Back to homepage

Bugajski

Janusz Bugajski: Kaosi në Amerikë dhe rrugët që do të zgjedhë Trump për të pajtuar Kombin

Janusz Bugajski: Kaosi në Amerikë dhe rrugët që do të zgjedhë Trump për të pajtuar Kombin 3

🕔12:34, 6.Jun 2020

Janusz Bugajski Presidenca e Donald Trump do të mbahet mend në histori si një (mandat) konflikti dhe kaosi. Demonstratat masive në qytete të shumta pas vrasjes nga ana e policisë së një personi me ngjyrë të paarmatosur në Minneapolis janë

Lexo më shumë
Janusz Bugajski: Pse imitimi i Jugosllavisë së Titos prej Serbisë është i destinuar të dështojë

Janusz Bugajski: Pse imitimi i Jugosllavisë së Titos prej Serbisë është i destinuar të dështojë 8

🕔12:24, 30.May 2020

Janusz Bugajski Teksa SHBA dhe BE nxisin rifillimin e bisedimeve midis Serbisë dhe Kosovës, qeveria serbe po e shfaq veten si fuqinë më të rëndësishme të Ballkanit. Sidoqoftë, nëse Serbia vazhdon të zhvillojë lidhje të ngushta me Rusinë dhe Kinën, 

Lexo më shumë
Pandemia etnike, si po rikthen virusi ndasitë racore në Europë dhe në Ballkan

Pandemia etnike, si po rikthen virusi ndasitë racore në Europë dhe në Ballkan 10

🕔13:59, 23.May 2020

Janusz Bugajski Ekskluzive DITA – Në mes të pandemisë dhe rënies ekonomike, Europa përballet, gjithnjë e më shumë me ndasi etnike dhe rajonale. Teksa irritimi dhe varfërimi i shoqërive shtohet, vetë-mbrojtja brenda grupit dhe agresioni (ndaj atyre) jashtë grupit do

Lexo më shumë
Lufta e re e Amerikës në Europë

Lufta e re e Amerikës në Europë 6

🕔13:43, 16.May 2020

Janusz Bugajski Europa është kthyer në fushëbetejën kryesore midis “Perëndimit” demokratik dhe “Lindjes” autoritare. Pasi ka triumfuar në tre luftëra europiane, dy të mirëfillta dhe një të ftohtë, Shtetet e Bashkuara tashmë janë përballë një konflikti shumë më të ndërlikuar

Lexo më shumë
EKSKLUZIVE / Bugajski: Samiti i Zagrebit si test i unitetit europian

EKSKLUZIVE / Bugajski: Samiti i Zagrebit si test i unitetit europian 2

🕔17:30, 9.May 2020

Janusz Bugajski Ekskluzive DITA –Samiti i parë virtual BE-Ballkan Perëndimor, i koordinuar nga Kroacia, ishte një mundësi për të treguar solidaritetin dhe unitetin e Europës. Por, megjithë krizën për ekzistencë që mbërtheu mbarë kontinentin, samiti nuk i përmbushi pritshmëritë. Për të

Lexo më shumë
Zemërimi në rritje ndaj Kinës

Zemërimi në rritje ndaj Kinës 8

🕔16:54, 25.Apr 2020

Nga Janusz Bugajski   Pandemia e COVID-19 mund ta dëmtojë seriozisht ndikimin global të Kinës dhe ta kthejë në të kundërt politikën e saj të jashtme ekspansioniste. Mbi të gjitha, ajo (pandemia) do të përshpejtojë konfrontimin strategjik të Kinës me

Lexo më shumë
Turbullimi i Pandemisë

Turbullimi i Pandemisë 22

🕔01:20, 19.Apr 2020

Nga Janusz Bugajski   Ekskluzive Dita – Marrëdhëniet transatlantike po vihen intensivisht në provë nga pandemia. Në mes të kaosit dhe pasigurisë të parashikosh prishjen e marrëveshjeve ndërkombëtare ekzistuese mund të duket e arsyeshme. Por pikërisht si mjegulla e luftës,

Lexo më shumë
Kush po mashtron me virusin?

Kush po mashtron me virusin? 17

🕔02:23, 12.Apr 2020

Nga Janusz Bugajski   Ekskluzive Dita – Fushata e gjerë anti-amerikane e dezinformimit mbi koronavirusin që u orkestrua nga Pekini dhe Moska po tregon efekt të kundërt. Përpjekjet ordinere për të mbjellë kaos në shoqëritë perëndimore nuk mund të mbahet

Lexo më shumë
Ekskluzive, Bugajski: Ndikimi politik i Covid në Kosovë dhe Shqipëri

Ekskluzive, Bugajski: Ndikimi politik i Covid në Kosovë dhe Shqipëri 2

🕔13:27, 28.Mar 2020

Nga Janusz Bugajski   Ekskluzive DITA – Asnjë vend nuk ka imunitet ndaj pandemisë së coronavirusit, por rajonet më të varfëra me sisteme të pamjaftueshme të kujdesit shëndetësor dhe planifikim të dobët do të jenë më të prekurat në planin

Lexo më shumë
Covid dhe gjendja e jashtëzakonshme kombëtare e SHBA

Covid dhe gjendja e jashtëzakonshme kombëtare e SHBA 7

🕔08:46, 21.Mar 2020

Nga Janusz Bugajski   Ekskluzive Dita – Shtetet e Bashkuara janë në mes të një krize të paparë të shkaktuar nga një armik i padukshëm që ka infektuar botën. Presidenti Donald Trump ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme kombëtare që të

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim

Njoftim