Letër një socialisti 

Ben Blushi April 28, 2015 14:22

Letër një socialisti 

 

 

Një socialist më pyeste këto ditë se pse shkruaj dhe pse flas. Duke e mirëkuptuar, dua t’i përgjigjem.

I nderuar mik,

Bota ka disa mijëra vjet që lufton për të zgjidhur dilemën mes fytyrës dhe pasqyrës. Me pak fjalë, shumica e mendjeve të hapura dhe popujve të civilizuar kanë ecur përpara përmes të vërtetës. Kur e vërteta nuk thuhet, kur fshihet dhe deformohet, popujt nuk ecin përpara. E vërteta është busulla e popujve. Për të vërtetën ka pasur njerëz që kanë shkuar në turrën e druve. Ata janë djegur, por e vërteta jo. Ajo ka mbetur dhe sot na ndriçon rrugën edhe kur rrugë nuk ka.

Historia jonë dëshmon se ne kemi pasur një marrëdhënie të shtrembër me të vërtetën. Me pak fjalë, sa herë që nuk na ka pëlqyer e vërteta e fytyrës, ne ia kemi hedhur fajin pasqyrës. Ende këtu jemi. Jemi duke thyer pasqyrën për të mbrojtur fytyrën. Unë këtë nuk e pranoj. Unë nuk besoj se fuqia e fytyrës është t’i shpëtojë pasqyrës. Dua që ta detyroj fytyrën të shohë pasqyrën. Siç është.

Megjithatë, meqenëse më pyet, edhe unë dua të të pyes për sa më poshtë:

1- A e di se qysh se kemi ardhur në pushtet, në Partinë Socialiste nuk ka më zgjedhje?

2- A e di se kryetari i partisë ka një mandat unik gjashtëvjeçar, ndërkohë që sipas rregullit mandati duhet të ishte katër vjet?

3- A e di se pse i janë shtuar edhe dy vjet?

4- A di gjë se kush dhe pse vendosi kështu?

5- A e di se edhe në kohën e Partisë së Punës zgjedhjet bëheshin një herë në katër vjet?

6- A e di se nuk ka më asnjë parti në Europë që nuk bën zgjedhje?

7- A e di se sipas statutit të partisë sonë, Asambleja Kombëtare duhet të mblidhet një herë në tre muaj?

8- A e di se Kryesia duhet të mblidhet një herë në muaj?

9- A e di se asnjë kandidat për kryetar bashkie nuk kalon pa vendim Kryesie?

10- A e di se asnjëra nga këto nuk ka ndodhur prej dy vitesh dhe kjo jo për faj të pasqyrës, por për faj të fytyrës?

11- A e di se çdo vendim që merret në Partinë Socialiste, nuk është më kolegjial, por vetëm personal?

12- A di se ne erdhëm në pushtet duke premtuar 300 mijë vende pune?

13- A e di se sipas shifrave zyrtare papunësia është shtuar me 7 për qind?

14- A e di se Shqipëria po zvogëlohet?

15- A e di se çdo ditë nga Shqipëria ikën një lagje?

16- A e di se çdo muaj zhduket një fshat?

17- A e di se vetëm gjatë vitit të kaluar nga Shqipëria kanë ikur 46 mijë shqiptarë?

18- A e di ç’do të thotë kjo?

19- A e di se kjo do të thotë se një qytet si Pogradeci është zhdukur për një vit?

20- A e di se këta njerëz ikin nga Shqipëria se nuk kanë punë, nuk kanë të ardhura, nuk kanë shërbimet e duhura?

21- A e di se Shqipëria po shpopullohet nga të varfrit dhe kjo, përveçse cinike, është tragjike?

22- A e di se kemi një qeveri të papërgjegjshme, e cila ende nuk i ka bërë thirrje kujt të mos largohet nga Shqipëria, por me pabesi thotë se fajin për eksodin e kanë qeveritë e Europës, që marrin emigrantë për të përballuar nevojat e tregut të tyre të punës?

23- A e di se asgjë nuk e rrezikon më shumë një popull të vogël, sesa braktisja dhe emigracioni?

24- A e di se mund të mos jemi më pas disa dekadash?

25- A e di se asnjë pushtim nuk na ka bërë më shumë dëm se ky mjerim?

26- A e di se lindim pothuajse po aq sa vdesim dhe se, nëse vazhdojmë kështu, do tretemi dhe do përfundojmë një grusht njerëzish?

27- A e di kush do blejë dhe kush do shesë, kush do shkojë në shkollat tona, kush do i punojë tokat dhe punishtet tona, kush do i pastrojë shtëpitë, ujërat dhe ngastrat tona, nëse të gjithë ikin?

28- A e di që po firojmë pak nga pak, jo se nuk kemi tokë, diell, ujë dhe ajër, por se qeverisemi keq e mos më keq?

29- A e di se premtuam që do ulet çmimi i naftës, ndërkohë që sot e paguajmë naftën më shtrenjtë se çdo popull në rajon dhe më shtrenjtë se çdo popull në Europë?

30- A e di se ne jemi i vetmi vend me burime nafte në rajon dhe megjithatë përfitojmë për buxhetin publik vetëm 30 për qind të asaj që duhet të përfitojmë?

31- A e di se njerëzit po mbyten nga helmi aty ku ka naftë dhe ende nuk ka asnjë penalizim për ata që i mbytën?

32- A e di sa kokë bagëti dhe sa hektarë tokë u përmbytën përpara një muaji?

33- A e di se atë ditë shteti nuk ishte aty për t’i mbrojtur?

34- A e di se sa prej tyre janë zhdëmtuar?

35- A e di se bujqit e Shqipërisë kanë kostot më të larta në rajon?

36-A e di se ne premtuam naftë pa akcizë për gjithë fermerët e Shqipërisë?

37- A e di që jemi vendi i parë në Europë që subvencionon tregtarët dhe jo prodhuesit me një skemë që askush nuk e di si funksionon?

38- A e di cilët janë tregtarët që subvencionohen dhe në cilat shifra?

39- A e di se shteti ndihmon mallin dhe jo prodhimin?

40- A e di se ne fituam zgjedhjet duke thënë se do ta ulim çmimin e energjisë elektrike?

41- A e di se sot çmimi i energjisë është rritur për shumicën e shqiptarëve?

42- A e di se sa shqiptarë të varfër janë terrorizuar, janë burgosur për shkak të faturave të papaguara?

43- A e di kush konsumon me shumë energji, të varfrit për t’u ngrohur, apo të pasurit për të prodhuar?

44- A e di se në Parlament po votohet një ligj që parashikon t’i sekuestrohet shtëpia atij që nuk ka paguar energjinë elektrike?

45- A di ndonjë rast kur dikujt i është sekuestruar shtëpia për shkak të abuzimit, korrupsionit apo evazionit fiskal?

46- A e di se duan ta votojmë këtë padrejtësi që quhet reformë?

47- A e di që sot në Shqipëri nuk lejohet të ndërtosh?

48- A e di qe nëse të duhet të rregullosh shtëpinë që ta përmbyti dimri apo lumi i tërbuar, duhet të marrësh leje në qeveri?

49- A e di se përndryshe ky meremetim quhet ndërtim pa leje?

50- A e di se rrezikon burgun nëse rregullon çatinë e prishur?

51- A e di sa vende pune i ka kushtuar vendit ky centralizim asfiksues?

52- A e di se nevoja për estetikë kaotike ka fshirë mijëra vende pune dhe ka falimentuar me dhjetëra biznese që jetojnë duke shitur materiale ndërtimi?

53- A e di sa taksa i kemi mohuar buxhetit publik për shkak të këtij ngërçi tekanjoz?

54- A e di se ne premtuam që do ta ulim borxhin publik?

55- A e di se në 2 vjet kemi marrë 1 miliard dollarë borxh?

56- A e di se borxhi ishte rreth 6 miliardë dollarë kur ne erdhëm në pushtet dhe sot është më shumë se 7 miliardë?

57- A e di ti se ku shkon ky borxh?

58- A e di se sa paguan ti dhe të gjithë ne për të shlyer një borxh që nuk e kemi krijuar vetë, por është mbledhur për shkak të mediokritetit, paaftësisë dhe abuzimit në vite?

59- A e di se çdo shqiptar që lind, duhet të paguajë një borxh prej 3000 eurosh që brezat ua lënë brezave pa asnjë arsye të qenësishme?

60- A e di si do ta lajmë këtë borxh?

61- A e di se qeveria mendon se borxhi lahet duke marrë borxh?

62- A e di shpenzimi kryesor i qeverisë është pagesa e borxhit, në vend që të ishte arsimi, shëndetësia, pagat, pensionet dhe shërbimet publike?

63- A e di se sot shqiptarët konsumojmë më pak se një vit më parë?

64- A e di se sa janë shtuar listat e mëshirës në dyqanet e Shqipërisë?

65- A e di sa fëmijë nuk blejnë dot libra dhe fletore, megjithëse u tha se ato do ishin falas?

66- A e di se të varfrit sot marrin më pak ndihmë nga shteti i tyre?

67- A e di se numri i atyre që marrin asistencë sociale është reduktuar me 30 për qind?

68- A e di ku kanë shkuar tepricat e këtij kursimi?

69- A e di se këto kursime kanë shkuar për të trukuar fytyrën në mënyrë që të gënjejnë pasqyrën?

70- A e di se asnjë lek nga fondet që i janë hequr skemës së asistencës për të varfrit nuk ka shkuar për shkolla, për spitale, për rrugë, për subvencionim të punësimit apo të produkteve bujqësore?

71- A e di se nuk ka mbaruar asnjë rrugë në këta dy vjet?

72- A e di se premtimi kryesor i qeverisë në një qytet bregdetar është një pishinë publike?

73- A e di se nuk ka më asnjë qeveri në botë që financon pishina, kulla, trena turistikë, pista patinazhi, stadiume dhe ishuj mbi lumenj?

74- A e di ti se pudra e fytyrës kushton më shumë se e vërteta e pasqyrës?

75- A e di se ekonomia jonë po prodhon çdo dite e më pak?

76- A e di se rritja ekonomike gjatë vitit të shkuar duhet të ishte 2. 2 për qind dhe në fakt ajo ishte 1.7 për qind?

77- A e di se shpenzimet për të mbajtur në këmbë administratën janë rritur me gati 15 për qind, ndërkohë që duhej të ishte e kundërta?

78- A e di se shteti po mbledh mesatarisht 20 për qind të ardhura më pak si pasojë e rënies së ekonomisë, rënies së tregtisë dhe konsumit?

79- A e di se dy vjet më parë morëm një kompani të huaj për të na i shtuar të ardhurat në dogana dhe për ta favorizuar atë që duhej të punonte kundër favorizimit, i hoqëm TVSH?

80- A e di se kjo kompani nuk ka sjellë asnjë lek shtesë në të ardhurat tona?

81- A e di se nuk ia kemi hequr TVSH asnjë investimi të huaj, asnjë të varfri, asnjë të mjeri, që blen gjithçka më shtrenjtë se dy vjet më parë?

82- A e di që premtuam shëndetësinë falas?

83- A e di se sa është shtrenjtuar kostoja e shëndetit?

84- A e di se shteti duke braktisur spitalet publike po favorizon spitalet private, të cilat nuk i detyron të njohin kontributet e sigurimeve shëndetësore që i paguajmë që nga lindja?

85- A e di se qeveria parashikon të shpërndajë taksat tona për të favorizuar universitetet private?

86- A e di se të paktën 5000 fëmijë ikin çdo vit nga Shqipëria për të mësuar në Europë dhe shteti nuk u kthen familjeve të tyre asnjë lek nga taksat që ata kanë pagur për arsimin?

87- A e di se ne nuk ia paguajmë më transportin mësuesve që shkojnë në fshatra?

88- A e di sa i kushton një familjeje shkolla e fëmijës që është 10 km larg çdo ditë, në dimër dhe në verë?

89- A e di se kemi fëmijët më të paarsimuar në rajon dhe se investojmë më pak se kushdo tjetër për shkollat?

90- A e di se kur erdhëm në pushtet u tha se të gjithë arsimtarët dhe mjekët e Shqipërisë do merren me konkurs?

91- A e di se këto konkurse nuk prodhuan asnjë ditë më shumë cilësi, më shumë barazi, më shumë transparencë për administratën tonë?

92- A e di se nëse është e vërtetë se mësuesit merren në punë me konkurs, asnjë nga drejtuesit e pasurive publike, përfshi naftën, energjinë, telekomunikacionet dhe të tjera nuk është marrë me konkurs?

93- A e di se drejtuesit e pasurive publike janë zgjedhur me shoqëri dhe pa asnjë kriter cilësie apo merite?

94- A e di se kush është futur në Parlamentin e Shqipërisë?

95- A e di se shqiptaret mendojnë se në Parlament mund të hysh vetëm nëse vret, nëse vjedh, nëse je i pashkollë apo nëse je i pasur?

96- A e di se në Parlamentin tonë po të vrasësh quhet punë, kurse të bësh një libër quhet dembelizëm i ushqyer me taksa?

97- A e di kush i futi vrasësit në Parlament?

98- A e di pse i futi?

99- A e di që e dinte kur i futi?

100- A e di që partitë e atyre qe vranë janë ende në aleancë me ne?

101- A e di që, nëse duhet të kandidosh për deputet apo kryetar bashkie, pyetja e parë që bëhet është sa lekë ke?

102- Sa vota do blesh?

103- Sa të varfër do ushqesh me miell dhe vaj ditën e zgjedhjeve?

104- A e di që të pasurit vetëm zgjidhen kurse të varfrit vetëm zgjedhin?

105- A e di se kjo ndodh vetëm me parlamentet e atyre vendeve, partitë e të cilave nuk bëjnë zgjedhje?

106- A e di se po të jesh deputet, mund t’i kalosh policisë me një trafikant në makinë, ndërsa po të jesh i varfër nuk të presin sa ta paguash faturën minimale se përfundon në burg?

107- A ke parë ndonjë të pasur në burgjet tona?

108- A e di se dhe administratat e burgjeve po ndahen mes partive në koalicion?

109- A e di se dhe të burgosurit po ndahen mes partive tona?

110- A e di se propozimi i vetëm ekonomik që është bërë në këta dy vjet, është legalizimi i kanabisit që, nëse ndodh, mund ta kriminalizojë ekonominë dhe mund të dëmtojë me mijëra të rinj, duke i shtyrë në një hutim kolektiv?

111- A e di se 1 milion votat që morëm në qershorin e vitit 2013, sot me sa duket nuk dalin?

112- A e di që kemi marrë në koalicion të gjitha partitë që ishin në qeveri deri në qershorin e kaluar?

113- A e di se administrata publike është një plaçkë që ndahet çdo ditë mes partive dhe prandaj kemi administratën më të degraduar dhe më mediokre të Europës?

114- A e di, i dashur mik, se të gjitha sa thashë janë vendime personale?

115- A e di se askush nuk është pyetur për sa më sipër, por përkundrazi, të gjithë janë detyruar të mbrojnë fytyrën për të ndëshkuar pasqyrën?

116- A e kupton atëherë pse flas?

117- A mendon akoma se është më mirë të mos flas?

118- A beson se dëmtoj më shumë kur hesht apo kur flas?

119- A e kupton tani kush i bën më shumë dëm Shqipërisë?

120- Fytyra apo pasqyra?

Ben Blushi April 28, 2015 14:22
Komento

91 Komente

 1. ARGITA April 27, 08:23

  APSOLUTISHT E SAKTE FLM BEN BLUSHI TE VERTETEN E TE VERTETES KE THENE

  Reply to this comment
  • Labi Vlore April 27, 10:30

   1) A e di se qysh se kemi ardhur në pushtet, në Partinë Socialiste nuk ka më zgjedhje?

   Kjo eshte pyetja nr.1!!Kjo eshte pyetja e pyetjeve dhe halli i halleve.Jo me kot eshte renditur e para.

   Nje pyetje tjeter shume interesante nga ana e Blushit eshte:

   A ke parë ndonjë të pasur në burgjet tona??
   O Blush,sistemin e drejtesise e drejton KLD-ja me ne krye Bujar Nishanin.Ai eshte mbrojtesi edhe i vete Saliut qe mos te denohet dhe burgoset..

   Do shtoja nje pyetje tjeter per Blushin.

   A e din ti Ben qe Ina Rama eshte e papune??
   Perse KLD-ja e drejtuar nga Bujar Nishani,kerkesen e saj per tu emeruar Gjykatese ne Gjykaten e Apelit Tirane nuk pranon ta shqyrtoje,por e lete flere ne sirtar??

   Per sa i perket legalizimit te Kanabisit.

   2)A e din ti z.Blushi,se personi i pare qe ka propozuar legalizimin e mbjelljes se Kanabist ka qene Ben Blushi,ne librin e tij “Hena e Shqiperise”??

   3)A e dini ju qe Ben Blushi kerkon te behet kryetar i PS-se,por qe ne fakt e di me mire se kushdo se nuk ka per tu bere kurre??

   4)A e dini ju qe i vetmi njeri ne Shqiperi,qe ishte kunder hapjes se kutive te zgjedhjeve te 2009-es ishte Ben Blushi??

   5)A e dini ju se nga njerezit qe nuk beri beteje per zgjedhje te lira e te ndershme mbas zgjedhjeve te vjedhura te 2009-es ishte Ben Blushi,Kasteriot Islami etj etj??

   6)A e dini ju se Ben Blushi kujton se Socialistet jane budallenj??

   Reply to this comment
 2. Arti April 27, 08:24

  Te kesh kujaron per te bere verejtje per gjerat qe te duken te gabuara eshte e drete dhe detyre e cdo njeriu.Ndoshta momenti qe Ju Z.Blushi zgjodhet per te folur per kete ceshtje eshte i gabuar,pasi Partia Juaj sapo eshte futur ne nje fushate per zgjedhjet Lokake .Asgje nga ato probleme qe ngrini nuk bie ne toke,por ky nuk ishte momenti per te goditur Partine tuaj dhe per ti dhene krah Z.Berisha,i cili e masakroj,e shiti dhe shkateroj cdo bisnes qe e quante te lidhur me te Majten.Sigurisht ketu nuk mund te perfshihen as bisneset e Z.Cili,i cili nuk ka as personalitet e as moral.Aty shiten masterat per 10 mije euro dhe ai perkrahet nga Ministrja Matjane e Arsimit.Kjo eshte koha e servileve e byqlepiresave e jo e intelektualeve te verte.

  Reply to this comment
  • anticensurë000 April 27, 10:06

   “Asgje nga ato probleme qe ngrini nuk bie ne toke,por ky nuk ishte momenti per te goditur Partine tuaj dhe per ti dhene krah Z.Berisha,”
   zotëri e keni gabim!!
   jashtëzakonisht gabim:
   -bëhet në një kohë që mund të dëgjohet!
   -bëhet në një kohë që mund të detyrojë të rregullohet diçka!
   -bëhet në një kohë që mund të bllokohet marrja e të gjithë pushtetit në dorë!ai qëndrori është në dorë të një grupi,ai administrativ akoma jo!!rama-meta kanë në dorë tërë pushtetin qëndror dhe uk po përmbahen!!rama sidomos!!
   është këthyer në një të PADISKUTUESHËM,nuk pyet askënd dhe dëgjon vetëm ekon e tij!!
   -bëhet në një kohë që berisha nuk mund të fitojë!!ai është në një moment shumë shumë më të keq se në ’97!!e vetmia gjë që mundgon është mos arresitmi i tij!!për këtë ai ka marrë garancitë nga vet dyshja rama meta!!
   këto që thotë blushi në radhë të parë janë të vërteta,për pasojë duhet të mbështeten!!
   -bëhet në një kohë kur duhet të fillohet të ndëshkohet manipulimi i votës!!
   sot shqiptari e di që vota grabitet,vidhet ,blihet dhe nuk ndërrmer asgjë për të ndaluar fllsifikimin e votës së tij!!rama nga paladin i rujajtjes së votës dhe hapjes së kutive është këthyer në blerës votash!në atë që i mbush kutitë pa pasur frikë se do të kërkohet rihapja e tyre!sepse pisllëku bëhet para mbushjes!!
   në atë BE që ne duam të hyjmë,kjo mënyrë “votimi” nuk të çon në kryeministri,por në burg!!
   me këtë mënyrë votimi nuk mund të pranohemi në gjirin e BE!!kjo ska të bëjë aspak me të qënit myslyman!!aspak!!
   pas 21 qershorit askush nuk ka për ti dëgjuar!!të gjithë dotë gëzohen për fitimin e diktaturës,së re!!

   Reply to this comment
 3. Elma April 27, 08:28

  Un mendoj se zoteria keto probleme duhet ti diskutoje ne qeveri apo parlament dhe te kontribuoje sa me teper te jete e mundur ne zgjdhjen e problemeve jo te bejne kritikun

  Reply to this comment
 4. TROC April 27, 08:29

  PO TI O BLUSH AKOMA SE MORE VESH SE PER TU BERE POLITIKAN DUHET TE MOS THUASH DHE TE GJESH ASNJEHERE TE VERTETEN …….APO……………TANI U PRISH PAZARI .JU TE GJITHE PKLEHRA JENI SI MAJTAS DHE DJATHTAS …..

  Reply to this comment
 5. Kris 1 April 27, 08:30

  Selia roze eshte bere selia pink dhe ne krye eshte Edvin Mashtruesi.Ai e ka gjunjezuar kupolen e Ps.Ai sikurse Berisha me Pd po mbledh rreth vetes huligane qe me etjen per pasuri jane gati te bejne cdo lloj krimi.Eshte koha qe elektorati socialist te zgjohet dhe ta shpore kryemaskarane

  Reply to this comment
 6. as April 27, 08:31

  Obooooo! Ky qenka budallallepsur fare.
  I shkreti ky, per veten e vet, pa per te tjeret, asgje.

  Reply to this comment
 7. vlora April 27, 08:37

  Ky paska marre rruget e PD-se …

  Reply to this comment
 8. Guri April 27, 08:39

  Ky njeri do ti’a kaloj edhe Sali Berishes!!!

  Reply to this comment
 9. Vlora1912 April 27, 08:39

  “Historia jonë dëshmon se ne kemi pasur një marrëdhënie të shtrembër me të vërtetën. Me pak fjalë, sa herë që nuk na ka pëlqyer e vërteta e fytyrës, ne ia kemi hedhur fajin pasqyrës…..”

  …ose e peshtyjme pasqyren !!!!!

  Me pelqen kjo sentence….., e njohur per mua…….por me shum me trishton me vertetesine e saj.

  E admiroj penen e Ben Blushit dhe Ai ben shum mire qe reagon…pooooor

  Te gjitha kritikat e tij bien, rrezohen kur pohon..”Isha pro aleances me Ilir Meten se vetem keshtu do te rrezohej Salih Berrisha”….Ne fakt ky eshte thelbi i problemit.

  Aleanca me LSI, e vrau rilindjen ende pa u ngjizur…..dhe Ben Blushi ishte pjestar i kesaj vrasje.

  Prandaj tani kemi nje Velino-Rilindje, nje “Show Must Goes on”

  Medet Sa keq

  Reply to this comment
 10. Shqiptari i perkohshem April 27, 08:40

  Nuk ekuptoj se perse shume komentues fillojne dhe kritikojne Blushin gjate te gjithe kesaj kohe qe ka folur. Neve na duhen keta individe qe tu hapin syte atyre militanteve mediokerr qe i kane kthyer partite ne fe dhe u besojne verbersiht. Edhe une jam duke u larguar nga ky vend per te mos u kthyer me. Ta gezojne Shqiperine militantet e te gjitha partive dhe vecanerisht felliqesirat e LSI. Do vije koha kur nuk do tu ngelet asnje njeri ketu derisa te hane njeri tjetrin pastaj.

  Reply to this comment
 11. Alex April 27, 08:40

  Eja,Edi Rama! Pergjigju ketyre pyetjeve nje per nje me artikull si ky. Me respekt POPULLI

  Reply to this comment
 12. KATHERINA DIE GROSSE(Madona prej Sauku) April 27, 08:43

  Thjesht Ben Bloza ka rrjedh nga trute.
  Nuk ta ka fajin as surrati as pasqyra or Ben Ziu ,por shko ke daktori,(jo tek Berisha) dhe vendos syze,se i ke syt e demtu nga inati qi po te gryn ment e kaptines, dhe do shikosh se realiteti asht tjeter.
  Shqypnija po ndryshon,ndoshta ngadal,po asht ne rrugen e duhun,
  Ai bon si nje politikan anjorant,dhe bon pyetje idjote qi ne te vertet ai e din shume mire pergjigjen.

  Reply to this comment
  • LSI April 27, 17:40

   M.q.se Madona prej Sauku i shikon ndryshimet ,nuk duhet folur me per verejtje apo kritika ndaj Qeverise.Kur flasin kurvat e katunit,populli duhet te heshte.

   Reply to this comment
 13. Sallakja April 27, 08:48

  Dy jane arsyet:
  1. Ose Blushi po pregatitit nje rryme te re politike,
  d.m.th. krijimin e nje partie te re.
  ( pak e rrezikshme,nuk ka popullaritetin e duhur )
  2. Ose eshte diletant i pa skrupullte si 98% e
  politikaneve shqiptare, e keto qe thote i ka nga padija.
  Ne te dyja rastet nuk ka asnje arsye te qendroje ne P.S.
  e aq me shume ne parlamente.

  Reply to this comment
 14. DEMI April 27, 08:52

  PERGJIGJIE PER NJE SOCIALIST:
  Me lejo te te sygjeroj qe krahas “Ae di ti ” te B(l)ushit qe a qeverisur kete vend duhet gjithashtu te dish:
  A e di ti qe ky karabush Nanoist ka qeverisur ne kete vend?
  A e di ti qe ne kohen e ketij kastraveci eshte bere tragjdia e Otrantos?
  A e di ti or socialist se ne 97 keta legena shateruan Shqiperine?
  A e di ti qe pushteti Nanoisteve iu dha te per te denuar kryerimin Shqipetar dhe jo vetem qe nuk bene asgje por bashkepunuan ne rrotaccionin prostituor?
  A e din ti qe eksodi ne 98 ishte shume me i madh se tani ,pasi pineci Nano e kastraveci B(l)ushi u premtoi kthimin e parave!
  A e di ti se si e quajten 97 keta legena qe sot jane nxirre nga prishja e rrotacionit midis PD e PS?
  A e di ti socialist i thjeshte se kur u be grushti i shtetit ne 98 institucionet e Socialisteve B(l)ushianiste u braktisen te gjitha?
  A e di ti se kur ka ikur truri i shqiperise (vitet 98)?
  A e di ti qe ur qeveriste ky karabush parku rinia ishte i ndare per te dy grupet politike qe qeverisnin vendin ?
  A e di ti qe kur ky aragjoz me kollare qe bene sot peticion ne kohen e tij u shkateruan te gjitha monumentet e kultures.?
  A e di ti or socialist i thjeshte se sa here i kane ardhur ne ndihme kryekrimit Sali keta pinjolle te demokracise?
  A e di ti e sot Saliu mban peng te gjitha institucinet me kryesore fale pazareve te pista Nanoiste ?
  A e di ti qe aresyeja qe perse nuk behet Shqipëria ne keto dy vjete eshte se eshte shkateruar per 23 vjete nga keta legena?
  A e di ti socialist i thjeshte qe pasi katharisti Nano nu arriti dot ta permbyste Ramen ka leshuar zagaret e tij brenda kesaj partie duke menduar se diçka do levize?
  A e di ti ç’fare lidhjesh ka ky kastravec me Fatos pinecin?
  Ndersa kjo puna e zgjedhjeve ne Parti o B(l)ush Nanoisti eshte si puna e asaj anekdodes qe “Ishte dikur njeri qe pederast e teksa kryente mardhenie me nje tjeter i thote “Po hiqe ate qe ke mbrapa se na vrave” e Ai iu pergjegj “jo se e kam per te rruajtur ndere”!.Edhe puna juaj me zgjedhjet brenda Partis duke menduar e enderuar se nje dite do te riktheni kryetarin me vese Nano!
  Jeni ndoshta edhe nja dy a tre koqe qe keni mbetur nga ai kalli Nanoist e ma merr mendja se rrugen e ke marre e seshte ndonje çudi qe ndonjedite si Nano pineci qe doli hapur i atashuar tek kryekrimi Sali edhe ti si pjelle besnik i asaj politike te atashohesh si Kaqi tek Luli!Rrofte shkerdhatokracia qe mbizoteron ne kete vend nepermjet politikaneve qe vetem prostituojne ne interes te vehtes se tyre e kurr nuk moren mundimin per kete popull qe vuan nen kollaret e ketyre kamaleoneve!

  Reply to this comment
  • katunari April 27, 15:32

   Po ti Demi akoma merresh me Nanoistet ??? Ketu po merr LSIJA gjysmen e pushtetit ne tavoline ti akoma derdellit. Kurse gjysmen tjeter te pushtetit spo e marrin as nanoistet as socialistet . Por ca velina dhe femra qe lyhen si Grida Duma.

   Reply to this comment
 15. Gimi April 27, 08:52

  Ben Blushi, nje personalitet i vertet i ne socialisteve. Krenar qe jetoj ne gjeneraten tende.
  E vertet cka thua me larte… Shqiperi e mjerimit po braktiset, shoqeria e kuvendit po hangarisen.

  Reply to this comment
 16. Dielli mbi Korab April 27, 08:52

  O Zoti Ben.
  Vetem nje pyetje kam.
  Si ta dorzoi shtetin me 23 Qershor Berisha ty more politikanqe ben si KASTRAVEC turshi???
  Pergjigjiu kesaj pyetje dhe pastaj do shikosh se je kthy ne nje GANGRENE brenda PS.

  Reply to this comment
 17. elio April 27, 08:58

  Bravo Blushi!!!
  Tani me siguri do te lexojme lehjet e militanteve injorante qe kane pushtuar Ministrite…
  Mbahu Ben dhe vazhdo keshtu se keta po na e bejne te pamundur te votojme me per PS….Eshte e pamundur te votosh me per Veliaj, Daken apo karragjoze dhe hajdute neper qytetet shqipetare te kandiduar nga PS…

  Reply to this comment
 18. Naftetari April 27, 09:02

  Po vetem konstatime qe te gjithe i dime keto po zgjidhje apo vetem kritka se zgjidhje si jep dote.Te dali Blushi dhe te thoje se ne qeveri duhet ndryshime duhet te nderrohet kryeministri dhe kryeminister te jeme une dhe do beje me radhe te gjitha ata qe mendon se i ben por Beni ben vetem kritika sdi si zgjihen dhe ne te tilla rase duhet te rrishe dhe te shikoshe cbehte se i zoti sje te japesh zgjidhje ather ckusur kane njerzit te degjojne brockollitjet e tua.

  Reply to this comment
  • bobi April 27, 09:17

   Po pse mos e ka marre gje me tapi Rama qeverine dhe kryeministrine, apo partine ja ka lene trashegim Neta?
   Mos eshte gje e shkruar qe po te mos jesh gay, bythlepires dhe mjaftist, nuk merr dot poste ne PS?

   Edhe Blushi mund te ishte nje alternative per kryeminister, meqenese duket i shqetesuar dhe pretendon se e di ku ta vere gishtin ne plaget e Shqiperise.

   Reply to this comment
 19. N.VJOSA April 27, 09:04

  O Zoti Ben Blushi,
  Me fjale rendis une edhe po kaq pyetje sa ke renditur ti…
  Por qe ti zgjidhesh keto probleme qe ngre ti, duhet jo nje vit e dy…
  Pyetjet e tua per mendimin tim jane nje
  P O P U L I Z E M
  I
  P A S T ËR…
  A e di ti Ben Blushi se Shqiperia sipas nje raporti zyrtar te Bankes Boterore numeron rreth 55 Multimilionerë te cilet zotrojne Para dhe Pasuri qe llogariten rreth 110 milion Dollare secili?!…
  A e di ti Ben Blushi se kjo shume parash po ti kishin familjet shqiptare do te kish çdo familje mbi 60 mije Euro secila dhe ti thoshin Fukarallekut shporru…?!
  Edhe une dua qe cdo njeri i thjeshte ne shqiperi te kete pune dhe te fitoje mire, por a je ne gjendje ti ta besh realitet nje enderr te tille?!…Sidomos ne Europen e sotme, ku shume vende po perballen me te njejtat probleme si Shqiperia?
  ME TE THENE E ME TE BERE, O BEN-O, TE NDAN NJE LUM I TERË…
  Edhe keta te Greqise qe qeverisin sot, shtruan pyetje dhe premtuan si ty o Ben Blushi, por per te shkuar tek Veprat, PO VIJNE RROTULL SI PORDHA NEPER BREKË….
  Natyrisht ne pyetjet e tua Edi Rama duhet te gjeje edhe ato qe jane vertet konstruktive dhe ti korigjoje çfare nuk ecen mire…Nuk ka asnje arsye per mendimin tim qe , ne se eshte konforme Statutit te PS, Edi Rama te kerkoje voten e antareve te Partise se tij…
  Qofsha i gabuar, por ti zoti Blushi je thjesht nje
  P O P U L I S T
  DHE
  S K O L A S T I K….
  Nuk te kemi pare deri me sot te drejtosh nje sektor dhe te kesh lëne gjurme se di ta besh qeverisjen me mire se Rama…
  Mire do ish, qe te jesh i besushem, te na thoshje dy fjale edhe per ata qe e prune mjerimin dhe Varferine, Sali Rrumpalla dhe Tos Bixhozi, idhulli yt pordhaman…
  Dhe se fundi, keto qe shtron publikisht, eshte mire ti diskutosh ne forumet e Partise tende dhe po nuk more pergjigje dil si fraksion apo parti me vehte tok me ata qe mbeshtesin enderrat e tua…

  Reply to this comment
 20. beni April 27, 09:10

  Miqesia me blendi fevziun nje qeroz i qelbet sherbetor i sali ramazan berishes dhe nje islamik ne brendesi e nje palaco qe kerkon te bej rolin e nje majmu ni duke kopjuar moderatoret e talentuar italjane qe zakonisht kenaqin publikun e tyre e jo te futin sher midis tyre te ka bere ty konkretisht te fillozofosh per ideale qe nuk mundet te arihen ne nje 2 vjecar ne cpame nga qeverisja e kaluar e sali berisha!
  Ne kapitalizem sherbetori ngelet gjithnje per ti sherbyer eprorve ne rastin tone europianve edhe me gjak te ri,kur ne te veshtire se skuqen domatet,ne menyre metaforike!
  Pra domatet e skuqura serviren shum shpejt per tu mbushur barkun qytetrimeve e vendeve te industrializuara me sallaten e pergatitur nga domatet e skuqura shum me shpejt se ato jeshile qe nuk u veshtirsojn problemet qe perballen sistemet politike qe ato perfaqsojn me taksapagues te rinj!
  Ka kohe qe europa,mekon here pas here shqiperine,sot me 5 miljon,neser edhe 6 te tjera pasneser edhe 20 miljon per rugen e arberir me von e edhe 23 te tjera per permirsim te infrastuktures e te tjera e te tjetra,pra ju jeni nje vend qe vetem prodhoni borxhe e jo zhvillim mjafton qe te ket nje polic ne koka ky popull e nje qeveri qe te mbuloj shpenzimet e policve qe ven ne zap popullin por jo per ta,pra troc europa u beri shtet per mos qene sepse shteti din te mbaj qytetaret e jo ti braktise ata!
  Nje shtet qe nuk kunjdeset per qytetarin e vet nuk mundet te quhet shtet por nje qeveri e shtet hajdutesh,njelloj si blendi fevziu qe kerkon te vere ne sher shqiptaret dhe te ruaj bosin e tij se mos ja heq kosken nga goja!

  Reply to this comment
 21. Zogu April 27, 09:13

  Blushi eshte tip pordhaci dhe ky eshte problemi i tij qe nuk ka lidhje me ate qe denancon. E megjithate Blushi eshte Socialist i lindur dhe i rritur,nderkohe qe Rama me lepijbythesat e tij jane nje grup apartiakesh,asocialesh,amoralesh qe e kane zene per fyti PS dhe po ja marrin frymen. Ato qe Rama i quan reforma nuk jane asgje tjeter vecse si i themi ne ‘te nxjerresh dhjam nga ‘,se populli eshte zvogeluar dhe eshte bere sa nje plesht. Mblidhuni o njerez dhe thirrini mendjes,ju kemi votuar per te na shpetuar nga Saliu dhe jo per te na varferuar. Populli do buke te haje dhe jo kerbac se nuk i mban me shpirti. Edi Rama nuk mund te jete Socialist se ato qe thote dhe ben i ngjajne me shume nje fashisti. Gjeni force se na e keni borxh,ju votuam per te na sjelle te miren dhe sollet vecse mjerim.

  Reply to this comment
 22. partizan cene April 27, 09:18

  A e di ai ..socialisti se tashti është kohe zgjedhjesh dhe Beni i Blushajve ka tjetër axhendë nga ajo e PS-së , pasi Nano po bëhet gati të krijojë partinë e tij , ku Blushi është një nga drejtuesat e saj në Hije ?
  Ndryshe nuk ka si shpjegohet që ky Blushi gjeti këtë moment që të fla së dhe jo kur me të vërtetë duhet të flasë .
  A e di ky Socialisti që të bësh kritikë është e thjeshtë , por që të japësh zgjisghje është e vështirë , dhe blushi nuk ka asnjë zgjidhje , vec mundësinë e marrjes ose jo të ndonjë posti qeveritar ku Rama nuk ia dha mundësinë ?
  Probleme dhe vërejtje ka sigurishtë , por edhe punohet dhe të punosh në Shqipërinë e dalë nga qeverisja e berishës dhe 100 kusarëve të tjerë është e vështirë ..
  Blushi nuk na thotë , që po të ishte mbledhur edhe një herë akoma kryesia e Partisë Socialiste , a do të zgjidheshin apo jo problemet ?? Jo jo , veç se në atë mbledhje Blushi donte të propozonte njerës të tij për në zgjedhjet lokale . Rama nuk ia dha prapë këtë mundësi . Gabim Rama , por gabim akoma më shumë Blushi , që ashtu si Nano dikurë , flet jo për të rregulluar punët e tij , por ( qoftë edhe pa dashje ) për të rregulluar punët e Berishës dhe lukunive të ujqërve të larguar me votë nga pushteti . !
  Nuk jam me Ramën por jam me të drejtën !
  Gabime janë bërë por jo ashtu si i trajton Blushi me keq dashje dhe me idetë për të rregulluar në të arthmen punët e tij !

  Reply to this comment
 23. Lalushi April 27, 09:19

  Nga ç’planet vjen ky derr i majmur ne Partine Socialiste?

  Keto pyetje ti a beje vetes ne rradhe te pare dhe po ashtu,tu jape pergjigje…

  Reply to this comment
 24. Komunisti April 27, 09:21

  Ja pra qe komunizmi paska qene i mire. Vetem atje nuk mund te ndodhnin te tilla gjera.

  Reply to this comment
 25. ARGITA April 27, 09:25

  POPULLI INJORANT NUK DO TE VERTETEN ,PO DO MASHTRIMIN VAZDO POPULL BESO MASHTRIMIN , A JE NE PUNE SOT , A KE BUK SOT ,A PAGUAN DOT DRITAT SOT ,A MER DOT LEJE NDERTIMI SOT , O POPULL O POPULL

  Reply to this comment
 26. Arben April 27, 09:36

  A e di ti i dashur Ben qe te gjitha keto qe permende nuk mund te rregulloheshin me dy vjet….? A e di ti se deshira jote per karrigen e kryetarit te ka erresuar llogjiken dhe te gjitha keto qe permende po ja faturon kot kesaj qeverie….? Cila eshte platforma jote per keto sa the..? Profesioni me i papergjegjshem eshte ai i kritikut bosh, sic je ti.

  Reply to this comment
 27. andrea April 27, 09:38

  ben oponenca dhe gjykimi i programit duhet te behet mbas 4 vjetesh dhe jo ne qe ne vitin e 1,pasi e gjetem ket vend nen nje batak ku askush nuk pagunete detyrimet me minimale,si mund ti mblidhnim ne ato.blush loja jote duket e paskrupullt ne moment qe direktivat e tua duan te godin grupin,dhe si mund te pyesesh ti dhe te diskutopsh mbi grupin kur ti po hedh balt ndaj tij ne nje moment kur rilindasit duken ne vije te drejte me aqto qe po plotsojn,ku fryma punes duket qartazi qe po triumfon

  Reply to this comment
  • berti April 27, 09:40

   blush ti duket sikur di zgjidhjit per gjithcka a thua do ishte me mire valle sikur te na jepje zgjidhje dhe jo pyetje retorike?blush me dukesh sikur do ti bashkohesh lulit ne letersi me te vetmin ndryshim ti eseist dhe luli me kandidatet e tij fantazi.

   Reply to this comment
 28. Lali April 27, 09:41

  kush e pyet ne parlamen apo kryesi

  Reply to this comment
 29. Hëm... April 27, 09:46

  Beno nuk the gje te re. Filloje per qene vertet e sinqerte nga nje mea culpa se ke cereshekulli qe je ne mos flamurtar, oborrtar i qeverive dhe liderave posmonizem. I ngritet mendjen ketij populli per demokraci dhe i thate digjni dhe hidhni gjithshka te monizmit se do i marrim te reja fringo nga perendimi …pak a shume ‘ceku i bardhe’ se e tha kush e tha por te gjithe ju ishit pas ketyre iluzioneve qe u serviren me bollek. Fajin e ka sistemi i keq qe ndertuat ju dhe shoket e tu sepse populli ju mbeshteti gjithnje me vote. Tani nese do te besh moralistin, hiq dore nga parlamenti se u futet pa gare sepse keshtu e bete ligjin zgjedhor dhe nuk e ngrite fare zerin atehere per te dhe jeto thjesht qe te te zeri dhe fjala vend. Ndryshe pastaj, do te mbetesh iluzioni i rradhes…

  Reply to this comment
 30. Azemi April 27, 09:51

  Te gjitha pyetjet e z.Blushi jane te verteta,por çfar frikacakesh jane deputete e PS qe rrine te strukur dhe nuk i thone asnje fjale Kryeministrit qe po e shkaterron PS.Eh more deputete ta dini se çfar thote baza per ju qe e keni tradhetuar totalisht,keni punesuar te gjithe njerezit Tuaj ,bile me shume te PD.Socialiste 8 vjet ne opozite rrugeve dhe 2 vjet me Ramen,por çeshte kjo katrahure qe po behet,çjane keto kryetar bashkish qe jane vene kutrum.Socialisteve te ndershem u dhimbset partia ndonese z.Rama jo,çpo bejn Ruçi,Majko,Braçe,Angjeli e shume te tjere.Tuuuuuuuuurp.

  Reply to this comment
 31. Diko April 27, 09:59

  POPULLI PO IKEN,

  PO VDES NGA URIA,

  E GENJEN PS ja.

  E VJEDH LSI ja.

  Reply to this comment
 32. Mikel April 27, 10:06

  “A beson se dëmtoj më shumë kur hesht apo kur flas?
  A e kupton tani kush i bën më shumë dëm Shqipërisë?
  Fytyra apo pasqyra?”Ketu i ke thene te gjitha o Ben Blushi!!E crendesi ka o njerez nese del hapur kunder qeverisjes me emrin Rilindje ne prag te zgjedhjeve!Asnje politikan deri me sot nuk eshte treguar kaq i drejperdrejte me veten me kundershtaret me partneret si dhe me shqiptaret!Ka ardhur nje moment qe nuk mban me pilafi uje!Edhe pse duhej te kishte qene me perpara nje reagim i tille.Edhe nga kampi demokrat.Po kush ta beje?Ose ta bente me sakte?Prec Zogaj….???Besnik Mustafaj….??PPPFFFFFFFFFFF…..!!!Apo do ta beje Kaci ne ditet e sotme…??E rendesishme eshte qe te gjithe jemi dakort me shkrimet e Blushit.Atij qe nuk i pelqen ka nevoje per puder ekstra!!Nuk di ca te them tjeter ketu,por nje pyetje dua tja rendis Benit si te fundit nga te gjitha qe ai ka thene:”Mos valle edhe ne kemi te njejten fytyre me ata qe Ti ke permendeur me siper…???

  Reply to this comment
 33. FAKETI April 27, 10:27

  A e di ti zotri se dita e enjte eshte dita me e zeze e kombit(jo e shqiperise)qe kini 25 vjet qe na cani t…….in me ate kuvend te felliqur dhe natyrisht edhe vndimet te tilla do te jene.
  A e di ti zotri se JU parlamentare kini 5-6 T.Vizione dhe qe cdo te enjte shkaktoni strese me pasoja te pa riparushme tek ata qe dine ose flasin SHQIP duke degjuar felliqesirat qe dalin nga goja juaj e ndyre qe vetem goje nuk eshte.
  A e di ti zotri se edhe femijet tane po cmenden duke degjuar e shikuar prinderit qe flasin me
  me vehte duke bere tifozllek per njerin apo tjetr pein krah politik duke mbeshtetur prinderit por jo rralle edhe sipas preferencave te tyre mbasi ato diskutohen edhe ne ambjente publike
  ne shkolla fakultete e pse jo edhe ne kopshte(4-5 vjecare).
  A e di ti zotri se ju deputete pa piken e etikes duke perdorur fjalorin me banal qe me shpifje,
  thashetheme,vrases,hajdut kriminel,kurvar,mafioz,mja hengre M..t te bej nenen, motren i degjeneruar etj.etj.etj. dhe qe shperndahen ne gjith boten me anen e televizionit pa le po jane edhe SATELITORE perfshi edhe TVSH me e keqja eshte se keto terma po gjejne terren edhe ne art e kulture si tek portokallia.al pazari,zona e lire e A.canit etj etj.
  A e di ti zotri QE TE PARET QE DUHET TE SHIKOHENI NE PASQYRE INI JU deputetet e kuvendit dhe disa te mos lozin rolin e palacos por ate te njeriut te nderuar perfaqesuest te popullit.
  A e shikoni si eshte ndare populli qe kerkon te iki nga syte kembet jane ndare si zoqt e korbit vetem duan te ikin pa e ditur ku do te vene dhe kete ndarje e bete JU ZOTERINJ DE-PUTETE dhe me e keqja eshte se po vazhdoni ta thelloni me tej DUKE PUNUAR NE KAHJE TE KUNDERTA dhe kjo me qarte duket diten e ZEZE te ENJTEN ku vetem hani kokat me njeri-tjetrin duke mos kursyer as grushtat.
  A e di ti zotri se kete metode pune e mbollet dhe ka zene rrenje edhe ne Kosove Maqedoni e kudo ku ka shqiptare.Nuk ka pune se u shkaterrua cdo gje fshati ka ikur i gjithi ne qytet dhe tani i shesim njeri-tjetrit me keq do te behet po nuk ndryshuan mendjet e DEPUTETEVE po nuk u pane mire ata ne pasqyre.
  A e di ti zotri se ne parlament ka me mbi 10 vjet deputet e cmunt te presish nga ky soj(xhizi)
  te japi me shume ai ka rroitur, kjo lloj metode i eshte tiposur nuk jep me- H I Q E oPOPULL se na moren ne qafe qafiret keto jane mekate ndaj nje populli fukara dhe perendia nuk do ja u fali kurre ajo do te marri hak edhe ne pasardhesit e tyre po ne fund te fundit c’faj kane ATA
  jU zoterinj duhet te shikoheni mire ne pasqyre por por ne ato te KAVAJES(sepse ashtu ini ne te vertete) dhe mos u shikni ne keto te jashtmet pasi ju nxjerrin te bukur kur ju jeni shemtira.

  Reply to this comment
 34. Anxhela April 27, 10:34

  Kush i bën më shumë dëm Shqipërisë?

  Fytyra apo pasqyra?
  Dakort.

  Ne tani Z.Blushi na duhet fytyra e te pasurve qe u pasuruan ne kurriz te ketyre te varfereve.

  Eshte nje thenie: ” Nqs nje person i jep lemoshe nje lypesi ne rruge, duhet te ndihet me i fyer ai qe e jep se sa ai qe e merr”. Kjo nuk besoj se funksionon per popullin tone qe mohoi per 50 vite, vete Krijuesin.

  Reply to this comment
 35. Moza April 27, 10:36

  Nderi me imadh qe do ti besn popullit e socialisteve eshte qe para zgjedhjeve te vesh hapur te Nanoja e Berisha.A e ke pak buleri o Ben kritizeri?Kur te dolen problemet evarferise te ketij populli te sfilitur?A zgjidhe pune kur kishe detyra pushteti vet?Ti po i vret shpresat popullit.Megjithate edhe edi everia

  Reply to this comment
 36. shpatar April 27, 10:48

  Tani po e kuptoje se gjithcka qe ka shkruar nuk kane lidhje me mendjen e tij .Nje kopjac kurren e kurres nuk behet i mencur .

