Back to homepage

Blogu i Moikomit

Për Volterin, Pol Eluarin dhe Ernest Jungerin

Për Volterin, Pol Eluarin dhe Ernest Jungerin 0

🕔10:24, 15.Oct 2018

Moikom Zeqo (Nga libri “Laborator i Ëndërrës “, Ditari i një njëzet vjeçari-viti 1970 )  PJESA E KATËRT  (Vijon nga numri i kaluar )  * Dhe u thye gota e verës së muzgut-mbi mbulesën e kaltër-të detit… * Shkaku është

Lexo më shumë
Ditari i një njëzetvjecari- fjalori poetik 1970

Ditari i një njëzetvjecari- fjalori poetik 1970 2

🕔09:47, 14.Oct 2018

Moikom Zeqo (Nga libri  “Laborator i ëndrrës “, i Moikom Zeqos Tiranë, 2018 )  (vijon nga numri i kaluar )  Në libër janë përmbledhur edhe vargje poetikë, strofa,  poezi të shkurta, të përfshira në Fjalorët e Figurave,- një praktikë improvizuese

Lexo më shumë
Askush nuk të ka harruar, askush!

Askush nuk të ka harruar, askush! 12

🕔17:52, 11.Oct 2018

Moikom Zeqo Mbylli sytë Fatos Arapi. Lajmi i vdekjes së tij më tronditi. Megjithëse kisha shkruar disa herë për të, për poezinë dhe vetmijë e tij proverbiale, megjithëse kisha ngulur këmbë për të festuar përvjetorët e tij si psh. 75

Lexo më shumë
Ditari i një njëzetvjeçari

Ditari i një njëzetvjeçari 2

🕔12:35, 11.Oct 2018

Moikom Zeqo (Nga libri im më i ri “DITAR I ENDERRES “,  Aparkeas Abraxas, 2018 )  Po botoj me poshtë fragmente nga libri “Ditar i Ëndrrës “, ku  është zbardhur një dimension i ditarit tim të vitit 1970, kur unë

Lexo më shumë
Ernesto Sabato për Gjergj Kastriot Skënderbeun

Ernesto Sabato për Gjergj Kastriot Skënderbeun 0

🕔09:57, 10.Oct 2018

Moikom Zeqo Ernesto Sabato, një nga shkrimtarët më të mëdhenj dhe më të famshëm të shekullit XX në librat e tij  ka shkruar me ngazëllim dhe krenari  edhe për një origjinë të tij me arbëreshët e italisë  nga ana e

Lexo më shumë
Guxo të jesh i mençur

Guxo të jesh i mençur 0

🕔12:25, 8.Oct 2018

Moikom Zeqo  Libri më i ri, me titullin në latinisht  “SAPERE AUDE “ (“GUXO TË JESH I MENÇUR “), – botim i  “Onufrit “, – i Fatos Tarifës- plotëson koleksionin e librave të tij, të brendashkruar dhe shpalosur tek profili

Lexo më shumë
Fan Noli: Pse Krishti foli me parabola poetike

Fan Noli: Pse Krishti foli me parabola poetike 2

🕔10:23, 6.Oct 2018

Moikom Zeqo (Nje   eksperiment i jashtezakonshem linguistik dhe poetik- i Fan Nolit,- i vetmi deri me sot ne bote ) Fan Noli, arkitekti dhe themeluesi i Autoqefalisë së Kishës Ortodokse Shqiptare ka shqipëruar mrekullisht shumë nga Librat e Shenjtë të

Lexo më shumë
E jashtëzakonshmja nuk shpiket

E jashtëzakonshmja nuk shpiket 1

🕔10:14, 5.Oct 2018

Nga Moikom Zeqo* Në të famshmen “Naturalis Historiae” Plini Plak dëshmon për një farë Straboni, burrë i zakonshëm, që posedonte një aftësi të jashtëzakonshme. Ky njeri u bë i famshëm, duke qëndruar mbi Kepin Limbeu të Sicilisë arrinte të shikonte

Lexo më shumë
Poetika antike dhe mesjetare e Durrësit

Poetika antike dhe mesjetare e Durrësit 4

🕔12:06, 2.Oct 2018

NJË LEGJENDË E VJETËR NDËRTIMI  Dijetarja bizantine Ana Komnena në librin e saj “Aleksiada” (viti 1148) përshkruan sulmet normane kundër Durrësit në shekullin XI, si dhe shumë të dhëna interesante me karakter historik e kulturor. Ana Komnena bën fjalë për

Lexo më shumë
Nga Baudelaire tek Migjeni

Nga Baudelaire tek Migjeni 0

🕔13:10, 1.Oct 2018

Mokiom Zeqo Dy imazhe gati të njehsueshme, pra deri diku dhe paralele. Charles Baudelaire dhe Migjeni. I pari tek proza poetike “Loloja dhe Venera”: “Parku i gjerë shtrihet si i zalisur përpara syrit përvëlues të Diellit… mua më zënë sytë

Lexo më shumë