Back to homepage

Blogu i Moikomit

 A ka vdekur Poezia?

 A ka vdekur Poezia? 9

🕔13:04, 22.Jun 2019

MOIKOM ZEQO  Në shekullin 21 ka teori të ndryshme, skajmërisht të kundërta, për Poezinë. Ka që mendojnë se Vdekja e Bardhë e Poezisë është një dukuri e Post-modernizmit, si edhe e Kitsch-kulturës botërore. Po, a është kështu? Kemi të bëjmë

Lexo më shumë
Poeti Moikom Zeqo dhe Makabe Zaharia në një shtegtim apokaliptik

Poeti Moikom Zeqo dhe Makabe Zaharia në një shtegtim apokaliptik 2

🕔14:24, 21.Jun 2019

PETRO ÇERKEZI  (Metaforë sinoptike për veprën e Moikom Zeqos) Ata janë të gjithë atje,- në një tryezë të rrumbullaktë,- si në një simpozium antik në një tempull të mermertë me stil dorik,- nën ullirin shekullor te Platonit. Hyjnë të gjithë

Lexo më shumë
Kriza e Europës së Bashkuar dhe e ardhmja e Shqipërisë

Kriza e Europës së Bashkuar dhe e ardhmja e Shqipërisë 3

🕔12:50, 19.Jun 2019

Nga Moikom Zeqo (Vijon nga  numuri i kaluar ) PJESA E DYTË Propozimet e Makron për të ndërtuar së bashku  të ashtuquajturën Rilindje Evropiane, kanë të bëjnë me temat e lirisë, mbrojtjes dhe progresit. Presidenti francez shkruan se duhet rivlerësuar

Lexo më shumë
Kriza europiane dhe kapitalizmi “i çmendur”

Kriza europiane dhe kapitalizmi “i çmendur” 2

🕔12:27, 18.Jun 2019

Nga Moikom Zeqo Pjesa e parë Duke i ndjekur me vemendje zhvillimet ciklike dhe te befta  te politikes ne Europe, vemendja ime eshte perqendruar duke patur ne optiken e dialektikes pikerisht Francen. Franca ne shume kuptime ka qene nje thelb

Lexo më shumë
Përkthimi i parë në shqip i poetit Dante

Përkthimi i parë në shqip i poetit Dante 3

🕔11:57, 17.Jun 2019

Nga Moikom Zeqo LUIGJI LOREKIO DHE  DE RADA De Rada në shënimet e tij estetike flet me admirim të madh për Danten. Dhe s’ka se si të ishte ndryshe. Dantja është poeti më i madh dhe më i pazëvendësueshëm në

Lexo më shumë
Historia e rrethimit të kalasë së Ishmit, pas të cilës Skënderbeu vuri kokën e dhisë në përkrenare

Historia e rrethimit të kalasë së Ishmit, pas të cilës Skënderbeu vuri kokën e dhisë në përkrenare 54

🕔14:33, 15.Jun 2019

Moikom Zeqo Për kështjellën mesjetare të Ishmit është një legjendë, që lidhet me emrin e Gjergj Kastriot Skënderbeut. Turqit, që e rrethuan kështjellën qenë aq të shumtë, sa radhët e tyre dukeshin sikur s’do të mbaronin kurrë. Kështjellarët qenë një

Lexo më shumë
Parafjala e librit “Përjetësi me qira”

Parafjala e librit “Përjetësi me qira” 2

🕔13:35, 14.Jun 2019

And aged shadow soon he fades Wandering round and earthly cot, Full filled all with gems and gold Which he by industry had got And these are the gems of the human soul The rubies and pearls of a lovesick

Lexo më shumë
Letër Makabe Zaharisë për poezinë

Letër Makabe Zaharisë për poezinë 0

🕔13:27, 14.Jun 2019

Zëri i tjetrit, i demonit flet gjithmonë tek dikush; zëri që nuk mund të vdesë, sepse tashmë i ka mbijetuar vdekjes – poeti i vdekur rron tek dikush. – në fazën e mbrame, poetët e fuqishëm mëtojnë t’u ngjiten të

Lexo më shumë
Përsëri për Ali Pashë Tepelenën dhe historinë

Përsëri për Ali Pashë Tepelenën dhe historinë 4

🕔12:01, 13.Jun 2019

( INTERVISTE E MOIKOM ZEQOS DHENE GAZETARES JORIDA PASKU) Eruditi Moikom  Zeqo flet për Ali Pashën ushtarakun e zot , që dinte të rrinte në korrent të ngjarjeve me rëndësi të kohës; për diplomatin që  diti të krijonte marrëdhënie me

Lexo më shumë
Ndodhi olimpike

Ndodhi olimpike 2

🕔01:12, 11.Jun 2019

Nga Moikom Zeqo Zeusi u shfaq në formën e një Centauri. Përpara tij mbrritën Aleksandri i Madh dhe Kali i tij i quajtur Bukefal. Kishin lëvizur në tërë hapësirën e vdekjes (të pasvdekjes) për tek caku i Pavdekësisë së Zotave.

Lexo më shumë

Sondazh

A ËSHTË EDI RAMA I MAJTË?

Shiko rezultatin