Basha, një hungërimë drejt hënës së politikës

Bedri Islami - PJESA II September 5, 2014 11:48

Basha, një hungërimë drejt hënës së politikës

 

 

(Vijon nga numri i djeshëm)

Për fat të keq, duke hyrë në portën kryesore të bashkisë, Basha do të merrte me vete edhe një iluzion dyfish të dëmshëm. Në të dyja rastet skema do t’i vinte e gatshme nga njerëzit më pranë tij; si rregull, fillimisht nga Berisha, e më pas nga kasnecët politikë që hidhnin zjarr mbi Edi Ramën. Në të vërtetë, ky i fundit nuk e kishte llogaritur kurrë si kundërshtar politik, por njëkohësisht e kishte ditur se me çfarë ngarkese po hynte pasuesi i tij në zyrën kryebashkiake.

Shembulli i Berishës, deri në detaje, që nga forma e fryrë e tipareve të fytyrës e deri tek zëri i trashur, përbuzja e së drejtës dhe mëria ndaj së vërtetës, do të jetë më përcaktuesi për të, krejt ndryshe nga sa kishte ndodhur me Edi Ramën, që nuk e kishte parë kurrë Fatos Nanon një shembull për vete.

Në të gjitha vitet e qëndrimit të tij në pushtet, si askush tjetër në një shtet pluripartiak, Berisha e kishte humbur cilësinë pa të cilën nuk mund të qeveriset, konceptin e së mundshmes. Kur të detyronte për diçka, ai as nuk e merrte mundimin të të bindte. Përpara vullnetit të tij pëdëistët bënin ndonjë vërejtje të përvuajtur, ndonjëherë murmurisnin, por kurrë nuk ishin të aftë të kundërshtonin. Ata që e provuan këtë, ishin mes dy rrugëve: Ose të largoheshin përmes aksidenteve, ose të konvergoheshin sipas modelit të shefit. Ndoshta i vetmi njeri i politikës që u konvergua sipas këtij modeli, pa pasur asnjë shenjë revolte e njëkohësisht as bindje, do të ishte Basha. Zakonisht një tip i ligësht, i zvjerdhur, ai shikonte se si shefi i madh afronte pranë vetes njerëz me një skadim të shkurtër të ndërgjegjes së tyre, dhe të gjitha këto, si ndodh zakonisht me ripërsëritjet e shëmtuara, ai i mori me vete në bashkinë më të madhe të këtij vendi të lodhur. Natyrë e shtirur, që kalon nga melankolia në egërsim pa asnjë ndryshim në strukturën ashtore të fytyrës, shpesh pre i anktheve, rob i emocioneve më tepër se sa një njeri i zakonshëm, ai vetë do të trembej fillimisht nga ajo që i ishte besuar. Më mirë se gjithë të tjerët, ai e dinte se kjo bashki ishte streha që i kishte dhënë shefi i madh për të mposhtur ndëshkimin e për të vrarë frikën. I joshur nga ajo që kishte dëgjuar dhe duke i marrë për të vërteta gjithçka kishte vjedhur një propagandë pëdëiste për Edi Ramën, si mister 20 përqindëshi apo si bosi i bosëve, ai e perceptoi bashkinë jo si një prag nga i cili mund të shkonte drejt njerëzve, por si hapje e një banke, nga ku do të dilnin njëkohësisht paratë e vjetra dhe prerjet e reja. Vizioni i tij për Tiranën e re, si kishte publikuar, pa e pasur mendjen as se çfarë thoshte, ishte , as më pak e as më shumë, por rruga e re e pasurimit familjar, edhe ky përmes kunetërve e kunatave, si është bërë tashmë një traditë e njohur politike.

Me këtë mendësi të dyfishtë Basha filloi punën e tij të re, e katërta në radhë, në vendin e tij. Deri më tash ai nuk kishte qeverisur, kishte bërë gjëra të tjera, të cilat nuk kishin në vete as ndershmërinë, as seriozitetin dhe as vetëpërmbajtjen. Pushteti qeverisës lokal ishte një hallkë e re, dhe si duket, kjo do të jetë hallka e fundit e një njeriu që ka ecur përmes “mrekullive ” të pushtetit të dhuruar. Ndoshta ai është i fundit që nuk e ka kuptuar se kjo nuk është ngjitja e tij, por fillimi i theqafjes politike. Zakonisht , ata që bien nga lart, dëmtohen edhe më shumë.

 

Ku janë gjurmët e tij….

Njerëzit, edhe dashamirës, të cilët kishin parë se si në 6 vite resht, si kurrë më parë, bashkia e Tiranës kishte qenë e bllokuar nga pushteti i Berishës, prisnin se do të kishte ndryshime të mëdha. Ndoshta edhe si një shlyerje e fajeve që rëndonin mbi kryebashkiakun e ri. Kjo pritje bëhej edhe më e ankthshme, pasi në pushtetin qendror ishin po ata që e kishin deleguar lulëzakun drejt bashkisë, që ishin mentorët e tij politikë e administrativë, dhe që mendonin se çfarë do të bënin më tej me këtë njeri të përulur. Në të vërtetë, ishte një pritje normale. Tirana , që po shkonte drejt asfiksimit, kërkonte një ringritje, i duhej dhënë një impuls i ri. Toni i qetë që kishte përdorur Basha gjatë fushatës nga pak kush u kuptua drejt se nuk ishte asgjë tjetër, veçse mërmërima e njeriut pas vrasjeve dhe ndjenja e ankthit të së ardhmes. Me biznese, edhe të fëlliqura, mund të biesh në ujdi të përkohshme, por me ndërgjegjen nuk bie kurrë. Ky është një postulat që prek edhe “të fuqishmit”.

Si të gjitha ata që e përfytyrojnë botën si një aneks privat, edhe Basha i filloi ditët e para të punës, jo me bartjen e vizionit të tij tek të tjerët, por duke thirrur pranë vetes familjarët, besnikët dhe mitingashët e tij. Ai krijoi rreth vetes një strukturë handikapate mendërisht, por të dhunshme, e cila nuk e kishte për gjë të kapte për flokësh gratë që Basha largonte nga puna. Në të vërtetë, të fortët e Bashës janë njerëz të lidhur me krimin, janë pjesë e tij, edhe kur ajo bëhet përmes syrit të kryebashkiakut, edhe kur është bërë përmes strukturave të tjera. Basha, si nuk ishte pritur, nuk bëri shumë ceremoni me largimet nga puna, ai flaku pa dhimbje këdo që mendonte ndryshe, dhe kjo ishte ajo që më së shumti i përshtatej ardhjes së tij në bashki. Ndoshta ky ishte edhe zhgënjimi i parë i optimistëve, por, në krahasim me të tjerat, ai do të ishte veçse një fillesë e parëndësishme.

Por në fakt, shumë njerëz kanë pritur se Basha, përmes një ambicieje xhelozie, jo sedre, do të bënte diçka për të mbetur në historinë e qytetit të madh… pra, për të lënë një pjesë të emrit të tij. Nëse ishin të falshëm muajt e parë, pritja u bë gjithnjë e më shumë e padurueshme, pasi , veç asaj që ishte folur, nuk lëvizte asgjë e rëndësishme.

Si për të dëshmuar pushtetin e tij, Basha bëri veprimin e parë skandaloz. Përmes një urdhri, kurrë herë të ligjëruar, ai pa asnjë arsye dhe pa e marrë mundimin të arsyetojë diçka, prishi gjithçka ishte duke u bërë në sheshin “Skënderbej”. Inati i mospërfilljes nga kryebashkiaku i njohur, e bëri që të dilte në shtegun ku duhej të ishte: Në skandalin e hedhjes në erë të milionave euro që ishin investuar për të ngritur atë shesh, dhe në vend të saj solli një pjesë të livadheve të Vuçidolit. Kumti i dërrmimit ishte dhënë për të dytën herë brenda një kohe të shkurtër: Me një mënyrë të njohur pëdëiste-tritoliane, duke hedhur në erë një mbikalim tek “Zogu i zi”, e më pas një shesh të madh ndërtimi.

