Një sy brenda dosjeve dhe një postim për ”antikomunikstin primitiv”

December 2, 2014 17:48

Një sy brenda dosjeve dhe një postim për ”antikomunikstin primitiv”

Njeriu që ka punuar në Sigurimin e Shtetit flet për hapjen e dosjeve të Sigurimit. Ku duhet bërë kujdes, çfarë ndjeshmërish mund të preken, si i ka mbrojtur shumë prej politikanëve të sotëm. Dhe pse ata që janë goditur më shumë dhe padrejtësish, janë punonjësit e ndershëm të shërbimit sekret

Është folur shumë për hapjen e dosjeve të Sigurimit të Shtetit, madje për këtë janë prononcuar edhe krerët më të lartë të politikës. Mendimi juaj?

Problemi që shtohet vite radhazi ka qenë pjesë e diskutimit dhe debateve në mes politikës dhe shoqërisë në tërësi, ndërsa dosjet për të cilat flitet, ende nuk janë hapur. Më saktë kryeministri deklaroi se ato do të hapen, ndërsa ish-kryeministri i vendit pohoi me pompozitet se duhet të fillohet nga dosjet e korrupsionit. Çfarë mund të thuhet pas tyre, është se problemi i hapjes së dosjeve për vetë mënyrën si diskutohet, po banalizohet, madje çështja është kompromentuar që në fillimet e saj; atëhere kur ish presidenti Sali Berisha sapo kishte nisur të drejtonte vendin pas zgjedhjeve të 22 marsit 1992 dhe në shtypin e partisë së tij të ardhur në pushtet, filluan të shfaqeshin herë pas here pseudonime bashkëpunëtorësh me ‘emrat përkatës’ nga radhët e njerëzve publikë në fusha të ndryshme; politikanë e intelektualë të spikatur, njerëz të njohur të letrave, gazetarë e analistë të shtypit, kundërshtarë të politikës së ditës etj. Shihej e ndihej qartë se të ‘vërtetat’ e hedhura nëpër faqe gazetash i interesonin vetëm pushtetit të kohës por nuk ishin në interes të publikut apo shërimit të së keqes. Në të kundërt, për metodën si përhapej lajmi, kjo aq sa përbënte shfaqjen e radhës, po kaq përngjante në stil me vënien natën të fletë-rrufeve, që për eksperiencën dhe formën e përdorur të kujtonte veç diktaturën dhe kohën e sekretarëve të partisë.

Në vazhdën e kësaj prapësie të politikës, do të përfshihej me egërsi dhe shërbimi sekret i përfaqësuar nga kryetari i tij, myslimani i devotshëm Bashkim Gazidede; viktimë e të cilit do të bëhej ato kohë dhe intervistuesi juaj, duke synuar e tentuar të më bënin pjesë të trillit dhe manipulimit të tyre me dosjet edhe mua, djallëzi që dështoi rrjedhojë e demaskimit në kohë të kësaj ligësie, pavarësisht burgosjeve të herëpashershme nën akuza alibike. Çfarë ndodhte atë mot në Shqipëri, zor se mund të imagjinohej në një vend tjetër demokratik.

Në shpjegim të gjithë çfarë kuptohet nga kjo që thashë, ku përfshihet dhe spikat historia personale që, për metodën e përdorur në arritje të qëllimit për të më gjunjëzuar, përngjan me ato të një filmi horror,individualisht i përkas asaj pjese që gjykon e dëshiron të hapen dosjet; dhe kur them kështu, fjalën nuk e kam për atë kategori bashkëpunëtorësh të Sigurimit, të cilët veçse përfaqësojnë qytetarin e thjeshtë apo fshatarin e varfër,ku raporti i tyre me shërbimin sekret ka qenë ai i një informatori të thjeshtë, që për objekt raportimi ka pasur ruajtjen nga dëmtimi të farërave të bukës apo rendimentin e të mbjellave në kooperativë, ose reagimet e njerëzve në radhët e qumështit dhe në dyqanet e fruta-perimeve, apo të mishit; ruajtjen nga zjarri të objekteve kulturore dhe ekonomike me rëndësi; të ushtarit a oficerit që shërbente në reparte speciale si fjala vjen në lokacion ose në nëndetëse etj.

Domosdo,kur flasim për hapje dosjesh, gjykimi im shkon së pari veçanërisht në atë kategori apo individë që janë ndjekur dhe kontrolluar vite radhazi si agjentë në shërbim të zbulimeve të huaja dhe mendimi im vjen i tillë, pikërisht për problematikën që mbart qenia e tyre në politikë ose pranë saj; ndaj dhe këmbëngul që hapja e dosjeve duhet të nisë pikërisht këtu. Opinioni publik ka të drejtë të mësojë të vërtetën për gjëra që përfliten fort në këto kohë, ndërsa politika do të gjejë aty mundësin të mënjanojë dhe përjashtojë nga vetja të keqen e madhe…

 

Ju mendoni se politika nuk ka qenë e interesuar përgjatë këtyre viteve që të hapë dosjet e Sigurimit të Shtetit. Një politikan ka deklaruar dikur se janë zhdukur dosjet e Sigurimit, por dhe ato të agjentëve të UDB dhe shërbimeve të tjera të huaja?

Deklarata të tilla kemi dëgjuar reciprokisht,e meqë ju i shmangni emrat kështu do ta bëj edhe unë, por nuk mund të jetë kjo e gjitha; më tepër kur marrim në konsideratë çfarë nënkuptohet pas tyre.

Kam folur dhe herë të tjera, shërbimet sekrete e kanë në praktikën e punës së tyre asgjësimin e dosjeve pa vlerë operative dhe historike, ndaj përmes akteve normative u njihej e drejta e asgjësimit, që në çdo rast realizohej përmes një komisioni, i cili nënshkruante një proces-verbal ku përmbledhurazi jepeshin elementët me dhe pa rëndësi që përmbante dosja, e cila vendosej të asgjësohej. Të flitet apriori se janë asgjësuar dosje pa shpjeguar çfarë cilësova, kjo nuk do të përkonte me të vërtetën, veçse do të krijonte padashur amulli.

Është tjetër gjë e ashtuquajtura histori e ‘djegies së dosjeve të agjentëve të UDB-së’, deklaruar nga një politikan i së djathtës në emisionin ‘Opinion’ në fundvitin e 1997-ës, hedhur në treg si rrjedhojë e luftës politike brenda llojit, për të kërcënuar në kuptim të dyfishtë njerëz me pushtet në partinë e tij. Ashtu sikurse sot, të gjithë e dimë që në segmente të njohura kohore, ndërmjet Azem Hajdarit dhe Sali Berishës ka pasur mosbesim reciprok dhe kontradikta të mëdha, siç ndodhte ngahera midis Hajdarit dhe Bashkim Gazidedes.

Kjo është pra gjithë ajo çfarë mund t’ju them, përsa më pyesni.

 

Folët në fillim për tentim të manipulimit me dosjet dhe burgosjet tuaja. Për atë opinion të rinjsh që nuk e njeh këtë të vërtetë, bërë prezente nga ju në kohë, lutem risillni në vëmendjen e tyre diçka…

Rasti më flagrant gjatë hetuesisë së zhvilluar nga kryetari shërbimit sekret, Bashkim Gazidede (ndërkohë me ligj atij i ishte ndaluar ta bënte këtë), lidhej me një grup deputetësh të partisë së tij dhe jo vetëm, që pak më vonë disa prej tyre do të përfaqësonin një grupim politik të njohur ndryshe si ’mocionistë’, të cilët hodhën në forumet drejtuese të partisë së sapo ardhur në pushtet, ide dhe propozime që në thelb synonin largimin e Sali Berishës nga drejtimi PD-së dhe demokratizimin e saj.

Të gjendur nën këtë realitet politik, në funksion të qëllimit, nën akuza farsë u realizua së pari arrestimi im, i cili në fakt nuk lidhej me asgjë veç synimit djallëzor të manipulimit me dosjet, për të akuzuar lehtazi pas kësaj ‘mocionistët’ si njerëz të vënë në shërbim të Sigurimit. Në funksion të trillit, u ideova pikërisht unë, pasi për disa vite kisha kryer detyrën e punonjësit të shërbimit sekret brenda radhëve të inteligjencës universitare(ku thuajse shërbenin apo punonin të gjithë ‘mocionistët’), me qëllimin e vetëm se kështu justifikohej e motivohej më mirë goditja e tyre politike, pra përjashtimi sikurse ndodhi në realitet, duke sfumuar ndërkaq edhe qëndrimet kundra apo vetë mocionin, e bërë gjoja nën diktatin dhe presionin e Sigurimit të Shtetit. Në këtë klimë pra, hetohesha unë në birucë, ndërkohë që në shkrimet redaksionale të RD-së,’mocionistët’ dhe të tjerë pranë tyre akuzoheshin si individë të vënë nën diktatin tim apo në shërbim të Sigurimit të Shtetit, kur në të vërtetë, gjithë çfarë ndodhte ishte një trill i paramenduar dhe realizuar nga kryetari shërbimit sekret Bashkim Gazidede, nën dirigjimin e plotë të ish presidentit të vendit dhe ish kryetarit të PD, Sali Berisha. Po të lexoni RD-në e asaj kohe, do të shihni me saktësi se gjithë çfarë përmenda në përgjigje të pyetjes suaj, gjendet si akuzë e botuar aty.

Por problemi nuk mbyllet këtu. Mbas viteve divorc politik midis tyre,kur Sali Berisha do të rikthehej në pushtet dhe do të bëhej kryeministër, harroi ç’kish thënë e bërë ndaj tyre, ndërkohë që vetë këta do të pranoni të shërbenin nën hyqmin e tij. Për të mos u marrë me secilin, do të përmend shefin e kabinetit të Sali Berishës, mjaft të përfolur në shtypin e gazetës së partisë së tij në ato kohë, i cili sikur të mos kishte ndodhur gjë, pak më vonë u do të bëhej deputet dhe ministër i rëndësishëm në qeverinë e Sali Berishës. Por çfarë nuk bëri ish kryeministri, ishte ndjesa publike ndaj akuzave të pamoralshme jo vetëm kundër ministrit të kabinetit të tij, por dhe të tjerëve të akuzuar si ai, sikurse në një tjetër kuptim, duhej të vepronin këta të fundit ndaj meje, të paktën në shenjë kujdesi njerëzor për sëmundjet e fituara nga burgjet e bëra dikur (tre të tillë) në mbrojtje të tyre; kur pavarësisht masave shtrënguese dhe raprezaljes familjare, në asnjë rrethanë nuk pranova të bëhesha pjesë e manipulimeve të ofruara, duke ruajtur dinjitetin tim, por pas kësaj dhe të tyre.

Të njëjtën gjë tentoi të realizojë Gazidede edhe ndaj ish kryetarit të Kuvendit të atëhershëm, i cili pavarësisht krahut politik ku gjendet sot, në ato kohë të burgosjeve të mia dhe djallëzive ndaj tij për ta implikuar si gjoja të lidhur me Sigurimin, përsëri unë nuk pranova të bëhesha pjesë e intrigës.

Në këtë kohë të çuditshme, shpërblehet mirë tradhtia e ligësia dhe kjo nuk justifikohet thjesht me pragmatizmin; vlen të kujtoj si pushtohen e mbushen ekranet e televizioneve për të na prezantuar herë pas here me krenari të ikurit e radhës nga një parti në tjetrën. Kjo është e vërteta e shëmtuar e jetës, pavarësisht pozicionit që shtyhen këta njerëz drejt interesit të pa moral, çka nuk flet pak…

 

Atëherë, kur duhet të hapen dosjet dhe kur do ta shohë këtë publiku shqiptar?

Çështja e hapjes së dosjeve, në opinionin tim duhet të nisë pikërisht me kategorinë për të cilën fola në fillimet e kësaj

Luan Pobrati

interviste, pra të agjentëve në shërbim të zbulimeve të huaja; nga s’do të jetë çudi të mësojmë se brenda tyre do mund të gjejmë edhe ndonjë të mbuluar me pasuri, që për të justifikuar parat e marra në vite në formë shpërblimi nga zbulimi të cilit i ka shërbyer dje, do të na mbushë mendjen se gjoja paratë i ka siguruar përmes djersës së derdhur në punën apo biznesin e tij. Pikërisht dosjet e këtyre njerëzve duhet të hapen së pari.

Së dyti, sekretarët e byrove të PPSH, apo atyre të Rinisë në qendër e rrethe, në institucione me rëndësi të së shkuarës, si vende ku përpunohej qëndrimi dhe grumbullohej informacioni nga organizatat bazë të partisë e rinisë për individë dhe çështje të caktuara objekt i punës së Sigurimit, ose pjesë e politikës së goditjes.

Jo rastësisht tërheq vëmendjen në hapjen e dosjeve të tyre, pasi të gjithëve na ka bërë përshtypje fakti se një pjesë jo e vogël e individëve të kësaj përmbajtjeje, pas rënies së diktaturës u përfshin në politikë e u morën me biznes, duke i bërë ndërkohë të dyja, ndonjëri bile në ujdi e ortakëri të dyshimtë dhe me Hajdin Sejdinë, për të vazhduar sipas radhës me të tjerë, nga lind e drejta të pyes: Si mundet që një pjesë e ish sekretarëve tipikë të organizatave të partisë dhe disa të tillë të rinisë në qendër e në rrethe, janë sot persona me rëndësi të politikës shqiptare ose me ndikim të dukshëm rreth saj, për më tepër kur këta apo familjarë të tyre u bënë dhe biznesmen të suksesshëm?!

Unë nuk ndjek nga pas ‘vaskat e florinjta’ dhe as kam zili ndaj tyre, siç nuk urrej të pasurit apo njerëzit e bizneseve të suksesshme, sikundër nuk i kam ata lakmi. Por tek shoh ish kolegët dhe shokët e mi të moshës dhe punës së përbashkët, që për pak vite shërbyen në shërbimet sekrete të kohës, atëherë kur Sali Berisha sa kishim ne moshën në nëntëdhjetën, ai kishte vjetërsinë në parti; tek konstatoj se shumica e tyre rrojnë në varfëri, njësoj të paragjykuar si dikur ata të shkollës së Fulcit, nuk mund të mos flas e të mos tërheq vëmendjen për çka nuk shkon e fshihet qëllimisht në këtë botën e politikës së Shqipërisë tonë të vogël, kur në fjalë është barazia përballë të drejtave dhe lirive të njeriut e individit…

 

Mos doni të thoni që kjo kategori ka dominuar jetën ekonomike dhe politike të vendit, dhe nuk janë ish-bashkëpunëtorët e Sigurimit dhe sigurimsat e thjeshtë ata që e dominojnë sot atë?

Meqë s’më keni kuptuar sa duhet, në plotësim të mendimit për çfarë u shpreha më sipër, do të them pak gjëra që detyrohem t’i ekspozoj e bëj publike sado të mos pëlqehet, në respekt të kolegëve dhe shokëve të mi, me të cilët për disa vite pas ‘97-ës, shërbeva brenda detyrës së kryeinspektorit të shërbimeve inteligjente ku konsiderata nga shërbimet potente partnere ndaj punës dhe profesionalizmit të tyre vinte e tillë që nuk lidhet aspak me qëndrimet që mban politika; ajo e shkuara dhe kjo e tashmja.

Kam thënë ndoshta dhe herë tjetër, që brenda radhëve të punonjësve të shërbimeve sekrete gjenden njerëz të ditur, patriotë e atdhetarë si kudo tjetër dhe nuk kuptoj kush është ajo dorë që kërkon t’i dallojë e veçojë këta për keq, sikur të mos kenë shërbyer në ruajtje të sigurisë e pavarësisë së vendit dikur, qoftë kjo dhe në kohën kur brenda ekzistencës së Luftës së Ftohtë, tentohej të cënohej Shqipëria dhe kufijtë tanë lakmoheshin si të asnjë vendi tjetër.

Por përsëri, problemi nuk mbyllet këtu. Drejtues politikë të ish Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, sikundër politikanë apo shtetarë të rëndësishëm andej e këtej kufijve të sotëm, njohin dhe kanë në arkivat e tyre veprimtarinë atdhetare dhe të këtyre punonjësve mbi të cilët kanë dijeni dhe informacionin përkatës shërbimet partnere të atyre vendeve, që me kontributin e tyre ndihmuan e ndikuan fuqishëm në fitoren e pavarësisë së Kosovës.

Pyetja ime vjen natyrshëm, përse këta personalitete,në daç të themi politikanë me ndikim andej dhe këtej kufirit, pushtetarë të rëndësishëm, nuk ndërhynë ose të paktën të dëshmojnë të vërtetën, për të mos ndodhur pas kësaj veç njohjes, lënia rrugëve e këtyre njerëzve, përfaqësues të heshtur të të qenurit patriot.

Për ta mbyllur, me një tjetër konstatim dhënë nga shërbimet partnere me rëndësi për Shqipërinë, pas studimit prej tyre të dosjeve në arkivin e Shërbimit,i cili ishte afërsisht i tillë: ”Pavarësisht sistemit dhe presionit politiko-ideologjik në të cilin kanë punuar në të shkuarën, profesionistët e shërbimeve sekrete shqiptare, në raport me kohën dhe ligjet e saj, kanë punuar duke i zbatuar ato me rigorozitet…”.

Çka thashë e fola më sipër lidhet me brezin tim, i cili i bashkohet natyrshëm kërkesës për hapen e dosjeve, që veç të tjerash ndihmon të shihet thellë kush lejon të përjashtohen, se ndryshe nuk zbulohet hipokrizia…

 

Çfarë mund të ndodhë nëse hapen dosjet e Sigurimit të Shtetit, në rrethana kur ndoshta nuk bëhet seleksionimi i duhur?

Për mua mbetet me mjaft rëndësi realizimi i proçesit përmes seleksionimit, pasi në të kundërt do të vendosnim veten në rrethana të tilla që, jo vetëm do të pengonin qëllimin e vërtetë të hapjes së dosjeve, por do ta kompromentonin çështjen në banalitete që nuk do t’i hynin askujt në punë. Në këtë logjikë, unë jam dakord dhe mbështes plotësisht qëndrimin e ambasadorit gjerman, i cili tërheq vëmendjen për t’u marrë në konsideratë dhe shqetësimet e problemet që mund të lindnin nga ndërmarrja e kësaj iniciative. Të mos harrojmë, ai është përfaqësuesi i një vendi që ka eksperiencën në hapjen e dosjeve, ndaj më ka tërhequr vëmendjen deklarata e tij.

Do të ofroj një shembull: Dikur kam thënë se në hapjen e dosjeve duhet të tregohemi të kujdesshëm që plagëve të vjetra të mos u shtojmë të reja që të na kthehen në bumerang. Dhe kam marrë si shembull Postribën, e cila është shpallur komunë “Nderi i Kombit” për rezistencën antikomuniste të saj. Nga ana tjetër, hapja e dosjeve pa marrë në konsideratë rrethanat, mund ta kompromentojë këtë, pasi brenda sistemit të kohës kur ndodhi rezistenca, që të mos përsëritej, pra të mos ndodhte një ‘Postribë 2’, Sigurimi i Shtetit mbolli aty masivisht agjenturën e vet. Tani vërtet gjen në Postribë rezistencën e parë antikomuniste në Shqipëri, por ndërkaq do të gjejmë dhe Komunën e parë të mbushur plot agjentë sigurimi për nga numri popullsisë në vend, e cila duam-s’duam do të kompromentonte titullin e dhënë.

 

Por çfarë problemesh konkrete mund të shkaktojë hapja e dosjeve në Shqipëri?

Unë diskutoj duke tërhequr vëmendjen në atë çfarë e shqetëson dhe ambasadorin gjerman. Nga ana tjetër, diçka të tillë ka thënë edhe historiani i njohur amerikan Fisher, i cili na kujton se jemi vend i vogël, ku për njëmijë arsye probleme të kësaj natyre nuk mund t’i kapërcejmë lehtë. Ne jemi të gjithë të njohur dhe kushërinj me njëri-tjetrin; kemi zakonet, traditat, mentalitetin dhe temperamentin tonë. Hapja pa vëmendjen e duhur të dosjeve, e cila kërkon me domosdo dhe kulturën e vet… Ndaj në komisionin e hapjes së tyre duhet të ketë psikologë, politologë, profesionistë të shërbimeve sekrete sikurse punonjës të shoqërisë civile, intelektualë etj., për të parë e analizuar nga afër të gjithë problematikën që mbart në vetvete një veprimtari e tillë.

 

Kemi dhe një kategori të goditur shumë nga ata që kanë bashkëpunuar me Sigurimin, ajo e ish-të përndjekurve dhe ish-të burgosurve politikë. Ju ç’mund të thoni?

Dëgjojmë shpesh të thuhet se më të goditurit e të implikuarit nga hapja e dosjeve do të jenë ish-të përndjekurit dhe ish-të burgosurit politikë, se për t’i kontrolluar këta, nga radhët e tyre ngrihej agjenturë. Ky është princip pune në shërbimet sekrete dhe në këtë kuptim nuk thuhet gjë për herë të parë. Por nuk janë më pak ‘të rrezikuar nga kjo e keqe’ dhe të ashtuquajturit antisocialistë,apo elementi antiparti, terma që përdoreshin rëndom në gjuhën profesionale të së shkuarës, kur bëhej fjalë për të përpunuar e kontrolluar këtë kategori, nga tërhiqeshin në bashkëpunim njerëz me biografi shpesh dhe të mirë siç kishin qenë më parë këta. Kurse për të përpunuar e kontrolluar elementët antiparti, në raste jo të rralla tërhiqeshin në bashkëpunim dhe komunistë. Prandaj hapja e dosjeve do të çudisë ndonjë kur të mësojmë se njerëz me kravata të kuqe mund të dalin bashkëpunëtorë të Sigurimit, sikurse kishte të tillë deri pranë Shtabit të Përgjithshëm të ushtrisë.

 

Po ata njerëz që kanë dhënë informacion, duke kontribuar për Sigurimin nga jashtë vendit, rrezikojnë të dekonspirohen?

Në interes të kujt do të jetë kjo që përmendët, kur një çështje e natyrës për të cilën pyesni siç janë dhe bashkëpunëtorët e shërbimeve sekrete me kontribute në luftë ndaj zbulimit të huaja, që kanë rrezikuar deri jetën e tyre për sigurinë e Shqipërisë qoftë dhe dje, t’i hedhim kaq lehtësisht në duart e atyre zbulimeve të huaja kundër të cilëve kanë kanë informuar këta, kur vendi ka qenë i rrezikuar? Veç mos mirënjohjes, nuk do të gjeja dot tjetër arsye, përse duhet të bëhet kjo…

 

Ju i mëshoni idesë që duhet të tregohemi të kujdesshëm në hapjen e dosjeve. A ka në politikë njerëz me dosje?

Në qoftë se nuk tregohemi të kujdesur, të matur, të vëmendshëm, por dhe të urtë në kuptimin logjik të fjalës, do të gabonim rëndë.

Çfarë dua të them me këtë: Kam mbuluar për disa vite kontrollin e të huajve që vinin në Shqipëri, brenda detyrës të zv.drejtorit të përgjithshëm të Turizmit, numri i të cilëve në raport me atë masë të madhe që vijnë sot, ishte relativisht i ulët; por për kontrollin e tyre veç formave të tjera të punës operative përdorej gjerë dhe shoqërues-përkthyesi, pjesë e dallueshme e tyre gjatë këtyre viteve të demokracisë mbetet prezent në politikë, në kabinete qeveritare, parlament e deri ish kryeministra apo presidentë të vendit. Po të gjykonim me egërsi dhe të spekullohej me hapjen e dosjeve, besoj kushdo e kupton çfarë dëmi do të krijonim nën zullumin e madh të pleksjes me të shkuarën. Prandaj mendoj dhe flas për maturi e kompetencë të lartë, sepse në të kundër ish presidentë të këtij vendi, ndonjë ish kryeministër, ministra dhe parlamentarë në qeverinë e djeshme dhe të sotme, të cilët në periudha të caktuara, dikush më shumë se dhjetë vjet rresht, janë përdorur e kanë shoqëruar grupe të huajsh, ishin të detyruar të raportonin imtësisht me shkrim për çfarë dëgjonin dhe në fund, para largimit të tyre informonin në mënyrë konkluduese për persona që u kishin tërhequr vëmendjen duke dhënë mendimin e tyre që shkonte deri aty, për të mos u lejuar të vinin më në Shqipëri.

Po nuk treguam kujdes, a nuk kuptohet deri ku mund të vejë “thika”? Prandaj them maturi; vëmendje; kujdes; pjekuri për t’i marrë gjërat në logjikën e tyre, në evoluimin që gjithkush ka bërë me kohën dhe kur problemi gjykohet kështu, atëherë pyes: Kush e ka të drejtën pas kësaj të pengojë ish kolegët e mi të sprovuar për korrektësi, ndershmëri e të papleksur në krimet e diktaturës, të punësohen brenda profesionit të tyre, për të jetuar si çdo kush në Shqipëri pa u paragjykuar e penalizuar padrejtësisht, deri dhe moralisht?

 

 

******************

 

Brym: Antikomunisti primitiv po ritenton konfliktin civil

“Antikomunist primitiv që po kërcënon vendin e tij me atë që di të bëjë më mirë, konfliktin dhe luftën civile”. Kështu e quan Sali Berishën në blogun e tij Max Brym, një hebre me shtetësi gjermane, i angazhuar si ligjërues në Universitetin e Prishtinës. I cituar shpesh në shtypin kosovar me qëndrime kritike ndaj politikës në Tiranë e Prishtinë, vecanërisht ndaj Berishës e Thaçit, Brym citon postimin në Facebook të Berishës për të tërhequr zvarrë Edi Ramën si statujën e Leninit në Ukrainë, duke e konsideruar atë si një kërcënim për luftë civile të një antikomunisti primitive që e ka bërë edhe më parë këtë gjë me vendin e tij pa u ndëshkuar.

Të njëjtin paralajmërim bën edhe gazeta e Prishtinës Ekspres duke cituar të njëjtin postim që citon Brym si dhe radikalizimin e qëndrimeve të ish-kreut të PD-së pas rënies nga pushteti. Të bën përshtypje që komentet e lexuesve kosovarë poshtë shënimit nuk janë ato që zakonisht mendohet në Shqipëri se janë reagimet e publikut kosovar kur flitet për Berishën.

Shkrimi i Brym  për ata që njohin gjermanishten:

http://www.scharflinks.de/44.0.html?&tx_ttnews[swords]=berisha&tx_ttnews[tt_news]=41135&tx_ttneës[backPid]=65&cHash=cd479f010c

Shkrimi dhe postimet e Express:

http://www.gazetaexpress.com/?cid=1%2C18%2C128656

December 2, 2014 17:48
Komento

50 Komente

 1. kokpalari i 21 janarit December 14, 19:25

  Perfytyroni cfare do ti bente Shqiperise ky qelbesire sikur Gerdeci apo 21 janari te ndodhnin me Ramen kryeminister. Ptu, race e qelbur qe e ktheve kete vend nga vendi i njerezve te urte e te gjithedashur nga Saranda ne Tropoje, ne vendin e rrugaceve dhe percarjes se madhe klanore. Te vrafte Zoti o burre i lige

  Reply to this comment
  • feniks December 15, 18:59

   Kam jetuar e punuar 20 vjet ne veri te Shqiperise dhe i kam dashur tropojanet,dibranet,pukjanet,kuksianet,shkodranet,lezhjanet,matjanet ,mirditoret etj njelloj si VELLEZERIT E MOTRAT E MIJA!!!
   Thuhej se kishte LUFTE KLASASH NE ATE KOHE,por pas 90-tes ajo,qe atehere quhej LUFTE KLASASH,sot eshte LULE,para gjithe kesaj KATRAHURE,URREJTJEJE,PERCARJEVE E VELLAVRASJEJE,qe po perjetojme!!!
   Dhe shkaktari i te gjithe kesaj MENXYRE ESHTE VETEM NJE NJERI:Sali Ram Berisha,njeriu,qe kosovaret e kane mbajtur per “HERO” vetem se eshte MALOK,pavaresisht se u vrau djemte duke furnizuar tanket serbe me nafte!!!

   Reply to this comment
 2. horri bulevardit 2 December 14, 19:26

  Ky Sali zgjyra ka dosje para 90-s dhe pas 90-s
  Bejini ca fresk shkerdhates, rraseni ne nje burg, behuni burra o zoti Rama, ke 1 milion shqiptare me vete, as kaq shume nuk te trimerojne ndopak kunder kesaj kolere??

  Reply to this comment
 3. opozitar i sfilitur December 14, 19:27

  Bravo lexuesit kosovare!!

  Reply to this comment
 4. Gjin Musa December 14, 19:31

  Ka ardhur koha qe kete egersire ta perlaje populli perpara.
  Ky eshte diktatore,gjakatar dhe kriminel i Shqiperis dhe Shqiptareve.
  C’do neglizhim ka pasoja me kete egersire.

  Reply to this comment
  • Tori Hoxha December 14, 20:53

   PD nuk eshte nje parti politike por nje bande mafiozesh dhe e tyrja “opozite e forte” do te thote : terror psikologjik dhe fizik !! Ata kane kapur prej gryke sistemin e drejtesise dhe shume persona te fuqishem ne boten e biznesit dhe te medias,te cilet jane ushtare te bindur ose komandohen nepermjet shantazheve. Eshte shume e dukshme qe kjo bande terroristo-mafioze eshte ende ne pushtet dhe mund te destabilizoj vendin ne cdo moment. Mendoj qe jemi duke perjetuar serialin ” Oktapodi “, familjet mafioze,kupola kunder shtetit ose me mire : tentatives per te krijuar shtet. Uroj qe ne fund te fitoj shteti,te kemi edhe ne nje shtet ne kuptimin me te plote te fjales.

   Reply to this comment
 5. Sejdi Veseli December 14, 19:50

  Duhet të sillet para drejtësisë kjo hienë e zgjebosur dhe t’i jipet haku që e meriton, për krejt ato pabesi dhe plagë që i shkaktoi Shqipërisë Londineze dhe shqiptarëve në përgjithësi!

  Reply to this comment
 6. Strazimiri me foke December 14, 19:50

  Te kthehet ne Shqiperi nga USA, Mjeku psikiater Ylvi Vehbiu i cili ka kartelen e Saliut dhe e ka kuruar ate per semundjen psikike. Puna e Ylviut duhet te vleresohet se do te punoje me kriminelin Sali ne kushtet e Burgut 313 ne Tirane.

  Reply to this comment
 7. Aliu nga Selenic December 14, 19:50

  EDHE PASE 23 VJETVE KY NUK ESHTE NGOPUR ME KETO TE MENXYRA QE I BERI SHQIPERISE..

  Sote pas 23 vjetve te themelimit te Partise Demokratike dhe ,??superlativat,?? qe thuhen per Sali Berishen nuk jane gje tjeter vecse nje ngjarje e hidhur ne jeten e shqiptarve gje qe ka sjellur gjate gjith ketyre 23 vjetve vetem fatkeqesira, rrenime te ekonomise , lufte te ashper klasore deri dhe rrebelim te armatosur sice ishin ato te viti 1997 dhe 1998 shkatrrime si ato ne gerdec ku humben jeten 23 veta dhe u rrafshuan tre fshatra dhe 255 te tjere u polagosen, dhe deme te llahtarshmne per keto tre fshtra.
  Sote keta te ashtecuajtur demokrat nuk jane gje tjeter vecese nje grup njerzish qe tradhetuan idealet e liris dhe te demokracise ne shqiperi.
  Vet qeveritaret e keesaje force politike ne keto 23 vjet faktet i nxjerrin nen niveli politik dhe shoqerore te ter shoqerise shqiptare.
  Ne se bijte e ketije populli emigrante sjellin evrat ne shqiperi, keta kusare keto evro jo vetem qe nuk im riciklojne brenda vendit pore i dergojne shahte shqiperis ku me liliona Evro fluturojne ne vendet e tjrea per te fshahur kursimet e tyre jashte vendit.
  Ne keto 23 vjet te lavdates se tyre ku keta mjeran shqiperin dhe zhvillimin e saje e shofin vetem mbenta nga Rogneri deri ne Parlamente ne po ju kujtojme se c’fare deme te medha i kane sjellur popullite shqiptare.!

  1 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.23 vjeet rrjeshte ka vene ne funksionim luften e re klasore duke zvensuar instruksionin e KQPPSH me ligjit 24/1 dhe per pasoj akoma jo ligjerisht e zbaton kete ligje.? Duke hequr specialistet me te mire nga puna e kjo ne emer te ,??Demokracise,?? Pra ja ballafaqohun me binomin Demokraci e sjellur Nga Berisha.!
  2 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili ,theue embargon botrore te naftes kunder Serbise Sali Berisha i dha Nafte Serbise , nafte e cila vuri ne levizje maqinerin luftarake te Sllobodan Millosheviçit kunder poullit vlla te Kosoves. Kunder nje populli te pa mbrojtur. . Nafta e Berishes vrau gra ,femij, njerz te pa fajshem. Ne Kosove e Bosnje.Mos harroni luften kunder drejtuesve te UCK-se dhe thirrjet kunder Rambujese.A ka vende per mburrje, ne se jo reflektoni dhe pergjigjuni.
  3. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE. i cili, bere , rrenimin ekonomik nepermes firmave piramidale si dhe renjen e shtetit.Kjoskzimi i qyteteve dhe veçanrishte i Tranes.? Nga kjo renje gjeten vdekjen mijra shqipatr te pa fajshem. Ai u talle me kete popull bashk me Fatos Nanon, kur thoshte: Ti Berish, i veshe Nenat shqiptare me te zeza. Ndersa Berisha Nanos, i thoshteti Nano je klani i zemunit. Dhe tani hani bashke.
  4. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili Pasi, para 23 vjeteve mashtroj puntoret , ku ne programin e PD-se ishte berja e minatorve puntor bashkohore po ashtu dhe profesione te tjeraBerisha ua mbylli deren e punes puntoreve duke i flaken ne rruge te madhe . Si u be me minatoret e Burrelit.Ku gjenden sot ata.? Si po hiqet shqiperia nga harta industriel , bujqesore dhe po kthehemi me keqe se ne vitet 1939.
  5 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili tentoi te ndryshoj rregjhinmi ne shqiperi, pasi ne forma mashtruese deshi te ndrroje rregjimin duke u shpallur mbret. Çndodhi me kushtettuten e viti 1995 e cila u hodh poshte me referendum.? Kjo eshte historia prapa krahve.Nuk e dije mbase edhe kete z. Patozi e quan shkelqim te Berishes.
  6. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE..i cili qellimishte e shkatrroj shtetit ne vitin 1997 Ketu Berisha mobilizoi militantet e PD-se dhe nje pjese te anadollakeve ne veri te shqiperise per te sulmuar Jugun e shqiperise ,te cilet u kthyen me turp Dy rrebelime njihen ne Historine te dhembshme, Rrebelimi i Xhafe Deves ne vitin 1943, kunder Jugut dhe i Sali Berishes ne vitin 1997.Po ne vitin 1998, deshi te marre pushtetin me dhumn duke perdorur edhe kufomen e Azem Hajdarit Ky eshte grushti i shtetit dhe berisha krijoi beri mekatin me te madhe duke perdorur edhe kufomen e te ndjerit Azem, per karrigen e tije.Ja binomi i juaje.!
  7 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili me qellime te caktuera e futi vendin tone ne organizaten islamie Berisha po perpiqet te krijoi kushte per talebanet ne shqiperi kjo u vertetua edhe gjate viteve 1992-1997.
  8 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili Kur bere Shkatrrimi e industrse sone qe u ndertua me mundin dhe djersen tone. Berisha dhe Jozofina e shiti per skrap. Ne se Enveri bente nga nje veper ne çdo pesvjeçar Saliu dhe Jozofina , vite pas viti qe 20 vjet shkatrroni duke i hequr keto vepra edhe nga harta e shqiperise Vertet ky eshte binomi i juaje.?
  9 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.I cili vrau ne Gerdec.?. Dhe qendrimi i qeverise eshte tejet mashtues, fajtoret jo vetem qe nuk denohen pore edhe behen ministra.? A nuk eshte nje histori mekatare , ku Berisha me Gerdecaret , ku nga ky gjeten vdekjen 26 veta dhe 355 te tjer u plagosen Kata nuk u vrane se ishin ne lufte pore u vrane per te perfituar vet dhe oborri i tije..? Ndofta edhe kjo te duket shkelqim z.patozi.
  10 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili Ku hoqe ligjin dhe vendose kanunin duke futur ne hasmeri gjysmen e veriut jane i ngujuar mijra femije shqiptare per efekte te gjakmarrjes femijet, nuk shkojn dote ne shkolle. Berisha qellimishte zv/soi ligjin me kanunin kjo nxiti vllavrasjen duke krijuar nje hasmeri te dyfishte ne njeren ane popull i mese- veti dhe nga ana tjeter populli me Sali Berishen. Nga dokumetat e shoqates se pajtimit te gjeceve deri tani vllavrasja ka marre mbi 10 000 viktima. Pjesen me te madhe e ze veriu i shqiperise nga eshte dhe ku ishjte dhe ky kryeminister fallco dhe vendi i tije Tropoja zen vendin e pare. Ky vet eshte nga Veriu e dine mire psikologjin e malsorit perse nxite vllavrasjen? Apo per tu hutuar ata qe te mos kerkoj llogar, Pra ja binomi i juaje.!
  11. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili kur ,favorizon qarqet atishqiptare Greke, sote pas 20 vjetve demokraci u dele para shqiptarve dhe u thot. Ja une ua solla Janullatesin ne shqiperi dhe humba autoqefalin e kishes Ortodoksde shqiptare.? Per kete dualet juve te dashur qytetar qe rezuat diktatorin, me duar tona rrezuam nje diktator dhe sollem nje Tirane.? venjen ne krye te kishes autoqefale shqiptare nje prifte Grek te çuajtur Janullatasi.i cili kurr nuk ka qendruar ne pozicionin e tije fetar por eshte marre me politik te hapur antishqiptare. Konkretishte.
  – Ngritja e momerialit te ushtarve grek ne tokat shqiptare.
  – Dhenjen e 355 milje det Greqise.
  – Lufta e tije per greqizimin e shqiperise ku hape shkolla greke edhe atje ku nuk ka minoritet,grek.
  – Regjistrimi i poullsise mbi baz vetdeklarues si dhe rregjistrimi i pasurise se palujtshme te minoritetit grek nga qeveria greke?
  -Deklarata e Konsullit Grek ku deklaron qe Korrça ,??eshte,?? Greqi etj.
  -Para, realizove 12 pikat e Mici-Tacesit qe ti dhe qe ne vitin 1992. Pra Berisha sot duhet te jape llogari para qytatarve shqiptar dhe para zotit.-Berisha hoqi dore tersishte nga kerkesa per zgjidhjen e çeshtjes çame. Keto kerkesa per rregjistrim jane hjedhur poshte nga 5-se fuqite e medh qe ne vitin 1919 dhe sot ato po vihen ne zbatim nga nje antishjqiptar qe eshte Berish.
  12 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili kur nxore shqiperin ne shitje.Shqiperia nje evro . Nje shitje e tille nje mashtrim i tille ka krijuar nje mekat te pa pa pare ndonjeher.Ne keto kushte Serbet turravrap me Fazliçin vazhdojne te gelltisin ekonomin shqiptare dhe me vone edhe te realizojne qellimet e tyre te mbrapshta kunder shqiptarve.
  13. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili Nuk harrohet vjedhja e shqiptarve , me Lule Bashen ne rrugen e kombit. Ne perudhen e berishes lulzoi edhe me shume korrupsioni si rezultat i luftes kunder korrupasioni nga Partia Socialiste sote jane 4 Ministrat,qe jane te penalizuar ?
  14 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE. i cili Pasi me daten 21 Janar 2011 ne demonstraten e organizuar vrau 4-ter, veta dhe dy te tjer vdiqen pas demonstrates si rezultar i reflekseve te kesaj ngjarje. Pra Berisha krijoi nje , histori te zeze njelloj si Rexhep Mitrovice qe gjakosi rruget e tiranes me 4 shkurt te viti 1944, pra edhe ky gjakosi bulevardin me 21 Janar si Rexhep Mitrovica. Pra ne histori do te ngelet: ,??Satrapi Berisha dhe bulevardi i pergjakur.,??Ky binom i beri kete gjakderdhje.!
  15. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili nuk ka te ndalur.Per te mbajtur pushtetin tashme me pushtim ai vjedh dhe pushton organet e pavarura si gjykat e KQZ per te mbajtur pushtetin me force. vjedhjen e votave nga qeveria dhe mosberjen e transparences..
  16 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili Kur Berisha e mori popullin shqiptar 95 % ishin te arsimuar tani shqiparve u hoqi diturine.Nuk ka mekat me te dhembshme sa te lejsh nje pjese te femijeve shqiptar pa arsim ku nuk dine te shkruiajne ase emrin e tyre dhe ne vende te firmes dote vendosin gishtin. Aktualishte sot kemi 13 % e te rijve pa arsim fare.
  17 BERISHA! A MUNDE TE JETE DINJITOZE KJO QE BERE TI.?. rehabiletoj tradhetari Mbretin Zog.koloboracionistin dhe tradhetarin e kombit shqiptar, mikun e ngushte te Nikolla Pashicit.Lexoni konventen Nikolla Pashic ,?? Ahmet Zogu dhe do te bindeni. Ahmet Zogu vrasesi i patrioteve dhe herojve shqiptar, Hasan Prishines ,Bajram Currit, Riza Ceroves, Avdi Rustemit Deputeti i Kosoves, Elez Isufuin, Patriotin dhe firmatarin e Pavarsise se Shqiperise Luigj Gurakuqin e plote te tjere. Ahmet Zogu njelli si Berisha qe shiti Detin dhe ai kishte shitur Shenaumin, Vermoshin dhe si tradhetar ai nadloi cetat luftarake te Kosoves te ankaroheshin ne prapavijen e tyre teke Nena Shqiperi. Imagjinoni vllejzer shqiptar c’do te ndodhte me Kosoven ne se Qeveria Socialiste do tu mbyllte kufirin, por jo vetem qe nuk ua mbylli pore dhe i ndihmi deri ne pavarsin e tyre. E ja Pra se c’beri Berish Ja se c’u solli shqiptarve si ndryshim.

  18 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.cili. kur shendetsia shqiptare eshte shkatrruar dhe demtuar totalishte.Populli nuk ka para per ti perballuar problemeve shendetsore. U mbyllen mijra ambulanca ne fshatra, dhjetra qendra shentesore.Sherbimi spitalore u degradua ne nivel shume te ulta, ku hiustorikisht nuk munde te krahasohet kurre me historin 50 ,??vjeçare te sistemit te kaluiar. Edhe ky sektor qe vete Berisha eshte specialist i tyre degradoi ne kete shkalle te ulte.
  19. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili la shqiperin pa armaten ashqiptare. Jemi i vetmi vende ne bote qe nuk kemi armate. Berisha ,??mburret,?? me hyrjen ne NATO. Pore perse vendet e tjra kane ushtri bile edhe te sofistikuar me teknike ma moderne te kohes ndersa ne shqiptaret duhet te jemi pa armat si ne kohen e turkut ku shqiperia nuk ishte shtet per te mabajtur ushtri.? A ka mekat me te madh se sa djali shqiptar te jet i privuar nga njohja ushtarake..!
  20 JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili shqiptarve u hoqi akademin e shkencave dhe me tendence per korrigjimin e historise ka tentuar te heqe faqet e historise thesare te shqkelqyera duke u munduar te veje dore deri dhe tek historia e Skenderbut, tek Ismail Qemali e shume te tjera. Ka pordhosur epopen me te lavdishme te luftes Nc-çl e plote probleme te tjera. Pra Berisha tenton te veje ne histori ato rryma politike qe i kthyen pushken kualicionit antifashit botrore gjate luftes Naciaonal-çlirimtare. Ballafaqohuni me kete binom tiaje.
  21. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE.i cili pasi kohet e fundit shiti detin ku po te mose ishte PS e shqiperise qe ta denanconte ne gjykaten kushtetuese neve sopt do te kishjim 355 milje det me pake . 355 milje ajre dhe drit me pak dhe 355 milje tok me pak. pra berisha duhet te jape llogari para poullit shqiptar per keto cenim te integritetit te vendit tone.
  22. JA DEMET QE BERI PER 23 VJETE RRJESHTE BERISHA BINOMI I DEMOKRACISE. Sote qeveritaret e ishe Partise Demokratike vazhdojne te nxjerrin jashte vendit valuten shqiptare. Ne se Emigrantet tane sjellin valuten ne shqiperi vete dora e ketij shteti te Sali Berishes dhe te Partise Demokratike kete valuat ua heqin shqiptarve dhe e demozitojne ne vendet e tjera te Botes.
  Pra nuvel i kesaje partie edhe perse kaluan 23 vjet qendron nen nivelin e qytetarise shqiptare. Ketu maksimalishte mungon intersat per zhvillimin e shqiparise nga ana e ketyre te lajthuturve.
  Duke pare qe Partia Demokratike vazhdon ti fryje ,??entuziazmit,?? te saje sikuir kjo force politike ta kishte bere shqiperin Zvicerr. Pore ne fakte shqiperin dhe shqiptaret i ka sikterrosur dhe si e tille ajo ne vende qe para popullit shqiptare te dale dhe tu thoje o popull ja ne jemi keta qe i beme njemije te keqia ketije vendi, sot ata flasn me sulelastive pas iu merakosur fare se c’fare i kane bere shqiperis per 23 Vjete.

  Shenim: Kerkoj ndjes per tejzgjatjen e ketij komenti pore jane te domosdoshme t’ua kujtojme se keta(Binoma) shqiperin e shikojne vetem nga Rogner deri tek Parlamenti dhe nuk kerkojn te dijene fare se ku jan dhe ne c’gjendje jane sote te tjeret ne shqiperi.!

  Reply to this comment
  • Marin December 15, 06:24

   Z. Aliu nga Selenica, kete shkrim ju duhet ta dergonit ne rubriken “Shkrime nga lexuaesit”. Moderatoret e gazetes “Dita” nuk duhe te lejojne komente me teper se 1000 fjale.

   Reply to this comment
 8. demokrati December 14, 20:28

  eshte pjella me e neveriteshme qe ka bere nje nene shqipetare .po te qe gjalle do ta mallkonte veten per kete moster. katil dhe i pa fe.legen e i pa burre. vetem ne burg mund ta mbylle halen ky sojsez.

  Reply to this comment
  • VL December 14, 20:54

   ate do ai, ta fusin ne burg. Ashtu i jep peshe tjeter vetes dhe hajduteve qe ka me vete

   Reply to this comment
  • Une... ti... ne te gjithe... December 3, 00:52

   Saliu eshte zogu I qyqes. Qyqja bene vezen ne folene e zogjeve te tjere, qe kane veze te ngjashme me vezet e qyqes, dhe ua le te pjellen e vet te tjereve si dobic ne fole qe ta rritin ata.
   Por nese ky zog del I pari nga veza ai I saboton vezet e tjera per te mbijetuar vete. Shkencetaret qe e kane filmuar sabotimin ne kamera asnjehere nuk kane arritur ta shpjegojne aftesine e qyqes se sapo dale nga veza per kete sabotim pasi ai nuk pret asnje moment por fillon e shtyne vezet jashte folese sapo dele nga veza e vet. Vezet bien dhe thyhen dhe qyqja kthehet ne bir i vetem i folese.

   Kjo eshte nje dukuri e rralle pasi zogjte qe mendojne se e kane te voglin zog te vezes se tyre kkujdesen per zogun e qyqes dhe e ushqejne e e rrisin si cdo nene do rriste foshnjen. Vetem kur qyqja e voget rritet dhe piqet bie ne sy dobiclleku por ajo qe mund te quhet fenomen eshte fakti se kujdestaret vazhdojne ta ushqejne dhe kujdesen per dobicin deri sa ai le folene. Me ne fund qyqja rritet dhe iken pa u mare vesh se I kujt ishte.

   Problemi qe ne kemi eshte se qyqja jone jo vetem qe nuk e le folene por ka bere edhe qyqe me qyqe te tyre.
   Po ne kush thua se na e la qyqen ne dere? A thua se Ramiz Alia e ka ditur se I kujt ishte ky zog qyqeje… ? Apo edhe Ramizi iku pa u mare vesh se I kujt ishte???

   Reply to this comment
 9. diti December 14, 20:41

  Nuk eshte as njehere vone te njohesh bemat e bishes ,Berishes nga vicitoli. edhe per ju nga Kosova

  Reply to this comment
 10. Toni i Madhe... December 14, 20:54

  Jeta Politike e ketije ANTI’SHQIPTARI- ANTI’KRISHTI eshte per tu varrosur….!!!!

  Reply to this comment
 11. lejleku December 14, 21:04

  Eshte e dhimbeshme por eshte shume e vertete .

  Reply to this comment
 12. tol francezi it December 14, 21:24

  sali berisha eshte antishqiptar njesoj si serbo-greket,demet qe i ka sjelle popullit dhe vendit zor se riparohen edhe per 50vjet,neqoftese se maxhoranca qe qeveris nuk con para DREJTESISE ,do te thote se eshte e konpromentuar .

  Reply to this comment
 13. fanol bardhi December 14, 22:00

  Opinioni ne Kosove e ka mesuar te verteten vone,pjeserisht po them. Me besoni se kishin bindjen se ne zyrat e PS-se kan tymosur kokat se si te shitet e stershitet Kosova. Me siguri mendim apsurt.
  Po tani duhet ta mesoj opinioni ne Shqiperi se esht investu pa hesap ne kete paragjykim djallezor . Mesimi yne duhet te jet ta kuptojn se shtetet kundershtare na kan trajtu e sulmu gjithmone si nje kombe,pa dallim krahine,feje e shtetesie.

  Reply to this comment
 14. era December 14, 22:02

  Ah more zoti Sali tik taku po mbaron per ju e kam parasysh si po te del shkuma, litari po shtrengohet dale nga dale po bej icik durim or burr , ne pritem 23 vjet dhe beme durim ,qetsohu fundi do jet aq i tmershem sa ti e di shume mire.

  Reply to this comment
 15. pelivan December 14, 22:08

  …Ket’ dhe pjella qe e polli,
  mbne varrit s’do e qas!…
  Gjithe do thone :” Shyqyr qe ngordhi
  dhe ngordhjen,hallall e past…

  Reply to this comment
 16. Drenicak December 14, 22:16

  Ma ne fund edhe nje pjes e Kosovarve po e kuptojn qe Berisha eshte idioti i kombit.
  Nje pjes e kemi ditur dhe e dim sa dem na ka shkaktu Berisha me Lulin dhe me Argiten duke i tadhtu disa ushtar te UCK qe kane bisedu ne bes me kta pisa dhe Luli e Argita ato deshmi i jan dorzu ne gjykat per krime lufte .Sot po i vujajm ato poshtersi te Lulit dhe te LDK sepse ushtaret po perballen ne gjyqe te EULEX.

  Reply to this comment
 17. Alfonsi December 14, 22:23

  Për Berishën dhe të tjerët, kanë të drejtë të flasin shqiptarët. Por, pyetja logjike është: Çfarë kërkon çifuti me shtetësi gjermane, Max Brym, në Kosovë? Kush e ka përzgjedhur atë si ligjërues në Universitetin e Prishtinës dhe çfarë iu frymëzon ai studentëve? Urrejtjen ndaj qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë, sipas parimit “Përça dhe sundo”, që është në bazën e filozofisë hebreje? Përse nuk shpjegon çifuti i Prishtinës: Përse Izraeli nuk e njeh shtetin e Kosovës? Për shkak të urrejtjes racore, etnike dhe fetare, apo thjesht për të qenë në të njëjtin front me Serbinë, Greqinë dhe armiqtë e tjerë të shqiptarëve? Kaq syleshë qenkan drejtuesit e arsimit të Kosovës, saqë të mbajnë gjarpërin në gji?!

  Reply to this comment
  • Vëzhguesi F. December 14, 23:22

   Perpara se te them nje mendim apo koment lidhur me kete material te paraqitur nga gazeta Dita, po te them ty zoteri qe nenshkruan ne koment “Alfonsi”.
   Berisha ka qene dhe mbetet nje diktator primitiv si mjaft bashkekohes te tij ne te gjithe globin, dhe per diktatoret e çdo lloj kombi nuk mund te kete kufizime sa i perket shprehjes se mendimit demaskues dhe kritik. Te demaskosh diktatorin nuk eshte dhe nuk ka te beje fare me ate parim qe permend zotrote. Perkundrazi! Eshte avokati mjerane ndaj diktatorit te çdo lloj menyra e te gjykuarit dhe te shprehurit tuaj. Eshte rracizem, biles naziskinizem, urrejtja juaj ndaj kombit çifut dhe hebrejve. Ne nje shoqeri te hapur qe aspiron per te ecur perpara dhe jo me paragjykime mesjetare, intelektualet e çdo kombi i bejne vend vetes se tyre kudo dhe jo vetem ne shtetin e tyre. Sali Berisha nuk prfaqson asnje lloj rrace, feje apo kombi perveç se diktatoret e llojit te tij qe jane rrezuar dhe do te rrezohen nga froni i vjedhur jo vetem me mjete demokratike.

   Reply to this comment
  • nasruddin December 15, 03:53

   Degjo o Alfons i Padituri nastradinin qe te mesosh disa te VERTETA per Saliun dhe Kosoven:

   Para do vitesh, kur kishte filluar Lufta e Kosoves Saliu e dergoi ministrin e tij Zhulali qe mbante ate kohe vendin e krimineleve Fatmir Mediu dhe Arben Imami ne Bullgari per te blere minahedhese gjasme per Ushtrine shqyptare dhe me tej per UCK-ne. Por rruges minahedheset bullgare ne Shkup morren rrugen per ne Serbi dhe perfunduan ne magazinat e Milloshevicit ne Beograd. Shteti bullgar u skandalizua sepse jo vetem qe nuk morri LEKAT per minahedheset, por u akuzua nga OKB-ja per thyerje te embargos ndaj Jugosllavise. u arrestuan dhe prangosen disa gjenerale me urdher te Prokurorise bullgare, me nje urdher te Interpolit Nderkombetar u leshua urdher arresti me ministrin Zhulali, por Saliu atehere si President e fshehu pas gaxhoit me finte qe kishte mesuar ne Partine e Punes dhe fati e desh qe Zhulali vdiq me pas per t’u lene ne harrese, por akoma ne Prokurorine e Tiranes eshte urdheri i arrestit i te ndjerit Zhulali qe eshte person ne kerkim per ironi te fatit.
   Kesaj historie po t’i shtosh edhe naften dhe hekurin qe Saliu furnizonte Serbine me firmen e tij Shqiponja bashke me socialistin e penduar Paulin Shterkaj me kuneterit e tij nga familja Kalivopulli me soje e sorrollope nga pas me hijen e mafiozit Gramoz Rucit dhe po te shtojme se treshja famoze Berisha-Nano-Thaci beri namin dhe grumbulloi LEKA me thase nga Armatimi i Ushtrise shqyptare duke furnizuar palestinezet dhe terroristet e Botes se trete ne hijen e Liftes se Kosoves, e gjithe kjo gje ne nje forme krejt llogjike na lep te drejten te mendojme se cifuti i keq qe mendon ti ka fare te DREJTE dhe eshte tejet PARIMOR ne gjykimet e tij per Shqypnine, Kosoven dhe Sali Berishen.

   Reply to this comment
  • nasruddin December 15, 03:55

   Degjo o Alfons i Padituri nastradinin qe te mesosh disa te VERTETA per Saliun dhe Kosoven:

   Para do vitesh, kur kishte filluar Lufta e Kosoves Saliu e dergoi ministrin e tij Zhulali qe mbante ate kohe vendin e krimineleve Fatmir Mediu dhe Arben Imami ne Bullgari per te blere minahedhese gjasme per Ushtrine shqyptare dhe me tej per UCK-ne. Por rruges minahedheset bullgare ne Shkup morren rrugen per ne Serbi dhe perfunduan ne magazinat e Milloshevicit ne Beograd. Shteti bullgar u skandalizua sepse jo vetem qe nuk morri LEKAT per minahedheset, por u akuzua nga OKB-ja per thyerje te embargos ndaj Jugosllavise. u arrestuan dhe prangosen disa gjenerale me urdher te Prokurorise bullgare, me nje urdher te Interpolit Nderkombetar u leshua urdher arresti me ministrin Zhulali, por Saliu atehere si President e fshehu pas gaxhoit me finte qe kishte mesuar ne Partine e Punes dhe fati e desh qe Zhulali vdiq me pas per t’u lene ne harrese, por akoma ne Prokurorine e Tiranes eshte urdheri i arrestit i te ndjerit Zhulali qe eshte person ne kerkim per ironi te fatit.
   Kesaj historie po t’i shtosh edhe naften dhe hekurin qe Saliu furnizonte Serbine me firmen e tij Shqiponja bashke me socialistin e penduar Paulin Shterkaj me kuneterit e tij nga familja Kalivopulli me soje e sorrollope nga pas me hijen e mafiozit Gramoz Rucit dhe po te shtojme se treshja famoze Berisha-Nano-Thaci beri namin dhe grumbulloi LEKA me thase nga Armatimi i Ushtrise shqyptare duke furnizuar palestinezet dhe terroristet e Botes se trete ne hijen e Luftes se Kosoves, e gjithe kjo gje ne nje forme krejt llogjike na lep te drejten te mendojme se cifuti i keq qe mendon ti ka fare te DREJTE dhe eshte tejet PARIMOR ne gjykimet e tij per Shqypnine, Kosoven dhe Sali Berishen.

   Reply to this comment
 18. Aliu nga Selenic December 15, 00:39

  Alfones , po si mendon se Saliu e done Kosoven.? Saliu nuke done ase Kosoven ase shqiperine.Mos te vije mendja se Saliu eshte “patriot” dhe po e lufton ky cifuti. Jo harroje.Berisha tashme eshte i deklaruar nga te gjith si pro Serbe dhe pro Greke. Keshtu o alfones mos u mundo te shesesh gjera qe askush tashme nuk i blejne.

  Reply to this comment
 19. Agroni December 15, 01:30

  Eshte me se normale qe te hapet nje rubrike per arestimin e ketij njeriu te poshter e me se kriminel me emrin SALI.Peticioni qe do te firmoset nga mbare kombi te perfshije te gjitha bemat e kesaj kafshe qe dhe i dorehequr nuk pushon se lehuri me gjuhen e tij te felliqur per destabilizim.Mbas perfundimit te firmosjes ky peticion ti dorzohet gjykates se Hages pasi kete person nuk mund ta gjykojne Llallat e Bujar Nishanet langoret e qenit Sali.Eshte emergjente arrestimi dhe burgosja e kesaj HALEJE sa me shpejt qe shteti te punoje normalisht per te aritur objektivat e tij dhe per te bashkejetuar si popull i nje kombi dhe jo te percare si enderon e punon Saliu.Sa me shpejt ne burg kete kerme aq me shpejt do vendoset qetesia.
  GEZUAR VITIN E RI 2014.

  Reply to this comment
 20. nasruddin December 15, 03:56

  SALIU KERKON T’I VEJE FLAKEN SHQYPNISE PER HERE TE DYTE SI NE 1997-N.

  Por ketu lind pyetja: a ka idhtare nga pas? Kush do te leje koken per Saliun qe familja Berisha te pasurohet si nje Rockfeller prej Amerike duke vjedhur fondet publike si ne rrugen Durres Kukes dhe duke grabitur pronen private njesoj si Enver Hoxha? Uzurpimi i prones publike nga mafia e Saliut ne kompleksin Jon ne Vlore tregon ashiqare lakmine e pushtetit te korruptuar deri ne palce te Sali Berishes dhe ka ardhur koha qe ky kriminel me vule ne balle te dale para Drejtesise dhe te mos lejohet te “kakarise” si gjeli maje plehut ne media papushim.

  Reply to this comment
  • Hithri December 16, 09:20

   O Nastradin! Ka nje ndryshim rrenjesor ne ate qe Enver Hoxha dhe Sale Serb Berisha bene me pronen private:

   Enver Hoxha e SHTETEZOI

   Sala hijena e VODHI dhe e beri PRONE PERSONALE te klanit Berisha prej vicidolit dhe gjithe zagareve te tij.

   Eshte bere mode qe po ta futesh emrin e Enver Hoxhes vend e pa vend dukesh garip, i kohes, dhe antikomunist.

   Po mor mik, Enver Hoxha i vrau gjithe kundershtaret e tij, dhe e coi luften e klasave ne ekstrem te pallogjikshme, por nuk vodhi gje, nuk e vodhi Shqiperine, nuk e shkaterroi, as nuk e rrafshoi dhe nuk e la pa pyje dhe uzina, pa kanal ujitjesh dhe te papune si ka bere Sale serbi qe e zencin gjithe mallkimet e popullit ate, kelyshet e tij, dhe gjithe banden e krimineleve qe krijoi e qe edhe tashti qe nuk eshte ne pushtet mundohen te terrorizojne Shqiperine.

   Ai me gjithe faren e tij duhet te cfarosen se perndryshe nuk behet Shqiperia.

   Reply to this comment
   • @hithri December 16, 19:30

    Hithri,

    Si mund te thuash qe Enver Hoxha nuk vodhi, a ke idene se cfare u be me pronat e shqiptareve jashte shtetit, sa ishte vlera e tyre dhe cfare lojerash u be me leket e perfituara nga shitja e tyre? Po me import exportin e kromit, bakrit etj a e di ti se si u mbajt kontabiliteti? A e di ti si beheshin transkasionet e shitblerjes se valutes nepermjet Bankes Shqiptare? A e ke idene se sai ishte sasia e arit e nxjerre kontrabande nga Shqiperia ne vitet ’90 per llogari te Ramiz Alise e te familjes Hoxha? Po te besh nje krahasim me arin qe vodhi Zogu, ky i fundit del te kete marre shume here me pak.

    Reply to this comment
 21. A. BRUNNER December 15, 09:06

  N.q.s dikush ka qejf qe mos te kete opozite atehere te lexoje per Shqiperine e 1944-1991.

  Reply to this comment
  • nasruddin December 15, 12:06

   O Brunner Bjondi apo Geshtenja pergjigjen ta jep shume te sakte nastradini per nje pyetje mjaft thelbesore qe ke ngritur ne gazeten DITA:

   Duam qe ne Shqypni te kete jo vetem nje opozite te forte, por nje te DJATHTE te forte properendimore e cila te vije ne pushtet me votat e popullit te vuajtur shqyptar, por nuk duam komunistin dhe sekretarin e Partise se Punes, Sali Berisha as ne pushtet dhe as ne opozite. Pse mund te cuditesh ti? Prape ta thote nastradini: Sepse ka treguar qe ka hedhur vetem lekuren e DELES persiper per te mashtruar dhe genjyer debilet dhe dallkauket si puna jote KECA budallenj, nderkohe qe Sali Berisha eshte UJKU I VJETER i Partise se Punes dhe miku i familjes Hoxha. Prandaj edhe nuk i ka hequr per 23 vjet pas renies se Murit te Berlinit titullin e REZILIT tone ne Bote qe e mban Enver Hopxhen si HERO te popullit dhe te punes socialiste me vendim te Kuvendit popullor dhe e ka lene Piramiden Famekeqe te ANTIKRISHTIT Hoxha ne qender te Tiranes. Prandaj edhe Saliu me PD-ne e qelbur te tij shkon cdo 5 maj dhe cdo 29 nentor dhe i falet dhe i ben homazhe krimineleve te Enver Hoxhes, te cilet u vune minat dhe vrane anglezet ne Kanalin e Korfuzit me urdher nga Moska dhe Beogradi.

   Reply to this comment
 22. luciano December 15, 09:22

  Dje ishte K’M sot eshte thjesht deputet ,me gjakftohtesi do ta shohim pa snje titull e ai do te jete fundi i tij ,jo burgu,ne burg ai do te shitet per hero e publiku e ble kollaj sepse nuk ka nivel

  Reply to this comment
 23. tan KAVAJA December 15, 10:40

  Per menimin tim RAMA e ka fillu me kto zagaret e tjer si puna e Bashes Imamit qe pastaj ne fund Berisha te zgerrlaqet vet ne tok si puna plepit kur ja pret te gjitha rronjet

  Reply to this comment
 24. Arben December 15, 11:02

  Burg burg burg burg dhe vetem burg per kte kafshe vicidoli. Shyqyr me ne fund qe edhe kosovaret po e kuptojn cfar esht ky antishqiptar.

  Reply to this comment
 25. M. WUNSCHE December 15, 12:30

  Si Enveri ne 1945 qe vrau e burgosi gjithe kundershtaret e turmat gerthisnin “Kriminelat ne litar” ashtu dhe RAMA, por gjendja do shkoje si ne kohen e Merhumit, me krize te plote e me deklarata ‘ FAJIN E KA SALIU”.

  Reply to this comment
 26. hosteni December 15, 13:46

  M.WUNSCHE @ ; ke te drejte fajin nuk e ka SRB, fajin e ka ai bark qe te ka nxjerre ty edhe baben tat ideologjik,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 27. VLORA December 15, 14:02

  Per ty WUNSCHE – nga llagapi dukesh europian, po germa e pare e emrit tregon qe je sinonim i emrit M.T dhe si i tille mban ere te qelbur, mos na e ndy kete blog me komentet e tua, ka blogje te tjere per te lene eren tende te qelbesit

  Reply to this comment
 28. Aliu Nga Selenica December 15, 15:09

  PER Nastradinin.!
  O Nastradin nuk ka dhe nuk munde te ket te Djadhte ne shqiperi dhe ase ne Kosove.E djathta ne hapsiren shqiptare ka vedekur beshke me Nazizmin Gjerman e cila ajo ju bashua atije. Kete gje duhet ta kuptosh drejte. Te dhjetht ke vetem ne Greqi e cila luftoi heroikishte kunder Nazizmit dhe arriti fitore. Pra sote atje konkurojne e djethte dhe e majte ne te njetin nivele. Ne shqiperi e djathte nuk ka Pore Sali Berisha duke menduar se do te beje krahun e djathte ai i futi thiken krahut te Djathte dhe krahut te majte dhe tere shqiperise. Keshtu nga keto qe ndodhen per 23 vjet nga e djathta e stisur shqiptaret jane distancuar edhe me shume se gjate luftes se dyte botrore. Pra mos shkruaj me per te djathte pore kerko qe e majta shqiptare ti pervishet punes dhe te neutralizoi keta kriminel qe kane mbetur si ferre neper kembe dhe te ringrej shqip[erin qe e msakruan per 23 vjet rrjeshte. Ase lufta e dyte botrore nuk i ka sjellur deme me te medha se sa kjo e djethte e stisur.shqiperise.

  Reply to this comment
 29. Genci December 15, 16:10

  Berisha ne vitin 1998 beri grusht shteti te paster dhe nuk i hyri gjemb ne kembe.
  Ketu nuk ka organe drejtesie qe te meren me te tilla ngjarje.
  Sa mire qe paska edhe kosovare qe ja ditkan bemat Berishes,sepse shumica jane gati ta shpallin hero ate.

  Reply to this comment
 30. Grava December 15, 21:51

  Kjo qelbesire leshon vetem eren e vet te qelbur, te kermes.Ky kusar i rendomte nuk te ha as moone me!

  Reply to this comment
 31. Marku December 15, 23:11

  Po me behet qejfi shume qe me ne fund dhe pjesa tjeter e kombit po sqarohet per bemat e SRB -se. Tani une dhe i gjithe populli shqiptar do ti kerkojme K/M Rama qe me votat qe i ka dhene populli ta rrasi ne kokerr te burgut Sali Berishen dhe mos ta shohim me ne televizor she media duke bere thirrje per rrezim te qeverise dhe kryeministrit te ri, gjithashtu K/M Rama ti lere fjalet e mira por te bejne shtet dhe rregull sa me shpejt se popullit po i humb durimi kur sheh qe ben karshillek Sala me Kelyshet e tij neper media dhe tv sikur jane ne pushtet akoma.

  Reply to this comment
 32. M. WUNSCHE December 16, 13:11

  Te qetesohen komentuesit gjaknxehte se i ben keq per shendetin. Si nje ilac i mire qetesues do ishte te lexonin shkrimin e ED RAMES “Lule shqipo, lule djale” nga gazeta Perpjekja Nr-9.

  Reply to this comment
 33. geni December 16, 15:57

  rrnoft sali beriasha kurr skom pa si keta shqi[ptar qe japin komente kundra sali berisha i vetmi sala asht qe jav solli ket demokraci se ju as buk skini pas m hanger o te mjer e tash ju ka ardh edwi greku e shikone qe qka ka me ju ba o te mjer ju gjith keta lexus qe shkruni kundra sali berishes shkruni kundra kombit tuaj rrnoft sali berisha i pari i shqiptarveeee

  Reply to this comment
 34. geni December 16, 15:59

  gjithmon sa e jet kosovca sali berish ka me mbet heroji i demokracis ne kosov respekt te madh per zotin sali berishaaaaaaaaaa posht edwin grekuuuuuuuuuu me partin ppsh

  Reply to this comment
 35. Realisti January 3, 13:20

  Sali Berisha është një Esat Pashë Toptan modern, vetëm që nuk mund ta shesë Shqipërinë në mënyrë klasike. Ka mjaft dëshmi për tradhtinë e tij ndaj interesave kombëtare: Thyerja e embargos ndaj Serbisë, kur Kosova digjej e vritej nga Serbia fashiste, vrasja e Remzi Hoxhës, Miqësia me UDB-në, si me Fazliq e kompani, shitja e territorit shqiptar të Detit Jon, Greqisë, deklarimet e shpeshta kundër Bashkimit kombëtar etj., etj. Zbulimi serb dhe ai grek në bashkëpunim me njëri-tjetrin dhe ndihmën e Sali Berishës kanë shkatërruar dhe po e shkatërrojnë Shqipërinë. Ata nuk shkatërruan vetëm ekonominë nga veriu në jug, po krahas kësaj duan ta shkatërrojnë edhe kombin shqiptar. Serbët nga veriu dhe grekët nga jugu filluan zbatimin e planit të tyre.

  Reply to this comment
 36. erion January 3, 18:11

  Ibrahim Kelmendi edhe 1000 vjet te jetoje, do te mbetet me mendet e adoleshentit, sepse gjithe bota ka ndryshuar, ndersa ai ka mbetur stalinisti dhe enveristi i fundit i Kosoves dhe shqiptarise. Sipas konceptit stalinist e enverist te Kelmendit, kush eshte kunder diktatoreve, eshte tradhetar, u ndyre, i keq, i papranueshem… Kesisoj si Kelmendi Kosova ka me shume sesa vete Shqiperia. Nder to edhe Xhepi i Qosjes!

  Reply to this comment
 37. milazim January 4, 02:23

  PO HALA PO E LEJONI ME FOLE PO DERI KURE KY NGOPET ME SHKATRRIMIN E SHQIPERISE PO IKE NE SHPINE 20MILJONE SHQIOPTARE O I PA NGOPUR ME PUSHTET TE FLLIQTE.

  Reply to this comment
 38. Miga December 2, 20:16

  Kam punuar mbi 20 vjet ne ato sektore nga 82 e mprapa dhe them se ne ate kohe ka papsur regulla te qarta precise dhe te sakta askush nuk mund te bente si te donte. Tani shume gjera thuhen dhe trillohen per te demtuar ose arestuar njejrin ose tjetrin shume vete jane vrare dhe askush nuk ka mbajtur pergjegjsi megjithese shume jane akuzuar Njeriu qe eshte akuuar me shume ne kete vend per vrasje shkaktkrime demtime vjedhje shitje tjetersime kufijsh por asnje nuk ka papsur guximin ta therase dhe ti lexoj qofte nje nen te kushtetutes. dosjet e sigurimit pavaresisht nga ky emer do te kete ne cdom kehe dhe ne cdo sistem njerez qe do te vihen ne sherbim per si\gurine kombetare ashtu sic ka edhe policia per sektoret e vet ashtu sic ka edhe zbulimi me jajshte Nuk e di pse po perflitet lakohet ne kete menyre ky term Pse ata kane sherbyer ne ate sistem Po ne rast se ndryshon ky sistem perseri e njejta gje do te behet Sepse ky sistem nuk eshte i persosur eshte me i miri sotpersot Kudo ka papsur bp sic e thashe me lart edhe sot ka ne te gjithe sektoret deri edhe ne shtabin e pergjithshem Por jam dakort qe te hapen dosjet per ata qe do meren me politike qe jane persona publik natyrisht ai gjerman eshte me i miri.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*