Nëntor ’75, procesverbali pas dënimit me vdekje të Ballukut, Dumes e Çakos

November 8, 2017 12:56

Nëntor ’75, procesverbali pas dënimit me vdekje të Ballukut, Dumes e Çakos

Ekskluzive DITA Në 5 nëntor 1975 zhvillohet një mbledhje e jashtëzakonshme e Presidiumit të Kuvendit Popullor.

Gjykata e Lartë sapo kishte dhënë dënimin me vdekje për Beqir Ballukun, Petrit Dumen, Hito Çakon.

Pas dënimit të tre ishin lutur që t’u falej jeta.

Për këtë kishin bërë një shkresë drejtuar Presidiumit të Kuvendit.

Teksti i mëposhtëm botuar nga DITA, është procesverbali i kësaj mbledhjeje, ku Aranit Çela pasi ka dhënë dënimin me vdekje paraqet përpara Presidiumit detajet e procesit.

 

Proces-Verbal i mbajtur në mbledhjen e jashtëzakonshme të Presidiumit të Kuvendit Popullor. Datë 5 nëntor 1975.

Në mbledhje marrin pjesë shokët: Haxhi Lleshi (kryetar), Rita Marko (nënkryetar) Telo Mezini (sekretar), Jovan Bardhi, Muharrem Sefa, Hamdi Bozo, Nuredin Hoxha, Pilo Peristeri, Spiro Moisiu dhe Zina Fanja (anëtarë).

Kryetari Haxhi Lleshi (Kryetar i Presidiumit të Kuvendit Popullor): – Këtë mbledhje e bëjmë për të shqyrtuar vendimin e Gjykatës Ushtarake për të dënuarit me vdekje, grupin tradhtar të përbërë nga Beqir Balluku, Petrit Dume, Hito Çako, të tre të dënuar me vdekje. Të tre kanë bërë lutje për falje jete. Aranit Çela, kryetar i Gjykatës së Lartë do të na shpjegojë se si ka shkuar gjyqi, që Presidiumi të mund të vendosë. E keni fjalën juve shoku Aranit.

Aranit Çela (Kryetar i Gjykatës së Lartë): – Unë kam marrë me vete dhe dënimin, por është 40 faqe, një volum i tërë, ta lexoj?

Kryetari: – Jo, jo.

Aranit Çela: – Gjykata e posaçme përfundimtare e dënoi Beqir Ballukun, Petrit Dumen dhe Hito Çakon me vdekje, Rrahman Parllakun me 25 vite burg. Gjykimi u zhvillua gjatë 10 ditëve, që nga 25 tetori deri sot ora 09:00 dhe u zhvillua sipas ligjit. Të gjithë të pandehurit në fjalën e fundit u shprehën se u janë krijuar të gjitha mundësitë, për t’u shprehur për mbrojtjen. Gjykata u desh të shqyrtonte një masë materialesh të shkruara. Gjithsej u shqyrtua një material prej 18 volumesh, mbi 3000 faqe të shkruara me dorë, prova të llojeve të ndryshme, dy kaseta plot. Të gjitha akuzat mbështeteshin në dokumente dhe kjo ide u tregoi të pandehurve në hetuesi e në gjyq, të pranojnë. Nuk kishin nga të lëviznin. Sa mundoheshin të dredhonin, menjëherë u nxirrnim dokumentet…

Vetë mënyra e ndërtimit të procesit gjyqësor dhe aktakuza, e lehtësuan shumë punën e gjykatës. Sepse qe një punë e vështirë. Ishte e pamundur dhe tre muaj gjyq të bëje, nuk ia dilje. Të katër të pandehurit u detyruan të pranojnë fajësinë e tyre të plotë. Ata mundoheshin të dredhonin, por u vihej dokumenti para dhe pastaj thoshin: “Këtë e kam bërë”. Se nuk kishin si të kundërshtonin, ndonëse shtonin se “kjo nuk është bërë me qëllim”…

Rita Marko: – Ata çdo gjë me ndërgjegje e kanë bërë.

Aranit Çela: – Me ndërgjegje e kanë bërë, por “qëllime nuk kemi pasur”, -thoshin. Por dokumentet ua përplasën të gjitha këto. Në fjalën e fundit që iu dha atyre, të katër të pandehurit pranuan plotësisht se kanë kryer krime shumë të rënda, për të cilat thanë se është i justifikuar çdo lloj dënimi dhe e lanë çështjen në fund në dorë të gjykatës, në dorën e drejtësisë së Partisë. Akuza ndaj të pandehurve u përgatit kryesisht në 5 drejtime kryesore:

1- Lidhur me sabotimin e rolit udhëheqës të Partisë. Kjo qe  kryesore që zuri pjesën më të madhe. Aty ishte materiali më i shumtë dhe shkeljet, domethënë puna armiqësore. 2- Sabotimi në fushën e mbrojtjes së vendit, domethënë në fushën e përgatitjes luftarake, fortifikimin… 3- Sabotimi në fushën e legjislacionit dhe ekonomisë në organizimin shtetëror. 4- Sabotimi në fushën ideologjike. 5- Përvetësimi, vjedhja, shpërdorimi dhe maskarallëqe të tjera që bënin…

Dokumente që tregojnë se tek këta ka pasur predispozicion armiqësor të hershëm… Për Beqir Ballukun, doli qartë dhe ai i pranon të tëra, që predispozicioni i tij armiqësor ka filluar që në vitin 1947. Ai del i implikuar me jugosllavët. U gjetën edhe shkresa të shumta që ta bënin ta pranonte…

Beqir Balluku ka pasur një takim personal me Titon, pa e thirrur Kristo Themelkon. Ka qenë vetëm ky dhe Shefi i Shtabit të Jugosllavisë dhe ata e kanë vënë përpara. Ai thotë që më vunë përpara një situate të paditur, më nxorën harta dhe më thanë që grekët kanë ardhur në kufi, do të sulmohet Shqipëria. Ju thashë të pyes komandën shqiptare. Tito mori telefonin dhe ka lajmëruar shpejt Koçi Xoxen se gjendja është e tillë dhe të lajmërohet ai e pastaj në radhë të dytë dhe Komandanti, domethënë ‘Komandanti’. “Me këtë konditë u binda”, -thotë Beqir Balluku.

Mirë u binde atje me jugosllavët, i themi ne, po pastaj ti erdhe në Shqipëri. Herën e parë na gënjeu. Na tha ka ardhur me aeroplan të nesërmen në Shqipëri, ndërsa në dokument del se nuk ka ardhur… Se Beogradi 2 orë larg është, e jo një ditë. Aty dolën 5 ditë diferencë. Më në fund pranoi se kishte gënjyer dhe tha që kishte ardhur deri këtu pas katër ditësh. “Kur erdha, -thoshte pas katër ditësh, -më mbajti Kristo Themelko letrën dhe i tregova bisedën. Më mbajti ai (Kristo) dhe pastaj shkova”. Mirë atëherë, i thamë ne, pse vajte tek Komandanti i Përgjithshëm dhe i the!? E pyetëm: “Mirë, ç’të tha Komandanti?” Doli bllof dhe e hodhi poshtë gjithë këtë version.

Atëherë ne i themi: “Kështu, të tha komandanti, po pastaj ç’bëre, ku vajte?” U pyet për këtë dhe Feti Smokthina. U pyetën dhe të tjerë, komandantët e regjimenteve në Përmet e në Gjirokastër… Pra qëllimi i tij ishte të lirohej divizioni i 8-të, të vinte në Përmet në krahun e Kolonjës, ndërsa ata jugosllavët të merrnin Korçën. “Po mirë, -i thamë, -po nga Komandanti, ku vajte ti?!”

Petrit Dume deponon se ishte Komandanti që të tha një pjesë nga fjalët e bisedës, që kishte bërë me këta. Këta të tjerët thonë këtu, pranojnë që kanë dhënë urdhër për lëvizje divizioni, regjimentit të Pogradecit për në Përmet dhe forcat e Divizionit të Gjirokastrës për lëvizje, por vetëm një pjesë të forcave se, nuk arriti t’i lëvizte të gjitha.

Rita Marko: – Domethënë në bazë të urdhrit të Titos.

Pilo Peristeri: – Dhe thonë që e ka bërë pa qëllim.

Aranit Çela: – Prishën edhe makineritë që ishin për këta, se ato duheshin për t’i bërë gjërat afife. Kishin marrë shumë materiale dhe Koço Theodhosi ua kishte dhënë në kundërshtim me qeverinë. Kanë marrë nga rezerva shtetërore tubacione e çfarë nuk kanë bërë për nevojat e tyre, që të bënin stadiume dhe palestra.

Pilo Peristeri: – Në këto gjëra ekonomike, ata nuk pyesnin fare.

Aranit Çela: – Jo, jo, atje bënin ç’të donin.

Kryetari: – Ata thoshin se ushtria ka ligjet e veta.

Pilo Peristeri: – Na vodhën dhe një transformator atëherë.

Rita Marko: – Ehu sa lëndë druri kanë vjedhur në sharra e gjetkë.

Aranit Çela: – Nga dokumentet u provua se kishte një garë se kush të përkthente e të shpërndante më tepër materiale revizioniste. Nga një kontroll që u bë nga qeveria dhe rezultati që morëm në gjyq, del se Drejtoria e Zbulimit kishte shpërndarë 30 mijë copë libra të vendeve kapitaliste, revizioniste. Përveç saj kishte 176 copë libra të shpërndarë, ku 90 për qind e këtyre materialeve i përkisnin burimeve revizioniste sovjetike pas vitit 1960.

Pilo Peristeri: – Shqip apo rusisht?

Aranit Çela: – Kishte gjithë ato përkthime. Kur i thua kështu, duket si teori, por po të shikosh, janë elementë librash.

Kryetari: – Janë harxhuar miliona lekë.

Aranit Çela: – Po miliona. Thasë të tërë me libra të përkthyer, rregullore të gjitha vendeve revizioniste sovjetike.

Kryetari: – Kryesorja ka qenë se edukohej brezi i ri aty në ushtri me ideologji borgjezo-revizioniste…

Aranit Çela: – Beqir Balluku u dërgonte letër reparteve, u thoshte këtyre shefave që të lexonin përkthimet, të lexonin “Psikologjinë e Ushtarit”, libër i përkthyer në shqip. Ai u thoshte se “ishte një libër i shkëlqyeshëm…” Si more t’u mbylltë dhe që të lexoje atë libër! Ishte i poshtër dhe sikur revizionist të mos ishte, prapë ata kanë psikologjinë e tyre. Ishte shtet 200 milion. Ç’punë kemi ne me ta?

Kryetari: – Po këta ç’thanë?

Aranit Çela: – E kemi bërë, thoshin, se sipas koncepteve tona ka një të vërtetë absolute të dhënë me këto çështje, që është e përbashkët për të gjithë shtetin. Petriti në mes të gjyqit mbronte këtë, që “mendimi im, zoti gjyqtar, në radhë të parë në ushtri, është edukimi ushtarak”.

Po si more mendim ushtarak?! Domethënë në radhë të parë pushka, “lufta bëhet me pushkë”. Po pushkën do ta përdorë njeriu. Një debat i tërë në gjyq me Petrit Dumen. Rreth kësaj teorie, haptas ai thoshte se për të ishte edukimi ushtarak i pari dhe jo koka. Krejt armiqësore. Dalin çështjet e vjedhjeve. Janë vjedhur shumë gjëra.

Veprime të ulëta fare kanë bërë. Çfarë nuk është vjedhur! Vinte nga Qafë Zeza e Kolonjës bakllavaja në Pogradec. Donte kuleçë?! Po çfarë kuleçësh. Kur u demaskua Petriti, vajta unë në Plenumin e Kolonjës. Asistova në atë aktivitet ushtarak që të merrja të dhëna. Dhe vajta unë, e për herë të parë, u kritikua Petriti…

Pilo Peristeri: – Po lekë për fëmijët?

Aranit Çela: – Jo!

Rito Marko: – Merrnin ushqime se luanin me “Partizanin”.

Aranit Çela: – Ushqime merrnin sa të donin. Madje u gjet dhe një dokument, që po bënte ky Drejtori i Shtëpisë Qendrore, qen bir qeni, Pilo Lena, që hanin pa lekë fare. Vinin këtu me gjithë familjet dhe hanin e pinin. Nga këto kishte plot. Vetëm Beqirit i dolën gjysmë milion lekë për vjedhje e shpërdorime.

Rito Marko: – Ai do të ketë ngrënë më shumë.

Pilo Peristeri: – Po këta të tjerët nuk u dënuan?! Apo janë më vonë.

Aranit Çela: -Ne e ndaluam procesin se ishte gati për t’u gjykuar, se sa u bë ky gjyq me qëllim që populli mos t’i dëgjonte ato gjëra të vogla, pa gjykuar ato kryesoret. Ai gjyq do të bëhet nga java që vjen. Në përgjithësi kjo ishte.

Kryetari: – Me vdekje ashtu siç ka vendosur gjyqi.

Rita Marko: – Jemi plotësisht me Gjykatën e Lartë.

Telo Mezini: – Atëherë t’u refuzohet kërkesa për faljen e jetës. Dakord me vendimin: Beqir Balluku, Petrit Dume dhe Hito Çako, dënohen me vdekje(pushkatim) sipas vendimit të Gjykatës Speciale Ushtarake. T’u refuzohet kërkesa për faljen e jetës.

Mbyllet mbledhja.

Tiranë 05.11.1975.

Sekretari i Presidiumit

Telo Mezini

 

********

Foto Arkivë: Balluku dhe të tjerët duke dëgjuar shpalljen e dënimit me vdekje. Dokumente të tjerë ekskluzivë nga DITA mund të shihen KËTU

November 8, 2017 12:56
Komento

28 Komente

 1. pas 1992 jeni treguar kanibale me diktatorin e dashur tuajin.. February 17, 20:27

  Fillimisht shpreh keq ardhje maksimale per keto viktima por……me nje POR TE MADHE

  faza pare
  ishin ne fillim vete zv/ministrat qe spiunuan me male me letra beqirballikun

  faza e dyte
  ishin gjeneralet qe spiunuan me vargmale me letra z/vendes ministrat.

  faza te tjera lidhen me mehmetin,fecorrin dhe kadri hazbiun.

  MOS JA HIDHNI FAJIN ENVERIN….thjesht ne shqiptaret kemi eleminuar njeri tjetrin gjate histories

  por dhe bota nuk eshte aq engjellore sa duket…

  ja cfare eshte bere dhe ne amerike:

  Assassinations
  Abraham Lincoln – Lincoln was shot in the head while watching a play on April 14, 1865. His assassin, John Wilkes Booth escaped and was later shot and killed.Conspirators who helped plan Lincoln’s assassination were found guilty and hung.

  James Garfield – Charles J. Guiteau, a mentally disturbed government office seeker, shot Garfield on July 2, 1881. The president did not die until September 19th of blood poisoning. This was related more to the manner in which the physicians attended to the president than to the wounds themselves. Guiteau was convicted of murder and hanged on June 30, 1882.

  William McKinley – McKinley was shot two times by anarchist Leon Czolgosz while the president was visiting the Pan-American Exhibit in Buffalo, New York on September 6, 1901. He died on September 14, 1901. Czolgosz stated that he shot McKinley because he was an enemy of working people. He was convicted of the murder and electrocuted on October 29, 1901.

  John F. Kennedy – On November 22, 1963, John F. Kennedy was mortally wounded while riding in a motorcade in Dallas, Texas. His apparent assassin, Lee Harvey Oswald, was killed by Jack Ruby before standing trial. The Warren Commission was called to investigate Kennedy’s death and found that Oswald had acted alone to kill Kennedy.
  Assassination Attempts
  Andrew Jackson – On January 30, 1835, Andrew Jackson was attending a funeral for Congressman Warren Davis. Richard Lawrence, attempted to shoot him with two different derringers, each of which misfired. He was tried for the attempted assassination but was found not guilty by reason of insanity. He spent the rest of his life in an insane asylum.
  Theodore Roosevelt
  – An assassination attempt was actually not made on Roosevelt’s life while he was in the office of president. Instead, it occurred after he had left office and decided to run for another term against William Howard Taft. While campaigning on October 14, 1912, he was shot in the chest by John Schrank, a mentally disturbed New York saloonkeeper. Luckily, Roosevelt had a speech and his spectacle case in his pocket that slowed down the .38 caliber bullet. The bullet was never removed but allowed to heal over.
  Franklin Roosevelt –
  After giving a speech in Miami on February 15, 1933, Giuseppe Zangara shot six shots into the crowd. None hit Roosevelt though the Mayor of Chicago, Anton Cermak was shot in the stomach. Zangara blamed wealthy capitalists for his plights and those of other working people. He was convicted of attempted murder and then after Cermak’s death due to the shooting he was retried for murder. He was executed by electric chair in March, 1933.
  Harry Truman – On November 1, 1950, two Puerto Rican nationals attempted to kill President Truman
  to bring attention to the case for Puerto Rican independence. The President and his family were staying at the Blair House across from the White House and the two attempted assassins, Oscar Collazo and Griselio Torresola, tried to shoot their way into the house. Torresola killed one and wounded another policeman while Collazo wounded one policeman. Torresola died in the gunfight. Collazo was arrested and sentenced to death which Truman commuted to life in prison. Carter freed Collazo from prison in 1979.
  Gerald Ford
  – Ford escaped two assassination attempts, both by women. First on September 5, 1975, Lynette Fromme, a follower of Charles Manson, pointed a gun at him but did not fire. She was convicted of attempting to assassinate the president and sentenced to life in prison. The second attempt on Ford’s life occurred on September 22, 1975 when Sara Jane Moore fired one shot that was deflected by a bystander. Moore was trying to prove herself to some radical friends with the assassination of the president. She was convicted of attempted assassination and sentenced to life in prison.
  Ronald Reagan –
  On March 30, 1981, Reagan was shot in the lung by John Hinckley, Jr. Hinckley hoped that by assassinating the president, he would earn enough notoriety to impress Jodie Foster. He also shot Press Secretary James Brady along with an officer and a security agent. He was arrested but found not guilty by reason of insanity. He was sentenced to life in a mental institution.

  Assassinations
  Abraham Lincoln – Lincoln was shot in the head while watching a play on April 14, 1865. His assassin, John Wilkes Booth escaped and was later shot and killed.Conspirators who helped plan Lincoln’s assassination were found guilty and hung.
  James Garfield – Charles J. Guiteau, a mentally disturbed government office seeker, shot Garfield on July 2, 1881. The president did not die until September 19th of blood poisoning. This was related more to the manner in which the physicians attended to the president than to the wounds themselves. Guiteau was convicted of murder and hanged on June 30, 1882.
  William McKinley – McKinley was shot two times by anarchist Leon Czolgosz while the president was visiting the Pan-American Exhibit in Buffalo, New York on September 6, 1901. He died on September 14, 1901. Czolgosz stated that he shot McKinley because he was an enemy of working people. He was convicted of the murder and electrocuted on October 29, 1901.

  John F. Kennedy – On November 22, 1963, John F. Kennedy was mortally wounded while riding in a motorcade in Dallas, Texas. His apparent assassin, Lee Harvey Oswald, was killed by Jack Ruby before standing trial. The Warren Commission was called to investigate Kennedy’s death and found that Oswald had acted alone to kill Kennedy.
  Assassination Attempts
  Andrew Jackson – On January 30, 1835, Andrew Jackson was attending a funeral for Congressman Warren Davis. Richard Lawrence, attempted to shoot him with two different derringers, each of which misfired. He was tried for the attempted assassination but was found not guilty by reason of insanity. He spent the rest of his life in an insane asylum.

  Theodore Roosevelt
  – An assassination attempt was actually not made on Roosevelt’s life while he was in the office of president. Instead, it occurred after he had left office and decided to run for another term against William Howard Taft. While campaigning on October 14, 1912, he was shot in the chest by John Schrank, a mentally disturbed New York saloonkeeper. Luckily, Roosevelt had a speech and his spectacle case in his pocket that slowed down the .38 caliber bullet. The bullet was never removed but allowed to heal over.

  Franklin Roosevelt –
  After giving a speech in Miami on February 15, 1933, Giuseppe Zangara shot six shots into the crowd. None hit Roosevelt though the Mayor of Chicago, Anton Cermak was shot in the stomach. Zangara blamed wealthy capitalists for his plights and those of other working people. He was convicted of attempted murder and then after Cermak’s death due to the shooting he was retried for murder. He was executed by electric chair in March, 1933.

  Harry Truman – On November 1, 1950, two Puerto Rican nationals attempted to kill President Truman
  to bring attention to the case for Puerto Rican independence. The President and his family were staying at the Blair House across from the White House and the two attempted assassins, Oscar Collazo and Griselio Torresola, tried to shoot their way into the house. Torresola killed one and wounded another policeman while Collazo wounded one policeman. Torresola died in the gunfight. Collazo was arrested and sentenced to death which Truman commuted to life in prison. Carter freed Collazo from prison in 1979.

  Gerald Ford
  – Ford escaped two assassination attempts, both by women. First on September 5, 1975, Lynette Fromme, a follower of Charles Manson, pointed a gun at him but did not fire. She was convicted of attempting to assassinate the president and sentenced to life in prison. The second attempt on Ford’s life occurred on September 22, 1975 when Sara Jane Moore fired one shot that was deflected by a bystander. Moore was trying to prove herself to some radical friends with the assassination of the president. She was convicted of attempted assassination and sentenced to life in prison.

  Ronald Reagan –
  On March 30, 1981, Reagan was shot in the lung by John Hinckley, Jr. Hinckley hoped that by assassinating the president, he would earn enough notoriety to impress Jodie Foster. He also shot Press Secretary James Brady along with an officer and a security agent. He was arrested but found not guilty by reason of insanity. He was sentenced to life in a mental institution.

  Ky terrorizem mediatik kunder enver hoxhes do kishte sens nqs se salibisha do ishte ne burg…ai qe do varte ne litar hysen shoshorin..kerma

  Reply to this comment
  • Levizje! February 18, 01:40

   Gjithshka eshte inskenuar nga Sekretarjati i KQPPSH,qe drejtohej nga Ramiz Alia.Politika ne plan te pare ishte deviza qe varrosi gjeneret e qe duheshin pushkatuar e denuar per llogari te Beogradit!Agjentura e huaj,per te frenuar Kosoven,irredentizmin atje,qe ne vitet ’60 orjentoi agjentet e saj ne Tirane,ne krah te Enver Hoxhes,te forconin luften e klasave,te benin interrnime,denime,gjer dhe pushkatime qe kosovaret kur te kujtonin Shqiperine te perqafonin Titon!Politike agjenturore e holle e bere edhe me pagese si ka pranuar Milloshevici dhe deklaruar edhe Krushovi ne librin e tij:Krucev-ricordi(kujtime),qe ne vitin 1961,nuk e pranoi Ramiz Alinë ne mbledhjen per Murin e Berlinit…Kur te kuptohet kush ishte Alia,do kuptojne me mire shqiptaret sidomos ata ne Kosove,Zvicer,Gjermani,SHBA,kush eshte Berisha dhe perse keta te dy,nuk perkujtuan asnjehere pioneret e lirise ne Kosove,Jusuf Gervalla,Haxhi Zeka,vrare me spiunim nga UDB ne Gjermani.Vertet perese i harruan,mund te pergjigjet ndonje zyrtar i PD-se,vet Berisha qe shkruan edhe per qenin e nuk shkroi e perkujtoi me RD asnjehere Gervallen,Zeken,bile tradhetoj edhe legjenden Adem Jashari?Mund te pergjigjet kush? Gazeta e nderuar”Dita”ka nje perlë propogandistike qe duhet ta pasqyrojë fort me reagime te lexuesve dhe bashkkohesve!..

   Reply to this comment
   • ARKIVA E SALI SATANAIT >1992 February 18, 03:30

    ke te drejte komentuesi “levizje”

    Sa here qe afron 20 Shkurti dalin Xhozefina dhe thone
    E HUDHEM ENVERIN..qe ne fakt i rrrojten bolet jo vetem sa ishte i gjalle por dhe tani te vdekur nuk e mundin dot

    Do dali dhe saliserbi qe thote se JU HIDHEM ETERIT TUAJ

    oh mozomakeq per kete popull jetim

    E HODHI HYSNI KAPON AI QE I LANTE BYTHEN ANDI BUSHATIT NE PARIS

    HODHI ENVERIN AI QE DERI NE NENDOR 1990 HYNTE TE OXHAKU ENVERIT..NGA DERA MBRAPA ME SOKOL MAVRINE.

    ajo qe me ben pershtypje eshte opinioni shqiptar dhe mediat qe hiqen si jezu krishti…qe sipas tyre pas 1992 ketu mbreteroi paqja dhe qetesia…JO TE NDERUAR TE TERBUAR…

    nqs enveri vriste me gjyqe te vetet pas 1992 jane vrare 10 here me teper jo vetem kundershtare politike por dhe ne rruge,male dete..

    KUSH E ZHDUKU REMZI HOXHEN

    KUSH E DOGJI TE GJALLE DREJTORIN E SHIKUT ISA COBA

    KUSH E BERI GENOCIDIN TE FISI HAKLAJVE,MULOSMANEVE,HAXHIJAVE ETJ

    kater mije te vrare ne 1997
    kosta trebicka
    DEPUTETI fatmir xhindi
    gjyqtari konomi
    vrasja mafjoze e Mirush Matit
    thika pas shpine Bujar Kaloshit
    vrasja e Aleks Kekes

    masakrimi Edi Rames
    masakrimi Zamir Dules
    masakrimi Bardhok Lales
    -vrasja Florian Viles
    -egzekutimi Anton Gjergjit
    -egzekutimi Vaid.Lames
    -perndjekja e Zef Brozit
    -perndjekja e gjen.Luan hoxha
    -perndjekja e Shinasi Rames
    -terrorizimi Eduart Sallamit
    -terrorizimi Arben Dukes
    -rrahja e Paskal Milos ne Bruksel
    -burgosjae e A.Frangajt
    -burgosja e A.Ristanit
    -vdekja misterioze P.Arbnorit
    -vdekja misterioze Safet zhulalit
    -vdekja misterioze Ali Spahia
    -vdekja misterioze Besnik jacellit
    -vdekja misterioze Gezim Dibra
    -egzekutimi ahmet krasniqit
    -egzekutimi ilir koloshevcit
    -vdekja misterioze xhavit hana (prokurori gerdecit)

    -eleminimi misterioz i L.Ihsanit (sekretarja berishes 13 vjet)

    -vdekja misterioze Bashkim Gazidede

    -vdekja misterioze Ferit R.Hoti

    -vdekja misterioze Tani Topit

    -vdekja misterioze Gramoz Pashkos

    -Eleminimi Gani Malushit
    -nxjerrja ne prite e azemhajdarit
    -vrasja e 10 komisareve te policise
    -vrasja e mbi 500 policeve ne detyre
    -ngujimi i 3110 familjeve ose jane gjak
    -…1800 te vrare me kanun
    -vrasja Santos

    Shtrigu Sali Berisha duhet te shkoje ne gjyqin e Hages per krime kunder njerzimit.
    SALIMONSTRA duhet gjykuar dhe per faktin se per here te pare ne historine e kombit shqiptar u perpoq te kryeje invazionin e North Albania kunder South Albania.
    Ky Sadam Hyseini i Tropojes urdheroi hedhjen e lendeve kimike luftarake ne trekendeshin Vlore Sarande-Gjirokaster per te cilat jane dokumentet e sakta dhe piloted si deshmitare jane gjalle
    ka fakte renqenthese se Shtrigu Sali Berisha personalisht ka urdheruar sulm terrorist mbi kontigjentin gjerman (ka filmime nga mediat gjermane qe i ka pare publiku)
    ka fakte renqenthese se Shtrigu Sali Berisha personalisht ka urdheruar sulm terrorist mbi ambasaden amerikane per tja lene “kopilin” gjeneralit grek Arben Imami qe cmendurisht e beri minister mbrojtje ( po keto te Natos qorra jane ?)

    Në tragjedinë e Otrantos, humbën jetën,
    258….Zeqine Fejzaj, 61 vjeçe,
    259….Blerina Fejzaj, 8 vjeçe,
    260….Zonja Fjezaj, 36 vjeçe,
    261….Mihal Fejzaj, 60 vjeç,
    262….Fatos Fejzaj, 39 vjeç,
    263….Roland Fezaj, 14 vjeç,
    264…Oltion Fejzaj 13 vjeç,
    265…Mimoza Xhavara, 32 vjeçe,
    266…Kamela Xhavara, 9 vjeçe,
    267….Majlinda Xhavara, 4 vjeçe,
    268….Desantila Xhavara, 24 vjeçe,
    269….Firdesa Xhavara 1 vjeçe,
    270….Gerard Xhavara, 4 vjeç,
    271….Majlinda Roshi, 38 vjeçe,
    272….Qemal Roshi, 38 vjeç,
    273….Roland Roshi, 2 vjeç,
    274….Pushime Meminaj, 60 vjeçe,
    275….Donika Idrizi, 40 vjeçe,
    276….Elona Idrizi, 14 vjeçe,
    277….Semiranda Idrizi, 11 vjeçe,
    278….Romeo Andrea, 28 vjeç,
    279….Silvana Andrea, 18 vjeçe,
    280…Kristina Andrea, 2 vjeçe,
    281…Bardhyl Lame, 37 vjeç,
    282…Tushe Lame 38 vjeçe,
    283…Artuela Lame, 35 vjeçe,
    284…Kasiani Bestrova, 6 vjeçe,
    285…Viktore Bestrova, 9 vjeçe,
    286…Konstandin Bestrova, 2 vjeç,
    287…Anife Begotare, 41 vjeçe,
    288…Rezart Begotare, 12 vjeç,
    289…Erald Begotare, 13 vjeç,
    290…Zeman Avdia, 37 vjeç,
    291…Nertila Avdia, 11 vjeçe,
    280…Olsi Avdia, 6 vjeç,
    281…Irma Greko, 21 vjeçe,
    282…Kristi Greko, 3 muajsh,
    283…Bardhosh Deliaj, 46 vjeç,
    284…Burbuqe Deliaj, 45 vjeçe,
    285…Melpo Sejdiaj, 46 vjeçe,
    286…Hanëme Birçe, 41 vjeçe,
    287…Besmir Birçe, 9 vjeç,
    288…Lavdosh Kaja, 22 vjeç,
    289…Robert Bajrami, 19 vjeç,
    290…Miklovan Troqe, 17 vjeç,
    291…Anastas Mërkuri, 30 vjeç,
    292…Lindita Demiri, 12 vjeçe,
    293…Bektash Tahiri, 47 vjec,
    294…Andi Aliaj 17 vjec,
    295…Teferi Saliu 48 vjec,
    296…Lirim Bulla 17 vjec,
    297…Zini Muça 27 vjec,
    298…Ermal Xxhaka18 vjec,
    299…Fatmir Geraj 28 vjec,
    300…Kastriot Sharraj, 36 vjec,
    301…përparim Mamanaj, 13 vjec,
    302…Zylyma Sulejmani 22 vjece,
    303…Krenar Sulejmani 27 vjec,
    304…Alban Sulejmani 4 vjec,
    305…Mirand Kaçuku, 28 vjec,
    306…Kizeta Sulo 21 vjece,
    307…Klodian Sulo 2 vjec,
    308…Fiqiei Sulaj 30 vjec,
    309…Ervin Sula 15 vjec,
    310…Latif Berberi 53 vjec,
    311…..Maze Seferaj 31 vjec,
    312…..Brunilda Seferaj 25 vjece,
    313…..David Seferaj një muajsh,
    314…..Vjollca Kaçupi 22 vjece,
    315…..Albana Botrova 22 vjeçe,
    316…..Merita Ferko 32 vjece,
    317…..Ilir Kicja 34 vjec,
    318…..Maringlen Bardha 16 vjec,
    319…..Fatbardha Sejdia 21 vjeçe.
    320…..Bledar Ferko 10 vjec,
    321…..Fredi Ferko 8 vjec,
    322…..Viktori Kaçupaj 25 vjece,
    323…..Robert Llanaj 30 vjeç,
    324…..Kastriot Hasanbashaj 27 vjec
    325….., Klorida Hasanbashaj 24 vjeçe,
    326…..Xhuljana Hasanbashaj 3 vjeçe,
    VIJON..
    32…..Nga sa me siper na lind e drejta te pyesim dipllomacine euroatllantike :
    Perse kjo politike ekstremisht antishqiptare qe po ndjekin ne Shqiperi me Frankeshtein Monster Berishoviq?

    Reply to this comment
 2. LLL February 17, 20:41

  Njeriu ha njeriun ! Kanibalizëm klasik !
  Është e kotë të flasësh për këta debilët e Presidiumit ……
  Këto krime uluritëse janë vepër e banditëve të fëlliqur Enver Hoxha , Mehmet Shehu , Hysni Kapo ! Turpi i mbuloftë për jetë këta tradhëtarë !!

  Reply to this comment
 3. deshmitar February 17, 22:08

  Sarakaçani Rita Marko,me i pa afti del me agresivi per denimin e tyre.Kjo soje po ben namin edhe sot

  Reply to this comment
  • TOTILA NUMERO UNO,,NUMBER ONE !! - i vertete February 18, 00:39

   Sarakacaner ,por te pabese dhe te pamundur qe te hane qetas .Bile sot vrasesit me cnjerzore jane pikerisht cobenerit te cilet Laveri i kishte me shumice ne Polit-Byrone e tij ,duke filluar qe nga Koci Xoxja ,Pirdho Pelisteri Rita Matka e ku di une tjeter .Po si i vrau qe te gjithe shoket mor i q…fsha robt ku dhe si ti kete .
   Po si vrau keta dhe na la pas Serbib Sali Berisha ,na la pas te birin e Stefanaq Porllos ,Genci Qimekuqin qe ne mars 1997 per te treguar se ai eshte po aq kriminel sa dhe Gjyshi i vete Kolonel Pollua ( i cili ne 1913 u printe andarteve kriminele Greke te Zerves dhe cfaroste te gjithe popullsine e Hormoves ,natyrisht ne bashkepunim me Fshatrat Lekel ,Koder ,Andonpoc dhe Hundekuq ,ku vetem ne Hormove ai theri si kecerrit qe te gjithe meshkujt nga mosha 1-85 vjec ne 1913 ),beri kasaphane ne Permet duke vrare 6 vete ky dhe nje mu…. e bir mu.. si Bujar Rama qe ishte Zv/kryetar i SH.I.K-ut .
   Ashtu eshte ,ky soje po ben edhe sot krime .

   Reply to this comment
 4. ts February 17, 22:22

  po po po sa qesharke aq dhe renqethese !Si fluturonin koka pa pik meshire e si turreshin langojt te shqyenin “armiq” e “hajduter”qe tani Shqiperia i ka ne ball te shqiptareve,kriminel,hajdut,mashtrusa,tradhtar ashiqare ,pa pik turpi qe demonstrojn hajnin e tradhtin pa ju dridhur qerpiku ! I vrave o Enver Hoxha per te len pas faren me te keqe te historis qe polli kta perbindsha qe shofim sot ! Ndertove qe te shkaterojn e te bejn hi djersen e patrioteve te thjesht keta klyshet e tu !Nuk gjete nje si vetja te na lije ne dor te sigurt po na plase Ramiz gjarprin e tani te bejm duva ty !Mjer Shqiperia cfar brez le .As 5 si ty nuk ju ben dot gje me…….Vec mallkim le pas o Enveri i Madh……

  Reply to this comment
  • egli February 18, 01:42

   Sa me behet qiejfi qe i vrau enveri … plera , njerez pa vlera , sjane hic te nevojshem per shoqerine … thjesht horra qe interesoheshin per te marre pushtetin, trazonin ekonomine , sabotonin , impononin ide te gabuara dhe per qellime personale … Po ky popull ja di shume per nder enverit qe hoqi qafe gjithe keta horra… Zemrat e ketij populli vajton vetem per Enver Hoxhen … Ndersa per keta mehmet shehu , kadri azbiu , bythqir ballukja , le ti vajtoje njerzit si Saliu , Rama dhe Iliri …bashke me militantet e tyre qe i lepihen si qena , si gore … skizofrenat e mutit , psikopater …

   Reply to this comment
   • perkthyesi February 18, 12:31

    Keni plote ate kohe, ushtria u be krejtesisht e padurueshme, me oficere fodulle, mendjemedhenj, qe hiqeshin kushedi se cfare ishin e nga kishin ardhur! Ca injorante, qe nuk dinin gje tjeter vetem, para marsh, prapa ktheu, eja ne radhe, etj, etj! Cudia me e madhe ndodh sot, kur pikerisht keta mytebere, kerkojne trajtim special, kur dihet fare mire, qe kane qene vetem konsumatore gjigand te ketij kombi! E di, qe ashtu ishte ndertuar sistemi, por, te bertsesh sot per trajtim ndryshe nga shtrsat e tjera te shoqerise (minatoret, dhe specialitete te tjera te veshtira), do te thote qe nuk i a ke haberin keaj pune. Fundja, me qe ndodh keshtu, i lind e drejta dhe popullit te kerkoje po keta gjera, pasi ka bere zbore per dhjetra vite me radhe, duke i u pergjysmuar dhe paga, pasi mbrojtja e atdheut ka qene detyre mbi detyrat! Ky eshte nje ngerc jo i vogel! Nuk e di se si mund te zgjidhet, por kete ceshtje e shoh krejtesisht te deformuar!

    Reply to this comment
 5. MH February 17, 23:01

  Kur ne ate kohe diktature qe nuk lejonin te kalonte miza kufirin e kam fajlen per kontroll teper te rrepte.Merreni me mend sot ne kohen e Sali Berishes se cfare asht ba e cfare do vazhdoj te behet ne kete vend pa zot e me njerez qe nuk bijne kurr ne nji mendje.Po i kacafyen njeri tjetrit sikur aty ne ate kacafytje asht zgjidhja.Nuk i trajtojne qeshtjet ne interres kombetare ne rrespekt ndaj njeri tjetrit.Po e klasifikojne qe kundershtarin e vlerson armik te perbetuar dhe duhet asgjesuar.Dhe ceshtjet absolutisht nuk i zgjidhin.Shqiptare hesapi.

  Reply to this comment
 6. demo February 17, 23:15

  Nga keta te tre i pafajshem ishte Beqir Balluku.Keta dy te tjeret donin t`i benin gropen ,por rane edhe vete brenda.

  Reply to this comment
 7. alphade February 18, 00:45

  Emocionet humbin drejtpeshimin . Nga pikpamja huma-
  niste jam dakort me komentatoret por te prishje ne ate kohe 500 mije leke e gjera te tjera ne nje kohe qe populli
  jetonte ne varferi e meritonin mbase jo pushkatimin por
  99 vjet burg…..Nje gje terheq vemenjen terheq
  Vemendje cdo gje eshte bere me gjyq te rregullt,me ligje.

  Reply to this comment
 8. Lisi February 18, 01:38

  Gjeneralet tradhetuan idealet e Luftes per ti qendruar besnik Enver Hoxhes.E c’fund tjeter mund te kishin ata?!Ne thelb,Enveri,ishte antikomunisti me i madh ne radhet e komunisteve,madje doli edhe ne krye te tyre.Ishte nje tullumbace e fryre komuniste per te mashtruar turmat pa tru…..

  Reply to this comment
 9. . February 18, 01:44

  Per te qene te sakt Petrit Dume eshte arrestuar dy muaj mbas Ballukut.

  Reply to this comment
  • NIKAJA February 18, 01:44

   PETRIT DUME eshte arrestuar ne nendor te vitit 1974 UNe kame qene ne paraden e 74
   2 dite para se te arrestohej na ka ber nje bised tek kuadrati i yne
   ka patur nje FIAT te KUQ qe ne ishim shum kurjos ishte shum e bukur
   diten e fundit ka qendruar ter diten ne makine pa zbritur ndiqte ztervitjen ose (MENDOHESH PER ATE QE E PRISTE) se te nesmen u arrestua

   Reply to this comment
 10. gava February 18, 01:44

  Perfundimisht, ky vend humbi cdo mundesi, per nje elite te mirfillte ushtarake.Dhe ajo ishte nje humbje shume shume e madhe….

  Reply to this comment
 11. lisi February 18, 01:45

  Denimi i ushtarakeve eshte vepra me kriminale e banditeve Enver Hoxha,Mehmet Shehu e Hysni Kapo.Per ta c’do komunist i ndershem ishte nje armik.Pa keta nuk do te kishim sot ne krye qelbesiren Sali Berisha….!

  Reply to this comment
 12. . February 18, 01:46

  Te ngjethet mishi kur lexon kete faqe te zeze te historise sone.E tmerrshme!..Mbetesh pa fjale,te merret fryma.Enver Hoxha ishte me shume se kriminel…..Historikisht ,ne gjithe boten ushtaraket Jane te ndershem,politikanet Jane prostituta.Beqiri,Petriti,Hitua,Abas Fejzo,Vaske Gjino etj.etj.i kishte Shqiperia gjenerale te denje por,politikisht,ishin axhaminj.Ata nuk qene Napoleoni,Ataturku apo de Goli qe ti tregonin vendin Enverit dhe lakejve rreth tij.E prape ata e meritojne respektin e popullit per ate qe bene pa e kursyer veten, pa hile e dredhi.Le te prehet ne paqe shpirti i tyre.

  Reply to this comment
 13. vani February 18, 01:46

  qente komuniste , shqyenin njeri tjetrin. Por ishin edhe shoke lufte, kishin ngrene buke bashke ne male. Shume intrigante dhe te pabese kokat e Shqiperise. keshtu jane edhe keta tani, vetem se nuk pushkatojne me dot njeri.

  Reply to this comment
  • tom February 18, 11:43

   Ke te drejte Vani.
   Sistemi me i urryer dhe te vjen keq kur ka akoma qe lavderojne ate sistem!Pse kishe tjeter mendim,apo sajoheshin gjera,te hiqnin koken dhe te shkateronin familjen,fisin dhe gjithcka.Haxhiu deipo edhe te tjeret,por me maskarai dhe shkateryes i kombit ishte Enveri.I ktheu njerezit njeri kunder tjetrit.

   Reply to this comment
 14. arnaut February 18, 08:22

  Ne kohen e ketyre ngjarjeve kam qene adoleshent, ne ate kohe me nje optimizem se ne Shqiperi kishte nisur nje proces ndryshimesh dhe pritej hapje me perendimin. Por e gjitha qe loje e Enverit, i cili e shikote si rrezik poshtetin e tij nqs teorite e tij (mbi luften e kllasave) nuk vertetoheshin ne praktike. Frika e pare e vertete ishte kur ne 1968 BRSS futi trupat ne Çekosllovaki, e as perendimi se luajti gishtin (me sakte dhjene breket). bashke me ta edhe Enveri. Por problemi me i madh per Enverin ishte kur Niksoni vizitoi Kinen, aty ra teoria e komunizmit te tij, se që jetonte me frike u pa kur hoqi gradat e oficereve. Per ata qe nuk e dine dhe nuk kane jetuar ne ate kohe, gradat kishin nje peshe te madhe: kush ishte me grade me te larte ne ushtri mund te urdheronte ate me me te ulet, i cili ishte i detyruar ta zbatonte. Por meqe shume ushtarake te larte tane ishi pergatitur ne BRSS (Bashimi Sovjetik) Enveri e ndjente veten te kercenuar. Keshtu ne vitet ’60 ai hoqi gradat, pastaj keto vrasjet qe beri si me siper ishin thjesht produk i paranojes dhe kur kuptoi se edhe atij mund ti vije dita (kupto semundjet, ndryshimet ne bote, ndryshimi i politikes kineze). Veprimet e tij te mepasme ishin tamam te atij te cmendurit qe nuk di nga tja mbaje se nuk sheh vecse armiq dhe e ndjen veten te rrethuar pa rrugedalje (kupto: bishe e trebuar). Keta qe vrau jo se nuk kishin gisht ne bemat e komunizmit, por nuk ishin aspak pergjegjes per ate per sa u vrane. Madje mes tyre ka patur vertet njerez pozitive, keta ndjese pacin.

  Reply to this comment
 15. intelektuali February 18, 10:36

  XHELATET E ENVERIT EDI RAMA I DEKORON ME MEDALJE TURPI DHE REZILI DHE I KA MESHIRUAR ME PENSIONE SHTESE PER KRIMET E TYRE MONSTRUOZE KUNDER NJEREZIMIT

  Lexoni ketu me poshte o milet dru me pre per rezilin e politikes sone kombetare qe nuk ka te krahasuar me asnje vend tjeter te Botes:

  http://www.panorama.com.al/zbulohet-pensioni-i-nexhmijes-dhe-aranit-celes-marrin-shperblim-qe-nga-1991/

  Shikoni si vepron Shqypnia Enveriste me xhelatet e Partise se Punes qe mbushen lumenj me gjak njeriu te pafajshem ne vendin tone dhe keta xhelate jo vetem nuk jane ndeshkuar nga Drejtesia per krimet e tyre, por perkundrazi dekorohen me medalje nga politika dhe Shteti Enverist u leshon pensione shtese si nje rezil i Shqypnise ne syte e Botes kur kerkon te antarsohet ne BE-ne antikomuniste dhe Demokratike.

  Shikoni o milet kete CIRK gjakatar qe drejtohej ne hije nga sadisti Enver Hoxha, shikoni edhe keta VAMPIRE debile dhe qesharake te Enverit qe vrisnin shoket komuniste te tyre sikur te ishin zogj pule qe te kuptoni pse sot Shqypnia eshte kaq mjerane dhe e paafte per te bere Shtet ashtu sic e deshen edhe intelektualet e vertete properendimore perpara se Enver Hoxha ANTIKRISHTI t’i vriste dhe masakronte me keq se vrau shoket e tij komuniste njesoj si Hitleri dhe Stalini.

  Reply to this comment
 16. Wiki February 19, 14:46

  Ore po sa te cuditshem qe jeni.
  Ne artikull thuhet me prova e me protokoll qe gjeneraleve ju be gjygji i larte spacial ushtarak, u kalua per miratim ne instancen me te larte , ne ate te kuvendit popullir, del e shkrojtur , e zeza mbi te bardhe se kush jane protagonistet me emer e mbiemer e jux po prape vazhdoni: ci beri Enveri gjeneraleve.
  Po paskeni qene injorante fare packa se e mbani veten intelektuale. Ndoshta nga ata 6 mujorshat e plepave.

  Thuhet ketu ne forum nga “pika” se gjeneralet jane historikisht ne gjithe boten me te ndershmit por politikanet jane prostitita. Ne ne gjuhen shqype themi, dhe gjithandej thuhet, politika eshte kurve.
  Po aman o pika se na shkrive. Gjeneralet jane ne gjithe boten ata qe te bejne gjemen, qe te bejne grusht shteti dhe te vendisin diktature ushtarake.
  Ke degjuar ndonje here per diktaturat ushrarake ne Amerikan latine, ne Kili e Argjentine, per diktaturat ushtarake ne Ameriken qendrore si Nikaragua e Honduras. E ke degjuar Pinocetin ti, si e eliminoj presidentin e ligjshem socialist dhe vendosi diktaturen dhe cu beri shtetesave te tyre.
  Po per Frankon e Spanjes dhe diktaturen ushtarake qe vendosi ne spanje . Shko e lexo gjemen qe i bene shtetasve te tyre, minorancave si Franko me popullsin Baske.
  Dhe ata jane te gjithe burra shteti.
  Gjeneralisimo Franko eshte dhe sot ne monedhen spanjolle.
  Po diktaturen ushtarake ne vendin fqinj tonin, Greqine, 25 vjet terror, vrasje zhdukje etj.

  Po kohen jo shume te largetne Shqiperi 1992- 1997, ndoshta jo diktature ushtarake por policore.

  Pasi te lecitni e te ngijeni me kulture do tu duket “Diktatura e Pproletariatit” e Enverit ne krahasim me keto ushtaraket e gjeneraleve, e omel si sheqeri dhe ne fund te fundit si nje mjet qe justifikon qellimn.

  Pyet si u be ushtria shqipetare ne kohen e ketyre gjeneraleve, si torturoheshin ushtaret, rekrutet e rinj.
  Pyesni si kaleronte P Dume ne plazhin e Duresit, ne kovalishencen e ministrise se mbrojtjes mbi nje kale a pele arabije te bardhe pa u ndalur as perpara grave me femije te vegjel qe luan buze detit.
  Hanin e pinin si dera e te shkelshin me kembe duke te pare nga lart poshte sikur me qene zoter.

  Mesoni ne wiki cfare dmth diktature ushtarake dhe rolin qe kane luajtur gjeneralet dhe juntat e tyre ushtarake ne historite moderne te vendeve te ndryshme te botes.
  Dhe jo vetem flas te flasim boll te themi dicka pa cka se fakte skeni dhe kur faktet jane keni nevoje per gjyslyke .
  Hajt tung, takohmi ne wiki

  Reply to this comment
 17. katarakti November 8, 17:52

  Vrane dhe i hengren koken njeri tjetrit si çakej. Askush nga ata nuk ishte armik. Nje pjese e tyre kishin luftuar per çlirimin e Shqiperise. Disa kishin mbajtur dhe strehuar edhe gjirokastritin Enver Hoxha ne shtepite e tyre.Ishte nje lufte klanesh e nxitur nga vete Enver Hoxha per te siguruar pushtetin e tij. Me shume nje paranoje se askush nuk guxonte te ndermerrte edhe hapin me te vogel kunder tij. Vrau Koço Theodhosin dhe Abdyl Kellezin, anetare te Byrose Politike, Pastaj iu kthye ushtarakeve, dhe ne fund eleminoi Mehmet Shehun dhe Kadri Hazbiun. Shume nga ata nuk ishin me te mire se Enveri.Ishin po aq diktatore dhe mizore sa ai. Dhe po aq te ligj. Sa kollaj u kthenin shpinen shokeve te tyre te “idealit” kur ata binin nga “fiku”.Vete ish-ministri i brendshem Feçor Shehu pat deklaruar para gjyqit se e kishin torturuar mizorisht. Te njejten gje kriminelat bene edhe me Fiqirete Shehun, derisa e çmenden ne hetuesi. Me nje fjale ishte nje regjim gjakatar dhe mizor. E di dhe e pranoj qe gjate asaj kohe u bene shnderrime te medha. Por edhe krime te llahtarshme. E keqja eshte se ai regjim gjakatar u zevendesua nga nje regjim hajdut dhe shkaterrimtar. Dhe ndersa regjimi i pare pati shume te bardha dhe po aq te zeza, ky regjimi qe e zevendesoi ka vetem te zeza.

  Reply to this comment
 18. Beni November 8, 18:41

  Ky kryetari i perdhsidjumit (Xhikja) cfare sqarimesh i kerkonte Arianitit. I gjithe shqyrtimi kishte te bente me fjalet erdhi bakllavaja nga qafzezi ne pogradec, hante shume beqiri, biles ai qenbirqeni pilua nuk i merrte leke kurre beqirit,vodhen tuba e hekura per te bere palestra e stadiume, i tha me tha pse erdhi kater dite me vonese,etj si keto dhe per bakllava,llafe e te ngrena e te pira iken per lesh kot tre burra. Edhe Xhikja desh iku per lesh se filloi te hidhte ne karte gjithe poshtersite e tij nga vitet 40, dmth noterizonte ligjerisht vrasjet e enverit. Shpetoj per nje fije nga dulla.

  Reply to this comment
 19. eno November 9, 15:35

  Kur shikoj se cfare plehrash paskan qene them sa mire jua paskan bere atre plehrave. Bqir palla balluku duke ngrene me familjen e femijet ne mencat shtepise se officere pa leke ne nje kohe qe i ishte i mirepaguar ne nje koehe ku shumica e njerezeve ne ate kohe nuk kishin buke thate te hanin. ishin shume te varfer. Ju lumte udheheqjes se asaj kohe qe i ka denuar me vdekje e paskan merituar.
  Sot i tille eshte sali berisha dhe banditet e tij ne partine demokratike qe vjedhin shqiperine vrasin nga 25 vjet dhe nuk denohen . Sali berisha eshte fytyra e beqir Ballukut me shoke. Sali berisha eshte qelbesira qe pati fat shqiperia pas vitit 1990 ta kete neper kembe.

  Reply to this comment
 20. ELIOT March 17, 12:35

  HA HA HA FOLEN ANALFABETET KOMUNISTA ….ENO …A E DINI JU SE KUR POPULLI MBANTE 2 ORE PER VAJ GURI ENVERI YT ZGJEBS II KALONTE DITET NE DAJT NE AJER TE PASTER .. ME SHURRAMMANEN NEXHMIJE …DHE LEXONIN GAZETAT QE JA SILLNIN NGA PARISI … LIBERATION DHE HUMANITE …. GAZETA KOMUNISTE … 2 HERE NE JAVE .. … VETEM GAZETAT BENIN ME SHUME SE S MERRNIN PRENIDERIT TANE NE MUAJ . .NDERSA BEQIRI KA BERE SHUME PAK NE KRAHASIM ME HAJDUTIN ME TE MADH ENVERIN… QE KUR POPULLI SKISHTE BICIKLETA KINEZE …ENVER SHURRA KISHTE 5 BENZA DHE NEXHMIJA NJA 3 ..KUR POPULLI JETONTE 7 VETA ME 2 DHOMA DHE NJE GUZHINE ..ENVERI KATUNARI ANALFABET …. KISHTE 3 VILA ME PISHNA NE DURRES POGRADEC VLORE ….KUR POPULLI E HANTE USHQMIN ME COPA LETRASH …ESNVER PEDERASI I MERRTE…. USHQIMET …ME KAMIONA ….E SHIKON KUSH ISHTE PER TU PUSHATUAR ….. APO JE NJE COPE COABANI … DHE KU LEXOI DISA DEBILA NGA MENDJA QE JA VEJNE FAJIN RAMIZ ALISE .. . ME BEJNE PER TE QESHUR …. CDO KRIM I NDYRE QE NDODHTE EN SHQIPERI …… VENDOSEJ NGA HITLERI ENVER .. DHE MEHMET SHEHU …. RAMIZI DHE TE TJERET ….ISHIN DISA PINJOLLE …QE I HEQNIN QAFE PER NJE MINUTE … KISHTE ME SHUME DEMOKRACIE ME JUL CEZARIN SE ENVER KATUNARIN ….. JA LA VERITE .. DHE KY SPIUNI QE NA MBRONKA ENVERIN… QENKA SI DISA NAZISTA ..QE HITLERI JA HOQI TRUNIN ..ME PROP DHE ILACET .. SE KISHTE FAJIN ENVERI ….. KE TE DREJTE … E KISHTE ANALFABETIZMI I ENVERIT .. DHE COBANEVE KOMUNISTA …JA E VERTETA ….E DINI JU SHURRAT E DEMOKRACISE …SE ENVERI 5 VJET NE FRANCE ..DHE 3 FJALE SI MESOI DOT …. LIBERTE .. EGALITE . FRATERNITE …. NDOSHTA TI KATUNARI NE AMERIKE ..DO TI MESOSH PAS 10 VITEVE NE BOTEN E LIRE … NE BOTEN DEMOKRATIKE .. NDOSHTA … SE PO TE VAZHDOSH KESHTU ME ENVERIN ….. EDHE PER 50 VJET … DO TE NGELESH TYC ..SI DAJA JOT HITLERI …. TETE DE BITE …. MERCI ET A BIENTOT …..

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*