Mbyllet vetëdeklarimi, 150 kompani private u deklaruan për borxhin

Mbyllet vetëdeklarimi, 150 kompani private u deklaruan për borxhin 4

🕔08:18, 21.Oct 2013

Procesi i vetëdeklarimit të sipërmarrësve që shteti ju ka borxhe të pakthyera për punët e kryera publike të dhëna me koncension, është mbyllur. Burime nga Ministria e Financave bëjnë të ditur se janë 150 kompani që kanë vetëdeklaruar të dhënat

Lexo më shumë
CEZ na kushton 1 miliard dollarë

CEZ na kushton 1 miliard dollarë 11

🕔08:11, 21.Oct 2013

Qeveria shqiptare do të përpiqet ta zgjidhë me mirëkuptim, duke negociuar në mënyrë të drejtpërdrejtë konfliktin me CEZ, në të kundërt papërgjegjshmëria e qeverisë së kaluar në procesin pas heqjes së licencës për këtë kompani do të jetë një kosto

Lexo më shumë
Bumçi: Qeveria të dëmshpërblejë banorët e përmbytur në Kamëz

Bumçi: Qeveria të dëmshpërblejë banorët e përmbytur në Kamëz 9

🕔18:19, 20.Oct 2013

Deputeti i PD-së, Aldo Bumçi, ka vizituar sot zonën e përmbytur pak ditë më parë në njësinë bashkiake nr 11. Bumçi akuzoi qeverinë se “po tallet me banorët e përmbytur”, pasi ndihma e dërguar është e pamjaftueshme. “Apeli për ndihmë

Lexo më shumë
Verifikim koncesionit të Uzinës së Bakrit në Rubik

Verifikim koncesionit të Uzinës së Bakrit në Rubik 7

🕔15:04, 20.Oct 2013

Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka urdhëruar verifikimin e procedurave të dhënies me koncesion të Uzinës së Rafinimit të Bakrit në Rubik. Ky urdhër sipas ministrit Gjiknuri është dhënë për të bërë transparente dhe për të analizuar kontratat koncensionare të

Lexo më shumë
SHBA, banka “JP Morgan” përballet me gjobë rekord

SHBA, banka “JP Morgan” përballet me gjobë rekord 0

🕔10:46, 20.Oct 2013

Banka amerikane “JP Morgan” pritet të paguajë gjobën rekord prej 13 miliardë dollarësh, për përgjegjësinë e saj në spekulimin me huatë, që ka tronditur rëndë sistemin bankar amerikan në vitin 2007. Marrëveshja për të paguar këtë gjobë është arritur pas

Lexo më shumë
Borxhi shqiptar në fund të vitit shkon 73% e PBB-së

Borxhi shqiptar në fund të vitit shkon 73% e PBB-së 3

🕔08:17, 19.Oct 2013

Në raportimin e djeshëm në Komisionin e Ekonomisë lidhur me aktin normativ “Për disa ndryshime dhe shtesa ne ligjin nr.119/2012 “Për buxhetin e vitit 2013″, ku ka shpjeguar ndryshimet që janë bërë dhe shifrat e reja të buxhetit, duke argumentuar

Lexo më shumë
Fantazma kineze, zbulohet skemë gjigande mashtrimi në MF

Fantazma kineze, zbulohet skemë gjigande mashtrimi në MF 18

🕔00:16, 19.Oct 2013

Ministri i Financave Shkëlqim Cani deklaroi në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë se në administratën tatimore janë konsumuar krime.   “Ajo që është më shqetësuese për mua dhe që të jeni të bindur që jam duke e ndjekur, ka deri vepra penale

Lexo më shumë
Ç’ka ndodhur me fondin rezervë të shtetit?! 99.87%, i shpenzuar!

Ç’ka ndodhur me fondin rezervë të shtetit?! 99.87%, i shpenzuar! 22

🕔19:47, 18.Oct 2013

Një pikë e rëndësishme që dëshmon krizën e rëndë të financave shqiptare është dhe Fondi Rezervë i shtetit. Ky fond rezervë është shpenzuar i gjithi nga qeveria e mëparshme, në masën 99.87 përqind të tij. Kjo qeveri i lejoi vetes

Lexo më shumë
Ndryshimet në buxhet, borxhi i brendshëm rritet 24.8 miliardë lekë

Ndryshimet në buxhet, borxhi i brendshëm rritet 24.8 miliardë lekë 1

🕔09:12, 18.Oct 2013

Rritja e borxhit publik për periudhën e mbetur të vitit mbetet e pashmangshme. Por ajo që synon qeveria e re, sipas relacionit që ka bërë për ndryshimet në buxhet për vitin 2013, është të rrisë borxhin e brendshëm dhe të

Lexo më shumë
Sipërfaqja pyjore në rënie, më e ulët edhe se në Maqedoni

Sipërfaqja pyjore në rënie, më e ulët edhe se në Maqedoni 0

🕔08:16, 18.Oct 2013

Sipërfaqja e pyjeve në Shqipëri gjatë dy dekadave të fundit ka ardhur duke u tkurrur ndjeshëm. Një studim i realizuar nga Open Data tregon se në Shqipëri në vitin 1990 rezultonin 7,890 km2 sipërfaqe pyjore, të cilat pas 10 vitesh

Lexo më shumë