Ballistët: 29 Nëntori, dita e pushtimit të Shqipërisë nga komunistët

April 14, 2014 13:03

Ballistët: 29 Nëntori, dita e pushtimit të Shqipërisë nga komunistët

Intervistoi Xhevdet Shehu

Në këtë pjesë të dytë dhe të fundit të intervistës me gazetën ‘DITA’, Kryetari i Ballit Kombëtar, Adriatik Alimadhi, vazhdon replikën me djalin e Enver Hoxhës, Ilir Hoxhën, ndërsa sqaron pozicionin e nacionalistëve në Konferencën e Pezës dhe pse ndodhi përçarja e madhe e tyre me partizanët komunistë. Historia e marrëveshjes së Mukjes sipas versionit ballist dhe arsyet e vërteta pse u prish ajo marrëveshje. Pse ballistët vazhdojnë të kenë një inat të hidhur me Mehmet Shehun dhe qëndrimi i tyre për zhvillimet që ndodhën në Shqipëri pas 29 nëntorit të vitit 1944. A do të jenë Balli Kombëtar dhe aleatët e tyre të djathtë pjesë e festimeve të 70-vjetorit të çlirimit…

 

Zoti Alimadhi, para se të kalojmë tek marrëveshja e Mukjes, pse këmbëngulni se Partia Komuniste ishte nën diktatin e jugosllavëve?

Sepse ky është fakt dhe kjo ishte e vërteta e njohur qysh në atë kohë. Kuptohet se partia komuniste shqiptare ishte si një degë e partisë komuniste jugosllave. Dhe të dërguarit e Titos, Miladin Popoviçi si organizator politik dhe Dushan Mugusha si organizator ushtarak, mbetën drejtuesit  dhe komandantët e vërtetë të partisë komuniste shqiptare deri pas Luftës. Pas tyre erdhën edhe të tjerë emisarë jugosllavë si Vukmanoviç Tempo-ja me shokë. Se në ç’gjendje ishin komunistët shqiptarë përpara ardhjes së emisarëve jugosllavë, e tregon raporti i Miladin Popoviçit drejtuar komitetit qëndror të partisë komuniste jugosllave, më 21 Maj 1942: ‘Kemi gjetur një kaos të vërtetë. Ndodheshin grupe dhe grupthe (gjithsej tetë, ndër të cilët dy trockiste). Secili prej tyre tërhiqte nga ana e tij. Shpeshherë bënin edhe ‘bashkime’ ose ‘marrëveshje’ për të paditur tek neve njëri-tjetrin’.  Raportet e emisarëve jugosllavë vërtetojnë gjithashtu se prej pushtimit të Shqipërisë prej Italisë fashiste (7 Prill 1939) gjer në Nëntorin e vitit 1941, komunistët shqiptarë kishin ndenjur si të mpitë duke u kacafytur midis tyre dhe s’kishin lozur asnjë rol në lëvizjet e brendshme të popullit shqiptar gjatë asaj periudhe. (shih, ‘gjaku i Tradhëtuar’ , libër i bardhë i Ministrisë së Punëve të jashtme Jugosllave, botuar më 1949). Mirëpo të organizuar dhe të shtytur prej emisarëve jugosllavë, u hodhën në një veprimtari te ethshme, sidomos nëpër qytetet, duke rekrutuar dhe formuar anëtarë partie, veçanërisht nëpër të rinjtë e papjekur e në njerëz gjysmakë, studentë që nuk kishin kaluar kurrë provimet, nxënës shkolle, shegerta, zejtarë, punëtorë, vajza të pamartuara etj.

 

Sidoqoftë, PKSH organizoi Konferencën e Pezës, në të cilën morën pjesë edhe nacionalistë, apo jo?

Po, pikërisht për këtë qëllim komunistët organizuan një mbledhje në Pezë më 16 shtator 1942, ku kishin thirrur edhe disa nacionalistë si jallan-shahitë. Ndonëse ca prej këtyre e kuptuan dredhinë dhe nuk e nënshkruan rezolutën e Pezës, komunistët e quajtën sikur lidhja u bë, dhe luftën e tyre e vazhduan nën maskën e ‘Frontit Nacional- Çlirimtar’ që i fshihte partisë komuniste turirin e ariut. Kjo maskë vazhdoi edhe për 50 vjet me të ashtuquajturin ‘Front Demokratik”. Megjithëqë manovra e krijimit të ‘Frontit Nacional –Çlirimtar’ duket e thjeshtë, si një lodër fëmijësh, ajo gënjeu goxha intelektualë me diploma universitetesh, avokatë, doktorë e profesorë, të cilët e paguan pastaj gabimin me jetën e tyre. Por më e keqja ishte se gënjeu shumë njerëz të thjeshtë, të cilët besuan se komunistët luftonin me të vërtetë për  atë program që i shpallnin popullit. Edhe këta e paguan shtrenjtë gabimin ose e paguan me vonë njëri pas tjetrit me jetën e tyre. U gënjyen të pakënaqurit, ata që patën vuajtur shumë nën regjimet e mëparshme dhe që shkonin me mirëbesim se komunizmi do t’iu përmirësonte jetesën. Por i tërë ai element i tërhequr në këtë mënyrë dhe që kishte një farë ndjenje njerëzore u kosit me vonë. Ata që sunduan më në fund dhe mbetën zotër të situatës në një parti kriminale komuniste qenë nga gjakpirësit më mizorë, ambiciozët që kanë dështuar në çdo punë tjetër dhe që kujtojnë se të gjitha fajet ua kishte sistemi shoqëror ose njerëzia mbarë.

 

Zoti Alimadhi, gjatë kësaj interviste me ju, konstatoj se ju ballistët jeni kundërshtarë politikë të Enver Hoxhës, por kam vënë re gjithashtu që kini një inat dhe zemërim ndoshta më të madh me Mehmet Shehun. Pse ndodh kjo?

Upupu! Po Mehmeti ishte më i tmerrshmi nga të gjithë komunistët. Ai ka bërë namin, ka vrarë ballistë më shumë se të gjithë partizanët e tjerë të marrë së bashku. Si mund ta durojmë ne atë? Shiko, në krye të partisë komuniste ndodheshin dhe mbetën ata që e mendonin komunizmin jo në interes të kombësisë shqiptare, por në funksion të proletariatit botëror ose në shërbim të Rusisë Sovjetike. Për t’i lehtësuar kësaj peshën e luftës kundrejt gjermanëve e tërë Shqipëria duhej të bëhej shkrumb e hi, edhe sikur të mbeteshin gjallë vetëm 300 djem e 300 vajza, thoshte Mehmet Shehu. Po ju sjell vetëm një fakt nga lufta, që e kanë pranuar vetë komunistët: Më 21 tetor 1943, Mehmet Shehu zuri afër Lushnjës 67 bujqër, ushtarë të thjeshtë të Ballit dhe i vrau të gjithë mbasi i vuri të hapnin gropën e tyre të përbashkët. Dhe ju më pyesni pse jemi kundër Mehmetit? Mos doni që t’i ngremë monument Mehmetit dhe Enverit pse na vranë? Kurrën e kurrës. Ne jemi ballistë të ndershëm dhe patriotë dhe jemi e do të mbetemi gjithnjë në llogoren kundër tyre.

 

Një nga çështjet më të nxehta të intervistës është prishja e marrëveshjes së Mukjes. Ku gabon, sipas jush, Ilir Hoxha dhe cili është versioni ballist i asaj ngjarjeje?

Më duhet të them se Mukja u përgatit me shumë kujdes nga Mid’hat Abdyl Frashëri, për të përcjellë frymën e vëllazërimit dhe të bashkimit midis shqiptarëve. Kjo kërkon një shpjegim më të gjatë pak, për t’ia kujtuar Ilir Hoxhës, djalit të Enver Hoxhës. Po le t’ja shpjegojmë pak më gjatë dhe me argumenta shokut Ilir se kush e prishi marrëveshjen e Mukjes. Në Mukje, të dy përfaqësitë ranë dakord që të formonin një Komitet të përbashkët për Shpëtimin e Shqipërisë. Të dy palët do të luftonin kundër pushtonjësit fashist dhe çdo armiku tjetër që mund të sulmonte tokën shqiptare. Të dy palët do të luftonin për një Shqipëri të pavarur dhe etnike. Forma e regjimit do të zgjidhej prej popullit vetë pas çlirimit të vendit. Komiteti i përbashkët do të shpallte pavarësinë e Shqipërisë dhe do të shpërndahej porsa që të formohej një qeveri e përkohshme. Kjo marrëveshje shkaktoi, një gëzim të përgjithshëm dhe bota, pas një ankthi aq të gjatë, nisi të merrte frymë lirisht. Por komunistët, me shtytjen e emisarëve jugosllavë, të cilët komandonin realisht Partinë Komuniste shqiptare nuk qenë dakord. ‘Shokët delegatë (shqiptarë) ranë në Mukaj në pozitat e nacionalistëvet, plot oportunizëm dhe u kënaqën vetëm me ndonjë ndërrim të thjeshtë fjalë ose fjalie’ shkruanin ata më 13 tetor 1943. Për t’i mbushur mendjen shokut Ilir që partia kriminale komuniste, jo vetëm që u krijua nga partia komuniste jugosllave, por edhe me mbështetjen e tyre erdhën në pushtet, duke vrarë dhe masakruar nacionalizmin e kulluar shqiptar, le të nxjerrim këtu disa rreshta nga libri i bardhë jugosllav, botuar më 1949: ‘Disa anëtarë të Komitetit Qëndror të Partisë Komuniste Shqiptare, ndër të cilët edhe Enver Hoxha, iu jepnin tepër rëndësi bisedimevet për marrëveshje me Ballin Kombëtar dhe nuk donin të zbatonin vendimet mbi krijimin  e një ushtrie nacionalçlirimtare (komuniste), pse kishin frikë se mos zgjuanin dyshime në Ballin Kombëtar dhe dështonte marrëveshja….etj.

‘Kështu u arrit në kapitullimin e turpshëm t’antarëvet të Komitetit Qëndror të Partisë Komuniste shqiptare përpara drejtonjësvet të Ballit Kombëtar, në konferencen e Mukajt më 1 dhe 2 gusht 1943…

‘Në rezolutën e nënshkruar (ndërmjet Partisë Komuniste dhe Ballit Kombëtar), në vend të përshëndetjes ‘Vdekje Fashizmit – Liri Popullit’ u vu fjala nacionaliste ‘Ja vdekje – Ja liri’. Ndër detyrat e Komitetit për Shpëtimin kombëtar figuronte edhe krijimi i ‘Shqipërisë së etnike’, parrullë me të cilën vepronin pushtuesit italianë, gjithë qeveritë kuislinge, Balli Kombëtar dhe tradhetarët e tjerë.

Në vigjiljen e konferencës së Mukajt, shoku Zvetozar Vukmanoviç – Tempo kishte arritur rishtaz pranë selisë së Komitetit Qëndror të Partisë komuniste Shqiptare që ndodhej në katundin Kuçakë. Në mbledhjen e Komitetit Qëndror me kërkesën dhe insistimin e Koçi Xoxës, ai parashtroi pikëpamjen e tij në lidhje me qëndrimin kundrejt Ballit Kombëtar… Mbasi u vu mirë çështja edhe nga ana e Koçi Xoxes dhe e shumicës së Komitetit, u muar më në fund qëndrimi që duhej: Komiteti Qëndror i P.K shqiptare e dënoi tradhtinë e turpshme të Mukajt…

Menjëherë pas Konferencës së Mukajt u thirr në Labinot Konferenca e dytë e Komitetit Qëndror të ‘Lëvizjes Nacional Çlirimitare’, në gji të së cilës u muar një qëndrim i qartë e i prerë kundër Ballit Kombëtar’. Ky qëndrim i qartë dhe i prerë që mori partia kriminale komuniste kundër Ballit Kombëtar, me shtytjen e emisarit jugosllav Vukmanoviç – Tempo, ishte prishja e  marrëveshjes së Mukajt dhe shpallja e luftës Civile. Në konferencën e dytë të Labinotit e cila u mblodh më 4  shtator, Enver Hoxha për të larë veten e tij përpara emisarëve jugosllavë, tregohet më i rreptë nga të tjerët kundër Ballit Kombëtar, marrëveshjes së Mukajt dhe atyre që e nënshkruan. Çështja e indipendencës u bisedua gjatë, po ashtu edhe çështja e Kosovës. Kjo çështje ka shërbyer edhe për Mustafa Krujën si mollë sherri, grindje e përçarjeje… Lufta jonë nacional- çlirimtare është një luftë popujsh, e përbashkët, krahas me aleatët kundër Boshtit… Populli shqiptar, që ka vuajtur, nuk do të dojë të skllavërojë tjetrin që ka vuajtur si ai, e kësisoj reciprokisht. Kjo luftë i ka bashkuar popujt… Ne kemi mbrojtjen e Bashkimit Sovjetik, mprotësin e shteteve të vogla dhe të të gjithë popujvet. Pra vetë popullsitë në mes tyre, në Kosovë, do të merren vesh dhe do të shohin nga do të shkojnë…Delegatët tanë kanë diskutuar por nuk kanë ditur të mbrojnë pikpamjet e tyre dhe e nënshkruan proçes – verbalin (e vendimevet të Mukajt). U shtua edhe një gjë tjetër: ‘Shqipëria Etnike’. Kështu që pranohet teza e Ballit Kombëtar, i cili nuk bën luftë nacional- çlirimtare por lufton kundër nesh…’ (Shih veprën Enver Hoxha, botuar në Tiranë më 1968, vëllimi i I-rë, faqe 357-360).

Porsa e prishi marrëveshjen e Mukajt, Partia Komuniste ose ‘Lëvizja nacional – çlirimtare’ duke e paditur Ballin Kombëtar si organizatë ‘fashiste’ e ‘tradhëtare’ dhe duke e mbuluar me të gjitha të zezat e goditi befas që prapa krahëve, në një kohë kur ky po përgatitej t’iu qëndronte trupave gjermane, të cilat po zbrisnin për të zënë vendin e ushtrisë italiane të kapitulluar. Atentatet filluan në të katër anët kundër anëtarëve të Ballit, me një egërsi që s’ishte parë kurrë ndërmjet shqiptarësh. Kudo që u kapën njerëz të kësaj organizate (të cilët nuk e prisnin një gjë të këtillë), u vranë dhe u therën  në mënyrën më barbare, shpeshherë duke iu nxjerrë syt, duke iu prerë veshë e hundë ose duke iu thyer kockat në tortura. Në një gropë të madhe që zbuloi Balli Kombëtar tek Përroi I Shipkës, (në qarkun e Korçës), në janar 1944, gjeti 185 kufoma t’anëtarëvet të tij, masakruar në mënyrën më çnjerëzore, ku midis cenevet të tjera, kishte edhe të rrjepur ose të mbathur për së gjalli me gozhdë e patkonj kali. Ngado që shkonin komunistët digjnin me urë në dorë shtëpitë e ballistëve, domethënë shtëpitë e fshatarëve të Toskërisë ndërtuar me djersë kurbetesh. Një mizori e ketillë nuk ishte parë në Shqipëri prej grekëvet dhe serbo- malazezëve më 1913- 1914. Por këtë radhë ishte shumë më e dhimbshme, shumë më tragjike, kur shqiptari ia bënte shqiptarit, vëllai-vellait dhe djali babait.

 

Po për periudhën e pas luftës çfarë mendoni?

Çfarë duhet të mendojmë për periudhë e pas luftës, kur ju vetë po shkruani dhe po mbushni faqet e gazetave tuaja me çfare krimesh ka bërë partia kriminale komuniste? Poshtërsi, pushkatime, internime, izolimin e Shqipërisë nga bota perëndimore dhe demokratike, të gjitha këto probleme që ju shikoni sot janë si pasojë e periudhës së izolimit të Shqipërisë dhe shqiptarëve nga bota. Partia e Ballit Kombëtar ka qenë konsekuente në qëndrimet e saj dhe nuk e ka ndryshuar asnjëherë qëndrimin në raport me komunistët tradhtarë dhe uzurpatorë të Shqipërisë. Bindja jonë është e pandryshueshme: Komunistët kanë qenë dhe mbeten fatkeqësia më e madhe e këtij vendi.

 

Jemi në vitin e 70-të të çlirimit të Shqipërisë. Ju si parti e Ballit Kombëtar, a do të jeni pjesë e festimeve?

Shqipëria nuk është çliruar 70 vjet më parë. Më 1944 ajo është pushtuar nga komunizmi. Ndaj ne këtë ditë e quajmë ditën e pushtimit të Shqipërisë nga kriminelët komunistë, sepse realisht kështu ndodhi. Por, a duhet të marrë pjesë Balli Kombëtar në këtë ‘festë’, pyesni ju.  Kur pas kaq vitesh nuk janë gjetur ende eshtrat e qindra dhe mijëra ballistëve shqiptarë të vrarë nga komunistët, si mundet të marrë pjesë Balli kombëtar në festime? Ata që i vranë dhe i pushkatuan nuk kanë kërkuar ndjesë para shqiptarëve. Si mund të marrim ne pjesë në një festë që nuk është festë? Për ne ballistët 29 Nëntori duhet të shpallet ditë zie kombëtare. Është paradoksale që edhe sot e kësaj dite vazhdojnë të përbalten padrejtësisht të parët tanë, siç bën i biri i Enver Hoxhës. E them këtë pasi në historinë e Shqipërisë ajo çfarë kërkoi Balli Kombëtar nuk ka shkuar në vendin e duhur. Dhe jo vetëm kaq, por sot po kërkohet edhe nga pinjollët e tyre vleresimi dhe nderimi padrejtësisht i nacional-çlirimtares,e cila kullon gjak shqiptari të pastër dhe në themelet e saj ka eshtra të nacionalistëve shqiptarë.

 

Megjithatë, festimet do të bëhen edhe pa ju, sikurse është njoftuar zyrtarisht. Po aleatët tuaj të djathtë çfarë qëndrimi do të mbajnë?

Mendoj se do të mbajnë të njëjtin qëndrim me ne. Pra nuk do të jenë pjesë e festimeve. Kohët e fundit kemi parë disa politikanë të dalin dhe të bëjnë thirrje për festimin e të ashtuquajturit 70 vjetor të çlirimit. Gjej mundësinë në këtë intervistë për gazetën tuaj të nderuar dhe të hapur ‘DITA’, t’ju bëj thirrje atyre të jenë të matur për të mos kujtuar dhe hapur plagë dhe të kthehemi pas, sepse do lëndojmë mijëra zemra të shqiptarëve që nuk dinë se ku i kanë eshtrat e të afërmve të tyre. Mendoj se është pjekuri politike të tregohesh i matur dhe gjakftohtë. Pas kaq vitesh nuk është mirë që shqiptarëve t’ju ofrojmë harresa të së shkuares diktatoriale dhe mizore. Mendoj dhe është koha t’ju ofrojme shqiptarëve mirëkuptim, afrimitet midis njëri-tjetrit dhe të shohim përpara si njerëz me parime madhore për të mirën e Shqipërisë dhe shqiptarëve.

 

April 14, 2014 13:03
Komento

37 Komente

 1. Horri i Bulevardit April 14, 13:19

  Nuk duhet te qahet Balli Kolaboracionist, per ardhjen e komunizmit, se ishin keta qe me bashkepunimin e tyre te hapur me pushtuesin, qe bene qe popullsia te shifte nje fije shprese, te PKSH-ja, qe diti te shfrytezoi shume mire vlerat e atdhedashurise se shqiptareve me te mire dhe me atdhetare.
  Balli antishqiptar, me bashkepunimin e tij me pushtuesin, morren mallkimin e gjithe popullit.
  A eshte 29 nentori dite zie, kjo nuk eshte e vertete, por 29 nentori ishte dita e lirise se nje populli te shtypur.
  Vendosja e komunizmit, eshte dicka tjeter qe do tjeter trajtim, se duke i njohur antikomunistet e diteve te para te clirimit, nepermjet gojedhenave dhe librave, smund te jem ndoshta i qarte, por ne qofte se ajo opozite antikomuniste, kane patur faren e kesaj opozite pederaste te Sali Berishes, me duhet te them, Mire ja paskan bere.
  Gjithmone duke patur parasysh byt…q…m Bllokqen Sali Berishen.
  Sa per kete Alimadhin qe ka mbaruar universitet ne komunizem, duke qene pinjoll i ballit antishqiptar, me duhet te deklaroj se ka qene Hafije e sigurimit te shtetit.

  Reply to this comment
 2. nina April 14, 13:32

  ti je trap ballist i ndyr. ju duhet te zhdukemi mga faqja e historis se popullit shqiptar, pasi ju i sherbyet fashizmit dhe vrat bijt e popullit me te mire. ik ballist

  Reply to this comment
 3. babo April 14, 14:03

  Nje plak ne kohen e luftes kishte thene : Lutuni ta marrin pushtetin ballistet se si ballistet do te jetoni se po e moren komunistet si ata do jetoni .
  Dhe ashtu doli, komunistet varfanjake ashtu si veten e tyre na bene te gjitheve aq sa ne fund as qumesht e makarona nuk po kishte me ne dyqane, jetuam 55 vjet me triska, CMENDURI !!!!!!

  Reply to this comment
 4. studenrti. April 14, 14:09

  Me injorancen koha nuk harxhohet, lihet menjane, por “marrezite ” e saj te thena seriozisht ne disa raste degjohen,ana qeshrake e tyre per humor konsumohet.Por kur injoranca ka mbuluar dijen, behet nje e keqe e madhe sepse i çon njerezit ne rruge te gabuar kur padija ne vend te diturise perdoret. Perpelitjet e ballisteve per te gjetur “nje strehe”ku te fusin koken jane ne natyren e ekzistences se tyre me ane te simbiozes.Siç bejne disa zogj dhe disa insekte qe ushqehen me qelbin e plageve te elefanteve,hipopotameve e rinoceronteve duke u sherbyer edhe ketyre qe te sherohen,nacionalistet-ballisto-zogiste shqiptare jane ushqyer me qelbin e pushteteve dhe pushtuesve te te gjitha koheve.Ndryshe prej te tjereve nga lloji i tyre qe nuk perpiqen te lyhen pas tradhetive te ndyra te tyre,keta perpiqen te jene sherbetore te gjithe zoterinjeve duke kerkuar ndonje skute ne hije per te ngrene ndonje gje qe vjen nga prapanica e tyre.Jubileu i 60-vjetorit te fitores mbi fashizmin me 2005 mblodhi gjithe lideret e botes dhe nuk u konsiderua nga askush prej vendeve te “ish-perandorise komuniste” si dite e pushtimit.Populli gjerman qe ne te vertete u pushtua nga komunistet sovjetike pas deshtimi te aventures çnjerezore te Hitlerit, e konsideroi ate si çlirim te tij nga nazi-fashizmi.Por ketu ka nje te vertete, ballisto-zogistet ishin njesh me pushtuesit, i quanin si ne shtepine e vet dhe ndeshkimi qe moren per tradhetine nuk ishte pa vuajtje e pa siklet. O zot, ç’po na shohin syte e ç’po na degjojne veshet ne kete xhungel shpellaresh ku jeton kafsheri e eger duke ngrene njeri-tjetrin.Kjo eshte xhungela qe çudit boten me ulerimat e Salariramberes dhe te atyre funderrinave qe gjallojne duke u qelbur prapa deres.. halabakeshla

  Reply to this comment
 5. arber gezimi April 14, 15:38

  Dje dhe sot keni mbetur antishqiptar e antikombetar. Lexova intervisten e djeshme dhe ju deklaroni se keni lutuar kunder italianeve dhe kunder komunisteve. Kunder italianeve zoterija juaj genjen pa piken e turpit dhe ne menyre te ndyre. Eshte plotesisht e vertete ato qe ju konfirmoni se luftuat kunder komunisteve (por edhe partizaneve, shumica e te cileve nuk ishin komunsite por shqiptar patriote, disa prej te cileve rane ne fushen e luftes per te cliruar kete vend dhe gjaku i tyre sherbeu per t’a radhitur shqiperine ne anen e aleateve te medhenj antifashisto-naziste). Vetem ky fakt i vertete i deklaruar prej jush mjafton qe ju te mebeteni aty ku ju vuri papolli : ne tabelen e zeze te turpit. Po cilet ishin komunistet qe ju i spiunuat e i luifuat pameshire ? Kunder kujt luftonin ata more birbo kriminel ? A nuk ishinj ata bij nenash shqiptare, qe ju deklaroni edhe sote se paskeni lufuar kunder italianeve dhe kunder komunisteve (shqiptareve) ? Sipas jush shqiptaret komuniste ishin me te rrezikshem se sa pushtuesit fashisto – naziste ? Kjo eshte arsyeja qe ju bashkepunuat me bishen fashiste e naziste ? A nuk ishte kryetari juaj qe u be bashkepunetor me gjermanet per te qeverisur kete vend, nen drejtimin e tyre, ne krye qeverise kuislige ? Ne interviste pretndoni se nuk kerkoni hakmmarrje, por nderkohe i quani komunistet dhe partizanet shqiptar pushtudes dhe se dita e clirimit te shqiperise per paloballistet eshte nje dite pushtimi. Pa dashur vete vertetoni qartesisht se balli ka qene nje organizate tradhetare dhe paria e saj ka qene bashkepunetore e ngushte e fashisteve italiane dhe nazisteve gjermane. Te pohosh edhe sot kete gje si te drejte do te thote se nuk keni mundur te mesoni asgje nga historia. Eshte fakt se edhe misionaret angloamerikane qe ishin gjate luftes ne shqiperi, shumica prane shtabit te pergjithshem te ushtrise nacional-clirimtare (pra nuk kane qene vetem 2 a 3 jugosllave, te cilet sipas jush paskan krijuar PK-ne dhe udhequr luften nac-cl ne shqiperi) organizaten e ballit vecanerisht e kane pasqyruar qarte si organizate qe nuk eshte hedhur ne lufte kunder okupatorit, megjithe sugjerimet e ndihmat e pandeprera prej tyre. Me tej, ne intervisten deklaroni se nuk kerkoni hakmarrje, por ne et njejten kohe beni insinuata nga me te rrezikshmet. Por ta dini se populli ju ka njohur dje dhe ju njeh edhe sot dhe jua ka dhene vendin ne histori dhe perseri mesa duket ne ate qoshe te zeze te historise tone do te mebeteni brez pas brezi. Me brockullat e ballit populli shqitar nuk bashkua gjat luftes dhe per keto brockulla qe nxirrni nga sirtari vjeter sot populli nuk do t’ia dije as sot. Do te merrni pjese apo jo ne festimet e 70 vjetorit te clirimit te atdheut nga pushtuesit fashisto-naziste nuk prish asnje pune. Bile beni mire se plehrat e kane vendin ne plehra.

  Reply to this comment
 6. . April 14, 15:40

  “Ballistet” nje Cete-Hajdutesh” te kamufluar e rregjimit-kriminal verior-Berishian.

  Hajdute pulash dhe burra frikacake qe servilosen pushtusit ashtu si injorantet dhe hajdutet dhe frikacaket e Satrapit-Zog qe perdorte motren per grua dhe gruaja i shkonte me te tjere.

  Reply to this comment
 7. enea April 14, 15:40

  Ah kur flasin ballistet, hajdutet. Y yyyyyyyyyyyyyyyy palaco.

  Reply to this comment
 8. inf April 14, 16:03

  me djem e enverit ju jeni 100 mije vjet larg o
  horra e spiuner o tradhtare e hajduter o lafarak e
  armiq qe shitni dhe bijat e juja per pula e pilaf.
  ju jeni rrogozi i salih Rom burishes o plera o pisa.

  Reply to this comment
 9. Nastradini April 14, 16:17

  po pulat tona i ke pyetur o ALIMADHI ?
  EDHE sot tmerrohen nga emri i ballisteve .
  Masakra e bere ndaj Shpendeve te pa goje , per çlirimin e shqiperise ,ishte kasapana e faunes , dhe natyres .
  Mos me thuaj se edhe pulat ishin komuniste ?
  Nejse Helli te mos digjet , dhe mishi te piqet.
  Milli i gjermanit i bente petullat e mira.

  Reply to this comment
 10. AP April 14, 17:22

  E djathta shqiptare ishte dhe mbeti primitive e injorante !
  Leri të llomotisin. Janë bij të denjë të baballarëve. Kretinë !

  Reply to this comment
 11. ALBANO April 14, 17:41

  nuk e di si i gjukoni ju ballistet :::por nje gje eshte e sigurte se komunistet na bene me turp :::ne France folet se komuniistet shqiptare ishin me te egersuarit ne europe me te rrreptit me kafshet :::dhe eshte e vertete :::::kur shikoj qe ne France ka jugosllave qe kane ardhur ne vitet 70 ::::kur shikoj qe ne jugosllavi muzika nuk i shte e ndaluar si ne shqiperi qe te fusnin ne burg per nje muzike te huaj :::nuk e kuptoj perse enveri nuk veproi si tito : :ndersa po ta kishte marre pushtetin balli mund te ishte ndryshe ::::dhe jam i sigurte se abaz kupi nuk kishte nevoje me i vjedh tokat te tjereve se kishte vete ::::: dhe bashkepunoi me anglezet ::::por duhet ta dini se pa anglezet asnjehere nuk do te cliroheshim ::

  Reply to this comment
  • feniks April 14, 21:52

   Po mire,more Albano ballisti,ti thua se po ta merrte pushtetin Balli do ishte ndryshe puna!!!
   HAAAAAAAAA!!!
   Po pse nuk luftoi kunder pushtuesve,por u bashkua me ata per te vrare partizanet???
   Mire atehere nuk ju paska lene Enveri,po kerto 24 vjet KAPITALIZEM,pra nuk eshte me Enveri,cfare keni bere per Shqiperine???
   Lerini denglat,qepni HALENE dhe ulni koken se populli ju njeh me dhembe e dhemballe se cfare MUTI jeni!!!
   MUT I JATI,MUT I BIRI,MUT AI QE BERI T’ANE!!!!
   Keni 24 vjet,qe populli nuk ju ka votuar dhe nuk keni futur asnje deputet me votat e popullit ,por vetem me NDYRESITE E BERISHES!!!

   Reply to this comment
 12. Aliu nga Selenic April 14, 17:43

  SA KEQ QE SHQIPERI NUK PATI NJE MANDEL, EDHE PERSE PATI NJE POPULL TE MREKULLUESHEM. TE UDHEHEQTE SHQIPERIN NE KUSHTET E DEMOKRACISE.!
  Ne interviste qe lexova sote tek Alimadhi pash se shqiperia me keto fytyre te ndyra ka vuajtur dhe do te vuaj akom gjate. Ket mjarne Balliste Zogiste te felliqur edhe perse situate I largoi nga shqiperi dhe punuan dhe jetyuan ne perendim asgje nuk kan kuptuar nga zhvillimet demokratike te ketyre vendeve. E gjith bota ka luftuar kunder Gjermanise Hitleriane, pore sote pas 70 vjetve gjermania eshte lekomative e Evropes dhe asnjeri nuk shpre asnje mllefe per c`far ajo mori jeten e 60 milion njerzve.
  Ket fare Ballistash jo vetem qe nuk e kan ndemend te kuptojne realitetin .Pore njelloi sikur 70 vjet rrjeshte kane qendruan ne gjumin letargjik dhe tani ata vazhdojne me pushkje ne dore te luftojn kunder komunistev pavarsishte se aleat e tyre tashme jane tejte te demokratizuar dhe kan ndertuar begatin ne vendet e tyre. Keshtu qe me ket te ndyre qe kerkojne te gjejn heroi jo vetm qe shqiperia nuk do te gjej qetsi pore perkundrazi ajo vazhdon te jete here pas here ne provokimin e nje lufte vellavrasese ku keta pinjoll te tyre me kuslingun Berisha kerkojne te lajne hesapet e baballarve te tyre kunder asaje qe teshme nuk eshte (PKSH)
  Bota demokratike dha modelin e perudhes tranzicionit nepermes shembullit te Mandeles, e kata te parat duhet te ishin zbatuesit e tyre pore ne fakte keta kerkoj ta gjen heroizmin pran lapiderit me pule perpara.! Ja si veproi Mandela,
  Mandel sapo doli nga burgu 28 vjecar menjeher ndertoi demokracin, I vuri njerzite ne start dhe ate rrecistin e bardhe qe e kishte denuar 28 vjet, jo vetem qe nuk e denoi, pore e mbajti nenkryetar te Kongresite Afrikan. Ja ky eshte shembulli I demokracise prandaj dhe ai u vlersua me cmimin Nobel.
  Bota Demokratike nepermes Mandeles dhe modelin e vete te mardhenjeve ne kushte e tranzicionit per vendet e lindjes, qe mendohej se ishin vende totalitare.
  Berish jo vetem qe nuk e ber kete, pore beri me te keqen per shqiptaret. Ja c`fqare beri berisha.:
  1. Ne se Enver Hoxha ka denuar dike ai e ka denuar ne drite te diellit, duke I then populli:Une e denova se I beri kete te keqe shjqiperise.
  Berisha, nuk veproi keshtu.Berisha nuk denoi me ligje , pore denoi me prapasken, duke vrare prapa krahreve , Te paret qe e pesian kete ishin Udheheqesit Demokrat te Shkodres, preje te cileve shifej nje rruge reale demokratike dhe kjo nuk I interesoi klikes Berishiane ndaje dhe e eleminoi, duke menduar qe me nje gure te vras dy zogj edhe te eleminoi priresite e Demokracise edhe te ngreje e te rebeloje popullin per nje kasaphan gje qe me realize poulli I Shkodres e eleminoi kete qellim te tyre.!
  2. Nenson Mandela nuk perdori luften e Klasave.
  Erisha gjren e pare bqe Beri ai luften e klasave ndonse nuk ishte me ne kushtetut ky e beri ceshtje themelore duke e zvesuar me nenin 24/1 Ket e perdori gjate gjith kohes duke u dhen vize specialisteve me te mire te shkences dhe te teknikes ne shqiperi.
  3. Nenson Mandela punoi per unitetin e Afrikanve.
  Berisha jo vetem qe nuk e beri nje gje te tille pore frymen e percarje e futi thlle e me thell. Me aspekte te kesaje lufte politike per cdo dite bente provokime te rrezikshme ku ne iden e tije kishtye si qellim nxitjen e nje lufte vellavrasje, pore kryesishte kete e donte ta bente kryesishte kunder Komunisteve.
  Nuk mjaftoni thirrjet “Komunistet ne Litare” Ket e bente Garibardi I Berishe Azem Hajdari pore qe don qe pot u viheshin komunistet ne litare I pari do te ishte Sali Berisha dhe pastaj vete Azem Hajdari se edhe vet ai ishte komuniste. E keshu me rradhe.
  Ne ceshtjen e perqarjes Berisha u be penges kryesore per nismen e pajtimit Kombetar gje qe to te forconte edhe me shume problemet e Kosoves dhe te hapsires shqiptare me trungun e tyre.Ketu Berisha kesaje levizje I doli pres perpara.
  4.Nenson Mandela punoi lidhjet e shteti Afrikam shtete qe ai u afroi miqesi.
  Berisha nuk u lidhe me shte qe te krijote miqesi, pore u lidhe me qarqet antishqiptare dhe me monopolet te cilet ata kishin ardhur me shpejt se Berisha dhe keshtu ai zbatoi planin e tyre duke e shkatrruar tersishte shqiperin.
  Pra ketu ka shum fakte pore ketu po ndalemui vetem ne keto.
  Berisha pore jo vetem Berish me Enver Hoxhan nuk munde te krahasohet pasi Enver Hoxha ishte burre shtet qe e Beri Shqiperin ,ndersa Berisha mendoi se duke e zhbere shqiperin do te “fitoi Autoritet” brende dhe jashte vendit pore ne te vertet Berisha fitoi “rrespekt” vetem nga qerqet antishqiptare dhe Monopolet dhe asgje me teper . Madje nuk munguan qe Berishen ta financojne edhe armiqte me te eger te shqiperis sice ishte Sllobodan Millosheveici.
  Sote Berish ne historin e shqiperise do te ngelet njeriu me I zi I ketij kombi.
  Enver Hoxha nuk mundet me sharje pore me vepra, ne se kushdo ben vepra me shum se c`beri ai ateher edhe munde pore deri me sote shteti shqiptar do te mbahet mende vetem ne kohen e Enver Hoxhes.!

  Reply to this comment
 13. besnik bregu April 14, 17:44

  Megjithese z.Aliadhi nuk ka ndonje nivel te larte intelektual, duhet thene se ka thene te verteten. 29 nentori 1944 eshte nje dite krimi, i pushtetit kolaboracionit te Enver Hoxhes, Dushan Mugoshes dhe Miladin Popoviçit. Nuk mund te ndahet Enveri nga ustallaret e tij Dushan e Miladin, keta kriminele ordinere qe kane lare duart me gjakun e nacionalisteve e intelektualeve shqiptare duke perdorur sipas qejfin satrpin gjakatar E.Hoxha.

  Reply to this comment
 14. lis dushku April 14, 18:01

  Keta ballistet nje gabim kane bere,qe nuk u bashkuan hapur me kombin gjerman per te zhdukur me rrenje faren e keqe te miladin malazezit dhe Enver katragjyres.Popullit shqiptar i mjaftojne serbet,greket e malaziasit,qe i kane rene ne qafe gjithe jeten,nuk pat mbetur puna te luftonte mbrojtesit shekullore Austro-Gjermane.Nje hero ka lufta e 2 boterore,ky eshte inxhinjer Xhaferr Deva,qe i vrau si qen rrugesh hileqaret komuniste ,qe vrisnin prapa gardhit dhe jetoi deri ne fund te jetes si kont ne New York.Lavdi vepres se ketij shqiptari 24 karat,bir i tokes Dardane.Gjermanet mund te jene pushtues per Sllavet,cifutet,francezet,greket,por jo per popullin e tokes Ariane,per shqiptaret gjermanet jane clirimtare.

  Reply to this comment
 15. Aliu nga Selenic April 14, 18:03

  .PER ALIMADHIN.!

  Meqense Ali Madhi na zene ne goje shume Jugosllavet, me te cilet shteti shqiptar ishte ne gjendje lufte gjithnje per faktin se gjysma e truallit tone ishte i pushtuar nga Sebo-Grekrit neve po ju afrom edhe njehe konventen e Nikolla Pashic dhe Ahmet zogut.
  Duke lexuar kete konvente nxjerrim konkluzionin se Ballisto Zogistet gjet gjith kohes kan bashkepuanuar me pushtuesit tane ne dem te interesave kombetare.
  Duhet te themi hapur se ashtu sice punoi me Nikolla Pashicin Ahmet Zogu ai la edhe shtetin shqip[tar ne meshire te fatit dhe pasi u mbush me flori iku ne Greqi dhe ne bote , per ti shpallur “lufte” Italise nga hotelet luksoze te Parisit dhe te Londres. Po ashtu edhe dy parti e tije qe mbeshtesin edhe sote Ahmet Zogun Bashkepunuan furishem ne Fashistet dhe me Nazistet Gjerman.
  Kjo rryme politike ansjher nuk ka treguar vitalitet Kombetar. Mos harron demonstrata e Rinise Kosovare me parulla “Kosova Rrepublike” ku u trendite nga themelet e gjith Jugosllavia. Po e tin ti o INJORANTE ALI MADHI SE CFARE BERI PINJOLLI JUAJ LEKA ZOGU.? Ai doli ne te gjith televisionet e Serbise dhe denancoi protesta Kosovar duke vepruar njelloi si Serbet ku ai beri thirrje qe Rinia Kosovar nuk duhet te ngrihet kunder serbeis pore shtoi Leka ky eshte indoktrinim i Enver Hoxhes.
  Ne vazhten e tradhetis se madhe te ketije krahu politik, kuslingu Berisha i dha Nafte Serbise dhe perndoqi UCK-ne per ket ka dokumenta ndersa Pinjolli i tyre Rugova vazhjdon relaksimet me Sllobodan Milloshevicin duke ber thirrje NATO ndalo Bombardimet.
  Ja pra se kush jeni juve soje e sorollopi i juaj qe nga kohe e djalite Pashicit Ahmet Zogu dhe seri ne ditet tona.!
  Festa e 29 Nendorit do te behet e madherishme dhe ajo do te jen jo festa sikur e cilesoni juve pore festa e gezimit dhe hares, festa e 28 deshmorve dhe festa e 70 000 luftetarve te renditur ne Brigadat Partizane.! Ju zoti u pellcat nje ore e me pare.!
  MARRVESHJA NIKOLLA PASHIC-AHMET ZOG E GUSHTIT 1924

  Marrëveshja Nikolla Pashiç – Ahmet Zogu e gushtit të vitit 1924
  1. Shqipëria impenjohet t’i bashkohet Jugosllavisë me bashkim personal.
  2. Kryetar i shtetit shqiptar do të jetë Ahmet Zogu, që më vonë do të njoh dinastinë Karagjorgjeviq.
  3. Qeveria Jugosllave, me gjithë mjetet diplomatike dhe ushtarake, do të njoh Ahmet Zogun si kryetar shteti …dhe i atribuon me një herë një kontribut vjetor të shtetit.
  4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anulohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.
  5. Shqipëria do të mbajë një xhandarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e shfarosur çdo lëvizje të ngritur kundër Ahmet Zogut dhe kundër regjimit të vendosur prej tij.
  6. Në këtë xhandarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficerë rus të ish ushtrisë të Gjeneralit Vrangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë xhandarmëri me mjete financiare dhe armë.
  7. Në xhandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerët jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranojë në interes të dy vendeve.
  8. Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganor në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpërmes kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.
  9. Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllavë do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit.
  10. Qeveria shqiptare duhet të deklarojë pranë Konferencës të Ambasadorëve në Paris që tërheq pretendimin e saj për sovranitetin mbi Manastirin e Shën Naumit dhe Lokalitetet e Vermoshit e Kelmendit që mbeten në zotërimin e Jugosllavisë.
  4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anulohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.
  5. Shqipëria do të mbajë një xhandarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e shfarosur çdo lëvizje të ngritur kundër Ahmet Zogut dhe kundër regjimit të vendosur prej tij.
  6. Në këtë xhandarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficerë rus të ish ushtrisë të Gjeneralit Vrangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë xhandarmëri me mjete financiare dhe armë.
  7. Në xhandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerët jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranojë në interes të dy vendeve.
  8. Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganor në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpërmes kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.
  9. Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllavë do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit.
  10. Qeveria shqiptare duhet të deklarojë pranë Konferencës të Ambasadorëve në Paris që tërheq pretendimin e saj për sovranitetin mbi Manastirin e Shën Naumit dhe Lokalitetet e Vermoshit e Kelmendit që mbeten në zotërimin e Jugosllavisë.

  Reply to this comment
 16. AGIMI April 14, 18:09

  Zoti Alimadhi akoma nuk e keni kuptuar si qendron e verteta e komunizmit http://www.youtube.com/watch?v=WCQjZtU-iww

  Reply to this comment
 17. mimoza April 14, 18:18

  Po te duam te bejme nje histori te sakte dhe te mendojme si njerez duhet te gjykojme mbi veprimet e te gjithe kraheve gjate luftes. KETE E KANE BERE DISA SHTETE ME TE NGRITURA NE CDO ANE NGA NE, Kam lexuar qe ne Spanje, ku eshte bere nje ndeshje e madhe brenda forcave brenda vendit me 1936 /1939, si dhe ne Itali gjate Luftes se dyte Boterore, qe ne kohen qe qe gjalle Franko, ata qe punuan per atdhene dhe nuk kane bere krime te cmoheshin njelloj. Ky eshte qyteterimi . Dhe po te doje nje shtet te beje perpara kete gje duhet te beje. U be shef i qeverise ne kohen e gjermaneve Mihal Zallari po nuk beri asgje te keqe, VECSE SHPETOI SHUME DJEM SHQIPTARE, NDERMJET TYRE EDHE PARTIZANE QE KISHIN KAPUR GJERMANET. pRA AI DUHET TE QUHET PATRIOT SEPSE BERI TE MIRA EDHE DUKE QENE ATE VEND QE E MORI VETEM PER TE NDIHMUAR VENDIN E TIJ, SE DERI ATEHERE NUK ISHTE MARRE KURRE ME POLITIKE. KUSH PUNON PER VENDIN SIPAS MENYRES SE TIJ PA BERE KRIME DUHET TEB VLERESOHET NJELLOJ. KESHTU VJEN MIREQENIA DHE VLLAZERIMI DHE VENDI ECEN PERPARA. NUK DUHEN DENUAR ATA QE KANE PASUR TESERE, POR DUHET DENUAR TEORIA KOMUNISTE QE VETEM KA SHKATERRUAR. DO TE THONI SE PSE E DEGJONIN ATE GJERMANET, SEPSE KUR ATA ERDHEN NE SHQIPERI GJERMANIA ISHTE NE FUND DHE DONTE TE ISHTE E QETE PER TE LEVIZUR NE SHQIPERI, PO PO TA PREKJE TE PERCELLONTE E TE DIGJTE. KETE RAST SHFRYTEZOI EDHE MIHAL ZALLARI E SHUME TE TJERE DHE PER KETE HENGRI 20 VJET BURG DHE TE BIJEN NE SHKOLLE TE MESME E RRAHEN TE RINJTE KOMUNISTE TE INDOKTRINUAR. DUHET TE NDERTOJME JO BOTEN E RE KOMUNISTE, PO BOTEN E RE TE PARJES SE GJERAVE ME REALIZEM.

  Reply to this comment
 18. merobaze April 14, 18:28

  E VERTETA ABSOLUTE ESHTE: 29 NENTORI I ZI DHE LANCI KRIMINAL I ENVER HOXHES, I CILESUAR SI ORGANIZATE TERRORISTE NGA TRIBUNALI I HAGES, MBOLLEN MURTJANE BOLSHEVIKE NE TROJET TONA DHE KETE EPIDEMI E VUAJNE DERI ME SOT SHQYPTARET.

  Prandaj enveristet ne DITA te mbyllin squpin dhe t’i kerkojne falje popullit tone qe komunizmi primitiv i Enver Sadistit i ka bere shqyptaret si nje fis barabar apo si njerez me bisht nga prapa. Po dilini o enveriste te poshter matane kufirit qe te degjoni se cfare fyerjesh per shqyptaret flasin fqinjet tane, por edhe me larg te njetat ofeza per shqyptaret degjohen? Po a i therrisni trunit tuaj fanatik o enverista te pabese dhe te paudhe qe jeni si VEMJE ne DITA dhe dini te vajtoni si kukumjacka pylli per Komandantin tuaj HOMO, pa shkolle, sadist dhe gjakatar vetem elegji bolshevikesh te Kohes se Qepes te Stalinit? Prandaj edhe nastradini o enversita te paebese ju ben thirrje qe te shikoni se vendi yne po aderon t’i bashkohet BE-se qe eshte nje bashkim popujsh antikomunistesh dhe nje bashkesi shtetesh demokratike qe 29 nentoret i quan data te ZISE kombetare dhe LANC-et i kane hedhur ne kosin e plehrave me kohe, bile ne Berlin nuk 9 maji konsiderohet si data me e ZEZE te historise se Gjermanise, Asepse kjo eshte data e pushtimit te Gjermanise nga barabari komunist rus. Keshtu duhet ta konsideroje edhe politika jone debile aktuale kombetare 29 nentorin e ZI qe eshte caktuar me urdher te Jugosllavise Komuniste si Data e Clirimit. Nga kush u cliruar Shqypnia? Ketu zoti Alimadhi ka plotesisht te drejte. Ne 29 nentor Shqypnia u pushtua nga njerez pa shkolle dhe pa kurfare intelekti, te cilet mbushen lumenj me gjak shqyptari ne trojet tona dhe ne fund falimentuan ekonomine dhe renuan shtetin.

  Reply to this comment
 19. Mark uk April 14, 18:42

  Eshte e vertet qe bashkpunuan me pushtuesit.Po qellimi i tyre ishte qe semundja e shekullit te mos ozurponte Shqiperin.Po nuk ishte fat qe ky popull te mos cperfytyrohej e te behej nje popull ateist.Prandaj eshte 70 vjetori i ozurpimit komunist.E filloj me teriska dhe perfundoj me talona sundimin e tyre.Aq sa sunduan komuflliqstat aq do bej te zhduket era e qelbur e tyre.Habitem si bejn sikur e ka harruar populli se cfar i ben kti populli.Ne kohen e tyre e kishte te shkruar MISH siper deres hyshnje brenda e gjetshe kasapin[shitsin] tani e ka te shkruar kasap hyne brenda e gjen MISH.Ne kohen e tyre Zoti jua humbet emrin ju luteshim shitesave,tash na luten shitsat neve.

  Reply to this comment
 20. merobaze April 14, 18:43

  KUSH ESHTE E DJATHTA SHQYPTARE SIPAS DITES?

  Reply to this comment
 21. merobaze April 14, 19:01

  KUSH ESHTE E DJATHTA SHQYPTARE SIPAS DITES?

  Sali Berisha – HA!HA!HA! Enver hoxha e zdrypi nga Bjeshket e Nemuna i mesoi shkrim e kendim i dha shkolle, e sterviti ne palestrat e Sigurimit te shtetit dhe kur dha prova se ishte bere kuader i denje i Partise se Punes e coi edhe ne France si besniku i familjes Hoxha.

  Lulzim Basha – HA!HA!HA! E jema i punonte ne aparatin e KQ te PPSH-se dhe ai vete ne monizem punonte si kamarier ne Rinas. Kush mund te punesohej ate kohe ne Rinas kur dihet boterisht se te gjithe punonjesit e aeroportit ishtin spiune te Sigurimit te Shtetit? Me vone ky lider demokrat ne thonjeza u be dhenderi i firmes piramidale VEFA qe vodhi si e papare shqyptaret me urdher te Bodes dhe Saliut, me pas filloi karrieren politike me vjedhjen makaber te fondeve publike si nje bolshevik i vertete dhe perfundoi me vrasje si kriminel mafioz te protestuesve ne bulevard ne 21 janar.

  Bamir Topi – HA!HA!HA! Bamir Topi qe ja kishte futur me gjume bashke me SHIK-un per Gerdecin dhe qe ka bere kryshqi me familje Hoxha nepermjet BIZNES ALBANIA te Luan Bregasit ku gjenden e LEKAT qe diktatori sadist u kishte vjedhur per 50 vjet shqyptareve, por qe debilet, dallkauket, injorantet dhe te pabuket, fanatiket enversite nuk duan ta njohin dhe ta pranojne, por dine te vajtojne si kukumjacka pylli per Komandantin e tyre HOMO qe drejtoi LANC-in e tij nga shtepia e kunatit te vet Bahri Omari qe ishte eshte Kryeballist dhe kryefashist i qeverise kuislinge te gjermaneve. Prandaj edhe del si ne drite te diellit se Balli Kombetar ishte bashkepuntor i Gjermaneve dhe me pare i italianeve dhe kjo eshte e VERTETA e pakundershtueshme dhe zoti Alimadhi duhet te kete guximin qe ta pranoje dhe jo ta mohoje. Nga ana tjeter lind pyetja llogjike: Perralles me balliste dhe partizane komuniste i ka dale ne kohe boja dhe nga keto perralla mund te gezohen vetem debilet qe shohin akoma filmat e Rajmonda Bulkut me Arben Imamin per t’u kselhasur kur pine kafen e radhes, sepse ne vendet e tjera keto filma dhe histori banale i kane harruar me kohe dhe popujt ne keto vende qe do kohe me pare quheshin ish komuniste tani po kerkojne t’i bashkohen Botes Demokratike Perendimore, sepse e kane kuptuar me kohe demin e madh ekonomik dhe politik qe solli me vete MURTAJE bolshevike. Shikoni se c’po ndodh ne Ukraine dhe beni krahasim. Sepse po nek e beri Shqypnia kete sa me shpejt dhe po nuk mohoi urgjentisht te kaluaren e saj makaber komuniste na presin akoma dite te ZEZA dhe nuk eshte cudi qe Shqypnia jone si LULE mali dikur te transformohet shpejt si nje Kore e Veriut ne Ballkan. Mbase edhe me keq.

  Reply to this comment
 22. b.kanani April 14, 20:12

  O balliste a mund te me thuash ne cilin vend te botes ballistet trajtohen si fitimtare.po si nuk te vjen turp o jashtqitje e popullit shqipetare,po mbylle halen te pakten te mos e dine kush je more ndyrsire.Me ka rene rasti te bisedoje me ruse ,bullgare,rumune,polake dhe te gjithe me kane treguare se trajtohen si bashkepunetore te fashizmit e te nazismit,ndersa ju keni te drejte se u trajtoje berisha si clirimtare dhe ua hoqi leket deshmoreve te kombit dhe pagoje ballistat dhe ju muaret zemer prej ketij veprimi dhe kerkoni te quani daten 29 nentore dite zije.nganjehere theme kane te drejte se ne kete date pjesa qe kishte lyer duart me gjakun e popullit iken bashk me pushtuesit per mos tu kthyer me ne shqiperi,ndoshta prandaj thoni.balisti do te ngelet ballist sa te kene ne krye njerz si ky alibaba me 40 hajdut.

  Reply to this comment
  • merobaze April 15, 19:11

   O debil qe mashtron pa piken e turpit, meso nga nastradini se edhe bullgaret edhe rumunet edhe polaket edhe ceket, edhe gjermanolindoret bile edhe ish republikat ruse i kane harruar te gjithe me kohe 29 nentoret e tyre te ZEZA, kane fshire nga faqja e dheut te gjitha simbolet e diktatures dhe Partite Komuniste ne keto vende i kane kerkuar falje popujve te tyre per krimet makaber te komunizmit dhe askush nga familjet e diktatoreve nuk guxon te dale ne media te jape intervista turpi dhe rezili dhe me ligj familjareve te ditatoreve u eshte ndaluar te punesohen ne administraten shteterore dhe te bejne biznes me fonde publike. Keshtu edhe ne Boten e Civilizuar, por jo ne Shqypnine e Dermuar nga komunizmi i llojit me te keq, nga enverizmi gjakatar i Partise se Punes.

   Reply to this comment
 23. aurel April 14, 20:34

  29 NENDORI 1944 ka qene dhe do te mbetet nje nga ditet me te lavdishme te shqiperise doni apo sdoni ju balliste .ajo dite per ju eshte tmer dhe keshtu do te mbetet.YYYY fare e keqe.

  Reply to this comment
 24. Pëllumb zaimi April 14, 21:35

  @ VR !!! Na lodhe me këta ballistat o xhotë shehu? Asnjëherë nuk përgjigjen për esencën e pyetjeve te tua por meren me ” e lagu s’e lagu “! Nga tërë kjo histori unë arrita në përfundimin filozofik për të “luftuar me okupatorin si partizanët dhe, për ta pasur stomakun plot si ballistat”!? Me një fjalë “të luftojmë si partizanët dhe të hamë si ballistat”!? Kam një propozim për ju e për Thanon: të krijohet menjëherë një batalion me ballistët e sotëm trima dhe të dërgohen si forcë luftuese në Siri. Kuptohet për të luftuar kundër regjimit të Assadit!? Ky të jetë një test i vërtetë trimërie!? Jo,…jo,…jo…,-më hyri frika nga ky propozim sepse menjëherë mendova,- po sikur këta pas ndonjë mukjeje “siriane” të kalojnë me gjermanët,më fal me…,- Assadin ose me Al Kaedën??? Na rroftë testi pastaj !? Do qelbim edhe “demokracinë” me don kishotizmat balliste? Do bjerë dyfish erë mut 70 vjeçar gjermano-ballist dhe ballisto-assadist !? Mjaft e kemi një lloj ere fekalesh nga e kaluara…!? Sidoqoftë nuk ju pengoj në të drejtën për ta parë këtë propozim por më parë shikoni “a ka pula në siri” se vallahi s’ka këmbë ballisti që lëviz nga Shqipëria pa marë vesh ku janë kotecet atje? Edhe nje pyetje te fundit për ty Xhota dhe për Thanon? Partizanët kanë monumentin ” Nënë Shqipëri” por,- a është e vërtetë qe monumenti i dëshmorëve pulistë,d.m.th i ballistëve quhet ” Baba Koteci “? Në pritje të sqarimeve tuaja,me respekt maksimal p.z.

  Reply to this comment
 25. studenrti. April 14, 22:23

  Nacionalistet shqiptare, te quajtur me vone ballisto-zogiste, e dinin ” rrezikun komunist”, qe me 1924 kur ia dorezonin vatanin Pashiçit, qe Zogu te kishte vetem emrin e kryeministrit, pastaj ia dorezuan gjitheçka Duçes e Viktor Emanuelit, qe Zogu te kishte vetem gajtanet e mbretit Kur ndodhi gjema e pushtimit ,mbreti vodhi ç’te mundete dhe iku tines.Kur oborri e ‘ajka mbreterore” endej dyereve te botes,kreshniket zogisto-balliste nga inati i komunisteve dorezuan kuroren dhe manifestuan me qillotat e qeleshet me shkabe ne mes te Romes.Pasi u dehen nga gezimi i pushtimit ne darken e turpit, pasi vollen e u peshurren, vodhen edhe luget e pirunet.Te kenaqur nen pushtimin e sopatave te fashos e kryqin e thyer te gestapos, ballisto-zogistet krijuan lougutenencen e regjencen, moren gradat e rrogat,ndersa populli i shperfytyruar, i vrare, i djegur, i vjedhur, i rrenuar,ishte mbytyr nga morrat. Ballisto-zogistet me brekushe e kollare ishin idhujtaret e nacional-çlirimtares kunder komunisteve duke u sherbyer nazifashisteve.Mençuria e trimeria e tyre e kohes se dovletit e Merlikes, Medi e Mitat beut,e Butkes, e Kelcyres, e Kupit, e Ermenjit ua kalonte atyre te Çerçillit,Stalinit e Rusveltit.Ndersa nacionalistet e 61 venedeve te botes bene nje aleance, korren fitore dhe dolen fitimtare,kreshniket ballisto-zogistet tane pasi ishin betuar per vatane, u bene” italo-gjermane”,kunder komunizmit e humben davane,ca u vrane duke luftuar kunder partizaneve duke u prire njesiteve italo-gjermanene, disa iken nga syte kembet, “moren mace e kelysh per dore”, dikush u fsheh,u vra ne nevojtore.Hakmarrja per te renet,kunder monstrave te bashkepunetoreve te pushtuesve beri qe Duçja te varej nga kembet, Hitleri te pinte helmin, Viktor Emanueli te abdikonte, te linte vendin, gjyqi i Nurenbergut ndeshkoi nderkombetarisht nazi-fashistet e krimit, per 62 milone te vrare, per hollokaustin, per torturat e vdekjes ne kampet e perqendrimit, te Bukenvaldit, te Mat’hauzenit, te Prishtines dhe shfarosjet ne vende te tjera te Evropes,Paqesorit, Azise, Afrikes.Po keshtu, ballisto-zogistet shqipatare, kolaboracionistete, shpaguan me vuajtje urrejtjen ndaj komunizmit ne emer te patriotizmit duke i sherbyer nazi-fashizmit.Njera dore lane tjetren, te dyja lajne fytyren, genjeshtra eshte e kote, koha nuk na pyet, ben detyren. Nuk ngelet hak pa marre ne kete bote,askush nuk e harron menxyren,ballisto-zogistet e sotem shqiptare duan te reabilitohen, por punet ndjekin kohen, siç ndodh ne mbare boten,jo si ketu tek ne qe kembet i bien kokes.Ballisto-zogistet, tane ekane humbur sensin e kohes, duan te shfajesohen, te shpelahen nga tradhetia duke “ferkuar” prapanicen e oborrtareve, sahanlepiresve,spiuneve, funderrinave te komunizmit duke u turrur symbyllur ne xhunglen e “Salarizmit”.

  Reply to this comment
 26. Pëllumb zaimi April 15, 00:44

  Të dy komentet tuaja “studenti” janë komente inteligjente dhe me ironi therëse? Ju meritoni një pulë të pjekur për të kuptuar “qejfin ballist nën bajonetat gjermane”!? Nderime qytetar 24 karatësh!

  Reply to this comment
 27. Pëllumb zaimi April 15, 00:46

  @ studenti ? Të dy komentet tuaja “studenti” janë komente inteligjente dhe me ironi therëse? Ju meritoni një pulë të pjekur për të kuptuar “qejfin ballist nën bajonetat gjermane”!? Nderime qytetar 24 karatësh!

  Reply to this comment
 28. Komit naganti April 15, 00:52

  @ pë[email protected] studenti . Dua dhe unë një pulë te pjekur o pëllumb se dhe unë “dua të shijoj njeherë si ballist e të luftoj si partizan”!

  Reply to this comment
 29. rapsodi. April 15, 07:55

  Ballistet kane zakonet e ujkut,
  duke uleritur pas komunizmit,
  dhe nderohen prej Makukut,
  se qene nderi i nazi-fashizmit.

  Ballisto-zogistet qene trimat,
  qe vidhnin pulat ne kotecet,
  duke hyre e dale nga vrimat,
  i faleshin Duçes dhe Hitlerit.

  Pasi humben, u bene troke,
  moren urrejtjen e njerezimit,
  katunare, shkollare, maloke,
  tani turren prapa salarizmit.

  Pasi qene bere turpi i botes,
  pasardhesit e tyre llomotisin,
  per “patriotizmin”e pordhes,
  ne sherbim te nazifashizmit.

  Reply to this comment
 30. rapsodi. April 15, 18:20

  Salari shpellarit, sulltanit te Salistanit,
  yllit te sherbenjesve te italo-gjermanit,
  per patriotizmen e flakte ndaj vatanit!

  O Salari,ti, idhulli i ballisteve,
  qe shetite me varken e tiranit,
  me “patriotizmen” e zogisteve,
  damken e turpit i vute vatanit!

  O Salari, shpellari i xhungles,
  i mbytur nga helmi i mburrjes,
  nga llumi i urrejtjes, perbuzjes,
  nuk te shplane as lumi i Bunes.

  Ti, je bere nje lugat i frikshem,
  na del ne enderr si perbindesh,
  si hije na ndjek diten dhe naten,
  edhe kur vota te dha shuplaken.

  Me halabaket poshtersi mbollet,
  kete vend ne gremine e hodhet,
  ndasi, gjakmarrje,ngujime sollet,
  me altoporlante leshuat pordhet.

  Shume gjynahe ke lene prapa,
  ke vrare, ke vjedhur e grabitur,
  por ligesite e tua te prapshtise,
  do t’i paguaj klani “xeni & gita”.

  Do t’i paguajne dora e fshehur,
  kontrabandiste-trafik-sekseret,
  kriminelet pa shpirt, pa zemer,
  militantet e tu mendje-tredhur.

  Mbylle gojen ore Sali shpellari,
  nuk bere kurre asgje sembari,
  vetem kercenove duke uleritur,
  duke genjyer dhe duke shpifur!

  Ore ti Salari shpellar rrumpalla,
  u zhduksh e mos te mbifte fara,
  o mendje e çartur e sharlatanit,
  ik nga erdhe, ne guvat e malit!

  Reply to this comment
  • merobaze April 15, 19:15

   Kur t’i besh rapsodi Sali Berishes here tjeter bej edhe nje rapsodi speciale Enver Hoxhes sepse jane jashteqitje nga nje BYTHE komuniste, nga ajo e Partise se Punes.

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*