Bashkia e Tiranës kallëzon penalisht gjyqtarin Arjan Qafa

May 24, 2016 12:12

Bashkia e Tiranës kallëzon penalisht gjyqtarin Arjan Qafa

Bashkia e Tiranës dorëzoi sot në Prokurorinë e Përgjithshme një kallëzim penal ndaj gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Apelit, Arjan Qafa, për konflikt të pastër interesi lidhur me gjykimin e çështjes së kompleksit të 5 pallateve 17 katëshe te Diga e Liqenit Artificial.

Prej kohësh, Bashkia e Tiranës ka denoncuar dhe argumentuar para publikut faktet që vërtetonin lidhjen e ngushtë të këtij gjyqtari me kompaninë “Gener 2” dhe se, pikërisht për këtë arsye, gjyqi në fjalë është i montuar.

Sipas Bashkisë së Tiranës, tashmë është fakt se gjykatësi Arjan Qafa është në konflikt të pastër interesi, pasi më datë 11 Mars 2010 ka lidhur një kontratë porosi për shtëpi dhe garazh me kompaninë “Gener 2”.

Është fakt se në 31 Mars 2014, Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive (ILDKP) e ka kallëzuar z. Qafa në prokurori për fshehje dhe deklarim të rremë të pasurisë.

Këto dy prova të pakundërshtueshme janë më se të mjaftueshme që, së pari, gjyqtari në fjalë të përjashtohet menjëherë nga trupi gjykues i çështjes, dhe së dyti, Prokuroria e Përgjithshme të nisë një hetim të hollësishëm për ndjekje penale ndaj tij.

Bashkia e Tiranës është e vendosur ta ndjekë deri në fund çështjen për të mos lejuar ndërtimin e 5 pallateve 17 katëshe te Diga e Liqenit, por njëkohësisht është e bindur se kjo çështje nuk mund të gjykohet as nga të afërmit, as nga ortakët e kompanisë “Gener 2”.

May 24, 2016 12:12
Komento

2 Komente

  1. Diko May 24, 12:31

    THYEJ QAFEN !

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim