KLSH: Detyrimet e prapambetura në Buxhetin Faktik pothuajse sa në vitin 2013

KLSH: Detyrimet e prapambetura në Buxhetin Faktik pothuajse sa në vitin 2013 0

🕔23:57, 13.Oct 2019

Raporti i Kontrollit të Lartë të Shtetit mbi Buxhetin Faktik 2018 nxjerr në pah një shthurje të financave publike. Në përpjekje për të ruajtur parametrat e deficitit buxhetor dhe të borxhit publik, financat kanë fshehur detyrimet e prapambetura, të cilat

Lexo më shumë
Mbioferta vështirëson shitjen e banesave në Tiranë dhe bregdet

Mbioferta vështirëson shitjen e banesave në Tiranë dhe bregdet 6

🕔23:26, 13.Oct 2019

Sipas një anketimi të ndërrmarrë nga Banka e Shqipërisë me kompanitë e ndërtimit dhe agjencitë e pasurive të paluajtshme, shitja e banesave në Tiranë dhe në bregdet është vështirësuar këtë vit, ndërsa në zonat e tjera duket të jetë bërë

Lexo më shumë
Vetëm 1 në 5 kontabilistë në përputhje me ligjin

Vetëm 1 në 5 kontabilistë në përputhje me ligjin 0

🕔21:09, 13.Oct 2019

Bordi i mbikëqyrjes publike pas një shqyrtimi ka konstatuar se pjesa më e madhe e kontabilistëve që përgatisin dhe certifikojnë bilancet e bizneseve janë të palicencuar ose nuk përmbushin kërkesat ligjore. Sipas raprtimit nga 3000 kontabilistë që figurojnë në shkallë

Lexo më shumë
DPSHTRR raporton rritje të të ardhurave me 10%

DPSHTRR raporton rritje të të ardhurave me 10% 0

🕔19:40, 13.Oct 2019

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor (DPSHTRR) bën me dije se ka regjistruar një rritje rekord të të ardhurave për 9 mujorin e vitit 2019. Sipas kësaj drejtorie, të ardhurat për periudhën janar – shtator 2019 kapën shifrën

Lexo më shumë
Pezullohet tenderi i “Lungomare II”, skualifikohet kompania me ofertën më të ulët

Pezullohet tenderi i “Lungomare II”, skualifikohet kompania me ofertën më të ulët 9

🕔15:56, 13.Oct 2019

Komisioni i Prokurimit Publik pezulloi tenderin 3.8 milionë euro për fazën e dytë të Lungomares në Vlorë, pasi Fondi Shqiptar i Zhvillimit skualifikoi ofertën më të ulët, duke shpallur fituese kompaninë e dytë. Tenderi për investimin simbol të qeverisë në

Lexo më shumë
Nëse e keni emrin në këto 1200 bordero shteti, nuk po ju paguhen sigurimet

Nëse e keni emrin në këto 1200 bordero shteti, nuk po ju paguhen sigurimet 5

🕔12:58, 13.Oct 2019

Një situatë alarmante është rikthyer në arkën e sigurimeve shoqërore, ku entet publike po refuzojnë në masë të paguajnë kontributet. Sipas të dhënave zyrtare nga Tatimet, lista e debitorëve arriti në 1171 në maj 2019, teksa mijëra persona që punojnë

Lexo më shumë
U falen 65 mln euro, u kërkohet të japin 4 milionë për “ata në hall”

U falen 65 mln euro, u kërkohet të japin 4 milionë për “ata në hall” 1

🕔08:30, 13.Oct 2019

Teksa kryeministri u kërkoi bizneseve VIP të paguajnë 2% të dividendit, shumë kjo, që në një vit normal llogaritet të arrijë në rreth 4-5 milionë euro, atyre u janë falur 65 milionë euro nga ulja e dividendit nga 15 në

Lexo më shumë
Thirrje atyre që kanë mbetur në partinë që thotë se përfaqëson të majtën

Thirrje atyre që kanë mbetur në partinë që thotë se përfaqëson të majtën 62

🕔23:51, 12.Oct 2019

Nga Viktor Malaj   “Një korporatë private, ta zëmë General Electric, është në të vërtetë një tirani e pastër… Kur institucione të tilla kontrollojnë edhe qeverinë, hapësirat për vendimmarrje popullore ngushtohen shumë. Kështu, jo vetëm ngushtohen hapësirat për vendimmarrje popullore

Lexo më shumë
“Ndërtuesit të sigurojnë për 10 vite ndërtesat që shesin”, projektligji pranohet vetëm parimisht nga biznesi

“Ndërtuesit të sigurojnë për 10 vite ndërtesat që shesin”, projektligji pranohet vetëm parimisht nga biznesi 1

🕔16:46, 12.Oct 2019

Vendosja e sigurimit të detyrueshëm me një afat 10 vjeçar për ndërtesat e reja nuk është pritur mirë nga kompanitë e ndërtimit, edhe pse parim ato janë dakort. Në fakt sigurimi objekteve është parashikuar në ligjin e planifikimit Hapësinor, por

Lexo më shumë
Sigurim me detyrim i ndërtesave, ndryshe Hipoteka nuk i regjistron

Sigurim me detyrim i ndërtesave, ndryshe Hipoteka nuk i regjistron 13

🕔09:02, 12.Oct 2019

Rreth 10 ditë pas tërmeteve të fuqishme me magnitudë 5.8 dhe 5.6 që goditën Shqipërinë, kryeministri Edi Rama njoftoi se Qeveria ka vendosur sigurim të detyrueshëm 10-vjeçar për ndërtuesit. Sipas VKM, “ndërtuesi, përpara dorëzimit të lejes së ndërtimit, duhet të

Lexo më shumë