Arlekinët

December 28, 2017 23:28

Arlekinët

Viktor Malaj

“Servilizmi të shkakton vetëm përbuzje. Ai është i neveritshëm për një karakter të vërtetë fisnik”/ Hosia Ballou*

Votimi i Shqipërisë në OKB pro një rezolute që kërkonte mosnjohjen e Jerusalemit si kryeqytet vetëm i Izraelit shkaktoi një zhurmë shurdhuese në mediet shqiptare. Zhurmëbërësit më të mëdhenj ishin kryesisht figura politike dhe publike që gjatë 27 vjetëve të fundit kanë mbajtur poste të rëndësishme dhe shumë të rëndësishme kryesisht qeverisëse në shtetin shqiptar. Kaq e madhe ishte zhurma dhe kaq e përpiktë sintonia e këtyre zërave të çjerrë të mendjeve djerrë saqë gati krijoi një gjendje alarmi në popullsinë shqiptare. Kori i këngëtarëve të rrenave iu ra fort kambanave të rrezikut të dyfishtë që kishte sjellë votimi shqiptar në OKB, votim ky i njëjtë me të gjitha shtetet dinjitoze të botës dhe anëtarët përcaktues në vendimmarrjet e Bashkimit Evropian.

Alarmi i dhënë nga këto mendje “të ndritura” dhe shpirtra “të pastër” të vendit tonë gati sa na bindi se perandoria e botës, SHBA kishte marrë një grusht vdekjeprurës nga vota jonë e cila binte ndesh me vullnetin e administratës së zotit Tramp që kishte shpallur pak ditë më parë se e njihte Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit. Ne filluam të përfytyrojmë gjigantin e botës të shtrirë në gjendje kome në dhomën e reanimacionit të politikës botërore dhe pastaj u gëzuam kur doktorët e mjerë të politikës opozitare shqiptare iu gjenden pranë me këshilla psikologjike dhe predikime morale që mundësuan mbetjen gjallë të “aleates sonë të përjetshme”. Çudisë ia shtonte varg pikëçuditjet nga prapa përbërja e ekipit të “doktorëve”. Ishin pikërisht ata “doktorë” që futën vendin e tyre disa herë në reanimacion dhe nga vdekja e shpëtuan të huajt por që tani kishin ” kuptuar ” se vota jonë do ta kishte shpëtuar perandoreshën Amerikë nga koma.

Alarmin e dytë shumë prekës e jepte fakti se vota e qeverisë shqiptare në OKB, sipas kushtrimdhënësve, kishte qenë një tradhti kombëtare që kishte cënuar rëndë interesat e Shqipërisë. Profesori i nderuar Fatos Tarifa publikoi një shkrim me të cilin i identifikoi zërat e çjerrë. Me shkrimin e prof. Tarifës pajtohen edhe mendimet e mija modeste. Nuk ka dyshim se z. Tarifa është tejet kompetent në fushën e diplomacisë, mirëpo ai, ndoshta pse ka qenë diplomat, i ka quajtur këta zëra “profanë, filistinë, fodullë, naivë”, dhe është rezervuar për t’ua përcaktuar tiparin më kryesor, qenien e tyre arlekinë.

Ndërsa filistinët janë, përgjithësisht, njerëz me njohuri të pakta kulturore dhe mospërfillës ndaj dijes dhe vlerave kulturore, që besojnë se u mjafton çfarë dinë dhe ndihen të vetëkënaqur duke iu bashkuar rrymës së kohës, arlekinët janë individë pa karakter, dashakëqij, të ligj por edhe qesharakë. Duke pasur parasysh se shumica e protagonistëve të zhurmës së mjerimit moral dhe falsitetit intelektual ishin individë që kanë mbajtur poste shumë të larta shtetërore si ambasadorë, ministra, zëvendëskryeministra, kryeministra dhe presidentë nuk mund të besohet se ata ishin vetëm profanë, filistinë apo fodullë. Ka ardhur koha që me këtë skotë horrash të paskrupuj të mos flitet më me diplomaci.

Ky grup karakterizohet nga dy cilësi kryesore që i përbashkojnë: e para, ata janë individë të etur për pushtet, të sprovuar në pushtet, të dështuar në pushtet dhe të rrëzuar nga pushteti me votë, por që nuk pajtohen kurrsesi me statusin e tyre të merituar dhe prandaj i bashkon qejfmbetja dhe urrejtja për qeverisjen aktuale. Së dyti, me skuthërinë që i karakterizon të gjithë e shmangën shpjegimin se për cilat arsye  votimi i qeverisë shqiptare ishte kundër interesave tona kombëtare. Në vend të shpjegimeve të arsyetuara arlekinët përdorën propagandën e rreme me “argumentet” se Shqipëria nuk duhet të votojë asnjëherë jashtë linjës së SHBA-së, se votimi na kishte prishur me Amerikën e të tjera gjepura të kësaj kategorie. Asnjëri prej tyre nuk iu referua të Drejtës Ndërkombëtare, as marrëveshjeve apo rezolutave ndërkombëtare, as qëndrimeve të deridjeshme të shtetit shqiptar si miratues dhe nënshkrues i këtyre marrëveshjeve dhe as faktit se çfarë pasojash të mira apo të këqija sjell njohja e Jerusalemit si kryeqytet vetëm i Izraelit.

Për ta mjafton fakti që të shkohet pas linjës amerikane ose, siç thotë një figurë mjerane e opozitës, një Patoz që është opozitar i posteve politike në parti dhe në shtet, por jo opozitar i amoralitetit dhe ideve bastarde në politikë, se ne duhej të viheshim në rolin e miut që hip mbi shpinën e elefantit dhe të shkojmë nga na çon ai. Sipas Patozit, ai do të votonte qëndrimin amerikan “edhe po të ishte i bindur se Uashingtoni e kishte plotësisht gabim”. Në këtë linjë ishin edhe shkrimtari dhe politikani Zogaj që pohonte se Shqipëria duhet të votojë në çdo rast sipas qejfit të Amerikës edhe po mbeti vendi i vetëm, apo ish- ambasadori Nesho që pohonte se, megjithëse “Shqipëria nuk e di se cili është plani i Amerikës për paqen e ardhshme dhe nuk e di se çdo të bëhet më tej…. Shqipëria u rreshtua në anën e gabuar”. Sipas këtyre qeveria shqiptare duhet të bëhet në çdo rast një shtojcë pa dinjitet, pa arsye dhe papërgjegjësi e administratave të vendeve të mëdhenj.

Servilizmi ndaj të madhit dhe të fortit është njëri nga treguesit kryesor të mungesës së dinjitetit vetjak, të mungesës së parimeve dhe idealeve në jetën dhe veprimtarinë e qenieve shoqërore. Duke qenë se individët kryesorë që iu ranë zurnave të alarmit të rremë i bashkon urrejtja ndaj pushtetit aktual dhe kurrfarë idealesh, idesh apo parimesh, ata i ngjajnë një tufe zagarësh që sapo dëgjojnë emrin e gjahut (Rama) vërsulen me furi anipse në vend të gjahut mund të gjejnë një guralec që ka hedhur pasioni i tyre i verbër në pellgun e politikës shqiptare. Tipari kryesor i përbashkët i borizanëve Berisha, Basha, Vasili, Kryemadhi, Nishani, Islami, Shehu etj. nuk është filistinizmi por arlekinada, pra jo mosdija, por ligësia.

Zërat e zemërpërvëluarve për Amerikën vinin që nga ai që nuk e dëgjoi Departamentin e Shtetit në 1996 për përsëritje të pjesshme të zgjedhjeve dhe më vonë porositi akte terroriste ndaj ambasadës amerikane në Tiranë e deri nga ata që organizuan protesta, madje edhe para ambasadës amerikane në Tiranë, kundër shpërbërjes në Shqipëri të armëve kimike siriane siç propozuan SHBA, apo që më vonë, nën dirigjimin e “kapos”, kundërshtuan dhe vonuan miratimin e Reformës në Drejtësi, si dhe thirrjet e “atyre që nuk flasin shqip” për të dalë nga Çadra e Marrëzisë në bulevard. Zërave të tyre, mjerisht, iu bashkua edhe Presidenti aktual i cili me një letër vajtuese, të nivelit të Bujar Nishanit, besoi se do ta ndihmonte partinë e vet duke i pohuar z. Tramp të vërtetën se nuk e kishin pyetur dhe gënjeshtrën se votimi në OKB nuk përfaqësonte vullnetin e shqiptarëve. Mirëpo vullnetin e shqiptarëve në kësi rastesh e ka vetëm qeveria. Kushtetuta, në nenin 100 të saj, ia njeh qeverisë të drejtën për të përcaktuar drejtimet e politikës së përgjithshme të shtetit. Konsultimi me institucionet e tjera është i vlefshëm dhe i këshillueshëm por moskonsultimi nuk e bën qeverinë shqiptare mospërfaqsuese të shumicës që e ka zgjedhur.

Marrëzia e arlekinëve tanë, që ka si shkak shfrimin e ligësisë së tyre, arrin deri aty sa thotë se votimi ynë në OKB ka cënuar interesat e SHBA-së dhe popullit amerikan. Se çfarë i intereson popullit amerikan fakti se cilin qytet e bëjnë kryeqytet të tyre ky apo ai shtet, vetëm Perëndia mund ta dijë. Në përpjekjet e tyre për të goditur “armikun” e brendshëm me një çështje të jashtme, si filistinët ashtu edhe arlekinët tanë ia hoqën frerët fantazisë dhe bënë çmos të na bindin se Shqipëria ekzistonte vetëm prej Amerikës. E vërteta historike është se Amerika, ndryshe nga shtetet kryesore evropiane, nuk i ka asnjë borxh Shqipërisë për fatin e vet të keq historik dhe politik. Ndihma e vërtetë dhe e pamohueshme e SHBA-së për çështjen shqiptare është investimi i saj politik e ushtarak për pavarësinë e Kosovës. Kjo ndihmë është e mjaftueshme për të na bërë të ndjejmë detyrime ndaj saj.

Por mirënjohja për një nder të bërë nuk mund të shkojë deri në përkrahjen ndaj çdo veprimi të padrejtë dhe me pasoja të paparashikueshme ndërkombëtare. Ta konsiderosh dikë partner apo aleat, më së pari, do të thotë se me sjelljen dhe politikën tënde të mos i shkaktosh dëme dhe rreziqe. Kjo kurrsesi nuk do të thotë të shkosh symbyllur pas berihajt. Çfarë do të bënin arlekinët tanë nëse nesër, larg qoftë, qeveria amerikane kërkon votimin në OKB për të shkuar në luftë kundër një shteti sovran me pretekste të rreme, siç bëri me pushtimin e Irakut? Do të votonin arlekinët tanë pro pushtimit të një vendi, që do shkatërronte qindra mijëra jetë njerëzore të pafajshëm, në kundërshtim me të Drejtën Ndërkombëtare dhe vullnetin e popullit amerikan vetëm pse kështu dëshiron dikush në Amerikë? Si është e mundur që ne jo pak herë nuk pajtohemi me prindërit tanë që na kanë lindur dhe sakrifikuar nga jeta e tyre për të na rritur dhe edukuar, të pajtohemi përherë dhe për gjithçka me mendimet dhe veprimet e qeverive të një vendi tjetër, qoftë ajo edhe SHBA?

Unë kam bindjen e plotë se rezultati i votimit në OKB ka qenë i ditur dhe i pritshëm nga vetë SHBA. Ndërkohë, kam përshtypjen se ka të ngjarë që qeveri të tilla si ajo shqiptare janë konsultuar për votën e tyre me autoritetet amerikane dhe vetë politika dhe diplomacia amerikane e kanë lënë në vullnetin e këtyre qeverive votimin, sipas interesave momentale të tyre,  meqenëse vota të tilla nuk do të sillnin përmbysje në votimin e përgjithshëm.

Votimi në OKB për çështjen e Jerusalemit nuk ka qenë dhe nuk është një problem i thjeshtë dhe pa pasoja ndërkombëtare, nuk është çështje bese midis fisesh mesjetare dhe as çështje qëndrimesh mendjelehta si ato të ” mendjehollit ” Flamur Noka që bëhet kamikaz i çdo sjelljeje dhe veprimi të atit të tij shpirtëror, Sali Berishës. Populli i Izraelit meriton një respekt të dyfishtë për dy arsye kryesore: si askush tjetër në histori ka dashur, ka ditur dhe ka mundur të mbijetojë për mijëra vjet, ndonëse pa atdhe dhe i shpërndarë në gjithë botën, duke ruajtur identitetin e vet dhe, së dyti, sepse, si pakkush në botë, i ka dhënë njerëzimit një numër të madh filozofësh, shkencëtarësh, artistësh dhe shkrimtarësh. Bash për këto arsye ai e meritonte dhe e meriton të ketë shtetin e vet, por kjo nuk i jep të drejtë të kthehet nga i përndjekur në përndjekës i dhunshëm për të zgjeruar kufijtë e vetë disa herë më shumë nga marrëveshjet ndërkombëtare që kanë përcaktuar vendshtrirjen e shtetit izraelit.

Bibla, që ka shërbyer si argument bazë i të drejtës së territorit për shtetformim, nuk është regjistër themeltar i pronave që tregon kufijtë e saktë të vendndodhjes së dikurshme. Veç kësaj, ndryshimet e shumta përgjatë shekujve duhet t’i bëjnë izraelitët të përdorin më shumë arsyen sesa historinë në përcaktimin e fatit të tyre të sotëm dhe të ardhshëm. Pikërisht pse ky problem është shumë delikat dhe i rëndësishëm, Amerika, ashtu si krejt bota, ka nguruar 70 vjet ta njohë Jerusalemin si kryeqytet vetëm të Izraelit. Rivendikime ndaj Jerusalemit kanë edhe etni dhe bashkësi fetare të tjera.  Njohja dhe pranimi i tij si kryeqytet vetëm i Izraelit nuk mund t’i shërbejë paqes siç pretendojnë shtabi i ngushtë politik i Presidentit Tramp dhe disa lëngaraqë në breg të Lanës.

Arlekinada jonë si tymuese të dytë përdor “argumentet” se votimi shqiptar në OKB “ka dëmtuar interesin strategjik të shqiptarëve” (B. Nishani), “ishte një akt fondamental antikombëtar i klikës në pushtet” (S.Berisha), “ka shënuar një votë kundër Kosovës” (LSI), “është akt antikombëtar” (Kryetari i Shoqatës Vatra), “Rama ka marrë para për të votuar ashtu” (shkollëshumi dhe mendjepaku dora vetë P.Vasili) etj. Këta farë burrash duan të na bindin se votimi ynë në OKB do ta bëjë SHBA të ndryshojnë qëndrim ndaj çështjes shqiptare në Ballkan. Çështja shqiptare në përgjithësi dhe ajo kosovare në veçanti janë pjesë integrale e strategjisë politike të SHBA-së. Ka qenë fati ynë që këto interesa strategjike të superfuqisë botërore, në një moment të caktuar historik, janë përputhur me të drejtën tonë historike dhe interesat tona kombëtare. Rrjedhimisht, çështjet strategjike janë afatgjata ndërsa qeveritë e secilit vend janë jetëshkurtra dhe, siç njoftoi edhe vetë administrata amerikane, marrëdhëniet e shtetit amerikan me partnerët ndërkombëtarë nuk varen vetëm nga votimi më i fundit në OKB. Qeveritë amerikane mund të braktisin këtë apo atë qeveri shqiptare, por jo çështjen shqiptare.

Ata që s’kanë lënë gjë pa i bërë vendit të vet deri tani, që kanë nënshkruar marrëveshje me fqinjët për tjetërsimin e territorit shqiptar, që këshillonin dikur kosovarët të mjaftoheshin me të drejtat e tyre demokratike brenda Serbisë, që burgosnin drejtuesit e UÇK-së dhe vetë UÇK-në e shpallnin organizatë terroriste, që furnizonin me naftë makinën ushtarake serbe, që anëtarësuan Shqipërinë në Lidhjen Islamike, këta na hiqen tani si pro-perëndimorë të përvëluar dhe atdhetarë të pashoq. Në të vërtetë këta ia kanë me hile edhe Shqipërisë, edhe Amerikës. Kush nuk do familjen e vet ia ka me hile edhe shoqërisë. Kush nuk do dhe dëmton vendin e vet ia ka me të pabesë edhe botës. Këta arlekinë, parullat e atdhetarizmit të rremë dhe perëndimizmit hileqar i përdorin për të përmbushur interesave vetjake për pushtet dhe pasuri.

Kam përfytyruar këto ditë se përfaqsuesit zyrtarë amerikanë në Tiranë do të kenë qeshur me përbuzje dhe do të jenë tallur me përçmim me të gjithë arlekinët tanë, të cilëve ua njohin mirë inteligjencën, moralin dhe burimet e pasurimit 27-vjeçar. Kjo tallje na ndihmon, por nuk duhet të lejojmë që Shqipëria vetë të bëhet objekt talljeje për shkak të skotës së arlekinëve.

* Hosea Ballou – Klerik dhe shkrimtar teologjik amerikan i shek. 19-të.

Dita

December 28, 2017 23:28
Komento

37 Komente

 1. Feniks December 29, 00:28

  Shume i sakte parimisht dhe i argumentuar llogjikish eshte ky shkrim i te nderuarit Viktor Malaj!
  Te bie ne sy menjehere perdorimi i gjuhes letrare shqipe e lidhur me nivelin e larte artiskik te lidhjes se fjalive e frazave me njera tjetren!
  Nje shkrim si ky te ben krenar per gjuhen tone letrare,qe e perdorur nga nje personalitet idealist dhe me kulture ia rrit vlerat materialit per te cilin ben fjale!
  Ky eshte i vetmi qendrim i drejte lidhur me gjykimin e vendimit shqiptar ne OKB!
  I sherben dinjitetit te shtetit shqiptar,ndersa kundershtaret sillen si kolaboracioniste!
  Spjegim kaq me nivel te larte teorik dhe bindes per te gjitha shtresat e popullsise shqiptare nuk e kane bere as ministri i Jashtem e as qeveria!
  Respekte i nderuari Viktor Malaj,se je shqiptar 24 karatesh,qe as shitesh e as blihesh me para!

  Reply to this comment
  • Arlekin i fendaksur... December 29, 10:49

   The gje zotrote? Si? Hiçgjë?

   O arlekin viktorjan !

   Leri drejtshkrimet gjuhesore, por lexoje dhe nje here me vemendje se c’ka thene Hosia Ballou per tipa te peshtire si puna jote:

   “Servilizmi të shkakton vetëm përbuzje. Ai është i neveritshëm për një karakter të vërtetë fisnik”.

   Hahahaha cfarë devilash mban kjo tokë! Zënë radhën qysh pa gdhirë vetëm për t’i thurrur hosana ushtarit të panjohur.

   Reply to this comment
 2. Raimond vlonjati December 29, 01:57

  Boll ti or trap –Ajo vote ishte vote e atij Jenicerit qe kemi ne krye te qeverise pro Erdiganit

  Te votosh pro Amerikse sot, esht e barazvlereshme sikur voton per interesin e shqiperise,

  Ndaj boll me keto “TRIMERITE” e tua o sharlatan i neveriteshem

  Reply to this comment
  • Shqipe-Pelivani December 29, 10:31

   Qysh e shkove jeten me nje luge ,(Luge kafeje),me tru, o me idioti i vlores. do shoç me ne fund,qe Amerik’ e madhe,mbron fjalen burrerore dhe per lepirsit ndjen neveri deri ne peshtirosje….jane kopetentet keta qe i japin te drejte Shqipris per votimin,s’jane alabaket,si saliu,mut,me falni,meta,apo mender bytha,me falni,basha,ooooo more raimondi,,gjoja vlonjat.

   Reply to this comment
   • mirel December 29, 16:06

    Keta jane tradhetare o shqipe-pelivani.
    Varrezat greke i ndertuan, dhe Priftin e zi e ben shqiptar per tia bere dhe atij varrin ketu, dhe per ti prure greket deri ne Tirane.
    Vota ne OKB dhe peshon dhe jo, po kjo nuk zhben dot faktin e tradhetise.

    Reply to this comment
  • Xha Teme December 29, 16:08

   O Raimond Topja,
   Ti nuk e kupton dot fjalen filistine qe perdor i madhi Tarifa(se sdua te te fus te arlekinet). Dhe e ka fjalen per gjallesa si ty & Co qe kenaqeni me nivelin e paditurise qe keni dhe kundershtoni cdo argument qe ka vlera. Ishte vete Trump qe me vendimin e tij te njeanshem dhe te pakonsultuar minoi gjithe ate pune te madhe qe kishin bere gjithe vendet antare te UN perfshi edhe vete USA qe nga viti 1968 per njohjen e dy shteteve si dhe ceshtjen e vendbanimeve ne tokat e pushtuara perfshi Jerusalemin lindor. Vota modeste e Shqiperise duhet te na beje krenar qe edhe ne japim sadopak kontribut ne paqen ne Lindjen e mesme. Po Anglia, Franca, Gjermania votuan interesat e Erdoganit??? Lexo more djale me shume. Servilizmi i peshtire eshte keqdashes qofte edhe ndaj aleatit te madh.

   Reply to this comment
   • mirel December 29, 17:19

    Dakort mo Xha Teme, po kush ishte ai kryeminister qe shkoi ne Amerike dhe shau Trampin. Ishte Merkel, Erdogan, Markon, apo Vucic?
    Ishte vetem Edi Ramiu qe u nis si langaraq me pagese dhe beri ate qe nuk mund ta bente asnje diplomat i asnje shteti ne bote: Kerkoi te influenconte mbi votuesit amerikane.
    Trump, i mire apo i keq ishte e drejte vetem e popullit amerikan per te vendosur ke do zgjedhe.

    Reply to this comment
   • tradhetaret jane njelloj January 1, 15:12

    Gjate LIIB, shqiptare si Raimondi pe vlore, u bene me Gjermanin nazist, duke u bere kolaboracionist te nazizmit, nisur nga i njejti servilizem i verber si ky ndaj Amerikes se Trapit.
    Historia pastaj i vuri poshte.
    Sot kolaboracionistet e LIIB si Raimondi pe vlore, me stilin servilit “dridhe Like” duan te permbysin edhe historine, njelloj sic e dredhin ne qendrimet e tyre politike.
    Mos u habisni kur ti shohim te kerkojne demshperblim nje dite, si te persekutuar nga sistemi i demokracise, njelloj sic kerkoi (dhe po e merr) rraca e tij tradhetare sot nga qeveria Rama.

    Reply to this comment
  • I tillë je , sa herë që hap gojën January 1, 00:27

   Ti Raimond , nuk duket të jesh vlonjat , apo të gnjasosh me lebërit tanë , krenarinë e rraceë shqiptare , sepse me injorancën tënde , përtej injorancës ordinere , e fyen inteligjencën e gazetarit më të talentuar të gjuhës shqipe në kohën e sotme , sepse që në fjalët e para , dukesh që je një llum e llucë , që rastësisht ke mundur të mësosh disi gjuhën tonë të bukur , por lluca mbetet llucë .

   Reply to this comment
 3. As December 29, 06:37

  Arlekin mbi arlekine. Na plasi per Jerusalemin. Ik ore pirdhu me Tarifen, Karifen, Neshon dhe Preshon.

  Reply to this comment
  • Gringo December 29, 16:11

   @As
   Ti duhet ta kesh nicname ASS. Ke harruar nje S. Dhe kur te tjeret te njohin per ASS te japin te drejte ne brockullat qe nxjerr nga goja.

   Reply to this comment
 4. Alidemsi vjeter December 29, 08:52

  Mos fol mo! I ke thone te gjitha. Pese me yll…….

  Reply to this comment
 5. intelektuali December 29, 09:28

  PO PSE ME BAPTISTET TE “UNIVESIALIZMIT” MASON TE MESJETES DO TE SHPETOSH TI EDI RAMEN O SPIUNI I ENVERIT VIKTOR MALAJ?

  Ne radhe meso nga ata qe dine me shume se ty se ky prift i fandakepsur baptist quhet dhe lexohet ne anglisht Hose Ballu dhe se ne SHBA shteti nuk nderhyn ne punet e Kishes, prandaj ka lejuar lloje-lloje dallkaukesh dhe teollogesh te ngrene Kishat e tyre sic ka qene edhe Kisha Universale e Ballu-s qe permend ti ngjan shume me shtetin ateist te Enverit qe zevendesoi besimin tek Zoti me besimin tek Partia per 50 e kursur vjet me radhe gjate diktatures me gjakatare qe ka njohur njerezimi.

  “BESIMI TEK ZOTI I BEN NJEREZIT ME ZEMER TE KEQE TE NGURTE SI GUR”

  Keshtu ka predikuar kleriku baptist Ballu ne Kishen e tij Universale ne fillim te shek. te 19 ne SHBA.

  Qe te dalim ne teme:

  PO PSE ME SEVO TARIFEN DO TE JUSTIFIKOSH THIKEN E EDI RAMES NE KURRIZ TE SHBA?

  Po a i lexove kujtimet e kriminelit Sevo Tarifa me levdata idiote per Enverin qe gazetari fanatik dallkauk Xhevdet Shehu i hedh papushim ne publik si “karamele” ideollogjike. A e ke degjuar ti o gazetari famoz i Partise se Punes Viktor Malaj ndonjehere djalin e tij Fatos Tarifen, ambasador te turpit dhe rezilit te Shqypnise qe te denoje veprimet kriminale te babait te tij, SERVIL i paskrupullt dhe KALEMXHI besnik i monstres Enver Hoxha?

  PO PSE ME SEVO TARIFEN DHE ENVERIN DO TE HYJE SHQYPNIA NE BE?

  prandaj:

  Leri llogjet demagogjike totalisht servile ne mbeshtetje te veprimit te pabeseise makaber te Edi Rames si nje turp dhe rezil per vendin tone dhe mos hidh helmin komunist te Enverit ne maredheniet midis Shqypnise se Vogel me SHBA e Madhe, ne mbrojtje te kauzes idiote te komunisteve per Palestinen qe kerkon Kryeqytet kur nuk ka akoma Shtet dhe kur dihet qe Jeruzalemi ka qene historikisht Kryeqyteti i ebrenjve qe nga Koha e Davidit dhe Sollomonit,

  PER CFARE SERVILIZMI HISTORIK ESHTE FJALA?

  sepse:

  Servilizmi yt o Viktor Malaj per Karagjozin Edi Rama nuk njeh kufinj dhe kjo duket ashiqare nga kjo DACIBAO e gjate qe i referohet ideollogjise ateiste te Enverit me Kishen Universale te Ballu-s dhe kur justifikon djalin e kriminelit te Enverit Sevo Tarifa ne servilizmin e tij grotesk ndaj Edi Rames qe mallkoi Presidentin e SHBA si halabak ordiner nga CNN vetem sepse beri SERVILIN e neveritshem te George Sorosit.

  Reply to this comment
  • E verteta tjeter! December 29, 10:03

   E po , kur ´komenton´ edhe ti or Shurran Kostreci , deshtak i lindur ! Pa le qe etiketon njerezit si spiuna te Enverit .
   Dhe ,kush ? Ti ,qe ishe kryespiun i Fecor Shehut !
   Akoma gjalle qenke ? Cudi e madhe ; ti ke lindur i vdekur !

   Reply to this comment
 6. alphade December 29, 09:37

  Dy jane shkaqet kryesore perse banda e Sali Berishes
  dhe Ilir Metes u hoshen furishem kunder vendimit te qe_
  verise aktuale per te votuar kunder vendimit te Izraelit
  per te bere kryeqytet te tij,Jeruzalemin. Sic e kane thene
  edhe artikullshkrues te tjere : Ky votim nuk ishte kunder
  Amerikes dhe as kunder administrates se Presidentit
  Tramp por nje qendrim i qeverise shqiptare ne perputhje
  me interesat e saj te castit .Them te castit sepse qellimi
  strategjik i cdo qeverie apo popullit shqiptar mbetet kon-
  stant : aleanca e palekundeshme Amerikane- shqiptare,
  ne te gjitha kohrat dhe periudhat historike. Dhe kjo duhet
  kuptuar si interes reciprok i shtetit shqiptar dhe atij ameri-
  kan.
  Le te marrim aresyen e pare perse opizita e bashkuar ne
  unison: Berisha- Meta-Basha kunder vendimit te qeverise
  shaiptare e cila votoi jo kunder Amerikes dhe as kunder
  qeverise e administrates Tramp por kunder shndrrimit te
  Jeruzalemit ne kryeqytet te Izraelit qe behet jo pa qellim
  nga Izraeli.Duke dalur kunder vendimit te qeverise trinomi
  i larpermendur kerkojne ne radhe te pare e mbi te gjitha te behen buze- bukur me administraten e tanishme te
  Presidentit Trump.Dhe kete e bejne thjeshte per te shpe-
  tuar lekuren nga ” Cunami” qe po trokit ne deren e shtepi-
  se trinomit : Berisha- Basha- Meta,ku krimet e hajnite e
  tyre mbeten te varura mbi kokat e tyre si Shpata e Demo-
  kleut .Duke bere keto tribulacione alla kinezce mendojne
  se do te arrijne te shpetojne lekuren dhe sidomos pasuri-
  ne e plackitur ne menyren me skandalize qe asnje regjim
  deri me sot ne Shqiperi nuk ka vepruar sic ka vepruar keta kriminele e hajna.Me fjale te tjera duan te sabotojne
  Vettingun dhe ne menyren me te paskrupullt e thone acik
  se Reforma ne drejtesi dhe vettingu kane vdekur ,gje qe
  ambasadori Lu u thote hapur e padorashka se vetting nuk ka vdekur por po vdesin ata qe po u troket ne dere
  Vettingu. Nuk e kuptojne ose hezitojne ta kuptojne ose
  nuk deshorojne ta kuptojne se Vettingu duan apo nuk duan keta do te behet sepse e kerkon 95 perqind e
  shqiptareve ,e kerkon bota demokratike : SHBA dhe BE-ja.
  Se dyti , dhe kjo jo pse nga rendesia ,por nga impakti dhe
  qe perseri ka lidhje dialektike me te paren trinomi synon
  te sabotoje me kete qendrim ” pergjerues ndaj Amerijes”
  negociatat qe mendohet te hapen per Shqiperine ne BE,
  ne gjysmen e pare te vitit 2018-te sepse eshte llogjike se
  BE – ja me 27 koka do te ishte e veshtire t’u mbushje
  mendjen secilit me argumentin e votimit pro-Amerikes
  duke shfaqur hapur qendrimin servil – bujko-rob ndaj
  Administrates Tramp. Kjo me siguri do t’i mbyllte deren
  Shqiperise per hapjen e negociatave dhe do te perbente
  nje fitore sabotuese te klanit mafioz, antishqiptar te klanit
  Betisha- Basha- Meta. Dhe mbi te gjitha do te sabotohej
  Vettingu dhe Reforma ne Drejtesi. Nuk e shikoni se sa
  shume iu ka dhembur heqja e Llalles nga kolltuku i krye-
  prokurorit ?! E kishin nje marionet te sigurte ne duart e ty-
  re ! Tash, antikombetari Berisha nuk,do te kete me te beje me “qytetarin dixhital” sepse Ajazi iku dhe nuk mund te urdheroje me celular Llallen dhe ta keshillonte se cfare
  duhet te bente diten e neserme sapo te ulej ne tavolinen e K/prokurorit !? Avash – avash po i priten krahet ” Okta-
  podhit” dhe se shpejti do te perballet me qindra akuza per
  malin me krime e hajni qe rendojne mbi kete monster.Po
  i njejti fat bie mbi Bashen e 240 milionshit ,detin dhe vras-
  jet ne bulevar,pa permendur malin me hajni te Like Floririt
  Te gjitha keto u ka kallur daten trinomit ! Ata po dridhen dhe po perpeliten nga frika e se nesermes qe po vjen.
  Prandaj e gjithe kho lukuni eshte hedhur ne sulm. Nje sulm i pashprese, nje lufte me shpirt neper dhembe ,
  nje perpelitje e fundit per te shpetuar cka mundet me
  shpetuar. Borgjezia e re,nuk dallon aspak nga ajo klasikja
  me te tera karakteristikat e prioritetet qe ka kjo klase e
  babezitur per pushtet e pasuri.

  Reply to this comment
 7. halleluja... December 29, 09:58

  ceshtja e ksaj vote e qeverrise Shqiptare ne OKB ,
  eshte shndruar ne mediat shqiptare ,
  ne nji art Casting guzhinjeres amatore .Kush do gatuaj Corben me te shijeshme .Corba e ktij shkrimi ka shume citate /pikante brenda dhe ndryshon nga te tjerat se ,shoqerohet ne sfond edhe me ate vijoline qe luan kengen “E Hajde mos Malanjake ,-ee , e duje moj Corben eeeee ” etj etj . Nuk ka ngel medie pa gatuar corben e saj . C’far sensi ka ? Perse vazhdon akoma kakofonia e servilit ,njeri leppin ate te Rames ,tjetri te X-it ,nderkohe qe nuk kan cfar te ndryshojne me asgje ne ate votim ?! Kur do shkeputet ajo Bote aty nga ky art kllounerie , e te hiqni dor se vallzuari me marrezine qe Realiteti le pas dhe mos te harxhoni fryme kot ala duke u marre me te kaluaren ,por ate fryme ,ta shfrytezoni per te gjetur rruge ide te reja ,qe i vijne ne ndihme jetes asaj shoqerie ,per te ndryshuar dicka ne ate jete , duke len pas ate monotoni e meyre te pari kte realitet ,duke e fundosur vehten tuaj dhe boten qe ju rrethon ne depresion . Hiqni dore nga ky art kakofonie qe nuk zgjidh asgje ne jeten tuaj dhe gjeni rruge te tjera per te dal nga ajo Bote e kotesise ku vini verdall cdo dite . Kuptoini kritikat si njerez pa komplexe ,por si nji kritike pozitive ,qe nuk kerkon t’ju ule ,por te riparoje ate mentalitet qe po ju con drejt fundit te botes .Hapni syte ,hapni dritare e thtihni ajrin e paster ,merrni fryme thell ngadal e shifni qet drej Horizontit te Njerezimit …

  Reply to this comment
 8. info analitike December 29, 10:11

  Dacibao e radhes nga loloja i oborrit rilindjot. Inteligjence, moral, burim pasurimi me siguri jane parametra me te cilet rilindja mund te krenohet! Nese do emra filloje me ish drejtoreshkat e doganave dhe tatimeve, me Mrike trimen, me ish nusen e Shemsie Kadries dhe mbesken e profesor Servetit, me Beqen, Ahmetajn, Gjiknuri vazhdo me ata deputete e famshem te kriminalizuar. Ja pietini pak naftetaret se cfare mendojne. Shoku Malaj si eshte kjo pune qe nje aktivitet privat cfaredo kontrollohet nga koka te kembet per shkeljet me minimale ndersa keta te medhenjte e naftes, aq me teper tani qe e ka marre ne dore Besua i Tajvanit hic fare? Si ka mundesi qe ky ka 14 muaj qe nuk paguan punetoret dhe nuk i hyn ferre ne kembe? Cili ligj ia lejon? Si ka mundesi qe policia revolucionare e rilindjes paska qene e mbushur me kriminele e trafikante te drejtuar nga Tahorri? Si ka mundesi qe ende sot nga ata 124 shumica vazhdojne te jene ne detyre? Qish paska thene ki Hisniu “Servilizmi të shkakton vetëm përbuzje. Ai është i neveritshëm për një karakter të vërtetë fisnik” ore se mos e ka shkruar per ndonje si ti dhe nuk e ke kuptuar se helbete do te jesh i zene me punet e partise? Si nuk shkrove njehere per hallet e njerezve por, si Taulanti edhe ti, merakosesh vec per hallet e partise.

  Reply to this comment
  • Grigor December 29, 16:15

   Si paske marre ilacet o infoanali??? Sa keq ne kete fundviti. Vrreri te zente syte sic te ka kaplluar ate mut objekti qe ke brenda kafkes.
   Shihemi ne 2018 o gjallese shqupiste se pa ty dhe mark uk-un blogu nuk do ekzistonte. Ndryshe shqiptaret nuk do ta kuptonin dote cilat vemje ushqehen dhe leshojne larvat ne cesspool-in e PeDe

   Reply to this comment
   • info analitike December 29, 18:44

    aa jo keshtu! Qysh ore do ta braktisesh istikamin keto dite! Partia te urdheron te qendrosh prapa ferres me arme ne dore se uji fle e hasmi s’fle ndaj o burra rrit vigjilencen revolucionare ne maksimum e leri festat se ato jane shfaqje burgjeze e te demtojne moralin e shendoshe enverist! Perndryshe partia do te lere pa pension e do te te konsideroje armik te popullit.

    Reply to this comment
 9. A.GRAMSH December 29, 10:18

  AMBASADORI LU! TI DHE PARARDHESIT E TU KE SHTET KINI PERFAQESUAR KETU!
  ‘Per mua pake rendesi ka nese foitoi apo humb.E rendesishme eshte ta pranosh humbjen’A.Likoln
  ———–
  Vetem kreret kujslinge te inkriminuar deri ne gryke,vetem zagarija e informacionit ne sherbim te tyre nuk arrijne as ta shikojne as ndjejne e arsyetojne qe ‘politikat’ e SHBA-ver ne kete vend po qe se vertet na kane patur ndonjehere ne ‘Refene’ pas 27 vjetesh kane deshtuar plotesisht me pasoja TRAGJIKE per nje vend e nje popull ne mes te Europes e prane brigjeve te ‘MESDHEUT’!

  Per cilindo qe ka dy pare mend ne koke dhe njeh parimet e demokracise,te drejtat nderkombetare midis shteteve dhe njeh njekohesisht rrenjet e demokracise Amerikane ,shtetin e se drejtes e mbi te gjitha burrat e shtetit me fame Boterore te disa prej PRESIDENTEVE te SHBA-ve arrin ne konkluzion e ZHGENJIM se te ashtuquajturit ‘ambasadore’ amerikane kane qene shembelltyra me e KEQE ,ne kete vend sa nje fshat, e DASH,demokracise amerikane e per fatin e keq te disa prej PRESIDENTEVE duke hedhur balte ne radhe te pare mbi ‘TAì’ e natyrisht si thame me òlart me pasoja tragjike per shqipetaret!

  Ambasadoret amerikane jane shkaketaret kryesore qe o per PAFTESI o se nuk DINI o se nuk DONIN o se nuk MUNDENIN 27 vjet ne kete vend jo vetem nuk kane bere DIPLOMACI e te perfaqesonin denjesisht Ameriken e Gjergj Wuashinton,A-Linkoln e ytere nje plejade presidentesh Kenedy,Regan Jefferson por nuk kane perfaqesuar as popullin amerikan por kane rene ‘APRE’ e konjukturave ,lobizmit SERB-GREK ne Shqiperi dhe kane bere me dashje apo pa dashje,per injorance apo ne konflikt interesi si bashkepunetore me ‘Bjurrat e shtetit’ dhe ‘yjet ne ngjitje’ te deklaruar me ZE e FIGURE si antishqipetare e per rrjerdhoje kane mbrojtur INTERESAT e ‘krushkes’ Serbi,kalit te trojes Greqi e ‘Kane shpene UJE ne mullirin e muzhikut RUSI!

  Vetem kafshet mender filozofet e zagaret e informacionit vazhdojne te propogandojne pas 27 vjetesh INFLUENCEN e GOGOLIT Rus ne Ballklan per ti tre,mbur bagetine popull si sot e 27 vjet me fjalen integrim e me GOGOLIN kAmunizem kur kemi 27 vjet pa BUKE!
  Te paret qe kane forcuar pozitat poqese jane vertet forcuar te GOGOLIT Rus ne Ballkan dhe kane ndikuar edhe ne OPINIONIN ne renje midis popllit shqipetar e atij Amerikan jane pikerisht AMBASADORET amerikane ne kete vend qe duhet te pergjigjen para se gjithash para administrates Amerikane katerciperisht deri tek pergjigja e pyetjes :A eshte qe quhet diplomaci’ puna 27 vjet e tyre ne kete vend e kush kane qene òpasojat e rezultatet ndaj popullit shqipetar ne krahesim me fqinjet SERB e GREK!

  Teorite sa bnajate e alabakesh qe pas 27 vjetesh perrallisin se fajin e paskerka KATOVICA qe la ne pushtet po ish enveristet,enverianet,zogistet e zogolljanet ish BLLOKU i vjeter ngeli po BLLOKU i ri jane thjesht mashtroimi me i madh kur edhe INJORANTET e gomaret e dine qe kjo GLASE politike antishqipetare nuk shkon as ne HALE pa lejen e ambasadore amerikane e lobizmit amerikan dhe tere shkaterrimin e shtetit e bazes ekonomike te tij eshte bere gjithmon nen drejtimin dhe keshillimet e tyre si ‘burra shtet’ dhe ‘yje ne ngjitje’!?

  A kane perfaqesuar presidentitn e madh WILLSON ambasadorucet ne keto 27 vjet kur nuk kane bere ASGJE èper SHQIPETARET ngelur rrugeve te Botes si asnjehere ne histori e me varferi ABSOLUTE si asnje popull i Ballkanit!?JO!Perkundrazi kane qene jo ne krah te shqipetareve por antishqipetareve kujslingeve serbofilave e filogrekeve!

  A kane perfaqesuar A.Lainkoln dhe thenjen e tij monumentale:’Nga populli me popullin ,per popullin’ambasadorucen amerikane te kafeneve te Wiskit te kofrrupsionit si bashkepunetore te ‘burrave te shtetit’ dhe ‘yjeve ne ngjitje’ nderkohe qe SHQIPETARET prodstituohen perdhunohen vidhen per 27 vjet dhe vriten per BUKE me duar ne xhepa dhe te vraret perdhunohen duke i quajtur ‘Koke palare’ e ambasadoret flasin per ‘RIKOSHETE’ plumbash me pare ne ‘qiell’ pastaj trup shqipetari!JO!Perkundrazi ambadsadoret amerikane ne kete vend jo vetem Linkoln nuk kane perfaqesuar por ndoshta Podesta’!

  A kane perfaqesuar ‘diplomatet’ amerikane presidentin Jefferson edhe pse i vetemi president NEOLIBERIST kur fliste per bankat e financat thosh:’Jane ushterite me çfarosese ne Bote’,ndersa amb asadorucet amerikane kane jo vetem propoganduar neoliberizmin shtazarak ne keter vend sipas teorive antishkencore e antishqipetare te terapise se shokut e jane bere bashkepunetore ne krim me djemte e ish bllokut te vjeter qe nuk flisnin as nga ì’radio Moska’ e as nga Katovica por ‘Zeri i Amertikes’ ku propogandonin shkaterrimin ndersa ‘ambasadoret’ soi miq ZEMRE nuk kane patur shqipetaret po kreret e KRIMIT-FULLHANE!?

  A mund te kene perfaqesuar popullin amerikan e presidentin KENEDY nga me te dashurit e popullit amerikan kur thosh:’LOBIZMI duhet te limitohet se behet i rrezikshem kur nuk eshte nen kontroll e uzurpojne si te ‘spercializuar’ gjityheçka dhe shohin shpesh interesat e tyre’!A kane perfaqesuar keta ‘ambasadoruce’ popullin amerikan te pakten pa le POPULLIN shqipetar nderkohe qe tere bazaekonomike e ketij vendi e ketij populli me te PASURITE ra bnne duar te KJRIMIT te organizuar me rrenje ne Amerike ku tere shoket e XEMN SYPESHKAQENIT uzurpuan tere pasurite natyrore te tundeshme e pa tundeshme nepermjet LOBIZMIT antishqipetar amerikan blere me FLORI nga ‘burrat e shtetit’ e ‘yjet ne ngjitje’ jo vetem tu bejne edhe fushatat elektorale por edhe te EMEROJNE AMBASADORET sikur te mos perfaqresonin presidentet amerikane por PODESTANE!

  Si mund te quhen ‘ambasadore’ e perfaqesojne te,mpullin e demokracise e presidentet me EMER ne perjetesi PUPACE te dyshimte qe kane 27 vjet qe kane marre rolin e misionareve fetare dere me dere tek studjot lluksoze te krimit kur 27 vjet kane kerkuar te zbatojne teorite e Bushave e karabushave ne ‘Eksportim i demokracise’ kur tere istitucionet e ketij vendi perfshi ‘Keshillin e larte te Sigurise’ e ka drejtuar SERBO-BOSHNJAKU Fazlliq,sistemin bankar NUE KALAJ Adrian FullHani miku i Arvizuse,ndersa si ‘Guide Supreme’ qendron NERON SALIJA qe me parate e shqipetareve nepermt boshtit BEOGRAD-BIBERAJ-BERISHE ka blere tere tere LOBIZMIN amerikan duke i lene shqipetaret pa Atedhe pa TOKE-AJER -DET!?A mund te quhet NATO de,mokraci o perendi kur vete,m ne vitet e fundit ne lindjen e mesme IOrak,Avganistan e Pakistan jane vrare mbi 3 MILION te pa fajshem gra e femije per tu eksportuar demoKrtoacine perfshi edhe DJE 40 te vrare ne Avganistan kur ‘Amerika’ ka si aleate qeverrine me te korruptuaren ne Blote ashu si ‘ambasadoret’ ne kete vend qUrravite me KRRIMINALRE e korruptuara ne Ballkan e Europer!?

  P.S–LU!Ke kini perfaqesuar e perfaqesoni ne kete vend se shtetin popullin e PRESIDENTET e medhenj JO!

  Reply to this comment
  • halleluja... December 29, 11:41

   Perfekt .
   Kjo eshte llogjika e realitetit Shqiptare
   dhe veprimtaria e ambasadoreve omerikon ,
   te Sektit Podesta ne Shqiperi .
   Politikat e tyre (kujtojme vitet 91- # sistemit- teoria mashtruse e Chek-ut te Bardhe -qe ne realitet ishte me i zi ,se vet shpirti Monstres Jeff -ishte fillimi apokaliptik i Shqiperise ) zhduken si brenda nates Fabrikat -Uzinat -Indutsrine Kimike por edhe ate Ushqimore , si ne nji Filem Horror ,qe i perpin dheu ,sikur mos te kishin exzistuar kurr mbi kte Toke . Qe ky shtet ,mos te prodhonte me asgje ,populli shqiptare ,te shndrohej ne nji Skllav i Epokes se Djallit Moderrn ,brenda apo jashte Shqiperise dhe jeta e tij te shkonte drejt degradimit drejt vdekjes . Shqiperia s’duhet te prodhonte me asgje , sepse keshtu perfitonte e lulezonte Tregu i fqinjeve Ballkanas por edhe atyre Europiane e te Botes mbare . Apokalipsi kishte pushtuar tashme token Shqiptare . Kjo ishte politika e ambasadoreve te shba-ve ne Shqiperi e cila vazhdon sot me po te njejtin ritem e krakater degjenrimi shkaterrimi demoralizimi per shqiptaret . Sot ,Dash jep statistika ,mbi kriminalitetin ne shqiperi ,mbi korrupsionin mbi x e y ,ne funxion te manipulimit te trurit te shqiptarit ,injorimit te shqiptarit .Sepse nji shtet qe te do te miren gjen metoda te tjera mbi statistikat e shikoje nga nji tjeter kendveshtrim apo perspektive ,psh ajo Politike , e bandave ne politike ,te cilat jane produkt i lojes se ambasadoreve te shtetit te tyre ne Shqiperi .Cirren pertrafikante ,oer krime,mafioze e canabis ne Shqiperi , nderkohe qe ne shtett europiane dhe kudo ne bote Shqiperia mundet te klasifikohet e fundit ne kte Sport ,dhe ngrihet gjithmon zeri lart ,kur Shqiperia ka ne pushtet nji Parti pro Shqiptare e cila mundohet te ndryshoje jeten e shqiptarit ,te nxjerre nga Gropa e zeze Shqiperine ku e futi politika e ambasadoreve te tyre . Eshte pafytyresi ,qe pasi i ke shkaterruar Shqiperise gjithe Industrine ,gjithcka ,ku fare mire mundet te punesoheshin me shume se gjysma e popullsise shqiptare , te tregosh sot me gishte Shqiptarin se po trafikon droge etj . Te nderuar Monstar e Maskarenje te cdo ngjyre , shqiptarit ja imponuat ju ,kte jete qe ai ben sot , ai do mbjelle canabis si kudo ne kte Bote ,do tregetoje ate ,per te Mbijetuar ,sepse ju si late asnji shanc tjeter ne kte jete ,duke i shkaterruar gjithcka me poltikat tuaja dhe mos i lene asnji shanc tjeter ,qe shqiptari te jetoje ,punoje si gjithe Bota .
   Po e mbyll sepse te gjithe i dijme kto ,edhe pse pak nga ne kan ate karakter njeriu e qytetari te vertete te mbrojn ´Dinjitetin e vendin e tyre # nga bythlepirasat e meshiruar ,qe kane nji ndikim mjaft negative ne jeten e politikat antishqiptare qe aplikohen ne ate vend . Si i sillesh te huajit ,ashtu edhe te trajton . U solle si qen servil lepires ,do te trajtoje e shofi gjithmone si qen . Shkurt kjo Shqiperi e banda politike si ne vendet Afrikane apo Arabe aplikohet sot ne Sjhqiperi nga kta ambasadore ,qe ne gezojme sot ne politike ,eshte tjeshte ai Produkt i Ambasadoreve te Aleateve tane ,te nji Monstre qe leshon jarge drejt jetes se shqiptarit ,e mezi pret ta perpij e zhduki nga kjo Bote .
   Faji eshte i vete shqiptareve qe lejuan e vazhdojne te lejojne kte poshterim e shkaterrrim total te jetes ,nderkohe qe per te ardhme nuk behet fjale .

   Reply to this comment
 10. ??? December 29, 10:29

  Harlekuin o mendje e ndritur, jo arlekin.

  Reply to this comment
 11. vasili December 29, 11:45

  Mbas Andrea Stefanit,ndjese atje ku ka rene,ka mbetur vec shkretetira,ku reshqanoret e te gjitha llojeve levizin dhe ndonjeher kaperthehen,por gjithmone pa u lenduar me njeri tjetrin.

  Reply to this comment
 12. katarakti December 29, 12:30

  Me duket se eshte hera e pare qe nuk jam dakort me Viktor Malajn. Ai shkruan gjate per « arlekinet » e opozites, duke u dhene atyre nje vend dhe nje rendesi krejt te pamerituar, por harron se pjesa me e madhe e komentuesve anonime, ishin po ashtu kunder vendimit te qeverise shqiptare. Opinioni derrmues i komentuesve onlajne shqiptare as qe duan t’ia dine se çfare thote Mul Noka, kapter Nishani dhe kompani.Per keta njerez hiç dhe te dale nga hiçi. Por ky opinion di shume mire te kuptoje se ku jane interesat e kombit shqiptar. Se ne boten e sotme, te djeshme dhe te neserme, jane interesat qe percaktojne aleancat dhe qendrimet politike te çdo shteti. Mos ka ngelur valle Shqiperia qe ta mbroje te drejten nderkombetare ?! Qe as qe ka ekzistuar ndonjehere. Dhe kush pa ?! Shqiperia, nje vend qe mezi mbahet ne kembe per vete, nje shtet i rrenuar dhe pa asnje lloj reputacioni nderkombetar. Se çpo me kujton kohen e Enver Hoxhes ky Viktori, kur Shqiperia shkemb graniti ne brigjet e Adriatikut i jepte mend gjithe botes !
  Nje gabim tjeter themelor i Viktorit, i bere me dashje, eshte se ai ben sikur harron qe pjesa derrmuese e komentuesve onllajne dhe opinionit mbareshqiptar kerkuan nje abstenim te Shqiperise, dhe jo nje votim pro Trump-it. Dhe Amerika e ka seriozisht kur thote se do te mbaje shenim ata qe votuan kunder vendimit te saj per Jeruzalemin. Pra, ju qe perkrahni kete votim, duhet ndershmerisht, te deklaroni se as qe ju behet vone fare se çfare do beje imperializmi amerikan ! Administrata e Trumpit ne OKB organizoi nje koktej per vendet qe votuan pro vendimit te Trump-it dhe per 36 vendet qe ABSTENUAN ! Perse Shqiperia te mos ishte ne mes te tyre ?! U vume ne nje rradhe me Erdoganin, Putinin, Serbine dhe Greqine ! Dhe per me shume perse duhet Shqiperia te mbaje ane ne konfliktin ndermjet Izraelit dhe Palestines?!Ne fund te detit nuk kane vajtur te dyja palet. Duhet te shohim pak veten ne pasqyre dhe te pyesim se kush jemi ne ?! Dhe te vejme si perparesi absolute interesat e kombit shqiptar.

  Reply to this comment
 13. intelektuali December 29, 13:57

  Ne fund te Detit Izraeli me Palestinen?

  Po keshtu do te thote SHBA:

  Ne fund te Detit Shqypnia me Kosoven!

  PO DOLLAROT KU DO T’I GJESH PASTAJ?

  Kete nuk e mendon Viktor Malaj ne shkrimin e tij si te Kohes se Qepes te Partise se Punes kur punonte tek Sigurimi i Shtetit si shume gazetare te tjere moderne te Edvinit.

  Reply to this comment
 14. Skenderbpashaj December 29, 16:07

  Hahaha idiot noterik v malaj

  Reply to this comment
 15. Alban Dega December 29, 17:08

  From: Alban Dega
  Date: December 22,2017 at 7:32:54 PM EDT

  Mendime mbi fakte

  ASSKISERS !

  -Mireseerdhe ne shtepine tende politike
  LSI-PD Zoti Ilir Meta !
  -Per ke votoi Shqiperia !?
  -Me ke je ti vella moter: me 128 apo 9 !? Me
  6/7 apo 1/7 e njerezimit !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Letra e hapur e Presidentit te Shqiperise Z.Ilir Meta drejtuar Presidentit amerikan Donald Trump eshte nje turp presidencial edhe per nje Republike Bananesh si 8 shtetet qe votian kunder saj.
  Pse !?
  Per nje aresye fare te thjeshte !
  gjeni nje pike ose nen te Kushtetutes se Republikes se Shqiperise qe nje votim diplomatik krejt rutine kerkon miratimin apo konsensusin e Presidentit apo te Kuvendit te Shqiperise me perjashtim te rasteve te cenimit apo kanosjes se sigurise kombetare te shtetit shqiptar !
  Si duket Presidenti akoma nuk e ka marre vesh ose nuk do ta kuptoje se Shqiperia eshte nje Republike Parlamentare dhe jo nje Republike Presidencisle.
  Nuk e di nese para se te shkruante nje leter te tille ai eshte konsultuar me keshilltaret tij per politiken e jashteme apo jo . E kam fjalen per keshilltare dhe konsitucionaliste te mirefillte jo per keshilltare Plepash apo Akademish Domosdove apo Corovode, si Petrit Vasili e Monika Kryemadhi e co.
  Pse!? Gjuha e kryeministrit ne kete leter eshte me teper gjuha e nje kollovari te Monikes qe jo vetem ruajti mbiemrin e vajzerise, nje e drejte krejt ligjore e njerezore e saj ashtu si dhe heqja dore vullnetarisht e saj prej titullit te Zonjes se Pare.
  E kam fjalen per kollovarizmin politik te Metes qe perdori te njejten gjuhe si Monika Kryemadhi, Petrit Vasili, Luan Rama, Sali Berisha, Lulezim Basha, Edi Palokari… qe vetem dy-tri dite me pare i shpallen lufte te hapur “ imperializmit Amerikan”, qe ia kalon edhe asaj te Qoftelargut.
  Mireseerdhe ne shtepine e zmadhuar te familjes tende politike LSI-PD, ku me teper se pjestaren e saj te henen bashkeshortja jote beri Zonjen e saj te Pare me sjelljen e terbimin e saj te skajshem, zjarmine e mashtrimet deri ne bojatisje me te kuqe te “viktimave te dhunes” se vetlyer te Kledes….e co!
  Po sjell nje shembull te femijerise sime kur xhaxhai im i preferuar me dha nje shpulle dhe per tia kundervene gjyshen e pjesen tjeter te familjes une e ngacmova hunden deri sa me rrodhi gjak… Jo boje si cupulinat e LSI ne protesten nekrofile te se henes !
  Nena mori nje fiskel shelgu qe te djeg shume por te demton pak dhe e harrova shpullen e xhaxhait!
  Nena Mona beri krejt te kunderten. Ishte regjizorja e protestes nekrofile ne emer te Kushtetutes per te vonuar, sabotuar, zhbere Vetingun, Reformen ne Drejtesi per shkak te panikut ndaj zbatimit te tyre!
  Ne vend qe Presidenti i shqiptareve pa dallim e babai i shtetit te fshikulloje me qetesi e dashuri bashkeshorten dhe cupulinat e LSI-se per rrenat e mashtrimet e tyre deri edhe tek ambasadori i nderuar Amerikan Z. Donald Lu beri te kunderten.
  Ai iu bashkua,bile me brendine e letres se tij per Presidentin Amerikan Donald Trump ai ia kaloi edhe terbimit dhe cinizmit te tyre duke na u shfaqur edhe me Amerikan se vete Donald Trump !
  Nuk do te habitesha aspak qe ne kabllogramet e Z. Donald Lu per Departamentin e Shtetit te lexoja pas dy tri vjetesh te njejtat fjale si te ish – ambasadorit tjeter te nderuar Amerikan Withers per ish-ministrin e Mbrojtjes se Berishes, Fatmir Mediu ne prag te katrahures Gerdeci, se Presidenti Ilir Meta, qe nuk la gur pa levizur ne qetesi e dashuri kunder Reformes ne Drejtesi na shfaqet tani si me amerikan se vet amerikanet me kete leter turpi !
  A e di Zoti Meta se amerikanet per kete kategori politikanesh por edhe per te gjithe servilet perdorin fjalen shume domethenese asskisers- Bythelepires !
  Jam i sigurte se keshtu do ta lexoje dhe kuptoje edhe Presidenti Donald Trump brendine e saj nese merr mundimin ti hedh nje sy, cka nuk ma ha mendja !
  Jo vetem kaq por a e dini pse !?
  Sepse kurre asnjehere nuk mund te jesh as amerikan, as gjerman, as kinez, as shqiptar i mire pa qene se pari njeri i mire. Dhe anasjslltas ! Aq me teper qe edhe ne saje te teknologjise dhe burimeve njerezore amerikanet dine per cdo politikan jo vetem shqiptar me shume se ata dine per vete.
  Aq me teper kur kane deshmi me ze s figure si ato te tijat jo ne nje faqe por ne te pakten 62 faqe te tjera blloku te pashfaqura ne Shqiperi !
  Pervec kesaj lindin edhe pyetje te tjera lidhur me kete leter turpi :
  Kush votoi per rezoluten?
  A ishte ne te mire apo ne dem te SHBA-se kjo Rezolute!?
  A ndihmoi arroganca e Trumpit dhe ambasadores se tij ne OKB ne votimin kunder SHBA-se!?
  A i sherben paqes apo luftes ne Lindjes e Mesme vendimi i Trumpit per Jeruzalemin !?
  E pyetja kryesore qe do ti drejtoja cdo vellai e motra shqiptare sot do te ishte:
  Per ke do te votoje ti moter, ti vella ?
  Perkrah 9 shteteve qe votuan kunder apo per 128 shtete qe votuan pro saj !?
  Perkrah nje te shtates apo 6 te shtatave te popullisise boterore !?
  Perkrah luftes apo parkrah paqes ne nje rajon lufte si Lindja e Mesme !?
  To be or not to be , kjo eshte ceshtja !
  Jam krenar per popullin e kombin shqiptar si populli me proamerikan e me properendimor ne Bote.
  Kjo eshte jo vetem nje vlere, por nje kult per ne shqiptaret , 95 per qind proamerikane !
  Por askush me shume se amerikanet nuk i urrejne, nuk i percmojne servilet.
  Aq shume sa i quajne: Asskisers-Bythelepires!
  Letra e Presidentit Meta eshte nje mistrecllek ala shqiptar, nje turp, nje gafe e mirefillte.
  Ai eshte tash sa vite nje politikan profesionist , nje diplomat karriere!
  Ilir Meta eshte “ filozofi “ i “qetesise dhe dashurise”, por… por …
  Per inat te Edi Rames shkoj te fleje me Donald Trumpin.

  Reply to this comment
 16. ´´ December 29, 17:56

  Nji gje shume e dallushme ne cdo teme apo diskutime ne forumet shqiptare ,qe do te thote ;
  Nqs dikush shkrun nji artikull mbi X-Teme ,(qofte kjo politike apo shoqerore) shkrimi ,nuk i lihet Arsyes / Logos e shifet nepermjet ktyre vlerave ,por tentohet me nji art dhune te imponohet ! Kjo s’eshte Okay . Cfar ndodh . Nderhyjne tipa ,qe nuk kane asgje per te thene mbi temen ne fjale ,por sulmojn verbalisht dhunojn ofendojn me komentet e tyre X-in i cili kundershton autorin e Artikullit ! Cdo te thote kjo menyre komunikimi ? Keshtu nuk komunikohet me opinionin ,por i shkohet nji tjeter rruge pakuptim ,konfliktit ,duke mos sqaruar e mesuar asgje nga njeri – tjetri . Nuk te ben ty psh Inteligjent ose si me then s’te jep ate qe ti pretendon nepermjet nji shkrimi apo krijimi ,nqs ti angazhon nga pas tabore ,te cilet me dhunen e tyre verbale vs kritikes ose atyre qe mendojne # mendojn te zmadhojne permasat e Figures tende . Kjo eshte e papranushme per nji shoqeri e cila pretendon te ndryshoj e afrohet Botes se Civilzuar . Nuk funxionojn keshtu gjerat ne Bote .Asnjiher . Nuk mundet te futesh ti ne debat mbi nji teme ,me mendimin dhe qellimin per te fituar me cdo menyre ,sepse ne raste te tille Arsye-ja dhe Logjika ,kto Vlera te cilat jane baza e cdo maredhenje ,diskutimi ,debati mni X – problem ose dicka te diskutushme ne shoqeri …do perjashtohen e qendrojne jashte cdo debati edhe njiher dhe keshtu nuk zgjidhim asgje . Dhe ktu qendron e meta me e madhe e asaj shoqerie ,e atij mentaliteti shqiptare .

  Pastaj edhe dicka si perfundim . Si nuk shkruajtet dicka ,qe e formoni vet ,me koken tuaj ,por gjithandej ne shkrime i referoheni Botes se Huaj ,duke kerkuar te tregoni nivel ! Kaq siperfaqsore jeni akoma . Me shume logjike ne shkrime sesa “make-up ´´

  Reply to this comment
 17. Harlequin Enterprises December 29, 18:26

  I nderuar V.M.
  .
  Bashke me ca ish-luftetare kurajoze kunder kucedres nazi-berishiste si bedrislami apo merobaze jeni bere jo vetem hipokrite por dhe xhonglere te shtypit shkruar.
  .
  Te quash sot banden kriminale Berish-Bash-Noka-2xMeta –si arlekine (palaco) eshte nderi me I madh qe I ben atyre duke e ulur steken atdhetare ne minimumin e minimumit.
  .
  Cdo lloj votimi te kryente Shqiperia ne OKB per jeruzalemin …1×2 .( PO…Absetinim….JO) nuk ka asnje lloj peshe ne arnen nderkombetare vecse ishte nje “gjah I majme” per median kriminale shqiptare pa perjashtim.
  .
  Pyetje per kete artikull eshte
  .
  Mender me thene Berisha eshte Arlekin apo Kriminel demonkrat.??
  .
  Pergjigja eshte e thjeshte
  .
  Berisha eshte kriminel
  ( me kartabjanke nga miqte tane)
  I papare ne shoqerine njerzore dhe po mbijeton ne saj te impotences kriminale te mazhoraces…ne saj te hipokrizise kozmike te denueshme te Donald Luve ne saje te shtypit bastard shqipfoles dhe se fundi nga intelektuhalet e ismailkarrderizuar (vertete ku eshte I modhi Mol Kadareja ne keto dite qe shqiperia eshte ne udhekryq)
  …qe po janullatizohet dhe monikakokmadhezuar ?
  _____________________
  Pse zoti Vikto Malaj duhet arrestuar per shpifje ?
  .
  Lexoni rrjeshtin # 66 qe thote:
  .
  “””Berisha porositi akte terroriste ndaj ambasadës amerikane në Tiranë “”
  .
  Duke I shtuar kesaj fjalie dhe faktin se ndaj kontigjentit gjerman ne Rinas Berisha urdheroi akt terrorist qe u krye dhe eshte faktuar ne qindra burime…
  Pse nuk arrestohet Berisha per keto akte Terroriste..??
  .
  Shkojme me tej;
  .
  Gjenerali Luan Hoxha ne ne lidhje me ngjarjen e Gerdecit raportoi te amb.amerikan se ishte kercenuar me jete nga sypeshkaqeni I Sllobodanka Bullatoviqit…pse amb amerikan nuk padit djallin e Saliut por I jep azil luanhoxhes.edhe pe ishte denuar nga gjykata ?
  .
  E pra I nderuar Viktor me fal por je jo vetem qorr dhe shurdhmemec por dhe frikacak qe nuk guxon te thuash keto te verteta qe nuk ndodhin
  as ne vendet e pushtuara
  dhe as ne kolonite e djeshme dhe te sotme.
  .
  Ju lutem ndiq keto tmerre kriminale te burrit te shtetit te famekeqit Arvizu dhe sot kumbari I Donald Luse per krimine naziskin te 21 janarit 2011
  .
  .
  1- akuzoi PS per vrasje nga mbrapa
  2-manipuloi mjeket e spitalit ushtarak
  3-ktheu k/m ne spital fushor
  4-refuzoi dorzimin e gardisteve
  5-terrorizoi presidentin si horr bulevardi
  6-perdhosi k/prokuroren di lavire
  7-ofendoi k/shikasin si pucist
  8-kercenoi ramen me egzekutim
  9-akuzoi dhe kercenoi 4 gazetare
  9-u fshine filmimet
  10-u ndrruan tytat e armeve
  11-u dekorua burri shtetit
  12-u dekorua ylli ne ngjitje
  13-u menderosen ekpertizat e FBI
  14-u zevendesua presidenti
  15-u zevendesua k/prokurri
  16-u zevendesua k/bashkiaku
  17-u zevendesua k/shiku
  18-u terrorizuan gazetare
  19-u tha se do ja u bej prape si ne 21 janar
  20-liroi vrasesit nga burgu ne shkurt 2012
  21-demshperble te gjithe vrasesit
  22-poshtroi Arvizune e Obames
  23-perdhosi familjet e jetimeve disa here
  24-akuzon ramen si vrases te 21 janarit
  25..ect
  ———————
  ….
  ne vend te mbylljes
  ———————
  Zoti Viktor me sa kam shkruar me siper arlekin (Harlequin) nuk eshte salibisha me kompany.ai eshte Kriminel &Tradhetar qe mbahet akoma gjalle nga ju arlekinet e “ndershem” te mediave
  .
  Harlequin-e …jane Edi Rama me gjithe pseudosocjalistet e tij..jane mediat shqipfolese..jane intelektualet..te permjerrurit politike pa harruar dhe trupin & turpin dipllomatik te akredituar ne Shqiperi qe po tallin trapin me ate popull per cerekshekulli dhe akoma zgerdhihen ne gazeta ..internet dhe televizione si invadore moderne…
  .

  Reply to this comment
 18. Qytetari durrsak December 29, 19:02

  Urime Z. Viktor per kete artikull te mrekullueshem. Ky artikull i qarteson shqiptaret (qe kane sy dhe mendje civile) per situaten e rende ku ndodhet Shqiperia e uzurpuar nga ky klan politik i inkriminuar dhe i korruprtuar, si familja Berisha dhe familja Meta. Keta i ka llastuar pushteti i pakufizuar dhe pasuria tejet e madhe korruptive dhe kriminale qe kane ne posedim, padrejtesisht. Vetem Vettingu serioz dhe i vendosur do t’i vendose keta personalitete arlekine ne vendin e merituar per to, ne bangon e e te akuazuarve.

  Reply to this comment
 19. MH December 29, 23:56

  Keto opozitaret e qeverise qe gezon pushtetin me voten e popullit dijne shume mire per te tjeret dhe nuk dijne per cfare bajne e ushtrojne vete.
  Perfaqesuesi i opozites nji fare Bumcit nga Lezha ne diten kur do diskutohesh per negociate shqiperi per ne BE me perfaqesuesit te BE i la goje hapur gjithe shtetet qe merrnin pjese ne kete eveniment duke leshuar paster me ze e figur “xhevahiren” nga goja e vete Bumcit: Mos pranoni shqiperin per hapjen e negociatave per ne BE.Per nga patriotizmi keto ia kalojne Serbit dhe Grekut qe ishte pro hapjes se negociatave.

  Reply to this comment
 20. Che Guevara December 30, 01:08

  Disa komentues te tredhur i kerkojne gazetarit te nderuar Viktor Malaj,qe te jete president,kryeminister,kryeprokuror e gjyqtar!
  Dhe fillojne e tjerrin llogje kavaje dhe pordhe mew rigon,pa thene asgje lidhur me problemin!
  Keta zorraxhinj anonime harrojne se gazetari Maslaj shkruan hapur me emer e mbiemer,pra nuk mund te shkruaje e cilesoje me emertime sipas mendjes se tij!
  Nuk mund t’i thote Berishes kriminel,kur ate nuk e ka shpallur gjykata sic beni ju halabaket anonime!
  Jeni trima pas gardhit,prandaj beni mire te heshtni kur nuk keni cfare thoni!
  Kunder vendimit te Trump votuan 128 shtete te botes,per me teper Franca,Gjermania,Britania e Madhe etj.
  E cfare jemi ne para tyre?
  Se fundi,ne se SHBA-te nuk e quajne vendin tone koloni te tyre,atehere nuk do te imponojne edhe vendimet tona!
  Keta qe sot akuzojne Ramen se votoi kunder SHBA,bejne sikur harrojne se ishin po keta maskarenj antishqiptare qe me protesta te medha dolen jo vetem kunder SHBA per kimikatet siriane,por detyruan Ramen t’u thoshte “jo” SHBA-ve kur ai veprim ishte jo vetem normal,por do t’i sillte mjaft perfitime Shqiperise!
  Dhe kjo eshte klika e Sali Berishes,qe ka qene dhe eshte ne sherbim te qarqeve antishqiptare ne Ballkan e ne bote!

  Reply to this comment
  • nÖö ! December 30, 12:38

   nqs do ti referoheshim Kultures Qytetare ,
   nji nder halabaket me te medhenj ktu ,duket te jesh ti vet, (nxito para pasqyres e do bindesh)
   sepse jo vetem fyen pa te drejte komentuesit ,qe shprehin ate qe mendojne dhe natyrishte qe ktu konsiston Liria e shprehjes ne sistemin Demokratike ,por ke nji gjuhe prej ordineri ,dhune ,te papranushme per nji shoqeri qytetare . Te shprehesh ktu hapur e ashtu si mendon mbi X- teme ,un nuk mendoj se ka te bej me “trimeri” sepse asnji komentues ktu ,apo kritik vs autorit te shkrimit ,nuk ka qit “Koburen” e vendosur ate ,ne kaptinen e askujt ,por ne nji far menyre te verteten,realitetin e asaj Bote . Ne fund te fundit ,ne gjithe Boten -debattohet -mbi X-probleme ,qe shqeteson shoqerine e natyrishte ,qe nuk jane te gjithe te nji mendimi .Kjo eshte dicka normale ! Kuptohet qarte se me cfar tipi kemi te bejme , e se kujt kulture i takon sidhe logon e te shprehurit ktu . Tru i frustruar ,probleme me jeten ,cfryrje komerdareje nen ato tinguj bereberereeberereee .Pra i gjithe komenti eshte nji prej Llogjike halabaku -naiv.
   Pa le, na qenke edhe nga ata ,qe kerkojn te dhenat personale te secilit ! Sikur mos te mungonte ajo se FB-Google-Yahoo etj nga kto datagrumbullues ne kte Bote ,
   e pervec ktyre moderatoreve te medias se shkruar ,qe ngrejne Viruse Hacker Virre Apps te ndryshem per me rremby data e secilit nga ne qe komenton ne faqet shqiptare te net-it (gje e cila duhet te ishte e penalizushme e denushme me Ligje ), na dashke edhe surrati jot ,te dhenat tona . Ne cilen Bote ketojne kta halabake !!!

   Reply to this comment
  • Harlequin Enterprises December 30, 14:33

   I nderuar che Guevara
   .
   Edhe tre jave do ‘FESTOJME’ 21 janarin 2011 dhe si po shkojne punet ka mundesi qe Sali krimineli do shkoje te vendose lule ne boulevard..kjo eshte me shume se kriminale nga edi rama dhe me nder me thene socjalistet te tipit Brace-Balla dhe Pandi Rumpalla

   asnje nga komentuesit nuk kerkon qe Viktor Malaj te thote gjera te “frikeshme” vetem kerkojme te thote realitetin.
   .
   .Nuk ka ndodhur ne historine boterore qe nje k/m me lulbashibozuket e tij te vrase 4 protestues si qen rrugesh dhe dipllomate euro-amerikane e mbuluan kete krim naziskin..
   .
   Nqs Paska l Milo dhe te tjere thone qe ambasdori amerikan-gjerman-italian na bene presion ne 1998 qe te mos arrestonin Berishes….e kjo nuk ndodh as ne vendet me te pjerdhura te planetit…
   Pikerisht kerkojme
   nga viktor malaj
   te mos merret me
   salikriminelin
   por te merret me impotence kriminale te edi rames dhe
   me hipokrizine te pabesueshme te Donald Luse
   .
   .21 Janari 2011 eshte ngjarja me horror e ndodhur ne historine e Shqiperise pasi jo vetem qe u vrane barbarisht 4 veta te filmuar “live” por vrasesit dhe urdher dhenesit po perdhosin akoma te vraret duke perfituar nga impotenca e qeverise re,hipokrizia e luve @ arvizive dhe indiferentizmi i opinionit publik.

   Midis pales vrasesve dhe pales se te vrareve ne 21 janar ishte nje albiter qe e quajne Aleksander Arvizu i cili ne ate kohe bashke me Wolfarthin dhe Sekuin benin treshen e gjyqtareve qe federata e Usa dhe e Be kishte caktuar ne ate vend.Por a e kane bere mire punen keto qe jane me teper majore sherbimesh sekrete dhe gjenerale biznesi dhe pak dipllomate ne vende”stateless” si Shqiperia ?

   Shume veta e dine dhe pak e thone se ne 1991-1992 u be kalimi nga nje vend me sistem dikatorial ne nje sistem ambasdorial ku ne thelb nuk ka ndonje ndryshim pervec nje fjale te re qe quhet demokraci qe sherben si vello per te mbuluar ate qe ka ndodhur 22 vjetqe faktikisht quhet eleminimi i shtetit shqiptar duke e shendrruar protektorat me poshte se te nje vilajeti te perandorise osmane.

   Mbasi u uzurpua levizja studentore e 90′ deri ne votimet e 31 marsit 1991 gjithcka ishte bindese ne rrugen e progresit.Fatkeqesisht me pas nga elemente dhe segmente antishqiptare , antikomuniste histerike,nga udbashe serbe dhe andarte greke te te gjitha vendeve zbarkuan ne Shqiperi dhe filluan nje invazion dipllomatik duke filluar me kunderevolucjonin e 2 prillit 1991,me grevat e urise te stimuluara,me prishjen e qeverise stabilitetit dhe fushates elektorale te William Rajesonit ne votime .Ne teresi keto veprimet e mesiperme jane nje puc dipllomatik shteti qe akoma ka shume njerez qe besojne se prune demokracine apo hodhen komunizmin qe kishte marr fund me kohe.
   .
   Jane tre raste flagarante ku ambasadore amerikane kane kryer veprime per te cilat shteti amerikan duhet te mbaje qendrim ne cdo kohe dhe te kerkoje demaskimin e tyre dhe ti kerkoje falje shqiptareve.
   .
   E PARA
   ishte marrja pjese e Rajersonit me mashtrimin e cekut bardhe ne votimet e 1992.

   E DYTA
   ishte deponimi I Berishes ne bodrumet e ambasades amerikane per aktin criminal te tij te 14 shtatorit 1998.

   E TRETA ka te beje me ambassadorin Arvizu en kohen e te cilit kane ndodhur shume ngjarje tronditese dhe shtet-shkaterruese.
   .
   Duke filluar me 21 janarin shikojme se veprimtaria e tij eshte e dyzuar ku nga nje ane eshte kunder vrasesit Berishes kurse diten tjeter I jep decorate si burre shteti.
   Nga njera ane thote qe kam qare ne 21 janar kurse nga ana tjeter glorifikon vrasesin Lul Basha si yll ne ngjitje.Biles letra e ngushellimit qe icoi familjes Nika nje vit pas masakres kishte nota hipokrizie .
   .
   Pas 21 janarit ndodhi gjeja me e pabesueshme qe nen hunden e Arvizuse jo vetem qe u terrorizuan nga VRASESI berishe presidenti,kryeprokurja,opozita,te burgosurit,te plagosurit,gazetaret por ai I eleminoi te gjithe duke vene presidentin e tij,k/prokurorin e tij,k/shikasin e tij biles dhe grabiti nen llerat e perveshura dhe brekeve te ulura te Arvizuse bashkine e Tiranes.Po ashtu u lejua me bisht ne shale te fshije menderen me ekspertizat e FBI kryevrasesi Berishe deri ne ekstrem ku ne 8 shkurt liroi vrasesit fizike te dokumentuar .
   .
   Ajo qe e nxjerr shume te dyshimte kete ambassador eshte vizita e tij E RASTESISHME ne MMB te VRASESIT LUL ku kam shkeputur kete lajm te kobshem nga shtypi shqiptar:
   Arvizu takon policët, i përgëzon për profesionalizmin gjatë protestave të PS-së
   .
   Ambasadori amerikan, takim informal me efektivat e policisë së Shtetit
   04 mars 2011 17:13
   Pak minuta para nisjes së një proteste të organizatës rinore të Partisë Socialiste para Ministrisë së Brendshme, Ambasadori amerikan në Tiranë, Aleksandër Arvizu ka takuar disa efektivë të policisë së shtetit para dyerve të kësaj ministrie.Takimi ka qenë informal e mjaft miqësor dhe ka ardhur fare rastësisht. Diplomati amerikan ka dalë nga Galeria e Arteve dhe është drejtuar nga efektivët, duke i takuar të gjithë ata që gjendeshin në shërbim në hyrje të Ministrisë së Brendshme.
   Forcat e policisë janë përgëzuar edhe zyrtarisht nga Ambasadori Arvizu për sjelljen në mënyrë profesionale gjatë protestave të shkuara të zhvilluara nga Partia Socialiste, përfshirë këtu edhe demonstratën shume te dhunshme të 21 janarit.

   TE KY LAJM ESHTE KONCETRUAR ESENCA E 21 JANARIT DHE ROLI JO I SINQERTE I A.A RVIUSE ESHTE MOMENTI QE NJE GAZETAR I QUAJTI “KINEZERIRAT” E ARVIZUSE POR ME VONE KY GAZETAR I MBUSHI POTURET DHE FILLOI ME KINEZERIRAT E NEXHMIJES

   Nuk ka njeri ne planet qe beson se Arvizu kaloi rastesisht dhe do isha dakort qe nje ambassador te mashtronte pak po ja kaq shume sa qe nuk I beson as vete.

   Te ky lajm I kobshem del qarte se Arvizu ka qene dhe eshte jelek anti plumbi I vrasesve Berish & Lul per masakren e 21 janarit qe per hir ten je stabiliteti poshtrues mbron dy kriminela.

   Te ky lajm I kobshem del qarte se Arvizu ishte ideatori I barazimit te nje vrasesi me viktimen.

   Nuk do kisha shkruar kete “rroman”sikur te mos kishte ndodhur 15 nendori 2013 ku Arvizuja nga njera ane I rrevoltuar kercenon Bash Berishen per kalimin e vijes kuqe dhe nga ana tjeter para nje pak ditesh ne vigjilje te fajit te tyre te perbashket te bulevardit Arvizu dorezohet para kembeve te pista te VRASESIT BERISHE duke bizeeduar per problemet e te emes se zeqos ne maje te thanes.

   Te flasesh per 21 janarit duhen shume kohe dhe faqe pambarim por me kryesorja eshte se kjo ngjarje nuk eshte e shkeputur nga masakra 22 vjecare e kriminlit Berishe.Dihet qe ai eshte hybrid monster I secreteve jugosllave qe ne ate kohe kishin nje bashkpunim vellazeror me inteligjnecen amerikane dhe kjo eshte shkaku kryesor qe ai eshte mbrojtur dhe do te mbrohet me cdo kusht.

   Ne kete kontekst Berisha ka qene vetem nje kukell qe I sherbeu regjimit ambassadorial qe u instalua ne pucin e 2 prillit 1991 dhe vazhdon dhe sot.

   Pa frike duhet te mendojme se dhe 23 qershori 2013 po vertetohet se ishte nje zgjidhje e bere ne bodrume ambasadash qe I vjen era e keqe e ngjlave te lalzit qe dhe per pak jave do ta shikojne shqiptaret deshtimin e saj.

   Prandaj eshte koha qe Edi Rama duhet te dale nga bataku i ngjalave ku e kane futur planet e bera ne bodrumet e ambasadave se 23 qershori nuk ishte rrotacjon I zakonshem por nje permbysje e regjimit ambassadorial dhe kuislingut te tyre vrasesit Berishe per te cilen 1 miljon votat ne shqiperi dhe 1 miljon emigrantet jashte shqiperise duan koken e kriminelit serberishe

   Edi Rama dhe shqiptaret e ndershem duhet te marrin shembull nga vendosmeria dhe guximi I jashzakonshem i z John Kerry i cili ne vitin 1971 sfidoi qeverine amerikane te asaj kohe duke kerkuar terheqjen nga Vietnami pasi ai i pa nga afer ca 21 janare qe ndodhnin atje ne ate kohe.Biles arriti sa dhe dekoratat e luftes ti hidhte ne oborrin e shtepse bardhe te Niksonit duke thene:
   .

   “I’m not doing this for any violent reasons,
   but for peace and justice,
   and to try and make this country
   wake up once and for all.”

   Reply to this comment
   • intelektuali December 30, 15:00

    John Kerry HERO?

    Po ishte ky dallkauk i paguar nga George Soros qe donte te mbushte Shqypnine me LHL-te e llahtarshme te Asadit more mavri budallaqe ishte ky kriminel qe i quajti shqyptaret si majmune xhungle per prova qendrueshmerie ndaj Armeve Kimike qe i mbushi mendjen edhe Edi Rames ne terrin e nates te lidhe mareveshje rezili qe e paraqiti si KARAMELE bamiresie.

    AMAN SE NA HAPE BARKUN ME LLOGJET IDIOTE QE SHKRUAN

    Reply to this comment
 21. kapedani December 30, 21:52

  Zoti “intelektuali”

  Cdo gje mund te besh ne kete bote
  por vetem intelektual
  nuk mund te jesh
  se te mungojne 3 gjerat me kryesore:
  .
  1-Gjuha e kulturuar
  2-Intelekti ne ballafaqimin e problemeve
  3-Egersia ne ofendimin ndaj oponenteve
  .
  Ne rastin konkret kemi John Kerry-in e 1971 qe ishte idealist dhe kishte vetem 100 dollare ne banke dhe John Kerry-in e 2013 qe kishte shuma astronomike ne bankat e botes…besoj e e kupton kete “skacok”
  .
  Ky kapërcim juaj të kujton
  atë frazën e bukur të xha Sulos te filmi
  “Kapedani”, kur i drejtohet të nipit:
  “ Ah, qerrata.
  Mua do ta
  hedhësh ti,
  që nga ndërzimi artificial i lopëve,
  m’u hodhe te lufta
  e Vietnamit?!!…”
  .
  nje verejtje miqsore:

  Te pakten tani qe eshte viti i ri
  mos bej 100 komente ne dite
  se ben harakiri..
  Bej 3-4 komente me qetesi dhe argument
  dhe besoj do ndjehesh me mire jo vetem ti
  por dhe lexuesit e Dites

  G.V..R 2018
  .

  Reply to this comment
 22. 2A December 31, 20:06

  Komentuesi A Gramshi I ka thene te gjitha.
  Besoj se viti 2017 sidomos keto tre muajt e fundit tregojne se ai vend eshte me shume se I pushtuar;
  -Gradimi I Visho Ajazit ne Nato
  -Zgjedhja e brumbullit ambasadave President.
  -Shqiptarizmi I kolonelit Janullatos
  -Poshtrimi I Edi Rames ne parlament nga monstrat Monika-Noka
  tregojne se ai vend ka mbaruar eshte kthyer me poshte se vilajetet e kohes osmane si Tirana ashtu dhe Prishtina..dhe keto nuk kane nevoje per koment:

  I vetmi ngushellim eshte kjo poezi me poshte
  dhe te pershendesim RamenMetenBashenBerishenDonaldluneMoniken duke I kujtuar se serbi me grekun te na kishin pushtuar nuk do ta poshtronin dhe perhdosnin ate vend me shume:

  Poezi Për Atdheun.
  (Ali Asllani)
  .

  Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë,
  nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë!
  Pra, o burra, hani, pini, hani, pini or’ e ças,
  Për çakallin, nat’ e errët, është ras’ e deli ras’!
  Hani, pini dhe rrëmbeni, mbushni xhepe, mbushni arka,
  të pabrek’ ju gjeti dreka, milionier’ ju gjeti darka!
  Hani, pini e rrëmbeni, mbushni arka, mbushni xhepe,
  gjersa populli bujar t’ju përgjigjet: peqe, lepe!
  Ai rron për zotrinë tuaj, pun’ e tija, djers’ e ballit,
  ësht’ kafshit për gojën tuaj. Rroftë goja e çakallit!
  Shyqyr zotit, s’ka më mirë, lumturi dhe bukuri,
  dhe kur vjen e ju qan hallin, varni buz’ edhe turi!
  .

  Hani, pini dhe rrëmbeni, është koha e çakenjvet;
  hani, pini e rrëmbeni, ësht’ bot e maskarenjve;
  Hani, pini, vidhni, mblidhni gjith’ aksione, monopole,
  ekselenca dhe shkëlqesa, tuti quanti come vuole!
  Nënshkrim i zotris suaj nëpër banka vlen milion,
  ju shkëlqen në kraharuar dekorata “Grand Cordon”!
  Dhe kërkoni me ballhapur (!) komb i varfër t’ju thërres’
  gjith me emrin tingëllonjës: Ekselenca e Shkëlqes’
  dhe të quheni përhera luftëtar’ e patriot’,
  në ka zot dhe do duroj’, posht ky zot, ky palo zot!
  Grand Kordon i zotris’sate, që në gji të kan’ vendosur,
  ësht’ pështyma e gjakosur e atdheut të veremosur;
  dhe kolltuku ku ke hipur, duke hequr nderin zvarr’,
  ësht’ trikëmbshi që përdita varet kombi në litar!
  Dhe zotrote kullurdise, diç, u bëre e pandeh,
  kundër burrit të vërtetë zë e vjell e zë e leh!
  E na tunde, na lëkunde, nëpër salla shkon e shkunde,
  mbasi dora e armikut ty me shok’ të heq për hunde.

  .
  Rroftë miku yt i huaj, që për dita los e qesh,
  të gradoi katër shkallë, pse i the dy fjal’ në vesh!
  Koha dridhet e përdridhet, do vij’ dita që do zgjidhet
  dhe nga trasta pem’ e kalbur doemos jasht’ do hidhet!
  Koha dridhet e përdridhet, prej gradimit katër shkallë
  nuk do mbetet gjë në dorë veç se vul’ e zezë në ballë!
  Mirpo ju që s’keni pasur as nevoj’ as gjë të keqe,
  më përpara nga të gjithë, ju i thatë armikut: “Peqe!”
  Që të zinit një kolltuk, aq u ulët u përkulët,
  sa në pragun e armikut vajtët si kopil u ngulët!
  .

  As ju hahet, as ju pihet, vetëm titulli ju kihet…
  Teksa fshat’ i varfër digjet… kryekurva nis e krihet!
  Sidomos ju dredharakë, ju me zemra aq të nxira,
  ju dinakë, ju shushunja, ju gjahtar’ në errësira!
  Ç’na pa syri, ç’na pa syri!… Hunda juaj ku nuk hyri:
  te i miri, te i ligu, te spiuni më i ndyri!

  .

  Dallavera nëpër zyra, dallavera në pazar,
  dallavera me të huaj, dallavera me shqiptar’
  Vetëm, vetëm dallavera, dhe në dëm të këtij vendi
  që ju rriti, që ju ngriti, që ju ngopi, që ju dendi!
  Nëse kombi vete mbarë, nesër ju veproni ndryshe,
  dylli bëhet si të duash, kukuvajk’ dhe dallëndyshe…
  kukuvajka gjith, me lajka, nesër silleni bujar,
  nënë dorë e nënë maska, shkoni jepni një kapar!
  Dhe kujtoni tash e tutje me të tilla dallavera
  kukuvajka do përtypi zog e zoga si përhera…
  .

  Ja, ja grushti do të bjeri përmbi krye të zuzarve,
  koha është e maskarenjve, po Atdheu i shqipëtarve!

  .
  Edhe ju të robëruar, rob në dor’ të metelikut,
  fshini sofrat e kujtdoj’, puthni këmbën e armikut!
  Që ta kesh armikun mik e pandehni mençuri,
  mjafton bërja pasanik, pasanik dhe “bej” i ri,
  dhe u bëtë pasanik, me pallate, me vetura,
  kurse burrat më fisnikë, japin shpirtin në tortura!
  .

  Vendi qenka sofr’ e qorrit, vlen për goj’ e për lëfytë,
  bëni sikur veni vetull’, shoku-shokut kreni sytë…
  Dhe për një kërkoni pesë, po më mir’ njëzet e pesë.
  .

  Le të rrojë batakçiu dhe i miri le të vdesë!
  Po një dit’ që nis e vrëret do mbaroj’ me bubullimë,
  ky i sotmi zër’ i errët, bëhet vetëtimë
  dhe i bije rrufeja pasuris’ dhe, kësi lloj,
  nuk ju mbetet gjë në dorë, vetëm një kafshit’ për goj’!
  A e dini që fitimi brenda katër vjet mizor’
  nuk ësht’ yti, nuk ësht’ imi, është i kombit arbror,
  ësht’ i syrit në lot mëkuar, ësht’ i vendit djegur, pjekur,
  Ju do thoni si të doni… po e drejta dërmon hekur!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim