Për 100 vjetor, analfabetë me diplomë!

Për 100 vjetor, analfabetë me diplomë! 1

🕔23:17, 16.Nov 2012

Ishte një deklaratë e Ministrisë së Arsimit që më bëri të aplikoj një “teknikë” të shkencave sociale, ndaj një termi të dëgjuar shpesh në Shqipërinë bashkohore, analfabetizmit. Teknika shkurtimisht quhet socio-historizim i termit. Me këtë studjuesi/studjuesja mundohet të kuptojë nëse

Lexo më shumë
Dinjitoz përballë vdekjes

Dinjitoz përballë vdekjes 0

🕔23:15, 16.Nov 2012

Cdo ditë, i përcjellë  nga shikimet plot admirim të pacientëve, ai përshkonte korridorin që të  çonte në sallën e operacionit. Këtë ritual, ai e ndjente si një obligim për të bërë më të mirën për të sëmurët e tij. Sot,

Lexo më shumë
Një përpjekje tjetër për të poshtëruar shqiptarët

Një përpjekje tjetër për të poshtëruar shqiptarët 3

🕔23:12, 16.Nov 2012

Në një moment qetësie, në sekuencat e para të filmit tё ri tё realizuar, ‘Taken 2’, Bryan Mills, një ish-vrasёs i punёsuar nga qeveria amerikane, tashmë në pension, interpretuar nga Liam Neeson, i rrëfen vajzës së tij Kim (Maggie Grace)

Lexo më shumë
Flasim për atë që po ndodh…

Flasim për atë që po ndodh… 0

🕔13:18, 16.Nov 2012

Flasim për atë që po ndodh…   Eshtë tirani të përpiqesh të caktosh në postin e kryeprokurorit një besnik tëndin në mënyrë që të mbrosh korrupsionin e qeverisë tënde   Flasim për atë që po ndodh: Pushtete që injorojnë plotësisht

Lexo më shumë
Veri-Jug: konflikt mentaliteti apo interesa xhepi?

Veri-Jug: konflikt mentaliteti apo interesa xhepi? 0

🕔13:08, 16.Nov 2012

Padyshim data 6 shtator ka përfaqësuar për eurozonën (pra për shtatëmbëdhjetë shtetet e BE-së të cilët kanë adoptuar Euron si monedhë të përbashkët) një moment kyç. Banka Qëndrore Europiane (BQE), me në krye italianin Mario Draghi, hapi rrugën blerjes teorikisht

Lexo më shumë
Kutia e votës dhe “kutia” e Berishës

Kutia e votës dhe “kutia” e Berishës 1

🕔13:45, 15.Nov 2012

Ajo që ka ndodhur në Qarkun e Fierit është, as më shumë dhe as më pak, por një puç politik, një grabitje e organizuar prej pushtetit qendror e pushtetit lokal të fituar me votë nga opozita. Kutia e votimit e

Lexo më shumë
Çeta sat’ome

Çeta sat’ome 1

🕔10:14, 15.Nov 2012

Që do bëje si gore këtë e prisja në fakt, sapo vendosa të të shkruaja herën e parë. Kësisoj, fakti që kishe hapur feisbukun dhe kishe kërkuar muzikën që dëgjoj, e librat që lexoj, kjo s’mu duk çudi për t’u

Lexo më shumë
Liderat e vetëmagnifikuar, një kërcënim për emancipimin e kombit

Liderat e vetëmagnifikuar, një kërcënim për emancipimin e kombit 0

🕔11:15, 14.Nov 2012

Reminishencat e së kaluarës po përpiqen sot t’i imponohen shoqërise në forma te tilla qe perpos neverisë, jane sinjale që duhet të zgjojnë vetëdijen kombëtare, se ideja e madhështisë së liderit është akoma e gjallë në ata që drejtojnë sot pushtetin.

Lexo më shumë
Berisha dhe Fieri

Berisha dhe Fieri 0

🕔11:11, 14.Nov 2012

Prej disa ditësh, në çdo diskutim publik, kryeministri në detyrë, bën deklarata në lidhje me situatën e krijuar në Qarkun e Fierit dhe konkretisht me ngërçin institucional ku është futur ky këshill nga përfaqësuesit lokalë të ekzekutivit në bashkëpunim me

Lexo më shumë
Në Evropë po rikthehet nacionalizmi

Në Evropë po rikthehet nacionalizmi 0

🕔11:04, 14.Nov 2012

Zgjedhjet parlamentare, të mbajtura së fundmi në Ukrainë, kanë konfirmuar një trend të vazhdueshëm në Evropë. Partitë e ekstremit të djathtë janë duke kaluar pragun e pranueshmërisë zgjedhore dhe duke u bërë figura kryesore politike, shkruan National Interest.   Partia

Lexo më shumë