Arsyet pse jo të gjithë mund të konsumojnë kivi

November 7, 2017 14:25

Arsyet pse jo të gjithë mund të konsumojnë kivi

Të gjithë e dimë që kivi është një frut shumë i mirë dhe i pasur me vitamina dhe lëndët ushqyese.

Por jo të gjithë personat mund ta tolerojnë atë dhe ndaj e kanë të ndaluar ta konsumojnë. Ja cilët janë ata, sipas “WebMed”.

Kategoritë dhe efektet anësore

Mos i neglizhoni simptomat që mund të shfaqen pasi keni konsumuar një kivi. Kivi është i shëndetshëm për shumicën e njerëzve kur përdoret si ushqim. Por nëse njerëzit janë alergjikë ndaj kivi, ai mund të shkaktojë reaksione alergjike të tilla si probleme të gëlltitjes (dysphagia), të vjella apo edhe më keq.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji: Kivi është i shëndetshëm për gratë shtatzëna dhe ato me gji, kur merret me moderim, pa e tepruar.

Alergjitë: Kivi mund të shkaktojë reaksione alergjike tek njerëzit që janë alergjikë ndaj frutave të tjera, bimëve apo erërave të tilla si avokado, pjepër, fik, lajthi, farat e lulekuqes, thekrës, farat e susamit ose grurit. Shmangni ngrënien e kivit ose marrjen e produkteve me kivi nëse jeni alergjik ndaj ndonjë prej këtyre produkteve.

Në kirurgji: Kivi mund të ngadalësojë koagulimin e gjakut në disa njerëz. Në teori, kivi mund të rrisë rrezikun për gjakderdhje gjatë procedurave kirurgjikale. Mos hani kivi ose mos përdorni këto produkte me kivi të paktën 2 javë para një operacioni të planifikuar.

November 7, 2017 14:25
Komento

Ende pa komente

Ende pa komente!

Je i mirëpritur. Bëhu i pari që komenton këtë artikull. Kujdes etikën.

Komento
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*