  Reply to this comment
 37. Azio April 27, 10:53

  A e ke pare ndonjehere Turin tend ne pasqyra?
  Me siguri eshte mjaft I demtuar.Pre te tille Truro mend te presesh cdo gje.
  Ti je nje trup misri me kalli bosh o Blush qe nuk mbush.

  Reply to this comment
 38. Pelani April 27, 11:06

  O Blush! Me keto pyetje me kujtove ate barsoleten : C’far ere ka gjaku? …Ere muti.
  Pse s’thua qe qenkam plagosur.
  Thjesht,nje filosofi pa tru.

  Reply to this comment
 39. nostradamus April 27, 11:21

  Blushke ke 25 vjet ne pushtet dhe asnjehere nuk ia ke bere keto 120 e ca pyetje as Fatos
  Nanos dhe Sali Berishes apo keta dy te fundit i kishin zgjidhur te gjitha pyetjet qe ben zo-
  tRote ….????
  Ler ”pusullen ” e deputetit dhe milionat qe e shoqerojne ate dhe pastaj ”gllamis” sa te
  duash more jezit i pabese …!!!

  Reply to this comment
 40. Lori April 27, 11:31

  Perse ngutet Ben Blushi !
  Po ti referohesh problematikave qe ngre z.Beni Blushi qendrojne e jane me te vertete shqetesuese per nje force politike qe pretendon se eshte me e madhja ne kete vend!Por po ti analizosh keto shqetesime e te gjeshe shkaqet se perse kjo force ka shkuar deri ketu e te drejtohet nga nje njeri intelektual qe ndoshta me vetedije duke pare amullin brenda kesaj force midis nje elektorati te qendrueshem e politikaneve qe e perfaqesonin u fut ne kete familje per te bere kariere politike e per te hedhur ne jeten e ketij vendi disa ide qe vazhdimisht gjate ketyre koheve te trazuara i zienin nepek koke e nuk kishte kujt t’ia servirte!I vetedijeshem per kete force te madhe e me drejtim te papergjegjeshem nga gangestere politike te dale nga dyert e K.Qendrore te Partise se Punes ku nga komuniste u kthyen ne socialiste e nga sociliste ne liberaliste nen pertendimin se jane mendje hapur e te adoptueshem per kohen ,shkerdhyen idealin e tyre e te elektoratit e iu perveshen punes per pasurimin vetiak e familjar duke braktisur ç’do ide per emancipimin e shoqerise Shqipetare qe realishte vinte nga shtresat e varfera e te mesme pasi shtresa e pasur nuk ekzistonte ose ishte shuar per rreth 45 vjete! Ne lukunine e partiakeve te kesaj force politike me amoralin politik ne drejtim shokun Fatos Nano ne rreshtimin e saj ishte edhe publicisti i Kuvendit te Shqiperise z.Ben Blushi,ku gjate sundimit Nanoist ai e ndjente vehten nen komoditet duke shpresuar se nje dite do te behej edhe drejtuesi i kesaj force!Me ardhjen e Rames ne kete force duke hyre jo si politikan por si nje njeri qe ç’ka premtonte e realizonte,pra duke qene me prane relitetit,beri te mundur qe te gjithe dembeleve qe kishte mbledhur Nano rreth vehtes se tij tu prisheshin endrat per te ardhmen.Nje hater mbetes krahas lukunise qe kishte rreth vehtes e ku i ushqente me ndonje kerme here pas here(mos te harrojme se qeveria Nano ka futur per here te pare korupsionin ne jeten qeveritare duke bere kerdine me ndihmat Italiane qe u suallen per ndihme e iua shiten popullit te varfer)ishte edhe ky katharist qe sot pasi e bene shtepi publike Partine Socialiste nen tezen e modernizimit te saj,jo me ide e program por me protitucion te mirfillte politike e degjenerim institucionesh qe drejtoheshin nga ta duke bere te mundur varferimin e metejeshem te ketij populli e fillimin e krijimin e nje shtrese te pasurish qe gjithnje vinte nga dy rruge ose nga droga e prostituimi i rruge ose nga politikane te zhytur ne korupsion qe vidhnin kete shtet e vend nen siglen e “babllareve te kombit”!Te lejuar edhe te simuluar nga ata qe kerkonin nje Shqiperi te shpejte kapitaliste me shtresezimin shoqeror si e vetmja menyre per kete sistem ,iu versulen per privatizim vjedhje e persejo edhe vrasjesh per tu bere kush e kush me shpejt i pasur!Lejuan injorncen e shkateruan ajken e inteligjences Sqhipetare,shateruan akademiket e profesoret duke i hedhur ne pjlehera si te pdomosdoshem ne kete sisteù .I dhane prioritet njeriut te rruges e te forces per tu ndjere te sigurte e per tu bere krshillek kundershtareve deri ne eleminim fizik.Bilbili Blushi ka 25 vjete ne kete vorbull te politikes Shqipetare e nuk e kuptoj se perese sot eshte kaq i shqetesuar ur dihet qe ka qene pjese qofte aktive apo pasive e ketij shkaterimi total e degjenerimi te shoqerise Shqipetare qe sot nuk pajtohet me te duke menduar se dehmimtaret tashme jane larguar apo debuar pertej kufijeve te ketij vendi!Mos valle kjo loder Nanoiste ka mbetur vetem e e kane hedhur ne qoshe duke fillur te ndryshket e per kete fajin e ka drejtuesi i kesaj force qe nuk e vajis,apo mos ndoshta eshte lene deri ne kete kohe per tu perdorur siç perdorte Berisha Nanot kur ia lypte nevoja e kur qe ne rezik nga uragani popullor si ai i 97!Perse Blushit i dhimbset Shqipëria e vitit 2013 e sot e nuk ia kemi degjuar zerin per Shqiperine e pas 90 deri ne 2013 apo ne ate kohe gjerat e punen shkonin vaj e sot u eshte hedhur nje litar ne fyt e sa vjen e u shtrengohet!Mos valle Rama u ka prishur folene e nuk ushqehen dot me forcat e tyre e jane hedhur ne lojra elektoratesh duke u munduar te prekin ndonje Nanoist te eresuar e miop qe ose memorja nuk ia lejon te beje analizen qe nuk e shkateroi Rama kete parti,por e gjeti te shkateruar,nuk e varosi Rama kete levizje por e gjeti ne prag te varrit nga te tjere varmihes,qe nuk e vodhi e e plaçkiti e e shkerdheu Rama kete vend por dyshja Nano-Sali e nenprodukti i kesaj dysheje ku bejne pjese shume çakenj e ku pjese ka edhe Blushi si nenprodukt i kesaj dyshe!Per elektoratin e majte e per popullin Shqipetar nuk mendoi e nuk sakrifikoi asnjeri nga Ju or politikane legena qe ç’do gje mbartni vetem humanizem e idela kurr!Rama nuk erdhi nga ndonje shkolle politike por ama erdhi me shpate e luftoi qe ne fillim kunder Balozit te Zi e ushtrise se tij!Erdhi ne Bashki e e ktheu Tiranen qe ju e bete mihone ne identitet,erdhi e kthehu Tiranen nga Kaldahar ne qytet me identitet qe qe ndoshta e shkaterat me qellim!Ne partine Socialiste nuk erdhi me puçe e as me intriga por erdhi i zgjedhur nga masa socialiste qe kerkonte zhvillim ç’ka Juve baballareve te kesaj levizjeje ju mungonte!Erdhi ndoshta jo si Socialist por si qytetar i ketij vendi qe te largoje balten qe Ju me dashje futet ne te gjithe jeten e ketij vendi e te mbjelle qyteterimin qe Ju e debuat me dashje!Erdhi te prishe moton e Sali Injorances qe “Qytetin ta bajme si Fshati” e qe ia arriti me ndihmen Tuaj!Erdhi per ti treguar ketij populli qe Ju se meritoni te merreni neper kembe siç po veprohej deri me tash nga kjo klike qe i munon kultura,atdhedashuria e ndjenja e pergjeshmerise ndaj shoqerise duke e larguar ndoshta njehere e mire shoqerine Shqipetare nga feudalizmi ku Ju se bashku me bishen Berishjane e futet!Ky eshte ndryshimi qe ka Edi Rama kundrejt Jush or mjerane,jo se eshte Zeusi por se padrejtesite,imoraliteti politik e shoqeror qe Ju mbollet per çerdhet Tuaja ishin te demshme e shateruese ishin rrjedhoje e ketij emigrimi qe sot kane ndermare Shqipetaret duke humbur çdo shprese per nje te ardhme me te mire per familjet e tyre pasi shikohet qarte qe te ndertohet ai vend ka dy mundesira ose te rikthehet nje sitem si i Enverit duke u zhdukur e vene perpara pergjegjesive penae ju hajdutet e marresit peng te ketij vendi ose duke Ju braktisur te gjitheve duke zevendesuar kete popull pasi vetem Ju nuk ndjeni krize,papunesi,varferi!Ju jetoni nen vjedhjet,mashtrimet pasurite e jashteligjeshe te vena ne kurriz te ketij populli qe doni te qendroje me ç’do kusht ne ate vend per tu sherbyer e bere hije Juve amoraleve e antivlerave qe sot keni hypur ne podiumet e moralit e vlerave fale kesaj diktature te re te quajtur “demoraci” ku nese ne diktaturen e pare ishte shumica mbi pakicen ne kete qe mbollem me pleh kimik te importuar nga miqte tane eshte diktature e pakices mbi shumicen e amoralit mbi moralin e antivleres mbi vlerat e tradhetarit te vendit mbi atdhetarin!Jeni Ju or Busher e Blusher qe e mbollet kete farre qe tashme eshte bere ferre per shoqerine e ketij vendi!Jeni ju pronaret e ketij vendi me makina lluksoze,me vila ne mal,fushe e bregdet me pasurira qe as ne vendet me te zhvilluar nuk i gjen dot perveçese kolonive qe mbjellin e shesin mariuane,qe bejne trafiqe armesh si Ju,qe vrasin te pafajshem si Ju!Poshte diktatura e budallenjeve e te jini te sigurte qe do te vije nje dite qe ti paguani te gjitha nen ndonje sigel tjeter te shpikur nga ata qe shpien edhe termin demoraci!Ne mos sot,neser,te Jini te bindur!

  Reply to this comment
 41. nostradamus April 27, 11:32

  Blushka- Nje qen i zgjebosur qe perpiqet me cdo menyre te coje uje ne mullirin e
  perbashket te Nanos-Berishes – Kacit -etj.

  Reply to this comment
 42. Gezimi April 27, 11:42

  Jam dakord me mjaft pyetje te Blushit, te cilat rendojne realisht mbi kurrizin e popullit shqiptar, por me shqeteson nje tjeter fakt. Pas gjithe ketyre konstatimeve qe kryhen ndoshta jo se i u dogj shume barku artikullshkruesit per varferine qe na ka kapluar, sepse ky “e ndriti” ne kohen kur ish minister i Nanos, por qe pas gjithe kesaj ekspozeje fshihet nje pantere, te cilen menduam se u largua per te mos e pare me. Ky eshte, me falni per shprehjen, delenxhiu Fatos Nano. Qofsha i gabuar, por mendoj se se shpejti kete lloj historie mund ta degjojme dhe me shume gjate fushates se zgjedhjeve.

  Reply to this comment
 43. Nona nga Tirana April 27, 11:47

  Ky eshte legeni ku Nanao ben shurren sidomos kur eshte I dehur,pasi nuk I majne kembet te shkoje ne nevojtore,dhe era e shurres se Nanos perhapet deri te hunda e Saliut I cili kenaqet me kete ere ,e kujton se Socialistet jane si Ben Blushi, I cili kujton se eshte koka e PS kur ne fakt je nje Legen Nanaoist. Nje I poshter qe shan shtepine e vet ………

  Reply to this comment
 44. Endri April 27, 11:48

  Tragji-komikja e komenteve qendron ne faktin qe ashtu sic Blushi parashtron godasin pasqyren qe tregon gjendjen dhe jo fytyren qe eshte pergjegjese per ate. Te ben per te vjelle dhe te vjen turp qe je nga i njejti vend. Pa diskutim qe Blushi e ben per ambicie personale politike, por a e ndryshon kjo ate qe thote? A mundet qe arsyet e Blushit te dalin mbi ate qe thote? Pse gjthmone shqiptari mesatar do merret me kush e thote dicka dhe jo me cka thote. Pse jeni kaq analfabete funksional se kuptoj. Lexoni po nuk kuptoni. Nqs dikush mund te thote qe ato qe thote Blushi per borxhin, arsimin, mireqenien, le ti nxjerri shifrat (nje kerkim i thjesht ne faqjen e bankes boterore apo FMN te jep pergjigje ne boten e sotme). Partia dhe politika ju japin jete qe nuk mund te shani partine? Ne kete faqje kam pare te degradohen ne keto muaj te gjithe figurat e majta qe i kane dal kunder PS. Shqiptari nuk e koncepton demokracine, se kupton lirine e mendimit mbi te gjitha qe do te thote te mos marresh per te mireqene cfare te thote nena parti. Me kete popull ajo klase politike do e shkaterroje Shqiperine edhe 100 vite dhe asnje sdo nderhyje se po fole kunder je i blere i armikut.

