Projekti i gazsjellësit TAP, brenda pak ditësh ngrihet task-forca

Projekti i gazsjellësit TAP, brenda pak ditësh ngrihet task-forca 0

🕔08:39, 10.Oct 2013

Projekti i gazsjellësit TAP tashmë po hyn në një fazë konkrete në vendin tonë. Kjo është konfirmuar nga takimi i djeshëm i Ministrit të Energjisë, Damian Gjiknuri me drejtorin e projektit zotin Tungland. Në këtë takim ministri vuri në dijeni

Lexo më shumë
Sektor i veçantë në Ministrinë e Energjisë për çështjen e gazit

Sektor i veçantë në Ministrinë e Energjisë për çështjen e gazit 1

🕔00:27, 10.Oct 2013

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri priti dje në një takim Drejtorin menaxhues të projektit TAP, Kjetil Tungland dhe ekipin që e shoqëronte.  Drejtori i projektit shprehu gatishmërinë për të bashkëpunuar në zbatimin e marrëveshjeve për të cilat është

Lexo më shumë
Auditimi i borxhit të Qeverisë, zgjidhet Deloite

Auditimi i borxhit të Qeverisë, zgjidhet Deloite 5

🕔15:42, 9.Oct 2013

Qeveria ka nisur zyrtarisht procedurat për auditimin e borxhit publik, të shndërruar së fundmi në një nga pikat më të nxehta të debatit mes maxhorancës dhe opozitës. Top Channel zbardh të plotë projektligjin, përmes të cilit Qeveria ka përzgjedhur kompaninë

Lexo më shumë
Rekord i ri, interesi i bonove të thesarit bie në 3.85%

Rekord i ri, interesi i bonove të thesarit bie në 3.85% 0

🕔09:58, 9.Oct 2013

Interesi i bonove të thesarit regjistroi rekorde tjetër ditën e djeshme. Në ankandet e zhvilluara në Bankën e Shqipërisë, bonot me maturim 12-mujor zbritën poshtë nivelit 4 për qind dhe u emetuan me një normë mesatare të ponderuar interesi prej

Lexo më shumë
Ministria e Financave merr 110 deklarimet e para të biznesit për borxhet e ish qeverisë

Ministria e Financave merr 110 deklarimet e para të biznesit për borxhet e ish qeverisë 0

🕔09:10, 9.Oct 2013

Sipërmarrësit që qeveria ju ka borxhin e pakthyer (ku sipas përllogaritjeve të qeverisë së re, shkon deri në 600 milionë dollarë) kanë nisur procesin e deklarimit të dokumentacioneve pranë Ministrisë së Financave. Burime nga kjo ministri bëjnë të ditur që

Lexo më shumë
A mjaftojnë dorëheqjet?

A mjaftojnë dorëheqjet? 16

🕔11:08, 8.Oct 2013

Dje u dorëhoq administratori shtetëror i Cez Shpërndarje, Sahit Dollapi. Duket sikur me këtë akt, ky administrator i një kompanie të pamatë do të kalojë në heshtje. Por në heshtje nuk duhet të kalojnë aktet e tij. Por a mjafton

Lexo më shumë
Qershor-gusht 2013: si humbën 70 milionë dollarë?

Qershor-gusht 2013: si humbën 70 milionë dollarë? 9

🕔11:00, 8.Oct 2013

Shpenzimet për borxhin arritën deri në 48 miliardë lekë, gati 95 për qind e kufirit për të gjithë vitin, vetëm në këto muaj të papërgjegjshmërisë totale qeverisëse. Në muajt qershor-gusht 2013, menaxhimi i Buxhetit të Shtetit doli tërësisht jashtë kontrollit. Sidomos mbledhja e të

Lexo më shumë
Inflacioni 1.7%, rritja e çmimeve  përqendrohet tëk ushqimet

Inflacioni 1.7%, rritja e çmimeve përqendrohet tëk ushqimet 0

🕔10:13, 8.Oct 2013

Inflacioni qëndroi në nivele të ulëta edhe gjatë muajit Shtator. Sipas të dhënave të publikuara dje nga INSTAT , inflacioni vjetor ishte 1.7 për qind, në rritje nga vlera 1.2 për qind e muajit Gusht, por ndjeshëm poshtë objektivit prej 3 për qind të Bankës së

Lexo më shumë
Sipërmarrësit pak deklarime për shlyerjen e borxhit

Sipërmarrësit pak deklarime për shlyerjen e borxhit 2

🕔09:31, 7.Oct 2013

Ministria e Financave ka marrë pak deklarime të biznesit për borxhin që qeveria u ka atyre për punët e kryera publike. Data 20 tetor është afati i fundit i deklarimit të të dhënave. Në fillim të javës që lamë pas Ministria e Financave

Lexo më shumë
Konfindustria i kërkon qeverisë borxhin dhe interesat

Konfindustria i kërkon qeverisë borxhin dhe interesat 12

🕔14:07, 6.Oct 2013

Dy ditë më parë, kryeministri Rama shprehu vendosmërinë e qeverisë së tij për t’i shlyer biznesit të gjitha detyrimet që i ka shteti. Konfindustria ka reaguar, duke u shprehur se do të kërkojë zyrtarisht nga ekzekutivi shqiptar, që të zbatojë

Lexo më shumë