Borxhi shqiptar në fund të vitit shkon 73% e PBB-së

Borxhi shqiptar në fund të vitit shkon 73% e PBB-së 3

🕔08:17, 19.Oct 2013

Në raportimin e djeshëm në Komisionin e Ekonomisë lidhur me aktin normativ “Për disa ndryshime dhe shtesa ne ligjin nr.119/2012 “Për buxhetin e vitit 2013″, ku ka shpjeguar ndryshimet që janë bërë dhe shifrat e reja të buxhetit, duke argumentuar

Lexo më shumë
Fantazma kineze, zbulohet skemë gjigande mashtrimi në MF

Fantazma kineze, zbulohet skemë gjigande mashtrimi në MF 18

🕔00:16, 19.Oct 2013

Ministri i Financave Shkëlqim Cani deklaroi në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë se në administratën tatimore janë konsumuar krime.   “Ajo që është më shqetësuese për mua dhe që të jeni të bindur që jam duke e ndjekur, ka deri vepra penale

Lexo më shumë
Ç’ka ndodhur me fondin rezervë të shtetit?! 99.87%, i shpenzuar!

Ç’ka ndodhur me fondin rezervë të shtetit?! 99.87%, i shpenzuar! 22

🕔19:47, 18.Oct 2013

Një pikë e rëndësishme që dëshmon krizën e rëndë të financave shqiptare është dhe Fondi Rezervë i shtetit. Ky fond rezervë është shpenzuar i gjithi nga qeveria e mëparshme, në masën 99.87 përqind të tij. Kjo qeveri i lejoi vetes

Lexo më shumë
Ndryshimet në buxhet, borxhi i brendshëm rritet 24.8 miliardë lekë

Ndryshimet në buxhet, borxhi i brendshëm rritet 24.8 miliardë lekë 1

🕔09:12, 18.Oct 2013

Rritja e borxhit publik për periudhën e mbetur të vitit mbetet e pashmangshme. Por ajo që synon qeveria e re, sipas relacionit që ka bërë për ndryshimet në buxhet për vitin 2013, është të rrisë borxhin e brendshëm dhe të

Lexo më shumë
Sipërfaqja pyjore në rënie, më e ulët edhe se në Maqedoni

Sipërfaqja pyjore në rënie, më e ulët edhe se në Maqedoni 0

🕔08:16, 18.Oct 2013

Sipërfaqja e pyjeve në Shqipëri gjatë dy dekadave të fundit ka ardhur duke u tkurrur ndjeshëm. Një studim i realizuar nga Open Data tregon se në Shqipëri në vitin 1990 rezultonin 7,890 km2 sipërfaqe pyjore, të cilat pas 10 vitesh

Lexo më shumë
Tregu i fluturimeve drejt liberalizimit

Tregu i fluturimeve drejt liberalizimit 2

🕔08:10, 18.Oct 2013

Qeveria shqiptare ka nisur  të zbatojë planin për ndryshimin e situatës monopol që është aktualisht në sektorin e fluturimeve ajrore. Ministri i Transporteve, Edmond Haxhinasto, po negocion me përfaqësuesit e aeroportit “Nënë Tereza” dhe me një sërë kompanish që operojnë

Lexo më shumë
Aviacioni, Haxhinasto: Do hyjnë kompani me kosto më të ulëta

Aviacioni, Haxhinasto: Do hyjnë kompani me kosto më të ulëta 14

🕔12:11, 17.Oct 2013

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Edmond Haxhinasto u shpreh sot se kompani me kosto të ulëta do të operojnë në tregun shqiptar të aviacionit. Deklarata u bë në seancën parlamentare të parlamentit ku në rend të ditës ishte dhe diskutimi

Lexo më shumë
Në tre muajt e fundit rritet treguesi i besimit në ekonomi

Në tre muajt e fundit rritet treguesi i besimit në ekonomi 0

🕔10:33, 17.Oct 2013

Treguesi i ndjesisë ekonomike u rrit në tremujorine tretë të këtij viti me 10.3% pikë përqindje. Sipas vrojtimit të Bankës së Shqipërisë, besimi i sipërmarrjeve në mesatare është përmirësuar ndjeshëm, por ngelet ndjeshëm nën mesataren afatgjatë. Pozitivisht ndikoi rritja e

Lexo më shumë
Raporti i Europës për ekonominë: Të ardhurat buxhetore në rënie

Raporti i Europës për ekonominë: Të ardhurat buxhetore në rënie 0

🕔07:52, 17.Oct 2013

Komisioni Europian analizon situatën ekonomike të Shqipërisë. Kriza e vendit tonë reflektohet që në ngadalësimin e rritjes ekonomike, besim të ulët të konsumatorit, rritje të borxhit publik, ecuri e dobët e të ardhurave buxhetore Progres raporti i Komisionit Europian vec

Lexo më shumë
Financat shqiptare, shqetësim në Washington

Financat shqiptare, shqetësim në Washington 1

🕔07:50, 16.Oct 2013

Përfaqësuesit e FMN-së ju kërkojnë nga ministrat shqiptarë të paraqesin sa më parë cdo kërkese të qeverisë shqiptare për të adresuar problematikat e krizës dhe për të gjtur zgjidhjen për ekonominë e vendit Situata e rënduar financiare e vendit tonë,

Lexo më shumë