TURP!

TURP! 4

🕔21:33, 8.Nov 2012

Ka ende shumë pikëpyetje mbi atë që ndodhi në 21 janar. Dhe një proces gjyqësor aktual që po degjeneron, ku vrasësit po lirohen dhe viktimat po burgosen  nuk do t’ia japë Shqipërisë këto përgjigje. Një proces i ardhshëm, i drejtë

Lexo më shumë
Zgjedhja më e mençur për botën

Zgjedhja më e mençur për botën 0

🕔15:31, 8.Nov 2012

Z.Minxhozi, fitorja e Obamës, është zgjedhja e duhur për botën? Mendoj se është zgjedhja më e mençur për botën. Fakti që një masë dërrmuese e europianëve, kinezë dhe rusëve e afrikanëve preferonin presidentin aktual, tregon se në nivel planetar Obama

Lexo më shumë
Fitorja e vazhdimësisë

Fitorja e vazhdimësisë 0

🕔15:28, 8.Nov 2012

Z.Prifti, fitorja e Obamës, është zgjedhja e duhur për botën? Unë besojë se populli Amerikan votoi dhe zgjodhi në postin e presidentit personin që ai mendon se do i shërbejë më mirë interesave të gjithë Amerikanëve kudo që ndodhen. Nëse

Lexo më shumë
Ilirët në Kanun

Ilirët në Kanun 1

🕔12:01, 7.Nov 2012

Vrasjet për gjakmarrje pothuajse nuk përbëjnë më lajm sot, aq sa gazetat dhe TV-të fare mirë mund t’i zëvendësojnë me një counter, si ato që sheh në sheshet e botës për borxhin publik ose tonazhin e gazit karbonik në atmosferë;

Lexo më shumë
Për një shoqëri të drejtë (ose “300 milionë eurot e PS”)

Për një shoqëri të drejtë (ose “300 milionë eurot e PS”) 0

🕔11:08, 6.Nov 2012

Nuk është aspak e vërtetë që prej 22 vitesh Shqipëria jeton në demokraci. Sigurisht, nuk janë ndaluar regjistrimet e partive politike,s hoqatave apo organizatave të ndryshme, por në thelb rendi ekonomik ka qënë gjithmonë ai i njejti, privatizim, shkatërrim, krijim

Lexo më shumë
Makthi neoliberal

Makthi neoliberal 0

🕔11:07, 6.Nov 2012

Asnjë forcë politike, për më tepër e frymëzuar nga ideale të majta, nuk mund të jetë në dilemë se cilën pjesë të shoqërisë të mbështesë me programin dhe strategjitë e saj. Në një shoqëri si e jona, duke patur parasysh

Lexo më shumë
“Van Damme shqiptar”, nga ringu në filmat aksion

“Van Damme shqiptar”, nga ringu në filmat aksion 0

🕔10:26, 5.Nov 2012

 Agron Pajaziti ndjek gjurmët e idhullit të tij, tashmë duke u bërë protagonist kinemaje në Zvicër   Karateisti kosovar Agron Pajaziti i dha fund karrierës në sport, për t’iu kushtuar karrierës së filmave. 29-vjeçari nga Gjilani thirret me nofkën “Van

Lexo më shumë
Kufiri moral i lobimit?

Kufiri moral i lobimit? 0

🕔22:47, 4.Nov 2012

Deri ku është kufiri moral i lobimit.   Apo mjafton të paguash për gjithçka  dhe merr atë që do? Në kohët ku jetojmë, realisht janë të pakta gjërat që  paraja nuk mund të blejë. Kufiri moral i lobimit vështirë se

Lexo më shumë
Mbështetja blihet?

Mbështetja blihet? 0

🕔22:44, 4.Nov 2012

Deri ku është kufiri moral i lobimit. Apo mjafton të paguash për gjithçka dhe merr atë që do? Përpara se të flasim për kufi të moralit, duhet të qartësojmë së pari a ka moral lobimi. Ç’është lobimi? Është një betejë

Lexo më shumë
Lobim apo mitmarrje?

Lobim apo mitmarrje? 0

🕔22:36, 4.Nov 2012

Deri ku është kufiri moral i lobimit. Apo mjafton të paguash për gjithçka dhe merr atë që do? Ka një lidhje organike ndërmjet kufirit moral të lobimit dhe kufirit legal të tij. Në aspektin  e parë, perceptimi i përgjithshëm është

Lexo më shumë