Kongresi amerikan arrin më në fund marrëveshje

Kongresi amerikan arrin më në fund marrëveshje 0

🕔08:59, 17.Oct 2013

Kongresi amerikan ka votuar për rihapjen e qeverisë, pas mbylljes së pjesshme prej gjashtëmbëdhjetë ditësh duke evituar një krize financiare. Dhoma e Përfaqësuesve, e cila kontrollohet nga republikanët, votoi në favor të vendimit, pasi Senati që kontrollohet nga demokratët kishte

Lexo më shumë
15-vjeçarja kosovare përjashtohet nga shkolla dhe dëbohet nga Franca

15-vjeçarja kosovare përjashtohet nga shkolla dhe dëbohet nga Franca 7

🕔20:01, 16.Oct 2013

Zemëratë dhe protesta ka ngjallur në të gjithë Francën çështja e Leonarda Dibranit: kërkesa e familjes së saj për azil u refuzua, ndërsa agjentët e morën adoleshenten nga autobusi, para shokëve të saj të klasës dhe e dërguan bashkë me

Lexo më shumë
Berlin, rikthimi i hebrenjve:“Nuk i druhemi më historisë”

Berlin, rikthimi i hebrenjve:“Nuk i druhemi më historisë” 5

🕔14:12, 16.Oct 2013

Berlin, rikthimi i hebrenjve:“Nuk i druhemi më historisë” Mijëra të rinj vijnë nga Izraeli drejt Gjermanisë dhe thonë se ndihen si në shtëpi. Për ta Berlini është “Jeruzalemi i ri” Komuniteti i izraelitëve po rritet në mënyrë ekspansive në Berlin

Lexo më shumë
Hapi i parë drejt Unionit Bankar

Hapi i parë drejt Unionit Bankar 0

🕔09:58, 16.Oct 2013

Ministrat e financave të BE-së bënë hapin e parë drejt Unionit Bankar duke miratuar ngritjen e një autoriteti qendror të mbikëqyrjes bankare. Por problemet e vërteta s’janë zgjidhur ende. Kush paguan në rast falimentimi? Presidenti i Komisionit të BE-së, Jose

Lexo më shumë
Trazira pas protestave të mësuesve në Brazil

Trazira pas protestave të mësuesve në Brazil 0

🕔09:54, 16.Oct 2013

Rio de Janeiro nuk po gjen qetësi. Përsëri ka pasur trazira masive pas demonstratave paqësore të mësuesve dhe nxënësve. Persona të maskuar kanë qëlluar me shishe dhe gurë. Policia reagoi ashpër. Në qendër të metropolit brazilian me gjashtë milionë banorë,

Lexo më shumë
Panairi i dashurive

Panairi i dashurive 0

🕔19:49, 15.Oct 2013

Në panairin ndërkombëtar të librit dominojnë biografitë e pasioneve të personaliteteve, si ajo midis Delon dhe Schneider Sapo është mbyllur në Frankfurt Panairi i Librit, një edicion në të cilin të gjithë pak a shumë akuzonin efektet e krizës ekonomike

Lexo më shumë
“Dështova në La Sapienza, tani studioj mjekësi në Shqipëri”

“Dështova në La Sapienza, tani studioj mjekësi në Shqipëri” 15

🕔14:56, 15.Oct 2013

Para pak ditësh disa faqe online raportonin për një dyndje të studentëve italianë, që duan të marrin diplomën në universitetet shqiptare. Por kur lexon këtë lajm në mendje të vjen shembulli i Renzo Bossi-t. Ende nuk dihet nëse ka një

Lexo më shumë
Julian Assange rrëfehet

Julian Assange rrëfehet 2

🕔13:33, 15.Oct 2013

Australiani Julian Assange është një nga fytyrat më të njohura të planetit dhe një personazh që krijon ndarje. Edhe midis mbështetësve të betejave të tij ka nga ata që e përshkruajnë si një narcizist, një megaloman që sheh armiq dhe

Lexo më shumë
Greqi, publikohet Kodi i Emigracionit

Greqi, publikohet Kodi i Emigracionit 0

🕔13:25, 15.Oct 2013

Publikohet sot Kodi i Emigracionit, karakteristikë kryesore e të cilit është zbatimi i udhëzimit për “rezidentët afatgjatë”, për gjithë emigrantët që punojnë prej vitesh ligjërisht në Greqi. Nga ky udhëzim që është inkuadruar në legjislacionin grek që në 2006, por

Lexo më shumë
Turqia nuk pret më

Turqia nuk pret më 0

🕔10:29, 15.Oct 2013

Me tension pritet raporti vjetor i progresit për demokracinë dhe të drejtat themelore në Turqi. Prej tij kushtëzohen negociatat e tjera për anëtarësimin e vendit në BE. Por ndërkohë Turqia është lodhur nga Evropa. Viti 2013 përbën një kthim prapa

Lexo më shumë