Injoranca premisë për intolerance

Injoranca premisë për intolerance 0

🕔13:40, 11.Nov 2012

A është Shqipëria islamofobike? Shqipëria si një vend europian, nuk mund të përjashtohet nga harta në të cilën Islamofobia ka njohur shtrirje të konsiderueshme kohët e fundit. Në rastin e Shqipërisë, duhen dalluar veçoritë e saj të zhvilluara në kontekstin

Lexo më shumë
Islamofobia në qarqet kulturore

Islamofobia në qarqet kulturore 1

🕔13:30, 11.Nov 2012

Redi Shehu A është Shqipëria islamofobike? Para se t’i përgjigjemi një pyetjeje të tillë, do të duhet të saktësojmë se çfarë kuptojmë me termin “Shqipëria”, sepse termi është shumë i gjerë dhe Shqipëria është aq shumë e përbërë me shtresa

Lexo më shumë
Frika ndaj Islamit në Shqipëri

Frika ndaj Islamit në Shqipëri 1

🕔12:42, 11.Nov 2012

  A është Shqipëria islamofobike? Kur Presidenti i fundit komunist, Ramiz Alia po konsideronte lejimin e lirive fetare në Shqipëri, një figure madhore e kulturës bashkëkohore shqiptare, shkrimtari Ismail Kadare, sugjeroi që mos hapeshin  hamitë. Në shpjegimin e tij, Kadare

Lexo më shumë
Përqafimi i modelit të krishterë nuk përbën islamofobi

Përqafimi i modelit të krishterë nuk përbën islamofobi 6

🕔12:39, 11.Nov 2012

A është Shqipëria islamofobike? Po është. Në blogosferë ama, ku anonimët bëjnë kërdinë duke u sjellë si misionarë e profetë por, falë Zotit, nuk i ndjek askush përveç frustrimit të tyre që s’u ndahet e s’u ndahet. Në median qendrore,

Lexo më shumë
Nuk ka islamofobi në Shqipëri?

Nuk ka islamofobi në Shqipëri? 0

🕔12:36, 11.Nov 2012

A është Shqipëria islamofobike? Shqipëria është ndoshta rasti më i veçantë në botë ku sektet fetare kanë bashkëpunim shumë të ngushtë me njëra-tjetrën dhe brenda një familje gjejmë njerëz që besojnë në dy-tre besime të ndryshme. Nëpër mediat e huaja

Lexo më shumë
PD, një parti populiste

PD, një parti populiste 0

🕔18:17, 9.Nov 2012

Arben MANAJ A është e djathtë Partia Demokratike? Nuk jam sigurt. Pasi jam i sigurt se në Shqipëri ende nuk ka klasa ose më saktë, shtresa shoqërore të mirëfillta të konsoliduara, që do të justifikonin ideologjikisht si në rastin e

Lexo më shumë
PD-ja dhe PS-ja me role të ndryshuara

PD-ja dhe PS-ja me role të ndryshuara 0

🕔15:15, 9.Nov 2012

Genc Burimi 1. A është e djathtë Partia Demokratike? Për mua pa dyshim PD-ja është një parti e djathtë me gjithë inkonherencat ideologjike që partitë në përgjithësi mbartin në vetvete në mënyrë të paevitueshme. PD-ja është e djathtë  në radhë

Lexo më shumë
“PD me karakteristika oligarkike dhe despotike”

“PD me karakteristika oligarkike dhe despotike” 0

🕔15:13, 9.Nov 2012

Shenasi Rama është ndër figurat më të rëndësishme që udhëhoqi Lëvizjen Studentore të Dhjetorit ‘90. Ai së bashku me një grup intelektualësh ishin në krye të demonstratës për rrëzimin e diktaturës.   A është e djathtë Partia Demokratike? Partitë politike

Lexo më shumë
PD-ja, e djathtë me drejtues enverist

PD-ja, e djathtë me drejtues enverist 1

🕔15:10, 9.Nov 2012

1. A është e djathtë Partia Demokratike? Tradicionalisht e Djathta si alternativë e natyrshme politike, ka katër tipare të qarta dalluese, apo shtylla të alternativës së vet: Familjen, Pronën, Atdheun dhe Besimin tek Zoti. Pa u shtyrë fare në mënyrën

Lexo më shumë
PD-ja, me politika të majta për votat

PD-ja, me politika të majta për votat 0

🕔15:08, 9.Nov 2012

1.  A është Partia Demokratike e djathtë? Pyetja juaj më sjell ndërmend fjalën e fundit në gjyq të një martiri intelektual Ismet Toto në 1937 që kur po e akuzonin së bashku me të vëllanë se kishin organizuar një rebelim

Lexo më shumë