Mospagimi i faturave nuk është “zakon shqiptar” por fenomen i lidhur me xhepat politikë të Berishës

Mospagimi i faturave nuk është “zakon shqiptar” por fenomen i lidhur me xhepat politikë të Berishës 0

🕔12:05, 12.Nov 2012

Disa ditë më parë në autostradën Kukës- Morinë, qindra banorë kanë bllokuar rrugën në errësirë dhe kanë bllokuar një varg të gjatë makinash që hynë për në Kosovë ose dalin prej andej. Arsyeja e përsëritur e protestës është mungesa e

Lexo më shumë
Sanader-Berisha

Sanader-Berisha 0

🕔12:00, 12.Nov 2012

Ish-kryeministri kroat, Ivo Sanader, është në qeli. Ivo Sanader udhëhoqi Kroacinë për gjashtë vjet. Ai ishte kryeministri i anëtarësimit të Kroacisë në NATO, kryeministri që aplikoi dhe fitoi statusin e vendit kandidat për në Bashkimin Evropian, kryeministri i liberalizimit të

Lexo më shumë
Republika e Lazarijuanës

Republika e Lazarijuanës 0

🕔22:40, 11.Nov 2012

Një vizitë në fshatin ku besohet se ka nisur së fundmi kultivimi i drogës “Skunk”, një prodhim i veçantë i marihuanës, me cikël të shpejtë rritjeje. Ngarkesa e parë e “Skunk”-ut u kap disa ditë më parë në Igumenicë. Dyshohet

Lexo më shumë
Shteti ka dështuar? Ja një metodë alternative për Lazaratin

Shteti ka dështuar? Ja një metodë alternative për Lazaratin 0

🕔22:37, 11.Nov 2012

Nëse do të kishim një hartë me ngjyra të Shqipërisë, kafja dhe grija do mbulonin pjesën kryesore. E kaltra do të ishte e lyer me njolla të zeza, dhe do të kishim dhe plot njolla të kuqe, duke gjykuar nga

Lexo më shumë
Injoranca premisë për intolerance

Injoranca premisë për intolerance 0

🕔13:40, 11.Nov 2012

A është Shqipëria islamofobike? Shqipëria si një vend europian, nuk mund të përjashtohet nga harta në të cilën Islamofobia ka njohur shtrirje të konsiderueshme kohët e fundit. Në rastin e Shqipërisë, duhen dalluar veçoritë e saj të zhvilluara në kontekstin

Lexo më shumë
Islamofobia në qarqet kulturore

Islamofobia në qarqet kulturore 1

🕔13:30, 11.Nov 2012

Redi Shehu A është Shqipëria islamofobike? Para se t’i përgjigjemi një pyetjeje të tillë, do të duhet të saktësojmë se çfarë kuptojmë me termin “Shqipëria”, sepse termi është shumë i gjerë dhe Shqipëria është aq shumë e përbërë me shtresa

Lexo më shumë
Frika ndaj Islamit në Shqipëri

Frika ndaj Islamit në Shqipëri 1

🕔12:42, 11.Nov 2012

  A është Shqipëria islamofobike? Kur Presidenti i fundit komunist, Ramiz Alia po konsideronte lejimin e lirive fetare në Shqipëri, një figure madhore e kulturës bashkëkohore shqiptare, shkrimtari Ismail Kadare, sugjeroi që mos hapeshin  hamitë. Në shpjegimin e tij, Kadare

Lexo më shumë
Përqafimi i modelit të krishterë nuk përbën islamofobi

Përqafimi i modelit të krishterë nuk përbën islamofobi 6

🕔12:39, 11.Nov 2012

A është Shqipëria islamofobike? Po është. Në blogosferë ama, ku anonimët bëjnë kërdinë duke u sjellë si misionarë e profetë por, falë Zotit, nuk i ndjek askush përveç frustrimit të tyre që s’u ndahet e s’u ndahet. Në median qendrore,

Lexo më shumë
Nuk ka islamofobi në Shqipëri?

Nuk ka islamofobi në Shqipëri? 0

🕔12:36, 11.Nov 2012

A është Shqipëria islamofobike? Shqipëria është ndoshta rasti më i veçantë në botë ku sektet fetare kanë bashkëpunim shumë të ngushtë me njëra-tjetrën dhe brenda një familje gjejmë njerëz që besojnë në dy-tre besime të ndryshme. Nëpër mediat e huaja

Lexo më shumë
PD, një parti populiste

PD, një parti populiste 0

🕔18:17, 9.Nov 2012

Arben MANAJ A është e djathtë Partia Demokratike? Nuk jam sigurt. Pasi jam i sigurt se në Shqipëri ende nuk ka klasa ose më saktë, shtresa shoqërore të mirëfillta të konsoliduara, që do të justifikonin ideologjikisht si në rastin e

Lexo më shumë