Pas kësaj , si për të dashur të qetësojë veten, ai u struk në një labirint blerjesh të vogla, ngritjen e një sistemi për vete, rimodelimin e një skeme mashtruese financiare përmes Belle Air, afrimin pranë vetes të një rrjeti klientelist, dhe si për të dashur të dëshmojë grykësinë e pangopshme, shkoi deri tek jevgjit që mblidhnin kanoçe në mbeturinat e rrugëve.

Po shenja që do të mbesë? E vështirë të gjendet, sepse nuk ekziston. Në të gjithë këto vite ajo që mund të mbetet përkohësisht nga ai janë disa rrugica të asfaltuara, handikapet e njëfarë Enoje me dy “n”, krijesat e zymta që u vërdallisën nëpër zyrat e bashkive, dhe në fund, kur loja po i del nga duart marramendshëm shpejt, ai provoi të lërë pas vetes një gjëmë të rëndë: Ngritjen e godinave 20 katëshe në liqenin artificial të Tiranës. Ajo i kishte mbetur pa u prekur, përmes saj ndoshta kërkonte haraçin e fundit si shef i bashkisë, sepse për të është e qartë se kjo do të jetë rrokullisja që nuk ndalet. Kudo që vuri dorë, vetë ose përmes kunatit, një ish bashkëpunëtor i fazlliçëve, dëshmoi si vizioni i tij kishte qenë tek prerjet e pemëve, prishjen e një gardhi rrethues, ecja e rëndë përmes rreshtave të mitingashëve dhe njerëzve të lodhur. Është interesant: Disa njerëz serioziteti i bën më të afërt, disa i bën më qesharakë: Basha hyn tek këto të fundit. Dhe kjo është kumti i tij për Tiranën. Tjetër, nuk ka.

Basha, në ditët e fundit, duke u përpjekur të ndjellë në shinat e tij shefin e qeverisë dhe për t’u bërë i barazvlefshëm me të, ka ngritur një stihi deklaratash, nga më marroqet, përmes të cilave e ka të domosdoshme të krijojë binomin politik Rama-Basha, si një ndër përpjekjet për të hequr vëmendjen nga ajo që ka mbetur nga një bashki vetëm me nënkryetar.

Si është e vërteta… A ekziston një dualitet Rama-Basha, apo e gjitha kjo është një haluçinacion politik për të dalë në sipërfaqe?

Ndoshta përmes shpjegimit të këtij “dualizmi” mund të qartësohen disa nga momentet më të rëndësishme, që kanë të bëjnë me njeriun dhe me vizionin e tij.

Mes Edi Ramës dhe Bashës, ashtu si ka të përbashkëta, ashtu ka edhe të veçanta. E përbashkëta e tyre është në funksionet që kanë pasur ose kanë, nganjëherë të njëjta deri në imtësi. Të dy kryebashkiakë, ministra, kryetarë partie, shefa të opozitës. Por asnjëra prej tyre nuk ka të bëjë me karakterin, ndershmërinë, inteligjencën, vizionin, përkatësinë, idetë, synimet. E ndryshme ka qenë rruga e tyre politike. Edi Rama e filloi kur ishte e vështirë për t’u filluar, duke gjetur një këndvështrim të ri për kohën, meditimet publike. E filloi si një njeri i së djathtës, dhe, pas një refleksioni politik, u kthye tek e majta. Ndoshta krahasimi im çalon, por një gjë e tillë ka ndodhur edhe me Fransua Miteranin, presidentin socialist francez, i cili në rininë e tij ishte një njeri i së djathtës, pastaj u bë presidenti më famoz, dishepull i kulturës dhe i vizionit. Basha erdhi në politikë nga askund, sepse ishte në askund, dhe nuk mund të bënte politikë as si kamerier në Rinas, (sidoqoftë është punë e nderuar), as si njeri i lidhur familjarisht me Vefa kompani, as si djali i një nëpunëseje të lartë të Ministrisë së Brendshme në kohën e diktaturës, dhe aq më pak si student në Holandë apo hetues në Kosovë.

Që të dy, kanë pasur fatin, e mirë ose të keq, që të qeverisin edhe nën pushtetin e ” të vetëve”,edhe nën pushtetin e “kundërshtarëve”. Rama qeverisi 6 vite nën pushtetin e Berishës dhe kushdo e di se si ishte ai regjim dhe urrejtjen patologjike të Berishës ndaj Ramës. Berisha kishte e vazhdon të ketë urrejtje patologjike ndaj cilitdo lider të së majtës, por kjo kalonte tashmë çdo përfytyrim. Në gjashtë vite nën tokmakun berishian, Rama nuk u ankua sa ankohet në një ditë Basha. Ky i fundit ka një vit nën qeverisjen socialiste. Që në ditën e parë filloi me thirrjet për zënien e frymës, ankthin që lëshon pushteti i së majtës, dhe si një nga institucionet “e pavarura”, ai u rreshtua kundër qeverisë së vendit të tij. Kryebashkiaku, që kishte premtuar se hallet e popullit do të ishin prioriteti i tij, në fakt u bë tellalli i së keqes, dhe e gjithë motoja e tij ishte “denonco sa të mundesh e thirr në protestë kë të mundesh”. Në të gjitha vendet ku kishin durimin për ta dëgjuar, kryefjala e tij ishte dhuna e pushtetit, dhe për këtë gjeti edhe disa kamikazë politikë të një niveli të ulët, poshtë çdo niveli të deteve të politikës. Hallet e popullit tashmë nuk janë askund, sepse halucinacionet nuk janë të vërteta, ato janë një ndër shtirjet e habitshme të një lideri, që moshën e ka të re, e mendësinë e ka në kohën e feudalizmit.

 

Dy vitet e Berishës…

Basha e kishte një shans të jashtëzakonshëm për të dalë mbi veten, dhe si është në traditën e tashme; edhe të fitonte për vete, edhe të bënte punë për Tiranën. Dy vite me radhë nuni i tij politik ishte Berisha. Askush deri më tash nuk ka pasur lidhje më të forta me Berishën, se sa Basha. Çfarë u bënë në këto dy vite më shumë se sa në vitin e tretë… Fondet e qeverisë ishin në dispozicion të Bashës, dhe ky fond është i njëjtë edhe tani. Bllokimi i bashkisë në financimet e saj, nuk është një çështje e tashme, ajo është importuar nga koha e bashkësisë së ndërsjelltë, Berisha-Meta, edhe në këshillin bashkiak të Tiranës, por kjo nuk ka lidhje me atë që ndodh sot. Të gjitha rubinetet e investimeve në dy vite, Basha i kishte të çelura: Me to ai mund të fillonte projektin e tramit, se na hëngri shpirtin, dhe ta kishte tani deri në gjysmën e rrugës.. dhe gjysma tjetër, e pabërë do mbetej si një faj i hapur i Ramës; mund të përfundonte gjysmën e zgjerimit të Tiranës së “shekullit 21”, dhe vazhdimi i hapur do i mbetej si një gjynah qeverisë Rama. Ai nuk bëri asgjë prej tyre. Kur e mori vesh se “kjo ishte loja”, ai nxori një projekt disa qindra milionë euro, e hodhi si një dorashkë dueli, dhe i tha qeverisë: Bëje mirë, bëje vetë.

Nëse do e kishte seriozisht qeverisjen e Tiranës, në dy vitet e përbashkëta me Berishën, ai do të kishte mundur të linte shumë gjurmë, jo vetëm në veprat ku vidhet, por edhe në ngritje strukturash të përhershme. Si një kontrast ndaj tij, në fillimet e qeverisjes bashkiake, kur Rama mbështetej nga “të vetët”, ai bëri mrekullira. Ai riktheu edhe një herë Tiranën e paqtë, nga ajo zhgarravinë që i kishin lënë pëdëistët. E bëri atë më fisnike, më të ndritshme, e ktheu nga një geto në një vend ku jetohet. Ndërsa Rama ngiti një përmendore tek Lana e shpupurishur kioskash, Basha e ngriti stacionin e trenit, e degdisi diku larg. Tani Tirana është kryeqyteti i dytë në Evropë, pas atij të Prishtinës, që nuk ka një stacion treni. Në Prishtinë, stacioni është aty ku deshën serbët, në Fushë-Kosovë, po këtu kush deshi…

 

Bllokimi i Ramës, realitet apo fantazi..

A ka të drejtë Basha kur thotë se Edi Rama po e saboton atë, po e bllokon, po i prish planet, se kjo është xhelozi kryebashkiakësh…Si është e vërteta?

Një qeveri qendrore e ka për detyrë të ndjekë atë që bëjnë qeverisjet lokale. Një regjim politik është jetëgjatë kur, duke ua ruajtur forcave reale të vendit,sidomos opozitës, të drejtën e shprehjes dhe të vendimit të përbashkët, konsakron tek shteti një pushtet suprem, i cili, pa prekur kompetencat e një pavarësie lokale, në çastin vendimtar të thotë fjalën e fundit. Sovraniteti nuk mund të ndahet, si ndajnë hiset e tyre sekserët e bashkisë.

Rama është në të drejtën e tij, gjithë ditën e ditës, të bllokojë Bashën, kur pas farsës së një xhamie, do të ngrihej një qendër e madhe tregtare e njerëzve të lidhur me të, dhe, jo rastësisht, xhamia as nuk do të fillonte, dhe sheshi do të bëhej një parkim i zakonshëm. Rama është në të drejtën e tij gjithë ditën e ditës të ndalojë ngritjen abuzive të pallateve 20 katëshe në një zonë të gjelbëruar, si Kodrat e Liqenit artificial, dhe të mos lejojë që të tallen me inteligjencën njerëzore, se, përmes këtyre pallateve, do të përfitohet më shumë hapësirë publike.

Rama është në të drejtën e tij gjithë ditën e ditës, që përmes vendimeve të studiuara, jo inatçore e të rastit, të mllefit, të ndalojë ndërtimin e bunkerëve pellazgjikë në zonat bregdetare të gjelbëruara, dhe nëse ky është bllokimi që ngre Basha, atëherë duhet të mësojë të vërtetën se nuk është prishja e veprave të paraardhësit vepër e denjë atdhetare, por ndalimi i masakrës urbane.

 

Kush qëndron pas Bashës

Në të vërtetë politika shqiptare ka vërtetuar katërcipërisht se kushdo që e ka një fillesë politike në stanin serb ose në lidhjet serbe, ato kanë sjellë kob për fatet e vendit. Basha nuk është përjashtim i rastit, ai është një vërtetim më shumë, çka dëshmon se ende asgjë nuk kemi mësuar nga historia e afërt.

Pas Bashës janë disa struktura , të lidhura me mafien politike ndaj së cilëve ai ka ende borxhe, por edhe ata kanë ende detyrime ndaj tij. Shkak i këtij pengu politik është afishimi në vetën e parë njëjës të Ristanit, Mulit, Halimit, heshtja e një plejade të mençur brenda PD-së, krijimi i një lobi mbështetës nëpër rrethe, afishimi i forcës brenda PD-së, kapja pas xhaketës së Berishës dhe depërtimi në slogane që nuk janë të frikshme, por qesharake. Ndonëse ende nuk e kupton.

Gjithnjë kopja e së keqes është më e rëndë se ajo. Tiranën e ka zënë halli që të durojë edhe një vit kryebashkiakun që i bën turp asaj dhe, i cili, që tani, po hedh metastazat e një krize politike, duke synuar largimin për në kalendat greke të zgjedhjeve të reja vendore. Ky është shansi i tij i zgjatjes jetike në politikë, por edhe fillesa e një tatëpjete që nuk do të ndalet.

E gjithë ajo që po ndodh sot në deklarimet “e forta” të Bashës, kërkesa për duel mediativ, nuk janë asgjë tjetër veçse një hungërimë drejt hënës së politikës, që edhe ashtu, pa këto, është e zverdhur…

Bedri Islami - PJESA II September 5, 2014 11:48
Komento

19 Komente

 1. Mark uk September 5, 11:58

  Bedri Islamabat: Dua te pyes si u bene multimilioner 40 socialisto komuniste.Ju po merrni rolin e qenit duke lehur ne hene.

  Reply to this comment
  • Partia Demokratike ne Rrezik September 5, 19:30

   Bedri te adhuroj per qartesine e mendimit.

   Por dhe ky eshte nje shkrim qe ja vlen te botohet dhe te lexohet marre nga Proletari- Forumi:
   Tiranë, e hanë, 5 mars 2012
   Arbër Kastrioti

   Sadrazemi i Viçidolit pranë oxhakut dhe Luli i tij
   Imazh

   Pjesa e Parë
   Imazh
   Argita Sali Sulltan Berisha/Malltezi ashtë gruaja ma e fuqishme e Oborrit të sulltan Sali Rahm e Sheqere, që vendos mbi qeverinë, partinë, gjykatat, parlamentin, burgjet, torturat, planet e intrigave dhe likujdimeve fizike të personaliteteve të Shqipnisë, fatin e një populli dhe të ardhmen e saj sikurse shoqja e saj Nexhmije Xhuglin/Hoxha- vrasësja, kanibalja e pandëshkuemja e Shqipnisë.

   Sali Ram e Sheqere Berisha – Enver Hoxha i demokracisë neo-komuniste-plurariste
   ImazhImazh
   Salia i Viçidolit po i troket kapitullimi nga pushteti – Shifni se si ka shkumzue se unë e pruna demokracinë, unë, unë, unë e askush e mandej i iku gjaku nga rrashta e kresë – shpejt do të shkoji te Enveri i tij

   Sali sadrazemi i shërbeu komunizmit dhe mega-pasurisë të familjes tij!

   Saliu sapo mori postin e instaluem nga projekti i Ramiz Alisë, të kryetarit të Partisë Demokratike, pasi i dha shtymën Hazëm Hajdarit i premtoi popullit e në veçanti asaj pjese të madhe të sapo dalun prej burgjeve dhe kantiereve të internimit se do ta zhgulte e burgoste autorët e gjenocidit komunist e pallavra tjera. Por ky soj surrogati qesharak dhe tragjik për fatet e asaj pjese të nëpëkambun nga padrejtsia jo vetëm që i mashtroi, porse i përkrahu dhe inkurajoi klasën terroriste enveriste-sllave-turke. Ky soj gangsteri nuk afroi e nuk u dha pushtet edhe sot pas 21 vjetësh demokradhi asnjë postë klasës tashmë të re intelektuale të familjeve të përsekutueme, por afroi vetëm njerëz me biografi të dyshimtë komuniste. Veni re o lexues se ky soj renegati mashtrues emnoi njerëz me poste të pamerituem, që shumica e tyne pasi e kanë vjelë mirë e mirë i kanë ik prej strofullës tij të Viçidolit dhe e kanë pshty në surrat dhe numrue të gjitha ligsinta, intrigat dhe shpirtligsinë dhe urrejtjen e tij ndaj shqiptarve të përsekutuem dhe ndaj shqiptarve me besim katolik sikurse Haxhi Qamili, Ahmet Zogu, Enver Hoxha, Ramiz Alia,…… E ka shndrrue partinë dhe qeverinë sikur të ishte plaçkë lufte e fituem në beteja gjaku. Plaku me lëkurë të rrudhun nga mosha e ligsia e tij e pashoqe ndaj vlera kombtare e njerzore i janë avitë koha e të menduarit për pleqninë e ngrysun.
   Sali Berisha është trashëgimtari më luajal i diktatorve komunist. Partia Socialiste dhe në tansi e majta shqiptare nuk ka me i ardhë ma kryeministër dhe lider ma të mirë për ta sepse nuk i ka cënue biografitë terroriste dhe grabitjet e shumta prej 20 vjetësh. Lideri i PD-ës, Sali Ram e Sheqere Berisha kishte mjaft pushtetë si në presidencë dhe dy herë rradhazi kryeministër me mandat 6 vjet, dhe nga 5 vjetë dy herë për të ndryshuar realitetin komunist. Ky njeri drejtoi partine, presidencën dhe qeverinë sipas tipareve bajraktare e tipike enveriste-sllavo-otomane. Ky i paskrupullt instaloi përreth pallatit – shpellë, Institutin e Frikës në gjithë Shqipninë nëpërmjet mijra e mijra shqiptarë të rrjetit të merimangave spiun tropojas. Me pabesi e me kollare në qafë ka ekzekutue një listë të gjatë personalitetesh shqiptar tash 21 vjet e fundit, që ashtë akuza ndaj Sali Berishës për një dënim kapital sikurse e modelit të shokve të tij shpirtnor Sadam Huseini, Muamar Gadafit, Sllobodan Millosheviçi…..
   Imazh

   Duke parë kohën dhe pushtetin që i dhuroi mega-pasuri të padukëshme familjare, fare mirë mund të quhet një kopje e re Enver Hoxha i dytë me dimensione neo-komuniste ,,demokratike,,.

   Sali sadrazemi në oxhak të Viçidolit mendon fundin e mbretnisë dhe të arkivolit tij;

   Mbreti i PD-ës dhe njeriu më me pushtetë në Shqipëri si dhë një nga më mega miliarderët e Ballkanit dhe të Europës, Sali Ram e Sheqere Berisha po i troket të rrathët e rrudhave, dera e Shtëpisë së Azilit të Pleqve në Tiranë dhe arkivoli i Viçidolit në Tropojë.
   Disa herë shëndeti i tij me keqardhje ,,për të keqen,, e Shqipnisë është kërcënuar sapo ka ardhë nga Franca apo dhe herë tjera që nuk informohet populli. Mosha po avitet te 70 vjeçat, nga ku shpejt e nga kali do të bie prej këllqeve të dekalcifikuem, pamvarsishtë nga pallavrat e Sali Ram e Sheqeres që ka konkuruar me notë në detin Adriatik me shokun Mao Ce Dun, që kaloi gjërësinë e lumit Jance 6 km me lehtësi e ja paska kaluar edhe në verën e vitit 2011 me një shëndet robusto sipas deklarimeve tija të publikueme në media. Por për të kontestue vetveten pati një alivanosje deri në çmenduri gjendja e trunit kur po mbante përvjetorin e PD-es kundër vetvetes, komunizmit pas garës me shokun Mao Ce Dun. Shkuma dhe rrahja e gjoksit në përvjetorin e PD-ës në shkurt të 2012 ja eksplodoi diagnozën Sali Rahmë Sheqeres. Urgjentisht u dërgue në repartin e reanimacionit (urgjencës). D.m.th. garën me shokun Mao Ce Dun e ka humbë.
   Ky sulm mbi zemër e tru e bani Sali Ram e Sheqere që të ulet te oxhaku me gruen Lirije e të mendoji për Azilin e Pleqve, por edhe të papriturat nga ndonjë insufiçencë kardiake, hemoragji cerebrale apo ndoshta ndonjë aksident nëpër Franca, si dhe për tabutin që e pret me padurim……Unë nuk i dëshiroj asnjë të keqe Sali Ram e Sheqeres e askujt në botë vdekje të llahtarshme, përposë që ja uroj një gjyq të rreptë penal para se të gjëndet në tabut!
   Plaku i Tropojës me hambare të mbushura me margaritarë, diamanta të dhuruar nga kalifët, sulltanët e sheikët arab dhe tonelata valutë të piramidave të 1997 ka kohë që mendon aty te oxhaku me Lirijen se si e qysh të gjeji një rojtar qen besnik, për t’i siguruar që kjo mega-pasuri Sali Pashë Tropoje ta trashëgoji vajza me të birin në breza të ardhshme sikurse familja e Enver Hoxhës. Në Shqipëri e kudo në botë, mega-pasuritë trashëgohen vetëm nga njerëz të pushtetshëm e të fuqishëm, me rojtar kodosha e kurvarë, hajduta e terrorista. E kjo familja e Sali Pashë – Sadrazemit – Sali Ram e Sheqere ja ka besuar dy pasuritë e tij si familjen dhe mega-pasuritë e tij djaloshit të ri, bukuroshi e shumë mafioz e të pashpirtë – vetëm një djaloshit nga Veriu i Shqipërisë, nga Drenica e Kosovës, të quejtur efendi xhonturku Lulzim Xhelal Basha.

   Argita Sali Berisha – Nexhmije Hoxha e Re
   ImazhImazh

   Kush ishte personi që i Hapi portat e karrierës të pushtetit të sadrazemit Sali drejt Lulzim Bashës?

   Me noteri ashtë caktue kujdestari i pleqve Sali dhe Lirije Berisha si dhe trashëgimtarve të tyre Lulzim Xhelal Basha i Drenicës alias Ramiz Alia juniori.
   Argita e bija e sadrazem Sali Ram Sheqeres cakton noterisht me pëlqimin e naltmadhnisë Sali Rahm e Sheqere Berisha, kaçakut të Viçidolit të njohun nga perandoria neo-otomane në Stamboll, Beograd – Moskë e Athinë si rojtar të familjes dhe të mega-pasurive – djaloshin kosovar Lulzim Xhelal Bashën dhe me pëlqimin e këtyre kryeqyteteve të masipërme dhe kryesisht me vulën e Rexhep Tahiyp Erdoganit, islamik i tërbuar ekstrem antieuropian dhe antiamerikan.
   Duan të dijnë kuriozët se kush ja futi në mendje emrin e efendiut nga Drenica e Kosovës sadrazemit Ali Pashës të Tropojës?
   Enigmën e ka zbuluar media me kohë. E kjo është e bija e Sali sadrazemit – Ardita Sali Berisha/ Malltezi. Çallma i Tropojës ka një shembull klasik e të suksesshëm eksperiencën e trashëgimisë të Familjes të Enver Bin Ladenit, ku Ramiz Alia u caktue nga Enveri apo ma saktë nga Nexhmije Hoxha si kujdestar i pasurive dhe i familjes të tyne si trashëgimtar i pushtetit të tij.

   Pjesa e Dytë

   Kush ashtë Lulzim efendi Basha?
   Imazh
   Imazh

   Imazh
   Akademik, profesor Rexhep Qosja: “Lulzim Basha është vrasës”
   http://www.yllpress.com/29061/qosja-lul … rases.html
   Lulzim Xhelal – Remzije Basha – Ramiz Alia i Ri
   ImazhImazh

   Lulzim Xhelal Basha është Ramiz Alia i Ri i demokracisë neo – komuniste –plurariste.
   Lulzim Xhelali me Ramiz Alinë kanë shumë gjëra të përbashkëta edhe pse kanë ndryshime aty-këtu.
   Gjërat e përbashkëta që e afrojnë ma shumë se e largojnë;

   – Të dy prej Veriut të Shqipërisë.
   – Janë të dy me origjinë nga Kosova, Ramoja prej racës boshnjake të Kosovës dhe tjetri prej racës të Drenicës të Kosovës.
   – Intelektualë dhe të martuar
   – Besnikë të verbët e fanatika i shefave diktatorial si ai i Enver Hoxhës e tjetri i Sali Berishës deri në vdekje. Të dy gojë-mbyllur e durim dajakësh nga shefat e tyre terrorist.
   – Të dy kryen shkollat e larta jashtë Shqipërisë.
   – Të dy morën poste të larta në moshë rinore pa merita.
   – Të dy me vese morale nga ma të ulta. Të dy mizora e barbar e të pashpirt.
   – Të dy në Tiranë në poste shtetrore, partiake,……
   – Njëri deri në vdekje i mori në mbrojtje familjen e Enver Hoxhës dhe tjetri është betuar se do ta mbrojë familjen e Berishës deri në vdekje me çdo çmim. Prandaj Berisha po investon të trashëgoji pushtetin e tij despotik të partisë dhe të pushtetit.
   – Të dy të lëkurëbardhë e me sytë të zinjë njësoj.
   – Të dy të fesë islamike fanatikë, që urrejnë besimin katolik me tërbim.
   – Të dy i randojnë tradhtia ndaj Kosovës dhe një inventar krimesh në fushën e grabitjes financiare, ndërsa Ramizi ka bilancin edhe të gjenocidit njerzor si në Tivar ashtu dhe në Shqipni.
   – Të dy nuk i lidhë asgja me ndjenjat shqiptare.
   – Të dy aparatçikë të verbët e pjella bastardhe të tiranve të tyne.
   – Të dy ngjasojnë si njerëz karizmatik.
   – Ramoja i shërbeu komunizmit me verbëri, por edhe Lulashi i babait shpirtnor Saliut nuk do t’i preku interesat ideologjike-kriminale dhe korruptive të komunistave.

   Ndryshime midis Lulzimit dhe Ramizit të Ri;

   – Ramiz Alia u ngritë në pallatin e pushtetit terrorist antishqiptar gradualishtë për 50 vjet, ndërsa Lulzimi u ngritë në tratosferë me 5 poste të larta vetëm në vitin 2005 sa askush në historinë e karrierës në Shqipni.
   – Ramiz Alia ishte komunist i betuar teoriko-praktikë, ndërsa Lulzim Xhelali neo-komunist-plurarist i betuar praktikantë.

   Lulzim Xhelal Basha – trashëgimtari i sulltanatit – Familja dhe karriera
   ImazhImazh
   Argita Berisha/Malltezi me Lulzim Xhelal Bashën – Dy njërëz ma tiranë të Shqipnisë

   Familja

   Lulzim Basha lindi me 12 qershor 1974 në Tiranë, kurse familja e tij është me prejardhje nga Drenica e Kosovës kur në vitet 40-të të shekullit të kaluar gjyshi i tij detyrohet të ikë nga Kosova.

   – Xhelal Basha – baba kosovar ishte mekanik
   – Remzije Basha – nëna ishte mësuese
   – Ka një vlla 4 vjet më të vogël
   – Ka punuar si kamarier gjatë tre muajve të verës në Rinas në periudhën e komunizmit, ku ishin njerëz ma besnik e spiuna të sigurimit midis vitit 3 dhe të 4 të gjimnazit.
   – U dashurua në klasën e II-të gjimnaz si 16 vjeçar(1990) dhe pas 14 vjet dashni u martua në 2004 me Aurela Bashën.
   – Në vitin 2006, lindi vajza Dafina.
   – Në vitin 2011 lindi një vajzë tjetër.
   – Në deklarimin zyrtar të pasurisë së ministrit të Jashtëm, ai ka shënuar se ka shitur shtëpinë që kishte në Holandë për 257 mijë euro.
   – ministri ka shlyer edhe këstin e fundit të apartamentit të blerë në rrugën “Dervish Hima” në kryeqytet. (35 mijë USD).
   – Aurela, ka shitur një makinë luksoze për rreth 45 mijë euro.
   – Aurela ka blerë një apartament në Golem të Durrësit si dhe ka deklaruar se ka shitur shtëpinë e vjetër në kryeqytet për 100 mijë euro.
   – Vjehrra e Lulzim Xhelal Bashës është mbesë e Vehbi Alimuçës, bosit të VEFA-s, e cila ka pasur investime edhe në Holandë.
   – Firma e Lulzim Bashës – Imazh

   Aurela Xhaferr Xhane Isufi/Basha e dtl. 4.X.1973
   Imazh

   – Xhafer – baba i Aurelës, ekonomist i mesëm të firma VEFA e Vehbi Alimuçës
   – Xhane – nëna e Aurelës, ekonomist emesëm të firma VEFA e Vehbi Alimuçës
   – Xhafer dhe Xhane Isufi, vjehrri dhe vjehrra e Lulzim Bashës, kanë punuar të dy si nëpunës të Alimuçajt, në degën e Tiranës dhe pranë arkës së kreditit. Një nga misteret më të mëdha të kompanisë VEFA, është zhdukja në mënyrë misterioze e shumave të konsiderueshme të cilat nuk dihet se ku kanë përfunduar.
   – Ka lënë shtetësinë shqiptare me dekret të Presidentit të Shqipërisë që më 19 janar 2004. êshtë holandeze.
   – U martuen më 8 maj 2004 në Tiranë me Lulzim Xhelal Bashën
   – Edhe vajza e çiftit Basha, e lindur në vitin 2006, po ashtu ka shtetësinë holandeze.
   – Aurela është diplomuar për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Universitetin e Utrechtit në Holandë, në të njëjtin universitet që ka studiuar edhe Basha, dhe u specializua për Menaxhim Biznesi në Universitetin e Amsterdamit.
   – Që prej vitit 1999 ajo punon për Projektin e Praktikave Parlamentare Lindje-Perëndim, një organizate ndërkombëtare jofitimprurëse që promovon demokracinë parlamentare në vendet e Europës Lindore, duke përfshirë edhe Shqipërinë.

   Arsimimi;
   – Shkollë fillore “Skënder Caci”
   – Shkollë e mesme “Sami Frashëri”
   – U diplomua nga shkolla e mesme në vitin 1992, në moshën 18 vjeç.
   – Ishte lojtarë në sportin e volejbollit të klubit Dinamo
   – Me një bursë për një vit, ai filloi në vitin 1993 – 1994 për të studiuar ligjin në Universitetin e Utrecht në Holandë.
   – Bashkë me Aurelën niseni të dy me studime me grupin e studentëve që nisen në Holandë.
   – Për të vazhduar studimet me paret e veta ju desh të punonte si një konsulent financiar në kompanitë.
   – Pas studimeve në Drejtësi dhe specializimit në të Drejtën ndërkombëtare publike në Universitetin e Utrehtit kthehen Lulzim Xhelal me Aurelën në Tiranë.
   – Kreu studimet në Europën Perëndimore. (1994 – 1997?)
   – ka punuar në Tribunalin Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë në Hagë. Gjatë kësaj kohe ai ishte i përfshirë në hartimin e aktakuzës kundër serb Millosheviç ish presidentit Sllobodan. Ai vazhdoi për tre vjet në Kosovë për grumbullimin e provave.
   – ishte në Kosovë prej 2000-2005 një këshilltar në Departamentin e Drejtësisë të misionit të UNMIK-ut në Kosovë.

   Karriera dhe hije të frikshme të jetës tij
   Imazh
   Universiteti Utreht i Hollandës – Academiegebouw (Rectorat de l’Université d’Utrecht).

   Përse e morën ekspertët hollandezë me vete në Prishtinë L.Bashën sapo kreu Universitetin e Utreht të Hollandës??????
   – Sapo mori diplomën e juristit në universitetin Utrecht të Hollandës për çudinë e morën me vedi ekspertët juristë hollandezë në ekipin e juristve ndërkombtarëve në Prishtinë.
   Lulzim Bashën si i diplomuem, me një një varg cilsish të përshtatshëm për psikologjinë e tyne e zgjodhën të hartonin një Dosje kundër shqiptarve të Kosovës, pasi e dinin edhe prejardhjen e tij si kosovar. L.Bashën si njeriu më i përshtatshëm e kishin nuhatë psikologjikishtë karakterin e tij qysh në vitin e parë e deri në të katërtën vit në universitetë si student i zellshëm ti bindet eprorve vetëm për karrierë.
   Ata hartuen Dosjen e krimeve të liderve shqiptar kundër serbve dhe shqiptarve gjatë Luftë Çlirimtare të Kosovës.
   Nga maji 1998 deri në korrik të vitit 1999 ka punuar për Gjykatën Ndërkombëtare Penale për ish-Jugosllavinë dhe ishte një anëtar i ekipit hetues krimet e forcave serbe në Kosovë.

   Kush ashtë Hollanda?
   Hollanda protestane e ka në genë lidhjet me racën sllave-ortodokse serbe-ruse. Si e tillë ashtë antishqiptare me themel. Hollanda e ka dëshmue veten si shtetë kanibal anti-islamik i verbët, kur lejoi ushtria paqeruejtse e Hollandës nën helmetën e OKB-ës të ushtrohej gjenocid mbi 8000 muslimanë boshnjak nga bandat gjaksore të Serbisë e Rusisë. Dhe për këtë gjenocid nuk u ndëshkue ende edhe sot. Madje vijnë në Ballkan, bash në një vend islamik si Kosova për të sajue intriga e mbajtur të gjallë konfliktin shekullor serbo-shqiptare me anë të projekteve juridike gjyqsore kundra shqiptarve.

   Komsomolsi ortodoks komunist, fanatikë Pandeli Majko e akuzon në parlament L.Bashën!
   Komsomolsi ortodoks komunist, fanatikë Pandeli Majko(që i ka quejtë të burogsurit politik e të internuarit – plehrat e historisë pas vitit 2005) e akuzoi Lulzim Bashën si ministër i Transportit randë në parlamentë se kishte punue në favor të Serbisë në kohën që punonte për OKB-ën…..në Kosovë. Për Lulzimin Bashës i randon një enigmë tjetër si ajo që nuk ka zbardhë llojin e aktivitetit tij gjatë një periudhë në botën arabe. Gja që i ashtë kërkue me ngulmë nga deputetët socialistë në vitin 2005, kur u emnue ministër nga lideri i tij shpirtnor Sali Ram Sheqere. Lulzim Xhelali nuk u përgjegjë Majkos, por duke zgjedhur strategjinë e heshtjes dëshmoi dhe i mbeti në biografi kjo njollë e zezë. Kryeministri Sali Ramë e Sheqerja nuk e mori në mbrojtje, por heshti. Publiku e ka regjistrue në memorje dhe sa herë që del Lulzimi në ekranë i lexohet njollat e zeza.
   – Një arsye më shumë për të dyshuar se pas ardhjes në pushtet të qeverisë ku anëtar kabineti ishte dhëndri, Lulzim Basha, nga ky komision “i transparencës” mund të jenë zhdukur shumë dokumente, sikurse u zhdukën paratë e Vehbi Alimuçajt.
   – Në janar të 2005 u bë anëtar i Partisë Demokratike(PD) të Shqipërisë
   – Në maj të 2005 ishte anëtar i presidiumit të PD-ës.
   – Zëdhënës i PD-ës gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet parlamentare në vitin 2005.
   – Zgjidhet deputet i Kuvendit të Shqipërisë në Korrik të 2005.
   – Ministër i Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit në vitin 2005 në kabinetin Sali Berisha Nr. 1 2005 – 2009
   – Ministër i Jashtëm më 2 Maj 2007 – 2009
   Imazh

   Përse takime me diktatorin e Libisë? Politikë apo asht shprehje e antiamerikanizmit? Muhamar Gadafi ishte mik i afërt me Serbinë, kështuqë e dinte ky dhe Sali Berisha që e ka nisë se nuk merrte një Po për njohjen e Kosovës, pasi e kishte deklarue botnisht Gadafi në një takim të ministrit jashtëm serbe Vuk Jeremiç. Pilotët ushtarak, infermierjen i kishte prej Serbisë dhe Ukrainës. Vendet sllave e lanë në baltë të ngordhte si qen, pasi nuk kishin ma interes. Kjo asht politika e sllavit.
   – Ministër i Brendshme shtator 2009 – 2011 në kabinetin Sali Berisha Nr. 2, 2009-2013.
   – Kyetar i Bashkisë së Tiranës në maj të 2011 – 2015. Mundet shpejt të bahet edhe kryeministër dhe kryetarllëkun e Bashkisë ja lenë Edvin Kristaq Ramës.

   Viti 2005 viti i ngjitjes në pushtetë Lulzim Xhelalit:
   Imazh

   Akt-akuzat e ngrituna nga Gjyqi i Hagës kundër Ramush Haradinaj, Fatmir Limaj e plot të tjerë luftëtarë janë pregatitë nga ustallarët hollandezë me fanatikun drenicas Lulzim Xhelal Bashën në Prishtinë prej 1998-2005. Lulzimi me këtë begraund antishqiptar zbulohet nga Argita Sali Berisha dhe preferohet nga i jati Sali Rahm e Sheqere si njeriun e tyne të familjes e të trashëgimisë të pushtetit. Kjo asht Argita e bija e një sulltanit proserbë. Duke qenë me këto cilsina morale – politike e mori Saliu, dhe e futi së pari në partinë apo kioskën e tij PD e mëpas u shndrrue në Yllin e Hollivudit të Tiranës. Paraqitja e tij fizike asht lustra që fshin të kaluemën e tmerrshme të Lulzim Bashës. Shqiptarët duen bukurinë. Rroftë bukuria e Lulzim Bashës se Shqipnia ashtë kioskë e aalave, edvinave, bandave,……….

   Mos u trembni miqë kur t’i lexoni rritjen e karrierës së shokut Zylo!
   – U pranua antar i PD-ës
   – U zgjodhë antar i Këshillit të PD-ës
   – U zgjodhë deputet i Kuvendit Popullor
   – U zgjodhë ministër i transportit¨, ministër i jashtëm, i brendshëm dhe sot kryetar i bashkisë.

   Lulzim Basha sikur Ramiz Alia me me një listë akuzash krimesh njerzore dhe ekonomike.
   Imazh

   Lulzim Basha ka tiparet e gangsterve vrasës si Enver Hoxha, Ramiz Alia, Sali Berisha, M.Shehu; me buzëqeshjen me vend e pavend, karizmatik, masovik, gjoja i thjeshtë me popullin, i pashpirt, gjakftohtë në vendime makabër,…tinzar, i fshehtë, nuk ashtë transparent në punët qeveritare kurrë.
   Për ta dhanë ma të pikturuem figurën e tij po paraqesim portretin kronologjik të Lulzim Bashës;

   – Gojët e ndryshme flasin se këto vite apo edhe një muaj ka qenë nëpër vende arabe e prandaj ja kërkoi opozita socialiste ta sqaronte këtë periudhë të panjohur, ku Lulzimi heshti dhe vazhdon të heshti. Për këtë periudhë u morë në mbrojtje nga shefi i tij shpirtëror, lideri i PD dhe kryeministri i vendit, S.Berisha. Për biografët ky boshllëk cilsohet një gropë e zezë. Nëse nuk sqarohet nga vetë Lulzim Xhelali apo nga biografët e tij do t’i kushtoji rëndë Shqipërisë sikurse gropat e zeza që kishte pasë Enver Hoxha me Nexhmijen, Mehmet Shehun,…….Sali Berisha, Edvin Kristaq Rama në mënyrën se si erdhën në pushtet. Në këto forma e përmbajtje edhe Lulzim Xhelali.
   Imazh

   – Dosja e pasurisë së Lulzim Bashës i fshihet dhe Presidentit(Lindita Çela | 12/06/2011)

   – çështja penale që është ngritur kundër tij dy vitet e fundit, për shpërdorim të detyrës gjatë ndërtimit të rrugës që lidh Shqipërinë me Kosovën.- 2005 -2007 me një shifër 200 milion euro të zhdukura-

   – Lulzim Basha, ish-ministër i Brendshëm më 21 janarin e vitit 2011 me urdhër të tij u vranë katër qytetarë të pafajshëm shqiptarë dhe u plagosën me qindra.

   – Lulzim Basha si ministër i jashtëm firmosi faljen e 150 km sipërfaqe ujit në kufi me Italinë shteti grekë me bekimin e presidentit Bamir Topi, Ilir Metës dhe Sali Berishës. Gja që Gjykata Kushtetuese e ndaloi pazarin e pushtetarve shqiptar. Kjo ishte tradhtia e dytë ndaj popullit shqiptar të L.Bashës pas asaj akti në Prishtinë.
   Lulzimi Basha demonstroi sjellje antishqiptare. Një tradhtar si Esad Pashë Toptani ngjitej si yll në karrierë.

   – Pas 6 muej si kryetar Bashkie i Tiranës akuzohet si i papërgjegjshëm dhe i pashpirt, para qindra familjarvë romë, që i nxorri prej kasolleve në mes të dëborës të janarit 2012, ku i strehoi me çadra pranë ndërtesës Avokati i Popullit.

   A ishte L.Basha i përsekutuar

   Sipas disave thuhet se familja e tij ishte i përsekutuar. Si familje nuk kanë antarsinë e të përsekutuarit. Ky nuk ka dëshmue asnjë veprimtari në dobi të tyne. Edhe nëse ashtë i tillë duhet theksue që Berisha i urren të përsekutuarit e kshtu nuk mund t’i afroji e mandej t’i baji ministra. Mendoj se asht një trill i rastit i sajuem nga magazina e mashtrimeve të L.Bashës.

   Si ka mundsi të marri pesë poste brenda vitit 2005 Lulzim Basha pa mund e pa djersë?

   Ashtë enigmë e frikshme kjo pyetje për njeriun që do të uzrpoi kryetin e pushtetit të Shqipnisë jo largë.
   Duke ndjekur me kujdes kronologjinë del se pasi përfundoi me suksesë provën e besnikërisë të antishqiptarve hollandezë në Hartimin e Gjyqeve të liderve të Kosovës prej 1998-2005 u emnue ministër në Shqipni? A ka mundsi të jetë dora e Beogradit në emnimin e L.Bashës sikur emnoi A.Zogun, E.Hoxhën kryetar shtetit e mëpas të dy diktatora? A ka undsi të përsëritet historia e liderve shqiptar me urdhër të Beogradit? Kjo na shqetson si popull.

   Përse e shkruejta për Lulzim Xhelal Bashën?
   Imazh
   Kur do t’i vihen prangat në duar Lulzim Basha për 4 viktimat e 21 janarit 2011? Përse nuk kërkon falje si Ministër i Brendshëm përgjegjës i 4 viktimave?
   Përse hesht para një krimi barbar?

   Argita Malltezi e bija e Sali Berishës, kryeministër duke qenë kolegë si jurista në institucinin e OKB-ës pranë Kosovës u miqsuen deri aty sa që zbuloi njeriun me cilësi si të babës vet Sali Berisha si;luajal, fanatikë islamik, mizor, simpatik, i pashpirtë, karizmatik, mashtrues klasik me buzëqeshje si Enveri i ri, antishqiptar, karrieristë i lindun, korrupsionist, mega-hajdut, i djallzuem, aktor që të vret me gjakftohtësi natën e të loton me dënesë ditën.
   Shembulli i Nexhmije Hoxhës, që zgjodhi boshnjakun e Kosovës Ramiz Alia si rojtar i familes të Enverit ju deshtë t’i dhuronte dhe trashëgiminë e pushtetit të Enverit. Dhe rezultoi i suksesshëm. Kështuqë Argita Malltezi sikurse idili i saj shpirtnor Nexhmije Hoxha zgjodhi kosovarin e bukur Lulzim Bashën si kujdestar të familjes, të pasurisë mega-grabitse dhe të pushtetit të Ali Sali Pashë Berisha Erdogani.
   E ky njeri kosovar i Drenicës do të jetë sundimtari më despot, më otoman, më barbar që do të sundoji pjesën e Shqipnisë sikurse lideri shpirtnor i tij tirani Sali Rahm e Sheqere Berisha, që trashëgoi antivlera nga lideri gjenocidal Enver Hoxha kundër një populli.
   Populli shqiptar duhet të shohi te Lulzim Basha profilin e një udhëheqsi të kombit vet, që me tiparet që i ka shpalosë prej 7 vjetësh vetëm si negativ, ku kudo ka prodhue vdekje, gjak, mjerim, grabitje me nga 200-300 milion euro,……., që do të thotë e ardhmja drejt demokracisë asht vra, ashtë marrë pengë. E kjo asht mjerim.
   Lulzim Basha kryeministër, presidentë ashtë figura ma tragjike ndjellse e kombit shqiptar, ku sherrin do të vazhdoji t’ja shohi si sot Kosova e mot.
   Prandaj duhet patriotat dhe jo shtabet me liderat partiak antishqiptar të ngrihen në kambë e të mos lejojnë Esat Pashë Top-tana që të rrezikojnë ekzistencën e hartës shqiptare në Europë. Çohu Gjergj Kastrioti! Bjeri me shpatë salive e klyshave si lulzima sepse janë bloza e perandorisë otomane!
   Çohu Kosovë e Shqipni në kambë dhe shfarosni antishqiptar sepse nesër do të jetë vonë.

   Përse jua solla bashkatdhetar Dosjen e Lulzim Xhelal Bashën e Drenicës?
   Imazh
   Lulzim Basha i ka borxhë Kosovës, 4 demonstruesve të 21.1.2011, 200 milion euro Arkës të Shtetit, ke të tjera borxhe.
   Kur do të vijë ajo ditë t’i paguesh të gjitha borxhet???
   Fli rehat, fli mbi gjakun, tradhtitë dhe miliarda lek të popullit të varfën shqiptar!!!

   Ky njeri bukurosh, me kollare, i gjatë, i qeshun, përshëndetës e matepër karizmatik, shtinjak me tipare gati të njejta rinore e karriere si Enver hoxha i ri kanibal, që do ta ketë Shqipnia fatin tragjik tjetër, pasi plusë paraqitjes, sjelljes disponon konto bankare mega-miliarda euro, dollarë, …plusë edhe mbështetje shtetnore nga qarqet antishqiptare tradicionale perëndimore dhe ato sllave.
   Nëser merr timonin Lulzim Basha të kombit shqiptar e do ta sjelli nga Athina, Beogradi, Moska e Stambolli,…..sikur Berisha, Enveri,….
   Nëse heshtni o shqiptar edhe ksaj radhe me njeriun e të ardhmes të kombit shqiptar me një njeri si Lulzim Basha! Mjerë Shqipnia, Kosova,…..

   Tiranë, e hanë, 5 mars 2012
   Arbër Kastrioti

   Reply to this comment
 2. Pensionisti September 5, 12:11

  Nisa ta lexoj kete artikull,teje mase i sterzgjatur, dhe per kete nuk e cova dot deri ne fund.Artikullshkruesin e vleresoj per forcen e analizes dhe te argumentave qe sjell ne shkrimet e tij.Ai tregon aftesi ne njohjen e politikes dhe autokracise shqiptare ne gjithe keto vite te tejzgjatura te tranzicionit drejt demokracise.Por ai ka nje te mete,shkruan teper gjate dhe perserit idete dhe kjo i merzit bile edhe lexuesit me te ngeshem,si une.Miqesisht e keshilloj te shkruaj ngjeshur e shkurt,se kjo u jep artikujve dhe analizave te tij vlere dhe force terheqjeje me te madhe per lexuesit e tij,td cilet,sic verej nga komentet nuk jane te pakte.Sidoqofte,ne fund dua te theksoj se keto qe shkruajta sa me siper jane fjale te nje keshille modeste per nje gazetar te mire e me pervoje.Edhe “Dita” jone e shumepritur(ma se pari e gjejme ne postimet e saj ne faqen tone ne facebook) nuk besoj se ka nevoje te mbushe faqet e saj on-line apo te variantit print.,apo jo?

  Reply to this comment
  • Dardan September 5, 13:32

   Nuk mund ta cosh deri ne fund leximin, sepse aq eshte fuqia perthithese e intelektit tend. Mundohu ta ushqesh trurin me te gjitha llojet e ushqimeve vitaminoze qe te mund te arrish te lexosh deri ne fund artikujt me se normale te zotit Bedri Islamit.

   Reply to this comment
 3. mir September 5, 12:53

  pyet doktorin…mark uk …ai 2005 tha me duar te pastra asnje nuk futi brenda, jane te gjithe tu tpershendet me gishtin e mesit.