  Reply to this comment
 45. pro.... April 27, 11:54

  -Ky eshte nje manifest teper i rrezikshem dhe shpirtrave te lodhur u thote mjaft jetuat.
  ..po zvarritemi te gjithe ne nje pjerresi skandaloze ekonomike,me thonj dhe demoralizimi na jep goditjen e fundit..na shkeput nga shpresa,nga e ardhmja nga vija ne horizont,qe ç’do njeri sado qe ecen nuk e arrin dot kurre dhe pse??,se legenat-politikane e duan stafeten t’mos e trasmetojne dhe perdorin hilete per zemerata masive dhe kostoja..??KY manifest nuk doli as ne ..97,megjithese traumat ne njerez dhe ekonomi ishin fifti fifti dhe mali demokratik 23-vjeçar polli nje Mi” krimin”?.. une nje gje kuptoj,qe çeku i bardhe eshte ne fuqi dhe kerkon zerimin njerezor,ekonomik..ik..ik etj
  ..me vjen te perzier nga menyra se si konkludohet dhe mendimi im eshte qe klasa politike te kaloje ne remont,karantine,burg po te jete e nevojshme,ashtu si burgoset fukarai…
  .Z Blushi te gjitha jane te verteta ato qe deklaroni,por pse sot? Une kuptoj,se treni politik sot po ecen mbi trasete e deformuara te djeshme …por nje pyetje kam;-Kush e ka blere shqiperine qe e do bosh me kete kosto?{dhe perseris qe jane te verteta theniet Tuaja,por perdorimi ne kohe eshte i diskutueshem..per ne,jo per ju.}

  Reply to this comment
 46. Andrea April 27, 12:01

  Blush……po thuaje o burre i dheut ku e ke hallin???Ato jane pyetje per 25 vjet jo per 2 vite te PS ne pushtet…ku ke qene keto vite ti Blush?Ke te drejte qe merr per shembull pasqyren dhe fytyren…por ben mire mos rrish gjithe kohen aty para pasqyres!!Minimumi bej cerekun e punes te Erionit!Shikoje se xheli i flokeve do te te bente te ndjehesh i turperuar perpara fytyres se djegur ne diell te Erionit.Se fundi ben mire te ikesh nga parlamenti meqe aty ka vrases e trafikante-ndersa ti je burre i “ndercem”…bicim i “ndercem” dua te them!!

  Reply to this comment
 47. padrino April 27, 12:33

  Edvini i përbuz, dhe i nënçmon, socialistët e vjetër, ose militantët socialistë që janë ndeshur me berishovicet e PDsë.

  Reply to this comment
 48. nostradamus April 27, 12:38

  Mua nuk me bene pershtypje pyetjet e z. Blushke sepse ato probleme per te cilat shtron
  ky mjeran pyetjet kane ekzistuar pergjate gati 25 vjeteve dhe ky myteber tash u kujtua ,
  sigurisht per qellimet e veta diabolike ,por pershtypje me beri komenti-analize e z. LORI,
  i cili ka ”thyer ”pasqyren e Blushit” per t’u duker ky i fundit me i bukur …! Lori i ka rene
  pikes kur zbulon qellimet e ketij arrivisti qe e mat veten me hijen e akshamit ,por qe realisht
  ”hija” e tij nuk eshte as me ”zenithin” ! Me e ndershme do te ishte qe z. Blushka te linte
  ”Pusullen” e deputetit socialist dhe milionat mujore qe e shoqerojne dhe pastaj te kritikonte
  .sa te donte partine qe i dha mbeshtjen si deputet . Por faji nuk eshte i tij ,faji eshte i Rames
  qe mban keta plehra oportuniste,hileqare,arriviste, qe ore e cast perpiqen te ”zaptojne” parti-
  .ne socialiste dhe ta shndrrojne ate ne nje ”bourdel’ te Nanos ,Kacit e Co.. !!!!

  Reply to this comment
 49. lida April 27, 12:51

  dy fjalke doja ti thosha Blushit pyetje ime eshte pse kur erdhi ne pushtet PS ti nuk le fare e fis ne Korce pa i futur ne pune megjithese te gjithe kishin edhe aktivitet privat.Shume po vuan e po mendon per popullin e varfer.Veten ti nuk ke fytyre te flasesh per hallet e ketij populli.Korca ti njeh bemat.

  Reply to this comment
 50. Gjergji April 27, 12:54

  Ae din ti Moza se Rama ne prag te zgjedhjeve parlamentare kur ishte Nano kryeminister ,ndermori nje tur ne gjith shqiprine pra antimitingje duke i bere karshillek PS ? Ju te tjerve ju dhimset shtepia dhe fmija juaj apo Edi Rama ?Per mendimin tim Blushi ben shume mire qe flet biles kush i thote vetes socialist dhe jo interesaxhi duhet te flas ,kurr besim te drejtusit .Ne debatojme me babain dhe vllain e me ne fund ndahemi jo me te mos flasim drejtusve te PS.Boll e kyçem gojne ne monizem.

  Reply to this comment
 51. Aleko Gjoka April 27, 13:05

  “BRAVO” !!! Blushi,na mbushe mendjen,na sqrove..??!! Cdo gje tani e tutje do shkoje ne rregull!!!! Foli Nanos,bashkohu dhe me Kacin e ndonje tjeter..,pyeteni dhe Saliun se si mund tu ndihmoje….,dhe atehere…”do te na ritet shpresa per te ardhmen”,”dhe presim se cdo gje do ndryshoje”..,do kemi besim te ardhjpmja jote me bashkepunimin tende me Nanon e Berishen.??

  Reply to this comment
 52. Kris 1 April 27, 13:05

  kush mendon se Nanon e therret Saliu ne kohe zgjedhjesh dhe se Nanua don me kriju parti gabon.
  Nanon ne kohe fushate e ndjell Rama e Meta duke e paguar qe te beje takime me Berishen per te trembur elektoratin me cakejte e vjeter dhe per te marre votat dyshja Rama Meta si e keqja me e vogel.
  Eshte propagande e Ps qe Nanua do te krijoje parti.Nanua eshte i kenaqur me cka marre dhe me ndonje kocke qe i hedhin.
  Sa per Blushin minister qe sberi gje jam dakord por le te kujtojme ndonje gje te mire qe beri vajmedeti ne qeverine Nano.
  Pervec lyerjes se ndertesave dhe 20% cfare beri vajmedeti ne krye te bashkise.
  Blushin e pergezoj per kurajon.Me mire vone se kurre.

  Reply to this comment
 53. ada April 27, 13:20

  Per nje gje me vjen keq, qe Blushi eshte nje ze i vetem ne Partine Socialiste. Nderkohe, te gjithe deputetet e tjere rrine ne heshtje, gjithkush ka frike se mos kryetari e perze nga Partia??!!
  Keto jane probleme jetike, varferia nuk eshte demagogji e Saliut, por realitet i Shqiperise se sotme. Sigurisht qe nuk eshte e lehte te rimekembesh ekonomine, por nuk mundet pas dy vitesh fajin t’ja hedhesh akoma Saliut. Cfare ka bere kjo qeveri ne keto dy vite per punesimin? HIC!!! Cfare ka bere kjo qeveri per nxitjen e bizneseve? JO vetem HIC, por ka rritur taksat, ka rritur energjine, po i con bizneset drejt falimentimit. Shqiperia nuk ka nevoje per llustra fasadash te bera me borxhe, as per llustra rrugesh te bera me borxhe. Shqiptaret kane nevoje immediate zhdukjen e varferise ekstreme, apo e thene me fjale te varfer,a kane nevoje te mbushin barkun me buke!!! Nje kryeminister me koken bosh, pa ide dhe vision per te ardhmen, i veshur sikur ka dale nga sfilatat e Alta Moda ne Paris, eshte thjesht nje fasade e rregulluar nga jashte dhe e shkaterruar nga Brenda, eshte kontrasti me I shemtuar ne nje vend qe po vdes dita-dites.

  Reply to this comment
  • Labi Vlore April 27, 13:34

   @ada.Nje vit e gjysem,jo dy vjet.Rama ka nje vit e gjysem ne pushtet.Ka marre pushtetin me 16 Shtator 2013-te.Tani jemi ne Prill 2015-te.Ben Blushit dhe ty,te pelqen ta quani 3 vjet.

   Reply to this comment
 54. Tani April 27, 13:22

  Mbi 90% e fakteve qe sjell Blushi nepermjet 120 pyetjeve jane PLOTESISHT TE VERTETA.E perbashketa e ketyre fakteve eshte nje e vetme,kjo qeveri ka dy sjellje dhe dy qendrime ndaj shqiptareve.Nga njera ane burgun,drurin,ndeshkimet,sekuestrimet,penalizimet etj ndaj njerezve te zakonshem qe nuk bejne pjese ne rrethin e ngushte te qeveritareve.Nga ana tjeter privilegje,favorizime,abuzime,korrupsion i shfrenuar dhe me shuma te medha per nje grusht te vogel shokesh,miqsh,klientesh e tarafesh.
  Per njerezit e thjeshte dhe hallexhinj keta e bejne qimen tra kurse kur traun e kane para syve qe po shtyp njerezit bejne sikur nuk e shohin.Ne cdo gje keta veprojne me kete mendesi,me taksat,me koncensionet,me pasurite kombetare,me shendetesine,me arsimin,me cmimet,me monopolet,me cdo gje.

  Reply to this comment
 55. Demokrati April 27, 13:22

  Po kujt ia ben keto pyetje more beu yne, po te kemi bere deputet more beu yne, ah bir bushtre, parazit, haron kur te shkarkuan nga cdo funksion kur erdhi nje funksionar i larte ne Tirane, po e more veten se ti je nga ata kauret e ndyre.

  Reply to this comment
 56. fshatari. pafshat April 27, 13:32

  Zoti BLUSHI.
  Nuk ndertohet kapitalizmi me ideologji komuniste!
  Ideologjia komuniste ra. OK.
  Mbeten kapitalizmi dhe ideologjia kapitaliste.
  Vota vidhet prej 25 vitesh, liria dhunohet sheshit, padrejtesia – “top” ne duart e gjyqtareve etj, etj., etj.
  Calon sistemi, jo individi E.Rama.
  A ke ti forca ta sherosh sistemin? JO. E.Rama po e mjekon me sa mundet.
  Sistemi sherohet me revolucion demokratik qytetar, kur te krijohen kushtet objektive dhe subjektive. Dhe, sot, Ty, Une te shikoj si nje ndihmestar, por, perderisa kushtet nuk jane krijuar ende, nuk e fsheh, edhe me shkon mendja se e ben per karriere vetiake politike! I tille eshte momenti. Pse te mos e shfrytezosh edhe ti. Para dhe shendet, i ke. Kalon edhe kohen me argetime popullore qe shqiptaret i kane shume qejf. Tung.

  Reply to this comment
 57. Naftetari April 27, 13:40

  Se ckam nje pershtypje qe ne dt.22 Qershor do zhduket per ca ky Blushi sic ben dhe lideri shpirteror Nano se pergjigjen e pyetjeve do ta morrin nga votuesi per zgjedhjet vendore.

  Reply to this comment
 58. Dike Mullai thote- April 27, 13:48

  ETJA per KARIERE arrihet me PUNE! Eshte KEQ kur te HYN Vetja ne QEJF o BEN KAR-abushi!

  Reply to this comment
 59. alphade April 27, 13:55

  “Black hole-t” i la saliefendiu dhe jo
  Edi moj zonjushe ada !!!

  Reply to this comment
 60. dita April 27, 14:04

  Une nuk jam me asnje parti sepse nuk ndodhem atje, por ndegjoj dhe shikoj cdo te ejte kuvendin e turpeshem qe merret me thashetheme,dhe duke perdorur fjalet me te ulta sa na vjene turp marre. Ku eshte katandisur, Vendi yne..
  Nuk ngrihen problem qe prokupojne popullin tone.
  Une kritikoj ashper Deputetin Ben blushin, ai ne rradhe te benje nje autokritik te thelle dhe te ndergjegjshme para popullit sepse kjo varferi nuk erdhi nga ky pushtete por nga pushtetet e kaluara ku Ben blushi ka qene antar I qeverise dhe mban pergjegjesi per gjendjen e krijuar.Asnjehere nuk e kam ndegjuar qe Ben Blushi te ngrej problemet qe ka populli ku ai perfaqeson.Per te gjitha ato qe ngren Beni per mua jane zero, per faktin se Beni nuk eshte I paster ne ndergjegje.Ai nuk I bene se I dhimeset populli por I bene per te demtuar punen qe po bene qeveria e sotme. Une mendoj Se Beni eshte xheloz, mendje madh,dhe Ka hatermbetje Dhe si I tille perdoret nga kundershtaret politik per te demtuar partin socialiste.Partia socialiste duhet te distancohet nga ky fenomen. Ky eshte nje parazit qe demton imazhin e Partise.Ti Ben pse nuk largohesh nga partia??Pse fyen Partin? Pse fyen shoket e shoqet e tua???Edhe ne qoftese ka te meta dhe dobesi ti mban pergjegjesi te plote para partise dhe elektoratit tend Turp te kesh o mendje madh

  Reply to this comment
 61. daja April 27, 14:10

  Or daje, po ne elektorati i majte i dime para teje keto gjera? Pyetja eshte cfare konkretisht ke bere ti per te zgjidhur ndonjeheren prej tyre ne kushtet aktuale te Shqiperise? Ja po ta them une, ti vetem sa ben gam-gam si Saliu…

  Reply to this comment
 62. leonidha April 27, 14:15

  O ben bushi karbushi nga sa pashe me siper argida e rupalle berishes te mbeshtet ,shko me mire dhe ti si kac legeni e bashkohu me batakcijte berishjane. Por mos haro se nje dite te bukur per kohen qe ke qene minister me nanoistet do te japesh llogari per te gjitha sa vodhey dhe me keq qeverisjen tuaj i sollet deme te pa llogariteshme ketij populli duke rikthyer edhe njehere krye batakciun sali rumpalle berisha.

  Reply to this comment
 63. KOT April 27, 14:16

  A e di ti qe kush nditeh keq jep dorheqien?

  A e di ti qe je aty pikerisht per te qortuar,dhe nqs shikon qe gjerat nuk shkojne “mire” thuj lamtumire se une kam besime te ndryshme nga kjo qe po ndodh?

  E verteta eshte se ke te drejt,por nuk po e shpreh si AUTOKRITIKE PER PARTINE QE “DO,APO KE DESHIRE TA SHIKOSH ME MIRE” por po e ben me ere,dhe me ere qe mban eren e ndotur.

  Reply to this comment
 64. nizi April 27, 14:18

  Jane te verteta dhe nuk i luan topi edhe une socialist jam,por e verteta duhet thene ne sy sa nuk eshte vone

  Reply to this comment
 65. lavdosh April 27, 14:26

  Nuk mund te perdoren faktet dhe realitetet per sulme personale dhe inatcore.
  Thjesht nje femije zevzek, i ledhatuar qe shpreh urrejtje dhe inat ndaj E Rames
  Po del si i dhjerre dhe ashtu neperkembe po shurron

  Reply to this comment
 66. intrigantet e saliut April 27, 14:38

  A e din ky Blushi Palla se nese saliu e shkateroj kete vend dhe vazhdona koma duke e dhunuar ne cdo drejtim , kontribut ka edhe ky Blushi Palla mediokri, sepse pikerisht kur saliu ne shtator te 98 sulmoj parlamentin, nje nga ata qe u tremben dhe ben pakt me saliun ishe edhe ti more Blush mediokri!
  A e din ti more Blushi mediokri, qe te jesh imoral karshi familjes tende natyrale eshte turp, ndersa ti ben moralistin per miliona shqiptar kur vete nuk e ke piken e moralit!
  A din ti more Blushi mediokri, se te kanalizosh mllefet dhe pakenaqesite e tua personale , eshte menyra me meskine dhe e ndyre qe nje njeri mund te bej, pra po sillesh pikerisht si saliu, sepse ai ”qan” ne opinion per problemet e popullit dhe nga ana tjeter eshte ai qe e fundosi kete komb, pra qe te dy bashke me larot qe ju shkojne nga pas jeni ne te njeten kategori!
  A din ti more Blushi mediokri, qe fale teknollogjise tashme nuk mund te mbillni prapaganden tuaj te helmuar , sepse shqiptaret jane ngopur me shkrimet tuaja meskine dhe shume mediokre!
  Ben Blushi, nje burri qe ka bashkshorte dhe femije, nuk mund t’i zihet bese kur ka edhe dashnore dhe aq me keq qe ato dashnore lavire qe ai mashkull shkon, ja pallojn edhe te tjere!!!
  Pasqyra reale e Shqiperise eshte fytyra jote dhe shume deputeteve lavire qe e kane shkaterruar vendin tone, jo vetem gjate diktatures , por edhe gjate sundimit mafioz berisha-nano-berisha, natyrisht me ndihmen tende or Blush Palla dhe te atyre ordinereve qe s’kane moral , por qe kane abuzuar me besimin e Shqiptareve!

  Reply to this comment
 67. Agim Cani April 27, 14:39

  ….PS – eshte e vetmja pasuri politike e pluralizmit shqipetar…fakti qe ate e krijuan femijet e komunisteve te thjeshte e ben kete Parti idealiste , popullore dhe te majte…te jesh ne rini marksist e ke shume te lehte kur te rritesh te behesh socialdemokrat…Ben Blushi eshte nje social demokrat liberal , dhe cdo Partije te majte i duhen zera te tille…Edi Rama nese do krijonte nje treshe te till Edi – Beni – Pandi , do garatonte nje PS -se nga me stabilet dhe me te sukseshemet qe do t garatonte te majtes shqipetare nje “sundim te gjate ” , ne te mire te shqipetarise….ka qene nje kohe e tille ne social demokratet gjerman me Herbert Wehner , Willi Brandt dhe Helmut Schmidt….ne eshte nje Parti e majte , dikush duhet te jete me shume majtas , dikush ne qender , dhe dikush i majte nga djathtas…kjo e ben nje Parti intersante…ka dhe ne PS , antikomuniste por nuk jane ata qe dominojne nje te majte…PPSH – ja ka qene nga Partite me te organizuara dhe serioze te vendeve lindore…ne kete organizim ka patur dhe ka shume gjera te dobisheme per nje parti….e djathta nuk lindi kurre ne Shqiperi…e majta po vdes…ke nje brez te ri ne kete Parti qe nuk kane me respekt per nje brez te tere veteranesh te PS-se , qe jane themeli i kesak Partije…kjo Parti pa themele eshte bere si ” balone tabake ” qe po iken ngafryn era…kjo nuk eshte me Partija ime…

  Reply to this comment
 68. gjermani i fundit April 27, 14:48

  Do ishte e dobishme qe gjerat te mos arrinin deri ketu dhe ne fakt ka nje tendence autoritariste nga Rama. Kjo eshte aq e vertete sa edhe pohimi se Toka eshte planet dhe Dielli eshte yll. Super e vertete qe Rama nuk ka lejuar te zbatohet statuti per rikonfirmimin e kryetarit, po ashtu perzgjedhja e deputeteve e po ashtu e kryebashkiakeve. Po ia leme perzgjedhjen e kabinetit, se ajo edhe pranohet, nje kapiten e zgjedh vete ekuipazhin dhe mban pergjegjesi kryesisht ai edhe per gafat e ekuipazhit. Keto qe thote Blushi kane te bejne me demokracine e brendshme te PS, psh jam kurioz sesi e zgjidhi me strukturat kete aleancen me Ndoken, kaq deçiziv qenka Ndoka per zgjedhjet lokale?Apo Topi me shoke dhe te ndahet nga segmente te tjera te majta. PO natyrisht qe per nje pjese te madhe te kesaj problematike qe trajton Blushi nuk eshte pergjegjese efektive kjo qeverisje, por ama mban pergjegjesine se perse nuk po arrin te ndryshoje kahje e tere kjo problematike? Edhe une e perceptoj Blushin si pertac ne punet manovale, por nuk eshte se Rama qe ka dale ndonjehere me sopate duke gervishtur ndonje shtylle druri abuzive na qenka punetori me i madh i qeverisjeve. Pune kamerash dhe televizori vella,por duhen dhe ato hera-heres.Por nderkohe qe Blushi shkruante ndonje liber duke qene deputet nuk shoh ndonje abuzim te madh; tek e fundit, çfare pune konkretisht te dobishme kane bere 139 deputetet e tjere? Kur Blushi shkruante liber Topalli bridhte me quad ne shkretetirat e Katarit; mos e keni fjalen per keto lloj punesh? Apo sa pune te dobishme prej deputeti ka bere Mark Ndoka apo Frroku, apo dava deputetesh nga e djathta ne te mengjer? Apo ajo deputetja e LSI qe akoma eshte studente,etj? Meqe kritiku me i forte i Blushit doli Taulant Balla, ky mbahet mend me shume per llogje Kuvendi me Saliun, jo kush je ti e kush jam une e deri sharje me libra shtepie – me kete lloj parlamenti duam 300 vjet te rikthehemi ne shinat e civilizimit. Njehere lexoja nje artikull te nje deputeti italian qe kish botuar nje permbledhje me poezi. Ishte ne librari me nje koleg dhe ky tjetri sheh librin me emrin e personit ne krah, por nuk ishte foto.”Shiko-i thote-qenka njeri qe paska emrin dhe mbiemrin tend dhe shkruaka poezi”. C’te keqe ka te shkruash libra? Mjaft here kam lexuar artikuj te shkruar ne shtyp nga deputete apo edhe fjalime te shkeputura nga funksionare e ministra.Pertej opinionit se kane talent apo jo ne te shkruar, mendoj se ja, i kane kushtuasr njefare kohe rreshtave, se edhe ti lidhesh fjalet eshte jashtezakonist e veshtire.”Sa me shume qe shkruaj,aq me e veshtire me behet te shkruarit”- thoshte diku Garsia Marques.Persa i perket universiteteve private padyshim qe nje pune u be, disa u mbyllen, por ama ajo kioska e Cilit akoma eshte. Nje nipi im me diplome UET e provoi ne Europe dhe Amerike dhe kjo dhiplome nuk njihej, a nuk eshte sakrilegj qe te paguash sa frengu pulen nje karton mashtrues qe akoma po vazhdon xhambazllekun? Me gjithe mend, siç e thote Blushi, sa ish funksionare te korruptuar jane denuar? Humbem mjaft kohe me Doshin, Frrokun; a nuk ka pergjegjesi Rama qe kandidoi te parin dhe futi ne grupin e tij parlamentar te dytin?Ja se ç’ben te vendosurit sipas kritereve personale dhe jo sipas nje kriteri kolegjial.Se fundi, nuk dua t’ia di nese Blushi kete e ben se do fromoje nje parti me Nanon, etj.Me intereson se keto gjera qendrojne ose jo. Nese Blushi formon parti tjeter le ta beje, nese ben numra bravo i qofte.Nese ben nje vrime ne uje e ke harxhin me vete.Por me kete leter shume gjera qendrojne dhe sa keqardhje ndjej kur them se qendrojne. Nese themi se biznesmenet ne parlamenti i futi PS jemi gabim, kete e beri Edi Rama. Nese thote Blushi se kandidatet per kryebashkiake i zgjodhi Rama me vendim personal, me gjeni ju lutem ku po mashtron? Eshte per te ardhur keq qe ne momente te veshtira dalin keto probleme por dhe aq e vertete se ne momentet me te veshtira kurajoja per te shikuar gjerat ne sy nuk duhet te mungoje kurrsesi.

  Reply to this comment
 69. fteri April 27, 15:06

  *****…ti or Ben ke pak pyetje !!!!, dhe mbasë 118 pyetjeve unë kamë për të shtuar dhe të tjera pyetje tjera pa fundë ,si thoni ju-pyetja e 119-të do ishte cinizëm ,karrjerizëm nga ana juaj, ti pa punuar e derdhur djersë në partinë socialiste pse të mos ishe kryetar i partisë socialiste dhe mundësisht Kryeministër ?!!!!!!!*****.

  Reply to this comment
 70. mesila April 27, 15:14

  se c m vjen i porrrrrrrr,,,,e

  Reply to this comment
 71. info analitike April 27, 15:33

  Per shume komentues qe konsiderojne si te papershatshem momentin per kritike dhe per ata qe shtrojne pyetjen: perse nuk eka bere me pare ate brenda partise? Blushi keto kritika i ka bere gjithmone brenda partise por nuk eshte degjuar asnjehere nga arrogantet “rilindes” qe jane te “gjitheditur”. Rilindesit kane veshe dhe vemendje vetem ne momentin kur kane nevoje te mbrojne kolltuqet, pra kur votohet dhe prandaj ky eshte momenti me i mire qe me problemet e shtruara shpesh brenda partise te njihen edhe ata qe neser do te shkojne te hedhin voten ne kutine e votimit. Eshte pikerisht ky parimi i transparences qe vete Rama u zotua se do te bente por qe nuk e vuri asnjehere ne zbatim duke marre cdo vendim ne koke te vet pa pyetur kend.
  Mire ben Blushi qe kritikon ndryshe nga turma e servileve sepse eshte pikerisht ky principi demokratik mbi te cilin duhet te bazohet politikeberja.

  ps. @gjermanin e fundit- keshilla ime per cdo student qe ia thote ne matematike, fizike jane diplomat ne inxhinjeri sidomos ne ato te shkencave gjeologjike, qofte edhe vetem cikli i pareose, per te cilat tregu si i brendshem dhe i jashtem ka shume nevoje dhe njihen kudo. UET-i i Cilit eshte kohe dhe leke te humbura.

  Reply to this comment
  • gjermani i fundit April 27, 18:05

   info, mua nipi s’me degjoi kur shkoi ne ate universitet gallate, ndofta edhe i interesonte qe ta merrte shkollen pa libra fare. Biles nja 3-4 here qe vija ne TR dhe e gjeja duke shkuar ose kthyer nga “shkolla” UET nuk i gjeja nje liber ne dore dhe ishte per ekonomist. Nuk dua ta pergjithesoj, por dreqin, doli edhe me nota te mira…Vellai ia pagoi kete fare shkolle nje djall e gjysme, i shtyre edhe nga publiciteti, edhe nga thashethemet se ky universitet ka aq e kaq figura ekonomistesh me fame, “Nobel”(per Shqiperine, kuptohet)dhe nuk ka me keq kur mashtrimi merr yryshin. Sidoqofte, nipi im e mori leksionin dhe po e fillon shkollen nga e para se ne Amerike me perpara dijne se sa dioksid karboni ka nje flluske gazi ne Saturn sesa kush eshte ky universiteti UET,por shpresoj qe familje te tjera shqiptare te mos bien pre e kesaj piramide universitare.Keta qe thua ti “te gjitheditur” une mendoj se korrekt duhen quajtur “gjithologe”. Por ne fakt me mire te dish pak nga te gjitha sesa te mos dish asgje. Keta te dytet quhen “Hiçologe”.

   Reply to this comment
 72. vetvetja April 27, 17:48

  Po krtikohet partia në kohë fushate, vetëm në PS ndodh kjho punë. Po në KPD çfarë qëndrimi mbante Blushi, apo e kishte Nanon kushëri. Po shokët e LMN pse i la në baltë, duket se ata dolën burra më të mirë si Islami,Bello dhe Malaj, Ti o Ben nuk bën asnjë punë, kur vijnë zgjedhjet del në krahë të Ramës dhekur mbarojnë zgjedhjet thotë ta heqim Ramën. Po jam dakrot ta heqim Ramën, por ti ama nuk duhet të afrohesh më te PS, duhet të formosh partinë me Nanon dhe është më mirë kështu, gjen idetë e tua dhe gjithsesicili nga ne do të vlerësoj sa bën. Unë them që pa ty bëjnë shqiptarët një roman më pak, nuk na prish punën, se tani dalin përditë shkrimtarë.

  Reply to this comment
 73. Edi April 27, 17:49

  Edhe tomka dhe shoket e tij keshtu filluan….i bej nje pyetje z blushi te ka ngel hatri me ndonje minister qe spergjigjet ne telefon per Ju te koruptuarit e nzier budallalleqe te tilla…..nuk them se nuk ke te drejt por je pjestar i kesaj pjelle te keqe qe ka mberthyer kete popull te shkrete …..futjuni punes dhe shikoje veten i pari ne pasqyre se jeni bere te gjithe x tu qare hallin ….turp turp turp

  Reply to this comment
 74. Mali April 27, 18:04

  Z Blushi konstatimet me duken ineresante megjithese jane shtruar me shume mllef.
  A kane qene keto probleme ne kohen kur ishte minister dhe si tentove ti zgjidhje Z.Ben?
  Pas TOMES kakarisja e zoteris eshte pjese e skenarit te shpellarit kunder ketij populli.
  Te jesh shkrimtar nuk do te thote se konstatimet jane puna me e mire.Me vjen cudi qe ky politikan nuk po na jep nje zgjidhje se si duhet ti permiresojme hallet.

  Reply to this comment
 75. SuloKapedani April 27, 18:12

  Mirè mor z.Blushi pèr disa gjèra jam dakord por kèto pyetje qè janè vazhdim i sè kaluarès pse nuk ja ke drejtuar salushes?Pèrsa torillis e dèrdèllis thuaje troç ku tè ka ngel hatri? Pèr ç’farè nuk tu realizua dèshira?Ka shumè mangesi nè qeveri ashtu si mund tè ketè shumè pyetje pèr ju por me pyetjet qè u drejton socialistève tregon se je nè njè krah me berishizmin dhe bènè mirè qe seancen e ardhèshme tè deklarohesh djathtas me kaç ziun.Pastaj ato 120 pyetjet e tua mund tè jene drejtuar tamam socialistève.Deri para disa kohèsh na flisje ndryshe ,tani nga nuse dole gjyshe.Puthu me gjyshin se tamam èshte loja e tij.Ti nuk meriton te jesh socialist.po tregon se edhe ty te ka kaluar koha,merru me libra se eshte puna me endershme dhe me e mire per te mos u ndyrur mè tej.

  Reply to this comment
 76. Vëzhguesi F April 27, 18:14

  E nderuar redaksi e gazetes “Dita”!
  I nderuar zoti Thano!
  Sa shume rendesi po i jepni shfyerjeve inatçore te ketij ish kryeredaktorit te RD?!
  Apo nuk e dini se qofte ky dhe qofte Rama e nisen karieren e tyre politike nga stani i Berishes?!
  E pra keto nuk jane stile te “shpikura” nga keta politikan penelash apo kalemxhinj shkrimesh, por stil i beries kariere me çdo kusht i idhullit te tyre te pare, kryepupulistit, kryemashtruesit, kryemanipuluesit, antipopullorit, Sali Ram Berisha.
  Keta sojsezer sot e kan mik njeri tjetrin ndersa neser armik, madje dhe brenda nje llogoreje.
  Ky eshte stili berishian i te berit kariere politike.
  Ky matrapaz fjalesh, qe si duket kerkon te shfrytezoj ne interes te karieres se tij deshtake kohen e pauzes deri sa t’i vije muza per nje roman tjeter, kujton se njezit jane te njejte ose si falangat e Saliut, ose si “kongresmenet” e Edi Rames, te cilet mund t’i manipuloje lehtesisht me loje fjalesh dhe me pyetje boshe dhe retorike te tipit pasqyra dhe fytyra.
  Blushi dhe Rama jane guzhinere dhe kamariere te te njejtit lokal, qe jane mburrur me gatimin e tyre per te ndjellur klientet dhe qe jane gati te shqyejne njeri tjetrin kur klientet jane te pakenaqur per qullin e qenit qe servirin.
  Blushit, (se Rames qe deklaron se nuk eshte si Berisha, por po ecen ne gjurmet e mushkes Berishe, nuk kam ç’ti them me) do t’i thoja; mos u mburr, mos u levdo, se te kam pare ç’ke qullisur kur ke qen minister qe shkoje ne zyre ne oren 10 dhe largoheshe ne oren 14 duke perfshire dhe dy ore kafe+ llogje tek Rogneri dhe te tjera si ai.
  Neqoftese, siç thote i madhi Breht, qe “Nacionalizmi eshte streha e fundit e maskarenjeve”, atehere i bie qe shkolla e perbashket e delenxhilereve, batakçinjeve, demagogeve dhe mashtruesve per t’u ngjitur dhe bere karere duhet te jete PUPULIZMI dhe lotet e krokodilit per popullin fukara.

  Reply to this comment
  • Pellazgu April 27, 19:25

   @Vezhguesi F

   Ti dukesh që lexon shumë, por jo çdo gjë që shkruhet sot është e saktë. Kur huazon shprehje është mirë që të thuash se kujt ia ke marrë, sepse ndryshe merr përsipër dge bën tëndin një gabim të dikujt tjetër.
   Ja p.sh., në koment ke shkruar: “Neqoftese, siç thote i madhi Breht, qe “Nacionalizmi eshte streha e fundit e maskarenjeve”…”, një shpfehje e huazuar nga një shkrim i paradokohësh i Daut Gumenit, duke marrë përsipër gabimin e këtij të fundi. Ajo shrehje nuk është e Brehtit, por është shkruar në një kohë kur s’kishin lindur as gjyshrit e Brehtit, nga Samuel Xhonson (1709-1784), më 7 prill 1775, kur vinte në lojë patriotizmin fals të një konti.

   Reply to this comment
   • Vëzhguesi F April 27, 21:07

    Mund te jete dhe keshtu, por nese nuk gaboj, ne nje liber proze apo poezi te Bertolt Breht, nuk me kujtohet sakte titulli, kur stigmatizonte hitlerin dhe nazizmin e perifrazonte ne kete menyre nacionalizmin. Mund te jete referim dhe i tij nga Samuel Xhonson, per te cilin nuk eshte se kam shume njohuri.. Ndersa kete shkrim te Dautit nuk e kam lexuar dhe nuk e di se ku mund te jete botuar.

    Reply to this comment
 77. imas April 27, 18:25

  Ben Blushi besoj se i more pergjigjet qe kerkove?
  Shkruan libra aikur keni marre lejen e krijimtarise, ne vend qe te gjeni pergjigje per keto pyetje qe ja beni popullit.

  Reply to this comment
 78. i ri April 27, 19:03

  Qe te ishe kaq karierist nuk me besohej.Qenia jote deputet dhe veprimtaria si i tille nuk flet per gje tjeter.Apo tani e pa te arsyeshme ustaj ta nxjere asin nga menga.E kam fjalen per te vdekurin Nano qe e paska lene litarin jashte (Blushin).

  Reply to this comment
 79. Kiço April 28, 20:42

  Nuk ke faj mor pleher se ke 25 vjet qe, megjithese je nje idiot, por boton doreshkrimet e gjyshit e babait tend, vetem perfiton e rjep kete popull. A ishe ti minister ne qeverine e Fatos Bixhozxhiut, dhe e ndrite. Sa legjislatura ke ne parlament o idiot, dhe tani u kujtove se ka varferi ne Shqiperi? Valle, Edi Rama e solli varferine qe eshte per here te pare deputet e kryeminister? A e late ju politikanet veterane qe e keni pllakosur vendin ne mjerim e informalitet? Po ju jeni te pafytyre. Kur nuk ju plotesohen te gjitha deshirat (per minister, kandidat per kryetar bashkie tj), atehere hidheni perpjete, e villni vrere ndaj qeverise e cila po perpiqet, me gjithe pengesat qe po i sillni ju ne bashkepunim me salen, lulin e Jarin, ta sjelle vendin ne shinat e formalitetit. Po ju nuk doni shtet. Ju e doni vendin rrampalle, me asistence sociale qe ti mbani njerezit lidhur pas votes, tamam si ati juaj Sala e Tosi. Ju i keni mbushur thaset per vete, prandaj luani me kete popull arushe, villni vrere ndaj reformave e perpiqeni ta ktheni vendin ne nje grope qe te mos mbushet asnjehere. Keshtu ju leverdis o hajdute e kriminele.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim