BB financon me 486 milionë dollarë vendet e Europës dhe Azisë Qëndrore

BB financon me 486 milionë dollarë vendet e Europës dhe Azisë Qëndrore 0

🕔09:47, 3.Apr 2020

Banka Botërore ka financuar një paketë emregjence për t’i ardhur në ndihmë vendeve të Europës dhe Azisë Qëndrore në luftën kundër koronavirusit. Për Europën dhe Azinë Qëndrore kjo paketë do jetë e përbashkët dhe kap vlerën e 486 milionë dollarëve

Lexo më shumë
Largimet e padrejta nga administrata, del raporti: Ja sa milionë euro ka paguar buxheti i shtetit

Largimet e padrejta nga administrata, del raporti: Ja sa milionë euro ka paguar buxheti i shtetit 3

🕔08:09, 3.Apr 2020

Largimet e nëpunësve civilë nga administrata, që kanë përfunduar në procese gjyqsore, i kanë kushtuar jo pak por mbi 511 milionë lekë apo rreth 4.1 milionë euro buxhetit të shtetit. Gjykatat kanë vendosur në favor të të larguarve duke kërkuar

Lexo më shumë
Ekonomia dhe Virusi / Kujdes nga rritja e borxhit në monedhë të huaj!

Ekonomia dhe Virusi / Kujdes nga rritja e borxhit në monedhë të huaj! 2

🕔21:40, 2.Apr 2020

Nga Irena Beqiraj   Sipas vlerësimeve të “The Economist Intelligence Unit” (divizion kërkimesh dhe analizash i Economist Group që merret me konsulta e parashikime të ndryshme ekonomike) gjithë vendet e G20-ës do të përjetojnë norma rritjeje ekonomike negative, ku bie

Lexo më shumë
Miratohet ‘korridori i gjelbër’ në Ballkan, lehtëson kalimin e mallrave të nevojës së parë

Miratohet ‘korridori i gjelbër’ në Ballkan, lehtëson kalimin e mallrave të nevojës së parë 0

🕔09:04, 2.Apr 2020

Qeveria shqiptare ka miratuar krijimin e “korridorit të gjelbër” për të lehtësuar transportin e mallrave të nevojës së parë në luftën me koronavirusin, që do të monitorohet dhe koordinohet nga CEFTA, organizata e marrëveshjes së tregtisë së lirë në rajon. Në të

Lexo më shumë
A rrezikojmë të na ndërpritet energjia? Ja si përgjigjet Çela, administrator i OSHEE

A rrezikojmë të na ndërpritet energjia? Ja si përgjigjet Çela, administrator i OSHEE 3

🕔23:08, 1.Apr 2020

“Mbi të gjitha, ju siguroj që në çdo skenar të përkeqësuar të situatës, jemi të pregatitur që çdo spital, çdo ambulance, çdo njësi shëndetësore mos të ketë ndërprerje energjie. E dimë mirë misionin tonë, nëse ikën energjia është njësoj sikur

Lexo më shumë
A do të funksionojë strategjia ekonomike?

A do të funksionojë strategjia ekonomike? 0

🕔22:35, 1.Apr 2020

Nga Jean Pisani-Ferry Ndërsa kriza COVID-19 e ka sjellë Francën në ndalim të plotë, Insee, instituti i statistikave të Francës, parashikon rënie në aktivitetin ekonomik në krahasim me normalen në masën 35%. Ajo vlerëson se rënia e konsumit të familjeve

Lexo më shumë
Fasonët drejt falimentimit! “Na rimbursoni urgjentisht TVSH-në dhe aplikoni paketën antiCovid-19!

Fasonët drejt falimentimit! “Na rimbursoni urgjentisht TVSH-në dhe aplikoni paketën antiCovid-19! 4

🕔21:22, 1.Apr 2020

Shoqata Kombëtare e Punëdhënësve “Proeksport Albania”,  e cila përfaqëson dhe mbron interesat ekonomike të kompanive që ushtrojnë veprimtarinë e tyre në fushën e prodhimit të veshjeve dhe këpucëve me material porositësi (Fason) i drejtohet qeverisë sërish, por këtë herë me

Lexo më shumë
‘Tërmet’ në tregjet e aksioneve/ Rënie pikiatë, nuk ishte parë që prej 1987-ës

‘Tërmet’ në tregjet e aksioneve/ Rënie pikiatë, nuk ishte parë që prej 1987-ës 0

🕔13:12, 1.Apr 2020

Tregjet e aksioneve në gjithë botën kanë pësuar humbje historike në tre muajt e parë të këtij viti, për shkak të situatës së krijuar prej pandemisë së koronavirusit. Indeksi Dow Jones, një tregues kyç i tregut të aksioneve në SHBA,

Lexo më shumë
COVID-19 po ndihmon qeveritë me axhenda joliberale edhe në Europë

COVID-19 po ndihmon qeveritë me axhenda joliberale edhe në Europë 5

🕔11:36, 1.Apr 2020

Gjergj Erebara Besohet se një program kompjuterik i krijuar me synimin e kontrollit të popullsisë në rast protestash, i quajtur “njohja e fytyrës”, po ndihmon qeveritë në mënyrë surprizuese që të identifikojë bartësit potencialë të COVID-19 duke mundësuar në këtë

Lexo më shumë
Procedura si të aplikoni për “pagën e luftës”, vetëm një e treta e të punësuarve në biznes të vogël përfitojnë

Procedura si të aplikoni për “pagën e luftës”, vetëm një e treta e të punësuarve në biznes të vogël përfitojnë 1

🕔08:16, 1.Apr 2020

Nga sot 1 prill, ka nisur aplikimi i subjekteve të vogla, me qarkullim deri në 14 milionë lekë, për të përfituar pagën minimale, apo të ashtuquajturën “pagë e luftës”. Siç kanë bërë më herët të ditur tatimet, nga kjo pagë

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim