Shiten 25.4 miliardë lekë bono thesari, interesat bien në 5.35 për qind

Shiten 25.4 miliardë lekë bono thesari, interesat bien në 5.35 për qind 1

🕔08:34, 10.Jul 2013

Ashtu sic ishte parashikuar që javën e kaluar dje u zhvillua ankandi për blerjen e borxhit nga qeveria shqiptare nëpërmjet bonove të thesarit. Por pavarësisht rritjes në shifra rekort të borxhit publik, që në mënyrë të pashmangshme ka cuar në

Lexo më shumë
Rënia e konsumit dhe efektet sezonale ulin çmimet në qershor

Rënia e konsumit dhe efektet sezonale ulin çmimet në qershor 0

🕔08:36, 9.Jul 2013

Çmimet në muajin qershor 2013, shënuan një ulje prej 0.6 përqind krahasuar me muajin e mëparshëm, njoftoi INSTAT, kryesisht si rrjedhojë e produkteve bujqësore më të lira, teksa kanë dalë në treg produktet vendase. Megjithatë, ndryshimi vjetor është pak më

Lexo më shumë
Marrëzia financiare e radhës

Marrëzia financiare e radhës 8

🕔08:08, 9.Jul 2013

A ka ministër financash ky vend?! Ministria jonë e Financave e qeverisë në ikje nuk kishte bërë asnjë lëvizje për të rritur rrogat e 90 mijë buxhetorëve dhe pensionet e rreth 680 mijë pensionistëve në Shqipëri.  Dhe kishte bërë mirë!

Lexo më shumë
Raporti i KE: Buxheti shqiptar mori tatëpjetën para zgjedhjeve

Raporti i KE: Buxheti shqiptar mori tatëpjetën para zgjedhjeve 1

🕔21:09, 7.Jul 2013

Në raportin e Komisionit Europian për vendet kandidate në BE dhe ato që janë në proces para-anëtarësimi, për tremujorin e dytë 2013, në pjesën për Shqipërinë vihet theksi te performanca e ulët e të ardhurave buxhetore në pesë muajt e

Lexo më shumë
Çfarë ka ndodhur me kredinë shqiptare

Çfarë ka ndodhur me kredinë shqiptare 0

🕔21:04, 7.Jul 2013

Bankat shohin gjithnjë e më shumë me mosbesim tek biznesi, ndërsa ky i fundit demotivohet për t’ju afruar bankave për hua, nga mosbesimi dhe përqindjet shumë të larta të interesit   Në maj 2013, në krahasim me majin e vitit

Lexo më shumë
Biznesi: Qeveria e re të ndryshojë mënyrën si bëhen investime në vend

Biznesi: Qeveria e re të ndryshojë mënyrën si bëhen investime në vend 2

🕔15:45, 7.Jul 2013

Bizneset shqiptare kërkojnë që të ndryshojë mënyra se si bëhen investime në vend. Kryetari i Shoqatës së Ndërtuesve, Artan Dulaku, thotë për gazetën “Shqiptarja.com” se qeveria e re që pritet të formohet në shtator duhet të gjejë hapësira dhe sektorë

Lexo më shumë
Rritet papunësia tek të rinjtë shqiptarë aktivë për punë

Rritet papunësia tek të rinjtë shqiptarë aktivë për punë 2

🕔07:01, 6.Jul 2013

Ashtu sic ishte e pritshme edhe INSTAT nuk mund të fshihte më shkallën e lartë të papunësisë që është në vendin tonë. Në publikimin e këtij institucioni për anketimin e të punësuarve, ku gjithsesi të dhënat janë të bazuara në

Lexo më shumë
Statistikat: Ekonomia në nivelin më të ulët të rritjes në dekadën e fundit

Statistikat: Ekonomia në nivelin më të ulët të rritjes në dekadën e fundit 20

🕔23:36, 5.Jul 2013

Ritmet e rritjes në tremujorin e parë janë të ngjashme me ato të vitit të kaluar. Gjatë vitit 2012, ekonomia u rrit me 1.6 për qind, duke shënuar nivelet më të ulëta të dekadës, e në tre mujorin e parë

Lexo më shumë
Duke nisur nga 8 korriku: Jo më kontrata pune, shkurtohen dietat dhe telefonat

Duke nisur nga 8 korriku: Jo më kontrata pune, shkurtohen dietat dhe telefonat 4

🕔09:34, 5.Jul 2013

Specialistë të dikasterit të Financave, po hartojnë një vendim për bllokimin e të gjitha veprimeve për shpenzimet publike. Burime pranë këtij dikasteri theksojnë se  duke nisur nga data 8 Korrik, botimi i çdo lloj njoftimi, duke përfshirë këtu edhe negocimin

Lexo më shumë
Bode, kontratë 1 milion dollarë për mobilim zyrash, 5 ditë para zgjedhjeve

Bode, kontratë 1 milion dollarë për mobilim zyrash, 5 ditë para zgjedhjeve 14

🕔06:56, 4.Jul 2013

Një lajm tronditës për disiplinën financiare të vendit kaloi ndoshta gati pa u vënë re. Pesë ditë para përfundimit të fushatës elektorale, më 18 qershor 2013, Ministria jonë e Financave lidhte një kontratë me vlerë 1 milion dollarë me shoqëri

Lexo më shumë