Lufta antifashiste dhe legjitimimi i rendit politik të pasluftës

Lufta antifashiste dhe legjitimimi i rendit politik të pasluftës 56

🕔01:12, 6.May 2019

Nga Fatos Tarifa Është një përshtypje gati e përgjithshme në kohën tonë ajo se socializmit shtetëror, rendit politik që u vendos në Shqipëri dhe në vendet e tjera të Europës Qendrore e Lindore pas Luftës së Dytë Botërore, i ka

Lexo më shumë
Hi syve përsëri

Hi syve përsëri 52

🕔23:44, 5.May 2019

Kryeministri Edi Rama ka thyer dje më në fund heshtjen mbi veprimtarinë e Institutit që drejtohet nga A.Tufa, për të cilin debatohet në Dita prej javësh dhe tashmë edhe në media të tjera. Ai tha se “çfarë ndodhi dhe si

Lexo më shumë
Letër Ramës nga një djalë dëshmori

Letër Ramës nga një djalë dëshmori 70

🕔20:29, 5.May 2019

  Nga Gjon Bruçi* Kur bie fjala për LANÇ, Veteranët dhe veçanërisht për Dëshmorët ai që nuk ia njeh kryeministrit Rama “biografinë” e familjes, do ta merrte për pinjoll të Ballit Kombëtar, apo të ndonjë kolaboracionisti të orëve të para.

Lexo më shumë
5 Maji i turpshëm i Partisë Socialiste!

5 Maji i turpshëm i Partisë Socialiste! 0

🕔15:55, 5.May 2019

Nga Brizida Gjikondi Mendoj që askush nga Partia Socialiste nuk ka moral kombëtar, ndaj nuk duhet ti shkel varrezat e dëshmorëve në këtë të trishtë 5 Maj. Dymbëdhjetë mijë lekë kushton libri i Çelo Hoxhës (nuk është i Agron Tufës)

Lexo më shumë
Për 5 majin dhe ata që dinin të ishin trima edhe përpara litarit

Për 5 majin dhe ata që dinin të ishin trima edhe përpara litarit 50

🕔15:54, 5.May 2019

Nga Sevo Tarifa Fashisto-ballistët nuk mjaftoheshin me kërcënime,  tortura, pushkatime, therje me bajonetë e djegie në zjarr të antifashistëve, por përdornin dhe varjen në litar të antifashistëve, që edhe me litar në fyt thërrisnin me sa fuqi që kishin: Poshtë

Lexo më shumë
Lavdi Dëshmorëve / Për 5 majin dhe “kolaboracionistët pragmatistë”

Lavdi Dëshmorëve / Për 5 majin dhe “kolaboracionistët pragmatistë” 93

🕔00:37, 5.May 2019

Nga Viktor Malaj Megjithëse bashkëpunimi i individëve, fiseve apo grupeve të veçanta shoqërore me pushtuesit e vendit është një fenomen po aq i vjetër sa lufta kundër zaptuesve të vendit, termi “kolaboracionizëm” ka filluar të përdoret gjërësisht pas Luftës së

Lexo më shumë
Orvatja për të mënjanuar emrin e Qemal Stafës, atentat ndaj historisë

Orvatja për të mënjanuar emrin e Qemal Stafës, atentat ndaj historisë 49

🕔00:35, 5.May 2019

Nga Nasho Jorgaqi Ai që ka provuar të hyjë në jetën e Qemal Stafës, sado mirë ta njohë, përsëri e ka të vështirë t’i qaset personalitetit të tij, pa një farë mahnitjeje. Një jetë aq e shkurtër, me reflekse aq

Lexo më shumë
Samiti i Berlinit, më shumë simbolikë se substancë

Samiti i Berlinit, më shumë simbolikë se substancë 2

🕔14:44, 4.May 2019

Janusz Bugajski* Ekskluzive Dita – Samiti i Berlinit për Ballkanin Perëndimor pati më shumë simbolikë sesa substancë, megjithëse simbolizmi është gjithashtu i rëndësishëm në politikat ndërkombëtare. Fakti që si Kancelarja Angela Merkel, ashtu dhe Presidenti Emmanuel Macron u takuan me të gjithë

Lexo më shumë
Kërrusur… pa gremisur…!?

Kërrusur… pa gremisur…!? 2

🕔13:45, 4.May 2019

Nga Naun Kule  Kur piqen të moshuarit në rrugë, pazar a diku, pyetja e parë është për shëndetin:-Si je? A mbahesh…? -Ja, në këmbë…Si pleqëri…Kërrusur, ende pa gremisur…! Por, nga sa shohim e dëgjojmë  kërrusja dhe gremisja nuk qenkan vetëm

Lexo më shumë
Duhet një Institut për Studimin e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare

Duhet një Institut për Studimin e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare 31

🕔10:33, 4.May 2019

Dr.Marenglen Kasmi Debati i ditëve të fundit mbi Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare (LANÇ), tregon qartë se ka ardhur koha që trajtimi historiko-shkencor i kësaj periudhe të rëndësishme të historisë së shqiptarëve duhet të institucionalizohet, me ngritjen e një Instituti të Studimeve

Lexo më shumë