FOL!

FOL! 1

🕔14:52, 4.Jun 2020

Nga Arlinda Çausholli   Qytetërimi i një vendi matet me mënyrën se si i trajton gratë dhe vajzat. Qytetërimi i një vendi matet se si komunikojnë qeveritarët dhe media. Qytetërimi i një vendi matet me nivelin e cilësisë nëpër shkolla

Lexo më shumë
Revolt’

Revolt’ 5

🕔17:23, 3.Jun 2020

Pasi arrita të përtyp dhimbjen e trishtimin, ndjeva revoltë gjithëpërfshirëse! Revoltohem me ty monstër-njeri, që gjithë shoqëria të ka ushqyer me bindjet e superioritetit gjinor e pastaj të krijoi gjithë kushtet e mundësitë me mosfunksionimin e asnje institucioni,strukture që ti

Lexo më shumë
Shaban Murati: Presioni parazgjedhor rus në Maqedoninë e Veriut dhe situata në Ballkan

Shaban Murati: Presioni parazgjedhor rus në Maqedoninë e Veriut dhe situata në Ballkan 8

🕔11:14, 3.Jun 2020

Shaban Murati Afrimi i zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Maqedoninë e Veriut, të cilat shumica politike i kërkon të mbahen në korrik dhe opozita në shtator, ka ngritur ethe elektorale edhe në Moskë, ku po punohet që produkti i këtyre

Lexo më shumë
Mosndëshkimi i së djeshmes nuk mund të jetë alibi për të sotmen

Mosndëshkimi i së djeshmes nuk mund të jetë alibi për të sotmen 17

🕔00:01, 1.Jun 2020

Nga Bedri Islami E keqja e pandëshkuar ka gjithnjë tagrin të rikthehet në një të keqe tjetër, rishtas të pandëshkuar. Në tri dekadat e fundit, megjithëse qeveritë janë ndërruar sipas një cikli periodik, përgjithësisht 8 vjeçar, e keqja ka qenë

Lexo më shumë
Parlamenti ndërkombëtar i intelektualëve

Parlamenti ndërkombëtar i intelektualëve 7

🕔23:49, 31.May 2020

  Nga Moikom Zeqo Parlamenti Europian në Strasburg është një sfidë serioze ndaj utopive që kanë mrekulluar njerëzimin, po dhe që e kanë dëshpëruar barbarisht. Ksenofobët e vjetër dhe të rinj, asketët e vetmuar, por të ditur, që e personalizojnë

Lexo më shumë
Një apel publik ambasadës amerikane, të vetmit autoritet që mund t’i vejë sot në rresht “trimoshat” tanë politikë

Një apel publik ambasadës amerikane, të vetmit autoritet që mund t’i vejë sot në rresht “trimoshat” tanë politikë 54

🕔23:43, 31.May 2020

Nga Jorgo Mandili E nderuara Zonja ambasadore! Unë, që po ju drejtohem juve me këtë promemorie, jam një qytetar i thjeshtë i Republikës së Shqipërisë. Shkak për t’iu drejtuar juve u bënë sjellja, qëndrimet dhe veprimet tuaja ditët e fundit,

Lexo më shumë
A ka fituar Suedia “imunitet tufe”?

A ka fituar Suedia “imunitet tufe”? 0

🕔19:49, 30.May 2020

Suedia ishte i vetmi vend në botë që  nuk vendos një bllokadë në luftën kundër COVID-19, duke besuar se popullsia mund të ndërtonte “imunitetin e tufës” ndaj virusit. Ndërsa pjesa tjetër e Evropës ishte e mbyllur, Suedia vazhdoi të jetonte

Lexo më shumë
Kush e solli COVID 19?

Kush e solli COVID 19? 4

🕔16:34, 30.May 2020

Shkencëtarët kanë zbuluar së fundmi më shumë të dhëna për origjinën e koronavirusit të ri, i cili duket të jetë përhapur nga lakuriqët nëpër pangolina dhe më pas tek njerëzit, pasi numri i infeksioneve në të gjithë botën arriti në

Lexo më shumë
Janusz Bugajski: Pse imitimi i Jugosllavisë së Titos prej Serbisë është i destinuar të dështojë

Janusz Bugajski: Pse imitimi i Jugosllavisë së Titos prej Serbisë është i destinuar të dështojë 8

🕔12:24, 30.May 2020

Janusz Bugajski Teksa SHBA dhe BE nxisin rifillimin e bisedimeve midis Serbisë dhe Kosovës, qeveria serbe po e shfaq veten si fuqinë më të rëndësishme të Ballkanit. Sidoqoftë, nëse Serbia vazhdon të zhvillojë lidhje të ngushta me Rusinë dhe Kinën, 

Lexo më shumë
Shkresa e Presidentit si një thirrje për kujdesin ndaj gjuhës

Shkresa e Presidentit si një thirrje për kujdesin ndaj gjuhës 0

🕔13:25, 29.May 2020

Prof. Rami Memushaj Më 23 maj Presidenti i vendit i ka kthyer për rishikim e përmirësim Kuvendit të Shqipërisë ligjin 43/2020 “Për aktivitetet e turizmit detar”, të shoqëruar me një arsyetim disafaqësh. Në këtë shkresë vihet në dukje se, veç

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim