Shfarosja e pyjeve dhe moratoriumi

Shfarosja e pyjeve dhe moratoriumi 0

🕔00:22, 6.Mar 2013

Po t’i referohemi të dhënave statistikore të inventarit kombëtar të pyjeve në letër fondi pyjor dhe kullosor zë sot rreth 62% të sipërfaqes së Shqipërisë (1.5 mln ha pyje dhe 480 mijë ha kullota, (sipas inventarit më të fundit, 2004),

Lexo më shumë
Polici politike në Shkodër

Polici politike në Shkodër 11

🕔00:20, 6.Mar 2013

Mandatit të dytë të PD-së në pushtet, po i vjen fundi. Sondazhet tregojnë se PS dhe koalicioni i majtë do i fitojnë zgjedhjet me 23 qershor. Aktivistë të PS-së në Shkodër, të cilët hartojnë lista për votuesit socialistë, tregojnë në

Lexo më shumë
E drejta për privatësi dhe Shqipëria

E drejta për privatësi dhe Shqipëria 2

🕔00:17, 6.Mar 2013

Respektimi i jetës private dhe familjare si një e drejtë themelore e njeriut, është afirmuar fuqishëm në kohët moderne. Ajo përfaqëson një koncept të rëndësishëm, por edhe iluziv, të dhënë në ligj, ndoshta më të vështirin për t’u përkufizuar nga

Lexo më shumë
Pas kartave “nacionalizëm” dhe “referendum”, mbetet vetëm karta… Vorpsi

Pas kartave “nacionalizëm” dhe “referendum”, mbetet vetëm karta… Vorpsi 1

🕔11:48, 5.Mar 2013

Glorifikimi i arritjeve nën qeverisjen e tij (disa reale e shumica imagjinare) kanë qenë një lajtmotiv i përhershëm i fushatave të Berishës. Por në çdo fushatë, ai përdor edhe disa karta specifike për secilën prej tyre. Në fushatën aktuale, ai

Lexo më shumë
Këmbëngulja “gjoja” antievropiane

Këmbëngulja “gjoja” antievropiane 0

🕔11:47, 5.Mar 2013

Në orët e fundit të seancës parlamentare të së hënës, Sali Berisha rifuti në debatin e Kuvendit karshillëkun e tij ndaj Komisionerit për Zgjerimin, Stefan Fyle. Dy ditë më parë, Stefan Fyle i kërkoi qeverisë shqiptare të hiqte dorë nga

Lexo më shumë
Mbi “nacionalizmin” e Berishës

Mbi “nacionalizmin” e Berishës 0

🕔00:31, 5.Mar 2013

Dëgjova z.Berisha të thotë pardje që “nacionalizmi shqiptar ka baza qytetare”. Keni dëgjuar ndonjë nacionalist, të çfarëdo kombi qofte, të thotë që nacionalizmi i tij ka baza fshatare apo barbare? Të gjithë nacionalizmat janë të bindur që kanë të drejtë

Lexo më shumë
Qeveri e taksave të ulëta? Fjalë, jo realitet!

Qeveri e taksave të ulëta? Fjalë, jo realitet! 2

🕔17:28, 4.Mar 2013

Ky përfundim del nga një analizë e shkurtër e tatimeve dhe taksave prej vitit 2005, kur në qeverisje është PD. Të ardhurat nga tatimet dhe taksat zenë rreth 90 për qind të të ardhurave gjithsej të buxhetit të shtetit (pa

Lexo më shumë
Ligatina e elitave dhe lidershipi

Ligatina e elitave dhe lidershipi 10

🕔10:42, 4.Mar 2013

Figurat politike që formatoi koha e ndryshimeve demokratike nuk zunë dot vend në themelin e shtetit, jo se ata nuk u bënë dot lëndë e vertetë për qëndrueshmërinë e tij por sepse lëndëshpirti menaxhues i tyre, kishte anomali në orjentimin

Lexo më shumë
PËRPARA PËR MBROJTJEN E ATDHEUT NGA… OPOZITA!

PËRPARA PËR MBROJTJEN E ATDHEUT NGA… OPOZITA! 20

🕔00:32, 3.Mar 2013

Për luftë të vërtetë, nuk është fjala,  për egërsi  të pakufishme po! Qeveria e sheh Opozitën me formatin enverian, si kontigjent armik të popullit mbarë. Është trashëgimia ogurzezë e Hoxhës, që  armiqtë e brendshëm i shihte gjithmonë më të rrezikshëm

Lexo më shumë
Pyetja: A mundet të ikë paqësisht një si Berisha dhe roli i SHBA

Pyetja: A mundet të ikë paqësisht një si Berisha dhe roli i SHBA 4

🕔16:44, 2.Mar 2013

Cili është problemi kryesor i 23 qershorit, sipas Andrea Stefanit. Çfarë mendon për sjelljen e SHBA-ve dhe BE-së me problemet e rënda që po shfaq demokracia shqiptare dhe institucionet e rikapura nga një Berishë që po përsërit vetveten. Këto dhe

Lexo më shumë