Dërgesat e emigrantëve bien rreth 25 për qind në 2013

Dërgesat e emigrantëve bien rreth 25 për qind në 2013 0

🕔09:27, 20.Feb 2014

Paratë që emigrantët dërguan në atdhe përgjatë vitit 2013 pritet të kenë rënë me 23 për qind. Ndonëse deri tani janë bërë publike të dhënat për 9 mujorin 2013, pritshmëritë për gjithë vitin bëhen të ditura në programin afatmesëm të

Lexo më shumë
Të fundit në rajon për pagesën e sigurimeve

Të fundit në rajon për pagesën e sigurimeve 1

🕔11:28, 19.Feb 2014

Ditët e fundit pas vendimit të qeverisë për pagesën e kontributit shoqëror dhe shëndetësor, u rikthye në vëmendje masa e kontributit që ne paguajmë, apo punëdhënësi paguan për personat që ka marrë në punë. Po sa në të vërtetë paguajmë

Lexo më shumë
Marrëveshje 25 milionë USD për ndërtimin e Rrugës Qukës – Qafë Plloçë

Marrëveshje 25 milionë USD për ndërtimin e Rrugës Qukës – Qafë Plloçë 2

🕔09:27, 19.Feb 2014

Nënshkruhet në ambientet e Ministrisë së Financave marrëveshja hua prej 25 milionë dollarë për ndërtimin e rrugës Qukës-Qafë Plloçë, 43.4 km e gjatë. Marrëveshja u firmos nga ministri i Financave, z.Shkëlqim Cani dhe Zt. Mohammed bin Sulaiman Al Arifi, Drejtor

Lexo më shumë
SME-të kredi të buta nga qeveria italiane

SME-të kredi të buta nga qeveria italiane 0

🕔09:25, 19.Feb 2014

Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme shqiptare mund të përfitojnë nga kredia e butë që financohet nga qeveria italiane. Kjo është faza e dytë e financimit, me një vlerë prej 15 milionë euro, ndërkohë që  faza e parë kapte vlerën

Lexo më shumë
Financat 2013, mbyllën një vit me deficit 43 për qind

Financat 2013, mbyllën një vit me deficit 43 për qind 3

🕔10:14, 18.Feb 2014

Fakti që ekonomia shqiptare ka kaluar një vit 2013 të vështirë është dëshmuar në të gjithë treguesit e saj fiskalë. Një pjesë e rëndësishme e kësaj perfomance të dobët është dhe rritja e deficitit tregtar, me të ardhurat që kanë

Lexo më shumë
Qeveria depoziton në Kuvend marrëveshjen për pensionet e emigrantëve

Qeveria depoziton në Kuvend marrëveshjen për pensionet e emigrantëve 0

🕔09:16, 18.Feb 2014

Këshilli i Ministrave ka depozituar në Kuvend marrëveshjen që i hap rrugë njohjes dhe transferimit të pensioneve për rreth 30 mijë emigrantë shqiptarë që ndodhen në Belgjikë. Marrëveshja që pritet të shqyrtohet nga komisionet kuvendore, u jep mundësi emigrantëve shqiptarë

Lexo më shumë
Sipërmarrësit kërkojnë nga tatimorët të hiqet dorë nga kontrollet selektive

Sipërmarrësit kërkojnë nga tatimorët të hiqet dorë nga kontrollet selektive 0

🕔09:14, 18.Feb 2014

Përfaqësues të komunitetit të biznesit, të cilët aderojnë pranë “Biznes Albania” kërkuan që kontrollet e administratës tatimore të mos jenë selektive. Kreu i “Biznes Albania”, Luan Bregasi, u shpreh gjatë një takimi me Drejtoreshën e Përgjithshme të Tatimeve, Brisejda Shehaj

Lexo më shumë
Barjaba: Ja “sabotatorët” e reformës së pensioneve!

Barjaba: Ja “sabotatorët” e reformës së pensioneve! 4

🕔14:27, 17.Feb 2014

Reforma në pensione është një nga shtyllat kryesore ku mund të vendoset balanca mes kontribuesve dhe përfituesve. Zoti Barjaba këtë reformë e lidh me disa pika kryesore që janë shumë të ndjeshme dhe kërkojnë një zgjidhje afatgjatë. Çështja e moshës,

Lexo më shumë
Çmimi i karburanteve rritet sërish

Çmimi i karburanteve rritet sërish 3

🕔09:24, 17.Feb 2014

Çmimi i karburantit gjatë ka pasur një rritje të lehtë edhe pse muaji Janar nisi me një rritje të menjëhershme të çmimit të naftës e benzinës në vend. Tregtarët me pakicë e kanë shfrytëzuar këtë situatë duke u justifikuar me

Lexo më shumë
Ndryshon Ligji i Buxhetit, hartimi i tij për një periudhë 3 vjeçare

Ndryshon Ligji i Buxhetit, hartimi i tij për një periudhë 3 vjeçare 0

🕔09:23, 17.Feb 2014

Të gjitha institucionet shtetërore do t’i hartojnë projektet në bazuara në kohën dhe vlerën e financimit për tre vitet e ardhshme. Ndërkohë hartimi i buxhetit të shtetit do të bëhet për një periudhë trevjeçare dhe jo më për një vit.

Lexo më shumë