KUDO QË SHKELIM, VEÇ NDERIME

KUDO QË SHKELIM, VEÇ NDERIME 5

🕔00:57, 27.Feb 2013

Lajmi kryesor sot në Shekulli online, së paku për një copë herë, ishte se z. Ramush Haradinaj kish marrë titullin “Nderi i Qarkut të Beratit.” Duke pasur në mendje çfarë ndodhi javën që shkoi me një titull të ngjashëm që

Lexo më shumë
Daullja nacionaliste dhe miqtë strategjikë

Daullja nacionaliste dhe miqtë strategjikë 2

🕔10:44, 26.Feb 2013

Duket se këtë herë  miqtë tanë të demokracive të zhvilluara i dolën përpara me kohë të keqes. Dëgjuan daullen e çarë nacionaliste të pushtetarëve tanë dhe erdhën me urgjencë në Tiranë. Dukeshin vërtet të alarmuar nga daullja nacionaliste, që pushteti

Lexo më shumë
Për rilindjen e Arsimit të Lartë

Për rilindjen e Arsimit të Lartë 1

🕔10:42, 26.Feb 2013

Panorama e sotme e arsimit të lartë i ngjan një mozaiku kaotik, në ngjyrën gri e në hallakatjen tipike të lagjeve periferike të banimit, që na dalin rëndom para syve.  Ku secili pa pyetur u ul një ditë e nguli

Lexo më shumë
PAÇ SHËNDET, MARIE

PAÇ SHËNDET, MARIE 1

🕔10:41, 26.Feb 2013

Para disa muajsh në shtypin on line, lexova për mësuesen Marien nga Lezha. E përgëzoj për optimizmin dhe i uroj shërim të plotë. Në tregimin e saj ajo nuk lë pa falënderuar mjekët që e kanë ndihmuar, familjarët, kushërinjtë dhe

Lexo më shumë
Berisha si rrezik për shqiptarët dhe ndërkombëtarët

Berisha si rrezik për shqiptarët dhe ndërkombëtarët 0

🕔16:04, 25.Feb 2013

Sali Berisha nuk është vetëm problem i Shqiptarëve. Tashmë ai është shndërruar në një problem kryesor edhe i Bashkimit Europian (BE) dhe Shteteve të Bashkuara (SHBA). Sot Berisha konsiderohet si rreziku numër një i interesave rajonale të Shqipërisë, BE, dhe

Lexo më shumë
Berisha, opozita dhe drejtësia nga 2 prilli i vitit 1991 te 21 janari 2011

Berisha, opozita dhe drejtësia nga 2 prilli i vitit 1991 te 21 janari 2011 13

🕔14:30, 25.Feb 2013

Drejtësia është pushteti-rojë prej së cilës varet shëndeti i një shteti. Është ajo që e ruan shtetin nga të gjitha rreziqet që i kanosen atij dhe shoqërisë. Ajo e mbron edhe nga pushtetet e tjera, nëse ato do t’i shmangeshin

Lexo më shumë
Pse 140 dhe jo vetëm dy?

Pse 140 dhe jo vetëm dy? 3

🕔10:20, 25.Feb 2013

Para  ndonjë muaji afro njëmijë vetë të cilësuar si intelektualë dhanë pëlqimin t’i bashkohen një thirrjeje në dobi të ecjes së atdheut përpara. Ata i bënin apel kryetarit të PS-së që ai të lejonte deputetët e tij të votonin tre

Lexo më shumë
Saga Ballkanike

Saga Ballkanike 2

🕔10:34, 24.Feb 2013

Kjo mund te quhet nje sage bashkohore ballkanike. Ja si eshte historia e sagës. Aty nga viti 1985 një komision i OKB-së caktoi standardizimin e emertimeve ne dokumentet nderkombetare per shume nga shtetet e ketij rruzulli.  Me pak fjale, u

Lexo më shumë
Nga Nano tek Islami, “Hamza Kastriotët” e opozitës

Nga Nano tek Islami, “Hamza Kastriotët” e opozitës 0

🕔10:33, 24.Feb 2013

Në 23 qershor janë zgjedhjet. Sali Berisha që pandeh se e ka garën me Edi Ramën, në fakt gabon. Kundër nuk ka Ramën. Ka (si përherë) popullin. Me përjashtim të vitit 1992, kur do fitonte cilido që do ishte në

Lexo më shumë
Rrisim ekonominë dhe… papunësinë?

Rrisim ekonominë dhe… papunësinë? 0

🕔15:09, 23.Feb 2013

Ka një asimetri të theksuar mes rritjes ekonomike dhe punësimit në Shqipëri. Shifrat e furnizuara nga ministria jonë e Ekonomisë nuk qëndrojnë. Ndodh një paradoks që vërehet jo shpesh në ekonominë botërore. Me rritjen ekonomike papunësia rritet, ndërsa punësimi ulet,

Lexo më shumë