“Kirurgu hyn në zyrë me një pajisje që e ka marrë fshehtas nga salla”. Pisllëku i Sterilizimit, turpi moral dhe dështimi financiar i një PPP-je që ka rrënuar buxhetin publik të Shëndetësisë

“Kirurgu hyn në zyrë me një pajisje që e ka marrë fshehtas nga salla”. Pisllëku i Sterilizimit, turpi moral dhe dështimi financiar i një PPP-je që ka rrënuar buxhetin publik të Shëndetësisë 22

🕔09:11, 28.Nov 2020

  Nga Anila Hoxha Botuar në BIRN   Pas një operacioni rutinë në spitalin Universitar të Traumës në Tiranë, kirurgu kthehet në zyrë me një pajisje në dorë, që sapo e ka marrë fshehurazi nga salla e operacionit. Ai e

Lexo më shumë
SHIFRAT: Familjet e pasura shpenzojnë 34 herë më shumë për arsimin se familjet e varfra, hendeku do të thellohet, lajmërohet polarizim i shoqërisë

SHIFRAT: Familjet e pasura shpenzojnë 34 herë më shumë për arsimin se familjet e varfra, hendeku do të thellohet, lajmërohet polarizim i shoqërisë 8

🕔09:47, 27.Nov 2020

Pabarazitë në arsim po rriten dita – ditës, teksa shtresat e popullsisë me të ardhura të larta po i rrisin shpenzimet për t’u arsimuar me ritme më të shpejta se ato të varfra. Thellimi i pabarazive në arsim shtron premisat

Lexo më shumë
Turizmi, Ministria e Financave dhe Ekonomisë: Një mundësi unike për të gjithë startup-et

Turizmi, Ministria e Financave dhe Ekonomisë: Një mundësi unike për të gjithë startup-et 0

🕔17:20, 26.Nov 2020

MFE do të zhvillojë një trajnim në fushën e turizmit për ngritjen e kapaciteteve të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme. Ministria e Financave dhe Ekonomisë, në kuadër të projektit Networking for Smart Tourism Development (NEST) gjatë datave 3-21 dhjetor

Lexo më shumë
FAKSIMILE: Merr fund shqetësimi i shoqatave të biznesit mbi bllokimin e llogarive bankare

FAKSIMILE: Merr fund shqetësimi i shoqatave të biznesit mbi bllokimin e llogarive bankare 0

🕔14:56, 26.Nov 2020

MFE sqaron Udhëzimin 44 datë 09.11.2020 “Për një ndryshim në Udhëzimin Nr. 24, datë 02.09.2008 “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”. Pas letrës të shoqatave të biznesit ndaj udhëzimit të procedurave tatimore, ku ligji parashikon cënimin e llogarive personale

Lexo më shumë
SHIFRAT/ Në katër vitet e fundit janë mbyllur gati 7,300 biznese të vegjël me 1-4 të punësuar

SHIFRAT/ Në katër vitet e fundit janë mbyllur gati 7,300 biznese të vegjël me 1-4 të punësuar 2

🕔09:33, 26.Nov 2020

Bizneset e vogla nuk po arrijnë të mbijetojnë në një treg ku konkurrenca sa vjen e po shtohet nga zinxhirët e mëdhenj të tregtimit dhe ku konsumi është në tkurrje. Të dhënat e INSTAT tregojnë se numri i ndërmarrjeve me

Lexo më shumë
Shifrat e INSTAT: Shqiptarët shpenzuan rreth 210 milionë euro më pak gjatë karantinës, cilët janë sektorët më të goditur

Shifrat e INSTAT: Shqiptarët shpenzuan rreth 210 milionë euro më pak gjatë karantinës, cilët janë sektorët më të goditur 0

🕔08:37, 25.Nov 2020

Në gati tre muaj, që pjesa më e madhe e popullatës u ngujua në shtëpi, për shkak të karantinës së fortë për të frenuar përhapjen e Covid-19, shpenzimet u reduktuan ndjeshëm. Një pjesë e njerëzve punuan online dhe si rrjedhojë

Lexo më shumë
Tërmeti dhe COVID-19, firmoset protokolli i bashkëpunimit, Denaj: Gjermania 58.2 milionë euro për Shqipërinë

Tërmeti dhe COVID-19, firmoset protokolli i bashkëpunimit, Denaj: Gjermania 58.2 milionë euro për Shqipërinë 5

🕔14:23, 24.Nov 2020

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj mori pjesë sot në takimin online, në lidhje me negociatat ndërmjet Shqipërisë dhe Gjermanisë për bashkëpunim dhe zhvillim, ku dhe u firmos protokolli për bashkëpunim ekonomik midis dy vendeve. Pjesëmarrës në këtë takim

Lexo më shumë
Rriten me 34% bizneset e mbyllura në maj-tetor, më të goditura Vlora e Shkodra

Rriten me 34% bizneset e mbyllura në maj-tetor, më të goditura Vlora e Shkodra 0

🕔09:09, 24.Nov 2020

Pasoja që Covid-19 ka sjellë në ekonomi po ndihen më shumë te bizneset e vogla, që po detyrohen të mbyllin aktivitetin. Të dhënat nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, të përpunuara nga Monitor, për kompanitë që kanë kaluar në status

Lexo më shumë
Telebingo-Shqiptare/ Super-çmimet që do fitohen në shorteun special të 29-nëntorit. Dje çmimi i madh u ndal në Vlorë, fituesi mori 1,270,300 lekë

Telebingo-Shqiptare/ Super-çmimet që do fitohen në shorteun special të 29-nëntorit. Dje çmimi i madh u ndal në Vlorë, fituesi mori 1,270,300 lekë 0

🕔11:00, 23.Nov 2020

Një shorte special me superçmime, është kjo surpriza që Telebingo Shqiptare ofron për të gjithë lojtarët e saj me rastin e festave të nëntorit. Ndërkohë që blerja e biletës për këtë short special nuk do të ndryshojë, do të vijojë

Lexo më shumë
Ministrja Balluku: Rihapet gara për Aeroportin Ndërkombëtar të Vlorës

Ministrja Balluku: Rihapet gara për Aeroportin Ndërkombëtar të Vlorës 9

🕔10:49, 23.Nov 2020

Rihapet gara ndërkombëtare për ndërtimin dhe operimin e aeroportit ndërkombëtar të Vlorës. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, përmes një deklarate për mediat, njoftoi rihapjen e garës, e cila u ndërpre për shkak të pandemisë Covid-19, teksa bëri të

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim

Njoftim