Për Edi Ramën dhe lubinë politike. Replikë me Kim Mehmetin

August 19, 2018 09:45

Për Edi Ramën dhe lubinë politike. Replikë me Kim Mehmetin

Nga Bedri Islami

Për fat, historia e ndërtimit të një shteti apo rrugëtimi i një burrështetasi, nuk është njëkohësisht edhe historia e ardhur nga analistët dhe e të papriturave të karrierave të tyre, por Historia e Shpirtit vendosur në këmbët e atyre që të kanë besuar për të bërë shtetin, ose qoftë, si ndodh shpesh, të ringresh disa pjesë nga gërmadhat që të kanë lënë paraardhësit.

Nuk e kam takuar kurrë Kim Mehmetin, shkrimtarin dhe analistin nga viset shqiptare në Maqedoni, dhe, të jem i sinqertë, më shumë e kam njohur fillimisht nga analizat, nga pjesët e debatit ku ishte i pranishëm, se sa nga letërsia e tij e mirëfilltë. Ndodh edhe kështu: prijëtare në një njohje të largët bëhet një libër, një analizë, një temë e shtjelluar, e më pas i kthehesh asaj që ka shkruar në vite, si shenjë e pjekurisë artistike e njerëzore.

Do të kisha dashur ta takoja dhe të flisnim për letërsinë dhe, sidomos, për mikun tim dhe “armikun e tij”, Ali Ahmeti, dishepull i të cilit ishte dikur dhe shndërrimi në një kundërshtar pasionant, çka nuk e ka bërë kaq furishëm as partiza që Kim Mehmeti përkrah, “Besa”.

Në fund të fundit, vetë historia e njohjeve kalon përmes disa caqeve që nuk i cikasim dot.

Unë i takoj atyre njerëzve që jam i mrekulluar nga fakti se analistë shqiptarë të viseve jashtë Shqipërisë londineze nuk gjejnë rehati në shpirtin e tyre për çka ndodh brenda këtij territori të cunguar dhe ku natyrshëm e kanë vendin e tyre. As më shkon në mendje t’i them askujt, aq më pak Kim Mehmetit, “hajt, shiko punët tua, shiko se çka po ndodh në atë Maqedoninë tënde”, sepse e drejta e tij njerëzore është të jetë i pranishëm ku flitet shqip dhe ku mund të dëgjohet kënaqshëm, e pastaj, së fundi, askush, as Edi Rama, as Berisha, as Thaçi e as analistët, si në këtë rast Kim Mehmeti, nuk është zot i një pjese shqiptare që t’i themi a të mendojmë, “shko në pjesën tënde”.

Dua të besoj se Kim Mehmeti e ndjen veten natyrshëm shqiptar, por nuk flet natyrshëm si një shqiptar jashtë mllefeve dhe mërive, qofshin ato edhe vetëm politike.

DITA dhe gazetarja Entela Resuli bënë një gjë të shkëlqyer që sollën në faqet e gazetës një intervistë të një figure të njohur, më shumë analitike dhe gjysëm politike, se sa letrare e artistike. Jo nga faji i tij dhe jo nga cilësia e librave të tij, të paktë janë ato që e kanë lexuar dhe krijuesit mund të ngushëllohen me faktin se gjithkush sot pak po lexohet në trevat shqiptare.

E drejta e Kim Mehmetit për të sjellë mendimin e tij politik mbi ngrehinën politike shqiptare është e natyrshme, jetësore dhe e mirëpritur. Por kjo, askërkund e as sot, nuk ndalon njeri të bëjë diferencën mes mllefit politik të një autori dhe të vërtetës që nuk është aq e zezë dhe që në fakt, nuk është as aq e bardhë sa e kemi pritur.

Ne, si e ka përcaktuar saktë Moikom Zeqo, njëra ndër figurat më madhore të letërsisë dhe mendimit filozofik shqiptar, kemi një klasë parapolitike, e cila as nuk velet nga pushteti dhe as nuk ndalon së pasuruari marramendshëm shpejt, duke u kthyer në një fat të prapshtë për vendin.

Kim Mehmeti shkon edhe më tej; ai e përcakton këtë klasë politike, tek e cila veçon vetëm një njeri. Edi Ramën, si një lubi politike, e cila sundon mbi popullin, i merr frymën atij dhe e detyron të jetojë mjerimin e tij. Veçimi i Ramës, jo vetëm si shefi i qeverisë, por edhe tek vetitë apo negativitetet njerëzore, bërë me kaq pasion nga Kim Mehmeti, si nga një majë olimpike dhe si nj njeri që nuk e njeh asfare të shkuarën e afërt, më shumë se mendimi i analistit serioz është sugjerimi pasionant politik, edhe përtej vetes, edhe tej e për tej së vërtetës.

Ramën mund ta duash ose jo, të jesh pasues i tij ose të mos jesh, të biesh nën tutelën e mendimit të tij ose të jesh jashtë saj, ta përkrahësh ose të jesh ashpër kundër tij, ta madhërosh çka nuk është e saktë apo ta hedhësh në baltë çka është përtej së saktës, por nuk mund t’i hedhësh mbi kurrizin e tij gjithë baltën që është krijuar, gjithë të keqen që asnjë burrë shteti nuk do të mund ta hiqte dot në vetëm pak vite.

Kim Mehmeti, dikur pasues i Ramës, ose më saktë, njëri ndër përkrahësit e tij të mençur, nuk mund të bëjë të paditurin e asaj që ka mbrojtur deri para pak vitesh; ai nuk mund të mos e dijë se e keqja, edhe nëse sot është Rama, ka disa emra para tij, të cilët, jo vetëm në hungërimën politike, por edhe në atë çka bënë, lanë pas vetes mjerim e gjak.

Të nisesh nga një njeri, qoftë edhe shefi i qeverisë së sotme, për të ndjellë gjithë të keqen mbi fatet e një kombi, do të thotë të heqësh petkun modern të analistit serioz dhe të veshësh çitjanet e politikës që edhe kështu, ka mjaft çitjanxhijë.

Shqiptari, ndryshe nga europerëndimori nuk identifikohet ende me shtetin. Kjo nuk ka të bëjë me memorjen e tij historike, por me të vërtetën se zakonisht qeveritë janë shumë më të këqija se sa populli që qeverisin.

Krijimi i kësaj mendësie dhe identifikimi nuk ka të bëjë me 5 vitet e qeverisjes së Ramës dhe as të Rilindjes, me të cilën, si duket, Mehmeti, i ka hedhur të gjitha urat, por me një përbashkësi mëkatesh politike, të cilat zunë fill edhe atëherë kur Rama nuk ishte në Shqipëri, edhe kur ai u bë ministër kulture, edhe kur drejtoi Bashkinë e Tiranës, por edhe tani.

Ideja e Ramës për të ngulitur idenë e shtetit si mjet identifikimi nuk është punë rrokatarësh, por punë që kërkon mundim Sizifi, sepse gjërat rrokullisen shpejt poshtë dhe duke rënë në theqafje, ata jo pak herë e kanë zanafillën nga keqdashja ose pengu i moskuptimit.

A nuk ka diçka të bardhë në këtë vend që i sjell nder edhe Kim Mehmetit? Sigurisht që po. Shqipëria nuk është ajo e mërgimtarëve që fëmijëve u flasin në gjuhë të huaj dhe që, megjithëse unë pushoj çdo vit në të njëjtin vend ku pushon edhe Mehmeti, në Velipojë, nuk kam dëgjuar kurrë që të ndodhë ashtu; nuk është as e një zaptimi të diellit dhe litarit që varet mbi përditshmërinë e analistëve më shumë se sa mbi fatet e njerëzve; shqiptarët nuk janë e nuk mund të jenë një popull i sunduar. Ata janë një popull i heshtur, por jo i sunduar. Ata, më mirë se ne të gjithë sëbashku, e dimë se nga dolëm, si erdhëm, çfarë hoqëm dhe bëjnë durimin, pa e nënshtruar veten.

Analistët nënshtrohen lehtësisht. Kimi nuk e ka fatin e nënshtrimit nga shefat kryeredaktorë, nga pagat e mëdha që jepen për të thënë atë që duan të thuash e as nga mëria. Por ai i nënshtrohet zezimit të një vendi që, edhe pse nuk ka atë që meriton të ketë, përsëri ka një nisje dhe do të ketë një cak.

Kim Mehmeti është shqiptar nga viset shqiptare në Maqedoni. Por, besoj , është po aq shkodran sa jam edhe unë e po aq drenicak sa është edhe Thaçi. Pra, mendoj, se i dhimbet gjithçka njëlloj dhe nuk dua të besoj se zemërimi i tij ndaj Ramës vjen edhe aq nga “fajet” e gabimet e Ramës, sa nga qëndrimi i tij ndaj çështjes shqiptare në Maqedoni, ku spikasin lidhjet e tij me liderin e shqiptarëve të atjeshëm, Ali Ahmeti.

Në mos tjetër, në të gjithë këtë tollovi fajesh ndaj një ish miku të tij duhet të kishte gjetur momentin që të veçonte të vërtetën se në krijimin e kësaj qeverie që është sot, larg politikës së Gruevskit, ka pjesën e tij edhe qeveria Rama. Nuk dua të besoj se Kim Mehmeti është zemëruar pse u krijua një qeveri, e cila, edhe më shumë se ajo e Erdoganit, një pikë e dobët e Kimit, po bën për shqiptarët dhe se koalicioni i tashëm është larg të djeshmit, në të cilën prania e BDI-së ka qenë e domosdoshme. Nuk më shkon mendja të dyshoj se ai nuk e përkrah qëndrimin e qeverisë shqiptare në përballjet e saj me politikën e Beogradit dhe në shpalosjen e një qëndrimi publik, tepër të hapur e të qartë për shtetin e pavarur të Kosovës dhe domosdoshmërinë e njohjes së tij nga Beogradi.

Edi Rama ka fajet e gabimet e tij, të cilat i dinë më mirë ato që kanë më të rënduara supet sot se sa dje. Por, e ka një fillim dhe në këtë fillim mund të mbështeten shpresa për një dalje ndryshe nga qorrsokaku ku e kanë shpënë shtetin sundimtarët e 28 viteve të fundit. Kimi nuk ka se shkon aq larg në krahasimin e Edi Ramës me Enver Hoxhën, kur ka krahasime më të afërta, më të prekshme dhe më të njohura edhe nga të rinjtë e sotëm.

E di Kim Mehmeti pse ikin të rinjtë dhe pse kanë ikur edhe kur kanë qeverisur të tjerë para Edi Ramës? Ndoshta nuk e di eksodin e madh të vitit 1997, kur njerëzit mbyteshin në detra për të ikur nga regjimi i Berishës, kur nga depot e hapura dolën lëndët vrasëse që i kushtuan këtij vendi 4 mijë jetë të rinjsh e të rejave dhe krimi vazhdon edhe sot e kësaj dite?

Kim Mehmeti është njëri ndër njerëzit më të lexuar në trojet shqiptare. Është njeri i letrave, i fjalës dhe i mendimit. Ai e ndjek politikën shqiptare si e mendon vetë dhe ka gjithë të drejtën e botës të jetë kundër politikës së Edi Ramës, së Ali Ahmetit apo Hashim Thaçit. Mund të hamendësojë dhe të ngrejë pikëpyetjet e tij.

Por, një analist e njeri i lexuar, duke rënë në të njëjtin batak krahasimesh si të Sali Berishës nuk sjell vetëm reminishencë mendimi apo edhe varfëri të skajueshme në të vërtetën e duhur. Kim Mehmeti, ashtu si Berisha, janë partizanë të mendimit se “një artist i dështuar, nuk mund të jetë një qeverisës i mirë”, por këtë njeri, këtë artist, dikur e keni përkrahur për të ardhur në pushtet; ia keni njohur të mirat dhe dobësitë, ia keni ditur se çfarë ka bërë si drejtuesi më jetëgjatë i Bashkisë së Tiranës dhe çfarë mund të kishte bërë edhe më tej; e dini se shpesh herë ai është mes gorillave të politikës, fjalët e të cilëve, kur përsëriten nga ju, nuk janë në vlerën e së vërtetës.

Edi Rama është vërtet një njeri i kënaqur me veten, por më shumë nga gjithë të tjerët, më të pakënaqurit me të janë ish shokët e miqtë e tij, ata që ishin, si thonë Kim Mehmeti, në një kazan, nga i cili, pasi ai ka dalë, të tjerët, brenda tij, vlojnë, gumëzhijnë, trimërohen nga njëri tjetri dhe zezojnë. Nëse në Shqipëri kemi analistë, të cilët deri tani nuk kanë një libër të botuar dhe që njihen si kolonë fitimprurëse, Kim Mehmeti as nuk e ka vendin këtu e as nuk ia lejoj vetes të mendoj kështu. Një njeri i ditur nuk ka pse bëhet pjesë e një mendimi vulgar, sharlatan dhe të limituar në vlerë dhe në ide.

Kur Kim Mehmeti shkoi në çadrën e Bashës, gëzohem që e ka takuar vetëm një herë në jetë dhe nuk ka pse e takon – sepse nuk mund të mësoje i dituri nga një mendjehu, e ndoqa me vëmendje dhe nuk më erdhi rëndë pse ishte atje. Sa më shumë njerëz të mençur të jenë në një foltore opozitare, aq më mirë është për vendin. As nuk më shkoi mendja të them se “u shit edhe ky”. Ai është analist, njeri serioz, i lexuar, dhe ka zgjedhur rrugën e tij të jetë opozitar i përhershëm. Megjithëse vetëm me libër shtëpie, si Berisha, nuk iu vërsul Edi Ramës dhe gjeti gjithë të këqijat e botës tek ai, përsëri nuk mund të merrte në mbrojtje një opozitë që është edhe sot e kësaj dite fillesa dhe ngrehina e së keqes në Shqipëri. Nuk mund ta merrte në mbrojtje, pasi edhe ai, pavarësisht se ishte shkurtimisht në një çadër politike, e di se është miell i prishur, nga ajo farë e mykur që si grami i keq u përhap disa kohësh në të gjitha trojet.

Nuk e di se si do të reagojë Rama pas kritikës së ashpër të Kim Mehmetit; njeriu, edhe kur është shef qeverie zemërohet më shumë me njerëzit që i ka pasur afër; por,  jam i bindur se nuk do të ndodhë kurrë si mund të kishte ndodhur nëse pushteti do të ishte berishian dhe Kimi do të shpaloste gjithë këtë mllef më tepër se politik ndaj tij. Ai, si ndodhi me Profesor Rexhep Qosja, do të ishte shpallur i padëshirueshëm në Shqipëri, do të ishte etikuar si njeri i shërbimit sekret maqedonas, do i ishte thënë se “si është e mundur që u bë gjithë ajo luftë në Maqedoni dhe një nacionalist kaq i thekur nuk u prek nga shërbimi sekret serb”, do të ishte ndaluar të bënte pushimet  në Shqipëri dhe ndaj Kim Mehmetit do të kishin sulur analistë dhe një deputet fierak që është i zoti i gojës.

Kim Mehmeti e ka zgjedhur prej kohësh rrugën e tij dhe askush nuk ka të drejtën e gjykimit të tij. Ai , si thotë vetë, është në moshën, kohën dhe aftësinë, për të gjykuar mbi gjërat dhe shpesh herë gjykon më drejtë se të tjerët. Këtë rrugë ka zgjedhur.

Ashtu si ka zgjedhur rrugën tjetër për të qenë një përkrahës i lëvizjes erdoganiste në Maqedoni apo përkrahës i hapur i partizës së krijuar fillimisht nga lëvizje islamike, “Besa”. “Po unë edhe jam islamist i pandreqshëm, ngaqë si shqiptar mysliman mburrem me çdo gjë që është pjesë e identiteti tim! Njësoj siç jam e do mbetem ‘proturk’ i përbetuar, ngaqë në Turqi jetojnë familjarë të mi dhe me miliona shqiptarë të tjerë! Pastaj unë jetoj sipas parimit se njeriu duhet të kujdeset për pastërtinë e tij njerëzore dhe nuk duhet të zhytet nëpër gropat septike të urrejtjes ndërfetare, e ku janë zhytur këta anti-islamistë të neveritshëm”, shprehet ai.

Gjithkush është në të drejtën e tij për të qenë ose jo pjesë e një mendimi politik. Por, mes një lëvizje radikale islamike dhe një bote tjetër, më perëndimore, kushdo do të kishte zgjedhur këtë të dytën. Edhe ai e ka zgjedhur me veprën e shkruar të tij.

DITA solli kësaj fund jave një mendimtar të njohur të letrave shqipe dhe analist i drejtpërdrejtë. Fakti që herë ka përzgjedhur të jetë mbështetës i Ali Ahmetit e më pas kundërshtar i mlleftë i tij; që herë ka zgjedhur të jetë përkrahës deri në skaj i Edi Ramës dhe më pas kundërshtar deri në mohim i tij, nuk ka të bëjë me jetën dhe veprën e tij. Uroj të mos bëjë të njëjtin faj edhe në liderët që mund të vijnë më pas.

Sepse askënd nuk mund të fajësosh për veten!

Besoj se edhe ashtu është kuptuar.

 

 

August 19, 2018 09:45
Komento

104 Komente

  1. Nik Curri August 19, 10:08

    Une e pata falenderu z. Genc Burimin per shkrimin tuj te para disa diteve per emertim e duhun per prostituten Rilindje te Rames, por po cuditem sot qe po i delke ne mbrojtje Rames qe eshte ma shume se nje prostitute njeri dhe Kim Mehmeti dje mendoj se pak ka thane, a s’po e kuptoni mor milet se ky Rama na dul me shume se funderrine qe tha Ilir Meta, ne 2011’ten, ky paska qan nje plehne, rrugac, ndynesine, felliqsine e cfare me thane ma..s’din me ba asgja veç me ba mesazhe me kurvat qe i ka ba ministre, Manastirlijet, Nikollat, Xhackat, Gjonajn, Sonila Qato’n qe kan te shkrume n’ball se jane kurva rrugsh…sikur kan vdek burrat ne ket ven, dhe tash ka fillu me ba PPP dhe ministri-plehne i tij Arben Ahmetaj, qe merr nga tre prostituta ne makine cdo dite dhe rri moteleve, na u jep PPP-te rrugaceve shokeve te vet dhe ndan paret me ta..Apo aj Ditimi Bushati qe asht bq..dhe ai e mbane minister ? Po at Senila Mesin nga Malesie Madhe qe vjen per here t’pare ne Tirane nga e gjet, a s’ka burra-intelektuale ky ven po vec kurva ? Dhe nga burrat muer Pandeli Markjon qe e dim t’tan se asht debil dhe zgerdhihet si idjot e s’di me ba asgja..Keta u ka ardh koha me i var n’mes Tiranes o popull bageti qe po thu se Rama po ban qeveri!!!

    Reply to this comment
    • Guri August 19, 11:10

      Ore Nik i Currajve! A nuk te duket se e ke tepruar shume me ato etiketime te ndyra qe u ke bere te gjithe ministrave qe nuk te pelqejne, ose edhe ndoshta nuk e meritojne te jene ministra, por kane te gjithe te drejten e zotit te jene njerez me dinjitet? A nuk na e verteton me fakte e dokumente te gjithe balten qe hedh mbi ato zonja qe, perpara se te jene ministre, jane familjare te nderuara? Derdhe mllefin tend kunder kujtdo qe e sheh te arsyeshme, por me fakte sepse mdryshe je ti vete mbartes i gjithe atyre epiteteve qe u vesh atyre.

      Reply to this comment
      • Ablenkungsmanöver... August 19, 21:25

        O Bedriu i “Zanit t’ Partis”…

        Zamet e ke ta lexosh pak me vemendje shkrimin pikant te z. Shaip Beqiri, dhe më në fund të nxjerrësh konkluzionet e duhura dhe për vetveten.

        Fragment i shkhttp://www.gazetadita.al/lufta-per-tu-bere-sherbetor-dhe-rendja-pas-politikes/putur nga Lufta për t’u bërë shërbëtor dhe rendja pas politikës

        [ http://www.gazetadita.al/lufta-per-tu-bere-sherbetor-dhe-rendja-pas-politikes/ ]

        Në krye të të gjitha institucioneve shkollore, universitare, informative, botuese, kulturore, artistike e shkencore ndodheshin pothuaj pa përjashtim njerëzit e besueshëm të pushtetit, të cilët ishin rryer tashmë të hetonin çdo “defekt” në mekanizmin që ishte vënë në një udhë pa krye! Kjo klasë e dyzuar intelektuale-politike mbeti gjatë në skenat e jetës shqiptare duke bërë veprime asnjanëse, ose së jashtmi stolisej me mburrjen se po bënte punë të vlefshme, kurse së brendshmi kryente veprimin e një instrumenti të mbikëqyrur rreptësisht. Duke ndenjur gjatë në krye të punëve me përgjegjësi dhe duke qenë në duart e pushtetit, kjo klasë u profilizua me vija të ashpra, i dendësoi radhët e veta dhe erdhi te faza e dueleve për të ngadhënjyer në konkurrencën që dilte në logun e mbajtjes së pushtetit. Kjo është më e tmerrshmja luftë ndërshqiptare, lufta për t`u bërë shërbëtor!

        Armën më vdekjeprurëse kjo klasë e dyzuar e bëri dëngun e veprave të veta, tek i cili mblodhi për të shpërndarë pastaj gjithandej devotshmërinë e saj ndaj pushtetit pushtues dhe timonierëve të tij!

        Në gjithë këtë radhitje epitetesh me klithma shpërthyese dashurie e përkushtimi, duhet të jesh tepër qëllimkeq të kërkosh tek autorët e atyre krijimeve të mjera më shumë se një nevojë të pashërueshme për të dëftuar devotshmërinë për privilegjet e grabitura në kurriz të krijimit të vlerave të njëmendta kombëtare. Mirëpo nëse gjithë kjo atëherë nuk ishte më shumë se një mekanizëm mbrojtës nga regjimi, siç u pëlqen të thonë tash autorëve të mjerë të këtyre krijimeve të shkreta, qëndrimi i tyre i tashëm duke dëftur veten prej disidentësh të përndjekur e të ndaluar flet më hidhur se për një moral thjesht qyqar dhe hipokrit të tyre. Cinizmi i tyre duket të jetë pa fund e anë.

        Reply to this comment
      • Ablenkungsmanöver... August 19, 21:30

        O Bedriu i “Zanit t’ Partis”…

        Zamet e ke ta lexosh pak me vemendje shkrimin pikant te z. Shaip Beqiri, dhe më në fund të nxjerrësh konkluzionet e duhura dhe për vetveten.

        Fragment i shkëputur nga Lufta për t’u bërë shërbëtor dhe rendja pas politikës

        [ http://www.gazetadita.al/lufta-per-tu-bere-sherbetor-dhe-rendja-pas-politikes/ ]

        Në krye të të gjitha institucioneve shkollore, universitare, informative, botuese, kulturore, artistike e shkencore ndodheshin pothuaj pa përjashtim njerëzit e besueshëm të pushtetit, të cilët ishin rryer tashmë të hetonin çdo “defekt” në mekanizmin që ishte vënë në një udhë pa krye! Kjo klasë e dyzuar intelektuale-politike mbeti gjatë në skenat e jetës shqiptare duke bërë veprime asnjanëse, ose së jashtmi stolisej me mburrjen se po bënte punë të vlefshme, kurse së brendshmi kryente veprimin e një instrumenti të mbikëqyrur rreptësisht. Duke ndenjur gjatë në krye të punëve me përgjegjësi dhe duke qenë në duart e pushtetit, kjo klasë u profilizua me vija të ashpra, i dendësoi radhët e veta dhe erdhi te faza e dueleve për të ngadhënjyer në konkurrencën që dilte në logun e mbajtjes së pushtetit. Kjo është më e tmerrshmja luftë ndërshqiptare, lufta për t`u bërë shërbëtor!

        Armën më vdekjeprurëse kjo klasë e dyzuar e bëri dëngun e veprave të veta, tek i cili mblodhi për të shpërndarë pastaj gjithandej devotshmërinë e saj ndaj pushtetit pushtues dhe timonierëve të tij!

        Në gjithë këtë radhitje epitetesh me klithma shpërthyese dashurie e përkushtimi, duhet të jesh tepër qëllimkeq të kërkosh tek autorët e atyre krijimeve të mjera më shumë se një nevojë të pashërueshme për të dëftuar devotshmërinë për privilegjet e grabitura në kurriz të krijimit të vlerave të njëmendta kombëtare. Mirëpo nëse gjithë kjo atëherë nuk ishte më shumë se një mekanizëm mbrojtës nga regjimi, siç u pëlqen të thonë tash autorëve të mjerë të këtyre krijimeve të shkreta, qëndrimi i tyre i tashëm duke dëftur veten prej disidentësh të përndjekur e të ndaluar flet më hidhur se për një moral thjesht qyqar dhe hipokrit të tyre. Cinizmi i tyre duket të jetë pa fund e anë.

        Reply to this comment
      • kuksiani August 20, 14:09

        O Guri, o trim me flete!
        Nik Curri perseriti ato qe i dijne te gjithe.
        Nuk e di ti qe Rama eshte psikopat me karte mjekesore, nuk e di ti qe eshte nje pervers?
        A po genjen Nika qe Benua jot eshte nje maniak seksual? U nuk e paragjykoj Xhacken, por edhe ate e dijne te gjithe nga vjen dhe kush eshte.
        Po e mbyll me kaq se te tjerat i di ti me mire qe i merr ne mbrojtje!

        Reply to this comment
    • Che Guevara August 19, 14:14

      Curri ti si curr Mos u merzit se do i vi dita edhe atyre qe simpatizon ti. Eshte bere nje burg i rri kam degjuar, e domethen eshte gati per tu provuar.ne fund te fundit burgu per burrat eshte curr.ke degjuar qe eshte ndertuar per gra ndonje burg.jo.prandaj curr merre me filozofi jeten se per komente qenke i thekur ,ke bere hartim,po per inteligjenc i ngjake vendit ku ke lind.

      Reply to this comment
    • mateo August 19, 16:10

      Po ti zoti gazetar i “Zerit te Popullit” si u ktheve nga anti imperialist ne antikomunist sot?!

      Reply to this comment
      • S. Vinglla August 19, 18:28

        Si shumë të digjka miza nën kësulë kur një analist i paanshëm bën analiza të forta o Bedriu i Partisë.

        Me gazetarë dhe analistë mund të hahesh sa të duash me llogje fjalësh, por në asnjë mënyrë s’të lejohet të hidhesh në sulm personal, se kjo mënyrë banale e komunikimit të skualifikon e të nxjerr detyrimisht cullak si para tyre, po ashtu dhe në sy të lexuesit.

        Me që ti ke marrë përsipër të bësh rolin e adjutanit për dikë që tashmë e ka bërë baltë dhe është vënë në shënjestër të analistëve kritizerë nga më të spikatur, pyetja ime për ty është, se pse ke heshtur si qyqja gjithë këto pesë vite dhe s’ke thënë as edhe një fjalë të vetme për mbajtjen peng të reformës së drejtësisë,për eksodin ku vetëm brenda dy viteve të fundit e braktisën vendlindjen më shumë se 300.000 shqiptarë, për burgosjet e konsumatorëve fukarenj të energjisë elektrike, etj. Pse ti zotëri ke hesht si qyqja atëhere kur duhet ta ngresh zërin në kupë të qiellit, dhe anasjelltas, pse bën servilin e zhurmshëm atëhere kur duhej të heshtje?

        Pse na detyron të sjellim një fragment të shkëputur nga shkrimi i fundit i z. Koço Kokëdhima dhe të të pyesim se pse nuk shqetësohesh aspak për mbajtjen peng të reformës elektorale, dhe na kapesh si gratë për flolësh me dikë që ujit i thotë ujë dhe bukës bukë?

        Të komentosh për replikën tënde boshe dhe të lësh pa komentuar “bumjen” e Koços është vërtet fukarallëk. Skape bubi…

        ***

        A do ta votojnë reformën zgjedhore armiqtë e lirisë?

        Kush i ndihmon Rilindjen dhe SHQUP-in të mbajnë peng fatin, liritë dhe të drejtat e shqiptarëve, përpjekjet e tyre për një jetë më të mirë, për drejtësi dhe mirëqënie?

        I ndihmojnë militantët trutharë, të verbër, servilë e të paditur të partive tē tyre.

        I ndihmojnë gazetarët dhe të tjerët njerëz tē ditur të Shqipërisë që shohin vetëm si tē nxjerrin përfitime nga pushteti dhe nuk punojnë për përparimin e kombit dhe të shtetit tonë.

        I ndihmojnë pronarët e mediave, oligarkët dhe biznesmenët e tjerë që bëjnë para e pasuri nga lidhjet e ngushta e të shkurtra me politikën.

        I ndihmojnë diplomatët, shtetarët dhe të tjerë të huaj që bëjnë ujdira me politikanët e Shqipërisë kundër interesave të kombit dhe të shtetit tonë.

        SHQUP-i dhe Rilindja punojnë vetëm për pasurimin dhe pushtetin e një grushti njerëzish dhe varfërojnë e shtypin gjithë të tjerët. Kur të gjithë ne shqiptarët të jemi tē vendosur për të çliruar zgjedhjet dhe për të mos bashkëpunuar me të keqen në pushtet, përparimi do të vijë, shumica e njerëzve të ndriçuar e të zotë nuk do ikin më në emigracion, por do të punojnë për veten tonë dhe jo vetëm për të huajt siç kanë bërë shqiptarët në shekuj dhe siç po bëjnë edhe sot.

        Madje shumë prej bashkëkombasve tanë të ikur e të harruar nëpër botë do të kthehen e do të punojnë për shtetin dhe për vendin tonë. / Dita

        [ http://www.gazetadita.al/a-do-ta-votojne-reformen-zgjedhore-armiqte-e-lirise/ ]

        Reply to this comment
        • I tille je , sa here qe hap gojen August 19, 22:23

          Ore S.Vinglla , a je ne rregull nga trute , apo ke rrjedhur ?! Si mund te quhet analist i pa varur , apo asnjeanes , nje shqiptar , qe zhytet ne qenefin cader te shpellarit serb te Vicidolit ?! A nuk tregon anesi dhe fanatizem partiak nje person i tille ?!

          Reply to this comment
          • I tille je sa here hap kapakun e halese August 20, 08:07

            O PoPo-qelbur pe korQe!

            Varesia e tepruar qenore t’i ka erresuar aq keq syte sa nuk je ne gjendje te kontrollosh se me cfare vromesirash po e ndot forumin.

            Satrapi i fundit i regjimit diktatorial u shporr me vote masive ne 2013-en nga skena politike. Ishte shporrje pa rikthim prapa, keshtu qe bajraktari vicidolas s’mund te merret edhe pas pese viteve deshtim si shabllon mates. Per deshtimin e tyre jane pergjegjes vetem rilindjotasit, perfshi ketu dhe ca njethundrake me fytyre shtaze, sahanlepires te peshtire pa kurrfare morali dhe identiteti personal.

            Se shkoi apo jo Kimi ne cader, kjo nuk e ndryshon aspak imazhin tashme te felliqur rilindjotas, i cili nuk të ngjall asgje tjeter perveç peshtirosjes, perveç krupës. Asgje s’ka ndryshuar dukshem dhe me themel qysh prej kohes se satrapit. Imazh i shtetit të batakcinjve ka mbetur po i njejte.

            Sic shkoi Kimi ne cader, po ashtu i sillej rreth e perqark dhe tutori yt. Ishte tutori yt ai qe beri PAKT te fshehte ne mes te nates me lulashin, dhe jo Kimi. Ishte tutori yt ai qe beri pakt ngjalash dhe jo Kimi.

      • Shtaza Mark Ujk August 19, 22:15

        Sa injorant qe je , mor i mjeri mateo , qe duket se ke pare vetem fragmente te shkurtera te Bibles dhe beson se ke kapur qiellin me dore ! A nuk ishte komunist , bile sekretar partie idjoti yt , serbi vicidolas (i lindur dhe rritur ne shpelle) , per gati tre dekada , qe ti bajge mbyll syte per te mos e pare ?!
        Na mbyti injoranca … … ,dhe pastaj ankohen se perse i etiketojne si maloke koketrashe e antikombetare ! ! !

        Reply to this comment
        • Montro August 19, 23:27

          Bravo “shtaza Mark Ujk”!
          Sic ke trute ke edhe emrin:shtaze dhe ujk!
          Te dhjefsha ty me gjithe kriminelin Sali Berisha,se ti kujton qe kush kritikon Ramen pa tjeter do jete me Berishen!
          Nuk ke faj se je akoma krric e do kohe te behesh gomar,megjithese samarin e ke gati!
          E kam votuar per vdo zgjedhje vetem PS-ne,o krric gomari,prandaj kam te drejten legjitime t’i them Rames dhe te gjithe te pa afteve dhe te korruptuarve te tij ne qeveri e pushtet vendor,se ju po e ktheni Shqiperine 500 vjet prapa!
          Cfare kupton ti o derdimen qe vetem vjet kane aplikuar per llotarine amerikane 367 mije persona?
          Kjo do te thote se shqiptaret jo vetem nuk besojne tek Rama,por as se mund te behet ndonjehere i jetueshem ky shtet!
          Ne se Berisha ishte dhe eshte kriminel,Rama vertet nuk ka vrare njeri me arme,por ka VRARE SHPRESEN e qindra mijra shqiptareve se mund te behet ndonje dite ky vend!
          Gjeje ti o krric se cfare ndryshimi ka Berisha me Ramen,qe per mua te dy jane antishqiptare!Rama propagandon “bashkeqeverisjen”,por deri me sot nuk ka bashkeqeverisur me qytetaret,por me anti qytetare!
          Bashkeqeverisja eshte koncept dhe praktike komuniste,populiste,ndersa Rama na e shet per kapitaliste!
          Le te na e thote Rama se ne cilin vend e ka gjetur te zbatuar kete “bashkeqeverisjen” e tij dhe si e zbaton ai kete mufke ne Shqipere si demagog mashtrues do ta perdori “bashkeqeverisjen” per te genjyer popullin,ne radhe te pare shteti i tij duhet t’i kete te hapura ne kater kanatat dyert dhe dritaret e shtetit ,qe populli te hyje e te ankohet per padrejtesite,per te pa aftet e te korruptuarit!
          Por Rama pasi ka hedhur ne koshin e plehrave pritjen e popullit,pasi ka nxjerre jashte loje zyrat e ankesave,drejtorite e maredhenieve me publikun etj,ka nxjerre jashte loje edhe te gjithe administraten,qe nuk kontrollojne zbatimin e ligjeve,aftesite e vartesve,sepse nuk degjojne ankesat e qytetareve!
          Per cdo ankese Rama te thote “shkruaj tek portali”!
          Kulmi:
          -Nje coban ne mal,qe do te ankohet per nje punonjes te ish komunes,apo per policin e zones,apo per mesuesin e fshatit etj,duhet te bredhe qe te gjeje lap top,ku te ankohet ne kryeministri,kur kete ankese mund ta zgjidhin shume me shpejt eproret direkte te ketyre fajtoreve ndaj te cileve ankohet cobani ne fjale!
          Mos valle te gjithe qytetaret e Europes duhet te ankohen tek Keshilli i Europes apo Parlamenti Europian,se polici rrugor i vuri gjobe padrejtesisht?
          Edhe shteti diktatorial komunist per ankesat kishte nje postulat qe zbatohej rigorozisht:
          -Ankesat zgjidhen atje ku lindin konfliktet!
          Ndersa Rama demokratik na thotre qe ankohuni ne portal se atje i zgjidhin me mire!
          Prandaj dhe e gjithe administrata hesht dhe i sjell verdalle njerezit!
          Keshtu Rama e ka zhdukur shtetin ligjor!Ja si funksionon shteti i Rames sot:
          1-Jam ankuar ne Bashki per veprime antiligjore me taksat vendore!
          Bashkia nuk u muar fare me ankesen time,por me njoftoi se e ka derguar ankesen tek tatimet,per ta zgjidhur ate!
          Pra une ankohem kunder tatimeve,bashkia ne vend qe t’a verifikoje ankesen dhe te marre masa ndaj shkelesve,ia jep te drejten shkelesit te gjykoje veten e tij!
          2-Me pas ankohem ne kryeministri dhe kryeministria me njofton se ankesen tende ia kemi derguar per zgjidhje tatimeve!
          Pra edhe kryeministria e njejta prerje eshte si Bashkia!
          3-I drejtohem Avokatit te Popullit me ankese,por rrogtaret e tij me njoftojne se do t’i drejtohen tatimeve per te dhene sqarime!
          4-Ika nga Avokati amator dhe drejtohem tek KLSH!
          KLSH me jep te drejte,njofton Bashkine,tatimet etj se qytetari ka te drejte ne ankesen e tij,por askush nuk ia vari torben!
          Tani me ka mbetur alternativa e vetme gjykata!
          Ne kete DEREXHE e ka katandisur administraten shteterore e vendore Rame ziu,qe ju e quani si kryeministri me i sukseseshem!
          Jam ankuar per kete pune edhe tek kryetarja e PS per Tiranen,por as ajo nuk beri asgje,se ajo shikon mandatin e deputetes dhe te kryetares se sa te ndeshet me shtetin e Rames per hallet tona!
          Doni me shume per Ramen se ato te Kim Mehmetit nuk ju mjaftuan?

          Reply to this comment
          • I tille eshte sa here hap kapakun e halese August 20, 09:51

            Shtaza ujk eshte maska e re e korqarit juglindor. Ve bast me cilindo po nuk ishte nga soji dhe sorollopi i atyre endacakeve qe bredhin me kove ne dore sa nga njera hale publike ne tjetren.

    • Peza August 19, 16:41

      Vini re!
      Nuk qenkemi te semure vetem ne komentuesit e thjeshte nga mania e kundervenies ngaj autorit apo komentuesit si person e jo per idete qe ai shtron aty!
      Ja edhe gazetari Islami te njejten gje po ben,si ne!
      Ai replikon me Mehmetin se pse ai eshte kthyer nga mbeshtetes i Rames ne kritikues i Rames!
      Pas kesaj llogjike gjithcka thote Islami bien poshte sepse ai nuk merret me ato qe shtron Mehmeti,por me vete Mehmetin!Ne se DITA e botoi intervisten me Mehmetin,do te thote se botuesi i saj pranoi qe ai te shfaqe idetre e tij!
      Perse duhej me pas qe nje gazetar i saj t’i kundervihej Mehmetit per ato cfare tha pa analizuar asnje nga ato cfare shtroi Mehmeti per Ramen?
      P.sh,te thoshte ne se ai nuk e quan Ramen arrogantr,mendjemadh,show man,qe punon vetem per t’u dukur,qe komunikon ne facebook me rrugacet nje lloj si ata,por qe nuk ka zgjidhur asgje,qe ka hequr pritjen e popullit nga te gjiutha strukturat e PS-se dhe administrates shteterore e vendore duke e zevendesuar me portalin mashtrues te kryeministrit?
      A di ndonje vend gazetari Islami,qe qytetari eshte ankuar ne bashkine e Tiranes dhe i eshte zgjidhur halli aty sipas ligjit?
      Nje pyetje per zotin Islami:
      A e pini ju ne shtepi ujin qe ju furnizon UKT-ja?
      Ne se jo,a eshte dakort ai se fatura i vjen atij per uje tre pijshem,pra UKT te vjedh cdo muaj ty dhe te gjithe qytetaret?
      Po Rama e di kete mega grabitje?
      Me siguri e di por hesht!
      Po qe buka prodhohet me miell kanceroz serb,e di Rama?
      Me siguri e di,por hesht!
      Ja per keto te shkruaj Islami dhe do te hedhe poshte me fakte shkrimin e sotem!
      Zoti moderator mos e censuroni komentin ne se jeni gazete e pavarur nga qeveria!

      Reply to this comment
    • Feniks August 19, 16:43

      A e di zoti Islami se cfare diciture ka kjo karikature?
      Ja dicitura e saj:
      -RAMA:Kim Mehmeti eshte gomar me brire!

      Reply to this comment
    • antonio August 19, 17:35

      Pyetje per z.Islami:
      -Disa here ju botoni shkrime ne DITA,por nuk lejoni komente per ne!
      Pse keni frike nga komentet?
      Apo mendoni qe ato cfare shkruani jane pa baza dhe per te qene te qete mbyllni rrugen e komenteve?
      A eshte demokratike shembulli i juaj?
      Kam vene re se ju z.Islami me shume shkruani per probleme te dores se dyte,qe nuk kane asnje informacion,pra jane si per te mbushur faqet!
      A nuk mund te merrni shembull nga kolegu i juaj Viktor Malaj apo shefi i juaj Thano qe kur shkruajne ata,jane pamflete e jo hartime filloreje!

      Reply to this comment
      • ALBAN DEGA August 30, 12:38

        NUK LEJOJNE KOMENTE NE DITA !?

        Ne cfare planeti jeton apo ke problem me shikimin !
        Nuk ka analize serioze ne Dita ku numri I komenteve te mos kslojne tri shifrat !
        Ti thua nuk botohen komente!
        Ka komente qe i kalojne gjatesine e analizave apo artikujve te redaksise … !
        Ti thua ka censure tek Dita!
        Ka komente krejt jashte teme !
        Ti thua nuk lejohen mendime te Dita !
        Ka komente qe perseriten pike per pike 2-3 here tek i njejti shkrim!
        Kjo ndodhe edhe oer aresye teknike, per cka moderatoret duhet te vene dore dhe ti qethin pa meshire duke lene variantin e fundit pasi e neveritin jo vetem lexuesin por edhe autorin cka ka ndodhur disa here edhe me komentet e mia qe per nje gabim drejtshkrimor gjate postimit qe prekte prrmbajtjen eshte postuar edhe 3 here dhe botuar tre here !
        Ti thua nuk gjejme hapesire !
        Ka komente ala Intelegomari, ala Markuku, ala Anticensure, ala Clausi, ala Infoanali-stiku, ala BLACK SWAM- Korbi i Zi i Vicidolit…
        Ti ia fut kot qe te dali plot dhe akuzon Dita !
        Meso te lexosh para se te shkruash!
        Dita e botuesve Dabulla dhe Thanos, Tema e Mero Bazes nuk jane as RD- ja e Bledi Babales, as Panorama e Mafias se Pogradecit, as 55 e Fahri Derrit Mach te Berishes… as !
        Jane dy mediat me liberale, me te lexuara, me te komentuara, me tolerante, me te lira e me te pavarura ne te gjitha mediat shqiptare!
        Kane qendrimet e veta, por jane te hapura ndaj mendimit te lire…
        Kjo eshte aresyeja qe jane gazetat me te klikuara e me te komentuara, gazetat me te lexuara ne Shqiperi !
        Me shume lexohet e komentohet nje pordhe ne to se nje bombe tek te gjitha mediat e Kazanit te Vicidolit te marra se bashku !
        Kjo per merite jo vetem te botuesve e kryeredaktoreve te tyre por edhe te pendave me te mprehta e mendjeve me te ndritura te publicistikes shqiptare si Viktor Malaj e Bedri Islami, Lorenc Vangjeli e Skender Minxhozi, Arben Duka e Moikom Zeqo… e temave te mprehta e mesazheve demokratike e liridashese, atdhetare, te se vertetes qe ato percjellin tek lexuesit !

        Reply to this comment
        • anticensurë25642654 September 10, 11:53

          këtu ke të drejtë alban dega!!
          këto medje botojnë gjithçka(pothuaj,sepse diçka o e bllokojnë,mero qerosi nuk lejon asnjë shkrim timin të të tjerëve nuk mund të flas,ose duhet ta postosh disa herë bile dhe disa dit rresht)tërë shkrimet “alla” duke përfshirë dhe të tuat e të neti vjosës!!bile dhe të aliut nga selenica!!
          më në fund shkruajte dhe ti një diçka të saktë!!ka shumë e shumë vite që vetëm tullumbace të fryra me “metan” po na boton!!

          Reply to this comment
    • Bureto August 19, 18:04

      Rnoftë naltmadhënia e Tij, Sali Ram Berisha i I-rë!

      Reply to this comment
    • Tani August 19, 19:47

      @Nik Cubi – Qenke nje ndyresire ashtu si edhe ati i jot shpirteror – dobici i vicidolit. Ha mut ha se te bon mire more qelbesine! Votat do vazhdojne per Ramen pavaresisht baltes qe ju esadiste te ndyre hidhni mbi te dhe ministrat e tij.

      Reply to this comment
    • romeo August 19, 20:56

      Filloi loja e redaksise,qe ka bllokuar komentet per shkrimin e Bedriut sic ka bere heret e tjera qe nuk ka lejuar fare komente!
      Mos ki frike,o Bedri ne se ato qe shkruan jane te drejta!
      Duroji edhe kritiket e tu perderi sa i ke hyre kesaj pune!

      Reply to this comment
    • I tille je , sa here qe hap gojen August 19, 22:06

      Pra , simbas Nik Currit , vetem Sali Berisha , (edhe pse nuk e thote troc) , eshte buuurre…… ! , sipas mentalitetit patriarkal e nen medioker te z. Curraj , te tjeret , qeveritaret e sotem e kane “te shkruar ne balle” se si jane!
      C`asht nevoja me dijt ma shum ?! Boll me vu n`krye te puneve Nik Currin dhe Shqypnia kthehet ne “parajse” ! Sa “keq” qe i kemi kaq te pakte burrat e mencem si Nik Curri dhe Mark Uku ! ! !

      Reply to this comment
    • Besi August 20, 08:20

      Ja dhe nje aresye me shume se perse Shqiperia do kohe te behet!Prapambetja e mendimit njerezor bene te mundur qe pesimizmi te zere vend ne shpresen per tu bere Shqiperia kur lexon keta shpellare si Niku i Currit qe jo Edi Rama por edhe Enveri te ringjallej nuk i ben dot derman !Lexon Nikun e nuk e di se perse me shkon mendja tek Kimi,jane aq afer pavaresisht se mendimi letrar u ndryshon thelbi eshte po i njejte!Misioni qe ka ndermare qytetari Edi Rama eshte tejet i veshtire ,ndaj edhe reformat duan kohe e durim qe ndoshta vetem ai e disponon!Per te qeverisur si kryekrimi Berishe edhe Niku e ban,per te shkruar si Kimi edhe Niku e shkruan per te kuptuar ate veper madhore ç’ka po bene Edi Rama duket te keshe minimumin e civilizimit e te qyteterimit!Tirana si qender e saj eshte bere fashat ku shumicen e perbejne Mzinjte e kompani!Qytetaret e ne lene e kane shkuar metropoleve e bariu Rama drejton nje tufe kafshesh te egra me durimin e tij deri sa ti zbuse drejt ketij qyteterimi,ku pasketaj gjerat do te jene edhe me te lehta per tu bere e pas kesaj jam i bindur qe do te vije edhe dorheqja e tij ,larg ofte mos te ribjere perseri ne doren e Kimave e Nik-ve ky vend se do te shperbehemi krejt!Bedri i ke rene rreth e qark e na kina nje shprehje te kahereshme!”Me kete artkull as te q. e as te leshon”!Kimi asht mik i Besnik Mustafarajt qe kerkojne nje levizje te atyre qe jane quajtur “mergata e qyqeve” per te bere te mundur “Vjeshten tradhetare” qe mezi e presin ata qe nuk realizuan dot shitjen e Shqiperise!

      Reply to this comment
  2. Mersin August 19, 10:16

    Bedri pavaresisht se e kundershton Kimin, duket sikur i ke bere nje panegjirik po Kimit dhe me mur edhe Edi Rames. Kimi po shfaqet gjithnje e me shume si nje xhonturk i shekullit 21 dhe, thuaja troc se keshtu demton ceshtjen shqiptare, jo me rreshta mes rreshtave.

    Reply to this comment
  3. Haka Tekizoti August 19, 11:05

    Njerëzit që hidhen sa andej këndej bëhen vetvetiu të pabesueshëm; pesha e ndikimi i tyre në publik bie shpejt. Pasi fillojnë e vazhdojnë t’i bien vrimës së njëjtë të fyellit, asaj më zëçjerrës ata as i lexon e as i dëgjon njeri, përveç llojit të tyre, që udhëhiqen nga mllefi e jo nga logjika e ftohtë. Kimi !…. Erdogani !… Absurdi qëndron te fakti se Kimi është dashuruar me Erdoganin; Erdogani do Ramën, të cilin e urren Kimi!…. Mos prishet me Erdoganin Kimi për këtë herezi!…

    Reply to this comment
  4. Nabukodonosor1 August 19, 11:22

    Analiste si Kim Jong Mahmuti ka plot Kosova e Maqedonia.Nuk e njoh Kimin dhe nuk me intereson pasi jetoj jashte Shqiperise,por,me mjafton fraza e fundit prej idioti proturk per te kuptuar kush eshte.

    Reply to this comment
  5. rrem vogli jr. August 19, 12:15

    Dy verejtje kam per shkrimin tuaj z.Islami:

    1. Si gjat 11 viteve te Rames ne Bashki ashtu dhe keto 5 vite korrupsioni ka qene ne rritje duke u bere I frikshem.

    2. Ne 1997 me krijimin e qeverise Fino krahas Berishes President filloi vrasja, dhuna vjedhjet e per pasoje largimi masiv……Depot u hapen qe ne shkurt ne Vlore, Gjirokaster, Sarande,Elbasan e …..per te luftuar Berishen. pas kesaj dhe ne Tirane e Veri.
    Qysh atehere kane kaluar21-22 vite nga te cilat 13 me qeveri te majt. E sidomos vitet e fundit me Ramen te gjithe duan te hikin nga Shqiperia.
    Keto ndodhin dhe per faj tone.

    Mos u lodhni te mbroni Ramen..nuk mbulohet dielli me shosh.
    Mos u trimeroni se opozita eshte Berisha+ Lulezim Surratenveri.

    Reply to this comment
  6. Kris August 19, 12:24

    …Ju lutem “Dita” botoni komentin! Respekte Z. Bedri! Artkull i sakte por ,me falni,jo i plote! Qe ne fillim dua te them se ndryshimi ne mes vete kombit shqiptar ne Ballkan eshte i madh! E para nga edukimi, qofte familjar apo fetar apo edhe shoqeror! Shqiperia eshte me shume Europe dhe te tjeret jane me shume serbi-turqi! Edukimi ka qene i ulet qofte nga feja apo edhe nga sundimi serb!Ne vend te beses sot ka marre perparesi urrejtja! Shqiptaret jane njelloj ne qeverisje dhe ne hajdutlliqe! Por Z.Bedri ka te drejte kur thote se politika e saliut thote te njejten gje per Ramen ashtu si ky fare Kim! Per mua te shash Ramen duke mbrojtur tropojanin sali eshte krim! Por kam vene re nje fakt se sa shume keta shqiptare qe jetojne ne trojet e tyre jashte Shqiperise meren me Gosip,me fjale kafenesh,ashtu si saliu andi dhe tosi! Nuk e di sot ,se kam ikur 22 vjet te shkuara, nuk i dergonin femijet ne shkolle,sidomoss vajzat! Pra edukimi i ketyre shqiptareve le shume per te deshiruar! Qe te shqetesohesh per kombin tend eshte normale, por te behesh gjykates eshte padituri,naivitet ejt. Pra duke mos njohur Shqiperine Mehmeti,ka qene djali i sulltanit qe pushtoi Konstatinopojen, flet gjera te pasakta! E ka nga mosdija,nga naiviteti apo nga “besa’ qe i ka dhene saliut si malesori-malesorit eshte pune tjeter! Por nje gje eshte e pamohueshme! Mendja e Rames eshte europiane, me shume se shume nga ne shqiptaret dhe mendja e saliut,Kim dhe shume anadollakeve te tjere ka ngecur ne shek e 19te! Good luck !

    Reply to this comment
  7. Zigur Qarri August 19, 12:48

    Islami e ka perseritur aq shpesh emrin Z.Kim Mehmeti,sa te jep pershtypjen e nje qeni te ndersyer ne mbrojte te Zotit te tij.
    Analiza e Z.Kim Mehmeti ishte nje analize inelektuale,e Islamit nje paçavure gazetareske e porositur nga partia,pa shpirt.
    “Gabimi” i Z.Kim Mehmeti,eshte ngutja e vleresimit te hershem te Rames ne premtimet e tij.Nese do te ishte arkivuar
    baterdia urbanistike e Tiranes kur ishte Kryebashkiak,besoj se Z.Kim Mehmeti do te kishte kerkuar ekzekutimin e Rames
    ne karrike elektrike,dhe do te ishte pak.Nese premtimet elektorale te Rames do te noterizoheshin,atehere Rama do te
    ishte ne burg tani per mashtrim,dhe qeveria e Partia e tij do te shpalleshin te jashtligjshme.Por ja qe kjo nuk eshte e
    mundur,dhe Rama genjen e genjen pa fund,dhe Bedri Islamet e justifikojn,sepse “te drejten ja jep”, qeveria paraardhese
    qe nuk ka qene me e mir se”rilindja”!!!Berisha ka vrare,Rama te detyron te vetvritesh.Vetem per shkak te largimit nga puna
    me pa te drejte,zyrtarisht,ne kohen e qeverise Rama,numurohen afro 40 vetvrasje!Nuk ka pasur kaq shume vevrasje ne
    historine kombit shqiptare,se sa ne kohen e Rames.Vetem ne fillim ka mashtruar Rama?Me 6.7.2018 Rama i pasigurte ne
    genjeshtren e tij,deklaron: “Ndoshta do të talleni, por këtë vit kemi punësuar mbi 28 mijë persona”.Pas disa ditesh Këshilli
    Rajonal për Bashkëpunim (RCC)konfirmon,se “Shqipëria hapi vetëm 28 mijë vende pune në harkun kohor 2010-2017,dhe
    keto ne sektorin publik(pak ne bujqesi),qe ne fakt ishin ndrrim vendesh te milianteve te PD-s me ata te PS-s.Punesimi ne
    Shqiperia më i dobët se ne gjithë rajonin, Maqedonia 103.000 vende te reja pune,Kosova 85000,po ne kete hark kohor.
    Ne mandatin e pare,”Rilindja”premtoi 300 mije vende te reja pune.Pasi “i realizoi” keta ne mandatin e pare,premtoi
    250 mije vende pune ne mandatin e dyte!Emigrimi i shqiptareve ne kohen e Rames,ka qene me i madhi mbas emigrimit
    masiv 1990-1991.Pese(5) miliard Dollare investim,dhe 70 mije te punesuar do te premtonte(mashtronte)per Portin e Karpenit
    Ministrja Milva Ekonomi ne Korrik 2016!!!Ku eshte ndryshimi i ordinereve qe mashtrojne ne rruge,me nje qeveri qe
    legjitimon mashtrimin e saj?Kush shkakton dëmin juridik dhe ekonomik me te madh?Kush duhet te denohet me ashper?
    Rama eshte nje ordiner,qe nuk ka guxuar kurre te perballet me realitetin denjesisht ,sespse eshte nje konkurent i dobet,
    i humbur,prandaj edhe ka zgjedhur rrugen e mashtrimit per te realizuar qellimet e tij.Ideale socialiste nuk ka kurresesi
    Rama,perderisa u afrua ne fillim tek PD-ja.Vjedhja dhe privatizimi i pronave publike,qe bie ne kundershtim me ideologjine
    sociale,e verteton kete.Realiteti i perditshem nuk perkon kurre me imagjinaten e sociopatit Rama mbushur me kulla,per
    te perjetesuar “madheshtine” e tij faraonike ne arkitekture,Nje piktor(i deshtuar) qe kerkon ta njohin si te tille tani qe
    eshte Kryeminister?!As mesues vizatimi ne Shkollat fillore nuk e pranuan Ramen ne France,ndersa ne Bienalen e Venecias
    gazetarja Alexxa Gotthardt dhe kolegu i saj Scott Indrisek,i krahasuan pikturat e Edi Ramës me eksperimentet të një
    adoleshenti të droguar kolegjesh.Numri madh i “rilindasve”te inkriminuar mbaron çdo diskutim per personalietin e
    Rames.Armando Prenga,Tom Doshi,Termet Peçi,Mark Frroku,Arben Ndoka,Artur Bushi,Elvis Rroshi,Saimir Tahiri,Fidel
    Ylli,Paulin Ndreu, Luan Harusha,Fatmir Xhafaj,Jurgis Çyrbja…,……..Edi Rama,Erion Veliaj…….Rama ka fshehur qellimet,
    ka mashtruar,ashtu si te gjith politikanet demagoge.Loja(mashtrimi) e rames si”rilindas”,jo se mbaroi,por nuk shkon
    më,jo sepse personazhi kryesore hoqi masken,por atij i ra,sepse,sado qe te genjeje,sado qe te hiqet ndryshe, nuk del
    dot nga vetvetja,nga lekuara e tij.Tani erdhi natyrshem ne lik te vet,ashtu siç vijn personazhet e big brother pas nje,
    dy ose tre javesh.Dhe ja ku eshte,politikani me mashtrues dhe i paafte i te gjitha kohrave.Mosperputhja e realitetit te
    tij imagjinar me ate ekzistent,ka sjelle çrregullime psiqike tek rama,çrregullime qe ai i ekuilibron vetem me perdorimin
    e droges.Komplekset e inferioritetit intelektual dhe profesional,e transformojn njeriun ne nje perbindesh,hakmarres
    dhe diktator,situate qe perjeton kryeministri yne tani.Mjafton vetem lista e 100 personave ,qe Rama publikoi ne facebook,
    mbas thirrjes se qytetareve per te denoncuar “rastet abuzive” ne zyrat e shtetit,prokurori,gjykata dhe spitale,mjafton te
    kuptosh,se rama eshte nje i semure psiqik,qe duhej izoluar me koh.

    Reply to this comment
    • Realistët. August 19, 18:10

      Të lumtë për vullnetin që ke të kubdërshtosh me argumenta por misioni i Bedriut është të merret me Kimin e jo me argumentat e Kimit.

      Reply to this comment
      • Zigur Qarri August 19, 20:17

        Denigrimi personit, eshte misoni i”rilindjes”.Te kujtohet
        “Incidenti te Panairi, Veliaj-Të shkarkuarës: Kinge, të gjej punë me 1000 euro”?Veliaj vuri ne levizje te gjith makinen shtetrore,dhe ne vetem disa ore i gjeten Deftesen e Shkolles fund viteve 80-te, vetem per ta diskretituar,duke mos u mjaftuar me ofendimin qe i beri Zonjes,e cila mund te ishte moshatare me Nenen e tij.Dhe kjo ngjarje ne 2014-ten!

        Reply to this comment
    • Kujtim August 19, 19:55

      @Zigur Qurraveci. Qellimi i jot i ndyre eshte te tregosh se te gjthe jane njelloj. Por faktet jane kokeforte dhe flasin kundra esadisteve qe ti i mbron dhe jo kunder Edi Rames. Nuk na e ndryshon mendjen me rrenat e tua. Jemi krenar qe z. Rama po drejton Shqiperine. Me se fundmi mund te themi me krenari se jemi nga Shqiperia. Nuk na paragjykon me njeri, si ne kohen e qofte largut, dobicit te Vicidolit, qe na nxiu faqen dhe na shkaterroj vendin. E ropi, e vodhi, e vrau kete popull. Por me se fundmi kemi nje djale per te cilin jemin krenar dhe Shqiperia po behet. Deri atehere Ziguret te hane sa me shume mbeturina ushqimore trupore te lopeve, dmth bajga, se jane te shendetshme per keta lloj vemjesh dhe boset e tyre.

      Reply to this comment
      • Zigur Qarri August 19, 20:45

        Jo Kujtim jashtqitja,nuk jan njesoj,”rilindja”eshte me e ndyre.P.sh,marrveshja e Berishes me Greqine per Detin,u be transparent,kjo i dha mundesine Rames qe ta çoi ne Kushtetuese dhe te hidhet poshte.Marrveshja e Rames me Greqine per Detin,nuk eshte bere kurre transparente.Perse Kujtim bajga?Prandaj edhe Rama
        perdori termin esadist(qe e ke kopjuar edhe ti),qe te mbulonte pisllekun e tij esadist.Perse nuk pranon te beje testin e droges Rama?Rama e ka diskretituar Shqiperine o trap.Nuk kotrollohet kush me shume se shqiptaret ne kufinjt e Eurpes,sepse kan pershtypjen se te gjith merren me droge.Saimir Tahiri,eshte i vetmi Minister i Brendeshem ne Europe,qe akuzohet si i lidhur me Mafian e droges.
        “8 vite(10 tani) pas Gërdecit, qeveria Berisha vrau 26 persona, qeveria Rama luftë kundër dëmshpërblimit të viktimave në Strasburg”..Rama,nga nje ane sulmon politikisht Berishen dhe ministrat e tij,si fajtor kryesore per tragjedine e Gerdecit,zyrtarisht mbron variantin e
        Berishes!!!Kur te dalin pislleqet e”rilindjes”,do ktheje edhe Bedri Islami,aq i madh eshte zullumi i tyre.

        Reply to this comment
        • Kujtim August 19, 22:20

          @Zigur Qurrja! Zigur kaka te gjitha sa thua ti jane hamendje dhe asgje e provuar. Dobicit te Serbise, aktet e tradhetise i jane verifikuar dhe flakur tej nga Kushtetuesja. Vrasjet ne Bukevard i pame te gjithe. Piramidat qe na vodhi parate i ndjem te gjithe. 4000 te vrare ne 1997 i qame te gjithe. Naften Milloshevicit e ka pranuar vete. Vrasjetv politike sa here qe vinte ne pushtet i kemi pare te gjithe. Sigurisht qe ja ka hedhur paq me prokuroretv dhe gjykatesit e plepave. Por, tik-taku po vjen. Do te fundet brenda! Kurse zotnise Rama akoma nuk i eshte bere gjygji me perjashtim te bajgave qe leshojne halete tuaja. Lef, lef se ste beson njeri. Pellcit me teper nga inati sepse na behet qejfi kur ju shikojme qe po pellcisni nga inati. Sa per esadist e kam perdorur Sali Pashe Toptani per vite ne komentet e mija. Edi Rama me se fundmin pati guximin qe ta perdorte kete term qe pershkruan ne menyre teper te sakte sjellejet e ketyre tradhetareve te kombit. Jane te ngjashem si pikatv e ujit Sali dobici, Lulzim kokrra e tradhetarit (kujto se cberi me shtepine e verdhe ne raportin e Zviceranit) me Esat Pashen qe e hengri ne lule te ballit (mer ja marsh ate keqen Avni Rustemit) dhe Zogollin qe ngordhi si qen jashte vendit.

          Reply to this comment
          • mirel August 19, 22:44

            lere o Zigur, se eshte budalla komplet

          • kuksiani August 20, 14:26

            Kur mutin do ta lash me nje te zene barku, atehere e qelb me keq!
            Nje kriminel vicidolas me nje psikopat me kartele kane te pakten nje gje te perbashket, te dy te demtojne!!!
            Nese mundohesh qe midis dy te keqijave te zgjedhesh ate qe eshte me pak e demshme, atehere ja fut vetes dyfish!!!

  8. Korabi,Francë August 19, 13:09

    Nuk ka faj i ashtuquajturi Nik Curri qe sigurisht ashte ose nfonjlminister e zv minister qe ja humb vendin punës në përfitimin e miljonave ose do te jete ndonjë djali ish kryeministri qe ka humb valigjet me ero qe nuk mubd ti marrin ma në Portin e Durresit nga bisnesmenet.Fajin e ka midetatoti i Gazetes Dita qe nuk e fshin komentin me ofendime e sharje pa asnje lloj etike si te races Nik Curri por fshin komente me shumë kulturë te disa komentusve.Ai nuk duhrt te ketë vend në Gazeten Dita.

    Reply to this comment
  9. Guxim August 19, 13:13

    Jam i majte dhe kam dhene e jap sa mundem ne mbeshtetje te PS.Jam i mendimit si B.Islami se zanafilla e se keqes ne te ashtuquajturen demokraci shqiptare eshte modeli Berisha.Cdo qeveri fatkeqesisht ka kopjuar apo trasheguar me vetedije te keqiat e sistemit qe Berisha krijoi.Kjo kritike vlen dhe per qeverine aktuale ministrat e se ciles jane me te pa aftet te pa emer qe Shqiperia ka pasur ndonjehere.Kane te perbashket me paraardhesit vesin e korrupsionit.
    Keto shkrime ne Dita jane nje kontribut qe z.Rama te shohi pa paragjykim verejtjet nga autore qe kane bere emer jo nga ndonje post politik por aktiviteti i tyre intelektual.Eshte fat qe keta njerez marrin kohen dhe kane guximin te shprehin lirisht mendimin e tyre per Shqiperine ashtu si e duan shqiptaret ngado ndodhen; Shqiperi;Kosove, Maqedoni e diaspore.
    Faleminderit gazeta Dita per kontributin.

    Reply to this comment
  10. Taip August 19, 13:24

    Kin Mehmeti qe te kuptosh bindjet e tij eshte e lehte.
    Filo erdogan islamist qe perkthehet anti amerikan dhe anti perendim.

    Reply to this comment
    • Realisht. August 20, 08:27

      O njerëz të verbër! Pse nuk merreni me argumentat që trajton Kimi??? Si ka mundësi që nuk e shikoni rinin shqiptare të pa shpresë. Ore po i kemi dhënë votën Ramës dhe duhet ti përgjigjet me ndershmëri për premtimet që dha se ndryshe do ti heqim brekët.

      Reply to this comment
  11. niko August 19, 13:37

    Fatkeqesi e madhe per popullin shqiptar.Edhe ketu ne media ku qytetari ka mundesine te marre pak informacion,nuk te lene jeniceret e pushtetmbajtesve.Njelloj si ne debatet televizive,qe nuk e lene tjetrin te shprehe lirshem ate mendim qe ka,kerkojne ta pengojne ose t’ja moderojne mendimin, se na prek imazhin e udheheqesit dhe qeverisjes se tij.Keshtu dhe gazetari Islami.S’guxon te shkruaje dikush kunder Rames.Menjehere del gazetar Islami e e ben replike(kundervihet sic i kundervihej Partia propagandes revizioniste se mos ndikohen njerezit e luhatet besimi tek partia e udheheqesi).Lere o i uruar kete zanat.Leri njerezit ta perpunojne vete informacionin( konkretisht dhe mendimet e z.Kim Mehmeti per z.Rama) se kane koken e tyre, perjetojne cdo dite realitetin dhe te jesh i sigurte se nuk e marrin me sy te keq Ramen pse thote Kim Mehmeti.Se dyti e cuditshme ne kundervenien tuaj ishte pjesa ku vini ne dukje se zoti Kim dikur ka folur mire per Ramen e tash na flet keq. C’doni te thoni me kete? Se z.Kim s’duhet besuar se: 1) eshte i luhatshem ne qendrimet e tij, njehere keshtu e njehere ashtu apo se nuk i permbahet parimit moral “muri luan e burri s’luan’.O zoti Bedri dhe Bedrinjte e e tjere.Nese e doni popullin tuaj duhet thene e verteta troc per cdo rast;mire apo keq ashtu si te jete.Kjo shkon ne te mire vendit e qytetareve.Pa per Ramen mos u merzit, Ai meriton ti vihen ne dukje difektet dhe te kritikohet deri sa t’i sillet “festja verdalle”e t’i shkojne djerse te ftohta,se ka marre persiper me deshiren e vet (s’e ka imponuar kush) qeverisjen e vendit dmth te ndikoje mbi fatin tone.Eshte e embel etja per pushtet,karriere,lavdi e pasuri por duhet t’i pergjigjesh besimit qe te jepet.

    Reply to this comment
  12. katarakti August 19, 15:09

    Me duket se Bedriu ia ka krehur si shume bishtin ketij islamistit filoturk. Nuk me duket se Abdylhaqimi i meriton fare ato lavde qe i thurr Bedriu. Eshte thjesht nje mediokerr. Siç eshte ai deputeti i Fierit, qe permend Bedriu, siç eshte ky Nik Curraj kush ka dru me pre! etj etj.
    Edi Rama duam apo nuk duam eshte kryeministri me qytetar, me patriot dhe me i devotshem per vendin gjate ketyre 28 viteve te fundit. Gabime dhe marrina ka me thes, aq sa po te ishte kryeminister ne nje vend normal do te ishte shkarkuar per 24 ore. Por ky vend ka pare keq dhe shume me keq. Ka pare se si e mashtruan me firmat piramidale, se si ia shkaterruan gjithçka qe kishte ndertuar per 45 vjet me mashtrimin se do i ndertonte demokracia edhe me te bukura, edhe me te mira! Ka pare rrumpallen, ka pare Gerdecin, 21 janarin. Ka pare dhe sa shume ka pare dhe ka vuajtur ne kurriz. Jo se tani u be nata drite. por ndryshoi trendi, kahja. U ndal rrokullima dhe me ngadal dhe pak nga pak po rivjen era shtet. Prandaj e zgjedh, e rizgjedh dhe do ta rizgjedhe perseri me 2021-shin Edi Ramen. Sepse nuk sheh alternative tjeter. Larg qofte se mos na kujton ndokushi babalet si alternative!

    Reply to this comment
  13. Sovrani August 19, 15:44

    Vetem nje hall i madh do ta kete detyruar Bedri Islamin qe t’i hidhet ne fyt Kim Mehmetit pa shkrimit te tij si akt akuze ndaj Edi Rames kryeminister!
    Eshte bere e udhes nga gazeta dhe sidomos nga Islami,qe pas cdo shkrimi jashte “temes” te pergatiten “anti shkrime”!
    Ne se gazetra e ka lejuar botimin e kesaj interviste te Kim Mehmeti,nuk do kiushtre nevoje qe te hidhej ne lufte kunder tij!
    Ne keto raste botuesi duhet t’u leje vend lexuesve qe te japin gjykimet e tyre e jo gazeta,ndryshe te mos ta botonte ate!
    Edhe une ,ndonese jam nje antar i vjeter i PS-se,kam te njejtat gjykime per Edi Ramen si kryeminister,si kryetar i PS-se dhe si njeri!
    Per vleresimin e Rames eshte i gabuar dhe mashtrues krahasimi i tij me Berishgen dhe qeverisjen e tij!
    Ne se Gjermania do te krahasonte veten me krimet e Hitlerit as sot nuk do kishte zhdukur rrenojat,gjakun,urrejtjet dhe mjerimin e kohges se luftes!
    Rama duhet krahasuar me mundesiutre qe atij ia dha populli te qeveriste me “tepsine” i vetem,te kishte nxjerre mesime nga e kaluara mesjetare e vitreve te Berishes,duke thithur mendimin e njerezve me te urte te ketij vendi!
    Por Rama si i pa afte ne politike,ndonese si orator sofist i zoti,e quajti fitoren ne zgjedhje si meriten e tij duke u kthyer ne sundimtar e jo qeverises!
    Rama nuk eshte udhehequr ne asnje rast nga ndertimi i nje shteti ligjor,por nga UNI i tij!
    Ai kurre nuk planifikoi se cfare duhej bere me pare se te hidhte milionat ne qender te Tiranes,ne pedoinalket e qyteteve,ne rruget e sghtruara disa here me asfalt etj duke lene ne mjerim zona te tera te banuara pa asnje kusht jetese!
    Rama eshte pergjegjesi kryesor qe sot ne vend nuk zbatohet ligji dhe qe administrata qendroire dhe vendoire eshte e shkepoutur nga lidhjet apo hallet e popullit!
    Teoria e Rames per gjoja “bashkeqeverisjen me qytetaret” eshte jo vetem nje mashtrim i madh,por edhe nje goditje vdekje prurese per te gjithe administraten nga poshte e deri lart!
    Sot po pate nje hall nuk te mbron ligji,as zyrtari,por vetem ryshfeti ose gjykata!
    Rama kerkon nga qytetaret qe te denoncojne korrupsionin,por akoma edhe sot nuk ka dhene llogari se pse ekziston ky korrupsion ne qeverisjen e tij!
    Rama eshte padroni i korrupsionit dhe i padrejtesive qe administrata qendrore dhe vendore u ben qytetareve!
    Provojeni te ankoheni ne zyrat e shtetit per padrejtesi,zvarritje,shkelje te ligjeve nga zyrtaret e poa afte e tre korrupotuar,por eshte vetre Rama qe te hidhet ty ne fyt!
    I shkruajta Rames se “UKT VJEDH QYTETARET”,por Rama m’u pergjigj se “UKT NUK VARET NGA QEVERIA”!
    Po nga varet,zoti Rama,kur Bashkia socialiste e Tiranes eshte aksionerja kjryesire atje?
    Po qytetaret e grabitur nga UKT, te semuret nga kanceri se buket prodhohen me miell kanceroz serb etj, kush do t’i mbroje ne se qeveria heq dore?
    Po ty pse te duam ne o qeveri e pa pergjegjeshme,mos valle per te hedhur “goglen” e tenderave e te koncesioneve!?Rames i8 ka hyre vetja ne qejf dhe eshte shkeputur nga realiteti!
    Per mua Rama eshte shkaterruyesi i PS-se dhe i shtetit shqiptar!
    Fakti qe 367 mije vete kane aplikuar per te ikur nga Shqiperia eshte nje njolle turpi per qeverisjen e Rames,ndaj ai duhet te largohet sa me pare nga PS-ja dhe qeveria!
    Per mua eshte turp qe kam kryetar partie nje njeri si Rama,kete armik te Luftes antifashiste,per te cilen ka luftuar edhe babai im i ndjere!

    Reply to this comment
  14. mirel August 19, 16:09

    Avash o Bedri, merr fryme njehere nja dy dite, pastaj hidh nja dy fjale ne leter.
    U hodhe perpjete sikur i hoqem biberonin nga goja Edi Ramutit.
    edhe ta kishe pjelle do ishe me i permbajtur se je gjithe ai burre ne moshe madhore e nuk te ka lezet te rrish si ata sherbetoret, prapa deres e te serviresh si mbrojtje sa here qe i fryn ere Edi Rames,
    kaq bajat te katandiset njeriu, bedriu na e jep kete shembull
    leri njehere kritikat te marrin forme, dhe mundohu te pranosh se shqiptaret nuk bejne gazetarin, por langon e kryeministrit.
    Per fat te mire Kim Mehmeti nuk ka pse i var hejbet te tagjia e Ramutit, dhe e thote fjalen e tij i lire dhe me dashamiresi per Shqiperine.
    Nderisa ti o Bedri ke ngelur me gjithe goje i varur te cengeli ku varen hejbet e pushtetit.
    Me gojen hapur, si laro.
    Nuk ju vjen pak turp qe i thoni vetes burra?

    Reply to this comment
    • Do-remi-fasoli August 19, 22:25

      Mirel suma, i hengesh diarrene Bedriut, qelbesire i pacipe, dhe i paturp me fjalet ofenduese qe perdor dhe pa etike ne komentet e tua, ore loqe kandahari! Po sulmove njeriun dhe jo komentet e tij merri edhe keto komente nga lexuesit sepse i meriton.

      Reply to this comment
      • mirel August 19, 22:45

        Ja trapi tjeter, megjithese mund te jesh anti karesa, ,dava bi i thone,,

        Reply to this comment
      • kuksiani August 20, 15:26

        Pse te pelqen ty diarrea e Bedriut, nuk do te thote qe tua rekomandosh te tjereve!
        Mireli ka te drejte kur shkruan qe Bedriu mos vrapoje te marre ne mbrojtje Ramen!!!
        As vicidolasi, as Psikorama, as Like-Floriri nuk i kane sjelle ndonje te mire shoqerise shqiptare.
        Ata jane sinonim i shkaterrimit te nje kombi!

        Reply to this comment
  15. antiharresa August 19, 17:21

    Ja edhe mirela ,jashteqitja e te djathteve po na komenton kundershtite ndaj rames prej z Mehmeti. Z Mehmeti mund te kete mendime te njejta me qadren dhe qadristet por kjo nuk ndikon tek shumica derrmuese e votuesve shqiptare qe mbeshtesin vettingun e filluar nga z Rama dhe ps ,si edhe perpjekjet per vendosjen e shtetit ligjor per te gjithe ne Shqiprei.

    Reply to this comment
    • mirel August 19, 22:49

      jo o karresa jo,
      Modeli me i qarte i jashteqitjes te se djathteve eshte pikerisht Lirindja juaj.
      U bars mali e polli nje mut, dmth Ramut..
      Per mua e djathta duhet te ishte djegur me PDne Vlore qe ne 97en dhe nuk duhet te kishte ekzistuar me si Parti.
      Po jeni ju zhulsat e ndyre te pushtetit qe veni si vemje pas ‘te medhenjve”, per nje kocke.
      Nuk shikoni qe une jam armiku i se djathtes, dhe sikur pak te vesh re per mua, vetem Xhaxhi ka vend ne histori
      Ai jua lyente koken mire juve minjve me benzine,,dhe perfundimi dihet
      Prandaj nuk e pranon dot ti kete te majten time, dhe te duket e djathte

      Reply to this comment
      • antiharresa August 20, 21:20

        Mirela ,me sa duket nga fjalori duhet te jesh e partise se qizmes qe eshte aleate vellazerore me partine e qadres. Ti dhe ato si ti xhaxhit i rruanit kokrrat atrehere dhe tani.

        Reply to this comment
        • mirel August 22, 22:15

          ik o trape mos u merr me kokrat e xhaxhit, se po mbani koqet e Zogut ne mes te Tiranes, dhe me behesh si kompetente per xhaxhin pale..
          fare kare, komplet

          Reply to this comment
  16. ligor August 19, 17:23

    Pershendetje Z. Bedri
    Detyra e nje analisti me integritet eshte qe te beje oponencen e qeverisjes dhe jo te behet parzmore e saj ne rastin e pare kur nje tjeter analist kritikon punen e te pagabueshmit Z . Rama
    Po eshte e vertete se zullumet e paraardhesit Z Berisha jane ku e ku me te medha, por do te vazhdojme akoma qe per hir te kesaj ne duhet ta pranojme Z Rama si e keqja me e vogel dhe ti bejme hosanara .me mire nje kritike mbase jo plotesisht e merituar , sesa 1000 lavde te pamerituara qe behen nga tabori i pseudoanalisteve qe jane bere miliardere nga lepirja e B…. se politikaneve ne pushtet dhe nuk do te deshiroja qe ne kete tabor te beni pjese edhe ju Z Islami, sepse i kam lexuar me shume kenaqesi shkrimet tuaja dhe te gazetes suaj qe i adresoheshin PD ne kohen kur kjo parti ishte ne pushtet dhe me te vertete i keni bere nje sherbim te madh opinionit publik , kurse tani me vjen keq qe gazeta juaj eshte kthyer ne nje kopje te shemtuar te gazetes ZERI I POPULLIT SHERBIMI ME I MADH I NJE ANALISTI ME INTEGRITET DHE NE RADHE TE PARE PATRIOT ESHTE TE THOTE TE VERTETEN edhe kur kjo e vertete nuk i sherben partise ndaj se ciles ai ka afeksion. sepse keshtu duke i treguar publikisht gabimet mbase i ben sherbimin me te madh kesaj partie dhe ne radhe te pare kombit . me peshtiros thenja e nje exponenti te larte te PS (qe me mburje infantile qe nuk mund ta beje nje politikan me pervoje) ka thene : UNE DUA ME SHUME PARTINE SOCIALISTE SE SA SHQIPERINE , NESE KJO ESHTE BERE MOTOJA E ANETAREVE TE PS SE TANISHME ME VJEN KEQ QE KJO PARTI PASKA RENE KAQ POSHTE
    Me erdhi mire kur para disa ditesh gazeta juaj tha disa te verteta ndaj keq qeverisjes, por cfare ndodhi qe shume shpejt ju u kthyet ne parzmore e saj dhe nuk do te deshiroja qe ju e bete kete thjesht per te arritur disa perfitime meskine sepse kjo nuk eshte gazetaria qe pritet nga ju

    Reply to this comment
  17. gjermani i fundit August 19, 17:33

    Kim Mehmetin s’e kam lexuar asnjehere, nuk e di se çfare veprash ka shkruar, a eshte i martuar apo beqar, mysliman apo kaur, i pafe apo budist dhe as me intereson se eshte banor i Tetoves, Struges, Nju Jorkut apo Delvines. Ne ate inteviste Kim Mehmeti thote qe Rama eshte nje person i zgjuar, me goxha oratori dhe me njohuri te pergjithshme te lavderueshme. Ka nje difekt te vogel, qe i ka hipur vetja ne qejf dhe nuk e frenon dot pushteterimin mbi te tjeret kurse s’di fare te pushteteroje mbi vetveten, dmth te jete autokritik ndaj çfare s’eshte ne gjendje/s’ka mundur te beje. Dmth Rama eshte kthyer ne nje demagog tipik ballkanas, ku rendesi ka te mbaje frenat e karroces, pa te shkoje ne te s’emes karroca(bashke me te).. Me duket se Kim Mehmeti duhet pershendetur kur kritikon dhe ka rendesi qe kritika te jete konstruktive(siç edhe eshte). Per çfare shkruan . Isami jam dakord, por miqesisht dhe miresisht do ishte e udhes te mos permendej fare Kim Mehmeti.

    Reply to this comment
  18. ALBAN DEGA August 19, 17:45

    JEPI CEZARIT CFARE ESHTE E CEZARIT !

    – Nje analize e shkelqyer me shume se nje replike e Bedri Islamit

    Nje replike gjakftohte, miqesore, logjike pa mllefe me fakte dhe argumente te pakundershtueshme made in Bedri Islami.
    Edhe ne kete rast Bedri Islami e parapet veten si nje pende e arte e mendje e ndritur e publicistik es shqiptare perballe nje pende prej druri plepi dhe nje mendjeje kontradiktore, ekstremiste, inatcore, te qorollepsur nga fanatizmi ( nuk po them fundamentalizmi ) islamik i Kim Mehmetit !
    Me teper se nje replike reagimi i Bedri Islamit eshte nje dore e zgjatur vellazerore, nje keshille atdhetare sycelese per shkrimtarin Kim Mehmeti qe e njeh politiken sa ci njoh une armet me neutron, qe fund e krye e sheh, e paraqet Edi Ramen me syzet e Cadres antishqiptare e antiperendimore ku pat mbajtur nje fjalim te paguar mire nga Partia Babale dhe nga fatkqesia kombetare Sali Berisha dhe “ Banda e Gangstereve” politike e biologjike te tij, nga kjo “ Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit “, qe ia vuri flaken, qe e rrenoi dhe zhberi 13 here nga themelet shtetin shqiptar ne 13 vjet sundimi ala Luigji i 14- te “ Ligji jam une “ ose Salikraci !
    Cfare mund te bente Edi Rama ne nje shtet qe e gjeti pa themele e pa shtylle kurrizore sic jane sundimi i ligjit dhe drejtesia !
    Cili shtet a kompani serioze, cila korporate e fuqishme apo investitor i fuqishem mund te investoje ne nje shtet pa shtet ligjor , me ligje nga me te mirat ne Evrope e ne Bote, por me ligjzbatues me diplome te falsifikuara, te degjeneruar, te sterkorruptuar si Adriatik Palla, me nje kryetar Gjykate te Larte fanatik e gardian te Berishes, me gjykates ala Gjin Gjoni e Artan Broci te korruptuar nga sholla e kepuces e deri tekqimet e kokes !?
    Askush !
    Edi Rama gjeti ne cdo skaj e ne cdo fushe te politikes, ekonomise, financave, ardimos, shendetesise… kudo minat me sahat dhe skenarin ogurzi grek te Sali Berishes…
    Me 9 shtator 2013 kur mori celesat e Kryeministrise, Edi Rama gjeti vetem
    4 000 dollare ne Fondin e Emergjencave Kombetare, te pamjaftueshme per te riparuar nje stalle lopesh e jo me per ti bere balle nje termeti, nje cunami, nje permbytjeje apo nje zjarri masiv si ky i fundit ne rrethinat e Athines !
    Ky eshte realiteti qe e di por e harron qellimisht Kimi !
    Kur erdhi ne Cader Kimi a i pa ndryshimet qe beri ne 2 vjet krahu djathte i Rames ne krye te Tiranes Erjon Veliaj, jo vetem ne Sheshin Skenderbej por cep ne cep te Tiranes, ku per 4 vjet miku i Kimit, Lulezim Basha nuk nguli qofte edhe nje gozhde te vetme !
    Nuk jam as do te jem ushtar e aq me pak askisser i Edi Rames, por nuk duhet harruar aspak filozofia e lashte Jepi Cezarit cfare eshte e Cezarit !
    Aq me pak eshte Bedri Islami qe nje dite me pare e kritikonte Edi Ramen e qeverine e tij per gabime e te meta te medha…. Ashtu edhe gazeta Dita !
    Por kritika konstruktive e jo mllefe e inate ala shqiptare e ala turka si keto te Kim Mehmetit e Cadres Babale !
    Replika e Bedri Islamit me Kim Mehmetin eshte me teper se nhe replike e zakonshme. Eshte nje analize e shkelqyer per dukurine turkoshake Albanus Versus Albanus, Shqiptaret kunder Shqiptareve !

    Reply to this comment
    • Montro August 19, 23:31

      Bravo “shtaza Mark Ujk”!
      Sic ke trute ke edhe emrin:shtaze dhe ujk!
      Te dhjefsha ty me gjithe kriminelin Sali Berisha,se ti kujton qe kush kritikon Ramen pa tjeter do jete me Berishen!
      Nuk ke faj se je akoma krric e do kohe te behesh gomar,megjithese samarin e ke gati!
      E kam votuar per vdo zgjedhje vetem PS-ne,o krric gomari,prandaj kam te drejten legjitime t’i them Rames dhe te gjithe te pa afteve dhe te korruptuarve te tij ne qeveri e pushtet vendor,se ju po e ktheni Shqiperine 500 vjet prapa!
      Cfare kupton ti o derdimen qe vetem vjet kane aplikuar per llotarine amerikane 367 mije persona?
      Kjo do te thote se shqiptaret jo vetem nuk besojne tek Rama,por as se mund te behet ndonjehere i jetueshem ky shtet!
      Ne se Berisha ishte dhe eshte kriminel,Rama vertet nuk ka vrare njeri me arme,por ka VRARE SHPRESEN e qindra mijra shqiptareve se mund te behet ndonje dite ky vend!
      Gjeje ti o krric se cfare ndryshimi ka Berisha me Ramen,qe per mua te dy jane antishqiptare!Rama propagandon “bashkeqeverisjen”,por deri me sot nuk ka bashkeqeverisur me qytetaret,por me anti qytetare!
      Bashkeqeverisja eshte koncept dhe praktike komuniste,populiste,ndersa Rama na e shet per kapitaliste!
      Le te na e thote Rama se ne cilin vend e ka gjetur te zbatuar kete “bashkeqeverisjen” e tij dhe si e zbaton ai kete mufke ne Shqipere si demagog mashtrues do ta perdori “bashkeqeverisjen” per te genjyer popullin,ne radhe te pare shteti i tij duhet t’i kete te hapura ne kater kanatat dyert dhe dritaret e shtetit ,qe populli te hyje e te ankohet per padrejtesite,per te pa aftet e te korruptuarit!
      Por Rama pasi ka hedhur ne koshin e plehrave pritjen e popullit,pasi ka nxjerre jashte loje zyrat e ankesave,drejtorite e maredhenieve me publikun etj,ka nxjerre jashte loje edhe te gjithe administraten,qe nuk kontrollojne zbatimin e ligjeve,aftesite e vartesve,sepse nuk degjojne ankesat e qytetareve!
      Per cdo ankese Rama te thote “shkruaj tek portali”!
      Kulmi:
      -Nje coban ne mal,qe do te ankohet per nje punonjes te ish komunes,apo per policin e zones,apo per mesuesin e fshatit etj,duhet te bredhe qe te gjeje lap top,ku te ankohet ne kryeministri,kur kete ankese mund ta zgjidhin shume me shpejt eproret direkte te ketyre fajtoreve ndaj te cileve ankohet cobani ne fjale!
      Mos valle te gjithe qytetaret e Europes duhet te ankohen tek Keshilli i Europes apo Parlamenti Europian,se polici rrugor i vuri gjobe padrejtesisht?
      Edhe shteti diktatorial komunist per ankesat kishte nje postulat qe zbatohej rigorozisht:
      -Ankesat zgjidhen atje ku lindin konfliktet!
      Ndersa Rama demokratik na thotre qe ankohuni ne portal se atje i zgjidhin me mire!
      Prandaj dhe e gjithe administrata hesht dhe i sjell verdalle njerezit!
      Keshtu Rama e ka zhdukur shtetin ligjor!Ja si funksionon shteti i Rames sot:
      1-Jam ankuar ne Bashki per veprime antiligjore me taksat vendore!
      Bashkia nuk u muar fare me ankesen time,por me njoftoi se e ka derguar ankesen tek tatimet,per ta zgjidhur ate!
      Pra une ankohem kunder tatimeve,bashkia ne vend qe t’a verifikoje ankesen dhe te marre masa ndaj shkelesve,ia jep te drejten shkelesit te gjykoje veten e tij!
      2-Me pas ankohem ne kryeministri dhe kryeministria me njofton se ankesen tende ia kemi derguar per zgjidhje tatimeve!
      Pra edhe kryeministria e njejta prerje eshte si Bashkia!
      3-I drejtohem Avokatit te Popullit me ankese,por rrogtaret e tij me njoftojne se do t’i drejtohen tatimeve per te dhene sqarime!
      4-Ika nga Avokati amator dhe drejtohem tek KLSH!
      KLSH me jep te drejte,njofton Bashkine,tatimet etj se qytetari ka te drejte ne ankesen e tij,por askush nuk ia vari torben!
      Tani me ka mbetur alternativa e vetme gjykata!
      Ne kete DEREXHE e ka katandisur administraten shteterore e vendore Rame ziu,qe ju e quani si kryeministri me i sukseseshem!
      Jam ankuar per kete pune edhe tek kryetarja e PS per Tiranen,por as ajo nuk beri asgje,se ajo shikon mandatin e deputetes dhe te kryetares se sa te ndeshet me shtetin e Rames per hallet tona!
      Doni me shume per Ramen se ato te Kim Mehmetit nuk ju mjaftuan?

      Reply to this comment
    • Sandri August 19, 23:53

      Per militantin sofist Alban Dega!
      Do dilte me e sukseseshme llogjika jote ne mbrojtje te Rames ne se ate do ta krahasoje me qeverisjen e Zogollit ose te Milloshevicit!
      Ti nuk e ke provuar ne kurriz arrogancen ,harbuterine,hakmarrjen,cinizmin,poshterimin etj te Rames si kryeminioster dhe pushtetit te tij te pa afte e te korruptuar!
      Edhe une deri sa nuk pata ndonje konflikt konkret me administraten e tij,keshtu e gjykoja Ramen si ty,por nuk thone kot se “Pyet te vuajturin e jo te diturin”!
      Pra ti je i dituri,qe shkruan nga maja e thanes dhe nuk te ka hyre ndonje gozhde ne bythe nga administrata e pa afte dhe e korruptuar!
      E provova kalbjen e shteti ligjor ne te gjithe piramiden shteterore,perfshi edhe vete Ramen duke komunikuar direkt me ate me letra e email dhe dola me perfundimin,se shteti shqiptar ka marre fund nje here e pergjithmone!
      ME vjen per te vjelle kur degjoj se Rama grricet me rrugacet ne facebook njelloj si ata dhe nuk ka zgjidhur asgje!
      Me vjen neveri kur degjoj Ramen te bubulloje per bashkeqeverisjen kur ai e ka hequr nga praktika pritrjen e popullit dhe zgjidhjen e ankesave te qytetareve e jo me te ndaje pushtetin me ne hallexhinjte!
      Me ka ardhur peshtire kur degjova Ramen qe pyeti nje qytetar se “SA FEMIJE KE?” dhe kur ai u pergjigj me sinqeritet se kishte 3 femije,Rama u tall ndyre me ate fukara duke i thene atij:”VETE I KE BERE FEMIJET?”
      Me ka ardhur per te dh… kur degjoja kryebashkiakun Veliaj te Tiranes gjate perurimit te sheshit “Skenderbej” qe e filloi e mbaroi pershendetjen e tij vetem me lavde tre peshtira ndaj padronit te tij,se kurre nuk do behej gje ne Tirane,ne se nuk do ishte Rama kryeminister!?
      Kemi share Berishen se na eshte bere gogoli i femijve duke dale tere diten ne tv,por ja edhe Rama me Velij-n dalin njelloj si Berisha!
      A nuk e kuptojne valle se jane bere te urryer per shumne njerez (pa folur per militantet opozitare)?
      Une mund te shikoj shpesh here artistet e sportistet ne tv,por jo Veliaj-n dhe Ramen duke peruruar nje cope rruge, lyerje kopshti,apo sic e pame qe per 2-3 muaj rresht Veliaj mbillte peme per dite si brigadier kooperative!
      Lexo edhe nje here Migjenin e Madh,o Dega per te mesuar se si njerezit e medhenj reagojne ndaj pushtetareve!
      Sundimtaret gjithmone duhet te jene nen tehun e kritikave dhge akuzave nga populli,intelektualet,artistet etj,se ata nuk kane nevoje per lavderime se kane pushtetin qe e mjelin!
      Kurre nuk duhen bere krahasimet me armikun e shqiptareve Berisha!

      Reply to this comment
      • Alban Dega August 21, 16:50

        DO TA BEJA NGE GJE TE TILLE POR

        Nuk mundem! Nuk ka hapesire ! Ua ka kaluar me qinndfishin Shtrigu i Vicidolit, Sali Milloshi …
        “ …. Mbi 175 tropojane te moshes madhore te vrare e sakatuar brenda dy tre vjetesh kasaphane me Berishen e Hajdarin ne prapaskene …
        Trefishi tropojaneve te ekzekutuar nga i diktatura barbare komuniste per 46 vjet ! E pabesueshme por e vertete e trushrueshme !?
        E nga kush!?
        Nga biri i saj plangprishes Sali Berisha per nje thirrje te nje 16-17 vjecari kunder tij ne mitingun e qershorit te 1997 !
        “ E dua gjalle a vdeke ate djale ne Tirane” ishte mandata kobezeze qe ia vuri flaken e pushken Malesise se Gjakoves nga Fierza ne Doberdol nga Zogajt ne Cerem !
        Nuk ka nje qytet ne mbare Shqiperine te lene me mbasdore gjate ketyre 25 vjeteve te fundit si Bajram Currin , Kandaharin e Shqiperise…
        Nuk ka nje perle natyrore e thesar pasuror, te lene aq pasdore ne keto 25 vjet, si Tropoja e Bjeshket e Namuna te saj ne asnje vend te Botes, qe do te na e kishte zili edhe Zvicra e Franca.
        Cfare ia beri Sali Berisha dhe kamikazet jo vetem Tropojes por Shqiperise mbare nuk do ia kishte bere as Sllobodan Milloshevici me cetniket e paramilitares e Arkanjit te tij. As Chinchizkhani ne barbaret e tij !
        As Presidenti as Kryeministri i Shqiperise, as dy ministrat, as kater ambasadoret tropojane++++ te tij nuk lan nje krua por nje Lume gjaku qe skuqi Valbonen, Lumin e Gashit, Lumin e Tropojes te njohur edhe si Bushtrica ne vendlindjen e vet Tropoje per 13 vjet sundimi te Sali Berishes,
        Salikracise !
        Atdheu i madh fillon tek vendlindja e vogel, thone francezet
        Zjarrvenesi i Shqiperise nuk mund te mos i vinte flaken edhe vendlindjes se tij per karriken e pushtetine tij gjakatar dhe te sterkorruptuar , per dugajat e sarajet e pjelles se tij te pangopur politike e biologjike….. “
        E kjo eshte vetem maja e ajzbergut te krimeve te tij kunder Shqiperise….

        Reply to this comment
  19. ETHEM August 19, 17:48

    ANALIZA E B.ISLAMIT QE VE ME SHPATULLA NE MUR K.MEHMRTIN SI PUTHADOR I SALIKRIMINELIT ESHTE E SAKTE,PAÇKA SE NE GAZETEN E NDERUARE D I T A MUND TE JAPI MENDIME SHUMEKUSH.
    UNE MENDIMET E MIA I REFKEKTOVA QE DITEN QE Z.KIM SHKROI NE GAZETE.
    -FAKTI QE K.MEHMETI U FUT NE ÇADREN E VENDOSUR NE VENDIN E KRIMIT TE 21 JANARIT 2011 VERTETON SE AI ATY HENGRI NJE SUP TE PRISHUR E QE ESHTE I DETYRUAR TA VJELLE PARA 85-90 % TE POPULLIT TE MAJT QE KANE VOTUARE DHE DO TE VOTOJNE RAMEN EDHE PER 5-6 MANDATE TE TJERA SEPSE:
    .RAMA KA DHENE PROVA SE ESHTE PUNETOR,VIZIONAR,KERKUES NDAJ VEHTES DHE VARTESVE.KJO U PROVUA NE BASHKIN E TIRANES PER 11 VJET,POE DHE NE KETO 5 VITE KU NE ÇDO QARK KA VENE FIRMEN E TIJ PER NDERTIMIN E ZBUKURIMIN E MJEDISEVE NE TE MIRE TE QYTERAREVE,SI NE TIRANE,DURRES,
    FIER,VLORE,BERAT..E KUDO.EJA SHIFE FIERIN Z.KIM DHE DO TE BINDESH SE KUSH ESHTE E RAMA.
    -Z.KIM,RAMA NUK KA VRARE NJERI SI SALIU QE JU NUK E ZINI NE GOJE.JU NUK FLISNI FARE PER FIRMAT PIRAMIDALE,GERDECIN,21 JANARIN,VRASJEN E REMZI HOXHES TUAJ,TE TREBICKES,A.HAJDARIT..E TE MBI 6000 NJEREZVE QE NGA 2 PRILLI 1991 NE SHKODER E DERI 2013.VRASJET E PERDITESHME QE NDODHIN EDHE TASHME..I KEMI PESHQESH NGA MORTJA SALI QE HAPI DEPOT NE 1997 DUKE HEDHUR VERIUN KUNDER JUGUT PER MBROJTJEN E PUSHTETIT TE TIJ.
    -Z.KIM,RAMA NUK KA SHITUR TOKE E DET KURKUJT,PERKUNDRAZI PO RREGULLON MARVESHJET 70 VJECARE ME GREQINE,I KA VENE KUFIRIN TE THANA SERBIT QE TE NJOFI KOSOVEN SI SHTET,NE NAQEDONI E ULI NGA FRONI KRIMINELIN E SHQIPTAREVE-GRUEVSKIN.
    -Z.KIM,RAMA KA 5 VJET QE PO PUNON E LUFTON SI NE RRETHIM,DUKE PATUR KUNDER 2 PARTI TE VJEDHJES E TE KRIMIT 25 VJEÇAR;REJTESIN E KAPUR NGA SB E IM;NJE K/PREKUROR HAJDUT;KLD;KLP;SHISH,ETJ.
    .POR RAMA KA SHUMICEN E POPULLIT ME VETE SI DHE SHBA+BE PER REFORMAT E BERA SIDOMOS TE R.NE DREJTESI KU OPOZITA NE 5 VJET I ESHTE BERE BARRIKADE PENGUESE.
    .RAMA I KA TRAJTUAR AMBASADIRET E HUAJ SI ZITRINJE, KURSE SB TE GJITHE AMBASADORET AMERIKAN I KA PERZEN ME DHUNE E PERGOJUARE ME SHPIFJE.
    .KM RAMA ESHTE VLERESUAR NGA R QOSE E A.MOJSIU SI KM ME I MIRE NE 28VITE,MJAFTON KJO QE JU TE ANULLONI DASHAKEQSINE NDAJ E.RAMES SI BURRE-SHTETI.

    Reply to this comment
  20. Lili August 19, 19:54

    Debat steril, qe eshte totalisht i kot po sherben vetem per me me shteruar energjite.
    Bedri zeza eshte i nje kohe qe ka kaluar qe moti,po bedria ende se ka kuptuar se bota nuk funksionon si dikur..
    Per shembull : nuk merren me a ka a jo te drejte kimi me shkruar per gjerat ne shqiperi qe eshte nje tartuferi parexcellence se po merresh e mire bile se mesazhin nen text ishte siç te ka mesuar mire shkolla marxistleniniste trus bythen atje e mos u perzi,po bedrija si virgjinesh na thot jo jo nuk e bera…

    Reply to this comment
    • Alban Dega August 19, 20:25

      BEDRI ISLAMI ESHTE I KOHEVE QE NUK SHTEROJNE AS VDESIN KURRE !

      Eshte Kuq e Zi ! I kombit te vet, SHQIPTARISE!

      Reply to this comment
      • Hamdi Dega aka Alban Dega August 20, 04:18

        Po more Hambi Dega, eshte i njejti hale me ty. Ish sherbetor i sistemit qe sot hani buken e atyre qe per jeten tuaj naturale nuk late gje pa i share e thene. Po te ishe burre i mire nuk e nderroje emrin o Hambi, o hale e peshtire.

        Reply to this comment
        • Alban August 21, 16:37

          UNE NUK TE QUAJ HALE !

          Eshte shume me dobishme se truri jot qe i vjen era deri ketu ne Nju Jork !
          Sa per nderrimin e emrit ja cila eshte e verteta…. lexo ne repliken pasardhese…

          Reply to this comment
        • Alban Dega August 21, 17:18

          EMRI IM SHQIPTAR ME EP EMRIN SHQIPTAR

          – Alban apo Hamdi … Shqiptar apo turk, arab….!!!???

          – Nga Alban Dega, Nju Jork

          “Kur u linde u gezuan edhe traret e shtepise…. ” , me tregonte gjyshja. Ishja femija i pare ne degen e ngushte te fisit Dega. Isha djali i pare pas plot 17 vjetesh qe nuk kishte perkundur djale ne djepin e vet kjo dege e Degave.
          “U gezova shume kur linde”, tregon nena ime. “Kembengula qe ta vinin emrin Agim… Ishte nje betim qe kishim bere me njera tjetren ne tri vajzat e Elez Hoxhes”, Imamit te shquar e te nderuar jo vetem te Berishes por te krejt Malesise se Gjakoves e Kosoves . “Cila te lindte djale e para do ti vinte emrin Agim… Nuk me pyeti askush dhe kur kembengula per emrin tend , i Zoti i shtepise tha se per emrat e burrave vendosin burrat per te grave vendosin grate… Kur lindi vellai yt nuk pyeta askend pervec babait tend Rames. Ia vendosa Agim. Vellait tjeter Besnikut ia vendosi vete edhe me miratimin tim te plote… Kishin ardhe kohe te reja”
          As mua nuk me pyeti kush. Edhe po te me pyesnin nuk dija te pergjigjesha ne ate kohe. Ishja bebe… Nuk flisja ne ate kohe. Akoma edhe sot nuk ka lindur ende nje bebe qe te flase sapo linde… Keshtu me mbeti emri Hamdi.

          Ne kofsh turk !!??

          Asnje shqiptar nuk di se cfare do te thote emri Hamdi. As shume e shume emra te tjere turq a arabe qe perdorim dhe vazhdojme te vendosim edhe sot e kesaj dite. Kemi aq e aq emra te bukur shqiptare me domethenie te madhe: Ilir, Alban, Dardan, Ermal, Sokol, Kreshnik, Liridona…. Ende vazhdojme te shkojme deri ne stepat a shkretetirat arabe per te importuar emrat qe nuk dime se cfare thone as cfare nenkuptojne… Ukshin, Hajdar, Kandar, Syfyr, Safir, Sovjetik deri edhe Maocedun.
          Mbaj mend kur ishja femije, gjyshen time por edhe shume plaka te fshatit qe perdornin si be te fundit ” ne kofsh turk ” kur kerkonin dicka me rendesi nga burrat e tyre. “Ne kofsh turk!” Kishim mbi 50 vjet qe kishim fituar me lirine e pavaresine prej turkut dhe beja e fundit kishte mbetur “ne kofsh turk!”
          O Zot i madh… Nuk kishin mjaftuar 500 vjet roberi e skllaveri nga turku dhe edhe mbas 50 vjetesh e me shume kishim mbetur skllever shpirterore e mendore te tyre. Pushtuesi na kishte ndryshuar jo vetem fene tone te hershme kristiane apo katolike. Zaptuesi na kishte ndryshuar edhe emrat tane autoktone iliro- shqiptar ne emra turko- arabe! Roberuesi na kishte ndryshuar edhe shpirtin, trurin edhe mendesine tone iliro- shqiptare e na kishte futur genin e skllaverise e nenshtrimit ndaj tij…
          “Ne kofsh turk…!” vazhdonte te na roberonte edhe 50 vjet mbas fundit te roberise 500 vjecare si ne Shqiperi, ashtu edhe ne Kosove, ne Maqedoni, Mal te Zi, Cameri. Vazhdon te na mbaje edhe sot gati pas 100 vjetesh me fene e imponuar me shpate e me taksa, me ofiqe e per nje dyfek, me emra e me mendesine konservatore nga me te prapambeturat e fanatiket ne kohen e sotme….

          Cfare dhame e cfare morem !?

          I dhame me hir e me shume me pahir asaj Perandorise pa ane me mijera e mijera ushtare e jenicere ne lulen e rinise e morem prej tyre qefine e gjak! I dhame qindra vezire e pashallare e morem skllaveri e nenshtrim! I dhame sundimtare e mbreter deri ne Egjiptin e lashte e Liban e morem roberi e zaptim! I dhame shkrimtare e mendimtare si askush tjeter nen hyqmin e saj e morem injorance e padije ! I dhame babain e Encikolpedise e Fjalorit te gjuhes turke vete edhe sot nuk kemi nje enciklopedi te mirefillte mbarekombetare! I dhame edhe reformatoret me te medhenj te politikes se saj, vet Babain e Turqise e turqve Ataturkun e vet akoma vazhdojme te perdorim emrat e tyre te pareformuar e pa kutpim. Cfare dhame e cfare morem!?
          Morem skllaveri e roberi, taksa e harace pa fund. Morem nje fe arkaike e fanatike! Morem pranga e deri edhe emrat e tyre qe nuk kane asnje lidhje as me gjuhen as me shpirtin tone qe gjithnje i ka syte nga Perendimi, pra ne rrugen e Diellit! Morem krejt te fundit pavaresine lirine e munguar e sakatuar nga Perandoria qe aq shume i dhame, por qe shume me teper na mori! A ka me shume se liria e pavaresia!?
          Mendova e mendova aq shume dhe nuk po gjeja cfare dhurate ti beja kombit tim ne njeqindvjetorin e pavaresise. Nuk po e gjeja dot … Nuk do ta kishja gjetur kurre nese nena ime nuk do t’ ma kishte sjellur ne mendje… ” Ti nuk e di sa kam qajtur ne heshtje e fshehurazi kur ta vendosen emrin qe une nuk e doja ” me tha ajo. ”
          Ne cast e ndjeva se cfare duhet te beja… Nese as nenen time qe me kishte bere koken as mua qe nuk flisja ne ate kohe nuk me kishin pyetuar per emrin tim, atehere eshte koha qe t’a kthej turkut e arabit prangen e fundit me te cilin me mbanin lidhur: emrin. Ligjeriisht emri im eshte Alban… Alban Dega.

          – Shqiperi o nena ime… Kthim ne origjine !

          Nuk jam i vetmi… Ka edhe shume te tjere qe duhet ta bejme nje gje te tille. Vellazerisht u bej thirrje te gjithe bashkekombesve te mi qe ti bejme kombit e popullit tone nje dhurate te tille para 100 vjetorit te Pavaresise Kombetare. Kur lindem nuk na pyeti njeri. Sot vendosim vet ne Shqiperi, ne Kosove, ne Maqedoni, me Mal te Zi. Neser do ta bejme ate edhe ne Cameri Perderisa kemi gjuhen tone, trojet tona, pavaresine e lirine e tone atehere nuk ka dhurate me te mire per to se emrat tane. Jo vetem emrat por edhe shpirtin, mendesine, lirine shqiptare.
          Dhuarata me e mire per kombin e popullin tone mijeravjecar eshte kthimi ne origjine. Kthimi ne orgjinen tone iliro- shqiptare qe u mbijetoi mijera vjet roberi e skllaveri, sulme e pushtime. Mbijetuam si popull e komb sulmeve e pushtimeve romane e greke, bizantine e sllave, otomane e turkomane, greke e serbe, fashiste e naziste, komuniste e dreqiste … Mbijetuam per nje aresye madhore : ishim po aq ne mos me te qyteteruar se ato… Ishim po aq ne mos me te kulturuara se ato. Ishim po aq ne mos me te perparuar se ato!
          Ndaj te kthehemi ne origjinen tone iliro- shqiptare! Kthimi ne origjinen tone eshte dhurata me e mire, eshte dhurata me e madhe per 100 vjetorin e pavaresise sone! Shqiperi o Nena ime…
          Ti Shqiperi me ep nder me ep emrin shqiptar… Emrat tane jane hapi i pare drejt shqiptarise…
          Emri im shqiptar me ep emrin shqiptar…
          Gezuar vellezer shqiptare !

          SHENIM

          Ky shkrim eshte shkruar dhe botuar per here te pare ne rreth 150 gazeta shqiptare ne Shqiperi, Kosova, Maqedoni, Mali i Zi dhe diaspore para rreth 15 vjetesh. Ribotohet pa asnje ndryshim…

          Reply to this comment
        • ALBAN DEGA August 21, 17:29

          Kush eshte burri i mire !?
          Ti pa emer !?
          Apo Albani qe ua ktheu turqve dhe Erdoganit te Kimit emrin e tij turk !
          Nuk do ishte keq qe edhe Kim Mehmeti tua kthente tre Kimave … Ir Senit, … Young Ilit …. Young Unit te Korese se Veriut emrin e tij !

          EMRI IM SHQIPTAR ME EP EMRIN SHQIPTAR

          – Alban apo Hamdi … Shqiptar apo turk, arab….!!!???

          – Nga Alban Dega, Nju Jork

          “Kur u linde u gezuan edhe traret e shtepise…. ” , me tregonte gjyshja. Ishja femija i pare ne degen e ngushte te fisit Dega. Isha djali i pare pas plot 17 vjetesh qe nuk kishte perkundur djale ne djepin e vet kjo dege e Degave.
          “U gezova shume kur linde”, tregon nena ime. “Kembengula qe ta vinin emrin Agim… Ishte nje betim qe kishim bere me njera tjetren ne tri vajzat e Elez Hoxhes”, Imamit te shquar e te nderuar jo vetem te Berishes por te krejt Malesise se Gjakoves e Kosoves . “Cila te lindte djale e para do ti vinte emrin Agim… Nuk me pyeti askush dhe kur kembengula per emrin tend , i Zoti i shtepise tha se per emrat e burrave vendosin burrat per te grave vendosin grate… Kur lindi vellai yt nuk pyeta askend pervec babait tend Rames. Ia vendosa Agim. Vellait tjeter Besnikut ia vendosi vete edhe me miratimin tim te plote… Kishin ardhe kohe te reja”
          As mua nuk me pyeti kush. Edhe po te me pyesnin nuk dija te pergjigjesha ne ate kohe. Ishja bebe… Nuk flisja ne ate kohe. Akoma edhe sot nuk ka lindur ende nje bebe qe te flase sapo linde… Keshtu me mbeti emri Hamdi.

          Ne kofsh turk !!??

          Asnje shqiptar nuk di se cfare do te thote emri Hamdi. As shume e shume emra te tjere turq a arabe qe perdorim dhe vazhdojme te vendosim edhe sot e kesaj dite. Kemi aq e aq emra te bukur shqiptare me domethenie te madhe: Ilir, Alban, Dardan, Ermal, Sokol, Kreshnik, Liridona…. Ende vazhdojme te shkojme deri ne stepat a shkretetirat arabe per te importuar emrat qe nuk dime se cfare thone as cfare nenkuptojne… Ukshin, Hajdar, Kandar, Syfyr, Safir, Sovjetik deri edhe Maocedun.
          Mbaj mend kur ishja femije, gjyshen time por edhe shume plaka te fshatit qe perdornin si be te fundit ” ne kofsh turk ” kur kerkonin dicka me rendesi nga burrat e tyre. “Ne kofsh turk!” Kishim mbi 50 vjet qe kishim fituar me lirine e pavaresine prej turkut dhe beja e fundit kishte mbetur “ne kofsh turk!”
          O Zot i madh… Nuk kishin mjaftuar 500 vjet roberi e skllaveri nga turku dhe edhe mbas 50 vjetesh e me shume kishim mbetur skllever shpirterore e mendore te tyre. Pushtuesi na kishte ndryshuar jo vetem fene tone te hershme kristiane apo katolike. Zaptuesi na kishte ndryshuar edhe emrat tane autoktone iliro- shqiptar ne emra turko- arabe! Roberuesi na kishte ndryshuar edhe shpirtin, trurin edhe mendesine tone iliro- shqiptare e na kishte futur genin e skllaverise e nenshtrimit ndaj tij…
          “Ne kofsh turk…!” vazhdonte te na roberonte edhe 50 vjet mbas fundit te roberise 500 vjecare si ne Shqiperi, ashtu edhe ne Kosove, ne Maqedoni, Mal te Zi, Cameri. Vazhdon te na mbaje edhe sot gati pas 100 vjetesh me fene e imponuar me shpate e me taksa, me ofiqe e per nje dyfek, me emra e me mendesine konservatore nga me te prapambeturat e fanatiket ne kohen e sotme….

          Cfare dhame e cfare morem !?

          I dhame me hir e me shume me pahir asaj Perandorise pa ane me mijera e mijera ushtare e jenicere ne lulen e rinise e morem prej tyre qefine e gjak! I dhame qindra vezire e pashallare e morem skllaveri e nenshtrim! I dhame sundimtare e mbreter deri ne Egjiptin e lashte e Liban e morem roberi e zaptim! I dhame shkrimtare e mendimtare si askush tjeter nen hyqmin e saj e morem injorance e padije ! I dhame babain e Encikolpedise e Fjalorit te gjuhes turke vete edhe sot nuk kemi nje enciklopedi te mirefillte mbarekombetare! I dhame edhe reformatoret me te medhenj te politikes se saj, vet Babain e Turqise e turqve Ataturkun e vet akoma vazhdojme te perdorim emrat e tyre te pareformuar e pa kutpim. Cfare dhame e cfare morem!?
          Morem skllaveri e roberi, taksa e harace pa fund. Morem nje fe arkaike e fanatike! Morem pranga e deri edhe emrat e tyre qe nuk kane asnje lidhje as me gjuhen as me shpirtin tone qe gjithnje i ka syte nga Perendimi, pra ne rrugen e Diellit! Morem krejt te fundit pavaresine lirine e munguar e sakatuar nga Perandoria qe aq shume i dhame, por qe shume me teper na mori! A ka me shume se liria e pavaresia!?
          Mendova e mendova aq shume dhe nuk po gjeja cfare dhurate ti beja kombit tim ne njeqindvjetorin e pavaresise. Nuk po e gjeja dot … Nuk do ta kishja gjetur kurre nese nena ime nuk do t’ ma kishte sjellur ne mendje… ” Ti nuk e di sa kam qajtur ne heshtje e fshehurazi kur ta vendosen emrin qe une nuk e doja ” me tha ajo. ”
          Ne cast e ndjeva se cfare duhet te beja… Nese as nenen time qe me kishte bere koken as mua qe nuk flisja ne ate kohe nuk me kishin pyetuar per emrin tim, atehere eshte koha qe t’a kthej turkut e arabit prangen e fundit me te cilin me mbanin lidhur: emrin. Ligjeriisht emri im eshte Alban… Alban Dega.

          – Shqiperi o nena ime… Kthim ne origjine !

          Nuk jam i vetmi… Ka edhe shume te tjere qe duhet ta bejme nje gje te tille. Vellazerisht u bej thirrje te gjithe bashkekombesve te mi qe ti bejme kombit e popullit tone nje dhurate te tille para 100 vjetorit te Pavaresise Kombetare. Kur lindem nuk na pyeti njeri. Sot vendosim vet ne Shqiperi, ne Kosove, ne Maqedoni, me Mal te Zi. Neser do ta bejme ate edhe ne Cameri Perderisa kemi gjuhen tone, trojet tona, pavaresine e lirine e tone atehere nuk ka dhurate me te mire per to se emrat tane. Jo vetem emrat por edhe shpirtin, mendesine, lirine shqiptare.
          Dhuarata me e mire per kombin e popullin tone mijeravjecar eshte kthimi ne origjine. Kthimi ne orgjinen tone iliro- shqiptare qe u mbijetoi mijera vjet roberi e skllaveri, sulme e pushtime. Mbijetuam si popull e komb sulmeve e pushtimeve romane e greke, bizantine e sllave, otomane e turkomane, greke e serbe, fashiste e naziste, komuniste e dreqiste … Mbijetuam per nje aresye madhore : ishim po aq ne mos me te qyteteruar se ato… Ishim po aq ne mos me te kulturuara se ato. Ishim po aq ne mos me te perparuar se ato!
          Ndaj te kthehemi ne origjinen tone iliro- shqiptare! Kthimi ne origjinen tone eshte dhurata me e mire, eshte dhurata me e madhe per 100 vjetorin e pavaresise sone! Shqiperi o Nena ime…
          Ti Shqiperi me ep nder me ep emrin shqiptar… Emrat tane jane hapi i pare drejt shqiptarise…
          Emri im shqiptar me ep emrin shqiptar…
          Gezuar vellezer shqiptare !

          SHENIM

          Ky shkrim eshte shkruar dhe botuar per here te pare ne rreth 150 gazeta shqiptare ne Shqiperi, Kosova, Maqedoni, Mali i Zi dhe diaspore para rreth 15 vjetesh. Ribotohet pa asnje ndryshim…

          Reply to this comment
  21. Kris 1 August 19, 20:27

    Pershendes Kimin per sinqeritetin pamvaresisht se thote te verteta te hidhura.Falenderoj Bedriun qe heq balten nga shpina e Rames.E duam KM te paster fund e krye dhe jo thonj paprere.Balten qe hoqi nga shpina e Rames mos e leje te shkoje kot le tja hedhe ne kurrispz Berishes.Faleminderit Bedri Islamistit

    Reply to this comment
  22. Alban Dega August 19, 22:11

    Nje mesazh me nenmesazh per Kim Mehmetin!

    SHIHNI DOKUMENTET E CIA-S AMERIKANE PER MARTIN CAMAJN O QYQE!

    Si u rekrutua, si spiunoi, si veproi ne sherbim te UDB-es se Aleksander Rankovicit e asaj te Milloshevicit !
    Eshte CIA syshqiponje amerikane dhe jo Sigurimi i Shtetit Shqiptar, as Enver HoXha, as Ramiz Alia, as Sali Milloshi, as Edvin Rama.
    Aq me pak Alban Dega !
    Mesoni te kexoni pastaj shkruani e komentoni o qyqana: http://www.tetovapress.com/si-i-rekrutonte-udb-ja-intelektualet-shqiptare-ne-vitet-50-rasti-i-martin-camajt-dhe-hasan-kaleshit/
    Turpi qofte me ju e cdo spiun serb, grek, rus ….
    Prandaj Tirana zyrtare deri ne 1991 nuk ia hapi kurre dyert e Shqiperise atij spiuni serb !
    Mbas 1991 UDB- a serbe nuk pati me interes te dergonte Martín Camaj ne Shqiperi!
    Vendosi ne krye te saj kryemisionarin e saj Sali Berisha, Bashkim Ajatollah Ruhollah Gazideden, Mul Stanishic Noken e co.
    Une nuk laj gojen me shurre spiunesh serbe e grek si ti BLACK SWAN Elez Berisha!
    Faktet pa fund jane te CIA-s!
    Komenti eshte imi!
    Sa per fanatizmin tim ndaj Edi Rames a cilindo politikan shqiptar nga Ahmet Zogu e deri tek Sali Berisha, vetem muajin e fundit ke te pakten 5 komente mjaft kritike edhe per EDI Ramen… Tri i ke vetem sot ne kete gazete!
    Por EdI Rama eshte pafundesisht me i mire, me atdhetar, me qytetar, me demokrat, me gjithekombetar, me burre shteti se Sali Berisha qe e rrenoi, sakatoi, zhberi deri nen themel shtetin shqiptar te pakten 13 here ne 13 vjet te sundimit te tij katrahure, demokrature…. SALIKRACI te Shqiperise.
    Edi Rama eshte kryeminister shqiptar qe nuk ka nje pike gjaku shqiptar ne duart e tij !
    As Sllobodan Milloshevici as Chinchizkhani me hordhite e tyre barbare nuk do ia kishin bere Shqiperise cfare ia ka bere Sali Berisha dhe “ Banda e Gangstereve” politike e biologjike, ” kjo Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit “, percaktore keta jo te Alban Deges por te “The Times” te Londres ne shkurt 1997 dhe “ The New York Times” te Nju Jorkut me 15 mars 2008 .
    Edhe pyetja retorike e imja per Kim Mehmetin nuk eshte rastesi, sic nuk eshte rastesi as intervista e tij !
    Interviste e porositur , e sponsorizuar dhe parapaguar!
    Ka gjera qe nuk kane nevoje te presim 25 a 50 vjet sa te hapen Dosjet e CIA-s apo te KGB-se, UDB- se apo Asfalise… per tu marre vesh si ne rastin e Martin Camajt …
    Ka edhe dosje qe nuk hapen kurre !
    Kimi e kupton fare mire kete mesazh me nenmesazh !

    Reply to this comment
  23. Vladimir Dushniku,pensionist. August 20, 00:48

    Kete leter ia kam derguar me email personalisht edhe zotit Rama!

    Leter e hapur kryeministrit te Shqiperise,zotit Edi Rama.

    O si nuk kam një grusht të fortë
    t’i bij mu në zemër malit që s’bëzanë”
    Migjeni:Recital i Malesorit.

    Eh sikur ta dinte Migjeni i madh,se keto vargjet e tij do te ishin akoma realitet i hidhur edhe ne ditet e sotme ne nje Shqiperi qe krekoset se eshte demokratike,do te ngrihej perseri nga varri !
    Zoti kryeminister!
    Me te drejten qe me jep Kushtetuta e RSH-se ,po ju drejtohen publikisht,meqenese te gjitha rruget e tjera te komunikimit me ju nuk kane funksionuar!
    Ju kemi votuar per te qeverisur vendin,por ne fakt ju,si gjithe para ardhesit tuaj , vetem e keni sunduar dhe vazhdoni ta sundoni kete vend!
    Dyshoj se ju dhe te tjeret qe keni grumbulluar rreth vetes jeni pushtuar nga deliri i madheshtise dhe ndonese jeni parti qe “grabisni” votat e fukarenjve te majte,ne fakt zbatoni ate qe populli yne nder shekuj e ka stigmatizuar me fjalen e urte se “bark ngopuri nuk e kujton bark pa ngopurin”!
    Keni kohe qe trumbetoni me te madhe se po punoni per te luftuar peshkaqenet,por ju nuk doni te shikoni se “karkalecat ” rrogtare kane bere e po bejne kerdine ne popull me shume se ata!
    Ju perbetoheni se po luftoni korrupsionin dhe padrejtesite ne sistemin e drejtesise,por nuk keni kuptuar akoma se te dy keto te keqia te medha qe kane rrenuar shtetin shqiptar deri me sot ,nuk e kane zanafillen vetem tek sistemi i drejtesise ,por se pari tek administrata e kalbur shteterore e supermbushur me militante te pa afte , qe nuk punojne per shtetin e sipas ligjeve, por sipas “maliqeve”!
    Deri dje e ndanit pushtetin me “vellezerit siameze” njelloj sic ndahej ne mesjete e me tej placka e luftes midis fitimtareve,ndersa tani ne “tepsine” vetem tuajen shteterore ekziston po i njejti mentalitet!
    Shkodranet kane nje fjale popullore ,qe i shkon per shtat administrates se sotme shteterore:”Te drejte ke,por gje nuk te takon”!
    Ne shtetin e sotem i eshte dhene mundesia cdo rrogtari,qe te shkele ligjet,te beje padrejtesi dhe korrupsion sa te doje sepse hallkat e kontrollit ne te gjithe piramiden shteterore nga lart e deri poshte nuk funksionojne.
    Kjo ndodh keshtu sepse ju keni nxjerre jashte perdorimit sensoret e nevojshem jetike, qe do te mund t’u tregojne juve se si funksionojne te gjitha hallkat e pushtetit tuaj : -Pritjet e popullit dhe letrat e tyre te ankimit!
    Kjo eshte e barabarte per nga rrezikshmeria me ate qe beri Sali Berisha ne 21 janar, qe pasi fshiu te gjitha regjistrimet nga serverat e kryeministrise , vuri ne aktrim jeniceret e tij ne drejtesi,shendetesi ,media etj dhe ju akuzoi personalisht se i kishit vrare ju te 4 protestuesit fatkeqe!
    Dhe ne se nuk do te ishte, per fatin e te gjithe popullit shqiptar dhe drejtesise , filmimi i te vetmit gazetar trim , Artan Hoxha,askush nuk do ta merrte vesh jo vetem te verteten e atij krimi shteteror ,por mbase as ju nuk do ishit sot kryeminister e pa cudi te madhe ndoshta do t’u kishin futur edhe ne burg.
    Ne se ju dhe administrata e juaj do t’i vleresonte me kete llogjike ankesat e popullit,ju do te zbulonit me mire, se cdo kontroll shteteror se si funksionon administrata publike duke i “prere koken” padrejtesive dhe korrupsionit,qe ne rrenje.
    Sot nuk ben pritje populli as kryeministri,as ministrat,as kryetari i Bashkise Tirane (me nje popullsi prej gati 1 milion banore ) dhe as drejtoret poshte tyre!
    Ju mund te justifikoheni me ate se keni mbushur institucionet shteterore me dhjetra apo qindra rrogtare qe vegjetojne ne te ashtuquajturat drejtori apo zyra te ankesave,te komunikimit apo maredhenieve me qytetaret, bile akoma me shume mund te mburreni me tollumbacen qe keni ne kryeministri me emrin sugjestionues “Shqiperia qe duam” , se keni te punesuar ne administrate qindra juriste,se komunikoni ne facebook me qytetaret etj, por se cfare efikasiteti kane patur keto zyra e keta rrogtare ne mbrojtje te ligjshmerise ,zgjidhjen e halleve te popullit dhe informimin e hallkave te shumta eprore ne tere piramiden shteterore lidhur me padrejtesite ndaj qytetareve dhe korrupsionin e pushtetareve,ky mund te quhet vetem nje deshtim i plote!
    Ju vete e pranoni se ka korrupsion ne administrate,por kjo eshte vetem pasoja,ndersa shkakun nuk e keni gjetur ose nuk doni ta gjeni per arsyet qe i dini vete.
    Eshte tashme aksiome,zoti kryeminister se nuk mund te lulezoje korrupsioni, ne se nuk ka shkelje ligjore, ne se nuk behen padrejtesi, ne se nuk sorollaten qytetaret ne zgjidhjen e problemeve te tyre!
    Dhe kjo vjen se ne te gjithe piramiden shteterore punesohen njerez militante,te pa afte,qe jo vetem nuk punojne per shtetin,por edhe nuk e kontrollon njeri punen e tyre!
    Deri me sot kemi degjuar se ju doni te kapni e te denoni personat e korruptuar,pra i kerkoni ata pasi te kene bere gjemen duke vjedhur shtetin dhe hallexhinjte e jo duke ua nxire jeten atyre sapo te bejne tentativen e pare kriminale!
    Dhe ne se doni seriozisht t’ia beni sketerre jeten te korruptuarve ne administraten shteterore,kete gje mund ta beni vetem duke ua bere “shesh me lule” qytetareve qe te ankohen ne cdo kohe,me cdo menyre,me te gjitha mjetet e ne te gjitha zyrat shteterore ku e gjykojne dhe besojne se do u japin drejtesi.
    Komunikimi i juaj ne facebook apo ne twiter nuk eshte nje mundesi ankimi per shumicen e popullit,pra per ata qe mund te jene viktimat me te mundeshme te padrejtesive e korrupsionit shteteror,por u sherben juve per konsum mediatik.
    Te ashtuquajturit shtet shqiptar ne keto 27 vjet nuk i vjen turp,qe me shume investigime dhe denoncime ka bere emisioni investigativ “Fiks fare ” i Top Channel-it me gazetare te afte e te perkushtuar ndaj detyres , bile pa qene as juriste se sa me qindra te tille ne administraten shteterore !
    Eshte kjo arsyeja pse qytetaret me shume kane besim te ankohen tek ky emision se sa tek shteti!
    Bile edhe rrogtaret tuaj dridhen kur u thua se do t’i drejtohem “Fiksit” se sa te ankohesh tek eproret e tyre te cdo rangu qofshin ata!

    Ilustrimin me te plote te ketyre denoncimeve qe po bej e gjeni me te gjithe shemtine e tij ne Bashkine e Tiranes.
    Jane sajuar aty dy drejtori me emertime bombastike si ajo e “Komunikimit me Qytetaret” dhe ajo e “Maredhenieve me Publikun ” ,qe fatkeqesisht vetem me qytetaret e me publikun nuk kane asnje komunikim e asnje maredhenie !
    Me kontretisht:
    Ne prill te vitit 2017 djali im beri kerkese ne UKT per mbylljen e kontrates se furnizimit me uje per arsye te largimit me banim dhe pune ne SHBA!
    Kesaj kerkese as sot (pas 10 muajsh) UKT-ja nuk i eshte pergjigjur me shkrese zyrtare ,per me teper qe vazhdon te dergoje edhe faturat per pagesen e taksave vendore.
    I jam ankuar edhe kryetarit te Bashkise Tirane z.Veliaj,qe me shume e shpenzon kohen duke mbjelle peme dhe nuk ka kohe te merret me letrat e popullit,por rrogtaret e tij ne vend qe te verifikojne bazen ligjore mbi te cilen kam bere ankesen dhe te vene para pergjegjesise rrogtaret arrogante te UKT-se,jane mjaftuar duke luajtur rolin e postjerit duke ia deleguar po UKT-se qe ta gjykojne ankesen time!
    Pra i luten “ujkut te pranoje se e hengri apo jo qingjin”!
    Me pas u jam ankuar edhe juve si kryeminister per UKT dhe Bashkine Tirane per kete shkelje ligjore dhe padrejtesi,por ne pergjigje te ankeses time drejtoria e Maredhenieve me Publikun ne kryeministri me njofton se edhe ajo me te njejten metode , ate te postjerit perdori , duke ia deleguar perseri UKT-se ta gjykoje ankesen time!
    Ne se do te njiheni ju apo juristet tuaj me korespondencen time disa mujore me UKT-ne,drejtorite e Bashkise Tirane ate te Maredhenieve me Publikun dhe ate te Tatimeve dhe Tarifave vendore,do te kuptoni se te gjithe keta rrogtare jane jo vetem te pa pergjegjshem profesionalisht,por edhe te pa afte juridikisht!
    Une ia kam arsyetuar ankesen time bazuar ne aktet ligjore e nenligjore aktualisht ne fuqi,ndersa justifikimet dhe kundershtimet e tyre i kane bere kacakshe,pa asnje reference juridike!
    Djali im i ka kerkuar UKT-se qe te mbylle kontraten me kete ndermarje me te drejten qe i jep Kodi Civil i RSH-se,neni 659,ne pjesen per kontratat,qe percakton se,”Kontrata eshte veprim juridik me ane te se ciles nje ose disa pale krijojne,ndryshojne ose shuajne nje maredhenie juridike”!
    Sipas ketij ligji UKT nuk ka asnje te drejte ligjore te vendose veton arrogante duke e kundershtuar ate pa asnje reference ligjore!
    Por edhe drejtorite perkatese te Bashkise Tirane,ne vend qe te ballafaqojne ankesen dhe referencat e mija ligjore ,mbi bazen e te cilave kerkoj drejtesine,me veprimet e rrogtareve te UKT-se,mjaftohen duke me dhene kete pergjigje skandaloze:
    _”Kontrata e lidhur me UKT-ne per nje godine te caktuar mund te mbyllet vetem ne rastin kur godina nuk ekziston me “!
    Nje pergjigje te tille,pa iu referuar realitetit dhe asnje akti ligjor apo nenligjor eshte e denje vetem per ndonje brigadier te ish kooperativave bujqesore e jo rrogtareve te nje Bashkie kryeqyteti e te nje shteti qe aspiron per t’u bere pjese e BE-se e qe paguhen me taksat tona me rroga milionere!
    Keta te mjere akoma nuk e dine se kontratat per furnizimin me uje nga UKT lidhen me kerkesen e vete qytetareve ,per cdo familje vecmas dhe jo per te gjithe godinen 10 kateshe!
    Pra si e tille kontrata mund te mbyllet qofte edhe nga njera pale,ne cdo kohe e pa asnje kusht.
    Nga ana tjeter,ku e gjejne referencen keta rrogtaret arrogante te UKT-se qe, ne vend qe t’i pergjigjen kerkeses se qytetarit per mbylljen perfundimtare te kontrates, na sugjerojne jo mbylljen por “pezullim kontrate” dhe kete sofizem e shesin si detyrim ligjor duke faturuar taksat vendore?!
    Kuptohet se e gjithe kjo loje me mos mbylljen e kontrates behet me qellimin djallezor qe te xhvatin qytetaret gjoja demokratikisht duke faturuar taksat vendore.
    Nga ana tjeter edhe pretendimi i tyre ,se djalit tim i takon (sipas tyre ) te paguaje taksat vendore,pa iu referuar aspak vendimit nr.59/2015 te Keshillit Bashkiak Tirane,ne pjesen per taksat e pastrimit ,largimit te mbeturinave dhe tarifes se perkoheshme per infrastrukturen arsimore, verteton jo vetem pa aftesine e tyre juridike,por edhe arrogancen shteterore!
    Ja cfare percakton vendimi ne fjale:
    -“Tarifes se pastrimit dhe largimit te mbeturinave dhe takses se perkoheshme per infrastrukturen arsimore i nenshtrohen te gjithe familjet,personat fizike ose juridike,vendas ose te huaj,qe banojne dhe ushtrojne veprimtari ekonomike brenda teritorit te Bashkise se Tiranes”!
    Por djali im as banon e as punon ne Shqiperi dhe si i tille nuk i takon t’i paguaje keto taksa!
    Por rrogtaret e UKT-se dhe ata te Bashkise Tirane nuk dine ose nuk duan ta lexojne dhe interpretojne shqip kete percaktim,por hidhen “dege me dege” dhe me kthejne se fundi nje pergjigje karagjoze se,”Djali i juaj nuk hyn ne kategorite e personave qe perjashtohen nga detyrimi i pageses se taksave vendore”!
    Edhe per te qeshur,por edhe per qare eshte kjo pergjigje ,qe tregon mjerimin e tyre bashke me dhunen shteterore e mbrojtur me sofizma!
    Vertet djali im nuk hyn ne kategorite qe perjashtohen nga pagesa e ketyre taksave sepse nuk eshte as invalid e as pensionist dhe ai as e ka shtruar kete gje ne kerkesen e tij!
    Ai ka kerkuar mbylljen perfundimtare te kontrates e cila do te thote se nuk deshiron te kete asnje maredhenie kontraktuale apo detyrim me UKT-ne .
    Duke perdorur llogjiken e cartur te ketyre karagjozeve kam te drejten edhe t’i pyes:-“Po te vdekurit,zoterinj “humoriste”, meqenese nuk perfshihen ne kategorite qe perjashtohen nga ky detyrim,a vazhdoni t’i taksoni pas vdekjes” me taksat vendore ?!
    A ka juriste kjo Bashki,qe t’u mesoje ketyre rrogtareve te pa afte, se personat ,qe perfshihen ne “kategorite qe perjashtohen nga pagimi i taksave vendore” jane persona qe banojne detyrimisht ne teritorin e Bashkise Tirane dhe jane kliente te UKT-se,ndersa rasti i djalit tim nuk hyn fare ne kete arsyetim djallezor,se ai as banon e as punon ne Shqiperi!
    Por humoristet e Bashkise Tirane (konkretisht drejtori i DPTTV-se z.Arli Naska),kane harruar se ne nentor 2017,pas kembenguljes time te arsyetuar ligjore,u terhoqen ne arrogancen e tyre dhe me kerkuan me se fundi qe t’u vertetoj shkreserisht se djali im nuk eshte rezident ne Tirane,per t’a hequr perfundimisht nga detyrimi per keto taksa!
    Dhe kete nuk e bene qe ne prill 2017 kur u be kerkesa,por pas 10 muajsh duel shkresash me mua!
    Ia dergova me poste drejtorit te DPTTV-se, z.Arli Naska kontraten e banimit dhe vertetimin e institucionit ku djali im banon dhe punon ne SHBA,por nga rremuja qe kane ne koke dhe ne punet e tyre te perditeshme ,akoma pretendojne se nuk ia paskam derguar keto shkresa!
    Mire qe shkresat gjoja nuk ia paskam derguar,po shkresen zyrtare per mbylljen e kontrates ne pergjigje te kerkeses se bere para 11 muajsh,perse nuk e dergojne,ne menyre qe te hapim ceshtje gjyqesore me keta rrogtare te mjere?!
    Perfundimisht e kuptoj fare mire se tere kete rrumpalle antiligjore keta rrogtaret arrogante te UKT-se dhe te pa aftet e Bashkise Tirane,meqenese te gjithe jane treguar te nje “prerjeje”,e bejne qe te shmangin nje precedent te kesaj natyre,sepse dyshoj se keshtu do kene vepruar edhe me xhvatjen e miliardave leke nga miliona emigrante shqiptare qe as banojne e as punojne ne Shqiperi,por qe detyrohen me dhune te paguajne padrejtesisht keto taksat vendore,se ndryshe shteti demokrartik te burgos!
    Keshtu bejne keta te UKT-se edhe me mashtrimin qe bejne me faturat e ujit, te cilin na e faturojne per “uje te pijshem” kur ai nuk eshte i pijshem!
    Kjo gje i ka sjelle qindra mije banoreve te Tiranes,qe pervec pageses mujore per ujin e pa pijshem UKT-se ,qe shkon rreth 20 mije leke te vjetra per nje familje pensionistesh,te shpenzojne edhe rreth 100 mije leke shtese per te blere uje te pijshem dhe per gatim ,qe perben nje rrenim total te familjeve tona!
    Ia vlen, qe jo vetem KLSH-ja ,te ushtroje zbatimin e ligjshmerise ne UKT,por edhe Prokuroria e Pergjitheshme te hetoje per kete mashtrim me permasa skandaloze qe UKT i ka shkaktuar qytetareve per vite me radhe,ndonese vazhdojne te ngulmojne se do te rritin akoma cmimin e ketij uji qe e shesin per te pijshem!

    Vladimir Dushniku,pensionist.
    Tirane,me 20.02.2018
    Ps: kjo administrate e kalbur, as shkresen zyrtare te KLSH,qe me jepte mua te drejte ne ankesen time nuk e pranua!
    Ja kjo eshte bashkeqeverisja mjerane e pushtetit te Rames,qe grabit qytetaret hapur pa iu “dridhur qerpiku “!

    Reply to this comment
    • Tomorri August 20, 17:23

      Berisha na vriste demokratikisht,ndersa Rama po na vjedh demokratikisht!
      Berisha te merrte jeten,ndersa Rama buken e gojes!
      E pra Rama na del me i mire se Berisha,se akoma nuk na ka vrare ….me buke ne goje!
      Megjithate une sot u ngopa duke pare vidiot e Rames mbi pyllin e Divjakes pasi kishte ngrene nja 5 kg peshk te fresket,doemos… qyl!

      Reply to this comment
  24. I.Troplini August 20, 20:05

    Per te ardhur keq, qe ne redaksine e DITA, mungon kodi etik i punes. Nese i drejtoheni dikujt me nje katalog pyetjesh ne forme interviste, duhet te jini te pergatitur qe stili i komunikimit me te intervistuarin pas botimit, te mos degradoje.
    Keta kafshues pulpash ne radhet tuaja, keta replikante te pandreqshem, qe nuk njohin as format profesional e as nuk kane patur kurre dicka thelbesore per te thene,,,ndalini ne vrullin e tyre me gojen plot shkume, ne perpjekjet e tyre per te terhequr gjithcka pozitive, ne nivelin e tyre qe bie ere servilizem dhe lepirje ndaj pushtetit.
    I intervistuari, nuk replikohet nga redaksia e gazetes apo nga kerrkush qe ka lidhje direkte me te. Ky, nuk eshte nivel debati.Eshte nje pacavure
    Nese doni te shihni se sa interesante eshte per lexuesin tuaj, mendimi i ketyre replikuesish si fleterrufeshkruajtesi ne fjale,,atehere zhvilloni nje interviste me Zoterine, me te njejtin katalog pyetjesh.
    Jam kurioz te di, se kujt i intereson mendimi i Zoterise vertete.
    Shqiperia sot, ka nevoje me shume se kurre per njerez me vizion, per aftesi analizuese qe perqendrohet tek fakti dhe jo tek personi, me nje mendje te kthjellet dhe ajo qe eshte me e rendesishmja,,,,per njerez qe nuk misherojne aftesine e lepiresit apo tellallit te pushtetit.
    Prej sojit te tyre, kemi pare boll. Ata jane gjithmone aty, pavaresisht se kush eshte ulur ne zyren e pushtetit.

    Reply to this comment
  25. Alban Dega August 20, 22:28

    MOS NA BEJ PROFESORIN E ETIKES
    Z. TROPLINI !

    Para se ta besh ate meso te lexosh !
    Pse !?
    Replika e Dites nuk eshte as kryeartkulm as artkull e as replike e Redaksise !
    Ajo eshte replike e Bedri Islamit ne emrin e mbiemrin e tij real me intervisten e Kim Mehmetin me nje gazetare te talentuar shqiptare si Entela Resuli .
    Krejt intervista e nje shkrimtari te rendomte, medioker si Kim Mehmeti humbet cdo vlere reale qe Kur ai merr persiper te beje edhe profesorin e politikes dhe te na tregoje antivlerat e Kryeministrit shqiptar Edi Rama qe merr vleresime maksimale nga superlidere boteror si Donald Teump, Anxhela Merkel, Macron,dhe nga mediat me te famsheme boterore.
    Krejt intervista e Kim Mehmetit duket e hartuar, sponsorizuar dhe ne sherbim te Aleksander Vucicit, Ivica Dacicit, Gjorgje Ivanonv, Nikolai Gruevski dhe sherbetoret e tyre te Cadres dhe Sali Berishes, ne te cilin recitoi vjet edhe Kim Mehmeti per llogari e me gjuhen e tyre ! Ka edhe me …
    Ndaj Zoti Troplini meso te lexosh para se te shkruash.
    Replika eshte personale.
    Ne fakt me shume se replike ajo eshte nje analize e shkelqyer jo e individuo Kim Mehmeti por e dukurise, fenomenit Kim Mehmeti qe eshte bere mode gerditese ne krejt hapesirat shqiptare.
    Njerez oa asnje njohuri, pas asnje aresimim apo pervoje ne politike, diplomaci, publicistike na bejne profesorin dhe akademikun e tyre sikur te ishin Xhon Jenefi apo Winston Churchilli, Henri Kisinger apo Richard Hollbruk… kur edhe ne fushen e vet nuk shkelqejne !
    Pse !?
    Pergjigjen filozifike te kesaj pyetjeje e ka dhene babai i shqiptarizmit Sami Frasheri kur shkruante :
    “ … Cdo shqiptari i duket vetja i persosur, fenomenal ne cdo fushe! Por mjafton te degjoje nga goja e tjetrit vetem 5 per qind te asaj qe ai e mendon per veten dhe eshte i kenaqur! “
    Kurse filozofia popullore spanjolle ka shprehjen lapidare “ Sabeletodo es sábelonada “. Gjithckaditesi eshte asgjeditesi .

    Reply to this comment
  26. Alban Dega August 20, 22:36

    MOS NA BEJ PROFESORIN E ETIKES
    Z. TROPLINI !

    Para se ta besh ate meso te lexosh !
    Pse !?
    Replika e Dites nuk eshte as kryeartkull as artkull e as replike e Redaksise !
    Ajo eshte replike e Bedri Islamit me emrin e mbiemrin e tij real me intervisten e Kim Mehmetin me nje gazetare te talentuar shqiptare si Entela Resuli .
    Krejt intervista e nje shkrimtari te rendomte, medioker si Kim Mehmeti humbet cdo vlere reale qe kur ai merr persiper te beje edhe profesorin e politikes dhe te na tregoje antivlerat e Kryeministrit shqiptar Edi Rama qe merr vleresime maksimale nga superlidere boterore si Donald Teump, Anxhela Merkel, Macron… dhe nga mediat me te famsheme boterore.
    Krejt intervista e Kim Mehmetit duket e hartuar, sponsorizuar dhe ne sherbim te Aleksander Vucicit, Ivica Dacicit, Gjorgje Ivanonvit, Nikolai Gruevskit dhe sherbetoret e tyre te Cadres dhe Sali Berishes, ne te cilin recitoi vjet edhe Kim Mehmeti per llogari e me gjuhen e tyre ! Ka edhe me …
    Ndaj Zoti Troplini meso te lexosh para se te shkruash.
    Replika eshte personale.
    Ne fakt me shume se replike ajo eshte nje analize e shkelqyer jo e individit Kim Mehmeti por e dukurise, fenomenit Kim Mehmeti qe eshte bere mode gerditese ne krejt hapesirat shqiptare.
    Njerez pa asnje njohuri, pa asnje aresimim apo pervoje ne politike, diplomaci, publicistike na bejne profesorin dhe akademikun e tyre sikur te ishin Xhon Jenedi apo Winston Churchilli, Henri Kisinger apo Richard Hollbruk… kur edhe ne fushen e vet nuk shkelqejne !
    Pse !?
    Pergjigjen filozifike te kesaj pyetjeje e ka dhene babai i shqiptarizmit Sami Frasheri kur shkruante :
    “ … Cdo shqiptari i duket vetja i persosur, fenomenal ne cdo fushe! Por mjafton te degjoje nga goja e tjetrit vetem 5 per qind te asaj qe ai e mendon per veten dhe eshte i kenaqur! “
    Kurse filozofia popullore spanjolle ka shprehjen lapidare “ Sabeletodo es sábelonada “. Gjithckaditesi eshte asgjeditesi .

    Reply to this comment
  27. Alban Dega August 20, 22:45

    Pak e sak

    MOS NA BEJ PROFESORIN E ETIKES
    Z. TROPLINI !

    Para se ta besh ate meso te lexosh !
    Pse !?
    Replika e Dites nuk eshte as kryeartkull as artkull e as replike e Redaksise !
    Ajo eshte replike e Bedri Islamit me emrin e mbiemrin e tij real me intervisten e Kim Mehmetin me nje gazetare te talentuar shqiptare si Entela Resuli .
    Krejt intervista e nje shkrimtari te rendomte, medioker si Kim Mehmeti humbet cdo vlere reale qe kur ai merr persiper te beje edhe profesorin e politikes dhe te na tregoje antivlerat e Kryeministrit shqiptar Edi Rama qe merr vleresime maksimale nga superlidere boterore si Donald Teump, Anxhela Merkel, Macron… dhe nga mediat me te famsheme boterore.
    Krejt intervista e Kim Mehmetit duket e hartuar, sponsorizuar dhe ne sherbim te Aleksander Vucicit, Ivica Dacicit, Gjorgje Ivanonvit, Nikolai Gruevskit dhe sherbetoret e tyre te Cadres dhe Sali Berishes, ne te cilin recitoi vjet edhe Kim Mehmeti per llogari e me gjuhen e tyre ! Ka edhe me …
    Ndaj Zoti Troplini meso te lexosh para se te shkruash.
    Replika eshte personale.
    Ne fakt me shume se replike ajo eshte nje analize e shkelqyer jo e individit Kim Mehmeti por e dukurise, fenomenit Kim Mehmeti qe eshte bere mode gerditese ne krejt hapesirat shqiptare.
    Njerez pa asnje njohuri, pa asnje aresimim apo pervoje ne politike, diplomaci, publicistike na bejne profesorin dhe akademikun e tyre sikur te ishin Xhon Jenedi apo Winston Churchilli, Henri Kisinger apo Richard Hollbruk… kur edhe ne fushen e vet nuk shkelqejne !
    Pse !?
    Pergjigjen filozifike te kesaj pyetjeje e ka dhene babai i shqiptarizmit Sami Frasheri kur shkruante :
    “ … Cdo shqiptari i duket vetja i persosur, fenomenal ne cdo fushe! Por mjafton te degjoje nga goja e tjetrit vetem 5 per qind te asaj qe ai e mendon per veten dhe eshte i kenaqur! “
    Kurse filozofia popullore spanjolle ka shprehjen lapidare “ Sabeletodo es sábelonada “. Gjithckaditesi eshte asgjeditesi .

    Reply to this comment
    • Zorro August 21, 11:19

      O Dega!
      A nuk e kupton se je ti ai qe po ben punen e armiqve te shqiptareve?
      Ti gjykon si militant i tredhur nga trute,se kujton qe Ramen e votuan mbi 1 milion shqiptare dhe ai gjithmone ka te drejte.
      Rama mbi te gjitha ka nxjerre jashte loje vete PS-ne,qe pas zgjedhjeve eshte inekzistente.
      Kuptohet qe shtetin e ka vene nen kembe.
      Si qytetar shqiptar une nuk e ndjej se ka shtet ne Shqiperi,sepse nuk gjej dot nje zyre qe te ankohem e te me jape zgjidhje ligjore,por te gjithe te tregojne gjykaten.
      Po shteti per cfare eshte,kur padrejtesite i bejne rrogtaret e tij?
      Dhe habiten se si ka korrupsion ketu!
      Korrupsionin e nxit dhe e mbron vete shteti,vete kryeministri.
      Se populli hallexhi eshte vetem viktime e korrupsionit ,por Rama nuk e degjon popullin te ankohet e te denoncoje te korruptuarit se ua ka mbyllur rruget e ankimit!
      Rama eshte totalisht i pa afte si kryeminister dhe jeton jashte realitetit!
      Ai duhet te shporret nga politika!

      Reply to this comment
    • everest August 21, 22:52

      Cudi e madhe qe Rama paska marre lavderime nga lideret boterore,por qe pervec tyre nuk kemi pare gje ne populli fukara!
      A mund te na sqarosh pak ti o Dega se pas ketyre lavderimeve sa fabrika,uzina,kombinate,hidrocentrale,avione,tanke,nendetese,pallate,hekurudha etj kane prure ne Shqiperi keta lavderuesit e Rames?
      E cfare fituam ne shqiptaret se Rama i ka dhene doren ketyre lidereve,sic u a japin te gjithe pjesmarresve aty?
      Ti Dega je nje lolo oborri dhe nuk e as dinjitetin e Osman Gazepit,se Ver Llapes as i vjen tek sholli i opinges!
      Se sa i mire eshte nje kryeminister duhet ta thote populli i vet e jo te huajt!
      Dhe nga populli jo ta thone ata qe kane perfituar nga pushteti,por ata qe jane me fukarenj si te pa punet,te ngujuarit nga gjakmarrja,pensionistet,femijet etj!
      Pra mos pyet te diturin e tre pasurin,por te pa diturin e fukarain se sa i mire eshte kryeministri!
      Rama eshte kryeminister qe e urren Luften Antifashiste,qe nuk e ze ne goje asnje here babain e tij te perkedhelurin e socializmit,por gjyshin e tij qe paska qene shofer i zogut!
      Rama urren fukarenjte,hallexhinjte,tallet me qytetaret dhe i urren ata qe kritikojne qeverisjen e tij!
      Rama ishte fatkeqesia e vendit,qe i besuam se pas Berishes do na nxirrte ne drite!
      Ai na zhgenjeu aq sa nuk e shoh dot bashke me Veliajn ne tv!

      Reply to this comment
  28. Bashkim Duka Filadelfia August 21, 05:16

    Enver Hoxha ishte sic ishte dhe nuk shtirej. Keta vemje qe kemi sot jane nje qime e bythes se Enverit. Rama eshte nje cope psikopat qe drejton nje azil te cmendurish e mjeranesh nen qiell te hapur. Mjere ai vend dhe mjere ne per analistet e sumes. Popull spiunesh e servilesh drejtohet nga njerez qe e meritojne ti rripet lekura.

    Reply to this comment
  29. anticensurë25642654 August 21, 09:47

    “ai nuk mund të mos e dijë se e keqja, edhe nëse sot është Rama, ka disa emra para tij, të cilët, jo vetëm në hungërimën politike, por edhe në atë çka bënë, lanë pas vetes mjerim e gjak.”
    o bedri;të rrojë partija, e mbi të gjitha rama,marrtë nga ditët e tua sa më shumë,pra ta shkurtoftë tënden në maksimum,se na plase;sipas gomarllëkut tënd,dhe të shumë shqiptarëve të tjerë po aq gomerë sa ti,meqënëse gjermania pati hitlerin,asaj do ti duheshin të paktën nja 400 a 500 vjetë që duke ecur me ritmin tënd” ka disa emra para tij”për të arritur nivelin minimal të demokracisë!!
    gjermaninë dhe italinë nuk e penguan ” ka disa emra para tij”për të bërë një këthesë rënjësore në drejtimin e shtetit!nuk u deshën 30 a 300 vite tranzicioni,por shumë,shumë pak për tu ringritur në fillim në gjunjë e pastaj në këmbë!!
    o bedri mavria,o bedri partia,o bedri mbrojtësi i halesë tënde,mbrojtës i kriminelit tënd!
    nëse kim mehmeti ka të drejtë,nëse në intervistën e tij ka diçka që vlen në tërë thënjen e saj,pra 100%, është kjo që po bën ti!!ky shkrim tëndi vërteton 100% atë që thotë mehmeti,atë që ai kritikon,atë që ai thotë se ne shqipot nuk duhet ta bëjmë!!
    ti o debil partiak,ti or skllav partiak i paguar nën tryezë,por mbron të keqen tënde!të keqen e partisë tënde!!
    o bedri lamashi,nuk mund të shkohet përpara duke sharë të tjerët,paraardhësit!bile në të njëjtën kohë kur lamashi që të paguan,bën aleanca me ata që tha,premtoi, se do ti fuste nëpër burgje,me ata që ti i quan ” ka disa emra para tij”!!
    o bedri kërma,i pabesi rama preu në besë tërë një popull,budalla,por prap popull është,dhe kjo falë teje dhe shumë ndyrësirave si ti!!sepse ju mor hale të qelbura e trrullosni me këta ” ka disa emra para tij”,në të njëjtën kohë që kur fillon ndonjë altarnativë e re politike!?bashkoheni në unison me këta” ka disa emra para tij”për ta zhdukur,për të mos lejuar që të hyjë në konkurencë!!
    o bedri qëni që përfiton ndonjë kockë nga ndarja e tepsisë së kriminelëve,boll më me ” ka disa emra para tij”,shiko e kritiko veprimet e kriminelit të sotëm!të tjerët të vodhën,grabitën,vranë DJE!
    KY PO TË BËN TË NJËTAT GJËRA SOT!
    O KËRMË!
    “Shqiptari, ndryshe nga europerëndimori nuk identifikohet ende me shtetin.”sepse kërma si ti nuk ja bëjnë të mundur!sepse kërma si ti i thonë se “shteti është armiku tënd!këtë e bëni duke hyjnizuar punëdhënësit tuaj,duke mbrojtur vjedhjet,grabitjet dhe vrasjet e tyre!ju kërmat “intelektuhale”,”anal istë”jeni kufiri që nuk e lejon popullin të identifikohet me shtetin!!
    kështu o kamikatze partiake!mor anti shqiptar i qelbur!!
    anti shqiptar nuk do të thotë të jesh patjetër agjen sërb a gërk,mjafton të bësh atë që bën ti,e të tjerë!!

    Reply to this comment
  30. ALBAN DEGA August 21, 14:40

    A DHE Z E SHTETIT !

    NUK KA AS MUND TE KETE SHTET TE VERTETE, SHQIPERI QE DUAM …. PO NUK U VENDOS NE FUNKSIONIM TE PLOTE SHTETI LIGJOR !
    VETINGU, REFORMA NE DREJTESI, BYROJA KOMBETARE E HETIMIT … JANE MOTORET, TURBOT E TIJ !
    ASKUSH NUK ESHTE MBI LIGJIN ESHTE PARIMI THEMELOR E THELBESOR I TIJ .
    KJO ESHTE A DHE Z E DEMOKRACISE !
    CDO GJE TJETER ESHTE TRALALA ZURA NJE GALE OSE FUTJA KOT TE DALI PLOT !

    Reply to this comment
    • Savon August 21, 21:54

      O Alban Dhoga!
      Aq teveqel qenke,more kellire militant tru shplare sa nuk ke marre vesh qe shtetin ligjor nuk e bejne gjykatat?
      Vetingu,reforma ne drejtesi,byroja kombetare e hetimit nuk ndertojne shtetin ligjor,por keto kurre nuk mund te bejne gje ne se politika,mazhoranca dhe opozita,intelektualet e zote etj nuk projektojne dhe ndertojne shtetin ligjor!
      Sot shtetin ligjor ne radhe te pare nuk e duan partite kryesore politike,duke filluar nga Rama!
      Nuk mund te kete shtet ligjor kur ligjerisht kryetareve te partive u eshte dhene e drejta ekskluzive te hartojne dhe vendosin listen e kandidateve per deputete dhe me pas po keta emerojne ministrat,ambasadoret,kryetaret e bashkive etj!
      Cfare shteti ligjor ka ndertuar Rama kur asnje strukture shteterore dhe vendimore nuk bejne pritje populli dhe nuk merren aspak me ankesat e popullit?
      Si mund t’i besohet Rames,kur mashtron se gjoja bashkeqeveris me qytetaret kur askush nuk e pyet apo qan hallin qytetarit?
      Rama i kerkon popullit te denoncojne korrupsionin,por akoma nuk e kemi degjuar atre te jape llogari se pse ka korrupsion ne shtetin e tij?
      Korrupsioni lind e zhvillohet ne shtet e jo tek privati,prandaj Rama korrupsionin te shikoje tek vetja e jo te shfajhesohet se e padska fajin drejtesia?
      Drejtresia eshte vete e korruptuar,sepse ka gjetur nje shtet te korruptuar!
      Ja vetingu qe derdellit ti o Dhoga:
      Te gjithe tre perjashtuarit nga drejtesia kane patur shkak mos justifikuar pasurine e raportuar nga ata vete!
      Hapu dhe te futen!
      Pasuria e raportuar eshte vetem maja e ajsbergut,se miliardat dhe lingotat e floririt fshihen ne vend te sigurte!
      Por baza e pasurimit te gjyqtareve e prokuroreve nuk jane ato qe jane gjetutr,por ne radhe te pare duhej te behej VERIFIKIMI I TE GJITHE VENDIMEVE GJYQSORE TE MARRA NGA CDO GJYQTAR!
      Vetem nje vendim gjyqesor i kunderligjshem ne favor te fajtorit mund t’i kete siguruar gjyqtarit apo prokurorit miliona ryshfet e jo kur ka marre vendim te drejte ligjor!
      Ne se nuk verifikohen te gjithe vendimet gjyqsore qe nga viti 1990 e deri me sot,cdo gje eshte e deshtuar pa filluar!
      Pse pret vetingun e gjyqtareve Rama,kur korrupsionin me te madh e bejne shtetaret?
      Ne gjykate shkojne vetem cironkat,ndersa peshgkaqenet i ka Rama ne shtet,prandaj pse nuk e fillon nga vetja vetingun?
      Dhe Rames vetingut duhet t’ia beje populli,cdo dite,por Avokati i Popullit dhe KLSH jane organe inaktive se deri me sot nuk i ka degjuar as vete shteti i Rames!
      O Dhoge,mos llap kot se ti nuk di se ku fshihet lepuri!
      Lexo Migjenin qe te kuptosh se cfare qendrimi duhet te mbajne njerezit e urte ndaj cdo qeverie!
      A e di ti Dhoga,se pse nuk funksionojne SINDIKATAT e puntoreve ne Shqiperi?
      Sepse kreret e tyre o jane blere nga pushteti,o nuk i degjon njeri!
      Edhe vete puntoret nuk kane interes t’i kundervihen ketij shteti se ju iken kotherja e bukes!
      Ky eshte shtet antipopullor qe vete blen miliona euro per vetura,per mobilime te shtrenjta,per bredhje ane e mbane rruzullit tokesor me bileta te shtrenjta sikur Rama eshte koja e madhe e nje shteti superfuqi!
      Edhe diktatori Enver Hoxha doli jashte shtetit vetem 4 here gjate gjithe jetes,ndersa Rama,Veliaj etj mbeten ne aviona!
      A nuk jane parate e popullit edhe keto,qe i bejne rrush e kumbulla keta cuba?

      Reply to this comment
      • anticensurë25642654 August 22, 08:11

        savon
        lëre ban degën,e ka për deformim profesional!!duhet me mbrojt pushtetin e tij!!
        nuk i intereson e drejta,por vetëm e tija!!
        ban dega jep postulate,aksioma e ku hajdarin ja di emrat sikur të ishte i vetmi që mund ti lëshojë!!
        bani nuk e di se gjykata sado e korruptuar të jetë,zbaton ose deformon ligjet e prodhuar nga politika!!nga ajo politikë që ti e përshkruan fare mirë!!
        nga politika e ramës,bashës(në fakt berishës)dhe metës!pra si e përshkruan dhe ti,ata janë të vetmit që që në themel me zgjedhjen e njerëzve që do të “përfaqsojnë”popullin,në fakt interesat e të tre pronarëve të partive(e pamë shumë bukur në zgjedhjen e mona kokmadhes,dhe në propozimet për argitën e malltezit)private!!
        pra ligjet në gjykatë janë të bëra nga politika private dhe sado të pastër të jenë gjykatësit,prapë ata janë të ndyrë me ligjet që do të zbatojnë!
        një fakt tjetër i korrupsionit,janë dhe ligjet speciale të nxjerra nga maxhoranca e çdo kohe!!këto ligje “spseciale”nuk janë gjë tjetër veçse korrupsion i ligjshëm!!
        lëre alban trungun(në kuptimin më të trashë)të hajë sa të dojë!!plehu i bën mirë!ia trash trurin(trungun) dhe më tepër!

        Reply to this comment
  31. me fal August 21, 22:19

    Leri Bedri se kane marre qytetin fekalet tani.

    Reply to this comment
  32. Peza August 22, 19:54

    Ne emer te mijra femijve te ngujuar nga gjakmarrja,pershendes kryeministrin Rama dhe PS-ne,qe nuk e kane zene asnjehere me goje kete plage te rende kriminale,me nje strofe te Poemes se Mjerimit,nga Migjeni!
    Rama ta shohe veten si ne pasqyre para ketyre rreshtave,ne se ka gjak njeriu:
    Poema E Mjerimit
    Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi,
    kafshatë që të mbetë në fyt edhe të zë trishtimi
    kur shef ftyra të zbeta edhe sy t’jeshilta
    që t’shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita
    edhe ashtu të shtrime mbrapa teje mbesin
    të tan jetën e vet derisa të vdesin.”
    Ju ngecte ne fyt dreka ne Llogara me paret e shtetit,se nuk e benit dot mbledhjen e qeverise ne Tirane,pa harxhuar asnje qindarke!
    Qeveri antipopullore!

    Reply to this comment
  33. alphade August 22, 23:40

    Perse ma zhduket komentin,zoterinj ?! Ka ndonje leseist
    ne radhet e gazetes tuaj ? Sepse s’ka si shpjegohet ndry-
    she asgjesimi i disa komenteve te mia. Any way ! Nejse!

    Reply to this comment
  34. alphade August 23, 01:24

    Nder artikujt analitike,me besoni, ky artikull i zotit Bedri
    Islami eshte me te vertete nje perle replike me zotin Kim
    Jongun, me falni lexues desha te them me Kim Mehme-
    tin.
    Do te nisem nga nje shprehje e Kimit apo dhe te perseri-
    tuz nga zoti B.Islami: “Nje piktor i deshtuar,nuk mund te
    jete nje qeverises i mire” . Une shtroj pyetjen: A i keni pa-
    re filmat hollivudiane ku personazh sekondar eshte R. Regan ?! Besoj se po. Regani ka qene nje aktor teper i
    rebdomte.Ai kurre nuk shkelqeu nre fushen e aktrimit neper filmat dhe si i tille pak role iu jane besuar nga regji-
    zoret e Hollivudit. Por Regani ne historine presidenciale
    Amerikane njihet dhe do te njihet si njeri nga presidentet
    me te mire qe ka patur Amerika. Konkluzioni eshte me se
    i qarte: mund te jesh nje artist “deshtak” dhe kesaj ku i di-
    het apo pse e thote nje shpellar qe vec shpellave dhe eren perc te dhive nuk njeh gje tjeter,aq me pak historine
    e Artit boteror: duke filluar nga antikiteti i Greqise se La-
    shte,stilet: dorik,jonik ,korinthik duke kaluar ne pikture, ar-
    kitekture deri te moderrnizmi,ekspresionizmi gjerman,im-
    presionizmi francez i Tuluze de Tre deri te abstraksioniz-
    modern,kubizmi i Cezanit dhe Pikassos qe vazhdon me
    surrealizmin e njohur tashme permes nje krahasimi te cu-
    ditshem,sic me thoshte profesoresha ime e dikurshme,
    duke pikturuar nje Ari te Bardhe polar ne Shkretiren e Sa-
    hares !? A eshte e mundur nje mbijetese e tille ? Prandaj
    nuk mund te themi kurre qe nje piktor eshte deshtak per-
    sa kohe ne keto piktura shprehet dicka e ” RE” , “Nova-
    tore” qe nje shpellar i pagdhendur nuk mund ta kuptoje.
    Kjo nuk eshte per fajin e tij. Ka nje shprehje ne sapnjisht:
    “Zapatero a tus zapatos” ! Kepucar merru me kepucet se
    ate di te besh me mire. Nje kururg sado e sido te kete le-
    xuar literature artistike, te kete vizituar te gjitha galerite e Arteve ,qofte edhe Luvrin apo Ermitazhin,etj. nuk mund te
    shijoje nje kuader pikture,skulpture apo arkitekturen e
    Sheshit Skenderbej po nuk ka mbaruar nje shkolle ku
    mesohet e behet kritike mbi historine e Artit. Eshte e kote
    te mburresh se e njeh artin dhe rrymat e tij ne pikture ,
    skulpture,arkitekture dhe mbi te gjitha ne letersi. Duhet te
    jesh kritik arti , duhet te kesh mbaruar shkolle ne Peren-
    ndim dhe jo ne Lindje per te kuptuar e per te bere kritiken
    e artit. Prandaj gjykimi i Vicidokasit,kritika e tij nuk kane
    kurrefare vlere sa kohe qe ky personazh negativ “in ex-
    tremis” niset jo nga objektiviteti por nga mllefi,urrejtja per
    gjithecka ben kunderstari i tij politik. Aq primitiv eshte ky
    njeri saqe ne dejet e tij qarkullon nihilizmi, nje gjak i pri-
    shur nga hidherimi i madh qe nuk mundi ta “gjeje lopen”
    e humbur ne shpellat e Vicidolit. Ky eshte perbindshi i Vi-
    dolit.
    Tash te kthehemi edhe nje here te Replika BRILANE e
    zotit Bedri Islami me zotin Kim Mehmetin. Per mendimin
    tim teper modest,i nje qytetari krejtesisht anonim, qe nuk
    me intereson asgje nga pikpamja materiale ne kete bote,
    vec deshires “ilimitado” qe ta shoh edhe nje here Shqipe-
    rine “Nje zonje te rende ku burrat e dheut ta quanin nen”!
    Kjo eshte qellimi i jetes time ketej nga fundi i permbylljes
    se kapitullit tim te jetes.
    Duke i rene teper shkurt komentit tim dua te nenvizoj se
    jam plotesisht dakort me analizen dhe kritiken qe zoti B.
    Islami i ben artikullit te Kimit.Kam pershtypjen se ketij Ki-
    mit diku i eshte “shkelur ne kallo” sepse,te kthehesh nga
    mik ne armik te nje politikani,sidomos, dhe aq me teper te
    besh kauze te perbashket me kundershtarin politik duke
    kaluar sa nga e djathta,ne te majte,duke kaluar nga nje hu ne tjetrin dicka serioze duhet te kete ndodhur qe zoti
    Kim nuk e shpreh. Kjo metamorfoze e Kimit duke kaluar ne personazhin e Grigor Samsit ,ne “Metamorfozenn” e
    Franz Kafkes nuk ka si shpjegohet ndryshe vecse me
    perplasje interesash. Nje filosof i Madh,emrin e te cilit nuk
    po e permend per te mos ngjallur polemika te padeshiru
    exshme: “Sikur aksiomat gjeometrike te preknin interesat
    e njerezve,me siguri ata do t’i pergenjeshtronin” ! Kjo eshte natyra e njeriut e kultivuar ne shekuj qe nga lindja
    e “homo sapiensit” ! Mallkuar qofte ai njeri i “Gjenezes” qe tha i pari qe kjo “ESHTE E IMJA”…!?
    Edhe zoti Kim,me sa duket ne keto ujra noton ! Dhente zoti te mos “kete henger ndonje luge corbe te prishur”
    qofte ne Shqiperi apo pertej kufijve shteror te Shqiperise.
    Te tjerat i falen !!!

    Reply to this comment
  35. Feniks August 23, 14:25

    Per alphaden!
    Fakti qe ti merresh me epitete fyese me personin Kim Mehmeti e jo me ato cfare ka shkruar ai per Edi Ramen tregon hapur se je nje deshtak ne llogjiken tende,ndonese hedh turli lloj citimesh pa asnje lidhje!
    Jemi ne demokraci,o zorraxhi dhe nuk ka nevoje qe ti t’i kundervihesh nje gazetari per ato cfare thote,aq me teper qe te futesh ne mes te dy gazetareve dhe te besh rolin e gjykatesit!
    Gabimin e pare e beri zoti Islami,qe ju kundervu Mehmetit,pa asnje etike profesionale,sikur te ishte kalemxhi i Rames!
    DITA meqenese e botoi intervisten e Mehmetit nuk kishte nevoje qe te lejonte gazetarin e saj qe t’i kundervihej atij!
    Ne se kjo pune do t’u prishte pune ne interesat e tyre me qeverine,fare lehte te mos e botonte ate!
    Kur te vjen nje mik ne shtepi dhe e pranon brenda eshte e turpshme qe atij t’i numerosh veset apo mekatet qe ka bere dikur,ndryshe te mos i hapje deren!
    Ky ka qene zakoni i shqiptareve nder shekuj,ndersa tani po na dalin ca shqiptare hibride!
    Me turlite qe perdor ne repliken tende o alphade e mban veten si per te mencur,por sic duket nuk e ke mesuar se mencuria jo gjithmone te jep te drejte!
    Te sjell ne mendje se ne shumicen e rasteve kriminelet,diktatoret,hajdutet,maskarenjte,etj e kane perdorur mencurine duke derdhur gjakun e miliona njerezve!
    A nuk ishin te mencur Hitleri,Musolini,Milloshevici,Sadam Huseini,Gedafi,Sali Berisha etj qe i vune flaken njerezimit?
    Edhe ti ne sherbim te kesaj te keqeje e ke vene veten!
    Nuk kishte nevoje qe ti te mbroje gazetarin,por te jepje gjykimin trend per cfare servirte ai ne intervisten e vet duke dhene vetem fakte e jo mburrje!
    Popujt dhe njerezit e mencur ne mes tij gjithmone kane qene e duhet te jene ne opozite te perhereshme me qeverisesit!
    Opozita e popullit,qe shfaqet me veprimet e sindikatave,protestave,ankesave,etj eshte e cduhet te jete me e fuqishme se opozitat politike,qe hallin e kane tek karrigia e pushtetit se sa tek hallet e popullit!
    Ne opoziten e popullit futen edhe gazetaret,shkrimtaret,artistet,shoqeria civile,Avokati i Popullit,Kontrolli i Larte i Shtetit etj!
    Shembullin me kiptimplote se si i duhet bere opozite qeverise kemi te Madhin Migjeni!
    Ne veprat e tij ai i beri radiografine regjimit satrap te tradhetarit Zogollit,qe ne sot e mbajme shtatoren e tij ne mes te Tiranes!
    Edhe Kim Mehmeti ia ka bere skanerin Edi Rames njelloj si Migjeni!
    Ju qe mbroni sot Ramen gaboni qe ne fillim ne llogjiken tuaj!
    Rama eshte kryeministri me i mire keto 28 vjet,thoni ju dhe gjithmone e beni krahasimin me Sali Berishen!
    Vetem marrja e Berishes si etalon per gjykimin e Rames ju nxjerr te zbuluar ne llogjiken tuaj te mbrapshte!
    Ne se presidentet e Gjermanise do te krahasonin veten me Hitlerin,kurre Gjermania nuk do ishte bere shteti qe shohim sot!
    Ju e krahasoni Ramen dhe beniaminin e tij Veliaj me Bashen,ish kryetar Bashkie,duke thene se keta kane bere per Tiranen me shume se ai,prandaj jane te sukseseshem!
    Prap krahasimi me te gabuarin!
    Ndersa ju e mbroni Ramen,ai vete e demaskon veten dhe ju me fakte!
    Rama pranon se ne shtet ka korrupsion dhe fajin per kete ia hedh drejtesise qe nuk paska denuar te korruptuarit!
    Por shtetin prej 6-7 vjetesh e sundon vete Rama,pra ai eshte treguar minimalisht i pa afte te mos lejoje korrupsionin,per te mos thene se korrupsionin e ka lejuar vete Rama te lulezoje!
    Cfare ka bere Rama per te luftuar korrupsionin ne administraten e tij qendrore dhe vendore?
    Kete duhet ta thote vete Rama e jo te prese qe geshtenjat t’ia nxjerrin te tjeret dhe ai vetem t’i haje ato!
    Rama duhet te jape llogari se pse ka korrupsion ne qeverisjen e tij dhe jo te na prallise se keshtu qenka ne te gjithe boten.
    Vertet ka korrupsion ne te gjithe boten,por ne Kanada prinderve qe kane bere bashkim familjar me djalin e tyre atje shteti kanadez u jep secilit cdo muaj nga 1200 dollare kanadeze.
    Nje cifti shqiptaresh ne Paris,qe jetojne me dokumente te rregullta atje,shteti francez u paguan qerane e shtepise,taksat vendore te pastrimit,gjelberimit,baneses etj dhe u jep edhe nga 800 euro per secilin cdo muaj per jetese!
    Edhe ne SHBA,prinderve te femijve shqiptare,qe kau kane bere bashkim familjar,shtreti u jep ndihme rreth 500 dollare secilit per ushqim e veshmbathe etj!
    Cfare borxhi na kane ne shqiptareve keto shtet qe te na japin kaq shume te holla per jetese,ndersa shteti shqiptar nuk na jep as sa per buke thate?
    Cfare halli ka qeveria shqiptare qe t’u jape te drejtren e levizjes falas ne urbane pensionisteve,t’u heqe TVSH-ne ne faturat e dritave,pa folur qe edhge ky pension eshte minimal?
    Pse Greqia ne mes te Athines ka autobuze falas qe quhen Topiko dhe ne Tirane nuk ka?
    Por me keto gjera as Rama e askush tjeter nuk merret,se e kane me kollaj te shkulen si qeveri me qindra vete dhe tre hane dreke ne Llogara me paret e shtetit!
    I mire eshte Rama thoni ju,por pse nuk pranoni se shteti i Rames na faturon ujin e pa pijshem per uje te pijshem,dyke na demtuar te ardhurat familjare dhe me shume shendetin tone?
    I mire eshte Rama,thoni ju,por Bashkia socialiste e Rames dhe Veliajt grabit qindra mijra te larguar nga Tirana dhe qe kane kerkuar mbylljen e kontrates me UKT,duke u faturuar atyre ne shkelje te legjislacionit taksat vendore?
    Dhe kur kjo shume mund te shkoje ne vit me miliarda leke,a nuk eshte ky krim shteteror?
    Eshte i miure Rama,thoni ju,por mbi 1 milion shqiptare e kane votuar te ndertoje shtetin ligjor e jo te na dale cdo dite ne media duke na treguar se si mbillen pemet,se si eshte pylli i Divjakes etj!
    Goditjen me te madhe shtetit ligjor Rama ia ka dhene me mashtrimin e tij populist se gjoja “bashkeqeveris me qytetaret!
    Dhe gjoja per kete na fton qe per cdo gje ne t’i drejtohemi portalit kryeministror!
    Se ku e ka gjetut Rama kete shpikje e di ai,por gjykoj se me kete akt ai ka rrenuar jo vetem shtetin ligjor,funksionimin e administrates qendrore dhe vendore,por u ka humbur shpresen e shqiptareve se ky vend mund te behet i jetueshem!
    Te bashkeqeverisesh me qytetareet,ne radhe te pare nenkupton qe te degjohet qytetari per ankesat e tij nga e gjithe piramida shteterore!
    Dhe mbrojtja e ankesave te qytetarewve te behet nga ligji dhe ne momentin e ne vendin ku lindin konfliktet me kete administrate!
    Ne se nje qytetar ka ankese per nje infermiere ne spital eshte e kuptueshme dhe llogjike qe ai t’i drejtohet kryeinfermieres dhe kjo te vere ne vend menjehere gabimin e bere nga vartesja e saj!
    Por me llogjiken e Rames,qytetarin sot nuk e degjon zyrtari i shkalleve te ulta,por dihet te shkruaje ne portalin kryeministror!
    Une do thoja qe meqenese jemi edhe antare te OKB-se me mire do ishte qe t’i drejtohemi portalit te ketij institucioni mbase eshte me mire keshtu!
    Kulmi i kulmeve eshte se portali kryeministror ka marre kompetenca antiligjore duke dale mbi organet e zgjedhura dhe te emeruara!
    Nuk e kuptoj se cfare kompetencash kane njerezit e punesuar aty,kur administrata shteterore dhe vendore ka tre punesuar me mijra rrogtare qe detyre paresore duhet te kene zgjidhjen e ankesave te qytetareve se keto ankesa kane te bejne me denoncimin e pa aftesise se punonjesve dhe korrupsionin e tyre!
    Por jo,thote Rama,ankesat bejini ne kryeministri dhe e dime ne se si zgjidhen hallet tuaja!
    Dhe perfundimi i kesaj eshte:
    -Mbushja e arkivave te gjykatrave administrative me ceshtje gjyqesore kunder administrates,qe perfundojne pas disa vitreve edhe per nje ankese qe zyrtari i vogel mund ta zgjidhte per 5 minuta!
    Ja me keto e shume si keto mateni Ramen e jo se ai qenka me i mire se Berisha se nuk ka vrare njeri!
    Sa per ate filozofin tend te madh qe permend ti,mos u shqeteso shume, se feja e ka akuzuar tere jeten shkencen,bile duke i djegur shkencetaret ne turrat e druve!
    Me siguri ti mbase nuk ke ngrene ndonje luge corbe te prishur,por ndoshta ke lindur i prishur,qe me shume shqetesohesh per bajraktarin se sa per fukarenjte!
    Te mbrosh shtetin e bosin eshte e lehte,por te mbrosh fukarain, ketu ndahen njerezit e mire nga te keqinjte!

    Reply to this comment
    • Kopshtari August 23, 19:42

      Te mbrosh shtetin qe te sherben, te mbrosh kryetarin e shtetit te zgjedhur ne menyre demokratike nga shumica e popullit, nga akuza denigruese e te pabaza, qe nuk i vlejne askujt, eshte detyre e çdo patrioti dhe e drejte e çdo shtetasi te nje demokracie te zhvilluar. Mbrojtja e udheheqesve legjitim te popullit, te zgjedhur ne menyre demokratike, nuk eshte bythlepirje, siç periqesh te na i paraqesesh ti, por e drejte dhe detyre qytetare e çdo individi, te ndergjegjsuar per rolin e vet ne shoqeri.

      Reply to this comment
      • shvejku August 23, 23:54

        Po mire more kopshtar qe na ben moral se duhet mbrojtur kryetari i shtetit nga akuzat denigruese e te pa baza,pse nuk po e mbron ti tani ,por na llap kot?
        Fillo e merri akuzat pa baza nje nga nje dhe me llogjiken tende prej te zgjuari hidhi poshte te gjitha deri sa kritizeret te te kerkojne falje ty bile edhe te ulin pantallonat si shenje pendese maksimale alla shqiptarce!
        Fillo tani se ne te shkretet mezi po presim nje te mencur qe te na hape syte se na grine keta ankuesit e Rames!
        Po munde thirre edhge atre ish komisarin e dikurshem Hamdi Degen,qe te dy t’u jepni derrmen te gjithe armiqve te partise dhe shtetit tone te diktatures fashiste,qe qendron si shkemb graniti ne buze te Adriatikut!
        He me te lumsha,fillo qe te dridhen te gjithe armiqte, qe na kane hale ne sy se jane terbuar nga sukseset e pa fund te kryetarit tone ,shkelqesise se Tij z.Rama!
        Jeni te ftuar nga une per dreke pune ne Llogara familjarisht,se do peruroj wc-ne e re alla frenga!

        Reply to this comment
      • anticensurë25642654 August 24, 10:23

        “Te mbrosh shtetin qe te sherben, te mbrosh kryetarin e shtetit te zgjedhur ne menyre demokratike nga shumica e popullit,”
        kësaj i thonë të flasësh si e jëma e zeqos në majë të thanës!!
        për shqipërinë:
        të mbroje zogun-detyrë patriotike e çdo shtetasi,
        të mbroje enverin-detyrë patriotike e çdo shtetasi,
        të mbroje berishën 1-detyrë patriotike e çdo shtetasi,
        të mbroje nanon-detyrë patriotike e çdo shtetasi,
        të mbroje brishën 2-detyrë patriotike e çdo shtetasi,
        të mbrosh ramën-detyrë patriotike e çdo shtetasi??
        mor njerëz përse flisni sipas oreksit??
        ti e ke mbrojtur berishën para se të vinte rama???bile dhe metën kur ishte me të dy??
        nëse e ke bërë,dhe më parë atë që po bën sot?!
        për të mos i thënë bythlëpirje!?
        i them budallallëk!
        ose këthe kurrizin nga fryn era!!

        Reply to this comment
  36. Kopshtari August 23, 19:26

    Shqiptar hapni syte!
    Kur lexoj gjithe keto komente plot vrer, kur shoh se si perpiqen esadistet te perlyejn e denigrojne kryeministrin me te mire te Shqiperise, te vetmin qe ka nje vizion te qarte per te ardhmen e Memedheut dhe qe po ben gjithçka per ta realizuar ate; e pra kur shoh se si jan sulur egersirat Edi Rames, e kam te pamundur te mos pyes veten: kujt i sherben kjo gje?

    Pergjigjja eshte vetem nje: Denigrimi i kryeministrit me te mire te vendit, i sherben vetem armiqve te Shqiperise me ne krye Sali Serbin, te shiturin tek forcat me te errta islamiste, tek ata qe nuk e kane njohur ende Republiken e Pavarur te Kosoves.

    Hapu toke te futen gjith keta te shitur dhe trushkulur te indoktrinuar. Mbuloji dhe, keta te pafytyre. Le te shpresojme se si produkt kompostimi, do ti sherbejne me ne fund kesaj toke.

    Reply to this comment
    • Feniks August 23, 20:57

      Ngushellim per “kopshtarin”!
      O mjeran i shkrete!
      Nuk jemi ne socializem ,o derdimen,qe ta mbrojme kryeministrin qe po na con nga fitorja ne fitore!
      Ku e sheh denigrimin ti o qorr,kur per vete nuk thua asnje arsyetim replikues?
      Ne demokraci kryeministri vleresohet nga sa ka bere ai per shumicen e popullit,per fukarenjte,per pensionistet,per te ngujuarit nga gjakmarrja etj!
      Kreyeministri vleresohet nga ajo pjese e popullit qe nuk kane marre asnje investim nga qeveria ose pushtetri vendor!
      Kryeministri vleresohet kur e perdor lekun e popullit ne radhe te pare per t’i trajtuar te gjithe cqytetaret ne menyre te barabarte e jo ca te perkedhelur duke investuar me shumice,sepse atje i duket puna,satje levizin turistet,atje shkojne ambasadoret,gazetaret etj,ndersa atje ku banojne mijra njerez,si ne Yzberisht (KMY) as qe ia permend emrin e jo me te hedhe ndonje kocke!
      A nuk kane te drejta te barabarta te gjithe femijet e Tiranes,qe te kene cerdhe,kopshte,kende lojrash,lulishte etj ne bllokun e tyre te banimit ashtu sic kane banoret e qendres se Tiranes?
      Nje kryeminbister i mire ne radhe te pare duhet te investoje ne te gjithe vendin njelloj per nevojat me elementare tre njeriut,sic jane cerdhet,kopshtet,kendet e lojrave,shtrimi i rrugeve dhe ndricimi ne mes te pallateve,pastaj,po pati me shume buxhet te investoje kudo!
      Por nje kryeminister,qe ka lene zonat e banuara si GETO dhe hedh milkiona per pedonalet,qendrat e qyteteve cvdhe tani na hedh shashken se do investoje per te bere 100 fshatra turistike,kur fshataret pothuaj kane ikur prej andej dhe kane zbritur neper qytete?
      Ne se ti o kopshtar je i kenaqur nga ky kryeminister,mos fol fare,por gezoju te mirave qe te ka dhene ai dhe na ler ne hallexhinjve qe nuk kemi marre asnje mbeshtetje nga Rama,qe te qahemi dhe ta kritikojme ate!
      Krahasimet me Berishen hidhi ne hale se nuk vlejne!
      Rames i kane dhemne votat mbi 1 milion shqiptare duke shporrur LSI-ne nga qeverisja per te qeverisur ai vetem,por na ka zhgenjyer totalisht!
      Femijet e mij,nipat apo mbesat e mija nuk do rrine akoma tre vegjel 2-3 vjec deri sa t’i mbushet mendja Veliajt te hape cerdhe apo kopshte ne Yzberisht,apo te krijoje nje kend lojhrash!~
      Veliaj ka treguar se eshte i pa afte temenazhoje punet e bashkise ne interes tre te gjithe qytetareve,prandaj i hedh leket e popullit atje ku i intereson reklama me shume!
      Shqiptaret nuk kane sot nje opozite qe te mbroje interesat tonba para qeverise,se ajo eshte per vete e kriminalizuar dhe nuk po di ku te fute koken!
      Pra opozita e vetme ndaj qeverise mbetemi ne,populli,ndersa plehrat si ty,o kopshtar,qe na del kundra, nuk jane vecse zagaret e qeverise qe kane lepire ndonje kocke prej saj!
      Dheu ben mire te hapet,por aty te futren kermat si ty,qe e ben kryeministrin “DIELLIN E JETES TONE”!
      Shqiperia ka me qindra njerez shume me idealiste e te afte qe te bejne shume me teper se Rama per popullin!

      Reply to this comment
      • Kopshtari August 23, 22:04

        I gjori ti o kermiks, qe nuk gjen menyre tjeter pergjigjeje, veç fyerjes. Je me te vertet per te ardhur keq.
        Une nuk flas per socializmin, megjithese shoqeria ne te cilen jetoj, eshte tipike socialdemokrate dhe e njohur boterisht per sistemin e saj demokratik e njekohesisht social e pro human. Nuk flas as per kultin e te pazevendesueshmit Salimatrak, qe ka 30 vjet ne krye te PD dhe te cilit ti i falesh si diellit. Flas per praktiken normale te nje demokracie perendimore, ku shteti mbrohet e ruhet nga te gjithe shtetasit dhe kreret e tij nuk sulmohen pa shkak nga minoranca politike, qe do me çdo kusht te permbysi pushtetin, sepse spret dot deri ne zgjedhjet e ardhshme per te rinisur vjedhjen dhe grabitjen e vendit.
        Une flas per ata qe e dine se si e mbrojne shtetin e tyre gjithe shtetasit e demokracive perendimore. Ti me sa duket njeh vetem diktaturen fashiste te Sali RA mbret ishit, prandaj ske vesh te degjosh e kuptosh ato qe shkruaj une.
        Mua dielli me lind e me perendon çdo dite. Ty te ka lindur dielli bashke me Saliun e perendimin e ka me vdekjen e tij. Me vjen shume keq per erresirren qe te ka mbuluar (se dielli yt ka vdekur me kohe, por kan harruar ta kallin).

        Reply to this comment
        • 777 August 23, 23:29

          Qenka gomar ky kopshtari kur na mollois se shteti qenka kryeministri!
          Mos banon gje poshte ures se Lanes ti,qe ushqehesh me copra gazetash ku mburrin Ramen dhe vetem kaq di ti?
          Sipas rradakes tende po te kritikohet Rama u shembka shteti dhe do behet hataja!
          Eh more krric i gjore qe te paska ngelur ora tek Kim Jongu i Korese dhe te duket se cdo kryeminister eshte i perjetshem dhe hyjnor!
          Po iku Rama do vdesim edhe ne!
          Ke bere nje DACIBAO te tipit kinez,qe kishim kohe pa e pare!
          Dukesh qe moralisht dhe mbase edhe fizikisht o ke qene keto vite ne koma dhe te duket se Rama eshte Ramiz Alia,ose ke banuar ne ndonje shpelle!

          Reply to this comment
          • Kopshtari August 24, 14:22

            Jo o hell, une jetoj ne nje vile guri, ne qender te nje metropoli Europian dhe qe kur kam ardhur ne kete bote skam ber gje tjeter veçse jam zgjuar e ndergjegjesuar. Boll nderrove emra per te me fyer. Te rinjoh ne çast, sepse ke te njejtin stil medioker ne komentet qe ben.

            P.S: Te mungon nje 7 ne nikname, qe ta lesh Zotin perjet. Te keshilloj ta shtosh, se ferri eshte vendi ku te shkon per shtat te jetosh.

    • Kopshtari August 23, 22:44

      Edi Rama, nuk eshte i persosur e as i pagabueshem, edhe pse eshte kryeministri me i mire shqiptar. Por lufta e ndyre qe po i behet Edit dhe qeverise se drejtuar prej tij, nuk ka asgje te perbashket me kritiken konstruktive te shoqeruar me mendime e ide qe do te ndihmonin ne permiresimin e punes se qeverise.
      Lufta qe po i behet Edit, eshte e padrejte dhe eshte ne thelb lufte kunder Shqiperise, drejtuar nga forcat me te errta te shoqerise njerezore dhe prej shqiptarve te shitur tek ta per nje dore para e nje gaç pushtet.
      Kush ka vesh te degjoj. Kush ka sy te shikoj. Kush ka mendje te kuptoj. Me teper se kaq, skam çthem.

      Reply to this comment
      • anticensurë25642654 August 25, 18:16

        “Lufta qe po i behet Edit, eshte e padrejte dhe eshte ne thelb lufte kunder Shqiperise, drejtuar nga forcat me te errta te shoqerise njerezore dhe prej shqiptarve te shitur”
        në përgjithësi këto janë “argumentet që përdoren për të arsyetuar diktaturat!!
        gjithnjë anti shqiptare,në shërbim të opozitës(normalisht është normale që opozita të kërkojë pushteitn,kjo tona është më se e djegur),pra çdo gjë për të mbrojtur dashin e kopesë!!pavarsisht se koqet i janë fishkur me kohë dh etruri si ka punuar asnjëherë!!
        “Edi Rama, nuk eshte i persosur e as i pagabueshem, edhe pse eshte kryeministri me i mire shqiptar.”
        nuk është aspak më i miri si kryeministër,sepse po të ishte e vërtetë dhe meta do të ishte,sipas ramës,presidenti më i mirë i të gjitha kohrave!pra kur dikush,ti në këtë rast,rama në rastin e metës,lavdëron dikë për diçka që sështë e vërtetë,do të thotë se po lavdëron për përfitim!!rama e lavdëroi metën vetëm e vetëm për përfitim!këtë nuk mund ta mohosh!!
        rama është i paaftë,prandaj dhe është fodull!është i etur për pushtet prandaj nuk ndalet para as gjëje!!
        është i pabesë deri në palcë!!
        është në tërë kuptimin e fjalës një sundimtar i sa mizor aq dhe i paaftë!!të dyja këto veti të tij shkojnë me të njëjtin hap!!

        Reply to this comment
  37. fukarai August 23, 23:19

    Eh more kopshtar militant ne nivel jeniceri kamikaz!
    E sheh edhe vete se nuk ke me cfare e mbron padronin tend prandaj ke zgjedhur armen e vetme qe kane zagaret e pushtetit:LEHJEN!
    Po mire,more dallkauk,qe e pranon edhe vete se Rama nuk qenka i persosur dhe i pa gabueshem,po pse nuk merresh me keto gabime dhe pa persosmeri te tij duke thene se cfare demi i kane sjelle ato Shqiperise dhe shqiptareve?
    Kaq te takon te merresh dhe te te rrije shpirti rehat,ndersa KUJA jote se po te perdhosin figuren e SHENJTORIT tend eshte ku e ku nje kellire e mesjetes!
    Vetem me keto fjale ti e ke akuzuar Ramen me shume se te gjithe te tjeret!
    Pra per ty Rama qenka kryeministri me i mire ,se ai qenka vete shteti pra ne se mbron Ramen paske mbrojtur shtetin etj!
    A e kupton se ke reminishenca te se kaluares komuniste kelysh i te ciles dukesh qe ke qene se perdor te njejta arsyetime,te njejten llogjike e te njejtin fjalor si atehere?
    Akoma nuk e ke marre vesh ti o plehre se Rama eshte ne pushtet, jo se ka bere mrekulline per shqiptaret,por se na mashtroi qe te gjitheve se do vendote drejtesine,do ndertonte shtetin ligjor,do te qeveriste me qytetaret,do te trajtonte te gjithe shqiptaret njelloj pa dallime politike,fetare e krahinore etj,etj?
    Asnje nga keto nuk ka zbatuar ky qafiri jot,prandaj kritikat per ate jane konkrete dhe nuk jane fyese!
    Ato jane fyese vetem per ty,militant kokebosh,qe e sheh Ramen si perendi,se mbase ai te ka dhene nje kothere buke dhe ti kenaqesh me kaq pavaresisht se te tjeret jane ne mjerim!
    I mire te duket ty Rama,por si t’ia bejne qe nuk u duket i mire atyre 367 mije personave qe vetem vitin e kaluar kane aplikuar per t’u syrgjynosur nga Shqiperia nga qe nuk kane me besim se mund te behet me ky vend?
    Sikur asgje te mos kete bere Rama,por keta 367 mije shqiptaret,qe perbejne 25-50 % te popullsise bashke me femijet e tyre jane AKUZA me alarmante jo vetem per Ramen,por per te gjithe Shqiperine!
    A ke degjuar ti more plehre se buka tek ne prej vitesh prodhohet me miell kanceroz serb dhe Rama,te pakten prej vitit 2014 kur doli ne shtyp artikulli i pare per kete qellim nuk ka thene asnje fjale dhe nuk ka kryer asnje veprim per ta parandaluar kete krim shteteror te pa pare te barabarte me krimet e nazisteve hitleriane ne kampet e perqendrimit ne L2B?!
    Po keto fakte si te duken o ushtar “SS” i partise ?!
    Per ty vlen shprehja se “Qeni leh atje ku ha”!

    Reply to this comment
    • Kopshtari August 24, 14:05

      Sa per njohuri, derrat nazist me te neveritshem ne histori, dolen nga klasa e fukarenjve injorant, te ciles mesa duket i perket edhe ti. Faleminderit Zotit, qe shumica e fukarenjve ne Shqiperi jane te mençur dhe votuan PS. Ate 55 e Fari Ballistit, mbaje me shendet, se me esesa se ju ska. Mua sme lidh asgje me ekstremistet.

      Une nuk jetoj ne Shqiperi dhe si kam interesin askujt ne kete vend, prandaj fyerjet e tua sme prekin fare, pavaresisht se sa niknames perdor ti per te me fyer.

      Gjendjen e vendit une e gjykoj nga vizitat vjetore qe bej ne Shqiperi. Shikoj me syte e mi ndryshimet rrenjesore qe kane ndodhur keto 5 vjet. Shoh lokalet e mbushur plot, ku “pabuksat” siç i quani ju, han e pijn si duçja.
      Une e di mire se çdo te thote varferi dhe mund te them me siguri qe shumica e shqiptareve nuk jane te varfer.

      Sigurisht qe ka ende probleme te pazgjidhura ne Shqiperi. Ku nuk ka? Por problemet nuk zgjidhen per nje dite, duan kohe. E rendesishme eshte qe Shqiperia ka ne krye personin e duhur dhe forcen e duhur politike. Une shikoj qe qeveria po punon dhe po ben me te miren e mundshme. Ti mesa duket do te shohesh zi. Shikim te kendshem.

      Reply to this comment
  38. alphade August 23, 23:31

    Ne, Bibel, zoti Feniks ka nje pasazh qe ben fjale per nje
    njeri me semundjen e leperozes.Ne ato kohra te largeta
    biblike i semuri nga leperoza duhet te bertiste ne publik
    dhe te tregonte se vuante nga kjo semundje, ndryshe e
    pinte e zeza,behesh objekt i sulmeve me gure derisa jep-
    te shpirt.
    Kjo metafore qe me siguri Ty do te duket pa lidhje ashtu sic thuar edhe ne “carcafin” tend te komentit qe nuk vren
    asgje objektive vecse mllef e deshperim nga “semundja e
    leperozes” nga deshtimet e pakthyeshme te personit tend
    ne kolltuqet e ngrohta qe te kishte vendosur njeriu me i
    urryer i kombit shqiotar, Sali Berishovici, Monstra e Vici-
    dolit dhe kete nuk e them une por do ta thote HISTORIA.
    Te kritikosh Edi Ramen per kusuret e tij eshte domisdosh-
    meri ne keto momente. Vendi po kalon ne nje krize te
    rende ekonomike – financiare. Taksat rriten ne menyre
    galopante, kudo taksa, kido gjoba,etj.etj., megjithate ne
    krahasim me padronin tend , ky kryeminister pa i thurur
    elozhe,ditirambe e hosana eshte nje qind here me i mire,
    se sa katili yt ,i te gjitha kohrave qe mbolli zi kudo ne ven-
    din tone qe quhet Shqiper. As qe mund te krahasohet !
    Shiko komentet e mesiperme dhe do te bindesh qe “kale-
    me” yt nuk cimbiz kerkend,nuk ngjall vecse neveri e
    peshtirllek, eshte thjeshte nje pusete e ujrave te zeza qe
    ka hapur padroni yt keto 28 vjet anarkizmi total te mbithu-
    rur me bajraktarizimin kanunor dhe tribalizmin primitiv. I
    pafsh hajrin te semurit me “leperoze” qe shqiptaret,per-
    vec fanatikeve te verber si ju, i,largohen me vrap se mos
    infektoje. Bile, bile nje nga gabimet katastrofike te k/minis
    trit aktual ne do ta dishe Ti,zoti Feniks,emer te bukur ke,
    te marre nga mitologjia greke dhe dukesh se ke lindur nga “hiri” eshte se nuk e ka mbajtur premtimin e tij para
    elektoratit qe sapo te vinte ne pushtet do ta conte Saliun
    tend,ne mos je ti vete Saliu, para DREJTESISE. Kete nuk
    e ka bere,megjithese i premtoi “aktoreve” te Gerdecit, 21
    Janarit,etj.etj. Kush mbahet pas nje ” kali te ngordhur” duke e konsideruar ende nje dinosaur, si puna jote,i “da-
    shur” Feniks ,le t’i marre ere. Per ne si popull anonim ky
    njeri mbetet perjetesisht nje perbindesh dhe historia kurre
    nuk do ta fale. Krimet e tij jane te panumurta. Ai nuk i so-
    lli Shqiperise demokracine aq te hymnizuar : “Ta bejme
    Shqioerine si gjithe Europa” por shpalli Kanunin,si Ligj
    Themeltar te Shtetit Shqiptar. Apo nuk ju kujtohet ? Beri
    nje Kushtetute qe u hodh poshte me referendum nga
    shqiotaret qe i vinte ERA neodiktature me nje amalgame
    te theksuar te bajraktarizmit kanunor dhe tribalizmit pri-
    mitiv. Ky njeri eshte fatkqesia me e madhe e kombit shqip
    tar. Ai eshte shkaterruesi i Shqioerise.Ate qe ky perbin-
    desh i ka bere Shqiperise nuk ia kane bere as pushtuesit
    e huaj. Kaq di te them zoti Feniks !
    Sa per zotin Kim Mehmeti,as qe dua te hyje ne polemike
    me Ju. Shqiptari qe eshte shqiptar nuk vjen e ben gjyq ne
    shtepine e mikut,por vjen si mik e iken si mik. Ky eshte
    zakoni shqiptar,te tjerat jane halabakeri, rrugaceri,sojsez
    pa etike dhe pa fisnikeri. I rruat shkolla,librat,gazetaria…!
    Shqiptaret brenda kufirit vertete jane te varfer,relativisht
    te varfer,por mend kane me shume se ata qe na shesin
    moral…..!

    Reply to this comment
    • Feniks August 24, 14:32

      Analfabeti “alphade”!
      E kuptoj qe eshte humbje kohe dhe e panevojshme qe une t’i mbush mendjen nje njeriu si ty qe je aq i indoktrinuar nga “kulti i individit” sa te kane plasur edhe syte e nuk do ta shohesh realitetin sic eshte e jo si e do ti!
      Vetem nje idiot si ty mund t’i kerkoje llogari Ramnes duke e krahasuar me kriminelin Berisha!
      Jo more krric gomari,nuk jam jenicer i Berishes une,sic je ti jenicer i peshtrirosur i Rames!
      Jam antar i PS-se qe ne fillimet e saj,por nuk jam militant tru shplare si ty!
      Shume si ty e bejne krahasimin e Rames dhe Veliajt me Bashenb,se meqenese Basha nuk beri gje,ky Veliaj ka bere me shume se ai!
      Gabim ne nisje kjo kellire gjykimi!
      Veliaj me Bashen kane ndryshime te medha ndaj njeri tjetrit,prandaj edhe kerkesa ndaj tyre eshte e ndryshme!
      Basha e vodhi mandatin e kryebashkiakut ne syte e botres dhge askush nga ata nuk tha nje fjale!
      A nuk ishin ambasadoret e fuqive te medha prezent kur jeniceret e Bashes mbushen kutite e shqyera me vota teper fallco,kur Berisha nuk pranoi te hapte kutite e te numeroheshin votat,por i dogji ne lum?
      Pra Basha nuk kishte asnje detyrim te punonte per qytetaret e Tiranes,por per padronin e vet qe i dha pushtetin!
      Dhe kete detyre cai e kreu me sukses!
      A nuki ishte Basha ai qe rrenoi mbikalimin gjiganbd tre Zogut te Zi duke cuar dem mbi 2 milion euro?
      A nuk ishte Basha qe rrenoi sheshin “Skenderbej” ku ishin investuar rreth 10 milion dollare ndihme falas nga shtetet arabe ,ku ishin ndertuar tunele moderne per instalimet hidraulike,elektrike,telefonike etj si ne qytetet me te medha te botes dhe ndertoi ne vend te tyre nje lulishte per te kullotur delet?
      Ndersa Veliajt ia dhane votat shumica e qytetareve te Tiranes,me shpresen dhe besimin se ai do te punonte ndryshe dhe ne favor te qytetareve!
      Por Rama dhe Basha kane zhgenjyer totalisht ne punen e tyre!
      Veliaj ka diskriminuar zona te tera banimi .brenda teritoritr te Bashkise se Tiranes,duke i ndare keta banoree ne katregori sipas mendjes dhe interesave te tij politike!
      Cdo gje Rama dhe Veliaj e lidhin me veten e tyre e jo me ligjin dhe interesat e qytetareve!
      Detyra e pare me kryesore e nje kryebashkiaku sapo merr detyren eshte qe te informohet me gjendjen reale te kushteve me te nevojshme tre jeteses ne tre gjithe vteritorin qe mbulon!
      Si i tille Veliaj kishte per detyre qe te m,beshteste me investime banoiret e ish komunave ,qe per here tre poare iu bashkuan Bashkise se Tirane,duke u krijuar atyre kushtet me minimale te jeteses,pervec shtepive,qe i sigurojne vete,si rruget e shtruara midis pallateve te banimit,ndricimin rrugor tre tyre,lulishtet,kendet e lojrave per femije,cerdhet,kopshtet apo shkollat etj!
      Keto gjera jane minimaje dhe jetike per qytetaret prandaj Veliaj nuk mund te shpenzonte miliona ne zonat e dikurshme te Tiranes se vjeter,ku nuk kane munguar edhe me pare as rruget e shtruara,as uji,as ndricimi,as cerdhet e kopshtet e as shkollat,sic ka bere me ish njesine nr.5,se i duket se ajo njesi ia dha postin ketij njeriu!
      Ti si jenicer pa tru as qe di ta mbrosh padronin tend more i mjere,por na derdellit ketu mufka me Berishen.
      Per Berishen mos ma kerko mua hesapin por Rames,qe ka 5-6 vjet ne pushtet me vota popullore dhe e ka lene Berishen te talle menderen jo vetem me ate vete,por edhe me tre gjithe popullin!
      Rama duhet te jape llogari para popullit se pse nuk ka bere hetime per grabitjen e armatimit gjigand te ushtrise nga Berisha,bile asnje deputet nuk e ka shtruar as si pyetje se “Sa qindarka jane futur ne arken e shtetit nga vjedha e armatimit dhe municioneve te ushtrise”?!
      Dhe ketu behet fjale per miliarda dollare,qe klika e Berishes i ka bere rrush e kimbulla dhe pensionistet marrin nje pension qesharak!
      Rama duhet te jape llogari para popullit se pse nuk e ka ndalur korrupsionin ne administraten qendrore e vendore!
      Rama duhet te jape llogari para popullit se pse e ka rrenuar shtetin ligjor ku vendos “maliqi” e jo ligji!
      Dhe ne kete kuader eshte idea e Rames per krijimin e portalit kryeministroir,qe ka nxjerre jashte loje administraten publike e atre vendore,qe ka nxitur shkeljen e ligjeve dhge te drejtave te qytetareve si dhe ka nxitur vrullshem korrupsionin!
      Vete Rama e propagandon kete menxyre anti shtet,kur i ankohgen qytetaret ai u rekomandon qe t’i drejtohen portalit kryeministror!
      Per te mos u zgjatur me,ne se ke tru duhet te kesh kuptuar kaq se unbe nuk kam per qellim tre rrenoj shtetin,por perkundrazi ta forcoj ate duke denoncuar rrenuesit e tij!
      Por dordolece si ty nuk mbushin shume aq sa te kuptojne se “kush eshte babai i tyre dhe kush eshte dashnori i nenes”!
      Ne te gjithe pacavuret e tua,pervec kellirave, nuk ke arsyetuar asnje nga faktet qe kam dhene une,duke i hedhur poshte po me fakte,me ligje etj!
      Je militant i groshes,o alphade e jo i trurit!
      Nuk mbroheet shteti me majmune,por me idealiste te afte qe mbi tre gjitha mendojne per fukarenjte e jo per vete!
      Sa per dijenine tende:
      -Kalova nga TEG-u dhe pashe nje tabele rrugore qe tregonte drejtimin per ne “SURREL”!
      Para se te ndertonte keshtjhellen e tij Rama ne Surrewl,rruga kalkonte vetem nga Kinostudioja per ne Dajt,ndersa tani paska hapur nje rruge te re per kryeminbistrin!
      Dhe me siguri kete e trumbeton si ndihme qe ai u ka dhene fshatareve te ketij fshati!
      Kujdes samarin,alphade,se te shpon kurrizin!

      Reply to this comment
  39. sapa August 24, 08:45

    Eksperimentet politike duhet te marrin fund. .Askush nga keta qe jane ne politike nuk ja duan te miren ketij populli pervec se vetes!Vendi i pasherueshem i krimit politik dhe shoqeror shqiperia duhet te drejtohet nga akademike te pavarur nga politika dhe pike!

    Reply to this comment
  40. alphade August 26, 03:41

    Vshenim : zoti “Feniks” qe te vjen era Fen…” ,ama qen-
    kerke “socialist” ,sinqerisht po me habit . Pra, qenkerke
    “Kollone e Peste” ne PS. Ty “Fen…” nuk te vjen era fare
    socialist. Ti ,po je nje fanatik i fosilizuar i bandes se Sali
    Tradhetarit dhe kete mos u mundo dhe mos u ben hipo-
    krit. Une Edi Ramen nuk e njoh fare dhe as me duhet ta
    njoh. Nuk kam absolutisht asnje interes material ,as une
    dhe as familja ime. Kemi dhjetra vjet qe vec ardhmerise
    se Shqiperise,qe ta shohim mire e me mire,interes tjeter
    ne kete bote nuk kam,por zotrote,me sa duket, Rama te
    paskish shkelur rende ne kallo, apo nuk e ka kemben e madhe sa nje puter Ariu !!! Njeriu ne kete bote lin “inocent” dhe gradualisht formon karakterin e tij, qe ne
    psikologji njihen tipat : Kolerike,Sanguine, flegmantike
    dhe melankolike …! Si Ti ka edhe shume te tjere qe e kane per zakon te marrin guacken e kamaleonit dhe te
    kapercejne sa ne nje hu ne tjetrin dhe ne fund nxjerrin
    teori te shemtuara per te justifikuar qendrimet e tyre si
    “Bolla midis dy karrigeve” dhe kete e quajne pragmati-
    zem idlogjik ,qe e kthejne gunen nga fryn era. I ngjajne
    jo vetem kamaleoneve qe permenda me lart por edhe
    fokave pa “shtylle kurrizore” ! Ah more, zoti ” Fen…” ta dish Ti …. por une s’ta them dot kur une shihja boten Ti
    rrokulliseshe ne barkun e mamase tende. Une as kam
    qene dhe as jam i doktrinuar ,me Saliun tend,jo se jo ,por
    edhe me Ramen,perseri tendin sic thua Ti qe aderon ne
    PS, gje qe me ben te dyshoj shume nuk mund te shplaje
    trurin tim njerez si Ju,Ti, Rama dhe Saliu qe historia e so-
    lli qe te dilni ne drite si kllojka per te na shitur dokrra te
    standarteve ” vajmedet”. Ta dije zotrote,zoti “Fen…” se sa
    analfabet jam une as do te denjoje te me pergjigjesh por
    me sa duket dicka te ka djegur thelle ne subkoshiencen
    tende qe iu ke rikthyer personit tim. Mua as qe me behet
    vone per bindjet tuaja kimerike ,une,per hesapin tim kam
    bindjet e mia qe nuk perputhen kurkund me bindjet e gru-
    pimeve aktuale sepse ato realisht nuk jane bindje por
    nje grumbull njerezish pa bindje e pikpamje qe i bashkon
    vetem nje qellim : grabitja dhe shkaterrimi i Shqiperise,
    nxjerrja e saj ne ankand. Sigurish nga dy te keqia, ne keto kohra te nje anarkizmi total,te nje bajraktarizmi ka-
    nunor,tribalizmi primitiv, te nje mafie te mire strukturuar qe vepron ne erresiren e nates per te djegur cerdhet e
    femijve,per vene kudo kalkepe dinamitesh,qe vret naten
    e te qane diten, etj.etj.je i detyruar te zgjedhesh te keqen
    me te vogel: Te pakten dicka po behet ne Reformen ne
    Drejtesi ,Vettingun, gje qe nuk eshte merite e kesaj qeverie por e nderkombetareve: BE – SHBA qe me hapa te avashta perseri po avancohet ,gje qe ka ngjallur nje fare shprese dhe optimizmi me rezerva te shqiptaret. Kjo
    eshte e gjitha,te tjerat le tua leme te “kultivuave” dhe
    sojlijve si puna jote,i dashur “Fen…” apo Li Fen….!

    Reply to this comment
    • Feniks August 26, 12:32

      Eh more analfabet,dru me pre sa mjeran je ne repliken tende!
      Kam qene antar i PS,por tani qe Rama e ka kthyer ne prone private,e kam grisur karten dhe as dua t’ia di se per cfarew me duhet mua Rama dhe te gjithe te tjheret qe ai ka mbledhur rreth vetes!
      Ne respekt te lexuesve,po te them,o kelysh i sundimtareve:
      Nuk kam cituar as biblen,as kuranin,as shkencen e as derdellitjet e tua!
      Kam dhene fakte dhe argunentre qe mbeshtes akuzen time ndaj Rames si kryetar i PS dhe kryeminister!
      Ne se doi kishe sadopak tru (merrja borxh ndonje gomari aty rrotull teje te pakten) duhet te me kunderviheshe mua jo me sharje dhe mufka boshe,por me fakte!
      Hidhi poshte te gjitha ato qe kam rreshtuar si akuza per qeverisjen e Rames,o kellire antishqiptare!
      Mos te duket habi pse te quaj antishqiptar,ndonese ty te duket vetja se je shqiptari me i madh i ketij shekulli.
      Te njejten gje kane bere dhe bejne edhe bashkepuntoret me pushtuesit,si ballistet e zogistet,qe e mbajne veten akoma edhe sot si njerezit qe do kishin lulezuar Shqiperine,po te kishin marre pushtetin!
      Por historia i ka damkosur me turpin e tradhetise,packa se ata e futin koken ne rere si struci!
      Edhe ti,nuk mbron drejtesine,shtetin ligjor,demokracine,fukarain etj,por vetem…Ramen si padron!
      Dukesh qe je i rrahur qe kulish i vogel,ndaj edhe tani nuk mund te behesh dot trim!
      Pra edhe ti je nje lloj ballisti,armik i Shqiperise dhe i popullit,se te qan shpirti vetem per bajraktarin e jo popullin!
      Keto qe ti them ty,o kellire e peshtire ia kam shkruar personalisht Rames dhe nuk ka pse te me derdellitesh ti se qenkam (sipas rradakes tende te thare) kollone e peste!
      Une kam qene dhe jam me socialist se Rama,me demokrat se Berisha dhe me shqiptar se ty,o plehre,qe na llap si qen rrugac,prej andej nga lepin ndonje kocke dhe na tregon neve qe e mbajme ne kurriz qeverisjet mjerane te te gjithe kryeministrave pas 90-tes!
      A e ke degjuar ndonjehere Ramen,ti ballist,qe te flase per te ngujuarit nga gjakmarrja,kjo tragjedi kombetare e pa precedent ne bote,qe verteton se ne ato zona nuk ekziston shteti fare?
      Nuk ke se si e degjon,se Rames me shume i ka interesuar te takoje Vucicin per hallet e kosovareve se sa te merakoset per tmerret e te ngujuarve shtetas te tijetj!
      Me thuaj me vepra se cfare ka bere Rama,ndryshe nga ato qe kam shkruar une per ate!
      E degjove pardje,i o plehre se vete e pranoi Rama qe “bashkeqeverisja me qytetaret” kjo shpikje e tij anti ligjore ka deshtuar,kur permendi se 420 zyrtare te 9 ministrive (kujdes o kellire: jane 9 ministri) qe nuk e kane zbatuar fare kete sajese te Rames,por jane tallur me qytetaret sic eshte tallur edhe vete Rama!
      Po kesaj cfare i thua ti o kelysh i padronit?
      Ku ka qene Rama kur te gjithe keta zyrtare e me shume se gjysma e ministrive as kane care koken per ankesat e popullit,per me teper kur ai kete pune e ka grumbulluar ne nje dore,gjoja per ta kontrolluar vete?
      Cfare shteti eshte ky kur zyrtaret nuk kane si cekan mbi koke cdo sekonde ligjet dhe kontrollin e eproreve te tyre qe per kete pune e marrin rrogen?
      Per cfare vetingu me derdellit ti o rrufjan idiot,kur korrupsionin dhe pergjegjesine e ekzistences gjigande te tij e ka vete Rama,se ne shtetin e tij lulezon ky fenomen?
      Ne se Rama do te donte t’i mbyllte burimet e korrupsionit fare mire kete do ta bente po t’i jepte hapesira dhe mundesi pa fund degjimit te ankesave te popullit,mbi bazen e te cilave shteti i tij do kuptonte me sakte se kush jane te pa aftet,shkelesit e ligjeve dhe te korruptuarit!
      Vetem populli qe eshte viktima e vetme e korrupsionit shteteror mund ta denoncoje kete fenomen ne se shteti do ta konsideroje veten si sherbetor te tij!
      Per deri sa korrupsioni ekziston dhe Rama eshte dorezuar para tij, duke na bere thirrje ne qytetareve ta denoncojme ate,ndersa fajtor ben drejtesine qe nuk i ndeshkon te korruptuarit,atehere arma e vetme qe i mbetet Rames do te ishte degjimi dhe vleresimi i te gjitha ankesave te qytetareve,jo ne portalin kryeministror,por ne te gjitha hallkat e piramides shteterore!
      Cdo epror ne administraten shteterore eshte pergjegjes per te kontrolluar zbatimin e ligjeve ne sektorin ku punon,per vete dhe vartesit e tij!
      Ne se nje qytetar ankohet per vartesin e tij,ai e ka per detyre ta analizoje ankesen,te ballafaqoje ate me legjislacionin ne fuqi,te ballafaqoje palet ne konflikt dhe te gjeje zgjidhjen e dukur ligjore!
      Kjo eshte rruga me e drejte dhe me e sakte per funksionimin e shtetit ligjor e jo te ngumbullimit te ankesave nga 4 milion shqiptaret vetem ne kryeministri!
      Po statistikat e INSTAT-it,shpallur keto dite qe denoncon hapur se rreth 50 % e te punesuarve nuk paguajne sigurime shoqerore dhe shendetesore?
      A nuk tregon kjo e dhene se shteti i Rames eshte nje TIGER PREJ LETRE per shkelesit e ligjeve dhe te korruptuarit,ndersa behet tiger prej verteti vetem per fukarenjte dhe se zyrtaret e tij marrin rrogen kot vetem se jane militante te partise?
      Por keto fakte qe te sjell une ty,o rrufjan politik,nuk mund t’i hedhesh poshte se nuk mbulohet dielli me shoshe!
      Eshte kjo arsyeja pse kellira si ty,jane vetem rrenuesit e shtetit ligjor e jo mbeshtetesit e tij!
      Shporru kellire nga kjo faqe dhe mos dil me se na hape barkun!
      Pa le na u mburrke se paske bredhur botren kur une ishja ne barkun e nenes!
      Jo more!
      Po pse more katran me boje mos je gje 100 vjet ti,se une po shkoj tek 80-tat dhe sa per boten qe paske pare,e shoh sa e ke pare,se me sa zhgarravit je vetem nje idiot funksional!
      Me kaq llogjike edhe nje coban me 4 klase shkruan me mire!
      Cilen bote paske pare,more katran me boje kur akoma te dridhen leqet e kembes nga halli se po te kritikohet padroni?
      Hyyyy ,plehre!

      Reply to this comment
  41. Ndoc Kuka August 31, 07:00

    TI FENIKS !
    Larg qofte !
    Ti je dru me pre !
    As ato nuk i ben dot !
    O Feniks o biri i nenes
    Po pret dru
    ne drite te henes!
    Si re drurit
    Po i re kembes!
    Shkofsh biro
    Ne Rrote te Semes!

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*