  Reply to this comment
 4. Vani September 5, 13:26

  Bedri,je i madh. I till do mbetesh. Rrofsh ti, dhe ata qe te duan,ata qe s’te duan,te degjofshin te miren…

  Reply to this comment
 5. LIKJA September 5, 13:34

  KRAHAS RESPEKTIT QE GEZONI Z.ISLAMI ME DUKET E UDHES TE TE VE NE DIJENI DY TRE PIKA QE JU I ANASHKALOI !NUK E DI ME DASHJE APO PA DASHJE.SE PARI KY PROBLEMI ME SERBET NA ESHTE BERE SI ATA QE VAZHDOJNE E DERDELLISIN AKOMA PER KOMUNIZMIN(NE EDHE MUND TA HANIM POR AT QE NA ADMINISTROJNE JO),SE DYTI SHIPERIA NE VITIN 1990 NUK U BE VASALE AS E EUROPES E AQ ME PAK AS E SERBISE POR E SHBA !QYSH PREJ 90 E SOT KETE VEND E DREJTOJNE AMBASADOROET E ATASHUAR NE KETE VEND!PO TE KISHTE SADO PAK GISHT SERBIA NE LOJEN QE ESHTE BERE E BEHET AKOMA ME KETE VEND SALIA,LULI,A NDONJE TJETER SOT DO TE QENE VARRUR TEK PALMA E MESILDES PER KRIMET E VJEDHJET E KRYERA E S’DO TE ETIKETOHESHIN “BURRE SHTETI” E “YLL NE NGJITJE”.BOLL ME ME KETE IRONI E MOS U BENI QESHARAK ME KARAGJOZLLIQE TE TILLA!BOLL ME SE KANE KALUAR 24 VJETE E NUK JU LEJOHET TE TALLENI AKOMA ME KETE POPULL PER HIRE TE HIJES QE JU BEJNE.NUK E DI PO SEPSE PO ME NGJAN SHUME ME NJE KOMENTUES TEK FAQJA E “TEMES” SI AJET DELAJ E PO E KONKURON ME SE MIRI KETU TEK DITA! A MOS VALLE “SERBET” JU KANE VENE TE MERZISNI LEXUESIN E DITES SI E VETMJA MENYRE PER TU HAKMARRE NDAJ SAJ SI GAZETE E VERTETE E DINJITOZE NE KETE VEND.

  Reply to this comment
 6. Mark uk September 5, 13:38

  mir:Meqense pershendete me gishtin e mesit fute mbrapa.Dhe fill mbas asaj mund te shkosh te punesohesh ne KAVAJ.

  Reply to this comment
 7. mir September 5, 14:08

  po te tpershendetit ty o mark uk ….se ti po kruesh ne rrot cakmakut.

  Reply to this comment
  • Vani September 5, 16:18

   O mir! Pata degjuar per lloj lloj kruerjesh,por kjo me rrot’te cakmakut eshte e perkryer…Ndaj thone qe, ky tipi i Ukajve,e mbane ne dore gjithnje nje cakmak blu dhe pse s’pi duhan?!….

   Reply to this comment
 8. Mark uk September 5, 15:37

  Mos je gja i biri qe i dilni ne mbrojtje. Edhe pse nuk e ke te ligjeshem babajn mbroje.

  Reply to this comment
 9. Mark uk September 5, 16:59

  van:Te ngeli hatri ju shkoni ne Peqin se edhe ju mund te punsohesh,dhe nuk keni xhelozi per njeri-tjetrin.

  Reply to this comment
 10. Malo2 September 5, 18:32

  PA DASHTE ME FY KERKAN POR KY SHKRIM NUK JA VLEN ME U LEXU E PARA SE E KA SHKRUAR ANTARI I TE NJEJTES PARTI TE BERISHES PPSH DHE E DYTA SKA PIKE NIVELI SI MUHABET KAFESH;DHE NJE PYETJE PER DITEN A KENI REDAKTOR JU APO GJEJA KRYESORE ME SHA BASHEN E BERISHEN E TE TJERAT SKANE PROBLEM MA MERR MENDJA RAMA E NEVERITE KETE SHKRIM:SERVIL

  Reply to this comment
 11. Bujari pa mustaqe September 5, 19:04

  Paska or miq akoma te trashe si Mark Uk qejane helmuar kaq shume nga helmi i shpellarit dhe pede hollandezit ,sa u eshte errur gjykimi. Lereni ne boten e tij fatkeqe te trapave pd \ iste.

  Reply to this comment
 12. Agroni September 5, 20:25

  O Bedri Islami, a ndigjove Kryeministrin e Serbise kur u dha lajmi se Edi Rama do shkoi ne Beograd? A tha ai se kj i intereson Serbise ngaqe do te jete Shqiperia nje treg me shume dhe vend per te investuar Serbia, qe do te thote se prodhimet vendase do te falimentojne dhe ti na shet perralla me fazllicer e nuk e sheh Edi Ramen qe eshte me serb se Berisha e Basha. E sheh qimen ne syte e tjetrit dhe nuk po sheh traun ne syrin e Rames e tendin. Kujdes se i doli boja kesaj trajtese pro-Rama me verberi

  Reply to this comment
 13. Pensionisti September 5, 22:23

  Nje gjegje per “Dardanin”.
  Une nuk e shava por perkundrazi ngrita lart e levdova cilesine dhe forcen argumentuese te autorit,jo vetem ne kete shkrim por edhe ne shkrimne te tjera,.Une vec bera nje verejtje shoqerore konkrete dhe me shume kujdes lidhur me ate se keto dy shkrimet e tij te fundit ishin te gjatura mjaft e duhen shkurtuar, pak me te permbledhura dhe pa perseritje. Keto ishin verejtje te sinqerta e modeste te nje lexuesi te rregullt te shkrimeve e analizave te zotit Islami .Per mua thua se kaq e kam kapacitetin tim “perthithes” te intelektit apo trurit tim.Po,per kete ke te drejte,se e kam trurin plot,te mbushur sepse kam lexuar e degjuar me respekt e durim te tjeret apo edhe mesuar shume dhe e kam “kaplloqen” plot e s’me ka mbetur shume vend ne te.Si lum ti more Dardan qe paske mbetur ende me trurin bosh qe ne kohe te Dardanise e ke ende shume kapacitet “perthithes”ne te per shume uje e historira te zgjatura!Lexo,lexo dhe hiqu edhe si mesues apo inkuizitor i mendimit te lire te te tjereve ,se do t’a mbushesh edhe ti ate kaplloqen tende bosh!Ke ende kohe te “perthithesh” mjaft me shume!
  Me pergjerim te plote,
  Pensionisti.

  Reply to this comment
 14. Meteh September 6, 16:17

  Z.Bedri,serisht ju pergezoi per analizen e dyte.Keto analiza-fakte jane domethenese jo vetem per ti mbushur mendjen militanteve injorant te Bashes,por nje prove ZJARRI per karieren e atij DITEZIU,qe me humbjen e bashkise se Tiranes,do tretet edhe vet si kripa ne uje,pasi populli e di si e mori bashkin & çfar vjedhesh e krimesh beri kur ishte minister PUTHADORE i Saliut.NQS nje dite mund te kandidoj per Kryeminister,kundrshtari i tij do ket ne tryezen e punes argumente qe permendni ju ne keto dy shkrime por & te mepareshmet,jo te pakta-per ta hedhur NOKAUD ate dhe soisezin Berisha,qe e pompoi aq shume si flluska ne ujin e ndotur prej tij.GERVERRET e Bashes kohet e fundi,tregojne per tatepjeten e tije politike & si K/bashkiak,pasi vren se RAMA ashtu qete-qete vetem per nje vit po bene mrregullira,ndonse me buxhet “0”e borxhe te shumta te vjedhura nga qeverisja hajdute e SALIMILLOSHEVIÇIT.Ju prgezoi ju & gazeten DITA..!

  Reply to this comment
 15. Vuthjani1 September 6, 20:39

  Duke lexue artikullin e veprimtarit te qeshtes shqiptare Bedri Islamit ,per rolin e njeriut qe duhej te ishte mbrapa grilave ,si per shpifjet kunder uçk ashtu korrupcionin ,dhe vrasjen e demostruesve te 21 janarit te cilet me urdher a pa urdhrin e ti u vran dhe lan femi jetima,Sa i perket kryeministrit te tashem ay e ka deshmue vehten si me rregullimin e Tiranes ashtu me qeverisjen nje vjeqare, ku i tilli i duhej mbar kombit Edi edhe si intelektual edhe si puntor e ka deshmue vehten.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*