Guvernatori dhe rritja ekonomike

Guvernatori dhe rritja ekonomike 4

🕔10:18, 11.Mar 2013

Sa herë që mblidhet bordi mbikqyrës i Bankës së Shqipërisë (BSh), guvernatori del me një deklaratë për mediat. BSh ka ulur normën e interesit 2.5% në pesë vitet e fundit. Krejt heshturazi dhe pa ndonjë bujë të veçantë mediatike përveç

Lexo më shumë
DUKE U MATUR ME ENVERIN DHE HASAN ZYKO KAMBERIN

DUKE U MATUR ME ENVERIN DHE HASAN ZYKO KAMBERIN 10

🕔00:54, 10.Mar 2013

Fantazia është dhunti e çmuar. Ajo e transporton të zotin përmbi gardhe dhe kufij. Ajo e bën atë hero, e bën shenjtor, e bën Papë, strateg , kampion bote, multimiliarder…  Fare kollaj, ajo, nga askush e bën mbret e perandor!

Lexo më shumë
Hitleri, enigma e një nate tragjike, etj

Hitleri, enigma e një nate tragjike, etj 2

🕔23:59, 9.Mar 2013

Hitleri, ne nje miting mbante nje fjalim me britma e kercenime ndaj  armiqeve te Gjermanise, duke premtuar se nje dite  globi do te dominohej  nga rraca gjermane.  Ishte koha kur ai kishte arritur kulmin e lavdisë dhe autoritetin absolut mbi

Lexo më shumë
Berisha me tank, Rama me tuiter

Berisha me tank, Rama me tuiter 2

🕔10:26, 9.Mar 2013

“Maxhoranca sillet si opozitë dhe opozita sillet si maxhorancë qeverisëse…Opozita meriton të quhet mazhorancë dhe mazhoranca opozitë… Sali Berishës do ti shkonte më shumë të quhej opozitar sesa në pushtet…”, – janë disa prej përcaktimeve të dëgjuara nëpër ambiente publike,

Lexo më shumë
Troika dhe Portugalia

Troika dhe Portugalia 3

🕔01:10, 9.Mar 2013

“Grândola, qyteti i Morëve/ Tokë vllazërie/ është populli që komandon […]/ Në çdo kënd një shok/ mbi çdo fytyrë shikojmë barazinë.” Mesnatën e 25 prillit të vitit 1974, “Radio Renascenca”, transmetoi në Lisbonë këngën “Grândola vila morena”, duke dhënë sinjalin

Lexo më shumë
Me votë-shprese apo me votë-proteste?

Me votë-shprese apo me votë-proteste? 3

🕔01:10, 9.Mar 2013

Në emisionin e së enjtes Opinion të B.Fevziut, një panel me 4 opinionistë dhe 2 politikanë-opinionistë diskutuan mbi gjasat e një rotacioni politik këtë vit dhe mbi shkaqet e tij, në qoftë se ndodh. I ndarë në dy krahë të

Lexo më shumë
Rebelohu!

Rebelohu! 12

🕔13:07, 8.Mar 2013

Rebelohuni!

Zgjohu sot – o popull zgjohu,
Në beteja rebelohu,
Zgjohu vetë e ngri furtunë,
Pa liderët në tribunë!

Pa liderët në tribunë,
Tribun do t’u bëhem unë,

Lexo më shumë
Koha dhe momenti punojnë për opozitën

Koha dhe momenti punojnë për opozitën 3

🕔11:22, 8.Mar 2013

Shkrimtari dhe intelektuali Moikom Zeqo mendon se beteja për 23 qershorin do të jetë fushata do të jetë e rëndë, fushata më e vrazhdë dhe ndoshta më e kushtueshme. Ai argumenton pse duhet të largohet qeverisja aktuale dhe pse është

Lexo më shumë
ORIENTALIZIMI I PADËSHIRUAR I SHQIPES

ORIENTALIZIMI I PADËSHIRUAR I SHQIPES 8

🕔11:11, 8.Mar 2013

Botimi në vitin 2005 i Fjalorit të orientalizmave, hartuar nga Tahir Dizdari, përbën një ngjarje për studimin e leksikut të shqipes. Kjo lëndë kishte nisur të dilte në faqet e shtypit shkencor që në vitin 1960 (Buletini i USHT, nr.

Lexo më shumë
Dy pika uji në oqeanin demokrat…

Dy pika uji në oqeanin demokrat… 3

🕔05:00, 7.Mar 2013

Kur eksponentë të lartë të PD-së, apo opinionistë që e përkrahin atë, pyeten rreth efektit që do të kenë AK-ja dhe FRD-ja në elektoratin e djathtë, përgjigjigjet janë rëndom nënvlerësuese, për të mos thënë përçmuese. Në fakt, përgjigjet e tyre

Lexo më shumë