Konfindustria vlerëson uljen e normës së interesit për bonot

Konfindustria vlerëson uljen e normës së interesit për bonot 1

🕔17:27, 13.Oct 2013

Konfindustria vlerëson si një tregues të qartë pozitiv për kahjen e zhvillimit dhe potencialin e ekonomisë shqiptare uljen e ndjeshme të normës së interesit për bonot e thesarit edhe në ankandin e parë pas krijimit të Qeverisë së re të

Lexo më shumë
Krahasimi: Pagat në CEZ dhe ANTA, rivalizojnë pagat e krerëve të shtetit

Krahasimi: Pagat në CEZ dhe ANTA, rivalizojnë pagat e krerëve të shtetit 2

🕔14:47, 13.Oct 2013

Vizion plus ka bërë një investigim të pagave shtetërore, dhe rezultatet (për të painformuarit) janë shokuese: administratori i CEZ-it paguhet më shumë se Presidenti apo Kryeministri i Republikës. Presidenti ka një pagë prej 250,000 lek/muaj, Kryeministri 220 mijë lekë/muaj, Drejtori

Lexo më shumë
Gjermania e angazhuar në mbrojtjen e biodiversitetit në zonat rurale të Shqipërisë

Gjermania e angazhuar në mbrojtjen e biodiversitetit në zonat rurale të Shqipërisë 1

🕔10:15, 13.Oct 2013

Gjermania qëndron në krye të vendeve anëtare të Kombeve të Bashkuara, që mbështet financiarisht projekte konkrete, me vendet partnerë në të gjithë gjithë botën, për të ruajtur biodiversitetin. Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli pikërisht tre vjet më

Lexo më shumë
Cani: Tatim-taksat e doganat, do ndëshkohet kush ka shkelur ligjin

Cani: Tatim-taksat e doganat, do ndëshkohet kush ka shkelur ligjin 9

🕔17:43, 12.Oct 2013

Ministri shqiptar i Financave Shkëlqim Cani tha se punonjësit e administratës së tatim-taksave dhe doganave që do të rezultojnë se kanë shkelur ligjin, do t’i përgjigjen ligjit. Në një intervistë për Zërin e Amerikës zoti Cani foli komentoi dhe mbi

Lexo më shumë
BSPSH: Rama të mbajë fjalën për kontakt me grupet e interesit

BSPSH: Rama të mbajë fjalën për kontakt me grupet e interesit 46

🕔09:43, 12.Oct 2013

Është mbledhur sot Asambleja Kombëtare e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë. Kryetari i BSPSh-së ndër të tjera shprehu dhe theksoi përfaqësimin e punëmarrësve, të cilët sipas tij nuk përfaqësohen nga shoqëria civile, por pikërisht nga sindikatat. Ndër kërkesat

Lexo më shumë
Favorizuan “Lotarinë Kombëtare”, kallzim penal dy drejtorëve të Bodes

Favorizuan “Lotarinë Kombëtare”, kallzim penal dy drejtorëve të Bodes 16

🕔17:52, 11.Oct 2013

Ministria e Financave ka dërguar kallëzim penal për ish-drejtorin e përgjithshëm të Njësisë së Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit dhe ish-drejtorin e Drejtorisë Operacionale në këtë njësi për veprën “shpërdorim detyre” në dëm të buxhetit të shtetit, me vlerë mbi

Lexo më shumë
Ja si kanë ndryshuar eksportet në Shqipëri gjatë 5 vjetëve

Ja si kanë ndryshuar eksportet në Shqipëri gjatë 5 vjetëve 0

🕔09:07, 11.Oct 2013

Gjatë periudhës 5-vjeçare (2008-2012) vërehet një rritje e eksportit dhe ulje e importit të mallrave, duke përjashtuar vitin 2009 ku vërehet rënie si në eksport ashtu edhe në import, thotë INSTAT në publikimin e fundit “Tregtia e mallrave për periudhën

Lexo më shumë
Plehrat ndalohen me ligj të hyjnë në Shqipëri

Plehrat ndalohen me ligj të hyjnë në Shqipëri 2

🕔09:04, 11.Oct 2013

“Plehrat në Shqipëri nuk do të hyjnë asnjëherë deri ditën kur Shqipëria do të jetë në gjendje të seleksionojë, të ndajë, të mbledhë, të përpunojë plehrat që prodhon vetë”, u shpreh dje kryeministri në Kuvend Me votat e mazhorancës është

Lexo më shumë
Zhvillimi i teknologjisë, Shqipëria renditet e fundit në Europë

Zhvillimi i teknologjisë, Shqipëria renditet e fundit në Europë 8

🕔08:40, 10.Oct 2013

Shqipëria është vendi i 80-të në botë për zhvillimin dhe përdorimin e teknologjive të informacionit dhe komunikimit. Raporti i Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacioneve, ITU, e lë Shqipërinë në të njëjtin pozicion me një vit më parë, megjithëse indeksi IDI, që

Lexo më shumë
Projekti i gazsjellësit TAP, brenda pak ditësh ngrihet task-forca

Projekti i gazsjellësit TAP, brenda pak ditësh ngrihet task-forca 0

🕔08:39, 10.Oct 2013

Projekti i gazsjellësit TAP tashmë po hyn në një fazë konkrete në vendin tonë. Kjo është konfirmuar nga takimi i djeshëm i Ministrit të Energjisë, Damian Gjiknuri me drejtorin e projektit zotin Tungland. Në këtë takim ministri vuri në dijeni

Lexo më shumë