Trekëndëshi i Bermudës në ekonominë shqiptare

Trekëndëshi i Bermudës në ekonominë shqiptare 7

🕔11:04, 14.Jun 2013

Disa ekonomistë shqiptarë në një seminar ndërkombëtar të javëve të fundit i shpjeguan një specialisti të njohur të Bankës Botërore tre hone të mirëfillta të ekonomisë shqiptare: 1-Politikën ekonomike me ujin e pijshëm. 2 – Turizmin dhe 3 – Remitancat.

Lexo më shumë
Koncesioni i aeroportit, nga gjermanët drejt kanadezëve

Koncesioni i aeroportit, nga gjermanët drejt kanadezëve 3

🕔09:46, 13.Jun 2013

Grupi gjerman “Hochtief”, që është aksioneri kryesor në koncesionin e Aeroportit të Rinasit, ka vendosur të shesë kompaninë e saj “Hochtief Airport” te fondi kanadez i investimeve “Public Sector Pension Investments”. Shitja përfshin aksionet që “Hochtief” zotëronte në aeroportet e

Lexo më shumë
Ministria e Bujqësisë deklarohet për rritje eksporti të produkteve bujqësore

Ministria e Bujqësisë deklarohet për rritje eksporti të produkteve bujqësore 0

🕔09:03, 13.Jun 2013

Gjashtë mujori i parë i këtij viti paraqet bilanc pozitiv të eksporteve të produkteve bujqësore krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Të paktën ky është deklarimi që vjen nga Ministria e Bujqësisë, nëpërmjet numrit dy të

Lexo më shumë
Reduktohen interesat bankare

Reduktohen interesat bankare 0

🕔18:43, 12.Jun 2013

Të kursesh para tani nuk është më fitimprurëse si më parë. Të dhënat zyrtare tregojnë se interesat kanë rënë për të gjitha llogaritë e kursimeve. Në ankandin e fundit të Bankës së Shqipërisë, çmimi i bonove 1-vjecare, instrumenta përmes të

Lexo më shumë
Borxhi i jashtëm, 5 për qind më shumë në tremujorin e parë

Borxhi i jashtëm, 5 për qind më shumë në tremujorin e parë 20

🕔08:24, 12.Jun 2013

Borxhi i jashtëm i ekonomisë shqiptare u rrit me rreth 5 për qind gjatë tre muajve të parë të vitit 2013. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, në fund të marsit borxhi i jashtë i vendit arriti vlerën e

Lexo më shumë
Remitancat 30 për qind më pak, niveli më i ulët në 10 vite

Remitancat 30 për qind më pak, niveli më i ulët në 10 vite 4

🕔08:22, 12.Jun 2013

Dërgesat e emigrantëve bien në nivelin e tyre më të ulët në këto dhjetë vitet e fundit. Në tremujorin e parë të vitit, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë, duke reflektuar krizën ekonomike që po

Lexo më shumë
Zgjedhjet dhe rrënimi i ekonomisë

Zgjedhjet dhe rrënimi i ekonomisë 14

🕔10:00, 11.Jun 2013

Në një kohë kur varfëria është thelluar, kur kredia private është në ngërç, kur Buxheti i Shtetit po mbledh gjithnjë e më pak të ardhura dhe po rrezikojmë seriozisht rënien ekonomike, partia në fuqi është angazhuar në fushatën zgjedhore më

Lexo më shumë
Shtyrja e faljes fiskale, në fuqi një ditë para votimeve

Shtyrja e faljes fiskale, në fuqi një ditë para votimeve 19

🕔08:44, 11.Jun 2013

Falja fiskale, apo amnistia gjysmake, që u shty në seancën e fundit kuvendore, hyn në fuqi 24 orë para zgjedhjeve të përgjithshme. Sipas vendimit “Në nenin 35 të ligjit nr. 10 418, datë 21.4.2011 “Për legalizimin e kapitalit dhe faljen

Lexo më shumë
Linja e interkonjeksionit me Kosovën, sot dorëzohen ofertat

Linja e interkonjeksionit me Kosovën, sot dorëzohen ofertat 0

🕔08:43, 11.Jun 2013

Tenderi për ndërtimin e linjës së interkoneksionit 400 kv, Shqipëri-Kosovë pritet të zhvillohet sot në Frankfurt të Gjermanisë. Burime zyrtare nga Operatori i Sistemit të Transmetimit (OST) bëjnë të ditur se do të dorëzohen ofertat zyrtare nga kompanitë që kanë

Lexo më shumë
Zoti Kryeministër, ku do i gjeni 42 milionë euro?

Zoti Kryeministër, ku do i gjeni 42 milionë euro? 21

🕔08:00, 10.Jun 2013

Kryeministri aktual i vendit, në një tubim të djeshëm, deklaroi “Unë u premtoj të gjithë punonjësve të administratës rrogën e 13-të”. Mos duhet të pickojmë veten, për të kuptuar se nuk jemi në ëndërr? Punonjësit e administratës publike janë sot

Lexo më shumë