shkaterrimit perfundimtare te Shqiperise .

   Duke mos hassur asnji rezistence ke ish Pushtetaret Komuniste (sepse kta Patriote te Parase ishin te zene me vjedhjen e Pasurive te ishShtetit Koministe ) ,

   dhe vendsojen e nji sherbetori agjend te Serbise si salih berisha ,
   Lobet Antishqiptare Greke apo Serbe i kishin dyert e hapura ne Shqiperi te benin cte donin me trurin e shqiptarit duke e maakruar ate pameshire .

   Filloj politika percarese dhe cmontimi gjithe vlerave Kombetare udhehequr nga kafsha e shpelles injoranti shpirte mut salih berisha ,qe tashme dijme te gjithe ,

   hodhi ne ere cdo hallke te gjitheckaje Shqiptare duke e kthyer shqiperine e Mesjete .
   Pa industri .
   Pa Art e Kulture .
   Pa Ushtri.
   Pa Shtet .
   Pa agje …
   sigurishte qe pas tij qendronte nji Armate e tere piskologeeh dhe sociologesh te Diplomuar Amerike dhe Europe pje e Lobyt Antishqiptare + Politika e Te Forteve

   qe e mbeshteti dhe e mbeshtet ala sot fraksionin Antishqiptare ne Shqiperi berisha – bash- muta ,

   duke minuar gjithcka Shqiptare .
   Kan 30-vjet qe udheheqin Shqiperine Aleatet tane te
   Medhenj dhe ne Shqiperi sundon Mafia Politike dhe Krimi ,

   duke i dhene Shqiperise nji model shteti ala Babana ,
   si ato te vendeve Latine ,
   nji Shqiperi ku mungon institucioni Drejtesise per 30-vjet

   qe pervec emrit qe mban se lidhe asgje me Drejtesine

   por me Mafiozet e Krimit Politike salih berisha ilyer muta presidenti etj bisgta te tyre .

   Pra siedhe ti e theksson dikur e mbajti shqiptaret lindjet

   tani Politika e zhudkjes se ktij kombi e ka njohur ate

   veti mbrojtese te asimilimit te shqiptareve dhe qe ata te deshtonin i degjenroj si popull ,i futi ne rruget e cdo semundje siedhe i bombardon cdo dite me medien,

   mbeshtet Poltikat qe varferojne vendin ,nxisin largimin nga Shqiperia ,
   ngrejna artificialishte kostot e jetes nepermjet Trushplarjes se medies e TV – me emisione VIP-esh apo Telenovelat pra duke ja qit trurin jashte shqiptarit
   duke i afruar nji realitet vetasimilues etj etj qe te gjithe id dijme por asnji nuk ndermer nji Akt Patriotike ,nderkohe

   qe Shteti Shqiptare sot ben naivin kaqol te papergjegjehmin .

   ———-
   Sa i takon A.Kurtit , ai eshte thjeshte nji Shashke Politike qe elektrizon ee cdo kohe ate pje Histerike te Shqiptareve por anji lloj Politikani qe do ja vlnte n puhtet ,
   ndoshta i opozitar po por pushtetare asnjiher.

   Reply to this comment
 36. tomorraku May 25, 14:19

  Ja mbrojtja qe i ka bere Amerika dhe presidntet e sai Shqiperise nga Willson e Rossvelt gjate dy luftrave boterore ,kur shqiperine e coptuan per te kenaqur orekset e vendeve te tjera!Politikanet tane miope e ngrene ne qiell politiken Amerikane ndaj Shqiperise ,kur ajo ne fakt ka pare vetem interesat e sai ne Ballkan e Europe!

  Reply to this comment
 37. tomorraku May 25, 14:19

  Ja mbrojtja qe i ka bere Amerika dhe presidntet e sai Shqiperise nga Willson e Rossvelt gjate dy luftrave boterore ,kur shqiperine e coptuan per te kenaqur orekset e vendeve te tjera!Politikanet tane miope e ngrene ne qiell politiken Amerikane ndaj Shqiperise ,kur ajo ne fakt ka pare vetem interesat e sai ne Ballkan e Europe!

  Reply to this comment
 38. Tani May 25, 17:34

  Intelektuhali pabesias e ketij burgaxhiu me paftyresine qe ka thote po te ishim lidhur me anglezet do te kishim kufi deri ne janine hahahaha e thash edhe me super paftyresine e ka SA qe njeri nuk ja kalon kur ishe ne burg o intelektuhali te pelqente Kari i kriminelin vishje fustan

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim