Atentati i dështuar ndaj Shehut dhe grupi i Xhevdet Mustafës

March 18, 2016 10:07

Atentati i dështuar ndaj Shehut dhe grupi i Xhevdet Mustafës

Nga Auron Tare

 

Vijon nga numri i kaluar

Michael Burke, një prej oficerëve të OPC, përgjegjës për operacionet shqiptare, në shënimet e tij personale ende të pabotuara mendon se suksesi i shërbimit të fshehtë shqiptar ishte ideuar dhe ekzekutuar nga një emër i përveçëm, Mehmet Shehu, Ministri i Brendshëm, i cili sipas amerikanëve drejtonte personalisht çdo operacion kundër përpjekjeve të tyre për të penetruar Shqipërinë.

OPC mendonte se Ministri i Brendshëm shqiptar është kyçi i suksesit. I trajnuar nga KGB sovjetike në metodat e kundërzbulimit, Mehmet Shehu sipas amerikanëve drejtonte personalisht operacione kundërzbulimi apo radiolojrat e famshme, të cilat sollën për herë të parë për publikun e gjerë në Perëndim lajmin se shërbimet e fshehta perëndimore organizonin operacione klandestine në këtë vend të vogël malor në Ballkan.

Mehmet Shehu, i ndihmuar nga dy këshilltarë të lartë të KGB-së sovjetike dhe një numër oficerësh, arrin të thyejë çdo operacion amerikan duke dekurajuar jo vetëm mërgatën shqiptare, e cila mendonte se mund të thyente regjimin e Hoxhës me ndihmën amerikane, por edhe vetë shërbimet perëndimore.

Shënimet e Michael Burke, një prej njerëzve që ka operuar në terren kundër shërbimit të fshehtë shqiptar, janë të rëndësishme për të kuptuar mendimin amerikan ndaj oponentëve të tyre shqiptarë.

Por shënimet e oficerit Burke sjellin edhe një dëshmi befasuese, e cila mund të sqarojë përfundimisht faktin se Mehmet Shehu nuk ka pasur lidhje me amerikanët. Duke ndjekur këto shënime shumë të pakta të Michael Burke mbi rolin e tij në operacionet shqiptare, më ranë në dorë materialet e dhuruara prej familjes së tij për një prej arkivave amerikane.

Të pabotuara kurrë dhe të panjohura për studiuesit, shënimet e mbajtura me shkrim dore përmendin një operacion deri më tani të panjohur dhe të padokumentuar nga arkivi i deklasifikuar i OPC/CIA-s.

Nëse ky operacion ka ekzistuar në të vërtetë, fakti që nuk ka asnjë dokument të deklasifikuar flet mbi rëndësinë e madhe që ka pasur ky plan dhe fshehtësinë e tij në atë kohe. Michael Burke në shënimet e tij përmend faktin se OPC kishte planifikuar të eliminonte personin, i cili po i sillte dështime kaq të mëdha agjencisë së zbulimit amerikan, Ministrin e Brendshëm shqiptar, Mehmet Shehun.

Burke, i cili operonte nga baza e tij në Itali dhe Gjermani Perëndimore dhe fluturonte shpesh në Athinë për të kontrolluar operacionet klandestine në terren, përmend faktin se për këtë operacion, OPC kishte sjellë një oficer me gradën major të forcave speciale amerikane në Greqi. Një avion i vogël zbulimi ishte vënë në dispozicion të këtij oficeri misterioz, i cili kishte në dispozicion një grup shumë të vogël shqiptarësh, të trajnuar në bazën sekrete amerikane në Gjermani.

Ky operacion kishte si mision eliminimin e Mehmet Shehut. Për këtë mision sekret nuk ka shumë informacion dhe nuk është e qartë nëse ka qenë nën komandën e grupit të ndihmës ushtarake në Greqi, apo nëse misioni ushtarak pranë ambasadës të ketë pasur dijeni. Fatkeqësisht Michael Burke në ditarin e tij nuk përmend më asnjë fakt për të na dhënë më shumë detaje nga operacioni sekret përveçse grupi i vogël i OPC ishte i gatshëm në çdo moment për t’u parashutuar në brendësi të territorit shqiptar për të vrarë Shehun.

Përse ky operacion nuk pati dritën jeshile, nuk kemi asnjë të dhënë, por supozimi më i mundshëm është se lëvizjet e Shehut, të cilat duhet të jenë monitoruar nga ndonjë agjent i OPC në radhët e shqiptarëve nuk ju ka dhënë mundësi grupit të atentatorëve për t’i zënë pritën e dëshiruar.

Xhevdet MustafaNjë dokument tjetër RG84, i gjendur në arkivin amerikan, i cili flet mbi atmosferën e zyrave amerikane të OPC, Operacioni BGFIEND si dhe oficerët përgjegjës në Athinë, Horace “Hod” Fuller dhe Bill Brummell, të cilët ishin vartësit e Michael Burke, nuk përmend ndonjë grup të dërguar me mision special. Fuller, i cili ishte përgjegjës për vendet sekrete ku mbaheshin agjentët shqiptarë dhe operonte nga zyra e vendosur në godinën e Tamios (Arka), në katin e 5-të, përmend mjaft detaje nga këto operacione, por nuk ka lënë dëshmi për vrasjen e Ministrit të Brendshëm shqiptar.

Nëse ai ka pasur apo jo dijeni, nuk është shumë e qartë, por operacioni i përmendur në një ditar privat të oficerit Burke mund të jetë shumë i mundshëm, nëse marrim parasysh faktin që Burke nuk ka pasur qëllim publikimin e këtij ditari dhe krijimin e një operacioni të paqenë.

James McCargar, ish- shefi i parë i operacioneve BGFIEND, i cili u nda nga jeta vitet e fundit. në shënimet e tij private edhe ato të pabotuara nuk përmend asnjëherë nëse ai ka pasur dijeni për ndonjë bashkëpunim të mundshëm të drejtorisë që ai drejtonte dhe Ministrit të Brendshëm shqiptar.

McCargar, i cili vinte në OPC nga një shërbim sekret paralel me OPC, i njohur si “The Pond”, dhe drejtuar nga zyra G-2 e James Grombach, ishte një oficer i rëndësishëm. Zyra që ai drejtonte dështoi në operacionet e infiltrimit në Shqipëri dhe për këtë ai bën përgjegjës sovjetikët, të cilët ndihmuan shërbimin shqiptar, të drejtuar nga Shehu. McCargar dhe shefi i tij, Frenk Uizner Sr, ishin të detyruar që të mbyllnin operacionet shqiptare me një bilanc negativ, duke pranuar në heshtje se shërbimi shqiptar, i drejtuar nga Shehu kishte arritur të fitonte.

Është jashtë logjikës që Frenk Uizner, një nga personat më me influencë të CIA-s të sakrifikonte këto operacione më qellim që të ndihmonte karrierën e Mehmet Shehut. Misioni amerikan ishte shumë i thjeshtë. Rrëzimin e Hoxhës dhe vendosjen e një njeriu pro-amerikan në krye të Shqipërisë. Nëse Shehu ishte njeriu i duhur, përse amerikanët duhet të linin në pushtet Hoxhën me idenë se pranë tij kishin njeriun e tyre?

Mehmet Shehu ishte njeriu më besnik i Hoxhës dhe një nga komunistët ekstremistë shqiptarë, i cili me dorë të hekurt shtypi çdo kundërshtar politik. Ishte e pamundur që amerikanët të kenë pasur si bashkëpunëtor një personalitet të tillë dhe të kenë toleruar ekstremizmin e tij në eliminimin e elementëve pro- perëndimorë.

 

 

VDEKJA E SHEHUT

Vetëvrasja apo vrasja e Mehmet Shehut vazhdon edhe sot të intrigojë me misterin e vet të gjithë ata historianë dhe gazetarë që janë marrë me këtë çështje. Me gjithë dëshmitë e një sërë njerëzish në shërbim të tij asokohe, akoma edhe sot nuk kemi një ide të qartë se çfarë ndodhi atë natë dhjetori në Tiranë. Dëshmitarët kyç tashmë janë shumë të pakët dhe mjegulla që e rrethon këtë vdekje e bën atë akoma më intriguese. Në morinë e dëshmive, fakteve dhe analizave të bëra për këtë vdekje, do të doja të shtoja dy fakte shumë interesante, të cilat janë të panjohura dhe vijnë si dëshmi të shkruara nga Zelanda e Re, vendi ku u përgatit “grupi i njohur i Xhevdet Mustafës”.

Halit Bajrami, i njohur si një prej pjestarëve të këtij “grupi”, që erdhi për atentatin e supozuar ndaj Enver Hoxhës, ka lënë një ditar personal, i cili tashmë ruhet nga familja. Në ditar ka shënime shumë interesante të periudhës së aktivitetit të tij në radhët e partizanëve si dhe kombinacionin e krijuar nga shërbimi shqiptar për ta hedhur atë me mision jashtë Shqipërisë në fillimin e viteve 50-të. Në morinë e shënimeve të Halit Bajramit janë dy fakte me shumë interes, që kanë një lloj lidhje me “vdekjen” e Mehmet Shehut.

Halit Bajrami dëshmon se në shtatorin e vitit 1981 ka filluar planifikimin e grupit për të ardhur në Shqipëri. Kjo dëshmi mbështetet edhe nga oficeri i SIS të Zelandës së Re, James Fogarti, i cili ishte një nga pjestarët e grupit të shqiptarëve që përgatiti armët për atentatin e supozuar ndaj Enver Hoxhës.

Pra. gati tre muaj përpara “vetëvrasjes së Mehmet Shehut”, në Zelandën e Re një celulë e Sigurimit të Shtetit merr urdhër për të organizuar një vrasje politike në Shqipëri. Përgatitja e Halit Bajramit dhe porositja për armë kaq përpara kësaj vdekjeje me përmasa të rënda për Shqipërinë, tregon se përgatitjet për një eliminim politik në Shqipëri kishin filluar shumë më përpara se mbledhja e famshme e Byrosë për problemin e Shehut. Deri më tani një pyetje ka mbetur ende pa përgjigje: A ishte kjo celulë e shërbimit sekret shqiptar e përgatitur nga Shehu apo nga njerëz pranë Hoxhës? Në intervistën e James Fogart, agjentit të SIS neozelandez dhënë përpara disa viteve në Top Channel, të bie në sy fakti se shërbimet perëndimore ishin në dijeni të këtij grupi shqiptarësh, të cilët pretendonin se do të vrisnin liderin jetëgjatë shqiptar, Enver Hoxha.

Nëse ky grup ishte thirrur për ndihmë nga Mehmet Shehu apo jo, fakti është se Halit Bajrami ishte një zbulues shqiptar i infiltruar në Perëndim në vitin 1951, kohë kur këto operacione i drejtonte Shehu. A ishte Bajrami besnik i ish-shefit të tij të dikurshëm apo tashmë punonte për një rreth më të ngushtë të Hoxhës? Fakti që Bajrami, pasi dëshmoi në gjyqin e Kadri Hazbiut u la i lirë për t’u kthyer në Zelandën e Re, tregon se Bajrami mund të kishte ndryshuar krahët dhe të ishte përdorur në një operacion shumë të komplikuar ku me gjithë kujdesin shumë të madh për të mos rënë në sy, duken gjurmë e zbulimit jugosllav.

Në ditarin e Halit Bajramit gjithashtu përmendet një e dhënë me shumë interes. Bajrami thotë se njerëz të Sigurimit të Shtetit kanë tentuar ta helmojnë në ambientet e burgut ku qëndronte gjatë hetuesisë dhe për këtë arsye e zhvendosën në një hotel ku ruhej 24 orë. Mirëpo përpara transferimit të tij nga burgu, Bajramin e ka vizituar në dhomën e tij dy herë një mjek shumë i njohur në Tiranë. Bajrami thotë se mjeku erdhi me porosi të një rrethi të ngushtë sekret të elitës komuniste, e cila operonte jashtë strukturave të shërbimit sekret shqiptar. Takimi i Bajramit me mjekun e njohur dhe biseda e tyre e bën akoma më të komplikuar misterin e vdekjes së Mehmet Shehut dhe pasardhësit të tij në zyrën e policisë sekrete, Kadri Hazbiu.

 

Fund

March 18, 2016 10:07
Komento

56 Komente

 1. intelektuali March 18, 10:42

  TELENOVELA E AURONIT PERFUNDOI

  por:

  ka mbetur pa pergjigje pyetja thelbesore:

  A ISHTE MEHMETI POLIAGJENT I RUSIT DHE I AMERIKONIT APO MBETI DERI NE FUND TE JETES NJE FASHATAR DRU ME PRE PREJ MALLAKASTRE?

  Megjithe shkrimet mbreselenese te mbushura me emera dhe bibliografi bashkekoheore Top Secret akoma nuk morrem vesh:

  MEHMET SHEHU, LEGJENDA E LANC-IT KOMUNIST, KRIJUESI I SIGURIMIT TE SHTETIT, KRYEMINISTRI I SHQYPNISE, “SEPATA” MBI KOKEN E ARMIKUT TE KLLASES,

  pra:

  ky Kumandar Legjendar qe xhelatet e Enverit e vrane ne gjumin e nates si nje zog pule dhe me pas i masakruan edhe familjen e farefisin, ne nje kohe qe zyrtarisht e kishte pothuaj gjithe pushtetin ne doren e tij me Fecorin dhe Kadriun,

  pra:

  megjithe telenovelen ne DITA te Auron Tares per te hedhur pak drite per misterin e Kryeministrit shqyptar Mehmet Shehu, prape pytja thelbesore ka mbetur pa pergjigje:

  A ISHTE MEHMETI POLIAGJENT I RUSIT DHE I AMERIKONIT APO MBETI DERI NE FUND TE JETES NJE FASHATAR DRU ME PRE PREJ MALLAKASTRE?

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 March 18, 11:13

   “A ISHTE MEHMETI POLIAGJENT I RUSIT DHE I AMERIKONIT APO MBETI DERI NE FUND TE JETES NJE FASHATAR DRU ME PRE PREJ MALLAKASTRE?”
   ti ke mbetur bisht qeni kjo është e vërtetuar!katërcipërisht!!
   për të tjerat fillo e sha enverin dhe lëre mehmetin!!
   thjehst bëj zanatin!!
   kape nastroooo!

   Reply to this comment
   • Tartufi March 18, 12:52

    Katundaria u grumbullua,u mashtrua u rit,luftoje dhe u vra
    nga nje krye- bandit,per ti sherbyer vetem ketij banditi per
    kundervenje te popullit te tij.Katundaria komuniste,qe armiku i familjes se tij,i lagjes se tij,i fshatit te tij,i qytetit te
    tij,armiku i popullit te tij,pa mare vesh c fare bente kujtia i
    sherbente me keto marezira.!! Te qenurit katundar ne sherbim te nje mashtrusi,qe nuk ka lidhje me idealet e patriotizmit eshte tragjedi per te gjithe ata qe rojne reth
    ketij katundarizmi.Perpara,, se dikush i sherben nje shoqerie me ideale te lirise,ky duhet te jete armiku i kesaj shoqerie,kur kjo shoqeri i kundervhet te gjitheve pa meshire vetem dhe vetem qe kjo shoqeri te sundoje mbi te tjeret.Katundaria vret dhe babane si evgjiti kur u be mbret.Une mendoj te mos luftojme per te mesuar kujtia i sherbente katundaria me detyra spihuni,,, por ne te luftojme te dalim nga katundaria e te bhemi qytetare,per te mos na mashtruar kollaj banditi me mashtrime.

    Reply to this comment
    • Tragjasi March 18, 13:18

     O tartuf
     Soliot dukaqoti

     O mavriu ti
     Te paskan ikur dhite a derezi.
     Po ti NGA stanet e dukatit
     Qytetar je a i vrare?
     Ha gjiz TArtuf ha
     E pi dhalle se mo mbytesh.
     Hajt nashti te mjelesh dhite
     E lere politiken qe bene NGA karaburuni

     Reply to this comment
     • Lomi March 19, 06:52

      ja dhe shembulli tipik – brez i fundit katundaresh qe bertet me fort se babai e gjyshi i tij. mendon se ka mundesi karriere ky i shkrete meqe ka me shume opsione pronaresh. “shpreson” i shkreti zagar, “shpreson”…
      eshte dhe frikacak – tre llafe ka ne cdo koment;dhi, dhalle e dukat. me siguri do e kene gjemuar ndonjehere neper shtigje dhish e i kane dhene ndopak “dhalle” andej nga dukaiti a karaburuni a nga mutin derdellis ky idiot

    • feniks March 18, 17:18

     Ja dhe deshtimi i plote i Auron Tares ne gjithe kete rrumpalle te tij!
     Ja cfare thote Tarja:

     Mehmet Shehu ishte njeriu më besnik i Hoxhës dhe një nga komunistët ekstremistë shqiptarë, i cili me dorë të hekurt shtypi çdo kundërshtar politik. Ishte e pamundur që amerikanët të kenë pasur si bashkëpunëtor një personalitet të tillë dhe të kenë toleruar ekstremizmin e tij në eliminimin e elementëve pro- perëndimorë.”
     Deri tani nuk ke dhene ASNJE FAKT apo dikument zyrtar,o Tare!
     Je marre me delirin e mendimeve te tua ose shkruan se keshtu te kane paguar padronet e tu!
     Ne se M.Shehu paska qene besniku i Enver Hoxhes
     dhe jo agjent i CIA-s,por i KGB-se,atehere:
     1-Kush e ndihmoi ate pas vitit 1960 kur u prishem me sovjetiket?
     2-Meqenese ai paska qene ARMIKU i juaj,per cfare po mundoheni me mish e me shpirt TA REHABILITONI M.Shehu,aq sa keni 26 vjet me mbrockulla???
     Cfare interesash historike,politike,morale etj ke ti Auron Tare,qe t’i heqesh M.Shehut akuzen se ka qene agjent i CIA-s?
     Po kete Burken per cfare na e hodhe vsi ntollumbace dhe nuk na the asnje fakt?
     Pervec llafollogjise tende te peshtire,cfare tjeter na hodhe ti ketu se gjoja paska patur nje plan per vrasjen e M.Shehut?
     Apo kete e ben per te barazpeshuar akuzat se sic donin te vrisnin Enverin,ja ka patur ne plan te vrisnin edhe Mehmetin!
     Llogjike infantile dhe mjerane qe habitem se kush i miraton keto zhgarravina te botohen!Po deklarimeve te amerikanit te Larte Kukuc,qe pranon se i kishte kerkuar M.Shehut qe te vriste Enver Hoxhen,PSE NUK I BEN REPLIKE??
     Pse nuk e ze ne goje???
     Na derdellit per dokumente te deklasifikuara,por deri tani NUK KE NXJERRE ASNJE FAKT APO DOKUMENT pervec denglave te tua!
     Ku e dinte ky Burke se ishte M.Shehu.minister i Brendeshem,qe udhehiqte SIGURIMNIN SHQIPTAR,prandaj dhe deshtoi CIA ne Shqiperi?
     Mire deri ne vitin 1954,kur ishte minister i Brendeshem,po pas ketij viti kush e pengoi CIA-n te kishte sukses ne Shqiperi???
     TE GJITHA MASHTRIME I KE,O TARE!
     Hiq dore se te doli boja fare!
     Historia DHE E VERTETA NUK BEHEN ME LLOGJE KAVAJE SIC PO I BEN TI!Sa me shume te deshtoje sistemi politik ne Shqiperi,i quajtur DEMOKRACI,aq me shume po shtohen shkrimet boshe per lideret komuniste!
     Beni mire te merreni me KRIMET PA FUND te ketyre 26 vjeteve se csa te merreni me….PORDHET ME RIGON tuaja!
     Asgje nuk fiton populli shqiptar nga keto mbrockullat e tua!!!
     A nuk te duket e cuditeshme se si ne nje gazete,cdo dite per M.Shehun ka 4-5 shkrime dhe te gjitha ne mbrojtje te tij???
     Perse duhet mbrojtur M.Shehu nga ata qe e akuzojne Enver Hoxhen?
     Aq me teper qe M.Shehu ka qene personi qe ka udhehequr ne LUFTE dhe pas LUFTE me dore te hekurt !
     Cfare anesh pozitive paska M.Shehu per t/u mbrojtur nga VIKTIMAT e tij vetem se ka vrare veten duke aluduar se e vrau Enveri???
     FAKTE-Tare,FAKTE,jo dengla!

     Reply to this comment
     • ganiu March 18, 19:34

      Oooooficeeri në lirim feniks besniku budalla i Enverit.
      Apo vetëm kapter i baxhos ke qenë?

     • feniks March 19, 00:46

      Ti ganiu,me aq sa ke thene ke treguar se je nje fshatar “dru me pre” e asgje me shume!
      Per ty mjafton t’i thuash tjetrit “oficer”,”kapterr”,”malok” etj dhe me kaq e ke mbaruar punen tende!
      Pervec sharjeve,o krric,cfare ke tjeter per te thene kunder atyre qe them une?
      Ne se kaq pak tru,pse nuk kundershton me argumente,fakte apo deshmi ato qe ngre une??
      Por ti je vetem nje byth lepires dhe kujton se oficeret kane qene LEGENA e INJORANTE sic je ti,more lamash!
      Oficeret e ENVER HOXHES kane qene AJKA e shqiptareve!
      Ne sakrifikuam jeten qe Shqiperia t’i kishte kufijte e sigurte,ndaj nuk guxoi asnje FUQI E MADHE te na sulmonte!
      Ti sot mund te llapesh sa te duash,por historia nuk eshte film,qe shfaqet sa here te duash ne shtepi!
      Ajo eshte mbyllur me LAVDINE TONE ashtu sic eshte mbyllur me LAVDI EDHE LUFTA ANTIFASHISTE NACIONAL-CLIRIMNTARE E BABALLAREVE TANE,qe Edi Rama e quan “LUFTE CIVILE”!
      Ndersa ti,me siguri do jesh kelysh ballisti e spiuni,prandaj leh si qen i zgjebosur dhe nuk mbahesh nga urrejtja per ne ish ushtaraket!
      Si do qe te jete,ti kurdohere PLEHRE ke qene dhe PLEHRE do mbetesh,ndersa ne kemi qene dhe to jemi SHPIPONJA KRENARE!

    • Agjenti 009 March 18, 17:29

     Sikur te kishte SIGURIMI SHQIPTAR njerez pa tru si ky Tarja,do kishte marre fund qe ne fillim!
     Lexoni me vemendje fundin e rrefimit te Tares se shkrete:

     “Në ditarin e Halit Bajramit gjithashtu përmendet një e dhënë me shumë interes. Bajrami thotë se njerëz të Sigurimit të Shtetit kanë tentuar ta helmojnë në ambientet e burgut ku qëndronte gjatë hetuesisë dhe për këtë arsye e zhvendosën në një hotel ku ruhej 24 orë. Mirëpo përpara transferimit të tij nga burgu, Bajramin e ka vizituar në dhomën e tij dy herë një mjek shumë i njohur në Tiranë. Bajrami thotë se mjeku erdhi me porosi të një rrethi të ngushtë sekret të elitës komuniste, e cila operonte jashtë strukturave të shërbimit sekret shqiptar. Takimi i Bajramit me mjekun e njohur dhe biseda e tyre e bën akoma më të komplikuar misterin e vdekjes së Mehmet Shehut dhe pasardhësit të tij në zyrën e policisë sekrete, Kadri Hazbiu.”
     Po mire,mo Tare,ne se SIGURIMI paska futur njerez per ta helmuar Bajramin,po ata qe e shpetuan me cilin krah ishin?
     Kujt i sherbenin?
     Se ne DITARIN e Bajramit nuk besoj se shkruhen histori pa emra e mbiemra soc ben ti,o qyqar!
     Ne se SIGURIMI donte ta helmonte,si thua ti,e kishte te veshtire ta realizonte?
     Apo kete pune mos donin ta benin njerezit e Mehmetit,Kadriut,Fecorrit etj,etj???
     Hapu Tare,Hapu e mos i fry tymit!
     Eshte skandal mediatik te mbushen faqet e nje gazete serioze me MUFKA te tilla si keto te Tares se mjere!
     Mos keto shkrime i nxit Xhevdet Shehu???
     Duket dora e nje regjie te vetme ne kete pune te ndyre!

     Reply to this comment
     • ladi March 18, 18:53

      Ore po sikur emri i doktorit te dale si i behet? i bie qe Doktori eshte perdorur nga Sigurimi i Shtetit qe me kohe e me vakt apo jo?

   • Pilo Lala March 18, 16:09

    Di gje njeri, si do jete koha javes tjeter?
    Keta filozofe qe dine gjithe keto gjera, duhet ta dine do bjeri shi apo jo.
    Kam per te mbjelle ca presh, mi kerkon Tritani.
    Vetem keto te Lushnjes ha une, me thote.

    Reply to this comment
  • Gjyshi March 18, 12:17

   -Kumandar Nasruddini .

   Nemi ne piken me te ulet te turperimit te historise.
   Ketu na Solli sistemi qe ti predikon
   PA u lodhur .

   Dhe kjo tale konsensit qe i japin popujt
   Me bindjet politike preILUministe;
   Me qellimin e shkaterrimit te sovranitetit te shtetit,/
   Sovranitetit MONETAR , kushtetues ,parlamentare
   ,che te drejtave fondamentale te punes.

   Ky sistema qe ti predikon!
   Na ka hequr te drejten e meshires per VETVETEN.

   Che ne e kemi pranuar.

   Kjo eshte hera e pare qe ndodh ne
   Historine e njerzimit.

   Ne 1943
   Imperi BRitanik ne indi ben krimin e planifikuar
   Me detaje ,
   PA hijen e dyshimit qe bene
   Te dridhet edhe olokasti cifut
   Ne dy raste per MOS te thene 5.

   ‘Ndergjegjia’ indiane kete bit ishte
   Devastata dalla carestia
   Por kjo ishte perdorur NGA LONDRA
   Ku India ishte magazina e grurit che e cerealeve.
   Ed ushtrine britanike
   Qe ishte e impenjuar ne luften e EUropes.

   Indianet vdisnin si MIza ne per rruge,
   Kur Winston Churchill
   Jep urdherin.
   Qe miliona tonelata grur e cereali
   Tu hiqeshin indianeve
   Per te ushqyer ushtrine angleze.

   Rezultat i kesaj politike
   Ishin 12 deri 29milion te vdekur
   Duke edhe ATA qe ishin te denuar NGA karestia
   4 milioni vetem ne bengala.

   Churchill komenton ne kete mentre.

   Urrej indianet
   Jane kafshe
   Me nje besim fetar prej kafshesh
   La carestia eshte faj i tyre
   Qe shtohen si lepujt.

   Inderuar EFendi INELEKTUALI
   Keta Jane ATA intelektual pro perendimor
   Qe karieren e ndertojne
   Mbi kufomat njerzore?

   Enveri perball ketyre krimeve qenka
   SHENJETOR.

   Popoli shqiptar sot
   Kerkon SHENJTERIMIN e ENVER HOXhES
   Prepara shenjterimit te bene terezes.

   Prandaj une o INtelektual te them.

   Ti. Budalla qe beshtyn VAginen
   Come peri senza mai pensare un minuto?
   Qe do te ndjesh te gjithe
   Drejtesine DArviniane.

   Reply to this comment
   • intelektuali March 18, 13:17

    Po pse me shan me fyerje si BUDALLA mo i paudhe?

    sepse:

    Ceshtja qe po shqyrtojme nuk jane vetite intelektuale te Nasruddinit, por ceshtja qe po kerkon te zbertheje Auron Tare me hulumtimin e tij si nje telenovele misterioze me shume te panjohura eshte:

    A KA QENE SPIUN APO AGJENT I HUAJ KRYEMINISTRI MEHMET SHEHU?

    Auroni me keto shkrime mbreselenese ne DITA tregon se Mehmet Shehu nuk ka qene agjent dhe spiun i amerikonit, megjithese sot Kryeministri i Shqypnise ne NATO dhe qe po kerkon te behet antare e BE-se Antikomuniste dhe Demokratike, pra Edi Rama duhet detyrimisht qe t’i jepte pas vdekjes Mehmet Shehut nje dekorate apo medalje dhe ta bente fakirin e Mallakastres si HERO Kombetar ne vend te Enver Hoxhes qe ishte spiun i bolshevikeve te Moskes dhe te Titos qe eshte si nje REZIL i politikes sone kombetare 25 vjet pas renies se Murit te Berlinit. Pra qe te dalim ne teme:

    A KA QENE SPIUN APO AGJENT I HUAJ KRYEMINISTRI MEHMET SHEHU?

    sepse:

    Auron Tare tregon dhe aludon qe ka qene SPIUN i Moskes dhe i KGB-se Famekeqe bolshevike, qe sot per hir te vertetes shpaloset si nje teze per tradheti ndaj Vatanit qe po kerkon rrugen drejt Perendimit dhe jo drejt Lindjes, por edhe si:

    NJE MUNGESE INTELIGJENCE ME GEN FSHATARI FANATIK IDEALIST DHE DRU ME PRE NGA CORUSHI I MALLAKASTRES

    i cili jo vetem morri ne qafe veten e tij duke e lene ta vrasin si nje zog pule duke e turperuar si legen me pare ne Byrone Politike te Enverit, por duke i masakruar familjen me pas dhe duke e lene Vatanin ne doren e nje Pederasti sadist dhe gjakatar pa shkolle sic ishte Enver Hoxha.

    Koha ne vitet 80-90 tregoi me se miri se fshatari Mehmet Shehu nuk dinte te bente hesape prej LIDERI per te miren e Vatanit dhe se ishte vetem nje:

    FSHATAR FANATIK IDEALIST GDHE DHE DRU ME PRE PREJ MALLAKASTRE.

    Reply to this comment
    • Gjyshi March 18, 14:14

     Inderuar INtelektual. Zogjisti.

     Diskutimet e juaja me ngjajne
     Si ai BUdallai qe beshtynte VAginen.

     Edhe njehere.
     Po mundohem te perfore edukaten
     E sistemit kapitalist qe ti
     NASTADDIN. predikon .

     Kujt i plase se MEhmeti

     Ishte spiun, agjent apo lu ta di une.

     Mua e tyja ma intereson
     SW cfare iahte SAliu e EDVIN
     Kapitalist borgjezi sot .

     Prandaj o INtelektual poeti
     MOS u sperdridh me daci baot
     E tua zogiste balliste
     Te vshehesh te verteten e trishte
     E rrengjethese tw ketyre 25 viteve
     Te KRATOHajduterise alla zogiste.

     Reply to this comment
  • SHETTTTT March 19, 16:01

   TI INTELEKTU-KAR,,, PO TE ISHTE GJALLE AI DRU ME PRE,,, KISHTE PER TI PRE KO,,,,,, DHE FARA JOTE NUK DO ISHTE ZHVILLUAR,,, AJO KOHE ISHTE ASHTU DHE ASHTU U BE,,,, ESHTE E NJEJTA GJE QE PO BEJNE VENDET E MEMES DEMOKRACI QE QUHETAMERIK ,.. EDHE KJO QE PO SHIKOJME SOT NE VITIN 2016 QUHET LUFTA E FTOHTE , POR MODERNE,ME SPIUNAZHE DHE PERGJIME,,, TA FILLOJME NGA AFGANISTANI.IRAKU.LIBIA.E SIRIA,,, MOS TE FLASIM PER EMIGRANTET QE PO SUNDOJNE EVROPEN,,,,,NE ATE PERIUDHE KA PASUR PLANE ASHTU SIC KA DHE SOT,,,,KETA MERCENARET SHQIPYAR QE VININ PER TE PERMBYSUR QEVERINE SHQIPTARE TE ASAJ KOHE,,, NUK JU DOGJTE BYT,,, PER SHQIPERINE,, POR JA U KISHIN MBUSHUR XHEPAT PLOT, DHE I PEEMTONIN POSTE KUR TE PERMBYSEJ QEVERIA SHQIPTARE,,,, NE MES TE TYRE KA PASUR DHE KRIMINEL QE KAN VRAR DHE PRER ,,, PARA VITEVE 45,,,,ME THUAJ DIFERENZEN E GAZIDEDES DHE SALI BERISHES NGA MEHMET SHEHU DHE ENVER HOXHA,,,, NE QOFTE SE JE TAMAM INTELEKTU-KA,, DUHET TA DISH,,, NDRYSHE JE KA,,, KOMPLET,,,,,

   Reply to this comment
   • Kin Buba January 8, 20:42

    Mehmet Shehu ne linrin “Sekretet e Luftës ” na del nje farë krimineli që bën luftë civile kunder ballisto – zogistve, pa i shkue mendja me luftue gjermanët
    Ne luften per çlirimin e Tiranes, megjithse kishte 3 000 forca, nuk ia mbajti te sulmonte 300- gjermane. Partzanet,- thote autori E. Kapri, sulmonin vetem kur numri i nazi- fashistëve ishte ma i vogel. M. Shehu zhduku me brigaten e tij me dhjtra nacionaliste shqiptarë. Oficerët englez pohojme per Shehun se ishte njeri i etun per pushtet dhe i gatshem te bashkepunonte me ta bashke me Myslym Pezen, etj.

    Reply to this comment
  • Haaaaa March 19, 19:28

   Vazhdoni ta turbulloni mendjen e popullit me histori boshe nga e kaluara e larget,per te fshehur krimet e medha tre kohes se sotme!
   Nuk keni rruge tjeter vecse te mashtroni mbi gjithckla!
   Nuk keni se cfare te beni tjeter per te mundur Enver Hoxhen e vdekur qe po ju MUND edhe tani!
   Merreni me mend se cfare ju ka bere sa qe gjalle!
   Akoma tmerroheni prej tij se keni ne bark MACOKUN E ZI anti shqiptar!

   Reply to this comment
  • Talenti March 19, 19:52

   Germo Tare,germo,se e gjete ditarin fallco te Burkes qe kishte lene ne fdamilje se gjoja ishte planifikuar vrasja e M.Shehut dhe kete na e ben FAKT TE KRYER!
   Vetem me budallalliqe si keto ti mbush gazetat duke u hequr si studius leshi!
   Dokumentet,Tare,DOKUMENTET e jo perrallat me mbret!
   Je bere si plaku Mere edhe ti!
   Si nuki te vjen turp per keto mbrockulla qe nxjerr si simite!!

   Reply to this comment
  • Loko-Loko March 19, 23:40

   Kush tha qe M.Shehu ishtre agjent i CIA-s??
   Shpifje te tera!
   Ai meriton te nderohet me shume se Zpogo;;o,bile per i9nat te Enverit atij t’i ngrihet…..shtatorja ne ate vend ku e kishte vete Enveri!
   Bravo Xh.Shehu se po e ngre lart figuren e luftetarit te Spanjes!

   Reply to this comment
  • Jo more! March 20, 00:26

   O ti studiuesi Tare!
   Ke vene goxha titull te madh siper se,gjoja Xh.Mustafa paska ardhur per te vrare M.Shehun!!!
   Me vjen per te qeshur,por edhe per te shurrosur!
   Ku e bazon ti kete mufke qe thua?
   Cfare dokumentesh zyrtare ke zbuluar ti ,si studiues i famshem qe hiqesh,por qe ne fakt vetem prallis muhabete plakash???Si nuk te vjen turp qe ul veten kur nuk ke fakte,por na derdellit se ai Burke paska lene nje ditar ne shtepi dhe aty thuhet se amerikanet kishin nder mend te vrisnin M. Shehun,por deshtuan???
   Sipas teje cdo gje qe ka njeriu apo qeveria ne mendje,por qe kurre nuk e vuri ne jete,qenka e vertete??
   Pse keshtu behet historia o MAVRI ME BOJE???
   Une e kuptoj se ty te kane vene detyre,te kane dhene pare plot,vetem qe te shkruash per te rehabilituar agjentin e CIA-s M.Shehun,pa se sa jane te verteta keto,nuk ka rendesi!
   Dhe ti ia fut si kau peles dhe hesht si muti ne shi!

   Reply to this comment
 2. sali serbi March 18, 10:59

  Turp, qe te besohet se gruaja e ketij letyre te CIA s amerikane paska publikuar shenime te tij personale mbi operacionet sekrete. Si mun,d te lihen ne shtepi shenimet e operacineve sekrete? Kjo qe lexohet ketu eshte vazhde e disinformacionit tradicional amerikan per periudhen e socializmit ne Shqiperi. Mehmet Shehu nuk ka qene aq i lidhur me keto operacione perkundrazi perpjekja per ta paraqitur si nje njeri kundershtar te amerikaneve ka te beje me shume me perpjekjet e amerikaneve per ti siguruar atij nje pozicion te besuar ne hejarkine e klases politike te kohes se PPSH dhe pikerisht kjo le mjafte per te forcuar dyshimin qe ai ka qene gjithmone nje “i fjetur” i amerikanve qe pas vdekjes se Enver Hoxhes do ti zinte vendin atij per ta çuar Shqiperine drejt interesave amerikane.Eshte po ashtu qesharake te aludosh akoma qe Mehmet Shehu eshte vrare nga dikush.Nje shkrim qe perpiqet te mjergulloj me shume te vertete, i denje per driteshkurtrit dhe te ndrkryerit ne Shqiperi.

  Reply to this comment
  • intelektuali March 18, 12:02

   Eshte me shume se qesharake, bile mund te quhet debilizem total qe te mendosh se mallkastrioti qe rrezikoi jeten ne Spanje me Brigadat Internacionale Komuniste te Moskes, ne nje kohe qe Enver Hoxha pa shkolle dhe pa dipllome spiunonte koleget ne favor te Ahmet Zogut nga ambasada shqyptare ne Bruksel, pra duhet te jesh fare debil dhe dallkauk qe te mendosh qe Luani i Mallakastres, Mehmet Shehu:

   E VRAU VETEN NGA DEPRESIONI

   me nje plumb ne gjumin e nates qe hyrjen e kishte nga zverku prapa kokes dhe qe me pare i kishin larguar edhe Cenon, bodigardin e tij besnik qe e hante goten e rakise me dhembe.

   Reply to this comment
 3. daut March 18, 11:44

  @ sali serbi…
  Mos permend saliun per te fshehur se ti je nje enverist i thekur.
  Mendimin se Mehmeti ishte bashkepunetor i amerikaneve dhe ata, per ta lartesuar ne radhet e PPSH, e ndihmuan me lojrat e famshme si “Buza e Bredhit”, “Liqeni i Vajkalit” dhe “Fronti i Rezistences Shqiptare”, lojra qe perfunduan suksesshem ne favor te Sigurimit te Shtetit, eshte nje lajthitje e Enver Hoxhes, te cilen, pas gjyqeve te viteve 1982-83 ai nuk e permendi me.

  Dokumentet arkivore perendimore po hapen cdo dite. Kur te dale ndonje dokument se Mehmeti ka qene agjent i tyre, atehere le te flasim. Por, deri tani, nuk ka dale asgje e tille.

  Pasi e vrate Mehmetin, edhe ti “sali serbi” je nje prej vrasesve, sepse po e vret dhe tani kur ai eshte i vdekur dhe i harruar, vazhdoni dhe lehni. Po, demokraci eshte, lehni, se jo vetem qente kane te drejte te lehin!!
  Kur ishte gjalle ai, i lepinit bythen. Ja, keshtu, o serbi sali.

  Reply to this comment
 4. rrap sodi March 18, 13:05

  thanks for nothing mister Auron Tare

  Me cfare katastrofe biblike ka ndodhur pas 1992 dhe se fundi pritja “e nxehte” qe ju be Lul kriminelit ne USA
  mendoj se shqiptaret duhet te nisin ceremonine e lumterimit dhe shenjterimit enver hoxhes bashke nene Terezen..

  dhe le ti mbledhim keto mijra rapsodet qe benin keto vargje pa fund per xhaxhin e tyre…edhe yt ate o tare ja ka bere disa enverit mos te vije turp..bile dhe ti vete ne ate kohe..nxirre tare ta shohim

  Enveri ç’u ngre në këmbë
  Shokë, do t’u them një këngë,
  Si ka qenë historia;
  Si ka qenë dhe si është sot.
  Pesë shekuj Turqia.
  Zogu kur sundoi vëndë,
  Bëri shumë të këqia,
  Na shiti me gjithë rrënjë,
  Na shiti tek Italia.
  Enveri ç’u ngre në këmbë,
  Foli: Nga vate rinia?
  Merrini armët në dorë,
  Të çlirohet Shqipëria!
  Rexhin-Tepelenë, 1981
  ***

  O Enver flamur epoke
  Malet seç e ulën kryet,
  dritën seç e humbën yjet,
  lotët seç na i mbushën sytë.
  Ç’gjëmë na solli kjo ditë!
  Oh, i zi ç’na erdhi lajmi,
  sytë i mbylli Enver djali,
  O Enver flamur epoke,
  na dhe frymë nga fryma jote,
  dritë i dhe gjithë Shqipërisë,
  gaz dhe plakut dhe fëmisë.
  Ti jeton, ti nuk ke vdekur,
  nuk vdes fjala jote hekur,
  se në ballë na prin Partia,
  në gjoks të ka Shqipëria.
  Në çdo vepër, si pishtar,
  do t’na rrish përherë, në ballë,
  në rrugën që çele vetë,
  yll karvani je përjetë.
  Vlorë 1985
  ***
  Ku ka kangë që e merr kët’ burrë
  Kjo Shqipni ka qit’ kaq trima,
  si qet qielli bubullima.
  Nji kreshnik kan’ rrit’ kta male,
  pushkë e madhe, besë e madhe,
  nji kreshnik, nji lis me rrema,
  Enver Hoxhën me shtat’ zemra.
  Kërcet pushka në Tiranë,
  djemtë e Shqipes jan’ me nanë,
  djemtë e Shqipes s’janë jetima,
  vend për vend vetojn’ vetima.
  N’ball’ vetimash kush po prin?
  Enver Hoxha me Partinë,
  pesdhjet’ vjet në luftë e punë,
  pesdhjet’ vjet per ne pa gjumë.
  Shpata kurr’ s’e shpoj Skënderin,
  s’guxoi kush me e prekë Enverin.
  Sa jan’ malet rreth e rrotull,
  garda e tij asht mbar’ nji popull.
  Siç jan’ mbush’ malet me gurra,
  kjo Shqipni asht mbush’ me burra,
  kurrnjiher’ s’ka njoft’ ky vend,
  Enver Hoxha mal me mend.
  Gjith’ kreshnikët tan’ të lashtë
  te ky burrë jan’ bashkue bashkë.
  Duhet kanga nji mij’ rreshta,
  tan’ ortiqet që ka bjeshka,
  duhet t’vij’ deti me valë,
  duhet malet t’ishin fjalë,
  prap’ s’do t’bahej kanga kurrë.
  Ku ka kang’ që e merr kët’ burrë!
  Bajzë-Shkodër 1988

  ***

  Enver Hoxha të qofshim falë

  Enver Hoxha të qofshim falë
  çdo furtune i bane ballë.
  E godite rreptë tradhtinë
  si vigan e mbrojte Partinë
  shembull bote bane Shqipninë.
  Kur prej lajkave s’u gënjeve
  t’ligit shpinën kurrë s’ia ktheve.
  Shumë komplote të kanë kurdisë
  renegatë edhe titistë.
  Deshën t’na fusin në qorrsokak
  e t’na bajnë republikë t’shtatë.
  Krejt gabim jau mori mendja
  për me marrë kalanë nga mrena.
  Koci Xoxe me klyshët e tij
  shpresa e Titos ke n’Shqipni.
  Kur ata i muloi plehu
  në skenë doli Mehmet Shehu.
  Karta e fundit shteg nuk gjeti
  vet ia kthej revolen vetit.
  Ne jem’ kala e lashtë
  s’merrëm mrena as nga jashtë.
  Shpata e mprehtë e Enver Hoxhës
  çdo armiku do t’i bje kokës.

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 March 18, 15:26

   flm xha xha!!i fort je!!

   Reply to this comment
  • KOZi March 18, 21:31

   Nderime per Enver Hoxhen qe vrau komuniste me shume se cdo antikomunist ! gallate ,pune komunistesh me njeri tjetrin !!!

   Reply to this comment
   • Partizani March 19, 00:49

    Te gjithe sa vrau Enver Hoxha ishin ARMIQ te Shqiperise!
    Megjithate ai vrau pak,se sic po na shohin syte keto 26 vjet ai duhet te kishte vrare edhe 3 fishin e atyre qe vrau!
    ENVER HOXHA te qofshim fale!

    Reply to this comment
    • KOZi March 19, 23:33

     Mora pushken, dola malit,
     Te luftoja per Atdhe !
     Nga t’a dija une i gjori ?
     Se armiku ishim ne !!!

     Reply to this comment
     • intelektuali March 20, 08:27

      MORA PUSHKEN E DOLA MALIT
      TE LUFTOJA PER VATAN E ATDHE
      PO KU TA DIJA UNE I GJORI SE
      ENVER DJALLI NA KISHTE BERE SI DEDE?

 5. Claus March 18, 13:47

  Ja dhe Auron Tare shkruajti ca elife se i duhej te shkruante. Histori te kota, legjenda plot fantazi ku zihen ne goje, “kujtime te pabotuara” te marra nga ky apo ai ditar. Pergjigja ne fund eshte terr, shperlarje truri sipas interesave krahinore, klanore dhe simpatie.

  Ne tere keto “historira” pa fiilim dhe pa fund logjika ime me con ne nje pike: Shqiperia dhe tere udheheqja komuniste ishte ne funksion agjenturial, pervec Enver Hoxhes, perfshi ketu dhe Hysni Kapon si ambasadori i pare ne Beograd. E si mund te gjendej ne France ne menyre private kryeministri shqiptar Mehmet Shehu kur vete ata ne Shqiperi shihnin kudo armiq dhe agjente? Si ka mundesi te shkoje ne Paris figura e dyte pas Enver Hoxhes, kur vete ne Shqiperi jetonin te izoluar dhe pa kontakte me njerezit? Si ka mundesi qe Sali Berisha i hynte dhe u dilte pa e marre vesh askush per tu ulur ne oden e Enver Hoxhes duke pire vere me djemte e tij? Po nusja e Mehmet Shehut me emrin Marjeta perse lezetohej nga punonjesit e ambasades franceze dhe keto i shihte tere Tirana? Me e fortat i bente Fecor Shehu i cili kembente letra me ambasaden jugosllave tek berberi i Hotel Dajtit, takohej me ta por si gjithmone “askush nuk i shihte”, pavaresisht se Pellumb Kapo dhe Mehdi Bushati verdalloseshin neper sallonet e tij!!!!!
  Aty ne ate bllok rojet e gardes ishin sa per hunj gardhi, se atje hynte me kuc dhe me mac dhe e tere hordhia e rojeve dhe e shoqeruesve ishin sa per zhgrapur ndonje rruge jashte shtetit, per gje tjeter nuk ishin.

  Nje gje eshte e qarte: Mehmet Shehu u vra apo u vetevra, pak rendesi ka. Rendesi ka qe ajo ishte nje vdekje politike dhe kur ka vdekje te tilla luhen gjera te medha. Qe ne kete moment une nxjerr perfundimin qe Mehmet Shehu ka qne agjent, sepse nuk kishte arsye aq madhore per ta vrare apo per tu vetevrare. Te vritet nje kyeminister ne nje vend aq te izoluar dhe ne nje bllok “ku nuk hynte miza” ku askush nuk “kishte degjuar dhe pare asgje” eshte gjeja me absurde qe mund te ndodhte ne ate kohe.
  Ai ka qene agjent, shume prej tyre qe rrethonin Enver Hoxhen kane qene agjente. Tere ministria e brendshme, zbulimi dhe kunderzbulimi shqiptar po ashtu. Kudo behej loje e dyfishte.
  Sa per grupet qe hidheshin ne Shqiperi, ca pleq qe mezi vraponin me dy jave kurs ne Greqi a Gjermani ata ishin per te qeshur. Ata ishin mish per top. Kur nuk kishin bere hajer kur ishte per te bere, pra gjate luftes, si do te bein hajer ne ato kohe kur as kasolle nuk gjenin per te futur koken.
  Agjente kane qene, por dhe naive kane qene duke filluar nga CIA dhe te tjere. Perse e them kete:
  Te gjithe keta e dinin gjendjen shendetesore te Enver Hoxhes qe shume te gjate nuk e kishte, perse nuk priten dhe disa vjet dhe e kishin marre pushtetin rehat pa ngrene plumba ne balle?
  U nxituan paksa. Ndoshta i beri tahmaqar lufta per pushtet, ndoshta i dogjen shefat e tyre ne Uashington a Beograd, por megjithate klanet qe lane prapa e bene me se miri punen e tyre.
  Rezultatet shihen.
  Per te qeshur ishte keto dite qe ne Shqiperi festohej dita e veres e Shqiperise frankofone!!!
  Se si na del Shqiperia frankofone nje Zot e di, por ja qe na qenka frankofone!
  Jam i sigurte qe ne zyrat e Frances gjenden shume dokumenta per keta paciente, mjeke, shoqeruesa, ministra dhe deri kryeministra. Atje kane lene me siguri shume gjurme. Po nejse, te shkuara dhe te harruara e kush mund te merret sot me keta te vdekur, pervec “Dites”?
  Te gjithe keta e benin rrugen me tren deri ne Bari kur ktheheshin ne Shqiperi. Per vizita shkonin ne France. Per te pire ndonje gote shkonin tek “Dajti”. Dhe ne shtepi u hynin njerez qe “nuk i merrte vesh njeri nga hynin dhe dilnin”!
  E si nuk mund ti degjonte njeri krismat ne dhomen e Mehmet Shehut, kur keta merrni vesh qe ne Zelande na pergatitej nje atentat politik?
  Mehmet Shehu ka qene agjent, kane qene dhe te tjere poshte tij.Logjika e thjeshte ketu te con.
  Po perse nuk priten dhe ca muaj xhanem? Aq budallenj kane qene? Edhe mundet. Te ardhur nga Laberia, Mallkastra dhe Skrapari keto do te benin.
  Ja ashtu i sheh dhe sot, jane teper te dallueshem.

  Reply to this comment
  • ladi March 20, 09:49

   shkrimi mbi kete teme eshte shume interesant dhe nga me te miret qe kam lexuar ndonje here. na mungojme shume te tilla shkrime te cilat jane te bazuar ne dokumenta. me ben curi injoranca e disa komentuesve ne kete faqe.

   Reply to this comment
 6. tifozi March 18, 15:13

  Hera e pare qe te lexoj te perdoresh hjykimin nastrudin.

  Reply to this comment
 7. ENVER HOXHA ..THE GREAT March 18, 17:16

  Qerete agapi mu filarako Claus ..shume I lumtur po dukesh..

  Auron Tarja eshte nje vuvuzel qe ben zhurme per te mbuluar viziten e Don Lu Bashes ne Washington qe eshte veprimi me antishqiptar qe nga 1444….

  I ben dhe per te fshehur se ai vend jo vetem qe ka vdekur por po mban ere kerme dhe ti je nje nga kermat e Janulles…..sepse po shohim qe qenke I lumtur qe shqiptaret po I nxjerrin syte njeri tjetrit…

  nje material interesant ” apoklistika ” per spiunet e kol.JANULLES

  Me cfare ka ndodhur pas 1992 ( pushtimi nga micotaqis,milloshovic dhe islamiket e elez biberit) duhet ta shpallim Enver Hoxhen
  JEZU KRISHTIN E SHQIPTAREVE
  -lejimi cerekshekullor Janullatosit ( erdhi si i perkohshem)
  -lejimi i varreezave greke sipas vijes vorio epirit
  -shitja parcjale e detit jon
  -harresa e ceshtjes came
  PERBEJNE NJE KATER-KENDESH TE TRADHETISE SE SALI SATANAIT dhe te klases politike.
  PERBEJNE NJE SUKSES TE LOBIT GREK NE AMERIKE:

  **********
  AJO QE ME BEN PERSHTYPJE ESHTE:
  CFARE BEN LOBI SHQIPTAR NE AMERIKE KRYESISHT VATRA.
  CFARE BEJNE ANTISHQIPTARET E VOA-S TE ELEZ BIBERAJT QE ESHTE KTHYER NE KANIBAL ANTIKOMUNIST DHE KURRE NUK FOLI PER LOBIN SERB & GREK NE AMERIKE QE E SHPERFYTYRUAN ATE VEND ??

  Janullatos ne 100 vjetorin e Nolit ne Boston. Komuniteti shqiptar ne protesta. ‘Janullatos go home’

  8 Mars 2008 – Këtë te diele ne Boston, për te gjithë shqiptaret dhe veçanerisht, per ata te besimit te krishtere ortodoks ka nje feste, nje kremtim, nje përshpirtje me emrin e te nderuarit Imzot Nolit. 100 – vjetori i krijimit te katedrales se Shën Gjergjit nga shqiptari i shquar Theofan Stilian Noli.

  Duke marre referime nga nje artikull me titull “Elegji per Nolin – Ose buzëqeshja e vrerosur e IMZOTIT” nga Bostoni, thuhet se ata janë njoftuar se ne festen e besimtareve shqiptare, do te marre pjese edhe prifti greke, hirësia e tij – Kryepeshkopi Anastasio Janullatosi, i ftuar nga kisha shqiptare ortodokse Shën Gjergji ne Boston. Ky lajm ka tronditur thelle bashkësinë shqiptare , te kësaj zone. Te gjithë pyesin se “Ç’pune ka Janullatosi me Nolin? Ç’pune kanë besimtaret shqiptare me Janullatosin? Pse duhet drekuar me te? Shqiptaret shkojnë te nderojnë Nolin e jo atë njeriun qe diten e pare qe mori kishën shqiptare ortodokse, e hoqi portretin Nolit nga çdo zyre. Pse Janollatosi nuk e pavarësinë e Kosoves? Pse Janullatosi nuk mori pjese ne lutjen e përbashkët ne Shqiperi, kushtuar gjenocidit te vëllezërve e motrave tona, prindërve tanë Çameve te martirizuar?

  Sipas te njëjtave burime thuhet qe ceremonia do te filloje me nje meshe ne katedralen Shën Gjergjit, e me pas do te vazhdoj me nje dreke ne lokalin e famshëm PIER -4, njohur si restoranti i patriotit te shquar Anthony Athanas. Organizatoret, nga frika e protestave anti Janullatos, dhe reagimeve kundra Janullatosit e prezencës se tij ne kjo feste e bashkësisë shqiptare, ne Boston, është mbajtur e fshehte dhe çdo detaj mbi këtë aktivitet ende nuk është bere publik. Madje nje artikullshrues per HermesNews, ka pohuar se s’ka nje program, te njoftuar, s’ka nje agjende te ditës për te madhin tone Nolin, dhe krijesën e tij, katedralen e Shën Gjergjit. Sipas artikull shkruesit, konspiracioni me i madh, për këtë feste është se çdo pjesëmarrës duhet te jete aty kundrejt nje shume te vogël te $65, te cilat kërkohen për te ngrenë dreke me Janullatosin.

  Nder te tjera thuhet ne letrën e botuar nga HermesNews, se bashkësia shqiptare ne këtë zone ka bere nje reagim qe me tepër se sa fetar është i pastër, shqiptare. Thuhet se shume shqiptare e kane bojkotuar festen ne prezencën e priftit grek Janullatos, pasi megjithëse ata me pare kishin bere rezervime kur kane mësuar lajmin, shume vete i kane anuluar prenotimet ne lokal.

  Ne këtë lokal ku nuk ka guxuar me pare te shkele këmba e Janullatosit, jo se nuk ka dashur, por nuk ka qene aspak i mirëpritur nga shqiptari i madh Athanas, shkruan nje besimtare nga Bostoni. Ai thotë se nuk do te ishte pjese e asnjë grupi, por mesa duket qenia e Janullatosit ne keto kremtime, e paska krijuar tashme përçarjen. Shume vete e kane marre vesh me vonese prezencën e tij. Organizatoret kane tre muaj qe e mbajnë te fshehte këtë fakt, megjithëse pranojnë me krenari kur i pyet se e kane ftuar ata Janullatosin grek, ne kremtimet për panshqiptarin Noli, thekson artikullshkruesi.

  Me tej thuhet se besimtaret shqiptare, atdhetaret e patriotet ne Boston e zonën përqark tij, megjithatë te dielën e kësaj jave ne Boston, simboli fetar i festes te zbehte, për t’i lënë vend Nolit Shqiptar, qe Janullatosi nuk e pranon si figure te kishës autoqefale shqiptare. Madje dhe portretin e tij e ka hequr nga muret. Për te vetmen arsye, sepse Noli me shume se sa Imzot, ishte udhëheqës, politikan, shkrimtar, opinionist, krijues etj, etj. E megjithëse Janullatosi, thuhet se ka ardhur për kurim pasi vuan nga nje sëmundje e rende, ai do te jete prezent ne Kishën e Shën Gjergjit. 100 vjet pasi Noli fitoi aq mundimshëm pavarësinë e nje kishe shqiptare drejtuesit aktuale te saj, ftojnë nje prift greke me emrin Anasatasios Janullatos. Nuk ka ofendim me te madh. Me kujtohet Odisea i lashte, dhelpër dhe krijimi i tij djallëzor Kali i Trojës. Nje kalë Troje modern, qe nuk pranon te beje përshpirtje fetare, për viktimat çame te gjenocidit grek, por e politizon qenien e vet, duke mëshiruar çështjen politike te Qipros Veriore. Nje Kalë Troje qe ka ngulur këmbët e veta ne fshatin Kosine – Përmet, dhe zhvarros te vdekurit e lashte te ‘fakirëve’ përmetare dhe u ve emra luftëtaresh greke, qe kane mbrojtur te ashtuquajturin ”Vorio Epir” ne Luftën e Dyte Botërore.

  “Imagjinojeni Imzot Nolin, sot te kthehet përmbys ne varr”- tha nje bashkombase e nderuar kur mori vesh se kush do te merrte pjese ne 100 vjetorin Nolian. Te gjithë qe ata kane vendosur te bojkotojnë festen ne kishe aty te jete prezentë prifti greke Anastasios Janallatos, te dielën, kane vendosur te shkojnë tek varri i Imzotit Nolit, dhe do te vendosin tufa me lule ne emer te gjithë bashkëkombësve. Ata thonë se ende shohin fytyrën e Nolit te gjalle, e kane parasysh tashme Nolin tone, me ato vetulla te ngrysura, nje rrudhe me shume dhe nje nënqeshje te vrerosur ne cep te buzëve te lodhura. Vështrimi i syve te tij pyet: ”Edhe këtë ma bëtë o vëllezër ???”

  Çirem, digjem i vrerosur,
  Sakatosur, çarmatosur,
  As i gjall’ as i varrosur,
  Pres nje shenj’ e pres nje drite,
  Pres me vjet’ e pres me dite,
  Se ç’u tera, se ç’ u-mpaka,
  Se ç’ u-çora, se ç’ u-mplaka….

  Mendohet se asgjë me shume se ky varg i madhërishëm i Imzot Nolit nuk do ta përshkruante me mire gjendjen shpirtërore te tij nëse do te ishte gjalle

  kush jane GREKET E CLAUSIT ?

  Grekët sulmojnë televizionin që prodhoi dokumentarin “1821”
  Grekët kanë protestuar para godinës së televizionit që ka prodhuar dokumentarin me titull “1821”. Seria e dokumentarëve ka provokuar reagim të fortë sa që njerëzit kanë sulmuar disa prej punonjësve që kanë punuar për këtë dokumentar duke i akuzuar për shtrembërim të historisë.
  Një reagim i tillë erdhi pas publikimit të lajmit në gazetën “Proto Thema” se televizioni grek SKY kishte arritur marrëveshje me një televizion kabllor shqiptar për transmetimin e serisë së dokumentarëve.
  Dokumentari grek që i hedh benzinë zjarrit
  Në një kohë kur nacionalizmi në Shqipëri po rritet frikshëm, një dokumentar kontraversal i televizionit “Sky” në Greqia, i ka hedhur zjarrit benzinë. Një seri dokumentarësh me titull “1821”, tregon se historianë grekë pranojnë faktin se udhëheqësit më të shquar të Greqisë në vitin 1800 ishin shqiptarë dhe nje shumice e cilsuar ne Greqi jane shqiptare greqishtfoles si miku yne Claus..

  Reply to this comment
 8. Claus March 18, 17:56

  E di qe vizitat mjekesore ne USA kushtojne shume dhe per ca te sojit tuaj qe jetojne edhe ne lagjen Bronx eshte e veshtire te paguhen. Me gjithate si cam qe je, pra njehere i Berishes, njehere i Edit, njehere i xhamise dhe njehere i kishes, si puna e atij Idrizit a Muhedin Muhedinit, te keshilloj qe ne ate meshen per Nolin nuk do te ishte keq te mbidhje ca ndihma per te paguar ndonje vizite tek psikiatri dhe per te blere ca psikofarmaka qe besoj se do te benin derman. Ke shume nevoje, kete ta them sinqerisht dhe me keqardhje.
  Ilacet qe blen neper supermarketet e Amerikes nuk te bejne derman se kush e di se ku prodhohen. Edhe nje gje tjeter: do te jete akoma me mire te lesh per ca kohe pa ndjekur dhe fushaten e Trump-it se me te vertete te luan nga tepeleku i kokes. Keto jane keshillat e mia o komentues me nja 1981 emra.
  E fundit: Ke gje per te thene per shkrimin? Apo ke qene ndonja nga ata sigurimsat e asaj kohe qe mbanin xhakete dhe ne temperatura 46 grade C?
  He xhaxhi shiko shendetin mendor me pare.

  Reply to this comment
  • ...the great .. March 18, 20:53

   agapite Claus qenke nevrikosur shume..

   eshte e turpeshme qe te besh te tilla komente si juaji sepse dhe keto artikuj ishin ne forme barcaletash..por dhe ju me thene te drejten keni nje bagazh te konsiderueshem teorik dhe nuk duhet te bini ne nivelin e nje Blendi…

   Kur flitet per Enverin dhe Mehmetin eshte krijuar nje psikoze sikur ishin kasape dhe nuk kishin pune tjeter por prit koka njerzish dhe i ripnin te gjalle…thjesht kane kauar ne kanibalizem duke u marre per 30 vjet me kufoma.

   Ne fakt per te qene te sakte duhet te krahesojme me Greqine cfare ndodhi ne te njejten kohe atje ??

   Pas largimit te gjermaneve Greqia u pushtua nga koloniztoret angleze sipas marreveshjes me Stalinin

   pas traktatit te Lebanonit,Cazertes dhe Varkizes e majta greke dorzoi armet dhe u corientua..u shpartallua dhe ishte vone..deri sa shkuan per lesh dhe u dogjen edhe me napalm ne malet e Gramozit .

   Po ku shkoi Enver hoxha dhe mehmet shehi i greqise..si u trajtuan nga “demokratet” anglo-amerikane dhe e djathta e zeze greke.

   Aris Velouchiotis ishte mehmetshehu i greqise kurse Niko Belojanis ishte enveri greqise:

   I pari u var me koke te prere ne Trikalla..dhe koken ja vune ne nje llampe ndricimi per te tmerruar popullin kurse Belojanin e pushkatuan me 14 te tjere..

   Pra qirje Claus dhe ne patridhen tuaj kane ndodhur masakra qe ja kalojne dhe nomadeve

   Pasi eshte fund jave lexo ca rrjeshta me poshte per kulture:

   The heads of Velouchiotis and Javellas, exposed in the central square of the town of Trikala. The corpses of Velouchiotis and Javellas were subsequently decapitated, and the heads displayed, hanging from a lamp post in the central square of the town of Trikala. When British Labour government members of Parliament objected to the barbarity of the operation, they received the reply that the display was in accordance to an “ancient Greek war custom”

   take it easy Clau

   Reply to this comment
 9. padrino March 18, 19:32

  Mehmet Shehu, patriot, luftetar, statist i madh. U eliminuan nga klani verior, i ppsh, ku alija ishte servili numer nje, i Enverit, Pasi beri dhe krushqi me nexhin duke dhene mbesen, per ilirin. Se ndryshe ramiz nuk dilte ne krye, pa eliminuar, grupin e gjeneralve, dhe me pas, Kapon, Shehun, Hazbiun. Kur dihet se ramiz. jagua, Ka pjese dhe ne masakren, e Tivarit .

  Reply to this comment
 10. D. March 18, 20:31

  Tare vertete ka bere mje shkrim inteligjent dhe serioz per dallim nga shkrimet qe ne lexojme per tema te tilla.
  Eshte tjeter pune qe injorantat dhe nostalgjiket e partise preferojne tregime konspirative nga ato me fantastike.
  Sa per perpjekjen e XH.Mustafes per zbarkim ne Shqiperi, perpos nderhyrjeve te sherbimeve sekrete te Shqiperise,Jugosllavise dhe Leka Zogut, tjerat jane supozime. qe duhet te merren me shume reserve.Nuk ishte edhe aqe sekrete pergaditja e ti ne 81, shume shqipetare qe kalonin nete defrimi me te, Demirin,Elezin,Nazmiun e te tjere ishin pjeserisht ne dijeni.Ne kete misterje perfshihet trafikimi i droges, arratisja ndihma indirekte e UDBse permes nje personaliteti te njohur te emigracionit shqipetar etj etj..

  Reply to this comment
 11. nacrroku March 18, 23:47

  Nuk paska vend per koment sepse merremi me bujqesine.
  Filbi ne librin e tij flet dhe per shqiperine edhe per Abaz Kupin qe e quan hajdut qe u qepet karvaneve.Pra Filbi eshte marre me shqiperine.
  Ruset kishin nje eksperience absolute ne spiunazh dhe shqiperia mesoi shume nga kjo gje.
  Pse Burke nuk e vazhdoi misionin per te vrare Shehun,emisioni u pezullua.
  Mustafa ishte ne burg ne SHBA per pjesmarrje ne vrasjen e Reganit,ai doli nga burgu me kunder pagese prej 1 milion dollare dhe u arratis qe te nesermen nga amerika.Ai qe ka paguar 1 milion dollare per lirimin e Mustafes ,ai eshte dhe personi direkt qe e nisi ne Shqiperi.
  Tare thote celula sigurimi,nuk ka celula por drejtues me emra,pra Hoxha ose Hazbiu dhe jugosllavet e lane te lire Bajramin.
  Te gjithe qe mbaruan shkollen e Fulcit u vrane apo i vrane.Dikush nga Durresi thoshte nga vitet 1975 qe vetem dy kane ngelur gjalle nga kjo shkolle,edhe ata te dy iken,nga kush ajo dihet.
  Ka akoma njerez potenciale qe e dine te verteten por preferojne te heshtin,asgje nuk ndryshon ,vetem shuhet kurioziteti i njerezve dhe i gazetave.E cfare pastaj,asgje nuk zgjidhet,ata ike e vane ashtu si dhe sot ikin dhe svine me,kush can koken?

  Reply to this comment
  • qenver shehu March 19, 07:01

   lexo o gomar e leri perrallat. mustafa ishte ne burg se kercenoi e desh te organizonte vrasjen e nje prokurori – perrallat me regan e shoke i shikoni ju idiotet qe bini viktime e debateve te tipit “sondazh mbi lexuesit: zagaret e kujt klani komunist jeni? te enverit apo atyre qe vrau enveri pasi i perdori mire e mire?”…

   Reply to this comment
 12. bambada March 19, 09:51

  Tarja shkrimi eshte interesant po nuk Jam dakort me misticizmin apo dyshimin tend gjerat jane shume te qarta Jam dakort qe nuk ka analize se nuk mund te kete me keta analistet tane qe jane pa shkolle po per ata qe kane studiuar luften e ftohte vrasja apo vetevrasja e shehut eshte shume e qarte eshte bere si I dyshuar agjent rus dhe eshte bere me bekimin e perendimit,po e njejta gje eshte bere dhe per Enver Hoxhen nuk ka asgje misterioze apo te pashpjegueshme per profesionistet e politikes ai eshte nje aktor politik shume I qarte ne rolin e tij per kohen qe perfaqesonte dhe menyrat apo strategjite e perdorura shume te qarta

  Reply to this comment
  • intelektuali March 19, 11:39

   Po ashtu eshte o Lambada braziliane me shume vallezime dhe seks pederastesh,

   Po ashtu eshte qe per Enver Hoxhen nuk ka asnje mister, sepse te gjitha doumentat historike te VERTETA tregojne se ishte

   SPIUN i Ahmet Zogut ne ambasaden e Mbreterise ne Bruksel kur punonte si sekretar pa dipllome dhe pa asnje arsim perktates ne dipllomaci,

   SPIUN i Titos dhe i Jugosllavise Komuniste kur i kishte shitur BYTHEN dhe Vatanin bolshevikeve dhe kur hodhi poshte ne Mukje oferten angleze per bashkimin e trojeve shqyptare me urdher nga Vukmanovic Tempo dhe kur i vuri minat ushtareve angleze ne Kanalin e Korfuzit me urdher nga Beogradi dhe Moska,

   SPIUN i Stalinit dhe KGB-se bolshevike kur e nuhati qe Josip Broz Tito e kishte lanetosur per pabesine e tij prej pederasti dhe donta ta zevendesonte me kepucarin prej Korce Koci Xoxe dhe i fali sovjetikeve Pashalimanin dhe Sazanin kunder SHBA dhe Perendimit.

   SPIUN i Mao Ce Dunit dhe i Kines Komuniste dhe implementues i Revolucionit Kulturor kinez ne vendin tone qe i beri shqyptaret si nje fis ZULU me bisht nga prapa per Boten Demokratike

   SPIUN I Nexhmijes dhe Ramizit kur kishte mbetur si “peshku pa uje” ne Dimrin e Vetmise se tij te Madhe dhe nga zori qe duhej te linte pushtetin vrau bashkepuntorin e ti ne te gjitha krimet makaber kunder popullates civile, fshatarin dru me pre prej Mallakastre, Mehmet Shehu dhe sajoi me pas telenovelen kriminale me Xhevdet Mustafen per te likuiduar edhe Kadri Hazbiun, Legjenden e Sigurimit te Shtetit qe pederasti i Gjyles dhe i Bimbashit te Gjyrokastres te shkonte i qete ne Ferr si nje ANTIKRISHT i vertete.

   Reply to this comment
 13. bambada March 19, 10:12

  Boto komentin

  Reply to this comment
 14. letra March 19, 12:57

  O Qen Ver Shehu,shko lexoje ne internet e ke ,tek Webi i FBI,eshte shume e thjeshte.Mustabfa ka qene ne paraburgim me akuzen … per organizim vrasjeje te Reganit(kane qene disa persona ,jo shqiptare,qe po organizonin kete atentat me pagese) udhane. 1 milion Dollare dhe ai doli nga paraburgu,te nesermen iku dhe nuk u kthye me ne Amerike.Kush pagoi 1 milion dollare?
  Kete e di edhe bufi or trapa qe bujqesise qe doni te mesoni dhe Traktorin.

  Reply to this comment
 15. FIERI March 19, 14:12

  Dy fjale per kete pisqollen e halese intelektuhale dhe shume wc te tjera qe bejne kete ‘shitstorm”

  Enveri dh Mehmeti jane denigruar aq shume sa asnje rast tjeter ne bote..dhe perseri ato rezistuan…nuk mendoj se ka nostaligjike te tyre..jane te paperfillshem..POOOOOOOR
  Shqiptaret qe mendojne se periudha Enver Hoxhes ishte shume e veshtire nga rrethanat e kohes dhe ishte nje miljon here me atdhetare se Saliu i Serbise dhe Zogu i Tradhetise..jane shumica absolute..

  Pyetja ime per gazeten Dita dhe ca palaco te zogurves:

  Pse a derebardhe ngelet me 20 artikujt rrjesht me hysniun dhe mehmetin..dhe nuk merreni me tradhetarin
  AHMUT ZOGU dhe monstren SALI ELEZBIBERISHA ?!

  ndiqni keto dy pjese te kuptoni sa KANIBAL.TRADHETAR..VRASES ishte zogukurves..pra pse e keni mbullur gojen per keto kriminele…?!

  PJESA E PARE

  Unë Çatin Saraçi, të akuzoj ty Ahmet Zogu si tradhtar të atdheut tënd, si vrasës e hajdut

  Kujtimet e diplomatit dhe ish mikut të ngushtw të Zogut, Catin Saraçi, për vite të tera ishte pranë tij. E përshkruan si njeri brenda të cilit triumfoi përfundimisht e liga. Kurthet, intrigat, vrasjet, përfitimet e frikshme në ryshfete të padëgjuara dhe shitja e një vendi, në rrëfimin e rralle të Saraçit:

  Ahmet Zogu u ndihmua nga kryeministri serb Pashic me të holla (250 mije paunde) e njerëz, duke i falur në këmbim Jugosllavisë kullotat e pasura të Vermoshit dhe Shën Naumin, Saraçi nënvizon se ajka e ushtrisë se “Legalitetit” ishin rreth 500 oficere bjelloruse nga mbeturinat e Vrangelit që u thyen nga Ushtria e Kuqe, eksperte në luftimet frontale dhe në armët automatike. Këta udhëhiqnin rreth 5 mije shqiptare të Kosovës, të cilët marshuan drejt një kundërshtari po aq të forte, por të pajisur keq. Dinakëria e Zogut inicioi edhe një lëvizje mashtruese për qeverinë e Fan Nolit. Ai bashke me shpurën e vet, bene një udhëtim çoroditës nga Beogradi në Vjene e në Prage, për të dhëne idenë e ikjes. Në Vjene gjeti dhe bukuroshen Francy, e cila për ca kohe me pas, jetoi si mantenute në Tirane, ku pat ardhur me dy valixhe të vogla dhe u largua me dy kamionë plot baule të reja dhe një dore të mirë parash.

  Catin Saraçi flet për shume çështje të errëta apo të ditura të jetës se Zogut. Flet dhe për personazhin enigmatik Jak Koci, “një nga mendjet me të zhdërvjellëta të vendit tone, ndonëse makiavelist e ndjekës fanatik”.

  Treshja Zogu-Koci-Saraçi kishin rene dakord për punët e tyre të ardhshme t’i ndanin fitimet 20%-Jaku, 10%-Catini dhe pjesa tjetër, Ahmeti. Por Zogu gjithmonë i fshihte përfitimet për të mos u lënë pjese dy aventuriereve të tjerë, çka inicioi edhe një sherr mes Jakut dhe Zogut.

  Sa për martesën e famshme të Ahmet Zogut, ajo nisi si dëshirë për t’u martuar me bijën e mbretit Viktor Emanueli III, kërkesë që i gajasi hierarket e larte fashiste dhe mikun e ngushte të Saraçit, nënsekretarin fashist për Kolonitë Alessandro Lessona, një mik i ngushte i Musolinit. Ky i fundit i raporton Duçes se “maloku analfabet na dashka nuse të larte”

  Unë Catin Saraçi, të akuzoj ty Ahmet Zogu si tradhtar të atdheut tënd, si vrasës e hajdut. Shqipëria ka pare pushtues edhe me të fuqishëm se këta të sotmit. Do të ikin edhe këta, por emri yt s’ka për të figuruar gjëkundi.

  Synimi i kësaj letre është të të paralajmëroje për here të fundit të mos ngatërrohesh më me Shqipërinë, ndryshe do të detyrohem t’u tregoj diçka me shume francezeve dhe anglezeve. Bankënotat false që më dhe si dhe letrat e tua të fundit, po i ruaj si dokument i pandershmërisë sate…
  Catin Paskal Saraçi, London, 21 A.Stratford Rd.”

  PJESA DYTE
  Kryengritja e Fierit zuri te papergatitur shtetin shqiptar, ndaj edhe goditja qe ai dha ishte e percaktuar nga paniku. Ministri i brendshem Musa Juka, i terbuar nga shperthimi i kryengritjes, qe u konsiderua si disfate e tij, mori masa shume te ashpra policore. Prania ushtarake ne Fier arriti ne 500 vete, ndersa ne te gjithe vendin u arrestuan 1500 vete, kryesisht pjesetare te organizates se fshehte. Filluan operacionet ndeshkimore ne te gjithe zonen e Fierit dhe Mallakastres. Komanda e operacionit i telegrafonte çdo 3 ore ministrise se brendeshme. Paralelisht gjykata e posaçme filloi proceset gjyqesore. Kryetari i trupit gjykues ishte Ali Riza Topalli, komandant i operacionit. Anetare te tij ishin, majori Hamza Kuçi, kapiten Zef Prenushi dhe gjyqtaret Petro Martini dhe Sadri Faslliu. Prokuror ishte Kiço Bisha, prokuror i pergjithshem i gjykates se posaçme kunder krimeve politike. Gjykimi u be nen nje regjim terrrori. Mbi te burgosurit qe u vendosen ne shkollen e Bishanakes dhe burgun e Durresit u ushtruan edhe torturat cnjerzore te ndryshme, praktike e zakonshme e policise shqiptare.
  Gjyqi u zhvillua ne pese procese ne oborrin e shtepise se Qemal Vrionit, i cili ishte nje nga te arestuarit. U gjykuan 530 persona. Ne grupin e pare benin pjese 11 xhandaret e postes se Fierit. Pas nje seance qe zgjati 3 ore, ata u konsideruan fajtore dhe u pushkatuan menjehere prane sheshit te nenprefektures. Gjykimet e tjera kishin te benin me elementet civile qe kishin marre pjese ne kryengritje. Per keta gjyqi dha 42 denime me vdekje dhe 160 denime me burgim te perjetshem. Midis personave te denuar figuronin edhe anetaret e disa familjeve te degjuara dhe me influences siç ishin familjet: Vrioni, Dibra dhe Vlora. Ndaj ketyre personave gjykata nxori prova te dores se dyte. Keto prova deshmonin per nje pakenaqesi te pergjithshme ndaj mbretit, qeverise dhe disa personave te veshur me pushtet si, ministrit te brendshem Musa Juka, ministrit te luftes Xhemal Aranistasi dhe adjutantit te Zogut Abdyrrahman Krosi.

  Gjyqi perfundoi ne 17 shtator pasi punoi me intensitet per nje muaj rresht, duke lene ne Fier nje klime terrrori, e cila arriti kulmin ne daten 26 shtator, kur ne sheshin perpara nenprefektures u var ne litar Hekuran Maneku.duke u pasuar nga dhjetra te tjere

  pra ne Fier ZOGUKURVES dha

  42 denime me vdekje
  5 varja ne litar
  11 xhandare te egzekutuar pa gjyq
  160 me denim te perjetshem
  mbi 500 me denime te ndryshme

  a doni me per zogun e kurves ?

  Reply to this comment
 16. ganiu March 19, 20:27

  Feniks kapter magazina.
  Mos kërce sikur ta kishe lar byçen me tabasko. Njoh oficer dhe e mbështes mendimin tënd për besnikrin. Po aq sa dhe dritshkurtsin e shumicës. Shumica keni qenë thjeshtë një krah i fuqishëm pa tru në kokë. Prandaj po tallin hajdarët me ju.
  Çfarë mund të sjell unë si fakt kur ti më sjell “Tablonë Sinoptike” të Enverit. Ti e ke studiuar në shkollë ose thjesht në repart. Nuk të ve faj për atë kohë, por sot nuk mund të të quaj të mençur. Unë megjithëse e kam mësuar, pranuar si gjithë të tjerët gjithashtu nuk kam arritur ta pranoj në të vërtet. Thjesht se nuk më ka bindur. Gjërat që po dalin që pas 90es po vërtetojnë thjesht atë që ajo “Tabllo Sinoptike ” ishte një përrallë e përpiluar bukur. Kohët vendet dhe ngjarjet përkojnë por filli lidhës është shumë i keq.
  Po deshe fakte, merr e lexo intervistat dhe librat e Nexhmije Hoxha. Deri tek e fundit. Ajo ka rehabilituar të tërë ata që ti i quan tradhtar.
  Feniks, nuk jam nga ish bashkëpunëtorët e nazifashizmit, as Berishist, por nuk mund të mbështes injorancën tende. Nuk mund të pranoj të mbështes atë copë druri që ta kanë gdhendur si kokë. Vërtet që ta kanë vënë mbi shpatulla, por në fund të fundit dru mbetet.

  Reply to this comment
  • feniks March 19, 23:58

   O gani mavria!
   Po ti as sa nje kapterr hajdut magazine nuk ke tru,qe te me kundershtosh mua dhe shoket e mij!
   Je i vogel,teper injorant dhe me shume budalla ,qe t’i hysh detit ne kembe e te kundershtosh “Tablon Sinoptike” te Enver Hoxhes!
   Edhe nje gomar Malinati mund t’i thote kaq sharje sic ben ti,por argumente dhe fakte nuk ke asnje!
   Ne oficeret e mbaruam detyren tone dhe nuk na doli qofte edhe nje “BIR KURVE” qe te guxonte ta sulmonte Shqiperine sa ishim ne ne detyre deri ne 1993!
   Pasi na hoqi ne agjenti i UDB-se Berisha,ne ushtri filloi vjedhja dhe shitja e armatimit dhe municionit aq sa sot ne arken e shtetit nuk eshte derdhur asnje lek!
   Se sa te verteta jane ato qe thuhen per PUCISTET ne Ushtri, kete nuk e di ti,more kulish bushtre,por ne oficeret qe i hoqem mbi kurriz TRADHETITE e tyre!
   Vetem zgjuarsia dhe trimeria e LEGJENDARIT Enver Hoxha beri qe te deshtojne me turp te gjithe ARMIQTE e Shqiperise qe nga Koci Xoxe e deri tek Mehmet Shehu!
   Te ishte ndryshe sot nuk do guxonte gazeta DITA te botonte per dite nga 4-5 shkrime rehabilituese per M.Shehun duke e trajtuar ate si HERO-DEMOKRAT!
   Por ka qene agjent i CIA-s,UDB-se,KGB-se etj,pa dilni e mbroni ate,ndersa Enver Hoxhes i numeroni edhe dashnoret e adoleshences!!!
   Qe ti nuk paske kuptuar asgje nga sa jane thene per PUCISTET,kjo kuptohet lehte:
   -NJE IDIOT pa shkollen perkatese dhe pa qene ne ushtri kurre nuk mund te gjykoje se cfare TRADHETIE kane bere PUCISTET!
   Ti nuk i meriton kaq spjegime,se nje cope injoranti pa vlere je,por kete e bera ne respekt te lexuesve!

   Reply to this comment
 17. beni March 20, 00:07

  O xhaxhi ganiu!
  Per ty me ka thene gjyshi se ke qene kapterr hajdut i ushqimeve te ushtareve dhe prandaj te futen ne burg!
  Sa turp,xhaxhi ganiu qe shkruan me fjale te pista,qe provon se ato i ke mesuar ne burg e jo ne shkolle!
  Ti shkruan tamam si xhaxhi Sali Berisha,qe i shan shoket e tij nga nena,gruaja,motra ,per turp!
  Per njerez si ty,gjyshi im thote se jeni RRACE FASHISTI,qe e urreni gjyshin tim dhe shoket e tij!
  Per te gjitha keto gjyshi im thote se ti po ha MUT kot!

  Reply to this comment
  • ganiu March 20, 09:15

   Bankë, po ti çpate mo? Nuk e di se ç’moshë ke ti por të garantoj që nuk kam sharë askënd nga familja. Aq më pak oficerin tru trashë feniks. I thash atë që thotë dhe ai vetë. Që sot po tallin hajdarët. E di përse? Sepse ndryshe nga sa mburret ai, ai trimërinë më të madhe e ka bërë në shikimin rreshtor me lyerjen e këpucëve.
   Ata që bënë luftën dhe më pas prej trimërisë se tyre nuk guxoi, grek e serb e të tjerë me larg se ta, hëngrën plumbin pas kokës. Ushtria e pas 82shit ishte thjeshtë inerci. Zbulimi agjentura, të shitura. Kurse feniksat trima me bisht në shale. Nuk mundën të mbrojnë vendin e tyre të punës, të drejtat e tyre, perfytyro Shqipërinë. Shumica, si e thash dhe në replikën me feniks, ishin thjesht pa tru. Ishin njerëz tullumbace që nuk ua provuan askund. Këta “trima” u përfaqësuan me dy ose tre veta në luftën e Kosovës. Trimëri e madhe oficer X?! Apo jo?
   Kështu o Beni. Po të shkruaj ty për të dëgjuar feniks. Sa për gjyshin tat e ke gabim. Unë i kam qenë mirënjohës, bile dhe ndaj babait tënd nuk kam qenë xheloz. Gjyshi tënd ka pasur një vajzë të mirë, të bukur dheeeee. Lere se nuk thuhen të gjitha.
   Ti duhet të jesh edukuar keq në atë familje. Ndoshta e ke nga “babai”, ndoshta ai ka qenë shumë xheloz.
   Ti leme këto Benkë. Nuk e kuptova përse u fute si muti në pilaf? Mos je gjë nipi i feniks?
   Nëse është ashtu? Atëherë e di kush është feniks.
   Shëndet e të fala.

   Reply to this comment
   • GANUUU March 20, 22:18

    FAKTIKISHT TI GANI,,, NDOSHTA KE NOSTALGJI PER USHTRINE E MBAS VITEVE 92 ,,,KUR USHTRIA DHE REPARTET USHTARAKE DUKESHIN SI KAMPE REFUGJATESH,,, USHTAR PA UNIFORMA DHE PA ARME,,, USHTAR TE VESHUR ME TUTA SPORTIVE DHE ME SHAPKA QE SHULLOHESHIN NE DIELL GJITH DITEN,,,ASHTU SIC NDODHI DHE RASTI I REPATTIT TE PESHKEPISE,,,, ROJA ME ARME POR PA FISHEK,,,,,AI RAST NE KOHEN E XHAXHIT NUK KISHTE PER TE NDODHUR KURRE,,,, POR KOMANDANT SALI UDB,, E SKATERROJ USHTRIN SE NE NUK KISHTE CNA DUHEJ USHTRIA SE SALIU NA PRURI DEMOKRACINE DHE NUK KISHIM ME ARMIQ,,,,NUK KA SHTET PA USHTRI,,,EDHA ATA SHTETE QE KAN 100 VJET DEMOKRACI,,,,,KAN PASUR DHE KAN USHTRI TE RREGULLT,,,,,,TI THUA QE USHTRI DEGRADUA MBAS 1981,, NUK ESHTE E VERTETE,, AVIACIONI, MARINA,KUFIRI,DHE GARDA KAN FUNKSIONUAR GJITHMONE,,, NDOSHTA REPARTET E DORES SE TRETE,,,,, ME PAK USHTATE KAN QENE PAK TE LENA DORE,,,KESHTU O GANI RRI SHTREMBER POR FOL DREJTE,,,,,,JO RRI DREJTE DHE FOL SHREMBER,,,,

    Reply to this comment
    • ganiu March 21, 08:58

     O Ganuu, tipa që dilni si kërpudhat pas shiut dhe humbni pas daljes së diellit.
     Unë po rri drejt dje po flas po ashtu drejt. Nëse të funksionon sadopak truri duhet ta kuptosh se kur shaj periudhën pas 82shit nuk mund të kem nostalgji për 10 vet më pas. Ajo që mbeti pas 82shit ishte vetëm inerci. E fituar nga e shkuara. E pamë se si u vyshk nga dita në ditë. Disiplina dhe furnizimi me armatim. E pamë se kush e mori në dorë drejtimin e saj dhe në fund shkatërrimin e saj.
     Prandaj ju them mos hani mut dhe kujtoni lavdinë e djeshme dhe në të njëjtën kohë e vetmia gjë që unë intereson janë privilegjet e ushtarakut. Kështu si jeni katandisur ju njeriu mendon se vetëm për gavetë ì keni hyrë atij profesioni. Ju mburreni me lavdinë e asaj plejade që lindi në zjarrin e L2B dhe vdiq më plumb pas koke.
     Ndjenja juaj e inferioritetit burracakerisë ju bashkon për t’iu dhënë guxim, për të replikuar dhe për të shtrembëruar kuptimin e replikave që ju nxjerrin bythe jashtë.
     Këta oficerë keni qenë ju. Nuk keni pas bythë asnjëherë të nxirrni gjoksin. Dy kam njohur të tillë, dhe që të dy ishin të sigurimit të ushtrisë. Ju të tjerët skutha që vetëm me shantazhe mundoheshit të mbanit autoritetin tuaj.
     Këtë skutheri po e tregoni dhe tashti. Kërkoni vetëm të drejtat e ushtarakut dhe asnjëherë nuk e keni ngritur zërin për shkatërrimin e ushtrisë. Mo i jepni votat, demostroni kundër shkatërrimit dhe për armatimin e ushtrisë dhe do të shihni se do tu bashkëngjiten dhe shumë shqiptarë. Unë i pari. Po dolët vetëm e vetëm për interesat tuaja dhe votoni çdo qelbësir të majtë e të djathtë pa bukë keni për të mbetur, sepse unë nuk bashkohem me ju sepse duhet të gjej bukur për vete.
     Kështu o halabak ish ushtarak. Boll hëngrët. Filloni e lëvizni bythën.

     Reply to this comment
 18. WW2 March 20, 01:44

  per komentuesin Feniks

  I nderuar,ndoqa debatin tuaj me kete “ganiu-SALIU” dhe ben gabim qe i pergjigjeni .

  ky duket qe eshte nje idiot funksional dhe nuk komenton por “leh”

  me thene te drejten dhe ju keni superlativa per ate xhaxhin tuaj..por duhet te ishte treguar me i vemendshem per zevendesuesit e ardhshem etj etj,se u dogj vendi…

  Por ku “ganiu” duhet te dije se dhe Presidenti i SHBA zoti Obama shkon neser ne Kube qe do te thote nje pajtim me kundershtaret..po ne shqiperi pse nuk e bejne pajtim gani-sali-zuzaret ?

  Ishte fatkkeqesi kombetare qe ambasadori i pare amerikan erdhi nga nje vend teper armiqsor nga Beogradi..po ashtu propoganden antienveriste ne Amerike e udheheq per 25 vjet antishqiptari me i madh Elez Biberaj..dhe keto jane dy faktore te perkohshem pse enverhoxha po sulmohet si JEZU KRISHTI dikur dhe pse ka perverse akoma si ganiu-saliu.

  PSE ISHTE ENVER HOXHA NJE LEGJENDE ???

  Dosja e panjohur e operacioneve sekrete
  Autorët e projektit: Frank Wisner, drejtues i Drejtorisë Sekrete, dhe James Angelton,
  shefi i Kundërzbulimit.
  Ndërhyrja ushtarake që parashikonin amerikanët në Shqipëri

  Në Arkivin Kombëtar Amerikan në Avenunë Pensilvania, Washington D.C. gjendet
  tashmë i deklasifikuar për studiuesit një prej thesareve me të rëndësishme të historisë
  shqiptare
  të Luftës së Ftohtë. Prej vitit të kaluar, rreth 10 mijë dokumente të
  deklasifikuara hedhin dritë për herë të parë mbi operacionet e Shërbimeve Sekrete
  Amerikane ndaj regjimit komunist të Enver Hoxhës. Dokumentet në fjalë i përkasin
  periudhës kohore 1949 -1955, periudhë kur një prej shërbimeve sekrete më të fuqishme të
  botës përgatiste në fshehtësi të plotë operacionet klandestine ndaj vendit më të vogël dhe më të varfër të Ballkanit, Shqipërisë. Gjithsesi, operacionet sekrete amerikane duhen parë në kontekstin e tyre historik dhe politik

  USHTRIA ENVER HOXHES

  “Provokacioni” grek i 2 gushtit 1949, agresion luftarak për pushtim
  Sipas dokumenteve faktike, në sulmin e 2 gushtit 1949, grekët përdorën kundër Shqipërisë ushtrinë me topa, avionë, ushtri tokësore e gjithçka që përdor çdo ushtri që synon të pushtoj një vend tjetër. Ushtria shqiptare, madje edhe populli i cili në regjimin “hoxhist” quhej “popull ushtar e kufitar vigjilent”, iu kundërpërgjigj sulmit pushtues grek, me luftë të armatosur, në mbrojtje të kufijve e trojeve që u sulmuan. Ishte një luftë e përmasave dramatike. Ndërsa Greqia vërsuli drejt Shqipërisë mbi 70 mijë forca të armatosura, mbi 50 avionë, 80 tanke dhe një skalion artilerie me afro 400 gjuajtës, kryesisht topa, shteti shqiptar mobilizoi dhe futi në luftën mbrojtëse 10 mijë ushtarë, ndërkohë që po mbante në gatishmëri edhe 30 mijë trupa të tjerë pranë zonës së sulmuar. Siç dihet, Greqia ka pasur historikisht pretendime e synime për rrëmbim territoresh shqiptare, të cilat në 100 vitet e fundit i ka manifestuar edhe me provokacione e diversione ushtarake, duke tentuar të zaptoj forcërisht trojet shqiptare. Këto diversione e sulme ushtarake, kanë qenë sistematike veçanërisht pas shpalljes së pavarësisë në vitit 1912 dhe sidomos pas vitit 1913, kur “Konferenca e Londrës”, caktoi kufijtë zyrtar shqiptar, duke mbyllur kapitullin e kufijve mes Greqisë e Shqipërisë. Një nga aktet më famëkeqe luftarake greke kundër Shqipërisë, ka qenë sulmi ushtarak i nisur në 2 gusht 1949 në jug të vendit, me objektiv pushtimin dhe aneksimin me forcë të asaj toke shqiptare, që grekët e quajnë “Vorio-Epir”.

  KARNAVALET E SALI BYTHISHES
  Me 10 prill te 1994 i realizua masakra e pergjakur nga skuadro komanda “Pirro 1” Komando përbëhej nga 7 persona te armatosur me armatim te ushtrisë greke Pjesa tjeter qëndroi ne greke.Ne mesnatë u bë krimi, kunder një reparti me 130 rekrute te rinj dhe te parmatosur.Më 10 prill, në orën 02:40 një komando greke prej 8 personash me uniforma të ushtrisë greke hynë në territorin shqiptar, në afërsi të fshatit Peshkëpi pranë një reparti ushtarak. Komandoja vret në befasi ushtarin Arsen Gjini, kapitenin Fatmir Shehu dhe plagos tre shqiptarë. “Këto i keni për Vorio Epirin”, kanë thirrur ndërsa gjuanin. Gazeta “Elefterotipia” publikon lajmin se vrasja është marrë përsipër nga grupi terrorist “MAVI” (Fronti për Çlirimin e Epirit”. Nata e 10 prillit 1994 do të mbahet mend nga të gjithë shqiptarët. Vendi ynë atëherë u gjend përballë një sulmi ushtarak. Një repart komando hyri nga Greqia 4 kilometra në tokën shqiptare. Pasi kishte studiuar më parë planin, njerëzit që mbanin veshur uniforma ushtarake, sulmuan postën kufitare të Peshkëpisë. Bilanci dy të vrarë, tre të plagosur dhe disa dhjetra ushtarë të traumatizuar. Komandoja greke kishte zgjedhur si moment të duhur për të sulmuar, kohën kur i gjithë reparti kishte rënë në gjumë. Dy persona me uniformë dhe maska hynë në korridorin e kazermës. Komandanti i stërvitjes, Fatmir Shehu, u foli të panjohurve, duke u kërkuar të kursenin ushtarët, por ata e qëlluan me armë duke e lënë të vdekur. Më parë maskat kishin ekzekutuar edhe ushtarin Arsen Gjini. Tre rekrutë të tjerë mbetën të plagosur gjithashtu. Nën këcënimin e armëve maskat që flisnin greqisht duke përmendur Vorio Epirin, i mbyllën 130 ushtarët në një dhomë, ndërsa dy oficerë të tjerë i izoluan në një zyrë tjetër. Ky ishte versioni zyrtar i shtetit shqiptar, porse në traktin e organizatës “MAVI” i botuar edhe nga shtypi grek, shkruhej: “Organizata patriotike MAVI, pasi studioi me kujdes kushtet dhe operacionin që do të kryente në janar 1994, i dha urdhër njërës prej skuadrave të saj të armatosura që të godiste një repart ushtarak shqiptar, pranë vijës kufitare. Në orët e para të datës 10 prill, ditë e diel, në bazë të informatave të dhëna nga “Seksioni i mbledhjes së informatave”, skuadra PIRRO-l, e përbërë nga një grusht luftëtarësh, gjendjej në pozicionin e vrojtimit të objektit, në një kodër aty pranë. Sulmi filloi me kapjen e rojes dhe brenda dy minutash, godina dykatëshe e stërvitjes në Peshkëpi ishte në duart e luftëtarëve tanë. Skuadra e mbajti repartin për 20 minuta. Duke ikur, mori me vete 15 automatikë tip Kallashnikov të prodhimit kinez, dy arka me municion, si dhe oficerin e SHIK-ut…ECT..

  PRA VETEM NE KOHEN E GJERGJ KASTRIOTIT DHE ENVER HOXHES KA PATUR SHTET DHE USHTRI AI VEND..KAQ MJAFTON

  Reply to this comment
  • ganiu March 20, 16:12

   WW 2, përse më quan ganiu Saliu? Apo thjesht se i kujtoj këtij trutharit që këndon si gjeli majë plehut se ai personalisht s’është provuar askund? Apo se i them se ata tek të cilët mbështetej Enveri dhe që bënë LANÇ dhe që ì vunë dajakun grekut dhe që e bënë të rrinte me bisht nën shale serbin, i vrau Enveri? Të fundit në 83shin .
   Mos nuk është e vërtet? Ku e sheh Saliun ti o mjalt? Apo dhe ti je një tip si dhe X feni? Nga ata oficer që kursenin duke ngrënë në mensën e ushtarëve? Për këtë mos me sill fakte kundër e kam bër dhe unë ushtrinë.
   X feni nuk ishte i detyruar të merrej me mua, por duket se i djeg diçka. Ndoshta që sqe i zoti të bëhet president si kolegu i tij Bujar mustaqja. Apo që spati byçen për të shkuar e të luftojë në Kosovë? Nuk ia di shkaqet, por pasojat janë të rënda! Trungu që ka mbi shpatulla ka filluar ti plasaritet. Ndjeja e inferioritetit po e bren deri në palcë. Ndoshta është punë pleqërie. Shikon fundin dhe sheh që vetëm kontroll rreshtor e lypje të drejtash ka mundur të bëjë në jetën e tij. S’ka shkrehur asnjëherë bile as në 97en. Njeriu që mburret me të shkuarën është thjesht një faliment. Tregon vetëm ndjenjë inferioriteti. Këtë e ka me të madhe X feni, por dhe ti nuk je pas.
   Zotëri dhe unë jam krenar për to, njerëzit e mi kanë luftuar e drejtuar në ato që përmend ti. Unë ndjej krenari por me krenarinë e kthyer në mburrje nuk mund të mbroj Shqipërinë. Asnjë oficer (përveç Pashajt dhe atyre që luftuan në Kosovë)nuk ka bër asgjë kundër shkatërrimit të ushtrisë. E vetmia gjë që kanë bërë është kërkesa për të përfituar ndonjë lek. Shumica e tyre volën gjakun e partizanëve dhe asgjë nuk bënë për gati 45 vjet. Dhe kur ju erdhi koha të bënin diçka unë fshehën skutave. Dy raste mund të kishin vendosur për emrin e tyre. 97a dhe Kosova.
   Prandaj mos ha shumë mjalt se valësh pastaj.
   Me e keqja është kur ngatërron kavanozët, në vend të mjaltit merr atë të mutit! Ha për Enverin, por mos më quaj mua Saliist.

   Reply to this comment
 19. Zasreni March 20, 03:28

  SHOKE
  SPIUNINE VRAU MILUA
  PO ME UREN C PATEN
  PER TY SHANIKO
  GJINO A U POQEN FIQTE
  PO IK E HANI NDONJE PJATE TRAHANA TE MBUSHNI BARKUN C DUHET KOMENTET O TE SHKRETE
  A SE HARROVA
  DEGJUAM KRISMA

  Reply to this comment
 20. shabani March 20, 08:41

  Tani lerini keto per Enver Hoxhen sa ishte galle mbajtet rradhen per ti bere gojore

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim