Është një përbindësh politik, dhe si përbindësh duhet ndjekur!

March 3, 2018 11:43

Është një përbindësh politik, dhe si përbindësh duhet ndjekur!

Bedri Islami

-Pa dashur të jem pjesë e debatit mes dy kolegëve-

E keni vënë re se thuajse të gjithë deputetët e Partisë Demokratike, por jo vetëm deputetët pëdëistë, edhe militantët e saj,  flasin si Berisha? Me të njëjtin ton, me të njëjtë egërsi dhe mllef? E keni vënë re se të gjithë, a thua se të gjithë, veprojnë si ai, mallkojnë si ai, egërsohen si ai, lëvizin duart si ai, hedhin shqelma si ai, e jo pak herë shpifin si vetë ai?

E keni vënë re si shefi i sotëm de jure i opozitës nuk është gjë tjetër, veçse një kopje e keqe e shefit të vjetër, dhe,  megjithëse ka studiuar në perëndim dhe lëvizjet i bën më elegante, më femërore dhe nuk ka atë hapin e gjatë malësor?

Në të vërtetë, si ndodh me mariushkat ruse, nuk është fjala veçse për përsëritjen e një njeriu të vetëm në një qind të tilla.

E keni vënë se si zhburrërohen para tij, ndryshojnë, ulin kurrizin, marrin fjalët e tij, gjestet e tij, e kur kanë rastin, vjedhin e mashtrojnë si ai? Shumë figura, që deshën të ruajnë kurrizin e dinjitetin e tyre, nuk janë më aty, janë përzënë, linçuar, harruar, u janë krijuar dosje, u janë bërë publike edhe çfarë nuk kanë bërë. E keni vënë re se si një ish ministër, i dinjitetshëm do të thoja, i partisë së tij, gjeti forcën dhe la postin kur i cituan diçka për vëllain dhe, në heshtje e larguan, ndërsa, po një ish ministër, që kishte merak “mbërtheckat”, pa asnjë lloj dinjiteti njerëzor, sapo e larguan, besnikërisht e kthyen…

E keni vënë re se si historia e tij me bir e bijë, me baxhanak e kunat, po bëhet sëmundje politike, e shtrirë edhe tek vllezërit, vjehrrat , gratë e mbesat, e pranishme në shumë nga forcat tona politike?

E vutë re se si një figurë politike, deputet burri i botës, ish shef i shtabit të përgjithshëm të ushtrisë shqiptare e jo një kapter, se këta të fundit bëhen presidentë, brenda ditës, ndoshta brenda orës, i ndërroi fjalët që kishte thënë për një ish koleg të tij ushtarak, pjesë e Grupit të negocimit për Marrëveshjet me shtetin grek, dhe nga hero e bëri të padëshirueshëm? Kur ndodh me një ish shef shtabi, mendoni për të tjerët, që, me forcën e parave larguan nga të qenurit deputetë dy zonja beratase, njëra pas tjetrës dhe sollën një të pasur, që askush nuk e di se ku ka “shkëlqyer” me mendjen e tij.

Berisha nuk është më një njeri, një figurë, një emër, një deputet i vetëm. Ishte, ndoshta, kur filloi viti 1991 ende një i tillë, por shndërrimi i tij ishte aq i befasishëm dhe i mbështetur nga krimi, sa që u bë fenomen, dhe, si ndodh rrallë herë, nga fenomen u bë përbindësh. Nuk është më fjala për një njeri, për një deputet a ish… çfarë të duash, por për berishizmin, si pjesë e jetës politike, që, si i ka hedhur rrënjët, nuk mund të zhduket, as nga politika e as nga media, edhe nëse këto të fundit, si nuk do të ndodhë, pavarësisht thirjes së arsyeshme të një analisti të njohur, ia mbyllin dyert.

Jo vetëm nga dy analistë që e kanë ngritur këtë gjë, të jetë apo mos të jetë më Berisha pjesë e mediave tona, por edhe nga dhjetëra e ndoshta mijëra lexues, është thënë e njëjta gjë: hiqeni atë njeri, mos e nxirrni më, larg prej tij, ndërsa pasuesit e tij e kërkojnë edhe sot e kësaj dite. Klonimi është një gjë e rrezikshme.

Vërtet, a ka përfunduar periudha Berisha në median tonë? A është bërë vërtet ai një emër i bezdisshëm, anormal, herë pas here i çartur, bjerraditës, që , përmes “qytetarit dixhital” sjell veçse një mllef të vjetër, të cilin e kanë zakonisht të rënët nga pushteti, por kurrë një burrë shteti nuk e ka pasur në këto përmasa?

Periudha e Berishës ka përfunduar. Ai vetë nuk do të duhej të ishte i pranishëm. Ai nuk do të ngrihet më. Në pamjen e parë kjo është e saktë, e ditur, e kuptueshme. Por ajo çfarë ka lënë pas dhe çfarë po përpiqet të mbjellë edhe sot e kësaj dite, nuk mund thjeshtë vetëm të përbuzet, të lihet mënjanë dhe të jetë “shpirt i vdekur”.

Të harrosh bëmat e tij do të thotë të harrosh se kush e futi në politikë atë. Cili klan, cilat mesazhe i erdhën në janarin e vitit 1991 dhe kush i solli; si i mori donacionet e para jashtë Shqipërisë. Do të thotë të harrosh se si të vrarët për kombin papritmas u shpallën kusarë, ndërsa kusarët e vrasësit, edhe kur hapur kishin qenë pjesë e elitës gjermane të trupave SS, u bënë heronj; edhe kur dëshmonin vetë se kishin vrarë mbi 50 mësues, mësuese e djem e vajza të reja, merrnin dekorata presidenciale.

Berishizmi kërkoi dhe, për një kohë, ia arriti të përmbysë vlerat e historisë së një kombi, jo rastësisht me të njëjtat teza të fqinjit tonë verior dhe, kur iu mbaruan tezat veriore, iu sollën komshisë së jugut.

Berisha po ikën nga politika me një kalvar mosharresash të lënë pas vetes dhe, nëse sot nuk mund të ringrihet i gjithë shkatërrimi, kjo erdhi nga teoritë fatkobe, si ajo e “çekut të bardhë”, “teorisë zero”, e “fillimit nga e para,” “ne qeverisim, bota na ndihmon”, të cilat, duke sjellë shkatërrimin e befasishëm, krijuan shembjen e shtetit, e besimit tek ai. Viti 1997 ishte pasojë e shembjeve të mëhershme, ishte maja e piramidës së shkatërrimit të vlerave, kudo që kishte të tilla.

Që Berisha është një e keqe, ndëshkim nga lart apo nga pabesia, kjo është gjëja që dihet nga një shumësi e madhe e njerëzve në këtë vend. Asnjë lider nuk ka pasur një rrokullisje të tillë. Në fare pak muaj në vitin 1992, mirazhi i liderit të shpresës së madhe, si e cilësoi një gazetar i dikurshëm, pjesë e elitës më të lartë komuniste, u bë përsonifikimi i njeriut despot, arrogant, shtetprishës dhe, kur nuk i dolën të gjitha këto, edhe përmbysës dhe urdhërvrasës.

Të harrosh Berishën do të thotë të harrosh krimin e 27 viteve të fundit. Mund të mos i bësh vend Berishës, por nuk mund të lësh pa vend krimin e tij. Nëse ata u bënë sinonim të njëri tjetrit, faji nuk ishte i mediave, por do të mbetet i saj, nëse këmbëngulshmërisht nuk e përcakton të keqen.

Berisha ishte e vazhdon të mbetet njeriu i dehur me pushtetin, që, edhe pas pijes, vazhdon të jetë nën kërcënimin e saj. Kësaj, as ai vetë, nuk ka çfarë i bën. E keqja, është se dehja e tij, qoftë brenda familjes biologjike, qoftë asaj politike, tashti është një fenomen i njohur, i përhapur, që ka kapur keq edhe të tjerët, të cilët nuk e perceptojnë dot Shqipërinë jashtë thundrës së tyre. Ky është koncepti berishist i pushtetit, dhe, i bën vend ose jo në media, kjo është një e keqe që vjen gjithnjë nga lart, ashtu si shirat. Berisha kërkoi me ngulm të ishte shteti, në fakt u bë antishteti. Media ka gjithnjë vend për antishtetin. Njerëzit janë të tërhequr gjithnjë më shumë nga mëkati, se sa nga virtyti.

Berisha , si njeri fizik, si rrymë dhe si dëshmi e një grupimi politik kërkon përherë fuqinë e një mbreti mesjetar. I fryrë nga madhështia ai, edhe sot e kësaj dite, edhe përmes qytetarit të shpifur digital, kujton se është çështje nderi të ruajë për vete tonin e tiranit dhe të denoncuesit duke kërkuar ndihmën e lirisë së fjalës.

E megjithatë, atij i duhet lënë hapësira në media. Mediat serioze do i lënë atë hapësirë që mund të jetë e krijuar nga vetë ai, me emrin dhe firmën e tij, jo i fshehur djallëzisht pas një krijese ndjellëkeqe, si qytetari digital, që i ngjan, pikë për pikë, pasionit të Enver Hoxhës për letrat nga populli. Enver Hoxha, si e përsëriste shpesh, e kishte pasion leximin e letrave nga populli, të cilat, ndryshe nga sot, ishin me emër e mbiemër; i njëjti pasion është edhe i Berishës për “dërgesat” e qytetarit digital, të cilat, tani, pa emër, edhe pse mund të jenë në një të mijtën e saj të vërteta, sepse i dërgojnë edhe gjyqtarë të lidhur me të, prokurorë me dosjet tek ai, nëpunës që kishin më shumë hapësirë për korrupsion në kohën e tij, përsëri janë një llum që i afrohet mediave për të krijuar dy gjëra themelore: e para , idenë që ka ai tek vetja, se vazhdon të mbetet lideri i besuar i njerëzve dhe këtë ide përpiqet ta shesë përmes qytetarit dixhital; dhe së dyti, frika që ndjen nga harresa, nga një ditë e ardhshme, kur, i mbetur pa emër, do të jetë më e lehtë për të dhënë llogari, për të qenë nën hetim, i pyetur, i trajtuar si gjithë të tjerët dhe i dënuar si çdo njeri që ka lënë pas qeverisë së tij mijëra të vrarë e të zhdukur.

Nëse mediat do i mbyllin portën atij, të jemi të bindur se do të çuçurisin e zgjohen dhjetëra berishër të vegjël, nga ata që janë në parlament, që e dinë se, duke i ngjarë atij do të kenë më shumë mundësi për ecje në politikë, për të përfituar, zhvatur, shantazhuar. Këta, berishër, deri sot anonimë, do të kenë zgjimin e tyre, sepse, edhe sot e kësaj dite, portat janë të mbyllura për ta, ata jetojnë nën frikën e shuarjes së qiririt të ekzistencës së tyre si njerëz të politikës.

Unë nuk bëj pjesë tek ata që janë të paanshëm në shënimet e tyre. Kam qenë gjithnjë i angazhuar dhe kjo ndodh me të gjithë, edhe me ata që duken ose duan të jenë të pavarur, mediatikisht në rrugën e mesme. Nuk ka në botë media të paangazhuar. Pakti i mosangazhimit është një përrallë, jo vetëm për një vend si i yni dhe media si e jona.

Në media, si nuk duhej të ndodhte, shpifja po bëhet e zakonshme, sajesa po shfaqet si e vërtetë. Përgjegjësia ndaj fjalës shkon drejt zeros. Berisha është vërtet kampion i tyre, por nuk është i vetmi. Dëgjova një gazetare investigative, e kam dëgjuar edhe herë të tjera, që, paturpërisht thonte në një emision kushtuar kapjes së 616 kg drogë e fortë në Maminas. “Nga burimet e mia” thonte dhe akuzonte. Nuk dua të bëj paralele me median e shkuar të një shteti të fuqishëm si SHBA, por në këtë vend, që e quajnë tempull të drejtësisë, një gazetare e njohur, bëri shumë vite burg të rëndë, vetëm se nuk dëshmoi për “burimet e saj” kur ngriti një akuzë, që ishte e drejtë, kundër shtetit dhe figurave politike të tij. Mos të trembet!, askush, asnjë njeri nuk do të merret me të dhe shembulli im, megjithëse çalon, është për të sjellë një të vërtetë tjetër: vërshimin e berishërve në median tonë. Pra, të njerëzve, që për hir të detyrimit dhe grazhdit politik, janë të gatshëm të prodhojnë dhjetëra e qindra “qytetarë dixhitalë”.

Këta janë edhe më të rrezikshëm.

Berisha është vërtet një përbindësh, që askush nuk do të mund ta harrojë, edhe kur të gjithë e dinë se po shpif turpërisht, por si i tillë ai do të ketë hapësirën e tij, pavarësisht së domosdoshmes për të mos qenë askund.

Berishën e tillë e krijoi vetë media me hapësirën që i ka lënë dhe i jep; atë  mund ta heqë ajo që vetë e krijoi. Asnjë thirrje tjetër.

March 3, 2018 11:43
Komento

40 Komente

 1. berisha eshte nji Cope mUTi e stermadhe me surrat krikodili March 3, 11:52

  haha ,
  sepse kane kto tru shqiptaret atje ,
  prandaj dhe vuan ai popull e vazhdojne t’ja bejne trut corap kta pseudoanalistat .

  beerisha eshte nji cope muti i madh shpelle ,
  qe ju la ne dere Shqiperise nga Aleatet tane ,
  per te provokuar shqiptaret ,
  sa europiane jane !
  (imagjinoni se cfar do bente nji shoqeri europiane me nji cop injoranti sharlatani e idioti te pashembullt me nji te tille )

  ajo qe shhqiptaret nuk shohin ,APO nuk Duan
  te shohin eshte ajo se ;

  Perbindeshi Vertete ,

  qendron mbas Mullarit te Mutit te vicidolit berisha !!!

  (boll e budallepset ate popull o sharlatan o andollake)

  Reply to this comment
  • Osman Lala March 3, 13:10

   I nderuar Thano

   jam pak jashte teme por doja te terhiqja vemendjen tuaj dhe te forumisteve te gazetes (ketu kam parasysh ata te hershmt dhe seriozet jo tipat si Marku dhe Info anali) mbi debatin televiziv në Top-Channel mes biznesmenit Samir Mane dhe dy gazetarëve, Ylli Rakipi dhe Andi Bushati,

   Kush nuk e ka parë nuk është keq t’i hedhë një sy.
   Jo vetëm për kompozimin anormal të diskutimit – një moderator – një biznesmen – një analist që ndjek modën “ideologjike” të të varfërve, por edhe për faktin konvencional të guhës së përdorur aty.
   Normalisht me një njeri që drejton kaq shumë biznese, që menaxhon qindra milionë dhe ka të punësuar shumë njerëz, do të duhej një tjetër skemë pyetjesh, pritet një tjetër standard bisede. Nga njerëz të tillë vijnë zakonisht këshilla, zbulohen projekte dhe ambicie të reja, flitet për të ardhmen.
   Jo. Në atë debat u fol njësoj sikur të ishe duke këmbyer euro me lekë te ndonjë kambist informal në rrugë. Që të sqarohemi menjëherë: me fjalor të kambistit nuk është fjala për formimin dhe integritetin personal të kambistit, por për raportin shumë të kufizuar të shqipes komunikative në këtë rast që mund ta riprodhojmë pak a shumë:
   – Me sa e ke euron?
   – Me 1.3
   – Më bëj 500
   – Numëroji
   – Ok janë. Natën!

   Ky raport komunikativ nuk na dëshmon detyrimisht kapacitetin e kambistit dhe të klientit, por vetëm marrëdhënien e punës që këta të dy kanë në një proces shumë konkret.
   Pak a shumë kjo gjuhë, kjo shqipe u përdor në një debat prej nga ku pritet tjetër gjë. Mane në rolin e dikujt që pyetej, thumbohej apo akuzohej se i ka të gjithë në xhep, nxitonte që me një shqipe pazari të sqaronte dhe formulonte alibitë e veta. “Neptuni konkuron në treg”, ishte fjalia më ekonomike e z. Mane.
   Rasti në fjalë është emblematik për të ashtquajturin kapitalizëm shqiptar. Shqipja e varfër që ngjitet kaq lart na rrëfen më mirë se çfarëdo lloj gjëje tjetër, atë që në realitet është marrëdhënia e punës në këtë vend, suksesi, biznesi dhe i ashtuquajtur treg.
   Një kapitalizëm që nis me intuitën dhe përfundon në model matrapazi. Shkelje, syril dorovitje, pazar dhe lobim gjithëarmësh ndaj pushtetit.
   Nuk dëgjon te z. Mane asnjë moment nga stresi dhe jeta e biznesmenit, asnjë parashtrim për tregun, as edhe ndonjë akuzë për pushtetin, për rregullat e lojës që prishen dhe ndryshojnë. E kundërta madje na vjen në veshët tanë.

   Një shqipe të tillë kaq të varfër e hasim tek Ilir Meta, lloji i politikanit që dikur bëri moto të vetën: “Koha për veprim”. Suksesi që arriti i dha të drejtë, por kjo është një e drejtë e zhdrejtë që afirmohet në kuadër të rrëgjimit të çdo rregulli.
   Z. Meta, i hoqi politikës rëndësinë e Fjalës, lëvrimit të saj dhe diferencimit të komunikimit në emër të një filozofie praktike që ka si objektiv angazhimin dhe madje dhënien e një roli protagonist të pjesës më të margjinalizuar të shoqërisë. Atij nuk i hyn në punë Fjala, por mbajtja e Llafit që është edhe ashtu një premtim për punë në administratë, e të tjera dhurata banale që bëjnë shumë punë në këtë vend.

   Përkimi është fatkeq sepse dy modele suksesi si këto na thonë shumë për atë që ndodh pas kuintave. Duhen pak fjalë, pak letra, duhet të jesh në tavolinën e duhur, të japësh atë që duhet dhe punët nisin e ecin. MInistrat duket se binden më lehtë sesa votuesit, ndonëse siç mund të pritet janë më të shtrenjtë.
   Kujt i duhet atëherë stërhollimi? Askujt. Në botën e biznesit, të paktën atë që shohim nga jashtë, Gjuha nuk është veçanësi, apo hobi, por domosdoshmëri në krye të një procesi të ndërlikuar që kërkon patjetër edhe aftësimin dhe familjarizimin me rregulla tregu dhe norma juridike. Kjo përbën bazën e një kulture të domosdoshme që reflektohet patjetër edhe te gjuha që siç mund ta vëmë re, është shumë e ngritur.

   Ndaj Shqipja e z. Mane na thotë diçka më shumë se të gjtha miliardat e tij të cilat urojmë t’i gëzojë.

   Reply to this comment
   • info analitike March 3, 15:40

    Domethone sipas ketij Monit “serioz” u dashka vjedhur me nje shqipe te pasur plot me sofizma. Jo po hajde merri seriozisht keta forumistet e Dites! Hahaha rrofsh o Mono se na kenaqe!

    Reply to this comment
    • lipe shtogu March 3, 15:54

     nje koment para nje viti
     LEKSION per bedrinjte e Dites

     Fajin nuk e kane vetem mediat por paneli nderkombetar EURO-ATLLANTIK qe e mbron KUISLINGUN E TYRE SERBIBEROVIQ
     ===============
     koment para nje viti
     ===============

     .
     Me keqardhje po ju them qe kjo lloj letre e hapur jo vetem nuk me pelqeu por me zhgenjeu se duket hapur qe po beheni nje “pajtues gjaku” midis nje ministri dhe nje botuesi
     Me kujton ky titull nje leter te hapur ne 1966 dhe keto letra te hapura te shkreta nuk po mbarojne.
     Nga nje krah kemi letra te hapura kurse ne nje vend tjeter kemi DYER TE MBYLLURA
     E kam fjalen per 2 takime te Rames dhe Tahirit me 6 ambasdore..a thua se jemi ne vitin 1915 ku ca ambasdore bene ca pune te pista ne Londer.
     Me qe doli fjala I nderuar Bedri mos e beni problem nderkombetar duelin Thano-Tahiri..dhe problem local keto inkursione ambasdoresh muzika e te cilave do ndegjohet ne votimet e 2017..kur ylli ne ngjitje do marri stafeten e Saliserbit si ne 1992
     Ku ka bere gafe zoti Bedri ne kete leter?
     Nga rrjeshti 27 thuhet:
     “një qeveri vrasëse, duhej larguar me çdo kusht nga pushteti.”
     Per nje vezhgues “F” te vemendshem fraza duhej te ishte:

     “një qeveri vrasëse, duhej larguar me çdo kusht nga pushteti DHE DUHEJ CUAR PARA DREJTESISE”
     Shtrohet pyetja:
     Pse zoti Bedri nuk e thote fjaline e fundit ??
     Mos valle Bedriu eshte ne nje linje me mbretin faktik Donald Lu dhe mekembesin e perkohshem te tij Edi Rama qe te amnistohet krimineli berishe per here te trete….
     **************
     Me thene te drejten zoti Bedri duhet te arrestohet per shpifje karshi burrit te shtetit SB dhe yllit ne ngjitje LB sepse akoma I kam te fresketa shkrimet e tij ( po te kjo gazete) per nentoken serbe ku jepen qarte lidhjet me UDB dhe Damir Fazllicin.
     Ne nje qeli me Bedriun duhet te fusim dhe Mero Bazen,Mustafa Nanon,Fred Abrahamsin,
     James Pettifer, Miranda Vickers etj etj se ne shkrimet e tyre paraqisin Berishen sin je kriminel ,terrorist,kanibal etj…
     Pra cilen te besojme: Donad Podest LU-ne qe nuk efut Berishen te lista e tij e zeze…apo keto analiste qe duhet denohen si fallsifikatore te historise
     ************
     Zoti Bedri edhe pse kam respect akoma te ju ta kam hequr fillin per sinqeritet qe ne prill 2014 kur Rama ne Kukes deklaroi per Berishen si kontribues kryesor per clirimin e Kosoves….Pra hapur fare nje tradhetar quhet atdhetar….Prita ato dite ndonje shkrim te gazeta Dita sidomos nga Bedriu….por ju ja kishit futur gjumit
     Ky moment por dhe fakti qe Edi Rama teorikisht dhe praktikisht ka tradhetuar….E PERSERIS TRADHETUAR NE MENYRE BRUTALE…21 JANARIN
     qe Edi Rama ka deshtuar 101% per denimin qofte dhe ooooo.1 perqind te krimeve te berishes..por po ndodh e kunderta…vampiri vicidolit nga nje I akuzuar u kthye ne akuzues duke patur gjithmone me vehte dhe hije ambasdoresh duke perfshire dhe 3B matane atllantikut.
     ************
     miqsisht ju sugjeroj dashamiresve te mij Islami dh Thano..
     Ju lutem merruni me ca pro berishiste ne washington dhe bruksel (dhe Donald Lute e tyre)qe per te keqen tone jane akoma te fuqishem per te tredhur Ramen (dhe votat e popullit) dhe per te rikthyer vampirin e vicidolit per here te trete dhe pergjithmone ne pushtet.
     E fundit per zotin Bedri !
     Kur do vije ajo dite fatlume ti besh ndonje Leter te Hapur zotit Donald Lu qe duket me sy te lire qe eshte filoberishist…qe e mbron hapur kete perbindeshin tuaj ?

     Po ai hajduti qe vodhi Lopen…nuk paska faj…?

     Reply to this comment
     • info sumatike March 3, 19:03

      infoanali
      nuk jane gjithe njerezit halldupe si ty
      ti nuk e flet dot mire gjuhen shqipe se e ke gjuhen ke ai vendi qe te kam thene edhe me pare
      Syte i ke ngjit me mollaqen e e Saliut, gjuhen aty pak me poshte

 2. qazim March 3, 12:11

  Shkrim brilant.

  Reply to this comment
 3. Nje lezhjan: March 3, 12:34

  SALEHU eshte nje marke:
  Marka e Malokeve… Ham! Ham! Ham!.
  Ndersa SALIU eshte LOGUA e tyre.

  Reply to this comment
 4. H March 3, 12:37

  Berisha pasqyron atë që është populli shqiptar.

  Reply to this comment
 5. Lisi March 3, 13:02

  Banditi ynë shqipëtar Bërisha është produkti ynë biologjik ,prijësi adekuat , mbartësi i veseve më të ndyra , koncentrati klasik i këtyre veseve .Forca e tij , jetëgjatësia e tij në politikë i ka rrënjët tek paaftësia jonë totale si popull për të krijuar shtet , e manifestuar kjo ndër shekuj .
  Ne s’bëjmë dot pa xhahilë në krye , të tillët i kemi xhan sepse ata janë si ne dhe ne jemi si ata .
  Tek banditi Sali ,shqipëtari gjenë veten- të paktën gjysma e shqipetareve !
  Mbahu Sali , mbahu se ke një armatë të tërë që s’të lë të vdesësh – të gjithë ndyrësyrat , siç je vetë !

  Reply to this comment
 6. Jimi March 3, 13:17

  Me gjithe rrespektin qe kam per ty, por ky shkrim mu duk i turpshem! Mu duk si nje ankese, si nje qarje, si nje thirrje per ndihme, nga nje njeri i cili ka humbur shpresat dhe kerkon te mbahet pas fijes se kashtes!
  Se kush eshte qoftelargu, nuk ka nevoje per shkrime e artikuj, pasi eshte shkruar aq shume per bemat dhe gjemat e tije sa qe nuk ka arkiv qe ti mbaj. Tani kerkohen zgjidhje rracionale dhe ligjore. Nga shkrimi i yt mu faneps, qoftelargu me nje kerbac ne dore dhe ti Bedri, i perkulur dhe ne nje pozicion mbrojtes me duart lart , per tu mbrojtur nga kerbaci i qohftelargut! Mjaft me me te tilla shkrime ankuse dhe lutese. Nga keto shkrime duket sikur i lutemi qoftelargut!? Meqe ne nuk jemi te zotet te bejme zap, aman te keqen ik nje cike nga skena politike!? Bedri! Ti e di mire! Derri do plumb e jo pambuk!

  Reply to this comment
  • mirel March 3, 22:41

   Shiko mor cfare qelbesirash gazetare.
   Te Tema intervisten e ish Presidentit Moisiu per nje ceshtje madhore si ndarja e kufirit e heqin sepse ju nxjerr ca te palara ne shesh per Ramutin.
   Ndersa mbajne tere kohen fytyren e Berishes dhe Jozefines.
   Keta e duan plumbin ne balle njelloj si Berisha.
   Bashkepunetore ne krim. Asgje tjeter nuk i justifikon.

   Reply to this comment
 7. Jimi March 3, 13:51

  Me vjen keqe qe disa komentus e nenvleresojne nje njeri sic eshte qoftlargu!? Ky njeri ne c’do kohe eshte i gatshem te be,j sic edhe ka bere bema e gjema.
  Te mos harrojme qe ky njeri nuk vjen nga hici. Ky njeri ne raport me te tjere politikane, ka disa avantazhe. Nuk kam asgje me zonen, por nje gje duhet ta cilesoj! Zona nga ai vjen, tek ai ka mbrujtur nje karakter te ashper dhe aspak tolerant. Tek keta personazhe evidentohet nje ego e pashtershme. Nuk eshte rastesi qe edhe pas 50 vjeteve te nderprerjes si fenomen,sot ne keto zona te rishfaqet gjakmarrja! Te mos harrojme qe ky personazh vec ambicies gjenetike kete e perforcoj edhe me shume, kur vete sistemit te cilit i sherbeu me devocion i dha mundesine qe ta amplifikoje dhe perfeksionoje ate, duke studiuar ne nje vend europian si Franca. Ajo qe i vuri kapak gjerave eshte militimi per nje kohe te gjate ne organet drejtuse te PPSH-s Njekohesisht tek ky njeri spikatin edhe dy vecori jo pak te rendesishme. Nje memorie fenomenale dhe nje energji, sigurisht negative, por e pashtereshme, qe eshte per tu patur zili edhe nga politikanet e moshes se re. Pra ky njeri me nje energji teper negative, te cilen e vuri ne sherbim vetem per te permbushur ambiciet e veta, pa tjeter qe keto do ti realizonte vetem ne kurriz te ketij populli.
  Dante Aigeri tek “Ferri” thote:
  Kur thellesia e mendimit
  perputhet me force brutale e ligesi
  Atehere shprese s’i mbetet njerezimit!

  Reply to this comment
 8. Socialisti i Ndershem March 3, 14:16

  Por ama, shoku Bedri, kemi vene re qe edhe te gjithe rilindasit flasin dhe kane te njejtin qendrim si Rama : Me te njejtin Cinizem, Arrogance, Mosperfillje, Tallje, Sharlatanizem.
  Kjo ty nuk te thote asgje?
  Sa per Berishen, ka nje dyzine ( e me teper) gazetare dhe analiste qe per 25 vjet po ushqehen ( dhe shkelqyeshem) vetem duke hedhur ushqim per turmat me marken “Sali”. Nuk ka rendesi e Lavderojne apo e Shajne, e Zbardhin apo e Nxijne, e Duan apo e Urrejne, mjaft qe te flitet per Saliun. Jane gati qe Saliut t’i japin nga ditet e tyre qe te jete sa me jetegjate, sepse u pritet buka e perditshme nese atij largqofte i ndodh gje. Tamam si korbat dhe sorrat qe ushqehen me kerma.
  Dhe nje nder korbat me te spikatura je edhe ti Bedri .
  p.s Shqipe Pelivani dhe Neti Vjosa keni radhen per te leshuar llumin tuaj qe cuditerisht eshte teper i zgjuar dhe mesimdhenes edhe per brezat qe do te vijne.

  Reply to this comment
  • Tartufi March 3, 16:22

   Bjeri sa te duash gomarit,, thote populli,, ai nuk heq dore
   nga te futurit ne duhan ! Keshtu eshte dhe problemi i skllavit me skllavin ! Eshte lufta e skllavit kunder skllavit.
   Po te shikonte mire skllavi,kur godet skllavin tjeter,se si
   argetohet qytetari i lire ne shkallat e anfiteatrit,besoj se do te ndrishonte formen e jetes se tij . Skllavi Bedri me shoke ka
   vite ne arene qe ndeshet me te skllaveruarin Sali me shoket e tij..Skllaverija eshte ndjenja e njeriut inferior,.
   Keta kane dale nga nje bote skllaverije ne vite te tera kur vegjetonin ne grumbullimin e skllaverise se partise
   se krye skllaverusit komunist.Nga ndjenjat dhe bota e te skllaveruarit mos prit te predikohet lirija dhe paqija e qytetarit,vecse lufta ne arenen per urejtje,qe sjell vetem
   vdekjen dhe skllaverine e vazhdusheme,per ndeshjen tjeter.

   Reply to this comment
 9. Ekonomist March 3, 14:45

  Me “Fajin e ka Saliu”, Edi Rama e mori pushtetin ne 2013. Kujtoi populli se ky Rama do ndreqte Fajet e Saliut dhe do shpetonte. Por…ka 5 vjet ne pushtet ky Rama dhe ne asnje fushe nuk ka asnje permiresim jeta e shqiptareve. Perkundrazi, ka kudo varferi te shtuar dhe Ekonomi ne deshtim. Nuk ka asnje aspekt te vetem qe kjo qeveri Rama te mburret se ka sjelle permiresim direkt te jeta e qytetareve. Asnje te vetme! Dhe duke qene krejt i deshtuar ne ndreqjen e Fajeve te Saliut, biles duke qene i ndergjegjshem se ato Faje te tij i ka shumfishuar, pushteti i Rames kerkon ta perdore akoma ate “Fajin e ka Saliu” si dordolec per tu fshehur pas tij.
  Kjo nuk pi me uje, njerezit dijne te krahasojne Fajet e Saliut dhe Zullumet e Rames. Dijne te krahasojne dhe gjendjet ekonomike ne te dy qeverite. Nje numer i vogel militantesh jane vetem qe besojne akoma perralla me perbindeshin Berisha. Mbare populli po sheh qarte se Perbindeshi eshte Edi Rama prej 5 vjetesh ne pushtet me dordolecin Berisha ne dore. Por dordoleci nuk mjafton per te trembur me popullin se populli ka 5 vjet qe po vuan qeverine e Perbindeshit.

  Reply to this comment
 10. SHQIPERIA NUK KA SINDIKATA POR KASTA POLITIKANESH QE NDROHEN 1 HER NE 4 VJET March 3, 15:03

  Berisha do plaket dhe do harrohet por krimet jo! Si nje nder mashtruesit dhe intrigantet me te me te medhenje ai do te mbetet ne histori si “Koha e Berishes”
  Me ” Kohen e Berishes” kuptojme kur ne pushtet u ngriten delirantet, militantet, fnatiket, njerzit me mashtruesa dhe me te djallzuar te viteve 1990, te cilet menduan se u erdhi koha ! Koha per te bere shesh e pershesh, te gjitha pasurite kombetare dhe intelektuale ! Mbas 27 vjeteve kuptojme shume mire se kush ishin keta !
  Shikoni Pasurite perrallore te tyre dhe familjeve te tyre te gjithe I kane bere ne emer te ” Anti komunizmit !!”

  Keta nuk transformuan sistemi komunist ne nje s
  ystem normal Kapitalist, me rregulla dhe ligje, me drejtesi te barabarte perpara ligjit !!

  Edhe shqiptari me I pa shkolle e kupton se Kapitalizmi shqiptar si nje system I ter rregullash ligjesh, dhe bashke rendimi ne dobi te shoqerise nuk ngjan me asnje shtet capitalist perendimor !

  Me ke ngjan Shqiperia sot ?

  Me Europen jo ! Pra me e asnje shtet europian !

  Jane harxhuar miliona dollar euro, ndihma ekonomike,, per Shqiperine .
  Jane ndertuar rruge, ura, shkolla, ujesjellasa, spitale, pallate, shtepi, markete, plazhe, ect ect jane kryer mijra tendra, por te gjitha per mendimin tim nuk vlejne, dhe nuk I sherbejne publikut te gjere shqiptar sepse nje gje shume te rendesishme, dhe me kryesore nuk eshte ndertuar !
  Drejtesia ! Sistemi Drejtesise eshte shume I kalbur ! Ky system Drejtesia qe ka funksionuar deri me sot ka krijuar pikerisht sistemin e Oligarkeve pjeses se fuqishme te ekonomise dhe politikes ! Sepse dihet cfare thone politikanet e bejne oligarket, dhe cfare thone oligarket e bejne politikanet !
  Ne Shqiperi nuk ka administrim Kapitalizmi Nuk ka rregulla kapitaliste ne administrimin e Kapitalit Nuk ka shoqeri kapitaliste qe te prodhoj nje Kapital te caktuar !
  Nje fakt qe provon 100% qe Shqiperia NUK KA KAPITALIZEM
  Ne Kapitalizem KA SINDIKATA .

  NE SHQIPERI NUK KA SINDIKATA PRA NUK KA KAPITALIZEM .

  PO CFARE KA NE SHQIPERI CFARE SISTEMI KA ?

  Shqiperia ka system oligarkie qe udhehiqet nga nje kaste e caktuar” politikanesh ” qe ndrohet nje here ne 4 vjet ne pushtet !
  Prandaj shqiptaret jane te varfer dhe kerkojne nje jete me te mire ne emigracion !
  Pasurite e tyre garbiten nga kasta e politikaneve qe riciklohen dhe nga oligarket krahu I djathte I POLITIKANEVE !

  Reply to this comment
 11. Zgalem March 3, 15:09

  Artikulimi I fjales “spiun”
  Kishim kohe , qe nuk e kishim degjuar fjalen “spiun “ , ne kuptimin etimollogjik te fjales . Ne gjuhen e perditeshme ,qofte dhe ate zyrtare perdoret fjala informator dhe rralle here fjala , hafije . Ish Kryeministri shqiptar , Saliu nga Vicidoli , ka perdorur nga mijra here fjalet e prapshta te fjalorit. Fjalen spiun e perdori vetem per te vleresuar A. Mechollarin , ushtarakun madhor te Forcave te armatosura , kur ky gjeneral, u emerua kryetar i delegacionit , per rishikimin e kufirit detar me Greqine. “ Ai eshte spiun “ , u shkreh Berisha perpara shume mikrofonave , qe i ofruan me urgjence gazetaret . Zanafilla e ketij zbulimi ishte ish Ministri i mbrojtjes , ne qeverrine Berisha-2 , Arbrn Imami . Ky paskishte krijuar skenarin , per zbulimin e “spiunit “ gjeneral . Vetem ne filma i kemi pare makinacione te tilla.
  Berishe dhe Imam !
  Shqiptret I keni lodhur dhe telendisur me genjeshtrat tuaja , qe I patet metode qeverrisese dhe I keni sot ushqim ekzistenal . Askush nuk ka nevoje , per thagmat tuaja . Nuk ka nevoje te paraqesim argumente , qe “zbulimi “ juaj I armikut eshte nje nga genjeshtrat , pa te cilat jeta juaj eshte pa kuptim . Ku e mbeshtes ? Ti Berishe nuk krijove as nje lloj shteti , per t’u spiunuar . C’do gje ishte ne mes te sheshit . Ti ishe vete shteti, perse do merrte mundimin X dhe Y , te spiunonin ? Ne nje shtet rrumpalle , nuk ka nevoje , per spiune dhe sabotazh . Gjithcka eshte e spiunuar dhe sabotuar nga lart . Ne kete kuptim , ne qe degjuam trillimet tuaja , kurre nuk e besojme , qe gjenerali i nderuar ka pasar tendenca spiunimi . Me dallendine e ketij tranzicioni , per pushtet , juve ju duket ferra brahim . Nuk keni konceptin e reales dhe ireales . Jeni kthyer ne llafazane fallxhore , per te kamufluar te kaluaren tuaj kriminale . Faktikisht gjenerali shqiptar gezonte te tera atributet zyrtare te sigurise.
  Denoncime, per spiunlleqe, per tyj , si shtetar , ka pasar ne shume forma dhe ekspozime ndaj sherbimeve sekrete , por keto denconime , per spiunlleqet e tua kane rene ne veshe te Llalles , te President Nishanit dhe gjithe drejtesise te kalbur , qe krijove ti , per ta pasur si antiplumb , per veprimet dhe mos veprimet e tua te mbrapshta . Deri sot ja kane arritur t’u mbane te pa prekur . Bemat tuaja jo vetem kane vleren e spiunlleqeve , por me shume se kaq . Moret persiper shkaterrimin , ne menyre urgjente te ekonomise , kultures, arsimit , shendetesise, infrastruktures . E late popullin shqiptar si peshku pa uje . Sikur te mos mjaftonte kjo baterdi , ndertuat shtetin piramide, qe nuk i late popullit asnje pike yndyre , nga akumulimi i punes , keto 28 vjet . Veprimtaria tuaj , ja ka kaluar c’do lloj spiunlleku , qe eshte bere ne kurris te ketij populli historikisht . Drejtesia nuk fal perjetesisht . Do te presim . Zgalem

  Reply to this comment
 12. perbindeshi (burri)i shtetit i Arvizise ... March 3, 15:37

  Zoti Bedri

  Ky “perbindeshi” juaj eshte nje hibrid i formuar ne 1989-1991 nga ish-UDB jugosllave me seksionin e CIA-s per Ballkanin.(ka qindra dokumente)
  .
  TE
  KAM
  THENE
  DHE
  PO TA THEM
  .
  berisha eshte superkriminel por JO FAJTOR

  fajtore jane
  DONALDLUJA I RRADHES ..EDIRAMA DHE ju intelektuale dhe gazetare qe keni frike te thoni te verteten..
  .
  SALI BISHA
  ISHTE DHE ESHTE NJE BULLDOG
  I DOKTRINES ME ANTISHQIPTARE
  ATE TE DEKOMUNISTIFIKIMIT ARTIFICJAL
  TE DYSHES BIBEROVIQ-RAJERSONOVIQ

  Ajo qe ‘TURPERON’ BE DHE USA eshte rrefimi I Izet HAXHISE NGA turqia….sa ka fakte te berishes me TERRORIZEM
  NDAJ
  AMBASADES AMERIKANE NE 1997 QE MBERI NE TENTATIVE
  ,
  DHE KONTIGJEBTIT GJERMAN QE U SULMUA ME URDHER TE BERISHES

  Kjo banda e bashibozukeve e Mul Nokes & Agron Kuliceve ose sic njihet ndryshe “grupi ciftelia” jane te paperfillshem me ate te Padrinos Viqidolit,jane thjesht ca shashka per te mbuluar kraterin gjigand qe eshte hapur ne ate vend te vogel me nje popull te tradhetuar nga te kater anet,Thjesht kemi qeveri absolutisht te pafuqishme per balle nje qikllopi qe po behet gati per here te trete te marre pushtetin si ne 1991 dhe 2005

  INTRODUZIONE

  I penduari Izet Haxhia i ngujuar nga Turqia jep kater intervista rrenqethese ne gazeten Dita dhe cuditerisht nje heshtje varri ne ate vend.

  As shoqeria civile,as mediat,as prokuroria,as pozita ,as opozita dhe me keq akoma dashi washingtonit dhe delja brukselit kane mbyllur syte per aresye qe ato i dine. Nga keto 4 intervista kam nxjerre nje kolazh me deshmite e tij qe mund te benin nje skenar filmi te llojit THE GODFATHER dhe nese do luhej nga Hollivudi patjeter qe do merrte gjithe Oskar-et.

  I vetmi ndryshim do ishte nese spektatoret do ta shihnin per ca ore ne kolltuqet e kinemave,perkundrazi shqiptaret kane 25 vjet qe e kane ndjere ne kurrizin e tyre e kane paguar ne femijet jetime dhe grate shamizeza..;.Mbasi regjizoret dhe muzika e ketij filmi nuk jane shume te qarte te pakten 3 aktore tashme dihen:

  Vito Corleone,……….. Sal Berisha……(marlon brando)
  Michael Corleone,…….Xen Berisha…..(al pacino)
  Tom Hagen,…………..Lul Bashberisha .( robert duvall)
  ………..

  PRIMA PUNTATA $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  -Në vitin 1999 gjendesha në Tropojë në një kohë që në Tropojë nuk ekzistonte shtet

  -Në atë kohë ka pasur një urdhër nga autoritetet e shtetit që kudo të më shihnin, të më vrisnin pa paralajmërim.

  -Ne 9 dhjetor 1990 ka ndodhur një skenë që s’e harroj kurrë kur një ushtar i xhenios me një lopatë xheniere donte të godiste Berishën kur erdhi nga Ramiz Alia dhe në atë kohë një civil nga të Sigurimit, e kapi dhe e tërhoqi.(Berisha ruhej nga sigurimi)

  -Tregoj vetëm një rast me Shkelzen Berishen që vitin 1997, në muajin Janar e kujtoj edhe datën, në 28 janar, te stadiumi Qemal Stafa ka marrë nga një trafikant droge rreth 30 milionë lireta. I ka thënë që më duhen për një ndërtesën e dajës së tij, që po ndërtonte te Blloku. Atë e njihja, e kisha edhe mik edhe pse nuk e dija në atë kohë që merrej me trafik droge.. Dua të them se që në atë kohë Shkëlzeni ka pasur qejf lekun. Edhe disa herë ka transportuar nëpërmjet makinës që përdonte familja, edhe heroinë. Dhe aty ka marr shuma parash te vila e Landit të Jasharit në Vlorë.

  -Filluam të dhunonim barbarisht ata që ishin në opozitë. Kuptohet ideologu ka qënë Berisha. Ai nga një ish-komunist u kthye në një demokrat të tipit fashist.

  -Berisha tregonte çfarë i kish thënë Papës. Imagjinoje çfarë hipokrizie: Berisha tregonte se çfarë i kish thënë Papës: “Na shpëtoni nga myslimanët, duam evangjelizmin”…. në të njëjtën kohë kur flirtonte me iranianët, me arabët me sheikët.

  Saliu e mbushi PD-në me bashkëpunëtor të Sigurimit të Shtetit. Atë partinë e ëndrrave tona, e shpresës së studentëve të dhjetorit, të intelektualëve që erdhën dhe e mbështetën atë lëvizje shumë të pastër dhe historike, u tradhtuan nga përfaqësuesi kryesor, nga Partia Demokratike. Pse PD? Sepse kjo parti u mbush me njerëz anonim. Me njerëz që nuk kishin asnjë kontribut, u mbush me klanin më të rrezikshëm të Sigurimit të Shtetit dhe fajtor për këtë është Sali Berisha.

  SECONDA PUNTATA $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  -Pse vetëm në Shqipëri nuk u hapën dosjet? Sepse këto janë përdorur gjithmonë nga Berisha. Kur dikush sillet urtë dhe i bindet, është shumë mirë më të; nëse dikush ngre kryet me të, ai nis e tund dosjet!

  -Edhe në Uganda e Ruanda, shteti nuk ka falimentu plotësisht nga një konflikt civil. Në Shqipëri ndodhi ama. Simboli i një shteti që ekziston është burgu. Shqipëria në ’97-ën ka ndenjur një muaj e sa pa burg. Burgu është mjet ndëshkimi, po tregon që në atë vend ka shtet, rregulla, ligje. Pra, dëmi më i madh që Berisha ka bërë, është shkatërrimi i shtetit.

  – ne 1996 thyerja ishte e madhe sepse të mos lejoje opozitën të hynte në disa qytete nuk ishte pak, ta shtypje atë. Mentalitet i atëhershëm, mentalitet i gabuar shumë, që i përket jo një shteti demokratik, por vendeve diktatoriale.

  – Kurrë se ka dashur Berisha Azemin, dhe anasjelltas… ka kërkuar shpesh Hajdari të bëhet Ministër i Brendshëm, prapë nuk e bëri që nuk e bëri kurre Berisha… Nuk ka patur besim te ai. Asnjëherë!

  – Azemi ka qenë i lidhur me trafikun e drogës. Nuk e di nëse keni dëgjuar për rastin e Mirush Matit, i cili është vrarë në Moldavi. Kanë qenë ortakë bashkë me Azem Hajdarin, që kanë bërë trafikimin e heroinës nëpër Shqipëri, bashkë edhe me një person tjetër nga Fieri që s’po ja them emrin. Dhe vrasja e këtij Mirush Matit nuk është ordinere, por është për ndarje pazaresh.

  -Azemi ka qenë pas ’97-ës, drejtuesi i linjës së tritolit. Shumë hedhje në erë që janë bërë, kanë qenë direktivat e tij. Berisha i dinte këto dhe e dinte gjithashtu që ai ishte i pakontrollueshëm. Azemi u doli jashtë kontrollit atyre që e sollën në krye të Lëvizjes së Studentëve, ashtu do i dilte jashtë kontrollit edhe Berishës dhe njeriu i parë ndaj të cilit do hakmerrej, do ishte Berisha.

  -Ai ka patur lidhje me shumë grupe kriminale. Mund t’ju tregoj një histori në fillim të viteve ‘90. Ka qenë një Gaz Muça, i fortë atëherë. Azemi doli e foli kundër tij në parlament, dhe në darkë takohej me të, bënte bisedime dhe i thoshte “e thashë për kështu e ashtu”. Azemi ka qenë i atillë.

  -Sa për agjenturat e huaja, unë këtë s’e di se nuk jam i shërbimeve sekrete. Por di një rast. Në kohën e luftës së Kosovës, janë vra dy persona. Ka qënë shefi i logjistikës UÇK-së me qendër në Tropojë. Një burrë i mirë, patriot shumë i madh, dhe që e njihja personalisht, Ilir Konushevci, është vra megjithë doktor Hazir Manen.

  **Këtu është një fakt interesant, sepse personat që kanë marrë pjesë në pritë… nëse e mbani mend pas ish Muzeut të Enver Hoxhës ka qenë një dyqan qoftesh me një kosovar. Ai ka qenë një agjent i shërbimeve sekrete jugosllave. Aty Azemi shkonte shpesh dhe aty është bërë takimi me këta personat që kanë marrë pjesë në pritë. Sepse kush e ka ditur atë udhëtimin e atij atë ditë, me armët që çonin për UÇK-në?

  ***Është bërë prita dhe fatmirësisht një person ka mbet i gjallë, dhe historia nuk mbeti një enigmë.
  -Në gusht të ‘98-ës në gazetën “Rilindja” ka dalë një shkrim me firmën e Afrim Krasniqit, ku shkruante: “Tropoja mes Nanos e Millosheviçit”, dhe në këtë shkrim akuzoheshin Haklajt sikur kishin vrarë këtë Ilir Konushevcin (me pseudonimin Mërgimi) megjithë Hazir Manen.

  TERZA PUNTATA $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Ne 12 shtator 1998 përballë makinës ku ndodhej Fatmir Haklaj, Jaho dhe Naim Çangu, në distancë nga trotuari ku ndodhej makina ka qënë një lokal. Aty ndodhej e ulur mbesa e Sali Berishës, Shpresa Breçani. Ajo i ka pa dhe i ka njohur, se njihen gjithë tropoja¬nët. Ajo ka hyp në zyrë dhe ka tregu Berishës për atë që ka pa. Sali Berisha kishte dijeni se kush ishte në makinën me targa Vlore përpara selisë së PD, jam sigurt me 1 mijë përqind. Ç’punë kishte Azemi që të zgjidhte këtë çështje?
  Azemit kur i ka thënë Berisha ka shku në zyrën e tij, dhe në atë kohë në koridorin e zyrës ka qënë Genc Pollo me Sali Lushën duke bisedu ndërsa Azemi i alarmuar u ka thënë se Saliu i ka thënë se jashtë është një makinë me bombë që do të hedh në erë PD, dhe merr një armë. Është fut tek zyra e vet ka vënë silenciatorin e pistoletës së tij Zastava, e kam pa atë pistoletë. E ka pas dhuratë nga një miku i tij, Myftar Çela, është vra edhe ai më duket në Mal të Zi.

  Unë Izet Haxhia jam akuzu se e kam nxjerr Azem Ha¬jdarin në pritë. Është një akuzë që ka ardh nga ana e PD. Po pse ka ardh nga ana e PD? Është bërë me qëllim për të mbuluar nxjerrësin e vërtetë ne pritë të Azem Hajdarit që është Sali Berisha. E ka nxjerr me dashje apo padashje… por është edhe një gjë e vërtetë se Sali Berisha pas takimit të plakut të Haklajve me Azem Hajdarin, ka qënë shumë i shqetësuar dhe rrinte me frikë

  ULTIMA PUNTATA $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  -Berisha kanë qenë palë në historinë e Tropojës. Njerëz që kanë qenë rreth tij, dhe që sot janë sërish afër tij, kanë qenë sponsorë të komandos që vranë Haklajt. Në krye të kësaj komandoje ka qenë Anton Gjergji.

  – Historia e Anton Gjergjit është interesante.Atë ditë urgjent kam shkuar te Berisha. Në atë kohë aty ka qenë edhe Gazidede dhe i thashë që kam një informacion të sigurtë që bombën tek firma VEFA e ka vu një Anton Gjergji. Berisha dhe Gazidede janë pa në sy me njëri-tjetrin dhe thanë: Mirë mirë se do e zgjidhim. Më vonë asnjëherë nuk dëgjova që të fajësoheshin këta persona. Dhe fakt interesant është se ky person është shfrytëzu për të vënë bombat në Tropojë. Anton Gjergji ka qenë në krye të komandos që ka vrarë Haklajt. Dhe është njeriu që ka vrarë Fatmir Haklajn në pritën që i bënë. Bombën tek VEFA e vuri ky, dhe Bujar Kaloshin e vrau grupi operativ i SHIK.

  – Pas vrasjes së Azem Hajdarit në vitin 1999 është bërë një takim në Rogner, Pozitë-Opozitë, Takimi ka qenë i papritur sepse qeveria ishte në luftë. Berisha akuzonte PS për vrasjen e Azem Hajdarit etj. Aty është bërë një marrëveshje për eleminimin tonë. Aty Fatmir Haklaj është shqetësuar shumë.

  Një ditë më tha: Dëgjo, ti e don Berishën por Berisha është armiku jot. Por dëgjo, më tha, – Po qe se nuk vritet Berisha, ne do na vijë fundi. Të shkojmë ta vrasim Berishën në Tiranë. Në mënyrë absolute, i thashë, kjo nuk ka për të ndodhur. Berisha nuk është kriminel, i thashë. Kështu mendoja unë në atë kohë për të. Fatmiri më tha se ai është njeriu më hipokrit e i pabesë.
  -Dua të saktësoj diçka, se jam akuzu se kam qenë unë njeriu që kam rrahur Edi Ramën. Nuk është e vërtetë. Ai kur është masakru në ’96-ën nuk ka lidhje me mua.

  Edi Rama është rrahur nga një grup operativ i SHIK-ut të kohës. Unë e di që edhe prokurorit ai i ka thënë që mos e shkruani emrin që më ka rrahur, se ai njeri më vret mua. E ka pas fjalën për mua. Por nuk është e vërtetë. E dinin që isha unë i dhunshëm me politikanët, me 3 a 4 politikanë dhe m’i faturonin mua të gjitha rastet e dhunës. Atë e rrahu grupi i Xhahit Xhaferrit.

  =CONCLUSIONE

  Nqs ne historine e njerzimit dhe kozmosit qe na rrethon
  ne baze te perceptimeve qe kemi ne dispozicjon ka
  dy permasa kryesore “unlimited” qe jane koha dhe hapsira.
  .
  Kurse ne hapsiren shqiptare
  te pakten keto 25 vitet e fundit dy permasa jane unlimited:
  -veprimtaria diabolike prej satanai e Sali Berishes
  dhe e dyta hipokrizia e nderkombetarve
  qe kane ndjekur nje politike “See No Evil”
  qe duhet ti jepet fund duke dorzuar koken e Vito Corleones & sons..

  ME I KEQ QENKA
  POSHTRIMI NGA MIQTE
  SE SA PUSHTIMI NGA ARMIQTE

  Reply to this comment
  • pfff...! March 3, 17:15

   perfekt si gjithmon i nderuar .

   Sinqerishte mua me shume se heshtja
   e bijve se kurves qe e kemi mike shtepie ,
   me shkaterron Heshtja e Pushtave dhe
   e gjithe atij populli idiot , qe nuk i mjaftoj
   asnji brez ,asnji jete ,per te qen Njeri perball ksaj Bote .

   Reply to this comment
 13. mirel March 3, 15:49

  Si duket Bedriu tani paska filluar te vere re
  Berisha duhet te kishte ngordhur me kohe qe ne 97en, ky po na tregon akoma a paskemi vene re apo jo.
  Ik mor plera te Berishes te gjithe.
  Nuk flisni per kufirin qe Berisha e hoqi me ligj ne 2008en dhe Ramuti nuk e ka rivendosur akoma, por merre me negociata per ti dhene Greqise detin.
  Plera, mire thote Dacic, nuk jane komb shqiptaret, se i ka burracaket ata qe japin mend per te vene re cfare eshte Berisha.
  Debili nuk e paska vene re me pare cfare eshte Berisha.
  Cfare kerkon, te na impresiononi akoma, me cfare mostre eshte Berisha?
  Po i mbushni mendjen vetes apo cfare.
  Legena matufe.
  Ngeli Atdheu ne doren tuaj.
  Sherbetore te mbaruar te alabakeve qe jane sot ne shtet.
  Sherbetore te Berishes, keta jeni, asgje me teper.

  Reply to this comment
 14. Claus March 3, 15:59

  Nuk e di po me duket se shkrimet e Bedri Islamit jane kthyer tashme ne nje pllake gramafoni qe ne rastet kur qeverisja e Rames bie ne veshtiresi aq me i cjerre del tingulli nga ajo pllake.
  Ne psikologji idete fikse perkthehen ne humbje te fleksibilitetit ne te menduar dhe gjykuar, pra mbajtjen fort pas nje pikepamjeje ose botekuptimi qe ka kerijuar njeriu ne koken e tij.

  Tani dicka mbi Sali Berishen:

  E dime tashme kush eshte Sali Berisha. Ja dime gjuhen, zakonet, mendimet, veprimet etj,etj,etj.
  Por koha eshte indikatori me i mire per nje njeri dhe sidomos per personalitetin e Sali Berishes.
  Jane thene dhe cfare nuk jane thene per personin dhe politikanin Sali, po lind nje pyetje:
  Po perse na thuhen neve keto, perse merr kalemin Bedriu, Viktori, Begatori a ku ta di une dhe ne numerojne bemat e Saliut dhe gjithmone ne rastet kur regjimi i Rames po kthehet ne nje regjim kriminal dhe obskur si asnjehere tjeter. Eshte nje regjim qe mund mund ta qeuhet pa teklif Rama-Veliaj. Dhe faktete jane aty mbi tavoline une nuk dua te merrem me to.
  Ja, tani e kane dhe Arta Markun po pervec disa „hiq ketu dhe ver atje“ prokurore, qe mund te thuhet me plot gojen „hiq leshin dhe ver preshin“, asgje e vecante nuk po ndodh.
  Pra kjo situate po ndodh ketu e 30 vjet, por pllaken e cjerre te gramafonit te Bedriut, Viktorit a Blegtorit ketu e kemi, por edhe Saliun aty e kemi.
  Pra fiksimet e Bedriut nuk kemi dhe aq nevoje ti lexojme, jane me shume paranoja moshe qe sa vijne dhe forcohen gjithnje dhe me shume.
  Tek PS-ja kemi ne plan te pare genjeshtren dhe mashtrimin qe ta bejne duke te pare bile ne sy. Te blejne dhe te shesin kokaine dhe marijuane ne mes te dites dhe te thone qe nuk eshte e jona.
  Te largohen 70 mije shqiptare nga syte kembet dhe te thone, ishin emigrante qe nuk kishin pune ne Greqi, etj,etj,etj.
  Sa per Berishen nje gje duhet te kihet parasysh, qe koha tregoi se ai jo vetem qe shpetoi tere nomenklaturen e larte te regjimit komunist per te cilet po kjo kohe ka treguar qe ata tashme jane kthyer ne oligarke dhe shtrese e pasur ne ate vend.
  Ja shikoni djalin e Sul Bushatit, Ditmir Bushatin, vete Edvin Kristaq Ramen, po te birin e Xhelil Gjonit, po ashtu dhe te birin e Cajup Rusmajlit, pa te zene ne goje dhenduret e Besnik Bekteshit dhe te Lenka Cukos. Po pinjollet e familjes Nushi a nuk i keni sot milionere? Po tere ata ish-oficere te ministrise se puneve te brendshme, ogicere te zbulimit dhe kunderzbulimit politik ku i keni sot?
  Sa universitet private dhe firma kane hapur? A i dini?
  E pra shume dhe shume prej tyre i keni ne instancat me te larta te shtetit, arsmit privat dhe tregtise kontrabande ose jokontrabande.
  Ne vendet e tjera dhe sidomos ne Gjermanine Lindore keto shtresa nuk zune taban e jo me te pasuroheshin si ne Shqiperi. As ne vendet e tjera si Ceki, Hungari, Bullgari apo ku ta di une. Ne Shqiperi keta kapen pushtetin politik dhe ekonomik dhe per kete ka nje merite te vecante Sali Berisha.
  Te gjithe ish-anetaret e Byrose Politike mbyllen syte ne shtepite e tyre, si dhe Ramiz Alia, akoma merr pension ne mos gaboj Zylyftar Ramizi dhe ish-kryetari i gjykates se larte Aranit Cela. Bene ca vite burg por me nje amnisti dolen, ndersa kur mendoj qe Erich Honnecker vdiq ne Kili ne emigrim politik, Caushesku u pushkatua, Kadar dhe Zhivkov vdiqen si mos me keq, atehere na lind pyetja: Perse ne Shqiperi ish-nomenklatura nuk pesoi asgje, perkundrazi perfitoi?
  Celesi eshte vetem Sali Berisha. Prandaj dhe ai nuk mund te arrestohet, se shpetoi tere kete shtrese dhe jo vetem kaq, por te gjithe nxorren perfitimet nga Saliu.
  Le te bejne fjale sa te duan, te zihen dhe te hedhin shashka ne parlament, te shkruajne paranoja Bedriu dhe Viktori, Mero dhe Nazarko, sistemi nuk peson asgje, se ai sistem i ka nxjerre sot ne selamet. Dhe ate sistem e kane ngritur Saliu, Fatosi po e rinovojne dhe restaurojne Rama, Basha dhe kompani.
  Lloqet e Bedriut, Kadriut, Sabriut a Qysqiut jane per ti hedhur hi syve te njerezve.
  Rendesi ka qe sistemi dhe regjimet kriminale qe jane instaluar ne ate vend te mos pesojne gje.
  Saliu do te rroje dhe do te veproje pa i hyre gje ne kembe. Edhe „qytetari digital“ do te vazhdoje sepse ne keto kohe askujt nuk mund t`ia mbyllesh goje dhe tastaturen.
  Saliu ka bere vetem dhe te gjithe milionere dhe miliardere dhe te gjithe ja dine per nder.
  Gjithe te tjerat jane lloqe Kavaje a Rrumanati qe genjejne vetem „Neti Vjosen“ dhe „Korcar Devollin“ si spektatore naive te ketij teatri te madhe qe quhet „Politika Shqiptare“.

  Pershendetje

  Reply to this comment
  • N.VJOSA March 3, 18:41

   O Claus,
   Ti vehten e quan te zgjuar dhe te tjeret naive!….
   Semundje tipike e intelektualeve te semure!…
   Vete nga vete dhe gjuha shkon atje ku dhemb dhembi:
   SALIUN MOS E NGACMONI SE JU BERI MILIONERE !…
   NDERSA ATA TE NOMENKLATURES SE VJETER I SHPETOI NGA NGORDHJA…
   Llogjike prej
   M a t r a p a z i !…
   E thene shqip,
   ty ushtar i Janulles, te pelqen Saliu,
   se ashtu ja do Puna Janulles,, me Saliun mbaron pune, me Edi Ramen jo!…
   Claus te paste Janulla,
   Futja Pordhes, gri Sallate,
   Sa te shkoje dhe kjo Nate…!
   …..
   Per Bedriun , qe hiqet ME KATOLIK SE PAPA,…
   ashtu ja do Puna APO ashtu do Ustai,
   medimin tim e kam thene, ka shume persona ne Shqiperi qe duhen vene nen L U P E N
   e
   S O V R A N I T …
   nuk me takon mua te merrem me Bedriun!…

   Reply to this comment
  • mirel March 3, 20:17

   Fatkesisht e vertete Claus.
   Po ka shume mjerane qe nuk duan ta pranojne.

   Reply to this comment
  • denisi March 3, 21:41

   ME SIGURI TI CLLOUS DO KESH HEDHUR NDONJE GOTE NGA PIANECI NANO QE DUKE DASHUR TE DERMOSH BEDRIUN QELLON RAMEN!TASHME NJIHET BOSHTI JOT QE TE RROTULLOHET SA HERE QE TI E MENDJELEHTE SI PUNA JOTE ZHGARAVISIN KETE FAQE!DIKUR TI KAM LEXUAR MEENDJE KOMENTET QOFTE TEK THEMA E QOFTE KETU TEK DITA!NDOSHTA JE LAJTHITUR E MERRESH ME THASH E THEME NDOSHTA STUDIMET QE U KE BERE TERE UDHEHEQESVE TE LINDJES DUKE FILLUAR QE NGA JANOSHI E DERI TEK KODOSHI TE KANE LAJTHITUR PANXJERRE KONKLUZIONIN E DUHUR SE KUSH E NDERTOI E E PUSHKATOI PA GJYQ CAUCESKUN,SE KUSH E PRODHOI E E MONTOI SALI BERISHEN E KUSH IA JEP GARANCINE PER MOS PREKJEN E TIJ!!!!!!!!!PERSEKY ¨PERBINDESH EDHE SOT ESHTE THEMA E DITES E PERSE RAMA E KUSHDO RAMEQOFTE NUK MUND TA AKUZOJE E JO ME TA COJE NE TOGAT E ZEZA KETE MONSTER QE JO PADASHJE TE DERGUARIT E FABRIKES QE E PRODHOI E ETIKETUAN EDHE BURRE SHTETI NE NJE KOHE KUR TERE POPULLI SHQIPETARE PERVEC TEJE E KA ETIKETUAR SI BIN LADENIN E BALLKANIT PER NGA BEMAT E TIJ NE TE GJITHA FUSHAT!NUK E DI E NUK KAM INFORMACION NESE AUSTRIA I LEJON SHTETASIT E SAJ TE GJYKOHEN JASHTE AUSTRISE ?SALI BERI KA DY SHTETESI E PER PASOJE SKA PERENDI QE E DENON PERVEC FABRIKES QE E KA MONTUAR DERI SA VETE TA AMORTIZOJE SIC PO BEJNE EDHE TE DERGUARIT E RADHES!RAMA SOT KA SHKUAR NE PYLL DHE PO BENE TE NDERGJEGJESHEM KAFSHET QE MUND E DUHET TE JETOJNE EDHE NE QYTET PERKRAHE QYTETAREVE E PER KETE MISION DUHET PERGEZUAR!PA QENIEN E TIJ KY VEND ZORR SE DO TE MUND TE NDERGJEGJESOHEJ PER TE PARE REALITETIN SHQIPETAR NE SY !JAM I BINDUR QE NUK BENE PJESE TEK MONSTRAT QE JANE INSTALUAR NE TIRANE E U DUKET VEHTJA SI VENDALI SOT FALE TRAJTIMIT NGA PRIJSI I TYRE LEXHENDARE!RAMA PO LUFTON SOT ME PERBINDESHAT E DJESHEM DUKE I HEQUR FRIKEN POPULLIT QE DINOSAURIT SHQIPETAR JANE KRIJUAR PREJ BALTES E NUK KANE ASNJE LIDHJE ME TE VERTETET!SHQIPERIA SOT ESHTE VETSHPALLUR KOLONI E PER KETE VETSHPALLJE NUK KA GISHT RAMA APO JO !UROJ QE KOMENTET E TUA TE RIKTHEHEN NE LINJEN QE KE PATUR DIKUR JO PERSE FUTE ME VEND E PA VEND RAMEN POR SE NA LE PERSHTYPJEN SIKUR NEN PSEUDONIMIN TEND SHKRUAN NDONJE PIANEC QE DIKUR KA GROPOSUR KETE VEND MEGJITHESE ME DUKET E PAMUNDUR PASI NUK KA KETE INTELEKT QE SHFAQ ZOTROTE!

   Reply to this comment
  • arditi March 4, 10:10

   nje bravo te madhe Clausit .

   Reply to this comment
 15. Cuku March 3, 16:26

  Z. Bedri e ke tretur shkrimin ,,
  Se kush I solli keta qener ne politike.dihet,,,,
  Ishte Ramiz Alia qe emerovi kryetaret e Partive bija te Partise se.Punes.si :
  Sali Berisha,,,,
  Fatos Nano,,,
  Sabri Godo,,,
  Skender Gjinushi
  Vasil Melo,,,dhe gjithe pleqte e pjerdhur te atyre viteve qe krijyan particka.sa majtas.dhe.djathtas ,,,
  Te gjithe te emeruar nga Ramiz Alia ,,,
  Keshtu qe kete vend e.shkaterrovi Ramizi,duke nxjerre ne.skene PARDESYTE E BARDHA,,,,,,,,,
  Asnje nuk mer guximin ti shpegoje ketij Populli Pardesyte e bardha ,por na hiqen si heronj te heshtur
  Ata ishin te gjithe pa perjashrim Sigurimi I Shtetit,,,,,,

  Reply to this comment
  • Xhup Ziu te Vila nr 4 March 4, 00:07

   Dy fjale per Cukun.
   .
   Ka nje te vertete te pjeseshme qe ‘PARDESYTE E BARDHA u krijuan ne nje fare menyre nga Ramiz Alia
   por ato ngelen te Bardha deri ne 2 prill 1991 kur i hodhen ne plehra pardesyte e bardha te Ramizit dhe veshen XHUPAT E ZINJ te Rajersonit dhe Elezbiberit…..deri sa arriten qe me zhvarrimet si kanibale poshtruan luften-nacjonal clirimtare glorifkima xhaferr devat dhe dekorun dhe terroristet e luftes te ftohte qe vinin nga serbia dhe greqia per llogari te “miqve perendimore”…

   Biles arriten deri aty qe burgosen dhe Ramizin qe i dha pardesyte e bardha me urdher nga ato qe i dhane Xhupat e Zinj “made in Xhaferr Deva”
   .
   E keqja e shqiperise nuk ka ardhur nga pardesyte e bardha por nga Xhupat e Zinj te lobit te fuqishem serbo-amerikan dhe greko-euro-amerikan ku Izet Haxhia e thote pambarimisht sakte:

   ..
   Haxhia shpjegon se kanë qenë serbët
   ME LOBIN E TYRE TE FUQISHME NE AMERIKE
   që sponsorizuan Berishën dhe njerëzit e tij në fillimet e ngjitjes në krye të shtetit duke i siguruar mbështetje diplomatike dhe pjesëmarrje në konferenca të rendësishme ndërkombëtare.

   Ja çfarë shkruan Izet Haxhia: “Vizita e Berishes në USA në vitin 1992 u organizua dhe u përgatit nga shefi i CIA-s për Balkanin Jug-Lindor Dejvid Philips. Ky person njihet për lidhje te fuqishme me lobin serb në Amerikë bashkë me Zv. Sekretarin e Departmentit të Jashtëm Lorenc Igellberger, i cili kishte intersa ekonomike në Serbi me firmen Zastava.

   Kur u vendosëm në hotel në Crans Montana, tek suita e Berishes erdhi një përson që nuk e njihja dhe që Berisha nuk e prezantoi. Ka qendruar për rreth tre orë në suiten e tij. Në këtë takim ka qënë vetëm Berisha dhe gruaja e tij. Të nesërmen në sallën ku mbahej forumi mori fjalën edhe përsoni që në darkë kishte darkuar me Berishen. Nga prezantimi që ju bë nga moderatori forumit Carteron mësova se ishte ministri i jashtem Serb i Jugosllavise së mbetur. Mbiemri me sa me kujohet ishte Ivanoviç”.

   Haxhia e përforcon edhe më tej argumentin e tij se Berisha është ngritur nga serbët në pushtet duke thënë se Ivanoviç është parë në tribunën e mitungut të fitores së 22 marsit 1992. “Interesant është fakti se PD vërtet u krijua në shtepinë Gramoz Pashkos, por drejtuesit e ardhshëm që do të merrnin postet drejtuese dolën nga shtëpia e profesor Bujar Hoxhes, një shqiptar me origjinë nga Kosova, rezident i sigurimit të shtetit e shërbimit sekret serb. Ky njeri kishte një pushtet të fuqishëm tek Berisha. Nga ky person u futën në PD klanet e Dibrës me Gazideden e Zhulalin që ishin të lidhura me sherbimin sekret maqedonas”, – vijon ai duke shtuar se edhe ngjarjet e vitit ’97 u organizuan nga qarqet anti-shqiptare.

   Ai zbardh gjithashtu edhe dërgimin e naftës shqiptare ne Jugosllavi, ndërkohë që OKB i kishte vendosur embargo gjatë luftës së Bosnjes.

   “Perveç dërgimit të karburantit makines së luftës së Milosheviçit është bërë edhe dërgimi i armëve serbëve të Bosnjes.

   Kjo është bërë e kamufluar si trafik i armësh relike në drejtim të Norvegjisë, por në të vërtetë shkonin armë për serbët e Bosnjes. Ndërmjetës në të gjithë këtë tafik ka qenë gjenerali Boban, që ka takuar disa herë Berishën tek Vila nr.4”,

   Reply to this comment
 16. dashamires March 3, 17:03

  Na ishte nje here …Sali Berisha! Ishte, nuk eshte me! Mos u beni qesharake duke u marre akoma me nje qe ka nga 2013 qe eshte vecse deputet. Sot eshte Edi Rama! Edi Rama eshte ne pushtet nga 2013 der sot, ka 5 vite! Flisni per Edi Ramen! Si po qeveris, si e ka ekonomine, si e ka papunesine, si e ka shendetesine, si i ka rrogat e pensionet, sa i ka perkrahjet sociale! Nese keto i ka ne rregull atehere pse merreni me Sali Berishe? Nese keto nuk i ka fare, atehere mos u ankoni kot per Sali Berish por pranoni se ka 5 vjet ne pushtet nje i pa afte qe perpiqet te beje me faj per pa aftesine e tij ate qe ish ne pushtet para tij.
  P.S. (Edi Rama vetem ne nje gje ja ka kaluar Sali Berishes : Ka arritur ta Lazaratizoje Shqiperine komplet si hambar kanabisi te Europes)

  Reply to this comment
 17. vasili March 3, 17:13

  Nje zgjuaresi elementare,qe islamit,nuk i mungon,do tja shmangte kuturisjen e urrejtjes se verber,ku e drejton,menyra e formimi te genit te tij:
  Me intrigoi ca titulli,qe e lexova.
  Se pari,islamit,i shpeton megjithse eshte dhe ´´analist´´te beje analizen substanciale,se kush jane ata elemente,qe kane precipituar,ne banden e Saliut:
  Mendoj,qe filozofija e kulles,ne rekrutimin e pjestareve te bandes ish kjo:
  1.Bindje dhe perkrahje e verber,ndaj fjales dhe bemave te Saliut.
  2.Perberja dermuese e bandes te ish e llojit sali.
  3.Strategjia ish ajo,qe megjithse kjo lloj turme,do ti perulesh per kohen qe ata ishin ne karrige,ai per ta zgjatur kete perulje,ne pafundesi,i korruptoi ata,per ti shantazhuar me denoncimin,nqse do guxojne te dalin kunder.
  Keshtu del qe me te paftyret e bandes,nuk jane ata qe kane mbetur,por disa te llojit patozi,topalli,qe mbasi hengren shqelmin bytheve nga Saliu,i lehin pambarimisht kones se tij luli,pasi ata e dine mire,qe po te replikonin me Saliun,ahere ai duke u nxjerre letrat,do ti kafshonte ne vend te lik,ose do ti ndersente tufen e mbetur te verber dhe te cakardisur,sozite e tij,me nje te vertete dhe 100 shpifje.
  Dhe se fundi,por qe futet nder te parat nga rendesia,eshte qe ´´analistit´´islami,nuk thote asnje fjale per gjemen historike,qe i punoi Saliu ketij vendi:
  Denatyrimin e historise dhe heronjeve,shkaterrimin e monumenteve dhe ndryshimin e drejtimit te ketij vendi europian,duke e drejtuar drejt orientit te pushtimit mesjetar.
  Hapi dyert,strehoi dhe pashaportizoi,terroriste islamike,Ai dhe banda e tij,neper institucione,ne fund te viteve 90 shane dhe fyen hapur Ameriken dhe Perendimin,duke marre pozicione ekstreme islamike.
  Perfundimisht islami bedri,nuk eshte gje tjeter vecse,nje alter ego e Saliut islamisto-katundaro-komunist,por qe jane prishur.per pazare orientalesh dhe xhelozira militantesh komunist..

  Reply to this comment
 18. Ylli March 3, 17:24

  O Zot o Zot ……sa idiot duhet te jete njeriu te shkruaj idiotizma si keta rilindesit me lart.
  Edhe sikur ti mbledhur qe ne djep nenes ,ti kishin derguar diku ne Tibet ,te rritur me vetem nje lloj ushqimi ,ushqim antiBerishe ,te izoluar nga arsyeja ,llogjika ,perceptimi dhe shpjegimi prap si keta komentuesit rilindes te Dites nuk do ishin.
  Keta jane si kakerdhijat e Dhise ( Partise ) ,e njejta prerje te njejten forme.Me perpikmerin me te madhe keta nuk ndryshojne nga njeri-tjetri as ne perdorimin e fjaleve .
  Ne cdo debat ,kane te njejtat arsyetime (nese mund ti quash te tille) dhe te duket si prodhim i ndermarrjes Konsumi i Gjere.
  Te arsyetosh me keta kakerdhia duhet te jesh nivel Cjapi ,por mu kujtua dicka nga epoka e fajdeve .
  Qeveria Nano formoi nje komision per Rikthimin e Fajdeve me kryetar Fahrudin Arapin me duket.
  Nen presion e njerezve ketij Fahrudinit disa deputete socialiste ne nje seance parlamentare po i canin bythen ( gjasme) se cpo ndodh me rikthimin e parave te fajdeve.
  Ne nje moment Fahrudini u nxeh dhe leshoi “bomben”…..c’tju them njerezve tha ,qe 50 veta prej jush (deputete socialiste) keni shkuar te firmat dhe keni terhequr parate me shpejt se te mbylleshin firmat e fajdeve !!!!
  Ishin pikerisht keta qe kishin parashikuar renien e piramidave dhe u pikonte zemra per parate e popullit. Dhe ishin po keta qe bertisnin qe parate ja u vodhi Saliu
  Socialistet erdhen ne pushtet ,dhe populli yne liridashes dhe demokrat mori TRAPIN .
  Sa per shkrimin e Bedri Islamit as qe ja vlen te merresh fare.Duket si plakat e rena nga vakti qe mallkojne te dera e shtepise ke ju kalon para syve.Pa lidhje fare sidomos pjesa ku shpjegon pse nuk eshte “i paanshem”.
  Sikur kemi dyshime qe Bedriu eshte i paanshem kur qe ne djep ketij njeriu ja kane percaktuar anen.

  Reply to this comment
 19. Kris 1 March 3, 18:29

  Tiger prej letre me kembe prej argjili.Nje krijese artistike qe i duhet sharlatanit te rilindjes per te mbajtur kolltukun duke trembur budallenjte.
  Nje burim honoraresh ne media.

  Reply to this comment
 20. Ethem March 3, 19:09

  SaliSerbi eshte vazhdim i historise se A.Zogut ne kohen e tij,te Hitlerit ne Gjermani,te Stalinit ne Rusi..si Enveri ne Shqiperi,por me shume ndryshime se ata:Se asnjeri prej tyre nuk e shkaterroi vendin e vet si Saliu,se asnjeri prej tyre nuk shiti toke e dete te nje shtet tjeter si Saliu.Se asnjeri prej tyre nuk shpifi per vendin e tij tek vendet e tjera si Saliu e shpura e tij berishiste.Se nuk besoj se ata ben grusht-shteti per te marr pushtetin me dhune si Saliu ne 98…! Per faqen e zeze te tij dhe te atyre qe e prune ne pushtet,tashme i ka dal boja komplet dhe eshte bere si qen i terbuar qe kafshon çdo kend qe gjen perpara dhe po i ben keq e me keq vendit,duke nxire imazhin e vendit por sidomos te qeverisjes se MAJTE-Rames,te cilin po qe e mundur don qe ta haj te gjalle.Por,fatkeqsia nuk eshte vetem e tij,por edhe gjithe atyre qe e mbeshtesin si brenda por dhe jashte vendit.Ndryshe ky do ishte terhequr nga politika me kohe,te pakten qe ne vitin 2013.
  Ndaj ka ardhur koha qe SHBA+BE ta kuptojne se ky perbindesh qe sulmon edhe vet ata-tja heqin qafe ketij vendi kete kafshe te fandaksur qe terboj 97% te popullsise se vendit.

  Reply to this comment
 21. Arber Iliri March 3, 19:29

  Urime Bedri nje shkrim analitik i klasit te pare.Do te shtoja vetem se thjesht, tani shoqeria shqiptare duhet te luftoje ate qe eshte fenomen i jetes se saj politike- mediatike e me gjere berishizmin.Berishizmi eshte nje vazhdim i enverizmit, i pershtatur me parimet e reja te sistemit demokratiko transitor.Gjithsesi une mendoj se fitorja mbi kete lloj fenomeni se pari dhe fort fillon me venien e tij para drejtesise.Kemi ala fatin qe Saliun ta nxjerrim para gjyqit, ndersa Enveri i shpetoi ketij procesi me vdekjen biologjike ndaj edhe ishte me e veshtire per ‘tu luftuar se ishte krijuar miti.Me Saliun patjeter duhet te ndodhe nxjerrja para drejtesise, kjo do te ishte nje goditjee madhe per menyren e te menduarit e vepruarit si ai.Tung

  Reply to this comment
 22. shpresoj, por s'e besoj March 3, 19:46

  Bedri, nje gabim ke bere: te krahasosh letrat nga populli qe i dergonin Enver Hoxhes me qytetari anonim te Sali Berishes, eshte si te krahasosh naten me dite dhe ti quash njesoj.Ka pase letra edhe qe nuk i binin ne dore Enver Hoxhes se gjoja “nuk donin ta shqetesonin “at qe shkruajne sot, sekretaret e tij, por une do te theme se i kam bere leter dhe me ka ardhe pergjigja dhe zgjidhja per çeshtjen qe kam ngrit. Keshtu s’ka se si ta besoj e te jeme dakort me krahasimin tend. Ndersa Sali Berisha ? Fajin e kane shqiptaret si per çdo gje: pse nuk e mbytin me peshtyme?

  Reply to this comment
 23. pino ceti vici dolit March 3, 20:06

  Zoti Claus ! ( origjinali apo “fake”)

  Nuk e dime je orgjinali apo kopjuesi I “nicku-t” tuaj ?
  Po marrim rastin qe je orgjinali pasi dy gjera I ke shprehur hapur
  .
  A-Ke nje fobi ekstreme karshi Bedri Islamit
  .
  B-Ke nje urrejteje per UCK dhe Kosoven ne pergjithesi
  *
  Ne kete koment ti po fajeson ca ‘bllokmene” qe ishin periferike ne nomeklaturen e asaj kohe edhe pse pasuria e tyre eshte mikroskopike ne krahesim me Sheiket e Lalezit ku do vecoja
  .
  -XEN & CITA BERISHEN
  .
  – ILIR METEN & MUNIKEN E TIJ
  .
  -LULE BASHA ME KUNATIN

  Por ajo qe ke te perbashket ti me Bedriun eshte se faktorin kryesor qe ushqen PERBINDISHEN E BEDRIUT eshte faktori nderkombetar…

  qe ….( lexoje me kujdes)…
  .

  ..EDHE SIKUR NE SHQIPERI TE MOS KISHTE BERISHIZEM AI DO FORMOHEJ NGA MIQTE TANE ME TE NJEJTA PARAMETRA SI KRIJUAN AUGUSTO PINICETIN NE KILI APO DIKTATATORIN JORGO PAPADHOPULI QE TE DY ISHIN TE LIDHUR
  ME CIA-A SIPAS DOKUMENTE
  QE NUK JANE ME SEKRETE.
  **
  Pse perbindeshi I “Bedriut” I ka kembet e stergjatura ne Washington-Bruksel-Beograd-Athine ?

  Per te marre nje rol arbitri ne marrdheniet shqiptare-amerikane,kush eshte shkaku dhe gabimet qe ai vend ka shkuar ne vdekje klinike si shtet dhe si komb dhe le te hidhemi ne vitin 1991.

  Gabimi I pare
  qe u krye ne ate kohe ishte se dipllomatet amerikane qe zbarkuan ne ate kohe ne Shqiperi fatkeqesisht erdhen nga Beogradi kryeqytet I cili kishte sherbyer si trampoline per “rrezimin e shtetit shqiptar gjasme komunist”Biles dhe zoti Rajerson erdhi nga ambasada e akredituar ne Beograd.

  Gabimi I dyte
  ishte se dipllomatet e pare amerikane erdhen ne baze te nje marreveshje me Ramiz Aline qe ne nje fare menyre ishte nje “marreveshje paqe” midis paleve kundershtare qe kishin luftuar per 40 vjet njeri –tjetrin.Dhe ndoshta nga hapja e arkivave pas shume vitesh do shikohet se pse pala amerikane duke marre rolin e ‘clirimtarit” nga komunizmi nxiti nje lufte klasash pasi “komuniset kishin dorzuar armet me mirekuptim”..Pra pse Rajersoni dhe Elez Biberaj prishen rregullat e lojes me Ramiz Aline duke leshuar qente e Tropojes duke filluar me 2 prillin 1991,prishjen e qeverise stabilitetit dhe marrja pjese e nje ambasadori ne nje fushate elektorale qe nuk ndodh as ne republikat e Paqsorit

  Gabimi I trete
  ishte fushata e “dekomunistifikimit” e perfaqsuar nga dyshja Rajerson-Biberaj qe solli nje serbizim,greqizim dhe nazistifikimin e juntes Berishes qe vetem deshmite e Izet Haxhise sot,duhet merret I pandehur krimineli Sali Berisha me inisiative te ambasades amerikane me te njejten zell qe ju bashkuan Rames perTom Doshin.Pra nqs ambasada amerikane ka vendosur te beje lufte ne krah te qeverise kunder krimineleve le ta filloi me Berishen krimet e te cilit jane mijra here me te medha se te gjithe “krimineleve te PS ne parlament”

  Gabimi I katert
  Nuk ka dyshim se burgosja e Fatos Nanos per shuma qesharake ne menyre kriminale sikur te ishte Bin Ladeni nuk ka kaluar per Berishen pa marre urime frenetike nga dyshja Rajerson-Biberaj qe ishte dhe hobby I tyre..Po sot ?? Lul Basha (ato qe jane pas tij) pasi vodhi 300 miljon dollare,vrau si minister I brendshem,tradhetoi si minister I jashtem,spiunoi UCK dhe ne fund quhet “yll ne ngjitje”..Pra nqs se zoti Lu do te jete I sinqerte me vehten le t’ja filloi me Lulin..

  Gabimi I peste
  Eshte ndoshta skandali me I madh ne dipllomacine amerikane rasti I marrjes se Berishes ne pyetje per ti marre deshmine atij brenda ambasades amerikane(konsulli dhe prokurorja) per masakren e 14 shtatorit 1998 qe beri puc shteti duke marre me tanked he forcat mencenare te Bukoshit institucjonet e shtetit dhe deklaroi ne Televizon fitoren….Si ka mundesi qe qeveria amerikane te toleroje nje puc shteti kur ne 21 janar 2011 po ky perbindesh vrau 4 protestues dhe terrorizoi popullin e tiranes si xhaferr deva ne 4 shkurt 1944 ? kur ato ishin me duar ne xhepa..dhe pastaj persekutoi Presidentin,K/prokuroren,kryeshikasin dhe grabiti bashkine e Tiranes hd te gjitha keto nen nej miratim te heshtur te zotit Arivzu… a nuk eshte kjo nje hipokrizi kozmike kur n je frankeshtein monster I thuhet burre shteti…
  Me cfare ka ndodhur pas Gerdecit dhe sidomos pas 21 janarit 2011 mund te thuhet se dipllomacia euro-atllantike dhe zyrtaret e tyre qe merren me shqiperine jo vetem kane gabuar ne qendrimin e tyre ne shqiperi por jane pjesa e fajit ndoshta me kryesore..

  Situata sot ne shqiperi quhet Cmenduri Kombetare dhe cdo gje mund te ndodhe neser e ne vazhdim.

  Eshte e njejta situate e ndezuar si ne dhjetor 2010 pak jave para 21 janarit 2011.Ne ate kohe I dergoj nje leter familjarisht zotit Obama (kthehet nje falenderim) dhe Kongresit Amerikan ku I sensibilizova per rrezikun kombetar qe me voni plasi…

  Perseri I dergoj nje leter proteste per lirimin e vrasesve te 21 janarit ne shkurt 2013 dhe me thene drejten nuk kam besim te dipllomacia euro-atllantike qe te nderhyje per te shpetuar ate vend nga nje vet-asgjesim I pabesueshem.

  Vetem nqs se ,duke filluar nga ambasdori Lu dhe deri te presidenti & kongresi amerikan do te konsiderojne Berishen si nje ish bashpuntor te tyre I cili me krimet qe ka kryer I ka dale nga duart dhe duhen gjetur rrugen per eleminimin e tij se eshte bere rrezik destabilizimi per Shqiperine dhe Ballkanin dhe per vete interesat amerikane ne rajon.

  Reply to this comment
 24. GONI March 3, 20:06

  TE GJITH POLITIKANET JANE PLERA ME NE KRYE BERSHEN KAN GJETUR KETE POPULL LESHI PRANDAJ BEJN DHE VJDHIN CA U DO QEFI

  Reply to this comment
 25. Andrea March 4, 08:45

  Te lumte Bedri Lami ,artikull , per scénar filmi.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*